#51 2004-08-24 12:03

Mancsa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Miért pont velem?

Kedves Anya!

A COLA, TILOS!!!!
Nagyon jó diéták vannak, akár itt, akár a http://dmccbe.srv.hu oldalon vagy az mccbe honlapján. Érdemes lenne elolvasni. Az a doki, aki pedig ilyet mondt, az HÜLYE! Tessék más orvost keresni, mert a lányod nagyon ráfázhat. Azért mert egy orvos nem tud, mit kezdeni egy kamasz lánnyal, nem kell annyiban hagyni a dolgot. Erre később nagyon ráfázhat.

14 éve vagyok crohnos tehát tudom mit beszélek.
Elnézést, ha kemény voltam, de teljesen felbőszített az orvos válasza. A lányod reakciója  pedig természetes. Én is 15 voltam mikor beteg lettem és nem hallgattam az okos szóra. Ma már bánom ezt....

Ha, nem hallgat rád, akkor ültesd le a gép elé, és olvastads vele a fórumunkat! Nagyon tanulságos lehet számára, az életből vett példák, tapasztalatok. Hátha ez hatni fog.

Szia:Mancsa

Nincs jelen

 

#52 2004-08-24 22:07

Csimar
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Miért pont velem?

Kedves Anyatárs!

Tudom, hogy az egyik legnehezebb dolog a saját gyerekünknek tanácsokat osztogatni. De, tényleg maximálisan igazat adok azoknak, akiknek az a véleményük, hogy más orvost kell keresnetek! Olyat , akiben Te is, de főleg  leánykád bízik. A sajtó, a média tele van az egészséget károsító anyagok, étkek, italok sorával. A reklámok is rossz irányba viszik el az embereket.  Persze  15 éves életkorban nagyon nehezen kezelhetők a gyerekek, de dugj az orra alá időnként egy-egy cikket az egészséges táplálkozással kapcsolatban.Mindezek mellett a család a minta. A környezetnek is példát kell mutatnia. De ez biztosan működik Nálatok. A másik dolog, a túlzott elvárás. Ha ismered a gyermekedet, márpedig ennek természetesnek kell lennie, akkor csak akkorára állítsd a mércét, amit képes átugrani, majd csak lassan-lassan emeld.
Jó szívvel ajánlom soraimat.

Türelmet és tünetmentes napokat, ÉLETET kívánok

Csimar

Szerkesztette: Csimar (2004-08-24 22:12)

Nincs jelen

 

#53 2004-08-26 07:37

Adrika
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Miért pont velem?

Felmerült egy probléma anyjának tett hozzászólásommal kapcsolatban, úgyhogy ezúton szeretnék pontosítani:

Amikor azt írtam, hogy "rostszegény" táplálkozás, nem rostmentes táplálkozásra gondoltam. Természetesen szükség van rostokra, hiszen azok nélkül nincsen élet. És természetesen én is eszek rostokat. Itt főképpen arra utaltam, hogy a nyers gyümölcsökkel és zöldségekkel kell nagyon óvatosan és mértékletesen bánni (nálam azért ez már belefér a rostszegény étkezésbe).

Szerkesztette: Adrika (2004-08-26 07:39)

Nincs jelen

 

#54 2004-09-03 10:22

Nyafy
Tag

Re: Miért pont velem?

Sziasztok! Egy éve vagyok Chron beteg, húsz éves vagyok. Nekem leginkább nem is a betegséggel járó általános tünetek okoznak akkor a gondot, hanem az állandó hányinger, ami kb már négy-öt éve megvan. Nektek nincs? Voltam már pszichológusnál, mert az orvosok azt mondták, hogy ez lelki eredetű. Akkora félelem van bennem attól, hgoy hányni fogok, hogy leírni sem tudom. Kérlek ne röhögjetek ki, tudom, hogy ez kicsit gáz, de tényleg ez van. Néha már azt érzem, hgoy magamat heccelem, annyira félek tőle, hgoy már azért van. Nem tudom, hogy mi idézi elő, de úgy érzem, hgoy már egyáltalán nem jó így élni, nem tudok semmit normálisan csinálni. Depressziós vagyok és igen is szeretném tudni, hgoy miért van minden nap hányingerem és azt is, hgoy mitől tudna elmúlni. Aki tud, az kérem válaszoljion inkább emailben. Köszönöm szépenl.

 

#55 2004-09-03 13:05

monik
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Miért pont velem?

Szia Nyafy,

nekem ket honapig volt legtovabb ez, hanyinger eves elott es utan, nem tudtam egyek -e. De nalam ezt a nagyobb mennyisegu imuran, vagy purinethol okozta. De teljesen egyutt erzek veled, en mar annyi ido alatt is elegge kivoltam, nehogy ilyen sokaig.
Nem lehet, hogy mas problemad is van, tejcukor erzekenyseg, vagy liszterzekenyseg meg a Crohn mellett es megis az okozza, vagy valami ilyesmi?
Kitartast, es mihamarabbi gyogyulast neked!
Szerintem probalj meg valami termeszetgyogyaszati kezelset, ha eddig nem tetted.
monik

Nincs jelen

 

#56 2004-09-03 22:10

Tamás
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Miért pont velem?

Szia Nyafy!
A hányinger nem tartozik a Crohn-colitis vezető tünetei közé.Valószínű hogy ez vagy gyógyszermellékhatás,vagy a betegség szövődményeként létrejött vitamin-nyomelemhiány,vagy valóban pszichés eredetű.
Gyógyszermellékhatás kevésbé valószinű,mert ha jól értettelek a hányinger előbb volt mint a Crohn diagnosztizálása.
Érdemes megpróbálkozni nagy adag multivitamin és nyomelempótló készítményekkel.
Fontos volna tudni.hogy a hányinger jelentkezése köthető-e valamilyen szituációhoz,helyhez,napszakhoz,étkezéshez stb...Van-e emellett más tünet is?
Ha pszichés alapon van,érdemes PSZICHIÁTERT (és nem pszichológust) felkeresni.
Ugyanis egy jól megválasztott szorongásoldó vagy antidepresszáns gyógyszer sokat segíhet.Ez a Crohn-ra is jó hatással lehet,hiszen a betegség súlyosbodását,aktiválódását pszichés tényezők is kiválthatják.
Egyelőre ennyi jutott eszembe.Ja,és még annyi hogy ezen a fórumon mindig találsz megértő sorstársakra,akik tapasztalataikkal,együttérzésükkel sokat segíthetnek a nehezebb időszakban.Ezért hát erőt és kitartást a kiváltó okok megkereséséhez és megszüntetéséhez!
Tamás

Nincs jelen

 

#57 2004-09-03 23:00

Robur
Admin (Crohn)
Hely: Bp
Regisztrálva: 2004-01-05
Írások: 645

Re: Miért pont velem?

Szia Nyafy

Amikor a Crohn keződött én is folyton hánytam. Nekem is pszichés okokra gyanakodtak, a háziorvos kijelentette hogy szimulálok, de miután egy idő után már vért is hánytam, a dolog "komolyra fordult".

Gyomortükrözés során kiderült, hogy rögtön a gyomor utáni vékonybélszakaszon van egy súlyos szűkület, ezért nem tudott átjutni a kaja, ezért hánytam. Ha lejjebb van a gyulladás / szűkület, akkor tényleg nem feltétlenül tünet a hányás...

No, akkor az operáció segített a dolgon és vagy nyolc évig tünetmentes voltam újra.
Kívánom, hogy jöjj rendbe hamar!

Robur

Nincs jelen

 

#58 2004-09-07 10:47

M. G. Mariann
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Miért pont velem?

Azt hallottam, hogy a B6 vitamin csodákat tesz hányinger esetén, de a gyömbért is érdemes kipróbálni.
Hányinger attól is lehet, hogy a gyomor fölött lévő izomgyűrű valamiért nem zár rendesen. Akár gyulladás miatt is. Próbálkozz, valami biztos bejön.
Én nem tudom, ki hogy van vele, de szerintem a hányingernél a rókázás jobb, megszabadulok mindentől, ami nem "oda való". Bár hosszú távon ez sem megoldás.

Nincs jelen

 

#59 2004-09-13 11:31

Judit
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Miért pont velem?

Sziasztok!
A hányingerrel kapcsolatban nekem is van tapasztalatom. Mikor a legrosszabb szakasz előtt voltam rengetegszer volt hányingerem és bevallom sokszor segítettem, hogy inkább jöjjön ki, ami persze a  további fogyásban segített.
Nem sokkal utána jött az hogy néhány falat után már rosszul lettem, így enni sem tudtam.
Kiderült hogy a nyelőcsövemtől kezdve vagyok begyulladva, valószínű hogy az epés refluxom is közrejátszott (sav). Kaptam egy Pariet nevű gyógyszert és javult a helyzet.
Megértelek Nyafy tényleg borzasztó érzés, remélem azóta mióta írtál javult a helyzet!
Gyors javulást kívánok!
Szeretettel: Judit

Nincs jelen

 

#60 2004-10-06 00:27

András
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Miért pont velem?

Sziasztok!
2001 november közepén kerültem magas lázzal betegállományba.Hetekig mégfázással kezelt a házi orvosom,aztán küldött el vérvételre.Ott kiderült hogy magas a vérsüllyedésem,és elküldött a László kórház lázambulanciájára,azzal a céllal hogy ez valami súlyos fertőzés.Ez egy hónapig tartott,közben egy tályog is kialakúlt.Már a májfunkció is eltért,amikor azt mondták hogy nem tudnak segiteni,először menjek a sebészetre aztán a belgyógyászatra.Karácsony elött meg is mütöttek,és azt mondták hogy menjek vissza kontrollra.Közben a belgyógyra is elmentem hogy mikor mehetek kivizsgálásra,de azt mondták mig a seb be nem gyógyúl addig ne menjek.Persze a sipoly rendesen váladékozott,és közben a sebészeten pokoli kinzásokon mentem keresztül mert nem tudták miért váladékozik,és mindenféle tüvel piszkáltak és annyira fájt hogy már rettegtem visszamenni.
Aztán következő év februárjában még a láz is visszatért,és akkor elmentem a belgyógyászatra hogy még mindig nem gyógyúlt meg a seb és szeretném ha felvennének mert lázam visszatért,jobban mint volt.
Azt nem irtam hogy ez idő alatt 12 doboz naprozynt szedtem ami egy nagyon erős lázcsillapitó,mert más nem hatott.Belgyógyászaton 2002 márcusában diagnoztizáltak hivatalosan.
Ezt részletesen azért irtam le,mert ez idő teljesen tönkretett lelkileg,fizikailag eggyaránt.Nagyon rossz volt amikor lázas voltam.
Hónapokig lázálmaim voltak,és egy belső stresszes remegés fogott el esténként,mert csak addig tartott ki a napi gyógyszeradag.
Aztán amikor közölték velem hogy mi a bajom,akkor teljesen kiborúltam.
Nem vagyok ugyan vallásos,de felmerült bennem a kérdés hogy miért tette velem ezt a sors.Soha nem tettem senkivel semmi rosszat,mégis ezt kaptam az élettől.
Most már nagyrészt túltettem magam ezen,és rájöttem hogy semmit nem tehetek,csak az életminőségemen javithatok.Korábban el se tudtam képzelni milyen betegnek lenni,és hosszú ideig szenvedni.Viszont most már elmondhatom hogy kaptam pozitiv dolgot is a betegségtől.
Kezdek megtanulni nyugodtan élni és nem hajszolom agyon magam,egészségesebben táplálkozom.

Nincs jelen

 

#61 2004-11-20 23:23

ko1122
Tag

Re: Miért pont velem?

Sziasztok.
Életkoromat tekintve 21 éves vagyok. Már túlvagyok egy nyombél-fekélyen két évvel korábbról. Ezt követően nagyjábol egy éve vagyok Chron beteg. Pontosan négy hónapja diagnosztizálták nálam ezt az állapotot. A gyógyszeres kezelés nagyon megvisel, leginkább lelkileg. Klion nevü gyógyszert már nem kell szednem, Metypredből is csak napi felet. Azt hittem h a gyógyszeres kezelés hatásos lesz és semmi igazán komoly mellékhatás nem lesz várható, akár egy nátha kigyógyításánál. Belátom tévedtem. Érzelmi hullámvölgyeim számtalanszor vannak és most az alsó határát súrolom. (Magyarán szólva tiszta depis vagyok). BÁr vannak más külsö hatások is amik lelkileg rossz (nagyon rossza) hatással vannak rám, de mégis a gyógyszernek tulajdonítom ezt a hatást. Már komoly aggodalmaim vannak annak irányában, hogy ez nem vezet-e később valamiféle elmebaly állapotába. Ha tudnak esetleg hozzászólásokkal tanácsokat, esetleg tapasztalatokat adni, megírni e-mailben, azt nagyon megköszönném. Én sajnos tanácstalan vagyok...

 

#62 2004-11-21 08:31

Tamás
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Miért pont velem?

Ennyi Metypred nem okozhat önmagában depressziót. Volt olyan, hogy én napi 50mg-ot kaptam infúzióban, a fél tabletta 2(!)mg.Szerintem a Klionnak sincs ilyen mellékhatása.
Inkább a betegségtudat, vagy egyéb okok válthatják ezt ki.
Esetleg érdemes lenne pszichológus vagy pszichiáter segíségét kérni. Ez nem szégyen, én is megléptem amikor szükség volt  rá.
Kitartást és gyógyulást!
Tamás

Nincs jelen

 

#63 2004-11-26 17:59

ko1122
Tag

Re: Miért pont velem?

Sziasztok. Az étvágytalanság mitől alakulhat ki? Mostanság gyakran érzek hányingert is főleg reggelenként. Effig úgy nézett ki, hogy egész jó tendenciát mutat a gyógyulásom. Most már egy hete nagy visszaesés tendencia jelentkezik, mind a kedvemet, a lelki állapotomat és hangulatomat tekintve. Veletek mi a szitu. Másnál is előfordul(t) ez, vagy csak én vagyok lelkileg geyenge ennek a betegség a kikezeléséhez? Bármilyen tapasztalat vagy ötlet segíthet...

 

#64 2004-11-27 10:36

Mancsa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Miért pont velem?

Szia ko1122!

Depi ügyben, annyi okosat tudok hozzá szólni, hogy szeritem ez az évszakon is múlik. Amióta jön a tél, én is átáltam a depizősök csoportjában, pedig ez nem jellemző rám (csak télen, de inkább olyan melankóliának is jellemezhetném a hangulatomat), kérdezd meg a többieket:)) Le se lehet állítani, annyit jár a szám. Ezért is vagyok néhány helyen Locs-fecs-ként regisztrálva :)
Az étvágytalanság ebből is ered, mivel nem vagy megelégedve magaddal, az életeddel, és nem látod a kiutat ebből az utálatos helyzetből. Ezért kell tudatosan elfoglalnod magad, lehetőleg aktív mozgással, ami az adrenalint felviszi az egekbe és máris jobban érzed magad :)) Koripálya, kerékpározás (bár ott a megfagyással is küzdhetsz ;), jó nagy séták, 1-2 barát társaságába, főleg este, mikor szépen ki van világítva a belváros. Biztos a te lakóhelyed is, már karácsonyi öltözékben pompázik :), ezek a szép, élmények emelhetik a hangulatod. A lényeg a tudatosság :))

Azért a kajálást is erőltetni kellene, ha más nem megy, jöjjön a tápszer. Ha abból csak keveset is iszol, az mind érték a tested számára :))

Azért figyeld magad, de ne túlságosan, mert az visszaüthet, az ellenkezőjére.

Szia: Mancsa

Nincs jelen

 

#65 2004-11-27 19:44

ko1122
Tag

Re: Miért pont velem?

Kedves Mancsa!
Köszönöm az 5leteket. A barátnőm is mindig azzal nyút hogy mért nem sportolok valamit... Biztos hiányzik a mozgás és a társaság, csak félek h ez már nem jelentene biztos megoldást. Igazán egy szakembert kellene felkeresenem mert napról napra depisebb vagyok. Ja és egyre nagyobb hülyeségeket álmodok a hozzámtartozókkal és reggel arra ébredek hogy tiszta szorongás vagyok. Sajnos nagyon magamba zárkóztam és semmire nem vagyok nyitott. Elég misztikus álmokba menekülök és állandóan a jövőmre gondolok, hogy szeretnék dolgozni, bár még csak most szerzek végzettséget. Sajna manakülök ezekbe a dolgokba, és tudom jól hogy teljesen máshogyan fognak alakulni a dolgok, mint ahogyan eltervezem előre őket.
A város itt is szépen ki van világítva, nagyon jó karácsonyi hangulatot teremtve...

 

#66 2004-11-27 20:05

Tamás
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Miért pont velem?

Szia ko1122!
Ismerős érzéseket fogalmaztál meg. különös álmok, depi, szorongás, hipochondria... Nem újdonságok ezek számomra, önerőből nem mindig sikerül pozitívan gondolkodni, a jobb jövőt építeni, értelmes célokat kitűzni és megvalósítani.
A dolgok pedig mindig máshogy alakulnak mint ahogy tervezzük...
3 és fél évig én is Zolofton, Seroxaton, meg Xanaxon éltem, (hangulatjavító-szorongásoldó gyógyszerek) nem ügy, mindent túl lehet élni.

Tamás

Nincs jelen

 

#67 2004-11-28 11:56

András
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Miért pont velem?

Sziasztok!
Nekem is voltak hasonló dolgok, de koránt sem ilyen súlyosak, vagyis inkább a diagnózis elött voltak ilyenek.Nálam évek alatt lépésről lépésre ragadott el a kór.Intenziv sport közben féléves orvosi vizsgálatok során átlagon jóval felüli egészségi állapotnak örvendtem,de miután abbahagytam, szépen 3-4 év alatt
összeestem mint a tojáshab.Talán az életkörülmények megváltozása hozta ezt,mert én alapba egy túlfűtött egyén vagyok,aki valamit kell csinálni tipus voltam.Aztán a diagnózis után a tény hogy beteg vagyok, és az hogy hol jobb hol rosszabbúl vagyok,kikészit még mindig.De egy biztos nálam hogy amikor van a rossz időszak, csak akkor vannak rosz napjaim.A tehetetlenség, és a még rosszabb anyagcsere váltja ki.Sokat olvastam azelött hogy amikor a szervezet nem jut elég tápanyaghoz,főként az agy,akkor válthat ki ilyen reakciókat.Ezt számtalan állatkisérlet is bizonyitja.Én nem fogadtam el az ujdonsült házidokim javaslatát,hogy szedjek antidepis szereket.De ez csak az én véleményem,senkit nem akarok ebben befolyásolni!Megpróbálok magam köré harmóniát kialakitani,ami még a rossz napokon is átsegit,ami remélem mostmár egyre ritkábban lesz.
Nekem is voltak hasonló tünetek a hányingerrel kapcsolatban,kb 1 évig, de az új dokim segitett,nálam a immun gyógyszer okozta,amit le is állitottunk.Ez is javitott a kedély állapotomon mert csak délután tudtam enni igazán és ez borzasztó volt.

Nincs jelen

 

#68 2004-11-28 12:21

Tamás
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Miért pont velem?

Az antidepresszánsok szedése szükséges lehet, de nem elégséges! A gondolkodásmód, a szemlélet megváltoztatása, magánéleti problémák rendezése,
kellemes és pozitív dolgokban való elmélyülés, a tevékenykedés és önmagunk fontosságának erősítése mind-mind nagyon fontos dolgok. Persze van akit depressziós hangulata eleve arra determinál, hogy nem képes önerőből ezen dolgokra. Ezért mondom hogy az antidepresszánsokat szedni nem valami ördögtől való dolog, hanem hasznos segíség lehet. A depresszión kívül az alapbetegségen is javíthat, hiszen tudjuk, hogy a tünetek összefüggnek a mindenkori lelkiállapottal.

Tamás

Nincs jelen

 

#69 2004-11-28 12:56

Mancsa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Miért pont velem?

Sziasztok!

Tamásnak igaza van, az antidepi gyógyszer szedésétől nem kell félni, bár én megvallom igyekszem elkerülni és eddig még nem is volt rá szükségem, de pszichiáter, pszichológusnál már voltam, amikor úgy éreztem, hogy tele a padlás és már nem bírom tovább. Ez nem rendszeres kezelés volt, csupán évi 1-2 alkalom, de mindig kaptam valami olyan plussz megjegyzést, észrevételt, ami segített elgondolkozdom és tovább élnem az életem, egy kicsit más szemszögből:))

Nincs jelen

 

#70 2004-11-28 14:10

András
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Miért pont velem?

Nem félek az antidepi szerektől,de nem ismerem el.Még akkor se ha jót tesz,márpedig biztos jót tesz,de én inkább a nehezebb utat választom és elkezdem a saját életemben a harmóniát kialakitani.

Nincs jelen

 

#71 2004-11-28 19:33

Adrika
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Miért pont velem?

Lehet, hogy ugyan a harmónia kialakítása az életünkben nehezebb dolog, mint holmi antidepresszánsok szedése, viszont egy BOLDOGABB élethez vezet, ami igen jó hatással lehet a betegségünkre, úgyhogy hajrá Andriss, én drukkolok! :-))))

Nincs jelen

 

#72 2004-11-28 19:51

Tamás
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Miért pont velem?

Jó, jó, felesleges antidepresszánst szedni ha megy anélkül is.
De mi legyen azokkal, akiknek esetleg nem megy?

Nincs jelen

 

#73 2004-11-28 19:56

Tamás
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Miért pont velem?

...és miért kell mártírként a nehezebb utat választani?
Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de én nem szeretek szenvedni...

Nincs jelen

 

#74 2004-11-28 22:47

András
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Miért pont velem?

Én épp kitértem arra hogy ez csak az én véleményem kedves Tamás!
Nálam egy orvos,aki most vizsgázott sikeresen psziho-bol ne javasoljon antidepis szereket,mig nem vizsgált meg lelkileg!Mi van ha képes vagyok kitörni az állapotokból?Akkor feleslegesen szedtem,költöttem a pénzt,és romboltam a szervezetemet,meg a lelkemet.
Köszönöm a biztatást Adrika!:))

Nincs jelen

 

#75 2004-11-29 09:09

Mancsa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Miért pont velem?

Félreértettél Tamás!
Nem azt mondjuk, hogy nem kell antipedi gyógyszereket szedni. :) Nekem személy szerint családi, régi rossz, események miatt, nem szimpatikus, sőt amíg lehet taszítom magamtól, ám ha minden kötél szakad, és már nem bírom saját magam megoldani, akkor egye fene, jöhetnek a gyógyosok :)) De igazad van, lehet, hogy ez mártírság:) én, inkább úgy fogalmazok, hogy megpróbálom még most, saját magam (holott tudom, hogy ez sokkal lassabb és nehezebb út, mint ha egy kis kedélyjavítóval feljavítanám magam) kimászni a gödörből, ameddig képesnek érzem magam.

Tehát nem szégyen, és nem szólom le a gyógyszereket... csak...még most nem kérek belőle. sztem Andriss is így van vele.

Gyerekek! a Korcsonyázás, nagyon jó kedély javító:)) Tegnap kipróbáltam:)) két órán keresztül egy kedves társasággal, koriztunk. A végén már szakadt rólam a víz, de a legjobb, az volt, hogy kellemesen elfáradsz, az arcod egszségesen kipirul, és végig mosolyogsz (már aki szereti a siklás élményét), és tele vagy endorfinnal:))

Próbáljátok ki, most, úgyis ennek van itt az ideje:))

Sziasztok!

Nincs jelen

 

#76 2004-11-29 11:13

monik
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Miért pont velem?

Sziasztok,

asszem Igaza van Andisnak, sokkal inkabb arra kell torekedni, hogy harmoniat teremtsunk magunk korul, neha lelassitsuk azt ami korulottunk van. Rajtam is sokszor sokan csodalkoznak, hogy lehet ez kibirni, ha igy hogy kialakit maganak egy mas szemleletet az ember maskepp belezakkannank legtobben.
Ko1122 asszem valtoztatnod kell az eleteden keresni olyan dolgokat melyekben oromod leled, lehet az a korizas, vagy himzes vagy mittomen neked kell megtalalni es ez sok ido lesz elore szolok! Latod Andrisnak, Mancsnak es sok masunknak is sikerult.
Ha minden kotel szakad akkor kell gyogyszeres segitseg, de igazabol nem old meg semmit, ha csak egy kodot rajzolunk a szemunk ele szerintem.

Hanyinger nekem az imurantol es purinethol volt, es a vekonybelgyulladas okozta az etvagytalnsagot. Ezeket lehet kezelni vagy megvaltoztatni a gyogyszereket. Mielobb keress olyan dokit akiben megbizol beallitja neked a gyogyszereket a beledre es egy pszichologust aki segit gyogyszer nelkul elindulni azon az uton ami a lelki bekedhez vezet.

Sok sikert hozza!
monik

Nincs jelen

 

#77 2004-11-30 20:40

Tamás
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Miért pont velem?

Hát, remélem nem bántottam meg senkit. Ha mégis, elnézést kérek.
Elismerem, én egy kicsit kényelmes vagyok a terápiák módjának meg-
ítélését illetően...
Végülis tényleg felesleges dilibogyókat szedni ha "rend van" anélkül is.
Az új SSRI-bogyók már nem rombolják sem a testet, sem a lelket,
és még mindig szerencsésebb esetleg egy rövid ideig indokolatlanul
szedni mint évekig szenvedni vállalva ezzel esetleg az alapbetegség
rosszabbodásának kockázatát is.
Abban (is) egyetértünk hogy ha nem csinálunk rendet magunkban, akkor
a gyógyszer csak a tüneteket fedi el.
Gyógyulást, egészséget és optimizmust mindenkinek!
Tamás

Nincs jelen

 

#78 2004-11-30 20:42

Adrika
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Miért pont velem?

Tamás, szerintem jobban jársz, ha INDOKOLATLANUL semmit sem szedsz...

Nincs jelen

 

#79 2004-12-01 12:34

Mancsa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Miért pont velem?

Szia Tamás!

Dehogy bántottál meg akárkit is! Mi csk elmonduk a véleményünket :) Az a jó, ha mindig van vélemény és ellenvélemény. Ugye hugi (puszi-nyuszi:)) emlékszel?!:)))

Nehogy most eltünj nekem! Várjuk a véleményedet és a híreket, rólad...stb:))


Szia: Mancsa

Nincs jelen

 

#80 2004-12-02 09:22

monik
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Miért pont velem?

Igen Tesokam, en szeretek vitazni, dehat en marcsak ilyen vagyok, valaki vagy igy szeret :) , vagy sehogy.
De ennek nagy elonye, hogy mindket oldal megszolal, nem? lahatunk az ervek mellett ellenerveket is. Igy kerek a világ!

Nincs jelen

 

#81 2004-12-02 09:44

Tamás
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Miért pont velem?

Egyetértek és köszönöm, fogok jelentkezni, és Ti is írjatok!
Tamás

Nincs jelen

 

#82 2004-12-23 20:00

Judit
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Miért pont velem?

sziasztok!
kicsit rég jártam erre.
antidepi:
én sem akartam szedni, de ahogy írtátok előttem, az orvos látta és már én is éreztem h enélkül komolyabb bajok lesznek.
Így belementem és sokkal jobban vagyok.
Nem életem végéig kell szednem, 7-8 hónapot mondott.
anyukám nagyon ellene van, de érzem h segít, és a hasam is jobb azóta.
Ez szubjektív sztem, ha valaki ellene van - gondolom nem is hat úgy (placebo hatás ellentéte???).
Én érzem h kell most és ha már kijövök a gödörből tudom h le fogom tenni ahogy ezt magamtól tettem pár éve is.

BOLDOG KARÁCSONYT ITT IS :)
Judit

Nincs jelen

 

#83 2004-12-24 13:03

Kockásfülű-nyúl
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Miért pont velem?

sziasztok! én is rendkívül utálom az antidepresszánst csak és kizárólag akkor nyúlok hozzá hamár nincs miből erőt merítenem. Sajnos pont tegnap este vettem be 1 db-ot,alig tudtam elaludni, majd jól megszédültem hajnalban majdnem elestem és hánytam volna ha lett volna mit. akkor döntöttem nincs több próba, megpróbálom magam. sajnos nem jók még mindig a mellékhatásuk brutális, nekem legalábbis sokkal többet ér egy beszélgetés, csak sajnos az is drága.

Nincs jelen

 

#84 2004-12-26 21:55

Judit
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Miért pont velem?

Kockásfülű-nyúl!
Mit szedtél be??? Biztosan amiatt volt?Ha nem bírod szólj a dokinak h ez neked ilyen mellékhatásokat eredményez.
Én olyan antidepresszánst szedek (Xanax Retard), amit rendszeresen kell szedni.Ha össze vissza szeded inkább árt. Alkalmanként szedhető is van (sima Xanax pl).

Pszichológushoz én is járok, és ingyen, mert  sztk-s vagy hogy is mondják ezt. próbáld negnézni h hova tartozol körzetileg és úgy jogosult vagy TB-s ellátásra.
Remélem segített ez valamit.

Szia:
Judit

Nincs jelen

 

#85 2004-12-27 08:47

Tamás
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Miért pont velem?

Bocsi, de a Xanax elsősorban szorongásoldó, antidepresszáns hatása másodlagos és csak nagy adagokban szedve jelentkezik ez a hatás.
A klasszikus antidepresszánsokat rendzseresen kell szedni, hatásuk csak 2-3 hét elteltével jelentkezik (Prozac, Zoloft, Seropram, Rexetin és társai). Egy alkalomszerűen bevett hangulatjavítónak legfeljebb a mellékhatását érezheti valaki. Leggyakrabban hányinger, kézremegés...A mellékhatások folyamatos szedés esetén kb. 1 hét után elmúlnak. Ha nem tolerálható, kisebb adaggal kell kezdeni.
Tamás

Nincs jelen

 

#86 2004-12-29 02:06

Cápamama
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Miért pont velem?

Sziasztok!
Ezen a ponton nekem is meg kell szólalni! A mellékhatások tekintetében nálam az volt a csúcs, amire egy ismerősöm hívta fel a figyelmemet: antidepresszáns betegtájékoztatójában szerepelt, h mellékhatásként depressziót okozhat. Erről ennyit...
Én egy nagyon jó módszert ajánlanék, ami nálam bevált. Keressetek fel egy kineziológust! Nem fog gyógyszerrel teletömni senkit, lehet vele beszélni, de csak annyit kell elmondanod, amennyit akarsz. Viszont a javulás nálam már az első kezelés után érezhető volt. Kettőtől már meg is gyógyultam annnyira, h önerőből kimásztam a gödörből. Igaz, nem vártam vele évekig, néhány hét után már jelentkeztem, amikor magam számára is kezdtem elviselhetetlen lenni. (A kineziológus a krónikus hányingeren is segíthet.)
Viszont tanultam egy nagyon jó gyógymódot, amit kórházban már alkalmaznak: a fényterápia. A lényege, h a téli "sötét" hónapokban a kevés napfényt mesterségesen pótolják, így "eltűnnek a sötét gondolatok" is.
Ennek a legegyszerűbb módja, ami házilagosan is könnyen kivitelezhető: csukd be a szemed, majd zseblámpával világíts a homlokod közepére, addig, amíg jóleseik. (Úgy 2-3 perc elegendő szokott lenni.) Meglátod, pont olyan érzés lesz, mintha épp napoznál valahol! (A hatást még fokozhatod, ha elképzeled, h a medence szélén üldögélsz...) Ezt mindennap ismételheted, csak pozitív hatása van!

Nincs jelen

 

#87 2005-01-01 22:01

András
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Miért pont velem?

Szia Kockásfülű-nyúl!
Bár én még csak nem is láttam ilyen szereket életemben,de úgytudom hogy ezt valamilyen szinten rendszeresen kellene szedni!
Szerintem sem drága a beszélgetés,ha nem magán emberkéhez mész." bár lehet hogy ha igy tennél profibb szakemberhez fordulhatnál" Azért ilyenkor tudok haragudni az orvosokra,mert szerintem előszőr pszihológushoz kellett volna forduljál, és ha az nem segit,akkor általa felirt gyógyszereket kellene hogy szedjél!
De ez csak megint az én véleményem.És aki felirta  a gyógyszert, az legalább remélem nem csak egy sima háziorvos?

Szerkesztette: Andriss (2005-01-01 22:03)

Nincs jelen

 

#88 2005-01-03 16:34

Csyllagszoro
Tag

Re: Miért pont velem?

kedves csimar....
sajnalattal vettem eszre, hogy a linkelt oldalon noni kapszulakat is reklamoznak, azonban ha te valoban "Tiszteletbeli tagja" vagy a Tahitian Noni Magyarország Kft.-nek, akkor tudnod kene, hogy a Noni-t nem lehet poritani, mert akkor elvesziti a proxeronin nevu hatoanyagat, tehat semmit nem fog erni....
Udvozlettel a Tahitian Noni Magyarország Kft. egy dolgozoja....

 

#89 2005-01-04 23:54

Livia
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Miért pont velem?

Sziasztok! Örülök, hogy megtaláltam ezt a topicot. Nálam 3 hete diagnosztizálták a Chron betegséget (a nyelőcsövemben), holnapután lesz még pár vizsgálat, hogy a beleimnek pontosan mely részeit érinti a betegség. Sok mindent még nem tudok a betegségről, csak kapizsgálom, mi várhat rám. Egy buta kérdésem lenne: én eddig azt hittem, ha tünetmentessé válok (elmúlnak a hasgörcsök, stb.) akkor visszaállhatok a normális étrendre. Vagy nem így van? Örökre mondjak le a chilis babról, a rántott húsról és a csokitortáról? Örökre diétáznom kell????

Nincs jelen

 

#90 2005-01-06 11:40

monik
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Miért pont velem?

Sziasztok,


Elsosorban most Livianak valaszolok, de ugy alt. igaz.
Teljesen egyetertek Zolival, azt hogy ki mit mond a dietaban nem kell merfoldkonek venni, pusztan a belunkhoz kell igazitani az izlesunket.

En pl. szoktam csokitortat enni (de utalom, ha vastag benne a krem, ha nagyon vajas, ha tejszinhabbol van, szoval nehez a kedvemben jarni, nade lehet ilyet kapni, vagy kesziteni :) es akkormar a csokitorta is eheto. Lehet kesziteni teljes kiorlesu lisztbol, pl. igazi etcsokival, hmm...

Rantotthusi helyett meg pl. sutoben sutni a husit, es prezli helyett mondjuk sovany sajttal elkesziteni a panirt, azt pirosra megsutni, es kevesbe lesz zsiros, mintha olajban sutned. Vagy Szilviaval gyorsan leitatni rola a zsiradekot. Ez pusztan hozzaallas kerdese. ne ijedj meg csomo mindent megehetsz, foleg ha nem vagy aktiv gyulladasban:)

A nyelocso gyulladas kicsit gazos nekem is volt mar tobbszor, de eleg fajdalmas ha a fekellyel erintkezik a kaja, vagy csipi vmi friss gyumolcs. De szteroidtol nekem gyorsan gyogyult.

Fontos, hogy probalj valtozatosan (ha tudsz nyers gyumolcsoket is enni, meg sok zoldseget) es energiadusan taplalkozni. kevesbe terheli meg a szervezeted, ha az etkezeseket tobb reszre osztod, mondjuk naponta 6-7 alkalommal, igaz ez nem igazithato a menzahoz, mert otthagyod a kaja felet, de ilyenkor kell mas megoldast keresned.
Sok sikert hozza!
monik

Nincs jelen

 

#91 2005-05-05 13:57

barna-by
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Miért pont velem?

Richter:el?ször is üdv a sorunkban!
           Másodszor:Noni ügyben a legjobb "beszélget?partnereket" találsz majd itt.

Nincs jelen

 

#92 2005-05-05 16:18

eevHucBa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Miért pont velem?

Kedves richter!


Örülök,hogy jól vagy és annak meg f?leg,hogy természetes gyógymódot választottál Te is.Nekem is beváltak ezek,de én aloe verát és társait fogyasztok
minden formában.Nekem is csak jó tapasztalataim vannak,a hatások amiket leírtál
én is ue. tapasztalom.Sokan nem hisznek benne,de én már ismerek olyan embereket akik totál elutasítóak voltak,de bajban mégis kipróbálták és segített!!
De szerintem nem is kell hinni benne...Akkor is használ.
Persze azóta kiállnak ezek melett.Véleményem szerint aki ilyen betegséggel küszködik mint mi több ezren,azoknak megér egy próbát,mert nem veszítenek semmit,s?t 80 %-ban mindenkinek jó a tapasztalata.Úgy vettem észre,hogy egyre inkább visszatér a természetes orvoslás,mert régen csak erre számíthattak és m?ködött.Én örülök neki,persze súlyos esetekben fontos lehet a szintetikus orvoslás is,de ha valaki id?ben kapcsol és megel?zi a bajt term. fenntartással,akkor elkerülheti a bajt.


Sok puszi és további jó egészséget kívánok.

Nincs jelen

 

#93 2005-05-06 16:14

eevHucBa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Miért pont velem?

Nem vagy gyenge Zoli!:) Csak így tovább....Az ilyen embereknek ez kell!!

Nincs jelen

 

#94 2005-05-06 16:27

hcsillacska
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Miért pont velem?

És van képe UGYANAZZAL  a szöveggel idesompolyogni? Az agyam elborul mindjárt! Juszt Laci díjjazná ezeket a sztorikat,az tuti.

Nincs jelen

 

#95 2005-05-06 19:16

barna-by
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Miért pont velem?

Várjál!Gábornak nem a nagyija cukorbeteg, crohnos, magasvérnyomásos? (IQból)Sztem nekem is használna az epekövemre, mit gondolsz Zoli?Vagy esetleg wc tisztitonak biztos jó!

Nincs jelen

 

#96 2005-05-06 21:05

barna-by
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Miért pont velem?

Semmire se!

Amúgy Gábor, ez nem crohn-szindróma!Látszik hogy "szakmai" tudásod szinte 0.Öngyógyitást meg agyilag érsz el, nem NOnival!Ennyit err?l.

Nincs jelen

 

#97 2005-05-09 11:06

monik
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Miért pont velem?

Huha, latom felkerult a boxkesztyu.
Jo latni, hogy az emberek tanulnak, megha a sajat borukon is.
En tudom mire jo ez: a sznoboknak, na nekik tuti jo. A fenntebb felsorolt dolgok barmelyikere:).
monik

Nincs jelen

 

#98 2006-02-03 20:30

mendi63
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Miért pont velem?

Azért most valhogy egy kicsit megnyugtattál Gregg. Amikor nálam diagnosztizálták a crohnt kb. 8 hónapja akkor nagyon bepánikoltam halálfélelem gyötört, ugyanis azt sem tudtam mi fán terem ez a betegség csak annyit tudtam meg róla, hogy gyógyithatatlan és a cikkben leirt szöv?dmények sem voltak valami biztatóak. Sajnos a gasztrodokim sem világositott fel csak felirta rá a gyógyszereket és kész. Hozzáteszem: mai napig ? a dokim. Egyszer kérdeztem t?le, hogy mi lesz ezután mivel már akkor a dr. Kovács Ágota könyvét is megvásároltam és annyit mondott, hogy "maga most beteg". Én szerencsére az er?sebb szöv?dményekt?l mentes vagyok. Ha ebben a stádiumban maradna a betegségem még ki is egyeznék vele, ha már ezt mérte  rám a Jóisten.
Hát igen milyen jó lenne ha nem fordulna rosszabbra a betegség. Mióta rátaláltam erre a honlapra azóta ismét pozitivabbnak látom a világot. Köszönet ezért az alapitoknak és a sok-sok fórumtagnak. Most, hogy irod a 32 évet , ismét optimistább lettem. Azt kivánom még 2-szer 32 évet éljél és éljünk annyit vagy még többet itt mi mindannyian!!!!!

Szerkesztette: mendi63 (2006-02-03 20:40)

Nincs jelen

 

#99 2006-02-05 07:43

gregg
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Miért pont velem?

Kedves Mendi!
Tényleg nem kell tragikusan felfogni(annál rosszabb)!Igen nem könny? szembesülni a betegséggel,különösen ugy ha azt halja a szegény páciens,hogy gyógyithatatlan beteg,ami társul a halálos betegség gondolatával,pedig ugye err?l szó sincs.Dr Kovács Ágota könyvét én is olvastam,és bár tényleg sokat segit,és minél többet megtudsz róla annál jobb,kicsit ijeszt? is,hiszen ir a széls?ségekr?l is amit én még soha nem éltem át,és nyilván te sem!És az sem igaz,hogy beteg vagy,ez inkább egy állapot ami persze hoz olyan állapotokat amikor beteg vagy,de sokkal hosszabbak a tünetmentes id?szakok.Ami viszont fontos,hogy figyelj magadra,én minden évben megyek kontroll tükrözésre,hiszen bizonyos id? után és ez nálam már régen eltelet ,fennáll a rákososdás veszélye amit a szövettan idelyében kimutat,és kezelhet?,vagy vágható,de minképpen menthet?,most is éppen erre az eredményre várok,pozitivan mert a látott kép a tavalyihoz képest javulást mutat.Sajnos a stressz helyzeteket nehéz kikerülni,és sokban ront a állapotunkon ha szorongunk,idegeskedünk,meg kell próbálnunk kerülni ezeket a problémákat,bár tudom nem lehet a felyünket a homokba dugni,de talán lehetünk annyira önzök,hogy magunkal is foglalkozunk,és nem a betegségünkel hanem a saját magánéletünkel,kis pihenés,kikapcsolódás stb.Például tegnap voltam korcsolyázni a kisdunán,barátokkal,gyerekekkel,nagyon jól sikerült,olyan igazi kellemes téli nap volt.Bár tudom te gyakorló anyukaként nehezebben szabadulsz a terhekt?l,de hátha mégis!
Remélem nem tünik okoskodásnak amit irtam,nem is annak szánom,fel a fejjel továbbra is!
Üdv Gregg!

Nincs jelen

 

#100 2006-02-06 09:47

monik
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Miért pont velem?

Gregg,

el kell szomoritsalak, igenis halalos, igaz manapsag mar kezelheto, de meg mindig halnak meg emberek fel nem ismert es felismert ibd-ben is, sajnos. Miota felismertek a szteroidok kedvezo hatasat azota sokat csokkent a halalozas. Nem ijesztgetesnek szanom, de a betegek kozel 1/3-na atesik sulyos perioduson. Vannak szerencsesek akiknel a jo idoszakot neha megzavarja egy kis rossz es van forditva :(. Ez a realis kep.
Ill. szamolni kell azzal, hogy fokozott a rak kockazata, marpedig ez kozvetve megint arra utal, hogy nem annyira enyhe korsag ez.

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB