#251 2009-06-17 20:18

cyan
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Sa-ni írta:

De tökmindegy, egész életemben az árral szemben úsztam. Nem az ellenkezés kedvéért, hanem mert az élet több területén más hozzáállást tartottam konstruktívnak, mint a többség.

ez pedig akár hiszed akár nem, rám is igaz :) és szerintem ebben (is) hasonlítunk, attól függetlenül hogy most pont így alakult hogy szembekerült a véleményünk :)
Ha én is kidobtam volna egy csomó pénz egy ilyen kineziológusra, biztos hasonlóan gondolkodnék. Ha engem is azzal küldtek volna el mindig az orvosok, hogy nem tudnak segíteni, biztos "lelki ok", erre a 2 szóra biztos én is indulattal és sértõdöttséggel tekintenék. Nos, a többit hagyom, mert nagy az elfogultság és nem akarok csak még unszimpatikusabbá válni a szemedben...

Nincs jelen

 

#252 2009-06-17 20:27

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Kedves Sa-ni!
Ki ebben hisz ki abban. Te higgyél a dokikban a gyógyszerekben. Ezért senki nem szól meg téged. Ugye? De Cyan hadd higgyen azokban a dolgokban mit leírt. Szép dolgok nem? Én is hiszem ha pozitív vagy más vagy, de nem akarok bele menni sõt senkit megtéríteni, mindenkinek van egy karmája egy útja egy tanuló folyamata. Ebbe nem lehet bele avatkozni. Mindenkinek saját magának kell felismerni a helyes utat. Ne vedd provokálásnak csak ez az én véleményem.
További kellemes estét!

Nincs jelen

 

#253 2009-06-17 21:27

Atti75
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Kedves Szenvedõtársak,

Most egy kicsit off leszek.
Azt szeretném megkérdezni, hogy szerintetek a patikában kapható lisztérzékenységi gyorsteszt megbizható ?
Igazából meguntam az orvosoknak való könyörgést, de felesleges kidobható pénzem sincs.

Sa-Ni, én is mindig szemben úsztam az árral, elég sok közös vonásunk van :)
Szuszidi, szerintem Sa-Ni már nem bizik a dokikban, csak tisztában van vele, hogy lelki okok miatt nem károsodnak a belei. Ehhez valami más (is) kell. Egyébként ha károsodott a bélrendszer, egy csomó autoimmun betegség alakulhat ki, én is szenvedek pajzsmirigy túlmüködésben ( Basedow kór ), és lisztérzékenység miatt is kialakulhat 1-2 nyavalya, pölö diabétesz, pajzsmirigy betegségek etcetera.

Nincs jelen

 

#254 2009-06-17 22:23

Ede
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Szia Atti, mármérlennél off??? Én még sosem hallottam ilyesmirõl. Azt kell megnézni a teszt kapcsán, hogy hogyan kapott forgalombahozatali engedélyt. Mert ha hivatalos orvosos (nem tudom ezt jobban megfogalmazni), akkor annak elég komoly procedúrája van.
Tök rossz, hogy még könyörgésre sem hajlandók az orvosok segíteni, dehát....
Jobbulást!!

Nincs jelen

 

#255 2009-06-18 05:36

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Atti! A gyors teszt leírása itt. http://www.bioszallito.hu/Biocard-liszt … rmek-34450
Na most ha hiszed ha nem majd minden betegség vissza vezethetõ lelki okra. Ha valakit érdekel olvassa el a betegség mint szimbólum címû könyvet. Csak egy érdekes adat mióta az egészségügy ilyen kakiban van majd minden induló energiagyógyász tanfolyam megtelik. Talán nem véletlen, a nagy érdeklõdés elgondolkodtató.
Jobbulást!

Nincs jelen

 

#256 2009-06-18 05:44

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Nem javítok!  De azt hozzá tenném az emberek félnek szembe nézni önmagukkal, mért is mert ha beteg vagy sajnálnak " ó szegénykém gyógyíthatatlan" de elél vele akár 100 évig is. Egyszerûbb kihasználni a betegség adata elõnyöket mert valljuk be vannak. Nem tudja elengedni a betegséget kapaszkodik bele persze mert sajnálják több szeretettet kap több oda figyelést. Folytathatnám de most ez elég. Nézzen magába aki úgy gondolja, akinek meg nem inge ne vegye fel. Saját tapasztalat amit leírok. Lehet hogy így elsõ hallásra kicsit sok, de nem baj majd feldolgozódik! 
Tudom majd jönnek a rosszmájú dorgálások de állok elébe! Legen csodás napotok! (mert olyan lesz a nap amilyent ti akartok)
Szép csodás napot!

Szerkesztette: Szuszidi (2009-06-18 05:46)

Nincs jelen

 

#257 2009-06-18 08:40

Ede
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Szuszi, teljesen egyetértek. Mennyivel könnyebb másra hanyatkozni és utána azt hibáztatni azért, mert nem sikerül valami. Abszolút nem olyan egyszerûek ezek a dolgok, mint ahogyan megpróbáljuk megfogalmazni õket, de ...
Nem is kell csodálkozni amúgy a hárításon és a más hibáztatásán, hiszen az egész társadalmi berendezkedés a legapróbb dologtól kezdve erre alapszik. Annak ellenére, hogy én nagyon tudatosan figyelek oda erre, hogy ne közvetítsem ezt a gyerekeim felé, mégis, szinte az elsõ szavaik között volt, hogy "nem én voltam"... Sokat kell velük SZÉPEN, BESZÉLGETVE közelíteni ehhez a dologhoz és nem egyszerû.
Másik nagyon nem egyszerû dolog szerintem, hogy amikor az embernek tényleg leesik a saját szerepe, felelõssége, hívjuk, aminek akarjuk, akkor ezt ne úgy élje meg, hogy hibáztatással, ítélkezéssel, saját maga bántásával, hanem - bár nem nagyon szeretem ezt a szót - elfogadással és magaszeretettel (mondom én, akinek pont ez a kettõ legnehezebb az életében...). Na, nem izélek tovább, tényleg legyen mindenkinek csodás napja!!

Nincs jelen

 

#258 2009-06-18 10:18

Sa-ni
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Személy szerint nem únszimpatikus itt senki, sem Ede, sem Cyan, sem a többiek - max. a vélemény, amit képviselnek. Cyan, azt én se mondtam, hogy szégyen, ha valakit sz.r dolgok érnek, hanem azt, hogy sajnálatos véletlen, hoy ráadásul még bélnyavalya is érte.
Általános síkra terelve - ha nagyon keresünk, mindenkinél lehet találni olyat, ami nem kellett volna, hogy megtörténjen vele. Sok ember bízta már ám a nem éppen szép titkát - és nem ültek ott melletem a gasztroenterológia váróban. Szerencsére.

Szuszidi, én is azt mondtam, jópár hsz-szal ezelõtt, hogy mindenki higgyen abban, ami jó neki, de mivel tovább mentek az érvek, hogy "de ez akkor is minden esetben lelki eredetû" stb. - nézd el, hogy nem hagytam válasz nélkül :) Én is olvastam ilyen áltudományos pszicho-eszmefuttatásokat (amúgy a pszichológia- és átria egészében megtámadható, mint tudomány, ld. Thomas S. Szasz), természetesen nem úgy utasítom el az elméletet, hogy nem ismerem.
Na és ha az energetika tanfolyamok azárt vannak tele, mert a betegek inkább elhisznek ilyen katyvaszt, mint hogy valóban változtassanak pl. az étrendjükön? Az SCD diétában amúgy én nem is "hiszek", hanem tudom, tapasztalom, hogy javít! Sose bocsátom meg magamnak azt a bõ egy évet, amíg e fórum jóvoltából tudtam róla, de nem próbáltam ki, "jaj akkor nem fogok jóllakni, nem fogok tudni tanulni, meg már úgyis annyit diétáztam és egyik se használt" feltételezésekbõl kiindulva.

"kapaszkodik a betegségbe" - jaj emberek ettõl az elmélettõl tényleg kerülget a hányinger.... A betegség romokba döntötte a szeretett munkámat, az élénk társasági életemet, a kapcsolatomat, a továbbtanulásomat, és a szüleimmel való kapcsolatnak sem tett jót  - biztos nagyon kellett nekem... Nehogy már elhiggyétek! Ezt is az orvosok találták ki, akik nem tudnak minket meggyógyítani! Hogy "maga menekül" meg "ragaszkodik a tüneteihez".... Könnyebb, mint személyre szabott diétát kidolgozni, mint próbálkozni! Véletlenül sem az orvos a hibás, hanem legyen már a beteg. Tudom, hogy van ez, ismerem a "jaj ez már megint itt van" hanghordozást/nézést az orvosok részérõl ("Miért nem megy haza sz.rni, mit jár a nyakamra?")

Legfeljebb az kapaszkodik a betegségbe, aki bélbetegen kolbászt zabál a kórházban... És azt is elképzelhetõnek tartom, hogy valaki azzal árt magának, hogy ehhez a "lelki eredet" maszlaghoz "ragaszkodik." Mert akkor megreked, és nem próbál ki mást, ami valóban segíthet.

Szerkesztette: Sa-ni (2009-06-18 10:25)

Nincs jelen

 

#259 2009-06-18 11:07

Ede
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

OFF Kérdésem: jól értem, hogy akkor mi már szakadjunk le a témáról, akik máshogy gondolják, hogy csak az jöjjön elõ, ami igaznak tartódik? Mert ha leírható mindenki véleménye (és én ahogy végigolvastam, senki nem írta, hogy általában mindenkinek ezt kellene gondolnia, mert ott volt a beírásokban a "szerintem"szó és nem az, hogy "mindenkinek így kell gondolnia és kész"), akkor nem kellene megint személyeskedésbe fajulni és már megint az ítélkezõs ki-ilyen, ki-olyan szöveget elõvenni.
Már elnézést, de az hogy tovább megy az érvelés, miért ne lehetne így? Fõleg, mivel van olyan, aki csak most kapcsolódott bele. Ha esetleg két hét múlva lesz egy új tag és õ is úgy érzi, hogy le kellene írnia az õ véleményét, akkor ne tegye, mert Te már egyszer leírtad x hozzászólással ezelõtt, hogy Te mit gondolsz és akkor le kell zárni? Ne haragudj, én nem gondolom, hogy ennek így kellene lennie. Minden tiszteletem és le a kalappal, hogy egy ilyen kemény diétát Te be tudsz tartani, de kérlek szépen, hogy ne vedd ezt ilyen véresen komolyan pont velünk szemben.
Nem azért, mert hogy nekem legyen igazam, baromira nem érdekel, csak mindig olyan indulatot érzékelek a beírásaidból, ami komolyan rossz érzéseket okoz bennem. Ami megint csak az én egyéni problémám, tehát abszolút nem kell vele foglalkozni, mert legfeljebb eggyel több topik lesz, amit nem olvasok. De akkor ne merjen más véleményû írni, mert esetleg ez személyes sértésként csapódik le és számíthat rá, hogy rossz érzése lesz, miközben a választ olvassa? Ugye, nem.
ON
Atti, a 14. oldalt olvasd el: http://hirlaptar.vfmk.hu/cibaki_hirek/2005/2005_05.pdf ebben van szó errõl a tesztrõl. Hátha ez is növeli a bizalmat, illetve ha nagyon utánajárnál, hívd fel a cibakházai hivatalt, aki ezt a szûrést szervezte, hogy mik voltak a tapasztalataik.

Nincs jelen

 

#260 2009-06-18 11:24

Sa-ni
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Én nem akartam senkit bántani, legfeljebb elgondolkodtatni. A beszélgetést nem akartam berekeszteni. A rossz tapasztalataim megosztásában is a jó szándék vezérelt, pont hogy arra akartam rávilágítani, hogy ne higgyétek el, hogy "gyengék vagytok" és "magatoknak köszönhetitek a betegséget"! NEM A TI HIBÁTOK!!!!
Rengeteg "természetgyógyász", termékárus és kineziológus él meg igen jól a "lelki eredet" propagálásából. Az ilyen betegeket, mint mi, rengetegen kihasználják, az orvosok egy része pedig lenéz minket, azt hiszik, szórakozásból járunk hozzájuk, és azért nem gyógyulunk meg, mert nem akarunk.
Végre találtam egy olyan módszert, amibõl senkinek nem származik anyagi haszna, és amiben nem "hinni kell", hanem elsõ naptól fogva bizonyítja hatékonyságát. Remélem, személyem esetlegesen ellenszenves mivolta nem fogja elvenni senki kedvét attól, hogy a (nem általam kitalált)  SCD-diétát javulása érdekében kipróbálja.

Pár hónap múlva jelentkezem állapotjelentéssel.

Nincs jelen

 

#261 2009-06-18 11:57

arpapa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

sziasztok!

olvasgattam kicsit az elmúlt napok hozzászólásait, talán majd hosszabban is reagálok,most csak ennyit:

ezt Aty75 írta: "Szuszidi, szerintem Sa-Ni már nem bizik a dokikban, csak tisztában van vele, hogy lelki okok miatt nem károsodnak a belei."

pedig bármennyire is hihetetlenül hangzik (sokaknak), de elsõdlegesen lelki okok miatt károsodik a bél, a materiális elváltozás már csak okozat.
sõt továbbmennék egy baleset bekövetkezése is lelki tényezõkhöz vezethetõ vissza, az élet így figyelmeztet hogy valami odabent (lélekben) nem mûködik rendesen.

na azért Szép Napokat Mindenkinek!

ÁB

üdv, á

Nincs jelen

 

#262 2009-06-18 11:59

picike
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Sziasztok.Kicsit más téma.Ma meg jött a vérképem.Nekem a crp 0.50 nem irták hogy rossz.ami furcsa az LY az 40% lett.Ez elég magas.Sa-ni mit jelent ez?Szép napot mindenkinek.

Nincs jelen

 

#263 2009-06-18 12:09

Atti75
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Figyu, az pl. hogy egy parazita megtelepszik a belekben vagy esetleg táplalék allergiád van, ez teljesen független attól, hogy neked milyen életed van.
Ennyi erõvel egy influenza is lehet lelki betegség.

Nincs jelen

 

#264 2009-06-18 12:11

Atti75
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

A CRP 5,2-ig jó. Nekem 9,6 volt, állitólag önmagában ez nem jelent semmit. Kihúzattam az egyik fogam ( persze rossz volt ), és mindjárt jó lett, most 4,4

Nincs jelen

 

#265 2009-06-18 12:20

picike
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Szia Atti75.Én nem vagyok lelki beteg.Csak voltam.Ha van valami féreg bennem nem véletlen hogy segitett a fokhagyma kapszula.De remélem allergiám nincs.A széklet és vizelet mintát ma adtam le.Ha tenyésztik a székletet mennyi idö az eredmény??

Nincs jelen

 

#266 2009-06-18 12:24

Sa-ni
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Picike, én ezt nem tudom! Nekem a vérképem mindig jó volt, ezért döntött úgy Nagy Ferenc, hogy ez nem colitis.
Székletminta eredmény kb. egy hét.

Szerkesztette: Sa-ni (2009-06-18 12:24)

Nincs jelen

 

#267 2009-06-18 12:27

Atti75
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Bakteriális tenyésztés 1 hét, nekem ebbõl 2 volt, parazitológiai megvan 2-3 nap alatt. De sokszor ezek nem mutatnak semmit, mert a korokozók szakaszosan ürülnek.

Nincs jelen

 

#268 2009-06-18 12:29

Atti75
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Nekem pl a vérképemben a százalékos monocyta picit magasabb, de az orvosok szerint ez nem jelent semmit ( amit ugyan én nem hiszek, de ez más tészta )

Nincs jelen

 

#269 2009-06-18 12:31

Sa-ni
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Áh, Atti, szerintem hagyjuk... Ismerem ezt a baleseteset is, olvastam... Nem kommentálom, csak annyival, hogy ismerõsöm, fiatal, egészséges srác, nagykanállal ette az Életet, belefulladt a Tiszába, "biztos azért," mert a lelke mélyén meg akart halni. :S Mi meg a lelkünk mélyén biztos bélbetegek akarunk lenni, mert ez olyan jó... Na én tényleg hagyom ezt  beszélgetést, SCD-vel kapcsolatos infókkal kapcsolatban a bloggal ill. emailben állok rendelkezésetekre!

Nincs jelen

 

#270 2009-06-18 12:37

picike
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Sziasztok.Hát remélem azért azokat a korokozókat is kitudják most mutatni mert ma reggel is találkoztam vele.Meg itt Austriában azért felszereltebek mint otthon ilyen téren,bizom benne.

Nincs jelen

 

#271 2009-06-18 12:45

Atti75
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Ne légy ebben annyira biztos, de ha tudod az eredményt oszd meg velünk :)

Nincs jelen

 

#272 2009-06-18 13:05

Ede
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Persze, mórickásan fogalmazva minden dolgot el lehet bagatellizálni.
Ha az ember nem látja, hogy ami vele történik, az jelzés kíván lenni, akkor egyre nagyobb jelzéseket kap. Semmi sem véletlenül történik, meg azért, mert véletlenül ott voltál és véletlenül.
A kórokozó nem a Te lelki okod miatt támad meg. Egyszerûen a szervezeted megváltozik és nem képes elbánni azokkal a támadókkal, akik amúgy semmi gondot nem okoztak. Árpapa, én nagyon kíváncsi vagyok, hogy Te hogy fogalmazod meg, úh nehogy elfeledkezz:)!

Nincs jelen

 

#273 2009-06-18 13:06

Ede
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

"biztos azért," mert a lelke mélyén meg akart halni. :S Mi meg a lelkünk mélyén biztos bélbetegek akarunk lenni, mert ez olyan jó... Hát erre mit lehetne mondani? Ha ilyen egyszerûek lennének a dolgok...

Nincs jelen

 

#274 2009-06-18 13:14

Atti75
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Ez valóban jó kérdés, hogy bizonyos korokozók miért okoznak zûrt a belekben. Viszont az sem elképzelhetetlen, hogy a szervezeted más miatt nem tud védekezni, ilyen lehet a lisztérzékenység. Ez viszont genetika. Innentõl kezdve mindegy, hogy te nyugis vagy, esetleg exaltált lelkivilágú.

Nincs jelen

 

#275 2009-06-18 13:18

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Akkor elmondanám meg egyszer. Lassan írok hogy mindenki megértse. (kéretik lassan is olvasni) :D

Mindenkinek van egy karmája egy útja egy tanuló folyamata. Ebbe nem lehet bele avatkozni. Sa-ni ezt a nagy kanálos tiszai ismerõsre mondom de nem csak arra vonatkozik! Mindenkire. Mindenkinek van egy vagy több feladata amit tanuló folyamatnak nevezünk, ha eltérünk e útról jön a figyelmeztetés. Kinek betegség formában kinek baleset formába. A katyvaszról csak annyit, próbáltad már? Ha nem akkor mért katyvaszod le. Elmondanám a te gyógyszereid a katyvaszok, szó szerint. Mért mondom ezt majd kérd meg gyógyszerészed, kezelõ orvosod hogy mutassa már meg a nekik szóló nagy könyvet hogy abba mi van leírva és hasonlítsd össze a  neked szánt gyógyszer leírásával (ne csodálkozzál a hirtelen halál, s egyéb megjegyzések  a tiedre nincs rá írva) milyen érdekes a világ ugye. S ez nem nyomda hiba. Szándékos mert ha látnád leírva bevennéd azt a gyógyszert? Ugye nem kockáztatnád?
Elárulok még valamit. Már 2003 ban megszabadulhattam volna a betegségtõl de nem tettem, ugyan azt mondtam mint te hogy hunbuk az egész. Tévedtem de még mekkorát. Van itt egy társunk tavaly februárban írta hogy õ bizony szuperül van s az energia gyógyászatnak köszönheti, öt is finoman leráztam. ( ha akarja felfedi magát ha nem akkor nem) Pedig nem kellet  volna ezt  tennem, a többit valahova leírtam régebben. Ha érdekel a történet keresd meg legyél kedves.
Kérnélek szépen hogy amit nem próbáltál ki arról ne ítélkezzél elhamarkodottan.
A végén írod "És azt is elképzelhetõnek tartom, hogy valaki azzal árt magának, hogy ehhez a "lelki eredet" maszlaghoz "ragaszkodik." Mert akkor megreked, és nem próbál ki mást, ami valóban segíthet."
1980 óta hordoztam e betegséget szerinted nem próbáltam 1000 + 1 dolgot?
Rajtam ez segített máson is segített már csak nem mindegy hogy negatív vagy pozitív vagy.
Nagyon nem mindegy. :)
Egy kérdés  megtudod mondani mi a valóság az állom vagy a nappal?
Gyógyulást s csodás napot.

Nincs jelen

 

#276 2009-06-18 13:32

Sa-ni
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

De mondom, Szuszidi, hogy ismerem ezeket a dolgokat, a pszichoszomatikus elmélet mellett (pl. Dethlefsen, Hellinger) a keleti vallásokat, a karma-elméletet is tanulmányoztam, elõadásokra jártam a témában és magam is utánaolvastam, nem keveset. Nem ismeretlenül ítélek. Energiagyógyászoknál is jártam, eredménytelenül.

Én nem is elsõsorban a gyógyszerek, hanem az SCD diéta mellett próbálok érvelni, ez senkinek nem árt, mellékhatása nem ismeretes! Gyerekeknek dolgozták ki az 50-es években, azóta az USÁban tízezreken javított. Arra gyanakszom, épp a gyógyszergyárak érdeke is, hogy ez a diéta ne terjedjen át más országokba. Nem hiszek az összeesküvés-elméletekben, de ez gyanús... Elaine Gottschall nagy nemzetközi orvosi folyóiratokban publikált - miért nem tud Magyarországon errõl a diétáról egy orvos sem? Talán mert túl egyszerû megoldás a panaszainkra? (Vagy még az lehet az ok, amit Anyukám gondol, hogy az orvosok tudnak róla, csak nem bíznak abban, hogy a beteg hajlandó lesz betartani, mert sok negatív példát látnak, ezért nem is mondják)

"megtudod mondani mi a valóság az állom vagy a nappal?"
Ezzel mire szeretnél célozni? Én azt mondom, - bár sejtem, valami ugratás lesz ebben :D - a nappal - a betegségem utolsó szakaszában sok rémálmom volt, okuk egyértelmû: majd' belediliztem, hogy én már örökre így maradok... Amióta az SCD reményt adott, jobban alszok.

Az SCD diéta további elõnye, hogy ha nem hiszel benne, undok, megkeseredett, cinikus és negatív vagy, :) és csak úgy vagy vele, hogy "na jól van, más esély úgysincs, próbáljuk ki", a bélflórádban és a tüneteidben akkor is azokat a változásokat idézi elõ, mintha full optimista lennél! :)

Akárhogy is, ha Te is jobban lettél valamitõl, örülök neki! :)

Szerkesztette: Sa-ni (2009-06-18 13:40)

Nincs jelen

 

#277 2009-06-18 13:50

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Én is ürülök neki hogy neked az SCD nagyon kemény diétája segít. Söt repesek mert egy kicsit vagy sokkal  jobb az élt viteled. Nagy szó!
Látod látod tuti az õ érdekük mert marha nagy a zé a gyógyszer iparban.
Azért voltál eredménytelen mert az egód nem fogadja el hogy ilyen is van. Addig nem is sok eredményt lehet elérni, míg tiltakozol ellene. Nem baj. Semmi gond. Látod én nem csak utána olvastam a dolgoknak hanem tanulom õket.
Az álmok gyakran valóra válnak. Ez nem közhely ez a valóság. Szóval vigyázni az álmokkal! :D
Amúgy a kérdés holt komoly volt s gondolkodj el rajta de bárki aki úgy gondolja hogy tudja a választ írja le! Ne szégyellje magunk közt vagyunk ( csap pár ezren olvassák ezt a fórumot! :D:D:D)
megtudod mondani mi a valóság az állom vagy a nappal

Nincs jelen

 

#278 2009-06-18 13:59

Atti75
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Az álmok gyakran valóra válnak. Ez nem közhely ez a valóság. Szóval vigyázni az álmokkal!

Nem  is tudom, ahogy magamat ismerem, nem sok álmom vált valósággá

Nincs jelen

 

#279 2009-06-19 17:13

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Atti!
Ami késik....... ! :D
Senki nem válaszol? :) :)

Nincs jelen

 

#280 2009-06-19 17:23

Nita
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Szuszidi!
Én elveszettem a fonalat az IBS és az álmok között, de biztos nem figyeltem már rendesen a végére...na újra olvasom :D

Nincs jelen

 

#281 2009-06-19 17:35

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

:D:D:D Igen nagyon elmentünk másfele. Majd jön egy kapitány és rendet rak! :D:D:D

Nincs jelen

 

#282 2009-06-19 17:45

aiolosz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Nita írta:

Szuszidi!
Én elveszettem a fonalat az IBS és az álmok között, de biztos nem figyeltem már rendesen a végére...na újra olvasom :D

Nita, néhány topicban, többek között itt is, "Forsyte saga" zsánerû hozzászólások vannak, de nem baj, mert sokxor az is számít és segít, ha az ember kiírja magából azt, amit kiakar :)
Olyan moderátort még anya nem szült, aki ezen a lián_rengetegen ösvényt vág...ennél nagyobb baj ne legyen, itt senki nem pénzért árulja a véleményét :)

Nincs jelen

 

#283 2009-06-19 20:18

arpapa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Szuszidi!

kérdésedre reagálva: szerintem mindkettõ

Nincs jelen

 

#284 2009-06-19 20:25

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Várunk még válaszokat. :D:D:D

Nincs jelen

 

#285 2009-06-20 08:55

Atti75
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Kedves Topiktársak,

Találtam egy probiotikum készitményt, amely tartalmazza az Enterol hatóanyagát, és ez beszerezhetõ recept nélkül.
http://www.wek.hu/produkty.asp?nl_product_id=659

Nincs jelen

 

#286 2009-06-21 15:34

Sa-ni
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

De azt nem írja, mennyit tartalmaz a hatóanyagból! 500 mg az ajánlott, de 1000 mg a maximális napi mennyiség. (Én 500-at vagy 750-et szedek) Egyébként ha az orvosod úgy áll hozzá, hogy nem tud ugyan más megoldást, de sajnálja Neked kipróbálásra kiírni ezt a teljesen ártalmatlan Enterolt, akkor tényleg keress egy másikat, mert akkor ennél bárki jobb... Az én háziorvosom nem ismerte, de amikor felvetettem, hogy a neten találtam, utánanézett a gépben, és nem látta akadályát, hogy megpróbáljam. Mostanra felvette az "állandóan szedett gyógyszerek" közé. Hangsúlyozom, háziorvos is felírhatja, és ha gasztroenterológus írja ki, nem olcsóbb, ugyanannyiba kerül!

Nincs jelen

 

#287 2009-06-21 17:05

picike
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

stromcek1.Nagyon eltüntél.Minden rendben?Hogy vagy?

Nincs jelen

 

#288 2009-06-21 21:28

Atti75
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Sa-ni, utánaolvastam, ez egy jótékony gomba, ami legyengült betegeknél szepszist okozhat

Nincs jelen

 

#289 2009-06-22 08:07

ollala
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Sziasztok!

Lehet, hogy hülye kérdés, de valaki írja meg légyszi, hogy pontosan milyennek néz ki egy nyálkás széklet?

Köszi,
O.

Nincs jelen

 

#290 2009-06-22 12:32

ollala
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Köszönöm a választ!

Nincs jelen

 

#291 2009-06-22 13:28

Sa-ni
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

De szerintem, Atti, legyengült betegnek az számít, akiben pl. már nem marad meg semmi és sokat fogy.

Nincs jelen

 

#292 2009-06-29 18:34

picike
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Sziasztok.Megjött az széklet és vizelet vizsgálat eredménye.Azt momdta a doki van egy kis candidám meg még valami gomba amit nem értetünk.Milyen gomba lehet még a gyomorba???Segitsettek.Mi lehet az?Azon kivül semmi probléma.Ti hogy vagytok Sa-ni és Atti75???????

Nincs jelen

 

#293 2009-06-29 21:33

Nita
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

picike! Ez engem is érdekelt így utána olvastam ezt találtam neked lehet nem leszel okosabb...a doki nem nevezte nevén a dolgot mi is az pontosan??
Gyomor egyéb gombás betegségei

Nincs jelen

 

#294 2009-06-29 22:04

Atti75
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Halihó,

Nekem a doki azt mondta, hogy a gombát nem kell nézni a székletben, mert az úgyis van benne, és különben is a gomba csak legyengült ( rák, AIDS ) emberekben okoz gondot, és azok nem itt nyafognak, hanem a mentõ hozza õket. ELmentem infektológiára is, ott ugyanezt mondták nekem. Tehát itt Mo.-n a gombával nem foglalkoznak.

Most csináltam egy lisztérzékenységi gyorstesztet, amivel szerencsétlenkedtem egy sort, érdekes a vérvételtõl nem parázok ennyire. Ez most negativ eredményt adott, igaz 4 cseppet sikerült a 3 helyett cseppegtetni, de gondolom ez nem befolyásolja az eredményt.

Nincs jelen

 

#295 2009-06-29 22:22

Atti75
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Ha gombás vagy, akkor vegyél grapefruit cseppet, ez jó paraziták ellen is, vagy szedjél Enterolt, ez gombát tartalmaz, de harcol a candida ellen. Emellett jó még a q10.

Nincs jelen

 

#296 2009-06-29 22:22

Sa-ni
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Én úgy tudom, gomba van sokféle. Szedj grapefruit cseppet. "Egy kis candidát" azt néha nekem is találtak, - érdekes, nekem azért megnézték, Atti a te orvosod még az enyéimnél is kevésé hatékony, menj már el valaki máshoz akár magánúton, hát ennél bárki jobb!!! Ám a kis candida nem magyarázat a tünetekre, nagyon régen 2005-ben miután a salmonellával együtt felfedezték, kaptam is rá Nystatint, de utána ugyanúgy rosszul voltam.
Köszönöm Picike az érdeklõdést, a szigorított SCD mellett jelentõsen csökkentek a panaszaim, délelõtt túl vagyok a dolgokon, estére max. annyi van, hogy nagynak, feszülõnek érzem a hasam, de wc-re már nem kell újra menni, sokszor már délután sem, és kiürültnek érzem magam, sokszor jó a közérzetem most már. Kivéve heti 1-2 rossz nap ami befigyel, úgyhogy a dolog még mindig nem megbízható. De össze se lehet hasonlítani azt, ahogy most vagyok, meg ahogy máj. 1. elõtt, mielõtt diétázni kezdtem volna.

Nincs jelen

 

#297 2009-06-29 22:48

Atti75
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Nekem a gasztrós, infektológus és a házi orvos mondta, hogy a candida hülyeség. Voltam bõrgyógyásznál is, az is értelmetlenek találta, de legalább irt ki Diflucant és Vermox-ot, de nem sokat javult a helyzet.
Sa-Ni, te hogy tudod tartani a diétát, elég macera lehet mindennap.

Nincs jelen

 

#298 2009-06-30 07:59

Lucy
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Ha kis gomba van, nalunk ugy jon a laboreredmeny: +, ++, szoval ha egy vagy ket kereszt az itt sem gond.

A candida viszont szigoru dieatat igenyel es nem eleg 1 doboz Nystatin,  hanem sokszor honapokig kell szedni.
A dieta hasonlit a Sa-Ni fele dietahoz, de reszleteket lehet olvasbni a candida.lap.hu-n.
Nekem a grapfruit csepp semmit nem ert, a Nystatin meg masfel honapos hasmenest csinalt.
Ugyhogy a szigoru dieta a legjobb, de ki az aki be tudja tartani ?

Nincs jelen

 

#299 2009-06-30 08:59

picike
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Sziasztok.Köszönöm mindenkinek a segitséget.Most éppen a máriatövis mag olajat akarom kipobálni az méregtelenit meg tisztit.A diétát is meg fogom csinálni,csak az nehéz lesz.Mert az édesség a mindenem és azt kizárni szörnyü lesz.De megcsinálom.Én sokkal jobban vagyok.Már csak reggel vagyok rosszul székelés után nehezen nyugszik meg a hasam.De má nincsenek rohamaim.De szerintem ez az a minimális gomba még az oka.De ezt a javulást a fokhagyma kapszulának köszönhetem.Pedig még nem szedem 1 hónapja.Mindenkinek szép napot.

Nincs jelen

 

#300 2009-06-30 12:54

Sa-ni
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Én nem értem az embereket, az az igazság. Én mást se akartam éveken keresztül, csak valaki vagy valami AKÁRHOGY szabadítson meg attól, amiben voltam, mert úgy nem tudtam élni. Az SCD diéta megismerése és kipróbálása végre reményt adott. Végre valami ami nem üres szöveg volt, hanem mûködõ irányelv a javuláshoz! Áldozattal jár, igen. Szerinted én néha nem kívánok meg egy pizzát vagy egy kis csokit? De basszus ha a mérleg egyik felében ezek vannak, a másik felében meg az, hogy tudok élni, el tudok járni, akkor a világ minden finom kajája se érdekel, zokszó nélkül eszem a natúrhúst és a tojást, zokszó nélkül eszem minden nap ugyanazt ebédre, mert az SCD könyvben található receptek közül se bírom mindet, és tudomásul veszem, hogy ha megéhezem, és nem gondolkodtam elõre, nem úgy van, hogy nyúlok a spájzba a kekszeszacskóért, hanem neki kell állnom sütni, fõzni.
Most háborogjak, hogy nekem nem olyan a szervezetem, mint másoknak? És, attól még minden ugyanúgy marad.

Másfél évig fuldokoltam abban a tévhitben, hogy én akármit csinálok, így fogok maradni. Zombiszerû kábulatban teltek a napjaim, a net elõtt bambultam, ha épp nem a wc-n voltam, mert féltem, hogy ha belegondolok, beleõrülök. Visszatekintve nem is tudom, hogy nem kattantam be. Ennél BÁRMI jobb.

Én mondjuk nem azért élek, hogy egyek, mert csomó célom van az életben, és az élvezetet másutt is meg lehet találni, már ha nem akadályoz meg a rosszullét. És kiábrándítanak az emberek, mert hiába tettem fel az SCD diétát a netre és elmondtam az összes magyar IBS fórumon, hogy nekem ez mûködött, az volt  a reakció, hogy "ettõl hogy fogok jóllakni?" stb. Én nagyon boldog lettem volna, ha annak idején ezt valaki nekem elmondja ilyen részletességgel, ahogy én felraktam. Csak infófoszlányokat hallottam, és a könyv akkor még nem volt meg nekem.
...Mindegy, én úgy érzem, mindent megtettem, amit tudok a betegtársak érdekében. Aki jobban akar lenni, az az SCD diétától jobban lesz. Ja hogy áldozattal jár. Hát ez már csak ilyen dolog. Ahogy nem létezik fogyitabletta, mellnövelõ krém és alvás közben idegen nyelv agyba táplálása sem. Én inkább lemondok a jóízû zabálásokról, mint hogy egész nap a budit kelljen lesnem. Más meg másképp gondolja.

Szerkesztette: Sa-ni (2009-06-30 13:04)

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB