#201 2007-03-22 15:58
- Tilda
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Egészségügy, kórházak
Felhívtam ma a Margit kórházat de sajnos Dobó már nem volt bent, csak hétfõn tudom hívni... Akivel beszéltem azt mondta fogalmuk nincs róla, hogy mi lesz...
nekem ez most különben is gáz... Lassan be kéne, hogy feküdjek hozzá... :(
Téda
Nincs jelen
#202 2007-03-23 07:51
- aiolosz
- Tag
Nincs jelen
#203 2007-03-23 22:40
- clió
- Tag
Mindenkinek!
Tegnap még nem dölt el semmi, még van remény, bár egyre kevesebb!. Kellene egy kis segítség a további küzdelemhez. Ha valaki vállalja - természetesen név nélkül !!!- betegségének történetét, és azt pár mondatban hajlandó is lenne leírni (milyen hosszú idõ telt el a tünetek jelentkezésétõl a helyes diagnózis felállításáig, hol gondoznak, melyik kórházban, ill.járóbeteg szakrendelésen, volt-e már mûtétj ha igen, hányszor és hol.(melyik kórházban) Miért kellet megoperáni ( szûkület, tályog, sipoly, bélelzáródás, rossz állapot, bélen kívüli tünetek), egyéb ok)
Ez azért szükséges, mert meg akarjuk ismertetni a minisztériummal és az összes illetékessel is a konkrét eseteket, mert az a véleményem alakult ki, hogy bizony nem ismerik. Azt hiszik, hogy bárki, bárhol tud gyulladásos bélbetegeket operálni. Tapasztalatom szerint ez nem így van. Alig van az országban egy pár sebész, aki a margit kórházhoz hasonló tapasztalattal rendelkezik.
A levelet a következõ címre küldjétek: odorbea (kukac) hotmail.com
A történeteket bizalmasan fogom kezelni, csak név nélkül adom tovább, ha sok levelet kapok, összesíteni is fogom és beszámolok róla.
Ez a jövõ héten kellene, S.O.S. mert hamarosan tényleg eldõl a margit-sebészet sorsa, és nem lenne jó nekünk, ha Dobó fõorvos úr és csapata nem folytathatná munkáját.
Köszönet a segítõknek. Eddig is szép számmal vagytok, már több mint 100 aláírásunk van a nyílt levélhez, amit vasárnap délig várok.
Clió
Nincs jelen
#204 2007-03-24 19:25
- Tilda
- Tag
Clió!
hol gyûjtöd az aláírásokat?
Tilda
Nincs jelen
#205 2007-03-25 10:27
- clió
- Tag
Tilda és MINDENKI!
Elszúrtam, elfelejtettem a freemailes fiókomat installálni, ezért aki ez elõtt a levél elõtt küldte, az elveszett!! Az adatok közül is kifelejtettem, hogy az is kellene, hogy Crohn, colitis ulceroza, vagy eldönthetetlen betegségrõl van-e szó.
A történeteket az odorbea@ hotmail.com. címre küldjétek!!!
Azok történetét várom elsõsorban, akik több orvost is felkerestek, esetleg többször kellett operálni egy éven belül, amíg megtalálták a számukra megfelelõ orvost. Nagyon kellene a segítség, mert nagy a baj!!!
Az aláírásgyûjtés: az egyesületi címlistánkon szereplõk közvetlenül megkapták lemailben a nyílt levelet, akik nincsenek rajta, az egyesületünk honlapján www.mccbe.hu-ról letölthetik, és aláírva még ma délig elküldhetik a fenti címre. A honlapunk ebbõl a topikól is megnyitható.
Nincs jelen
#206 2007-03-25 11:27
- Robur
- Admin (Crohn)
- Hely: Bp
- Regisztrálva: 2004-01-05
- Írások: 645
Kedves Clió,
a freemailes email címet átírhattad volna az elõzõ hozzászólásodban a Szerkesztés gombbal is. Mindegy, én átírtam (hátha valaki nem olvas tovább). A spammerek elõszeretettel vadásznak email címekre, ezért @ helyett kukacot írtam közé.
Nincs jelen
#207 2007-03-25 18:13
- kbalu
- Tag
azért van még remény, nem kell félni, hogy áprilistól megszûnik az ellátás a Margitban, legalábbis a jelenlegi felállás szerint folytatják jövõ hét után is a munkát
egyébként a legújabb javaslat szerint (22-én volt ugye "helybenhagyó" döntés a fõváros részérõl) a szülészet-nõgyógyászat átkerül a Jánosba, de a Margitnak kérnek aktív sebészeti ágyakat, amíg errõl nem döntenek, addig biztos, hogy nincs szó a bezárásról
ráadásul az sem teljesen tiszta még, hogy mi lesz a kórház sorsa, mivel sebészet nékül nem köt velük szerzõdést az OEP, viszont mivel hivatalosan a kórház megmarad a belgyógyászattal és az onkológiával, így ez a tényezõ is késleletni fogja a sebészet leépítését
én azt mondom, hogy akinek tervezett mûtétje van, az beszéljen sürgõsen a Dobóval, sztem a hetekben még elvállal bárkit, a lényeg, hogy legyen beutaló a háziorvostól
most a héten 5-en voltunk csak benn crohn vagy colitis mûtét miatt, tehát a januári dömpinghez képest "pangás" van, volt nap, amikor Dobó nem is mûtött senkit
Nincs jelen
#208 2007-03-25 20:04
- clió
- Tag
Köszi Robur!
Nincs jelen
#209 2007-03-25 20:07
- clió
- Tag
kbalu!
Igen, van remény, csütörtökön dõl el minden. A szombati népszabadságot nézzétek meg (sajnos nem tudom belinkelni, aki tudja, tegye meg), érdekes fejlemény az ügyben.
Nincs jelen
#210 2007-03-25 20:53
- kbalu
- Tag
erre gondolsz?
Óriás kórházközpont a fõvárosban
akkor már értem, miért mondta Dobó tegnap, hogy van remény a maradásra
Nincs jelen
#211 2007-03-26 11:09
- clió
- Tag
Kbalu!
Igen,köszi. Van remény, de minimális, ezen dolgozunk ezerrel, hogy a reménybõl valóság legyen. Aki tud és akar segíteni, küldje el betegsége történetét és azt, hogy neki miért fontos a margitban a sebészet. odorbea@hotmail.com címre!!! Személyesen is át lehet adni ma az mccbe összejövetelén (erzsébet kórház, ebédlõ, 17 óra)
Tegnap már kettõt kaptam, de legalább 10-20 kellene, mert személyes meghallgatást kértem Horváth Ágnes államtitkár asszonytól, hogy megértessem velük, miért a margit és miért a Dobó (ezt azt hiszem, már tudják) és csapata
Clió
Nincs jelen
#212 2007-03-26 13:08
- jehu
- Tag
Kedves Sorstársak!
Múlt héten szerdán voltam a soros , kétévenkénti tükrözésen. Amikor a leletemet megbeszéltük az orvosommal, akkor tudtam meg, hogy a Kenéziben (Debrecen) már közölték az érintettekkel, kit küldenek el léátszámcsökkentés miatt. Köztük van az az orvos is, aki 9 éve kezel legnagyobb megelégedettségemre. Még nem tudja, hogy hol fog elhelyezkedni, s én sem tudom, hogy mehetek-e utána egy másik kórházba, hiszen nincs lehetõségem felárat fizetni, s a közlekedés is gond lehet. Mellesleg a lakóhelyemrõl sokan jártak be Debrecenbe kifejezetten ehhez az orvoshoz, mert érti a szakmáját. Nem értem, miért jó az, hogy ilyen szakembert szélnek eresztenek. Az meg egy másik, a minisztérium részérõl figyelmenkívül hagyott szempont, hogy ezzel a betegséggel nem járhat a beteg mindig másik orvoshoz, ez gondozást igényel, nem egy tyúkszemlevételrõl van szó.
Most mit csináljak?
Jehu
Nincs jelen
#213 2007-03-27 07:58
- Szuszidi
- Tag
Kedves Jehu!
Igazad van nem járhat az ember más orvoshoz, de a jó hír az ha magyaroszágon el tud helyezkedni akkor a házi orvos oda is küldhet, a rossz hír pedig az a körzeten kívüli korház nem köteles fogadni a saját beteg kör terhére! Mit is jelent ez azt hogy kimondva hangzatos a dolog mert mehet az ember de belegondolva azt eredményezi hogy a korház ha túlterhelt vissza fog utasítani mert a OEP nem támogatja a te vizsgálatod mert a szerzõdött létszám feletti vagy! Egyszóval megint egy mézes madzag amit elhúznak elõttünk!
Nincs jelen
#214 2007-03-27 08:47
- Malacka
- Tag
Szuszidi,
nekem az Oep az infúziómat dobta vissza. Elõre le volt egyeztetve az idõpont és a mennyiség, és nem ez lett volna az elsõ adag infúziós kúra. Közölték az idõpont elõtt 3 nappal, hogy ne menjek, mert most nincs rá pénz, majd talán áprilisban, de csak talán.
Nincs jelen
#215 2007-03-27 09:34
- pasek
- Tag
Ezek után megkérdezném (csak halkan), hogy a sitten is kell fizetni az eü ellátásért?
Mert ha nem, lehet egy groteszk megoldás, persze csak vicc, de gondoljatok bele:
-dolgozni nem kötelezõ
-szállás, tv, foglalkozások
-kaja (talán diétás is)
-ingyenes doki
-ha meg hátulról betámadnak a langyi zárkatársak ...mint egy tükrözés
ha lepuffantom Mengelét hoztok reszelõs sütit?
Nincs jelen
#216 2007-03-27 10:14
- Szuszidi
- Tag
Kérlek szépen! A sitesek nem fizetnek semmit sem azt az adó fizetõk pénzébõl finanszírozzák! Illetve ha dolgoznak de ez nem jellemzõ akkor a bérbõl levonják azt a pénzt ami az ellátásra forditanak, ha jól tudom. De inkább mi adó fizetõk tartjuk a rossz gyerekeket.
Nincs jelen
#217 2007-03-27 12:26
- clió
- Tag
Szuszidi!
valóban, a kutya ott van eltemetve, hogy olyan kevés aktív ágyakat hagytak meg, hogy a területen kívüliek valószínûleg váróslistára kerülnek. De ez is jobb, mint ahogy eredetileg akarták a beutalási rendet. Azon dolgozunk, hogy még jobb legyen: IBDcentrumokat kell kijelölni - nyílván ott, ahol a legjobban értenek a betegségünk kezeléséhez, és akkor már nem utasíthatnak vissza. Erre minden remény megvan, mert a szakma is támogatja ezt a megoldást.
Nincs jelen
#218 2007-03-27 12:30
- clió
- Tag
Malacka!
Fordulj az Egészségbiztosítási Felügyelethez. Ha már kaptál remit, azt szabályosan kell adni, finanszírozási okok miatt nem lehet eltérni a kezelési protokolltól.
www.ebf.hu
info@ebf.hu
De ha a margitért vívott küzdelmünknek vége, mi is utánajárunk a remi ügynek, mert már többen jelezték, hogy várólistárakerültek. Ez nem lehetséges, ezt nem lehet össze- vissza adni. Akkor több kárt okoz, - szerintem - mint hasznot!!
Nincs jelen
#219 2007-03-27 12:32
- clió
- Tag
Sütni nem tudok, de gondolom, minden megoldás érdekel. Jobb lenne ha nem csak tüzelnél. hanem töltenél is , vagy mielõtt tüzelsz, tölts!!!
Nincs jelen
#220 2007-03-27 12:50
- Malacka
- Tag
Clió,
ezeket az infúziókat nem a crohnra kaptam volna, hanem egy másik betegségre, ami a crohntól független, de nem az elsõ kúra lett volna, és itt is szabályos idõközöket kell tartani, amit gondolom a kezelõdokim közölt az oeppel, de ez nem hatotta meg õket.
Úgyhogy marad a várólista. Szerencse, hogy legalább dokit nem kell másikat keresnem, mert mindenféle formában oda tartozom, ahová eddig jártam. Bár õszinte leszek, hogy a beutalós macerával és hogy mostmár a receptért is kötelezõ megjelenni a szakrendelésen, kezd telelenni a hócipõm. És inkább lemondok a tápszerrõl, és gyógyszerekrõl, de ezeket a tortúrákat munka mellett, vidékiként én nem tudom felvállalni. A még meglévõ munkahelyemet nem kockáztatom.
Nincs jelen
#221 2007-03-27 17:33
- clió
- Tag
Mindenkinek!
Legfrissebb: Most mondták be a tv-ben: április 1-tõl nincs betegfelvétel a margit sebészetén!!
Ezt egyszerúen nem hiszem el, még a döntés nem is született meg, csütörtökön lesz csak a közgyûlés! Itt valakinek valami nagyon sürgõs volt!!!
Nincs jelen
#222 2007-03-27 23:15
- aiolosz
- Tag
Nincs jelen
#223 2007-03-28 09:06
- Szuszidi
- Tag
Kedves Clió!
Többször elmagyaráztam mire megy ki a játék! Ha a fejünk tetejére állunk azt akkor sem változtatják meg! Engedményt azt adnak de úgy hogy minimálisat hogy úgy tûnjön adtak de az nem ér semmit vagy van mellette egy másik rendelet ami semmisé teszi! Jön a több lábon állás az az a biztosítók is beszálnak a játékba! Ez úg fog kinézni hogy meg marad az alap ellátás az állam bácsi jóvoltából de a színvonal alacsony lesz, ha magasab ellátást szeretne az ember akkor szerzõdik a kijelölt biztosító társasággal (itt megjegyzem hogy a háziorvosoknak már jó éve jelentést kell tenni a te állapotodról az OEP-nek, aki átadja a bizniszben érdekelt biztosító társaságnak) A biztósitó táersaság majd egy személyre szabott ajánlatot ad hogy mit fedez és mit nem ha arra kerül a sor! Ez a szerzõdés foglya tartalmazni azokat a kezeléseket, gyógyszereket, amit fedez a te általad fizetett összeg! Amúgy ez a dolog a világon meg bukott már Amerikában is kezdik elfeledni és az állam veszi vissza a saját kezébe! De ez lassú folyamat! Ezért kell nekik az új piac s Magyarország nagyon megfelelõ nekik! Söt tovább megyek a globalizált világunkba itt Európában mi leszünk a kísérleti "patkányok" ez azt jelenti hogy lemérik a reakciókat és meg fogják ugyan ezt csinálni, más országokban is (már ha mások hagyják magukat) Ez nem utópia ezek tények csak össze kell rakni a világon történeteket, kiderül belõle minden! A pénz beszél mi meg szenvedünk!
Üdv: Szuszidi
Nincs jelen
#224 2007-03-28 13:41
- aiolosz
- Tag
Nincs jelen
#225 2007-03-28 18:57
- clió
- Tag
Szuszidi!
Válaszoltam, de valaki eltüntette, ezért röviden: nem lehet mást tenni, mint járni azt az utat, amit a törvények lehetõvé tesznek egy demokratikus jogállamban.
Holnap lesz a közgyúlés, nyílvános, mindenki részt vehet rajta. Én elmegyek!
Ha itt is negatív döntés születne, akkor már csak a jogi lehetõség marad, a pereskedés.
A fõvárosi közgyûlés elõterjesztésében egyébként 25 ágy van a margit sebészetére, ehhez képest tegnap történt, ami történt. Itt nagyon nem stimmel valami, már sejtem is, hogy mi.
Nincs jelen
#226 2007-03-28 19:18
- Tilda
- Tag
Sziasztok!
Bad news: most voltam Dobó doktor úrnál. Iszonyú lehangolt de továbbra is a szívén viseli a betegek sorsát Hétfõn le kell üríteniük az osztályt. Kész, vége. Ezt az ukázt kapták. Beszélgettünk ( a mûtétemrõl kellett volna.. ) és nem tudja mi lesz vele ( velük ) egyenlõre másik helye sincs, nem fog máshol dolgozni ( ebben az országban lehet olyan, hogy egy Európa hírû sebészt nem hívnak sehová dolgozni??? - szakmai féltékenység... ) Azt mondta, ha lesz hely ahová megy esetleg, szólni fog az összes orvosnak akikkel együtt dolgozik és tudni fogják a betegek... DE MIKOR, nem tudja.
Szerencse, hogy nem vagyok sürgõs dolog... nem is fog megoperálni....
Az én kezelõorovsom a SOTE-n van de még õ is szentségelt a Margitos hír hallatán...
PS: Találkoztam valakivel a kórházban a folyosón, aki odajött hozzám és bemutatkozott.. Dobó betege... Ha hazajön és olvassa, jelezzen nekem, azt hiszem "közülünk való ". Vicces
Téda
Nincs jelen
#227 2007-03-28 19:26
- Szuszidi
- Tag
Kedves Tilda!
Hogy is van ez? Én a médiában azt hallottam hogy döntés csütörtökön és már kint van az ukáz?? Mesélje el valaki ha még nincs döntés akkor hogy lehet ez?? Gyerekek ennyire hülyére veszik a Magyar beteget már bocs de akkor ezek szerint dögöljünk meg! És Dobó is ilyen híres sebész és sehol nem kell??? Na ne ezt azért már ne nyomják le a torkukon!
Szerkesztette: Szuszidi (2007-03-28 19:27)
Nincs jelen
#228 2007-03-29 09:14
- Szuszidi
- Tag
Megint Margit!
Betegfelvételi stop a Margit kórházban
Nem vehetnek fel több beteget az orvosok a Szent Margit kórházba, az újonnan érkezõket a Szent János kórházba kell átirányítani. Az orvosokat errõl hivatalosan nem értesítették, csak az ÁNTSZ-tõl tájékozódtak.
A kórháznál több mint százan demonstrálnak. Információnk szerint a Margit kórház igazgatónõje a tüntetés elõtt két órával jelentette be, hogy április elsejétõl megszûnik az intézményben a szülészet-nõgyógyászat és a sebészet, mivel az ÁNTSZ nem hosszabbítja meg a mûködési engedélyét a két osztálynak. Feltehetõen május 1-jével felmondanak az orvosoknak, mûtõsöknek, ápolóknak. Azt, hogy kapnak-e végkielégítést, és mennyit, még nem tudják.
A kerület fideszes polgármestere korábban nyílt levelet intézett a Fõvárosi Közgyûlés tagjainak a Margit Kórház védelmében, amelyben arra kérte a kormánypárti többségû testületet, ne járuljanak hozzá az új finanszírozási szerzõdés aláírásához. Egy korábbi egészségügyi miniszteri rendelet szerint kórház nem mûködhet sebészet nélkül.
A III. kerületi önkormányzat szerdán dönt arról, felhatalmazza-e a polgármestert, hogy jogorvoslatot kérjen a miniszteri döntés ellen. (Hir Tv)
No komment!
Nincs jelen
#229 2007-03-29 11:09
- Tilda
- Tag
Pontosan erre utalt a tegnapi hsz-em. Dobó doktor úr is sezt mondta, ma lesz a közgyûlés de õk már megkapták az ukázt... régen...
T
Nincs jelen
#230 2007-03-29 20:33
- aiolosz
- Tag
Nincs jelen
#231 2007-03-30 12:02
- clió
- Tag
Mindenkinek!
Sajnos igazam lett: a tegnapi közgyûlésen megszavazták, hogy nincs tovább sebészet a Margitban! akit már nem tud fõorvos úr megoperálni, jelentkezzen az odorbea@ hotmail.com címen, és ide várom a történeteket is.
Most ennyit, rohanok az ATV Híradójának forgatására. Ma este megy le a Híradóban!
Clió
Nincs jelen
#232 2007-03-30 18:07
- bocsigabi
- Tag
Sziasztok!
Szerintem ezt érdemes lesz megnézni!
GyógyHír
187. adás
2007. április 1.
A Crohn-Colitises Betegek Egyesülete fél. Vajon az ellátásukra már eddig is csak informálisan kialakított centrumokat az egészségügyi reform valóban eltörli a Föld színérõl?
Gabi
Nincs jelen
#233 2007-03-30 19:05
- kbalu
- Tag
nos igen...
jó lenne, ha ez a riport lemenne mindegyik országos csatornán, hadd lássák az emberek, hogy kire szavaztak
az államtitkár asszonyt meg szívesen elküldeném (a melegebb éghajlaton kívül) "bármely sebészetre" egy bélmûtétre, aztán majd a mûtõasztalon gondolkodjon el, amikor remegõ kézzel néz rá a sebész, hogy pontosan mit is kéne csinálni, hogy rendbehozza a beleit....
szegény Dobón nagyon látsztott, hogy megviselte, egy hete azért vígabb volt még a tekintete, amikor még volt remény...
Szerkesztette: kbalu (2007-03-30 19:06)
Nincs jelen
#234 2007-03-31 18:05
- dori
- Tag
Odor Beáta->
*Kedves Sorstársak*!
A Fõvárosi Közgyûlés márc. 29-én megszavazta - többek között - *hogy
április 1-én megszûnik *a *Szent Margit Kórházban a sebészeti *(és a
szülészeti) *osztály*. Akinek feltétlenül most és Dobó fõorvos úr
csapata által végzett mûtétre van szüksége, azt a következõ hetekben
megoperálják a Margitban. Az elõjegyzett esetek közül a nem sûrgõseket -
a tegnapi ATV Híradót aki nézte, hallotta - a fõorvos úr Veszprémbe
fogja küldeni. Azért oda, mert ott van dr. Nagy Attila, aki hasonlóan
kíváló, IBD-ben tapasztalt sebész.
Horváth Ágnes államtitkár asszony is nyilatkozott:
a minisztérium - nyílván tévedésbõl, mert nem ismerik olyan jól a
betegségünket - azt gondolja, hogy a gyulladásos bélbetegeket bárki,
bárhol meg tudja operálni. Ebben a tévedésben van egyébként mindenki, a
szûk szakmát leszámítva.
*Dobó fõorvos úrnak - szerintük - 3-4 állásajánlata is van*. Ez nem
igaz: tegnap még nem tudta, májustól hol folytathatja a mûtéteket.
Kollégái, orvosok, nõvérek vesztik el állásukat. *Most* *nekünk kell
segíteni*, mert /*Egyesületünk nem adta fel a küzdelmet*/: amíg
minimálisan van esély, hogy legalább 25 ággyal, de a Margit Kórházban
operálhasson tovább a fõorvos úr vezette sebész-team, addig küzdeni fogunk!!
A remény hal meg utoljára!
*/Személyes meghallgatást fogok kérni Horváth Ágnestõl/*. *Cél:
bemutatni konkrét eseteket*, *ami arról szólna, hogy nem mindenki tud
gyulladásos bélbeteget operálni. Ismereteink szerint* csak 5-nél
kevesebb kórház van, ahol megfelelõ tapasztalat, tudás halmozódott fel.
Ezek közül is a *Dobó-teamnek van messze a legnagyobb esetszáma*.
Ehhez kérem a bátor és segítõkész sorstársak segítségét, akik le merik
írni - a név nem kell, aki megtisztel bizalmával, annak ígérem, nem adom
ki senkinek a nevét - betegségük rövid történetét, az küldje el az
odorbea@hotmail.com odorbea@hotmail.com> címre. S.O.S. Kb. két
hetünk van arra, hogy bebizonyítsuk a döntéshozóknak, miért is
ragaszkodunk a Szent Margit Kórházhoz!!!
A következõket kellene leírni, röviden:
A tünetek megjelenése és a helyes diagnózis között mennyi idõ telt el.?
Hány orvost kellett megkeresni, mire a megfelelõt megtaláltátok?. Ki õ?
Melyik kórházban van?(gasztroenterológus, sebész, vagy esetleg másik
szakorvos)
Akinek volt már mûtétje: hol (melyik kórházban), ki operálta?
Hogyan sikerült a mûtét? Kellett-e másik sebészt keresni, vagy rögtön
elsõre sikerült jól választani?
Milyen típusú mûtét volt? Béleltávolítás (latinul resectió), szûkület,
tályog, sipoly, béleltávolítás sztómával,
belsõ tartály (Koch-reservoár), plasztika, és ha kihagytam volna még
valamit, akkor azt...
És: Colitis ulceroza vagy Crohn, esetleg nem eldönthetõ, hogy melyik
betegségrõl van szó.
Köszönettel az elnökség nevében:
Odor Beáta érdekvédelmi vezetõ
Nincs jelen
#235 2007-04-01 00:38
- clió
- Tag
Szuszidi!
Még nem is volt döntés a közgyûlésen de elõtte két nappal megkata a kórház az Antsz-tõl , hogy 1-tõl nem vehetnek fel új beteget a sebészetre, csak a folyamatban lévõ eseteket lehet befejezni.
Megszavazták csütörtökön a megszünést, pedig az elõterjesztésben 25 ágy megmaradását javasolta az orvos-szakma, és Demszky Gábor 40 ágy megtartását kérte a miniszter úrtól. Én nem értem...
Nincs jelen
#236 2007-04-01 00:41
- clió
- Tag
Köszi Dóri, már 8 eset van!!
Nincs jelen
#237 2007-04-01 00:43
- clió
- Tag
Valóban érdemes lesz megnézni , nagyon korrekt forgatás volt!!!
Nincs jelen
#238 2007-04-01 00:44
- clió
- Tag
Holnap 10 órakor az Országos Pszichológiai és Neurólógiai Intézet elõtt lesz egy nagy tüntetés a kórházbezárások ellen. Aki tud, jöjjön el, fontos!!részletek az Élólánc honlapján.
Nincs jelen
#239 2007-04-01 00:52
- clió
- Tag
Kedves Jehu!
Erre is oda fogunk figyelni. Amit Te tehetsz: az önkormányzatnak mond el az esetedet, fogjatok össze, Debrecenben,tudomásom szerint van Crohn Club, vezetõje Vatlet Judit, keresd meg és harcoljatok Ti is!!
Nincs jelen
#240 2007-04-01 17:23
- Szuszidi
- Tag
Kedves sors társak!
Na kérem szépem, mit mondjak!
Lement a Hír Tv-n a riport riportocska! Kedves Beáta mi a manó igen is egy esete ismertetni kellet, volna, hogy mi mit szenvedünk így ki áll mellénk a kutya sem, nem ismerik az emberek ezt a betegséget! Hiába teszünk, bár mit szél ellenében nem lehet.........! Tessék megérteni ezek a lapok le vannak osztva!! Bele öltök egy csomó energiát és mi lesz a vége az aktív idõszak, mert az ideg kiváltja! Ha jól tudom, van egy rendelet, ami úgy hangzik valahogy, hogy sebészet nélkül nem mûködhet korház! Akkor már csak egy szalmaszál maradt a törvényesség betartásával, mégpedig a bíróság! Illetve még talán az is törvényes út, hogy mint szervezet fel kell szólítani az eü. minisztert hogy nem hozzáértés végett mondjon le! Ezt is lehet! Meg gondólom törvényes út az aláírás gyûjtés is (bár nem tudom ebben az esetben ezt lehet e?) Gondoljunk bele 16000 aktív ágy, szûnik meg a mai naptól, menjünk egy kicsit tovább felül fogják vizsgálni a rokkantak helyzetét is! S van közülünk jó pár beteg, aki nem tud dolgozni, mert wc-hez van kötve, és bizony, akik már voltak ez idén felülvizsgálaton azok megtapasztalhatják a humánus parancsra végrehajtott felülvizsgálat eredményét. Na mindegy nem vagyok sem negatív sem pesszimista de most tudom borítékolni a küzdelem végkifejletét! Viszont egy rádióban vagyok mûsor vezetõ, ha gondoljátok lehet nekem véleményeket küldeni hogy megismertessen a hallgatókkal a mi betegségünket, ezt tudom vállalni! Ha van mikrofonotok, akkor nyugodtan lehet hangüzi is be fogom játszani ezt megígérhetem! Bocs a kifakadásért de én már sokat megéltem ilyen ügyben és nagyon elegem van már!
Nincs jelen
#241 2007-04-01 17:53
- Robur
- Admin (Crohn)
- Hely: Bp
- Regisztrálva: 2004-01-05
- Írások: 645
A Gyógyhír fent említett 187-dik adása innen elérhetõ (Windows Media).
Katt jobb gombbal 'Cél mentése más néven" vagy 'Hivatkozás mentése más néven'.
http://www.hirtv.net/filmek/gyogyhir/gyogyhir_187.wmv
Nincs jelen
#242 2007-04-02 08:49
- clió
- Tag
Kedves Szuszidi!
Megértem indulataidat, én ezen az állapoton már túljutottam. Kb. két órát vettek fel, ebbõl csak ennyi kerülhetett mûsorba. Én mindent elmondtam, odaadtam nekik Ágota könyvét is, folyamatosan tájékoztatom a stábot a fejleményekrõl. Ugyan ezt teszem az ATV Híradós stábjával is, õk is megígérték, hogy figyelni fognak a fejleményekre. Már csak a nyílvánosság erejében lehet bizni, na meg abban, hogy a kormányoldalról lesz egy-két tisztességes politikus, aki belátja, hogy bizony enyhén szólva is elszúrták a kapacitástörvényt és súlyos következményei lesznek annak az államtikár-asszonyi - téves, gyakorlati tapasztalat hiánya miatt - vélekedésnek, hogy a kórházi ágyakon kb. 25 %-ban vatta-betegek fekszenek, ezért drasztikusan csökkentették pl. a középmagyarországi régió sebészeti ágyszámát (még csak ezt tudtam részletesen lelemezni, akinek van kedve és ideje, maga is megteheti, az anyag a budapest.hu-n fenn van, a csütörtöki közgyûlés napirendi pontjainál, a 4. sz. mellékletet tanulmányozzátok,és rá fogtok jönni néhány érdekességre...) A Maargitban nincsenek vatta-betegek, ebben biztos vagyok, a többi kórházat nem ismerem, de ha van is ilyen, a mérték 25 % - szerintem túlzott. A HBCS finanszírozás a volumenkorláttal egyszerûen nem teszi már érdekeltté az orvosokat, hogy befektessenek indokulatlanul betegeket az aktív ágyra. Ha van ilyen, ezt korrupciónak hívják és az ellenõrzés eszközével feltárható lenne, ha akarnák. Remélem az ebf. ezt is vizsgálja, ha valaki panasszal fordul hozzájuk ez ügyben!!
A megoldás: a kórháztörvény módosítása, mert más súlyos hiba is van benne, szerintem, aránytalanra sikeredett a régiók ellátási kötelezettsége kórházanként és az ahhoz rendelt kapacitás!!!Ez elég indok lenne, hogy felülvizsgálják és módosítsák a törvényt és remélem, vannak még tisztességes politikusok!!!
Az (L)O.P.N.I. tüntetésen Lányi András nem engedett beszélni, pedig elõzõ nap megígérte, hogy kapok max 3-5 percet. Az indok" ...hogy képzeled ezt Bea, a betegek közül csak egyvalaki beszélhet, és ez Pós Péter!!! "(egyébként Péter nagyon jó beszédet mondott, nem sajnálom már, hogy én nem kaptam szót, csak tegnap fájt nagyon!!)
Szuszidi!
Ha tényleg segíteni akarsz a gyulladásos bélbetegeknek, írd meg a történetedet, már 14 van két nap alatt., ami nagyon jó arány, pláne, ha azt is elmondom, majdnem mindenki a nevét is vállalta!!
Ezt a sajtó nyilvánossága elõtt szeretnénk átadni HÁ-nak, hátha belátja tévedését.
Clió
Nincs jelen
#243 2007-04-02 08:52
- clió
- Tag
Szuszidi!
Melyik rádióban vagy? Írd meg, hogyan lehet betelefonálni, minnél több forrásból hallatszik a hangunk, annál jobb, de azért össze is kellene fogni, nem mindenkinek a saját pecsenyéjét sütögetni. Tudok más szervezetekrõl is, akik - tõlünk függetlenül -lobbiznak a MK-ért, ez egyáltalán nem baj, csak nehogy utolérjen minket is az Oszd meg és uralkodj õsi átok!!!
Clió
Nincs jelen
#244 2007-04-02 08:55
- clió
- Tag
Köszi Robúr, ha tudod, az ATV pénteki 18,50-es híradóját is tedd fel, történelmi pillanat látható benne: Dobó fõorvos úr elõször nyilatkozik az ügyrõl!!!
Ha megtennéd, hogy a Nyílt levél aláírásokkal is elérhetõ lenne itt,nagyon hálás lennék, mert mindenkinek nem tudom megköszönni külön-külön az aláírását: 115 lett, ha jól számoltam.
Clió
Nincs jelen
#245 2007-04-03 04:56
- clió
- Tag
Mindenkinek!
A gyógyhír folytatása: ma, reggeli járat, fél nyolc és nyolc között.
Ase!
Örülök, hogy Ti is "feltámadtok"- a legjobbkor: végre össze kellene fogni, a vidéki civil szervezetek közül rólatok tudok a legkevesebbet!!!
Nincs jelen
#246 2007-04-03 06:36
- Ánya
- Tag
clió,Robur,
Köszönöm a lehetõséget, hogy megnézhettem a HírTv adását. Szerintem jó kis anyag volt, csak elkeserítõ a tartalma. Azért ne adjuk fel! Jó lenne, ha tényleg minél több egyéni esetet lehetne megmutatni. Azonkívûl fontos lenne a kormányoldali politikusok közül valaki támogatót találni, mert ellenzékbõl nehéz változtatást kieszközölni.
Szerettel: Ánya
Nincs jelen
#247 2007-04-03 08:28
- Szuszidi
- Tag
Kedves Beáta!
Igen ez ütõs kis riport volt a hír tv-n! Ebbõl aki nézte meg értette hogy mi is az a crohn hogy gyógyíthatatlan , s a lényeg hogy nagy gyakorlatra szert tett orvosokra van szüksége a betegeknek, ahhoz hogy legalább tünet mentes legyen a beteg egy ideig!
Lenne egy kérdésem hány IDB-s beteg, van ma kis hazánkban? Nem kell pontos szám csak megközelítõleges! Mivel a riportban elhangzott az is hogy mindent megtetetek, ami törvényes, még nem merítettük ki a törvényesség tárházát! Van még pár lehetõség! (én sem hiszek a kosza ígéretekben, mint a Pataki Enikõ is kétkedve fogadta a bejelentést, hogy átküldik tovább tárgyalásra az államtitkárnak, illetve a miniszternek a levelet, ez vagy idõhúzás, vagy pedig csak mézes madzag!) Nem szabad hagyni hogy teljesen ellehetetlenítsék a életben maradáshoz való jogunkat!
Kedves beteg társak, most kell összefogni, de nagyón komolyan! Most nem szabad Beát magára hagyni a küzdelemben, mert értünk küzd, most elkél minden segítség! Segítsünk, ahol tudunk! Ne feledje senki lehet hogy most nem kell neki kés alá feküdni de hogy mit hozz a jövõ azt nem tudhatja! S ha óda kerül, hogy most kés akkor bizony jobb ha egy olyan orvos keze alá kerül aki már több 1000 ilyen beavatkozást végzett eddig mint egy olyanhoz aki csak 1-2 tucattal találkozott életében!
Üdv: Szuszidi!
Nincs jelen
#248 2007-04-03 11:26
- Tilda
- Tag
Szuszidi!
Úgy tudom ma kb 25000 -re tehetõ az IBD-s betegek száma az országban...
Téda
Nincs jelen
#249 2007-04-03 14:37
- ase
- Tag
Clio!
Én ugyan Pécsen élek, de a budapesti egyesülettel vagyok kapcsolatban! Itt Pécsen nem tudom mûködik e még a klub.. Van egy olyan gyanúm, hogy nem...
Tilda! Nem tudom mikori ez az adat, de szerintem már többen vagyunk.. Ha mondom valakinek, hogy ez a bajom, általában az a reakció, hogy "igen van egy ismerõsöm aki szintén bélbeteg..."
Nincs jelen
#250 2007-04-03 14:43
- dori
- Tag
a 2005.eves statisztikaja dobo doktor eloadasaban elhangzott:
"kb. 100 colitis ulcerosas beteg-es 300 crohnos fordul meg az ev folyaman a kezeim kozott, akiket meg is mutok"...vegulis, ha azt szamoljuk, hogy ez csak egy fore juto arany, illetve ebbe nem szamolta bele, hogy egy teljes vastagbel-csonkolast 3 lepeses mutetben csinal, magyarul: ez csak fore juto arany, es az en esetem is bizonyitja->engem minimum haromszor kellett muteni egy even belul...es ugyanigy rengeteg esetben...
Nincs jelen