#451 2008-09-22 14:42
- Gabor23
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Kisérõjelenségek
Sztem lehet, mivel nálam is fennáll ez. Igazából nem kéne szednem már vagy 8hónapja, de ha elengedem magam , akkor nagyon jól tud jönni h rendberakjon... Érdekes módon mindíg akkor jönnek elõ ezek a bõr parák amikor dobok pár szem medrolt...
Nincs jelen
#452 2008-09-22 19:27
- eva13
- Tag
Kedves Zolcsibal
A környezetemben mindenkinek torokfájása volt mostanában!
Üdv.
Éva
Nincs jelen
#453 2008-09-22 19:28
- tica
- Tag
Nekem is fáj a torkom, és a környezetemben szintén, majdnem mindenkinek...
Nincs jelen
#454 2008-09-22 22:01
- Lucifer
- Tag
Agica!
Nem váltottál mosogatót???
Nincs jelen
#455 2008-09-23 13:42
- Agica01
- Tag
Luci, azt nem, azt mindig ugyanazt használom. Bár lehet mégis igazad van, ha anyukáméknál vagy anyósoméknál vagyunk, akkor szoktam segíteni nekik elmosogatni, és õk mást használnak. Jó ötlet, figyelni fogom.
Addig pedig míg helyre nem jön a kezem simán nem mosogatok. :)
Szerkesztette: Agica01 (2008-09-23 13:43)
Nincs jelen
#456 2008-09-23 19:08
- eva13
- Tag
Kedves Ágica!
Amennyiben mégis mosogatni támad kedved, ajánlom a gumikesztyût! De ha mégsincs kedved, akkor ne áruld el ezt a megoldást azoknak, akik helyetted fognak mosogatni! :)
Nincs jelen
#457 2008-09-24 09:52
- cipas
- Tag
Crohnos vagyok és egy pár napja szúr a jobb szemem, olyan érzés mintha lenne benne valami. Megnéztem de nincs benne semmi. Valakinek volt már hasonló érzése?-összefüggésbe lehet a crohnnal?
Nincs jelen
#458 2008-09-25 11:38
- eva13
- Tag
Kedves Cipas!
Szerintem elõször nézesd meg szemészeten! Attól, hogy Te nem látod, még lehet benne valami, ill. lehet allergia is. Fiam kicsi korában rendszeresen évente elkezdett hunyorogni az egyik szemére, és mindig a fûtésszezon kezdetekor. Kapott rá kenõcsöt, és utána semmi... Szóval bármitõl lehet! (De ez csak az én véleményem, a Crohnhoz annyira nem értek.)
Nincs jelen
#459 2008-09-25 11:45
- Tami
- Tag
Cipas!
Nekem rendszeresen begyullad a szemem.
Ugyanez, olyan, mintha lenne benne valami, és a fényre nagyon érzékeny, könnyezik, bepirosodik.
Azt mondták a Crohn miatt van, legalább is nálam, nekem 2 havonta van ilyen.
Szemcseppet kaptam rá ( a nevét nem tudom, otthon van sajna) és 3-4 nap alatt rendbe jön.
Nincs jelen
#460 2008-09-26 05:23
- Irénke
- Tag
Sziasztok!Cipas,sajnos igen a crohn miatt van nekem is azt mondták mint Taminak.4.éve állandóan begyúllad a szemem,mióta kiderült a crohn betegségem.Már vagy 6 szemész is megnézte,ultracortonol szemcseppet kaptam rá utoljára ez jó pár nap alatt helyrejön töle.Párás szeles idõben újra begyúllad.Azt mondták szednem kellene immunrendszer gyengitöt.Kamillás borogatást is ajánlottak rá,de az nem jó ödémás lett,na az még fáj rendesen.Mindenkinek jobbulást.
Nincs jelen
#461 2008-09-26 18:01
- zolcsi
- Tag
Kedves Lencsi!
Köszönöm a hsz-et.A helyzet az ,hogy egy évben egy-két alkalommal eddig is elõfordúlt a torokgyulladásom.Mióta beteg vagyok egy éve körül most volt elõször.Remélem semmi köze crohn pajtásnak hozzá.Mandulámat kiszedetni
34 évesen már nem szívesen vállalom be.És már lezajlóban a drága csak a beleimnek nem tett jót az antibogyó és ez a borongós õszi idõjárás.:(
Nincs jelen
#462 2008-09-26 21:27
- tica
- Tag
Lencsi, nekem is colitisem van, és nagyon sokszor fáj (kéthavonta biztos) a torkom, ráadásul nagyon. Én tantum verdét vettem, eddig ez használt a legtöbbet. A sál jó ötlet, használni fogom.
Ágica, annyira jól kibeszéltük a kezedet, hogy rögtön nekem is sebes lett.. Most, kenegetem én is.
Más..
Jövõ hét kedden kapom a harmadik remit, szedek medrolt, imurant, salazot. Mostanában mindenhol lila, piros foltok vannak rajtam, mintha beütöttem volna, de nem emlékszem rá. Mint, mikor eldurran egy vénája az embernek. Elég ronda, most is takargatom a karom. Eddig nem nagyon volt ilyenem, csak ritkán, ha beütöttem és nem volt ilyen piros sem. Ötletek? Lehet a remitõl, vagy a medrol? (Vagy csak olyan fáradt vagyok, mert fogzik a gyerkõc, hogy arra sem emlékszem, hogy hol csetlek-botlok, mikor éjjel cipelni kell a fenekét..)
Nincs jelen
#463 2008-09-26 21:53
- tica
- Tag
Válaszolok magamnak.. :)
"Ezek a kis bõr alatti bevérzések , lehetnek traumától,
de ha pl. steroid tartalmú(mellékvese hormon, pl medrol) gyógyszert kap valaki ( fõleg, ha hosszú távon), akkor ú.n. mikrotraumákra is jelentkeznek. ( pl. picit megnyomódik a bõr)
Ilyen gyógyszerelés autoimmun betegségeknél, asthma, mozg.szervi , egyéb ú.n. adjuváns therápiánál a leggyakoribbak."
Valahogy éreztem, hogy megint a medrol a ludas.. :(
Szerkesztette: tica (2008-09-26 21:54)
Nincs jelen
#464 2008-09-27 00:01
- Nita
- Tag
tica!
Most, hogy megválaszoltad magadnak köszi :) Észrevettem én is, hogy lesznek rajtam foltok amikhez nem tudok eseményt kapcsolni, és azt hittem már teljesen elment az eszem :P Nekem a lábamon van egy nagy folt, és régóta ott díszeleg nagyon nehezen halványul csak.
Van még valami a medrol palettáján, mert jobból is megárt a sok....:/
Nincs jelen
#465 2008-09-27 12:01
- roor
- Tag
Halika!
Hm....csatlakozok a foltosok táborához.:D
Nekem is akadnak néha kék-zöld-lila-mindenféle színben játszó foltjaim,és hosszas gondolkodás után rájövök,hoy nem is ütöttem be sehova.:D
pá
Nincs jelen
#466 2008-09-27 15:39
- Vicaa
- Tag
Hah, bizony mikor még Anna nem volt és dolgozóba jártam nyáron állandóan takargatni kellett a lábaimat, ha véletlenül mégis szoknyát húztam, akkor rögtön azt hitték valaki folyamatosan rugdos. :)
Most itthon már nem érdekelt, de még mindig látszik egy-egy extrém méretû foltnak a helye. Amióta vizont letettem a medrolt nincs újabb szerzeményem. :)
Nincs jelen
#467 2008-09-27 22:51
- Margóci
- Tag
Hmm... Én is szedek Medrolt. Imuran, Folsav, Pentasa stb blablabla mellett:) de én ilyen foltokat még soha nem vettem észre magamon. Jó szitává van lõve a karom, és be vagyok lilulva, de az a branülök miatt! :)
Nincs jelen
#468 2008-10-09 20:41
- Vicaa
- Tag
Gondolkodtam, hogy állapotjelentésemet ide, vagy az ízületes topikba írjamé, de úgy vélem nálam nem csakaz ízületekrõl volt /van/ szó.
Szóval: Ma voltam az ORFIban csontritkulás vizsgálat kontrollon,ami a sok adminisztráció és azintézmények közötti rohangálás miatt eléggé hosszúra nyúlt, de mondhatom csodás hírekkel zárult. Mindenhol emlékeztek rám, a vizsgálatot végzõ hölgy is mondta, hogy nagyon is tudja, hogy májusban még kerekes székben vittek le a vizsgálatra. Az eredményem olyan sokat javult ezek alatt a hónapok alatt, hogy ki lehetne plakátolni reklámnak az ORFIba - mondta ezt az asszisztens. A doki azért belátta és meg is jegyezte, hogy a medrol elhagyása, a Remicade és a rendszeres becsülettel végzett torna igen nagy mértékben befolyásolta az eredményt.
Csak így tovább, kaptam az instrukciót, valamint, hpgy a reumatológusommal beszéljemmeg afolyamatos D vitamin, és Calcium bevitelt a továbbiakban. Májusban, jövõre pedig egy újabb csontképzõ infúziót adnak.
Szóval, igen örültem ahíreknek, mert ezek alapján nem volt hiábavaló az eddigi küzdelmem, a kitartás, torna meghozta a gyümölcsét. :):):)
Most maj megyek vissza a reumás dokinénimhez Parádfürdõre, akinek azért még a jelenlegi panaszaimat is elsorolom és megbeszéljük a hogyan továbbot! :)
Nincs jelen
#469 2008-10-09 20:43
- zolcsi
- Tag
Vica ez nagyon jó hír!:D
Nincs jelen
#470 2008-10-09 20:47
- Vicaa
- Tag
Köszönöm Zolcsibal :) !
Nincs jelen
#471 2008-10-10 06:01
- Ede
- Tag
Vicaa, nagyon-nagyon ügyes vagy Te is és a szervezeted is :D Szép napot!!
Nincs jelen
#472 2008-10-10 06:10
- Vicaa
- Tag
Köszi Ede, Neked is szép napot! :)
Nincs jelen
#473 2008-10-10 10:02
- Nelly
- Tag
Vicaa!
Én megmondtam...erõs vagy :D
És kemény ahogy a férjed mondaná!!!!!!!!!!
Csak így tovább
Nincs jelen
#474 2008-10-10 17:07
- Vicaa
- Tag
Kösz, kösz mindenkinek, nagyon jólesik :)
Nincs jelen
#475 2008-10-10 19:38
- virágom
- Tag
Vicca!
Nagyon szép javulást értél el gratulálok így tovább.
Nincs jelen
#476 2008-10-17 22:31
- tica
- Tag
Vica, most olvasom, hogy milyen ügyes voltál, gratulálok!
Kaptam beutalót én is csontritkulás vizsgálatra, de valahogy nem hiszem, hogy az a baj. Mostanában sokat fájnak a lábaim, meg a derekam.
Szerinted 9 hónap Medroltól már lehet csontritkulása az embernek?
Nincs jelen
#477 2008-10-18 04:03
- Vicaa
- Tag
Hûû, fogas kérdét tettél fel Tica, de legjobb,ha tényleg elmész megnézetni. Egyébként, ha nem túl nagy adagban kapod, akkor nem hiszem. Én a két év alatt nem tudtam 16, de legtöbbször 32 mg alá sem menni.
A grat-ot pedig köszönöm, igyekszem megtenni azt a részét ami rajtam múlik.
Pussz Neked és az ifjú Ticának is: Vica
Nincs jelen
#478 2008-10-18 09:43
- tica
- Tag
Köszi Vica! :)
Egyébként a 9 hónap nagy részében 32 volt. Mégis úgy érzem, hogy inkább valai izületi probléma lesz. na, majd meglátjuk.
Nincs jelen
#479 2008-10-19 21:12
- Agica01
- Tag
tica, szerintem azért menj el csontritkulás vizsgálatra. Én is szedtem medrolt, kb. 3 évet, de nem folyamatosan, és 16 volt a legmagasabb, és súlyos fokú csontritkulásom van. Nekem is szinte mindig fáj a drekam, hátam.
Nincs jelen
#480 2008-10-20 13:52
- nori
- Tag
Én "lóadagban" kaptam medrolt 5 hónapig,aztán még 4 hónapig egy kis kihagyással de a 25 évemre olyan állapotba kerültek a csontjaim mintha 60 éves lennk-orvost idéztem, és meg is érzem,már csak segítséggel mozgok,ülni csak akkor tudok ha ki van támasztva a hátam,sajnos,fáj a frontváltozásra...szerintem vegyétek komolyan a csontriktulást.Nem gyerekjáték.
Nincs jelen
#481 2008-10-20 14:57
- Vicaa
- Tag
Ágica, és mit mondtak mikor ez kiderült? Kaptál rá valamit? Mert tudnod kell (megnéztem egyidõsek vagyunk), hogy nálunk még újra beindul a csontképzõdési folyamat, én ORFIban és valami eszméletlen rengeteget javult a csontritkulásom fél év alatt.
Nincs jelen
#482 2008-10-20 19:48
- tica
- Tag
Na, rávettetek, elmegyek. Csak elõbb az arcüregem meg én rendezzük az ügyeinket. :( 4 hónap alatt ez a második arcüreggyuszim. Egy hetet kaptam, ha nem lesz jobb a röntgenem, hétfõn felszúrják. :(
Nincs jelen
#483 2008-10-20 22:01
- nori
- Tag
Vicaa,
mit írtak fel ha nem titok? Az nekem is javíthatna,nem? 25 éves vagyok
Nincs jelen
#484 2008-10-21 08:06
- Vicaa
- Tag
Mivel mi bogyó formában nem nagyon szedhetünk csontritkulás elleniket sem, így Aclasta nevû infúziót kaptam, ezt évente lehet ismételni. Ez mellett pedig tudom, ez gagyi dolognak tûnik, de vedd szó szerint: a rengeteg séta, a torna felülmúlhatatlanul sokat segít! Azt mondta az orvos, hogy az ember gerincének jót tesz az úszás, de a csontritkulásra kifejezetten az elõbb leírtak a hasznosak. Torna alatt értem az afféle régen a reggeli tornában szereplõ gyakorlatokat, fejkörzés, hajlongás, törzshajlítás, karhuzgálás, karkörzés stb.
Én kissé másabbakat csinálok, mert nekem már sok helyen le is írtam, hogy össze is roppantak csigolyáim, de alapból ezeket lehet csinálni.
Az infúzió nagyon új, és nagyon jó. Nem kínálják fennhangon, de ki lehet harcolni. Persze fontos a csontritkulás mértéke is. Egyébként én úgy tudom, hogy más infúzió is van még csontritkulásra, sajnos azok nevét nem tudom.
Nincs jelen
#485 2008-10-21 09:13
- Agica01
- Tag
Vica, most jutok csak ide.
Nekem igazán nem mondták hogy vissza lehet fordítani, vagy javulhat, hanem hogy elérhetõ hogy ne romoljon tovább. Azért nagy különbség!
Én citro calciumot szedek naponta, ez nem okoz vesekövességet, és egy d vitamint kaptam, amibõl heti egy szem kell. Ennyi.
De a tornát sem mondták nekem! De akkor csinálok azt is, azért örülnék ha jobbak lennének a csontjaim! Mennyi idõt tornázol naponta? És az infúziót reumatológus javasolhatja?
Köszi.
Nincs jelen
#486 2008-10-21 09:54
- Vicaa
- Tag
Szia Ágica!
Bizony sokszor csak azt mondják el, hogy ez a folyamat visszafordíthatatlan, pedig nálunk még NEM ÍGY VAN!
Nekem Parádfürdõn van a reumatológusom és õ vette fel az ORFIval a kapcsolatot, hogy tudnak -e segíteni. Sajnos - asszem valahol írtam is már róla - mikor felutaztam nem voltak túl segítõkészek, de a reumatológusom ismételt ráhatására megkaptam az infúziót május elején, és én két hete voltam csontritkulás kontrollon és a súlyos már csak normál mértéket ölt! Nekem a reumatológusom mondta, hogy a szervezetem még fiatal és hogy ezen még lehet változtatni! Úgyhogy ne nyugodj bele, ha kell menj másik reumáshoz! Azt mindenképp mondd el mennyi medrolt szedtél és hogy gyógyszerindukálta osteoporosisról van szó, mert én úgy vettem észre ez sokat nyom a latban!
Torna? Háááát, ha õszinte akarok lenni változó. Húsz perc mindig, de van hogy ötven is. Hozzátartozik, hogy az én mozgásom azért még nem a legtutibb, ízületeim is fájósak, így lassabban megy a torna.
Ha bármiben tudok még segíteni csak kérdezz bátran, Te is Nori!
Nincs jelen
#487 2008-10-21 11:34
- Agica01
- Tag
OK, köszi Vica. Ismerem a sztoridat, olvastam mindig a fórumon hogy mi van veled, hát tényleg nem voltak segítõkészek, az már igaz.
Szerintem felkeresek egy másik reumatológust, ide azért mentem mert ide tartoztam, és kellett papír a nyugdíjamhoz, amúgy nem olyan szimpi. De ha tudom hogy van lehetõség keresek egyet, sõt egy ismerõsom már ajánlgat is valakit jó ideje.
Azt nem tudod, ezt csak Parádfürdõn adják, vagy lehet hogy máshol is?
köszi
Nincs jelen
#488 2008-10-21 11:35
- tica
- Tag
Ágica, anyumnak is csontritkulása van, õ harkányba jár egy nagyon kedves doktornõhöz. Szólj, ha kell tel.szám.
Nincs jelen
#489 2008-10-21 12:23
- Vicaa
- Tag
Ágica! Magát az infúziót Budán kaptam az ORFI Kórházban. Úgyhogy bizonyosan több helyen is adják.
Nincs jelen
#490 2008-10-21 19:22
- nori
- Tag
Vicaa köszi az infókat!
MIndent leírtam...keresgélek majd!
Különben az igaz,hogy ha nem is visszafordítható de legalább megállítható,és az sem semmi!!!
Ismerõs az ízületi fájdalom,én is nehezen mozgok,de ha másképp nem ülve próbálok kicsit mozdolódni!Talán ér valamit..
Nincs jelen
#491 2008-10-22 21:15
- cipas
- Tag
Egy pár napja furcsán szédülök és fáj a fejem. Most medrol,klion, salofalkot szedek. Lehet ezek a gyógyszereknek a mellékhatásai, vagy ismét "Crohn-jelenség"?. Még így gyógyszerek mellet is elképzelhetõ hogy ilyen tüneteket produkál a crohn?
Nincs jelen
#492 2008-10-23 10:57
- nori
- Tag
Szerintem ez a Merdoltol lesz,okvetlenul szolj rola az orvosodnak ha mesz hozza!!!!
Nincs jelen
#493 2008-10-29 14:02
- tica
- Tag
Nori, írtam neked egy mailt!
Nincs jelen
#494 2008-11-01 19:43
- cipas
- Tag
MOstanában elég sokszor érzem magam rosszul(fejfájás, gyengeség, láz). Na most én influenzára gyanakszok, de egy három hete elmentem a gastros orvosomhoz és felírta azt az erõsségü kúrát(medrol,klion,zantac,salofalk)amit akkor kaptam tavaly mikor nagyon leterített a crohn. De szerintem ez influenza, legalábbis a véreredményeim olyanok mint egy egészséges embernek, tehát nem utalnak "fellobanásra", nem fáj a hasam és nincs hasmenésem. Szerintetek érdemes beadatni az influenza elleni oltást, vagy ilyenkor már nem? Vagy inkább beszéljek a gastros dokival elõször?
Nincs jelen
#495 2008-11-06 18:58
- nanus
- Tag
Sziasztok Sorstársak!
Új vagyok még itt, de néhány hete már olvasgatom a fórumot.
1997-ben diagnosztizálták nálam a Crohn-betegséget, a vastagbél volt érintett, mindkét oldalon 10-10 centis szakaszon. Salofalkot szedtem és Prednisolont, amitõl elhíztam, mint egy kis disznó, az arcom pedig olyan kerek lett, mint a telihold. A szteroidot persze egy idõ után elhagyhattam, a testsúlyom visszaállt, minden normális kerékvágásba került. Szorgalmasan jártam a tükrözéses kontrollokra (3 hét, 6 hét, 3 hónap, 6 hónap, majd évente), s a legutolsónál azt mondták, hogy csoda vagy sem, de nem tudnak mást mondani: GYÓGYULT. Olyan tökéletesen nézett ki a bélésem, mintha soha semmi nem lett volna ott. Egyébként láttam én is (mindig végignéztem a képernyõn a tükrözést), s bár nem értek igazán hozzá, de az elõzõekhez képest valóban…. Azt mondták a dokik, hogy abbahagyhatom a Salofalkot is, de mindig tartsak otthon egy levéllel, ha netán belobbanna, azonnal vegyek be vagy kettõt, s jelentkezzek a kórházban.8 évig voltam tünetmentes, gyógyszerek, diéta, minden nélkül. Ez volt a múlt.
Körülbelül két-három éve azt vettem észre, hogy émelygek, puffadok, hasmenésem van, furcsa csomók jelentkeztek a lábamon, iszonyatosan hullott a hajam. Az elsõ három tünet miatt részt vettem gyomortükrözésen, semmit sem találtak, sem Reflux, sem fekély, semmi gáz. Akkor azt mondták a gasztrós dokik, hogy IBS. Bele is nyugodtam, kezelgettem magam ezzel-azzal, táplálékkiegészítõk, kerültem a puffasztós dolgokat, s néha ideig-óráig jól voltam. Szeptember közepén kolléganõm hozott finom hazai szõlõt! Megettem egy nem túl nagy fürtöt. Kb. 4 óra múlva elõször elkezdett rázni a hideg, majd elkékült a szám, a körmöm, leesett az amúgy sem toronymagas vérnyomásom, és nagyon görcsölt a gyomrom. Vállalati doki már nem volt, egy ápolónõ szaladt át hozzám az orvosiból. Summa-summarum: otthon két napig kínlódtam, 2 ügyeletes orvos, s a saját családorvosom tömött fájdalomcsillapítókkal, mert hogy ez vírus, ki kell bekkelni. Következõ ügyeletes orvos a második nap késõ estéjén már a mentõt hívta. Bélelzáródásom lett, a belobbant Crohn-tól! Csak most az alsó vékonybél szakasz az érintett, amely alaposan be volt szûkülve. Medrolt kaptam, Budenofalkot és Pentasát. A Medrolt 4 napig intravénásan, de gyakorlatilag az elsõ után megszüntek a fájdalmaim! A lényeg, hogy sem a hajam nem hullik, a csomók eltûntek a lábamról, a hasmenésem elmúlt, tehát sosem volt IBS-em. S mindez azt jelenti, hogy ÉVEK ÓTA be volt gyulladva a bél, s én nem gyanakodtam. Még az orvosaim sem. Annyira egy kis genyó betegség ez! Persze, hiszen nem volt lázam, nem voltak olyan típusú hasi fájdalmaim, mint ’97-ben.
Amiért én tulajdonképpen írok, s a segítségeteket kérem, a mellékhatásokkal kapcsolatban van: Amik nálam jelentkeznek:
1. A legszörnyûbb az éjszakai lábgörcs. Kb. éjjel 1-2-ig tudok aludni, onnantól kezdve félóránként pattogok ki az ágyból, majd megveszve a fájdalomtól. Doki ajánlott MagneB6-ot és Káldiumot írt fel. De nem használ. Néha most már napközben is úgy elkap a görcs, hogy meg kell állnom az utcán, mert lépni sem bírok. Van valami ötletetek, hogy mit csinálhatnék még? Lassan iszonyú fáradt vagyok, hiszen két hónapja egy éjszakát sem aludtam át, napi 3-4 óra alváson tengõdöm.
2. Éjszaka leizzadok, de csak a nyakam környékén, de ott rendesen.
3. A holdvilágos hörcsögpofa. Hát az engem is eléggé elkeserít, de próbálom tartani magam. Még nem bõgtem miatta, de közel voltam már hozzá. Lányom tartja bennem a lelket. Egyébként a Budenofalk betegtájékoztatóján szerepel ezen állapot, mint mellékhatás, de nekem az orvosom azt mondta, hogy higgyem el, a Medroltól van, és az összes többi mellékhatás is, s ha napi 10 mg alá érünk, ezek majd szépen elmaradnak.
4. Kezdek szõrösödni, egyenlõre a „szakál helye” mentén, és még pihés, ez annyira talán nem is zavar.
5. Hihetetlen étvágyam van, zabálok.
6. A számban vannak valami kis „izék”, amiket nem tudok mással jellemezni, valami olyasmi érzés, mintha valamivel be volna vonva a nyelvem és a szájpadlásom, tompított az ízérzékelésem. Ugyanakkor paradicsom, és hasonlók csípik. De a gyógyszerek szedése elõtt nem voltak ott.
7. Légszomj gyötör, elég gyakran.
Hát ezek volnának, amiket le szerettem volna írni, és meg szerettem volna kérdezni. Ne haragudjatok, ha túl hosszú voltam.
1997-ben, mikor elõször kínlódtam ezzel, alig-alig voltunk néhányan Crohn-osok. Vagy legalábbis nem tudtunk annyit egymásról. De most! Csak ámulok, komolyan! Ugyanakkor iszonyatos erõt ad a folytatáshoz, hogy tudom, NEM VAGYOK EGYEDÜL. Hogy ennyien küzdünk, és hogy Ti ilyen jó humorral adtok jó tanácsokat, és igen, röhögjük pofán együtt ezt a fránya betegségetJ
Köszönöm, hogy meghallgattatok, s ha valakinek van valami tanácsa nekem az éjszakai lábgörcsre, nagyon várom!!!!!
Szép napot Mindenkinek!
Nincs jelen
#496 2008-11-06 22:55
- cipas
- Tag
nanus a lábgörcsre rendszeres sportolást tudok ajánlani(bicikli, futás, egyéb.). Ha eddig is sportoltál, de ez sem használ akkor sajna nincs ötletem
Nincs jelen
#497 2008-11-07 06:14
- Vicaa
- Tag
Nanus, magnézium, magneB6!
Nincs jelen
#498 2008-11-07 06:50
- aiolosz
- Tag
nanus írta:
1. A legszörnyûbb az éjszakai lábgörcs. Kb. éjjel 1-2-ig tudok aludni, onnantól kezdve félóránként pattogok ki az ágyból, majd megveszve a fájdalomtól. Doki ajánlott MagneB6-ot és Káldiumot írt fel. De nem használ. Néha most már napközben is úgy elkap a görcs, hogy meg kell állnom az utcán, mert lépni sem bírok. Van valami ötletetek, hogy mit csinálhatnék még? Lassan iszonyú fáradt vagyok, hiszen két hónapja egy éjszakát sem aludtam át, napi 3-4 óra alváson tengõdöm.
Izomgorcs ellen nagyon jo, nem veletlenul esznek banant a teniszezo merkozes kozben
Az ISOSTAR nagyon jo...csak draga
Nincs jelen
#499 2008-11-07 07:11
- aiolosz
- Tag
Izomgorcs 1.
Izomgorcs 2.
Izomgorcs 3.
Izomgorcs 4.
Csendben +jegyeznem, hogy nalunk belgothoseknel, a napi szekletek szama ketszamjegyu is lehet, igy a taplalekokban levo sok, mi tobb a vegul is a taplalek atfut rajtunk, felszivodasi problemank van, igy peldaul az izomgorcson sem lehet csodalkozni....sajnos
Nincs jelen
#500 2008-11-07 18:23
- Meli77
- Tag
Sziasztok!
Nálam most hétfõn diagnosztizálták a Colitis Ulcerosat.Nagyon megijedtem,amikor megtudtam,majd még jobban,amikor utána olvastam,hogy mi is ez pontosan.Fõleg,hogy gyógyíthatatlan,és egész életemben szedhetem a bogyókat,amiktõl nem is biztos,hogy javul a helyzet.Nálam eddig szerencsére nem voltak olyan tünetek,amiket itt a fórumon olvastam.Belõlem "csak" véres-nyák" folyt,de az szinte egész nap,kb 1 hónapon keresztül.Nem görcsöltem,hasmenésem sem volt,nem fájt semmim.Picit fáradékonyabb,kedvetlenebb voltam,meg pattanásszerû kiütések jöttek a nyakamra,meg a mellkasomra,amik hol elmúltak,hol elõjöttek.A karomra meg sok apró viszketõ kiütés jött,de azok is el-elmúltak.Persze az elsõ doki szerint csak aranyerem volt és erre kezelt.Mondanom sem kell,hogy nem is javult a helyzet.Akkor kerestem egy másikat,aki a panaszaim alapján már gyanakodott.Persze mire odaértem,nem volt semmi bajom.Kiütéseim is elmúltak,és nem is véreztem.De megcsinálta a vastagbéltükrözést és után már biztos volt benne hogy colitis ulcerosas vagyok.Gyógyszereim Pentasa500:180 napig 2×2,Medrol4mg:4 hétig 1×2,majd következõ 4 hétig 1×1,Immuran25mg:180 napig 2×1.Kontroll 6 hét után,de max 3 hónap múlva.Úgyhogy még csak pár napja szedem a gyógyszereket,de elég nyamvadt vagyok tõlük,fáj a fejem,szédelgek és émelygek egész nap.
Olvastam,hogy sokaknak hullik a gyógyszerektõl a haja.Mindenkinek van ilyen mellékhatása,vagy van aki nem tapasztalt ilyet?!A másik,az arcpuffadás,és "bajuszosodás" mennyire gyakori?!Ha van mellékhatásotok,emlékeztek mikor kezdõdött,mennyi idõvel jelentkeztek a gyógyszeres kezelés után?!
Elõre is köszönöm mindenki válaszát!:)
Nagyon félek a mellékhatásoktól.
Nincs jelen