#351 2009-07-11 16:12

picike
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Még annyit.Történt egy balesetem vasárnap este kiestem a fürdökádból és nagyon be üttötem a mellemet.Rögtön el is mentem a korházba hogy el e tört a bordám.De szerencsémre nem,csak annyira fáj még most is hogy nem tudok  semmit csinálni.De a lényeg.VOLTAREN TABLETÁT kaptam amitöl olyan rosszul lettem hogy csütörtökön kb 40-szer voltam wc-én és olyan görcsökkel hogy már másztam a fürdöbe.AKINEK GYOMOR PROBLÉMÁJA VAN SENKI NE EGYEN ILYEN GYÓGYSZERT NAGYON VESZÉLYES:Szép napot.

Nincs jelen

 

#352 2009-07-11 19:17

stromcek1
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

sziasztok

pickike vigyázz magadra és jobbulást kivánok.
szuszidi teljesen igazad van amit mondasz. persze,hogy kell mennem pl a jövõ héten is megyek. a teákat leszámítva azt gondolom tudod az árakat nem vészes. de van 1 tea amit nem ismerek, rákos betegeknek és azoknak akiknek az immunrendszerük van legyengülve. magyar találmány de azt még nem tudtam beszerezni.
a táplálékkiegészítõket nem tudtam mindet megvenni mert sokan nem ismerik a gyógyszertárakban sem.
van 3500,- 4000,-  9000,-ft. de még 2 vagy 3 féle hiányzik. ezekkel csak az a bajom az áraik melett, hogy csak hetek utánn lesz ededmény és én már nagyon türelmetlen vagyok. szerintem már depis is lettem az állandó rohangálástól és a rossz közérzettõl. sziasztok

Nincs jelen

 

#353 2009-07-11 19:25

Marthuska
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Szia Picike! Mielõbbi jobbulást kívánok Neked!
Köszönjük a figyelmeztetést!  Ezek szerint, akkor ajánlatos a gél változattal is vigyázni, hiszen a bõrön keresztül az is felszívódik!

Nincs jelen

 

#354 2009-07-11 21:45

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Leszögezném nem azért írtam hogy jól megmondjam hisz elkötelezettje vagyok a természet és energia gyógyászatnak. Csak van egy két furcsaság nekem. Pl engem zavar egy természet gyógyásznál a táplálék kiegészítõ hiszen az szintetikus anyagot is tartalmazhat.  Ennyi a nyûgöm, a többi majdnem tökéletes. Mindegy az eredmény a fontos. Csak is az. Nem kell türelmetlennek lenni. :)

Nincs jelen

 

#355 2009-07-11 22:11

Atti75
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Kedves Stromeck, azért leirhatnád miket ajánlott Béky úr, pretty please. Tudom kicsengettél 10 ropit, meg egyénre szabott, de hátha jó másnak is. Most macskakarom kapszulát fogyasztok ( Cats Claw vagy Una de Gato ), ez állitólag antimikrobás és gyulladáscsökkentõ hatású készitmény. Érdemes olvasni róla külföldi oldalakon.

Picike, szerintem próbáld meg a Flector tapaszt, szerintem az nem szivódik fel a bélben. Nekem ezt ajánlották, amikor fájt a térdem, szerintem ez is az IBS ( leaky gut - átteresztõ bél ) miatt volt. Azóta leszivták belõle a trutyit, meg 1-2 szteroid injekció a térdbe, és most elvagyok vele. A non-szteroid gyulladáscsökkentõk rosszat tesznek a bélnek ( pl Diclophenac ).

Nincs jelen

 

#356 2009-07-11 22:18

Atti75
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Stromeck, még egy dolog jutott eszembe. Ha pesti vagy, akkor a Népstadiontól 1 villamosmegállóra az MTK pálya irányába van egy elég nagy Herbária bolt, elég sok mindent lehet ott kapni, érdemes megnézned.

Nincs jelen

 

#357 2009-07-11 23:57

Sa-ni
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Jaj Picike nagyon vigyázz Magadra!!! Nem kell mindenre gyógyszert bevenni, csak arra, ami nagyon, nagyon fáj! Amióta van ez a nyavalyám, bélbajon kívül semmire nem veszek be gyógyszert. Kivéve menzesznél, mert olyan elviselhetetlen görcseim vannak, hogy kénytelen vagyok meginni egy Flector Ep port. Már a szagától is rosszul vagyok, és félek, hogy árt nekem, de a görcsöktõl nagyon félek, már mentõ is elvitt miattuk, nagyon megszenvedtem én a menzesszel. És - ami külön szemétség - a bél bajok és a menzeszgörcs rontják egymást... Hát hadd ne mondjam.. Amióta jobban vagyok, amenzeszem is ezerszer elviselhetõbb, bár gyóygszer nélkül még nem merem végigcsinálni, mert ha geyszer kivárom, hogy nagyon megörcsöljön, akko rfél nap szenvedés, mire hat a gyógyszer. Közvetlenül nem árt a Flector EP. ...Ráadásul megint elmentem barátokkal, megint vodkázgattam, de annyi bajom se lett, mint múltkor. Egy wc, aztán no problem. MOndom én, a bélnek a táplálékkal van baja...
Stromcek, ha kipróbálnád az SCD diétát, arra nem kéne hónapokat várnod, amíg hat. Már pár nap után jobban éreznéd Magad! Mellette szedhetnéd amit elõírtak Neked. Velem ezt sokszor eljátszatták, hogy "ó, majd hónapok (sõt - halálkomoly!) - évek múlva használ" de én azt tapasztaltam, ez hülyítés. De persze ha egyénre szabtak Neked egy terápiát, az megint más. De én a helyedben feltétlenül diétáznék is, hoyg addig is, amíg a gyógyfüvek használnak, ellegyek valahogy!

Szuszidi, köszönöm, kíváncsi vagyok, mit javasolsz, de vigyázz Magadra! Ez az otthoni önmagadon való kísérletezgetés nem hangzik jól!

Szerkesztette: Sa-ni (2009-07-12 00:00)

Nincs jelen

 

#358 2009-07-12 07:42

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Sa-ni mivel a gyógynövényeknek semmi mellék hatásuk nincs így no problémó.

Nincs jelen

 

#359 2009-07-12 09:38

Szabóné
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Sziasztok!

Eléggé régen irtam , mert mert sok probléma volt mostanság. De azért jól vagyok! Diétázom, nem SCD, de személyre szabott diétát csinált nekem a dietetikus. Eléggé jól vagyok, leszámítva, hogy kicsit görcsölget néha a hasam.

Annyi mindent irtatotk, hogy képtelenség rá reagálni. DE azét egy pár dolog eszem bejutott. Psiske vigyázz magadra. Hiddel én is rettegek, hogy egyszer elesek a fürdõben. Megröngeneztek?  Lehet hogy nem is a bordád, hanem a melled fáj, nagyon rossz érzés ha megütödik és napokig tud fájni. Kösz a figyelmeztetést.

Sa-ni: egyébként én is flektort szoktam bevenni ha rosszul vagyok. Nálam ez azt jelenti, hogy fél napig fáj a fejem és utánn a ha már elviselhetetlen akkor vezsem csak be, vagy ha nem múlik alvásra. Régen Cataflánt szedtem a menszesz görcsök ellen, de az sem jó a gyomornak, meg a májnak sem. Bár létezik csepp formájában gyerekeknek és az sokkal kíméltesebb. Egyébként mióta fogamzás gátlót szedek nem görcsölöök annyira, de a hasproblémáim visszahozták a görcsöket. Azt hittem, hogy a gyógyszer nem jó már, de én istapasztaltam, hogy ilyenkor a gyomor sokkal érzékenyebb. Én aludni szoktam a fájdalmak ellen az a leghatásosabb. Szerintem meg nyugodtam pihenj kicsit délutánonkét, oszd be az erõdet. Én 2 évig a fösulin nagyon keveset aludtam és rengeteget tanultam, ez nagyon ártott nekem, szerintem a legjobb ha szépen lassan pótolod be a lemaradásaidat. Sok eõt neked továbra is! Mindnekinek!

Szuszdi: Hol rádiózol? Valahol irsz arról, hogy nálatok vegyen valaki teát, ez hol van?

Stromek1: Örülök a reményednek, hogy jobban leszel! Az embernek már az is jó érézés ha foglalkoznak vele! Igyad a teákat, az biztosan jó. Egyébként már kifelytettem a véleményemet korábban az alternatív dolgokról, de zseintem a mi nagyon sokba kerül az lehúzás, bár mindenkinek más ahatás, mennyi NEKI a sok. Viszont a kamilla tea nem kerül sokba és mindig jobban vagyok töle.

Tegnap, ma egy esküvõn voltunk és nagyon jó volt. Csak azt akarom mondani, hogy lehet iyen alkalomkor is enni, csak válaoganti kell, semmi bajom sem lett mára. Szerencsére svédasztal volt, így lehetett válogatni és csak olyan dolgokat ettem meg amitõl tudom, hogy nem lesz bajom. Azért a mennyaszonyi tortából is ettem egy kicsit azt nem birtam ki, de ezen kívül semmi bünözés. Mentes vizet ittam egész este, de abból sokat. Szóval mindenkinek üzenem, hogy lehet örülni is az életnek csak módjával és nem lesz bajunk, ha ügyesek vagyunk4

Puszi!

Nincs jelen

 

#360 2009-07-12 12:35

Sa-ni
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Szabóné, örülök, hogy szerencséd volt, de azért vigyázz! Én társaságban sosem eszem semmit, mert nem tudom, mibõl van. Inkább legyek ortorexiás és jó közérzetû, mint bátor és beteg! :D Persze nagyon sajnálok megsérteni kedves vendéglátókat, de a jó közérzetem az udvariasságnál is többet ér! A finomságokat is sajnálom ott hagyni, de meggyõzöm magam, hogy ez nekem nem finomság, hanem méreg....
Menzeszfájdalmak annyira erõsek, hogy akkor aludni nemigen tudok... HA begörcsöl, összeszorított fogakkal, mozdulatlanul szoktam feküdni. Pokoli egy érzés. De mostanában nem ilyen a menzeszem, hálistennek. Beveszem a Flector EP-t (undorodva, félve, de nincs még egy gyógyszer, ami fél óra alatt elfújja, mintha semmi nem lenne...) és elvagyok.

Szuszi, én ezt ebben a formában nem mondanám, szerintem a gyógynövényekkel is vigyázni kell! Sajnos elõfordult már velem nem egyszer, hogy gyógynövény készítmény meghajtott, illetve vizes-görcsös wc-t eredményezett sokszor egymás után. Pl. egy kínai orvos által adott keverék... :S Amikor elmondtam neki, azt mondta, ez a tisztítási fázis. Aha, csak amikor ideadta, azt mondta, semmi hatása nem lesz, csak jobban leszek. Ugyanígy jártam, amikor Bécsben fordultam egy keleti + nyugati gyógymódot ötvözõ orvoshoz. Õ csodálkozott, azt mondta, nem szabadna rosszabbul lennem a por állagú kínai készítménytõl. Egy öreg "vajákos embertõl" is kaptam teát tavaly nyáron, na attól bajom nem lett :) Na csak azért mondom ezt, óvatosan azzal a kísérletezéssel! ;)

Szerkesztette: Sa-ni (2009-07-12 12:35)

Nincs jelen

 

#361 2009-07-12 13:49

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Kedves Szabóné. (de jó lenne a keresztneved)
A megadancerádióban. Teát nem forgalmazok csak ha valakinek kell tea keverék akkor össze állítom a kérésnek megfelelõen mit igyon mibõl mennyit, rakjon bele, s azt leírom neki. Teát herbári vagy gyógynövény boltban lehet beszerezni néha patikában. Remélem majd az lesz hogy ott is árulják majd õket.  Örülök a sikerednek kitartásodnak Gratula érte! Ügyes vagy.
Kedves Sa-ni.
Te a tea keverékek hatásával találkoztál nem a mellék hatásával mert az nincs. Nem biztos hogy a kínai tea keverék neked jó. Hisz te európai kódolású vagy (nem tudom másképpen leírni) neked az itt termett gyógynövények kellenek nem pedig keletrõl behozott. Persze van egy tisztulás ami kell kötelezõ mondjuk 3 nap. Ez lehet izzadás, hasmenés.. stb. Ha valaki tudja melyik gyógynövény mire való gondot nem okoz és mellékhatása nincs csak hatása! De köszönöm az aggódást! :) Igaz van mérgezõ gyógynövény is de azt nem ajánlom senkinek csak orvosi felügyeltet mellett lehet fogyasztani. Így azokat nem írom ide le csak olyan kerülhet ki tõlem amirõl tudjuk hogy nincs mellékhatás vagy más hatás.
Legyen szép napotok.

Nincs jelen

 

#362 2009-07-12 20:54

mamo.
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Szuszidi én tudom, Szabónét Anikónak hívják.

Nincs jelen

 

#363 2009-07-12 21:50

Sa-ni
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Hát igen mondjuk gyanús volt h kínai... Meg tudod ha az ember eleve rosszul van, nem lelkesedik azért, hogy napokig még rosszabbul legyen...

Megint kész vagyok, 2 pohár narancslétõl! Akkor vagyok jól, ha egy szem szénhidrátot se eszek, kivéve egy kis sült almát..

Nincs jelen

 

#364 2009-07-12 21:54

stromcek1
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

szia Atti75 nagyon szivesen leírom mert nem a 10 ropiról van szó hanem mint mondtam nekem idegi alapon van. ha megyek valahová akkor van hasmenésem, ithon annyira nincs csak a hasan szokott fájni. sajnos a külföldi oldalakhoz meg annyit, hogy csak szlovákul tudok.
akkor írom:  Golde Yacca, Macskkarom, Gonoderma, Biomare, Odin gyökér, Neuroptim és  Finn Q10csepp.
+ gyógytea, Cod tea és a diéta. remélem valakinek segít én még nem tudtam mindent beszerezni.
ha van kérdés várom, szia

Nincs jelen

 

#365 2009-07-12 22:01

stromcek1
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

szia sa-ni a diétát is elmondta, hogy mit kell tenni nekem kicsit szörnyünek tünik de szeretnék a Te diétádról is tudni többet. ne szidj meg tudom rég mondod mindenkinek csak annyi idõm nincs, hogy keresgéljek, amikor meg  kerestem akkor angolul találtam meg. hol olvashaték utána?? köszi

Nincs jelen

 

#366 2009-07-13 07:12

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Kedves stromcek1!
Érdekes egybe esés: http://www.beky-termeszetgyogyaszat.hu/ … 14&u=6 Finn Q10 cseppeket kerestem amikor kidobta az oldalt a keresõ. Majd olvasd el figyelmesen és értelmez. Én most nem kommentálom. Majd figyeld mire adja a dolgokat s vesd össze a te általad használtakkal. Mindegyiket nyomd be a keresõbe kidobja õket, s olvasd el mit ír mindenrõl.
Szép napot: Szuszidi

Nincs jelen

 

#367 2009-07-13 08:16

Atti75
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Jónak tûnik, de ezek a cuccok legalább havi 30-40e Ft.

Nincs jelen

 

#368 2009-07-13 15:57

Sa-ni
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Kedves Stromcek, itt mindent elolvashatsz (a "Honlap" alatt is ez van a nevem alatt)
http://scd.blogter.hu/
Próbáld elõször a lazább alapdiétát a lenti bejegyzések alapján, és ha az nem eredményez javulást, akkor szigorítsd úgy, ahogy én (lásd a legfelsõ bejegyzést)
Bármi kérdésed van, állok rendelkezésedre itt is és priviben is!

Nincs jelen

 

#369 2009-07-13 18:03

stromcek1
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

hali Szuszidi tudom mire gondolsz, hogy mindenkinek ugyanazokat adja. lehet de ezek a kiegészítõk nem rossz dolgok szerintem. de mi a véleményetek a cod teáról?
lányokat és mindenkit kérdezem, hogy hogyan  oldjátok meg a kozmetikust, fogorvost, vásárlást, posta, bank stb?
egyszóval ahol nincs wc. lassan attól félek, hogy tisztára bezár ´haza ez a betegség.  Sajnos már nincs kedvem menni sehová. ///kedvem az volna de mindig  félek, hogy mi lesz ha??//Ti hogyan tudtok úrrá lenni a félelmen? ez a szorongás mindenkinek van? érez valaki valami hasonlót mint én??
sa-ni köszi, várom a válaszokat és tapasztalatokat

Nincs jelen

 

#370 2009-07-13 20:45

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Nem ismerem magát a teát nincs tapasztalatom nem tudom mit tartalmaz. Majd utána járok hátha valaki már használta. Ennyit tudok mondani.
Régen nekem is volt.  Szorongás leküzdhetõ a meditáció segíthet benne.

Nincs jelen

 

#371 2009-07-13 23:59

Sa-ni
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Stromcek, ha olyat eszel, ami nem hajt meg, illetve nem gázosít be (ami a sürgõs ingert okozhatja), akkor aztán lehetsz akármilyen ideges, nem lesz hasmésed. A hasmenés az nem úgy mûködik, hogy jaj, addig idegeskedek, amíg elõ nem idézem. Persze, hogy ideges vagy, ki szeret mindenhol össze-vissza wc-re járni, fõleg ahol csak egy wc van és bejönnek, meg amúgy is - de a hasmenést nem ezzel idézed elõ, hanem azzal, hogy olyanokat eszel, amiket nem kéne. Addig is próbálj reggel éhgyomorra, pár korty vízzel elindulni otthonról és gyorsan 1-2 óra alatt elintézni a postát stb.-t, és csak akkor egyél, ha hazaértél.

Nincs jelen

 

#372 2009-07-16 12:43

Sa-ni
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Hogy vagytok ebben a melegben?
Lehetséges az, hogy csak a kánikulától romlott 1-2 napja az állapotom? (Mert más indokot nem tudok mondani, ha csak nem az az egy darab laktózmentes Pannónia kockasajt...) Annyira nem romlott vissza, mint a diéta elõtt, de nem is egy van... Pedig szedek Dipankrint is. de nekem ez logikátlan, hogy maga a 40 fok rontana...

Nincs jelen

 

#373 2009-07-16 14:32

aiolosz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Sa-ni írta:

"..Hogy vagytok ebben a melegben?..."

Egy szóval válaszoljak, vagy kifejtsem részletesebben :D

off
Neked vadásztam kávé ügyben:

<kép>

Kávéaromaterápiás gyertya
Talán ez nem hajt meg.....
:-*

Nincs jelen

 

#374 2009-07-17 18:08

Sa-ni
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Ha az az egy szó sz-szel kezdõdik és -ul-lal végzõdik, akkor nem kell kifejteni! :) azaz :(

De jó, hogy mik vannak! :D
Keressünk az alkoholból is belélegezhetõ változatot :D, mert lassan fel kell ismernem, hogy a bulizás nem fog úgy menni, mint a régi szép idõkben :S

Szerkesztette: Sa-ni (2009-07-17 18:09)

Nincs jelen

 

#375 2009-07-17 18:30

Atti75
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Sa-Ni, neked melyek az állandóan szedett szerek garmadája ? Neked szokott a hasmenésen kivül hasi fájdalmaid lenni ?

Stromeck, hogy állsz a cuccok beszerzésével ?

Nincs jelen

 

#376 2009-07-17 18:55

aiolosz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Sa-ni írta:

Ha az az egy szó sz-szel kezdõdik és -ul-lal végzõdik, akkor nem kell kifejteni! :) azaz :(

De jó, hogy mik vannak! :D
Keressünk az alkoholból is belélegezhetõ változatot :D, mert lassan fel kell ismernem, hogy a bulizás nem fog úgy menni, mint a régi szép idõkben :S

Sa-ni,az alkoholt illetõen, ha nem megy orálisan, akkor intravénásan :) és az emésztõrendszer amblokk ki van bekkelve  ;)

Nincs jelen

 

#377 2009-07-17 20:32

Sa-ni
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Atti: Enterol ( 2 vagy 4) , és most megint Kreon. (10 ezres, 3x1)

Höhö, jól is néznék ki, míg a többiek koccintanak, én lelkesen lövöm magam!
Amúgy valahogy az intravénás cucc is érintkezik a bélrendszerrel, mert (még colitisesnek minõsített koromban) a dokim húzta a száját, amikor mondtam, hogy Movalis injekciót alkalmaztam a menzeszgörcsre.
Sõt, itt azt írta valaki, hogy a Voltaren krémmel is vigyázni kell.

Nincs jelen

 

#378 2009-07-17 20:34

Sa-ni
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Ja, hasi fájdalom csak alkalmanként szokott lenni, összefüggésben a wc panaszokkal. Miután kipucolódok, a hasi fájdalom is megszûnik. Ha van, mondjuk akkor elég görcsös :S

Nincs jelen

 

#379 2009-07-17 21:19

Atti75
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

A Kreon jobb mint a Dipankrin ? Engem is minõsitettek már "Nem fertõzéses colitis"-esnek, de hogy ez mi, azt nem tudom. Csak Kliont kaptam rá, meg Medrolos kúpot, igaz mindkettõ hatott valahogy szerintem, de ezután lettem IBS-eses, amit nem tartanak betegségnek.

Nincs jelen

 

#380 2009-07-17 22:47

stromcek1
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Atti75  mostanra megvan minden,már szedem is . a gyógyteát még nem iszom mert nem készítettem el a keveréket.
a LÓSÓKAMAG vagy VADSÓSKAMAG tea kimondottan hasmenés csillapító és féregoló. nézzetek utána.
stromcek1

Nincs jelen

 

#381 2009-07-18 12:22

Sa-ni
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Ó, engem is átminõsítettek, de ha sz.rul vagyok, nem igazán érdekel, hogy milyen címkét ragasztanak rám, meg hogy ki mit okoskodik a "nem-betegségemrõl", aki nincs benne... Ha már nem segít, legalább ne próbáljon meg kioktatni... :S Na ezért hagytam én fel az orvoshoz járással, segítség ott nincs, megalázás meg nem kell még több sem testileg, sem lelkileg. Ezektõl én még mindig olyan szarul lennék, mint tavaly nyáron.

A Kreon erõsebb a Dipankrinnál. Tudsz venni a patikában recept nélkül, de ha szakorvos írja, olcsóbb. Ha háziorvos írja, nem olcsóbb. (Kettõ közt a Pankreoflat helyezkedik el. Ennél gyengébb van még a Mezym.)
Tegnap elkezdtem szedni Samarin gyógysót is, ez gyomorra van - és úgy néz ki ezzel meg bírom inni a napi 2 kávét baj nélkül. (mert hogy a szénhidrátmentes diéta mellett plusz egy kávé nélkül este már nem tudok tanulni... :S ) Valami összefüggés van a gyomorsav, a gázosodás és a napi több wc közt? Na mindegy, nem értek én ehhez, de lehet, hogy a Samarin jó tesz.

Szerkesztette: Sa-ni (2009-07-18 12:23)

Nincs jelen

 

#382 2009-07-18 22:32

picike
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Sziasztok.Köszönöm mindenkinek hogy irt pár szót a balesetemre.Most már jól vagyok,persze még mindig fáj a mellem.De már ki lehet birni.A mellemet is meg abordámat is beütöttem.Elöször ahogy vissza csusztam úgy a kád szélébe,utána felakartam állni de olyan szerencsétlenül hogy akkor meg kicsusztam a kádbol és kihasaltam a földre.De most képzeljétek apukámnál találtak egy tumort a prosztatájába.És csütörtökön mütik.Nagyon félek hogy ne legyen rossz indulatú.Szoritsatok nekem.JÓÓ!!!!Az esküvöm 10 hét múlva lesz és annyira rossz hogy ez történik most.Nem tudok boldogan intézkedni mert mindig apura gondolok.Egy kérdés a grepfuit olajtól fájhat a hasam????Ma ittam és azota kicsit fáj a pocakom.Én a fokhagyma kapszulátol olyan jól vagyok,hogy tegnap kimentem a strandra és nagyon jól éreztem magam kint a friss levegön.4 éve nem voltam sehol fürödni elõtte is úgy mentem ki hogy hasmenés elleni gyógyzerrel.Mindenkinek szép estét.

Nincs jelen

 

#383 2009-07-19 01:00

Sa-ni
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Picike, nagyon örülök, a javulásodnak! Én nem merek fokhagyma kapszulát szedni, mert anyukám azt mondta, hogy az gázosít. De ezek szerint Neked nincs ilyen gondod! Hú, nagyon jó! Lehet, hogy én is kipróbálom! Pontosan milyen márkájút szedsz, mi a neve? Mert van itt annyi féle...
Apukádnak jobbulást kívánok - reméljük, nem rosszindulatú, és gyorsan felépül! Majd írd meg, én szorítok Neked, meg szerintem a többiek is! Azért várd csak örömmel az esküvõdet, biztosan Apukád is örül neki!
Én grapefruit cseppeket szedtem, attól nem volt semmi bajom. De ha az olajtól fáj a hasad, akkor ne igyad. Holnap is menj a strandra, jó is a gondtalan fürdés, meg a friss levegõ... Nekem ez még odébb van, rengeteg dolgom van.

Nincs jelen

 

#384 2009-07-19 15:43

stromcek1
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

szia picike a napokban gondoltam rád,hogy mikor is lesz a lagzid de most már tudom. apumnak is volt a prosztatáján  valami , megoperálták és rendbe is jott. szorítok Nektek is. 
sa-ni a foghagyma meg inkább fertótlenít  nyugodtan szedd. szerintem a legjobb a:::Bánó féle foghagyma-galagonya-fagyongy kapszula. próbáld ki

Nincs jelen

 

#385 2009-07-19 16:53

picike
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Sziasztok.Köszönöm nektek.Sa-ni.Én kint vettem a kapszulát otthon nem tudom melyik a jó.De én sima fokhagyma kapszulát szedek semmivel nincs keverve.Nekem a gázokat is megszüntette.Én csak ajánlani tudom.De utána érdeklödök neked melyik márkájú tartalmaza a legtöbb fokhagymát.Szép napot.
Stromcek1.Remélem én apum is rendbe jön,nagyon agodom érte.

Nincs jelen

 

#386 2009-07-19 18:14

Sa-ni
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Áh, a Kreon is tök fölösleges, meg az Enterol is. Nem véd semmi, minden gyógyszer kidobott pénz, semmi se segíti az emésztést! ha minimál diéta van, akkor minek a gyógyszer, ha meg nem minimál diétát tartok, akko rbevehetem  a világ összes "emésztést elõsegítõ" (ha-ha-ha) gyógyszerét, meggyötör így is, úgy is, amit megettem.
Ha nem tartom magam a minimál hús-tojás-sajt diétához, megint több wc és hasfájás van. Elegem van lassan....... a finom ételekrõl szívesen lemondtam én, de azért az túlzás, hogy olyan legyek agyilag, mint egy hulla..... Mert amit már csinálok az nem SCD - ó, az tök jó lenne! - hanem annak is egy szigorított változata. Még ezt a fokhagymát kipróbálom. De most jócskán elegem van. Egyszerûen egy szem szénhidrátot se bírok el, és nem segít semmi.

Nincs jelen

 

#387 2009-07-19 20:20

youlcsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Sa-ni!
olvaslak... olvasgatlak... és egyre jobban attól tartok, hogy bele fogsz bolondulni ebbe a diétába. oké, hogy a belednek jó, de hol vagy te??? a végtelenségig ki fogsz merülni, mind szellemileg, mind testileg... tudom, hogy számtalan orvost végigjártál, de csak azt tudom javasolni, hogy folytasd az doki-keresést, aki majd rájön mi a bajod. ennek a semmit-nemevésnek nem lesz jó vége... ezzel fogsz a kórházban kikötni, miután valahol majd összeesel, mert semmi energiád nincs (és ne adja az ég, hogy ez otthon történjen meg, amikor egyedül vagy!)

Nincs jelen

 

#388 2009-07-19 21:04

mercy70
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

youlcsi!Teljesen egyetértek veled.

Nincs jelen

 

#389 2009-07-19 21:34

Lucy
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

En meg nem is tudom mit mondjak, mert igen igazatok van.
Azonban epp a napokban olvastam annyi jot az SCD dietarol, de annyit jot, ( meg lehet gyogyulni az IBD bol ha 1-2 evig csinalod ) hogy gondoltam belevagok. S utana fokozatosan visszaallsz a regi etrendre, gyogyszerek elhagyva.

Azonban,  nagyon nehez a dietat csinalni, egyreszt a hozzavalok miatt nem egyszeru , s ha megfeleloen akar vki taplalkozni, akkor pl. otthon kell kenyeret sutnie mandulalisztbol, meg kesudiolisztbol...szoval nagyon maceras, s mar elore latom, hogy nem fogom tudni betartani, meg hat minden bioetel kell hogy legyen, biotojas, s az ember tenyleg agyilag mar kikeszul, mert egesz nap csak akkor arrol szol a vilag, mit ehetek, mikor mit fozzek,...
En mar abba belefardatam, hogy osszegyujstem meg kinyomtassam a sok infot, a bevezeto etrendet...

Sa-ni: minen elismeresem, hogy belevagtal s igy birod vegigcsinalni, hatalmas akaratero kell hozza, persze, ha az ember latja az eredmenyt, akkor konnyebb, de nalad, ahogy kovetem a soraidat mintha hullamvasut lenne, mindig vmi bekavar.
Tenyleg el kellene menni vmi szuper dokihoz, aki vegre megmondja mi a baj !

Nincs jelen

 

#390 2009-07-20 01:22

Sa-ni
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Az alap infókat kigyûjtögetem az scd.blogter.hu-n, pont azért, hogy másoknak ne kelljen órákig, napokig, hetekig kutakodniuk. Kenyérsütögetés és mandulaliszt nélkül is lehet csinálni az SCD diétát, úgy sem szörnyû. A honlapon leírt banános palacsinta pl. nagyon laktató kenyérpótló volt számomra, finom mézzel - amíg rá nem jöttem, hogy nem bírom a banánt és a mézet (és semmi laktató ételt, ha-ha - hát az tölti a beleket vagy mit csinál...). Kenyérpótlót, azaz inkább süteményt lehet sütni nagyon finomat és egyszerût darált dióból - ha akarod, leírom azt is! - de persze én azt se bírom, hurrá, hát ha egyszer finom és laktató, miért is bírnám?! Kezd hányingerem lenni a tojástól - de ez az én egyéni defektusom, hogy nem bírok csak 3 ételt megemészteni, hátha Nálad jobb a helyzet!
Azt betartani, ami az SCD szabályzatban van, nem nagy cucc, ehetsz pl. minden finom gyümölcsöt, darált magvakat (az alap fehérjék mellett), minden zöldséget, meg mondom, készíthetsz dióból is sütit stb. Én a helyedben megpróbálnám!
Ha mindent ehetsz, ami a könyvben van, akkor ez egy finom, tápláló, laktató, gazdag étrend! A folytonos fõzéshez, sütéshez hozzá lehet szokni, a folytonos wc-n és környékén kínlódásnál ezerszer jobb. Egy idõ után kialakul, hogy hogy szervezed meg a legkönnyebben magadnak.

Valóban annak már én sem örülök, hogy szigorítanom kellett rajta. A gyümölcsök és a méz nagy veszteség számomra, de nem annyira, mint a napi 2. kávé, mert anélkül tényleg nem tudok szellemi erõfeszítést végezni.  Viszont ha meg másnap egész nap szarul vagyok tõle, nem nyertem semmit. Ma megpróbáltam a fekete teát, hát, nem hatott úgy, mint a kávé, és majd holnap meglátjuk, mit csinál...

Ne aggódjatok miattam, még így is SOKKAL jobban vagyok, mint az elmúlt másfél évben bármikor. Életem legnagyobb baromsága volt, hogy "jaj nem fogok jóllakni" alapon ódzkodtam az SCD diétától és késleltettem a saját javulásomat. És ha az alap fehérje diétát tartom, akkor jól vagyok - ez megint az én hülye heppem, hogy itt ugrálok az agyfrissítõkkel, a hullámvölgyek ezek miatt vannak, meg a miatt, hogy idõbe tellett rájönni, hogy én egy szem szénhidrátot se tudok megemészteni...
Orvoshoz én már nem akarok menni, azt hiszem, eleget írtam arról, miért nem. Fõleg mert az orvos - ha nem beszél velem úgy, mint egy dilinyóssal, aki idegbajból sz.rik, na hát érdekes egy idegbaj, ami szénhidrát-megvonásra normalizálódik, tök jó, akkor be kéne vezetni a szénhidrátmentes diétát a diliházakban, mindenki egy csapásra normális lenne! - a szénhidrát emésztésre mit ad, Kreont, ami rajtam egy cseppet sem segít, nem véd. Vagy Normixot meg Kliont ír, ami szintén halottnak a csók, illetve probiotikumokat javasol, amiket már egyenesen rühellek, annyira drágák és nincs értelmük.

Szerkesztette: Sa-ni (2009-07-20 01:28)

Nincs jelen

 

#391 2009-07-20 01:34

Sa-ni
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Ja Lucy ez hülyeség, hogy biotojás ,eg bioélelmiszer kell, ilyenre nem is emlékszem a könyvbõl!!!!!!!!! Biokaját én tavaly nyáron ettem, hát az mekkor apénzkidobás, baromság......... Nem szentírás amúgy az SCD könyvben minden, csak az, hogy kenyeret, cukrot, rizst, krumplit, kekszet, stb. ne egyél. Pl. tiltja az enzimkezelt "laktózmentes" tejtermékeket, de én vajat, joghurtot eszem ilyet.

Nincs jelen

 

#392 2009-07-20 14:26

Ede
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Szia, Sa-ni. TÖk jó, hogy jobban vagy, de engedd meg, hogy: "Fõleg mert az orvos - ha nem beszél velem úgy, mint egy dilinyóssal, aki idegbajból sz.rik, na hát érdekes egy idegbaj, ami szénhidrát-megvonásra normalizálódik, tök jó, akkor be kéne vezetni a szénhidrátmentes diétát a diliházakban, mindenki egy csapásra normális lenne!" kicsit már üldözésinek érzékelem, tekintve, hogy már rengeteg hozzászólás óta senki nem feszegeti ezt, mert tiszteletben tartják a Te álláspontodat, viszont Te már nem is tudom, hányadjára írod le ebbéli véleményedet igen sarkított formában. Persze, most én nem kötözködni szeretnék (akkor meg mi a kányának írom le, mi?), csak egyszerûen nem bírok elmenni mellette szó nélkül. Elnézésedet kérem érte és nagyon sok erõt kívánok Neked a diéta folytatásához. Szia!!

Nincs jelen

 

#393 2009-07-20 16:37

Sa-ni
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Üldözési mánia - lehet, de nem ok nélkül... Mindegy, befogtam, mert bármit mondok errõl, az simán szolgálhat annak alátámasztására, amit tagadni akarok. Az is, ha nem mondok semmit. Az is, ha közlöm, hogy szándékosan nem mondok semmit :)
Igazatok van, belegondoltam, most már újra elmehetek orvoshoz, mert nem mondhatja azt, hogy "ideg", az egyértelmûen észlelt szénhidrát-összefüggés miatt.

Nincs jelen

 

#394 2009-07-20 19:23

stromcek1
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

sziasztok
csak annyit szeretnék, hogy sa-ni mindenkinek a maga problémája a legnagyobb, én tisztára megértlem mert nekem se egyszerü így élni. szerintem Te annyira belelovaltad magad ebbe a diétába /nem akarlak megbántani/, hogy már lassan senkit sem halgatsz meg. ezt muszály volt leírnom mert velem is így volt. tudom, hogy Te nem hiszel az idegi eredettben nem is akarlak rászedni de akkor miért nem lett sokkal jobb a diéta után. mindig irod, hogy hol ez hol az betett neked. komolyan nem akarok kötekedni de nem is igazán tudom ,hogy Neked mit vált ki a rossz kaja. nekem vannak görcseim de a hasmenísek 90%-ra megszüntek. de a félelem már nálam nagyon eluralkodott. azaz ha megyek valahová akkor nagyon rossz a közérzetem meg fáj a hasam, mert félek a wc-tõl. bevallom, hogy engem is már megaláztak orvosok  sokszor , meg azt mondják, hogy ilyen betegség nincs. de akkor nekem miért van.

Nincs jelen

 

#395 2009-07-20 19:29

stromcek1
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

mindenki gondolom megunja de csinálni kell. nem lehet feladni. ezt pont én mondom aki most a padlón van. igen ki tud fárasztani ez a betegség és legjobban pszihikailag. próbáld meg megfigyelni magad, hogy mikor a legrosszab., és vezess naplót.
nem kell megfogadi amit írtam.  de én szererem ha nekem válaszolnak legyen az jó vagy rossz tanács / vélemény/
bocsi még 1szer lehet, hogy Te nem így látod stromcek1

Nincs jelen

 

#396 2009-07-20 23:22

Atti75
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Sa-Ni, szerintem felesleges elmenned doki(k)hoz, úgysem vesznek komolyan, csak akkor ha a kés alatt fekszel.
Stromcek1, köszi a tippket a vadsóskamag tea csökkenti a görcseimet. Ezt az idegi eredetet meg szerintem felejtsd el, mert ez hülyesség. Amikor olvastam a macskakaromról, azt irták, hogy azért hatásos, mert antiszeptikus és gyulladáscsökkentõ, és az IBS-t rejtett infekció okozza. Ezt valahogy meg kell szüntetni, csak ismerni kell a megfelelõ szereket.

Nincs jelen

 

#397 2009-07-21 15:04

Sa-ni
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

"miért nem lett sokkal jobb a diéta után"
De, Stromcek, SOKKAL jobb lett! Igen, némileg féltem beszámolni arról, ha egy-egy nap nem voltam éppen hú-de-tök-jól, mert sejtettem, hogy ez elveheti mások kedvét a diétától. (Viszont mások tapasztalatairól nem akartam emiatt lemaradni, amiktõl esetleg még jobban lehetek, így inkább feltettem a kérdéseimet. Kérdés persze némi visszaesés esetén merült fel - bizalomgerjesztõbb lenne az összkép, ha minden nap bejelentettem volna azt is, hogy "sziasztok, ma jól vagyok" :) Meg én alapból is az õszinteség híve vagyok, nem akartam senkit azzal áltatni, hogy ez egy csapásra mindent megold. Mert nem old meg, de igenis JAVÍT.)

A tények tehát, összegezve még egyszer, a következõk:
- a diéta elõtt, azaz 2007 októberétõl 2009 május 1-ig én több, mint másfél év alatt egyetlen egy olyan napot tapasztaltam meg, amikor normális reggeli egy wc volt, az összes többi idõt (azaz gyakorlatilag mind a másfél évet) egész napra eloszló 10, akár 15 görcsös, akár fél óráig is elhúzódó széklet és kiürítetlenség közepette vegetáltam el, ráadásul a panaszaim a napok 90 százalékában estére sem szûntek meg! Emiatt sehova nem jártam és tiszta depresszió lettem, eluralkodott rajtam az "én már örökre így maradok és nem tehetek semmit" érzése.
Május elseje óta diétázom, már az elsõ héten lecsökkent a székletek száma 2-3-ra, és ez is kevésbé görcsös és délutánig elintézõdött, utána kiürülést tapasztaltam. Értelemszerûen elmondani nem tudom, mennyit javult az életminõségem, újra eljárkálok itthonról (és semmi gond nem volt), visszatért a társasági énem, meg egyáltalán, a személyiségem - a kedélyem pedig a béka segge alól a tartósan kifejezetten jó alaphangulatra ugrott fel. Ebben a lassan 3 hónapban összesen 3 olyan napra tiudok visszaemlékezni, ami a diéta elõtti panaszokra emlékeztetett, azaz hogy estére sem szûntek meg  a bélpanaszok. És sok olyan nap volt, amirõl már nem is hittem, hogy valaha visszatér, azaz amik a teljes panaszmentesség jegyében teltek el. 

"mindig irod, hogy hol ez hol az betett neked"
Igen, de mindig el tudtam azt is mondani, hogy pontosan mi tett be, már nincs rajtam az a tévhit, hogy "tökmindegy, mit csinálok, így is úgy is rosszul leszek" Úgy érzem, kezdem visszaszerezni a kicsúszott kontrollt. Ráadásul a visszaesés sokszor annak volt a következménye, hogy nem tudtam nyugton ülni a seggemen és örülni a javulásnak, hanem valami frissítõszer miatt pattogtam, ami persze betett.

A félelmeid szerintem nem a panaszaid okai, hanem a sok kínlódás következtében teljesen érthetõ módon alakultak ki. A panaszaidnak kell csökkenni ahhoz, hogy megszabadulj a félelmeidtõl, mert akkor látni fogod, hogy "jé, mehetek akárhova, nincs semmi baj, hurrá, a wc csak pisilésre kell" :) Örülök, hogy a hasmenésed javult! Biztosan van valami oka a javulásnak a táplálkozásodban is!
A táplálkozási napló vezetése nagyon jó tanács, én is évek óta alkalmazom, amióta diétázom, van is értelme :) Habár az utóbbi idõben már elég a fejemben jegyezni a dolgokat.

"csinálni kell. nem lehet feladni" - teljesen igazad van! :)

Szerkesztette: Sa-ni (2009-07-21 15:08)

Nincs jelen

 

#398 2009-07-26 20:42

stromcek1
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Sa-ni az volna a kérdésem, hogy írtad a depressziódat, hogy volt mit csináltál vagy hogyan mentél ki belõle. most nálam van de olyan hogy sokszor már azt hiszem nem vagyok komplett. neked is volt ilyen? rossz godolatok, sírás stb?

Nincs jelen

 

#399 2009-07-27 11:12

Atti75
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

stromcek1, én is hasonló cipõben járok, ez szerintem az IBS velejárója. Azt kérdezném én Tõled, hogy a vadsóskamag és a lósóskamag tea ugyanaz különbözõ néven, vagy két különbözõ gyógynövény ?

Nincs jelen

 

#400 2009-07-27 20:30

cyan
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

bocs hogy közbevágok, az 2 különbözõ növény :)

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB