#851 2008-11-02 17:18

clió
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Kedves Ánya!

Én nem tartom marakodásnak, ami ebben a fórumban van. Mindenkinek joga van a jó és a rossz tapasztalatát elmondani, Nem tartom bajnak, ha nem mindenki van a Margittal megelégedve, ez természetesen nagyon szubjektív. Elsõsorban az befolyásolja a véleményeket, hogy akinek sikeres volt a mõtétje, annak nyilván jó véleménye lesz, aki meg balszerencsés volt, annak rossz lesz a véleménye.

Szerintem nem kell mindenkivel összefogni, csak azokkal, akik az alábbi követeléseinkkel egyetértenek:

1/ Maradjon meg a szabad orvosválasztás

2./ Legyenek kijelölve centrumok, ahol a gyulladásos bélbetegeket kezelik, mert nagyon sok rossz tapasztalatot szereztünk az egyesületben. Ma mindenki azt hiszi, hogy ért ehhez a betegséghez, a tények mást mutatnak.
Ennek bebizonyításán fáradozunk most - néhányan, akinek fontos, hogy jó kezekben legyünk, mind gasztroenterológusok, mind sebészek esetén.

3/ Akiknek fontos, hogy Dobó fõorvos úr újra operálhasson valahol. Talán nem mindenki tudja, hogy - bizonyíthatóan õ csinálta a legtöbb IBD-s mûtétet az országban, neki van a legtöbb tapasztalata.

Talán helyesebb lett volna más címet adni a topiknak, mert nem csak a Margit Kórházról van szó, hanem azt szeretnénk, hogy - tekintettel arra - hogy regionális ellátásszervezés lesz januártól, ami azt jelenti, hogy egy régióban lévõ intézménybe adnak elsõsorban beutalót az adott régióban lakóknak - legyenek kijelölve centrumok, ahol biztos, hogy gyakorlott gasztroenterológusok vannak. Ezek meg a megjelölt sebészetekhez küldhessék a betegeket, ha mûtétre van szükség. Ha lesz idõm, nyitok egy másikat, remélem, azt meghagyják ott és olyan címmel a modik, amivel nyitom. De ha megváltoztatnád, mondjuk : Ellátásszervezés- regionális érdekvédelem címre, az is jó lenne. Mert ezzel a címmel - úgy látszik - nem nagy az érdeklõdés itt a fórumon. A többség személyes tanácsot kér.

Sanvito!

Megnyugtatlak, a SE is centrum lesz,  felesleges lobbiznod a Transzplant Klinikáért, ill. a sebészedért. Nem biztos, hogy a Te sebészed lesz az, aki ezeket a betegeket operálja, de persze a szabad orvosválasztás esetén mindenki oda megy, ahova akar, nem kötelezõ centrumba menni.

Örülök, hogy annak ellenére, hogy nem vagy gyulladásos bélbeteg, aktívan fórumozol.

Clió

Nincs jelen

 

#852 2008-11-02 18:31

sanvito
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Szia Clio !

Félreérthettél.....eszem ágában sincs lobbizni sem a Klinikáért, sem a sebészért.
Nagyjából csak reagáltam a felvetéseidre.

Egyes intézmények mellett vagy ellen, szóljanak a tapasztalatok.
Örülök ha a SE centrum lesz, és minél több bélbeteg tud gyógyulni továbbra is...ott is.

Szép napo/ka/t !

Nincs jelen

 

#853 2008-11-02 18:34

sanvito
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Bocs.... gyorsan klikkeltem:

volt "szerencsém" 3 hónap sztómához, így kerültem ide, remélem sorstársaimnak tudtam, és tudok a jövõben is segíteni ebben és más (általam tanult) eü. témában is...

Szia

Nincs jelen

 

#854 2008-11-02 18:52

Ede
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

kedves Sanvito, nem Clio klikkelt gyorsan? Itt már nem is arról volt szó régen, amit már megint elkezd feszegetni... Vagy ha rosszul értem, akkor bocs! De Ánya sem írt olyat, amire a szöveg elején utal...
Egy ct vagy egy mr készülék nagyon borsos árú, fõleg, ha új fejlesztés, ráadásul, hogy ne avuljon technikailag, folyamatosan újítani kell ezeket az orvostechnikai berendezéseket, komoly számítástechnikai infrastruktúra szükséges hozzá, a használt (kontraszt)anyagok (nyilván, ahol erre szükség van) is egy nagy nagyságrendet képviselnek (hallhattátok az utóbbi idõben milyen gáz volt az izotóptechnikás vizsgálatoknál az anyaghiány és mivel ezek gyors felezési idejû izotópok, tartalékolni sem lehet, de egy gép mellé meg nagyon-nagyon nem éri meg telepíteni egy elõállító egységet). Nyilván ezért lehet, hogy adott esetben nem is a kórház üzemelteti, hanem pl. xxxvvvscreen kft., akinél lehetõség van "fizetõs" és tb-s vizsgálatokra is, így jobb a gép kihasználtsága.
Nyilván óriási összegeket lehetne szinte mértéktelenül belepumpálni az egészségügybe és kellene is, de azért az is biztos, hogy rengeteg dolog szervezéssel is megoldható és ha a magyar mentalitás nem olyan lenne, hogy amit lehet, abból azért x százalékot mindig valaki  hazavisz... akkor a sok kicsi sokra megy elven is nagyon sokat lehetne meghúzni. És amíg valami mindenkié, addig sajnos mindenki úgy érzi, hogy egy kicsihez neki is joga van, hiszen az a kicsi, ami az övé, az a nagyhoz képest elenyészõ. Bezzeg ha van konkrét, arccal és megfelelõ érdekeltségekkel rendelkezõ gazda, akkor a motiváltság is más sok esetben.
De!!!! Földig borulok minden nõvérke, takarítónõ, étkeztetõ és az betegekkel bajlódó kezelõ személyzeti tag elõtt (azt mondanám, hogy az orvos ebben a körben egyáltalán nem az elsõ, hanem abszolút egymás melletti szerepben képzelem ide). És aki olyan, annak nem a pénz határozza meg, hogy hogyan végzi a dolgát és ezt szerintem mindenki tapasztalhatta a saját bõrén is. De nyilván ezzel nem szándékozom azt mondani, hogy megfelelõen elismertnek tartom az egészségügy résztvevõinek díjazási rendszerét... csak nem minden fekete és fehér (sajnos, mert mennyivel egyszerûbb lenne az egész élet, ha ilyen könnyen lehetne...).

Nincs jelen

 

#855 2008-11-02 20:18

youlcsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Clió!
pl a ct-rõl csak annyit, hogy szerintem közel sem hozza vissza azt a pénzt, amennyibe kerül. ha a kórháznak nincs pénze saját gépre, bérelni kell, és itt havi milliókról beszélek.

kereset: igen, elég durva a közalkalmazotti bértábla. de a napokban éppen egészen belepirultam, hogy egy mûszakban még nem egész 3 év munkaviszony után többet viszek haza a kórházból, mint anyum 40 +ügyeletek +veszélyesség pótlék... na, ez a szomorú :(

Nincs jelen

 

#856 2008-11-11 14:32

kbalu
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Nesze neked egészségügyi reform, meg TVK...

Március 2-án fekszem be Fehérvárra a megyei kórházba hasfali sérvmûtétre, 3-án mûtenek és úgy kell mennem, hogy elõtte minden egyéb vizsgálatot máshol meg kell csináltatni, hogy ne ott foglaljam a helyet még akkor is :S Mindezt úgy, hogy egy hete keresi nekem a doki a lehetõ legközelebbi idõpontot...

Közröhej...

Persze ha közben kizáródna, akkor azért az életmentõ mûtét belefér korábban is...

(no azért a sebész megnyugtatott, hogy ha eddig el voltam vele, ez után se lesz gond, de akkor is :S)

Szerkesztette: kbalu (2008-11-11 14:33)

Nincs jelen

 

#857 2008-11-11 23:22

Norby1
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Balu miért nem pesten csináltatod meg? Hátha kapsz közelebbi idõpontot pl márc 1 :D Viccet félre téve próba cseresznye.

Nincs jelen

 

#858 2008-11-12 15:17

kbalu
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Norbi: az én fejemben is megfordult a "máshol" lehetõsége, de hallottál már az egészségügyi reform azon részérõl, ami megszabja, hogy elsõdlegesen a területedre kell menned és indokolt esetben mehetsz máshova? na most ez annyit jelent, hogy pl. egy sérvmûtétnél elsõdlegesen a területileg illetékes sebészet lát el, hiszen sérvet lassan a portások csinálnak, nem kifogás, hogy ott nem tudják megcsinálni, mint ahogy ez lehet pl. a bélmûtétnél kifogásod, ha máshova mész, akkor ott csak akkor fogadhatnak, ha beleférsz a keretbe és nem szorítod ezzel aki a területen belülieket

Fehérváron a megyei kórház nem egy kis kapacitású hely, a várólistájukat megnézve örülhetek, hogy ilyen hamar kaptam idõpontot, körülnézve más kórházak várólistáján, sajnos az általános sebészeti beavatkozásokra mindenhol sokat kell várni...

Nincs jelen

 

#859 2008-11-12 21:41

Norby1
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Akkor az már nem indok hogy gyerekek ez, mint ahogy írtad kizáródhat és nem igazán szeretném hogy életmentõ mûtét legyen.

De meg van a nagy ötlet az ilyen esetekre!

Lassan be kéne vezetni OKJ-s képzésbe az ehez hasonló apró (apró természetesen idézõjelben) beavatkozásokat és aki nem  szeretne várni hónapokat gyorsan elvégzi a tanfolyamot és otthon a család segédletével segít magán.Vagy akár az ELO segítségével levelezõ tanfolyamot végez és minden hónapba küldik a dvd mellékletet sérvmûtét otthon címmel hogy a témánál maradjak.

Nincs jelen

 

#860 2008-11-13 07:48

kbalu
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Sajnos mivel a sérv alapvetõ tulajdonsága, hogy kizáródhat, így nem vagyok kivétel :S Bármilyen sérved van, fenn áll a veszélye a kizáródásnak, mégis hónapokig vár mindenki sérvmûtétekre. A szép az egészben, hogy a legtöbbjét meg tudják csinálni egynaposban, csak Crohn-betegségben - mivel számos "mellékhatása" lehet a dolognak - csak bennfekvéssel és csak vágással csinálják, nem laparoszkóppal :-( De legalább rendberakják a sztómavágásom, mert eléggé csúnyára sikeredett a sipolymûtétnél.

No és persze még én döntsem el, hogy rakjanak-e be hálót vagy sem, kaptam 4 hónap gondolkodási idõt :-S Egyik oldal, hogy ha nem raknak be, akkor utána haskötõvel elméletileg megoldható, hogy ne legyen újra sérv, késõbb meg nagyon vigyázni kell rá, hogy nehogy meg legyen ott erõltetve (sajnos a hízás is "megeröltetés"), a másik oldal pedig, hogy ha beraknak egy hálót, az idegen test és mint olyan, alapból is sipolyképzõdés/tályog lehetõsége fenn áll bárkinél, sipolyozó Crohn-betegségnél pedig nõ ennek kockázata. Tehát vagy egy újabb sérvmûtét vagy egy újabb sipolymûtét lehet az egyenes következménye, ha meg marad így, akkor a kizáródás.

Bár a sebészdoki amikor ránézett, csak annyit kérdezett, hogy zavar-e, mert ha nem, nem szükséges feltétlenül megmûteni, mivel kicsi az esély a kizáródásra, csak ha nagyobb lenne a sérvkapu vagy ha nagyon-nagyon megerõltetném (azt meg ugye nem teszem). Aztán abba maradtunk, hogy esztétikailag nem vagyok egy szépségversenygyõztes így, úgyhogy mégis csak csinálják meg aztán lesz ami lesz.

Nincs jelen

 

#861 2008-11-14 23:15

Norby1
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Na Balu azt hiszem ez a 22-es csapdája. A 2sz@r közül válaszd ki a kisebbiket. De legalább nem hirtelen kell dönteni hanem van idõd átrágni a dolgot.
Nem tudom számít e de ha én lennék ebben a helyzetben akkor valszeg a hálós megoldást választanám.Szerintem az hogy a hasfalat ne erõltesük a mindennapi életben az elkerülhetetlen és talán a sipoly nem alakul ki ha mázlid van.

Nincs jelen

 

#862 2008-11-18 03:30

clió
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Sanvito!

Lehet, hogy félreértettelek: az írásaid alapján én ezek szerint tévesen ítéltelek meg. Ezért szeretek én személyesen vitatkozni, véleményt cserélni , mert akkor a metakommunikáció segít a helyes vélemény kialakításában.
Most úgy tûnik, hogy mind a ketten azonos célért kóüzdünk, csak különbözõ módon képzeljük el a megoldásokat. Ez nem baj, sõt kifejezetten jó!

Nincs jelen

 

#863 2008-11-18 03:35

clió
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Kbalu!

Remélem, márciusban már a Dobó is operálni fog, ha nem is a margitban, valahol máshol.
Drukkolok, hogy addig ne záródjon ki a sérved. Nem jártál mostanában a margitban? Még ott vannak dobó kollegái (hogy meddig, azt nem lehet tudni, mert szörnyû javaslatok is vannak az elképzelések között, hogy mi legyen a margit sebészetével. Hogy mi lesz a döntés, a héten igyekszem megtudni.) Nekem is sérvem van, de állítólag nem fenyeget akizáródás, ha eddig nem tette, talán nem is fogja...)
Én megértem, miért Veszprémet választottad...

Clió

Nincs jelen

 

#864 2008-11-18 03:44

clió
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Bocs, még annyit hogy dobóval is lehet konzultálni, a másik topikban (margit kh) beírtam az elérhetõségeit.
Azt meg szokni kell, hogy az orvos csak javasol, a beteg dönt!!  Ez van az egészségügyi törvényben, a betegjogok között. Egyre inkább ez lesz az általános, sok helyen már ma is így járnak el!
A jó megoldás az, hogy olyan orvost kell választani, akiben megbízik az ember, és akkor sokkal könnyebb dönteni. Hogy kell-e háló v. sem, ezt egy beteg nem tudja pontosan eldönteni, még ha minden cikket elolvasott is, mert nem orvos....
Egyesületünk fõ célkitûzése, hogy minden új információt és régit is eljuttatunk a betegekhez, mert csak a jól téjékozott beteg tud dönteni, betegségét "menedzselni". A baj csak az, hogy ezt fõleg a klubnapokon tesszük, a honlapunk is egyre jobb lesz, nem is beszélve robur honlapjáról, itt igazán minden fontos elolvasható.
Kérdés: mi van azokkal a betegekkel, akik nem jutnak internethez? (és õk vannak többen!!)
Jó lenne kiadványokat, betegtájékoztató füzeteket megjelentetni. Elsõnek tervezem - ha mégsem lesznek kijelölt centrumok, amire legalább annyi esély van, mint arra, hogy lesznek - hogy kiadnánk mi egy ajánlást, hogy kik a jó gasztroenterológusok és sebészek. Ez persze idõ, pénz, adatok és nem utolsó sorban a betegek együttmûködése, tapasztalatainak eljuttatása az egyesületünkhöz szükséges. Remélem, hogy egyszer, a közeljövõben megvalósul. Hogy igény lenne rá, legjobb bizonyíték ez a fórum...

Nincs jelen

 

#865 2008-11-19 07:26

aiolosz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Kesik az egeszsegugy atalakitasa
Clio, legyszives kommentald ezt a hirt

Nincs jelen

 

#866 2008-11-19 15:31

aiolosz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Nincs jelen

 

#867 2008-11-19 16:21

kbalu
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

aiolosz:

na és mi lesz az egészbõl? a beidézett anyukák nem fognak tanúskodni a dokik ellen, mert amúgy meg voltak elégedve az ellátással és bizonyára szeretnének még ugyanott szülni :(

clió:

lehet a sok infó között elvesztél, de nem Veszprémbe megyek, hanem Székesfehérvárra, oda tartozom területileg, hál' istennek a helyi "mészárlást" a városunkban már csak egynapos bohóckodás formájában ûzik, területen kívül meg ugyebár most akkor láthatnak el, ha területen belülieket ezzel nem szorítok ki (nem is akarnék, semmi baj a megyei kórházzal, csak ez az iszonyat hosszú várólista)

nem beszéltem a Margitban senkivel (õszintén szólva nem bízott ott másban :S), de még a mûtétem idején tavasszal tájékoztatott Dobó, hogy valószínûsíthetõ fél éven belül a sérv és azt valószínûleg õk már nem tudják vállalni, amit meg is értek, elsõ az IBD mûtét és nem is venném el senki elõl a helyet a kis rutinmûtétemmel, még ha az csak 3-4 napig tart, akkor sem, örüljünk, hogy van még lehetõség IBD-t profin mûteni

de amúgy Dobó is vázolta ugyanezeket a lehetõségeket anno, hogy a sérvnél a beültetett háló nem túl szerencsés, de sokszor elkerülhetetlen és az itteni sebész is úgy vázolta, hogy eldönthetem, akarok-e hálót, vagy tudom-e vállalni az esetleg több hónapos haskötõ szigorú viselését, de ha úgy látják, hogy nincs más választás odabenn, akkor akármit is szeretnék, lesz háló, de ezt így kívülrõl nem tudja megmondani, csak lehetõségem van az elkerülésére, lévén sipolyozó Crohnom van, tehát figyelembe veszik, hogy ne okozzanak felesleges plusz mûtétet

és a legszebb a dologban, hogy ugyanez magánklinikán "testbarát" hálóval egynaposban is megoldható, potom félmillió körüli összköltségért :S

az egyesület célkitüzése jó, csak haladást nem látok (látunk?) ez ügyben... a klubnap egy szép dolog, de nem feltétlen abban a formában, ahogy most tartjátok: fõváros központú és hétköznap van, nem csoda, ha a csak a betegek töredéke tud eljutni rá (én is kapom rendszeresen a meghívót a számomra lehetetlen idõpontban tartott klubfoglalkozásra)

ráadásul sokan az egyesület létezésérõl sem tudnak :(

ott lenne a helye minden gasztrorendelõben legalább egy platátotoknak, hogy léteztek, segítetek, stb.
a kiadványok se rossz gondolat, ha van rá anyagi fedezet, sztem az egyesületben találnátok bõven "aktivistát", akik szívesen elvinnék a következõ orvoslátogatásra az anyagot a rendelõkbe, és nem hiszem, hogy bármelyik gasztroenterológián elleneznék ezt

Szerkesztette: kbalu (2008-11-19 16:21)

Nincs jelen

 

#868 2008-11-19 17:47

aiolosz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

kbalu írta:

aiolosz:
na és mi lesz az egészbõl? a beidézett anyukák nem fognak tanúskodni a dokik ellen, mert amúgy meg voltak elégedve az ellátással és bizonyára szeretnének még ugyanott szülni :(

kbalu, ertelek, helybol en is igy gondolom, de azert vannak kismamak, akik maskeppen gondoljak...
Egy-ket hozzaszolas a Nlcafe forumarol:

"ne legyen Neked kínos, ahogy mondod!
Ha hálapénzt kérni nem volt kínos neki... sarokba szorítani az embert, kényszerhelyzetbe hozni, miközben tudja a következményeit is... ezekre kell gondolni!
Neked kötelességed megjelenni a bíróságon, ez már nem Tõled függ, ne Magad hibáztasd, derüljön ki az igazság, az a lényeg, legalább példát mutat"

"Azt mondta a dokim, akinél szültem, hogy 5000 Ft. lesz, és az orvosoknak kell fizetni igy is történt, bár az orvosok meg háritottak, "zavarba jöttek" majd eltették. Ez volt.
De nem akarok én ezért ellenük bármit tenni, hazudni viszont még sokkal kisebb dolgokban sem tudok."

"Bár én nem sortárs vagyok, de azt el tudom mondani, hogy az ÁEK-ben vannak olyan orvosok, akik régen a Honvédkórházban dolgoztak és hivatásos katonák. Õk katonai bûncselekményeket is elkövethetnek (pl. hivatali hatalommal visszaélés), és a katonai bûncselekményeket a Katonai Ügyészség nyomozza.
Az, hogy fizetni kell az EDA-ért nagyon durva."

Nincs jelen

 

#869 2008-11-23 05:46

clió
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Aiolosz!

Bocs, hogy csak most reagálok, de most tévedtem ide. Mélységesen egyetértek a javaslatoddal, kár, hogy nem ez valósult meg, de tiszteletben tartom mindenki véleményét és döntését.
Bár az orvost keresek egyuttal a kórházat is jelenti, de mégsem ugyan az. Mert akinek nincs orvosa, lakóhelyéhez közeli ellátást/kórházat keres, ez érthetõ. És azon belül orvost. Mégis csak kellene egy ilyen kiadvány, ezt már sokan támogatják, Te még nem reagáltál erre, bár nagyon érdekelne a véleményed és a tapasztalataid.
Most már eldölt, hogy regionális ellátásszervezés lesz, ebben az esetben még fontosabb a téma, mint valaha.
A szabad orvos/intézményválasztás megmarad ugyan, de adminisztratíve nehézkes a lebonyolítása. Ezért kellene elérnünk, hogy kijelölt centrumok legyenek. Természetesen aki akar, mehet bárhová, ez nem lenne kötelezõ, de egy ajánlás - elsõsorban a betegeknek és a háziorvosoknak, és azoknak a gasztrosoknak, sebészeknek, akik azt hiszik magukról, hogy tudják a gyulladásos bélbetegeket kezelni, az eredmények meg mást mutatnak.

Lehet, hogy nem jó topikban írtam, akkor helyezd el oda, ahová szerinted való.

Clió

Nincs jelen

 

#870 2008-11-24 05:47

clió
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Bocs, csak most tudok eleget tenni kérésednek, mert vizsgáztam az ELTE-n, meg még sok egyéb. Röviden: már nem tudom, mit mondjak: az biztos, hogy a cikk helyesen közli a tényállást, én is így tudom. Ebbõl kiolvasható, hogy nagy az "ellenszél" a holdinggal szemben, különféle lobbik -többféle megoldás. Jó lenne, ha végre az egészségügyet szakmaként kezelnék és nem politikai játszmák eszköze lenne. Itt mindenki mindenbe beleszól és - úgy tûnik - az erõk kioltják egymást, azért nincs haladás. Pedig ha valaha, akkor most tényleg meglenne az esély egy jól mûködõ egészségügyi ellátórendszer létrehozására. Pénteken voltam  a Britt Nagykövetségen rendezett egészség-gazdaságtani szimpóziumot. Itt is az derült  ki, hogy minden fontos ember tudja, mit kellene csinálni, és mégsem történik érdemi változás, csak a székletet passzírozzák évek óta.

Röviden ennyit. Az IBD centrumok ügye még nem haladt elõre, remélem, a héten többet megtudok.

Clió

Nincs jelen

 

#871 2008-11-24 05:56

clió
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Átnéztem az index szép új világát. Hát, mit mondjak....
Remélem, a helyzet nem ennyire rossz, csak a sajtó a negatív hírekre ugrik. Persze az egészségügyben egyetlen eset is felháborító a bemutattottak közül.
Egyre több telefont kapok, hogy a gasztros vizsgálatoknál is várni kell 2-3 hetet (UH,endoszkópos vizsgálatok ) és még többet a drága vizsgálatokra (CT, MR). Mindenkinek azt ajánlottam, forduljanak a felügyelethez, mert egy aktív IBD-nál nem lehet heteket, hónapokat várni: itt a lényeg az idõben megkezdett hatásos kezelés fellángolás esetén!

Azt hiszem, lassan az egyesületünknek is jelezni kell a problémát a felügyeletnél. Ha az IBD-centrum ügynek vége, ezzel - és még az intézmények/orvosok ajánlásával, mert az orvost keresek rovatot olvasgatva, erre nagy igény lenne.

Clió

Nincs jelen

 

#872 2008-11-24 10:30

Ede
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Kedves Drága Emberek! Természetesen, amiben politika van, annál sok jóra nem lehet számítani (lehet az eü, közoktatás, mit mondjak még? Mindenki tudja úgyis). A baj mindezzel az, hogy olyan mértékû óóóóóóóóóóóóóóóóriási érdeksérelmek állhatnak a háttérben (és ugye most tudjátok, hogy nem rólunk beszélek???), amelyeket ha megbolygatnak, háááááááááááááááát, már kisebb dolgok miatt is haltak meg emberek (de távol álljon tõlem, hogy gyanúsítgatnék, vagy összeesküvés elméleteket gyártanék). Csak hogy az ember ne feledje látni azt, hogy ami az egyiknek (és akkor a beteg az utolsó, sajnos) jó, az már a másiknál komoly pénzügyi érdekeket sért. És eközött lavírozni.... háááááááááááááát (megintcsak, bár tudom, hogy ismétlem magamat) és ilyen intézkedéseket felvállalni... gyengén és egyszerûen szólva: nem egyszerû, de hátha... Kitartást hozzá mindenkinek....
Amúgy az biztos, hogy nagyon-nagyon jó javaslat, hogy a gasztros centrumokban (ahol amúgy is óóóórákat vár az ember) egy jól elhelyezett figyelem-felkeltõ plakát a fontos elérhetõségekkel és csábítással, hihetetlen jót tenne (bár azt is tudom, hogy ez már csak anyagilag is elég sok, de...) ha esetleg terjesztésben kell segítség, szerintem itt vagyunk annyiféle helyrõl, hogy esetleg megoldható már csak azzal is, hogy ha kontrollra megyünk és elõtte telefonon vagy emilben lezsírozódik, hogy el tudjuk vinni, nem? :D
szép napot!!!

Nincs jelen

 

#873 2008-12-08 03:09

clió
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Ede!

Az ötleted nagyon jó. Hamarosan össze kellene állítanunk, hogy régiónként (de jobb lenne megyénként is) hol vannak azok a gasztroenterológusok, sebészek, pszichológusok, bõrgyógyászok, reutamológusok, stb. akik tapasztaltak a gyulladásos bélbetegek kezelésében, és valamilyen formában eljuttatnánk a betegeknek.
Persze, ez csak ajánlás lenne, bárki, aki másik dokiban bízik, természetesen mehetne továbbra is hozzá. A szabad orvosválasztáshoz feltétlenül ragaszkodnunk kell, ez szerintem nagyon fontos.

clió

Nincs jelen

 

#874 2008-12-08 10:05

Ede
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Szia, Clió,
én nem az adott orvosok menedzselésére gondoltam, a jóhír úgyis "szájról-szájra" terjed, a rossz az meg, mint a pestis, ahhoz nem is feltétlenül kell az internet...
Viszont ami pár hsz-szel korábban felmerült, hogy aki nem internet elérhetõ, honnan tudjon hozzájutni legalább "irányjelzõ" információkra, hogy hol tájékozódhat, mik esetleg a nagyon-nagyon fontos témakörök (hiszen már csak a betegséggel konkrétan foglalkozó topikok forgalmából leszûrhetõ, hogy milyen fontossági sorrendben jelennek meg a témakörök [azaz, melyik a leglátogatottabb, tehát statisztikailag valamennyire modellezhetõ, hogy a mi kis közösségünket egy mintacsoportnak tekintve, melyik kérdéskör a "leghomályabb", stb.], ilyesmire gondoltam. És ha már van egy szám, akkor ott tudnak érdeklõdni. Ráadásul, ha ez a rendelõben akár az asszisztensek, akár az orvosok "fejébe" is eljut {merthogy mondjuk nap mint nap bámulniuk kell a plakátot, illetve jártukban keltükben látják, olvassák, az egyszercsak beépül a tudatukba, és esetleg más irányba terelik az õ információszolgáltatási módjukat is}....
Úgyhogy fontosnak tartom még egyszer jelezni, hogy nem arra gondoltam, hogy Dr.lukija9fgöasdüfsdaó vagy Dr. jafsdõpöafsdüöasfdafsd a jó orvos és ajánljuk, hanem hogy "Te Drága Beteg!! Itt tájékozódhatsz és ilyesmivel is tessék foglalkozni....". Halihó és szép napot!!!

Nincs jelen

 

#875 2008-12-22 12:01

clió
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Szia Ede!

Egy zöld v. kék számra gondoltál, ahol minden információt megkaphat az érdeklõdõ?
Ha igen, ez sem rossz ötlet, az egyesületnek javasolni fogom, hogy csináljuk meg.
Ha nem erre gondoltál, akkor bocs, még mindíg nem értem konkrétan, hogy mire is lenne szükség.
Mert teljesen mást jelent a betegek gondja-baja, és megint mást hogy az orvosok is tájékozódhassasnak. Ez utóbbi - a háziorvosoknak kellene tudni, hová kell beutalni a beteget vizsgálatra, ill. kórházba - megint mást jelent, a kettõ nem azonos, szerintem.

Üdv:

Clió

Nincs jelen

 

#876 2008-12-22 16:41

aiolosz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Nem vegleges tudnivalok az u.n. "Egeszsegugyi centrumok"-rol, Humira es Remicad keszitmenyek alkalmazasarol  Crohn-betegseg es colitis ulceros eseten
Ez egy excel file, alul kell megkeresni a crohn, colitis munkalapját.
Clio (Odor Bea) uzenete:
"Légy szíves, tedd fel a humira, remicade topikba, azzal, hogy lehet, hogy még nem véglegesek a centrumok, de a receptre történõ felirás - 300 ft dobozdíj fizetése - igen !!
Ide is beraktam, mert a Egszsegugyi Centrumok temat is erinti.
FONTOS !
Excel program szukseges a megnyitashoz !

Nincs jelen

 

#877 2009-04-15 16:13

clió
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Úgy tûnik, ez a topik meghalt, de azért ide is beírom a jó hírt: Dobó, Benyó Bodrogi dokik mától elérhetõk a Daymed magánkórházban. Itt - sajnos - csak egynapos sebészet, proktólógia van, ami minket érdekelhet, de ez is több, mint a semmi. Konzultációs lehetõség is van, nem is barátságtalan áron...
Minden információt itt találtok: www.daymedical.hu

Clió

Nincs jelen

 

#878 2009-08-09 08:28

Breki
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Említettétek hogy mennyit kell várni egy CT,vagy MR vizsgálatra.
Ajánlom ezt a helyet,beutalóval is fogadnak téritésmentesen.
http://www.raditec.hu/vizsgalataink.html
Hétfõn odatelefonáltam szombaton már mehetem is,és vasárnap kezemben volt az eredmény!

Nincs jelen

 

#879 2009-08-09 08:42

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Kicsit drágák, hisz fizetünk egy csomó pénzt az "ingyenes" ellátásért. :)

Nincs jelen

 

#880 2009-08-09 08:44

Breki
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Ha beutalóval mész,a TB fizeti nem te,az árak azokra vonatkoznak akik magán uton akarják megcsináltatni

Nincs jelen

 

#881 2009-08-09 12:40

Dorci
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Elég nagy szerencséd volt Breki,mert én is oda szoktam járni TB-s dologra,de volt amikor 2 hónapot kellett várnom a soromra,bezeg a fizetõst rögtön csinálják!

Nincs jelen

 

#882 2009-08-09 13:43

Breki
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Huhh akkor tényleg nagy szerencsém volt.
Pedig még mondta is,hogy náluk nincs nagy kivárási idõ,és õ ajánlotta h vigyek beutalót,ne kelljen fizetnem..

Nincs jelen

 

#883 2011-01-14 08:06

Ottó
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Sziasztok kedves betegtársak!

   Most aktuális nekem kontrollra mennem a miskolci megyei kórházba Dr. Grenda Andor orvoshoz.
Fél év után, mivel legutóbb augusztusban voltam nála. Elõször mentem a háziorvosmhoz, hogy kérjek gyógyszert (Pentasa) meg beutalót a szakorvoshoz. Gyógyszert nem tudott írni, mert lejárt a szakorvosi engedély. Aztán megyek idõpontot kérni a beutalóval a megyei kórház adminisztrációjára. Itt közlik velem, hogy menjek vérvételre (erre egyébként kértem beutalót már a háziorvosomtól) és hasi UH-ra, mert ezek nélkül nem ad idõpontot a szakorvoshoz.
   Aztán vissza a háziorvosomhoz UH beutalóért, majd a vizsgálatok és utána a szakorvos.
Hallottatok már ilyen hülyeséget??? Nem a szakorvosom dönti el, hogy kell-e UH? Az országban másutt is így megy? Vagy ahány ház annyi szokás? Esetleg a fél éves idõköz miatt kell az ultrahang? Nektek hogy megy ez a sok kötelezõ kör az orvoshoz járással? Ha a munkahelyem nem lenne rugalmas, akkor mehetnék az orvosomhoz magánrendelésre kontrollra, lehet annyi pénzt megérne, mert minden simán menne...

Nincs jelen

 

#884 2011-01-14 10:55

Marthuska
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Szia Ottó! Remélem nem találtak ki valami új módit megint, mert nem így megy.
Megkérem a gasztroenterológiára az idõpontot telefonon, de elõtte vagy két hónappal ajánlatos már szólni. Megkérem a laborba is az idõpontot, oda is jópár héttel elõtte, úgy hogy egy hétnél ne legyen régebbi a vérkép, amire megyek. A laborba azt a papírt viszem, amit féléve a gasztrón adtak. Ezt már elõre mindig odaadják. Majd megyek a megbeszélt idõpontra a gasztróra. Elõtte bejelentkezem a betegfelvételi irodán, beutaló nélkül! Csak a gasztro ambuláns papírt kell megmutatni. Nekik van egy listájuk arról, hogy kinek van arra a napra idõpontja a gasztróra.

Szerkesztette: Marthuska (2011-01-14 10:57)

Nincs jelen

 

#885 2011-01-14 11:04

én
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Ottó! Ahogy olvaslak téged és Marthuskát, elmondhatom, hogy ahány ház, annyi szokás. Szerintem érdeklõdj azoktól, akik Miskolcra járnak gasztróra. Ahova én járok, ott egész mások a szokások. Nem kell labor idõpont, ha megyek a gasztróra és úgy látják, hogy kell vérvétel, akkor azonnal odaküldenek, nem kell idõpont. Hozzáteszem, a MÁV kórházban van a gasztró osztálynak saját laborja, ahol délelõtt bármikor leveszik a vért. Reggel többet kell várni, késõbb már alig vannak. És itt sem kell beutaló a gasztróra, elég az ambuláns lap, persze ez a "törzsvendégekre" vonatkozik.

Nincs jelen

 

#886 2011-01-14 13:49

Lisa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Szia Ottó!

Velem a múltkor a megyeibe az asszisztens (vagy idõpontos) amiatt cirkuszolt és nem akart idõpontot adni, hogy nem tudtam megmondani, hogy ajánlás kell-e vagy sem.
Mondom nem tudom, hogy mikor jár/járt le az ajánlásom, de majd megnézzük fõorvosnõvel és akkor ír nekem.
Persze egybõl azt mondta, hogy ha biztosan nem tudom, hogy lejárt-e akkor nem fog tudni írni ajánlást.
Már az agyamat elöntötte a sûrû lila köd, és mondtam, hogy akkor egy nyavalyás idõpontot adjon nem kérek szakorvosi ajánlást.
Bementem és persze, hogy a dokinõm adott ajánlást minden féle elõre bejelentés nélkül.
Nem szabad hagynod Magad, kérsz egy idõpontot, mert crohn beteg vagy, mondjad, hogy Te nem mész felesleges sugárzásokra, csak akkor ha Grenda küldd.
Le kell ordítani a hajukat, mert azt hiszik, hogy majd Õk fogják megmondani, hogy milyen vizsgálat kell.
Rendben van ha ezt az orvos kéri, akkor HA a fõorvosod fogja mondani, hogy Kedves Ottó ezek után ha jön hozzon véreredményt, UH eredményt, meg mittudoménmit, addig meg ne vidd csak a véreredményt.
Én pl. mindig anélkül megyek, és majd elküld a fõorvosnõ ha gondolja, ha meg lebeszélem akkor nem.
Elnézést ha kicsit hosszúra sikeredtem, de tényleg felbosszantanak, az ottani elõjegyzéses emberkék....

Most mégegyszer visszaolvastam amit írtál, és mi van akkor amikor telefonálok, és kérdni az eredményeket, megvan, persze, hogy megvan b..zmeg, csak add már azz az idõpontot.
Akkor sem ad idõpontot vagy mi?
Ha a dokid mondja akkor oké, de addig...

Nincs jelen

 

#887 2011-01-14 20:04

szliva
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Sziasztok.

HÁt Ezt Nem Értem Milyen AjÁnlÁsrol BeszÉltek!ez Mire Kell?
Én Is MÁvba JÁrok VidÉkrÖl,És Telefonon IdÖpontot KÉrek,de Semmit Nem KÉrdeznek,csak MondjÁk Az IdÖpontot.itthon ElÖtte Egy HÉttel VÉrt Vetetek,És HÁzidokimmal Megiratom A Beutalom.megyek IdÖpontra,beutaloval,vÉreredmÉnnyel,bejelentkezem,És Ennyi.
Valaki RÉszleteznÉ Az AjÁnlÁst!!!?.

KÖszÖnÖm.

Szilvi

KÖszÖnÖm

Nincs jelen

 

#888 2011-01-14 20:42

én
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

szliva! Az ajánlást a gasztrós doki írja a háziorvosnak, hogy ne kelljen gyakran sorban állnod a gasztrón. Erre az ajánlásra tud a háziorvosod neked kedvezményesen fölírni gyógyszereket. A MÁV-ban van külön labor a gasztró osztálynak, tõlem sose kérnek külsõ vérvételt, mindig ott veszik le.

Nincs jelen

 

#889 2011-01-14 20:54

Veroniks22
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Szliva!

Lehet, hogy az ajánlás javaslatként ismerõsebb Neked. Legalábbis mi így hívjuk, s nekünk ezt írják rá.

V.

Nincs jelen

 

#890 2011-01-19 15:41

Ottó
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Sziasztok kedves mindannyian!

   Jó fiúként már van vérképem (jónak mondható, hemoglobin és vas értékek jók, a fehérvérsejtszám és a trombocitaszám alacsony) és az UH-ra van idõpontom. Majd utána Grenda doktorhoz, úgyhogy õrölnek az egészségügy malmainak kerekei. Csak ez a beosztás fura ugyanis azon a napon amikor megyek a szakorvoshoz, nem 100%, hogy Grenda doktor lesz ott, pedig már 8,5 éve hozzá járok...

Nincs jelen

 

#891 2011-01-30 11:05

clió
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Kedves Ottó!

Jelenleg nagy a káosz az egészségügyben:" Mindenki másképp csinálja" - szerencsére nem tartják be az agyament jogszabályokat (legalább is a jobb helyeken).
Hamarosan (?) változni fog a helyzet, legalább is a SE Gyógyuló egészségügy c. vitairat kapcsán reménykedem.
Eddig minden az abban foglaltak szerint halad. Én az egészségügyi államtitkár több elõadását hallottam már, és személyes véleményem az, hogy nagyon betegcentrikus, jól látja, hogy milyen "disznóólat" hagyott rá az elõzõ egészségügyi kormányzat, és azt is, hogy a költségvetés jelenlegi állapotát figyelembe véve, milyen eszközökkel lehet egy hatékony, esélyegyenlõséget biztositó ellátórendszert kialakítani. 

Ami Veled történt, az nem más, mint "bevételszerzési akciója" a szolgáltatónak. A kedvezménnyel történõ gyógyszerfelírási javaslatnak nem feltétele sem a labor, sem az UH (ezt nem is értem, hiszen ez a vizsgálat még a betegség státuszának felmérésére sem alkalmas, hiszen nem ad információt a bél "belsejérõl", a nyálkahártya állapotáról.) 

Már nem merek javasolni Neked semmit, mert - úgy tûnik, "feketebárány "lettem a fórumon.
Lisának teljesen igaza van: a "sarkunkra "kell állni, ismerni kell a jogainkat - egészségügyi tv. és a hozzá kapcsolódó végrehajtási rendeletek - akkor nem tudnak félrevezetni bennünket.

Clió

Nincs jelen

 

#892 2011-01-30 11:56

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Drága Clió!
Javasolj csak nyugodtan te azért a sûrûben vagy ismered  a dörgést! S nem vagy fekete barika!
Legyen szép napotok!

Nincs jelen

 

#893 2011-01-30 18:09

marcsi0727
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Kedves Clió,

Ha valóban az érdekeinket képviselnéd, akkor nem rettegne a betegtársaink 98%-a, hogy mibõl fog ezután megélni. Ez a kormány eddig csak ártott nekünk én nem használt. Ez érvényes a rokkantnyugdíjasokra, a rehabosokra és mindekire, aki valamilyen formában adót és járulékot fizet. A 9,8 millió magyar állampolgárból 9,6 millió hátrányosabb helyzetben van 2010 májusa óta, a maradék a slepp, aki hasznot húz.
Vagy tedd a dolgod és valóban képviseld az érdekeinket, vagy ne is szólj. Másnak is vannak befolyásos, magasrangú ismerõsei, barátai, nem csak neked. Ezért nem kell nagy arccal villogni.

Nincs jelen

 

#894 2011-01-30 18:49

aiolosz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak


Kedves Clio és Marcsi ! Olvassátok el a szabályzat 7. pontját. Nos, ezt sértettétek meg mindketten ;) Nem törlöm a hozzászólásotokat, mert akkor nem tudnám érthetõen elmondani a véleményem, ami az, hogy az elmúlt 20 év egészségügyi kormányzata nekünk, tényleg beteg embereknek, több kárt okozott, mint hasznot hajtott és ezért szégyelljék magukat
Persze ez a vélemény is szubjektív, mert lehet, hogy van olyan betegtársunk, aki közben milliomos lett az egészségügyi intézkedések hatására.
Ennyi... több ilyen hozzászólást nem szeretnék itt látni, mert azonnal törölni fogom. Ez nem egy politikai vitafórum, aki eddig nem tudta volna.
Ja, az én szövegemet sem kell kommentálni.
Köszönöm.

Nincs jelen

 

#895 2011-01-31 19:22

kadarv
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Sziasztok!

Beszéltem az orvosommal. Olyat tudtam meg a Szent Imre kórházról, ami azt gondolom nagyon fontos, hogy mindenki tudja, aki területileg nem oda tartozik, de az orvosa ott dolgozik.

"Amennyiben Ön az állapotának korrekt megítéléséhez kórházi szakorvosa által szükségesnek tartott vizsgálatokat kórházunkban kívánja elvégeztetni, arra - mivel szabad OEP támogatott kapacitással nem rendelkezünk -, csak a Kórház Térítéses Betegellátási Szabályzata alapján, az abban szereplõ árjegyzék szerint, fizetési kötelezettség vállalása mellett van lehetõség." (forrás: http://www.szentimrekorhaz.hu/en/prakti … tudni.html )

Így nekem a kolonoszkópiáért fizetnem kell! (Nekem azt mondta a dokim, hogy kb. 100 ezer, mivel én altatásban kérem, bár hogy õszinte legyek nem tudom ez mennyire reális.)

Nincs jelen

 

#896 2011-01-31 19:57

Breki
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Mit mondjak ez csodálatos...Aki Mucsajcsörögén él,és szegény az haljon meg,ne kelljen má rá költeni..de ez még csak a kezdet sajnos.Most jön a gyógyszertámogatások megvonása.
Gondolom akkor a késõbbiekben majd az ORFI be se járhatok mint "vidéki"

Szerkesztette: Breki (2011-01-31 21:12)

Nincs jelen

 

#897 2011-02-01 08:32

Tim72
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Sziasztok!

Hát ez tényleg érdekes. Én magánrendelõben tokkal-vonóval (altatás aneszteziológus felügyeletével, 4 szövettani mintavétellel) 70.000,- ft-ból szoktam megúszni a colonoszkópiát. Miért drágább a kórházban elvégzett?

Nincs jelen

 

#898 2011-02-01 10:29

clió
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Kedves Kadarv!

Sajnos a kórház a jelenleg érvényes jogszabályok (figyelem: ez még 2010. májusa elõtt lépett életbe!!!)  legocsmányabb értelmezése alapján járt el. A jobb helyeken még fogadnak - esetleg beutaló kell hozzá - területen kívüli betegeket is TB-alapon. A Tétényi (ma Szent Imre) ezek szerint nem ilyen. Köszi, hogy megírtad, így legalább megtudják a betegtársak is ezt a fontos infót. Az a szomorú, hogy ennek a kórháznak jó esélye van (a másik a János, brrrr) arra hogy Budapesten az egyik nagytérségi központ legyen (l. SE Gyógyuló Magyarország - az egészségügy átalakításáról szóló vitaanyag: Budapesten 3 központ lesz, abból egy Budán, kettõ Pesten. Ez még változhat, éppen a napokban vették le a Fõvárosi Közgyûlés napirendjérõl a budapesti - önkormányzati tulajdonban lévõ kórházak "sorsát"

Clió

Aiolosz!

Ezt is törölni fogod? Nem leszek meglepve....

Nincs jelen

 

#899 2011-02-06 10:42

kadarv
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Sziasztok!

Tim72-nem tudom sajnos a pontos árát még. Megbeszéltük a dokimmal hogy lemegyek a Tatán lévõ magánrendelésére, mert ott jóval olcsóbb.

Clio a jogszabályok azért is vannak, hogy legyen rá lehetõség megváltoztatni "azemberek" kérése, igénye szerint.  A kórházat nagyon szépen kezdik felújítani. Bizonyos esetekben, ha hoz beutalót ellátják, csak abban az esetben nem, ha "mennyiben Ön az állapotának korrekt megítéléséhez kórházi szakorvosa által szükségesnek tartott vizsgálatokat kórházunkban kívánja elvégeztetni" (bár hogy ez mit takar, gondolom orvos dönti el)

Üdv.

Nincs jelen

 

#900 2011-02-06 12:49

Ede
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Sziasztok! A Szent Imrében van egy ilyen irány, ezt jelezte is számomra az orvos, most éppen azon gondolkodom, hogy keresek az ellátási körzetbõl egy jóbarátot, akihez bejelentkezek ideiglenesen, hogy ne okozzon neki problémát (mármint az orvosnak). Kadarvnak abban ténylegesen igaza van, hogy érdekképviseleten keresztül van rá mód, hogy jogszabályt változtassanak, de például a kórházaknál hiába házal bárki, egyszerûen nem az õ kompetenciájuk. Meg kell keresni a jogi útját és annak mentén cselekedni, ha a háborgásnál többre lehet és van mód, akarat energiát fordítani.
Szép napot! E

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB