#1 2006-04-02 08:53

clió
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Egészségügy, kórházak

Tizenöt év telt el a rendszerváltoztatás óta, és az egészségügyben megállt az idõ, illetve a fokozatosan bevezetett változások csak rontottak a helyzeten: több hét is eltelik, mire elvégzik a szükséges vizsgálatokat (elõjegyzés), gondok vannak a gyógyszerellátással (pl. Remicade-hoz való hozzájutás csak nehézségekkel, bonyolult bürökráciával lehetséges), a sztómások még mindíg nem kapnak olyan mennyiségû zacsit, mint nyugati társaik, a kórházak borzalmas állapotban vannak, komoly finanszírozási megszorítások miatt nem mindíg végzik el a költségesebb vizsgálatokat, sporólni kell a gyógyszerekkel, és a gondokat még hosszasan sorolhatnám.
Aggodalommal figyelem a pártok egészségügyre vonatkozó kampányát, fõleg a többbiztosítos modellt eröltetõ pártét. Ha ez megvalósul, nekünk - kivéve a tehetõseket - nagyon rossz lesz.
Én azt gondolom, hogy az egészségügyi ellátás állami feladat kell, hogy legyen, a költségvetésben prioritást kellene kapnia ennek a területnek. Meg kell õrízni a társadalmi szolidaritást (az OEP-et valódi biztosítóvá kell fejleszteni), mert a biztosítók - a kampányszlogenekkel ellentétben - csak a profitban lesznek érdekeltek. Egy idõs és/vagy nagy költséggel kezelhetõ beteggel (ezek vagyunk mi is) csak igen magas díjért fognak biztosítást kötni.
Mi a véleményetek errõl?

Nincs jelen

 

#2 2006-04-02 10:08

Vera
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Ez szerintem is érdekes probléma. Az egészségügy reformja a négyévente elõkerülõ témák közé tartozik. Ilyenkor mindenki elõveszi az elképzeléseket, kicsit leporolgatja, de a választások után vissza is kerül a sor végére és az egészet csak a betegek szenvedik meg. Egyik ismerõsöm áttétes, mellrákos beteg. 8 kemot kapott eddig, de kellene még 2 kezelés. Még mindig variálnak rajta, hogy megkapja e, mert nagyon drága. Nem hiszem, hogy ez más EU országban ekkora problémát jelentene. Nálunk a gond már eleve az alapoknál kezdõdik. Szerintem is gáz az, hogy kérek egy idõpontot hasi UH-ra és három hét múlva "már" mehetek is és nem is kell többet várnom, max 2-3 órát (úgy, hogy idõpontra megyek). Tök jó!

Nincs jelen

 

#3 2006-04-02 11:25

Robur
Admin (Crohn)
Hely: Bp
Regisztrálva: 2004-01-05
Írások: 645

Re: Egészségügy, kórházak

Kedves Clió,

mivel ez nem crohn-colitis téma, inkább általánosabb, átraktam ebbe a témakörbe.

Minden jókat,

Nincs jelen

 

#4 2006-04-03 09:11

monik
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Nagyon jo a felvetes. Mar megint valami olyanban torik a fejuket ami mashol se mukodik (ld. pl. Bologna, vagy a tobbiztosito).
Ha ezt bevezetnek, szerintem hamarosan a Tiszaba is ugorhatnek, mert a fizetesem egyik fele menne a biztositasra a masik meg a lakas torlesztesre, elni meg minek?.........
Jo lenne, ha kimennenek olyan helyre olyan emeberek akik ezt erolteteik es elnenek ott nehany evet. En elso kezbol tudom, hogy ez sajnos ott sem mukodik.
Igazabol mindenki aki meg nem erzi a boren milyen sulyos betenek lenni es az egeszegugy helyezetetol fuggeni nem fog tiltakozni a privatizacio es a biztositasi rendszerek ellen Clio, sajnos....
Remelem megmarad a mostani meg igen docogosen mukodo rendszer.
Egyebkent pedig betegen nem tudom hogyan kereshetnenk annyit, hogy a betegsegunk miatt igencsak megnovekedett biztositast lenne mibol fizetni. Ez a forditott arany. Aki beteg dogoljon meg, a tobb biztositos politika kb. ez.

Nincs jelen

 

#5 2006-04-04 10:32

clió
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Köszi, igazad van, még tanulnom kell a fórumozást!

Nincs jelen

 

#6 2006-04-04 10:43

clió
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Kedves Vera, Kedves Monik!

Én nagyon aggodom: számtalan kedvezõtlen tapasztalatot szereztem személyesen is, és a családomban, baráti körömben is mindenkinek van legalább egy rémtörténete.
Csak azt nem értem, hogy a betegek, illetve az õket képviselõ civil szervezetek (LÁNC-szövetség, MCCBE) miért nem hallatják a hangjukat erõteljesebben. Talán igazad van Monik, az lehet az ok, hogy a sulyos betegeknek erre nincs lehetõségük, érthetõ módon. De a hozzátartozók, a "kevésbé betegek" szerintem tehetnének valamit, mert én nagyon aggódom, ha a többbiztosítós modell jön, az nekünk nagyon rossz lesz.
Az a baj, hogy a pártok - alapelveken kívül - nem igen mondanak semmit a részletekrõl. Az rendben lenne, hogy nem adják el a kórházakat (mellesleg nem is igen akarják megvenni sehol a világon, mert nem igazán nagy üzlet egy egész kórházat megvenni, inkább csak mazsolázgatnak), nem lesz fizetõs az egészségügy, a költségvetésben priorítást fog kapni.A probléma az, hogy nincs annyi pénz, amennyi jelenleg hiányzik az egészségügybõl! Tehát a  magántõke tõkebevonása  elkerülhetetlen. Csak nem mindegy, hogyan fog ez megtörténni. Itt a legnagyobb veszély - szerintem - a szabad orvosválasztás megszüntetése lesz, ami számunka egyenlõ a tragédiával.

Nincs jelen

 

#7 2006-04-06 17:43

dori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

sziasztok''
hogy milyen egeszsegugyet szeretnenk...?
ez jo kerdes mindenesetre nekem nem vmi jo tapasztalataim vannak ez ugyben...
persze van rengeteg jo is de kb.ugyanannyi rossz...:o
nekem eddig csak a nõvérekkel volt gondom eddig a többivel elégedett vagyok....
de egy olyan osztályon volt a nõvérekkel bajom ahol teljesen kiszolgaltatottak a betegek...ez jo lenne ha valtozna....de SOKAT!!

Nincs jelen

 

#8 2006-04-07 14:03

monik
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

A noverekkel nekem is sok a rossz tapasztalatom, de ezek kizarolag penztol fuggetlen dolgok voltak. Kedvesseg, alazat, masik ember emberszamba vetele nem penzzel merheto....

Nincs jelen

 

#9 2006-04-09 08:11

clió
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Kedves Zoli!

Egyetértek, nekem is ez a modell tetszene. Ehhez - az egészségpolitika  szándékán kívül - többek között az szükséges, hogy a TB (OEP) valódi biztósítóvá váljon. Jelenleg nem az, szerepe csak a kormánydöntések végrehajtásában van, illetve abba, hogy a rendelkezésére álló forrást (tb-járulék, eü. hozzájárulás, költségvetés kiegészítése és még nem tudom, mi) hogyan osztja el. Jó lenne kiszûrni a "potyautasokat", vagyis azokat, akik önhibájukon  kívül  nem fizetnek járulékot, ugyanakkor igénybeveszik a szolgáltatásokat.
Valószínûleg teret kell engedni a tisztán magánszektornak is (3. pillér és kp-fizetéssel), mint ahogy már ma is léteznek. Ezt a szektort azonban nem az adófizetõk pénzén létrehozott közös vagyonból kellene kialakítani.
A választáson sok minden el fog dõlni , legalább is szándékok, elvek szintjén (én csak imátkozni, no meg szavazni tudok!!)  Elég öreg vagyok már ahhoz, hogy tudjam: a puding próbája az evés, majd hiszem, ha látom a tetteket!!!

Nincs jelen

 

#10 2006-04-09 08:25

clió
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Kedves dori és monik!

Nagyon fontos, amirõl irtatok. Én is úgy gondolom, hogy vannak az egészségügyben pénztõl független problémák. Ezek a rendszerváltozástól függetlenül mindig is léteztek: emberi tulajdonságaik miatt ebbe a szektorba nem való orvosok és nõvérek mindíg is voltak és - remélem - egyre kevesebben lesznek. Azt tapasztaltam, hogy az egészségügy lepusztulása ezt felerõsítette: egy frusztrált, meg nem fizetett orvos-nõvér -szakdolgozó csapat gyógyítja az egészségüket minél elõbb visszanyerni akaró, aggódó betegeket. Talán ezzel is magyarázható, hogy mostanában feszült a hangulat az eü-ben. Ezen - meglátásom szerint a hálapénz sem tud segíteni, bármennyire is azt sugalmazzák, hogy ez a rákfenéje mindennek. Tényleg megalázó mind az orvosoknak, mind a betegeknek a hálapénzt, de amíg az orvosok fizetése ilyen alacsony és a betegek azt gondolják, hogy némi hálapénz hozzásegíti õket egy szinvonalasabb ellátáshoz, addig nem fog ez megszünni. Én azt tapasztaltam, hogy a hálapénz már annyira általános lett, mindenki, aki tud ad, ezért már nem igen lehet vele "megvásárolni "

Bocs, az elõbbi hibáért: természetesen imádkozom  és nem imátkozom

Nincs jelen

 

#11 2006-04-10 07:52

monik
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

En mar 96' ota kotottem kozeli ismeretseget a crohnnal, azota mindenfele kormany volt, de a noveri ellatas semmit sem valtozott, sot talan meg rosszabb lett sajat tapasztalatom szerint. Sajnos.
Azt pedig egyenesen katasztrofanak tartom, hogy az emberek tobb, mint 6%-at meg lehet etetni fuves cigivel.... :( , elszomorito.... Azt pedig nem ecsetelnem, hol vannak akik ezt leginkabb beveszik..... Nyilvan Ok meg nem voltak betegek es azt kepzelik nem is lesznek.

Nincs jelen

 

#12 2006-04-10 10:11

Suhi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

A nõvérproblémához...
(személyes véleményem)

Nem tudom mit várunk, ha valaki 30 éves munkaviszony után egy gyászkeretes oklevelet kap, s milyen lelkesedést várunk ha 34 év után, 12 órás munkarendben (beleértve a karácsonyt, szilvesztert, húsvétot, s minden ünnepnapot) 96 ezer forintot vihet haza a családjához, akit alig lát... s a betegek többsége nemhogy egy negyed kilós kávét nem ad nekik, de még köszönömöt se mond, vagy egy emberhez méltó megszólítást...
Én nem panaszkodom, ha a családom bármely tagja, vagy én kerültünk kórházba, mindig számíthattunk a  nõvérkék segítõkészségére, s nem került sokba, csak pár emberi szóba.... sajnálom, hogy nektek ennyire rossz a tapasztalatotok ezen a téren.

Nincs jelen

 

#13 2006-04-10 11:24

monik
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Suhi!
Es 150 ezerert hoznanak fajdalom csillapitot es nem kuldenenk a sunyiba, mert cigi szunet van? Vagy eszrevennek, hogy csongettel? Ugyan mar!
Masreszt nem 12 oras munkarendben dolgoznak. Es veluk egyutt sok mas ember is dolgozik az unnepekkor, ezt tudtak mikor kepeztek magukat is es elvallatak egy allast, ez ures beszed.
Felvettek a ma divatos magatartast: 'Semmi nem erdekel, es senki magamon kivul', 'rajatam kivul mindenki elmehet...', 'en ugyan masnak Segiteni, Mi az?', 'franko vagyok dinnyet hordok a honom alatt', nem folytatom. Ez a tarsadalom elsilanyulasa, es sajnos eleg gyors folyamat, es a 20 ev alatti generacio nagy reszet erinti, ami ellen surgosen tenni kellene.
En mar tobb osztalyon fekudtem korhazban, de igazan jo tapasztalatom meg sehol sem volt noverekkel, es a rokonaim nezve sem...
Nyilvan Te a nagyitoval keresendo kivetel vagy...

Szerkesztette: monik (2006-04-10 11:31)

Nincs jelen

 

#14 2006-04-10 16:20

Vera
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Kedves Monik!
Szeretnék egy kicsit ellenvélekedni! Szerintem a véleményed nem "húzható" rá a nagy általánosságra. Hiszen ugyanúgy vannak ritka bunkó nõvérek, mint eladók, hivatali dolgozók, banki alkalmazottak, postások, buszsofõrök vagy sorolhatnám holnapig. Persze én most egy kicsit hazabeszélek, hiszen eü dolgozó vagyok. A hálapénzrõl meg annyit, hogy ezt a betegek vezették be. Én ennyi idõ alatt még soha orvosnak pénzt nem adtam, mégis elláttak. Egyébként a nõvérek kb 75%-a 12 órában dolgozik és kb 80eFt-ot kap kézhez. Nekem eddig még soha nem volt rossz tapasztalatom nõvérekkel. Sajnálom hogy, neked ilyen rossz a véleményed.

Nincs jelen

 

#15 2006-04-10 17:46

Suhi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

"Higgyétek el, ha ebben az országban egyik napról a másikra a fizetésük ötszörösét kapnák, attól még nem változna semmi. Legfeljebb még több alkalmatlan személy választaná ezeket a pályákat."

Tudod mit? igazad van... én se emelném meg a fizetésüket... viszont, aki mondjuk 35 vagy 38 évet egy helyen ledolgozott -három mûszakban, vagy 12 órában- mint betegápoló, az mehessen el teljes értékû nyugdíjasnak, s had kapálgassa a kertjét a fertõtlenítõbe szétázott kezével. Hidd el aki ezeket teljesíti, az valóban megérdemli, s neki még pszichológiai tesztet se kéne írnia, mert ÕK valóban elhivatottságból azok, Akik.
"veluk egyutt sok mas ember is dolgozik az unnepekkor, ezt tudtak mikor kepeztek magukat is es elvallatak egy allast, ez ures beszed."

Monik, neked is igazad van... Õk nem is panaszkodnak, ez inkább az én kis panaszom volt, mert  bizony nekem hiányzik  az édesanyám a karácsonyfa mellõl már 12 éves korom óta... de lehet idén bemegyek a kórházba és ott karácsonyozom vele.

Na, de én itt ki is lépek a témából, maradok inkább a receptek topicnál, az jobban való nekem :rolleyes:

Nincs jelen

 

#16 2006-04-11 08:02

monik
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Vera, ha eu dolgozo vagy, nehez lenne jol felmerni milyen modon bannak veled a noverek. Kb. fel eve mellettem fekudt egy no aki rosszul lett vervetel kozben, es eu dolgozo volt. Ram tojtak, hogy cserlgesek a 11 infuziom, ra meg fel ora alatt legalabb 30-an raneztek, hogy oooooooooo mi tortent a kis dragaval.
No comment.

Az utobbi egy evben 2 rokonom vesztettem el mindketten rakosak voltak, lattam mit csinalnak a noverek, es az orvosok is...... Az ANTSZ-rol nem beszelve, mikor anyukam 2 nappal hamarabb akarta kivaltani a morfiumot amihez engedely szukseges, (mert nem ert ra ugyanis ugyelt) es a Tisztimajom azzal fenyegette ra hivja a rendorseget....
Ezek az allapotok ma az egeszsegugyben, ha valakid nem eu dolgozo, igencsak maskepp festenek a dolgok.

Kedves Suhi, van kivetel, de feher hollo aki tudja mi az elhivatottsag. Nekem mindket szulomnek olyan munkahelye volt es van, ahol ha arviz van akkor nincs unnep, marpedig a Tiszan minden evben, gyakran 2* is van. Off!

Nincs jelen

 

#17 2006-04-14 10:23

clió
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Monik!

Az én kapcsolatom az egészségüggyel (orvosok, nõvérek, szakdolgozók) 1976-ban kezdõdött,gazán szorosá 1991-ben vált, amikor kiderült hogy orvosi hibák sorozatából szinte reménytelen helyzetbe kerültem. De mint tudjuk, a remény hal meg utoljára, és relatíve jó, élhetõ életem van még így is.
Azt gondolom, hogy amit Te leírsz, az általánosítás, bár kétségtelen, ma ez - sajnos - a többség,  én találkoztam olyan orvosokkal és nõvérekkel is, akik szerint a gyógyítás az szolgálat és nem szolgáltatás. Egyetértek: ehhez nem sok köze van a pénznek, ez erkölcsi kérdés. Sajnos - egyetértve veled - ma ott tartunk, hogy a pénz ural mindent, a TV-bõl árad a pénz, piac, verseny profit mozgatta értékrend, az erkölcs rombolása gõzerõvel folyik a legnézettebb kereskedelmi tévékben. Azok, akik ezt elutasítják, csendesek, ill. nem jutnak olyan nagyságú médiafelülethez, mint az másik tábor. Közgazdászként tudom, hogy a neoliberális gazdaságpolitika a világ szerencsésebb felén megbukott, mindenhol hallatszanak a szociális szempontok is. Én a magam részérõl szívesebben szeretek egészséges életmódról, a családom, barátaim létbiztonságáról szóló mûsorokat nézni, sajna egyre kevesebbõl választhatok...

Nincs jelen

 

#18 2006-04-14 12:39

clió
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Zoli!

Lehet, hogy igazad van: az ötszörös fizetés ezt a problémát nem oldja meg, de abban segíthetne, hogy a gyógyítással foglalkozók anyagi elismerése a helyére kerülne, és ez talán hozzájárulna a hálapénz felszámolásához, hosszabb távon.

Nincs jelen

 

#19 2006-04-14 14:01

jehu
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Úgy érzem, ez a téma mindenkinek érzékeny pontja, csak más-más szempontból. Én a beteg szeméável nézve azt látom, hogy kevés az eü. személyzet (orvos, ápoló, takarító...), aki van az fáradt és fásult, s a többség alul fizetett, s erre a többség úgy reagál, hogy nem érkezik (vagy akar) a beteggel oly módon foglalkozni, ahogyan kellene. Vannak nagyon lelkiismeretes emberek is köztük, de a többség nem azt adja, amire szükségem lenne. Tapasztalatom nekem is az, hogy nem egyformán foglalkoznak a betegekkel, de ebben a betegek is hibásak idõnként. Én ki tudom várni, amikor következek, s aki nálam súlyosabb állapotban van azt ha lehet, elõre engedem. Az viszont zavar, ha valaki több figyelmet, soronkivüliséget nem az állapota, hanem a kapcsolata miatt kap. Az egészségügyisek oldaláról elfogadom, hogy nekik sem könnyû, de azért azt se feledjük el, hogy az orvos sem isten, s a mechanikai mûszerész is fontos, amikor a protézist esztergálja, vagy a lélegeztetõ gép alaktrészét. Nélküle sem lehetne fontos mûtéteket elvégezni.
Erre ki gondol?

                                                 Jehu

Nincs jelen

 

#20 2006-04-30 17:09

clió
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Lezajlott a választás, a kormány maradt. Kérdés: kié lesz az egészségügy? Ha SZDSZ-es miniszter lesz, jön a többbiztosítós modell. Na ettõl mentsen meg minket a Jóisten! Remélem - ha már így esett - az MSZP nem adja ki a kezébõl az egészségügyet. Ebben az esetben sem lehet túl sok jóra számítani. Veszélyben a szabad orvosválasztás, amit én igen nagy gondnak tartok. Ha túlzottan vészmadárnak gondoltok, figyelmetekbe ajánlok két olvasnivalót (sajna belinkelni nem tudom még, de ami késik, nem múlik)
1. ÉS április 29.i cikkét (Szerzõk: Csillag-Bokros-Bauer-Mihályi) Utolsó esély cimmel, ahol a liberális közgazdászok foglalják össze a gazdasággal - benne az egészségüggyel - kapcsolatos fõbb teendõket. Szerencsére más közgazdasági irányzat is van, csak most vereséget szenvedett...
2. www.mccbe.hu - itt a Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal álláspontját olvashatjátok el a patikaliberalizációról és a többbiztosítós egészségügyi modellrõl

Nincs jelen

 

#21 2006-05-03 14:17

Mano
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Akkor lehet hogy most mar rosszabbul fogunk elni mint 4 eve... Mily meglepo!
Mano

Nincs jelen

 

#22 2006-05-04 08:02

monik
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

En mar eddig is rosszabbul eltem, de meg ettol is???

Nincs jelen

 

#23 2006-05-04 21:59

Sensi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Szia, Monik!

Én már egy másik topikban is megírtam,  hogy sajnos rosszabbul élek, mint 4 éve, fõleg rosszabbul, mint kb. 6 éve. A munkahelyem 22 év után tavaly megszûnt, csak ahhoz értettem, azt tanultam a fõiskolán, 22 évig csak azt csináltam, (tanítás) gondolhatjátok, milyen állapotban vagyok,  lelkileg is...
Én bevallom, az ország azon részéhez tartozom, akik reménykedtek a változásban.
  Persze, elfogadom a többség akaratát, de máris miket olvasok?
"Reformok" címszó alatt a gyógyszerár támogatás csökkentése, lehetséges vizitdíj, egészségügyi járulék emelése, a többirõl már nem is teszek említést.
Ezt akarták annyira "megcsinálni" ?

Sajnos, úgy tûnik, sikerült.
       Nem akarom a másik oldalon állókat megbántani, de mindez nagyon elkeserítõ.
Reméljük, hogy túléljük.
         Üdv                                                         
                                                           Sensi

Nincs jelen

 

#24 2006-05-23 12:14

clió
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Szia Zoli!

Bocs, hogy csak most válaszolok, de úgy volt, hogy mûtétem lesz, utolsó pillanatban meggondoltam magam...
Igazad van, én sem számítok semmi jóra, talán csak annyira, hogy pillanatnyilag elhárult a legnagyobb rossz, a többbiztosítós modell veszélye. Már csak egy hetet kell várni, és kiderül, milyen egészségügyünk is lesz.....Más is ki fog derülni akkor, de ez nem ide tartozik, még akkor sem, ha összefügg az egészségpolitikával!
Voltam a világgazdaság konferenciáján múlt hét csütörtökön, ahol számomra teljesen világossá vált, hogy a szabad orvosválasztás meg fog szünni. Az OEP vezetõje azt állította, hogy ez a mai egészségügyi törvényben sincs benne. Szerintem meg benne van, ettõl függetlenül ma még ahhoz az orvoshoz lehet menni, akihez akarunk.
Sûrgõsen tenni kellene valamit. Nekem az jutott eszembe, hogy a MCCBE követelhetné, hogy u.n. Crohn-centrumok alakuljanak, ahol szakszerûen biztosított a betegek gasztroenterológusi, sebészi és pszichológusi, dietetikai, stb. ellátása. Persze, hogy mely kórházak, klinikák legyenek centrumnak kijelölve, abba nekünk is beleszólásunk kellene, hogy legyen.

Nincs jelen

 

#25 2006-05-23 12:20

clió
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Kedves Sensi!

Én is bevallom, hogy azonos oldalon állunk, de itt nem szerencsés politizálni, ennek is megvannak a fórumai. A politika számunkra, mint betegeknek, annyira érdekes,   hogy az egészségpolitikai döntések is a parlamentben születnek.
Megértem a lelkiállapotodat, csak azzal tudlak vígasztalni, hogy tanárokra, tanítókra mindíg is nagy szükség van, és az a kormány, aki nem így gondolja, szerintem nem sokáig fogja bírni a nép bizalmát... Õszíntén hiszek abban, hogy azok a "rémhírek", amiket lehet hallani az iskolabezárásokról, tanárok létszámának csökkentésérõl, nem fognak megvalósulni. Ha mégis, szerintem az emberek ezt nem fogják hagyni...

Üdvözlettel:clió

Nincs jelen

 

#26 2006-05-23 14:01

monik
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Ez e legjobb hely, hogy akar politikarol beszelgessunk. Kerem, miert ne? Demokracia van vagy nem? Mar itt megtilthatjak, hogy a velemnyunket elmondjuk?

Hum, Zoli messzire mentel. Amugy van benne igazsag, a magyar oktatas rossz uton jar, igenis egyetertek azokkal a hirekkel, hogy le kell redukalni a felsooktatatsabn a hallgatokat (annak ellenere, hogy ez adja most eppen az en kenyerem is). Azert mert kikerul a sok idiota, mivel nincs szuro rendszer, mert nem lehet, keves a gyerek es egyre tobbet kell felvenni, benn kell tartani, mert adnak fejkovatat, de ezek az alakok 70%-anak szakmunkas kepzot kellene vegezni. En ezt minden nap latom mi van az egyetemen, a szakdolgozoknal, es hogy egyre nullabb temakbol szuletnek doktori dolgozatok is, es nevetseges doktori vedesek vannak. Ez baj.
Alepvetoen at kellene hangolni az emberek fejet, hogy ne mondogassak a gyerekuknek, hogy diploma nelkul semmit sem ernek, mert igenis, sot, jobban is keresnek, ha van egy tisztesseges szakmajuk es azt kivaloan muvelik.
Arrol nem is beszelve, hogy mi folyik egy alt. vagy kozepsuliban, nyudijasok tanitanak idejet mult anyagot, mindenfele eszkoz ismerete nelkul (sz.gep, projektor, de akar iras vetotito...). Na es evrol evre tobb orat adnak a gyereknek az meg egyre kevesebbet tud, mert nem ismernek modszereket melyekkel tanitani kell. Nagyon beteg az oktatas, de ezt ez a kormany nem tudja megvaltoztatni, ezt eloszor fejben kell helyre rakni.

Egeszseugy, en felek a biztositoktol, felek attol, hogy vizit dijat kell fizetni, felek attol hogy recept felirasi dijat kell fizetni. Pedig sok nyudijas egeszseget megoriznek ezek az intezkedesek, mar bocsonat! De sajnos ezekkel csak azt erik el, hogy az emberek egyre kevesebbszer mennek el szurovizsgalatra, es  a prvencio egyre inkabb hatterbe fog szorulni, es meg tobb olyan beteg lesz aki nem jut el idoben orvoshoz, mikor mar igen mind1, es ekkor eszmeletlen osszeget olnek abba, hogy kezeljek, na ez egy ordogi kor, mert meg drgabb lesz a rendszer es meg inkabb osszeomlik.
Valoban kell atalakitas, csak ezt komolyan merlegelni kell.
A kollegam feltette a kerdest O minek fizesen, azert mert en beteg vagyok, es ja ha belegondolok jogos. Na de ha en rokkant vagyok es nincs penzem akkor abbol a semmibol fizessek meg tobbet es vegyem meg meg a gyogyszereket is????
Megoldas az amerikai pelda igen, a no kap 6 hetet szules utan, utana isgyi munkaba, mert gyes nincs...
Gondolom a nyudijasokra nem fog vonatkozni majd ez a dolog, akik panaszkodnak, mint a nekem a hetvegen is egy, hogy nagyon alacsony a nyudija 90.000 HUF, es alig el meg, ja mer van 5 szobas haza. A szivem megszakadt a draga hallatan, kis hijan megoltem volna... Vegulis a bortonben minden ingyen van nem? Kerte hogy segitsek rajta, ja es mondtam neki, hogy en is annyit keresek es 60%-at fizetem a torlesztore 20 evig, meghat 15-ot koltok gyogszerre, a tobbibol meg elek, vagy talan jobb lenne, ha ilyen ehen korokra koltenem nem? Asszem a nyudijasok rendesen ki tudnak a sodrombol huzni...

Nincs jelen

 

#27 2006-05-23 14:20

Mano
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Szia Monik,
Engem viszont a minimalberen tengodo vallalkozok, BT-sek, eva-sok, echosok bosszontanak. Oket ugysem szoritja meg senki; jot rohognek a tobbi balekon aki bruttobol el es az allam egyre tobb penzt vesz el tole es egyre kevesebbet szolgaltat erte. Kar, hogy sokan vannak akik bedolnek ennek a politikanak, neha azt gondolom, hogy vagy mindenki csal es ezert valasztjak ezt a jovot, vagy ennyi a hulye...
Hallott mar valaki olyan partprogramot ami a becsuletessegre epul? A gazdasag kifeheritesere vagy egyenlo eselyekre? Akkor miert nem evazhatunk mindannyian a brutto helyett? Es akkor talan nem lennenk annyira felhaborodva a megszoritasok miatt? Es miert mindig csak a becsuleteseket szoritjak meg?
Mano

Nincs jelen

 

#28 2006-05-27 07:05

aiolosz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Reszlet a MN-bol:
"....Szóba került a recept- és vizitdíj bevezetése is az új kormányprogram készítése alatt. Ez azt jelentené, hogy minden orvos-beteg találkozónál, illetve receptfelírásnál külön kellene fizetni, egy-két száz forintot. Az ötlet támogatói szerint ennek inkább pszichés hatása volna, az emberek többsége ugyanis mindent megfontol, ami pénzbe kerül. Ez is a cél: a túlzottnak vélt orvos-beteg találkozások számát szeretnék csökkenteni. A vizit- és receptdíj bevezetésének mindkét koalíciós pártban akadnak pártolói és ellenzõi....."

Csendben +kerdeznem, a kronikus betegekkel mi a helyzet ?
Mozgasserult mar van a parlementi logosok kozott, most akkor kellene egy igazan kronikus beteg is az erdekek ervenyesitese erdekeben ?
Jo, a cikk a MN-ben jelent meg es ez minositi, de az uj eu. miniszter jelolt mar +erositette: " A szakertok(:-)) vizsgaljak a kerdest :-(
aiolosz

Nincs jelen

 

#29 2006-05-27 13:25

Sunburner
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Azért nem lesz recept és vizitdíj, mert egy ilyen rendelkezés olyan szinten nemzetellenes, hogy akár ciánt is önthetnének a Dunába. Ugyanez volt a helyzet a fizetõs fogászati kezeléssel is annak idején. Ha csak a húzás ingyenes, akkor kihúzatta a fogát a magyar birka. Aztán amikor a megrágatlan kajától bélcsavarodásban meghalt, azt már megérezte a társadalombiztosító.

'Fogy a magyar nemzet.'

Nincs jelen

 

#30 2006-05-29 08:04

monik
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Sunburner, tulzottan optimista vagy!
Aiolosz az igazan betegekkel senki sem foglalkozik, mert az egeszsegugy ma olyan, hogy az emberek erdekeit veszi figyelembe, csak senki nem tudja kinek az erdekeit??? Talan a milliardosoket, mert nekik nem lesz probelma fizteni.
Egyebkent a hetvegen a belnapokon eppen esett is szo az erdekvedelemrol, es arrol, hogy ma itt ez milyen allapotban van...

Nincs jelen

 

#31 2006-05-29 19:43

Sunburner
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Elõbb utóbb csak rájönnek, hogy a túl sok rokkantnyugdíjas, az elöregedõ társadalom, és az alacsony születésszám valami irdatlan nagy - katasztrofális víziókat elõrevetítõ - probléma.
A munkáltatókat és az iskolákat kötelezni kellene arra, hogy állják a rendszeres sportolás költségeit; a szûrésekre járóknak adókedvezményt kellene adni; továbbá lassan már a TV-ben is lehetne reklámozni, hogy szaporodj magyar. De persze úgyis a karrierizmus, a fogamzásgátlás és a kotongumi a fõ téma... De úgysem abba fogunk belepusztulni, hogy nem lesz aki a közteherviselés terhét a vállán hordozná; ha ez így megy tovább, majd ki fog törni valami gigászi nagy háború. Éppen a globalizáció az, aminek köszönhetõen majd be fog következni a teljes megsemmisülés. Ne mondja senki, hogy az normális dolog, hogy dúsított uránt adnak-vesznek magánemberek aktatáskákban.
Na most mondd Monik, hogy túlzottan optimista vagyok. :)

Nincs jelen

 

#32 2006-05-30 08:34

monik
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Nem. De ez a Molanr meg ettol is rosszabb lesz, szerintem mar az arca sokat sejteto, nem akarom mondani, hogy ki jut eszembe a bajszarol....

Nincs jelen

 

#33 2006-06-15 15:55

Hingi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Hello!
Csatlakoznék a többséghez, akik nincsenek megelégedve az eg.üggyel!Nemrég bementem a helyi kórházba gyógyszert íratni(klion), mivel a háziorvosom elfelejtette kiírni, hogy Õ aznap nem rendel...Szóval már a portán alig tudtam átjutni, mert a kedves 90 éves bácsi (akárhogy is magyaráztam hogy mit szeretnék) nem akart tovább engedni!Nagy nehezen eljutottam a sürgösségire,ahol a 2 trécselõ nõvérke fél óra után észrevett!Mutattam a leleteim,mondtam a problémám erre néztek rám hülyén, mert gõzük nem volt mi az a crohn..Hívtak egy orvost,aki közölte, hogy õ nem írhat fel nekem gyógyszert,mert nem,és hogy menjek vissza este 8-kor az éjszakai ügyeletre, majd ott írnak..
Kb másfél óra alatt ezt tudtam elérni, a SÜRGÖSSÉGIN!!!
Kérdem Én,(kis naiv) hogy akkor mi van a többi osztályon???A "mi" kórházunkban szerintem meg is dögölhetnék..
Ja és a háziorvosom még engem von kérdõre, hogy minek járok Én Szegedre mikor itt ez a remek kórház!!
Röhejesen sz.r az egész rendszer, de nem baj a mi "kedves" kormányunk majd ezt is megoldja, hiszen ahogy mondta:"Nem fog fájni, legfeljebb csak kicsikét..."!!!

Nincs jelen

 

#34 2006-06-16 09:45

timcsi32
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Sorstársaim!
Ez az a forum, amitõl rámjött a hasmenés.... azt nem irom, hogy milyen egészségügyet szeretnék, mert üres szavak, de van össszehasonlitási alapom!

Én kb.5 éve dolgozom nyugaton föleg ausztriában, kisebb megszakitásokkal, mert van mikor csak szezon munkát sikerül találni. Nem, még nem kell irigyelni,mert ottis ugyanolya kemény és megalázó szinte minden terület, csak az nem mindegy mennyiért!

Ugye a munkahely eü.biztositással is jár, és szerencse a szerencsétlenségbe, hogy itt fedezték fel a colitisem. 1 vizsgálatom volt Miskolcon,de semmi felvilágositás hogy mi ez, medig tart stb. szedjem a gyogyszereket, ez akkor a pentasa volt!
szo. rá 1 évre "kint" kerültem korházba, na itt picit többet mondtak, de sajnos 27 évesen nem fogtam fel, féltettem állásom, igy 2 nap mulva eljöttem, de végül is jo infuziokat kaptam , mert lassan megerösödtem.
Aztán rá 1 évre ismét bekerültem, ismét többet mondtak picit, de akkor a 17cm-es gyulladásbol 28cm.lett és ez sajnos arányosan nö a korommal.
De ha lehet azt mondani elvoltam vele, mert minden éven kiujult, de 1-2 hét alatt ugy rendbevágtak, hogy rögtön tudtam dolgozni menni!!
Tavaly már drasztikusabb volt, Remikardot is kaptam, de 2 hét után ismét dolgoztam! és birtam semmi gond nem volt, az étrendre kell figyelnem!
Az ausztriai betegápolok, növérek mindenkivel kedvesek, türelmesek, pedig az ö beosztásuk és fizetésük sem magas, átlagkeresetnek számit ott.
Viszont soha nem vesznek el "hálapénzt", az orvosom se tette!!!
Ott az egyház támogatja a korházat. ha járobetg vagy nem kell fizetni semmiért, ha bentfekvö, akkor napi 7euro (kb1800ft.) az ápolás, kaja és ebbe van a növérek "hálapénze"is!! Tehát van mit tanulni az idióta sogoroktol! :)

Mondjuk nem értem,hogy lettünk mi eu tagok és még 1-2 ország..??

Ja! az éven akartam váltani, nem dolgozni annyit, itthon kis vállalkozást kezdtem beinditani, rengeteg akadályba ütköztem, papirjaim eltüntek, ide-oda küldözgetnek, szoval megy a fejetlenség!

Közben le is betegedtem,de ugye  kezdöként se biztositásom se pénzem,szo semmi, de  11 napot voltam miskolcon korházba,mert annyi vért vezstettem,hogy már arra is szükség volt!
A doktornö nagyon kedves, figyelmes, tényleg probált és akart segiteni, de mondta,hogy neki is meg van kötve a keze, és sajnos az uj kormányban csak rossszabb lesz!
mondott példákat,de ezt nem részletezem.

A lényeg, hogy az ottlétem alatt javulás nem mutatkozott, sött zombit csináltak belölem a sok nyugtatoval,de pihenni nem hagytak és nem is lehetett, igy kértem  engedjen el!
meg is történt, otthon tudok legalább aludni és talán most 1 honap mulva kezdenek hatni a gyogyszerek! folyt .köv

Nincs jelen

 

#35 2006-06-16 10:05

timcsi32
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Köszi ha végig olvastok,még 1 hasonlatom lenne!
Az ausztriai orvosom keresett Budapesten nekem dokit,bár azt ne mondta hogy magán rendelö lesz. Tegnap voltam Dr.Papp Jánosnál soronkivül 30 percet, vérvétel volt utánna és 27-én lesz ultrahang, mindez ha euroban nézem, 100 eu.

Ez a herce-hurca megy 3 honapja nálam, de érdekelt a véleménye (bár nem ilyen áron)!

Nos akkor már ha ugyis elvagyok adósodva,akkor inkább visszamegyek Ausztriába, ott biztositás nélkül 400 euro a napi ellátás, de max 1 hét alatt rendbevágnak!!!!
EZ a nem mindegy!!!!
és hiába kaptam már kinn remikárdot, gondolom tudjátok itt nem lehet, volt orvos aki azt mondta ö nem meri..

Most kérdem én, ezért adózunk?? az recepteket is miért nem lehet nagyob támogatásra irni hamár folyamatosan kell szednünk??
Összeirtam amit itthon költöttem gyogyszerekre,mert minden orvos másikkal kisérletezik, az utazások , közben természetgyogyászattal is probálkoztam, szoval ott tartok, hog ymár kijött volna belöle az 1 hetes "kinti" kezelésem. Persze közben elfogyott a pénzem, jönnek a felszólitók a be nem fizetett csekkekröl, de ha hülyén is hangzik, ugy döntöttem, nem fizetek, ha odakerül a sor leülöm!! Veszteni valom nincs ugy érzem,mivel egyre betegebbb vagyok, dolgozni ugy sem birok.

Ha az állam nem hajlandó támogatni az "életben" maradásunk, akkkor tölem ne követelözzön!!
Ha sokáig nem jelentkezem, valahol "csücsülök", de lehet külföldre szököm:)

Az elnökünk ugy is azt mondta: " el lehet menii"! õ meg oda ahová én gondolom:)
Na nem hergelem magam tovább, köszönöm a türelmet!

Nincs jelen

 

#36 2006-06-16 10:48

Ancsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Szia timcsi32!

Én úgy tudom, hogy nálunk is van lehetõség a Remicad adására, indokolt esetben 8-hetente adható.

Üdv: Ancsi

Nincs jelen

 

#37 2006-06-16 12:36

timcsi32
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Ancsi!

Lehetöség van, de nem mindenkinek! ááá hosszu téma olvasgass más forumokat is! :)

Nincs jelen

 

#38 2006-07-04 09:04

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Kedves fórum tagok!
Nagyon el vagyok keseredve! Ami tegnap velem történt a jövõben nem lesz egyedi eset! Sajnos a dokim szerint majd 1-1 vizsgálatra több hónapot kell várnia a betegnek! S mellé még fizetni is kell mert a „kormányunk és pártunk” úgy döntött hogy ha vizitre vagy gyógyszer felíratásra megy a halandó ember fizessen! Ez így nagyon jó van!!! Na majd meglátjuk meddig húzzák, azért  a magyar annyira nem hülye, hogy 4 bõrt húzzanak le róla egészségügyi hozzájárulás keretében! Nem szoktam nyíltan politizálni de most elmondom a véleményem! Egy milliárdos csaló ne vezesse az országot! Tönkrelopták magukat az ország kárára! Még nem kaptuk meg a gáz, villany, számlákat az emelt szinten! Akkor remélem mindenki fel fog ébredni! Mért van az hogy mondjuk a sógoroknál van olyan kezelés ami rendbe rakja az embert, s nálunk meg csak vonogatják a vállukat hogy, igen hallottuk de itt az nincsen? Menyiben különb egy milliárdos politikus vagy bármely gazdag, vagy politikus,  mint mi akik eltárjuk õket! Aki rendesen fizeti a hozzájárulást az sem fog kapni rendes ellátást amire számolna! Mért kell a melóst megfujtani a sok adóval megszigorítással! Ezt magyarázza meg valaki! ÁÁ! Na nem dühöngök tovább!
Jó egészséget mindenkinek, vagy legalább szinten maradást!

Üdv Szuszidi

Nincs jelen

 

#39 2006-07-04 09:21

mendi63
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

De igen, sajnos a magyar annyira hülye, hogy még az ötödik bõrt is fogja hagyni, hogy lehuzzák róla.
Én is mindenkinek jó egészséget vagy legalább szinten maradást kivánok!

Nincs jelen

 

#40 2006-07-04 09:23

timcsi32
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Szuszidi!!

Egyetértek, de ne bosszantsd magad, tudod nekünk az ártalmas!!
Várni se jó, mert ugye mire, ettöl sajnos csak rosszabb lehet!:(
De azok meg ne nyigjanak, akik az uj kormányt akarták!
Kitartást, vagy valóban össze kell fognunk, ne várjunk ara mig teljesen tönkremegyünk..

Nincs jelen

 

#41 2006-07-04 09:26

timcsi32
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Mendi63!
ne haragudj, de én nem érzem magam hülyének, és a magam módján igen is küzdeni fogok dolgok ellen! Már magyarnak sem érzem magam, hogy akár ne kötnék 1 érdek házasságot külföldön a jobb ellátás érdekében!!
Kicsit leegyszerüsitettem, de ez a lényeg!

Nincs jelen

 

#42 2006-07-04 17:27

Berci
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Sziasztok
Hol mikor-kivel kössek érdekházasságot a gyógyulás érdekében?
Kinek kell egy beteg ember?
Tegnap rosszul voltam házi doki közölte, hogy segítene de, mit adjon gyogyszerérzékeny vagyok õ, nem kockáztat.

Nincs jelen

 

#43 2006-07-04 17:48

Sunburner
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Mendi63: a magyar annyira nem hülye, hogy hagyja hogy az ötödik bõrt is lehúzzák róla; viszont a hatodik bõrt honfi embertársa fogja a szerencsétlen sorsú polgártársáról lehúzni. Példa: megtehetem, hogy keresztbe állok a kocsimmal a fõúton, tiltakozás gyanánt. Csak én úgy veszem észre, hogy ma Magyarországon minden második ember kigyúrt, kopasz és Audival közlekedik (minimálbér). Szerintem elõbb rúgnák le õk a vesémet, mintsemhogy csatlakoznának a blokádomhoz.

Ancsi!

Mi is tudjuk, hogy van lehetõség Magyarországon a Remicade adására. A különbség a magyar és az osztrák hozzáállásban az, hogy míg Magyarorszgágon az indokolt eset a súlyos, szteroidokra és immunszupresszióra nem reagáló, sokszori mûtéteken átesett páciensekre vonatkozik, addig nyugaton a betegség legenyhébb stádiumában is felajánlják az infúzió beadásának lehetõségét, hogy mihamarább dolgozhass havi egymillió forintért, amibõl mondjuk 300ezer az osztrák állam javára az adó, az infúzió pedig 150ezer forint. Mi ebbõl az osztrák állam haszna? A 150ezer forint különbözet. Megéri az osztrák államnak, ha dolgoznak az osztrák birkák? Megéri nekik.
Na visszatérve, lehet kapni Magyarországon is Remicade infúziót, de akinek nem súlyos az állapota, annak különbözõ indokokra hivatkoznak, hogy miért ne kelljen megkapni. (elfogyott, nincs, átmenetileg nincs, mellékhatásokkal jár blaa blaa blaa)
Éppen annyi infúzió van Magyarországon, hogy aki már függõ, az hozzájut. Ennyi.
Miért nem kap mindenki Remicade-et? Azért, mert magyar államnak nem éri meg. A Salofalk tized annyiba kerül az államnak. Amúgysem tudnátok 57ezer nettónál többért dolgozni ebben az országban, abból meg éppen annyi az adó, hogy az állam kinyögi a Salofalkotok árát.

A mi sok sok meg nem kapott gyógyszerünk ára beépült sok sok kerti medencébe, giacuzziba, házi szaunába, audiba és mercibe.
Mert ahogy Gyurcsány apánk annak idején mondta:
"Ez az ország nem a politikusoké, hanem az embereké."

Minimálbér rulez.

Nincs jelen

 

#44 2006-07-04 17:55

Sunburner
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

A múltkor voltam egy jónevû könyvelõirodában. Lecserélték az összes monitort és nyomtatót, számítógépet, pedig a régiek sem voltak rosszak. Az új TFT monitorokon és lézernyomtatókon ott virított a sulinet expressz matrica, legalább nyolcat megszámoltam. Ez kerek 8x60000, azaz 480ezer forintjába került az államnak.

Mert ahogy Gyurcsány apánk annak idején mondta:
"Ez az ország nem a politikusoké, hanem az embereké."

Nincs jelen

 

#45 2006-07-05 09:30

mendi63
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Tök jó helyen kapisgálsz Sunburner és mi ezt is türjük. Egy fecske nem fog csinálni nyarat. /SAJNOS/.
Timcsi téged meg végleg nem akartalak megsérteni és senkit sem csak mégis ez a magyar valóság.

Nincs jelen

 

#46 2006-07-05 09:54

Sunburner
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Ja igen, és jobb ha befogjuk a szánkat és nem panaszkodunk: nekünk még internetre is futja. Aki igazán nagy bajban van anyagilag, valószínûleg nincs itt köztünk a fórumon...

Nincs jelen

 

#47 2006-07-05 16:52

timcsi32
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Sziasztok!!

igazatok van, de akik már ittvannak és valennyire aktivak,legalább azok tehetnének valamit a saját érdekükben, nem a fecskére vagy galambra, pláne nem a joirányu változásra várva!!
Van olyan topik ahol még egymás véleményét is nehezen fogadják, akkor miröl is beszélünk??

Nincs jelen

 

#48 2006-07-07 15:34

Sunburner
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Az emberek a parlament elõtt már skandálják: "Eljött a nép haragja!" :) :) :)

Nincs jelen

 

#49 2006-07-07 18:13

Csjudit
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Valamit nem értek! Amerre járok mindenki az új /régi/ kormányt szidja. A szavazásnál vajon hol voltak ezek az emberek, kire szavaztak? A Fidesz --elõre megmondta--és mégsem nyert.. Mi történhetett...

Szerkesztette: Csjudit (2006-07-07 18:14)

Nincs jelen

 

#50 2006-07-08 06:36

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Kedves CsJudit!

2 dolog vagy nagyon ügyesen csaltak, vagy akik rájuk szavaztak, azok most szégyellik kimondani! Csak az, ami fáj a dologban, hogy a kisembert ellehetetlenítik õk meg még zsírosabb bankszámlával fognak rendelkezni, mint még soha! S a sok agymosott ember még mindig köröm szakadtan védi õket, nézzél körül 1-2 olyan fórúmon is, ahol politika van, azt mondják hogy a Viki egy hatalom éhez kiskirály. Ja mert volt 4 éve! Õk hány évet nyomtak le 1946-tol? Igen jó a válasz 56-ot. Ja s az utcában  ahol lakom lakik egy önkormányzati szoci képviselõ s mikor 2002-ben nyertek azt mondta amikor gratuláltunk neki (mert ugye a jobb oldal bunkó meg szemét) hogy nem történt semmi csak a hatalom visszakerült a helyére!

Üdv mindenkinek: Szuszidi
Jobbulást vagy legalább szinten maradást!

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB