#1051 2009-02-07 17:42

sanvito
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet a sztómával

Szia Lacus !

Kicsit nem értem a jelenetet !!!! :):):) fürödj nyugodtan a zsák nélkül, enyhébb zuhanyfokozatra állított zuhannyal a sztóma és környéke és kaphat vizet, láthatod, a bél alapértelmezésben zárva van (mint a végbél is), csak akkor nyílik ki ha funkciója van,  aztán törölközz meg (én erre a területre külön türcsit használtam, aztán még papírvattával itatgattam le a nedvességet), száradj meg, amíg lehet hagyd szabadon, az jót tesz az esetleges felmaródásoknak, majd kend be stomic krémmel azt a felületet a sztóma körül ahová majd nem kerül a zsák. Majd a zsákot - még felragasztás elõtt - kend a pasztával, és utána ragaszd fel.
Ha a felragasztás elõtt azt a részt ahová a zsák kerül majd, bekenegeted a convacare ápoló kendõcskével, még biztosabb a tapadás, mert az ragacs is egy kicsit.

A paszta nagyon jó, ne felejtsd el, gyógyít is.

A széklet sajnos oldhatja a szilikont, néha nálam is elõfordult. Kisebb baleseteknél, amikor nem akartam még cserélni, hasznos volt a leukosilk nevû fehér, selyemszerû ragtapasz, ami téphetõ és a bõrödet sem nyúzza le, volt amikor azzal nyújtottam elsõsegélyt, hogy kibírjam a következõ cseréig.

A kétrészesnél egy kicsit egyszerûbb, mert a paszta az alaplapra jön, majd felragasztás után látszik hogy mi az a felület ami a sztóma körül szabadon maradt, tehát nem fedte be az alaplap, erre jön a stomic bõrápoló, és a teljesen száraz alaplapra megy fel majd a zsák....

Szerintem azért válik le, mert zsíros a bõröd, ezért a bõrödet teljesen szárítsd meg, ha van kék tisztító lötyid, azzal még kend át mert az zsírtalanít, és utána jöjjön a bõrápoló ha kell, és a pasztás zsák. Ha a zsákot megmelegíted felragasztás elõtt pl. a radiátoron (én ezt a klinikán láttam, ott így csinálták egy éve, februárban) vagy a felragasztás után kis kézmeleggel vagy hajszárítóval melegíted kicsit, nem fog leválni. 

menni fog ez !!!! :):):) és reméljük nem is kell sokáig ! :)

Nincs jelen

 

#1052 2009-02-07 18:25

Juc80 párja (Lacus)
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet a sztómával

Sanvito! Zsák nélkül zuhanyzok--> lezuhanyzok "felül" baba tusfürdõvel megmosom minden hol,a sztóma környékén is, utána megtörölközök,papir kéztörlõvel körbetörlöm a sztómát,és bekenem a krémmel,mindezt a fürdõkádban... -->utána zuhanyzok tovább,de úgy h felt már ne legyek vizes, megmosom a lábam,meg mindenem deréktól lefelé... utána megint törölközés,aztán jön a sztómaápolás, kék lötyivel körbetörlés,mert ugye tisztának kell lennie,aztán megint papir kéztörlõ,mert száraznak is,oszt amíg a zsákot vagdalom,szárad és levegõzik az a rész, aztán jönne a paszta amit már 2 napja elfelejtek használni,a sztóma környékét úgy 1 cm szélességben körbekenem... és ráragasztom a kinyomott hasamra a szatyrot ;) oszt jön egy kis simogatás, hogy érezze, hogy törõdök vele is, meg hogy rendessen rá ragadjon ;)
Ápolókrém: Stomic bõrtápláló krém
Paszta: convatec Stomahesive (Bõrvédõ-és tömitõanyag)
Lemosó tisztitófolyadék:  Stomic bõrtisztító folyadék
A zsák rákerül a radiátorra, h melegedjen,lágyuljon a szilikon

Nem tudom mit csinálok rosszul, velem van a gond?

Nincs jelen

 

#1053 2009-02-07 19:11

sanvito
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet a sztómával

Szia Lacus !!!!

Hááát, mindent úgy csinálsz ahogy kell, ahogy a NAGY KÖNYV-ben meg van írva, és ahogy mi is csináltuk, mindannyian. !!!!!! :)
Hozzáteszem, még a Klinikán volt olyan napom hogy 1 óra alatt 5 zsák "esett le" rólam, el is voltam rendesen keseredve hogy hogyan fogom ezt majd megoldani otthon.
Aztán mielõtt hazajöttem, kikísérleteztük a 2 részes, nekem legmegfelelõbb eszközöket, így rendelték be az alaplapokat, zsákokat mire hazamentem.
Mert ugye függhet ez testalkattól, a sztóma elhelyezkedésétõl, méretétõl.... Az enyémet életmentõ mûtéttel csinálták, "láttam már szebbet is" mondta a sztómás nõvér.... :(
Ha a tiéd tervezett mûtét volt, valószínûleg a legideálisabb helyre tették... :)

Még az lehet hogy rossz széria zsákod van !!! Sajna ilyen is elõfordul, nekem is volt egy ilyen dobozom, alig vártam h elfogyjon, mert azon a 7en elég sok balesetem volt !!!!

Amúgy minden cucc az amit én is használtam....

Próbáld meg a pasztát a zsákra kenni, és minél gyorsabban felragasztani !!!!
Vagy próbálj ki  egy másik csomagból zsákokat (bár nem ismerem az egyrészesek kiszerelését).

Írj majd hogy hogyan boldogulsz, addig is balesetmentes, zsákspórolós napokat !!!!

pussszz :):):)

Nincs jelen

 

#1054 2009-02-07 19:35

Juc80 párja (Lacus)
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet a sztómával

Sanvito, az az igazság, hogy elég sokat mozogtam ma, tehát érthetõ ha egy kicsit viselteseb lett a tarisznyám,csak fura volt, azt hittem lehet ezekkel a zsákokkal minden ilyet csinálni,nálam sajnos a sztómásnõvér nem volt ilyen alapos... :( csak a kórházi távozásom elõtt egy nappal látogatott meg... és nem is magyarázott sokat, meg fekve rakta fel a diszkószaatyrom... nekem meg az ugye nem megy... állva helyezem fel...

Azért örülök, hogy vagytok ám, sõt szívesen találkoznék veletek személyesen is, Komárom-Esztergom megyébõl van valaki?

Nincs jelen

 

#1055 2009-02-07 19:42

sanvito
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet a sztómával

Szia Lacus !

Én Bp., de "kis hazánkban" nincsenek távolságok...... remélem majd tudok menni a következõ talira !!!!!

Tuti h van itt "megyetársad", jelentkezni fognak....

Addig is pussszzz, gyúrj a záróra, és nyugodtan kérdezz-kérdezz-kérdezz !!!! :)

Nincs jelen

 

#1056 2009-02-07 19:59

juc80
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet a sztómával

Sziasztok!

Jöttem beköszönni :)
Laci elment a boltba, úgyhogy most legalább én is ideülhettem egy kicsit az egész napos takarítás után. Ma épp beépített szekrényt szedtünk szét és hordtuk le a harmadikról, úgyhogy friss vagyok és üde :)
Ne ijedjetek meg vendégjátékosok voltak segítségül, nem Laci csinálta a nehezét.
Én jól vagyok köszönöm és ahogy olvasom szerencsére felétek is minden rendben.
Próbálok a lehetõ legpozitívabban állni a dolgokhoz már a legeleje óta. Próbálok mindenbe belefolyni és mellette lenni, segíteni ha kell. Mint lelkileg, mint testileg. Néha nehéz, mert épp elég nekem is megbírkozni ezzel és Õ az olykori puffancsságával még nehezíti is az egészet. De megvagyunk, azt hogy ez az egész milyen hatással lesz a kapcsolatunkra még nem tudom. De azt hiszem azért most is szeretjük egymást. Ha nem hát majd Õ megcáfol. :)
Ági! Akkor együtt várjuk a a tavaszt?! :) Gyönyörû idõ volt ma is, talán voltál is motorozni?
Sanvito, Lisa, Ánya! Nagyon köszönjük Nektek ezt a rengeteg segítséget!
Ha lesz olyan találkozó feltétlen szóljatok és ha lehet én is elmegyek Lacival, mert nagyon megkedveltelek Benneteket!

Köszönünk mindent!
Szép hétvégét és jó pihenést Nektek, na meg nekem is :)

Ne reménykedjetek, jövök még! :) :)
Puszi!

Nincs jelen

 

#1057 2009-02-07 23:01

Ági
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet a sztómával

Drága Juc, mifelénk sajna vacak volt az idõ, meg most a lelkiállapotom sem megfelelõ a motorozáshoz ( a miértjét olvashattad a tombolóban ) és a motorozás alapfeltétele a nyugalom, de arra még pár napot várnom kell...:(
Mindenesetre az optimizmusom hamarosan felülkerekedik, és megint szép lesz az élet....a tavaszt  pedig nagyon várom már, elsõsorban persze a mûtét miatt, meg egyáltalán, már hiányzik a napfény, a meleg...még jó, hogy a kert folyton tele van mindenféle madarakkal, õk szolgáltatják az alaphangulatot, cserébe a finomságokért, amit kapnak tõlem. Már mutatja a tavasz közeledtét, hogy elkezdett kibújni a kertben valamelyik tavaszi hagymás virágom, meg hogy tegnapelõtt megnyírtam a vaukat - két uszkárom van - a tavaszi trendnek megfelelõen :D
Viszont a hatásosság kedvéért várjuk együtt mindannyian a tavaszt, oké?
Lacusnak azért nem tudok hozzászólni a kérdéséhez, mert másféle  zsákom van, meg én nem használok semmiféle adalékanyagot, meg tisztítókat meg krémeket, csak úgy natúrban nyomom :)
Szép álmokat mindenkinek.
Pusz
Ági

Nincs jelen

 

#1058 2009-02-08 11:55

Ánya
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet a sztómával

Lacus!
Sanvito mindent leírt, amit lehet. Amit én még hozzátennék, a személyes tapasztalatom: nem tûrte az én kis szerkezetem se a sok hajlongást, guggolást, stb. Valószínû az elhelyezkedése miatt. Nálam is volt emiatt idõ elõtti csere. Próbáltam elkerülni, de lakásfelújításnál ezt nem lehet!

További vidám zacskóragasztgatást, mert a humorunk nélkül........

ÁgI!

Nagyon együttérzek veled, írok privit.

Nincs jelen

 

#1059 2009-02-09 19:11

kukackonzerv
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet a sztómával

Sziasztok :) !
                       Bár nagyon rég jártam erre, és sajnos most is csak felületesen olvasgattam, de mint exzsákos" egy szeretetteljes üdvözlés erejéig beköszönök hozzátok. :)  (vmi visszahúúz.. :D )
                   Szeretnék mosolygót küldeni Lacusnak  :) és párjának. :)

      Mostanában nehezen jutok gép elé(nekem nincs még otthon), de sokat gondolok Rátok.  Ányának :), Lisának :), Sanvitonak :)!                                                                               ééés Áginak egy mondat ..:)
         Kedves Ági :) ! Már egy ideje csak tervezgetem, megírom mennyire örültem mikor megláttalak a forumon :), de most nem halasztom már tovább ;) .. asszem érzem amit írsz...van egy Pancsim 5éve:) a szerelmem... :) Nincs évtizedes motoros multam,(korábban autóval látogattam a Bikertalálkozókat), és ez lesz a 3. megkezdett évem, hogy nem ültem rá,(crohn miatt is) :( és már szükségessé vált egy mûszaki vizsga . De idén remélem sikerül letörölgetnem a port..:P
             Modiktól bocs, ha nem témába vág..de  ugye ritkaságomra való tekintettel :D ugye ideféérek?
                                                           
                                                                                                                   Puszi:@
                               Nna, bepótoltam a smileokat is..;)

Szerkesztette: kukackonzerv (2009-02-09 19:13)

Nincs jelen

 

#1060 2009-02-09 20:07

Ági
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet a sztómával

Szia, Kukackonzerv ( érdekes név...:) )! Nekem is csak 2 éve van jogsim meg motorom is, egy 250-es Kawasakim és imádom!! Neked is érdemes lenne azt a port letörölgetned :D!!! Köszi az üdvözlést!!
Kedves Lacus és a többiek,érdekes, hogy nekem akár 24 órát is kibír a zsákocskám, eddig még soha nem vált le, pedig kertészkedtem meg bútorcsere volt, meg csinálok vele mindent, amit azelõtt, de soha nem történt baleset ( ezt most hamar lekopogom :)
Ánya. köszönöm a levelet, ment a válasz..:(
Pusz
Ági

Nincs jelen

 

#1061 2009-02-10 12:42

Juc80 párja (Lacus)
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet a sztómával

Sziasztok!

Újra vagyok.
Kukackonzerv remélem egyszer majd eljön az az idõ, hogy személyesen is találkozzunk, de hihetetlen sokat köszönhetek neked is mivel, nem tudom mi lenne velem, ha nem tartottad volna bennem a lelket...
Hivni foglak amint lesz idõm, és nem hol csempe, hol meg ragasztó után rohangálok...

Ági nekem is kibír  24 órát, de félek, volt korábban pár balesetem, mikor levált a zsák a szilikon részrõl, vagy mikor arra ébredtem éjjel, h valami meleg folyik az oldalamon, hajnal 3-kor na de nem volt hiszti meg idegeskedés, szerencsére van egy pár ápolónõ rokonom, akitõl, hol kacsát kaptam, hol meg gumilepedõt pont az ilyen dolgok miatt. Ezektõl a függetlenül vezetek,és mindent megcsinálok amit ugy a szûk keretek között szabad...

Ánya, humor nélül nem is mûködik az egész, csak néha elmegy az egésztõl a kedvem, fõleg mikor fürdés után még a fürdõszobát is lehet takarítani :)Na de már 2 hét eltelt, és mér csak 10 van hátra...


Vigyázzatok magatokra majd még jelentkezem

Puszi Lacus

Nincs jelen

 

#1062 2009-02-10 13:18

Ági
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet a sztómával

Ez az, Lacus, csak pozitívan :D
Pusz
Ági

Nincs jelen

 

#1063 2009-02-10 13:19

Lisa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet a sztómával

Sziasztok ,
Végigolvastam Lacus, hogy álllsz, és hogy  haladsz a sztómás élettel. Én a magam részérõl, csak úgy mint Ági natúrban nyomom.
Szerencsére elmondhatom, hogy 4 és fél éve egyszer sem vált, le az alaplap (kétrészes) ,remélem ezek után is meg fog kímélni eme bosszúságtól...a felmaródás szokott a legnagyobb problémát okozni, erre talán az a legjobb, hogy ha pont akkorát vágunk ki ,amekorra maga a sztóma.
A fürdés meg már megbocsáss, de eléggé  "furi" amit mondtak, hogy kétrészessel, nem szoktak gyakran fürdeni :D ez jó. Csak naponta többször is , én amikor meleg van pláne, meg hát mondom Balcsiban áztatni magam :D
A párkapcsolatban én, már eleve sztómás voltam amikor megismerkedtem a párommal és teljese mértékben teljes életet tudunk élni a "harmadik élettársunkkal", nem zavar semmiben. A hangokat meg egy idõ után tudja az ember korrigálni pláne jól jön, egy zsúfolt egyetemi elõadó teremben, hogy ha vissza tudja fogni magát az ember...no nem mindig sikerül.
Az pedig, hogy mit lehet  sztómával csinálni, mit nem...inkább a minnél többet, és ez a gugolásra, felülésre mindenre vonatkozik.
Juc: csak bízni kell, és akkor minden rendben lesz, és naná, hogy jól alakull a kapcsolatotok, ez biztos!!!

Kukackonzerv : rég nem láttalak, örülök, hogy minden ok.
Ánya: SEOL? MI újság vele?
Sanvito: olyan jó látni, hogy itt vagy és írod a tapasztalatokat.
Ági: tessék lelkiállapotot kipofozni és készülni akkor a tavaszra!!! Lehet menni Lacussal együtt :D

És igen Lacus és Juc. úgy tudom, hogy lesz nem sokára (záros határidõn belül) egy pesti tali, amivel Sanvito is lóg nekem és Ányának, mivel megígérte, hogy jönni fog  a következõre és akkor személyesen IS lehet találkozni. Nagyon jó lenne ha jönnétek!

Szép, baleset-mentes napokat : Lisa

Szerkesztette: Lisa (2009-02-10 13:23)

Nincs jelen

 

#1064 2009-02-10 15:37

arpapa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet a sztómával

Kedves Lacus!

én hetedik éve élek stoma-val, bízvást állíthatom, hogy teljes életet lehet élni, én rengeteget túrázok (túravezetõ is vagyok) járok úszni, táncos mulatságokba (néha még asztalon is táncolok ;) )
szval nem szabad csüggedni, és itt a sorstársaim látom rengeteget segítenek
a legközelebbi találkozónkon szeretettel látunk (várhatóan Budapesten tavasszal)

Minden jót kívánok!

szeretettel: árpi

Nincs jelen

 

#1065 2009-02-10 15:42

én
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet a sztómával

Ánya! Mit tudsz Seolról?

Nincs jelen

 

#1066 2009-02-10 17:30

Ánya
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet a sztómával

Mindenkinek!

Seol ma ment haza a kórházból és azonnal itt lesz közöttünk ( a neten) :D :D

Nincs jelen

 

#1067 2009-02-10 17:42

Seol
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet a sztómával

Szia Mindenki :)
Szia Boszik .)
Még kicsit gyengén, de itthon vagyok .:)
Nagyon nagyon köszönök mindent!
A seben még nem tökéletes, két naponta kell járnom kötözésre! Még "kicsit" gyenge vagyok, de minden ott jön ahol azt kell:)
Valaki össze keverte a klavimat?
Még nem igazán találom a betüket :( Na de majd holnap...
Addig jók ne legyetek! Ide kevés egy "köszönöm" De tuti tudjátok mire gondolok!

Nincs jelen

 

#1068 2009-02-10 19:05

sanvito
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet a sztómával

sziasziaszia SEOL !!!!!

NAGYON NAGYON ÖRÜLÖK !!!!!

MILLIÓ PUSSSSZZZ

TUDOD....... AZ ERÕ VELED VAN !!!!!!

(AZÉRT CSAK ANNYIT MINDIG, AMENNYIT BÍRSZ !!!!! )

:):):):):):):):):):)

Nincs jelen

 

#1069 2009-02-10 19:11

Ági
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet a sztómával

Szia, Seol, üdv itthon!! Örülök nagyon, hogy rendben vagy!! Újabb pozitív példa!!
Pusz
Ági

Nincs jelen

 

#1070 2009-02-10 21:57

arpapa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet a sztómával

Kedves Seol!

legjobbakat kívánom!

szeretettel:árpapa

Nincs jelen

 

#1071 2009-02-11 15:06

Juc80 párja (Lacus)
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet a sztómával

Seol szia, és sok-sok erõt... Most csak ennyire van idõm, de jó lábadozást, még befutok...

Nincs jelen

 

#1072 2009-02-11 15:37

Ánya
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet a sztómával

Seol!
Csak lassan, megfontoltan, ami belefér, de azért írjál magadról, hogy mi is van veled. A sebed hogy gyógyul? tudod milyen kíváncsiak vagyunk!

Lacus!
Az a jó, ha ennyire tevékeny tudsz lenni és nincs idõd!!

Nincs jelen

 

#1073 2009-02-11 16:21

Juc80 párja (Lacus)
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet a sztómával

Nya megint vagyok, hülye egy napom volt... Reggel 6-kor kelés, futás apámért, meg öcsémért, mert a Praktikerbõl el kell hozni a kacatokat (kád, csempék, járólap...) Aztán ugye apumat gyorsan haza, mert megy dolgozni,utána vissza hozzán mert bontják szét a fürdõszobát,meg a wc-t, és még holnapra maradt a csemperagasztó, meg minden ilyen móka, és még egy fodrászt is be kell iktatni, mivel több mint 1 hónapja nem volt lehetõségem elmenni....

Na de megint mennem kell....

Nincs jelen

 

#1074 2009-02-12 12:00

Lisa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet a sztómával

Húúú Lacus, nem semmi , hogy pont így jöttek össze dolgok remélem, hogy jól bírod vagyis bírjáok, azért vigyázz nagyon Magadra még frissnek számítasz NAGYON!
Kád csampék, járólap, gondolom a család azért ment, hogy helyetted cipekedjen...jó, hogy van kire számítani.
No kezdem magam beleélni ebbe a felújjításba :D :D :D
Csak óvatosan !!
Lisa

Nincs jelen

 

#1075 2009-02-13 17:39

Juc80 párja (Lacus)
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet a sztómával

Vagyok-vagyok illetve sziasztok!

Jól vagyunk, megvagyunk, kicsit káosz az életünk, ma vettünk padlószõnyeget... Veletek mi újság?

Nincs jelen

 

#1076 2009-02-14 11:37

Ági
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet a sztómával

Szia, Lacus! Haladtok szépen, ez igen!! Gratula :)!

Ami engem illet, lekileg kezdek helyrejönni. Viszont aludni igen nehezen tudok pár napja, mikor már majdnem elaludnék, felébreszt egy nagyon rossz érzés, olyan, mintha nagyon de nagyon dühös lennék, és hõhullám tör rám. Fogalmam sincs, mi lehet ez, remélem, hogy " csak " a stressz miatt van, és elmúlik magától. Ráadásul úgy érzem, hogy az a sipoly, amit nem találtak sem a mûtét elõtt, sem alatta, de tudjuk, hogy valahol van, megint mûködésbe lépett, ami viszont veszélyezteti a zárómûtétet...úgyhogy jövõhéten irány az orvos..
Ezen kívül jól vagyok...:(

Pusz
Ági

Nincs jelen

 

#1077 2009-02-14 12:20

Ánya
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet a sztómával

Ági!
hátha mégsem! Jó lenne, ha a sipoly nyugton maradna és menne a záró!! Bár amilyen jól viseled a sztómás létet! Az követésre méltó!!
Sok nem túl jó történt mostanában körülötted, talán ezt dolgozod fel az álmatlan éjszakákon??

Küldök álom puszit, este :D :D

Nincs jelen

 

#1078 2009-02-14 13:04

Ági
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet a sztómával

De aranyos vagy!!! Nagyon fogom várni a puszit!!!
Köszönöm a dicsérõ szavaidat is, nagyon jólesnek.
Valószínûleg tényleg csak a stressz borította fel kicsit (?) az életemet...de lassan visszarázódom.

Pusz
Ági

Nincs jelen

 

#1079 2009-02-15 10:55

Ánya
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet a sztómával

Ági!
Puszi megérkezett? Jól aludtál végre?

Nincs olyan nap, hogy nem gondolnék a sztómás napjaimra!! :D :D

Nincs jelen

 

#1080 2009-02-15 11:24

Ági
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet a sztómával

Kedves Ánya, ez nem mindennapi puszi volt, mert úgy aludtam, mint a bunda :D! Hálás köszönet érte, már nagyon rámfért!!

Abban biztos vagyok, hogy ezt az idõszakot én sem fogom elfelejteni...sokat tanultam belõle.

Pusz
Ági

Nincs jelen

 

#1081 2009-02-16 11:58

Tünde
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet a sztómával

Szia Ági,

Kívánom, hogy minden rendben legyen most és a zárómûtétednél is.
Ezer puszit küldök és jobbulást.

Nincs jelen

 

#1082 2009-02-16 14:06

Juc80 párja (Lacus)
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet a sztómával

Szebb napot!

Nálunk sajnos esik a hó és nekem sincs semmihez túl sok kedvem, lassan sok ez a felújítás is, mindig van valami, most a kiderült, hogy a vízvezetéket is cserélni kell, rozsdás a csõ, nem is kicsit, lehet bírná még 10 évig is, de ha fél év múlva verhetjük le megint a csempét akkor inkább legyünk túl most a dolgokon...
1 hónap alatt megvolt a 2. "balesetem", és pont valentin nap hajnalán ;)
Tudok én romantikázni, ha akarok, fõleg, h hajnal 2-tõl fél 4-ig súroltuk a padlõszõnyeget :D arra keltem, h nem jó valami, kimásztam az ágyból és akkor leesett az egész zsák... Mind a 2-en kibírtuk röhögés nélkül :D na de mindegy... Én eddig mindig hason aludtam, most meg ugye csak háton, remélem hamar itt lesz az a tavasz, és akkor olyat alszok....
Na de más, szerda reggel jelenésem van a szebészemnél,nem tudom, h h készüljek lehet megyek a belgyógyászatra, lehet csak a sebem szeretné megnézni, de majd irok még

Legyetek jók és vidámak: L

Nincs jelen

 

#1083 2009-02-16 15:59

Ági
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet a sztómával

Kedves Tündi, köszönöm a biztatást, nagyon rámfér :(...remélem, nálad minden rendben.

Lacus, fel a fejjel, lesz ez még így se :)...és vannak dolgok, amiket csak vigyorogva lehet kibírni, máshogy nem menne.
Mikor nekem kellett mennem a sebészhez az elsõ kontrollra, csak a sztómát nézte meg, hogy elég nagy- e a nyílás rajta, meg hogy hogyan gyógyul. Nekem sajna elõször tágítani kellett, de egyáltalán nem fájt, csak undok érzés volt...nekem a mai napig is az, ha hozzáérnek a sztómámhoz. Mindenesetre szurkolok Neked szerdán, hogy minden rendben legyen.
Nálunk is elkezdett havazni, fene bele...már vége lehetne...

Szép hetet mindenkinek.

Pusz
Ági

Nincs jelen

 

#1084 2009-02-22 10:38

Juc80 párja (Lacus)
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet a sztómával

Na itt is vagyok, sziasztok!
A  történések röviden:
A sebész azt mondta, h hivjam fel 1 hónap múlva, h megbeszéljük, hogy mikor ülteti vissza a sztómám, szépen gyógyulok, kivül a seb is, és belül is eltünt már az üreg ugye ami attól volt, h kiszakadt a vastagbelem...
Utána voltam a belgyógyásznál, és márc 16-ra kaptam idõpontot tükrözésre
Mi tagadás várom már rendesen ;)
Veletek mi újság jól vagytok?

Laci

Nincs jelen

 

#1085 2009-02-22 11:47

Ági
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet a sztómával

Lacus, ezek remek hírek!! Csak így tovább! Én még várakozó állásponton vagyok, márc. elején kapok majd idõpontot a tükire, aztán meglátjuk.
Felújítás hogy áll? Készen van ?

Pusz
Ági

Nincs jelen

 

#1086 2009-02-22 20:26

juc80
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet a sztómával

Sziasztok!

Ebben a gazdasági válságban azt hiszem lassan Ti lesztek az egyetlen pont, akikben nem csalódik sosem az ember.
Mindenkinek megvan a baja, de mégis jut ideje a másikat is segíteni. Igazi Boszik :)
Lisa velünk építkezik? Aranyos vagy :) De ne akard magad beleélni, el tudnék képzelni ennél kellemesebbet is. Mindenen szolid 2cm por és egyéb nyalánkságok. Mindenki nagyon gondolja meg mielõtt ilyenbe belevág :)
Ági! Végigolvastalak, nem akarok elcsépelt lenni, sem másokat ismételgetni, de kitartást és erõt kívánok Neked a továbbiakra is! Minden elismerésem Neked, le a kalappal elõtted! A sipolyod meg majd a boszik elûzik és már jöhet is a záró és reméljük minden rossz csak egy rossz emlék marad és mindent szépen begyógyít az idõ!
Seol akkor már mindenen túl? Örülök! :)

Na majd jövök még Csajok, addig is mindenkinek így tovább és sok-sok puszi Nektek! És várjuk a TAVASZT :)

Áginak egy külön hatalmas jóéjtpuszi!

Juc

Nincs jelen

 

#1087 2009-02-23 09:05

Ági
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet a sztómával

Kedves Juc, nagyon aranyos vagy, köszönöm szépen! Elteszem a tarsolyba a többihez, nehezebb idõkre, akkor csak elõveszem, és erõre kapok tõle! A puszi is megjött rendben, jót aludtam tõle!
Várom én a tavaszt rendületlenül, de valamerre eltévedt, már megint havazik...áááááá:(
Biztos boszimágia kéne neki is, hogy végre idetaláljon :). Benne vagytok?

Pusz
Ági

Nincs jelen

 

#1088 2009-02-23 09:22

Ánya
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet a sztómával

A tavaszt minél jobban várjuk, annál jobban fogunk örülni neki!

Õsi sztómás közmondás :D :D

Lacus, Ági! Köszi a jó híreket!! Jön a tavasz, lesz záró, zárós határidõn belül!!!

Nincs jelen

 

#1089 2009-02-23 09:53

sanvito
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet a sztómával

Ánya !!!!
ez nagyon jó volt..... :):):)

Kérdezem a "volt sztómásoktól", Ti tudtok mindent enni????? nekem a káposzta sali pl. nem megy, és ha mégis ilyennnel próbálkozom, lesz a sztómás hegemnél egy pukli, és kemény az egész, és szinte a bõröm alól "hallom a hangokat" :) pedig még nem diliztem be..... :):):) (mint amikor a zsák volt....) Szóval, túl rostos cuccok egyenlõre mellõzve.... Van ilyen tapasztalatotok????

Csak óvatosan az utakon !!!!! :)

Nincs jelen

 

#1090 2009-02-24 15:01

Juc80 párja (Lacus)
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet a sztómával

Sziasztok!

Tegye fel a kezét akinek ileosztómája van, azaz a vékonybele van kiültetve, lenne egy pár kérdésem...

Köszi: Laci

Nincs jelen

 

#1091 2009-02-24 17:21

maszat
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet a sztómával

Szia!

Nekem is!

Nincs jelen

 

#1092 2009-02-24 20:40

Lisa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet a sztómával

Lacus Nekem is véglegesen :) Tudod kérdezz nyugodtan akár priviben is :)
Ez jó tetszik, mint az iskolában :D :D :D
Maszat megy a válasz holnap, puszi azt hiszem Ágicáról a híreket ide is lehet írni...a mûtétet csütörtökre halasztották a vére mármint a képe,vagyis szóval a vérképe nem volt tök kafa így holnap még vért kap és éheztetik, ami miatt egy picit ki van :(
szóval csütörtök lehet szurkolni, amint tudok vlmit írok!
Lisa

Nincs jelen

 

#1093 2009-02-24 21:41

Ánya
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet a sztómával

Sanvito!
Nekem még mindig, egy hét múlva lesz fél éve a zárómnak, nagyon diétáznom kell. Vagy nem kéne már? Nagyon nem merek semmit sem könnyíteni a rost mentes diétámon. Kiszámíthatatlan, hogy mitõl van odabenn vulkán és karattyolás, meg rohanás a porcelán felé és mikor csend és nyugi. Errõl akartalak is kérdezni.
Tehát messze vagyok még a káposzta salátától.... :( :(

Ágicának akkor csütörtökön megy a szurkolás, de nagyon!! :D :)

Köszi Lisa a híreket, már elõre is!!

Lacus, nekem volt ileosztómám, ezért nem teszem fel a kezemet, mert múlt idõ, d e ha kellek, akkor kérdezz tõlem is..:)

Szerkesztette: Ánya (2009-02-24 21:42)

Nincs jelen

 

#1094 2009-02-25 08:03

sanvito
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet a sztómával

Szia Ánya !
Én már elmúltam 22-én "9 hónapos", amit próbáltam az a lencsefõzi volt, mert nagyon-nagyon szeretem, de nem jött be, :(, a lencselevesnek ezek után csak leve, de az sem, :( a teljes kiõrlésû csupa egészséges cuccok mint rég, de az sem, :(, a zöldbabfõzi nem okozott komolyabb gondot, de a kápit visszateszem a tiltó listára, pedig nagyon szeretem. )  A zöld almát még hámozva eszem, maradtak a milupa gyümipürék, abban mondjuk nincs se cukor, se tartósítószer, és az actimel reggel és este az aktivia. Cékla az jöhet minden mennyiségben, most arra kaptam rá nagyon... :)
Hasmenés nálam nem jelentkezett, de a bugyborékolás, jövés-menés ott bent az igen, és ha ráteszem a kezem a hasamra, szabályosan érzem a mocorgást, csikizést mint a sztómával volt.... (vagy mint kismama koromban....mondom:  mint egy nagymama.... :))
A tejtermékekkel nincs gond, igaz hogy évek óta csak laktózmentes ami megy, a lisztek, tészták durumok....

A "2 in 1"  gasztrós/sebészem fél évet Skóciában dolgozott, most kezd el itthon megint dolgozni márciusban, azt hiszem visszamegyek hamarosan, csak a miheztartás és a megnyugvás miatt, de szinte hallom hogy azt fogja mondani hogy hát akkor egyenlõre hagyjuk a rostokat !!! :( Most is bírom egy darabig nélkülük, de aztán rám jön a "kívánósság" és kipróbálok ezt-azt.... nem lenne túl jó ha így maradna ez végleg, de ha igen, akkor sem szólhatunk semmit, hiszen túléltük, sztóma visszaállítva, dolgozunk, el kell hogy fogadjuk...

Sajna jó pár kg felesleg megint van rajtam, így megint nagyon-nagyon szigorúan diétázni is kezdtem, errõl az jut eszembe, mikor a sztómával hazaengedett, megkérdeztem hogy "mitõl vagyok eltiltva?" a válasz ez volt: "AZ EVÉSTÕL !!!!! " :(:(:(
A sportok mennek viszont, bringázok hetente 2x, és elkezdtem ismét aquafitness-re járni heti 1x, az elsõ alkalommal még hasmûtétes gyakikat kaptam, de már tudok mindent csinálni, és az infraszaunát is nyomon hetente minimum 2 x !!!!

Azt hiszem meg kell bélkülnünk a helyzettel, és örülni mindennek ami van !!!! :):):)

Azért a kisérlezetést nem adom fel.....

Pussszzzz :):):):):)

Nincs jelen

 

#1095 2009-02-25 08:32

Ánya
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet a sztómával

Sanvito!

Köszönöm a gyorssegélyt!! Akkor nyugiban vagyok, még diétázgatok egy jó ideig!! Nekem még vastagbelem sincs, persze, hogy bonyolult dolog az emésztés!!
Tegnap megkérdeztem a gasztrósomat, hogy meddig lehet élni ezzel a megoldással. Azt mondta, addig fogok élni , ameddig nélküle élnék. Meg persze a gyulladt vastagbelem nélkül, mert az ugye már rákos lenne. :( :(
Megismételtettem, mert annyira szépen hangzott!! :) :D
Akkor most már elkezdek egy kicsit hosszabb távra is tervezgetni. Jövõ nyár, meg ilyenek :D :D Ez csak vicc volt!!
Tényleg megnyugodtam, éjjel már azt álmodtam, hogy kapok valamilyen kenõcsöt, ami eltünteti a sztóma nyomvonalát a pocimról. Vagyis tényleg tudomásul vettem!! :D :D
A" 2in1 " dokidhoz szívesen elmennék egy konzíliumra diéta ügyben, mert ez nem erõssége az én nagyon, de nagyon jó dokijaimnak. Majd írok privit.

Még egyszer köszi a gyors választ!! Unokának visszaszámolni a gipszes napokat, már nem sok van, de egy is sok, szóval együttérzek....

puszi: Ánya

Nincs jelen

 

#1096 2009-02-25 09:04

Lisa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet a sztómával

JAJ lányok mi ez a sok szomorú jel :( :( :( ne tessék már....

Nincs jelen

 

#1097 2009-02-25 09:06

sanvito
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet a sztómával

Szia Drága Lisa:

és ez????
" Azt hiszem meg kell bélkülnünk a helyzettel, és örülni mindennek ami van !!!! :):):)

Azért a kisérlezetést nem adom fel.....

Pussszzzz :):):):):)"

PUUUUUUUUSSSSSSZZZZ :):):):):):):):):):)

Nincs jelen

 

#1098 2009-02-25 09:40

Lisa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet a sztómával

OKÉ. "EL IS VÁROM TÕLED" :D :D :D Remélem nem baj, hogy így fogalmaztam Kedves Ági!?

Nincs jelen

 

#1099 2009-02-25 09:57

sanvito
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet a sztómával

Naná hogy nem !!!!!! VÉDÕANGYALNAK MINDENT SZABAD !!!!!! :):):)

Nincs jelen

 

#1100 2009-02-25 14:00

Ági
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet a sztómával

Kedves Mindenki! Nem mindennapi gondom akadt, ami azonban " jó " gond, de nem tudom, hogyan oldjam meg. Hosszú évek óta nem szembesültem ezzel, de...annyi kiló jött fel, hogy már sok, és nem tudom, hogy szabaduljak meg tõlük :D! Azt gondoltam ki, hogy veszek valamiféle gyógyteát, kicsi zsírégetés miatt..nektek mi errõl a véleményetek? Esetleges tapasztalatotok? Nem erõs teára gondoltam, Rooibosra vagy ilyesmire.
Pusz
Ági

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB