Közlemény

Kedves Látogatók! Az IBD fórum 2018. június elejétől "csak olvasható" módban fut tovább.
Új regisztrációk és hozzászólások nem hozhatók létre. Megértéseteket köszönjük!

#101 2007-02-09 13:30

Szaki75
Tag

Re: Hogy indult a betegségetek?

kenandras írta:

Sziasztok!

Az érdekelne, hogy aki gyulladásos bélbetegségben szenved, milyen tünetekkel ment orvoshoz, miket érzett és mennyi id? telt el a végleges diagnózisig?
Konkrétan milyen tüneteitek voltak, mielött még diagnosztizáltak titeket?

Szevasz!
Nekem még 2000 nyarán kezdődött az egész kálváriám egy erős hasmenéssel. Akkor csupán egy snaszmezei gyomorrontással kezdődött. Azt hittem semmi komoly . Három hétig egyfolytában véres hasmenésem volt . Fél évvel később megint ledöntött a hasmenés , ekkor beutaltak a Gasztrora és 2000. decemberében megtükrőztek így lett megállapítva , hogy mi a bajom. Azóta elég rendesen megjártam a hadak útját a betegséggel. A munkahelyemet kénytelen voltam feladni 2003. nyarán mert nem tudtam ellátni folyamatosan .
Ídőközben kialakult a betegségem mellett a pajzsmirigymegnagyobbodásom amire szintén gyógyszert szedek. Ez 2005. végén történt. Erre is gyógyszert szedek , igaz amióta ezt a bajomat diagnosztizálták és szedek rá gyógyszert azóta sokkal jobban vagyok.
Nekem annyi kérdésem lenne a fórumban a többiekhez , hogy most szeretném elhagyni a Budenofalkot mert hosszú távon nem szedhető. Légyszi írjatok , hogy milyen tippet tudtok ajánlani illetve mire számítsak az elkövetkező időben.
Szaki75

Nincs jelen

 

#102 2007-02-11 13:56

playboy78
Tag

Re: Hogy indult a betegségetek?

sziasztok

szeretném a véleményeteket kikérni. nem szeretnék konkrétumokról írni, pusztán annyit hogy 14 éve kezelnek egy betegséggel, és kiderült 14 év után, hogy nincs szó arról a betegségről, amivel kezeltek.


perelhetek? mit gondoltok a hazai orvosi perekről?

fontos lenne a véleményetek

köszönöm szépen előre is

Nincs jelen

 

#103 2007-02-18 19:34

Gubur
Tag

Re: Hogy indult a betegségetek?

Nálam a nyár közepén kezdődött a dolog! Csodálkozás, 1.doki, 2.doki, 3.doki, letargia, kétségbeesés,stb! Próbálkoztam mindenfélével (homeopatia,biorezonancia,...)eredmény semmi! Beleolvasgattam mindenféle topikokba és látom, hogy innen bizony nem nagyon szokokott kikecmeregni senki.Már fél éve ugyanaz a szitu a gyógyszerek folyamatos szedése és a kúpok nyomkodása mellett, amikor az apósom a kezembe nyomta a Lenkei könyvet! Éppen a világvégén voltunk nyaralni, de ott helyben elkezdtem enni mindenféle vitamint, nagyjából a könyvben szereplő mennyiségeknek megfelelően és napok alatt érezhető javulás állt be!Ennek két hete és eddíg csak kabalából nem írtam, mert nem akartam elkiabálni a dolgot, de a vérzés elmúlt és a rendeződés irányába mutatnak a dolgok. Természetesen itthon azonnal vettem a Lenkei féle csomagot, kúpot pedig már csak naponta egyszer megszokásból nyomok! Valószínüleg nem az enyém volt a világ legsúlyosabb esete,de ahhoz képest, hogy a dokik nem kínálnak megoldást........ ,ha valakit erdekel:drlenkei.hu

Nincs jelen

 

#104 2007-02-18 19:38

manna
Tag

Re: Hogy indult a betegségetek?

Szia Gubur!

Nekem megvan a könyv és abban az egyik colitises beteg azt írta, hogy szedi a vitaminkomplexet és e mellett szénhidrátmentes diétát tart!
1 éve már gyógyszerek nélkül él!!! És nem is olyan kifizethetetlen a dolog.
Te melyik csomagot vetted?

Szerkesztette: manna (2007-02-18 19:39)

Nincs jelen

 

#105 2007-02-18 20:49

Gubur
Tag

Re: Hogy indult a betegségetek?

A közepeset, de e mellett még kal-mag ot is iszom es még egy kis c vitamint ( van a csomagban is, de még + 1-2 1000eset) Tehát nem tudom, hogy konkrétan melyik hatása az erdmény, de el vagyok ájulva! Egyébként én eszem kenyeret, csokit és bármit!

Nincs jelen

 

#106 2007-02-18 22:48

kbalu
Tag

Re: Hogy indult a betegségetek?

Nos én október óta szedem a vitamincsomagot (amikor híre hamva nem volt a Crohn kiújulásának), ennek ellenére utána csak rosszabbul lettem. Nem mondom, hogy a vitamintól (azóta is szedem egyébként), de - bár Lenkeivel nem beszéltem - a gasztrodoki nem tartja kizártnak, hogy a hirtelen jött anyagcsere változás és a beteg belet (vékonybelem beteg) hirtelen elárasztó minden földi jó (elvégre ez jóval nagyobb adag napi vitamin, ásványianyag, stb.) közrejátszott abban, hogy a bél nem úgy viselte a dolgot, mint ahogy annak egy egészséges embernél működnie kellene és ez közrejátszhatott a szükület-sipoly-tályog kialakulásban (egyébként Lenkei is írja, hogy nála úgy jelentkezett a változás, hogy 2 hétig hasmenése volt!).

Lenkei sem állítja a könyvben - ha jól rémlik, már régen olvastam -, hogy a vitamin megoldás meglévő betegségekre, sokkal inkább azt hangsúlyozza, hogy a betegségek a vitaminhiány miatt alakulnak ki és nem véletlen van vitaminhiány a világon, hiszen a betegségipar órási biznisz.

Szóval én nem akarom semelyik irányba dönteni a mérleg nyelvét annál, aki vacillál, hogy kipróbálja-e, de sztem érdemes előtte kikérni a gasztrodoki véleményét a dologról (persze ha ő is épp valamelyik gyógyszergyár reklámtollával írja alá a receptet, akkor úgyis lebeszél), szóval csak óvatosan (lehet Lenkeit kéne megkérdezni, bár túl okosat nem hiszem, hogy tud hozzászólni, lévén ő nem béldoki).

És mint említettem, én azóta is szedem, bár semmilyen hatását nem érzem :-(((

Nincs jelen

 

#107 2007-02-19 20:17

manna
Tag

Re: Hogy indult a betegségetek?

Hát Balázs, pedig megörültem hogy találtam megint valamit, ami némi reményt ad. Mondjuk én cu-s vagyok, szóval tulajdonképp van esély hogy nálam beválna.
A gasztrodokim véleményét én már ki sem merem kérni, mert minden nem ő általa javasolt dologra húzza a száját. Kérdeztem már nyálkás szilt, zeolittufás port, aztán a TSO-t, meg Béres cseppet...stb. Mindenre azt mondta, hogy szedjem ha akarom, hatása úgysem lesz! Pedig tök elismert és lelkiismeretes orvos, csak az a baja hogy kizárólag gyógyszerpárti.
Azért ha elárulnád hogy te melyik csomagot szeded, kipróbálnám.
Kár hogy nam hallottátok Pasekix ötletét arra vonatkozóan, hogy mit is szedjünk, szívjunk, szúrjunk!!!

Nincs jelen

 

#108 2007-02-19 20:43

kbalu
Tag

Re: Hogy indult a betegségetek?

én végig az alapcsomagot szedtem, igazából nem érzem, hogy a közepes csomag annyival több lenne (meg lehet nézni a Lenkei honlapján, hogy miből van benne több)

a gasztrodokid meg nem véletlen gyógyszerpárti, javaslom elolvasni Lenkei: Cenzúrázott egészség könyvét, vagy Moldova: Tékozlo koldus művét (előbbi nem túl drága, utóbbi pedig sztem minden könyvtárban megtalálható, 3 kötetes mű)

Nincs jelen

 

#109 2007-02-19 21:30

Ksanyi
Tag

Re: Hogy indult a betegségetek?

Hello

Én is szedek nagydózisú vitamint már vagy 2 éve szerintem hasznos. Most ki próbáltam a Lenkei féle Közepes csomagot de nem éreztem eddig semmi változást mondjuk eddig is az alap szintüt szedtem úgy nagyából csak nem az ö összeállitásában. Hanem a Highland Laboratories Energy tabiját Eddig havi szintem 6500-ból kijött most látom hogy ez is drágult.
Nem tudom hogy a Lenkei új könyvét olvastátok-e a Cenzurázatlan egészség cimüt van benne pár utalás
a colitiszes-ekre Crohn- nem láttam benne. A colitis-röl volt 2 "gyógyult"eset.

Én meg kérdeztem egy belgyógyászt ö azt mondta hogy teljesen egyetért Lenkeivel.

Alternatív vitaminszemlélet

Üdv Ksanyi

Nincs jelen

 

#110 2007-02-20 17:27

roor
Tag

Re: Hogy indult a betegségetek?

Halika!

Manna!Nekem volt szerencsém hallani Pasekix "mondokáját"!:P
Teccet ahogy előadta és az ötlet sem roszz!:)
Na nem hosszútávon de néha szerintem beleférne crohnnal,colitissel nyomorgatott életünkbe!:P
Hajrá Pasekix!:P

Nincs jelen

 

#111 2007-02-20 18:23

kbalu
Tag

Re: Hogy indult a betegségetek?

pasekix!

most már oszd meg velünk is pls, mert nagyon kíváncsiak vagyunk... (legalábbis én)

Nincs jelen

 

#112 2007-02-21 13:46

Anyuka
Tag

Re: Hogy indult a betegségetek?

Sziasztok! Én a gyerekem nevében irok. 21 éves 5 hetes hasmenése van, fogogyott 8 kilót most 65 kg. A vastagbéltükrözés és a kontrasztos hasi CT is negativ. Salazopyrint szed amit nem tudom miért, hiszen a vérképe semmilyen gyuladást nem mutatott. Szerintetek hogyan tovább? Nagyon aggódom miatta.

Nincs jelen

 

#113 2007-02-21 19:16

Gubur
Tag

Re: Hogy indult a betegségetek?

Sziasztok!
Tehát nekem is CU-t állapítottak meg,nyilván más a crohn és más a colitis erről olvastam. Tegnap és ma már kúpot se használtam és további javulás van,tulajdonképen, ha jól emlékszem, csak már baromi régen volt, akkor szerintem ilyesmi a helyzet amikor rendben vannak a dolgok.
A könyvben leírtak alapján én a C vitamin extrém bevitelének tulajdonítom a fő szerepet, de ettől persze bármi lehet!
Nyilván minedenkinek a saját tapasztalata az érdekes, talán egy kis kisérletezgetést megér a dolog.

Mostanában ahogy olvasgattam a colitis ulcerosara keresve, valahol beleakadtam egy magyar nyelvű cikkbe, ahol azt írják, hogy amerikában megtalálták a gyógymódot erre a bajra.
Azt írja, hogy a valamilyen bélférget kell lenyelni, amelyik megszünteti a gyulladást, aztán pedig, ha nem megy ki magától időben, akkor pedig sima féreghajtóval kihajták. Még néhány apróbb kisérlet van hátra és indul a forgalmazás. Gondolom ez is bizonyos esetekben fog megoldást jelenteni, de hát az is valami! Majd megpróbálom megkeresni.

Nincs jelen

 

#114 2007-02-21 19:24

Pilli
Tag

Re: Hogy indult a betegségetek?

gubur ezt én is olvastam!!!!

Nincs jelen

 

#115 2007-02-21 19:52

boci
Tag

Re: Hogy indult a betegségetek?

szia gubur!holnap megyek dokihoz megkérdezem de szerintem nem fogja tudni mert szedjük csak a gyógyszereket.......én még nem találkoztam dokival aki becsületes lett volna a betegeihez, vagyis nem addig kedves amig a kezébe nyomom az 5ezrest utánna.....viszlát pont le sza........!nekem ez a tapasztalatom,biztos vannak kivételek de az ritka!

Nincs jelen

 

#116 2007-02-21 20:17

manna
Tag

Re: Hogy indult a betegségetek?

Gubur!
Ez a TSO. Azt hiszem e témában Vicaa-t kellene megkeresni, mert Ő már egyszer végigcsinálta. Bár Vicaa azt hiszem crohnos!

Szerkesztette: manna (2007-02-21 20:23)

Nincs jelen

 

#117 2007-02-22 09:48

Vicaa
Tag

Re: Hogy indult a betegségetek?

Szia Gubur!
Nézz be a TSO topic-ba ott sokindent megtudhatsz a TSO (kukackoktél :) ) -ról.
Persze ha írsz egy mailt szívesen válaszolok a kérdéseidre is!!!

Nincs jelen

 

#118 2007-02-22 23:08

boci
Tag

Re: Hogy indult a betegségetek?

Sziasztok!ma voltam dokinál és azt mondta a mai orvostudomány állása szerint a cu-t nem lehet gyógygítani és az elkövetkező 5 évben ez így is lesz....:(

Nincs jelen

 

#119 2007-08-23 11:13

kildike
Tag

Re: Hogy indult a betegségetek?

Sziasztok! Nekem Anyukám colitiszes. Tulképpen amióta az eszemet tudom, csak akkor még nem tudták mi a baja. Állandó hasmenés, bokrok, nyilvános wc-k. Szedettek vele mindent. Hasfogót, ecetet cukorral, nyers tojást ecettel, vadgesztenyét sülve... brrrr! A hideg is kiráz, ha visszagondolok... Sose hitték, hogy igazán beteg, pedig alig volt 40 kiló vasággyal. Pár éve gyomorfekélyét kezelték, akkor meghízott. Úgy 25 kilót szedett fel 3 hónap alatt. Közben elküldték a munkahelyéről, de ez inkább pozitívan hatott rá, jobban lett úgy általában. Unokázott.   Január elején már látszott, hogy valami nem stimmel. Február elején ágynak esett, először "csak" influenzának tűnt. Aztán jött a hasmenés. Naponta x-szer. Nem 10-15-ször, annál többször. Hozzá letargia, étvágytalanság. Minden falatért külön meg kellett küzdeni vele. Először főztem neki külön, diétásat, aztán már bébiételt vettem, mert nem bírta a darabos kaját. Folyton úgy érezte, van valami a beleiben... Aztán már semmi nem kellett. Rizsnyákot főztem, azzal kutyultam mindent, de semmi nem állította meg a hasát. Folyamatosan itattam, de sajnos kiszáradt. Azt még nem írtam, hogy természetesen a háziorvos kijárt hozzá, de azt várta mikor lesz jobban, hogy vizsgálatra lehessen küldeni. A harmadik héten már bőgve hívtam ki az orvost, mert látszott, hogy Anyukám már kicsit máshol van... bevitette velünk a sürgősségire. Ott nem tudták megmondani mi a baj, de még aznap éjjel megműtötték. Akkor látták a vastagbélgyulladást. Visszavarrták, de semmit nem vettek ki és nem tettek bele, ezt mondta az orvos. Meg azt, hogy ez volt a 24. óra... Másnap az intenzívre került, eszméletlen volt 3 napig. Még nem volt teljesen magánál, amikor lekerült a belgyógyászatra. Na ott aztán jól megkezelték! Folyamatosan üvöltöztek vele, mint egy hülyével (bocsi, de így volt), hogy "Kovácsnénimármegintbeszart! Magaugyedirektcsináljaeztvelünk?! Húúúúú! Nagy önfegyelemre volt szükség, hogy ne rendezzünk balhét. Volt olyan -mert menni akkor még nem bírt- , hogy reggel ráültették a szobavécére és a délutáni látogatásig otthagyták. Közben az emberek jöttek, mentek... nagyon durva volt és roppant megalázó. De egy hónap után hazakerült. Kontrollra kellett vinni, de az első kontroll volt azon az osztályon az utolsó... Ez után kerestem interneten orvost. Most Gyulára járunk Vele, de nem tudom... Fél éve tart ez az egész, és nem tudom, jó felé haladunk-e? Igazából sosincs jól, bár szerencsére nincs hasmenése, láza meg ilyenek, de  mindíg mindent fújjol, mint egy gyerek minden kaját fikáz, amit meglát. Otthon oké, de a múltkor étteremben adta elő. És hangosan! Kicsit ciki volt...:P Nemrég fedeztem fel, hogy kiszakadt a műtét belső varrata, állítólag még júniusban történt, de eltitkolta...  Viszont eljárok vele kineziológushoz (3* voltunk), ez egy kicsit mindíg feldobja. Olyankor kb. 3 hétig jól van, aztán megint menni kell, de ez nem baj, mert legalább valamiben bízik és tényleg láthatóan jót tesz neki. Szeretném, ha már újra olyan lenne, mint volt... De ne miattam, maga miatt, hogy Ő érezze jobban magát. Amikor depis lesz, mindíg azzal húzom, hogy erősítse meg magát, nehogy már egy ilyen kórság megint győzzön felette. Ilyenkor küld el a fenébe, mert nekünk könnyű...

Nincs jelen

 

#120 2007-08-23 11:46

Marthuska
Tag

Re: Hogy indult a betegségetek?

Szia Kildike!
Hát minden elismerésem a Tiéd!  Példamutató értékű, ahogy édesanyáddal törődsz! Fantasztikus türelmed és energiád van. Igen nehéz dolgod lehet, mert anyukád nem valami együttműködő, pedig az ő érdekében történik az egész. A gyógyszerekről nem írtál, hogy mit írtak fel neki? Írod, már nincs hasmenése, akkor a szervi problémán a gyógyszer segített ?! Valószínű, anyukádnál a lelki problémák megmaradtak. Iszonyatosan megalázó és felháborító, amit a kórházban műveltek vele. Ezt nem lehet elfelejteni.
Anyukádnak mielőbbi jobbulás, jókedvet, Neked pedig sok erőt, kitartást kívánok!

Nincs jelen

 

#121 2007-08-23 12:31

kildike
Tag

Re: Hogy indult a betegségetek?

ÚÚÚÚÚÚÚÚ! az előbb megírtam és kiütöttem... Na előről kezdem. Amikor kijött a kórházból Salazopyrint és Metypredet szedett elefántnak megfelelő mennyiségben, meg mellé Quamatelt. Az új orvos elvette a Metypredet és Xalazint adott a Salazopyrin helyett, a Quamatel maradt. A kineziológus akihez elvittem eredetileg dietetikus, ő javasolta az Acidophilust, ezt szedi, meg joghurtot eszik, mert abban bifidus esensis van, de nem csak abban amit reklámoznak, tehát a márka mindegy, a baci számít, ami benne van, vagy az Élő Flóra :). 
Amióta hazajött a kórházból lényegében egyszer volt hasmenése, de annak is oka volt (szerintem). Nem volt pár napig produktum a wc-n, ezért gondolta eszik egy kis erőspaprikát. Gondolhatod... attól aztán lett. De szólni nem mert, hogy gáz van, mert félt, hogy újra kórház. Eltitkolni meg elég látványosan tudja a bajt ;), ezért hamar megláttuk, hogy valami nem stimmel. Megint kapott Metypredet, diétás kaját (semmi tej, semmi zsír, semmi szénhidrát, erőspaprika meg abszolúte nem) és szerencsére jobban lett. Egészen mostanáig, de remélem ez is csak átmeneti. Lehet attól fél, hogy mennie kell tükrözésre, meg a műtét helye is vacakol. De hétfőre van időpontja az orvosához, ez már pozitív, mert Ő kérte magának!
Sajnos nincs türelmem, és az a nincs is egyre kevesebb, és olyankor, ha nagyon úgy szólok, mert már elegem van, akkor le tudnám köpni magam. De néha muszáj figyelmeztetni  rá, hogy meggyógyulni Neki kell, mert azt mi nem tudunk helyette!

Nincs jelen

 

#122 2007-08-23 12:40

Marthuska
Tag

Re: Hogy indult a betegségetek?

Nem hinném, hogy bármit is rosszul csináltál volna, ne vádold magad. Igaz, hogy ő a szülő, de Anyukádnak is kell alkalmazkodni, és engedni dolgokban, különben meg lehet bolondulni! Engedd ki a "fáradtgőzt", mert Te is beteg leszel!!!
Tudom milyen makacsak tudnak lenni az idős emberek, mert Anyukám is olyan.

Nincs jelen

 

#123 2007-08-23 14:20

Apacsanya
Tag

Re: Hogy indult a betegségetek?

Na, mind elszállt amit írtam. Akkor kezdem az elején.
Kedves Kildike!- Ne legyen lelkiismeretfurdalásod. Szerintem maximálisan megteszed, amit csak lehet. Édesanyád jó pár dolgot megért már- a kórházi traumát is beleértve- ne csodálkozz hát, hogy depis. Nagyon nehéz ám ebből kimászni. Őrült erőfeszítést igényel. Elképzelhető, hogy a nem evése is ebből adódik, mert úgy érzi, minek....nekem is voltak ilyen időszakjaim. Sőt néha még vannak is. A gyógyszereim úgyanis annyira elveszik az étvágyamat, hogy a napi pörgésben észre sem veszem, hogy nem eszek. Engem is felügyelnek- a párom. Ő kérdezgeti, hogy mit és mennyit ettem ma...ha nem kérdezné észre sem venném a kaja hiányát.- Csak annyit : kitartás és türelem!- Biztos vagyok benne, hogy ha kedvesen és mosolyogva bánsz vele előbb- utóbb visszamosolyog majd rád, és ez már a gyógyulás jele.
/ Nekem több hónapra volt szükségem, hogy felfogjam és elfogadjam a betegségemet. 42 éves vagyok, de hazudnék ha azt mondanám könnyen viselem./- Minden jót Neked!

Nincs jelen

 

#124 2008-04-05 16:41

Eri29
Tag

Re: Hogy indult a betegségetek?

Sziasztok,
Új vagyok még itt. Vékonybélgyulladásom van, ezt ultrahangon látták. Erős hasfájásom, hőemekedésem, hasmenésem, fáradtság, bőrkiütéseim vannak.
Megtudná valaki mondani. hogy a Chron-ra lehet vérvételből következtetni? Olvastam itt, többen irták, hogy alacsony a vasuk és magas a CRP.  Vagy az is lehetséges, hogy a vérkép jó, de megis Chron van?
.
.
Ja, és nekem még a fehérvérsejtem is alacsony.

Nincs jelen

 

#125 2008-04-05 17:09

Robur
Admin (Crohn)

Re: Hogy indult a betegségetek?

Legjobb tudomásom szerint a Crohnt csak a szövettan tudja igazolni.

Ez nem jelenti azt, hogy meg kell operáljanak, szövetmintát vehetnek endoszkópos vizsgálatok során is.

Nincs jelen

 

#126 2008-04-05 17:33

Eri29
Tag

Re: Hogy indult a betegségetek?

Robur,
Köszi a választ. Ezek szerint az is lehet, hogy a vérkép nem mutat semmit?

Endoszkópos vizsgálat hogyan történik? Fájdalmas?

Nincs jelen

 

#127 2008-04-05 17:51

Robur
Admin (Crohn)

Nincs jelen

 

#128 2008-04-16 10:44

Buba
Tag

Re: Hogy indult a betegségetek?

Sziasztok, én új tag vagyok, de nem  most járok itt először, hónapok óta olvasgatom a hsz-okat, és a történeteiteket. Én még bizonytalan vagyok. 4 hónapja indult a betegségem és még a mai napig sem tudják az orvosok pontosan mi a baj :(  A tüneteim alapján viszont sajna IBD-snek látszom. A tüneteim visszatérő hasmenés, napi 1-2-szer, egész nap fennmaradó inger, bélmozgások, puffadás, görcsök. Voltam gasztron, egyelőre még nem látnak semmit. Holnap megyek a vérvétel eredményemért, és ha az rossz akkor jön a tükrözés :(  Azért írtam ide mert egy kis biztatás kéne, ez az oldal és a fórumon lévő emberkék adnak egy kis erőt ahhoz, hogy el tudjam viselni ami rám vár. Örülök, hogy ide találtam, és olvashattam olyanokról akik hasonló cipőben járnak. Most megyek és felkészülök a holnapra, és egy picit még reménykedem.:) Sziasztok

Nincs jelen

 

#129 2008-04-16 11:03

Linus
Tag

Re: Hogy indult a betegségetek?

Buba, kitartást kívánok! a tükrözésre szükség lesz a diagnózishoz és a szövettanhoz, ha a laborod is úgy alakulna. nyilván a megfelelő kezelést is csak azok után tudja kiválasztani az orvosod. légy erős, mert hidd el, sokkal előrébb leszel, ha már pontosan tudni fogják, hogy mi a gond. szorítok, és mindenképp írd meg kérlek, hogy mi lett veled!

üdv,
Linus

Nincs jelen

 

#130 2008-04-18 09:29

Buba
Tag

Re: Hogy indult a betegségetek?

Linus, köszönöm a kedves szavakat, sajnos az eredményem nem lett túl bíztató. A CRP 25, a süllyedés is magasabb, és a fvs. szám is kicsit emelkedett. A dokim egyelőre antibiotikum kezelést írt fel, hátha valami bakteriális gyulladás, de én nem hiszem sajna, mert már karácsony óta kínlódok vele. 2 hét múlva laborkontrollra és H2 tesztre megyek, ha ezek után még mindig magasak a gyulladás paramétereim, akkor tükrözni fognak, bár a dokim azt mondta, szerinte nagyon kevés az esélyem az IBD-re,  a tüneteim nem specifikusak, de kiírja a tükrözést, hogy megnyugodjak. Hát én annyira nem vagyok nyugodt ettől:( Ha megvannak az eredmények írok, nagyon jól esik hogy érdeklődtél. Tünetmentes napokat kívánok addig is neked és mindenkinek! :)

Nincs jelen

 

#131 2008-04-18 10:44

youlcsi
Tag

Re: Hogy indult a betegségetek?

Buba!
hasonló cipőben járunk, csak én most már lassan 11 hónapja. nálam is az a szöveg, hogy nem specifikus... tenyésztést nem csináltak? anélkül kaptál antibiotikumot? kérdezz rá az ibs-re! az én dokijaim (háziorvos és gaszros is) látatlanban azt kezdte gyógyszerezni, mert ha javul a dolog, nem kellenek mindenféle vizsgálatok. nézni fogják még a lisztérzékenységet (vérből, és szövettannal is -utóbbi kell az eredmény megerősítéséhez, akár poz, akár neg.). én egyébként hétfőn megyek újra vérvételre, utána délután már be is pofátlankodok a gasztrora. talán kiderül valami...
drukkolok neked, hogy javuljon a helyzet, és tényleg csak valami rohadék kis egysejtű legyen!!!

Nincs jelen

 

#132 2008-04-18 14:58

Linus
Tag

Re: Hogy indult a betegségetek?

azért az antibiotikum még lehet olaj a tűzre... nekem 3,5 éve kezdődött görcsökkel, farkasétvággyal. és mivel a hasi UH negatív lett, a végére hetekig belázasodtam és fájt a mellkasom, kaptam Augmentint, amitől csak rosszabb lett. aztán Aveloxot, de addigra már mondta a háziorvos, hogy be is kéne feküdnöm, mert ezek valószínű összefüggnek. a tüdőm és a szivem - leszámítva, hogy tepert ezerrel - ugyanis rendbe volt. remélem nálatok is kiderül végre, mi a gond!

Nincs jelen

 

#133 2008-04-18 18:52

zolcsi
Tag

Re: Hogy indult a betegségetek?

Sziasztok!
Igen addig kálvária amíg ki nem derül.És utána is.Nekem viszonylag hamar kiderült és lefolyása sem volt gyenge.Megfájdúlt a hasam egy este.Iszonyatosan tekert és a köldökömnél fájt nagyon.Ez június elején volt.Aztán nem volt megállás.Hasi uh-k,laborok(az mutatta a gyulladást) és végül colonoscopia és gastroscopia.Majd a 4-dik uh után mondták ki a crohn-t a kórházban.Ugyanis a tükrözésen még nem derült a baj.De addig eltelt 3 hónap.Puffadtam fájt a hasam és csak a találgatás ment.Ja volt egy irigoszkópiám is.

Nincs jelen

 

#134 2008-04-20 17:33

Zsuzskaa
Tag

Re: Hogy indult a betegségetek?

Szia Buba!
Egyetértek Linussal az antibiotikum kezelés tényleg veszélyes lehet ha mégiscsak IBS. Nálam is azt hitték először fertőzés , szalmonella meg minden más. Utána a gasztro dokim mondta a legrosszabb amit tehettek az antibiotikum volt. teljesen kiirtotta a maradék bélflórát is többek között.
Mindenkinek kívánom a legjobbakat :)

Nincs jelen

 

#135 2008-04-20 17:58

Linus
Tag

Re: Hogy indult a betegségetek?

elfelejtettem mondani Buba, hogy mentőövnek szedhetnél mellé probiotikumot. az helyreteszi, vagy legalábbis segít helyrerázni a bélflórát. olyan is van, amit már az antibiotikumos kezeléssel egyidőben is el lehet kezdeni. én augusztusban kezdtem el szedni ilyet, hogy tartsa az étvágyam, mert mindig a nem evéssel ártottam magamnak a legtöbbet. most Medrol mellett nem szedem, de utána újra fogom, mert szükség van azokra a cuki bacikra :D

Nincs jelen

 

#136 2008-04-20 18:47

Ati24
Tag

Re: Hogy indult a betegségetek?

Sziasztok!

Új vagyok, csak pár napja olvasgatom az írásotok, mióta kijöttem a korházból.
(hogyan indult a betegségetek?...)
... akkor visszaugranék kb. 1évvel ezelöttre->
1, ha jól emlékszem a legelső tünetem hasmenés volt (ami kissebb-nagyobb kihagyásokkal maradt is mai napig).
2, aztán volt lázam, hasi fájdalom és görcsöm (ezek eleinte 3, majd 2, majd 1hónap és végül már 2hetente jelentkeztek)
3, fáradékonyság, az utobbi kb. 3hónapban már annyira, hogy film nézés közben is elaludtam (régen ilyen nem volt)
4, fogyás, hát ezt olyan pontosan nem tudom de kb. valamivel 80kg. felett mértem magam 1éve és 3hónapja, aztán
3 hónapja már csak 70et ütött a mérleg és az utolsó mérlegelésem most volt a korházban 16.án mikor kiengedtek (mütét után nem ehettem 4napig és így lefogytam 62,5kg.ra.) Azt hittem elájulok amikor tükörbe néztem:(
5, gugyogás (mintha korogna a hasam)

Hát kb.ezekkel indult az egész.
A háziorvosomnak és egy-két sebésznek köszönhetően "akikhez 4hónapja járok panaszaimmal" (mivel nem tudták mi a bajom) e hónap 7.én kőkemény görcsös hasi fájdalmak között bevittek este a mentők a korházba és pár óra alatt megállapították , hogy bélelzáródásom van melyet rögtön meg kell müteni aminek nagyon örültem ( beszartam- behugyoztam mikor meghallottam). A mütét éjszaka zajlott kb.4 óra volt ,s másnap már közölték is a következő hírt,  98százalék hogy CROHN!!! Mondom mi? Elöször csak egy szó volt mikor hallottam, azóta eltelt 2hét és rá kellett jönnöm hogy sokkal komolyabb...

Hát ez az én történetem, szomorú vagyok nagyon (gondolom ti is).
23.án megyek vissza a korházba és akkor kapok egy Gasztrodokit...
most is néha görcsöl a hasam és sok a szelem, ezekre  tudtok valami gyógyírt?

üdv. mindenkinek: Sz. Attila

Szerkesztette: Ati24 (2008-04-20 20:52)

Nincs jelen

 

#137 2008-04-20 22:00

zolcsi
Tag

Re: Hogy indult a betegségetek?

Kedves Ati!
Történeted hasonlít az enyémhez csak nekem már műtét előtt kiderült a crohn és műtétből 2 volt.Ne csüggedj valahogy elleszünk ezzel a crohnnal mert muszáj.A görcsök még lehetnek a műtét következményei ,sőt(hisz a crohn nemtér vissza ilyen hamar)a sok szélhez meg szokj hozzá és kerüld a puffasztó ételeket. Itt sok barátra és sorstásra akadsz.Én is nemrég lettem tag de jól érzem itt magam nagyon.Olvasgass a topikok közt és vigyáz magadra nagyon.Sok erőt kívánok a felépülésedhez.

Szerkesztette: zolcsibal (2008-04-20 22:03)

Nincs jelen

 

#138 2008-04-20 22:02

Agica01
Tag

Re: Hogy indult a betegségetek?

Linus, te milyen probiotikumot szedsz? (bocsi ha a kérdésnem pont ide való...)
köszi

Nincs jelen

 

#139 2008-04-21 09:21

Buba
Tag

Re: Hogy indult a betegségetek?

Sziasztok, szia Linus,  én is csatlakoznék a fenti kérdéshez hogy milyen probiotikumot szedsz, mert nekem Normix nevű antibiotikumot írt fel az orvos, és van Normaflore probiotikumom itthon szerinted azt szedhetem együtt? Egyébként én elolvastam a használati utasítást és az van benne hogy a Normix regenerálja a bélflórát, és nem írtja ki a hasznos bacikat. De azért lehet hogy jó lenne mellé probiotikum.                                                                                                                                                     ZSuzskaa! az IBS-ről mit kell tudni? az is okozhat ilyen tüneteket?  A vérképem gyulladást mutat. Az beleférhet az IBS-be?  KÖszi

Nincs jelen

 

#140 2008-04-21 11:30

youlcsi
Tag

Re: Hogy indult a betegségetek?

Buba! lehet gyulladás. nekem a szövettan alapján is van gyulladás, ma mégis ibs volt a labor-beutalóra írva. az ibs-ről pedig amit tudni érdemes... hát... funkcionális bélbetegség, tehát a beled egyszer csak úgy dönt, hogy akkor ő most máshogy működik, mint kellene. az ember beteg, de nincs semmi szervi probléma (persze hasmenésnél valószínű a gyulladás, hiszen megterheli a belet).
amúgy nekem úgy tűnik, hogy akkor lesz ibs, ha már nem tudják semmi másra ráhúzni a dolgot, és muszáj valamit mondani.

Nincs jelen

 

#141 2008-04-21 12:12

Bmanó
Tag

Re: Hogy indult a betegségetek?

Sziasztok!

Én úgy tudom a probiotikumokat bárki bármikor szedheti akármivel. Jótékony baktériumok vannak benne és ha abból több van, az nekük crohn-colitiseseknek csak jó! Pl: Protexin, Normaflora, amit az orvosok is elismernek. Ezeket már próbáltam és nagyon jó sokat javít a székleten. Ha a jótékony bacik többségbe vannak, akkor helyreáll az egyensúly.

Nincs jelen

 

#142 2008-04-21 12:40

Linus
Tag

Re: Hogy indult a betegségetek?

kimerítő válasz a gyógyszerek, kiegészítők topikban :D pusz

Nincs jelen

 

#143 2008-04-21 14:36

zumburd
Tag

Re: Hogy indult a betegségetek?

Szió Eri

Crohnt és Cu-t csak szövetminta és tükrözés igazol. Sem uh sem labor nem mutatja ki. Nekem kb: hatmillió laborvizsgálatom volt uh-m, full negatív volt minden. Pár hete voltam ismét laboron, ha megmondanám egy vadidegen dokinak, hogy Ids vagyok ( látva a negatív laboromat ), hülyének nézne:)))))

Nincs jelen

 

#144 2008-04-23 11:34

Deart
Tag

Re: Hogy indult a betegségetek?

Hogy indult  a betegségem?Na az érdekes volt..
Évek óta voltak vissza-visszatérő (de csak 1-2 alkalommal)hasmenéses tüneteim,de csak kisebb görcsökkel..Mindig a kajára fogtam,mert van ételallergiám..
2 éve májusban szedtem antibiotikumot a fogamra(na tutira ettől lángolt fel a crohn)..Este vacsorára melegszendvicset ettem egy egész paprikával :).Na itt beütött a mennykő..Rá 3 órára a fejem vertem a mosdóba olyan görcseim voltam.Még mindig nem tudtam mi ez.Hasmenésem nem volt csak erős székelési inger.Mikor kiürültem jól lettem..Másnap ismét bekajáltam és újra vertem a fejem a falba  a görcsöktől.Ezekután a neten rákerestem a bélgörcsre .Még aznap (a többiek kinevettek) megállapItottam,hogy Crohn beteg vagyok..Minden tünetem arra utalt és arra is sikerült rájönnöm,hogy  a szűkületes formája..Nagyon ilyesztő volt hiszen elötte sosem hallottam ilyen betegségről..Sirtam,hogy igy elbánt velem az élet..Jöttek a kivizsgálások..Gyomortükrözés (1 fokú gyulladás) majd vastagbéltükrözés ami negatIv lett.Azt hitték,hogy csak hülye vagyok,de nem beteg :).Akkoriban nagyon haragudtam ezért..Majd jött a selektIv enterológia és az kimutatta,hogy  a vékonybél utolsó szakasza 30 cm-en totálisan be van szűkülve.Voltak rajta vakon végződő fisztulák ,de semmit nem kötöttek össze.Rá fél évre már a műtőasztalon feküdtem és mind a 30 cm ki kellett venni.Menthetetlen volt..Hát igy kezdődött az én betegségem..

Nincs jelen

 

#145 2008-04-23 15:00

mendi63
Tag

Re: Hogy indult a betegségetek?

Szia Deart!
Szeretném megköszönni a Béres magnézium-féle  tanácsodat. Most egy hónapja, hogy szedem. Eredményekről számolhatok be: 95-ről 85-re csökkent a pulzusszámom, sokkal kevesebbet stresszelek, és hiztam jó két kilót.
Mégegyszer nagyon köszönöm.

Nincs jelen

 

#146 2008-04-23 19:34

Deart
Tag

Re: Hogy indult a betegségetek?

Mendi!Hihetetlenül örülök,hogy segItett a vitamin....:)Remélem ez az érték még lejjebb fog majd menni..
Tudod az orvosok minden tünetre azt hiszik,hogy szervi baj,de az eszükbe nem jutott volna,hogy magnéziumhiánya van a szervezetednek.Tisztelet a kivételnek..

Nincs jelen

 

#147 2008-04-25 11:57

Ati24
Tag

Re: Hogy indult a betegségetek?

Szia Zolcsibal!

Köszönöm írásod! Mostmár kaptam gasztrodokit aki adott gyógyszereket és pár jó tanácsot amíg
görcsöl a hasam...
...azaz szerencsér a betartott diétának+ tanácsoknak köszönhetően mostmár jelentősen enyhültek a görcsim.
Remélem te (és mindenki jól van) akörülményekhez képest!

üdv.: Ati

Nincs jelen

 

#148 2008-04-25 14:22

Linus
Tag

Re: Hogy indult a betegségetek?

jó olvasni Ati, hogy kicsit már előrébb vagy, és alakul a kép :D

Szerkesztette: Linus (2008-04-25 14:23)

Nincs jelen

 

#149 2008-04-25 14:35

zolcsi
Tag

Re: Hogy indult a betegségetek?

Heló Ati24!
Örülök ,hogy jobban vagy fel a fejjel.Most én hála az égnek remekűl érzem magam és megpróbálom ezt magamban raktározni a (valaki így nevezte de nem tudom ki) "bénább" napokra.Jó lenne sokáig így maradni.

Nincs jelen

 

#150 2008-04-25 22:43

Nita
Tag

Re: Hogy indult a betegségetek?

Szia Ati24!

Örülök hogy jobban vagy kicsit, és fel a fejjel ne feledd "van élet a Crohn után" és milyen gyógyszert kaptál?

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB