#1 2004-11-09 16:37

Cicmarek
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Párkapcsolat

Sziasztok!

Gondolom ez a téma is megérdemel egy új topikot!

Én 4 éve vagyok együtt az "élettársammal" (már nevezhető annak, ugyanis közös lakás, közös háztartás) és a Crohn betegségem csak ebben az évben lett ténylegesen is diagonosztizálva.

Hát mit mondjak, szerintem nagyon szeretnie kell valakinek "minket", hogy az életvitelünket elfogadja!

Nálunk is voltak hullámvölgyek (főleg amikor nagyon rossz állapotban voltam, ugyanis mindig minden helyzetben hozzám kellett alkalmazkodnia), de szerencsére én mindig harcoltam a kapcsolatunkért, és nem hagytam el magam!

Most nagyon jól megvagyunk, s végre el tudunk menni közös programokra is. Nem azt kell néznem mindig, hogy hol is van a legközelebbi WC, és nem görcsöl a hasam!
Tele vagyok energiával!

Sajnos nagyon kiábrándító tud lenni, ha az ember csak azt tudja mondani: Nagyon rosszul vagyok!
Még ha így is van, nem szabad hangoztatni, hiszen ez neki is ugyanolyan rossz érzés!!!

Úgy kell alakítani a dolgokat, hogy mindkettőtöknek jó legyen!
Nem szabad, hogy a betegség akadálya legyen a szerelemnek!!!

Nincs jelen

 

#2 2004-11-10 20:49

Mancsa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Szia!

Igazad van. Ez a téma is megér egy új topikot, végre! :) Hát én nem dicsekedhetek ilyen szép sikerekkel a párkapcsolatok terén. Nekem mindig is nagy nehézséget jelentett és jelent még most is beszélni a betegségről (főleg, hogy sztómás vagyok). Nem azért írtam, hogy engem sajnálni kell, de nekem ez a legfőbb gondom :( Igazából, mindig attól félek, hogy ha az emberek annyira nincsenek képben, hogy ha elmondom és talán megmutatom, akkor megundorodnak tőlem. Ezt egy olyan embertől, akihez kötődök érzelmileg, úgy érzem nem bírnám elviselni. Ezért jelenleg még ott tartok, hogy féltem a  szívem és a lelkem, pedig nem kellene. Az eszem tudja ezt :))

Nincs jelen

 

#3 2004-11-10 22:36

jamesdean
Tag

Re: Párkapcsolat

Gyerekek,talán segít, amikor látjátok, süketek, némák, tolókocsisok párban sétálgatnak. Hány fiatal veszíti el végtagját autó/motorbalesetben. Ahhoz képest mi ez a nyamvadt bélbetegség??? Igen, vannak szörnyű napok, deformálódik az ember, mert nem ura a testének. DE a lelke ettől épp marad és MARADHAT!!!
és ne te  ítéld meg saját magad, hanem a többiek, akik másként látnak. Ha belül szép és egészséges vagy, az ÁTÜT minden testi nyavaján.. Nézzetek körül, és ne azt kérdezzétek: mindenkinek van párja, nekem miért nincs!! LESZ!!!!

 

#4 2004-11-10 23:28

Judit
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

jaj, ne... :(
ez egy nehéz ügy...
én most inkább megpróbálok magam talpra állni és valóban én is félek kellek-e majd valakinek így de inkább nem is gondolkodom ezen...

Nincs jelen

 

#5 2005-02-23 04:14

bateman
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Emlékszem mikor a volt barátnőm először volt fent nálam. Egyik pilanatról a másikra rosszul lettem, és alig tudtam valami kamu indokkal kituszkolni az ajtón, hogy ne hallja ahogy szétrobbantom a klotyót.

Nincs jelen

 

#6 2005-03-02 12:43

Dorcsy
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Sziasztok!
Nagyon király ez a  topic!
Én már több, mint 1 éve vagyok colitises.Tavaly januárban diagnosztizálták.Márciusban megismerkedtem egy fiúval,akivel 8 hónapig együtt voltam.Ez a 8 hónap elég borzalmas időszak volt nálam.Akkori párom ugyanis,havonta szakított velem.Én persze lelkileg padlóra kerültem és teljesen kifordultam magamból.
Tudjuk,hogy a betegség kiújúlhat stressz hatására.Az orvosok azt mondják, kerüljüka stresszhelyzeteket.Kérdem én,a mai világban ez hogy lehetséges?
Az exem tudott a betegségemről,sőt mindig figyelmeztetett,hogy mikor kell bevennem a gyógyszert.Ebben mellettem állt.
De aztán amikor rájött az 5 perc,szakított.
Én voltam a hülye,hogy 8 hónapig visszafogadtam.
Amikor már nagyon kész voltam lelkileg,akkor döntöttem úgy, hogy véget vetek ennek a dolognak.Azóta jól érzem magam,sok az energiám, és visszataláltam régi önmagamhoz.Sokat mosolygok és sokkal több szeretet vesz körül.
Én a betegségem alatt sokkal érzékenyebb lettem lelkileg,és így is maradtam.
Aki beteg,vigyázzon nagyon milyen embert talál maga mellé.
Én sokkal válogatósabb lettem ezáltal,mert nem akarom kockáztatni a saját egészségemet.Elég volt egyszer.
Viszont a betegségemről nyíltan beszélek,és az a tapasztalatom,hogy az emberek sokkal segítőkészebbek velem.
A betegségeteket soha ne szégyeljétek,mert nem ti tehettek róla!
Egyszerűen így alakult,és meg kell tanulni együtt élni vele.
Én tünetmentesen úgy folytatom az életemet,mint a betegségem előtt.
Persze odafigyelek,mit eszek.
Ha éppen magam alatt vagyok,csak beszélgetek egyet a barátaimmal és minden oké.
Vegyétek észre a sok apró dolgot magatok körül,lehet hogy ezek hozzák meg  boldogságot!:))
Néha jobb egyedül,mint párban!
Pozitív életszemlélet a lényeg!
pusszantás

Nincs jelen

 

#7 2005-03-02 13:50

Judit
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Dorcsy,
Gratulálok hogy volt erőd kilépni abból a kapcsolatból ami tulajdonképp még rontott is nyilván a betegségeden. Főleg írom ezt azért mer nekem  nem megy...évek óta!

Maradj ilyen bizakodó és vidám! :)
Szia:
Judit

Nincs jelen

 

#8 2005-03-05 19:15

zsuzsó
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Sziasztok!
Nemrég találtam meg ezt a topikot és úgy gondoltam,hogy én is bővitem.
17éves korom óta chronos vagyok,szóval volt időm együtt élni vele,most 24 vagyok.
volt egy 2éves kapcsolatom,azt hittem hogy minden oké lesz,de mikor a legnagyobb sz-ban voltam akkor hagyott el.Igaz tudomásul vette,hogy rosszul létek,fájdalmak,hullámvölgyek bármikor lehetnek,de most már így vissza gondolva,nem is kívánhattam volna jobbat az Égiektől.A lelki sérelmekről nem is beszélve.2003-ban megműtöttek,azóta is retikült hordok magamon.Persze egy világ dölt össze bennem,hogy megszégyenítenek,megaláznak....de megismertem egy olyan férfit aki elfogadott olyanak amilyen vagyok Hiszitek vagy sem egy benzinkúton ismertem meg...Felnyította a szemem,hogy én is Nő vagyok,kinyította visszahúhodó szívem,mélyen féltve örzött világát. Nehéz volt elmagyaráznom,hogy mi is a helyzet,de sikerült és boldog vagyok.Ez mindennél többet ér nekem.


"A legnagyobb boldogság az életben az a tudat,hogy szeretnek minket
-szeretnek azért amilyenek vagyunk vagy inkább annak ellenére milyenek vagyunk"     Ezt egy sorstársnőnk mondta nekem...

Kívánom mindenkinek,hogy találja meg a párját és higyétek el, nem szégyen ha őszínték vagyunk!  Jobb,mint a bújkálás saját magunk elől,mert így csak önmagunkat taposuk a sárba...

Nincs jelen

 

#9 2005-03-05 19:22

Dorcsy
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Szia Judit!
Hidd el, ha egy picit megtanulsz örülni pici apró dolgoknak,akkor sokkal több erőd lesz.Amikor az ember padlón van,nyílván nehéz ezt megtenni,mert akkor csak a rosszat látja mindenben.Velem is ugyanez történt.A volt párom egy igazi energiavámpír volt,és tönkrevágott..
HA a barátaim nem beszélnek a fejemmel, és nem nyitják fel  a szememet,akkor a mai napig ebben a kapcsiban sínylődnék.
Előbb utóbb rájön az ember,hogy ha egy helyben topog,akkor azzal csak saját magának árt.
Légy egy picit önző, és azt tartsd szem előtt,hogy NEKED mi a legjobb.
A saját életedet éled és nem másét.
Sokat segíthet egy új hobbi,vagy egy kirándulás, egy új frizura...stb.
Ezek nagyon pici változásokat hoznak az életedbe,de legalább feltöltődsz, és több önbizalmad lesz.
Én pl. rengeteget olvasgattam,és ez is nagyon jó dolog.
Ha vmi leköti a figyelmedet,sokkal könnyebben tudsz váltani és elhatározni magad.
Ha jól értettem akkor elég régóta vagy ebben a párkapcsolatban, és nem vagy boldog.Én 8 hónapig áltattam magam,aztán rájöttem hogy nincs értelme.
Sokkal jobb egyedül, mint egy olyan kapcsolatban,ami tönkretesz téged.
Én azért vártam ilyen sokat,mert nagyon féltem a magánytól és nem akartam egyedül lenni.Aztán rájöttem hogy egyedül sokkal több olyan dologgal foglalkozhatok,ami örömet szerez.
A boldogságot saját magadban kell keresni!
Én nagyon szurkolok neked, és bízom abban hogy minden jóra fog fordulni az életedben!
sok puszi

Nincs jelen

 

#10 2005-03-08 09:59

maKACS
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Halihó!

Én is csak örülni tudok e topiknak, mert biza tényleg nagyon bele tud az ember életének eme részébe is szólni egy ilyen beépített feature, mint az IBD.

Magamon azt vettem észre, hogy szépen körbefalazott. Egyébként is eléggé otthonülő típus voltam, s ez persze rátett még egy lapáttal. Társasági élet szépen megnyírbálódik, s ezzel az ismerkedés lehetősége is. Ha mégis kibontakozni látszik valami, akkor is bele tud pacsmagolni az egészbe.

Ezen nagyon sokat segít, ha egész egyszerűen felvállalja az ember saját magát. Onnantól, hogy nem titkoltam a nyűgömet, megértőbbek voltak a kollégák is és mindenki. Olyannyira, hogy együtt tudtunk röhögni egy-egy egyébként kényesebb szitun és nem volt bántó tőlük. Így aztán eljutottam odáig, hogy egyszercsak vőlegény lettem. Aztán még az egybekelés előtt borult a bili, kiderült, hogy a leányzó nem tudja tolerálni mindazt, ami ezzel jár, s nem tud mit kezdeni az egésszel. Szétmentünk. Persze ez alapos kezdőlökés egy belobbanásnak.

Teltek múltak az évek, és rálaltem életem párjára. Természetesen első perctől tudta, mi lakozik belül s hogy ez mivel jár, s elfogadta. Míg az előző leányzó ábrázatán az undor volt látható egy-egy 00 szétrobbantó akció után, párom és immáron feleségem arcán az aggódás és a szeretet tükröződik vissza. Nagyon nem mindegy.

Szóval szerintem előbb el kell fogadni magunkban a tényt, aztán hagyni kell, hogy a környezetünk is tisztában lehessen a dologgal s így ők is el tudnak aztán fogadni. Ez valahol egyfajta bizalmi kérdés is talán s oda-vissza hat(hat). Aki nem tud elfogadni, hát nem tud, oda se neki! Azok a lényegesek, akik mindezzel együtt is barátként maradnak az ember mellett.

Lehet, hogy nehezebb így rálelni életünk párjára, de egyáltalán nem kizárt. Sőt, adott esetben még segíthet is. Nem véletlenül neveztem az ulcerosámat beépített feature-nak. Sokmindenre megtanít(hat), egyfajta alázatosságra, együttérzési készségre, fogékonyabbá tehet mások problémáira is. Ezeken túl nekem elém tárt egy csomó apró szépséget és örömöt, amik mellett azelőtt elsétáltam (mint egyébként rengetegen). Egy egyszerű boltba menetel is élmény, itt elröppen egy madárka, ott levitorlázik egy falevél, egy tócsán hullámok fodrozódnak a szellőben, és lehetne sorolni mindazt, amik leköthetik figyelmünket és érzékeinket. S életemben a legközvetlenebb hatása, hogy a kényszerű otthon ücsörgés is kinyithatja a világot, itt az interneten. Az ulcerosa nélkül nem valószínű, hogy ennyit űlnék a gép előtt. Párommal pedig a neten keresztül jöttünk össze. Lehet hülyén hangzik, de valahol köszönet az ulcerosának. ;)

Legyen szép napotok! :)

Nincs jelen

 

#11 2005-03-08 11:57

Dorcsy
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Kukorékos jó reggelt mindnekinek!:)
Osztom maKACS véleményét teljes mértékben!
Azért,mert betegek vagyunk,még nem fog összedőlni a világ.
Én nem tapasztaltam negatív élményt amióta beteg vagyok.
Akiknek eddig elmondtam,mindenki kivétel nélkül mellettem állt.
Ha tudják min mész keresztül, és megosztod az élményeidet velük,sokkal toleránsabbak és segítőkészebbek lesznek.A lényeg az, hogy tudják mivel jár ez a betegség,és akkor nem fogja őket hideg zuhanyként érni 11-rosszabb periódusotok.Az embereket tájékoztatni kell.
Engem is sokmindenre megtanított ez a betegség, talán túl sok alázatra.De ez még nem jogosít fel senkit arra,hogy a átlépjen rajtam és megalázzon.
Sajnos sokan megtették,aztán rájöttem,hogy picit határozottnak kell lennem.
Én is az interneten keresem jövendő páromat...nem sok sikerrel.
Sajnos nagyon ritka az olyan férfi,aki komolyan venné a párkeresést az interneten.A legtöbbjük csak mellébeszél.
Bár szerintem ez egy külön topicot érdemelne, ahol megosztjuk egymással az internetes párkeresés tapasztalatait, természetesen abból a szempontból,hogy a betegség hogyan hat ki erre.
Én litániákat tudnék írni erről:)))

Nincs jelen

 

#12 2005-03-08 14:09

maKACS
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Mondjuk hozzáteszem, nem kifejezetten kerestem. Épp csak elfogadtam, hogy ez is éppen úgy egy kapcsolattartási lehetőség, mint bármely másik és nem tartottam kizártnak, hogy ezen keresztül is elkaphatják a frakkomat akár. :) S lőn.

Szóval nem szabad görcsösen keresni, az sem a neten, sem más formában nem vezet semmire. De sokféle közösségre lehet bukkanni, legyen az egy fórum, chat vagy blog (ez külön egy jó móka), esetleg on-line játék. Könnyen meg lehet ismerni sokakat, s lehet rámosolyog az emberre a szerencse. Ha nem, akkor sincs semmi vész, akkor sem elvesztegetett idő, még akkor sem, ha közben negatív tapasztalatok is gyűlnek meg csalódások. Az is velejárója a dolognak. De a lehetőségeket mindenképpen csak kibővíti.

Nincs jelen

 

#13 2005-03-13 20:36

Judit
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Sziasztok! :)
Azt hiszem igazatok van, lehet minden jobb is, csak ki kell várni, nem igaz?
Amikor elvonulnak a szürke felhők képes az ember bízni....
csak nehogy jöjjön újabb felhő :)

Nincs jelen

 

#14 2005-03-21 11:45

Suhi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Nem is tudod mennyire igazad van maKACS!

Akár még itt a crohn-colitis fórumon (vagy a kirándulásain) is megtalálhatja az ember azt, aki a későbbiekben befényezi a napjait. Sosem lehet tudni mit ( kit )hoz a sors! S most úgyis jön a tavasz, mindenkinek felpezseg a vére, tomboló hormonok s kívánom hogy mindenki örömét lelje benne! <kép>

Nincs jelen

 

#15 2005-03-22 08:55

maKACS
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Kellenek azok a felhõk is. Nélkülük észre sem vennénk a ragyogóan napos égboltot. :)

Vagy ahogy a kis herceg rózsája mondotta:

"Két-három hernyót el kell tûrnöm, ha meg akarom ismerni a pillangókat."

Néha persze úgy tûnhet, hogy nekünk többet kell eltûrnünk. Szerintem csak más fajtát, nem többet.

<kép>

Szerkesztette: maKACS (2011-05-25 16:01)

Nincs jelen

 

#16 2005-03-22 13:10

Judit
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

maKACS ez a hozzászólás milyen találó és milyen jó a kép :)
Köszi jó volt olvasni... elgondolkodtató...

Nincs jelen

 

#17 2005-03-23 07:52

Mancsa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Kedves maKacs!

Elnézést Maistro, amiért nem a párkapcsolatra reagálok és a hsz nem idevaló, de amire ragálok az itt van és gondolta...

Tehát, köszönöm maKacs, hogy a Kisherceget előszedted:) Épp a napokban hasított belém a felismerés, hogy milyen régen olvastam, pedig az egyik kedvencem:))
Most itt látva, haza megyek és előkeresem, mert nagy igazságok vannak benne.

A kedvencem:

"Itt van a titok!- mondta róka.
Jól csak a szívével lát az ember, ami igazán fontos az a szemnek láthatatlan marad."-
azt hiszem valahogy így van:))

Gyerekkorom keser-édes emléke:)

Nincs jelen

 

#18 2005-03-23 19:19

Judit
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Vidítsatok fel légyszi, mert összeomlott a kis világom, párkapcsolati téren :(
jaj.
olyan jó hogy ti itt vagytok!!!

Szerkesztette: Judit (2005-03-23 19:19)

Nincs jelen

 

#19 2005-03-23 19:31

andreas
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Fel a fejjel kedves Judit!
ne szomorkodj!Előtted az élet és a boldogság!
Minden jót!
Üdv.
András

Nincs jelen

 

#20 2005-03-23 22:46

Eger lánya
Tag

Re: Párkapcsolat

A múltat elfogadni kell, s nem elfeledni. Ha nem fogadjuk el a saját, s mások döntéseit, akkor azok minduntalan visszatérnek, hiába is akarjuk elfeledni őket!
A jövőt a jelenben alapozzuk meg cselekedeteinkkel, döntéseinkkel, amik azután életünk végéig hatással vannak ránk.
Tudom ezek alapigazságok, de talán így leírva többet segítenek!

Judit!
Világod lehet, hogy ma összeomlott, de holnap megint kisüthet a nap és fényében minden szebbnek tűnik majd!

Jobbulást Mindenkinek!
Puszi

 

#21 2005-03-23 23:43

andreas
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Kedves Eger lánya!
Légy szives máskor is látogass ide!

Mindenkinek jó éjt,szép álmokat kivánok!
Szeretettel
András

Nincs jelen

 

#22 2005-05-09 20:25

Norc
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Sziasztok!

Én is kezdek összeomlani. 7 év után ismét egyedül! A kedvesem elhagyott.Csak kapkodom a Xanaxot. Múszáj, mert a Colitisem is kezd összeomlani velem együtt. Bocs,ha valakit nem érdekel a nyavajgásom, csak magam alatt vagyok.

Nincs jelen

 

#23 2005-05-10 05:34

Grudge
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Kedves Norc!

Már hogy ne érdekelne? :) Hiszen azért is van a fórum, hogy bárki elmondhassa a gondját-baját... És hidd el, hogy nemsokára jobban leszel!!! Én is pár hete léptem ki a párkapcsolatomból, úgyhogy tudom, mir?l beszélek... Csak ne zárkózz magadba! A külvilágtól minden segítséget megkapsz!

Szeretettel: Grudge

Nincs jelen

 

#24 2005-05-15 08:37

Judit
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Sziasztok! Köszönöm a kedves szavakat! Remélem Norc te is jobban vagy azóta...
Puszi mindekinek:
Judit

Nincs jelen

 

#25 2005-05-15 22:20

Grudge
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Kedves Judit!

Ajánlom neked (és tulajdonképpen mindenkinek) Szepes Máriától A fény mágiája cím? könyvet! Én is most olvasom. Nekem máris nagyon sokat segített: lassan kezdem magam mögött hagyni a depressziót.

Látod, körülvesz a szeretet... mint egy puha, meleg, illatos takaró...
Nemsokára te is ragyogni fogsz!!! :)

Puszi: Grudge

Nincs jelen

 

#26 2005-08-09 15:57

pasek
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Szia Mindenki!
Most írok fórumba el?ször, eddig soha sehol nem tettem, de ez az oldal nagyon tetszik, ugyanis eddig mindenben (ami a crohn-t illeti) csak saját magam voltam.Bár ez nem igaz teljesen, 1× voltam a Margit kórházi rendezvényen, de úgy alakult, hogy soha többet nem mentem el. Er?t kellett volna csak vennem magamon, de valahogy mindig vagy kés?n jutott eszembe a foglalkozás, vagy épp nem volt kedvem (id?m) elmenni. Ez az oldal viszont nagyon kényelmes, nincs id?ponthoz kötve, internet pedig lassan mindenütt van.
Szóval örülök, hogy megtaláltam ezt az oldalt, remélem hasznát tudom venni, és másnak is át tudok adni valamit a saját tapasztalataimból.Terveim szerint gyakran fogok ide látogatni, szeretnék ugyanis megismerkedni Veletek, ugyanis mégsem olyan tuti egyedül, mint ahogy eleinte gondoltam...
Mindenkinek minden jót kívánok, ha szükség van rá akkor jobbulást, sziasztok!

Nincs jelen

 

#27 2005-08-09 16:01

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Szia Pasekix (István)

Örökük hogy ránk találtál, s hogy tetszik az oldal. Látom vonat makett a hobbid nekem is ! Illetve régebben II. világháborús modelleket raktam, s festetem! Szóval van közös téma!
Üdv a csapatban!

Szuszidi

Nincs jelen

 

#28 2005-10-06 10:59

Sus
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Sziasztok!
7 éve ismerem a Macit, 4 éve élünk együtt. Júniusban kezd?dtek az egészségügyi problémáim, két hete derült ki: Crohn. 2 hónapon keresztül kisérletezett rajtam a háziorvosom. A Macim a tünetek alapján neten megtalálta ezt a betegséget, így lelkileg fel tudtam rá készülni. Mivel olvasta az oldalt, így találkozott a tso-val is. Szent meggy?z?dése, hogy bele kell vági. Nem hagy békén vele, minden áldozatot felvállalna értem. Szerinte ez az egyetlen esélyem, f?leg így, hogy még nem volt m?tétem és az elején vagyok a dolgoknak. Már ki is találta, hogy veszünk fel kölcsönt, mikorra fizetjük vissza...Két dokinak mutatta a kórházban a netes leírást. El sem olvasták, mivel ?k szakfolyóiratokból err?l nem hallottak, azonnal elvetették a dolgot. Tegnap azért a háziorvosomnak is elvittem. Elkérte a lapot, mert utána szeretne nézni. Okt. 24-én megyek hozzá! Kíváncsi vagyok!   
Sus

Nincs jelen

 

#29 2005-11-03 20:42

Dani
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Sziasztok!
Az én páromat már sztomásan ismertem meg, és 13 éve vagyunk együtt. Azóta született 2 gyermekünk, és boldogan élünk együtt. Néha azért vannak kisebb összezörenések, de nem a betegség miatt :)) Remélem Ti is megtaláljátok a párotokat.....
Üdvözlettel! Timi
Dani felesége

Nincs jelen

 

#30 2005-11-05 22:43

barna-by
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Id?vel bár, de nekem is sikerült most megtalálni azt a lányt, aki elfogad így ahogy vagyok.Ismeri a hátteremet, a mütéteket, a gondom-bajom és mégis elfogad, s?t még uszodába is hivott, amikor tudja hogy a testem középs? része olyan mint egy 2.világháborús veteráné.?szintén bevallom, nem nagyon hittem hogy a saját korosztályomban van ilyen ember aki elfogadja ezt, mert túl sokszor csalódtam már emiatt és nem voltam bizakodó.Így csatlakozom a szerencsésebbekhez akik megtalálták párjukat.

Nincs jelen

 

#31 2005-11-06 05:37

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Kedves Barny!

Persze hogy van olyan lány kit nem a testi kaszabolásaid, érdekelnek! Hanem mint ember az egész lényed kell neki testestül, lelkestül! Nekem van szerencsém tégedet személyesen ismerni s így nem is, csodálkozom, azon hogy megtaláltátok egymást a sz?ke hercegnével, mihez sok sikert kívánok!

Üdv: Szuszidi

Nincs jelen

 

#32 2005-11-06 10:27

Mancsa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Gratulálok Kicsim! Már megérdemelted a boldogságot! :)

Ismeretlenül is üdvözlöm a KEDVEST! :)


Puszi!

Nincs jelen

 

#33 2005-11-06 21:15

barna-by
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Köszi a jókivánságokat!!

Mami, Majd hozom családlátogatóba :)))))

Nincs jelen

 

#34 2005-11-06 21:44

maKACS
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Üdv ebben a klubban is barna-by! :D

Nincs jelen

 

#35 2006-01-26 00:19

megie
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

szereintem a párkapcsolat segít csak az embernek ezen túltenni magát!Én 2 éve vagyok beteg és amikor megtudtam teljesen magam alatt voltam, akkor kezdödöben volt egy párkapcsolatom és ? húzott ki ebb?l a depresszioból, neki köszönhetem,hogy hamar renbe jöttem lelkileg! Bár nem rég lett vége ennek a kapcsolatnak és most nincsen új, de rájöttem az emberek ezt nehezen fogadják el

Nincs jelen

 

#36 2006-01-26 16:43

barna-by
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Igazad van megie!!!!
Amióta együtvagyo ka kedvesemmel (3 hónap) azóta csak jók történtek velem minden téren.Elfogadott igy ahogy vagyok, pedig sokan tudják min mentem keresztül így 20 évesen.De ? elfogadott így, vágásokkal, csikokkal bélbajjal, mindennel együtt!Támogat mindenbe, elkisér az orvoshoz, még ha hiányoznia is kell a suliból, szóval olyan mintha a véd?angyalom is lenne egyben.Az ? segitségével szoktam le arról, hogy mindenféle gyógyszert bevettem, amit nem is kellett volna (nemtom hogy hivják ezt a fajta betegséget...gyógyszerfüggö???nemtom).De mellette ráébredtem, hogy csak a saját szervezetem rontom el, ami neki is rossz és a világ összes kincséért nem okoznék neki fájdalmat azzal, hogy kórházról kórházra vigyen az én hülyeségem miatt.Megnevelt egy olyan emberré, akivé lenni akartam a m?tét után, csak akkor egy id? után nagy ivben le....tam az egész gyógyszeresdit, amikor meg rosszul lettem, akkor meg mindent bevettem, cska hogy segitsen.Mellette karbantartom magam és figyel rám, nehogy kimaradjon valami, vagy kisértésbe essek a zacskó pisztárciától.Szóval megtaláltam az igazi társam, akivel (még igy a 20as éveim elején) el tudnám képzelni az életem hosszútávon.

Nincs jelen

 

#37 2006-02-02 23:05

megie
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Ennek örülök, hogy ilyen jól müködö kapcsolatod van! irtam, hogy nekem nincsen most, de örülnék ha lenne!Amikor a régi kapcsolatom(másfél évig) volt én jobban odafigyeletem a diétámra+ gyogyszerekre! És akkor kiegyensulyozottabb voltam, mint most egyedül!És ki jelenthetem jobban van az ember,ha vki van mellette, lelkileg és testileg!

Nincs jelen

 

#38 2006-02-14 19:43

Beuska beus
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

sziasztok

Nincs jelen

 

#39 2006-07-02 23:19

Tiborszky
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Sziasztok!

Ez az elsö hozzászólásom.Én 26 voltam amikor chronnal diagnosztizáltak és mire feleszméltem már a mütöasztalon feküdtem.Azóta leszámítva egy tályog mütétet jól vagyok, persze gyógyszert én is szedek.Az utolsó tükrözéskor készített szövettani már negativ volt.A páromat két évvel a diagnózis után ismertem meg.Végig tudott a betegségemröl de mindig támogatott és segített.És szerintem erröl szól egy párkapcsolat ,hogy a másikat feltétel nélkül elfogadjuk.Mert mindenki lehet beteg,és ilyenkor derül ki mennyire számíthat a másikra.Egy jó partner fél gyógyulás.Minden jót nektek.

Üdv:Tiborszky

Nincs jelen

 

#40 2006-07-03 09:41

timcsi32
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Sziasztok!!

Érdekes dolgok ezek... van aki a magány ellen küzd, van aki fordítva... én az utobbihoz tartozom.. pedig össszetehetném a 2 kezem, hogy 'ilyen' kedves, kitartó és megértö párra találtam, aki jelenleg van!

Viszont lelkiismeretfurdalásom van, hog yrám 'pocsékolja' idejét, mert mostanában egyre többet vagyok rosszul és ilyenkor hisztis, türelmetlen is vagyok, néha ugy jön le, mintha öt hibáztatnék mindenért...
Már párszor mondtam neki, hogy jobb lenne ha magamra hagyna, de aztán sirtunk rittunk és folytattuk kis életünket.

Azt hiszem mig én nem tudom elfogadni betegségem, nem várhatom el ugyanezt másoktol!

Szoval tényleg van napos oldal, kívánom hogy ragyogjon be mindenkit!! :))

Nincs jelen

 

#41 2006-07-06 15:24

Vicaa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Sziasztok!
Én öt éve ismertem meg a páromat és négy éve vagyunk házasok. A Crohn betegségem három éve van, amióta beteg vagyok úgy érzem csak egyre erõsebbé kovácsolódik a kapcsolatunk. Azt hiszem, hogy olyan társra találtam, amirõl csak álmodozni mertem azelõtt. Amikor a legrosszabb állapotban feküdtem több, mint egy hónapig a kórházban õ minden áldott nap jött hozzám, munka után, fáradtan, költözködés közben, pluszmunkát vállalva, hogy az orvosokat, gyógyszereket és az albérletet is fizetni tuduk. Most a TSO szedés következtében javulás következett be és együtt élvezzük végre a nyarat, amit sajna már házasságkötésünk óta nem sikerült. (Nekem a nyár mindig a legkritikusabb idõszak.) Szóval mindenkit csak biztatok, hogy egy jó kapcsolat valóban fél egészség!!! :)

Szerkesztette: Vicaa (2006-07-06 15:24)

Nincs jelen

 

#42 2006-07-06 18:38

Pilli
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

sziasztok!

Már annyira régóta bennem van az, amit most le szeretnék írni Nektek. Úgy érzem hogy ezt egy egészséges ember nem érti meg. Négy éve vagyok Chronos, és fél éve egyedül. Kb azóta sajnos szteroidot is kell szednem. Aki már szedett ilyen gyógyszert , az tudja, hogy milyen kellemetlen mellékhatások vannak. Vízfejem van, nagy hasam lett, nyolc kilót híztam, pedigsoha nem voltam kövér. Tele vagyok gátlásokkal, nem merek nyitni az emberek felé, ezzel álmodok. És ki tudja hogy még meddig kell szednem. Persze tudom, hogy az embernek az egészsége a legfontosabb, de olyan rondának érzem magam, hogyk ilépni sem merek néha az ajtón. Annyi rosszat kaptam az emberektõl. Megcsípte egy darázs a fejed? Úristen de meghíztál. Összesúgnak a hátam mögött én pedig egyre magányosabb vagyok. Szerencsére sok barátom is van akik azt mondják h szép vagyok így is és ne foglalkozzak ezzel. De ha a tükörbe nézek bõgni támad kedvem. Szeretnék én is egy fiút, aki elfogad így és szeret engem, de erre már egyre kevesebb esélyt látok. Mikor lesz ennek már vége? Bocsánat a sok siránkozásért, de muszáj volt leírnom Köszönöm h meghallgattatok.

Nincs jelen

 

#43 2006-07-06 19:16

Mancsa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Kedves Pilli!

Vígasztaljon a tudat, hogy a vízfejû állapot csak ideiglenes. Általában fél évig adják a szterot és még pár hónap mire lemegy a "dagadás" az emberrõl.

Azért, mert most úgy nézel ki, ahogy, az még nem jelenti azt hogy életed végéig ez lesz a tükörképed:)) Nyugalom. Néha csak a szteroid segít. Én is elég nehezen fogadom  el a helyzetet, mikor elkezdek hízni, de mindig az lebeg a szemem elõtt, hogy ha végre elhagyhatom, akkor aztán visszalakulok, azzá, aki vagyok:)

Üdv: Mancsa

Nincs jelen

 

#44 2006-07-06 19:58

barna-by
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Hát emberek, tartozom egy vallomással!
Az én kapcsolatom ma ért véget!Igen!Kivételesen indult és gyönyörû 8 hónap volt, de egy kis apró gondból elefánt lett, és ez vezetett a véghez!Más részletet nem kivánok közölni, még azoknak se, akik közelebb állnak hozzám, mint mások.Nem nagyon kivánok errõl beszélni!Szeretem még a lányt, úgy gndolom õ is szeret még egy kicsit és talán egy hosszabb idõ múlva érdemes lesz ujra belevágni, addig meg megpróbálom élni az életet egyedül, vagy mással.

Nincs jelen

 

#45 2006-07-07 09:14

mendi63
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Mikor a topik cimlistában megláttam, hogy "Párkapcsolat----utolsó hsz. barna-by" rögtön arra gondoltam, hogy biztos a nõsülés jó hirével kecsegtetsz bennünket, ----és erre ezt kell, hogy olvassuk. De tudod barna-by én még mindig azt mondom "Soha ne mondd azt, hogy soha". Fel a fejjel!

Nincs jelen

 

#46 2006-07-07 09:48

barna-by
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Ez van....Talán majd egyszer újra összejövünk...

Nincs jelen

 

#47 2006-07-07 12:23

Vicaa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Barna-by!

Remélem, hogy nem szomorkodsz sokáig és biztos vagyok benne /na nem azért mert jósnõ vagyok/, hogymegleled az igazit. Hogy miért gondolom ezt? Azért, mert olvastam a hozzászólásaidat, amelyekbõl nagyon sok tapasztalatot szereztem és hsz-saidból érzõdik, hogy minden apró dolognak mennyire tudsz örülni. Szívbõl kívánom, hogy mihamarabb boldog legyél.

Nincs jelen

 

#48 2006-07-07 12:40

Mancsa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Sajnálom Kicsim!

Remélem idõvel kevésbé fog fájni:(

Nincs jelen

 

#49 2006-07-24 10:43

Niala
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Sziasztok!
Igazából kérdésem és kérésem is lenne hozzátok,vagyis azokhoz akik rendelkeznek némi tapasztalattal ezem a téren,mert én még nem,és gondban vagyok...a véleményeteket kérném!Nos...az elõzõ kapcsolatomnak végleg vége,és ott nem volt olyan nagy gond az hogy elfogadtassam és megértessem hogy mivel jár ez a betegség.De...most megismertem valakit...aki szeretne találkozni velem,de én már elõre tartok attól mi lesz ha...épp rámjön,és akkor nyomás a wc irányába,és ez mondjuk nem egyszer-nem kétszer.Elég kínos lenne.A kérdésem az,hogy szerintetek elõbb mondjam meg mi a nagy helyzet,persze csak nagyvonalakban...vagy ezzel végképp elijeszteném??
Vagy elõbb ismerjem meg egy kicsit,és utána adagoljam be neki,mert akkor már tudom nagyjából hogyan fogadná?Addig meg kimagyarázom valahogy...huh..fogalmam sincs mitévõ legyek! Tudnátok tanácsot adni nekem? Elõre is köszönöm!!

Üdv,és panaszmentes szép napot mindenkinek!
                   Niala

Szerkesztette: Niala (2006-07-24 10:45)

Nincs jelen

 

#50 2006-07-24 13:16

Tündi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Kedves Niala:Szerintem amíg nem igazán ismered a másikat,addig nem érdemes elmondanod neki a legbensõbb titkaidat.Én úgy gondolom,h elõször ismerd meg kicsit jobban,és utána kezdj el mesélni a betegségedrõl,lépésrõl lépésre.Így megtapasztalhatod,h hogy fogadja a kisebb dolgokat és le tudod belõle szûrni,h a késöbbiekben hogy fog reagálni a többire.De ami a legfontosabb,h ne stresszelj azon,h wc-re kell-e majd menned vagy nem,mert így egész idõ alatt erre fogsz gondolni,és nem fogod jól érezni magad a randin!Ha megpróbálsz vmi másra koncentrálni,pl. a fiúra,h minél jobban megismerd,meglátod,h nem lesz semmi baj!Sok sikert!

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB