#751 2008-09-02 10:23

sanvito
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet a sztómával

Szia Seol !

Na végre jelentkeztél..... az emberre a frász jön.
Ezt sajna nem tudom, nekem csak sztómán át beöntésem és irrogoszkópiám volt, de egyik sem fájt !
Valaki biztos ír majd, aki átesett már tágításon !
Írhatnál kicsit bõvebben is, mi van Veled????

Pussszzz :):):)

Nincs jelen

#752 2008-09-02 10:55

Seol
Tag

Szia Sanvito!
Rossz pénz nem vész el. Csak elkopik, szakad, vagy újat nyomnak belõle.
Én az újra nyomás fázisába vagyok. :-D
Szervileg elvileg jól vagyok. Vagyis most azt sem tudom. Láthatólag és feltûnõen egyre kisebb a sztómám. Még várok pár napot azt irány a korház.
Fenekem viszont elkezdett rohamosan gyógyulni. És ezt köszönhetem egy dühös patikus néninek. Egyszerûen megunta hogy a Férjem 3-4 naponta valami új kenõcsért ment, ami talán majd használ. Be állította a páromat a sarokba és kevert nekem valami kencét. :)  Nem csíp, nem szúr. Viszont hororisztikusan pezseg! Valami észbontó egy látvány! Az is az volt, ahogy a Férjem sápadt tõle. Féltem is hogy vagy lehány, vagy rám ájul. :))
Viszont a sebem egyre kisebb és szebb lesz és már ha kocsiba ülök, se szakad újra fel.
Jövõ hétvégén megvagyunk hívva anyámékhoz egy nagy szülinapi, pacalos kerti partira. Arra gyûjtöm magamat, hogy el merjek menni. Nem ártana a lelkemnek a társaság.
Na puszi Nektek. Majd be be lesek.
Seol

Nincs jelen

#753 2008-09-02 11:17

sanvito
Tag

Seol !
Na jól van, már aggódtam......A sztóma egyébként kisebb lesz az idõ múlásával, nekem már szinte "szép" volt amikor visszazárták, pedig mivel nem tervezett mûtéttel csinálták nem indulhattam volna a "sztóma szépségversenyen" vele.
Biztosan el tudsz majd menni, már elõre is jó étvágyat (gondolom van is) a fincsi kajákhoz !!!!!
Pussszz

Nincs jelen

#754 2008-09-03 07:54

MrPeetR
Tag

Sziasztok!

Ányáról nem tud valaki információt? Telefonon nem beszélt vele valaki?
Tegnap eljutottam a Margit kórház bejáratáig, de képtelen vagyok oda többet betenni a lábam a velem történtek után...:(

Nincs jelen

#755 2008-09-03 08:00

sanvito
Tag

Szia MrPeetR !
Talán Roor  írta,  hogy túl van az 1 órás mûtéten és jól van, csak kicsit kába. Üdvözöl mindenkit. Ez hétfõn volt...... és várjuk hogy a párja jelentkezzen !

Pussszzz

Nincs jelen

#756 2008-09-03 08:15

bánatos
Tag

Sziasztok!

Sajnos nekem sincs hírem Ányáról, de ha kapok valamit, gyorsan megosztom. Várjunk......

Nincs jelen

#757 2008-09-04 10:29

sanvito
Tag

Sziasztok !

Tud valaki valamit Ányáról?????

Nincs jelen

#758 2008-09-04 11:27

bánatos
Tag

Sziasztok!

Én még semmit, sajna.

Nincs jelen

#759 2008-09-04 20:49

Nita
Tag

Semmi híretek nincs?! Nagyon várom én is! :/

Nincs jelen

#760 2008-09-04 21:39

bánatos
Tag

Sziasztok!

Még mindíg semmi hír Ányáról!

Nincs jelen

#761 2008-09-04 21:55

Margóci
Tag

:( Reméljük hamarosan jelentkezik a párja és minden rendben lesz!!!

Nincs jelen

#762 2008-09-05 01:32

kukackonzerv
Tag

Sziasztooook!
         Teli a konzervesdobozom hírekkel a MI Ányánkról:):):):):):):):)!

Ánya állapota javul,ma volt a mûtét utáni harmadik nap, amikor itt az ideje a belecskék
                 ébredésének.
                     Sok infúziót kap még, este 1/2 8- kor is csücsült az ágy szélén és hozták a következõt.
Sajnos hányt szegény, de kapott orrszondát, amit egyszer le is cseréltek(az elsõ kellemetlenül kényelmetlen"volt):(:(:(:(:(
         azóta lassan de biztosan tisztul:):):):).
   Még persze  küzd a hányingerrel,de a közérzete a második szonda felhelyezése óta sokat javult!:):):):):)

Abszolut pozitívan és kedvesen fogadott,nem volt kedvtelen , letört ,vagy ilyesmi,persze egészséges             
                aggodalmak még izgatják.A párja mindenben a segítségére van és sok idõt tölt vele.Kellemes a szoba is
                   számára, senki nem zavarja,és teljesen
                    önállóan ellát maga körül mindent, az infúziók közti szünetet erre ki is használja ügyesen:):):):)
                Bélmozgást még nem érez, de míg ott voltam fantasztikus dolog történt(megtisztelve éreztem magam)
                 méghozzá az, hogy megindultak  az elsõ jelek:):):)affelé ,hogy az összeköttetés"
                   odabennt kezd beindulni...=D=D=D  Nagyon jó  volt együtt örülni.=D=D=D
                       Sokat gondol mindenkire a fórumon és alíg várja hogy megoszthassa velünk az átélteket.
                          ( A kórház állapota sajnos továbbra is instabil , most különösen érezhetõ ez odabennt.)
                         Ánya mindenkit puszil a Szent Margitból, és mi szeretettel várjuk IDE -HAZA!=D=D=D=D=D

Szerkesztette: kukackonzerv (2008-09-05 01:40)

Nincs jelen

#763 2008-09-05 01:36

kukackonzerv
Tag

SORRY! Nem néztem az órát, hogy ma már holnap....hmm,már(péntek)van!=D

Szerkesztette: kukackonzerv (2008-09-05 01:37)

Nincs jelen

#764 2008-09-05 06:39

zolcsi
Tag

Végre!
Köszönjük @!
Ánya kitartás a nehezén túl vagy!:)

Nincs jelen

#765 2008-09-05 07:39

pasek
Tag

Ánya!
Mutasd meg nekik, hogy KI A KIRÁLY!!!
:D:D:D

Nincs jelen

#766 2008-09-05 08:25

sanvito
Tag

Sziasztok !

Na végre valami hír...... Gyors jobbulást, problémamentes gyógyulást Ányának !!!!!

Nincs jelen

#767 2008-09-05 13:01

Margóci
Tag

Juhúúú Ánya!!!! :) Annyira örülök neked...!! Várunk!!! :)

Nincs jelen

#768 2008-09-05 13:10

Margóci
Tag

Kukackonzerv!
Neked meg köszönjük szépen az infókat!:)

Nincs jelen

#769 2008-09-05 18:57

Lucifer
Tag

Kukackonzerv!
Köszönjük az infót sok puszi és mihamarabbi gyógyulás Ányának!
De irtam a Roor-ba is!

Nincs jelen

#770 2008-09-06 11:39

Seol
Tag

Szia Mindenki!
Puszi a Bosziknak!
Én is köszönöm az infot Ányárol. Tényleg jó tudni hogy gyógyulgat! :)
Viszont Titeket olvasva…
Nem egy barátságos és könnyû helyzet egy sztoma vissza zárása sem.
Nem félek tõle kevésbé :)
Viszont még mindig nem tudom, hogy milyen a sztoma tágítás… :(
Valaki???

Nincs jelen

#771 2008-09-06 12:35

kukackonzerv
Tag

Sziasztok!
       Sajnos ritkán tudok jelen lenni, aranyosak vagytok.:) 
                 Hétfõn újra megyek a Margitba, és próbálok híreket hozni!

Puszi mindenkinek, és tünetmentes hétvégét :):)!

Nincs jelen

#772 2008-09-06 15:57

Lydia0517
Tag

Szia Seol!
Nekem majdnem volt sztómatágításom, úgyhogy valamicskét faggatóztam, hogy az milyen, de  nem mondható, hogy sokat tudok róla…
Szóval a lényege, hogy ugye egy mûszert feltolnak a sztómába. Elvileg ez nem egy fájdalmas manõver (mivel, hogy a bélben nincs ideg), kivéve, ha felmaródásod van a sztóma körül, mivel az ugye hegesedik és szétrepedhet. A beavatkozást általában ambulánsan végzi a sebész, tehát nem kell befeküdnöd. Viszont elvileg ha kéred, akkor hív az orvos egy anesztest, hogy amennyiben fájdalmasnak éreznéd, akkor kaphass egy felületi altatást, amivel aztán estére szintén nem kell benn maradnod, csak egy pár órás pihenésre lenne szükséged a kórházban, hogy az altató kimenjen a szervezetedbõl.
Nekem ezt mondta az orvosom, de nem tudom, hogy ott, ahol téged kezelnek hogyan mûködnek a dolgok, mivel nálam a mûtét után is sok mindent másképp csináltak, mint ahogy sanvito-nál, ezért gondolom, hogy itt is lehetnek eltérések.
Nem tudom, tudtam-e segíteni, de remélem, hogy legalább egy kicsit igen.
Jobbulást kívánok!
Lydia

Nincs jelen

#773 2008-09-06 16:22

Szilvike0522
Tag

Kedves Kukackonzerv!

Annyira jó,hogy tegnap talákoztunk!!!Látod már regisztráltam is!
Tényleg szupi ez az oldal!Nagyon sajnálom,hogy te is Crohn-os vagy,viszont nagyon örülök,hogy ilyen jól nézel ki!Megigérem meglátogatlak oda lent az üzletbe!!!
Millió puszi!

Nincs jelen

#774 2008-09-06 16:33

kukackonzerv
Tag

Szilvike0522!
              Nagyon örülök hogy itt láthatlak, és alig várom ,hogy a barátoddal együtt jóhírekrõl számoljatok   
                                                                                                                                           be!!!:):):):):):):)

Nincs jelen

#775 2008-09-06 16:38

Szilvike0522
Tag

Kukackonzerv!

Az még kicsit messze lesz!De mindenek eljön az ideje!Szóval szerinted jó ötlet,hogy ahhoz az orvoshoz járunk???Gergõ nem nagyon szeretne elmenni máshoz.
Vélemény?
A közelünkben lévõ kórházról annyit ha gondolod Én is melléd állok !!!
Pussz

Nincs jelen

#776 2008-09-06 23:36

kukackonzerv
Tag

Szilvike!!!
         Nézzetek körûl a 'Megfelelõ sebész' és az 'Orvost kersesek' topikban, amint lesz idõm, ez utóbbiban leírom a tatai élményeim! Itt a sztoma téma aktuális.
                                                    Addíg is jó csemegézést:):)!

Nincs jelen

#777 2008-09-09 15:49

Ánya
Tag

Halohóóóóóóóóóóóóóó!

Újra itthon vagyok!

KÖSZÖNÖM A SOK JÓ GONDOLATOT, MIND UTOLÉRT ÉS HATOTT :) :D

A mûtétem maga nem volt hosszú és kimerítõ, de a vékonybelem nagyon vékonyka és nehezen engedte át a varrt részen a folyadékot is. Ez volt nehéz, megvárni a bél beindulását. Nekem hosszan tartott, ahogy olvasom másnak rövidebb. :)
Volt még izgalom a tegnapi napon is, mert ettem, olyant, amit lehetett, nem is sokat, mégis baj lett. Hánytam, ismét infúzió, de ma hazajöhettem. Szigorú diétán vagyok, szinte csak folyékonyt ehetek a hét végéig és úgy, ahogy Sanvito írta. Azt hiszem a mûtét után a diéta sokkal fontosabb, mint ahogy gondolná az ember. Mivel tudjuk, hogy a diéta a betegség során is egyén függõ, nem könnyû kitalálni, hogy kinek mi a jó és mi a rossz. Remélem, a tegnapi nappal már a tudás birtokába jutottam, mármint a diétámat illetõen.
A pocim nem fáj, nem volt katéter, dréncsõ!!! :D A mûtét másnapján kelhettem fel, alig vártam már és szinte erõm teljében vagyok azóta is. Nekem nagyon "könnyû" volt a mûtétem és nem amiatt volt a gondom.
Amit nagyon fontos még megírnom, hogy az ivás, a folyadék bevitel mennyire kihat az állapotunkra. Ezért jó a kórházban az infúzió lehetõsége. Itthon meg a folyamatos kortyolgatás.

A párom szinte végig mellettem volt, ezért nem tudott írni, de telefonon igyekeztelek tájékoztatni benneteket.

Kukackonzerv látogatásai, mert kétszer is eljött, mindig a legjobbkor :D, nagyon sokat segítettek. Itt is köszönöm neki. :D :D

MrPeetR!
Nagyon szurkolok neked!!!

Seol!
Hátha nem kell a tágítás:)
A bulihoz jó szórakozást :D

Sanvito!
Akkor te már kezdheted a diétád enyhítését. Gondolk rád, vágyakozva, egyszer majd én is eljutok oda :)
Kiváncsi vagyok a képekre. legalább így része lehetek a nyaralásotoknak. Édes nagy puttony lehet az unokád!!

Mindenkit ölelek,

most elkezdek olvasgatni máshol is.

Nincs jelen

#778 2008-09-09 16:43

mercy70
Tag

Ánya,nagyon örülök,hogy túl vagy a mûtéten és jól érzed magad.Te most már egy új,egészségesebb életet élhetsz.Kívánom neked,hogy ez mindig így legyen!

Nincs jelen

#779 2008-09-09 16:55

aiolosz
Tag

off, de bocsanatos :)
Ánya, ezt Neked szedtem a virtualis reten:
<kép>

Nincs jelen

#780 2008-09-09 17:16

Lisa
Tag

Szia Kedves Ánya!!
Örülök, hogy otthon vagy és, hogy minden rendben! Vigyázz Magadra és nagyon köszönöm!
Puszi : Lisa

Nincs jelen

#781 2008-09-09 17:43

sanvito
Tag

Kedves Ánya !

Isten hozott itthon !
Örülök hogy már otthon vagy, és jól is vagy.
A diéta tényleg fontos, látod nálam már 3 hónap telt el a zárás óta de még mindig csak "kisérletezem"....
Nagyon sokat pihenj, (persze mozogj is, de ettõl nem félek hogy nem így lesz), és csak óvatosan az emelgetéssel is. Figyeld magad nagyon (de azért persze ne legyél hypo.... de jobb félni mint megijedni), nagyon vigyázz magadra, "VIGYMAG!" ahogy írtam is nem régen (még rajtam is rajtam a kabala "vigymag" karkötõ, amit a tesómtól kaptam. Tényleg, még le sem vettem mióta .....)
Pihizz, de jelentkezz, jelentkezz, jelentkezz !!!!! (küldöm a virtuális karkötõt.....)

Millió pussszzz :):):):):)

Nincs jelen

#782 2008-09-09 18:01

bánatos
Tag

Kedves Ánya!

Nagyon örülök, hogy jól érzed magad, de amirõl beszéltünk, légyszi tartsd szem elõtt. Sanvito amit írt neked azt is igyekezzél betartani, a diéta nagyon fontos, a mozgásodra is ügyelj. Nem sok idõ kivárni a veszélymentes idõszakot, ennyi áldozatot hozni kell, a jövõ érdekében. Nagyon vigyázz magadra, és figyeld magad!
Sok szeretettel: Feri

Nincs jelen

#783 2008-09-09 18:09

MrPeetR
Tag

Ánya! Saját sikerként élem meg az örömöd és gyógyulásod! Szuper! Vigyázz nagyon magadra azért még! Én most pont a MÁV-ban fekszem, holnap lesz az altatásos tükrözés. Ha az rendben, jön nekem is a záró. Sokat gondoltam Rád, és bár nekem volt egy félresikeredett sztómazáróm, a Te sikeredben egy percig sem kételkedtem!!! Csak így tovább!

Nincs jelen

#784 2008-09-09 18:13

sanvito
Tag

MrPeetR !

Kitartás ! aztán jelentkezz !!!!!! :):):)

Nincs jelen

#785 2008-09-09 18:20

roor
Tag

Halika!

Ánya kedves isten hozott itthon.:D:D:D:D

Nincs jelen

#786 2008-09-09 18:34

Lucifer
Tag

MrPeetR !
Szoritunk neked is , remélem minden okés lesz a tükinél!

Ánya!
Örülök , hogy itthon vagy!

Nincs jelen

#787 2008-09-09 18:40

MrPeetR
Tag

Köszi Sanvito! Amit én az utóbbi idõben már átéltem, ahhoz képest ez nem több akár egy háziorvosi látogatás. Kis hashajtás, tükrözés altatásban, fájdalom és kellemetlenség mentesen! Igazán semmiség! Majd holnap este jelzek mi volt, de tudom, hogy jó eredmény lesz! Azért köszönöm mégegyszer!

Nincs jelen

#788 2008-09-09 19:21

zolcsi
Tag

Ánya örülök,hogy minden rendben!:D
Nagyon szurkolt ám itt mindenki Neked!:D
Puszi :Zoli

Nincs jelen

#789 2008-09-09 19:34

pasek
Tag

Halihó Ánya!
Rövid lábadozást :D

Nincs jelen

#790 2008-09-10 10:13

Ottó
Tag

Kedves Ánya csatlakozom a többiek jó kívánságaihoz!
A diéta tényleg fontos, de azt hiszem ezt már igencsak kifejtettem...
Fontos , hogy az ember akarjon gyógyulni, mi nem esettanulmányok vagyunk sem kódok az oep-nak.
Az én zárómûtétem ezév júl. 25-én múlt három éve, Dobó professzor csinálta...

Nincs jelen

#791 2008-09-10 18:01

Ánya
Tag

Nagyon köszönöm a köszöntõ sorokat és a virtuális virágcsokrot is :) :D

MrPeetR!
Tudjunk a továbbiakról is, hogy szoríthassunk és küldhessük az energiát!!

Bánatos, Sanvito, Többiek!

Fontosak a segítõ, helyes úton megtartó írásaitok. Még a szigorúbbnál is szigorúbb diétát kell tartanom, folyékonyat, de már éhes vagyok. Azért tartom magam és ebben jön jól, amit olvasok.

Ma már lényegesen jobban ment odabenn a folyamat, ennek megfelelõen már "többször mentem WC-re, mint jól esett volna", hogy egy általam megkedvelt intenzíves nõvérkétõl hallott mondatot idézzek. Tegnap meg már azon paráztam, hogy nem megyek elégszer, mi van? Mára már tudom, hogy mi van. De nagyon jó, hogy mûködik.

Ottó!
akkor te is tudod milyen a Dobó féle mûtét! Nekem nagyon sokat jelentett, mikor végre elengedtem a félelmeimet és újra rá tudtam hagyatkozni. Nagy rajongója vagyok :D :) :D

Jó, hogy itt lehetek veletek ismét!!!

Nincs jelen

#792 2008-09-10 18:48

sanvito
Tag

Szia Ánya !

Átérzem teljesen a helyzetet, hazajövetelem után pár nappal én is hívtam fel a kórházat h "nem volt ma, mit csináljak????" Aztán paraffin lett a megoldás, hetekig 3x1 evõkanállal ! (nem mondom h megkedveltem, de gondoltam olasz vagyok, iszom mint õk az olívát....) Annyit mondtak azért, ügyeljek a rendszerességre és a sok folyadékra (na ebben Te most nem szenvedsz hiányt...) Na és persze semmi erõlködés. Biztonság kedvéért Phenolphtaleini hashajtót is kaptam (a többi nem nagyon javallott) amit persze nem lehet már reci nélkül kapni, de nem kellett mégsem bevennem eddig. Ja és beszereztem a glicerines kúpot is....

problémamentes "könnyû" napokat, írj majd ahogy csak tudsz ! :):):)

Szeretettel

Nincs jelen

#793 2008-09-10 19:16

Margóci
Tag

Sziamia Ánya!:))

Nincs jelen

#794 2008-09-11 11:05

MrPeetR
Tag

Sziasztok!

Nem lett jó a colonoscopia eredménye. :(
A sztóma alatti, illetve feletti részen is van egy-egy 10 centis részen gyulladás, így nem vállalható be biztonsággal a mûtét. Most gyógyszeres terápia módosítás történt, majd 1 hónap múlva kontroll colonoscopia. Most megint felmerült bennem, hogy nem volt-e felelõtlenség egy jó vérvizsgálati leletre hagyatkozva mindenféle elõzetes képalkotó diagnosztikai vizsgálat nélkül megkísérelni a visszahelyezést februárban a Margitban...
Nyilván az volt...
Most is 3,2 volt a CRP, 6 volt a süllyedés, a CT azt állapította meg, hogy nincs Crohn-betegségre utaló jel. A colonoscopia mégis kimutatta a gyulladást. A kockázatok minimalizálása érdekében szerintem mindenki ragaszkodjon ezen vizsgálathoz a zárómûtétje elõtt. Jobb pár hónapot tovább élni sztómával, mint egy varratelégtelenségnél életmentõ mûtétre szorulni. Kicsit csalódott voltam, de semmiképp nem elkeseredett. Biztosan megvan az oka, hogy miért ne most mûtsenek. Várok türelmesen....

Nincs jelen

#795 2008-09-11 11:23

sanvito
Tag

Kedves MrPeetR !

Nem örülök hogy nem tökély a leleted, (ki tudja milyen lehetett az elõzõ gyógyszeres terápia elõtt...) de annak IGEN hogy nagyon lelkiismeretesen és körültekintõen járnak el a késõbbi szövõdmények minimalizálására, elhárítására.
TELJESEN EGYETÉRTEK VELED !!!!!! HIDD EL, NAGYON IS JÓ HELYRE KERÜLTÉL !!!!!! Most aztán tisztán látszanak a kórházak közötti különbségek. Semmiképp sem az a normális ha csak a szerencsén múlik hogy kialakul-e szövõdmény vagy sem, életben marad-e a beteg vagy nem ! (Azért mégsem oktalan talán a mûtéti, elõkészítési protokoll.....)
Az biztos, hogy a mûtétet csak a legjobb fizikai állapotodban fogják megcsinálni, és csak AKKOR ha minden optimális !
Már úgyis vacak idõ lesz, de a strandolást nem felejtettem ám el !!!! Mindennek eljön az ideje ! De Te ezt úgyis tudod !!!!

Remélem a Te tanácsaidat is szemelõtt tartják majd a mûtétre várók !!!!

pussszzz :):):):):)

Írj privit ha van idõd.....

Nincs jelen

#796 2008-09-11 11:48

bánatos
Tag

Kedves MrPeetR!

Ne keseredj el, hogy most nem megfelelõ az alkalom a sztómazárásra, a lényeg, hogy ezt itt ki is mutatták.....
Legyél továbbra is türelmes, a megfelelõ körülmények biztosan el fognak jönni!
Sok szerencsét, és sikert kívánok neked! Nem csak a mûtéthez, hanem az életben is!

Nincs jelen

#797 2008-09-11 11:59

Ánya
Tag

Kedves MrPeetR!

Együttérzek veled az eredményed miatt, de abban is, ahogy látod a helyzeted :D
Csak így lehet, ha elfogadjuk, ami jön. Jó, hogy ilyen kontroll is volt a mûtéted elõtt és nem kockáztatnak :)
Most a záró után már látom mennyire fontos a belek megfelelõ állapota! Jó, hogy ismét bebizonyította az általad választott kórház és csapata, hogy jól és biztosan mûködnek!!
Akkor nem vagy chronos? Ez azt jelenti? Akkor a gyulladást biztos hamar le tudják majd húzni!!
Továbbra is várom/ várjuk a híreket felõled!!

Ahogy Bánatos írta: türelem, az a fontos :)

Nekem változó a türelmem a diéta tartását illetõen, de még megy. Mármint a nagyon szigorú diéta tartása. Alig várom a jövõ hét elejét, amikor elkezdhetem a már ismert sztómás, mûtét utáni étrendemet. Nem gondoltam volna valaha is, hogy ennyire vágyni fogok rá :)

Az életemet azonban ezzel együtt is nagyon élvezem, szeretem a szeptember végi gyenge napsugaras napokat is :)

Ennyi talán elég is lenne belõlem.

Mindenkinek legalább annyi jót kívánok, mint amit én kaptam eddig :D :D

Nincs jelen

#798 2008-09-11 13:36

MrPeetR
Tag

Köszönöm mindenkinek a hozzászólást! A dolgok pozitív oldalát nézve nagyon örülök az elõvigyázatosságnak. Tavaly a Margitban 6 héttel hitegettek, amit sztómával kell leélnem. Anyagi okok miatt a 6 hétbõl 3 hónap lett, majd komplikáció. Most mindjárt egy év eltelt, nem oszt, nem szoroz már ez az egy-két-három hónap. Viszont megnyugtató, hogy biztosra mennek és nem zsákbamacskázunk. Ez a magyar egészségügy egy pozitív szeglete úgy látszik. Ki hinné, hogy van még ilyen is...... ráadásul hálapénz mentesen....
Igaz az orvosi esküvel egy hasonló hozzáállásra esküdnek fel az orvosok, hogy az esküjüket hányan szegik meg....na ezt inkább hagyjuk.
Köszönöm a támogató sorokat mindenkinek, majd legközelebbre (1 hónap kb.) ígérem összeszedem magam és jobb hírekkel szolgálok.

Szép napot mindenkinek!

Nincs jelen

#799 2008-09-11 16:25

zolcsi
Tag

Kedves PeetR!
Sajnálom az eredményed mégis jobb így mint egy újabb "félresikerült" mûtét.Az elõrelátás megelõzés mind  nagyon fontos dolgok.Még a colonoscópia sem a legmegbízhatóbb módja diagnosztizálásnak.Csak a a Biopszia.De azért már ha a képen egyértelmû nincs mirõl beszélni.A véreredmény pedig tegnap jó volt de ha ma belobban  puff.
Fel a fejjel és vigyázz magadra.Apropó gyógyszeres terápiát kapsz most?

Szerkesztette: zolcsibal (2008-09-11 16:25)

Nincs jelen

#800 2008-09-11 16:51

MrPeetR
Tag

Köszi a biztatást Zolcsibal! Kapok gyógyszereket, persze. Immurant most 75 mg-ról megemelték 100 mg-ra. Medrolt 16 mg-ról levitték 8 mg-ra. 3x2 Salofalk ezen felül. A Budenofalkot meg leállították, azt mondta a doki nem sok értelme van. Vettek biopsziát is, de így szinte mindegy, nyilván nem igazolhat jót egy gyulladt béldarab. Amennyiben eltûnik a gyulladás, nem lesz colonoscoppal látható, akkor is több helyrõl vesznek majd biopsziát, mert csak és kizárólag gyulladásmentes belet hajlandóak visszavarrni. Azt hiszem ez így korrekt, ezt így el is tudom fogadni teljesen.

Nincs jelen

IBDoktor

Láb