#301 2009-06-30 13:10

Ede
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Kedves Sa-ni. Örülj neki, hogy Neked mûködik. De nekem úgy tûnik, hogy már megint vérig lettél sértve (ami nem biztos, hogy így van, csak ez jön le az írásodból, meg hogy mérges vagy). Nagyon jó, hogy amit Te tudtál, azt megtettél, a többit már bízd rá a többi emberre. A jóról meg számolj be, mert az hasznos!!! És hidd el, nagyon sokan olvassák a sorokat, csak egy nagyon kis része veszi a fáradtságot, hogy válaszoljon. A másik dolog, hogy ha kommentálásra is adják a fejüket, inkább a kétségeket és a negatív élményeket írják le. A jó az kb. elsikkad, de szerintem attól függetlenül biztosan többen is olvassák ezeket is meg a blogodat is, csak nem jeleznek vissza. De ez ne törjön le Téged, vagy ha feltétlenül szükséged van a visszaigazolásra, akkor írj ki kérést, hogy minden esetben tegyék meg, hogy visszajeleznek Feléd a blogodon - ha már veszik a fáradtságot, hogy elolvassák.

Nincs jelen

 

#302 2009-06-30 13:33

aiolosz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Sa-ni írta:

"...Én nem értem az embereket, az az igazság. Én mást se akartam éveken keresztül, csak valaki vagy valami AKÁRHOGY szabadítson meg attól, amiben voltam, mert úgy nem tudtam élni. ".

Sa-ni, a szimpatiam a Tied, ugye tudod....szoval, az elso 25 ev nehez, utana mar konnyebb, de feladni soha nem szabad :)

Nincs jelen

 

#303 2009-06-30 14:05

youlcsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Sa-ni!

arra még nem is gondoltál, hogy neked ez azért jön be ennyire, mert lehet, hogy valamelyik elhagyott összetevõre allergiás vagy? és azért, mert neked ez így jó, igencsak merész kijelentés, hogy akkor ez mindenkinek jó lesz!

én már az elolvasása után tudtam, hogy én ezt az scd-dolgot nem próbálom ki. lehet, hogy segítene valamennyit, de mégsem. és nem azért, mert nekem így jó (mert hidd el: nem az), hanem azért, mert az élet élvezetei közé igenis beletartozik az, hogy ha megkívánom, akkor egy jót eszek. és ez a jó lehet natur párolt csirkemell, de ha megkívánom, akkor akár olajtól csöpögõ, igazi piaci lángos is.

Nincs jelen

 

#304 2009-06-30 14:42

Sa-ni
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Én nem vagyok megsértõdve, miért lennék, nem árulok semmit :D és én tudom, hogy az SCD diéta javítja a bélmûködést, az én életem szempontjából végülis nekem ennyi elég. Csak így, hogy nem tudok róla, hogy más is kipróbálta volna, elkezdtem attól tartani, hogy talán nem tálaltam elég szimpatikusan, stb. - és nem szeretném, ha unszimpatikus személyem lenne akadálya mások javulásának.
Mérges amiatt vagyok, hogy már lassan 5 évem (abbõl másfél súlyosabb) letelt a 25-bõl :D:D:D (na persze - Aiolosz amúgy én is bírlak Téged, nem tudom Te õszinte voltál-e :D;) de én komolyan mondom, jó humorod van!) és ezt egy orvos se mondta. Persze nem arra gondoltam, hogy a mûtött, nálam súlyosabb, stb. betegeknek is tuti használ, bár hozzáteszem, a könyvben ez áll! Dehát mindegy.
Én eldöndöttem, hogy nem leszek beteg, azaz tünetmentes leszek, és ha ennek az ára a fakéregre plusz desztillált vízre szorítkozás, azt se bánom. Elszánt betegtársakkal továbbra is kész vagyok a tapasztalataimat megosztani. Bocsássatok meg, de asszem én a bélbetegségekhez sose fogok pozitívan hozzáállni, nekem az nem konstruktív. De jó lenne, ha megértenétek, negatív hozzáállásom stb. nem a betegtársaknak szól (mert mondjuk ha így lenne nem igyekeznék a ki tudja miért eltitkolt információkat megosztani másokkal - még önfényezés se állhat a háttrében, mert a betegséggel kapcsolatban mindig anonim vagyok, még privátban is), hanem az orvosoknak meg a pszichoszomatikus elméletnek. Senkit nem akartam megbántani.
Youlcsi, táplálékallergia vizsgálaton voltam, hónapokig húzódott, de nem találtak semmit. Ettõl függetlenül én elképzelhetõnek tartom a lisztérzékenységet.

Szerkesztette: Sa-ni (2009-06-30 14:45)

Nincs jelen

 

#305 2009-06-30 14:56

aiolosz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Sa-ni írta:

Mérges amiatt vagyok, hogy már lassan 5 évem (abbõl másfél súlyosabb) letelt a 25-bõl :D:D:D (na persze - Aiolosz amúgy én is bírlak Téged, nem tudom Te õszinte voltál-e :D;) de én komolyan mondom, jó humorod van!) és ezt egy orvos se mondta.

Sa-ni, akkor van még 2O éved... en 1ebkent a legritkabb esetben nem mondok igazat...erdekes modon mindig noknek és mindig egy bizonyos szituban...:D de itt oszinte vagyok

Nincs jelen

 

#306 2009-06-30 15:52

Sa-ni
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

:D:D:D ejnye, ejnye... Ha ebben a 20 évben illetve utána is a betegség annyiban fog létezni, hogy tudom, hogy van, de diétával tünetmentessé tehetõ, hát egye fene, ha nagyon muszáj, kapjon egy kis szánalommorzsát, ha már élõsködés céljából kinézte a testemet, és a fenének se akar megdögleni... Komoly(abb)ra fordítva a szót, én - amellett, hogy abban reménykedem, a diéta következetes alkalmazása még több pozitív eredményt hoz majd és megbízhatóvá teszi a dolgokat - bízom benne, hogy 20 (vagy 10) év nagy idõ, és addig találhatnak valami normális, oki kezelést biztosító gyógyszert is mind az IBD-sek, mind az IBS-esek számára.

Nincs jelen

 

#307 2009-06-30 21:16

Atti75
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Ha valaki IgA hiányos, akkor a lisztérzékenységi vérteszt adhat fals negativ eredményt

Nincs jelen

 

#308 2009-06-30 22:49

Szabóné
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Sziasztok!

Nagyon örülök, hogy megint mûködik a fórum.

Hát megvan a diagnozisom amit most nem tudok, mert a dokinál hagytam a papírokat (házidokinál) colitis valami, de nem ulcerosa. A vastagbélben gyulladás van. Lansoptol és dicetelt kell szednem. Ja és NERD-em van, ami azt jelenti, hogy refluf, de a nyelõcsövembe nem folyik vissza. DE esténként úgy érzem, mintha valami nehéz dolog lenne a hasamon.

Sa-ni teljesen egyetértek! Olvastam a blogodat és még fogom tínulmányozni. Mert az történt, hogy én elhittem, hogy beteg vagyok és diétázni kell, de azt hittem, hogy kb. 1 hónap és megint ehetek régi kajákat. Kár volt. Salátát ettem joghurtos öntettel, na másnap a gyomromban kisebb háború volt. szerintem nekem a tej nem nagyon jó!

Énb egyébként nem panaszkodhatom, mert nálam nem állandó a hasmenés, csak ha nem tartom a diétát. Nekem a dietetikus irt elõ diétát. De ma kicsit megiettem, mert szerintem véres volt... más szine volt mint máskor és vöröses volt. A gasztro doki azt mondta, hogy a dicetel rednezi a hasmenést. Nálatok mi a helyzet?

Meg egyébként én folyamatosan dolgozm. Köztisztviselõ vagyok és eléggé rugalmasan meg tudom oldani a munkahelyen az evést, meg a wc-re járást. Mondjuk amikor bébiételt eszem mindig viccelõdnek velem, de ha nem tudok mást enni, akkor nem fogok.  A házi dokim állandóan táppénzen tartana. De szerencsére 6 órában dolgozom, mert a férjem szerint gyenge az egészségem és ez is elég, szerintem is. Mielõtt kiderültek a bajaim is mindig gyenge voltam, csak akkor nem tudtam mitõl.

Sa-ni az elsõ bejegyzésben olvastam, hogy az amalgán tömés is szerepet játszhat a dologban. Szerintem igen!!! Én jelentem kiszedettem az utolsót. De felháborító és gondolkodom, hogy írok az Alkotmánybirósághoz, mert sok esetben csak az amalgán tömést támogatj a TB. Ilyenkor ki kell fizetni 4-5 ezer Ft-ot, hogy nem mérgezõ fémet tegyenek a számba. Nekem más uton mondták és többen is, hogy szedessem ki a töméseimet, mert rossz hatással vannak az idegrendszerre, de azt nem tudtam,hogy az emésztõrendszerre is.

Egyébként mindenkinek örülök, hogy viszonylag jól van és hogy itt vagytok megint!

Jó éjt!

Nincs jelen

 

#309 2009-06-30 23:02

Sa-ni
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Szia,
nekem a fogorvos azt mondta, hogy az amalgám tömés erõsebb, és szerinte az, hogy veszélyes, csak kamu. Kétségbe vagyok esve, mert tele van amalgámmal a szám, sok a tömött fogam, és most kell a fogaimat csináltatnom... Ez biztos, hogy az amalgám ennyire árt? Én nem akartam mindet a magándokinál, nincs nekem pénzem :( Szerinted mit csináljak? Leht, ki kéne zárnom minden rizikófaktort, és fehérre cseréltetni a töméseimet. Csak az amalgám káros, vagy más tömõanyag is?
A tejérzékenység gyakori a bélbetegek körében, de Gottscahll a nem laktózérzékenyeknek sem javasolja a laktóz fogyasztását.
Ne törõdj vele, ki mit gondol az étkezési szokásaidról, okát nem vagy köteles az orrukra kötni, de gondolj arra, hogy Te leszel rosszul, nem õk. Nekik meg mondd azt, hogy ezt szereted, és kész! Egyébként is, közük hozzá, hogy mit eszel? Aki akar Veled barátkozni, az megtalálja a módját anélkül is, hogy együtt ebédeljetek a hamburgeresnél.
Dicetelt én szedtem többször, nekem sz.rt se ér, 3x2 se. Ha Neked se fog használni, szerintem a diéta mellett próbáld ki a valamivel hatékonyabb Enterolt!
Ne tartsd magad gyengének, mert nem vagy az, csak eddig rossz étrendet követtél! ;)
Tényleg nem éri meg megszegni a diétát. A finom étel nekünk nem finom étel, hanem méreg.

Nincs jelen

 

#310 2009-07-01 07:59

Lucy
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Az amalgam tomes a higany tartalma miatt karos ! Minden szervre, agy, tudo, belek,...
En az osszeset kiszedettem, nekem nagyon sok volt, azonban arra is kell figyelni, ha az amalgam, akkor mikor kifurja, azaz dolgozik a szadban a doki, akkor ebbol le is nyelhetsz kis port, s ez sem jo.
Ha regi a tomesed , mindenkepp szedesdd ki !
Sokan kronikus fejfajaban szenvedtek es utana megszunt, ill. horghurutban...

A legjobb lenne, meregteleniteni a szervezetet a nehezfemektol, erre tobb modszer van, gyogyszeres, homeopatais, vannak gyogynovenyek is, de orvosi felugyelet kell csinalni.
Most en is gondolkodom.
Szuszidi ha van vmi jo tipped, akkor legyszi irjal, ha jol tudom a koriander pl. jo, ebbol vannak cseppek ...

Nincs jelen

 

#311 2009-07-01 10:11

Melcsi_
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Szabóné! Ha Neked laktóz intoleranciád van, mint nekem, akkor megkérheted a dokid hogy írjon fel laktoz rágótabletátt, és ha elrágsz egyet és lenyeled az felér kb 2 dl tej megivásával, mármint annyi tejet simán megihatnál vele anélkül hogy rosszul lennél. Én míg Dél-Olaszországban éltem, vittem magammal sok sok ilyen tabletát, nem is volt gondom se a fagyikkal se semmivel.
Nekem mindig van a táskámban 1 levéllel, hogyha kísértésbe esnék, káv, fagyi, süti, bármi....akkor lehetõleg elkerüljem a bajt. 50 db kb 3500 Ft, valahogy így. Régen hozzájutottam vény nélkül is, most már orvossla kell íratnom.

Nincs jelen

 

#312 2009-07-01 11:12

Szabóné
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Sziasztok!

Sa-ni köszi a biztatást! Nekem nagyon szimpatikus vagy! A kitartásod meg az akaratod! És köszi a jó tanácsokat. Igen, ahogyan Lucy írja az amalgán a higany miatt MÉRGEZÕ. Nekem a pszichologusom mondta elõször, pl. pajzsmirigy gondokat tud okozni. A biorezonancia vizsgálaton a számba való belenézés nélkül megmondták, hogy melyik fogamban van a amalgán és azt sürgösen szedessem ki. Nem beszélve a rossz érézsrõl, amikor a kanál, villa hozzáér.

Nem kell magándokihoz menni. Nekem a rednes dokinõm csinálta. Elmondtam neki, hogy nekem ez rosz és szedje ki. CSak a fehér tömés árát kell kifizetni, nem az egész mûveletet. Én 4 ezer ft-ot fizettem érte. Sa-ni ha sok az amalgán tömésed akkor minden hónapban szedess ki egyett, és fogod érezni, hogy jobban vagy. Könnyebb lett a fejem és igen nekem állandóan gyuladt volt a torkom. Ha pedg új tömést kell betenni, a hátsó fogakra fizetni kell szintén. Azt hiszem az 5-ös fogtól a fehér tömésért. De megéri. Egyébként azt mondta nekem a doktornõ, hogy akkor van baj a töméssel, ha nyál megy alá akkor majd kiesik, ezért fontos, hogy figyeljünk az orvosra, meg nem szabad becsukni a szát a furások után.

Egyébként az kamú szerintem, hogy erõsesbb, csak arra van támogatás. DE ez szerinte megsérti az egészséges élethez val jogunkat. De az a baj, hogy még sok jogunkat sértenek meg.

Lucy nekemem is van valami bogyom ami a nehézfémeket és a mérgeket viszi ki, a biorezonanciás vizsgálaton kaptam. Mindenképpen jót tesze a szervezetnek a méregelenítés. De a legjobb, legolcsobb a fokhagyma. Akinek nem birja  agyomra fokhagyma kapszula. Nekem azt mondta a dietetikus, hogy egy picit forázzam le és akkor birja a gyomor.

Melcsi_ igazad van! Fel is irt nekem a gasztros doki olyan tablettát. De nem lehet kiváltani. A 20 szemesre van támogatás és az nincsen sehol. De azért futok mégegy kört. De érdekes, hogy az UHT tejtõl semmi bajom. Feltételezésem, hogy az nem is tej. De abból is nagyon kevet szoktam a krumplihoz egy picit.

Egyébkétn Sa-ni minden elismerésem a tiéd! Azért, hogy tartod a diétát és nem nyulsz a gyors kajákhoz! Igen az emberek töbsége fel sem fogja mennyit árt magának sok szemét kajával! Nekem is nehéz volt átálni teljesen más konyhát kell vezetni, de megéri. Azóta a férjem sem puffad annyira. Tegnap voltunk vásárolni és mostmár sokkal jobban odafigyelek, hogy mit veszemmeg. Eddig is megtettem, de most mégjobban. Sült krumpli meg sütnivaló szörnyûségen (a férjem hivta így, a lefagysztott és sok olajban megsüthetõ hússzerû dolgokat) nem jöhetnek be a lakásba; ehelyett sok hal és sok krumpli meg rizs, csirkemell, csirkecomb (a cicáé a csont), alma , ananász, répa stb...

Puszi mindenkinek!

Nincs jelen

 

#313 2009-07-01 16:01

Atti75
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

A Ditecel-t IBS-re adják, de nem ér semmit, még a C vitaminnak is több értelme van. A természetgyógyászoknak az amalgán tömés a rögeszméjük, nekem már egy darab sincs, mégis vannak panaszaim.

Sa-ni, azt szeretném megkérdezni, hogy nálatok lehet 20 darabos Enterol-t kapni, mert itt nálunk csak 10-es kiszerelés van, csak az is hiánycikk mindenhol

Nincs jelen

 

#314 2009-07-01 21:29

stromcek1
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Sziasztok 

ma voltam intézkedni és rosszul is lettem. de szeretném megkérdezi, hogy tinektek hogyan van mikor rátokérkezik a hasmenés.?  van e benne félelem meg remegés ?? 

sa-ni nagyon elismerem a kitartásodat és gratula kivánom, hogy hozza meg az eredményt neked. bevallom  én laktózérzékeny vagyok de van ,hogy  nem bírom betartani a diétát.

amúgy már sokszor akartam írni de mindig lebeszéltem magam de lehet,hogy valakinek ez is segítséget adhat .
a Béky Lászlóról beszélek. csak be kell írni a nevét a keresóbe és lehet olvasni a honlapján. én elolvastam a publikációkat és a fórumra is írtam neki /amire aznap válaszolt is/
senkit nem akarok semmire rábeszélni de elolvasni megéri.
picike ,mondjuk jól vagyok eszem a foghagymatablettát és jobb a dolog,  koszi
stromcek1

Nincs jelen

 

#315 2009-07-02 11:30

Sa-ni
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Atti nálunk is csak 10-es Enterol van, és van, hogy rendelnie kell a patikának.

Stromcek, nekem nem szokott remegés stb. jelentkezni hasmenés elõtt, csak kb. düh, hogy "a k. életbe, még nincs vége mára"

Elismerés, gratula - a diéta szigorú tartása nem olyan teljesítmény, amit ne tudna bárki megcsinálni, ha meg akar gyógyulni.

Nincs jelen

 

#316 2009-07-02 14:51

Sa-ni
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Elolvastam a honlapot, ha bízol ebben a módszerben, és van rá pénzed, próbáld ki. Bár diétázni olcsóbb.

Nincs jelen

 

#317 2009-07-02 16:13

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Ha mész Békihez legyél kedves megtudni mennyi nála egy kezelés!
Üdv: Szuszidi

Nincs jelen

 

#318 2009-07-02 21:51

stromcek1
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

hali

Szuszidi-- igen fogok hozzá menni de csak július végén, megmondom aztán, hogy mennyi volt. amitól kicsit tartok a sok gyógytea meg a diéta. de volt nála ismerosom és neki 100 % -ban segített.

sa-ni  igen ebben is mint minden másban kell hinni és akkor az már fél siker.
sziasztok

Nincs jelen

 

#319 2009-07-03 05:50

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Kedves stromcek1!
Van egy ilyen topik hogy Wc para. http://crohn-colitis.hu/forum/viewtopic … 53&p=1 (másold be a böngészõdbe)
Tessék már megmondani nekem miért tartasz egy pár pohár teától, meg diétától.
A teáknak nincs mellékhatásuk mint a gyógyszereknek. Ki lesz pucolva a testedbõl a sok szar gyógyszer maradvány. Méregtelenítve leszel. Majd úgy is mondja hogy savas vagy, lúgosítani kell esetleg infraszaunába is bedugnak. Kibírod mert az izzadással sok felesleges méreganyag távozik. Meghatározza mit egyél milyen húsokat lesz tilos enni, milyen zöldségek fognak jótékonyan hatni a szervezetedre. Söt majd azt is elmondja milyen a jó széklet. Talán még egy kis jogára is szükséged lesz de ezt majd õ elmondja. Nem begyulladni nem félni és HINNI ahogy írtad.
Sok sikert gyógyulást: Szuszidi

Nincs jelen

 

#320 2009-07-04 18:20

picike
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Szia stromcek1.Örülök hogy kicsit jobban vagy.Nekem is úgy jött hasmenés hogy elkezdett izzadni a kezem remegtem és egy különös furcsa rossz érzés fogott el.Figyelj csak ne egyél disznó húst,csak pulykát és csibét.Ez is segitet nekem.Kitartás ennél is jobban fogsz lenni.Csak ez a méregtelenités sem megy egyik napról a másikra.Én sokszor sok helyen rosszul voltam és még mindig félek.De ez már csak az agyamban van.

Nincs jelen

 

#321 2009-07-04 18:23

picike
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Ja igen ma rosszat csináltam.4 napig nem ettem édességet és ma meg ettem egy kis nutellát.Nem birtam ki.

Nincs jelen

 

#322 2009-07-04 18:49

Sa-ni
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Hát pedig ezzel sokat ártasz Magadnak. Lisztet, cukrot el kell felejteni. Én nem a húsevésrõl, hanem ezekrõl beszélném le Stromceket.

Ami engem illet, tovább szigorítottam az SCD-diétán, mert célom elérni a teljesen megbízható, stabil javulást, tehát hogy ne figyeljen be heti 1-2 rossz nap se (mert egyrészt, sokra megyek a többi jó nappal, ha pont azon az egy napon lenne valami fontos dolgom. Nem akarok aknamezõn sétálni! Másrészt, már többször olvastam itt is, hogy egyesek megtalálták maguknak azt az étrendet, amivel napi egyszer mennek - gondoltam, miért ne sikerülne nekem is?) Teljesen lecsökkentettem a szénhidrátokat, még mézet és banánt sem eszem már. Csak tojás, diétás húsleves, hús, párolt tök vagy cukkini, laktózmentes joghurt és sajt, szénhidrát annyi, amennyi a sült almában van. Ennek eredményeképpen (azaz valószínû, hogy ezért) az elmúlt 2 napban reggeli 1-re normalizálódott a wc-k száma, és este nagyon minimális puffadás, gázosodáson kívûl (ami nem az a típus, ami azt jelzi, hogy wc-re kell rohanni) nem volt panaszom. Fel sem tudom idézni, mikor voltak ilyen napjaim, talán 2 éve!!! Nagyon sokat számít az étkezés megregulázása, azzal tudjuk tünetmentessé tenni magunkat. Drasztikus változásokban tudom ezt bizonyítani saját magamon! Bár hinnétek nekem!
Tegnap még ittam is, (SCD által engedélyezett alkoholos italt - sört, édes bort nem lehet, vodkát, whisky-t, száraz bort kis mennyiségben igen, bár utóbbit én nem bírom), és reggel rossz volt ugyan, az az egy wc görcsös volt, meg sikerült valami epét hányni (sárga, nem tudom mi az) - de délután óta teljesen jól vagyok még így is, hogy kockáztattam. Csak azért osztom meg Veletek ezt a kis botlás-történetet, hogy lássátok, tényleg az a fontos, hogy mit eszünk! Az ivásbeli botlásokat, ha nem sörrel vagy borral bünteted magad, még tolerálja a szervezet valamennyire. (Bár havi 1-2-nél többet nem áll szándékomban ilyet csinálni, sõt, lehet, ezt is feladom...Csak olyan eszméletlen érzés újra emberek közé menni! Ami másoknak pangás, az nekem a legjobb buli, csak vigyorgok, el se hiszem, hogy ott lehetek, hogy újra önmagam lehetek! És mindezt az SCD-diétának köszönhetõen! Életem végéig áldani fogom Elaine Gottschall nevét, nagyon sokat tett értünk!)

Szerkesztette: Sa-ni (2009-07-04 18:53)

Nincs jelen

 

#323 2009-07-04 19:16

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Sa-ni Gratulálok az elért eredményeidhez, s kitartásodhoz. További sok sikert. :)

Nincs jelen

 

#324 2009-07-04 23:12

Sa-ni
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Köszi, hasonló és tartós javulást mindenkinek!

Nincs jelen

 

#325 2009-07-05 09:59

Laller 11
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Sziasztok! Még új vagyok! Röviden elmondom az én kis történetem! 98-óta vagyok kezelt CROHN beteg. Átestem kisebb nagyobb mûtéteken.A kisebb az egy végbélen keresztül végzett.Ami egy belsõ aranyér mûtétnek idult csak a mûtét közben kiderült hogy ez mégsem aranyér! Hanem volt három diónyi nagyságú két féle ciszta illetve egy tenyérnyi nagyságú polip! A nagyobb mûtét az pedig egy 38 cm-es bálszakasz eltávolítása volt,,szûkület miatt"2002-ben. De 2004-ben megálapították hogy ugyanott van megint egy 13cs-es szûkületem! A bébi colonoscopiai mûszer nem ment át rajta! Azt mondták meg kell mûteni! Na nem nem és nem! Úgy gondoltam az nem álapot hogy kétévente késalá kell feküdni.Kezdõdtek a szteroid szedések kialakult egy pánik betegség még mellé! A lényeg az hogy SZTK-ra regeliztem,vacsoráztam! Gyogyszert gyógyszerell ettem. Felkerestem egy természet gyógyászt de hagyuk,,levette rólam az átkot"! Gondolhatjátok! Soha nem hittem ezekben a humbuk dolgokban de végsõ elkeseredésében az ember mindenre hajlamos! A lényeg hogy 2006 nyarán egy véletlen folytán megismertem egy hazánkbol való de külföldön praktizáló orvost! Mondja nekem hogy igyak teát. -Mondom neki hogy nem birok mert olyan savat csinál hogy még aludni sem bírok! Meg még mellé társul olyan hasigörcs hogy menni sem bírok! Azt mondta majd õ küld nekem!!! Gondoltam valami kuruzslós dolog lehet ez is!!! Mindegy gondoltam roszabb már nem lesz!!! Hát jol gondoltam! A lényeg az hogy 2006 novemberében keztem ell teázgatni. 2007 márciusában gondoltam csináltatok egy vérképet,,minden rendben" .Felhívom a dokit--mondja kezdjem el csökenteni a gyógyszer adagot fokozatosan. Mindegy a lényeg az hogy 2007 novemberében kezelõorvosommal arra véleményre jutotunk hogy bár tünetmentes vagyok csak nézünk rá arra a szûkületre! A szûkület eltünt!!!! Az orvos azt mondja valószínûnek tartja hogy a korábban végzett vizsgálat során valami más lehetett a probléma! Kérdem én hogy mi? Talán nem az én s...ben volt a kamera? Nem tudja de nem látható szûkület! A lényeg reggel egy szem imurant szedek jó a közérzetem illetve a vérképem több mint egy éve! Ja de a tea az megy mellette! Remélem nektek is van hasonló jó tapasztalatok!?

Nincs jelen

 

#326 2009-07-05 15:02

Sa-ni
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Emberek, én azon gondolkozok, van olyan, hogy szénhidrát-érzékenység? Mint a lisztérzékenység egy kiterjesztett változata? Amikor az ember nem bírja a liszten kívül a keméynítõt, a cukrot, a laktózt, és ami fura, a fruktózt sem? Azaz SEMMILYEN szénhidrátot? Azaz magamról tudom, hogy van ilyen, de van ez nevesítve?

Nincs jelen

 

#327 2009-07-05 16:13

Lucy
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

LALLER 11: es mi ez a tea ? Hol lehet hozzajutni ?

Nincs jelen

 

#328 2009-07-05 16:16

Lucy
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Sa-ni: dietetikust kellene kerdezni, fogalmam nincs.
Viszont egy csomo erdekes dolgot talaltam a SCD -rol mas oldalakon, elkuldom neked priviben , mert szerintem itt nem sokan csinaljak rajtad kivul a dieatat ( en sem ).
Egyebkent IBS-ben hatasos a dieta, igy irjak.
De az meg nincs irva, hogy IBD-ben, lehet nalad azert hat, mert nem IBD-s vagy, ha jol emlekszem nem is tudtak pontosan diagnosztizalni.

Nincs jelen

 

#329 2009-07-05 18:02

Yakus
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Laller11,
osszad már meg velünk, grátisz, kedvességbõl, hogy ugyan mi az a tea, amit iszol és ilyen hatásos? Én a helyedben már eleve megírtam volna, de remélem, így, felszólításra közkinccsé teszed.

Nincs jelen

 

#330 2009-07-05 20:58

stromcek1
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Sziasztok

Picike igen kicsit jobban vagyok de szedem a nyuitabit mert nélkule nem igazán megyek sehová. tegnap buliba voltam de figyeltem a klotyót is ,hogy tudjam merre van. gondolom más is így van ezzel.
most nagyon bízom a természetgyógyászban, majd meglátom mi lesz.
Laller11 én is kiváncsi volnék a tea nevére.
sziasztok majd jovok

Nincs jelen

 

#331 2009-07-05 23:12

Sa-ni
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Köszi, Lucy.

Valóban nem tudtak pontosan diagnosztizálni, és már bánom, hogy mennyi megalázó vizsgálatnak alávetettem magam :S Már csak az volt megalázóbb, amikor "lelki okokat," idegi eredetet akartak rámfogni, holott egy csomó elváltozást találtak a szervezetemben. Továbbra is meggyõzõdésem, hogy ha valaki, mint pl. Stromcek, észlel is pánikbetegséghez hasonló tüneteket a bélmûködési zavarokkal összefüggésben, az azok következményeként alakul ki, és teljesen "joggal"! Az állandó wc-re menés tönkreteszi az ember életét, erre jóhogy nem lehet "nem rástresszelni" - de hálistennek úgy néz ki, lehet diétával szabályozni.

A könyv szerint az SCD diéta IBD-re is hat. (És én nem ködösítek semmi infót ezzel kapcsolatban :P:P:P )
Egy barátnõm csinál még hasonlót, de õ más betegségbõl kifolyólag. Mást én se nagyon tudok, még plusz egy colitises srác van, aki priviben írt nekem, õ mondta, hogy csinálja, de Medrolt is szed, így nem tudja, mitõl van jobban.

Nincs jelen

 

#332 2009-07-05 23:14

Sa-ni
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Stromcek, Te mit szedsz?

Nincs jelen

 

#333 2009-07-08 17:36

stromcek1
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

szia Sa-ni
mármint a nyugtatóra gondolsz, hogy mi a neve a tablettának ?
Helex, napi 0,25 mg.    szia

Nincs jelen

 

#334 2009-07-09 14:15

Sa-ni
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Azt szeretném kérdezni, mivel frissíthetném magam a délutáni, esti órákban, mivel nyomhatnám el az álmosságot (nem tagadom, SCD mellékhatás, de a 15 wc-nél ezerszer elviselhetõbb), ha csokievés, kávé, szõlõcukor, és most már méz is mindenféle édes izé kilõve, illetve értelemszerûen aludni sem szeretnék délután? A gyomrom a zöld teát se bírja. Nagyon kéne, hogy teljes agyi kapacitás birtokában legyek, gõzerõvel tanulok azaz próbálok :(
Próbáltam napi 2 kávét inni, de akkor ez a szemét bélrendszerem másnap bosszút áll rajtam, hiába diétázok lelkiismeretesen (egyértelmûen a 2. kávé miatt, mert ha csak reggel iszom kávét, újabban ált. napi 1 wc van, de ha 2 kávét iszok akkor több)

Nincs jelen

 

#335 2009-07-09 14:43

Sa-ni
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Ártana, ha Nootropilt szednék? (Piracetam)

Nincs jelen

 

#336 2009-07-09 22:08

Lucy
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Miert nem akarsz egy fel orat aludni ? En ha tehetem minden du. alszom.
Probalj meg valami energiaitalt !
Van vmi gyogynoveny is ,aminek koffein hatasa van, de nem jut eszembe a neve, lehet Szuszidi tud segiteni !

Nincs jelen

 

#337 2009-07-09 23:22

Sa-ni
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Azárt nem akarok aludni, mert így se érem utol magam, rengeteg mindent be kéne pótolnom, amiben az elmúlt másfél év visszavetett...
Energiatital? Szerintem az nekem nem jó, amikor még nem volt semmi bajom, akkor is kerültem az ilyen katyvaszokat. Miért, Te iszod valamelyiket úgy, hogy nincsen bajod tõle?

A gyógynövény érdekelne!
Én próbáltam utánanézni, de még a gingko bilobára is azt írta, hogy gyomor-bélpanasz elõfordul. :S Akinek rossz a bélrendszere, menjen át fakírba, vagy feküdjön egész nap, nem frissítheti magát...  :S Micsoda visszaesés egy nyomorult plusz kávétól...

Nincs jelen

 

#338 2009-07-10 05:53

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Energia Italt én sem javasolnám. Tele van szintetikus anyaggal. S vagy három hete olvastam be a rádióban egy hírt miszerint Angliában egy tízen éves srác az energia ital áldozata lett (most megy a pereskedés).
Gyógynövényének mûködnek gingko biloba (páfrány fenyõ) nem biztos hogy neked való, azt hagyd meg másnak, a kávé csersavja meg izgatja a gyomornyálkahártyát és a beleket.
A frissítésrõl meg csak annyit pl meditálás vagy joga. (tudom most fogjam meg a bal kezemmel a jobb kezem és vezessem el magam melegebb égtájra :D ). De ha nem mennek a nagyvilági dolgok meg lehet próbálni mást pl 20-25 perc meditáció nagyon sokat tud lökni a fizikai állapotán az embernek, nem is beszélve a lelki egyensúlyán.  Ha minden áron tea keverék kell össze rakok egyet nagyon szívesen. Meditálni meg megtanítom aki kéri.
Legyen szép napotok: Szuszidi

Nincs jelen

 

#339 2009-07-10 06:00

Melcsi_
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Sa-ni! Igyál kávé és energiaitalok helyett fekete teákat, sok bennük a koffein, nekem sosem emgy az alvás ha du 6-7 után még iszok, legalább 3-ig 4-ig forgolódom, de ez embere válogatja, és minimális koffeintõl nem tudok elaludni.

Nincs jelen

 

#340 2009-07-10 06:05

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Drága Melcsi!
Csersavas mint a többi tea. (elõbb írtam le izgatják a gyomrot és a beleket) ;)

Nincs jelen

 

#341 2009-07-10 06:15

Melcsi_
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Tudom, de a fekete tea még mindig kímélõbb, legalábbis a kávétõl rendszerint gyomorideg érzésem van, úgyhogy nem is nagyon fogyasztok, energiaitalt csak vizsgaidõszakban, tea bármikor jöhet, persze mindenki más és más, ki kell tapasztalni.

Nincs jelen

 

#342 2009-07-10 06:22

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

De ha egy sima kávé ilyen felfordulást csinált egy tea is képes rá. Bár igaz mindenki másképpen reagálja le de most nem hinném hogy a felborult belsõ rendnek jót tenne a fekete tea. Próba szerencse. Most nem tanácsolom. ;)

Nincs jelen

 

#343 2009-07-10 09:29

Lucy
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Jaj, nem, en sem iszom energiaitalt. En pihenek ha almos vagyok, ha nincs idom, akkor meg 3-4 korty kave , en naponta iszom 3-4 korty kavet ( reggeli utan es ebed utan es nem zavar ).
Viszont nagyon sokat teazom, zold tea, menta tea, komeny, kamilla,... meg a betegsegem elott is.

A gyogynovenynek utana nezek, regen szedtem fogyokuras kapszulat, kinai novenyekbol allitottak ossze, Libanoni gyartmany, nagyon tuti volt, hasznalt es energiat adott, sot, neha meg ejjel sem birtam aludni, olyan friss voltam.
Aztan elkezdtem kutatokdni a neten az osszetevok irant, es egyik osszetevoje koffein hatasu, de ezt mar evekkel ezelott szedtem, vhonnan meg kell neznem a dobozt, s kiirni az osszetevoket es az alapjan beazonisitani.

Nincs jelen

 

#344 2009-07-10 10:45

Sa-ni
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Szuszidi nem áll tõlem olyan távol a jóga, mint hiszed, idõnként jártam is. Nagyon jó csinálni, kellemes, de valami még biztos kell mellé, kiegészítõnek jó lehet. Ilyen kis bagatell dolgokra, mint a fáradtság, álmosság, még lehet, önmagában is. OK, majd fejen állok, hadd röhögjön a kutyám! :D (Nem tudom, Te hogy vagy vele, én csak falnál tudom megcsinálni :( )
Az a baj, hogy ha visszaesek, elkezdek sütik, kekszek után sóvárogni. Ellenállok ugyan, 2 és fél hónapja egyszer meg nem szegtem a diétát, de érdekes, hogy ha jól vagyok, nem nagyon foglalkoztat ilyesmi. 
A fekete tea nekem akkor is bántotta a gyomromat, amikor még semmi bajom nem volt, úgyhogy most sem próbálkozok vele. Nagymamámtól kértem pár szem Nootropilt, hát majd meglátjuk... (Régen szedtem olyat, amikor még nem volt bajom, háziorvosom írta fel egy olyan idõszakban, amikor sokat kellett gyorsan tanulnom. Amikro már kedzdtem gönyébb lenni, a szójalecitint javasolta, az nagyon jó is, a piros üveges Buer lecithin, észrevehetõen frissebb az ember agyilag, de az SCD tiltja a szóját.)

Nincs jelen

 

#345 2009-07-10 10:53

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Sa-ni össze dobok egy tea keveréket de azé magamon le fogom tesztelni egy kis ideig bírd még ki.

Nincs jelen

 

#346 2009-07-10 19:20

stromcek1
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

sziasztok
Akkor kezdem azzal,hogy voltam a Béky Lászlónál tegnap. Akit érdekel nála a díj 10 ezer ft. Nagyon érdekes volt számomra. Mindent elmondott, hogy mit kell tenni sok tea és komoly diéta. Sajnos én mindig fáradt vagyok és nagyon nagyon kiváncsi leszek ,hogy mit fog velem kezdeni ez a terápia amit szeretnék betertani.  Azért nem írom ide, hogy miket adott nekem,  mert mindenkinek egyénre szabja. És mint én mondtam nálam ez 90% idegi alapon van. De szeretném megjegyezni, hogy amiket felsorolt, hogy vegyem meg /mindent kikerestem a neten de semmit nem ismertem közülük csak a Neuroptint/. Senkit sem akarok rábeszélni  de szerintem megéri elmenni és kipróbálni amit mond. Ezt úgy mondom ,hogy még nem csinálom de amiket olvatam azokról a táplálékkiegészítõkrõl a hatásairól akkor bizok benne, hogy jó lesz. 8 féle kiegészítõ, +1 tea és, +még 10fajta gyógynövénybõl tea.
Ja ami még fontos adott a fülembe 1 akupunktúrás tüt amivel mehettem haza, este vettem ki. Szerintem nagyon jó volt amire adta. És az akupunktúra meg nála úgy van, hogy odamész beteszi és kész. Azért nem kell fizetni. Ez  a Pestieknek nagyon jó.
Szuszidi hát én nagyon szivesen megtanulnák jógázni de ahányszor próbáltam sosem sikerült mindig elkalandoztam.
Sa-ni a kávé elõször feldob aztán meg elálmosít /engem/.
sziasztok    stromcek1

Nincs jelen

 

#347 2009-07-10 20:21

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Egy kérdés számoltál már mennyi ez az egész havi szinten? Tudom nem a pénz a lényeg csak a táplálék kiegészítõkre vagyok kíváncsi.
Szerintem elég bekapcsolni a Zenit tvét és azt nézni fel-fel bukkan benne a tanár úr aki figyel az megtudja a lényeget. (nem rossz indulatból írtam így én figyeltem õt)
Ha lenne igény elsõ lépésben meditálni megtanítom azt aki érdeklõdik. Vezetett meditáció azt majd ha ez megy, jön a joga. Szóval akkor várom a jelentkezõket.

Nincs jelen

 

#348 2009-07-10 22:35

stromcek1
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

szuszidi én nem láttam a Zenit tv-t mert nálunk nics. még nem vettem meg semmit abból amit mondott.
mert szerinted ezek a kiegészítok nem segítenek? vagy rosszul értem amit írtál?
a meditáció érdekel.szia

Nincs jelen

 

#349 2009-07-11 04:59

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Szép reggelt.
Egy szóval sem mondtam ilyet hogy semmit nem ér. Csak az árukra vagyok kíváncsi. Ennyi az egész. A tea keverékekkel megvagyok békélve. Azok nagyon jók szoktak lenni. Mert természetes dolgok.
A Zeniten meg a tanár úr nagyon sok mindenrõl beszél van mindig vendége. Csak kérdezem a bioptron lámpát nem ajánlotta? (bár pár napja létezik a bioptron ágy is).
Igen a személyre szabott kezelés az a legjobb dolog a világon ezt meg kell becsülni, ha tényleg személyre van szabva. Itt megint nem kötekedni akarok csak azon agyaltam hogy egy beszélgetésbõl hogy tudja eldönteni a tanár úr hogy kinek mi kel? Annak egy folyamatnak kell lenni elõször ezeket tanácsolom jöjjön vissza 4 hét múlva, s akkor igazit a kezelés menetén. Vagy már az elején megmond pár dolgot mit adjon el az ember ha nincs javulás vagy mit vegyen hozzá. Félre értés ne essék ezeken csak agyalok, mert Tisztelem a tanár urat. Csak kicsit furcsa a menet. Te nem vagy vissza rendelve? Jeszusz pepi képes voltál ennyit utazni. Nem csodálkozom hogy nincs Zenit tvd:)
Ha bevásárolsz akkor írd már meg legyél kedves mennyi volt a cuc. A teákat azokat itt vedd meg nálunk.
Legyen szép napod:Szuszidi

Nincs jelen

 

#350 2009-07-11 16:05

picike
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Szia Szuszidi.Ezt most jól leirtad.Tetszik.És teljesen igazad van.Mindent rá tudnak beszélni az emberekre,úgy nézz ki.De szerintem teából sem mindegy milyet iszunk.Szép napot.

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB