#501 2008-11-07 19:15

nanus
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Kisérõjelenségek

cipas, Vicaa köszönöm! MagneB6-ot szedem, illetve Káliumot is. De hiába. Most megpróbálom a MagneB6 oldatot, állítólag jobb a felszívódása, mint a tablettáé. Úúúúgy szeretnék aludni egy egész éjszakát!
ailosz, köszönöm nagyon a linkeket. Nagyon sokat iszom, közel három liter lemegy, ásványvíz formájában. Emellet nagyon sok zöldséget eszek, amiben szintén sok ásványi anyag van. Hát, remélem, javul majd a helyzet lassacskán. Szép estét!

Nincs jelen

#502 2008-11-07 19:19

nanus
Tag

Meli77 én Medrolból napi 32 mg-mot szedtem, hetente 4 mg-mal csökkentve az adagot 16 mg-ig, utána már csak heti 2 mg-mal csökkenthetem az adagot. Jelenleg heti 14 mg-nál tartok. Ha jól olvasom, Te összesen 4 mg-mot szedsz egy nap? Talán ki sem fognak alakulni ezek a mellékhatások. Nekem mindenesetre 1 hét alatt jöttek a lábgörcsök, kb. két hét múlva a pattanások, az arcom pedig 3 hete kezdett puffadni, azaz kb. 1 hónap gyógyszer után. De gondolom, mint oly sok mindenben, itt is közrejátszanak alkati sajátosságok, talán mindenkinél másképp és máskor jelentkeznek. Drukkolok Neked, hogy ne gyötörjön meg nagyon!

Nincs jelen

#503 2008-11-07 19:50

Meli77
Tag

Szia Nanus!
Köszi,hogy írtál,nagyon aranyos vagy.
Összesen 60 napig kell szednem a Medrolt.30 napig napi 8mg,majd újabb 30 napig napi 4mg.
Remélem én is,hogy nem lesznek mellékhatásaim,de nem lehet tudni.Tudod a remény hal meg utoljára!
Imurant nem kell szedned?!Attól is félek,annak is sok mellékhatása van.Többek közt a hajhullás.
Te szóltál a dokidnak a mellékhatásaidról?!És ha igen,akkor mit mondott?!
Különben jól vagy?!Használnak a gyógyszerek?!

Nincs jelen

#504 2008-11-08 17:49

nanus
Tag

Meli, mondtam az orvosomnak a mellékhatásokat. Azt mondta, hogy ha napi 10 mg alá érünk a Medrollal, akkor ezek szépen megszûnnek. Imurant nem kell szednem. Budenofalkot és Pentasát szedek még. De ne félj, ha lesznek is mellékhatások,  átmeneti lesz!!!! Mindig erre gondolj, ha úgy érzed, hogy elkeskenyednél. Nagyon jó, hogy van ez a fórum, sok kedves ember tud tanácsokat adni. Nekem megkönnyebbülés olvasni mások sorait. Akár panasz, akár tanács.
A sok mellékhatás ellenére amúgy jól van a bélésem, legalább azzal nincs több gondom! És Te? Használnak a gyógyszerek?

Nincs jelen

#505 2008-11-08 17:50

Meli77
Tag

Szia Nanus!
Hogy van a lábad?!Tudsz már aludni?!

Nincs jelen

#506 2008-11-08 21:15

Meli77
Tag

Nanus,én még csak pár napja szedem a gyógyszereket!Fáradékonyabb,kedvetlenebb vagyok,szédülök,émelygek,fáj a fejem,ma meg már minden izmom,izületem fáj.
Komolyan elgondolkodtam azon,hogy abbahagyom a bogyók szedését,hisz szarabbul vagyok mint voltam.
Különben sem lehet meggyógyítani ezt a betegséget,hisz az orvosok még mindig sötétben tapogatnak ezzel kapcsolatban!
Meg vannak olyanok,akik csak Pentasat szednek,immuncsökkentõ,meg szteroid nélkül.Talán nálam is bevállna és kevesebb lenne a mellékhatás,jobban lennék.Nem tudom mit csináljak.

Nincs jelen

#507 2008-11-09 07:45

Sancsi
Tag

Sziasztok! Mennyire jellemzõ a chron-colitisre az izületi fájdalom? Napok óta alig tudok lábra állni, majd sírva fakadok, amikor kikelek az ágyból reggel!:-(( Igaz mostanában fát vágtam (ne nevessetek:-))), de ez most nagyon durva. 34 évesen nem nagyon szeretnék reumás lenni!
Na már látom, hogy reumatológushoz is el kell mennem!:-(

Nincs jelen

#508 2008-11-09 11:09

Meli77
Tag

Szia Akiss!
Január óta szeded az imurant is?!És ha megkérdezhetem,Te mibõl mennyit szedsz?!
A fejfájáson kívül volt,van más mellékhatásod is?!Hajhullás,izomfájás?!
Nekem fáj minden porcikám!Ez Csak átmeneti,vagy állandó lesz?!

Nincs jelen

#509 2008-11-09 11:13

Meli77
Tag

Deluigi!
Nem a tüneteimmel van baj,mert azok szerencsére nincsenek!
De annál több mellékhatás!!!Fejfájás,szédülés,émelygés.Az összes létezõ és nem létezõ izmom,izületem fáj!
Pedig még csak pár napja szedem a bogyókat!!!Mi lesz késõbb?!

Nincs jelen

#510 2008-11-09 11:25

Netti
Tag

Sziasztok!
Crohn beteg vagyok. Segítségeteket kérném. Dr. Kovács Ágota belgyógyász gasztroenterológus szakorvos elérhetõségét keresem. Köszönöm. Netti Szolnokról

Nincs jelen

#511 2008-11-09 12:13

akiss
Tag

Szia Meli77!
Nem az Imurant kb 3 hete szedem, mert mind a 2 szteroidlökés csak rövid ideig volt eredményes, ahogy elkezdtük csökkenteni a Medrolt rögtön emelkedett a vérsüllyedés a CRP, a vas pedig a béka feneke alá került. Közvetlenül a szteroidlökést megkezdése után fájt a fejem, de iszonyatosan 2 napig biztos, aztán csak picit és elmúlt. Medrolból most 8 mg, Imuranból 50 mg, Salofalkból 3x2 500 mg. A Medroltól lettem nagyon pattanásos, de az az igazi gyulladt piros, amivel semmit nem lehet csinálni, 5 kiló alapozó azért csodákra képes. Meg szép gombóc fejem lett, röhejesen nézhettem ki: girnyó test - gombóc fej! :) Most, hogy mindenbõl a minimális adagot szedem kivéve a Salofalk csökkent már nem vagyok olyan "nagyarcú" és a pattanások is csökkentek. Egyébként Sudocremmel kentem. Babáknak szokták használni popsikrémként, (van egy kislányom) és hallottam régebben más már kipróbálta így most én is, mert a különbözõ menõ arcápolási szerek semmit nem értek. Izomfájdalmam nincs, hajhullás sem jelentõs, de az lehet, hogy valamilyen vitaminhiány miatt van, mivel még az Imuran nem igazán hat csak 2 hónap mulva, habár a doki azt mondta már egy-két mellékhatás szedés után 2 héttel jelentkezhet. Úgy tudom a mellékhatások átmenetiek. De ezt is az Imuran betegtájékoztatójáról.

Nincs jelen

#512 2008-11-09 14:38

Meli77
Tag

Szia Akiss!
Mit jelent a szeroidlökés.Akkor mennyit kaptál?!
Akkor Te is annyit szedsz most,mint én,csak Én nem Salofalkot hanem Pentasat és 2×2 500mg-ot.
Meddig kell most szedned a bogyókat?!Milyen gyakran jársz kontrollra(vérvizsgálat,tükrözés)?

Nincs jelen

#513 2008-11-09 16:26

Meli77
Tag

Mire gondolsz?!
Milyen gyógyszereket hagyhatsz el?!

Nincs jelen

#514 2008-11-09 17:37

nanus
Tag

Meli, nehogy abbahagyd a gyógyszereket! Tudom, hogy borzasztóak a mellékhatások, de muszáj bírni, és remélni, hogy egyszer vége lesz. Ne legyél elkeseredve. Tudom, milyen, én is megszenvedem. Egyébként még mindig nem nagyon alszom éjjel. Bár ma éjjel sikerült egészen hajnali fél 3-ig aludnom! Micsoda áldás volt! Az arcom már olyan dagadt, hogy látom az emberek szemében azt a fajta "jajszegényhogynézki" kifejezést. Van olyan ismerõsöm, aki még be is szól, hogy jééé, szedtél fel valamennyit, holott csak a képem dagadt, van aki a fogam iránt érdeklõdik. Van aki szemérmesen félrenéz. Érzem én is, hogy kezdek bezárkózni. Munkahelyen is kezdem kellemetlenül érezni magam, onnan meg sietek haza, csak boltba megyek. De tudom, hogy egyszer ennek vége lesz, és igenis kitartok, végigcsinálom. Ünnepként fogom várni az elsõ átaludt éjszakámat, azt, amikor az arcom a régi lesz, nem fogok fulladni, nem lesznek pattanásaim. Érdekes, nekem az izületekkel nincs baj. A térdem kezdett fájogatni és vizesedni, mikor még 32 mg Medrolt szedtem.

Nincs jelen

#515 2008-11-09 17:42

nanus
Tag

Meli, az orvos nekem azt mondta, hogy a Medrolt és a Budenofalkot elhagyhatom majd, csak a Pentasa marad. Neked is le fog építeni nyilván egy-két gyógyszert, és csak az marad, amivel az állapotod szinten lehet (jó szinten) lehet tartani. Jelenleg a betegséged aktív szakaszában vagy, azt pedig muszáj kemény bogyókkal leharcolni. Ne add fel!

Nincs jelen

#516 2008-11-09 19:09

Meli77
Tag

Pontosan mit jelent az aktív szakasz?!
Ugyanis nekem most a mellékhatásokon semmi tünetem sincs.
Nincs hasmenésem,mondjuk nem is volt.De véres nyák sincs,sõt már a gyógyszerszedés elött sem volt.
Volt 1 hónap,amikor jött belõlem a véres nyák,de ennyi.Nem fájt semmim,nem görcsöltem,nem volt hasmenésem.
Aztán mire a dokihoz értem,már nem volt semmi panaszom,de a belemen látszott,hogy beteg.Legalábbis dokim látta!
Õszintén remélem,hogy csak a Pentasa marad.Az még tolerálható,de a többi nagyon nagyon kemény bogyó!!!

Nincs jelen

#517 2008-11-09 19:30

nanus
Tag

Az orvosom nekem azt mondta, hogy a Medrolt azért kell kapnom, mert nem igazán reagáltam az elõtte kapott "sima" gyulladáscsökkentõkre. Ezért kellett a szteroid. Mert ez biztosan lenyomja a gyulladást. Ezért gondoltam, hogy Neked is emiatt kell szedned, bár tényleg nem túl nagy adagban. Az, hogy nem volt panaszod, nem volt véres nyák, stb. sajnos nem jelenti azt, hogy nem volt begyulladva. Írtam, hogy nekem alig-alig voltak tünetek, a végén mégis bélelzáródással kerültem be a kórházba.

Nincs jelen

#518 2008-11-09 20:25

tica
Tag

Múlt héten hagytam el a Medrolt, (hurrá :) ) tegnap délután tiszta piros, apró kiütés lett az arcom. Viszket is. Egy ideje már a nyakamon észrevettem, mikor még szedtem a cuccot, de most bedurvult a dolog. Remitõl is lehet ilyen? Volt már valakinek? Most ezzel hova menjek szerintetek? Bõrgyógyász? Még az életben ilyenem nem volt, utálok belenézni a tükörbe. Calcium nem használt.

Nincs jelen

#519 2008-11-09 21:06

akiss
Tag

Meli77! A gyulladás addig aktív, amíg a labor eredmény nem mutat normál értéket: vérsüllyedés, CRP, ez a 2 mutatja meg, hogy van-e gyulladás a szervezetedben. Hiába érzed magad jól, lehet nincs klinikai tüneted, de a gyulladás aktív, én is jártam már így többször is. Nagyon jól éreztem magam, de a labor meg brutális értékeket mutatott, most is a vérsüllyedésem 20, CRP 19, közben jól érzem magam. A dokim azt is mondta, hogy a vas is azért alacsony mert gyulladás van a szervezetben, ahogy javulok úgy emelkedik az értéke, és igaza van, sõt hízni sem fogok.
Nekem a Salofalk marad állandó gyógyszerként, a Medrolt és az Imurant idõvel elveszik, ha már nem lesz aktív a gyulladás.
A szteroidlökés azt jelenti, hogy hirtelen nagy dózisú szteroidot kapsz, amit fokozatosan "leépítenek", mert a szteroid szedését nem szabad hirtelen abbahagyni. 2 hétig kaptam 32 mg Medrolt, majd 16 mg volt megint 2 hétig, aztán 8 mg. De ahogy lecsökkentettük, újból erõsebb lett a gyulladás, megpróbáltuk még egyszer, ez sem jött össze, így kötöttem ki az Imurannál. Egyébként havonta járok laborba és kontrollra.
Tükrözésem hál'istennek csak 1szer volt (vastagbél), az is bódításban. Illetve voltam régebben is gyomor és vastagbél tükrözésen, ott még nem mutatták ki a Crohn-t csak egy-két gyulladt sejt volt. Akkor salazopyrint adtak. Majd terhes lettem, és szülés után jó 4 hónappal jöttek a tipikus tünetek, orvoshoz mentem, tükrözés, Crohn: röviden ennyi.
Próbálj optimista lenni, sokat segít! Én is csak most nézek vidáman elõre, eddig csak önsajnálat volt ezerrel, Miért pont én? érzés. A fejben dõl el minden!

Nincs jelen

#520 2008-11-09 23:02

Meli77
Tag

Akiss!
Tõlem,még egyszer sem vettek vért!Fogalmam sincs milyenek a laboreredményeim.Nekem csak egy tükrözésem volt,és 3 hónapra felírta a gyógyszereimet.Akkor kell majd kontroll megbeszélésre mennem.Direkt kérdeztem,hogy akkor lesz e valamilyen vizsgálat,de azt mondta nem,csak megbeszélés.Kérdem én,így honnan fogja tudni,hogy milyen állapotban vannak a beleim?!!!!
Lehet néznem kellene egy másik dokit!Pedig magánrendelésre mentem,a jobb ellátás miatt!!!

Nincs jelen

#521 2008-11-09 23:04

Meli77
Tag

Deluigi!
Szorítokk,hogy mindent rendben találjanak,és csökkentsék a gyogyóadagjaidat!!!

Nincs jelen

#522 2008-11-09 23:07

Meli77
Tag

Tényleg,tud valaki olyanról,aki ezektõl a gyógyszerektõl tényleg meggyógyult?!
Mert azt olvastam,hogy csak a tüneteket enyhítik,de magát a betegséget nem tudják meggyógyítani.
Ez aztán a szupi helyzet!!!

Nincs jelen

#523 2008-11-09 23:37

Nita
Tag

Meli!
Én senkirõl se tudok aki meggyógyult, mert a Crohn-colitis gyógyíthatatlan...de a tünetek sokszor szépen elmúlnak a bogyók mellett. Az immuran mellék hatásairól amit írsz sajnos igaz nekem is fájt a fejem meg ilyenek, de a szervezet szépen hozzá szokik a szerhez, és a mellékhatások is csökkenek. Ez a típusú gyógyszer lassan kezd el hatni, de nagyon hatásos tud lenni.

Nincs jelen

#524 2008-11-10 06:14

akiss
Tag

Meli!
Legnagyobb bánatunkra nem gyógyulunk meg, csak tünetmentesek leszünk. :( Ha egyszer eljutunk oda, akkor a tünetmentesség fenntartása lesz a cél, akkor is tartani kell a diétát, de sokkal lazább (ezt olvastam, én még soha nem voltam tm).  Hát nem értem miért nem kér labort az orvosod? Mindig nem tükrözhet! Mert a labor eredményeibõl látja, hogy jelenleg milyen állapotban van a gyulladás.

Nincs jelen

#525 2008-11-10 08:40

Meli77
Tag

Szia Tica!
Nem tudom pontosan milyenek a kiütéseid....
De nekem is voltak,nekem inkább a karomra,meg a mellkasomra jöttek.Nekem a dokim azt mondta,hogy gyakori kisérõje a bélgyulladásnak.
Én is kipróbáltam már rá sokmindent,de nekem az Aloe Vera Gel(Original) vált be.Pár nap,egy hét és szépen elmúltak tõle.Nem tudom,hogy neked is használ e,de kipróbálni nem árt!Lehet neked is beválik.
Remélem tudtam segíteni!
Szép napot!

Nincs jelen

#526 2008-11-10 08:44

Meli77
Tag

Szerdán,vagy csütörtökön kell telcsiznem a pontos diagnózis miatt,akkor jön meg a biopszia eredménye.
Akkor majd mindent megkérdezek,diétát is,hogy nálam mi is a helyzet vele,meg a vérvételre is rákérdezek,hisz rajtam kívül mindenkinek kell járnia,általában havonta,ha jól vettem ki a szavaitokból.
Nagyon szépen köszönöm,hogy ennyit segítetek.Nagyon aranyosak vagytok!!!

Nincs jelen

#527 2008-11-10 08:53

Meli77
Tag

De ez csak gél!Nem iszom,és nem is eszem az Aloe Verat!

Nincs jelen

#528 2008-11-10 09:15

Meli77
Tag

Persze,csak a kiütésekre,pattanásokra!
Nekem nagyon bevált!

Nincs jelen

#529 2008-11-10 09:39

Meli77
Tag

Tica!
A félreértések elkerülése végett!
Javasoltam neked az Aloe Vera Gélt a kiütéseidre!!!
PERSZE CSAK KÜLSÕLEG ALKALMAZVA!!Kenegetni vele a pattanásokat,kiütéseket!Intersparban lehet kapni 1300 ft! (Rá is van írva,hogy csak külsõleg!)Nagyon jó gyulladáscsökkentõ hatású.Nekem legalábbis bevált!
BELSÕLEG ALKALMAZVA,MINT PL. AZ IHATÓ GÉL-ek,JUICE-ok NEKÜNK NEM JÓK!!!!!!
Remélem így már egyértelmû voltam!!!

Nincs jelen

#530 2008-11-10 12:29

mercy70
Tag

Aloe Vera gélnek én sem jó,sem rossz hatását nem tapasztaltam és kb.1 hónapig ittam.

Nincs jelen

#531 2008-11-10 12:52

Meli77
Tag

Nem tudom,én azt olvastam,hallottam,hogy nem jó az Aloe Vera iható Gél,fõleg a Crohnosaknak.
Persze ez is egyénfüggõ!
Én csak a gyulladáscsökkentõ gélt szoktam használni a pattanásokra,kiütésekre,és nekem bevált!

Nincs jelen

#532 2008-11-10 16:00

mercy70
Tag

Deluigi!21 év alatt sok mindent kipróbáltam már.Az Aloe Verát a sebészem ajánlására(nem õ árulta).Én 4mg medroltól is legtöbbször jobban vagyok másnapra úgy hogy mindent eszek.Ez a betegség mindenkinél más.

Nincs jelen

#533 2008-11-10 21:12

Ede
Tag

Én is ittam aloet, és még élek :D. Szerintem nem kellene ennyire... kinek milyen. Rossz hatását abszolút nem tapasztaltam, viszont az íze, hihetetlen undorító gusztustalan. Mindenki saját maga döntsön, nem?

Nincs jelen

#534 2008-11-10 22:09

tica
Tag

Meli, köszi a tanácsod, de végül elmentem orvoshoz vele. Na, meg az arcüreggyuszimmal úgyis kellett volna visszamenni. Kaptam rá patikában kikevert krémet, 3 napig kell kenni, ha nem múlik, jöhet egy jó kis szteroidos krém. Nehogy már azt gondoljam, hogy szabadulhatok tõle. Mondjuk, már 2 hete fújkálok az orromba is szteroidot, a hülye gyulladásra.
Volt még valakinek ilyen sokáig tartó melléküreg gondja? Remisek? Nyilvánvaló, hogy attól van, és ennek ellenére örülök, hogy segít, meg minden, de hogy lassan 5 hete nem tudok aludni az orrdugulástól, az már kissé unalmas.

Nincs jelen

#535 2008-11-11 05:17

mercy70
Tag

Tica,gyógyszertárban lehet kapni egyszerû mentolos krémet amit orr alá kell kenni.Így is szoktam kérni.Sokat segít az orrduguláson.

Nincs jelen

#536 2008-11-11 08:01

tica
Tag

Köszi, mercy, na, ezt kipróbálom! Volt  régen valami Nózi nevû, rúzs szerû tégelyben, az tök jó volt, de nem láttam mostanában sehol.

Gigi, a bioparoxon túl vagyok, 2 hétig használtam, de semmi, csak rettentõen kimarta az orrom.. A szteroidost meg hiába fújom, mert annyira be van dugulva, hogy nem tudom befújni sem, rögtön kifolyik.
Már 2x kisírtam, hogy ne szúrják fel, de szerintem végül nem úszom meg. :(

Nincs jelen

#537 2008-11-11 12:21

youlcsi
Tag

tica!
orrdugulásra nekem eddig a legjobban a rhinospray plus jött be. befújod, és pár (másod)perc múlva már hat is. a többihez képest elég drága, de nagyon megéri. nekünk mindig van otthon.

Nincs jelen

#538 2008-11-11 13:02

tica
Tag

Rhinospray, nasivin, novorin kilõve. Már nem használhatok ilyeneket, mert az elsõ kettõbõl egyet-egyet, novorinból kettõt elfogyasztottam 4 hét alatt. Sajna, ha még használhatnám, akkor sem hatna, mert sikerült hozzászokni. Nem vagyok egyszerû eset, na. Azért talán most kezd hatni az antibiotikum. Remélem a beleimet nem vágja tönkre cserében. :(

Nincs jelen

#539 2008-11-11 15:10

youlcsi
Tag

sajnálom. jobb nem jut eszembe.

Nincs jelen

#540 2008-11-11 15:12

mercy70
Tag

Antibiotikum?Milyet szedsz?Nekünk a Ciprobay,Cifran....stb amit szabad.Nem akartam írni,nem is ebbe a topikba kellene de úgy látom valóban súlyos a helyzeted.Ajánlanám,egy próbát megérne,ártani nem árt arcüreggyulladásra egy testgyertyát elégetni az arcodon.A barátnõm  másnapra sokkal jobban lett tõle.Én másra használtam,nekem is jó sok esteben(nem mindig).

Nincs jelen

#541 2008-11-11 15:57

tica
Tag

Mercy, lehet, tényleg túltengek itt, ezzel a nyavalyámmal. Talán a gyógyszerekhez kellett volna írnom, na de oda sem igazán tartozik. Kellene egy mellékhatások topic, mert ez bizony a remitõl van. Azi-sandozt kaptam, azt hiszem, most nem keresem elõ, talán jól emlékszem a nevére.
Mindenesetre jobban vagyok, mint délelõtt, ez már haladás.

Nincs jelen

#542 2008-11-11 18:49

mercy70
Tag

Azt a gyógyszert nem ismerem.De olvasd el a tájékoztatót,nehogy ártson a bélnek.Az orvosom egyszer azt javasolta mikor erõss antibiotikumot kaptam a házidokitól,hogy szedjem mellé a Lacto Sevent,ne károsítsa a bélt.De örülök ha már kicsit jobban vagy.

Szerkesztette: mercy70 (2008-11-11 18:50)

Nincs jelen

#543 2008-11-14 06:35

Agica01
Tag

Tica, én is Azi-sandozt kaptam, amikor 1 hete nagyon odavoltam, nekem nem jött be, 3 szemes az egész, az elsõ után nagyon odavoltam, hasmenés egész nap, hasfájás, görcsök... a másik 2-t be sem szedtem. REmélem te jobban bírtad! (Azi-sandoz=sumamed, csak más gyártó)

Nincs jelen

#544 2008-11-15 11:11

youlcsi
Tag

nem is tudom, hova írjam... nem hiszem, hogy kísérõjelenség, inkább csak mellékhatás, de gondolom, ide tartozik.
az van, hogy szerdán kezdtem szedni a prednisolont.
csütörtök délután óta van egy olyan kellemetlen érzésem, mintha valami meg lenne tapadva a torkomban/garatomon.
tegnap este észervettem, hogy a nyelvem (egészen hátul) elkezdtett elszínezõdni. olyan gusztustalanul sötét foltos... és folyamatosan érzem, hogy van a torkomban valami...
fogalmam sincs, mi ez. gondolom, ha hétfõig ilyen marad, nyertem egy utat a gégészetre :)
tapasztalt már valaki hasonlót?

Nincs jelen

#545 2008-11-15 11:46

roor
Tag

Halika!

Yoilcsi:igen én most is tapasztalom ezeket,gõzöm nincs mitõl lehet,nekem csak pentasa van a palettán.:D

Nincs jelen

#546 2008-11-15 16:43

Ede
Tag

Gyerekek, azért milyen jó már nekünk, hogy a kinek-kinek a kisgenyája mellé micsoda egyéb érdekes dolgokat is kapunk... Hihetetlen.
Napok óta gyötör a fejfájás. Mondjátok, hogy aki Imurant szed, annak ez szokott...
Margóci, hátha olvasod, rosszat mondtam, nekem nem az algoflex, hanem az advil ultra jön be nagyon (10-15 perc után hat). Bocsi!!! De azt, hogy folyós, azt írtam...
Jobbulást mindenkinek!!!!

Szerkesztette: Ede (2008-11-15 16:44)

Nincs jelen

#547 2008-11-15 17:44

nanus
Tag

Én is szedtem 11 éve Prednisolont, de én nem tapasztaltam ilyen mellékhatást. Én csak híztam tõle, és az arcom kerekedett ki.
Én Medrolt, Budenofalkot és Pentasát szedek jelenleg, de nekem olyan érzésem van, mintha a nyelvemen és a szájpadlásomon volna valami "réteg", ami kicsit gátol az ízérzékelésben, és ha sósat eszem, vagy épp paradicsomot, akkor csíp egy cseppet.
Egyébként meg tudja mondani nekem valaki, hogy a holdvilágarc a Medrol vagy a Budeno mellékhatása-e? Ugyanis a betegtájékoztatón a Budeno-t okolják ezért, de nekem a gasztro-doki és a családorvos is azt mondta, hogy ez a Medrol. Mert már annyira csúnya, kezd igen komolyan zavarni... Köszönöm!

Nincs jelen

#548 2008-11-15 21:18

tica
Tag

Ági, hát, én is megszívtam.. Tök szarul  vagyok, hónapok óta nem rohangáltam így, mint most.. Nekem 6 szemest írtak fel, nem mertem abbahagyni, mert éreztem, hogy hat is. Most arcüregem sokkal jobb, viszont a hasam.. :(

Nanus, holdvilágkép=Medrol. Sajnos. Tényleg, nyugtasson már meg valaki, hogy azért egyszer leapad a fejem..

Nincs jelen

#549 2008-11-16 08:32

Vicaa
Tag

Tica! Én sem akartam elhinni, hogy egyszer még normális ábrázatom lesz, biztatásként fogok küldeni két képet, - mint a reklámokban :D - közben és utána, hogy lásd biztosan vissza fog alakulni a finoman szólva holdvilágarc.
Nekem kellett hozzá az abbahagyás után négy hónap, mire teljesen visszanyertem a régi formám. Most jelentem boldog vagyok, hogy a kedves páromnak a régi arcomat mutathatom :)!

Nincs jelen

#550 2008-11-16 09:20

nanus
Tag

Köszi Tica! Marslakónak érzem magam az emberek között... És ráadásul ez az étvágy!!! Igaz, nekem azzal sosem volt problémám, de mostanában már nagyon durva. Örültem, hogy a betegség miatt egy kicsit leadtam, de máris visszaszedtem.
Vicaa! 4 hónap? Az nagyon sok:((

Nincs jelen

IBDoktor

Láb