#151 2007-03-08 17:52

kbalu
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

hát kihirdették... a Margitba már nem kell mennünk áprilistól....
remélem egész életében csuklik a miniszter úr...

http://www.eum.hu/index.php?akt_menu=5117

Nincs jelen

#152 2007-03-08 17:54

Szuszidi
Tag

Kedves sors társaim!
Hát meg van a döntés! Mindenki az illetékes korházba kell mennie! Ha jól emlékszem (ugye az ideg megevett) április 1 ig lehet szabadón menni utána 30% max 100 000 Ft! Hajrá!! :(

Nincs jelen

#153 2007-03-08 18:19

barna-by
Tag

hát ez sz.pás!
a poén az, hoyg a legkisebb beavatkozás nálunk vizsgálatokkal együtt több mint 100rongy! Lehet a zsebbe nyúlni megint...duplán...

Nincs jelen

#154 2007-03-08 18:52

Robur
Admin (Crohn)
Hely: Bp
Regisztrálva: 2004-01-05
Írások: 645

TÜNTETÉS A MARGIT KÓRHÁZÉRT március 9-én pénteken 17 órakor, a kórház elõtt. III. ker. Bécsi út 123.
Aki azt szeretné, hogy továbbra is a Margit Kórházban kezeljék, operálják - ne a területileg illetékes (egyetlen) kórházba kerüljön, ahol nem biztos, hogy megfelelõen tudják majd kezelni - az jöjjön el! Eddig nekünk segítettek a kórház orvosai és nõvérei - most rajtunk a sor!

Nincs jelen

#155 2007-03-08 19:36

clió
Tag

Mindenkinek!

www.eum.hu- megnézhetitek: a kormány - közelebbrõl ML - megszüntette a Margit Kórházban a sebészetet (és még mást is). Hát ezért kell elmennünk holnap a tüntetésre!! Vannak még csodák, a kórház fõvárosi önkormányzat tulajdonában van, õk felelnek a lakosság eü. ellátásáért.....Vannak még csodák.

Nincs jelen

#156 2007-03-09 02:41

aiolosz
Tag

+kisereletem a Napkelte figyelmet felkelteni a holnapi tuntetesre es a mi sanyaru helyzetunkre....
Mirol ismerjuk + egymast a holnapi tuntetesen ?

Nincs jelen

#157 2007-03-09 06:01

clió
Tag

Aiolosz!

A Nap-Kelte szuper lenne!!! Köszi. Úgy tudom, a tüntetést a 3. kerületi polgármesteri hivatal szervezi. Ez minket nem kell, hogy befolyásoljon, nincs jobb meg baloldali beteg, csak egyszerüen beteg van!!!
A kérdésed tökéletes: én is gondoltam rá, hogy valamilyen IBD- betegek felíratu transzparenst kellene készíteni, de sem idõm, sem képességem nincs rá...
Aki hallja, adja át! Szabad a pálya....

Mobil lesz nálam, elõbb oda megyek, remélem meg tudom gyõzni a szervezõket, hogy mi, betegek is szót kapjunk. A szervezésrõl nincs semmi információm.

Nincs jelen

#158 2007-03-09 06:10

clió
Tag

Mindenki!

A minisztérium honlapján hasznos olvasnivaló van. E szerint kínálkozik i esély, ha nem is a Margit megmentésére (de ezt sem adtuk fel), legalább arra, hogy ne 100 ezerért mehessünk csak az általunk választott orvoshoz. Öszintén remélem, Dobó is köztük lesz.
(Dóri:  megosztod  már velünk ,  mit súgott a fõnõvér?) Vagy ez csak március 22-e után hozható nyilvánosságra?
Már nagy zúûrzavar van a fejemben, annyi változat volt, ráadásul a tájékoztatóban is vannak egymásnak ellentmondó magyarázatok. Látszik, hogy utolsó percben gondolták meg magukat...

Nincs jelen

#159 2007-03-09 06:18

clió
Tag

Kblau, Barna-by, Szuszidi és minden együttérzõ, érdeklõdõ  és fõleg érdekelt Betegtársunk!

A remény hal meg utoljára!!! Amig nem kerül pont az i-re, addig küzdünk. A Fõvárosi Önkormányzat a Margit tulajdonosa, bár azt hiszem, abba nem lesz beleszólása, hogy melyik korházba hány ágy lesz, ezt hírdette ki ML tegnap. Bár ki tudja. Manapság minden és annak az ellenkezõje is megtörténhet!!!

Nincs jelen

#160 2007-03-09 21:15

grunfeld
Tag

sziasztok,

most néztem meg a www.terapia2007.hu-n a XI. kerület melyik kórházhoz tartozik gasztroenterológia szempontjából.  Legnagyobb megdöbbenésemre a Szent Margit kórházat mutatja. Nem arról volt szó, hogy ott megszûnik a gasztroenterológia? Ha jelenleg nem oda járok ambuláns ellátásra, akkor ha esetleg kórházba kerülök, akkor ott egy idegen doki fog kezelni? Feltéve, hogy nem akarok 30%-ot fizetni?

üdv, grunfeld

Nincs jelen

#161 2007-03-09 22:30

pasek
Tag

Grunfeld!
Néztem ma az Ablak c mûsort, mert odatévedtem. Figyelni kezdtem, mert arról volt szó a beharangozóban, hogy a crohn-miért nem számít krónikus betegségnek, holott az orvosi szakma ezt a betegséget és a colitist is krónikus betegségnek tartja.
Egy (számomra) keves antipatikus hölgy - aki többször is szerepel manapság a képernyõn - a következõ dolgokat  igyekezett lekommunikálni:
(nekem ez jött le belõle)

Ha kórházba kell kerülnöd, akkor valszeg beutalóval mész (mer ha nem, fizetsz, ahogy írtad 30%-ot, de max. 100eHUF - azt nem tudom, hogy alkalmanként, havonta, évente, vagy hogy)

A colitis és a crohn azért nem tartozik a krónikus betegségek közé, mert csak az számít krónikus betegségnek, amit õk a listára vettek. Így jártunk. Azt nem tudta megmondani, kogy konkrétan ebben az ügyben történhet e mûködés közbeni finombeállítás, diplomatikusan azt mondta, hogy mérlegelni fognak. Hogy pontosan mi alapján, azt ugye nem tudni. (Valami alapján akkor is mérlegeltek, amikor minket kihagytak...)

Azt meg asszem a neten olvastam valahol, hogy aki 2007 jan. 1 elõtt kezelésre járt valahova, az megteheti, hogy oda jár ezen túl is, mint eddig. Díjakról sajnos nem tudok pontosat, vészmadárkodni meg nem akarok.

Az önkormányzatos néni arcára meg elõre kíváncsi vagyok, mikor beállítok a 21. cetlimmel. Ha lehet 21 után darabonként megyek :) . Bár jó lenne 20 alatt megúszni, mer akkor jól vagyok :)

Nincs jelen

#162 2007-03-10 04:11

clió
Tag

Hát ez tényleg érdekes... Még nem volt idõm minden megjelent adatot elemezni, de meg fogom tenni.
A Margitban a gasztroenterológia megmarad, a sebészet, szülészet szünt meg (reméljük, hogy ehhez a fõvárosnak lesz hozzáfûzni valója)  ML 03.08.-án tett bejelentése szerint.
Ami biztos (eum.hu): a beutalási rendet , nekem úgy tûnik, utolsó pillanatban  - számunkra kedvezõen - megváltoztatták:(l. korábbi beírásomat) Talán rájöttek, hogy nem lehet a (viszonylag) ritka betegségekkel küzdõ embereket a területileg illetékes kórházba küldeni, mert abból nagy baj is lehet..
Ez tul, képpen minden betegnek jó, mert lényegileg a beutalási szabályok nem változtak: háziorvosi beutalóval az a kórház, szakrendelés külön térítési díj ellenében vehetõ igénybe. Ez az egyetlen módja a szabad orvosválasztás "napidíjas" lehetõségének. Minden egyéb esetben csak költségtérítés ellenében van erre lehetõség (max 100 eft)

Nincs jelen

#163 2007-03-10 04:23

clió
Tag

pasekix!

A kezelési díj kezelésenként fizetendõ: a költségek 30 %-a, max. 100HUF. Hogy ez alól milyen betegségcsoportokat mentesítenek, számomra még nem világos.

"finombeállítás"-ra én nem számítok, a jelenlegi mentességi lista - szerintem - nekik " finom", a betegek igazságtalannak érzik. Miért pont én? És õ miért nem? Valahogy alkotmányellenes szaga van ennek. Az meg, hogy egymás rovására el kezdjünk küzdeni, nem tartom jónak: csak egy torta van, ha abból minél nagyobbat kihasít valaki(k), a többieknek kevesebb jut...

A f. év január 1- elõtti kezelések adott helyen való folytatására csak jun. 30-ig van lehetõség. Utána új területi ellátási rend lép életbe.

Nincs jelen

#164 2007-03-10 04:29

clió
Tag

aiolosz!

Nem láttam tegnap a Napkeltét, sajna, hogy nem sikerült....
Sokan voltunk, de nem voltunk elegen. Aki ott volt, nagyon akarta a Margitot. Óbuda lakosságának megszünt a sebészete, szülészete, a Jánosba kell menniük. Egy-két év múlva kórházuk sem lesz, az tuti.
Ismert arcok is voltak, a Duna Tv és a Hír Tv-t láttam, persze, lehet, hogy voltak mások is, nem erre figyeltem.

Nincs jelen

#165 2007-03-10 04:57

Szuszidi
Tag

A Hír Tv beszámolt az eseményrõl de értsétek meg hogy mit sem ér a tüntetés, a tiltakozás tessék megérteni hogy eltökélte a kormány hogy mindent piaci alapokra fog helyezni ez volt az elsõ lépés! Második lépésben vezetik be a 2 biztositós rendszert már ki van adva az adatunk a biztositóknak hogy nyugodtan elemezzék ki s kész ajánlattal keressék meg a népet! Két dolgot lehet tenni mindent megtámadni az alkotmány bíróságon mert sérül az alkotmányban foglaltak szerint a szabad orvos választás jóga, (itt többen azt mondták írni kell a minisztériumba lehet írni de nem lesz foganatja nem az a céljuk mint nekünk õk hozták a döntést meg) A második lehetõség azt nem íróm le!
Üdv mindenkinek!

Nincs jelen

#166 2007-03-10 06:51

aiolosz
Tag

Clio wrote:
".. Nem láttam tegnap a Napkeltét, sajna, hogy nem sikerült...."
A Napkelte nem is helyszini riportokat keszito tarsasag, hanem inkabb a studioba behivo_beszelgeto....meg van remeny...
Azert sajnos a "sokan voltunk, de nem elegen"-ben en inkabb a nem elegent erzem nyomatekosabbnak :-(
mas
kesz rohej, lakohely szerint en is a Margit-korhazhoz tartozom

Nincs jelen

#167 2007-03-11 10:17

clió
Tag

Szuszidi!

Látod a lényeget, hogy mi készül itt, és kb. milyen lépésekben. Az alkotmánybíróságról korábban irtakat nem ismétlem.
A minisztériumba való telefonálás abból a szempontból nem volt jó ötletem, hogy valóban az emberi problémákra érzéketlen társaság készíti a reformot, csak a vonalzó, kõrzõ, de leginkább a konvergenciaprogramban elõírt költségcsökkentési célok teljesítése lebeg a szemük elõtt. Lehet, hogy 5-10 év múlva valóban a betegek érdekeinek is megfelelõ intézménystruktúra alakul ki, de addig velünk mi lesz?
A többbiztosítos (versengõ üzleti biztosítók) modell hosszú távon sem lesz az IBD-betegeknek jó, sõt kifejezetten az ilyen típusú betegektõl fognak a biztosítók legelõsz9ör megszabadulni, amint tehetik.l

Jó lenne, ha végre megmozdulnának a betegtársaink is: mit tehetünk, hogy megmentsük a Margit Kórházat. Ha ez nem fog menni - bár még ezt sem szabad föladnunk- legalább a sebészetének tudását kell megmenteni .

Aki tud, segítsen, akinek van ötlete, írja meg. Ha össze tudnánk fogni, nagyobb lenne a siker, én így gondolom.

Hogyan tudnék veled kapcsolatba lépni?

Nincs jelen

#168 2007-03-11 10:23

clió
Tag

aiolosz!

Napkelte: bocs, hülye voltam, hogy kerestem õket a helyszínen. Jó lenne, ha el tudnál intézni egy stúdióbeszélgetést. A legnézettebb reggeli mûsorról van szó. Ha nyilatkozó kell, abban tudok segíteni (mobilom, lakástelefonom  már nem foglalt állandóan!!!!)

...de nem voltunk elegen: ez lepett meg engem a legjobban. Azt gondoltam, mi betegek és az óbudai, békásmegyeri polgárok már felfogták a veszélyt. Tévedtem, bár bíztató, hogy a két évvel ezelõtti elsõ tüntetésen kb. 50 ember lézengett, most kb. 2-300 fõre becsültem. A sajtó 100-150 fõt írt.

Nincs jelen

#169 2007-03-11 13:06

Ksanyi
Tag

Sziasztok

Én úgy gondolom hogy meg próbálok levelet írni az EÜ miniszternek. Mostanában úgy is az megy hogy
hoznak egy szigorú határozatot és utána engednek egy két apróságban hogy jó fiuknak tûnjenek.
Ha gondoljátok irjatok ti is hátha sikerül valamit elérni. Én valami ilyesmire gondoltam:

"Tisztelt Miniszter Úr         
Olvastam az egészség ügy átalakításáról nekem csak egy olyan kérésem lenne,hogy ne kelljen egy másik orvoshoz mennem ha már évek óta ugyanahhoz az orvoshoz járok.
Én egy colitis ulcerosa-ban szenvedõ beteg vagyok ami a tudomány mai állása szerint
nem gyógyítható csak a vastagbél teljes eltávolításával
-Láttam hogy az a céljuk hogy ezzel a hálapénzt akarják felszámolni az én orvosom soha semmit nem fogadott el.
-A másik okom erre ha másik orvoshoz kerülök akkor nála újra kell kezdeni a vizsgálatokat
ami az esetemben egy colonoskopiát jelen ami nem a legkellemesebb dolog.
Arról nem is beszélve hogy ha több száz vagy ezer ember ugyanígy jár akkor ez
a költségvetésnek se kis kiadás lesz.
-A harmadik okom erre ha én már számomra megfelelõ orvosnál vagyok akkor ne kelljen keresnem másik normálisan hozzá álló embert.

Üdvözlettel egy beteg aki önök szerint nem krónikus
Ksanyi"

Ha kapnának pár száz hasonló levelet talán el gondolkodnának szerintem egy próbát meg ér
és nem nagy fáradság.
EÜ Levél cimek
Üdv Ksanyi

Nincs jelen

#170 2007-03-11 18:56

clió
Tag

Ksanyi!

Nagyon jó az ötleted, de már szerintem a Fõvárosi Önkormányzati Hivatalnak (Demszky G. Szolnoki Andrea) kellene inkább írni,és ha gondolod, másolatban küld el a minisztériumba is. Nekik fogalmuk sincs a konkrét gondokról, nem árt, ha szembesítjük velük.
A Te -és még sok-sok sorstársunknak - problémád megoldása, mint kiderült, nem a minisztériumra, hanem arra az önkormányzatra tartozik, ahol laksz. Természetesen, ha nem budapesten, akkor annak az önkormányzatnak írjál, ahol a mûtétet akarod elvégeztetni. Az oep honlapján van egy telefonszám és egy email cím, tõlük is lehet segítséget kérni. Azt hiszem, a Terápia2007.hu-n is van valami, még nem néztem meg.

Remélem, példádat követni fogják mindazok, akik érintettek. Nagyon jónak tartom, hogy igenis harcoljuk ki az illetékeseknél a jogainkat, ami az alkotmáyból következik. Nekünk is jogunk van a minõségi életre!!!

Nincs jelen

#171 2007-03-11 19:58

Ksanyi
Tag

Hello Clió

Bocs hogy nem értek veled egyet de ezt a minésztériumba kellene átvariálni.
Egyébként én Fóton lakom a pesti László korházba járok dokihoz és most vácra kellene
mennem legközelebb. Akkor most melyik önkormányzat is az illetékes?
Szerencsére mütétröl nálam szó nincs "csak" az idöszakos kontrollrol.
Viszont ha Pl megyek a László korházba dupla vizit dijért legközelebb a korház nem köteles engem fogadni mivel nem oda tartozom.  :/

Üdv Ksanyi

Nincs jelen

#172 2007-03-12 13:40

Szuszidi
Tag

Clió , Sanyi !!
Szerintetek õszintén van értelme a levelezésnek??

Nincs jelen

#173 2007-03-12 14:15

clió
Tag

Szuszidi!

Én annyi értelmét látom, hogy akik ezt mûvelték (eü. min.+áll.titk.+ szakértõik) szembesüljenek azzal, hogy tervutasításos módszerekkel, az érdekeltek bevonása nélkül nem lehet egészségügyi reformot csinálni. Mert ha mégis megpróbálkoznak vele, ez lesz a végeredmény, ami lett. A fél ország már háborog a beutalási renden, vizitdíjon és még nem tudom, hogy min.

Nincs jelen

#174 2007-03-12 14:36

clió
Tag

Ksanyi!

A beutalási rendet az ÁNTSZ csinálta, az eum. hagyta jóvá. Valóban igazad van, ezt a minisztériumnak (és az ÁNTSZ-nek is) megírhatnád!

Mindenkinek!

Állítólag a www.terapia2007.hu honlapon (e hét közepétõl mûködik majd)
             a www.korhazoep.hu  állítólag ez már mûködik  és mûködik a következõ számaz oepnél: 06- 1- 350-3202.

Ksanyi, én itt próbálkoznék elõször. Ha kérsz a háziorvosodtól - szakmai indok alapján adhat!!! - a Lászlóba szóló beutalót, akkor a László csak akkor utasíthat vissza, ha a Te ellátásod veszélyeztetné a területileg a Lászlóba tartozó betegek ellátását. Egy gasztrosdoki kontrollnál ez gyakorlatilag nem fordulhat elõ, legfeljebb többet kell várnod, ha sok betege van a dokidnak

ÜdvClió

Nincs jelen

#175 2007-03-12 22:12

Ksanyi
Tag

Sziasztok

Szuszidi persze lehet hogy semmit nem ér de ha csak itt a fórumon panaszkodunk azzal tuti hogy nem jutunk elõrébb én küldtem levelet ennyi.
Sajnálom hogy süket fülekre találtam de de megértem egy e-mailt megirni tényleg nagy meló
Egyedül nem sok esélyem van az biztos :(

Üdv Ksanyi

Nincs jelen

#176 2007-03-13 07:27

Szuszidi
Tag

Kedves Ksanyi!
Több 10 000 levéllel sincs semmi esélyed most borítékolom! Most felvetõdik benned hogy miért? Elmagyarázom! Az alkotmányunk szerint mindenkit megilletett a szabad orvos választás jóga! Na már most ezt egy miniszteri rendelettel módosítják, kérdem én melyik az erõseb persze hogy az alkotmány de ez nem érdekli õket! A 70-80 as években volt egy trükk, mégpedig az hogy november tájékán kiszivárgott mit emelnek s mennyivel!! De januárban meglepetésre nem emeltek mindent és kisebb mértékben is emeltek! Most mi történt?? Tökben ugyan az!! Nem zártak be annyi kórházat úgymond a miniszer meg kegyelmezett! Hidd el 100 000 levél sem hatja meg õket ezt végig fogják csinálni még ha bele döglünk is! Ugyan ezt fogják tenni a rokkant nyugdíjasokkal is! Eddig az volt hogy hány % vagy munka képtelen most az lesz hogy hány % ban vagy munka képes, és a szerint változik a nyugdíjad! Leíróm ezt is legfeljebb Robur mester tõrli! Tessék észre venni hogy Magyarországon nem  a magyar emberek érdekeit képviselik! A világbank a nagytõke és a globalizáció érdekei vannak szem elõtt tartva!  Nem csodálkoznék ha nagyon sok országban is miután látták hogy mi nem tudtunk semmit sem tenni ugyan ezt megcsinálnák! Ez a világrend nem demokrácia hanem feudalizmus, mi csak egy modern jobbágy társadalom vagyunk, ahol addig van "értéked" (- értelemben) amíg a sarcot az az a különbözõ adókat, szólgáltatásokat igénybe tudod venni! Ha nem akkor el vagy veszve! 67 évesen ki fog tudni nyugdíjába menni?? Senki mert a férfiak átlag életkora jóval alacsonyab! Jól ki lesz az is találva nem kell félni! Fizet az ember mint állat s ezért nem kap semmi féle szólgáltatást, ami meg van az nem ér fabatkát sem! De ha van pénzed akkor mehetsz magán klinikára! Még be sem zárt a Schöpf Mérei Kórház de az órvosok meg akarják venni (a riporter kérdezte mibõl a válasz nem kell félni a befektetõk döngetik a kapukat volt a válasz) és magán klinikát akarnak csinálni belõle! Szolid kis levelekkel nem lehet célt érni! A csak egy álom!

Nincs jelen

#177 2007-03-13 09:51

Robur
Admin (Crohn)
Hely: Bp
Regisztrálva: 2004-01-05
Írások: 645

Március 12-én hétfõn a Napkeltében egy esélyegyenlõségi szakállamtitkárnak lehetett feltenni kérdéseket.

http://napkelte.wildom.hu/naptv/naptv.v … =20070312#

Egy kolitiszes betelefonáló elmondta, hogy betegsége ismeretlen eredetû, gyógyíthatatlan, majd - betegtársai nevében is - elpanaszolta, hogy:

- az új rendelkezések miatt nem járhat tovább ahhoz az orvoshoz, aki húsz éve kezeli, csak abban az esetben, ha 100 ezer forintot fizet
- az IBD-t nem sorolták azon krónikus betegségek közé, melyek után vizitdíjmentesség vehetõ igénybe
- az akár tíz-tizenöt mûtéten átesett betegek nem választhatják ugyanazt a sebészt, aki eddig operálta õket

Erre az "esélyegyenlõségi szakállamtitkár" a következõket válaszolta - szó szerint:

"Nagyon sajnálom, hogy az úrnak ilyen problémája van, és valóban ez a colitis ulcerosa ez egy ilyen pszichoszomatikus betegség, én azonban azt gondolom, hogy az egyenlõ bánásmódhoz és az esélyegyenlõséghez a szó szoros értelmében ez az eset nem tartozik. Én úgy látom, hogy a különbözõ betegségtípusok ellátása a mai napon is biztosított Magyarországon. Neki nyilván ez egy személyes problémát jelent, hogy a kezelõorvosához nem tud visszajárni, de ez nem azt jelenti, hogy õ ellátatlanul marad. Ha õ ellátatlanul maradna, az jelenthetne egyfajta jogi problémát. "

A riporter hozzáfûzte:

"Ráadásul - és ez már masszívan egészségügyi kérdés, a szaktárcához tartozik - a szakorvosi ellátást háziorvosi beutalóval lehet igénybe venni. A háziorvosnak továbbra is megvan a joga, és senki nem csorbította ezt a jogát, éppen az ilyen esetek miatt, hogy õ a megszokott - ahogyan fogalmazott a nézõnk, ez már egy "házasság-szerû kapcsolat" - tehát megvan az a joga az orvosnak, hogy továbbra is ehhez az orvoshoz adja a beutalót, akiben a bizalma megvan a betegnek, illetve a rászorulónak. Tehát ezeket a kapcsolatokat az egészségügyi reform nem szakítja szét, nem tépi szét."

Nincs jelen

#178 2007-03-13 10:49

aiolosz
Tag

Robur...en voltam a betelefonalo, de sajnos nem tudtam valaszolni, hogy mit csinaljon az allamtitkari kinevezesevel ....
Ja es ami meg nagyon fontos, nem a sajat nyavajammal hozakodtam elo, hanem a sors_tarsaim neveben tettem fel a kerdest

Nincs jelen

#179 2007-03-13 11:02

bendimama
Tag

Sziasztok!

Ksanyi: egyetértek Veled. Én is ma fogok írni egy levelet a minisztériumnak. Az utóbbi 2 hónapban már kettõt is írtam nekik és mindkettõre válaszoltak.
Szerintem is fontos, hogy leírjuk a véleményünket, mert ha csak itt magunkban kesergünk, akkor nem fogják megtudni, hogy mi fog velünk történni, ha úgy bánnak velünk, mint a normális betegekkel.

Aki tud, az írjon egy e-mail-t a minisztériumnak.

Én már azzal is megelégednék, ha továbbra is járhatnék a Dobó dokihoz, bárhol is fog dolgozni.

Szerkesztette: bendimama (2007-03-13 11:02)

Nincs jelen

#180 2007-03-13 11:51

clió
Tag

Mindenki!

Én is irtam levelet a miniszternek, válasz nélkül maradt. 03.07-én - egy nappal a kórházi ágyak kihírdetése elõtt sikerült választ kicsikarnom telefonon. Ennek lényege: az ellátási felelõsség - a margit k. esetében - a fõvárosi önkormányzatot terheli, ezért hozzájuk kell fordulni sebészet, szülészet megszüntetése ügyében. Itt kell elmondania mindenkinek, hogy miért ragaszkodik a margit kórházhoz. Ezt csak egyénileg lehet megtenni mert mindenkinek más az indoka.Csak egyben vagyunk közösek, mi "ragaszkodók" Továbbra is a margitba szeretnénk járni, akár gasztro dokinkhoz (ezt pillanatnyilag nem fenyegeti veszély), akár a sebészetre. Ezért mindenkinek tenni kell valamit, össze is kéne fognunk - ez ügyben hamarosan komoly lépések várhatók legszebb reményeink szerint - mert nagyon nagy a veszélye annak, hogy a margit k. sebészeti csapatának - élükön Dobó fõorvosúral - szakmai tudása elveszhet. Ez egekbe kiálltó disznóság lenne, ezt nem szabad hagynunk!!

A szabad orvosválasztás - szakmailag indokolt esetben - továbbra is megmarad. A háziorvos adhat - ha indokoltnak látja - oda beutalót, ahová a beteg kéri. Így a folyamatban lévõ orvos-páciens kapcsolatokat nem fenyegeti veszély. Ez a mi esetünkben nagyon- nagyon fontos. A területi ellátási kötelezettséget - vagyis , hogy melyik kórház melyik betegséggel köteles ellátni a beutalóval (vagy nélküle) érkezõ betegeket, az ÁNTSZ dolgozta ki. Ez tele van hibával, ami sajtóhírek szerint már vissza is vontáak, új változat készül. Ezt meg kellene várnunk, aztán ha nekünk kedvezõtlen változat "jön ki", õket kell keresni pl olyan ügyekben, hogy valaki Vácon lakik és Gyõrbe kell mennie gasztroenterológushoz,

Jó munkát mindenkinek!

Nincs jelen

#181 2007-03-13 11:54

clió
Tag

Robur!

A pénteki tüntetésrõl nem tudnál sajtószemlét feltenni?. Amit én tudok: hírtv és Dunatv számolt be róla aznap a másnapi sajtóban a nsz-ben, mn-ben írtak rövidebb-hosszabb cikket....

köszi: clió

Nincs jelen

#182 2007-03-13 12:04

clió
Tag

Szuszidi!

Látod, Robur nem törölte, legalább ebben a topikban mûködik a demokrácia, a szabad véleményalkotás...
Ez roppant fontos érték, amit írtál, valójában más fórumokra tartozna, de nagyon szoros összefüggésben van azzal, ami hátrány érhet minket az eü "reformmal" kapcsolatban. Talán ezért nem törölte Robur, mint ide nem illõt!

A szabad orvosválasztás alkotmányban nincs benne, "csak " az egészségügyi törvényben. Ezt kétféleképpen értelmezik. A kormány részérõl ez a jog csak a háziorvos választására vonatkozik. A betegek - és én is ezzel értek egyet - a Te értelmezésedet fogadják el. Ez nem is lehet kétséges, amikor ebben az országban már mindent szabad - szabadon lehet pl. hülyének lenni - akkor pont az orvosválasztást korlátozná az a párt, aki számára alapérték a szabadságjog és aki az eü. reform fõ-fõ "lezavarója". Már már a Rákosi-Kádár rendszerrel emlékeztet a módszer (én csak az utóbbira emlékszem, de történelmet tanultam): központból diktátumokkal ... Ebben lehet a legfõbb reményünk, hogy nem fog sikerülni, mert reformot sikeresen végrehajtani csak az érdekeltek együttmûködésével lehet. Most nem ez történilk.

Nincs jelen

#183 2007-03-13 12:06

clió
Tag

bendimama!

Köszi az aktivitást! Én is megelégednék azzal, ha a "szellemi mûhely" valahol továbbra is hasznosulna, de az eredeti célt - a kórház megmentését - sem adtam fel. Ennek nagyon kicsi az esélye, de a remény hal meg utoljára!!!

Nincs jelen

#184 2007-03-14 18:53

dori
Tag

na most akadt meg a lelegzetem, amikor ilyen cikkre talaltam: " a szegedieket nem fogadhatja a klinika"-->nem eleg, hogy dobo dokit el kell engedni (hat persze megyunk utana, ha tehetjuk), de hogy motomtol is meg kell majd valnom...nah neeeeemmm"" meghulyulok...
mi az mar, hogy szegedi emberket nem fogadhat a szegedi klinika (csak szeged kornyekit)? mikor ugyanezt teszi pecs is...mindenesetre nem elegednek meg ezzel, meg a II.-es korhazat jeloltek meg teruleti korhaznak, ami raadasul az orszag legbenabb helye...brrr...beverek vkinek...
noNNNN bye motom... :( :)   monjduk ezek meg csak tervek, de a margit sebeszetenek bezarasa is "csak" tervnek indult...remelem azert a szegediek ezt nem fogjak hagyni... tamasnak meg gondolom mar egnek all az a kis haja is (bocsi motom), ha ezt az infot meghallja. :o

Nincs jelen

#185 2007-03-14 19:16

Szuszidi
Tag

Hmm erre csak azt tudom mondani ha tervbe van véve akkor az teljesülni fog a mértéke lehet egy kicsit szólidabb hogy azért lássa az ember hogy van remény, de a végén kiderül hogy csak reményke!!  :)

Nincs jelen

#186 2007-03-14 21:09

dori
Tag

há-há''
ujabb info->adminisztracios hiba a rendszerben vagy mi... :) szoval lehet orulni, de annak nem, hogy en amugy sem motomhoz tartoznek, hanem abba a nyamvatt II.-es korhazba...pfffujjjj...kiraz a hideg... :o

Nincs jelen

#187 2007-03-15 11:23

clió
Tag

dori

Ez "csak" azt  jelenti, hogy megszüntették a klinikák területi ellátási kötelezettségét. Szakmai indok alapján Téged a háziorvos utalhat MoTomhoz, és különben is, ha a gasztroenerológián állsz gondozás alatt, minden további nélkül mehetsz hozzá, 300 forint vizitdíjért

Nincs jelen

#188 2007-03-18 07:12

clió
Tag

Mindenkinek! S.O.S.!!!!

Szépen gyûlnek az aláírások a nyílt levélhez, kb. 50 érkezett 3 nap - munkaszünet volt, mindenki kirándult, stb.- alatt ez igen jó. Hétfõ délig lehet aláírni, akkor le kell zárni, ha azt akarjuk, hogy a sajtóban is megjelenhessen. Remélem, lesz aki lehozza!! Jó lenne, ha minél többet összegyûjtenénk, még  akkor is, ha - látszólag az eddigi aláírásoknak, tüntetéseknek nem sok eredménye volt: bezárt a "Lipót", a Schöpf-Merei anyavédelmi központ, a Svábhelyi gyerekklinika és 12 kórházban megszünt az aktív betegellátás. Értsd: elfekvõ, jobbik esetben rehabilitáció lesz csak, gyógyítás nem. Ugyanez a sors vár még kb. 50-60 kórházra is, õk pénzügyileg fognak ellehetetlenülni nagyon rövid idõ alatt.

AKI MÉG NEM ÍRTA ALÁ A NYÍLT LEVELET ÉS EGYETÉRT VELE, HÉTFÕ DÉLIG TEGYE MEG A MAGUNK- ÉS A JÖVENDÕ SORSTÁRSAINK - ÉRDEKÉBEN. HAJRÁ, MINDENT BELE, AKI NEM ÉRZI MAGÁT" MOCSÁRI BÉKÁNAK "
VAGY "FAFORGÁCSNAK" (nem szószerinti idézet Kókától) az  ÍRJA ALÁ A LEVELET!! (megtalálható a www.mccbe.hu egyesületi honlapon.)

KÖSZI A SZERVEZÕK NEVÉBEN

Nincs jelen

#189 2007-03-18 11:01

CSICSU
Tag

Hogyan kell digitális aláírást készíteni?

Nincs jelen

#190 2007-03-18 22:01

clió
Tag

Ehhez nem kell digitális aláírás. Egyébként nem tudom...

Nincs jelen

#191 2007-03-19 23:36

aiolosz
Tag

Nincs jelen

#192 2007-03-20 00:03

aiolosz
Tag

Nincs jelen

#193 2007-03-20 05:06

clió
Tag

Mindenkinek!!

Ma hozzuk nyílvánosságra  - a támogatók aláírásával - a nyílt levelet. Ma délig még elküldhetitek az aláírásotokat. Eddig kb. 80 körül van, ha jól számoltam. Jó lenne, ha a száz összejönne, az olyan szép, kerek szám!!

Ne feledjétek: "Ahol vágják a fát, hullik a forgács!" - én nem óhajtok forgács lenni, remélem Ti sem!!! A remény hal meg utoljára!

Dum spiro, spero - igaz aiolosz? (köszi) :)

Nincs jelen

#194 2007-03-20 05:14

clió
Tag

Mindenkinek!

Hétfõn az egyesületben - rövid -  tájékoztató lesz az eü. reform fontosabb lépéseirõl, elsõsorban azokról, ami minket a legjobban érintett . Beszámolunk arról is, milyen eredményt tudtott elérni az IBD -lobby!  22-én csütörtökön - azt gondolom - minden eldõl!! Bár ki tudja, láttam én már üveges tótót hanyatt esni!

Nincs jelen

#195 2007-03-21 11:29

aiolosz
Tag

Molnar Lajos csodaorszagaban....

Szerkesztette: aiolosz (2007-03-21 11:31)

Nincs jelen

#196 2007-03-21 17:10

Szuszidi
Tag

Kedves Aiolosz!
Ez nagyon nagyon jó! Ha nem tudnám hogy ez az igazság akkor még jót mulattam volna rajta! De tényleg ez a helyzet és ezen inkább sirmi kell!! :(

Szerkesztette: Szuszidi (2007-03-21 17:11)

Nincs jelen

#197 2007-03-21 21:43

aiolosz
Tag

Nincs jelen

#198 2007-03-21 23:30

aiolosz
Tag

Gyogyhir....rosszhir....Margitkorhaz

Szerkesztette: aiolosz (2007-03-21 23:31)

Nincs jelen

#199 2007-03-22 08:55

Szuszidi
Tag

Most komolyan mit vártatok?? :(

Nincs jelen

#200 2007-03-22 12:10

clió
Tag

Mindenkinek!

Tegnap elhúzodott a forgatás, hamarosan a tv is beszámol küzdelmünkrõl, ezért nem tudtam a nyílt levélre szerkeszteni a kb. 100 aláírást. Ma sem fog összejönni, holnap meg nem érdemes, ezért aki akar még segíteni, az vasárnap délig aláírhatja a nyílt levelet. A "szakma" vagyis a betegségünket jól ismerõ orvosok közül többen támogatnak, ez nagyon jó.
Hogy mit várunk? azt, hogy a margitban megmaradjon a sebészet, ezt a disznóságot nem szabad hagyni, mert különben mindent megcsinálhatnak velünk, ha szó nélkül mindent elviselünk!

Clió

Nincs jelen

IBDoktor

Láb