#701 2008-08-21 05:49

Ánya
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet a sztómával

Lydia!
húú,de örülök. Ami írtál az ismét nagyon erõsítõ és tényleg valahogy így is van :D

Nincs jelen

#702 2008-08-21 11:40

Tomi83
Tag

Köszönöm szépen az információkat Lydia és neked is Sanvito!

Nincs jelen

#703 2008-08-22 13:32

Ánya
Tag

Sziasztok!
megvan az újabb idõpontom a mûtétemre, a záróra. Szeptember elseje.
Sajnos nagyon zsúfolt az a 10 ágy a Margitban és így szorultam hátrébb. Ismertek milyen vagyok, már ez is nagyon tetszik. Élvezem a még egy hetet a megszokott és elfogadott állapotban. Az új helyzettõl még mindig tartok egy kicsit(?).
A sztómát már ismerem és olyan jól elvagyok vele, hogy bementem egy boltba leértékelt bikinit venni magamnak és csak a próbafülkében a tükörben láttam, hogy sztómám van ! :D :)
Annyira el tudok felejtkezni róla!! Nem vettem meg, mert ugyan jól lefogytam :D, de a fazon még sem volt elõnyös.. :( Azért biztos lesz olyan fazon, ami jó lesz és majd mehetek benne úszni. Ez az egyetlen, ami hiányzik, a rendszeres úszás. Ezt is biztos meg lehetne oldani, de erre a kis idõre nem tettem erõfeszítést.
Mindenkinek hasonló megelégedettséget küldök! :D
Írjatok ti is! Mi van veletek?

:D :D :D

Nincs jelen

#704 2008-08-22 13:47

Lisa
Tag

Kedves Ánya! Tudomásul vettem, megjegyzem!
örülök, hogy így állsz hozzá. Nekem lenne ennyi derûlátásom mint Neked!
Puszi Lisa

Nincs jelen

#705 2008-08-23 08:25

sanvito
Tag

Ánya !!!!!

Köszi-köszi, nagyon rendes tõled hogy megvárod míg hazajövök a rövid nyaralásomból, így "nem esz meg a fene" hogy mi van Veled !!!!!!
Szorítok, drukkolok, de akkor már itthonról!!!!! :):):):):):):)

Nincs jelen

#706 2008-08-25 14:27

arpapa
Tag

Kedves Ánya!

...én csak annyit mondanék, hogy az erõ Veled van!

üdv:árpi

Nincs jelen

#707 2008-08-25 16:03

Ánya
Tag

Nagyon kedvesek vagytok!!
Köszönöm a sok bíztatást.

Árpi!
Az erõre ismét szükségem van, de ha velem van, akkor nincs vész. :) :D

Kukackonzerv!
Akkor te érted a kétségeimet is. A harmadik nap az mirõl nevezetes? Akkor indul útjára a ...... gyönyör??? :) ? vagy  ?????   :(

Sanvito!
Ez csak természetes, hogy téged is megvárlak!!
Remélem jól telnek a napjaitok ott a dagonyában :D

Lisa!
Neked meg pont annyi derûlátásod van, amennyit én szeretnék. Cseréljünk???

Seol? Hol vagy?

Nincs jelen

#708 2008-08-26 00:44

MrPeetR
Tag

Az a helyzet, hogy nagyon jó lett a CT eredményem! :D
Ma kaptam meg. Belek mindenhol rendben, Crohn betegség nem igazolható! Szerdán kapok idõpontot a tükrözésre, utána meg visszamegy szépen a helyére a bél. :) Mert gyógyíthatatlan betegség nincs!!! De komolyan! Csak arra kell figyelni, hogy az ép testben ép lélek fordítva is igaz! Ezért fontos a kiegyensúlyozottság, boldogság, harmónia. Az ép lélek ép testet fog eredményezni!

Ánya!

Ne izgulj egy cseppet sem, teljesen felesleges! Minden rendben lesz, vedd ezt biztosra! Én azt kívánom járjon át az érzés, mintha már mindenen túl is lennél. Elõlegezd meg ezt az örömérzetet magadnak! De azért SOK-SOK SIKERT kívánok!

Nincs jelen

#709 2008-08-26 06:22

Ánya
Tag

MrPeetR!

Ez fantasztikusan jól hangzik. :D :D Akkor a sztómával együtt búcsút inthetsz a Chron úrnak is ??!!
Õrült jó dolog! :D :D
Hogy férsz a bõrödbe??:) :)

Köszönöm a bíztatásodat. Megpróbálom úgy felfogni, ahogy írtad. Nem lesz könnyû, de belevágok! :)
Ha te mondod, annak súlya van.

Nagyon örülök a jó hírnek. Akkor azért én is szorítok a mûtétedhez, bár biztos sikeres lesz! :D :D

Nincs jelen

#710 2008-08-26 07:00

zolcsi
Tag

Mr PeetR nagyon becsülendõ az optimizmusod.:)
Kívánom hogy "ints búcsút" Crohn úrnak de ezt majd az idõ eldönti.
Ányával együtt mindkettõtöknek sikeres mûtétet kívánok.:)

Nincs jelen

#711 2008-08-26 12:49

MrPeetR
Tag

Optimizmus? Ez nem az. Az optimizmus csupán bizakodást jelent, hogy a jóra számítunk. A legutóbbi félresikeredett mûtét után eldöntöttem soha többet nem vagyok hajlandó hasonlót átélni, legyõzöm a Crohnt! Ez nem optimizmus, ez egy döntés. A döntéseimért pedig bármire képes vagyok, hogy megvalósítsam õket.

Nincs jelen

#712 2008-08-26 13:55

zolcsi
Tag

Mr.PeetR!
Sorry ,hogy félreértettelek!

Nincs jelen

#713 2008-08-26 16:18

kukackonzerv
Tag

MrPeetr!
       Akkor neked már nem is kell a betegség" szóval foglalkozni:):),de ahogy olvaslak senkinek.Szuper,hogy ilyen
       pozitív eredmények JOGOS tulajdonosa vagy,ennek most elérkezett az ideje.:)
          Bizonyára eljutottál az elszántság Himalájára",ami önmagában követendõ példa,de szerény véleményem szerint kizárólag a pozitív töltése miatt. Azért a bármire képes"ség határtalannak tûnik...
        Talán az optimizmus ' szó kiiktatása  nem reális, még akkor sem ha ilyen magasságokig' eljut egy ember, hiszen valamikori lépcsõfok az életünkben.Neked a jellemed igen erõs,de ez nem egy jelvény amit magunkon viselünk, benned van.Változni persze a gyengébbeknek kell a legtöbbet,- mégis, ha azért, amit át tudsz adni itt,,és kellõ pozitív visszajelzést ('elismerést')kapsz mindezekért , nem utolsó dolog élni a szerénység egyszerû szavával
  (köszönöm),ettõl még talán ennél is több lehetsz.:)

Szerkesztette: kukackonzerv (2008-08-26 16:21)

Nincs jelen

#714 2008-08-26 16:39

MrPeetR
Tag

Kicsit zavaros, amit írsz Kriszti! Mintha azt sugallnád szégyellnem kellene magam amiért így állok a dolgokhoz. :S
Netán becsmérlõnek gondolsz? Remélem nem, hiszen ismersz személyesen is, szerintem nem úgy, hogy hiányozna belõlem az empátia és a tolerancia másokkal szemben. Betegnek soha nem is gondoltam magam! Van 2 lábam, 2 kezem, semmiben nem vagyok korlátolva, lehet szép feleségem, családom. A betegség akkor kezdõdik, ha az ember elveszíti a méltóságát. Volt ilyen is a kórházban, de sikerült azt is feldolgozni. Egyébként biztosan nem véletlenül jött ez a "betegség", mert merõben más ember lettem tõle, rengeteg bölcsességet adott és megtanított egy teljesen más szemszögbõl nézni a világot. Lehet furcsa ezt így hallani, de én hálás tudok lenni a "betegségért" is, mert olyan pluszt kaptam tõle, amihez más módon nem jutottam volna. Megköszönni azért hagy ne köszönjem, hogy mindezen keresztülmentem. Meg kinek is köszönném meg? De hálás vagyok a sorsnak, adott egy kis iránymutatást merre is tartsak, mit hogyan értékeljek stb. stb.
Ez a gondolkodásmód nem kevés idõbe, energiába és odafigyelésbe került. Nehéz volt megtanulni nem parázni a dolgokon, felülkerekedni fájdalmakon, olyankor is mosolyogni mikor minden fáj. Hihetetlen lelkierõ kell ehhez, de csak elindulni nehéz az úton, mert a pozitív történések mindig könnyítenek a feljebbjutásban. Bárkinek segítek ebben, hogyan lehet mindezt elérni. Viszont rájöttem megváltani a világot egyedül nem fogom és talán nem is tisztem. Mindenki megtalálja úgyis a maga módját, hogy boldog és kiegyensúlyozott legyen. Onnan pedig már csak egy apró lépés az egészség. Fontosnak tartom nem napi szinten tudatosítani magunkban, hogy betegek vagyunk, nem napi szinten témázni a tüneteken, nem aggodalmaskodni, egyszerûen ne legyen fõszerepe a betegségnek senki életében. Van-van, kezelni kell, de nem kell ennek akkora jelentõséget tulajdonítani. De ez csak az én véleményem. A mindenre képesség valóban határtalan, de nem kell rosszra gondolni. Nyilván az etikusság és erkölcsi határokon belül gondolok a mindenre képességre.

Nincs jelen

#715 2008-08-27 01:30

kukackonzerv
Tag

Huh Crohn harcos!:|

1.mondat:  én;nekem;tõlem;hozzám;velem;én véleményem;  =egyfajta gondolkodásmód

2.mondat:mindenki átéli,mindenkinek fáj,mindenkinek nehéz elindulni,mindenkit megtanít valamire,
                            mindenkinek megsínyli a családja.
                                                                                                                                                                                                       3.mondat:Amikor "sikeres mûtétet kívánok"-ot kapok, megköszönöm.
                                                                                                     Pont.

Nincs jelen

#716 2008-08-27 08:02

Nelly
Tag

Sziasztok

Hát azt hiszem rám még hosszú út vár,mire így tudok hozzáállni ehhez a betegséghez...

Nincs jelen

#717 2008-08-27 09:20

zolcsi
Tag

Kedves MrPeetR!
Krisztinának igaza van.Kicsit azt érzem flegmán állsz a dolgokhoz.Az optimizmus pedig egy szükségszerû érzés hisz Te magad sem akarsz még egy "félresikerült" mûtétet.Az elmélet-gyakorlat mássága pedg egy örök törvény ezt senki nem vitathatja.Az természetes,hogy nem ezzel a gondolattal kell a mûtõbe menni és sztem itt az optimizmus.Remélem azért nincs harag nem bántásnak szántam a hsz-t csak reagáltam.:)

Nincs jelen

#718 2008-08-27 10:20

Ánya
Tag

Nelly!
Minden útra, a hosszúra is, az elsõ apró lépéssel kell elindulni. Utána tovább. Biztos menni fog. Az elején fontos a betegség elfogadása. Nekem legalábbis azóta megy az életem, amióta kb 22 éve elfogadtam, hogy ezzel kell együtt éljek. Ha akarom, ha nem. Akkor már érezzem jól magam az adott lehetõségek között!! :D :)  Ebben nekem pszichoterápiás segítségre is szükségem volt. Most a vastagbelem elvesztése elõtt is jártam terápiára és sokat segített. Ez az én utam. Biztos megtalálod a sajátodat és azon fogsz tudni haladni. MrPeetR útja is követhetõ, meg másoké is, de te is meg fogod találni a sajátodat, amin elindulhatsz.
Bármiben tudok segíteni, nyugodtan írj emailt, válaszolok.

Jó utat !!!

Szerkesztette: Ánya (2008-08-27 10:21)

Nincs jelen

#719 2008-08-27 11:37

MrPeetR
Tag

Szerintem ne is fogjunk bele ebbe a "vitába", mert ennek soha nem lenne vége. Alapvetõen én úgy vagyok, hogy nem fogadom el a betegséget, hanem azt mondom, hogy igenis LEFOGOM GYÕZNI. Aki elfogadja az bele is törõdik, hogy ezzel együtt él egy életre. Én ebbe nem akarok és nem is fogok beletörõdni. A betegség az "elme szüleménye" és az elme képes azt megszüntetni. Tudom, hogy az emberek többsége ennél a gondolkodásmódnál sokkal földhözragadtabb. Sajnálom, nekem ez bevált, hiszem hogy gyógyíthatatlan betegség NINCS! Emiatt hagy ne érezzem már magam rosszul.

Nincs jelen

#720 2008-08-27 13:34

zolcsi
Tag

Mr PeetR!
Nem vitaindítónak szántam amit írtam és szerintem Kriszta sem.Köszönjük Tõled (a többiek nevében is írom hisz többségrõl beszélsz) a ránk aggatott jelzõt.De én mégis úgy érzem Te ragaszkodsz itt egy elmélethez(bocsánat "döntés"-hez) kézzel-lábbal.De itt le is zárnám mert úgy érzem a további elmékedésnek nincs értelme.
Ja még annyit senki nem akarta hogy rosszúl érezd magad.Sõt!

Nincs jelen

#721 2008-08-27 13:38

MrPeetR
Tag

Naná, hogy ragaszkodok az egészségemhez! :D Kívánom, hogy tegyétek ti is ezt! Ez lenne a természetes!

Nincs jelen

#722 2008-08-27 13:47

arpapa
Tag

sziasztok!

csatlakozom egy véleménnyel: (de legyetek szívesek olvassátok végig,mert részeiben félreérthetõ lesz)
szerintem a betegséget el kell fogadni,nem kell legyõzni! - hisz a betegség nagyon sok mindenre tud tanítani bennünket, inkább a nem elfogadás helyett én nem beletörõdést írnék, na beletörõdni azt végképp nem szabad!
A betegség a lélek nyelve-jelzi hogy odabenn nincs rendben valami és ennek az okát kell feltárni magunkban.
Ha a lélek terén nem áramlanak rendesen az energiák-a csakrák  energia blokk alatt állnak, a test területén betegségek jelentkeznek-tehát nem a tüneteket kell kezelni (bár átmenetileg megoldást jelenthetnek) hanem a TELJES GYÓGYULÁSHOZ a probléma gyökeréig a lélek-szellem területeire kell lemennünk.
A tudatunk csodákra képes és az igazi gyógyulás ott kezdõdik, de nem görcsös tiltakozással:hogy nem vagyok beteg-hanem elfogadással, alázattal és egy egyszerû (folyamatosan fenntartandó) döntéssel indulunk el a gyógyulás útján...
Mostanság nagyjából ez az én utam, ezt ne is kövesse senki, hanem csak azt kívánhatom hogy mindenki találja meg a saját ÚTJÁT és merjen rajta (ha kell egyedül is) menni-menni-menni emelt fõvel...

Mindenkinek Csodás Napot Kívánok!

üdv:arpapa

Nincs jelen

#723 2008-08-27 13:56

MrPeetR
Tag

Arpapa!

Köszönöm a hozzászólásod, lehet nem fogalmaztam érthetõen, vagy félreérthetõen fogalmaztam, de igen, errõl van szó. Egy célig rengeteg, talán számtalan út vezet. Mindenkinek megvan a sajátja. Szerintem is el kell fogadni, hogy betegség áll fent, de azt nem, hogy az gyógyíthatatlan. Azért fogadjuk el, mert ezt mondják? Nem szabad! Kívánom én is, hogy mindenki megtalálja a célhoz vezetõ útját. És egyben kívánom, hogy a célt ne egy tünetmentes állapotban határozzátok meg, legyen a cél a teljes egészség. Bár ennek csak akkor van értelme, ha hitelesen tud benne hinni az ember, hogy idáig el tud jutni. Ha ez nem megy, akkor legyen az a cél, amit még hitelesen hinni tudtok. Ha ez "csak" egy tünetmentes állapot valakinél, akkor legyen az. De lehet azt is végleges tünetmentes állapotként felfogni. :)

Nincs jelen

#724 2008-08-27 14:03

arpapa
Tag

szerintem:
-a cél maga az ÚTON való menetel...
-van akinek elég a tünetmentes állapot, de aki elég mélyen lelát magában, annak a teljes gyógyulásra kell törekedni és az benntrõl-mélyrõl a lélektõl-szellemtõl fakad.

áldásbékesség!

Nincs jelen

#725 2008-08-27 14:31

zolcsi
Tag

Kedves MrPeetR!
Érdekes ez aki hasonlóan gondolkodik mint Te annak a hsz-t  megköszönöd.Aki realista szemmel nézi a dolgokat (és sikeres mûtétet kíván Neked) annak még egy megszólítás se jár ki.

Nincs jelen

#726 2008-08-27 14:42

MrPeetR
Tag

Igazad van zolcsibal! Elismerem, ha hibázom! Bunkó és modortalan voltam. Szeretném ezt korrigálni! Természetesen nagyon jól esett, hogy sikert kívántál a mûtétemhez, hogy nem köszöntem meg....õõõõ....igen, itt valóban tettem egy mulasztást. Sajnálom! :(
Alapvetõen nem tartom magamat bunkónak, csak kiragadtam egyvalamit a hozzászólásodból, így elkerülte a figyelmemet a LÉNYEG! Tehát mégegyszer, ne haragudj és NAGYON KÖSZÖNÖM!

Nincs jelen

#727 2008-08-27 15:07

zolcsi
Tag

Oké MrPeetR nincs harag nem akartam kiprovokálni belõled a "köszönöm"-öt ,csak furcsálltam.De korrekt voltál.:D

Nincs jelen

#728 2008-08-27 20:18

kukackonzerv
Tag

:):):):):):):):):):):)!!!!!!!!

Nincs jelen

#729 2008-08-28 08:07

Ánya
Tag

EZ IGEN!!!!!!!!!!

Fiúk, mindenben egyetértek veletek!! Hasonlót szerettem volna írni, mint Árpi és MrPeetR és Zolcsibal, mert mindenkinek a saját útja a jó út és az út a lényeg, stb.

Kukackonzervhez pedig csatlakozom.

:) :) :) :)
és :D :D :D :D

Nincs jelen

#730 2008-08-28 13:54

Margóci
Tag

Ánya!
Hajrá!!!:)

Nincs jelen

#731 2008-08-29 22:58

Dodó
Tag

Szia Ánya!
Hosszú idõ után sikerült újra belépnem. Emlékszel, hétfõn este találkoztunk a Dózsa György úton a pincében. Én crohnos vagyok. Azért írok csak, hogy jelezzem, nagyon szorítok neked 1-jén!!! Majd jelentkezz, hogy mi hogyan alakult. Vigyázz magadra! Ha gondolod, ide is írhatsz: luluka01@t-online.hu

Üdvözöl: Dodó (Dóri)

Nincs jelen

#732 2008-08-30 01:53

Nelly
Tag

Szia Ánya!
Én is kívánok neked sikeres mûtétet:)és a legjobbakat:)
Egyenlõre valami hiba miatt nem tudok emailt küldeni...de jól esett,hogy írtál nekem:)köszönöm..
Én még csak ott tartok,hogy próbálom elfogadni a betegséget,mert kb két hónapja derült ki esetleg chronom van...még nincs biztos diagnózis,de ez a gyanú.Ezért lehet nehezebb is elfogadnom,mert még mindig reménykedem hátha nem az,na de akkor mi más is lehetne....(cu.t kizárta a szövettan,chront meg nem diagnoztizált,csak érgyulladást,ami ugye lehet a chrontól..ezért nincs kizárva)Most már kezdem elfogadni és ha az akkor nagyon bízom benne sokáig leszek ilyen jól mint most...mert nincs az ég világon semmi panaszom.
Remélem mihamarabb adsz hírt magadról.Mégegyszer a legjobbakat kívánom:Nelly

Nincs jelen

#733 2008-08-30 12:48

Ánya
Tag

Dodó, Nelly!

Köszönöm a sok jót, amit kívántok. Holnap már be kell menjek és hétfõn....!
A férjem az elsõ mûtétemnél írt, remélem most is fog. Mellettem lesz az elsõ nap, csak este vagy másnap fog írni.
Nelly! Kívánom, hogy ne legyen ilyen betegséged, de ha mégis, azzal is lehet élni, sõt... olvasgass, látom megteszed.

Dodó!
Az email címed vegyed ki, mert nem jó így leírni. Azt hiszem egy csomó spam-et kaphatsz, vagy valami ilyesmi. Leírtam magamnak és írok még ma egy bejelentkezést. Hosszabb levélre ne számíts, teljes az izgalmam, még semmit nem pakoltam.

Még holnap reggel tervezem, hogy benézek, akkor fogok búcsúzni tõletek .

Szép napot :D :D

:)  :)

Nincs jelen

#734 2008-08-30 15:33

MrPeetR
Tag

Ánya!

Kitartást, erõt kívánok Neked mindenek elõtt! Hamar túl leszel ezen az egészen és a Te pozitív példád lesz az én erõm, amikor utánad megyek majd! ;)

Sok sikert és kérlek tényleg ne izgulj!

Üdv.: PeetR

Nincs jelen

#735 2008-08-30 15:34

MrPeetR
Tag

Ánya!

Kitartást, erõt kívánok Neked mindenek elõtt! Hamar túl leszel ezen az egészen és a Te pozitív példád lesz az én erõm, amikor utánad megyek majd! ;)

Sok sikert és kérlek tényleg ne izgulj!

Üdv.: PeetR

Nincs jelen

#736 2008-08-30 15:44

Seol
Tag

Szia Mindenki!
Puszi a Bosziknak!
Ánya!!! Jöttem, hogy szóljak. Én is nagyon veled leszek! Kész láthatatlan tömeg lesz az ágyad körül. :) Ha néha valamelyikünk le ver valamit, ne haragudj érte! De hát ez a tumultus... :-D
Szóval én is nagyon drukolok Neked!
Fiuk... Végig olvastalak Titeket. Mindegyikötöknek valahol igaza van. Szerintem ezt a "betegséget" ha nem is az, mindanyiunknak külön úton kell végig járni, ha nem is egyedül és nem is egyformán.
Mindanyian másképpen éljük át és meg.
Mindanyiunknak meg kell küzdeni a saját külön mumusával.
Én ez alatt a pár hónap alatt, megnyertem pár csatát. Mind a magán életbe, mind a "betegség" álltal.
Ugyhogy meg fogom nyerni a háborut is!

Sanvito! Köszönöm az ötletett a kendöcskékröl! Egyszerüen fantasztikusak! Igaz, kicsit csip, de ha nem használom, már hiányzik. Ugyhogy kibirom a csipkedését! :-D

Lisa? Mi van a vizsgákal? Voltak? nem voltak? Hogy sikerültek?

Puszi Nektek!
Ági

Nincs jelen

#737 2008-08-30 17:30

mercy70
Tag

Ánya!Nagyon szorítok neked!Sok erõt,kitartást és mielõbbi gyógyulást kívánok!Mindenki veled lesz!Sok-sok puszi!

Nincs jelen

#738 2008-08-30 19:22

Dusy
Tag

Sziasztok!
Ánya minden jot neked! Kitartás! :D:D

Nincs jelen

#739 2008-08-30 21:28

kukackonzerv
Tag

Ánya!
    Két e-mail is írtam és nem tudom ellenõrizni, hogy átment-e?

Nincs jelen

#740 2008-08-30 23:49

Lydia0517
Tag

Szia Ánya!
Sok siker kívánok neked, így az útolsó pillanatok egyikében én is! Tudom, hogy most mit érzel, de biztos, hogy minden tökéletesen fog menni és te is meg fogsz lepõdni rajta, hogy milyen könnyû volt (nálam ez így volt:) ).
Siess a regenerálódással, hogy minél hamarabb olvashassuk mi is az írásaidat!

Lydia

Nincs jelen

#741 2008-08-31 07:10

zolcsi
Tag

Kedves Ánya!
Ígérted ma még benézel.Ezért halogattam eddig.Nagyon vigyázz magadra és hidd el minden rendben lesz.Szorítunk neked a távolból és mielõbb várunk vissza.:):):):):)

Nincs jelen

#742 2008-08-31 08:07

Ánya
Tag

Kedveseim!

Akkor most és itt elbúcsúzom, de új belsõ és külsõ elrendezésemmel kb két hét múlva újra jövök!!
KÖSZÖNÖM, KÖSZÖNÖM!!!!
Nem írom ki a neveiteket, mert sokan vagytok és félek, valakit kifelejtenék :( , de tudjátok úgyis, hogy mennyire hálás vagyok nektek!!
:D :D :D :D

Nincs jelen

#743 2008-08-31 12:49

Tomi83
Tag

Sziasztok!
Volt már valakinek záró mûtétje? Ez is úgy ledönti az embert mint amikor a sztómát alakították ki? Itt is lógnak csõvek az emberbõl mûtét után? Sokárra tudd felkelni az ember mûtét után? Ettöl félek a legjobban mivel vissza a kötik wc-zés ,hogy történik ilyenkor?

üdv:Tomi

Nincs jelen

#744 2008-08-31 13:32

Lisa
Tag

Sziasztok
Seol : üdv. Nem is írtál semmit Magadról! Hogy vagy? Hogy viseled a "dolgokat"?
Csütörtökre vállaltam be egyet...most van sok már egyébb is. Puszi Neked :)
Sanvito : még Hawai-zol ? :D Akkor jó szórakozást, láblógatást!

Nincs jelen

#745 2008-08-31 16:10

sanvito
Tag

Sziasztok !
Megjöttem a dagonyából, már megy a mosógép, és el kell ugranunk is valami harapnivalót venni a kongó hûtõbe....

Ányának sok sikert, kirartást, várjuk ám a híreket !

Lisa: Egy hibát azért elkövettem, sajna nem tudtam hogyan érjelek el......sokat ugyan nem voltunk "otthon",  pihiztünk, mászkáltunk, sokat játszottunk és élveztük a szabadságot!!!!! Teszem majd a képeket ! :):):)

MrPeetR ! Nagyon örülök a fejleményeknek, írj majd részleteket !

Seol ! Örülök ha segíthettem, nekem is nagyon beváltak a kendõcskék ! Áldom is érte a sztómás nõvérkémet !!!!!

Tomi83 ! Nekem májusban volt a záróm - olvashatsz is róla ebben a topikban - kedden mentem be, csütörtökön volt a mûtét, (hasfelvágással és bélcsonkolással kombinálva) pénteken du. keltem fel és sétálgattam a szobában, szombaton már a folyosón is. egy csõ volt bennem, de a 7. napon kiszedték és a 8-on mentem haza. A mûtét után a 2 napon indult be a bélmûködés, (enni ugyan nem kaptam csak a 6-on), rostszegény diétán voltam és még vagyok is, majd most jöhetnek vissza a régi ételek. 2-3 óránként kell ennem (hogy ne álljon le a bélmûködés), és az elsõ hetekben azért jó sok paraffint megittam (még itthon is). Szinte azt a diétát kell tartanom mint a sztómával, de meg is szoktam már. Ja és sok aktivia, actimel, és sok folyadék. (Ezek a Klinika elõírásai, javaslatai, mert engem ott mûtöttek)
Ja és mozgás fokozatosan, emelni sokáig még nem lehet csak 1-2 kg-t !
Azért az uncsimat felkapkodtam a múlt héten ! :) (pedig már több mint 10 kg !)

Kérdezz nyugodtan, vagy írhatsz privit is !
Mikor lesz a mûtéted ?

Pusssz mindenkinek !
"rohanok" teregetni, de jövök még !!!! - ha tudok,-  még ma !

Nincs jelen

#746 2008-08-31 17:38

Lydia0517
Tag

Szia Tomi!
Mint sanvito, én is átestem már egy zárón, csak én még januárban, ezért én is leírom, hogy nálam mik voltak, mivel nálam kicsit máshogy alakultak a dolgok, mint sanvito-nál, bár ez gondolom ember és okfüggõ. Nekem ugyanis crohn miatt kellett a kihelyezés (nálad nem tudom, hogy mi volt a háttér)
Én mikor bementem a kórházba, beszéltem elõtte az orvosommal és õ az eredmények alapján 2-3 órásra tervezte a mûtétet és egy vendégspecialista segítségével szerette volna megoldani a zárást. A második fele sikerült is, csak a 2-3 órából lett 7 és fél (anyumék már igen-igen tûkön ültek), mivel még gyulladt volt a bél a kihelyezéskor és belül a sztóma köré tekeredett és a gyógyulás következtében sajnos „megkövesedett”, ezért sok idõbe telt, míg az ép belet le tudták választani a beporcosodottról. Mikor kihoztak a mûtõbõl viszonylag észnél voltam, csak ugyebár fáradt és álmos voltam, de a biztonság kedvéért adtak egy oxigénmaszkot (gondolom a hosszú altatás miatt), ami legalább annyira nem tetszett, mint a gyomorszonda.
Csöveket igen, fogsz kapni. Gyomorszondád, drain-ed és katétered biztosan lesz, nekem ezek mellé ismét betettek egy centrál vénát, de az nálad lehet, hogy hanyagolható.
Nekem szintén 2 nap után jött meg az elsõ széklet (bár nálam azt mondták, hogy ez kicsivel tovább szokott tartani, de megnyugtattak, hogy örülhetek neki), amivel sikerült elérni, hogy megszabaduljak a szondától. Itt még elmondom, ha mész zárásra, akkor mindenképpen vigyél be baba popsitörlõ kendõt, mivel sokkal kíméletesebb a legpuhább papírnál is és tuti jól fog jönni.
Nekem az elsõ pillanattól ment az ülés és forgolódás (ami a kihelyezéskor csak segítséggel vagy sehogy sem sikerült az elsõ 2 hétben) viszont azt megtiltották, hogy felkeljek az elsõ 3 napban az ágyból, de ahogy engedélyezték, segítség nélkül talpra álltam (és sétáltam is volna ha nem kezdek szédülni, de arra várni kellett még vagy 3 percet). Az elejében azért rossz volt, mivel a végbélnyílást megtágítják, hogy véletlenül se repedjen szét, ezért elég nehéz tartani a székletet, de 1-2 nap és azzal sem volt gond.
Én az elsõ 5 napon egyáltalán nem is ihattam (ezért nagyon kiszáradt a szám is, úgyhogy javaslom, hogy Labellót vigyél magaddal és jó, ha egy feltöltött jégkocka tartót is teszel be a korházi fagyosba, hogy legalább az adjon egy kis nedvességet), az étkezés is a 10 napon jött be elõször a napirendembe.
Engem a 15. napon engedtek haza, és 2 hétig kellett még diétáznom, de utána már bármit ehettem, amit akartam.
Ja! És igen, a 2 kiló emeléshatár nálam is játszott (óvintézkedés egy esetleges sérv ellen), de már én is túlléptem a határt, de ezzel is vigyázni kell, mert az egyik lánynak a kórházból már 2 sérvmûtéte volt visszahelyezés óta, pedig nem is emelt többet az ajánlottnál… azt mondják, hogy ez is egyénfüggõ, mert van akinek nem tud úgy regenerálódni a felnyitás után a hasfala, mint kellene…
Összefoglalva azért egyáltalán nem volt vészes az elsõ mûtéteimhez képest, (én sokkal rosszabbra számítottam, de szinte minden könnyen ment…)
Remélem én is tudtam kicsit segíteni, ha van még kérdésed, akkor nekem is nyugodtan írhatsz.

Egyébként akartam kérdezni, hogy kipróbáltad-e a pasztagyûrût és ha igen, akkor bevált-e!?

Legyen problémamentes, szép napod!

Lydia

Nincs jelen

#747 2008-08-31 17:59

sanvito
Tag

Szia Tomi !

Igen, elég szûkszavúan írtam, de hozzáteszem ami az elõbb kimaradt. Nekem is kb. 6 órás volt ez a mûtét (is) , de elértem hogy a katétert és a gyomorszondát már a mûtõben tegyék be. A centrális vénát ez alkalommal már megúsztam. Egy éjszakát az intenzíven töltöttem, reggel vittek vissza a kórterembe. aznap vették ki a gyomorszondát, a katétert pedig "hólyagtorna" után másnap. Végbélfájdalom az elsõ napon nekem is volt, de a bélvarrógép az oka, azt a végbélen keresztül vezetik fel. Enni ahogy írtam én sem kaptam jó sokáig, kb. az 5. napon kaptam szívószállal valamilyen tápszert, de nem nagyon jött be, ezért inkább nem is kértem. Zuhanyozni már a harmadik napon tudtam, mert a kötést levették és egy filmmel fújták be a sebet. Én is vittem most is a DM-bõl nedves WC papírt, nagy hasznomra volt, és tik-tak cukit szopogatni. A székletet elõször nagy mennyiségû levegõ elõzte meg, ez jó, mondták az orvosok. Étvágyam az nem nagyon volt, de a sok folyadék és pár falatka azért gondoskodott róla hogy mûködjön a "berendezés". A klinikán a kapaszkodó nem divat (pont a sérv megelõzése miatt) de a haskötõt sem javasolják. Kicsit szorítósabb alsónemû pont megfelel, azóta is ilyet hordok. Paraffin még mindig van itthon, és glicerines kúp is, szükség esetére.

Pussszz, írj ha kérdésed van, valaki mindig itt van aki segít !!!!!

Sanvito

Nincs jelen

#748 2008-08-31 18:23

Tomi83
Tag

Sziasztok!

Sanvito és Lydia köszönöm a részletes beszámolót a mûtétrõl. (Nem igazán nyugodtam meg ,de hát tul kell rajt esni és csak jobb lesz mint most.)

Sanvito: A mûtét még nem tudom mikor lesz ,de lassan közeledik már eddig úgy van szeptember vége, október eleje. Kell majd idõpontot kérni egy röntgen vizsgálatra és ott megnézik van-e még gyulladás a bélben és itt döl el mikor lehet mûteni majd.

Lyndia: A pasztagyûrût nem próbáltam még mivel kétséges honnét tudom beszerezni ezért elõször Sanvito által ajánlott kenõcsöt probálom amit a gyógyszertárba könnyedén betudtam szerezni. Eléggé csíp a sebnél de remélem helyre hozza nehezen szívodik be, ezt nem is szoktam megvárni hanem ráragasztom a zacskót egybõl.

Mégegyszer köszönöm a gyors és bõ válaszokat.
Sziasztok

Nincs jelen

#749 2008-08-31 21:41

Nita
Tag

Sziasztok!

Nem voltam itthon a hétvégén, de remélem nem  maradtam még le róla Ánya, és olvasni fogod
az üzenetem! Nagyon drukkolok neked, és hiszen hogy annyira kiegyensúlyozottan állasz hozzá
ehhez az egészhez ami veled történik, hogy minden rendben is lesz!!! Remélem hamar kapunk majd híreket rólad!!
Minden jót kívánok, és siess vissza hozzánk!!

Nincs jelen

#750 2008-09-02 09:20

Seol
Tag

Szia Mindenki!
Puszi a Bosziknak!
Ánya már elvileg túl van a mûtéten. Biztos minden rendben van és most boldogan és nyugodtan pihengél.
Nagyon drukoltam Neki és nagyon várom vissza!
Fiuk, Lányok… Milyen az a sztóma tágítás?
Minden érdekel róla! Kell befeküdni hozzá a korházba? Mit csinálnak velem? Fog fájni? Meddig tart? Még az is érdekel hogy meleg lesz e vagy éppen esni fog e az esõ. :)
Elöre is nagyon köszönöm a válaszaitokat.
Ági

Nincs jelen

IBDoktor

Láb