#7251 2016-07-05 00:26

Ibi50
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Akkor sajnos ne csodálkozz, ha õ "hagy itt" benneteket egy másik világba költözéskor! Nem ér annyit a vállalkozás, az ember egészségénél nincs drágább kincs! A sört próbáltátok már? Komló, B vitamin van benne, segíti az idegrendszer lenyugtatását,és elalvás elõsegítõ. Valamint ajánlom a kielégítõ szexuális életet! Úgyhogy hagylak is kibontakozni!:-)))))))))Jó éjt!!!:-)))

Nincs jelen

#7252 2016-07-05 00:31

Nikol 1
Tag

Én is ezt mondom neki:( sex?  hát az most hanyagolós, tavaly szeptemberben mûtötték prosztata rákkal, idõ kell a regenerációhoz.. de legalább úgy néz ki, idõben voltunk:), és idõben kivették a daganatot,mindennel együtt persze...az a legfontosabb..   pasik akik olvassátok, nézessétek meg idõben vérbõl a PSA értéket, ha az rossz, irány a biopszia

Szerkesztette: Nikol 1 (2016-07-05 00:36)

Nincs jelen

#7253 2016-07-05 00:32

Ibi50
Tag

Sajnálom, gyógyulást!

Nincs jelen

#7254 2016-07-05 00:35

Nikol 1
Tag

Köszi:) kedves vagy, köszi hogy beszélgettél velem, nekem még van 20 percnyi melóm, aztán én is elrakom magam holnapra... illetve mára:DD jó éjt, majd jövök holnap ,vagy ma:).lehet addigra kapunk egy külön fórumot, hogy ott írjunk:) remélem senki nem haragszik, hogy sokat írok:)Mégegyszer jó éjt:)

Szerkesztette: Nikol 1 (2016-07-05 00:35)

Nincs jelen

#7255 2016-07-05 01:01

Rigor
Tag

Fehérjeporból van teljesen növényi alapú is, búzából szójából, burgonyából stb kivont fehérje komplex.
A fehérje nem a belek miatt kell, hanem az izmok miatt, mivel az izmok alapvetõen fehérjékbõl épülnek fel, és ez tisztán növényi alapon hagyományos étkezéssel nem kivitelezhetõ. Egészen egyszerûen gyengébb leszel. Ha meg épp felszívódási gondok, hasmenés is van, akkor ugye még kevésbé marad meg az emberben, nehezebb megemészteni stb.
A legjobb persze a tejsavó fehérje. Egészen sokféle van, apró kipróbálós adagokban is lehet kapni, sõt érdekesség hogy a jobb tápkieg - testépítõs/sportboltokban van hogy az eladók tapasztaltak is, mivel bélbetegek is szoktak járni ilyesmikért. Egyéni érzékenység alapján lehet belõni kinek mi ízlik, melyik nem puffasztja stb. (érdekes hogy a legmárkásabb drágább nem jött be nekem annyira mint az egyik legolcsóbb :P - tiszta szerencse). ízesítésben is jó, csokis, banános volt a kedvencem :P De sok féle ízben van, és már elég szerethetõ ízûeket tudnak csinálni - szemben mondjuk a "hivatalos" tápszerek közül.

Amikor az ember olyan fázisban van hogy már szinte semmit nem eszik akkor nem is hiányzik már, mert már egy korty vízre is fájdalom a reakció. Aztán jön az intravénás táplálás, transzfúzió. Stb. Mire újra oda jutottam hogy valami szilárdat ehetnék úgy elsorvadtak az állkapocs izmaim hogy nem tudtam rendesen kinyitni a számat, nem termelõdött rendesen nyál (mondjuk járni is újra kellett tanulni).  - De ez elmúlik, most például már a túlsúllyal küzdök :P - de azt hiszem IBS esetén ilyen durva dolgokra nem kell számítani. Colitisben is ritka rossz esetben.

Nekem colitis-em van, az nem IBS, úgyhogy a táplálkozás szerepe nálam a tápláltság minél kevesebb salakanyag és puffasztó valami bevitele volt, de igazából ez is csak praktikus célt szolgált, mivel nem az étel váltja ki, és nem gyógyít meg semmilyen diéta. A közérzeten lehet étkezéssel javítani, a relapszust, fellángolást sajnos nem érdekli.

Nincs jelen

#7256 2016-07-05 01:52

makkmarci
Tag

Húúúú, annyi mindent leírtam már itt és annyiszor, hogy nem ismétlem magam.
Akit érdekel a sztorim és a megoldásom (kb. 95%), az olvasson vissza...

A nyugalom és a kiegyensúlyozottság elsõ rangú!!!
Ebben nekem a már említett magnézium citrát baromira bejött...
http://www.naturvitamin.hu/pharmekal-he … p-343.html

Persze ettõl még megy husi, gyümölcs, zöldség vegyesen, enélkül nem ér semmit semmilyen kiegészítõ!

A sörrõl...
Én nagy sörös vagyok, ittam már a legaljától a legjobb cseh, angol, baltikumi, német, stb. sörökig mindent.
Ha valaki jelenleg minõségi sört szeretne:
magyarból csak a Soproni 1895
egyéb: szerintem a legihatóbb a lidlis Argus premium ár/érték arányban jelenleg.
Az én apukámnak (szívkatéterezése volt kb. 20 éve) a saját orvosa mondta, hogy minden nap este, amíg pl. tévézik, igyon meg pár sört. Azóta sincs semmi baja, sõt még jobban nyomja, mint elõtte :-)
Most 66! Csak megemlítem, hogy beadatott magának egy szuper szurit, errõl csak privátban, ha érdekel valakit...

Én múltkor betoltam egy kebab-ot a szokott helyen, utána csak házi koszt volt. Két napig zombi voltam.
Nyomtam meggyet, málnát, sok vizet, meg házi chilis babot (rip Bud Spencer), egy rövid panaszom sem volt...

Általánosságban mondanám:
Halolaj
Arginin
Cal/Mag
Olívaolaj
Glutamin

Hirtelen ennyi...

Szerkesztette: makkmarci (2016-07-05 01:54)

Nincs jelen

#7257 2016-07-05 15:39

Ibi50
Tag

Szia Makkmarci! A glutamin inkább sportolóknak való nem? Na akkor a sörröl kialakult véleményem jó, és használ másoknak is. Én is szeretem.

Nincs jelen

#7258 2016-07-05 17:28

QpaK
Tag

Látom megvan már az összhang.... Én csak csaj pletyinek hívom az ilyet :) ;)

Nekem nemrég volt tükrözésem. 3 év intenzív humira és egy év metoject után a bélsebek szépen begyógyultak. Van sok polip, de a két legnagyobbat lecsípték - Ezek már majdnem elzárták a belet. Most már nem is kell biológiai terápia, csak az izületekre a metoject, illetve kis szteroid, na meg gyulladás csökkentõk a hasamra.
Azt kell mondjam elég szép így az élet... Noha a gyomorideggel én is küzdök és azzal nem lehet mit csinálni - agykontrolozni szoktam. Szerintem ez a fejben kell helyreraknod dolog mind ibd-ben és ibs-ben is annyit jelent, hogy kezeld jobban a bajod, meggyógyulni úgy sem fogsz. :(
De már az is sokat segít, ha nem figyelsz annyira a tünetekre.

Szerkesztette: QpaK (2016-07-05 17:34)

Nincs jelen

#7259 2016-07-05 19:21

Nikol 1
Tag

Sziasztok:) Hú, mindenkinek nagy köszi:) köszönöm a sok segítséget.Rigor, hát fáradékony vagyok és állandóan elaludnék, meg gyengének is érzem magam,de ezt eddig csak az alulmûködõ pajzsmirigynek tudtam be….mindenképpen hallgatok Rád, és kipróbálom a fehérje porokat, majd mesélek a változásról:)Azt hittem, hogy elég a fehérje komplettálás:)…..de még sokat nem tudok….ezek szerint   …..Atyaúristen, ezt még olvasni is nagyon mellbevágó volt, hát még Neked milyen lehetett megélni, Rigor, az nagyon durva amik történtek Veled, azt hiszem Én befogom, és örülök annak ami van….sokat hallottam a Colitisrõl meg a Chronról, nagyon sajnálok mindenkit, aki ezekben szenved, komolyan…együttérzésem….az Én IBS-em ahhoz kutyafüle….makkmarci, most már tényleg kipróbálom amiket ajánlottál:) …egyet kivéve….a hús az nem megy sajnos…QpaK:) szteroidot hogy bírod? Nekem azt mondta a háziorvos,hogy nem mer adni a pajzsmirigyre, mert nem vagyok 70 éves öregasszony, akinek már mindegy, hosszú távon többet ártana…persze gondolom Nálad muszáj volt, Ti ugye súlyos állapotban vagytok….A fejben rendet rakni nekem is úgy jön le, hogy kezeljük jobban a dolgot, aztán majd csak lesz valami,de gyógyulás nem…Ibi:) aludtál valamit?

Szerkesztette: Nikol 1 (2016-07-05 19:23)

Nincs jelen

#7260 2016-07-05 19:51

Nikol 1
Tag

Segítenétek abban, hogy a Duspatalin mellé amit felírtak Pangrol 10000(emésztést segítõ anyagokat, enzimeket tartalmaz), az folyamatosan kell mellé, vagy csak az elején 1 kúra?(nem mondták, én meg elfelejtettem megkérdezni)  Sertés pankreász por……brrrr, mondjuk a pajzsmirigy gyógyszerekben  is porított sertés vagy marha pajzsmirigy van…állítólag…...ááááááh, meg a kapszulákban zselatin  ….makkmarci, mégis eszek húst:).....:(.:(:(..  Én mondjuk mikor jó ideig nem szedtem gyógyszert(évekig-egy orvos elhitette velem, hogy nem olyan komoly dolog ez a betegség, nem kell vele foglalkozni)akkor mondta az új háziorvosom, hogy jó nagy szerencsém van, hogy nem lett baj, ödémás kómába lehet esni:( azóta szedem

Szerkesztette: Nikol 1 (2016-07-05 20:07)

Nincs jelen

#7261 2016-07-05 23:32

makkmarci
Tag

Ibi50
A glutamin nagyon jól védi és segíti a bélfalat...

Nincs jelen

#7262 2016-07-06 08:22

ageplefagy
Tag

Makkmarci, tudsz mondani glutaminos gyógyszert? Esetleg olyan tápot, amiben az van? Nekem a vastagbelem alsó szakasza van begyulladva. Erre is jó lehet? Köszike!

Nincs jelen

#7263 2016-07-06 15:36

Ibi50
Tag

Köszi Makkmarci és a többiek, akik válaszoltatok,köszi! Sajnos elgondolkodtató, hogy az orvosok - tisztelet a kivételnek - magyarul lesz@rják a gondunkat! Azt hiszik szimulálunk, vagy minden más jellegû panaszunkra azt mondják, hogy magának egyébként is mindig megy a hasa, magának ilyen a bélrendszere, meg hogy ezzel együtt kell élni....ez egy körforgás. Jó, hogy ideges az ember és nem csoda, ha hozzájárul a hasmenésnek, de nyilván ideges,hogy mikor kapja el. Lesajnálnak, és gondolom azt gondolhatják, na jön a fosós! Egyszerûen nem veszik komolyan! Mivel valóban elméletileg szinte minden lelet negatív. De nyilván nem akarja az ember megvárni, míg pozitív lesz, és átfordul valami komolyabbra, mert hosszútávon gyulladásba lenni valaminek nem jó. Az embernek saját magának kell utánanézni, és utánajárni mindennek. Elkeserítõ!

Nincs jelen

#7264 2016-07-06 15:36

ageplefagy
Tag

Nah, vettem glutamin porocskát. Mikortól érezhetem hatását? 12g-ot kell belõle enni egy nap? Tapasztalatokat kérnékszépen! :)

Nincs jelen

#7265 2016-07-06 19:04

RealHero
Tag

Nikol: Mi volt a tünete a férjednek?A prosztatarákra gondolok.Volt valami elõjele? Bocsi az off -ért !

Nincs jelen

#7266 2016-07-06 22:12

akombakom
Tag

nah gyerkeek, beszámolok... nem értem, ha valaki tudja magyarázza meg... az torént, hogy utaztam, 8 ora vonattal németországba, egy átszállás, pár nap után meg vissza három kisgyerek kiséretében (három felnott, három gyerek) féluton bedoglott a mozdony plussz egy ora várakozás, elkéstuk a csatalkozást, az ujba meg már nem volt helyjegy és ott a három gyerek, királyság... oda és vissza utra vettem be némi kis nyugtatot (Lexaurin) de nem sokat, csak fél-fél szemet és csak kétszer.... 6 nap alatt egyszer sem volt semmi gond, pedig nekem elhagyni a lakást, pláne tomegkozlekedni na az a rémálom... egyszuern nem értem, hogyhogy nem fostam magam szét??? három nap shoppingolás volt (amit én annyira nem csípek, de ha  atobbiek megszavazták én is mentem) be villamossal a belvárosba olyan 10-15 perc majd haza ott a háorm gyerek, idegen kornyzete meg minden.. elotte utána azért fostam az igaz, de ott nem, ez hogy lehet??

nálam a dugoban uléssel kezdodtek az IBS tunetek, napi szinten 20 km-ren 1-1,5 orat utaztam oda is vissza is és nem bírtam, volt, hogy alig íbrtam beérni.. most féléve albérletben lakok, ami kozel van, gyalog alig félora a munkahelyre, a reggeli fosások szinte teljesen elmultak, féltem is, hogy jon ez az utazás mi lesz, de ahogy írtam abszolut semmi....jah és szinte beállt egy olyan rendszer, hogy hétfén reggel még otthon adok a WC-nek egy jo adagot.. aztán péntek déluátn estig nteán szombatig semmi.. ez íg yment kb három honapig hétrol-hétre és nem szedtem semmit, ettem ossze-vissza mindent...

Szerkesztette: akombakom (2016-07-06 22:16)

Nincs jelen

#7267 2016-07-06 22:46

Nikol 1
Tag

Sziasztok Pocsék napom volt, remélem Nektek jobb,kõkemény migrén, a Duspatalin ellenére 8 hasmars:(((((Voltam vérvételen, még jó hogy nem ott jött Rám....még jó, hogy nem kellett várni, 3 havonta járok, de magánúton,úgy nem kell várni...
RealHero,szia:) Hát, óriási szerencsénk volt, végülis a férjem "magának köszönheti "szó szerint, hogy kiderült. Ugye mivel évek óta nem alszik, tisztában volt vele, hogy az immunrendszere teljesen le van amortizálva.Megkérdezte azon a helyen ahova járunk vérvételre, hogy milyen szûrõvizsgálatokat tudnak ajánlani 50 éves kor felett,és javasolták a PSA(Prosztata Specifikus Antigén )vizsgálatot. (õ most 59 éves) jók lettek az értékei, de a PSA magas volt. Kért egy idõpontot magán urológushoz, ami szintén ott van, ahol a vérvétel. Megvizsgálta az urológus,végbélen keresztül,azt  mondta, hogy kicsit keményebb, de nem kell izgulni, egy keményebb széklet után is lehet ilyen, neki meg szoktak székrekedései lenni. Azt mondta, fél évet várjunk, akkor csináltassunk megint vérvételt, és ha drasztikusan emelkedik a PSA, akkor biopszia. Letelt a fél év, meg lett az eredmény. Nagyon durván megemelkedett, úgyhogy biopszia. Párom utólag azt mondta, hogy drukkolt, hogy ha van valami akkor most derüljön ki, míg idõben vagyunk. Ugyanis  12-13 helyrõl vesznek mintát, de még az is elõfordul, hogy pont "elszúrnak" a rákos részek mellett, és majd akár évekkel késõbb derül ki, mikor már késõ. A 12 mintából 2-ben találtak rosszindulatú elváltozást. Két dolog közül választhattunk, kemoterápiát, vagy mûtét. Viszont ha már elkezdik a kemoterápiát, akkor a roncsolt szövetek miatt nincs lehetõség késõbb mûtétre. Mindent elolvastunk, és a mûtét mellett döntöttünk, az összes szövõdmény kockázata mellett is, vizelettartási problémák, impotencia, stb.stb.Azt mondták az orvosok, jól döntöttünk, az a legbiztosabb. Persze közben megcsinálták a vizsgálatokat, hogy nincsenek -e áttétek, és hogy a prosztatokon túlra még nem terjedt -e a daganat.Szerencsénk volt, így mehetett a mûtét. Gyõrben csinálták meg, laparoszkópos technikával, egy egész komoly mûtéti teammel, és da Vinci robotot használtak az operációnál. Eltávolítottak  mindent, a prosztatát,a kismedencei nyirokcsomókat is, ondóhólyagot is. 4 hónapig pelenkát kellett hordani, mert nem lehet tartani a vizeletet,mert ugye ott is átvágtak mindent, de ma már nem kell .1 éve lesz szeptemberben hogy mûtötték. Valakinek viszont 1 év után sem állnak helyre a dolgok, se a vizelettartás, se az erekció. Nála ez utóbbira azt mondták, hogy idegkímélõ technikával mûtötték, úgyhogy helyre áll majd minden, csak úgynevezett "száraz orgazmus" lesz majd."A rákkezelés után számos szexuális mellékhatás jelentkezhet, beleértve: merevedési zavar, magömlés nélküli orgazmus (száraz orgazmus), kevésbé kielégítõ orgazmus, libidó hiány, fájdalom a szex során, kevesebb energia a szeretkezéshez."

Kb. 12-16 hónap ami alatt helyreállnak a dolgok,azt mondják....Viszont úgy voltunk, ha nem , akkor is meg kell lépni a mûtét, ez az életben maradás legbiztosabb módja.,más nem fontos.Most 3 havonta vérvétel,  6 havonta CT, élete végéig. Elõjelei nem voltak, bár utólag mondta, hogy néha érzett fájdalmat az alhasában, fõleg azután mikor együtt voltunk. Ha  kérdezni szeretnétek, akkor nyugodtan, hátha nem írtam le mindent.

Szerkesztette: Nikol 1 (2016-07-07 09:42)

Nincs jelen

#7268 2016-07-06 23:07

Nikol 1
Tag

A Gleason score(pontozás hogy milyen stádiumú a rák) nála 5+2 volt, állítólag az agresszív, de hát ugye az értékei is nagyon leromlottak, a fél év várakozás után megcsinált vérvétel ugye kimutatta, úgyhogy azt sejtettük.

Nincs jelen

#7269 2016-07-07 09:00

Nikol 1
Tag

"Radikális (teljes) prosztataeltávolítás: Optimális indoka, ha a daganat nem terjed át a tokon. Feltételei: 70 év alatti kor (a biológiai kor a fontos), a beteg várható életkilátása minimum 10 év, és jó általános állapot. Nagy mûtétet jelent, szövõdménye lehet impotencia, illetve vizelettartási képtelenség. " Hál istennek a párom nagyon jó  általános állapotban volt, Õt még a koránál sokszor 10-15 évvel is fiatalabbnak szokták nézni,sportolt egész életében, minden rendben volt, gyógyszereket sem szedne, ha tudna aludni.

Szerkesztette: Nikol 1 (2016-07-07 09:20)

Nincs jelen

#7270 2016-07-07 09:07

Nikol 1
Tag

Szia akombakom:)Pont azon gondolkodtam valamelyik nap, hogy ha most utaznom kellene, hogy oldanám meg. Pár éve még Londonban is voltunk, ott lakik a lányom volt barátja. Ma már nem mernék elindulni....de Neked most sikerült...eldöntötted agyban, és sikerült:)

Nincs jelen

#7271 2016-07-07 09:30

Nikol 1
Tag

Nem tudom, ma mit egyek, nehogy úgy járjak mint tegnap....levegõt, azt hiszem:)Az talán nem árt:) Fejem továbbra is qrvára fáj:(((((

Szerkesztette: Nikol 1 (2016-07-07 09:31)

Nincs jelen

#7272 2016-07-07 09:37

Nikol 1
Tag

Azt nem írtam még, hogy a mûtét után katéter volt bent 1 hétig, azt már itt Siófokon szedte le az urológus.

Nincs jelen

#7273 2016-07-07 09:55

Nikol 1
Tag

Ibi amit írt, felvetett bennem egy kérdést. Lehet , hogy hülyeség, akkor bocs.Valaki aki Chronos vagy colitises, volt olyan köztetek akinek elõtte IBS-t diagnosztizáltak? Vagy ismertek valakit, akinek azt mondták IBS, aztán késõbb mégis Colitis vagy Chron alakult ki nála?

Nincs jelen

#7274 2016-07-07 10:06

RealHero
Tag

NIkol: Köszi hogy megosztottad,jó egészséget a férjednek.
Igen sajnos gyakran elõfordul ,hogy Ibs-t diagnosztizálnak aztán a tünetek ugye nem múlnak és évekkel késõbb már Crohn-t diagnosztizálnak.De nem törvényszerû! Sõt. Elõre ne parázz ilyenen.Olyan ismerõsöm is van aki 50 körül van és nem lett az IBs-bõl Ibd

Nincs jelen

#7275 2016-07-07 10:27

Nikol 1
Tag

RealHero,köszönjük, remélem minden rendben lesz, pont tegnap volt õ is vérvételen,nézik a PSA-t, augusztus körül pedig CT lesz.Én is nagyon köszi a választ a kérdésemre, igazából nem parázok(igyekszem...nem, tényleg nem:)   )csak eszembe jutott, hogy valahol olvastam, egy orvos írta, hogy IBS-bõl soha nem lesz Colitis vagy Crohn,az 100 %. Viszont Én meg mintha már olvastam  volna róla, hogy valaki IBS-es volt, és késõbb meg kialakult másik betegség.

Szerkesztette: Nikol 1 (2016-07-07 10:28)

Nincs jelen

#7276 2016-07-07 10:31

Nikol 1
Tag

Valakitõl például azt is hallottam,hogy az IBS mögött Candida is állhat, de egy gasztroenterológus könyvében, ami az IBS-rõl szól teljes egészében, ott olvastam, hogy fontos tudni, az IBS-t nem candida okozza.

Szerkesztette: Nikol 1 (2016-07-07 10:36)

Nincs jelen

#7277 2016-07-07 14:16

Ibi50
Tag

Nagyon sok probléma okozója a fel nem fedezett candida....

Nincs jelen

#7278 2016-07-08 02:27

makkmarci
Tag

Glutamin leginkább a vékonybélnek segít, de értelemszerûen lent is javíthat a helyzeten.
Az én elvem szerint a dolgokat haladási irányban, azaz fentrõl lefelé kell rendbe tenni.
A vastagbeles gondokra leginkább a grapefruit cseppeket javasolnám, de gyógyszerekkel együtt nem nagyon!
Glutamint én pl. napi 5-10 grammot iszok, shaker-ben délelõtt.

Nikol
Ahogy tudok, válaszolok!

Szerkesztette: makkmarci (2016-07-08 02:29)

Nincs jelen

#7279 2016-07-08 15:39

Ibi50
Tag

Marci! :-)) "Makk" egészségesen látod a világot!:-)))

Nincs jelen

#7280 2016-07-08 15:43

Ibi50
Tag

Probiotikumokat is szoktak javasolni, a jutavit-os készítmények általában árban jók, viszont sok mellékhatást okozott nálam,pl.kiütés...gondolom sok benne a színezék stb....jónak találom a normaflort....és magas mg-os c-vitaminos kiegészítõket, azt mindennap egyetek sokat! A B vitaminok erõsítik az idegrendszert, a Milgamma kifejezetten jó készítmény, csak drága...

Nincs jelen

#7281 2016-07-08 15:50

Ibi50
Tag

Nikikém hogy vagy ebben a melegben? A meleg nálam gyorsítja az anyagcserét!

Nincs jelen

#7282 2016-07-08 16:51

Nikol 1
Tag

Sziasztok:) makkmarci, csak nyugodtan, amikor ráérsz, köszi elõre is:) Ibi, nehezen bírom, és Te? Ma amúgy sincs túl jó napom, a cukrom magas lett,(most vagyok leszokóban az üditõkrõl, amiket ittam, amikor nem tudtam enni), a pajzsmirigyem meg még mindig nem a legjobb,több mint 2 éve beállt, aztán jött a szójás D-vitamin, az gyógyszer mellett olyan eredményeket okozott, mintha a gyógyszert nem is szedtem volna. Mikor kitisztult a gyógyszer, visszaállt, de most megint  kezd magasra felmenni, mintha nem szedném a gyógyszert. Mi történt? Sajnos valakiknél mondjuk emelni kell egy idõ után az adagot. Sajnos nem a legjobb, hogy ilyen magas a testsúlyom, kezdenek az ízületeim kikészülni....Na, mindegy....tegnap meg ma kevesebb gyümölcsöt ettem, így nem kellett rohangálnom a Duspatalin mellett....ennyi pozítívum   van

Nincs jelen

#7283 2016-07-08 16:58

Nikol 1
Tag

Majd jövõ héten már beszerzem amiket ajánlott makkmarci és Rigor, csak most nem ért rá a férjem elvinni, lelépett egy-két ember, neki is segíteni kell kiszállítani....végre hétvége,egy  kis pihenés, lefeküdhetek talán ma már éjfél elõtt:)

Nincs jelen

#7284 2016-07-08 17:02

Nikol 1
Tag

Ja, a D-vitamin eredmény még nem készült el, de biztos siralmas lesz, 22-tõl 150-ig jó, Nekem mikor kiderült a krónikus hiány 4,01 volt, a doktornõ "gratulált" azt mondta Én vagyok akinek eddig a legrosszabb lett, nem is látott még ilyen eredményt....

Nincs jelen

#7285 2016-07-08 17:03

Nikol 1
Tag

Na megyek takarítani, meg macskázni:)a migrénem ma már aránylag elmúlt reggelre:)

Nincs jelen

#7286 2016-07-08 22:50

QpaK
Tag

Akombakom simán elterelték a figyelmed - ott voltak a gyerekek és az egyéb problémák 😙 így nem volt idõd a hasaddal foglalkozni. A pszichés tüneteket így lehet kezelni, de ez csak az egyik része a történetnek, mert ugye az sem mind1, hogy mit eszel... Nekem is fõleg elindulni nehéz, aztán már másra figyelek. - illetve bizonyos helyzetekben ismét eszembejut pl vásárlásnál. Orvosnál is görcsben vagyok, mert mivan ha éppen akkor kell mennem mosdóba, ha pont rám kerül a sor!

Az almalére rá vagyok kattanva, persze az sem jó... Ellenben a szénsavas különösen problémás! A gyümölcs meg szerencsére nem téma, mert utálom. Meg az édességeket is többnyire... Jó nekem! Jó nekem?
Nekem is vannak macskáim. A macsekok jófejek - az egyik már 2 hete lábadozik mert balhézott egy kandúrral. - pedig kasztrált a szentem!

Szerkesztette: QpaK (2016-07-08 22:54)

Nincs jelen

#7287 2016-07-09 03:05

makkmarci
Tag

Nikol
Szerintem ezt nyugodtan told be, napi egyet!
Egy évre elég és ez a része le lesz tudva...

http://www.naturvitamin.hu/pharmekal-he … p-407.html

Napozás mellett is beviheted, ha ennyire alacsony a D-d...
Túladagolni nem tudod, pláne ha ennyire alacsony az értéked.
Neten simán rendelheted, olcsóbban jössz ki. Nekem pl. most 17% kedvezményem van itt, az elsõ vásárlások után megkapod...

Ibi50
Sajnos összetalálkoztam a dologgal, aztán pánikszerûen elkezdtem képezni magam, hogy mit is tudnék tenni magamért...
A végsõ konklúzióm az lett, hogy rendes táplálkozás (zöldségek, zsírok) és annak vitaminokkal és egyebekkel való kiegészítése nélkül nem fog menni!
Az az egy bibi, hogy tovább tart helyrehozni a dolgot, mint elrontani. Nekem 3 év jelenleg. Évente kb. kétszer van rosszabb helyzetem, de tudom kezelni. Érzem, hogy kifelé megyek belõle, de hosszú és rögös az út.
Amiket belinkeltem kb. az elmúlt 2 hónapban (halolaj, vitaminok, ásványok), azokat bárkinek javaslom, ha még nem beteg, akkor meg különösen...

Szerkesztette: makkmarci (2016-07-09 03:16)

Nincs jelen

#7288 2016-07-10 08:03

ribizli
Tag

Sziasztok! Nekem 2009-ben indult a betegségem. Diagnosztizálták már IBS- nek is és kontaminált vékonybél szindromának is. Nekem nincs hasmenésem vagy székrekedésem, viszont sokat görcsöl az alhasam( egészen lenta petefészkek kõrnyékén) ill. puffadok. 2009-ben volt egy szigmoidoskopiám, sajnos a teljes vastagbelet nem nézték meg, mert nagyon fájt a vizsgálat. Akkor nem találtak semmit. A fõ tünet a fájdalom és a végbél tájéki nyomó érzés volt. Kaptam Dicetelt, de semmit nem használt. Aztán 2009 nyarán terhes lettem és minden tünet elmúlt. Majd 2012-ben visszatértek a tünetek, de szerencsére rátaláltam a Bio Kult nevû probiotikumra és nagyon sokat  javult a helyzet. Az elmúlt 4 évben tartós problémák nem voltak. Most június elején durvult be újra a dolog egy lelki megrázkódtatás következtében. Apukámnál vastagbél tumort találtak, életmentõ mûtétje volt és nagyon megviselt.

Nincs jelen

#7289 2016-07-10 08:13

ribizli
Tag

Közben munkahelyet is váltottam, szóval van stressz rendesen. Most nagyon kínlódok megint. Folyamatos görcsök, puffadás, nyomásérzet a vègbélnél. Voltam a gasztro orvosomnál, nem akar megtükrözni, az egészet a lelki problémáknak tulajdonítja. Most voltam vérvételen, hasi uh- on, minden negatív. Szedem a bio kult- ot, növényi enzimeket, diétázom, nem eszek glutént, cukrot, laktózt, (ezeket intolerancia teszt mutatta ki még régebben), és minden nap futok. Ami után pár órára elmúlnak a tünetek, de aztán visszatér minden. Rendszeresen olvaslak titeket, de látom, hogy itt szinte mindenki nagyrészt hasmenéses formában szenved. Tudom, hogy az még talán rosszabb, mint az én esetem, de azért ez is rendesen rontja az életminösèget. Most nem tudom hogyan tovább, fogalmam sincs, hogy jöhetnék ki ebbõl.

Nincs jelen

#7290 2016-07-10 08:23

ribizli
Tag

Még annyi, hogy 15 éve refluxos vagyok és az elmúlt években folyamatosan gyógyszert szedtem rá. Biztos voltam benne, hogy az cseszte el az emésztésemet, de fél éve sikerült letennem és mégis vannak tünetek. Bár lehet több idõ kelk, hogy helyre jöjjön minden. Van vki köztetek aki refluxos is?

Nincs jelen

#7291 2016-07-10 13:26

Nikol 1
Tag

Sziasztok:) Tegnap megint pokoli migrénem volt:(    QpaK!A szénsavas nekem is szörnyen problémás:(  Ja, a macsekok cukik:) Nálunk is mászkálnak fiú macsekok, az összes meg van tépve:), nem bírnak magukkal:))Én nagyon gyümölcs mániás vagyok,pedig kevesebbet kellene ennem...makkmarci, köszi szépen:)), már meg is rendeltem a D-vitamint, meg hozzá egy kis magnézium-citrátot...Közben a férjem eredménye is megjött, hál istennek jó a PSA eredmény, pedig mostanában nagyon-nagyon sok stressz érte...:(   Szia ribizli:)) Kitartás....Én kevés vagyok ahhoz, hogy tanácsokat adjak, de a többiek segítenek majd biztosan, õk már elég sok mindenen keresztül mentek, és sok mindent próbáltak...biztos tud valaki majd segíteni, tanácsot adni....és nagyon kedves itt mindenki:) Igen, hát a hasmenés,Én is hasmenéses IBS-es vagyok, pokoli mikor azt sem tudod mikor jön rád a rohanás,nem kívánom senkinek:(

Nincs jelen

#7292 2016-07-10 19:42

Nikol 1
Tag

Vettem vaníliás ízû meg eper ízû fehérjeport,tejsavó fehérjéset,ahogy ajánlottad Rigor, köszi:) QpaK,az almalét Én is szeretem, fõleg almafröccsnek:) (ha már igazit nem ihatok:)    ), csak hát ugye a szénsavas vizet sem bírja a gyomrom, de néha azért bekockáztatom:) QpaK, Neked a tükrözés altatásban volt, vagy ébren? Írtad, hogy találtak sok polipot, de a 2 legnagyobbat lecsípték, a többire mondtak valamit, hogy azokkal mit kell tenni? Nézetni kell gondolom idõnként, és akkor lecsípik? Nekem nem találtak mikor voltak a tükrözések, de nõgyógyászati polip volt egyszer. Mondták, hogy megmûtik majd, de akkor kezdtem el szedni a Bromocriptint, és ugye nagyon rosszul voltam,várni kellett a mûtéttel.Mire visszamentem pár hónap múlva, felszívódott. Valószínû az elsõ két hetes éhezést( a Bromocriptin miatt amit a jóindulatú agyalapi mirigy daganatra kaptam,és ugye iszonyú hányingerem volt) egy méregtelenítõ kúrának vette a szervezetem, és beindultak az öngyógyító folyamatok....:)két hétig csak pár kortyot ittam, enni meg csak pár falat kenyérhéjat-szó szerint csak annyit ettem. Le is ment az a 10 kiló, ami a daganat miatt jött fel az évek óta stagnáló súlyomra.

Szerkesztette: Nikol 1 (2016-07-10 19:43)

Nincs jelen

#7293 2016-07-11 00:55

QpaK
Tag

Én kb mindennel úgy vagyok, hogy bekockáztatom. Fõleg, ha nem mozdulok ki, akkor tényleg jöhet minden, ott a wc…
Igen, altattak, de megébredtem egy kicsit. Kába voltam és emlékszem szép színeket láttam… Csak azt mondták, hogy szépen begyógyult, valamennyi gyulladás van, de hogy melyik szakaszon azt nem tudom. Egy crohnos okított a váróba, odajött haverkodni. Hasonló gyógyszereket szedett és õ se bírta nélkülük. Õ mondta, hogy van, aki hajlamos a polip képzõdésre és õket gyakrabban tükrözik esetleges szövõdmény okán. Illetve akkor egyúttal le is szokták csípni.
Régebben sokszor az volt, hogy ha rosszabbodott a hasam akkor étvágytalanná váltam elõször. Aztán jött hozzá a láz és a véres hasmenés... - Egy ideje ilyen nem nagyon van szerencsére, de a metoject nekem is csinál étvágytalanságot/hányingert. Míg más gyógyszer meg éhséget generál. Szóval ki is oltják egymást idõnként :)
Esetleg a modulen ibd-vel is tehetsz egy próbát, ha gondolod. Hat a bélflórára és van benne gyulladáscsökkentõ. Ráadásul finom és tele van vitaminnal, amik fel is tudnak szívódni. Nutridrink-kel ellentétben a hasam sem puffadt tõle...

Szerkesztette: QpaK (2016-07-11 01:05)

Nincs jelen

#7294 2016-07-11 01:47

makkmarci
Tag

Nikol, errõl te jutottál eszembe :-)

http://divany.hu/eletmod/2016/07/10/vit … attereben/

Közben találtam egy cikket, a citrát formula 96%-ban szívódik fel az oxid 4%-hoz képest.
Nem tudom, hogy valóban pontosan így van-e, de a citrátnál jobb csak a kelát verzió van, vagy inkább nincs...
Szóval ár/értékben nagyon jó cucc. Nekem nagyon sokat segített, elõdlegesen fejben...

Szerkesztette: makkmarci (2016-07-11 01:51)

Nincs jelen

#7295 2016-07-11 08:15

akombakom
Tag

Nikol en is azthittem, hogy szetfosom magam es semmi, magam sem hiszem el. Igaz a vonatban van klotyo, de ki szeret ott szarni:-) :-) :-)

Qpak ha ez fejben dol el akkor a fenti mondat van ervenyben, pont, hogy nagy volt a felelosseg es nem nagyonnlett volna potmegoldas, ha gubanc akad es utazni plane idegen helyen az a remalmom, ezzel kezdodott vagy alakult ki az ibs nalam, a kozlekedesi dugok folyaman. Talan az lehet, hogy ott senki sem ismert, vagyis ha akkor se tudjak meg az otthoniak. Max ott rohog rajtam par ember, akiket sose latok tobbe, nem csamcsog rajta a fel varos

Nincs jelen

#7296 2016-07-11 09:03

Peeti
Tag

voltam nyaralni híztam 2 kg-t. Ettem olyan ételeket amik nálam tiltólistán vannak pl jégkrém palacsinta sör stb. és nem okoztak gondot( pl kiütések a háton) na ez most hogy ? remek orvosok erre ugyse tudnák a választ...

Nincs jelen

#7297 2016-07-11 09:56

QpaK
Tag

Peeti hol nyaraltál? A konkrét okát nem tudják, de legalább mondják. Csomószor mondogatták nekem, hogy ha tünetmentes vagyok, akkor mindent egyek, mert fellángolást nem tudok úgy elõidézni, max hasmenést bizonyos kajákkal. Ha valami hasmenést okoz, akkor pedig próbáljam meg másképp elkészíteni. (Sütés helyett fõzni, a nyerseket párolni, a rostost passzírozni...)
Ez akkor elég marhaságnak tûnt - bélbetegség, ami nem függ az étkezéstõl... Hogyne! Pedig mûködik: amikor szarul vagyok, akkor minden gondot okoz, amikor nem, akkor csomó mindent megtudom enni.

Szerkesztette: QpaK (2016-07-11 10:05)

Nincs jelen

#7298 2016-07-11 13:41

Nikol 1
Tag

QpaK, köszi, felírtam a nevét kipróbálom:) Jól hangzik amiket írtál róla:)Láz és véres hasmenés....az borzalmas rossz lehet, nem irigyellek:(  Mondjuk az viszont nagyon jó,hogy nincs egy ideje:) maradjon is így:)Nekem ez a hányinger valamikor egyfolytában volt, kb. a gyógyszerszedés kezdetétõl másfél évig egyfolytában jelen volt, minden kajától undorom volt. Aztán beállt, hogy csak idõnként van, de akkor nagyon-nagyon....hát nem túl kellemes....makkmarci, köszi a cikket:) ki is nyomtattam, lehet hogy tényleg vitaminhiány ügyében kellene vizsgálódni nálam, ez még eszembe sem jutott...mégegyszer köszi:)Már várom a megrendelt csomagot, remélem nekem is sokat segít majd a magnézium citrát.. akombakom, jó, hogy ilyen jól sikerült minden, Én most tényleg ott tartok, hogy még 30-40 km-re sem merek elmenni:(  Hát, igen a vonaton Én sem mennék el WC-re, csak ha már vészhelyzet van nagyon:)  Szia Peeti, remélem jól érezted magad:)QpaK, azt nekem is mondták, hogy passzírozni a rostost.... Nekem váltakozó most megint, hogy a rostok gondot okoznak, vagy nem..egyszer így, egyszer úgy....mikor hogy:)  amivel meg szoktam járni, nem szeretem a sima TV paprikát, de a hegyes erõs paprikát igen, csak úgy, hogy kivágom az ereket belõle...ha nem sikerül jól, akkor oltározok,mindenféle értelemben:) se a gyomrom nem bírja, se nem örülök, ha leég a szám:) Nem is tudom, hogy tudják sokan megenni, csak úgy simán....chilikkel nem is próbálkozom, isten ments:)    csak a K.tányi chilis fokhagymás- tésztával összekeverendõ - zacsist bírom(nálunk már nem kapható, mint a Kinder Softy sem-együtt rendeltem külföldrõl)

Nincs jelen

#7299 2016-07-11 13:47

Nikol 1
Tag

Mondjuk a hegyes erõs is olyan rossz választás, mint a dinnye, meg a barack, gondolom:)

Nincs jelen

#7300 2016-07-11 14:55

Ibi50
Tag

ÉN kg számra eszem a zöld erõs csípõst...."szarok" rá szó szerint!:-))))))

Nincs jelen

IBDoktor

Láb