#701 2008-05-21 23:27

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Engem szeretnek vaskalaposnak tartani ilyen témákban, pedig én többnyire még jobban utána járok minden csodamódszernek mint akár sokan akik praktizálják:)

Nincs jelen

 

#702 2008-05-22 04:37

Licsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Kedves Rigor!
Írásaidat olvasva, valóban többet tudhatsz betegségünkrõl és annak kezelséi és gyógyítási lehetõségeirõl mint sok orvos. Belemélyedtél és tökéletesen igazad van, hogy ezt teszed, hiszen az életdetrõl van szó. Minden test reakcióját viszont még Te sem ismerheted. Én is ismerem az állandó fájdalom idegtépõ és lélekromboló hatását, amikor a fáradtságtól, kilátástalanságtól már gondolkodni sincs kedve az embernek. Ebben az állapotomban én is kipróbáltam már az aloe vera gélt, és használt, nekem igen. Nincs rá tudományos magyarázatom, én csak kicsit többet tudtam aludni, mert enyhült a fájdalom és kevesebbet jártam a WC-re. Meg nem gyógyultam tõle, abba is hagytam 3 hónap után, de akkor nekem segített. A gyulladáscsökkentõ hatása miatt, külsõleg napozás utáni égéseknél most is használom. Méregdrága az igaz, de ha végignézek a gyógyszereim között, hát azok sem olcsók.
Én sem ajánlom senkinek, mint ahogy a gyógyszereimet sem, csak a tapasztalatomat írtam le!
Üdv. Licsi

Nincs jelen

 

#703 2008-05-22 07:27

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Én nem minden test reakcióját veszem alapul, (persze van amit kipróbálok magamon, sõt.) - de pont ennél a betegségénél inkább a kettõs vaktesztek, tudományos eredmények, elvek mûködési mechanizmusok hiteles publikációit, biolgóiai tényeket veszem elõre, mivel - és itt jön a lényeg! - a különbözõ módszerek vizsgálatának egyik sarkallatos pontja a megfelelõ OK-OKOZATi tényezõ felállítása, amiben nagyon de nagyon könnyû elfogultnak lenni és hatalmasat tévedni.

Tehát ha van egy X szer amire épp fókuszál a beteg, akkor ha emellett bármi mást is beszed, vagy csak úgy épp magától is kezd jobban lenni (ami ennél a betegségnél meglehetõsen gyakori is tud lenni szerencsére) akkor hajlamos ráfogni a jobbulást X szer számlájára!!!!  (holott lehet hogy teljesen mástól van épp jobban - erre példát is tudok: egyszer aktív idõszakban teljesen megbuggyantam/elegem lett és megettem négy tányér töltött káposztát, és nemhogy nem hajtott meg hanem jobban lettem, sõt a következõ napokban már pöpecül - akkor most a káposztától meggyógyultam?  - kötve hiszem:) )

És emellé társul az X szerbe vetett hit ami rendkívül erõs placebo hatást képes kifejteni. A placebo hatás pedig egyes embereknél tényleg csodákra képes!!! Viszont akkor már társuljon ez a hatás egy lehetõleg ártalmatlan, de még jobb ha önmagában is hatásos szer mellé!


Namost az Aloe Vera leveleiben levõ kocsonyás anyagot használják mindenfélére, eredetileg égési sérülésekre, gyulladásokra (külsõleg!!!) - gyakorlatilag a magas víztartalma miatt kellemes hûsítõ hatású, de igazából mint bármilyen magas víztartalmú gél van ilyen jó.

Ez volna az Aloe Latex- aminek magas cellulóztartalma hasmenést, görcsöket okozhat, terhes nõk esetében méhösszehúzódást, vetélést, koraszülést okozhat!!! (tehát nemhogy IDB-re de normális embernek sem túl jó, de
ez nem zavarja a forgalmazókat).

Aztán volna az Aloe nedv, ami elvileg antibakteriális hatású (ez is biztos marha jó ám az amúgy is legyalult bélflórára) illetve elvileg csökkenti a gyomor savtermelését (ez max gyomorfekély esetén lehet hatásos, de
ugye erre meg vannak jóval hatásosabb gyógyszerek komoly mellékhatás nélkül).


Az MLM körökben terjesztett tévhit hogy az Aloe Gélnek (ami azért nekünk marhára nem jó!) magas a vitamintartalma. Aminek pont az ellenkezõje igaz, - baromi alacsony. Nem véletlen hogy csak felsorolást lehet olvasni róla hogy mennyi minden van benne, épp csak azt nem írják hogy milyen szinten elenyészõ mennyiségben. (ja igen, a spermában arany is van! - de mégsem fog senki
egy gyûrûre valót összegyûjteni belõle soha az életben).

Az Aloe Vera egy dologra nagyon jó: még mindig remek üzlet.

Nincs jelen

 

#704 2008-05-22 09:05

Ede
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

ez a spermás dolog tecccccettt!!!:) A gyerekek (mivel most egyedül hangosan röhögök, megkérdezték, hogy mi vicces?? Na, most ez hogy mondjam el nekik???
Nu, szerintem amúgy senki sem aloe ügynök közülünk, csak nekünk - akkor ezek szerint Neked is kedves Licsi - jó tapasztalatunk van. Egyébiránt úgy használtam a gélt, hogy egy hétig csak a gyógyszereket szedtem, utána ugyanolyan adagolással a gyógyszereket és a gélt, kaján nem változtattam (pirítós,sonka). De ez nem jelent semmit más Emberke tekintetében. Halihó

Nincs jelen

 

#705 2008-05-22 09:26

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Ede: " nekünk - akkor ezek szerint Neked is kedves Licsi - jó tapasztalatunk van." - pont olyan ez mint én és a töltött /savanyú káposzta:) (na igaz mondjuk a savkáposzta levében probiotikumok vannak:P  de hát nem csak azt iszom ám ha egyszer... :)

Haha gyógyszert szedni meg mást enni nemér:) a gyógyszerek többsége amúgy is késleltetett hatással mûködik, (már ha mûködik) másrészt magától is gyógyul az ember:p

Nincs jelen

 

#706 2008-05-22 09:40

kiara
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Sziasztok!
Ezen az oldalon nincs senki aki imurant szed? Ha van akkor kérem, hogy válaszoljon.

Nincs jelen

 

#707 2008-05-22 09:53

Robur
Admin (Crohn)
Hely: Bp
Regisztrálva: 2004-01-05
Írások: 645

Re: Elõször járok itt

Kedves kiara,

már sokszor beszéltünk az Imuránról, pl. nézd meg ezeket a hozzászólásokat:

Marthuska:
http://crohn-colitis.hu/forum/viewtopic … 658#p13658

Licsi:
http://crohn-colitis.hu/forum/viewtopic … 698#p13698

Pilli:
http://crohn-colitis.hu/forum/viewtopic … 695#p13695

nem akarom magamat sem ismételni:
http://crohn-colitis.hu/forum/viewtopic … 654#p13654

Az oldal jobb felsõ sarkában van a Keresés gomb! Illik használni...

Nincs jelen

 

#708 2008-05-22 09:58

mercy70
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Kiara!Van aki imurant szed,én is.De mit írjak,nekem semmi gondom vele,sosem vigyáztam semmire.Az orvosom nézi 2 havonta a vérképen a WBC-t.75 mg-t szedek.

Nincs jelen

 

#709 2008-05-22 11:38

jehu
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Helló Kiara!

Én már 3. éve szedem az Imurant, s egész tûrhetõen vagyok azóta (néha van megingás, de nem olyan mint elõtte), nálam nem okozott panaszokat. De nem egyforma a szervezetünk, s a dózis is számít. Mercy70-hez hasonlóan én is rendszeresen járok laborba, s azonos az adagunk is. Nekem segített és kevésbé hull a hajam tõle, mint régen a Pentasától. Van, akinek jobban kell vigyáznia a napfényre, de nekem ez sem okozott gondot. Nem szoktam ugyan kifeküdni a napra (korábban sem), de sokat vagyok szabad levegõn, kertészkedem, s így egész szép színe lesz minden évben a bõrömnek nyár közepére. A szoli viszont nem ajánlott.

                                                        Jehu

Nincs jelen

 

#710 2008-05-22 13:09

Licsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

" nekünk - akkor ezek szerint Neked is kedves Licsi - jó tapasztalatunk van." - pont olyan ez mint én és a töltött /savanyú káposzta:) (na igaz mondjuk a savkáposzta levében probiotikumok vannak:P  de hát nem csak azt iszom ám ha egyszer...

így van Rigor, jó volt a tapasztalatom, ha a savanyú káposzta effektus miatt, hát azért, legyen másnak is ilyen jó !
Nem vagyok terjesztõ, de teljesen idióta sem. Ha a placebó csodákra képes, akkor tehetnének akár az összes gyógyszerbe is egy nagy SEMMIT.
Mi, vagy ki garantálja, hogy azt esszük, ami rá van írva a patikában kapható akármikre ? Az élelmiszer boltokban már láttam, hogy leszedik ellenõrzésre az élelmiszereket, de mikor jönnek a gyógyszertárakba is ugyanezt megcsinálni ? Legutóbb a mézrõl derült ki, hogy nem is méz, de volt már tej, ami nem is tej és joghurt, ami nem joghurt, az italokról már ne is beszéljünk.
Mindenkinek saját laboratóriumának kellene, hogy legyen, így ellenõrizhetné, hogy mit eszik, iszik, a többi csak duma.
üdv. Licsi

Nincs jelen

 

#711 2008-05-22 13:52

Ede
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Kedves LIcsi, no azt tudjuk megfizetni. Sajnos olyan ez is, mint pl. a biotermelés. Hiszem, nem hiszem, hogy lehet olyat csinálni??? Igazából mi a lónyálban lehet megbízni? Pl. tudom, hogy amikor a konyakos meggyet lédigben árulják, az azért van, mert a csomagolt állapotában már lejárt a rányomott pecsét, nosza kinyitják és akkor kiöntik, osztveddmeg. De mivel mi  nem elõször járunk itt, lehet, hogy ki is leszünk téve:) Szép napot

Nincs jelen

 

#712 2008-05-22 14:47

kiara
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást, már utána is néztem a dolgoknak. Az én problémám a hajhullás, és az, hogy olyan a munkahelyem, hogy egész nap kint kell lennem majd a napon. Mégegyszer köszi, és elnézést ha valakit zavartam a problémámmal, ugyanis még csak most kezdtem el ide írni, és nem tudtam igazán, hogy hogyan mûködik.

Nincs jelen

 

#713 2008-05-22 16:40

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Licsi: azért a gyógyszerek ellenõrzése ennél sokkalkomolyabb. (de hát a hatásuk is. és a mellékhatás is.)
(Igaz sajnos étrendkiegészítõ meg homeopátás szer címszóval nagyon sokminden kicsúszik az ellenõrzés alól.  - az meg hogy a gyógyszertárban akármi mást adnak gyógyszer helyett az már nagyon komoly bûncselekmény lenne - súlyosabb mint az illegális - szintén teljesen lutri - gyógyszer/kábítószer azaz drogkereskedelem).

A fogyasztóvédelem és a versenyhivatal nagyon nevettséges erõforrásokkal - tényleg mindössze pár emberrel kénytelen dolgozni magyarországon, (hallottam errõl egy elõadást, ha érdekel valakit, szívesen belinkelem) a büntetések pedig szintén nevettségesek. Ezért van tele gagyi élelmiszerrel, veszélyes árúval szélhámos vállalkozókkal, kuruzslókkal az ország.. Nagyon komoly probléma ez manapság.

Nincs jelen

 

#714 2008-08-02 21:38

Agathaa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Sziasztok!
Én is most vagyok itt elöszõr!Én csak sejtem,hogy ez lehet a bajom(remélem nem haragszotok,hogy így is írok ide)!Nálam a legnagyobb probléma,hogy nem merek elmenni orvoshoz,még a saját háziorvosomtól is félek!Különösebben nincs rossz tapasztalatom vele kapcsolatban,csak félek attól,hogy valami kiderûl ami nem jó!!!
Kb. 3 éve kezdõdött,hogy egyre többször lett hasmenésem...az elmúlt hónapokban pedig lassan már mindennapos,nagyon kellemetlen a munkahelyemen,hogy naponta akár 3-4 kört is futok!!!Lázam nincs,lefogyni nem fogytam le,de keményen vérszegény és vashiányos vagyok!Van úgy,hogy még csak vizet ittam reggel,de amint beérek a munkahelyemre már rohannom kell!!!!Ha elkezdek görcsölni,fél perc és már szakad rólam a víz...!Bocsánat,hogy tényleges diagnózis nélkül írtam ide,de reméltem,tudtok vmennyire segíteni,hogy valóban errõl lehet-e szó!Tudom nem vtok orvosok,de egy csöpp bíztatás azthiszem elkellne!!!Köszönöm

Nincs jelen

 

#715 2008-08-03 07:02

Ánya
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Agathaa!

menj orvoshoz, mert valószínûleg tudnak olyan gyógyszert adni, ami javít az állapotodon. A strucc politika látod, hogy hová vezet, ugyanoda, vagyis rohangálsz és vashiányos vérszegény vagy már. Azt azonban érdemes megnézned,hogy milyen orvoshoz mész. Nem is hiszed, mennyit számít. Az orvost keresek témánál kérdezz, vagy keress egy megfelelõt. Érdemes a lakhelyedhez legközelebbi legjobbat választanod, mert kapcsolatotok nem rövidtávú, ha megfeleltek egymásnak:)

Kérlek, írj majd kalandjaidról. Kíváncsivá tettél!!

Nincs jelen

 

#716 2008-08-03 07:43

mercy70
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Agathaa!Csatlakozom Ányához.Minél tovább vársz annál rosszabb.Az orvosoktól ne félj,segítenek majd.Vizsgáltasd ki magad,aztán hidd el jobb lesz.Nem jó a bizonytalanság.Én sem mentem 1 évig csak szenvedtem itthon anno 20 évvel ezelõtt.Nagyon rosszul tettem.

Nincs jelen

 

#717 2008-08-03 12:00

Agathaa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Sziasztok!
Kedvesek vagytok,köszönöm a válaszokat!Megpróbálok erõt venni magamon és elmenni dokihoz!Megnézem az orvost keresek témát,maszolázok és kitalálom,hogy kihez kellene menni!!!!

Amint lesz vmi,v. sikerûl elmennem,írok!

Ui.:Rájöttem,hogy nagyon rövid idõn belûl el sem tudok menni,mert épp vállalkozóit csinálok,várom az erkölcsimet,úh nincs is most TB-m!!!!Remélem minél hamarabb elkészül,mert már nehezen bírom egymagam,segítség nélkül!!!!
Addig is tanulmányozom az egész honlapot és az étrendemet már megváltoztatom az itt olvasottak szerint!!!!

Nincs jelen

 

#718 2008-08-03 16:36

Zsuzskaa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Azt jól teszed! " Az erõ Veled van!" :):):)  Vigyázz magadra! Addig is jó ötlet olvasgatni a fórumot.

Nincs jelen

 

#719 2008-08-05 16:28

akiss
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Sziasztok!
Nálam idén januárban diagnosztizálták a Crohnt. Legalább 2 éve folyamatos hasmenésem és hasi fájdalmaim voltak és fogytam. 2006. augusztusában voltam colonoscopián, akkor annyit mondtak, hogy van egy-két gyulladt sejt a vastagbélben. Adtak Salazopyrint és menjek vissza, ha rosszabbul vagyok. Októberben kiderült, hogy babát várok, így abbahagytam a gyógyszer szedését. Problémamentes terhesség volt, 2007. júliusában megszületett a kislányom. Na a gondok ezután kezdõdtek. Állandó hasmenés és gyomortájéki fájdalom. Januárig bírtam, de akkor már állandósult a láz és a hányás és nagyon sokat fogytam (általában 72-75 kg voltam, terhesség elõtt 61, most 49 volt a legrosszabb, de már híztam 3 kg-t). Mikor megtudtam, hogy crohnos vagyok jól kiborultam. Ott voltam egy fél éves gyerekkel, fõiskolai vizsgaidõszak legelején. Sok "nagyokos" osztotta az észt, holott gõzük nem volt az egész betegség lényegérõl, hát elég selejtesnek éreztem magam. Mára már megbarátkoztam a betegséggel, hogy ez az én keresztem, és a fontoskodókat is próbálom leszerelni. Kétszer egymás után kaptam szteroid lökést, mert az elsõ nem igazán használt. Úgy néz ki, hogy lassan vége a fellángolásnak. A múlthavi laboreredményhez képest a mostani egész jó vérsüllyedés 37-rõl 18, CRP 57-rõl 10 lett.
Azt szeretném kérdezni, hogy akik Medrolt szedtek (szednek), másnak is vannak bõrproblémái? Az arcom tiszta pattanás és nem tudok mit csinálni vele.
Diétával kapcsolatban: Zsiradékot egyáltalán ne vegyen magához az ember vagy nagyon csekély mértékben megengedett? Folyamatosan tesztelem az ételeket, hogy mi az amit bírok, próbálom betartani a diétát, de az utóbbi idõben folyamatosan édességet ennék, holott soha nem voltam édes szájú (valószínûleg, mert nem eszem cukrot). Bármilyen tanácsot szívesen fogadok a diétával kapcsolatban.
Köszönöm!

Nincs jelen

 

#720 2008-08-05 16:33

Lucifer
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Szia akiss!
Diétával kapcsolatban olvassad  a" diéta kell vagy nem topikot"!
Ott sok dolgot megtudhatsz!!
Zsiradékot nyugodtan használhatsz!

Nincs jelen

 

#721 2008-08-05 16:41

roor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Halika!

akiss :szia,üdv köreinkben.:D
Elõszõr is,nem kereszt,hanem egy állapot amivel együtt kell élni,lehetõleg békében.:D
Másodszor:nem vagy selejtes,különleges vagy és kész!:D:D:D:D:D
Harmadszor:a határozottság nálunk "fél egészség".:D:D:D:D:D
Eredményeid elég jók,csak így tovább.:D
Medrol jótékony hatású,de a mellékhatásai kellemetlenek,nekem ugyan nem volt börproblémám,majd ebben adnak tanácsot akik járatosabbak benne.:D
Diétát tartsd amennyire tudod és jólesik.:D
Zsíradék:mértékkel lehet,de ezt is ki kell tapasztalni (nekem az olajtól menõkém van,olivaolajat bírom,de azt meg ki gyõzné finanszírozni ).:D:D:D:D
Az édességért én is meg voltam veszve,mára már ez is kontroll alatt van.:D
Diéta tanács:mértékkel,kitapasztalva,óvatosan szinte minden ehetõ,vannak alpból kerülendõk,majd erre is kapsz tanácsot.:D:D:D:D

Nincs jelen

 

#722 2008-08-05 20:04

Vicaa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Szia akiss!
Én is üdvözöllek! Olvastam a bemutatkozásod is, illetve hogy egy tündéri kis egyéves gyermekecskéd van! Nekem pedig egy kilenc hónapos, de többen is vagyunk itt a fórumon kisgyermekes anyukák :):):)
Medrolban sajna igen járatos vagyok, pattanásos volt nekem is az arcbõröm míg szedtem, de amint abbahagyod az az elsõ ami elmúlik. Nekem inkább a fejkerekedés "mászik" vissza lalssabban. A diétához nem tudok többet okosabbat szólni az elõttem íróknál, olvass a diéta topikban amennyit csak bírsz, rá fogsz jönni egyébként, hogy a diéta is mennyire szervezet függõ, kinél mi jó, mi nem, ez egyéni. Persze ahogy Roor is írta azért vannak általános szabályok pl. a tej kihagyása.

Ja! És azt5 nem is írtam hogy én is taposom a fõsulit ám! Csak most kissé belassítottam :), de azért ami késik, nem múlik ;).

Nincs jelen

 

#723 2008-08-05 20:09

zolcsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Üdvözlünk a fórumon akiss!
Nekem is egy éve diagnosztizálták ezt a kórt és sajna elég sok esemény történt velem.Olvasgass nyugodtan a topikok közt és ne csak a crohn-colitist hanem a többi fõmenüt is.Vannak nagyon értékes hsz-ek amik segíthetnek.

Nincs jelen

 

#724 2008-08-06 16:05

akiss
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Köszönöm a tanácsokat!

Nincs jelen

 

#725 2008-09-24 23:29

Danni
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Sziasztok!

Nálam még nem diagnosztizáltak semmit, de február óta folyamatos hasmenésem van, és folyamatos vakbél körüli fájdalom, ami 2-3 havonta egyik napról a másikra megerõsödik aztán enyhül, de megmarad. Kezdetben 6 kg-ot fogytam, csináltak kolonoszkópiát, ami valamilyen nem bizonyítható gyulladást kimutatott. Aztán hasi ct-t vérképeket, liszérzékenység, süllyedést, (több alkalommal is a nyáron) és minden negatív. Elváltozások: a székletben találtak nagyon sok fehérvérsejtet, tejérzékenység, további fogyás, hasmenés. Mikor legutóbb pár napra befeküdtem a Honvéd Kórházba elküldtek úgy, hogy panaszmentes vagyok, holott a semmit nem javult az állapotom, már 10 kg fogyásnál tartottam. Összességében a dicetelen kíül semmilyen gyógyszert nem adtak (nem volt hatása). A gastron a kezelõorvosom is, elküldött azzal, hogy nem vagyok beteg. LEhet csak képzelõdöm, és semmi bajom....

1 Hete a háziorvosom elküldött ultrahangra, ott kimutatták, hogy van egy vékonybélszakaszom, ami egyértelmûen megvastagodott. Most épp itt tartok, érdekelne, hogy ezek alapján mégis lehet e Crohn-betegség, vagy szerintetek pszichés tüneteim vannak? (IBS)
Üdv: Dani

Nincs jelen

 

#726 2008-09-25 08:11

Dusy
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Sziasztok!
Akiss szia üdv közöttünk! A medrolban Én is elég jártas vagyok most épp 1 évig szedem, de remélem épp most abba bírom hagyni. Igen nekem is van pattanásaim arc félfújódásom és bõrpír is megjelenik néha, de amint Vicaa is mondta ha nem szeded elmúlik.

Danni Szia közöttünk!
Hát szerintem is lehet Crohn és keres másik dokit!Én egy hete hánytam nem marad meg bennem semmi akkor is azt mondták menjek haza mert semmi belgyógyászati oka nincs, hogy felvegyenek.  Majd másik doki és már másnap befektetett, de akkor már a kiszáradás határán voltam. Te ne várd meg!  Menj és keres másik dokit! Ne tudom merre laksz, de ha tudnánk biz ti tudnánk adni tanácsot hogy kit keres! Minden felõl vagyunk itt az országból!

Nincs jelen

 

#727 2008-09-25 09:11

zolcsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Kedves Danni!
Üdv közöttünk.Sajnos erõs a gyanú a crohnra:fõleg a fogyás és a bélvastagodás miatt.Én is 2 hónapig Diceteleztem de semmi.Ugyanez volt fogytam és IBS-re gyanakodtak. Nekem is uh-után mondták ki elõször szintén bélvastagodásom volt de akkor már a vérképem is azt igazolta.Csináltass egy új vérleletet a napokban mert az nagyon hamar változhat .Csak ne mondd hogy mi javasoltuk.Hasi görcseid láz ilyesmi nincsenek?Reménykedj azért hátha nem az.Minden jót!

Nincs jelen

 

#728 2008-09-25 18:50

Gergõ1983
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Sziasztok!
Gergõ vagyok, a párom már fenn van hetek óta (szilvike0522). Szertném megköszöni azt a sok jó tanácsot amit adtatok, és azt hogy melletünk vagytok, és tartottátok Szilviben az erõt, amíg én kórházban voltam. Ez nagyon nagy segítség nekünk ezekben a nehéz napokban. Mindenrõl beszámounk nektek, szorítsatok ,hohy hétfõn sikerrel járjunk.

Aiolos!

Neked külön köszönet mindenért!

Nincs jelen

 

#729 2008-09-25 18:53

roor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Halika!

Gergõ1983 :helló édes!!!!!!!!:D:D:D:D:D:D
Na végre hogy itt vagy!!!!!:D:D:D:D:D
Hát akkor üdv köreinkben,fel a fejjel!!!:D:D:D:D:D
Kérdezz sokat hogy okosodj.:D:D:D:D

Nincs jelen

 

#730 2008-09-25 19:09

Lucifer
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Gergõ!
Üdv köreinkben!:D:D:D:D:D
Itt mindig kérdezhetsz, irhatsz!!Jót rosszat!
Kérdésre válaaszt kapsz !!!:D:D:D
Gyere sokszor!!!!!!!:D:D:D:D:D:D

Nincs jelen

 

#731 2008-09-25 19:23

Dusy
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Sziasztok!
Gergõ üdv itt.

Nincs jelen

 

#732 2008-09-25 20:16

Nita
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

És IGEN szia Gergõ! :D
Üdv köztünk!! :)
Jó hogy regisztráltál hidd el, neked is sokat fog segíteni feldolgozni a helyzetet ez a társaság!!
Drukkolok a Hétfõért nektek, és remélem a kutyinka is jobban lesz hamar!

Nincs jelen

 

#733 2008-09-25 20:43

Nelly
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Üdv Gergõ!Bárcsak írhatnám röpke ismeretség lesz...de van valami ami összeköt bennünket :)
Párod félre ne értse...poénkodni próbáltam...
Ha tudnád én pár hónapja hogy meg voltam zuhanva...az itteni emberek öntöttek lelket belém...meg persze a család.
Nem könnyû ez senkinek sem...hirtelen ne olvass itt túl sokat...én ezt tettem és már arra vártam láttam lelki szemeim elõtt mûtéteimet...már azt is megbeszéltem (félig viccesen),hogyan temessenek.Szóval mindenkinek vannak rossz periódusai...de gyere vidámkodni...azt itt mindig lehet..
jobbulást és pá

Nincs jelen

 

#734 2008-09-25 20:49

aiolosz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Gergõ1983 írta:

Sziasztok!
Gergõ vagyok, a párom már fenn van hetek óta (szilvike0522). Szertném megköszöni azt a sok jó tanácsot amit adtatok, és azt hogy melletünk vagytok, és tartottátok Szilviben az erõt, amíg én kórházban voltam. Ez nagyon nagy segítség nekünk ezekben a nehéz napokban. Mindenrõl beszámounk nektek, szorítsatok ,hohy hétfõn sikerrel járjunk.
Aiolos!
Neked külön köszönet mindenért!

Ez a beszed :)
Gergo, hidd el, nagyon drukkolok Neked.... ja, legyel halas a sorsnak, hogy olyan parod van, mint Szilvi...

Nincs jelen

 

#735 2008-09-25 20:52

zolcsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Szia Gergõ!
Üdv nálunk!
Minél elõbbi javulást Neked!

Nincs jelen

 

#736 2008-09-25 21:52

kukackonzerv
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

GERGÕ! Isten hozott :):):)!

Nincs jelen

 

#737 2008-09-26 06:08

Vicaa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Danni!
Én is azt javaslom, hogy keress egy felelõsségteljes gasztros dokit, ez nagyon fontos, aki komolyan veszi a panaszaidat! Legjobb szívembõl remélem, hogy nem igazolódik be se crohn, se colitis Nálad. Azért írj majd a fejleményekrõl!!!

Gergõ! Üdv közöttünk! Ahogy a többiek is írták, itt egy kis "család" fogad Téged, ahol támogatásra, segítségre és vidámságra biztos, hogy számíthatsz, számíthattok!!! :)

Nincs jelen

 

#738 2008-09-26 10:18

Ánya
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Szia Gergõ!!!!

Jó, hogy te is írtál már! Csak nem vagy jobban? :D

Nincs jelen

 

#739 2008-09-26 11:13

sanvito
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Szia Gergõ !!!!

Örülök/örülünk hogy idetaláltál !!!!

Hidd el (nekem is) a fórum egy fél gyógyulás !!!!!!!!

pussszz :):):):)

Nincs jelen

 

#740 2008-09-26 12:05

mano1973
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Üdv  köztünk Gergõ!!!

Nincs jelen

 

#741 2008-09-26 15:56

Gergõ1983
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a jókívánságokat. Ez nagyon sokat jelent nekem és a páromnak. Ma már egy picit jobban érzem magam, és már lásétáltunk a fodrászhoz is. Jót tett a friss levegõ is. Ma még nem hánytam, úgy néz ki használ a gyógyszer amit Roor ajonlott (ezer köszi).
Volna egy kérdésem. Az anyukám sütött nekem almáspitét (a kedvencem), és nem tudom hogy szabad-e ennem belõle, pedig isteni a gõzõlgõ illata. A másik, hogy vizen kívül mit szoktatok inni (egy kicsit unom)pl.: szörp, szûrt italok, rostos italok.
Várom a jó tanácsokat.
Üdv:Gergõ

Nincs jelen

 

#742 2008-09-26 17:06

mano1973
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Na ez már valami Gergõ:))
Legalább csinos lettél...jól levágták a hajad?:)))
Az almáspite nagyon veszélyes ám szerintem ne edd meg hanem...mi is legyen vele?
Ja igen tudom már...küld el nekem majd én feláldozom magam és megeszem:))
Inni mit igyál?
Mit szólsz a vörös borhoz?:))Mi Lucival és roor kis hugommal erre esküszünk:)
Na jó ez csak vicc volt te is tudod,de a többiek biztos ellátnak jótanácsokkal ,hogy mit egyél és mit igyál.Addig is pihenj és gyógyulgass!!!!!
Örülünk,hogy itt vagy!!

Nincs jelen

 

#743 2008-09-26 17:20

roor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Halika!

Gergõ:ha nagyon kívánod akkor egyél belõle!!!!!:D
Az alma jöhet,tésztaféle jöhet,a pitében meg együtt a kettõ,úgyhogy told kétpofára és gondolj ránk!!!!:D:D:D:D:D
Mértékkel drága,de ettõl jobb lesz a lelkednek ergo jobb lesz a belecskéidnek is.:D:D:D:D:D
Fodrászhoz.Aha.Jéééé....:D:D:D:D:D
Látod-látod,alig tudtunk idecsalni és tessék már fodrászhoz mész.:D:D:D:D:D
Megy ez mint az ágyba sz@rás.:D:D:D:D:D:D
Vizen kívûl?Sör,bor,pálinka.:D:D:D:D:D
Személy szerint teát.:D:D:D:D
Örülök hogy használt a gyógyszer!:D:D:D
Akkor most hozzádvágok így kutyafuttábanegy kis roor-féle erõsítõ bogyeszt!:D:D:D:D

Nincs jelen

 

#744 2008-09-26 17:50

Lucifer
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Gergõ!
Almáspite???
Mehet!!Almás is pite is!MInden oké vele , de tényleg azért mértékkel!:D:D:D:D:D
Tea!De ha hánysz akkor ne nagyon citromosan!!!!
Különben jó a rostos is te tudod melyik nem irritálja a  pocid!
Szénsavas nem igazán jó bár nekem kimondottan jól esik ha ilyen rosszul vagyok!!:D:D:D:D

Ha mód odban áll akkor inkább  a Roor topikban fojtasd a kérdezgetéseket,merta modik úgy is átraknak.!!!:D:D:D:D:D

Szerkesztette: lucifer2007 (2008-09-26 17:51)

Nincs jelen

 

#745 2008-09-26 22:21

judy1981
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Mivel a többiek elmondtak mindent...
Egyszerûen csak
Üdv Gergõ.

(Ja! És az almáspitét várd meg, hogy kihûljön.)

Szerkesztette: judy1981 (2008-09-26 22:23)

Nincs jelen

 

#746 2008-09-27 17:13

Ánya
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Judy!

Azt írtad, amit én tegnap bénaságom miatt nem írtam :) Hiába a hasonló gondolatok :)

Nincs jelen

 

#747 2008-09-30 15:18

Adrienn73
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Sziasztok
Elõször járok itt---jó helyen járok!? Gondolom.
Adrienn vagyok, és néhány hete azt állítják, hogy Crohn beteg vagyok.
Néhány napja olvasgatom a forumot. Fogalmam sincs mit írjak, vagy kérdezzek, mintha kihúzták volna a talajt a lábam alól, még a feldolgozás fázisában járok.
Sosem voltak idáig panaszaim, makk egészséges voltam, augusztusban elkezdett fájni a hasam, némi hasmenés,  készült egy hasi Uh, aztán kaptam egy idõpontot CT-re szep. 15-re, meglett a CT eredménye egy hét múlva, és már kész is volt a Dg.
A colonoscopiát már meg sem akarta csinálni a doki, a CT eredmény alapján.
Kaptam egy raklap gyógyszert, jövõhéttõl Imuran kezelést akarnak.
Se tanács, se felvilágosítás, se semmi.
Beteg vagy!-- ezt kell szedni, életed végéig-- kb. ennyi
Hát... most nem tudom merre van az elõre!
A napjaim nagy részét most azzal töltöm, hogy itt próbálok tájékozódni.
Adrienn

Nincs jelen

 

#748 2008-09-30 15:35

Vicaa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

SZia Adrienn73!
Igen, itt jó helyen jársz. Elsõ körben tényleg azt javasolnám, hogy olvass, mindenféle infót megtalálsz az oldalon és a fórumon, ha már egyszer nem kaptál õcrohnfrányaságáról kellõ tájékoztatást. Ennek tükrében viszont a jövõben próbálj egy lelkiismeretes gasztros doki után is nézni, aki nemcsak infókkal lát el (mert sztem ez a minimum), hanem úgy meg tudsz bízni benne, mint akár egy barátban.
Mert sajna crohnsággal meg kell barátkozni. De itt ebben mi sokat tudunk neked segíteni, ha bármi kérdésed van, bizonytalan vagy valamiben, biztos, hogy mindig lesz aki válaszoljon a kérdéseidre!

Továbbá rosszabb és kevésbé rossz napjaidon Roor topikjában fel is tudsz vidulni, egy klassz kis team vár itt mindenkit, szeretettel!

Jó olvasgatást és írj bátran!

Üdv: Vica

Nincs jelen

 

#749 2008-09-30 15:38

zolcsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Adrienn üdv.
Igen jó helyen jársz "sajnos".Egy normális gasztrós dokit kell keresned aki felvilágosít a betegséggel kapcsolatban.
A raklap gyógyszer is igaz de késõbb csökkenhet és lesznek elhagyható gyógyszereid.A colonoskópia ennek betegségnek a legbiztosabb diagnózisát adó vizsgálata.Elképesztõ hogy ezt nem kérik de örülj neki.Nyugodj meg olvasgass nyugodtan van beteg és infó bõven.
Szia!

Nincs jelen

 

#750 2008-09-30 16:34

roor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Halika!

Adrienn73 :üdv közöttünk!:D
Ne ess kétségbe,kérdezz nyugodtan bármit,amiben tudunk segítünk!:D
Elõszõr is keress egy frankó gasztrós orvost!
Aggályaim vannak veled kapcsolatban,illetve a diagnózissal.
A legmegbízhatóbb a colonoscopia (és ezt egy olyan szájából hallod aki rettenetesen gyûlöli).
Tudom hogy nehéz,így hogy kicsúszott a talaj a tappancsod alol,de kicsit szedd össze magad és járj utánna.
A raklap gyógyszer nem is biztos hogy kell,az immurán meg nem az elsõ szokott lenni amit kapunk.
Mindenképpen konzultálj másik orvossal is,az ártani  nem árthat,sõt,lehet hogy jobban jössz ki belõle.
Mi itt vagyunk,fordulj hozzánk bizalommal!:D

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB