#201 2008-09-14 09:32

Norby
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Hello!
Hátha van itt nõi és/vagy férfi sorstárs, aki tud tanácsot adni. Lehet, hogy nagyon hülye kérdés, meg nem is szimpatikus, de ha valahol feltehetem, akkor az ez a fórum. Már párszor írtam más témába pl. a nagysikerû vércsoportos topicnál próbálkoztam felfedni más összefüggésket..
Én is kolitiszes vagyok, legalábbis a szövettan szerint. Összesen oda-vissza 10-12 napig voltak tüneteim valamikor idén áprilisban, és azóta semmi. Igaz, szedek nap 2*2 salazopyrint. Lehet, hogy ez egy tuti jó gyógyszer, de akármit ehetek, semmit sem változtattam az étkezési szokásaimon, mióta kiderült, hogy ez van, és a doki is azt mondta, hogy csak azt kerüljem, ami nem esik jól.
Most viszont az a helyzet, hogy megismerkedtem, egy kedves, csinos lánnyal az egyetemen. Párszor dumáltunk, míg kiderült, hogy õ is kolitiszes. Csak neki sokkal rosszabb az egész betegség. Viszonylag gyakran fellángol, kevés dolgot bír és mer enni, stb.
Szerintem könnyedén össze tudnék jönni vele, és minden klappol is, de félek a kolitisze miatt. Azt hiszem, hogy nem kis felelõsség összejönni olyan lánnyal, aki olyan szempontból nem egyenrangú fél, hogy a betegsége miatt kerülhet kiszolgáltathatott állapotba. Nem beszélve arról, hogy nagyon kedvelem, de szörnyû tudni, hogy sokszor kimondottan szenved. És lehet, hogy én vagyok rögeszmés, de mivel nem volt még sok kapcsolatom, és igazán nem is életre szóló társat keresek -bár ki tudja, hogy mi mivé válhat- félek, hogy ha konfliktusok, összezörrenések lennének köztünk, akkor azzal még rátennék egy kalappal a betegségére.
Mi a véleményetek?
Ha õszintén magamba nézek, a kolitisze nélkül simán összejönnék vele, és hangsúlyozom, hogy nem az a tény a gond, hogy beteg, hanem, hogy ez szerintem már az elsõ perctõl kezdve sokkal nagyobb felelõsség a számomra, mintha egy teljesen egészséges lánnyal lenne ugyanez. És hát, ez van. Félek az olyan felelõsségtõl/kötelességtõl, aminek az okát nem tdom érdemben befolyásolni.
Köszi,
N

Nincs jelen

 

#202 2008-09-14 09:48

zotyesz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Norby

Belegondoltál abba hogy mi lesz ha esetleg elhagyod majd azt hogy viseli majd.De bele gondoltál e abba hogy ha csak két három hétig vagy esetleg hónapokig együtt vagytok és törõdsz vele ott vagy mellette  az mennyit segíthet neki?

Összezörrenések veszekedések?sajnos benne van de akkor ennyi erõvel semmit nem csinálhatna  mert az élet minden területén akadnak stressz helyzetek .

Szerintem  próbáld megtudni ö mit akarna  mi a véleménye errõl .Szép dolog hogy gondolsz elõre mi lesz ha

Szerkesztette: zotyesz (2008-09-14 09:57)

Nincs jelen

 

#203 2008-09-14 10:04

sanvito
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Szia Norby !
nem colitisesként (szerintem mindegy is....) a következõk jutottak eszembe.
Biztos hogy nem szereted még eléggé azt a lányt, ha a betegsége és a felelõsségvállalás gondolata elriaszt ettõl a kapcsolattól. A másik furcsaság nekem, hogy úgy tûnik mintha csak a Te kezedben lenne az irányítás, csak Tõled függene h összejössz-e a lánnyal vagy sem. Mi lenne ha Õ döntene úgy - mondjuk a Te kedvezõ döntésed után - h nem, köszöni szépen inkább nem, hiszen Te is colitises vagy, és ó jaj szegény fejének ha nálad is fellángol majd a kór, esetleg nála is, no akkor mit fogtok csinálni.
Itt a fórumon - olvastam - vannak colitises párok, õk majd biztosan hozzászólnak ehhez.
Sztem -hangsúlyozom h sztem (!) talán mégsem akarod nagyon MÉG ezt a dolgot, akkor nem agyalnál rajta h mi lesz, ha pl. veszekedni fogtok. De miért is veszekednétek???? Arra is gondolj, ha pl. egy teljesen egészségessel hoz össze majd a sors és veszekedni fogtok, akkor lehet h Te fogsz rosszabbodni, vagy fellángolni. Ilyen alapon akkor ne is kezdj senkivel? mert konfliktusok bizony vannak. És persze sosem lehet tudni h melyik percben kinek mi baja derül ki, de az biztos, h a kiegyensúlyozott párkapcsolat csak javít mindenféle nyavaján és kórságon !

Szerintem várj, várj és várj, amíg úgy érzed h SEMMI DE SEMMI sem akadályozhatja meg hogy Ti összejöjjetek !
Ha ez így lesz, eszedBe sem fog jutni sem a colitis, se semmi, úgy is mondhatnám, várj a szerelemre, az - hiába közhely, akkor is így van - NEM ISMER LEGYÕZHETETLEN AKADÁLYOKAT !!!!! (Még sztem nincs rajtad a "rózsaszín szemüveg.....) A sok "mi lesz ha......" nem túl jó, ha úgy érzed lehet jövõje a kapcsolatnak, akkor rajta, ne gondolkozz, vágj bele !!!!!! (lesz ami lesz) nem utolsó sorban magadnak is rá kell jönnöd h hogyan vészeled át a nehéz helyzeteket, ki kell próbálnod h alkalmas vagy-e már komoly párkapcsolatra. És miért ne lennél?????? Sosem tudod meg, ha nem próbálod ki.
Bocs ha hosszúra nyúltam, nem is akarok nagyon beleszólni, ezek csak így eszembe jutottak......
(Tapasztalatlan azért nagyon nem vagyok, még CSAK 32 éve vagyok házas, a szüleim 62-t éltek végig minden bajság közepette) Láthatsz egy jó kis "vicces" fotót is a képtárban a gyerekeim kedves ajándékáról a ház. évfordulónkra....

Pussszzz Neked, és sok sikert, hogy megtaláld az IGAZIT.... (aki persze nem biztos h ez a lány, de ki tudja?)

Nincs jelen

 

#204 2008-09-14 10:07

Lucifer
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Norby!

Összezörrenések , veszekedések mindenhol vannak!De már az elején veszekedni akarsz?:D:D:D:D
Szép ez a gondolat , hogy mi van ha .
Az , hoyg õ betegebb mint te az nem tesz semmit!Lehet , hogy pont te lennél az aki segiteni tud neki!
Az is lehet , hogy nem tudja mire kell pontosan figyelni vagy csak nem tartja be!
Beszélgessetek ismerkedjetek egymással a többi meg jön majd magától!
Sok szerencsét kivánok!

Nincs jelen

 

#205 2008-09-14 17:40

Norby
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Kérdés az van! Elsõ alkalommal, mikor megláttam egy gyakorlaton, hogy egy haverom mellett ül.. intézkedtem, és 3 perc múlva én ültem mellette., és hamar egész jól megértettük egymást. Meghívtam egy kávézóba, szivesen el is jött, de csak szénsavmentes ásványvizet kért, miközben én cappuccionót, és megkérdeztem, hogy miért nem kér mást.. így derült ki egymás meglepetésére a dolog, és egybõl zuhanás szerûen közelebb kerültünk egymáshoz.
De gondolkodtam az elmúlt napokban (pár hete nem találkoztunk), és asszem jövõ héten elkapom a suliban, és úgy teszek, ahogy érezni fogom. Szerintem, legalábbis a gesztusait átgondolva jó esélyeim vannak. Igazság, hogy nagyon rég nem voltam szerelmes, 2-3 éve biztos nem. És ezalatt õ az elsõ, aki távollétében is sokszor eszembe jut, akivel sms-eket váltunk. Tetszik, jól el tudunk beszélgetni, bírjuk egymást. Csak lehet, hogy egy szamár vagyok.

Nincs jelen

 

#206 2008-09-14 18:20

Norby1
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Norby én is azt javasolnám hogy ne azon gondolkodj hogy mi lesz. Olyan kapcsolat nincs a földön ahol ne lennének nézeteltérések ezek elkerülhetetlenek. Vágj bele nyugodtan, szerintem még jobban is jár veled hiszen te tudod hogy mivel jár ez az egész.

Nincs jelen

 

#207 2008-09-14 23:06

Margóci
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Norby!
Egyet értek itt szinte mindenkivel, aki hozzászólt az írásodhoz. Miért a colitistõl teszed függõvé a kapcsolatot? Ne haragudj, de picit olyan számomra mintha ez mögé próbálnál bújni, vagy ezzel védekezni, holott te is nagyon jól tudod hogy mûködnek a dolgok.
Egyet értek azzal, miszerint nektek még elkellne 1-2 randi. Mert elég bizonytalannak tûnsz. Ha pedig a lány úgy dönt hogy megpróbálja veled, akkor az az õ döntése. Valószínûleg felmérte a következményeket, hogy mi van ha balhéztok.. és ha ezzel együtt õ vállalja akkor igazából nagyon neked nincs is mit agyalni, hiszen felnõtt nõrõl beszélünk, nem egy 10 évesrõl, aki még képtelen önálló döntéseket hozni. Sok szerencsét! Puszi!

Nincs jelen

 

#208 2008-09-15 19:42

judy1981
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Norby gondold végig, mit írtál:
-Milyen érzés lenne, ha vki csak azért nem jönne össze veled, mert beteg vagy. Egy egészséges embernek - talán - van annyi mentsége, hogy nem tudja, mivel áll szemben.  Te is nagyon jól tudod, hogy az életünk nem csak a betegségrõl szól. Lehet hogy rád lesz utalva, de az is lehet, hogy fordítva lesz. Hiszen az, hogy most jól vagy, nem jelenti azt, hogy mindig így marad. Mert ez egy ilyen betegség.
-Nem lehet, hogy rossz szembenézni azzal, Te is lehetsz ilyen rosszul? Esetleg a betegségtudatodat növeli?
-És mi a garancia arra, hogy a megismerkedéskor egészséges nõ nem lesz késõbb beteg?

Az összezördülésektõl ne féltsd, nem omlik össze minden nõ, ha nem mennek jól a dolgok. Engem személy szerint hagytak el az idõ alatt, míg kórházban voltam - angolosan távozott- ill. elfelejtett érdeklõdni - az illetõ, de mire kikerültem, már lesz.rtam az egészet. És csak nyertem vele, hogy akkor lelépett.

Nincs jelen

 

#209 2008-09-16 06:55

Vicaa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Judy te a számból vetted ki a szavakat, mi vagy te varázslónõ??? :D
Én szintén azt szándékoztam írni, hogy sose tudhatjuk, hogy évek múlva nem fordul -e a kocka és nem a párunk lesz a mi segítségünkre utalva.

Istvánhoz: aki a betegséggel együt nem tud elfogadni, nem áll melletted, mint ahogy írtad is, mikor a legnagyobb szükség van rá, az nem érdemel meg téged. Én õszintén csodállak, hogy barátként továbbra is tartani tudod vele a kapcsolatot, õszintén szólva, ha engem így cserbenhagynának, nekem nem menne.
Egy tuti, hogy meg fogod találni azt, aki hozzád illik, aki érdemes rád, aki támogat és melletted áll. Én arra szoktam gondolni ilyenkor, hogy francos egy betegség ez a crohn, meg colitis, de azoknak akik bénák, örök életükre tolókocsisok, vakok, vagy süketek, azoknak nálunk is rosszabb és azért õk is megtalálják párjukat, mint zsák a foltját (itt nem feltétlen betegtársra gondolok).
De! Én is ismerek, mint mindannyian nem egy párt, akik a fórumon keresztül ismerkedtek meg - kbalu társunk pl. - de nem is kell nevet írnom, lények hogy mízz, ne keress görcsösen és ugyanolyan sikerben lesz részed, mint egy egészséges embernek! :D

Norby neked azért nem írok külön, mert Judy pontosan azt írta le amit én is gondolok, köszönöm...
Ja és puszi neked! :)

Nincs jelen

 

#210 2008-09-16 21:54

judy1981
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Vicaa: Esküszöm, nem turkáltam a szádban. :D

Nincs jelen

 

#211 2008-09-17 09:19

Vicaa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

:d

Nincs jelen

 

#212 2008-09-19 11:58

Norby
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Tegnap randiztunk, és sokkal jobb volt, mint számítottam.

Nincs jelen

 

#213 2008-09-19 12:17

mano1973
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Norby!

Grat és csak így tovább:))
Azért nekünk is juttathatnál egy kis morzsát abból ,hogyan sikerült a randi és milyen benyomásod volt?
Félsz még?Vannak kételyeid?
Na halljuk..mesélj:)))

Nincs jelen

 

#214 2008-09-19 15:46

Lucifer
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Norby!
Látod megy ez neked!NO PARA!
Gratulálok és remélem sokáig igy is maradtok!

Nincs jelen

 

#215 2008-09-19 20:22

Vicaa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Nagyon örülök a jóhíreknek Norby! Csak így tovább!!!!

Nincs jelen

 

#216 2008-09-20 15:31

Norby
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Ja, rendben volt minden. Elvittem egy hangulatos kávézóba, és mivel most nincsenek tünetei mert is rendelni vmit.
Beszélgettünk kb. 2 órát, ami szerintem nagyon jó volt. Annyiszor volt már "kínos csöndes", jaj, "mi a fenét mondjak, hogy ne nézzen hülyének", stb. kellemetlen érzésem a korábbiakban. De most nem volt semmi ilyesmi. Mintha kb. a 10-ik találkozásunkon lennénk túl. Egész "véletlenül" sikerült egy közös egyetemi projektbe kerülnünk. Így legalább többször találkozhatunk (heti +2 fix alkalmat ad a suli). Amúgy egyéb sûrû elfoglaltság miatt nehéz összefutni, legfeljebb esti órákban sajnos. Hazakísértem, de "csak" búcsú puszi volt. Elsõ alkalom után nem hiszem, hogy a szemében jól vette volna ki magát, ha másképp akartam volna búcsúzni. ennyi. Talán jobb nem kapkodni.
A betegségen kívül szerencsére rengeteg dologról gondolkodunk ugyanúgy. Tehát minden rendben volt.
A betegsége nem zavar. mmint részemrõl ez nem állhat közénk.
Bár soha ne lenne rosszabb estém az elköv. 60-70 évben, mint ez volt.

Nincs jelen

 

#217 2008-09-21 12:14

Norby1
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Norby gratula csak így tovább  :)

Nincs jelen

 

#218 2008-09-22 14:35

nori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Hajrá Norby,bárcsak több ilyen rendes fiú lenne..

nincs is annál rosszabb mikor valaki szakít holmiféle indokkal és mástól vagy késõbb tudod meg,hogy nem kellettél mert "problémás" vagy... (sajnos saját tapasztalat)

Nincs jelen

 

#219 2008-09-22 17:37

Lucifer
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Norby!
Már 60-70 évvel elõre gondolkozol???:D:D:D:D:D:D:D
Ez nagyon jó!:D
Jó volt olvasni , hoyg milyen jól sikerült  a randi csak igy tovább!!!!

Nincs jelen

 

#220 2008-09-25 19:00

Margóci
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Norby!!!
Örülök hogy ilyen jól alakunak a dolgok! Csak így tovább! :) Puszi!

Nincs jelen

 

#221 2009-03-31 19:32

Atys
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Sziasztok!
Nekem is az a meglátásom hogy próbáld az õ szemével szemlélni a dolgokat és soha ne engedj a hának.
Mi lenne ha?,Mi lett volna ha?
Ahogy olvastam a problémádat kicsit unszimpinek tüntél azt mondom.
Hisz nem igazán jó az a meglátás , hogy valaki beteg és ezért mi lesz majd ha ártok neki, mert nem úgy jön össze a dolog.Ráadásul a betegségetek is egyezik.
Én Crohn Colitises vagyok mondhatni tapasztaltam már sok mindent.Kapcsolatok nem épülhetnek föltételekre.
Nincs olyan érték melyet társ nélkül birtokolni érdemes volna!!!!!
Sok sikert azért és csak a szívedre hallgass Norby:):)
Az igazi érték az amit a szem nem lát.
Senki sem tehet ezekrõl a krónikus betegségekrõl.
A lényeg azért vagyunk jó pozícióban mert így az emberi értékekért fognak minket szeretni.
Aki meg nem fogad el az felejtõs ,hisz a lehetõségek tárháza végtelen:):)
Csupán ennyit szerettem volna rem nem lesz hari:D:D
Ja engem is elhagytak mikor megbetegedtem, most már úgy látom a lehetõ legjobb döntése volt a hölgynek.
Teljesen máshogy szemlélem azóta a világot.Nagyon pozityív vagyok és magabiztos:):)
Szép napot mindenkinek:):)
Single lányok jelentkezését várom:):):):D
Csak poén:)
Van egy egyszerû kérdés.
Ki vagyok én?
Mikor erre az ember tudja a választ akkor már minden happy.
Csak ennyit szerettem volna!!!
Mindenkinek a legjobbakat:)))

Nincs jelen

 

#222 2009-09-08 11:29

Kolibri
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Sziasztok!
Olvasgattam a hozzá szólásokat éssajnosarra jutottam hogy nekem is igy kell leélnem az életem pedig szerettem volna megtalálni a párom és vele folytatni a hobbym a kutyázást ugyanis kutyákat tenyésztek igaz most kicsiben az álom egy szép kertes ház kiállitások és tenyésztés de ugy látom ez mind csak szürke felhõ marad:( ugy tünik sokan igy vagytok és ezen gondolkodtok hogy igy hogy s tovább kevés a megértõ ember az egészségesek között

Nincs jelen

 

#223 2009-09-08 11:48

Lucifer
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Kolibri!
Miért is kell feladni az álmainkat?????
Szürke felhõ????Hol????
Ugyan olyan emberek vagyunk majdnem mint bárki más.Azért van egy betegségünk ami gyógyithatatlan az nem azt jelenti , hoyg el kell bújni a viláûg elõl , be kell zárkózni és remete életet kell élni.
Nem!!!!Legyen normális párkapcsolat és éld az életed mint mások.Az álmaidat valósitsd meg hiszen már elkezdted nem feladni hanem folytatni kell.Én 93 óta vagyok beteg és a férjemmel 15 éve leszek együtt decemberben , 3 egészséges gyerekünk van.Akkor most mirõl is bezsélüónk????:P:P:P

Nincs jelen

 

#224 2009-09-08 11:56

Kolibri
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Szia Lucifer!
Én is 93 ota vagyok beteg jelenleg rokkant nyugdijas vagyok 36 évesen 16 éves lányomat egyedül nevelem sok mindenen kelet neki is át esnie miatt  most a nyarat a korházban töltöttem pontosaban 2 hónapot az én kárváriám sajna elég hosszu 12 éve csak vékony belem van ami nem lenne gond csak most orvos hibájábol végleges?? vagy ideiglenes?? stomám van a lényeg nem is az ideiglenessel van hanem ha véglegessel mivan HA?? és igy hogy lehet párban élni ?csak a beteg érti meg a beteget?igaz lenne ez a mondás? kellenék én igy ha végleges lenne bárkinek is?

most lehet pánik roham van rajtam nem tudom most is a ygerek iskolában ahogy megjön délután jobban vagyok és nem vagyok egyedül igaz itt vannak a kutyusaim de az azért nem ugyan az

Nincs jelen

 

#225 2009-09-08 12:08

Lucifer
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Kolibri!
Ez most egy pánik való igaz.Túl fogod magad tenni rajta hidd el csak kell egy kis idõ.Nem kell a  legrosszabbra gondolni.Az pedig nem igaz , hoyg csak  a beteg érti meg a beteget hiszen vannak köztünk olyanok akiknek sztómája van ( ideiglenes vagy végleges) mégis párkapcsolatban élnek.Errõl õk tudnának neked irni igazából.Ti merre laktok???

Nincs jelen

 

#226 2009-09-08 12:46

Kolibri
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Lucifer biztos igazad van én reménykedem a tavaszban akkor keresem fel a specialistát és remélem vissza lehet forditani mindent anno engem a szabolcs utcában mütötek apsz nincs vastag belem a Ritter professzor mütöt igaz megtaláltam csak sajna magán klinikán igy õ márki lõve addig meg kutyázok õsszel ugyis almokat terveztem be.

egyébként Pesten lakom 17 kerben.tenék fel képet de nem tom hogy kell még ismerkedem a fórummal

Nincs jelen

 

#227 2009-09-08 13:42

Lisa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Sziasztok
Kolibri, olvasgattam amiket írtál, és sajnálom, hogy így alakult a sorsod, hogy bizonytalan a véglegesség, vagy sem? Ennél rosszabb nem igazán lehet. Amit Luci is írt  így igaz, most egy kisebb fajta pánik van rajtad ami nem is csoda. Tudom, hogy nagy dolog ilyet kérni Tõled hiszen még csak most regisztráltál, de nem kerülhette el a figyelmemet, hogy pesti vagy, és éppen jövõ héten szombaton lesz egy kis "összeülés" a betegtársakkal Pesten ha érdekel akkor gyere el. Ott tényleg megértjük egymást és magyarázkodni sem kell.

Ami magamat illeti és amit Luci is írt, én 5 éve élek végleges sztómával. 19 éves voltam mikor megcsinálták, most akkor 24. Nekem sem volt könnyû az biztos (mondhatni, úgy, hogy elástam magamat párkapcsolat terén), de a sors mégis úgy hozta, hogy megtaláltam  a páromat aki elfogad úgy ahogy vagyok. Õ is érintett a crohn betegségben, de nincsen sztómája, így nem tudhatta, hogy milyen, illetve hogy mibe vág bele. De ez egyáltalán nem számít! Úgy érzem, hogy ha valaki megtalálja azt az embert akivel el tudja képzelni az életet akkor ez nem fontos...SÕT megkockáztatom, hogy mellékesnek is mondható.
Tudom, hogy mit beszélek és azért is írok Neked külön, mert kicsit több mint egy éve , én is ugyanazt a szemléletet, látásmódot folytattam mint Te, hogy kinek kellenék én így??? És utána jött ez a fórum, megismerkedtem emberekkel és megtanultam nem elkeseredni, hanem értékelni az életet és azt amim van. Ebbõl kifolyólag és ennek köszönhetõen sikerült kimozdulni a bezárkózásból, és új életet kezdeni. Itt a fórumon is sokan vannak akiket megmûtöttek és a Párjuk , Férjük egy az egyben elfogadja Õket (Minket) úgy ahogy  vagyunk.
Csak azt próbálom Neked elmondanii, hogy nem szabad nagyon elkeseredni, persze most itt van az ideje, és ki is kell adni magából az embernek a dühét és a szomorúságát, csalódottságát de tudni kell azt, hogy ez változik, és az élet így is ugyanolyan sõt még értékesebb!!!
Itt a fórumon Mindneki nagyon szívesen segít Neked, ha csak pár jó szóval is és itt vagyok én is szívesen válaszolok bármilyen típusú kérdésedre.
Üdv.: Lisa

Szerkesztette: Lisa (2009-09-08 14:05)

Nincs jelen

 

#228 2009-09-08 15:59

Lucifer
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Kolibri!

Rövid leszek mert mennem kell majd még irok ha lesz idõm.
Akkor te is Pesti vagy és csak azt tudom neked mondani , hogy jövõ szombaton vagy is 19.-én  a Pesti talin a  helyed!!!!!!!!!!:P:P
Hidd el másként és máshogy fogod érezni magad és látni a világot!!:P:P

Nincs jelen

 

#229 2009-09-08 18:07

aiolosz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Kolibri írta:

"...Pesten lakom 17 kerben.tenék fel képet de nem tom hogy kell még ismerkedem a fórummal..."

Küld el nekem a képet, én felrakom. Az e-mail címem a nevem alatt megtalálod.
aiolosz

Nincs jelen

 

#230 2009-09-08 18:58

Kolibri
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Köszönöm nektek hogy segitetek a képet elküldtem szeretnék
elmenni de evvel kapcsolatban is szorongásaim vannak sajnos kocsim nincs és csak 2 hete vok itthon a kórházbol
de jó szórakozást kivánok nektek
sajnos én még szégyellem ezt a dolgot is tudom nem tehetek rolla de sajnos sszégyellem mások elõtt

Nincs jelen

 

#231 2009-09-08 21:03

Nita
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Koilibri! Elolvastam amit ma írtál és elhiszem hogy most nem könnyû neked, de hidd el mindenkinek megvan a párja valahol csak néha nehezen találja meg :) Sose szabad arra  gondolni, hogy kinek kellenél így! Mi nem vagyunk kevesebbek mint mások sõt megkockáztatom, hogy néha értékesebb érzõbb lények vagyunk mint körülöttünk páran.
Tényleg jót tenne neked hidd el, ha találkoznál velünk itt is többen lesznek akik érintettek a sztómás ügyben! És a legmeglepõbb, hogy sose találnád ki ránézésre kik azok! Nyugodtan elkísérhet valaki mi szívesen látunk titeket és a metró megállótól a helyig vállalok fuvart, hogy ne legyen túl fárasztó! Ha érdekel a dolog írj egy emailt!

Nincs jelen

 

#232 2009-09-08 23:46

Kolibri
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Kedves Nita és többiek!
Köszönöm a biztató szavakat asszem most szükségem is van rá megprobálok el menni és kisérõt keresni
de ha nem sikerül remélem azért be számoltok és csináltok képeket.
hogy döntitek el a helyet?és az idõ pontot?


Kedves Kolibri, az avatarod OK :) Ami a segítséget illeti, a lányokra bizton számíthatsz...azért a fiúkra is :)
aiolosz

Nincs jelen

 

#233 2009-09-09 12:37

judy1981
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Kolibri!

Bár lehetetlennek tûnik, de létezik az az ember, aki elfogad majd téged úgy, ahogy vagy. Miután Te is elfogadtad magad. Sokan vannak, akiknek a test nem minden. Ha az, akkor nem ér semmit az egész. Sokkal fontosabb, hogy értsétek egymást.
Sokszor olyan értékek vannak az emberekben, amelyek mellett eltörpül testének tökéletlensége. És egy sztóma akár apróságnak is tûnhet majd.

A talira pedig szerintem menj el. Én is megpróbálok ott lenni, pedig 220 Km. De a társaságért megéri. Legalább 1-2 órára.

Nincs jelen

 

#234 2009-09-10 20:30

Lucifer
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Kolibri!
Nagyon szertném ha tudnál jönni és remélem atlálsz magadnak kisérõt!!
Hidd el egy ilyen találkozó velünk egy életre szól és nagyon sokat segit.Van aki visszafogott volt mig nem találkozott velünk ,és a tali óta megnyilt , másképp látja a  világot és szerintem mondhatom azt is , hogy boldog ember.:P:P

Nincs jelen

 

#235 2009-09-11 20:15

Kolibri
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Lucifer!
Köszönöm a biztatást probálom meg oldani.
Mit szoktatok csinálni ilyen talikor?vagy mit kell, kell vinni vmit?vagy mi?
ha eltok menni nem akarok nagyon kilogni a sorbol.

Nincs jelen

 

#236 2009-09-11 20:30

Melcsi_
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Kolibri!
Csináld azt amit júliusban én akkor 2 hónapja diagnosztizált friss cu-s nem ismerve senkit. :) Kinéztem fórumról mikor van a tali, elõtte már sikerült összeismerkednem pár jófej segítõkész emberrel, Luci számát megkaptam, felhvítam hogy pontosan hol is van a tali és tádááá, én voltam az elsõ aki megérkezett a talira. Luci már ott várt mindenkit Rolkáékkal. Aztán szépen sorban szálingóztak a többiek is. Sztem nem kell hoznod semmit....ja de MAGADAT! :) Én sztem lesz mindenféle korosztály a talán, unatkozni biztos nem fogunk! Ki tudja...még akár ismerkedhetsz máshogyan is. :)

Nincs jelen

 

#237 2009-09-11 21:21

cyan
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Kedves Kolibri!
Én is szurkolok hogy gyere, szeretettel várunk, én pedig külön örülök hogy nem csak én leszek még elég új!!! :D:D:D
Ja és megjegyzem még "bátorítóként", hogy én is "csupán" 244 km-t teszek meg ezért :D:D:D jah ez még csak a vonat.

Nincs jelen

 

#238 2009-10-20 06:13

zsuzsy
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Sziasztok. Én csak most csatlakoztam hozzátok, de máris egy kicsit otthon érzem magam. Itt tényleg nem kell senkinek magyarázni a problémáit és bármit (jót, rosszat) megoszthat mindenkivel.
Ehhez a párkapcsolati dologhoz szeretnék én is hozzászólni.
Már nagyon régóta crohn-beteg vagyok én is (17 éve). Ugyan az én esetem némelyikõtökéhez képest egy ségtagalopp, mert engem csak egyszer mûtöttek, és sztómám sem volt (még).
Szóval ott kezdem, hogy amikor mûtöttek (17 éve) rá egy évre ismertem meg páromat akivel végül is 16 évig éltem együtt. Nagyon rossz választás volt, de akkor a friss betegséggel (amit akkor még nem is nagyon ismertem) féltem, hogy talán egyedül fogom ez miatt leélni az életemet. Tehát pánikba estem és sajnos az elsõ utamba esõ emberrel közös életet kezdtem. Sajnos nem a legjobb választás volt, és a mûtét után két évre szültem meg a kisfiamat is. Az orvosok ugyan nem javasolták a baba megszületését, de én örömöt akartam okozni az "apukának".
Aztán szülés után kezdõdtek a problémáim. Fokozatosan leromlott az állapotom.
A párom el kezdett kocsmába járni, agressziv lenni, nagyon sokat veszekedtünk. Én ott voltam egy kisgyerekkel, szinte egyedül. Alig vártam, hogy mehessek dolgozni, legalább emberek között leszek jelszóval. De sajnos egyik munkahelyet a másik után kerestem, mert többet voltam táppénzen, mint amennyit dolgoztam.
Ezt akkor még nem tudtam, hogy páromnak köszönhetem nagyrészt (még hittem valamennyire benne).
Az évek teltek, semmitmondó napok egymást követték.
Az állapotom szinte semmit sem javult. Napjaim hol rosszabbak, hol "jobbak" voltak. Veszekedés veszekedés után. Sokszor a fejemhez vágta, hogy többet ülök a WC-n, mint más normális ember. Egyszerûen nem lehetett neki elmagyarázni, hogy nekem ilyen betegségem van, és ezzel együtt kell élni. Õ ezt nem akarta megérteni. Még halvány szikráját sem láttam rajta, hogy megpróbálná.  A végén már csak azért dolgozott, hogy megigya a keresetét. Mindezek tetejébe még meggyõzõdésem, hogy energia vámpir is volt. Ezt hosszú évek alatt figyeltem meg. Biztosan igy is van.
Szép lassan eltelt 15 év. A gyerek már nagy volt, és akkor gondoltam, hogy ha most nem lépek más irányba, akkor valószínû hogy vége az életemnek.
Elköltöztem tõle.
Kis idõ múlva erõteljes javulást vettem észre magamon. Elmúlt a szinte mindig tartó depresszióm, egyre többet volt jókedvem. Elmentem barátokkal társaságba. Egyszóval el kezdtem élni.
Próbáltam a dolgokat nem tragikusan felfogni (most is ezt teszem). Pedig közben kiderült pár éve, hogy a 20 éves lányom is crohn-os,azóta már hétszer mûtötték. Vele is nagyon sok borzalmat átéltünk, de ez egy másik történet.
kb. egy évvel ezelõtt megismerkedtem mostani párommal, akivel azóta is nagyon boldogok vagyunk és már a kezemet is megkérte.
Eleinte nagyon féltem újabb kapcsolatoktól, ettõl is. Mert nem elég hogy beteg vagyok, még ráadásul 16 évvel fiatalabb is nálam. Nagyon gátlásos voltam mindenféle téren. Igazából nem is akartam én ebbe belemenni, de aztán azt mondtam magamban, hogy ha már az elõzõ 16 év tönkrement az életembõl, és szinte csak rossz dolgok történtek velem, akkor mi a fenét veszthetek már?
Így indult szépen ez a mostani kapcsolatom. Azóta már a crohn betegséget is csak nagyon ritkán veszem észre (akkor ha nem nagyon tartom be az általam kialakított diétámat), és valami csoda folytán híztam 10 kiót. Kb. húsz éve voltam 40 kg. utoljára. Teljesen megváltozott az életem. Boldog vagyok, hogy élek.!!!
Tehát teljességgel állíthatom, hogy ez a betegség a lelki béke, kiegyensúlyozottság, és a boldogság függvénye nagy részben.

Köszönöm, hogy ezeket a dolgaimat megoszthattam veletek. Hátha valakinek még ez a kis történetem is a hasznára válhat.

Nincs jelen

 

#239 2009-10-20 06:42

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Kedves Zsuzsy!
Üdv itt az oldalon! Nagyon jó dolog ha máris otthon érzed magadat.
Érdekes kis történetet írtál le. Nagyon örülök hogy sínen van az életed. Tanulságos volt az eddigi életed s sok - sok dologra jöttél rá magadtól! Ezt a mondatot meg itt befejezném a helyedben mert úgy ahogy van az így tökéletes a nagy részben re nincs szükség!  "Tehát teljességgel állíthatom, hogy ez a betegség a lelki béke, kiegyensúlyozottság, és a boldogság függvénye"
Itt már beszéltünk arról hogy minden betegség lelki eredetû és a léleknek szüksége van a kiegyensúlyozottságra, boldogságra, harmonizációra. Folytasd így az életed próbáld a lányod is a helyes vágányra terelni hátha sikerül.
Még azért egy 10 kiló rád férne mert erõsebb szélben kellenek a féltéglák! :D
Jó volt olvasni amit írtál köszi hogy megosztottad velünk!
Legyen csodás napotok!

Nincs jelen

 

#240 2009-10-20 10:23

Melcsi_
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Szia Zsuzsy!

Üdv a fórumon, üdv köztünk!
Köszönjük, hogy megosztottad a történeted velünk, nem lehetett könnyû.
Egyetértek abban, hogy a lelkiállapotnak, a stressznek igen nagy köze van mind a crohn mind a cu kialakulásához, de tegyük hozzá hogy a stressz nem elég, kell hozzá egy hajlam, genetikai háttér, immunrendszer. Vki éppen ugyanúgy stresszel mint pl én vagy sok más, neki magasvérnyomása lesz, cukorbeteg stb, tehát függ h kinek mire van meg a hajlam....szerintem. Sokat olvastam itt többiektõl a "leszarom tablettáról", nos egy ideje én is eszerint élek...nem érdekel különösebben h mi van a munkahelyemen, sulit félbe hagytam, passzív félév, most nem volt kedvem/erõm azon is görcsölni.
Örülök, hogy már élvezed az életet és végre te irányítod, azt viszont sajnálom hogy a lányod örökölte a crohnt...meg lehet kérdezni, hogy nála mi aktiválta, miért jött elõ?

Szép napot kívánok!

Nincs jelen

 

#241 2009-10-20 15:31

nori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Kedves Zsuszy,

csak gratulálni tudok,hogy erõt vettél magadon és léptél..meg kellett tenned és látod,,meglett az ereménye!!! :) Csak így tovább!!!

Nincs jelen

 

#242 2009-10-20 16:43

zsuzsy
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

sziasztok.
Köszönöm, hogy benne lehetek ebben a nagyszerû csapatban. Nem is gondoltam, hogy ennyire össze tudja hozni az embereket egy betegség. Végre kellemesen csalódom hosszú ideje az emberekben.
Remélem idõvel majd mindenkit megismerek valamilyen szinten, és meg tudjuk osztani további tapasztalatainkat.

Nincs jelen

 

#243 2009-10-21 14:04

Marthuska
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Kedves Zsuzsy! Szeretettel üdvözöllek itt a fórumon! Köszönöm, hogy megosztottad velünk a történetedet.
Ha idõd engedi, légy szíves válaszolj nekem a "Diéta - kell vagy nem" topicban. Ott feltennék néhány kérdést.
Hosszú, tünetmentes idõszakot kívánok Neked és a Lányodnak is!

Szerkesztette: Marthuska (2009-10-21 14:05)

Nincs jelen

 

#244 2009-11-18 13:00

ditke
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Kedves Tagok!
Szeretném ha leírnátok, amikor kiderült a betegségetek a szeretteitek ,hogy kezelték a problémát.Hallottam válásról,megvetésrõr stb.Sajnos nálam is elõfordult rossz élmény !!Nem szennyes kiteregetésrõl beszélek,csak úgy nagy általánosságban .Köszönöm

Nincs jelen

 

#245 2009-11-28 09:04

baba777
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

szia Janika
Ez szerintem egyáltalán nem depresszió, most jöttem ki én is a kórházból úgy hogy három hónapig ki se tettem a lábam otthonról olyan gyenge voltam meg gyulladt is volt a vastagbelem. Én is ilyeneken gondolkodtam, és mondtam is barátomnak, inkább menjen keressen egy egészséges lány mert mióta ismerem csak beteg vagyok és állandóan csak ápol engem, nem csodálnám ha unná már. De azt mondta, hogy örökre velem marad:) És ez megy már 2.5 éve, összesen 3 hónapig voltam tünetmentes a többi idõben beteg voltam és még így is jó a kapcsolat. Bár amikor beteg vagyok akkor én se érzek úgy iránta, bennem is csökken a szerelem érzése, de lehet azért van mert fontosabb akkor az agyunknak és a lelküknek, hogy újra jól legyünk.
Szerintem egy komoly kapcsolatban pont az a lényeg, hogy vannak komoly problémák is is amiket meg kell oldani vagy el kell fogadni is vele élni. Nekünk crohn-osoknak az utóbbi jutott.

Nincs jelen

 

#246 2009-11-28 09:26

oroszlan
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Janika25!
En szerintem termeszetes dolog,hogy ilyen kerdesek merülnek fel benned,hogy hogyan tovabb!! Ez meg magaban nem depresszio!! Valoban egy anyagi problema vagy egy betegseg probara tesz egy parkapcsolatot,es itt kiderül hogy mennyire erös a kapcsolatotok. Nem mindegyik birja ki!!

ditke!
Akkor en a keresedre leirnam az en törtenetemet.Ferjnel vagyok es van egy kislanyunk is.
Ket evi szenvedes utan 2007 -ben diagnostizaltak,Crohn beteg vagyok.Több-több korhazi bentletek es hosszu betegallomanyoknal a söt en voltam 2-szer is 4 hetre kuran,a ferjem vezette a haztartast.Bennünk ez soha fel nem merült hogy esetleg ez miadt elhagyna. Jött velem (az ö keresere) a Crohn talalkozora is hogy ö is többet tudjon meg a betegsegröl. En büszken mondhatom hogy jövöre ünnepeljük a 20-hazassagi evfordulonkat,ami a mai vilagban meg betegsegek nelkül is hosszu idönek szamit.

Nincs jelen

 

#247 2009-11-28 09:49

baba777
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

szia ditke
nekem 4 évesen derült ki a colitis, utána crohn. Szüleim mind végig mellettem voltak a mai napig, mi már együtt élünk ezzel.Barátaim sose vetettek meg mindig segítettek vigyáztak rám (bár más kérdés hogy én szégyelltem magam a betegségem miatt). Nem is tudom ki vethetett volna meg e miatt, az olyan ember aki megveti a másikat mert akaratán kívül van egy betegsége azt én nem tekintem embernek. Aki meg elválik vagy otthagyja a párját azért mert beteg az meg megse érdemelte a másikat.
Párkapcsolataimban mindenki tudta mi a bajom, a mostani barátommal már 2,5 éve együtt vagyok és sose,még a szikrája se fordult meg benne h emiatt hagyjon el, sõt nagyon szeret ápolni, állandóan a kívánságaimat lesi.

Nincs jelen

 

#248 2009-11-28 12:57

Nita
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

janika25! Szerintem ez teljesen természetes az ember mikor beteg nem akar kiszolgáltatott helyzetben lenni, sokszor érzi úgy hogy csak azért van ott a másik mert sajnálja. Egy több éves kapcsolatnál könnyebb lehet a helyzet ott ismerjük már egymást tudjuk átmentünk már pár dolgon ezzel se lesz baj, de minél fiatalabb az ember és a kapcsolat annál nehezebb. Aztán szerintem egy nõnek még "talán" elviselhetõbb hiszen  mi lennén papíron :) a gyengébbik nem akiket óvni, vigyázni kell....de egy férfi helyzete más, az oroszlán  is mikor sebesült elbújik és nyalogatja a sebeit, magával foglakozik, undok és utálatos lesz ezzel védekezve, hogy ne lássák gyengének. Sok beteg ember nem is keres magának párt pont azért mert nem szeretné, ha sajnálnák majd, vagy egyszerûen csak elhagynák egy "egészségesért". Pedig sokszor ezek a gondolatok csak bennünk merülnek fel pont védekezés miatt. Viszont sajnos arra is van példa, amit oroszlán írt, hogy nem állja ki ezt a próbát a kapcsolat, de akkor talán jobb is ez így.
Semmikép nem nevezném depressziónak még ezt és a gyulladástól is lehetsz levert rosszkedvû különben.

Nincs jelen

 

#249 2009-11-29 12:57

janika25
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

szia Nita!!!
Köszönöm hogy irtál nekem és nekedis oroszlán. Nem tudom mit csináljak..elég nehéz de tudm hogy kibirná a kapcsolat ezt a dolgot de viszont nem akarom azt hogy ápolgassanak..lehet tul buszke vagyok de ez van.Most maganak kell szerintem helyreálnom és nem segitségel..pedig nagyon sajjnálom ezt a kapcsolatot.De a jelenlegi barátnömnek van egy kisfia és ugygondolom hogy ha vele akarok lenni akkor el kell látni a feladatom pénzt kell keresnem....és ha vissza kiujul a betegség jön megin a korház a táppénz..:( és ezt sok munkáltató nem türi és jön a felmondás.Nagyon rosszul érzem magam lelkileg nagypn rossz dolgo ez a betegség.

Nincs jelen

 

#250 2009-11-29 19:35

Laci54
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Párkapcsolat

Sziasztok!
Janika25 ha tudod,hogy a kapcsolatod kibirná ezt a dolgot akkor ezt nem büszkeségnek hivják.Van amikor az ember csak segitséggel tud talpra állni és ha a másik ugy érzi,hogy tud és akar segiteni akkor azt nagyon szépen meg kell köszönni.Persze ez az én véleményem. A végét járta a házasságom amikor beteg lettem az egy év alatt amig korházba voltam ugyan ugy gondoskodott rólam mintha minden rendbe lenne.Mindig kemény makacs akaratos ember voltam de akkor a falfelé fordulva a fájdalomtol sirva megtanultam a büszkeség szart se ér ha egyedül vagy.Természetesen késõbb elváltunk, nem vagyunk barátok de tiszteljük egymást és azt hiszem ez fontos.Szép estét mindenkinek

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB