#1601 2012-02-25 12:31

Lucifer
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Szabina!
Ha megtagadod a vizsgálatot akkor is fel kell irnia a gyógyszereidet.
Tehát ettõl nem kell félned, hogy nem kapod meg.
De arra azért készülj fel, hogy lehet egy egész regimentet fog neked elmondani miért is  kellene az a vizsgálat.

Nincs jelen

 

#1602 2012-02-25 18:50

Györgyina
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Szabina, lehetséges, én már régen nem engedem magam tükizni, mert értelmetlennek ítélem meg. Évek óta CT vizsgálattal nézik mi van benn. De ehhez kellett egy közjegyzõi nyilatkozatot tennem, hogy csak a külön engedélyemmel végezhetnek rajtam vizsgálatokat és ha nem tudok rendelkezni ki az, aki helyettem dönt. Ezzel az orvosról levettem a felelõsséget. Ja a duma az van, azt ki lehet birni.

Nincs jelen

 

#1603 2012-02-25 18:54

Ismeretlen Ismerõs
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Szabina, Andreas31 - nagyon köszönöm a gondolatokat és a jótanácsokat. Pozitív gondolatokat és tünetmentességet kívánok mindenkinek! :)

Nincs jelen

 

#1604 2012-02-26 06:26

Szabina
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Lucifer és Györgyina!
Nagyon szépen köszönöm, hogy megírtátok a véleményeiteket, sokat segítettetek vele!
Majd meglátjuk, hogy az én esetemben hogyan fog alakulni ez az egész...

Nincs jelen

 

#1605 2012-02-28 17:22

Zsuzsanna75
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Sziasztok!
Pár hónapja olvaslak titeket, de csak ma, a holnapi tükrözés elõtti utolsó pillanatban regisztráltam. 36 éves vagyok, októberben borzasztó hasi görcsök közepette volt egyetlen napon 2x hasmenésem. Nem is a hasmenés volt a legnagyobb gondom, hanem az, hogy utána és a kettõ között is csuklottam össze, az ájulás határán voltam, nagyon megijedtem. Anyukám kihívta az ügyeletet, de nem talált az orvos semmi gondot akkor. Innentõl kezdve viszont nyálkás lett a székletem, nem volt étvágyam, állandóan hányingerem volt, a háziorvos elküldött gyomortükrözésre, ez volt novemberben, ott azt mondták, hogy nagyon csúnyán be van gyulladva a gyomrom és refluxom van nyelõcsõ felmaródással. Erre szedek Controlocot. A székletem pedig sárgás-barnás nyálkás, de inkább székrekedésem van, nem hasmenésem. Azóta egy nap volt hasmenésem hányással, december elején, akkor elvittek az ügyeletre, mert kb 10-szer hánytam és ennyiszer volt a végén már vizes hasmenésem, ott is úgy tettek fel az ágyra. Erre azt mondta az orvos, hogy vírus. Mondjuk abban az idõszakban volt is járvány, meg másnapra a tesóm is elkapta, neki is csak egy napig tartott, csak õ nem ájuldozott. Ez lehet attól, hogy pánikbeteg voltam (vagyok)? Ezt az ájulásos dolgot az idegrendszerem produkálja? Nektek volt ilyen? Nekem olyankor még a pulzusom is lelassul. Ja, és a székletem legtöbbször olyan, mintha állandóan mákot ennék, fekete pici pöttyökkel van tele. A székletvér negatív volt, eddig 2x csináltak, de most azon gondolkodom, hogy lehet, hogy épp akkor nem volt pöttyös. A laboreredményemért ma voltam, abban is minden jó, azt mondták. Ha valami lenne, akkor a vérbõl kimutatható lenne? Hogy van ez? Most meg kéne már innom 3 tasak Endostar-t, de nem merem! :-( Félek, hogy megint ájulásérzéssel jön majd a hasmenés! Ez a lötty csinál görcsöket? Hogy tisztít ez? Drasztikus vagy kímélõ vagy milyen? Nagyon be vagyok pánikolva, szabályosan rettegek már, teljesen kész vagyok! :-(((( Meg a holnapi bódító injekciótól is nagyon félek, hogy lesz-e mellékhatása, meg az egész tükrözéstõl, a diagnózistól is! Arról nem is beszélve, hogy Siófokon csinálják és állítólag elég kemény a doktornõ. Már azon agyaltam, hogy el sem megyek! Ja, és azóta érzem, hogy vmi nem teljesen oké, nekem általában a hasam jobb oldala ami nem olyan, mint kéne, ott szokott szúrni, meg nyomásra érzékeny lenni, meg nem tudom mitõl nyálkás a székletem, mi lehet ez, ha a vérkép is rendben?  Bocs, ha hosszú voltam vagy csapongtam, de nagyon félek, egy kortyot sem ittam még ebbõl az italból, nagyon kérlek válaszoljatok! Köszönöm:

Zsuzsa

Nincs jelen

 

#1606 2012-02-28 18:18

Ádám 15
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Szia Zsuzsa! Isten õriz,hogy lebeszéljelek..mert szerintem is utána kénne járnod,mi a baj! De nem jó ha eleve ennyire félsz az orvostól a rossz híre miatt! Máshová nem tudnál bejutni? Az én fiamnak is nyákos a széklete,Õ cu.-us.A diagnózishoz gastros orvos kell!A házi dokid? nem tudod vele megbeszélni mennyire félsz? Hidd el 6 év tapasztalata íratja velem nagyon fontos a beteg-orvos bizalmi kapcsolata! Mi is féltünk a régitõl,aztán a mostani nagyon szuper! de Õ gyerek gastrós,csak azért írok neked mert tudom milyen rettegni..sajnos segíteni nem tudok felnõtt orvost keresni,de hátha más! Kérlek probálj meg kicsit megnyugodni tudom nehéz/ Mi is átestünk ezeken 6 éve amig nem tudtuk mi a baj.Most se könnyû..csak közhelyeket tudnék írni ..kitartás! feltétlen ORVOS! szia Ádám anyukája

Nincs jelen

 

#1607 2012-02-28 19:10

aiolosz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Zsuzsanna75 írta:

"...Hogy van ez? Most meg kéne már innom 3 tasak Endostar-t, de nem merem! :-( Félek, hogy megint ájulásérzéssel jön majd a hasmenés! Ez a lötty csinál görcsöket? Hogy tisztít ez? Drasztikus vagy kímélõ vagy milyen? Nagyon be vagyok pánikolva, szabályosan rettegek már, teljesen kész vagyok! :-(((( Meg a holnapi bódító injekciótól is nagyon félek, hogy lesz-e mellékhatása, meg az egész tükrözéstõl, a diagnózistól is! Arról nem is beszélve, hogy Siófokon csinálják és állítólag elég kemény a doktornõ. Már azon agyaltam, hogy el sem megyek! Ja, és azóta érzem, hogy vmi nem teljesen oké, nekem általában a hasam jobb oldala ami nem olyan, mint kéne, ott szokott szúrni, meg nyomásra érzékeny lenni, meg nem tudom mitõl nyálkás a székletem, mi lehet ez, ha a vérkép is rendben?  Bocs, ha hosszú voltam vagy csapongtam, de nagyon félek, egy kortyot sem ittam még ebbõl az italból, nagyon kérlek válaszoljatok! Köszönöm:

Zsuzsa


Zsuzsa, olvasd el ezt, elég jól összeszedet szöveg:vastagbéltükrözés
Egyik béltisztító sem leányálom, de a vizsgálat miatt szükséges és ha nem rendesen csinálod, nem nagyon fognak szeretni.
Az nem megoldás, hogy nem jársz a végére a dolgoknak...a bódítástól pedig ne félj.

Nincs jelen

 

#1608 2012-02-28 20:24

Lucifer
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Zsuzsanna75 !
Tudom most nagyon nehéz!:(:(
Együtt érzek veled.
De sajnos ezen túl kell esni minél elõbb.:(:(
Én is csak azt tudom mondani amit elõttem már irtak.
Remélem már megittad és elkezdted a tisztitást.A bóditásnak semmi mellékhatása nem lesz ettöl nem kell félned.Vizsgálat után haza mész és lefekszel pihenni vagy akár aludni.Nekem is csináltak már bóditásban , én hazafelé végig aludtam a kocsiban az utat.:D
A doki nénirõl pedig :ne mások véleményébõl itélj.
Csináltasd meg holnap a vizsgálatot , hogy legalább kiderûljön mi a baj.Ez a legfontosabb!!!!!!!!!!!!!!
Aztán ha tényleg nem jön be neked az orvos akkor még mindig lesz idõd másikat keresni illetve itt a fórumon is segitenek akikarra laknak.
Kitartást holnapra és szoritunk neked.

Nincs jelen

 

#1609 2012-02-28 23:27

Zsuzsanna75
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Ádám 15, Aiolosz, Lucifer, köszönöm, hogy reagáltatok! Igen, elkezdtem inni, a skype-on gyõztek meg, beszélgettek velem, amíg az elsõ pár pohárral magamba imádkoztam :-( Még kb 3 pohárnyi van vissza....de már dugig vagyok vele, még megiszom valahogy, aztán reggel fél 8-ra megyek. Köszönöm, hogy szorítotok nekem, megpróbálok majd nem félni :-((

Nincs jelen

 

#1610 2012-02-29 10:57

andreas31
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

"Ja, és a székletem legtöbbször olyan, mintha állandóan mákot ennék, fekete pici pöttyökkel van tele."

Ez érdekes,ilyet én is tapasztalok,de nem hallottam mástól eddig....valakinek van erre vonatkozóan gondolata?

Nincs jelen

 

#1611 2012-02-29 13:52

Lucifer
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Zsuzsanna75 !

Voltál tükin???
Mit mondtak???
Hogy vagy???
A szoritás és a rád gondolás természetes.Ezt mindenki megteszi a másikért.

Nincs jelen

 

#1612 2012-02-29 19:16

Zsuzsanna75
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Sziasztok!

Voltam tükrözésen, nagyon féltem, úgy mentem be, hogy bejelentettem, hogy nagyon félek! És megkérdeztem a doktornõt a mellékhatásokról és õ õszintén megmondta, hogy egy nagyon erõs kábító fájdalomcsillapítót fogok kapni, (Dolargan egyébként) és szédülni fogok, meg hányingerem lesz és ennek ellenére is érezni fogom a vizsgálatot. Hát ahogy beadta az injekciót, máris forróság öntötte el a fejemet, levert a víz, ezerrel dobogott a szívem, forgott velem a világ, és nemhogy hányingerem volt, hanem össze is hánytam magam ott az asztalon, az egyik asszisztensnõnek is jutott, mert fogta a kezemet. Kanyargós nagyon a belem, azért a kanyaroknál volt aúúúúú, meg minden, ki is hallatszott a váróba, hát voltak pillanatok amikor elég rendesen fájt. Azt mondta a doktornõ, hogy minden rendben van, 2 kis polip volt, azokat lecsípte, jóindulatúak. Azt tudják már ránézésre is? Amúgy küldik szövettanra. Azt írta diagnózisnak, Polypus duplex coli sigm., Polypect. endosc., Nodi haemorrh. int., javaslatnak pedig, hogy IBS-nek megfelelõ panaszai miatt rostdús étrend tartása (étkezési korpa+kefír), bõ folyadék fogyasztás, 3 havonta probiotikus kúra tartása, 2x1 Meteospasmyl kapszula szedése javasolt. Nem tudom azok a szakszavak mit jelentenek a diagnózisnál, azt majd megkérdezem a háziorvostól, de ha tudjátok ideírhatjátok. :) Ami a hasmenéseket illeti, a végefelé már véres foszlányok voltak benne, az mitõl lehetett egyébként? Meg most is az még. Az meddig fog vajon tartani? Még mindig szédülök egy kicsit, nem is tudtam elaludni rendesen, mire elaludtam volna addigra felriadtam, hogy begyorsult a szívem. Fura ez az injekció. :/

Szerkesztette: Zsuzsanna75 (2012-02-29 19:17)

Nincs jelen

 

#1613 2012-02-29 19:18

Zsuzsanna75
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Andreas31: Nem tudom mitõl lehet :/ Te vagy az elsõ aki ezt mondja, rajtam kívül. Eddig mindenkinek ismeretlen volt ez a dolog akinek mondtam.

Szerkesztette: Zsuzsanna75 (2012-02-29 19:20)

Nincs jelen

 

#1614 2012-02-29 20:45

andreas31
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Hát akkor ez is egy talány Zsuzsnna 75.....van ilyenbõl bõven.Pénteken megyek a dokimhoz,megkérdem õt is,hátha...!Nem tudom egyébként ez tüki+kábítás elég változatos dolog.Hallani jót és rosszat.Én kétszer voltam,kaptam koktélt (fájdalomcsillapító,görcsoldó meg dormikumot) és nem emléxem csak mindegyikbõl 1-1 fájásra,de nem tudom az elején vagy a végén volt.Mikor kérdeztem mikor indul a buli,mondták,hogy lekéstem,mert vége.....mondjuk nem bánta.Szóval nem hánytam.Meghallgattam a szöveget,kimentem,fizettem (mert az enyém fizetõs) es a nejem haza hozott.Azóta se jöttek emlékek,de nem vágyom rájuk.Másodszor talán kicsit kevéssé éreztem a bódulást,de ez is homályos.Úgy látszik nem mindegy mi  cucc,amit adnak,meg gondolom a doki sem....Lehet,hogy ismételnem kell,remélem nem lesz rosszabb az elõzõk,de állítólag egyéni tolerancia és bélállapot is játszik.

Nincs jelen

 

#1615 2012-03-01 06:45

Szabina
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Szia Zsuzsanna75!
Amikor engem tükiztek, az aneszteziológus teljesen elaltatott.Csak annyit éreztem, hogy szédülök, és már vége is volt..., egyszerûen elaludtam...
Tudomásom szerint, ha az orvosod adja be a szurit, az csak bódítás, ha pedig az aneszteziológus, akkor az a valódi altatás, amikor tényleg se kép, se hang.
Nagyon sajnálom, hogy érezted a fájdalmakat.Én el sem tudnám képzelni, milyen borzasztó lehet, de szerintem nem vesztek sokat...
Remélem, hamarosan jobban leszel!

Nincs jelen

 

#1616 2012-03-06 13:43

Marthuska
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Kedves Rena! Ebben a topicban olvashatsz bõvebben, a gyógyszerekkel kapcsolatos egyéni tapasztalatokról. Rengeteg oldalnyi írás van itt, lehet keresgélni, csak idõigényes.
Az én véleményem az, hogy mindenképp az orvosodra hallgass az Imuránnal kapcsolatosan. Ez a gyógyszer van, akinek igen jól beválik (féken tartja a betegséget), és van, aki nem tudja szedni az esetleges mellékhatások miatt. Az Imurán szedése kezdetén gyakrabban ellenõrzik a vérképet, hogy az esetleges mellékhatásokat idõben kiküszöböljék, és a gasztroenterológus tudja eldönteni, hogy ez a gyógyszer mennyire lesz hatékony a Te esetedben.
Hosszú, tünetmentes idõszakot kívánok Neked!

Nincs jelen

 

#1617 2012-03-06 13:47

Rena
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Sziasztok ma regisztráltam az oldalon,27-éves nõ vagyok,és van kettõ gyönyörû gyermekem. 7éve crohn beteg és 5éve mûtöttek is vele.Mûtét után csak Pentasát szedtem és most kéne rá állnom az imuránra de elégé tartók tõle.Kérdésem az lenne hogy nektek hogy vált be az imurán?Elõnye-hátránya egyaránt érdekelne!Elõre is nagyon szépen köszönöm!sziasztok és további szép napot!

Nincs jelen

 

#1618 2012-03-06 13:54

Rena
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Marthuska Köszönöm szépen,nincs más választássom el kell kezdenem szedni csak igen a mellékhatás rémített meg.Meg kérdezhettem hogy neked milyen gyógyszer tart kordába?Mert nekem már a pentasa nem használ sajnos.Én is kívánok neked hosszú tünetmentes idõszakot!Szia

Nincs jelen

 

#1619 2012-03-06 14:08

Marthuska
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Kedves Rena! Nálam eddig még legjobban a szteroidok váltak be, de így sem vagyok tünetmentes.  Valamint a szteroidoknak vannak talán a legdurvább mellékhatásai is. Az én esetemben, emiatt alakult ki a szürkehályog, mindkét szemem operálták. Egyébként Entocort kapszulát szedek, ez is szteroid, de talán kevesebb mellékhatással bír, mint pl. a Prednisolon vagy a Medrol.
A jókívánságokat köszönöm!

Nincs jelen

 

#1620 2012-03-06 15:07

marcsi0727
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Rena,

ajánlom figyelmedbe Kovács Ágota legújabb elõadását:

A beteg szerepe az IBD kezelésében - Dr. Kovács Ágota elõadása
http://www.youtube.com/watch?v=4LKClXgdFY0

Nincs jelen

 

#1621 2012-03-06 18:01

marcsi0727
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

:)

Nincs jelen

 

#1622 2012-03-06 18:52

Rena
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Marthuska ahogy olvastam neked sincs könnyû dolgod ezzel a fránya betegséggel.Marcsi0727 köszönöm tényleg jó volt hallgatni,köszönöm szépen mindenkinek!Sajnos néha én a padlón vagyok a crohn miatt és nehéz pozitívan gondolkodnom,de azért köszönöm.Üdv

Nincs jelen

 

#1623 2012-03-06 19:07

marcsi0727
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Ajánlom figyelmetekbe a többi videót is:

mccbevideo csatornája:

http://www.youtube.com/user/mccbevideo? … =watch#p/u

Dr. Kovács Ágota (1. rész) -- A Crohn betegség kutatásának fejleményei
http://www.youtube.com/watch?v=33_lpLXI … re=channel
2011. januárjában dr. Kovács Ágota belgyógyász gasztroenterológus elõadást tarott a Heim Pál Kórházban a Crohn betegség kutatásának fejleményeirõl.

Dr. Kovács Ágota (2. rész) -- A Crohn betegség kutatásának fejleményei
http://www.youtube.com/watch?v=LZlKGDtL … re=related

Orosz Katalin: Autogén tréning - gyakorlás a stressz ellen
http://www.youtube.com/watch?v=uM1Bprjz … re=related

Nincs jelen

 

#1624 2012-03-06 22:13

suzy
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Marcsi0727,
kedves, hogy ezeket ide feltetted.
Kösz.: Suzy

Nincs jelen

 

#1625 2012-03-16 10:42

andifeher
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Sziasztok!

Hátha valakinek az elején ez segít:http://vitaminkosar.hu/ibsteszt/

Szép napot kívánok!

Nincs jelen

 

#1626 2012-03-17 19:53

iSultan
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Sziasztok!

Zoli vagyok 29 éves. 10 éve "szenvedek", és az utobbi években pedig egyre rosszabbak a tünetek. 2 éve voltam orvosnál is. Kilégzéses teszteket 10x csináltak nálam. Legalább 20x vettek vért és még egyéb (széklet,vizelet) labor vizsgálatokat is végeztek rajtam. Tükröztek is. Minden eredmény nélkûl.
Egy valamit állapítottak meg hogy laktóz érzékeny vagyok.
De a tüneteim 95%-ban megeggyeznek azzal amiket itt olvasok.
Tudnátok nekem segíteni hogy milyen orvost keressek fel, ahol tényleg tudnának segíteni rajtam?

Elõre is köszönöm  a segítséget.

Nincs jelen

 

#1627 2012-03-18 00:04

sibi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

iSultán, üdv a fórumon. Csak azt tudom mondani, hogy ha a tüneteid már nagyon zavarnak, vagy bedurvulnak,(hasmenés, fogyás,véres széklet, láz,görcsök)ha ezek közül bármelyik, újfent gasztroenterológus. Van, hogy nem mindjárt tudják diagnosztizálni. Sajnálom, de ez megesik. Nehéz megtalálni azt a pontot, amikor az ember már bárminek aláveti magát, csak mondják már meg mi a baj. Vigyázz magadra és menj dokihoz, ha úgy érzed.
Üdv Sibi.

Nincs jelen

 

#1628 2012-03-18 10:19

Lucifer
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

iSultan !
Üdv a fórumon!
Csak azt tudom mondani én is, hogy keress fel egy gasztrós dokit.
Sajnos a labor eredménye nem mindig mutatja ki , hogy te ilyen beteg lennél mint mi.Van akinek nagyon jó a laborja és még is beteg.Tudom nem egy leányálom , de menj el dokihoz és kérj egy tükrözést mert az biztosan mutat valamit.Nam kellemes a vizsgálat , de neked kell lépned ha a doki már nem teszi.Vagy próbálj meg elõszõr a körzetivel beszélni errõl.Remélem hamar rendbejössz

Nincs jelen

 

#1629 2012-03-18 10:45

Shikaritr
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Látom Pesti vagy. A Honvédkórház I-es állományában  Dr.Szentkereszty Balázs a "Mester" a II- állományban, ami a régi MÁV kórház, ott pedig  Dr.Schaffer Esztert keresd. Én is nála vagyok most és az egyik legjobb akivel vala találkoztam.

Szerkesztette: Shikaritr (2012-03-18 10:46)

Nincs jelen

 

#1630 2012-03-20 20:13

Pedál
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Sziasztok,

friss tag vagyok, és azért nyitottam ezt a topicot, mert egyrészt információt/egy kis megnyugtatást szeretnék kérni tõletek, másrészt üdvözlök mindenkit :).

Gasztroenterológiai vizsgálat elõtt állok, órákig böngésztem fórumokat, leírásokat, tüneteket, és már a lehetõ legrosszabb dolgokat vízionálom.

Szóval a történetem:

Január elején volt egy komoly megfázásom (nem tudom van-e köze bármihez is) és ahogy lábaltam ki a betegségbõl egyik napról a másikra elkapott egy hihetetlen hasmenési hullám. Utánna napokig ment a hasam, majd elkezdett váltakozni, hol hasmenés, hol félkemény széklet. Csak néhány dolog volt állandó, mindig nyálkás széklet, puffadás, és örökös "kutyorgás" a beleimbõl és a szaga sem volt olyan mint a "normális" székleté (inkább szagtalan), egyszer olyan is elõfordult, hogy szó szerint fehéres hab volt rajta.

Sajnos azon melegében nem tudtam elmenni orvoshoz (igen tudom hiba), ezért szedtem pro/pre-biotikumot, ma úgy áll a helyzet, hogy a hasmenés nem jellemzõ(de ma sem teljesen kemény az állaga), a kutyorgás napi szintû, de nem egész nap csak idõszakos, viszont olyan mintha mákos lenne (errõl azt olvastam, hogy a felsõ szakaszból származó vér).

Nem következett be hirtelen fogyás, nem voltam sem erõtlen, sem lázas, szóval a tünetek eléggé ellentmondásosak.

Eléggé félek az eredményektõl...

28 éves vagyok, egész eddigi életemben sportoltam, ma is kerékpárral járok mindenhova, sok káros szenvedélyem nincs (dohányzás, kávé), viszont elég sok stressz ér (ez is felmerült mint tünetokozó)

Nem kérek diagnózist, csak talán van köztetek olyan aki hasonló gondokkal küzdött és kicsit meg tud nyugtatni, hogy ne temessen magam (vagy épp igen :/ )

Szerintetek súlyos dologra számítsak (iszonyatosan félek a ráktól, édesapám is abban hunyt el, és nem szeretnék stómát sem)?

Ha van esetleg bármi információ ami még elõsegítené a segítõ szándékotokat szívesen válaszolok :)

Elõre is köszönöm a válaszaitokat
VS

Nincs jelen

 

#1631 2012-03-20 23:30

Lucifer
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Pedál!
Üdv  közöttünk.
Ne keseredj el ennyire.:!:!:!
Nem kell mindjárt a leg rosszabra gondolnod.A rák ra ne is gondolj a sztóma pedig Hát - nincsenek neked olyan tüneteid , hogy egybõk azt kapj.Nem kell eltemtni magad hiszen látod mennyien bagyunk itt betegek és még is élünk.-
Lehet , hogy  ajanuári betgséged húzodott a beleudre és még stresszeled is magad.A vizsgálat mindent elmond és reméljük a leg obbakat.Reméljük nem lesz semmi bajod és megfelelõ gyógyszeres kezeléássel rendbejössz.Egyébb iránt ha tényleg még csak most kezdõdtek ezek a tünetek akkor még nagyon az elején vagy a betegségnek és eztr még rendbe lehet hozni valamilyen szinten.
A vizsgálatig is kitartást és próbáld meg ne stresszelni magad és ne idegeskedni.
Mikor mészz a vizsgálatra???

Nincs jelen

 

#1632 2012-03-21 10:31

Pedál
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

"Készülj a legrosszabbra, reméld a legjobbakat"

Mindig is így készültem fel, ha valami olyan dolog jött az életemben ami kétesélyes volt. Januárban még azt hittem, valami olyan dolog lesz ami gyógyítható, pár gyógyszer, vagy akármi és élhetem tovább az életem mintha mi sem történt volna (azért még mindig reménykedem). De ahogy olvastam ez a betegség idõvel csak súlyosbodhat...

Bizonyára köztetek is van sok olyan ember, akit egyik csapás a másik után ér, de küzd és mindig próbál talpra állni. Ezért érint kellemetlenül, mikor az ember kicsit egyenesben érzi az életét, a sors újabb pofonnal jutalmazza.

Lucifer azért köszönöm a bíztató szavakat :)
28.-ára kaptam idõpontot, nem tudom, hogy zajlik egy teljes kivizsgálás, gondolom kolonoszkópia a vége felé lesz...

Nincs jelen

 

#1633 2012-03-21 14:03

Szabina
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Szia Pedál!
A vizsgálatok között minden lesz, az ultrahangtól kezdve a gyomortükrözésen át minden...
A colonoscopia akkor is meglesz, ha a gyomroddal van a gond!Készülj fel, elég gyorsan túlesel majd az összes vizsgálaton, amikor rákerül a sor...
Engedd meg, hogy adjak egy tanácsot neked:Altatásban vállald csak el!
Nekem is így volt.Aneszteziológus csinálta, vénás szurival, és állati szédülés után már aludtam is!
Engedd meg a vizsgálatot így, mert meg kell tudniuk, hogy mi a bajod!
Nagyon-nagyon szorítok neked, nem lesz semmi baj!
Szabina

Nincs jelen

 

#1634 2012-03-21 15:20

Pedál
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Köszönöm :)

Az altatásra én is gondoltam, csak nem tudom a Péterfyben van-e rá lehetõség (van?)(ide kaptam beutalót, mert most ide tartozunk körzetileg, elõtte a semmelweisen voltam, mikor a gyomorfekélyemet vizsgálták), mindenképpen úgy szeretném, ha már szükség van rá.

Nem szeretném szétoffolni a topicot teljesen, de valaki megírná nekem akár privátban, hogyan is mûködik egy ilyen szkópia pontosan? Nagy vonalakban már elolvastam, elõtte tisztítás meg ilyesmi de mondjuk nézzük onnantól, hogy a doki az mondja Jóskapista ön következik. Belépek a vizsgálóba és...:

Majd ígérem tájékoztatást adok én is a fejleményekrõl :)

Nincs jelen

 

#1635 2012-03-22 19:34

Lucifer
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Pedál!
" a remény hal meg utóljára "

belép Pistike a dokihoz, na vetközzön le deréktól lefelé , majd feküdjön ide fel , forduljon a bal oldalára , kábitó szuri vagy altatás , aztán alszik majd ha vége akkor felébresztik kábitásnál magától öltözik altatásnál segitenek neki.:D:D:D:D:DSzóval amire emlékszel az ennyi.A vizsgálatról nem irok mert arról biztosan olvastál már.
tényleg várjuk a fejleményeket és szoritunk neked.

Szerkesztette: Lucifer (2012-03-22 19:36)

Nincs jelen

 

#1636 2012-03-31 20:18

jzsolt
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Üdv!

Zsolt vagyok, 30-as éveim elején és 2001 óta vagyok Crohn-os. Megjártam már 3 kórházat, átéltem eddig 5 vastagbél tükrözést, szerencsére kés alá még nem kerültem, remélem nem is fogok.


szerk:
Fakk... ezt nem is ide akartam, hanem a ki kicsoda topicba :D
Kérem áthelyezni, köszönöm :)

Szerkesztette: jzsolt (2012-03-31 20:19)

Nincs jelen

 

#1637 2012-04-13 11:30

replayxx
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Sziasztok!
Nagyon örülök, hogy megtaláltam ezt a fórumot. Ti adtatok "erõt" a vizsgálatokhoz is!
Nagyon úgy néz ki én is Crohn beteg vagyok. 2011 november óta súlyos hasmenések és hasi görcsök kísérik napjaim. Elõször lisztérzékenységgel kezeltek, de persze kiderült, hogy nem az a bajom. Most várom a második szövettant vastagbél tükrözés után. Ha tudnátok segíteni mit jelentenek az alábbiak azt nagyon megköszönném :)
Mély duodenum tükrözés: Diagnózis, vélemény: Idült gyulladás jeleit mutató felszínes vékonybél nyálkahártya részletek. Leírás: A lamina propriaben lymphoplasmocytaer sejtes beszûrõdés látható. A bolyhok tengelyében tág capillárisok figyelhetõk meg. Emelett eosinophilia látható.
Colonoscopia lelet: terminalis ileum nyálkahártyáján hyperaemiás erosio. Vélemény: Ileitis terminalis in obs.
Bocs hogy ilyen hosszan írtam, de kicsit aggaszt ez a dolog. Köszönöm elõre is a válaszotokat! Szép napot mindenkinek!

Nincs jelen

 

#1638 2012-04-13 12:02

Marthuska
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Szia Replayxx!
Szeretettel üdvözöllek a fórumon! Örülök, hogy a bajban segítséget nyújt! Ez a diagnózis nagy valószínûséggel azt jelenti, amit fentebb írtál: "Idült gyulladás jeleit mutató felszínes vékonybél nyálkahártya részletek".  Crohn betegségben igen gyakori, hogy a vékonybél utolsó szakasza (terminalis ileum) és hozzá kötõdõ vastagbélrész betegszik meg. Természetesen, hogy Crohn beteg vagy-e vagy sem, azt az orvosnak kell kimondania az adott diagnózis alapján. Bármi kérdésed van, a témának megfelelõ topicban felteheted, mindig van aki válaszol, és megpróbál segíteni. Várjuk a Te tapasztalataidat is!
Kitartást, és mielõbbi tünetmentes idõszakot kívánok Neked!

Nincs jelen

 

#1639 2012-04-13 12:21

Szabina
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Szia replayxx!
Utánanéztem a fogalmaknak, amiket kértél!
Olyan sorrendben írom, ahogy te:
-a bélfalad vizenyõs, duzzadt,
-a bolyhok tengelyében lágyak a vénák(ezek a máj aljában lévõ vastag vénából alakulnak ki, a tápanyagokat szívják fel a bélbõl),
-a vérképedben az eosinophil fehérvérsejtek aránya megnõtt,
-a colonoscopia lelet:vékonybeled alsó szakasza gyulladt,
-a vélemény:a vékonybél gyulladt.
Remélem, tudtam segíteni, és megnyugodtál.
Szép napot!
Szabina

Szerkesztette: Szabina (2012-04-13 12:25)

Nincs jelen

 

#1640 2012-06-17 19:53

roland991
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

sziasztok olyan kérdésem volna,hogy a mostani kánikula felerõsítheti a crohnomat? a válaszokat elõre is köszönöm.

Nincs jelen

 

#1641 2012-07-22 14:30

majika
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Sziasztok.

Már elég régóta olvasgatom a fórumot, de írni most irok elõszõr. Nagyon örülnék neki, ha valaki tudna tanácsot adni, hogy mit tegyek, mert már végképp elkeseredtem és eljutottam arra a pontra, hogy nem tudom mitévõ legyek!

Marika vagyok 40 éves. 2004-ben volt az elsõ tükrözésem akkor Colitis-es betegként keztek el kezelni majd a következõ tükrözéskor Crohn-ra modositották a diagnózist. 2007-ig hol nyugalomba volt, hol pedig aktív volt az állapotom. 2007-ben kezdõdött a kálváriám. 41 fokos lázzal kórházba kerültem ahol légzési elégtelenség miatt intenzív osztályra kerültem. Kiderült, hogy vérmérgezésem van amit az okozott, hogy a gyulladás miatt áteresztett a bél nyálkahártya és a véráramba kerültek a bélbaktériumok. 13 napig voltam élet és halál között, de végül javult annyit az állapotom, hogy sima belgyógyászaton is tudtak kezelni. Kb.1,5 évig feküdtem kórházba pár nap megszakításokkal. Mindig kiújult a vérmérgezés. Elég dúrva szövödményeket okozva. Teljes veseleállás amit dializis követett majd kétszer szívbelhártya gyulladás, és 6 tüdõembólia amit szintén bacik okoztak. 2 évig próbálkoztak Medrol tbl.-val napi 64 mg.-al de az állapotom nem javult. Megtükröztek majd a lelettel sebészhez küldtek aki 2 perces találkozás után elküldött, hogy nem kell mûteni. 2 hét elteltével újra tükrözés akkor már videófelvétellel amit megmutattak ugyannanak a sebésznek. Amikor megnézte úgy döntött, hogy sürgõsen meg kell mûteni, és a vastagbél felét el kell távolítani. Végre eljött a befekvés ideje. 3 hetet vártak a mûtéttel amit végig ott töltöttem, mert az altatóorvosok nem akartak az elõzmények miatt elaltatni. Amire a mûtõasztalra kerültem már az egész vastagbelet el kellett távolitani. Pouchot alakitottak ki és átmenetileg stómát. Az elsõ mûtétet még 9 követett amibe a háromlépéses mûtét, szövõdmények és hasi tályog mûtét is volt. Tavaly December közepén bélelzáródás miatt újra mûtét következett. A sebész ekkor úgy döntött, hogy a továbbiakban bárhogy is alakul a betegség õ több alkalommal nem vállal el próbáljanak meg alternatív módon kezelni! Azóta 2 sipoly is kialakult, ami nem akar ürülni, igy állandóan tályog alakul ki körülötte. 3 hónapon keresztül heti rendszerességgel tárták fel a kerületi sebészeten. Azóta kivárom kínok között, hogy magától kifakadjon ami sokszor 1-1,5 hétig is eltart. Akinek van,vagy volt hasonló az tudja mivel jár ez az idõszak.Hát nem kívánom senkinek! Ráadásul újra heti szinten kerülök be iszonyatos görcsökkel amit bélelzáródás elötti állapot okoz. Már a Humirát is elkezdték a nagy rizikó ellenére hátha használ, de eddig csak ártott, mint használt! Már több sebésznek is megmutattak remélve, hogy valaki végre csinál valamit, de mindenhol azt a választ kapom, hogy aki mûtött az ennek a betegségnek a specialistája. Amit én is tudok! Már hónapok óta napi 1 tápszert sikerül a folyadékon kívül magamba eröltetni utánna persze jön az ordítás a görcsök miatt! Már 30 kg.minusznál tartok!  A Gastro.-s orvosom egy szuper doki, mindenkinek ilyen orvost kívánnék, mert ami tõle tellik mindent megtesz, de eljutottunk oda, hogy már a fájdalomcsillapitáson kívül szinte semmit nem tud tenni! Kezdem úgy érezni, hogy rajtam próbálják ki, hogy mennyit képes egy ember elviselni! Tudna valaki javasolni valakit akihez fordulhatnék segitségért? Kicsit hosszúra sikerült, de rövidebben nem tudtam volna leírni ezt az egészet! Ha csak annyiban tud valaki tanácsot adni, hogy mit tudok csinálni a tályoggal a feltáráson kívül, hogy elviselhetõbb legyen amíg magától kifakad már annak is örülnék!A válaszokat elõre is köszönöm!

Nincs jelen

 

#1642 2012-07-24 10:32

eriki
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Szia Majika, jó hogy leírtad a Veled történteket, hihetetlen min mentél keresztül, és mit ki kell bírni egy embernek!
Sok erõt kívánok Neked és javulást! Sajnos segíteni nem tudok, szerencsére ilyen jellegû problémám nincs( van más).Lehet hogy jobb lenne, ha a Sipoly, tályog nevû topikba írnál, ott jobban olvassák akiket ez érint.
Minden jót!

Nincs jelen

 

#1643 2012-07-24 19:53

majika
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Szia Eriki!

Nagyon köszönöm a válaszodat, és a jókívánságot! Megfogadom a tanácsodat és írok a Sipoly, tályog rovatba. Valóban nagyon sokat kell kibirni az embernek, de nemcsak nekem, hanem mindenkinek aki ebben a betegségben szenved!!! Neked milyen tüneteket és problémákat okoz? Én is kitartást és jobbulást kívánok neked!!!

Nincs jelen

 

#1644 2012-07-24 20:59

eriki
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Szia Majika! Remélem, lesz valaki aki tud neked segíteni. Nekem kivették az egész vastagbelemet és most van másodszor ileosztómám . Meg már harmadszor a mûtéti helyen sérvem, ami az orvos szerint már operálhatatlan. De én a viszontagságaimat semminek érzem a tiédhez képest!
Sok erõt és kitartást Neked és végre valami megoldást!

Nincs jelen

 

#1645 2012-07-25 19:22

sonadora
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Sziasztok!

Az orvosok nem mondanak semmit, elvileg csak annyi van, hogy IBS.
Nektek van ötletetek arra, hogy mitõl lehet, hogy a köldök felett kb. 2-3 ujjnyira bal oldalon "hurutszerû" puffadást, fájdalmat érzek? Konkrétan mintha ott lenne egy kemény külsejû buborék, ami se le, se fel. Néha szúr is. Gyomorsavam is van mostanában, de ez szerintem már nem a gyomor szakasza. Kicsit mintha meg is lennék fázva, gyulladtabb a torkom/nyelõcsövem.
Candidám volt, bár kicsit lazítottam a diétán, lehet, ez okozza?
A levegõtõl enni is nehezebb.

Nincs jelen

 

#1646 2012-07-26 19:41

majika
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Szia Eriki!
Egyáltalán nem tartom kissebbnek a te problémádat! Nekem is volt 1,5 évig ileostomám hát nem szeretnék újból kapni egyet! Habár ez nem kedv kérdése:( SAJNOS! Amikor ez a betegség elkezdõdõtt tudtam, hogy nem egy sétagalopp, de soha nem gondoltam,,meg nem is olvastam sehol" arról, hogy amin átestem az elõfordulhat egyáltalán!!! De sajnos ez a ...betegség elég sok meglepetést tud okozni a betegnek:(! Sok erõt és kitartást kívánok neked én is!

Nincs jelen

 

#1647 2012-09-10 21:49

youlcsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Sziasztok!
majdnem :D elõször járok itt :) vagy mondhatni, újra :P elõször járok itt...

elõzmények, ha valakinek nem rémlenék úgy 2 évvel ezelõttrõl:
reggeli hasmenés, nem formázott széklet... 1 év vizsgálódás, minden-kizárás, folyamatos gyulladás, majd m. crohn dg... majd 1 év után mégsem az, semmi nem használ, bár tk én jól elvagyok... majd 2,5 éve babásodás, 21 hónapja családbõvülés, közben teljes tünetmentesség... januárig szoptatás, rá kb fél évvel (úgy 2 hónapja) újra reggelente hasmars...

jelenleg sem zavar, sõt, a hormonok felborulása miatt annyit felszedtem, hogy még kívánok is némi fogyást tõle... de azért izgatja a fantáziám, hogy ez vajon ugyanaz-e, mint volt (bármi is volt), vagy valami új? esetleg bezavarhat a gyógyszer (metformin), amit újra szedni kezdtem? vagy az, hogy nyáron ledöntötte a családot a fosós-hányós rontás (elõtte tuti nem volt bajom, utána jött valamikor)?

szóval egyenlõre csak kíváncsiskodom: akik hosszabb ideig tünetmentesek voltak (már ha nálam lehet tünetmentességrõl beszélni, miközben még neve sem volt végül a "gyereknek"), azoknak milyen módon tért vissza?

köszi... és üdv :D

youlcsi

Nincs jelen

 

#1648 2012-09-11 09:15

anubisz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Szia Majika!
Írtad, hogy a "sebészed" a Crohn specialistája... De azt nem írtad, hogy melyik kórházban. Én 14 éve a Honvédba járok (ÁEK) és igazán megvagyok elégedve, mind a kezelõ orvosommal, mind a sebészemmel... És rá is azt mondják, hogy ennek a betegségnek a legnagyobb hazai ismerõje. (Volt MÁV kórház, sebész: Dr. Lestár Béla MTA CSc. osztályvezetõ fõorvos II. sz. Sebészeti Osztály, Kezelõorvos: Dr. Zsigmond Ferenc)
Sok erõt és kitartást Neked!

Nincs jelen

 

#1649 2012-09-24 18:44

ved
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Sziasztok!

Most írok elõször, de már egy ideje olvasgattam az írásaitokat, nyár elején diagnosztizálták nálam a crohn betegséget.
Úgy kezdõdött ahogy a legtöbb esetben, hasmenés, hasmenés utána hasmenés és hasmenés ...
Túl vagyok egy medrol kúrán, most ismerkerünk a betegségemmel és próbálok pozitívan gondolkodni.
Elõre is elnézést kérek ha butaságokat kérdeznék.

Üdv
VED

Nincs jelen

 

#1650 2012-09-26 12:35

Melcsi15
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Sziasztok! Melcsi97 néven már regisztráltam ezév január végén. Azóta megtörtént az alsó-felsõ tükrözés, megállapították, hogy van gyomorfekélyem, ésidézem a szövettani eredményem: "Mérsékelten idülten lobos vastagbél nyálkahártya részletek, enyhe fokú chronikus superficialis corpus gastritis."    A nyári idõszakban  szinte teljesen tünetmentes voltam, nem volt hasmenésem,  hasi görcsöm. Februárban még 29 kg voltam a kórházban, nyárvégére pedig már 37 kg és 147cm magas lettem. Most az õsszel szakközép iskolába mentem tovább tanulni, felerõsödtek a tünetek. Azóta kb. másfélhetet jártam iskolába, mert minden reggel hasi görcsökkel(bal borda alatt) ébredtem és "szaladtam" a wc-re. Tegnap voltunk kontroll vizsgálaton és azt mondta a szakorvos, hogy lehet hogy IBS, de elrendelte a tejcukor-kilégzési vizsgálatot, ami már 2 éve is volt 2x és jó volt.  És most megint tejcukor mentes diétát kell tartanom... Szerintetek mit kéne tennem és ennem hgy ezek a hasi görcsök és a széklet problémáim megszûnjenek???


                                                Elõre is köszi:   Kitti

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB