Közlemény

Kedves Látogatók! Az IBD fórum 2018. június elejétől "csak olvasható" módban fut tovább.
Új regisztrációk és hozzászólások nem hozhatók létre. Megértéseteket köszönjük!

#1 2008-06-03 16:57

mano1973
Tag

Féltjük a munkahelyünket

Ezt a Topikot azért nyitottam,mert biztos vagyok benne,hogy sokan vannak olyanok akiket kihasznál,zsarol ,Túlórára kényszerít a munkaadója amit persze nem fizet  és kirugással fenyeget ha nem tesz ennek eleget a "kérés"-nek
Sokszor betegen is be kell mennünk dolgozni ,mert féltjük a munkahelyünket a megélhetésünket.
Mit tehetünk ez ellen?Van lehetőségünk felvenni a harcot?
Nekem személy szerint 2 napja túlóráznom kell és  egyenesen megmondták,hogy nem csúsztathatok mert nincs rá lehetőség a cég pedig nem fizet túlóra dijat.
Tehetetlennek érzem magam,mert ha "nem" mondok holnaptól már nincs munkám ezt is  világosan az értésemre adták.Mint ahogy azt is ,hogy ennél a cégnél nincs olyan hogy:betegállomány!
Aki elmegy táppénre annak nem lesz hova visszajönni.
Tudom ez nem ilyen egyszerű, mert nem tehetik meg,mégis tartok tőle.Ha ki akarnak rúgni valakit ,persze találnak ezer okot  és nem azt mondják majd :ó az a hülye nem akart ingyen és betegen dolgozni ezért kirogtam.
Kolléganőim sok esetben a beteg gyereküket is otthon kell hagyják vagy épp nagyira,szomszédra kell bízzák mert nem tehetik meg,hogy otthon maradnak.
Egy másik kolléganőm betegen jött be dolgozni....rosszul lett.Orvost nem akartak hívni,inkább hazaküldték és arra napra ugy írták őt be:hogy szabadnapos.
Nem törődtek vele,hogy jut haza,mi történik vele az utcán.Egyszerűen az volt a fontos  ne ott legyen rosszul és ne a munka adót terhelje felelőség.Szó szerint kitették az utcára hogy menjen haza ahogy akar és ma nem dolgozott.
Ilyen világban élünk!!Mit tehetünk ez ellen?Tehetünk egyáltalán valamit?
Szivesen fogadom hasonló tapasztalatokat átélt emberek hozzászólásait.
Üdv mindenkinek:Manó

Nincs jelen

 

#2 2008-06-03 17:03

zotyesz
Tag

Re: Féltjük a munkahelyünket

mai világban kevés a jo munkahely ahol törödnek és megértik a dolgozok problémáit is és nem csak a munkáltato gondjaival törödnek, ilyen világ van sajnos erröl nem csak a munkáltato tehet hanem a kormány is, a munka vállalonak elkell türnie sok mindent   mert más választása nincs sajnos ha meg akar élni és ezt használják ki a munkáltatok

Szerkesztette: zotyesz (2008-06-03 17:14)

Nincs jelen

 

#3 2008-06-03 17:55

MrPeetR
Tag

Re: Féltjük a munkahelyünket

Nekem ebben a témában nagyon szerencsém van. Egy ingatlanforgalmazó cégnél dolgozom, mint irodavezető. Nálunk nincs ez a kötelezett túlóra, pláne nem megfizetettlenül. Ha van, akkor nagyon is megfizetik. Akármikor kapok szabadságot, ha kell valamire. Az elmúlt félévben ugye 3x műtöttek, emiatt összesen 3 hónapot hiányoztam. Megértették, bár nehezen nélkülöztek. Mindenesetre áldom az eget, hogy a munkahely miatt nem kell stresszelnem. Ezelőtt vendéglátóztam, kemény fizikai-szellemi munka volt az. Reggel fél 6-tól este 10-ig, mire hazaértem éjfél volt. Mindezt 2 napos váltásokkal. Na ebben mentem én teljesen tönkre, azelőtt nem sok bajom volt a crohnnal. Sok volt ez. De a sors kárpótolt. A jelenlegi munkahelyemen még masszázs fotelünk is van a tárgyalóban, annak aki elfáradna. De a gazdasági helyzet, az adóterhek, a kisvállalkozásokat érintő adóterhek valóban erre kényszerítik a vállalkozókat, amiről beszéltek. A multik meg... Na azt inkább hagyjuk is. Minimálbért is remegő kezekkel fizetik ki hó végén.

Nincs jelen

 

#4 2008-06-03 22:35

ildikócska
Tag

Re: Féltjük a munkahelyünket

én is hozzászólnék, mert van mindkét esetre példám. Az előző munkahelyemről azért rúgtak ki, mert tüdőgyula+mellhártyagyulával elmentem táppénzre, miután három hétig 38 fokos lázzal jártam be dolgozni. Aztán mikor mondtam, hogy jó akkor végkielégítés meg minden, na úgy megzsaroltak, hogy azt mondták az életben nem találok többet munkát olyan rendkívülivel küldenek el. Úgy hogy nem volt mit tenni, kénytelen voltam belemenni a közös megegyezésbe.
Aztán a mostani munkahelyem az ellenkezője, főnököm szerint első az egészség (aztán a szex!! ez komoly, mindig ezt mondja :D ) és soha nem volt gond abból, hogy beteg vagyok. Nálam gyakran van olyan, hogy elájulok, lelkesen felpofoz és hazahoz és mindig mondja, hogy maradjak nyugodtan itthon. Nyilván ha ilyen a helyzet visszaélni nem szeretek vele, tehát amit lehet megoldok  minimális hiányzással. De mindenkinek kívánok ilyen munkahelyet, ilyen főnökkel....ja és multi cégnél dolgozom, ahol azt hiszem ez még ritkább dolog.

Nincs jelen

 

#5 2008-06-05 08:23

Szuszidi
Tag

Re: Féltjük a munkahelyünket

Igen nagyon nehéz eldönteni hogy el mehet -e az ember beksibe! Anno volt egy 3 napos kórházi kalandom szerencsére nyár volt s szép idő így leköltöztem a parkba rádió telcsi be s szinte egész nap az ügyfeleké voltam! Így is ki rúgtak az év végin sose lehet tudni. Azt viszont minden munkáltató elvárja hogy trapban szarjon az ember fia mint a lóvak, már csak azt kell nekik kitalálni hogy az abrakos tarisznyát hova kössék fel s akkor kaja időre sem lesz szükség! Sajnos a legtöbb multi leszarja a mi jogainkat csak a kötelességek vannak más nincs. :( De azért akad még rendes becsületes munka adó is! :D

Nincs jelen

 

#6 2008-06-05 09:30

Rigor
Tag

Re: Féltjük a munkahelyünket

Nekem elég szerencsés a mostani helyem, nade a belem is az, valahogy eddig még sosem okozott problémát, a wc para inkább reggel otthon illetve este otthon tör rám, na meg ha bkv-zni kellene amit szerencsére nem kell. Itt meg ha mégis úgy érezném akkor két feleadat közt amúgy is minden alkalommal ki kell menni a mosdóba kezet mosni, aztán legfeljebb egy pillanatra rádobom magam a tiszta deszkára ha úgy érzem - még időben sem sokkal több (ha kell akkor pár pillanat az egész). Kajaszünetre nem szoktam kimenni mert egész nap munka közben "csipegetek" (többször igyekszem keveset enni hozott anyagból), dohányozni, kávézni se járok ki óránként, ráadásul a legtöbb taskot én csinálom meg úgyhogy még ha wc-re rohangálós lennék akkor se lehetne egy szava senkinek.

Nincs jelen

 

#7 2008-06-05 10:21

bánatos
Tag

Re: Féltjük a munkahelyünket

Szerintem ennek a problémának gazdaságpolitikai okai vannak, mégpedig a magas munkanélküliség, valamint a gazdasági fejlődésből kihagyott lépcsöfokok. Ha nem lenne ilyen magas a munkanélküliség, akkor nem vágnák könnyen az emberek szemébe -ha nem tetszik lehet menni, stb.-, mert nehezebb lenne pótolni a munkaerőt, valamint a munkavállalói érdekérvényesítés is határozottabb lehetne. Persze a választások előtti mézesmadzag lengetéskor mindenki kántálja, hogy teremtünk új munkahelyeket, mi meg aztán mégtöbbet, de az eredmény így féluton, és a következő választások előtt látszik. A pozitív változás pedig big zéró.
A kihagyott lépcsőfokoról pedig annyit, hogy szerintem azok kerültek annak idején gazdasági pozicióba, akinek megfelelő kapcsolatuk volt, nem pedig azok akik megfelelő tudással, erkölcsel és ambicióval szolgálnák a KÖZ javát.
Persze ez nem általános, de jellemző.
Így alakulhatott ki nálunk a kapitalizmusnak ez a sajátosan magyaros formája. Ki tudja jobban kihasználni a másikat, hogy tudná esetleg becstelen eszközökkel eltaposni, tönkretenni a konkurenciát, hogy lehetne megcsaponi az jól megnyirbált adófizetők adóforintjait, stb.-stb.
Én is úgy érzem, hogy kiszolgáltatott vagyok, de vannak nála kiszolgáltatobbak is. Elég, ha valakinek tartozása van egy bank felé, megszünik a munkahely, beteg lesz, nem tud fizetni, pedig szeretne, - mi lesz vele? Mehet az utcára?
Kit érdekel? Miért vett fel kölcsönt?
Lózung az van elég. Útálom a politikát, és a dilettáns politikusokat.
Hú, de felhúztam magam!

Nincs jelen

 

#8 2008-06-05 12:08

MrPeetR
Tag

Re: Féltjük a munkahelyünket

Tudjátok azért az is nagyon szomorú, h alkalmi munkavállalói könyvvel kell dolgoznom, mint irodavezető, mert amennyiben bejelentetének ugrana a rokkantsági járadékom. Ezt meg nem akarom hagyni, sokan pénzt dugnak a bizottság zsebébe, hogy kicsalják a nyugdíjat az állam zsebéből, az adófizetők zsebéből. Azt hiszem én szenvedtem eleget, ez nekem jár. Amíg kapom nem is leszek bejelentve. De azért ez nagyon inkorrekt. Kétszeri emelés után kapok 43 ezer forintot, mint nyugdíj. Ha valóban nem tudnék dolgozni, annyira rossz állapotban lennék, akkor mit csinálnék ebből a pénzből? Amikor az 51 nm-es panellakás februári távfűtésdíja 35 ezer forint. Semmit, mert éhenhalnék, de a rezsire sem lenne elég, így hajléktalanként halnék éhen. Szép kilátások. Ezért is dolgozom, akkor is ha nem érzem magam jól, mert csak így lehet elvegetálni. Bementem az önkormányzathoz rezsihozzájárulást kérni. Mondjuk ki: igen, segélyért kuncsorogtam. Édesannyámmal és húgommal lakok(13 éves), édesanyám épen munkanélküli volt. A nyugdíjam 43 ezer + a munkanélkülije 34 ezer. A 77 ezer ft-ra azt mondták túl sok, ennyi jövedelemnél nem jár támogatás. Amikor közgyógy miatt mentem be, akkor meg kétségbe vonták hogy lehetek ilyen fiatalon rokkant. Pff... Megalázás a javából, de ennek hangot is adtam. Azt hiszem szenvedtem már annyit, hogy más 50-60 év alatt nem szenved ennyit. Ezek után egy sza*os, senkiházi önkormányzati buzgómócsing kétségbe meri vonni, hogy valóban beteg vagyok-e. Na ez az ország helyzete jelenleg....

Nincs jelen

 

#9 2008-06-05 12:43

pasek
Tag

Re: Féltjük a munkahelyünket

MrPeetR!
ne húzd fel magad annyira, még a szemmel kimondottan jól látható károsodással is szívóznak. Nagyapám egyik szeme protézis volt, és nyugdíj mellé lehetett igényelni tartós egészségkárosodásra járadékot. No neki az üvegszemét évente felülvizsgálták, hogy az eltelt egy év óta lát é vele.
Itt az előző hsz-ekhez hozzáfűzve annyi jutott eszembe, hogy mikor kicsit jobban meg volt rottyanva az állapotom, komolyan elmerengtem azon, hogy nem fogják ezt jó szemmel nézni a munkahelyemen. Ez végül nem így lett, de a gondolat nem hagyott nyugodni, hogy nem elég egy lábon állni, kell keresni másik lábat, lábakat. Az meg hogy kinek hogy, az kreativitás kérdése.

Nincs jelen

 

#10 2008-06-05 12:59

Szuszidi
Tag

Re: Féltjük a munkahelyünket

MrPeetR!
Van így. Az a 43 ezer forint úgy látom egy átlag nyögdij! Igen megváltozott a világ bizony nem az ember a lényeg hanem a zseb. Persze nem a mienk hanem az elit zsebe a fontos. Szegény "önkormányzati buzgómócsing" aki nem senki házi de az a dolga hogy kétségbe vonja a te gondodat mert ezt kapta feladatául s ha sok a segélyezett ő is mehet kukutyinba zabot hegyezni. A mostani rendszerben van a baj, nem vele. Sajnos ezt kell lenyelnünk mint a kalmapirint néha keserű, néha nem megy le de hát hiába húzod fel magad egy fecske nem csinál nyarat , még tavaszt sem. De leírhatnád hogy hogy is van az új jogszabály hogy más is tudja követni a példádat (nekem is kéne tudni menyit lehet dolgozni a nyögdij mellet) ! Csak nyugodtan szépen ahogy a csillag megy az égen! :)

Nincs jelen

 

#11 2008-06-05 13:13

MrPeetR
Tag

Re: Féltjük a munkahelyünket

Könyvelővel konzultálok, amint küld erre vonatkozó infót felteszem majd a fórumra. Azért bosszankodok ennyire, mert a XX. kerületben lakom, ahol köztudottan legnagyobb az egy négyzetméterre jutó "nem éppen az idén barnult" emberek száma. Megáll az Önkormányzat háta mögött az új 10 millás C Mercivel, fuxokat leveszi, Rolex is megy a kesztyűtartóba. Amúgy az embernek a XX. kerületben komplett társasháza van, 12 lakás van neki kiadva, természetesen számla nélkül. (majdnem tőle béreltem lakást, onnan tudom...) Bemegy és felvesz mindenféle segélyt, támogatást. Vagy félnek tőle, vagy dugdos egy kis pénzt az önkormányzati dolgozó zsebébe. Az én 60 kilós testem nem ijesztő, pénzt meg nem áll módomban adni, akkor nem is mennék oda, ha lenne ilyenekre....

Nincs jelen

 

#12 2008-06-05 13:27

Szuszidi
Tag

Re: Féltjük a munkahelyünket

Igen szép ilyent minden kerületben hallani ám! Félnek tőle nem dugdos pénzt elég hatalma van nekik sajnos! Én már be sem megyek az önkormányzaba mert nem akaróm magam lejáratni. Az infót nagyón várom és köszi!

Nincs jelen

 

#13 2008-06-06 10:02

mano1973
Tag

Re: Féltjük a munkahelyünket

Jó volt pozitív dolgokról is olvasni ,de azért lássuk be a legtöbb munkáltató nem ilyen toleráns.
Az ő szemszögükből nézve  akár még  meg is értem őket,hiszen nekik az üzlet a fontos és nem az ember.
Egyik megy  a másik jön,...ez főleg a multál  jellemző amennyire megfigyeltem.
Persze...dolgozni akaró és minimálbérért  akár betegen is dolgozó mindig lesz,mert a pénz és a munka kell mindenkinek.
Az  a szomorú,hogy semmit sem lehet tenni ez ellen.
Nálam pl a napokban kiderült,hogy szeretnénk babát és ezt mostanra tervezzük.
Behívatott a főnököm és közölte ,hogy innen már csak rendkívülivel megyek el az az kirug  és gondoskodik róla hogy legyen ok rá amiért ezt megteheti  vagy kilépek magamtól de se táppénzre nem mehetek se szülni.
Természetesen  probáltam tagadni az egészet,hogy ez nem igaz valaki csak rossz viccnek szánta  ezt a szülés dolgot stb stb ,de nem érdekelte mit mondok.Van egy hetem eldönteni mi lesz?!:((
Ezt sem értem igazából...neki meg mi a fene köze van ahoz hogy szülni mennék?Nem kértem és gyerektartást tőle:))
Szóval..most így állok és fogalmam sincs mit tegyek.Kilépni nem akarok és nem is fogok mert  akkor ha nincs munkahelyem nincs gyed gyes stb.Márpedig ezt nem hagyom és nem azért nyeltem le a szemétségeit hosszu időn keresztűl hogy most igy kiba...on velem.
Kirugatni magam szintén nem akarom mert ki tudja milyen alantas okot talál madj ki arra hogy kirughasson.
Valami  ötlet?Jó tanács?Esetleg egy cím telefonszám ha tudtok ahol jogi tanácsot kérhetek.Nagyon megköszönném.

Nincs jelen

 

#14 2008-06-06 10:19

youlcsi
Tag

Re: Féltjük a munkahelyünket

mano!
néhány szó a babaáról: ha összejön, eltelik egy kis idő (azaz már megvan a szívhang -eddig meg úgysem kell elmondani senkinek) onnantól kezdve már nem rúghat ki, csak tényleg nagyon rendkívüli okkal (munkakör megszűnése, csőd...). de ha meg ki akar rúgni, elmész táppénzre, és utána lesz még jópár hónapod+ max 3 éved, hogy keress másik munkát. ha jól tudom. de ebben az esetben én simán megkeresnék egy jogászt...
egyébként mi is mostanában tervezzük a babót (csak még nem tudom, hogy fogok-e bármiféle gyógyszert szedni, addig pedig rizikós vállalás volna), és a munkahelyemen legalább annyira várják, mint én, hogy mikor lesz már az irodának új babája :)
persze nálam egészen más a helyzet, szerintem. bármiféle egészségügy problémát (betegség), változást (terhesség) jobban tolerálnak egy kórházban, mint bármilyen más munkahelyen.

Nincs jelen

 

#15 2008-06-06 10:56

mano1973
Tag

Re: Féltjük a munkahelyünket

Chysh!
Aranyos vagy és köszi a választ.Jelenleg saja táppénzen vagyok mert  összeszedtem valami jó kis fertőző betegséget.
Aztán ha lejár a táppénzem visszakell mennem és akkor...nem tudom még mi lesz.
Komolyan ..mintha valami  törvénytelen dolog lenne gyereket szülni vagy valami kárt okoznék ezzel.Nem értem őket.
No azért én tagadom még a dolgot..bár szerintem már feleslegesen mert mindegy mit mondok.
Igen...igyekszem keresni egy jogászt de ez sem egyszerű és főleg nem olcsó.Remélem találok is vagy jobb belátásra bírom a főnököm.Na ez kizárt azt hiszem:))
Minden segitséget megöszönök.

Nincs jelen

 

#16 2008-06-06 12:28

Szuszidi
Tag

Re: Féltjük a munkahelyünket

Mano egy ötlet! A telefont ha tud rögzíteni hangot kapcsold be ha behív, vedd fel tereld a szót a régi beszélgetésre hogy ugye te megmondtad ha még egyszer beksibe megyek mi lesz. Bizonyíték a kezedbe jó munkaügyi ügyvéd azt kap a pofájára a főnök! Ne hagyd magad s mindenkinek azt mondom álljon a sarkára mert ez ami megy borzasztó!
Na ezt elmesélem anno amikor dolgoztam behívott a goré s kiabált megvártam míg befejezi, s közöltem vele lehalkított hangon hogy értettem amit mondott, de ha velem még egyszer kiabál nyákon vágom, megfordultam, irodából kijöttem, 5 perc s csöngött a telefonom hogy menjek vissza. Elnézését kért s mentegetőzött hogy ez van, jó én megértem de nem különb mint én akár övé a cég akár nem velem igy nem beszélhet, ha hiszed ha nem jó barátságba kerültünk ha tanács kellet áthívott s adtam neki! Szóval tudja mindenki hol a határ! Fel a fejel ha segítség kell írj! :)

Nincs jelen

 

#17 2008-06-06 13:03

mano1973
Tag

Re: Féltjük a munkahelyünket

Szuszidi drága!
Még nem voltam betegállományban(ennél a cégnél) és nem is jellemző rám hogy elmennék.Tényleg csak olyankor ha nagy gáz van  mint pl amikor a lábam vagy a gerincem törött el.
Dolgoztam én tüdőgyulladással is lázasan...szóval nem a munka alol akarok kibujni de ez most lehetetlen.Nem is érzem jol magam fertőző is vagyok  no és lássuk be....nem vagyok már 20 éves és a szervezetem sem birja ugy a betegen való melot mint azelött.Pedig hidd el...ha tehettem volna  aznap ott maradok és munkába állok mert nem akarom hogy kirugjanak.
Ma beszéltem a főnökkel aki ismét csak nem volt épp a kedvesség  mintaképe.Sajnos a beszélgetést nem veszi a tecsim de szerzek egy diktafont ez már tuti biztos.Csak azt nem tudom ezt a diktafonra vett beszélgetést ha netán odáig fajul a dolog ami remélem nem fog mert igyekszem kerülni ezt..de elfogadja e a biroság?!
Szoval..ma csak annyi történt  közölte a táppénzes papiromat a központba küldjem  mert ő nem hajlandó vele foglalkozni és ennek következménye lesz.Nem tudom most hogy álok vagy mit akar tenni.Nagyon sunyi...sajnos.

Nincs jelen

 

#18 2008-06-06 13:22

Szuszidi
Tag

Re: Féltjük a munkahelyünket

Mano szerintem elfogadja, de természetesen beszélj egy munka jogásszal ingyen add tanácsot. Itt nézzél körül: http://munkajog.lap.hu/ meg itt is: http://www.fovarosi.birosag.hu/ugyelosztas.htm
Üdv!

Nincs jelen

 

#19 2008-06-06 13:28

youlcsi
Tag

Re: Féltjük a munkahelyünket

mano!
ha érti a dolgát a cég munkavédelmise és elég rámenős 100 %-os táppénzre is el tudsz menni munkahelyi stresszre hivatkozva. ilyenkor még rendkívüli helyzetben sem rúghat ki, és a mep még rá is veri a táppénzt!
mert hogy akkor az foglalkozási megbetegedés (kémiai, biológiai, pszichoszociális és ergonómiai kóroki tényezőkre is visszavezethető). bár ehez mindenképpen kell egy rendes foglalkozás-egészségügyi orvos is.

Nincs jelen

 

#20 2008-06-06 14:11

MrPeetR
Tag

Re: Féltjük a munkahelyünket

A telefonos rögzítős dolog nem működik. Nem rögzíthetsz kép-illetve hanganyagot másik félről annak beleegyezése nélkül. Ha rögzíted is nem használhatod fel semminemű bizonyítékkénet egy per folyamán.
Minden kerületben és községben működik az Önkormányzat általtal családsegítő szolgálat. Az ilyen családsegítő szolgálatoknál pedig van ingyenes jogi tanácsadás. Ezt érdemes igénybe venni, én is megtettem már régebben és nagyon bevált.

Nincs jelen

 

#21 2008-06-06 14:20

Szuszidi
Tag

Re: Féltjük a munkahelyünket

Nem tudom MrPeetR! Mostanság fel használják a titokban készült hanganyagot! Lásd politika! Nekik szabad? Nem világos! A cég megfigyelhet még a wcn is, lásd lidl, azt is szabad. Fel is használhatják ha te lopsz akkor ez a bizonyíték! Na akkor hogy is van? Ezért adtam a két linket ott van munka jogász ingyen és bérmentve lehet velük konzultálni! Ha a cégeknek, s más közszereplőknek lehet akkor másnak mért nem? Saját magam érdekeim védelmében! Ezt egy jogász megmondja! De védje meg magát ezektől a felfuvalkodott vezetőktől akik kaptak egy kis koronát de fej az nincs alatta csak a pöffeszkedés! Amúgy ezt már tárgyaltam a rádióban mert egészséges embereket is meghurcolnak. Nem szabad tűrni mert ha tűröd ezt kapod mindig vissza! S mivel van jelentkező dögivel mindenkivel megcsinálják! :( A család segítőről meg csak annyit semmit nem ér!

Szerkesztette: Szuszidi (2008-06-06 14:21)

Nincs jelen

 

#22 2008-06-06 14:43

MrPeetR
Tag

Re: Féltjük a munkahelyünket

Mindenhol ahol kamera van ki van írva, fel van tüntetve valahol. Azzal ha belépsz egy ilyen helyre tájékoztatva lettél, vállalod, hogy fel leszel véve. Bankokban, nagyobb cégeknél, de akár egy Tesco-nál is bele van fogalmazva a munkaszerződésbe, hogy rögzíthetnek. Mint említettem volt, dolgoztam egy vendéglátós helyen. Itt játékgépek voltak. A főnök, mivel sok alkalmazott lelépett korábban a játékgépes pénzzel, minden munkábaállóval aláíratott egy üres átvételi elismervényt, hogy biztosítva legyen. Nekem is volt ilyenem. A megállapodás úgy szólt, hogy ez a papír a fiókban marad az üzletben, ha valaki kilép, akkor széttépik mielőtt távozna. Az üzletből a kórházba mentem, többet már nem is tudtam visszamenni dolgozni. Édesanyám is ennél az embernél dolgozott, pár hónap múlva nagyon aljas módon kirúgta őt. Gondoltam ezt nem hagyom annyiban és feljelentettem a létező összes felügyeleti szervnél. (ÁNTSZ, Szerencsejáték Felügyelet, APEH, Önkormányzat) Mivel semmi nem működött nála hivatalosan az összes szerv megbüntette. Csakhogy elkövettem a hibát, a figyelmetlenséget, mert nem tépettem szét az átvételi elismervényt, amit egy ügyvédi iroda ki is küldött nekem kb. fél év múlva ráírva egymillió forintot. (aláírás az enyém ugye, a többi adat más kezével kitöltve) Ekkor felhívtam ezt az embert és bekapcsoltam a telefonon a rögzítést. 10 percet beszéltünk, többször elmondta, hogy ez most az ő bosszúja válaszul stb.....stb.
Azóta már 3 tárgyalás volt, a bíróság nem hajlandó ezt elfogadni bizonyítékként. Még azt is mondták jobb ha ezt nem is hangoztatom, mert lehet ellenem személyiségi jog megsértést tárgyaló pert indítani emiatt.
A perrel egyébként jól állok, még lesz egy tárgyalás. Amikorra ki van töltve az átvételi, aznap kórházban feküdtem. Ez az én szerencsém, mert a főnök azt vallotta az üzletben adta át aznap az összeget.
Szóval ezt nem lehet csak úgy felhasználni. Egyébként megfordítottam a dolgot. Azt mondtam a telefon ki volt hangosítva a beszélgetés alatt, édesanyám és akkori barátnőm is hallgatta a beszélgetést. Ők tanúskodtak is nekem. Ezt így lehet...
A családsegítő meg szerintem igenis jó dolog, nekem az ügyvédem is onnan van. A jogi tanácsadás ingyenes, ha már képviseletről van szó egy  perben, akkor kell neki fizetni. Akit én kifogtam vérprofi.

Nincs jelen

 

#23 2008-06-07 09:10

mano1973
Tag

Re: Féltjük a munkahelyünket

Hát MrPeetR...nem egyszerű amit irtál az biztos.
Remélem a pert megnyered.Egyszerűen nem értem ,hogy lehetséges az,hogy ezt megtegyék a munkáltatók büntetlenül.Mert ..ugye a legtöbben  nem is tesznek feljelentést inkább engednek a zsarolásnak és felmondanak vagy kilépnek.
Én is azon gondolkoztam  még mindig jobb cirkusz nélkül közös megeggyezéssel eljönni mint  egy per ami sok pénzt visz el és az idegeit is felőrli az embernek.
Nos ,nekem azt mondta a főnököm nem azzal van baja hogy beteg vagyok jelenleg hanem a szüléssel mivel én erről a szándékomról előre nem tájékoztattam amikor felvett és ezáltal becsaptam  őt is és a céget.Ezt pedig büntetlenül nem tehetem meg.Kedves mi?:))Mindent a cégért:)
Egyszerüen nem is értem ezt az embert,hiszen őt sem becsüli meg a cég nem bánik kiemelten vele és elörelépési lehetősége sincs mert akik ujjonnan jöttek pár hónapja már elörébb vannak mint ő a 15 év alatt.:))
Elért egy területi igazgatói kinevezést ami 15 évébe telt a másiknak meg 6 hónapjába:))Olyan hülye hogy még ezt sem látja:))
A családja ráment a munkára szinte az irodájában él minden nap dolgozik és még csak azt sem lehet mondani hogy ezért hú de jol megfizetik mert....saját bevallása szerint sem teszi meg a cég.
Mi motivál egy ilyen embert,hogy ennyire hajtson és igy oda legyen a munkahelye érdekeiért?:))
Szerintem tuti hibbant:))
Végülis nekem mindegy ha neki igy jó ám legyen csak engem hagyjon békén.Bár...nem fog  ezt megigérte:)
Azt mondta bármire képes,hogy elérje a célját...nos nem tudom mit jelet az hogy  bármire,de feltételezem semmi jót.
Sajnos minden beosztott fél tőle és nem mernek ellenkezni vele ami valahol érthető is,hiszen akkor repülnek és oda a munkahelyük amit senki sem akar.
A viselkedése is elég fura hol kedves hol fenyegetőzik..én sem értem de...nem is akarom.
Azt tudom hogy  eléget nyeltem tőle és eleget terrorizált ,tuloráztatott fizetés nélkül nem hagyom tovább ha már ugyis feltett szándéka hogy kirug hát megnehezitem a dolgát.
Szuszidi köszi a segitséget  és köszi mindenkinek várom a további tapasztalatokat és lehetőségeket,hogy küzdjek ellene és milyen lehetőségek vannak még.
mindenkinek  sok puszi és jó egészséget.

Nincs jelen

 

#24 2008-06-07 09:21

mano1973
Tag

Re: Féltjük a munkahelyünket

Ja igen MrPeetR...nekem meg azt mondta a főnököm a felmondásomat egy nappal elöbbre dátumozza mint ahogy elmentem betegácsiba.
Sőt...az én kodomal és én jelszavammal dolgozik a kolléga  a pénztárgépen amit ugye csak ketten tudnak  az üzletben és bevallani sose fogják...szóval a központban csak azt látják hogy én belépek a a gépbe és dolgozok rajta.Innentől kezdve "én" dolzgozok és nem aktuális a táppénz.
Hogy a jelenlétit és a pénztárkönyvet miért nem irtam alá?Nos...erre az volt a válasz megtagadtam:))
nem egyszerű a fickó

Nincs jelen

 

#25 2008-06-07 09:28

Szuszidi
Tag

Re: Féltjük a munkahelyünket

Mano én azt mondom adjuk meg neki a mi jár ha ilyen kedves aranyos ember jár neki egy adag fa testápoló! :D:D:D Hidd el magához tér! Amúgy súgd már meg nekem mi ez a cég!

Nincs jelen

 

#26 2008-06-07 10:16

mano1973
Tag

Re: Féltjük a munkahelyünket

Szuszidi kedves ez  egy drogéria és nem a DM  ahol érzem hogy fontos vagyok:))Hanem a másik...a mindenki drogériája:))
Fa testápló?Ez jó:))Persze azt hiszem ettől sem rázodna helyre az agya de...ki tudja:))
Minden esetre nekem nagyobb elégtétel lenne ha elbukna mert tudtommal pert akar inditani és nem is akármivel gyanusitana mit azzal hogy loptam a kasszából:))Épp most hívott,hogy az egy hét gondolkodási időt  amit adott most visszavonja nincs lehetőségem  tovább egyezkedni vele.Kilépek vagy perel és ez az utolsó  szava.
Én a pert választottam:))Mivel nem követtel olyat amit állit és ezt bizonyitani sem tudja igy biztosan tudom  hogy nem nyerhet.Mostantol viszont a központban is szóltam a munkaügyisnek és a nagyfőnöknek,mert eddig ez a játék csak kettőnk közt ment és csak az üzletben tudtak rola a főnökség nem.Vajon miért?:))
Nos beszéltem egy ügyvéd ismerőssel aki ugyan nem munkajogász de ...talán nem is olyan hülye:))
Azt mondta ellenpert intitsak rágalmazás ,becsületsértés miatt és még belefér egy okirat hamisítás is amiért a kasszakönyvet nem én irtam alá hanem valamelyik kolléga. vagy épp az isten tudja ki,de nem én ez a lényeg.Nos alkalom adtán majd közlöm ezt a kedves főnökkel és kiváncsi leszek az arcára:))

Nincs jelen

 

#27 2008-06-08 10:47

pacsaji
Tag

Re: Féltjük a munkahelyünket

mano!

Nagyon sajnálatos ami veld történik...
Az ügyvéddel kapcsolatban hasonló tanácsot adtam volna mint MrPeetR, mivel a Családsegítőnél dolgozv látom, hogy jól működik ez a szolgáltatás.
Az utolsó üzeneted kapcsán viszont az jutott eszemben, hogy a ti üzletetek is kamerás nem?  Akkor viszont a szalagok segítségével bizonyítható, hogy dolgoztál-e (főként a pénztárban, ahol a kódod jelzett téged).
Különben pedig érdekes lehet az is, miért enged valakit a pénztárba dolgozni, ha már felmondott neked... és az is segíthet, hogy az orvosi rendelőben is vezetnek nyilvántartást.
Egyébként a titokban készült felvételt tényleg nem lehet felhasználni, egyértelmű lenne, hogy tőled származik, ezért az ellenoldal rögtön beperelhetne. Az említett politikai esetekben az volt a szerencse, hogy nagyon sok potenciális "elkövető" jöhetett volna számban, nem volt kit beperelniük...
Egyébiránt a húgomnak régebben volt egy munkaügyi pere, amit megnyert egy vendéglátóssal szemben és ott pl. az is sokat számított, hogy ismétlődő "mintázat" volt kimutatható (vagyis  a próbaidő után senki nem volt alklamas)!
Szóval kitartás!!!

Nincs jelen

 

#28 2008-06-08 11:26

MrPeetR
Tag

Re: Féltjük a munkahelyünket

Nagyon egyszerű. Ezekben az üzletekben be vannak kamerázva a pénztárak nem? Ha nem vagy rajta az aznapi felvételen máris bizonyított, hogy nem dolgoztál. De teljesen megértelek aggodalmadban, egy ilyen munkaügyi per kiszipolyozza az ember energiáját.

Nincs jelen

 

#29 2008-06-08 18:40

mano1973
Tag

Re: Féltjük a munkahelyünket

Nálunk sajna nincs kamera mert kicsi  bolt:((
Most viszont kicsit elgondolkozottt a főnök kell e neki a per.Ugy látom nem de...nála sose tudni mit talál ki.MOST CSEND VAN DE ÉN AZÉRT KÉSZÜLÖK  HÁTHA ORVUL TÁMAD:))
Köszi mindenkinek a segitséget és tippeket nagyon kedvesek vagyok!!!
Ha van fejlemény irok majd.
köszi mindenkinek

Nincs jelen

 

#30 2009-02-19 13:04

kate78
Tag

Re: Féltjük a munkahelyünket

Sziasztok!

Nekem sikerült!
Találtam egy számomra megfelelő munkát.
Tudom ajánlani:

http://workline.hu/allasajanlatok/allas.html

Nincs jelen

 

#31 2011-03-29 13:32

Kócos
Tag

Re: Féltjük a munkahelyünket

Sziasztok!
  Még nem olvastam vissza minden hozzászólást, ezért elnézést, ha hülye lennék. =)
A mai napon bizonyosodott be, hogy Crohn-os vagyok -vakbééél... XD Jó is lett volna, azt hittem, menő vagyok, hogy perforált a vakbelem, és műtét nélkül túléltem...
  A gond az, hogy kb. harmadik hónapja nem tudok bemenni dolgozni a diagnosztizálatlan betegség -tüdőgyulladástól arcüreggyulán át mindenem "volt", a bokarák maradt ki... =S, majd a kórházolások, és a tartós hőemelkedés, tályogok miatt...
  Tavaly ősszel kezdtem el dolgozni, mivel tavaly nyáron diplomáztam le. Gyógypedagógus vagyok egyébként. És most nagyon félek... Hogy elfogy a türelem. =S Ha jól tudom -erősítsetek meg-, betegség miatt törvényesen nem rúghatnak ki a határozatlan idejű szerződésemmel (ami ugye próbaidő után végleges lett). Vagy??? Nem értek az ilyen dolgokhoz, és már mennék is vissza, de míg nem műtenek/állítanak be gyógyszert/hőemelkedésem van/stb. nem tehetem meg, hogy vissza megyek. Ez a munka nem ülős munka, rohangálós, stresszes, fizikailag és idegileg is megterhelő foglalatosság.
  Előre is köszönök minden véleményt, adatot, infót, mindent!

Nincs jelen

 

#32 2011-03-29 15:56

aiolosz
Tag

Re: Féltjük a munkahelyünket

Kócos írta:

"...A gond az, hogy kb. harmadik hónapja nem tudok bemenni dolgozni a diagnosztizálatlan betegség -tüdőgyulladástól arcüreggyulán át mindenem "volt", a bokarák maradt ki... =S, majd a kórházolások, és a tartós hőemelkedés, tályogok miatt...
  Tavaly ősszel kezdtem el dolgozni, mivel tavaly nyáron diplomáztam le. Gyógypedagógus vagyok egyébként. És most nagyon félek... Hogy elfogy a türelem. =S Ha jól tudom -erősítsetek meg-, betegség miatt törvényesen nem rúghatnak ki a határozatlan idejű szerződésemmel (ami ugye próbaidő után végleges lett). Vagy??? Nem értek az ilyen dolgokhoz, és már mennék is vissza, de míg nem műtenek/állítanak be gyógyszert/hőemelkedésem van/stb. nem tehetem meg, hogy vissza megyek. Ez a munka nem ülős munka, rohangálós, stresszes, fizikailag és idegileg is megterhelő foglalatosság.
Előre is köszönök minden véleményt, adatot, infót, mindent!..."

Ajjaj....törvényesen, mit jelent ma az, hogy törvényes..... gondolom nem egy Kft.-nél dolgozol, bár ma már semmi sem elképzelhetetlen. Amennyiben állami intézetben, akkor sok jóra ne számíts. Nem akarlak elkeseríteni, de nekem 30 év egy munkahelyen eltöltött munkaviszony után sem volt könnyű a helyzetem. Persze, csodák vannak....van 1ébként gyógypedagógus több is a családban....na nem könnyű...sok szerencsét és ne legyen igazam.

Nincs jelen

 

#33 2011-03-30 19:14

Kócos
Tag

Re: Féltjük a munkahelyünket

Aiolosz: nagyon köszönöm a választ!! Bár... remélem, nem lesz igazad! =/ (Pedig ez a szakáll olyan bölcsnek láttat, meg a Télapónak is, fiatalabb kiadásban -de nehogy megsértődj!!!!!!! Csak olyan szimpi. =) )
Eddig empatikusak, "várnak vissza", stb... inkább attól félek, hogy megterhelő lesz a meló így, betegen, és főleg aktív szakban, gyógyszerrel teletömve. De ERŐS VAGYOK, ha nagy leszek, én leszek a Rambó, vagy nem is, inkább a Schwarzenegger, vagy... valami. =D

Nincs jelen

 

#34 2011-04-03 12:37

Kócos
Tag

Re: Féltjük a munkahelyünket

Újabb kérdés: tudom, hogy ez nagyon-nagyon általánosan van megfogalmazva, és hogy ezt egyéne válogatja, és nem lehet általános törvényszerűségeket megállapítani, de én azért mégis felteszem a kérdést, és csinálok magamban-magamnak egy kis statisztikát, előreláthatósági felmérést...
Nálatok mennyire durvák az aktív szakok? Milyen tünetekkel, intenzitással járnak legtöbbször? És ami a legfontosabb -a kérdésfelvetés szempontjából-: tudtok olyankor/mellette dolgozni? (És ha igen, mit, hogyan...)
Tudom-tudom: általános, mindenkinélmás, stb... de ha csak néhány tapasztalatot olvashatnék... az is segítene megtudnom, hogy nagyjából mire számíthatok, esetleg.

Nincs jelen

 

#35 2011-04-03 13:14

Bordás
Tag

Re: Féltjük a munkahelyünket

Én egyenlőre tavaly november eleje óta vagyok táppénzen, mert várjuk a csodát ettől attól, illetve a biológiai kezeléstől, ugyanis nem tudtam már ellátni a feladatom olyan rossz volt az állapotom. :(
Nos odáig jutottunk, hogy bent már pedzegetik nekem, hogy jó lenne visszamenjek mert ennek így nem lesz jó vége, már a helyemre vesznek fel emberkét, de állítólag csak próba időre és ha visszamegyek akkor neki búcsút intenek. Erre kíváncsi leszek egyébként... :) Szóval para van e szempontból. :(

Nincs jelen

 

#36 2011-04-03 13:56

Kócos
Tag

Re: Féltjük a munkahelyünket

Nna a feladatomat én sem tudtam ellátni, de még úgy is bementem... =S Talán kár volt, de hát kezdő voltam (vagyok), új munkahely, nehéz manapság találni amúgy is... Az volt a legszebb, mikor bementem, főnökasszony kb. mindenki előtt bejelentette (gyerekek, kollegák, stb...), hogy "és itt van Eszti, aki szerencsére meggyógyult!" -holott mondtam neki, hogy nem gyógyultam meg... és két nap múlva újra nem tudtam menni (meg lábra állni kb.) ... =S
Én decemberben voltam 1 hetet táppénzen ("arcüreggyulladás" XD aha... ja. Vagyis inkább Crohn), és most január óta vagyok.
Köszi Bordás, látom már, hogy nem olyan egyszerű dolgozni, ha az ember szrul van, és más is van ezzel így, meg rég óta táppénzen, nem csak én. =(
Ja, és remélem, megmarad a munkahelyed...!! =/

Szerkesztette: Kócos (2011-04-03 13:57)

Nincs jelen

 

#37 2011-04-08 17:00

Kócos
Tag

Re: Féltjük a munkahelyünket

Nno, én szerda óta dolgozom (ismét). Hááát... nem mondhatnám, hogy álom, de nagyon jó volt visszamenni! Mindennek ellenére. Az egyik legdurvább eset "kis"lány, aki már amúgy sem volt kis darab, vagy 10 kilót hízott, mióta nem voltam, és még agresszívabb... (ez a lépj arrébb, ha nem akarod, hogy megcsapjon/megrúgjon/leköpjön/megfejeljen kategória) A többi gyerek szintén nem javult, sőt... de legalább nem itthon hesszelek.
És bevettem dupla-tripla adag leszarom-tablettát, és nem érdekel semmi, és nem idegel fel semmi. Így kell ezt...

Nincs jelen

 

#38 2013-06-28 09:38

Dzsihen
Tag

Re: Féltjük a munkahelyünket

Hová mehetnék el dolgozni úgy, hogy a hasamat megkímélhessem és ne kelljen 2 évente műtétre mennem?

Nincs jelen

 

#39 2013-06-28 18:41

Babcsi
Tag

Re: Féltjük a munkahelyünket

itt olvagass :) http://crohn-colitis.hu/forum/viewtopic.php?id=225

konkrétan mire gondolsz? most mi a munkád?

Nincs jelen

 

#40 2013-06-29 08:46

Dzsihen
Tag

Re: Féltjük a munkahelyünket

Most otthon vagyok mert nemrég volt egy kombinált életmentő műtétem. Most keresek de ahová mehetnék ott fizikai munkát kell végezni és én nem nagyon emelhetek. Így elég nehéz. Amire gondoltam az adminisztráció vagy ételfutár, esetleg olyan irodai munka. Köszönöm a linket. :)

Nincs jelen

 

#41 2014-03-26 13:03

Zsuri
Tag

Re: Féltjük a munkahelyünket

Az indító topic miatt gondoltam, talán tudtok nekem segíteni. Elkezdtem vendéglátózni, ott vagyok már három hete, de nem mondanak semmi "biztosat". Ingyen dolgoztatnak, és már csak azért járok be, hátha kifizetnek egyszer. Úgy gondolom, mivel nem vagyok bejelentve, ezért gyakorlatilag semmilyen alapom sincsen, amivel presszionálhatnám őket, hogy kifizessenek. Szerintetek azért van valami, amit tehetek?

Nincs jelen

 

#42 2014-03-26 13:15

marcsi0727
Tag

Re: Féltjük a munkahelyünket

Zsuri
Van munkaszerződésed?
Van ügyfélkapud? Ott le tudod ellenőrizni, hogy be vagy-e jelentve.
Amúgy meg a NAV-nál jelentsd fel őket, ha nem kóser.

Nincs jelen

 

#43 2015-05-31 15:07

nika073
Tag

Re: Féltjük a munkahelyünket

Sziasztok!Leírom a problémám,jó lenne,ha tudnátok tanácsot adni mit lehet csinálni.Az a helyzet,hogy a betegségem miatt,mivel kórházban is voltam,áthelyeztek egy könnyebb munkakörbe.A főnök bejelentette pár napja,hogy kevesebb fizetést fogok kapni mivel mást csinálok.Szerintetek levehetik a béremet?Nem tudom mit csináljak,mert azt mondta visszamehetek az előző helyemre,onnan viszont nehéz elmenni orvoshoz ugyanis gép mellett vagyok soron,és nem nagyon van helyettesítőm.Holott azért raktak el,hogy könnyebben eltudjak menni orvoshoz.Most meg itt zsarol a pénzel.Mit tegyek?Köszi,ha válaszoltok!Mindenkinek szép napot!

Nincs jelen

 

#44 2016-07-27 07:38

bertokliv
Tag

Re: Féltjük a munkahelyünket

Jó napot! Nekem olyan gondom lenne, hogy augusztusban fogok Németországba menni munkavégzés céljából. Nekem csak az a gondom, hogy regisztrált Chron beteg vagyok és fél évente kell itt Magyarországon kontrollra jelentkeznem. Ilyenkor mi a teendő, hogy ne kelljen több 10000-et kifizetnem az orvosnak és a gyógyszerekre? Mivel két helyen nem fizethetem a TB-t. Ja, és nem szeretném, hogy a munkáltatóm megtudja, hogy milyen betegségem van, nehogy ebből a későbbiekben gond legyen, Pl. emiatt kirúgnak.

Nincs jelen

 

#45 2016-07-28 15:50

martika
Tag

Re: Féltjük a munkahelyünket

Szia!

Én csak annyit tudnék hozzáfűzni, hogy EU-s   TB kártyád lesz és ezért a TAJ számod érvényes lesz minden felülvizsgálatkor > nem kell 10ezreket fizetned.
Úgy gondolnám, hogy a vizsgálatokon viszont meg kell jelenned, jó lenne utánajárnod az orvost kérdezd meg esetleg, mit kell tenned ebben a helyzetben.

Nincs jelen

 

#46 2016-08-03 12:45

ninike
Tag

Re: Féltjük a munkahelyünket

Sziasztok nem tudom jó helyre írok-e, a fiam 21 éves lesz ősszel 7 éve crohn beteg. Most járnak le a szociális támogatásaink aug végén. Azt mondták hogy nem fog már kapni családi pótlékot, kozgyógyot és utazási kedvezményt sem. Én úgy tudtam hogy ha nappali tagozatos OKJ-ra jár szeptembertől is fog járni ugyanúgy ahogy eddig akkor ezek megilletik 23 éves koráig, mivel tartós beteg...azt mondták még hogy orvosnak kell igazolni hogy min. 50-70% os egészségkárosodása van akkor bizottság bírálja el. Mitől függ az egészségkárosodás? Nem elég hogy gyógyíthatatlan a betegség? és gyógyszert szed? Valaki esetleg nem tudja Miskolcon a Dr. Kristóf Tunde  főorvosasszony mobilszámát, mert egyszerűen nem érem el a kórházban.
  Előre is koszi a válaszokat.

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB