#7301 2016-07-11 14:56
- Nikol 1
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)
Most olvastam ezt is:"a migrén gyakran társul depresszióval is , ami a "mellékvese-kifáradás" következménye"Hát, nálam az is van(minõ meglepõ:) )a hormonvizsgálatok (nyálmintából nézik)súlyos ösztrogén-progesteron felborulást, és roppant alacsony kortizolszintet mutattak ki: melllékvesekéreg elégtelenség.Mondjuk a következmények nem túl viccesek:(
Szerkesztette: Nikol 1 (2016-07-11 14:58)
Nincs jelen
#7302 2016-07-11 19:28
- Nikol 1
- Tag
Ibi:)Akkor jó:DDDD
Nincs jelen
#7303 2016-07-11 19:29
- Nikol 1
- Tag
Gondolom, viszont Te" keményen" nyomod,az erek kivagdosása nélkül:DDD
Nincs jelen
#7304 2016-07-11 20:39
- margó
- Tag
Sziasztok a migrént leginkább magnézium hiány illetve kálium hiány okozza, az én férjemnek is migrénje van most egy sulyos betegségbõl van felépülöbe és elõjött a migrénje komolyan magnéziu kálium ampranax jól bevált
Nincs jelen
#7305 2016-07-12 10:26
- Nikol 1
- Tag
Szia margó!Köszi az ötletet,tényleg írnak errõl is a neten.Magnéziumból és káliumból mekkora adag kell, és a férjed melyik fajtákat használja? Köszi elõre is: Nikol
Nincs jelen
#7306 2016-07-12 15:27
- Ibi50
- Tag
Nikol!:-)))):-DDDDDD Legalább humorosan próbáljuk felfogni...:-))) "Keményen" nyomom igen, lassan az "ereket" nem a paprikából fogom kivágni.....:-))) Talán "felvágni" kéne?:-))) Tragikomédia....ha az ember már saját magán sem tud nevetni, na akkor ott a baj....:-))))))
Nincs jelen
#7307 2016-07-12 18:34
- margó
- Tag
Szia Nikol
mi mindenbõl a béres termékeket használjuk kezdetben naponta kettõ arra kell ügyelni ha vasat szed közben valaki soha ne vegye be mással mert meggátolja a felszivodást amúgy három hét múlva elég napi egyszer egy labor nem ártana ahol kimutatják a pontos értékeket és ezután már magadnak is betudnád sacolni az adagon.
Nincs jelen
#7308 2016-07-12 19:58
- Nikol 1
- Tag
Ibi:DDDDD.....ja,másképp nem megy:))) Oszd már meg velem légyszíves, hogy lehet megenni úgy mindenestõl a hegyes erõst?:)))Tudom, sokan úgy eszik, de nekem már attól leég a szám, ha rosszul vágom ki az ereket..elég annyi, ha valaki szereti, hogy erõs?!? vagy mi?....:) Margó, köszi szépen :)
Szerkesztette: Nikol 1 (2016-07-12 20:10)
Nincs jelen
#7309 2016-07-12 22:31
- pt
- Tag
Qpak!
Neked melyik colitis típus van?
Nincs jelen
#7310 2016-07-13 08:12
- QpaK
- Tag
A csípõst én is nagyon szeretem, de van amikor duplán csíp. Nem mindegy, milyen állapotban puszilom be. A citromos dolgok ugyan így: Nem egyszer totál vizenyõsen távoztak és martak belül, mintha citromot öntenél a sebeidre, vagy bekennéd a hátsód erõspaprikával pff borzasztó.
Aztán érdekes, mert amikor meg normális az emésztésem, akkor még a rostos csípõs kínai is lecsúszik. Utána persze vannak kisebb görcsök, puffadás - jelzi, hogy azért ez nem olyan könnyû, de simán elviselhetõ és beválalható...
pt: A diagnóziskor a vastagbélen több helyen volt pontszerû gyulladás. Akkor még nem tudták colitis vagy crohn - elnevezték colitisnek. Aztán késõbb baloldali colitis lett, majd pancolitis - de még mindig fura képe van, mert noha a teljes vastagbél érintett, azt hiszem vannak ép szakaszok is, ami inkább crohnra jellemzõ. Mondjuk úgy vagyok vele, hogy nekem mind1 minek hívják, csak tüntessék el!
Szerkesztette: QpaK (2016-07-13 08:18)
Nincs jelen
#7311 2016-07-13 09:29
- Nikol 1
- Tag
QpaK, a citromos vizet például imádom, innám literszám csak úgy cukor nélkül, mentes vízzel, de azt nekem sem tolerálja mindig jól a gyomrom.Az erõs...igen ha duplán csíp az nem túl kellemes:( Duspatalin mellett nekem most kevesebb gyümölcsevéssel annyira nem volt a napokban problémám, egyszer puffadt a hasam, de mondjuk akkor ízesített Vösl.uert ittam.(szénsavas)Ami még nem jó, valamelyik nap kicsit nehezebb szatyrot cipeltem, és megint éreztem a szokásos kiürítetlenség érzést(az még nem múlt el sajnos ),ez az érzés fizikai aktivitásra nektek is szokott erõsödni? Valamikor nem érzem, de az esetek többségében sajnos igen. Rossz volt, mert olyan érzés volt, mintha mindjárt mennem kellene mosdóba, de közben tudtam, hogy nem, mert már voltam....ez az érzés vajon mindig megmarad? Persze tudom, hogy Ti sokan itt szörnyû dolgokkal birkóztatok meg, ahhoz képest nem panaszkodom....csak megint elõjött az a bizonytalanság-kiszolgáltatottság érzés....vagy már csak egy rossz beidegzõdés lehet?az is lehet...
Szerkesztette: Nikol 1 (2016-07-13 12:13)
Nincs jelen
#7312 2016-07-13 09:37
- pt
- Tag
Azért kérdezem, mert a bal oldalon szokott nekem is érzékeny lenni és ott a leszálló ágban látott némi megvastagodást a hasi UH. Úgyis tükör lesz ennek a vége....majd akkor kiderül.
Az a legnagyobb bajom, hogy minden széklet full tiszta epe szerû valamivel jön ami mar.
Már ha nem veszek be hidrocodine-t ami lelassítja a rendszert. Ha lelassul akkor az normális széklet lesz.
A lopedium se fog akkorát mint a hidrocodine. Valami más ahogy hatnak......
Szerkesztette: pt (2016-07-13 12:19)
Nincs jelen
#7313 2016-07-13 15:58
- Nikol 1
- Tag
Szia pt:) Anyunak szokott olyan lenni, mint amit leírtál, mondjuk neki kivették az epehólyagját,meg kövei is voltak. Már a mûtét után gondoltam,hogy akkor kezdett el neki ilyen lenni, és valami iszonyatos bûzös széklete lett....Persze õ nem tartja be a diétát, mindent eszik amit pont nem szabadna:)SOK-SOK-SOK ZSÍROSAT:DDDDNekem is találtak 2 követ, de azt mondták amíg nem okoz bajt, ne bolygassuk..... nekem mikor van az a vizes jellegû hasmenés, nekem is fura szokott lenni,túl világos, mondjuk orvos azt mondta,mivel az étel nem kellõ ideig tartózkodik a belekben,azért lehet ilyen (mikor elkezdtem szedni a Duspatalint ,meg elõtte lement a Normix kúra, évek után elõször lett normális színe).Férjemnek anno volt epe problémája, és neki totálisan fehér!!! volt a széklet, ugye ott már az epe betegsége, problémái miatt....Neki is voltak epe problémái, de mióta én fõzök rá, megszûntek teljesen:)A fehér széklet oka az epe hiánya a székletben, melynek hátterében súlyos eltérések húzódhatnak meg, például a máj, a belek, az epehólyag, epeutak rendellenességei. A májban termelõdik az epe, mely az epehólyagban raktározódik. A széklet normál barna színéért az epefestékek a felelõsek, melyek az emésztési folyamatok során a májból a bélbe választódnak ki
Ha a máj nem termel elég epét vagy az epeutak elzáródása miatt az epe nem tudja elhagyni a májat, a széklet fehér színû lesz. Sokszor elmesélte, hogy neki volt ilyen, hál istennek én még nem láttam ilyet:) A tükrözés tudom, hogy nem olcsó magánúton és altatásban, de nekem úgy csinálták, és rosszabb volt a 4 liter folyadék, meg a fejfájásom ébredés után(ja, meg ugye engem intubáltak, nem ment ki az összes folyadék, de ilyen nagyon ritkán fordul elõ-nem ment valami gyorsan az ivás , hányingerem volt-aztán ki is taccsoltam mikor felébredtem),mint maga a tükrözések utóhatásai.Én csak pozitívan tudok róla nyilatkozni, tudom, nem olcsó, de érdemes belefektetni ha már rászánja magát az ember, teljesen fájdalommentes volt minden így. Annyi volt, hogy mikor újra elkezdtem enni,kicsit éreztem a hasamat, de ennyi legyen a legkevesebb.
Szerkesztette: Nikol 1 (2016-07-13 16:19)
Nincs jelen
#7314 2016-07-13 22:06
- Ibi50
- Tag
Nikol!:-)))))...._DDDD úgy lehet megenni a hegyes erõst, hogy imádom, és ha csíp, még a könnyem is folyik...kiloszámra enném, nem érdekelnek a következmények....lelki szemeim elõtt van az,hogy friss, finom,ropogós...a több napos paprikára se nézek...csak a ropogós husikat szeretem....a frisset, a kivánatosat...._))))a férfiak lehetnek igy a fiatal nõkkel...._))))na nekem ezek szerint már egy paprika is elég a boldogsághoz...))))))
Nincs jelen
#7315 2016-07-13 22:09
- Ibi50
- Tag
Qpak a citromos dolgoknál tévedésben vannak azok,akik azt hiszik,hogy savat csinál,mert savanyú. Sõt, javasolják a szervezet PH értékének javításához, lugos irányba.
Nincs jelen
#7316 2016-07-14 08:06
- QpaK
- Tag
Ibi50 az lehet, de amikor emésztetlenül távozik, akkor tud marni belül. Egyébként ez is gond, hogy egy csomó minden még ha egészséges és jó is lenne, de a csoffadt beleinknek többnyire árt... (pl zsíros ételek, nyers gyümölcsök, rostok...)
Szerkesztette: QpaK (2016-07-14 08:08)
Nincs jelen
#7317 2016-07-14 11:25
- Nikol 1
- Tag
Ibi:DDDDDDDDDDD no comment...:DDDDD Mondjuk én még abba is belehalok, ha kicsit erõs marad, gondolom milyen jókat lehet tõle "sírni":DDDDD QpaK, a modulen ibd az patikákban kapható, vagy máshol kell keresnem? Hát, igen, az roppant jó, mikor mondják, hogy egyél rostos dolgokat-egészséges-de nem bírja a gyomrom még átlagos mennyiségben is alig...:(
Nincs jelen
#7318 2016-07-14 11:38
- Nikol 1
- Tag
Ez van, ezt kell szeretnünk:( Néha szoktam nézelõdni az utcán, mikor mindenki eszik-iszik bármit,nekik az a természetes, hogy semmi bajuk semmitõl, mi ezt nem tehetjük meg...mai napig eszembe jut, mi volt az elsõ rossz élményem...Székesfehérváron voltunk, és vettem aszalt kivit, meg még valami aszalékokat, ettem egy kisebb adagot,hazafelé az autóban már éreztem, hogy gond van, alig vártam hogy hazaérjünk, rohanás a mosdóba....na, a mai napig nem bírom az aszalékokat...meg persze egy csomó mindent.....
Nincs jelen
#7319 2016-07-14 19:21
- QpaK
- Tag
pt: A megvastagodás nem jelent jót... Remélem azért minden rendben lesz, és te is megértél egy tükrözésre ;) Majd picoprep-et kérj bélmosóként!
Nincs jelen
#7320 2016-07-15 10:18
- pt
- Tag
Hát ja.....nem vagyok túl vidám :D
A történetedet ismerve, elég borússá vált a jövõképem.
Viszont legalább bebizonyosodna, hogy nem vagyok hülye.
De elgondolkodtató melyik is a jobb?
Persze egyik se jó......
Engem az se érdekel, ha felboncolnak....csak utána rakjanak össze normálisan :D
Nincs jelen
#7321 2016-07-16 12:14
- QpaK
- Tag
Majd a tükrözés után többet fogsz tudni. A lényeg, hogy ne igyál semmilyen lónyálat, többen ajánlották a picorep-et, azt irasd majd fel... Legalább annyival legyen könnyebb ;)
És ne fess még borús jövõt, mert mindenki egyedi hasmenõ :D Az is lehet, hogy kapsz valamit, amitõl elmúlik... Már ha tényleg van ott valami - nálam megvastagodást nem is láttak. Én pl hülye vagyok és fosós - az milyen? :)
Az élve boncolás is fájhat, és azt mondják az okosak, hogy szarból nem lehet várat építeni... hiába szenvedésre van ítélve a fajtánk! :D
Szerkesztette: QpaK (2016-07-16 12:32)
Nincs jelen
#7322 2016-07-16 12:39
- QpaK
- Tag
Nikol te még bujkálsz errefelé? Adj már valami életjelet! És Realhero te is!
Nincs jelen
#7323 2016-07-16 13:48
- Nikol 1
- Tag
QpaK:) Én megvagyok , csak olvasok és hagyok mást is szóhoz jutni:DD Már 2 napja migrénem van ettõl a qrva széltõl:( Te hogy vagy? Tegnap ki kellett jönnöm a boltból vásárlás nélkül, hiába vettem be Duspatalint, csak elfelejtettem, hogy még megyek boltba-ugye akkor elõtte nincs gyümölcs- és délelõtt megettem 4 db maracuját...úgyhogy ma vissza kellett mennem a boltba. Én Endostart ittam azt hiszem, narancs ízû, az szörnyû volt....mondjuk nekem a hányinger a gyógyszertõl-az is bejátszott:(.Már akartam kérdezni ,persze ha nem vagyok indiszkrét, hogy ki hogy oldja meg , hogy a munkahelyén ne okozzon problémát a rohangálás, vagy egyáltalán azt hogy oldja meg, hogy mászkálni több felé, tömegközlekedés, autózás.....programok...munkába eljutni ....mert momentán Én már lassan tényleg csak a boltba járok(jó az is haladás, mert már oda sem tudtam), ugye a munkahely meg szerencsére(vagy nem) az itthon van.
Szerkesztette: Nikol 1 (2016-07-16 13:52)
Nincs jelen
#7324 2016-07-16 17:37
- Ibi50
- Tag
Kedves ismerõseim! Tudatom Veletek, hogy még élek ezen a borús napon is....:-) Életjelet adok magamról...:-) Lelki szemeim elõtt látlak benneteket, hogy szomorúan gondoltok Önmagatokra, és hogy a rossz idõ beköszöntével elõtört belõletek a depresszió....boncolás...hm.....olvasom soraitokat....."szenvedésre van ítélve a fajtánk": Minden hozzáállás kérdése. Én megtanultam örülni az esõnek....legalább lemossa az ablakaimat....:-) Tegnap elmentem Pestre, 6 óra alatt értem haza kettõ helyett az IC-vel.....felsõvezetékszakadás.....katasztrófavédelem....kalauz szerint "bizonytalan" hogy mikor indulunk el...már csak mosolygom.....hm...munkahely kérdés,hogyan oldjuk meg....nem eszünk, csak szar száraz kaját.....Nikol..."aszalék".....:-))))) ha nem eszünk, mi is aszott vénasszonyok leszünk....:-)))))))nagyon egyet tudok érteni veled, amikor szeretnénk enni,étvágyunk is van, és sóvárogva nézem a gyrost,szószos dolgokat, kínai menûket stb. megevõket....eszembe jut József Attila verse, hogy nemcsak gazdag szeretnék lenni, hanem tényleg megenni egy sült, nem zsíros libacombot.....:-))))Tényleg meg akartam tõletek kérdezni, hogy ha eszem akkor is korog,morog a gyomrom, ha nem eszem akkor is....régen azt mondták azért korog a hasunk,mert biztos éhes....könyörgöm adjatok már valami tanácsot mit tegyek,hogy nem a niagara vízesés gyönyörû morajlását haljam a munkahelyi tárgyalások kellõs közepén!::-)))))))
Nincs jelen
#7325 2016-07-16 18:29
- Nikol 1
- Tag
Hello Ibi:)))Száraz kaja, az ismerõs..ma például egy káposztasaláta okozott problémát, rántott sajt mellé ettem, meg sütõben sült burgonyával, (a sajt kókuszzsírban sült, nem olajban, és kb. évente egyszer van csak étlapon nálunk:)) )Ibi, nekem a morgást, emésztési hangokat ,puffadást a Duspatalin megoldotta, illetve néha puffad a hasam a szénsavastól, de már nem annyira mint régen. Te szedted már a Duspatalint? Mondjuk még mindig felgyorsítja a bélmozgásokat, ha túl sok gyümölcsöt fogyasztok, még a Duspatalin mellett is.
Szerkesztette: Nikol 1 (2016-07-16 18:48)
Nincs jelen
#7326 2016-07-16 18:34
- Nikol 1
- Tag
Mondjuk az is durva, hogy Te már 30 éve benne vagy, ha jól emlékszem....
Nincs jelen
#7327 2016-07-16 18:52
- QpaK
- Tag
Én a spontán életstílust irigyelem másoktól. Régen pont olyan voltam én is. Ha kaja kellet, gyorsan bementem a városba vettem valami gyorskaját... Vizsga elõtt este kisbolt pár energiaital, aztán éjjel tanultam. Másnap korábban bementem és megkérdeztem másoktól mit nem tudok? Ha haverok hívtak valami mókára 10 perc alatt el tudtam készülni. A suliból meg a lustaságom miatt késtem el.
Erre most mindent alaposan el kell terveznem. Kaja kell? oké de, nem mind1 mi: Megyek holnap valahova? Ha igen, akkor a szénhidrátban gazdag cuccok kilõve... Ha nemsokára kell menni, akkor már nem érdemes enni. Amit most megeszek, az pár órán belül ki is jön - Azért enni még is kell... Akkor meg már jobb ha elõbb jön ki mielõtt elindulnék! Van még idõ kávéra? Az majd rásegít...
Este ha elmegyek valakivel 2-nél tovább sose maradok, mert 5 körül beindul a hasam. Talán 2 hasfogó egy ideig elég lesz... A mostani bogyókra igyak? Azért inni mégiscsak kell, na akkor legyen bor az nem szénsavas. Kérek egy kicsit és azt kortyolom egész este... Persze éjfél körül már fasírt vagyok.
Bringázni, túrázni oké, kell a sport! Csak a tüdõmet köpöm ki... Szánalmas és elkeserítõ, amikor látom a többieket, milyen aktívak én meg kullogok...
Suliból meg a betegség óta a hasam miatt késtem el , szó sincs lustaságról. Mindig hajnalban keltem, de hiába :(
Ilyen és ehhez hasonló gondolatok cikáznak, a különbözõ élethelyzetekben.
És akkor a jövõképrõl még nem is írtam (hogy nem rúgnak ki annyi orvos látogatás vérvétel miatt, hogy fogok így párkapcsolatot kialakítani, színesebbé tenni a társas kapcsolataimat, család egyszer? by the way - ) csak az olyan "bonyolult" dolgokról, mint vásárlás meg közlekedés...
Szerkesztette: QpaK (2016-07-16 18:59)
Nincs jelen
#7328 2016-07-16 19:05
- Nikol 1
- Tag
Qpak!Nagyon szívembõl szóltál, a spontán életstílus...rohadtul unnom Én is, hogy még ha megyek is valahova, elõtte levõ nap már figyelni, mit eszek, -mondjuk a megyek valahova az max. orvos, vagy bolt....:( Mondjuk Én inkább nem is szólok, mert nekem csak IBS van, tudom hogya Te betegséged milyen súlyos....Figyelj, Te egy nagyon kedves ember vagy, biztosan meg fogod találni a párod, és lesz családod:)
Szerkesztette: Nikol 1 (2016-07-16 19:07)
Nincs jelen
#7329 2016-07-16 19:14
- Nikol 1
- Tag
Aki ilyen kedves ember, annak lesz társa, és nem lesz neki teher a Te problémád sem, mert úgy is szeretni fog:)
Nincs jelen
#7330 2016-07-16 19:20
- QpaK
- Tag
A mindennapokban az ember felvesz egy mosolygó álarcot, mutatja kifelé minden rendben. Kell, hogy a szeretteid ezt lássák, de belül szétszakad az ember. Rohadtul nincs is kedvem jópofizni másokkal az a gáz. Nagyon szeretem a lányokat régen hajtottam is õket :), de most már egyszerûen nyûg... Nins is hozzá kedvem, az egészet egy tortúrának élném meg. Randira is bonyolultabb lenne elmenni, ott elõ kéne adni a vidámat, az meg már nem jön természetesen.
A colitist ha rendbe rakják, a fosás attól megmarad, így nagyon hasonló cipõben járunk és nekem is van ibs-em. Sõt igazából ez nehezíti meg leginkább a dolgokat.
Többször gondoltam már arra, hogy jobb lett volna ha ez késõbb jön, ha már van családom otthonom és akkor már a szeretet jegyében elfogadják ezt majd, de még is révbe értem. Így kilépve a kamaszkorból mindent betegen összehozni nem lesz sétagalopp! Másrészt ha késõbb jött volna, akkor nehezebb lenne munkahelyet váltani, ott lenne a család ami nyomná a vállam...
Fene tudja sose jön ez jól: Gyerekeknek is durva lehet, egész máshogy fejlõdnek és már abban a korban bika gyógyszereket szedni... pff Na mind1, hát ez van... Leginkább elfogadom, de túl lépni még nem sikerült...
Kaptam megváltozott munkaképesség kártyát, ezzel akarok elhelyezkedni. Így elvileg nem rúghatnak ki, ha hiányzok, meg elvileg "megéri majd a cégnek alkalmaznia, mert nem kell utánam járadék" Szerintem így nyílt lapokkal korrekt munkát keresni, de az se akarom én legyek majd valahol a nyomorék... :)
Nincs jelen
#7331 2016-07-16 19:27
- Nikol 1
- Tag
Most azt is olvastam, hogy orvosok szerint a IBS kialakulhat súlyos bélfertõzések után. Nekem pár éve volt egy olyan "kellemes" dologban részem hogy három hétig éjjel-nappal ment a hasam, semmi nem fogta meg, után alighogy nehezen kimásztam belõle, akkor meg egy hányós vírusban voltam 3 hétig.Az egészséges bélflóra ilyenkor állítólag megváltozhat,a jótékony baktériumok száma lecsökkenhet, a kóros baktériumfajok meg elszaporodhatnak. Ugyanakkor híres magyar stresszkutatóink,tudósaink könyveit olvasva,váltig magamra ismerek, és arra, hogy a "fejemben" van a baj, pedig abba nem akarok beletörõdni.Pedig rákos és más súlyos betegeket vizsgálva ,ésszerû indokokat hoznak fel, hogy miért jutunk oda ,ahova jutottunk. A test lázadása-ismerd meg a stresszbetegségeket címû könyv , már rongyosra van forgatva nálam, nagyon érdekes dolgokat írnak benne.
Nincs jelen
#7332 2016-07-16 19:47
- Nikol 1
- Tag
QpaK:) Akkor fiatalabb vagy, mint gondoltam, de nagyon bölcs vagy:) Komolyan, jó Veled beszélgetni, kedves vagy, intelligens...jó fej vagy nagyon:) és azért ahhoz képest, mikben vagy benne, azért még humoros is tudtál maradni:))Az jó, hogy kaptál olyan kártyát, mi is foglalkoztattunk olyanokat, aki után kevesebb járadékot kell fizetni, pályakezdõket, ami a mai irtózatos terhek mellett könnyebbség a vállalkozóknak, cégeknek ...biztos hogy így könnyebb lesz állást találni, és be fognak fogadni, nem Te leszel a kívülálló "más" ember:) Persze randizni így tudom, nem egyszerû, de biztosan megtalálod majd a párod, most majdnem írtam egy hülyeséget,hogy lehet hogy egy hasonló lány lenne a megoldás(jól van, azért csak leírtam:D )de tudom úgyis nehéz lenne,ha mindketten betegek vagytok, max. megértené a problémáid teljesen...majd alakul, bízom benned :) A jópofizásról már rég leszoktam,teljesen megértelek,bunkónak is tartanak egyesek ezért szerintem, de nem fogom magyarázni nekik, amit csak mi értünk meg itt egymás között, milyen így élni, és milyen "elveszíteni a normális életet".
Nincs jelen
#7333 2016-07-16 19:51
- Nikol 1
- Tag
Fogunk majd mi még táncolni a Te esküvõdön, Ibivel elmegyünk tanúnak, és ha depizünk mi ketten, majd Ibi helyrerak bennünket:)
Nincs jelen
#7334 2016-07-16 19:58
- Nikol 1
- Tag
Ibi, még ami eszembe jutott, nekem az Espumisan jó volt régen,azt próbáltad?
Nincs jelen
#7335 2016-07-16 20:35
- Ibi50
- Tag
Uh...."gyerekek" egyre jobb a Csapat!:-))Qpakot én is bölcsnek gondolom, korát meghazudtolóan értelmes...bár a bölcsesség nemcsak kor kérdése.....Nikol megyünk tanunak, csak nehogy egyszerre menjünk fosni még az "igen" kimondása elõtt Qpaknál, vagy amikor megkérdezi a pap,hogy tudunk-e kizáró tényezõt az esküvõ létrejöttét illetõen, rámondjuk hogy IBS....igen,aki igazán szeret az talán elvileg megérti, de nekem nem ez a tapasztalatom...én is "nyûgnek" érzem a randira való elmenetelt,mert akkor egész nap szinte semmit sem eszem, sõt szólnom kell,hogy rögtön nem "ugrok" senkinek, elõtte egy nappal szóljon....nevetséges én tudom, de ha mondjuk olyat eszem,nem merek elmenni,mert lutri,hogy kiváltódik-e a hasmenés vagy sem....szerintem ezt a dolgot az aki sose volt ilyenbe, sose fogja tudni megérteni, hiába akarja.....amiket írtuk az nagyon úgy van nálam is....köszi Nikol a gyógyszer ajánlatot,nem próbáltam még....a gasztroenterológus sokfélét próbáltatott,de egyik sem használ,sokat kell rá várni,míg bekerül az ember hozzá, azt amit ajánlottál körzeti is felírhatja? Azt vettem észre, hogy itt többnyire nagyon értelmes emberek vannak, valószínû mi vagyunk azok, akik sokat "lelkiznek", agyalnak, ezért emésztõdnek...valószínû intelligensebbek is vagyunk az átlagnál, ezért is gondolkozunk sokat, hogy mi lett volna ha......és mit tettem volna én másképp a másik helyében.....most akkor Nikol az Espumisant próbáljam,vagy a Duspatalint? Mindenképp meg kell szabadulnom a haskorgástól,mert megõrülök....colát tilos lenne innom,imádom, kávét is imádom,ha isszák munkahelyen a többiek elfordulok,mert annyira nehéz megállni hogy ne igyam meg....fõleg tejeskávéként.....hm....ha csak rá gondolok,beindul a nyálelválasztásom.......esküszöm elmennék egy jó lagziba.....Qpak legalább "kupakolni" fog a nászéjszakáján, és megnyugszik az idegrendszere,mert nem tudom megfigyeltétek-e,ha ott rendbe mennek a dolgok,akkor kevésbé jönnek elõ a hasmenési problémák....hm....bonyolult rendszer a vegetatív idegrendszer, a hormonok mûködési mechanizmusa. Minden szervünk hatással van egymásra, a sejtjeinkre....amelyik virághoz beszéltek,az szebben fejlõdik....régebben nálam a virágok mind elszáradtak.....:-)))
Nincs jelen
#7336 2016-07-16 21:45
- QpaK
- Tag
Az a helyzet, hogy 20 évesen kezdõdött ez a nyavaja, és most 28 vagyok. Attól érdekes a dolog, hogy 5 év gyakorlatilag teljesen kiesett: Igazából hüledezve próbálom összerakni azt az öt évet és nem tudom. Szerintem ez egy védekezõ mechanizmus, hogy az agyad törli a rossz dolgokat - biztos több ponton sokkot is kaptam. A fájdalom baromi nagy volt (kés szerû) pontosan már nem is emlékszem, de arra igen, hogy pl szenvedve fogom a nõvérem kezét miközben a wc-n ülök. :D Lefoglalt az, hogy kvázi életben maradjak és míg a kórházi ágyat nyomtam, addig a társaim munkát vállaltak, összeköltöztek a partnereikkel, albérletbe mentek, esetleg elhúztak külföldre. Én meg egyhelyben "toporogtam" és fejben megmaradtam kamasznak, durván 20 évesnek. 0 tapasztalatot szereztem az életben. Jól esik olvasni, hogy érettnek gondoltok, de a tapasztalat tenne éretté. Más is mondta már, hogy ez vagy az érett gondolkodásra vall, jók a mglátásaim, de az a baj, hogy ha hiányzik a tapasztalat és nem tudom gyakorlatba átültetni sokra nem megyek vele. Bölcsen elmélkedhetek, míg elrepül az élet :D
Rám az elfojtás volt a jellemzõ és az õrlõdés. Kívül semmi nem látszik belül szétszakadsz kategória. Ha van ennek az egésznek lelki oldala, akkor nálam ott kéne keresni. Ráadásul a passzivitást renszeresen támadásnak különcségnek gondolták, így mindig kaptam az ívet gyerkõcként.
Meg akartam érteni miért szívatnak? Jó emberismerõ lettem és hamar rájövök, kinek mit kell mondani. Így elég seggfejjé és manipulatívvá váltam. Nem vagyok ám olyan jófej, inkább skizoid. :)
Bélbeteg partner, akkor majd több wc is kell. Itt már a géneket is nézni kéne, nehogy örökölje a gyerek. Ha csak egy fõ beteg, akkor lényegesen kisebb az esély. Ráadásul akkor duplán építenénk a betegségtudatra, nem lennénk jó példa a gyereknek sem.
Egyszer megszólított egy colitises nõ, õ is a hormonokról beszélt, hogy akkor enyhülnek a tünetei. Meg azt is mondta, hogy õ mindent a piacon vesz, de ez ennél azért bonyolultabb. Mert csak kibökte, hogy napi 3 salofalkot szed, ami azért elég gyenge gyógyszer ergó nem volt túl súlyos az esete.
Tagadhatatlan, hogy vannak olyan helyztetek, amikor jó a lélek simi. Kinek mi? :D Fájdalom ellen egy kád meleg víz, idegeskedés ellen kellemes háttérzene séta a kertben... Lehangoltság ellen csoki, vagy vígjáték.
Szerkesztette: QpaK (2016-07-16 21:56)
Nincs jelen
#7337 2016-07-16 22:25
- Ibi50
- Tag
Igen, dupla wc....:-D:-D Szerintem ajánlatos terápia: "boldogok a lelki szegények"....sose agyalnak, jó nekik a semmi is,és sose mozdulni ki a komfortzónából....igen, a sport jó a lelki és testi egészség fenntartásában....sorolhatnám, meditáció, jóga stb.stb. Ha a lehangoltságot nézném, kevés lenne egy kamion bonbon....:-D:-D:-D
Nincs jelen
#7338 2016-07-16 22:52
- Nikol 1
- Tag
Bocsi, jelen, csak megnéztünk egy filmet a lányommal.(Colin Firth volt benne, egyik kedvenc színészem, de szerettem még Alan Rickmant, meg még van sok:)) Ibi, a wc ügyre Én is gondoltam:)) Áldom a mai napig a házunk kivitelezõjét, hogy mikor beszólt a villanyszerelõ:minek két wc, legyen az egyik helyén még egy zuhanykabin(ja, az kell egy kád meg még egy zuhanykabin mellé:DDDD),szóval akkor azt mondta, 2 wc lesz és kész:) még így is volt, hogy úgy jártam,hogy mindkettõ foglalt volt:DD . Hú,QpaK, azt mondtam,mikor olvastam amit írtál, hogy ilyen nincs, valaki aki azt mondja amit Én félve mondtam el a páromnak is ,hogy hülyének ne nézzen:a védekezõ mechanizmus, hogy az agyunk törli a rossz dolgokat...ezt említettem Én is páromnak, mikor mondtam, hogy egy -egy feljövõ rossz emlékképen kívül alig emlékszem a gyerekkorom bizonyos éveire-de totál nem- szóval Én ebben a mechanizmusban HISZEK!A kés szerû fájdalmat totál meg tudom érteni, képzeld, Én is ezt mondtam az orvosnak, mikor bekerültem egy belgyógyászhoz, mielõtt kiderült a daganatom, hogy mintha egy-egy kést belevágtak volna a szemeimbe-ez a fájdalom nekem a szemeimben volt. Kibírhatatlan volt, az alacsony vérnyomásom annyira felment, hogy adni akartak gyógyszert ,hogy levigyék.Pár éve még szemnyomásmérést is végeztek nálam, nincs -e glaukómám.,de nincs hál istennek.Elfojtás, õrlõdés,kezet foghatunk:) Dettó...el sem hinnétek mennyire...Igen, közben agyaltam, hogy ott már a gyereknek is nagyobb lenne az esélye a betegségre, és nem biztos hogy tényleg jó lenne a dupla betegségtudat....de még fiatal vagy,(úh én májusban 40 leszek,) még van idõ....majd "meggyógyítjuk egymást", és biztosan találkozol egy kedves lánnyal:) A kívül nem látszik semmi, de majd beleszakadsz...úh errõl tudnék mesélni-fogok majd privátban Nektek,csak majd kell egy kis idõ, hogy megírjam:) Én annyira jól játszottam ,hogy szép lassan majdnem beketyóztam, de totál, mintha tényleg nem is Én lettem volna, visszanézve az õrület határán jártam....de van onnét is visszaút:) elég hosszú lesz, de megírom Neked és Ibinek, ha érdekel benneteket...sokat tanultam belõle, sebek is maradtak,de vége lett:) Ibi, a virágokat Én is kinyírom:DDDD QpaK, ha skizoid vagy, akkor már ketten vagyunk:) ,éééés deeee, jó fej vagy:) Én vagyok az idõsebb, ha azt mondom, úgy van:DD Ibi, kólázni én is sokat kóláztam, ma már meg sem bírom inni...bezzeg más üditõt:DDD, de nekem sem szabadna...az Espumisan igazából a bélkorgásokat, gázosodást jól megszünteti, nálam a terhesség alatt voltak emésztési problémák-tök jó helyen jött elõ, párommal elmentünk Bécsbe,alig bírtam menni-olyan hasfájdalmaim voltak, morogtak a beleim, valahova elzavartam újságért, amig beköltöztem a wc-re a hotelben :)))tök ciki volt, alig ismertük egymást pár hónapja ,közös hotelszoba ugye-aztán itthon kiderült terhes vagyok.,azt reagálta le így a szervezetem-hamar akartunk babát, mert nagy köztünk a korkülönbség, de gyorsan össze is jött:) Na ,vissza az Espumisanhoz,nekem terhesség alatt is megengedték, hogy használjam,semmi baj nem volt. Viszont a Duspatalin, az meg a puffadást, gázosodást, és a hasmenést is megszünteti(ez utóbbit elvileg:))), nálam még nem mûködik 100%-ra:((( Szerintem próbáld ki a Duspatalint elsõre, hátha,nem vényköteles, annyi hogy havi ára húzós, mert reggel és este is kell egyet bevenni,4000-5000 között van a havi adag.Ha nem jön be, akkor próbálkozz meg az Espumisannal, viszont az nem hat a hasmenésre, de legalább a gyomor korgását-morgását megszünteti.Na, megyek aludni, remélem Ti már alszotok:)))
Szerkesztette: Nikol 1 (2016-07-16 22:59)
Nincs jelen
#7339 2016-07-17 18:50
- Ibi50
- Tag
Köszi Niki! Látom tanunak már nem megyünk...::-))
Nincs jelen
#7340 2016-07-17 22:27
- pt
- Tag
Hogy lehet boltba menni, dolgozni, élni?
Napi: 3x1 coaxil, 3x0,25 frontin, és e mellé fél szem hidrocodine reggelrõl, így bármit lehet csinálni.
Néha még egy kis lopedium.....jeeeeee :D
Most azzal kísérletezek mi van ha negyed szem hidrocodine-t beveszek reggel és beveszek délután is....
Ez nem nagy adag, de jobban fog mint a lopedium.
Erre az az elméletem, hogy másként hatnak .....a hidrocodine a vegetetív idegrendszeren keresztül állítja kussba a belet, a lopedium meg mint ha csak nyugtatná a belet, de nem érintve az agyi központ azon részét ami a szorongásos idegességes dolog miatt rángatja a belet....
Érdekes, ha alkoholt iszok és az pálinka akkor soha nem vagyok rosszul.....ellazít annyira, hogy eszembe se jut hogy bajom van....mint ha egészséges lennék. Ez sörrel nem jön be mert arra allergiás vagyok és borral se jön be, mert az annyira cukros, hogy megfosajt hamar.... Szóval....van itt baj a fejben és a bélben is.....összetett.
Nincs jelen
#7341 2016-07-18 02:41
- makkmarci
- Tag
Ez nem mehet így tovább, inni kell, ha meghalunk is, inni kell, az angyalát... :-)))
pt
Ez szerintem nem tesz mást veled, mint ereket tágít...
Erre a legjobb alkoholmentes alternatíva az arginin (kivéve, aki bizonyítottan szívbeteg vagy szív mûtött).
A legjobb természetes anyag az erek ellazítására, tágítására (na meg a fokhagyma)...
Ehhez ha még menne pl. magnézium citrát és pl. maca por (meg ginseng, meg gingko), olyan változást észlelnél magadon fent is és lent is, hogy ihaj...
Ha valakinek kell link a legjobb hatáshoz, jelezze :-)
Ezután garantáltan senki nem lesz szorongásos :-)
Szerkesztette: makkmarci (2016-07-18 02:43)
Nincs jelen
#7342 2016-07-18 16:39
- Ibi50
- Tag
Makkmarci én szorongásos vagyok!!:-)))))Segítségre lenne szükségem...:-)))Pálinka....hm...ha iszom,akkor én is jobban vagyok,fertõtleníti a beleket....a bor fosatós,nekem a sör tesz jót,sok benne a B vitamin, nyugtatja,ellazítja az idegrendszert.....szerintem,ha a szexuális hormonrendszer rendben van, fél siker....ezért vagyok sikertelen...:-)))))Nekem makkmarci kell link a legjobb hatás érdekében.....a hócipõm tele az állandó rettegéssel,hogy mikor mit ehetek,és soha nem lehet tudni mi fosat meg, nincs állandó szisztéma......
Nincs jelen
#7343 2016-07-18 17:14
- pt
- Tag
Az értágításnak ehhez semmi köze....az alkohol nyugtat, ellazít....és mi feszültek vagyunk....meg a beleink is....
Nincs jelen
#7344 2016-07-19 00:04
- makkmarci
- Tag
Hidd el, a tágabb erek nyugodtabb izommûködést okoznak a jobb ellátottság miatt...
Ehhez persze társul adott esetben a sörben lévõ maláta idegrendszert nyugtató hatása, vagy a pálinka magasabb alkoholtartalma miatti értágulás (magas vérnyomásos rosszullétnél használhatják is az alkoholt, de pl. németben infarktusos eseteknél nagy dózisú arginint is bevetnek)...
Hozzáteszem, hogy a magnézium és a B6 vitamin is szabályozza a nitrogén-oxid értágító hatását. Migrénesek esetében alapból alacsony ezek mennyisége...
Ibi50
Az általam említett anyagok nem kifejezetten a "mit mikor ehetek" problémájára jók, hanem az idegi dolgokat hozzák kicsit összhangba és vitalitást adnak, melyek jó hatással vannak pl. a migrénre, de akár a varázsceruzára is :-))
Szerkesztette: makkmarci (2016-07-19 02:53)
Nincs jelen
#7345 2016-07-19 11:34
- youlcsi
- Tag
Sziasztok!
kicsit beköszönöm, régen írtam.
Orvoshoz nem mentem vissza, most hogy legutób megint elhagytam a metformint, sokat javult a dolog, bár nem az igazi. készültem is beszálmolni róla az orvosnak, csak aztán szabin voltam, és beütött a krach -lumbágó formájában. Erre meg persze toltam a gyógyszert kezdetben amit otthon találtam (mindegy mit, beszedtem az évekkel ezelõtt lejártat is, csak csináljon valamit), aztán már a háziorvos asszisztense a hátsómba... de még nem az igazi.
ja és mondanom sem kell, hogy fosok tõle :/ szóval amíg ezt kapom, nyilván nem megyek vissza a gsztróra, mert ki tudja, már megint mitõl megy a hasam?!
Ja, azt tudtátok, hogy lumbágóval biciklizni nagyon-NAGYON rossz ötlet?
Nincs jelen
#7346 2016-07-19 17:03
- Ibi50
- Tag
Makkmarci...:-))Varázsceruzáról jutott eszembe, gyerekkorom egyik kedvenc rajzfilmje volt...milyen jó lenne, ha csak lerajzolom azt,amit akarok,és már meg is van....jó volt a mesék világában....a tévében csak a szörnyûségek vannak,kevés a színvonalas,kultúrális szempontból is kielégítõ mûsor.....sokan már nem is tévéznek...de én szeretek...
Szerettem volna megkérdezni,hogy az aki dolgozik, az mit és hogyan eszik egész nap,egész mûszak alatt? Már nagyon elegem van abból,hogy zsemle,kifli, keksz,már teát sem merek,mert ha picit több benne a koffein,vagy a cukor, azaz tulságosan szirupos,akkor már fosat is....idegesítõ, hogy az egész életünket ennek függvényében kell alakítanunk,ha nem akarunk rosszul járni.....ezt aki nincs benne,sose fogja megérteni....
Nincs jelen
#7347 2016-07-19 21:51
- pt
- Tag
Én rizs + csirkemell, vagy Tauris márkanév alatt futó glutén és laktózmentes szalámik, sonkák, tükörtojás, gluténmentes abonett kenyér, gyros tál pita nélkül, bármilyen meleg kaja csak glutén és laktózmentes legyen.....meg bubi mentes ásványvíz......kb. ennyi a biztonságosan ehetõ ételek listája.....számomra. a többi lutri.....
Nincs jelen
#7348 2016-07-20 01:03
- makkmarci
- Tag
Ibi50
A rizs, tészta, husi elvileg nem kellene, hogy rossz legyen, persze ki kell tapasztalni. Nálam nem okoz gondot.
Zsemlés cuccokhoz inkább száraz sonka, pici vaj, szelet sajt, pár ubiszelet...
Ha sokat dolgozok, akkor tudatosan reggelire kis gyümi vagy zöldségsali (olívaolaj, borecet). Aztán két fent említett zsemle, majd fõkajának a még feljebb említett husis valami.
Este pl. nem kívántam semmi fõkaját, de a sör mellé pl. lecsúszott egy sima sós pattogatott kukorica. Jól is esett...
Sokszor egy sima melegszendvics is beleférhet, persze nekem a pékáru nem okoz problémát.
Aztán sokszor lenyomok egy adag tonhal konzervet, a tojás mindig jöhet.
És ahogy pt is írja, csak sima víz. Épp elég bubi van a sörben :-))
Nincs jelen
#7349 2016-07-20 15:34
- Ibi50
- Tag
Kedvesek vagytok,köszönöm,hogy megosztottátok Nektek mi a jó, és elfogadható "száraz" étel,amivel kihúztok egy mûszakot....nekem a sajtokkal is vigyázni kell, és a különféle olajos salátákkal, tükörtojás nem,fõtt igen, glutén érzékenységem határeset,ezért inkább kerüljem a glutént azt mondta az orvos,de elvileg nem igazolódott be lisztérzékenység....uborka...hm...változó....nem lehet egyértelmûen kijelenteni,hogy jó étel számomra....mostanában kívánom a halat, egészséges is, a hunzák földjén is sok sárgabarackot esznek, sok calciumban gazdag ételt,ezért is élnek olyan sokáig....tonhalra fáj mostanában a fogam,de olajosan csak akkor eszem,ha nem megyek sehová...lehet valamilyen hiányom van,hogy azt kívánom,lehet omega 3:_)))Paradicsomot mindig is imádtam,azt is kg számra eszem,de ha megyek valahová, gyümölcsöket,ilyen jellegû dolgokat nem eszem,max.nem csípõs paprika, TV paprika,vagy banán, ami elvileg nem szokott gondot okozni.....természetesen bubimentes víz,de abból is van többféle, nem mindegy milyen adagban tartalmaz ásványiagyagokat,mennyi nátrium stb.van benne,mert ha több van valamelyikbõl már az is okozott gondot.....a sör nagyon jó nekem, jól érzem magam tõle...érdekes,pedig szénsavas....melegszendvicsnél ha teszek bele sajtos,már zsíros a gyomromnak és határeset....pattogatott kukorica jó,semmi gondot nem okozott....sonka rendben.....csierkemell szintén,de nem sok olajban elkészítve...elvileg a fõtt krumpli is jó lenne,de utálom.....inkább sok esetben a húsoknál a párolást javasolják,speciális edényekben,amihez nem kell adni zsiradékot...foglalkoztam a ZEPTERREL is, de nekem még abba is odaégett a kaja....:-)))) Na a vajnál se mindegy milyen...épp tegnap néztem a tévébe,hogy sokat fogyasztva nem egészséges, az is zsíradék...szakácsok istenítik,abba sütve a hal, a hús krémesebb állagú,finomabb ízû az étel.....na a csirkemellrõl tán tegnap mondta a híradó,hogy arzén van benne a nagyüzemekben!!! Ki tudja miket etetnek meg velünk????
Nincs jelen
#7350 2016-07-20 23:17
- makkmarci
- Tag
Tonhalat csak saját lében! Az az ipari gépzsírt, amibe beleteszik, nem javaslom...
A vaj fõleg a margarin helyett ajánlatos. A halálom a vaj ízû margarin, amit múltkor láttam a tecsóban. Vicc.
A vaj normál esetben csak állati zsír és tejszín...
Nincs jelen