#651 2008-12-20 17:52
- Marthuska
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Kisérõjelenségek
Vicaa! Nemcsak körömvirág krémet vettem, hanem kenõcsöt is. A kenõcsöt még nem próbáltam. Gondoltam azzal majd éjszakára kenem, mert az még jobban zsíroz, de elég furcsa szaga van. Disznózsír is van benne (Dr. Theiss körömvirág kenõcs). Ezt próbáltad már? Van valami tapasztalatod errõl is?
Nincs jelen
#652 2008-12-20 18:00
- roor
- Tag
Halika!
Marthuska:Dr.Theiss körömvirágkenõcsöt akkor használtam,amikor felvágottnak néztem az ujjam és elmetéltem,aztán összevarták és sebesedett meg hegesedett.Ezt ajánlotta a sebész,és nagyon bevált,egy-két nap alatt elmúlt a hámlás,és nem húzódott,égett a seb környéke.:D
Tudom ez nem olyan mint az arcocskád,de ez is egy tapasztalat.:D
pá
Nincs jelen
#653 2008-12-20 18:57
- Marthuska
- Tag
Szia Roor! Köszönöm szépen, hogy írtál. Minden tapasztalat fontos és érdekel.
Nincs jelen
#654 2008-12-21 16:08
- bakkos7
- Tag
Kedves Marthuska!
Szeretnék én is adni egy tanácsot.
Fõzz magadnak körömvirág teát. Fél liter vizet forralj fel tegyél bele 1 ek köröm virágot,zárd el a tüzet és fedd be. 15 perc után szûrd le.Amikor már csak langyos, 1 decit tölts egy kis tálkába tedd az állad alá és egy kis vattával mosogasd le az arcod.Majd puha ruhával itasd le róla a felesleget,de ne dörzsöld.A megmaradt teát pedig kortyolgasd el,kis hasad is hálás lesz érte.Legalább 1 hétig csináld.Kérlek ne félj tõle.
Nincs jelen
#655 2008-12-21 16:42
- mercy70
- Tag
Marthuska!Nekem sokáig olyan volt az arcbõröm mint leírtad.Semmilyen bolti krémet nem tudtam rá tenni,annyira érzékeny volt.Csupán a gyógyszertárben amit ott készítettek,vitaminos hidratáló arckrémet bírtam.Árban sem volt drága és pár hét alatt rendbehozta a bõrömet.Most már más fajta krémet is tudok használni.
Nincs jelen
#656 2008-12-21 19:08
- Ede
- Tag
Szia, Martushka, a neogranormon hámosító krém, úgyhogy kenés után valószínûleg azért jártál úgy.
nekem is most kezdõdik ez, ami Neked, mert már nagoyn-nagyon kevés medrolt szedek (hála!!!), viszont, ahogyan változik a hormonális szintem, úgy jönnek a jelek is, sajna, de remélem, gyorsan túl leszünk rajta.
Amikor már végképp minden rossz volt, a gyereknek a doktornéni által készített kenõcs volt az egyetlen, amit lehetett használni (A vitaminos, jó hidratálós, zsíros, és egy térfogatszázaléknyi valamilyen szteros kenõcsöt tartalmazó készítmény).
Nincs jelen
#657 2008-12-24 19:25
- Marthuska
- Tag
Sziasztok!
Bakkos7! Mercy70! Ede! Köszönöm a kedves válaszokat! A körömvirág teát már régebben beszereztem. Az arcomat viszonylag jól rendbehozta a körömvirág krém Classic változata (A-vitamin, körömvirág és kamilla száraz bõrre). Azóta ezzel kenem, jó bõségesen, mivel nagyon száraz lett a bõröm. A gyógyszertárban vettem Hydrophil mosakodókenõcsöt is, az arcomat ezzel mosom. Az Entocort retard kapszulát ismét szedem.
Nincs jelen
#658 2008-12-24 20:34
- Vicaa
- Tag
Azaz, hidrofil kenõcs, csak nem jutott eszembe a neve!!!! Remélem most már ezektõl helyre jön a bõröd!
Nincs jelen
#659 2008-12-27 02:59
- cyan
- Tag
Írtam pár napja egy kérdést de senki nem reagált rá: rossz helyre írtam vagy mégis tabu, vagy csak senkit nem érdekelt??? Vagy másnak nincsenek ilyen tünetei...?! Lehet hogy tényleg ezért nem siettem úgy a kérdéssel kb. nyár óta... ez a fórum csak dísznek van?...
Nincs jelen
#660 2008-12-27 04:28
- Vicaa
- Tag
Cyan! Legutóbbi hozzászólásod,amit találtam,novemberi volt, az "Elõször járok itt" c.topikban,arra többen is írtak neked, ha ezen felül írtál azóta, akkor írd meg hol van, szívesen segítünk ha tudunk. Ha kérdésed van ne várj vele,írd meg bátran.
De! Ha olvsgattál kicsit, akkor LÁTNOD KELL, hogy itt igenis törõdünk amásikkal, igenis érdekel a másik problémája, az pedig enyhén is túlzás, hogy a fórum, csak dísznek van!
Bocs modik, tudom, hogy ez OFF, de ide íródott, hát ide válaszoltam.
Nincs jelen
#661 2008-12-27 06:54
- akiss
- Tag
Szia cyan!
Magyarán nem szedsz gyógyszert és vannak tüneteid? Voltál azóta orvosnál? Laborod mit mutat?
Én salofalkot szedek a kezdetek óta elõször 3x2 most 2x2, meg medrolt most 4 mg, de volt már minden, beleértve 2 szteroidlökést is :(, ja és szept. óta imuran (mert nem akart múlni a gyulladás, ahogy csökkent a szteroid mennyisége úgy romlott az állapotom). Per-pillanat most az imuran hatását várjuk, lassan de biztosan hat, nem kapkodja el a dolgot :( Egyébként 1 éve vagyok crohn-os és mikor milyen, az utóbbi idõben egyre jobb, klinikai tünetem szinte nincs is, csak a labor mutat mást.
Röviden ennyi! De a kezelések szerintem orvos-beteg függõk is, kinek milyen bogyóra esküszik a dokija, ja és mit bír a páciens. Ha nagyon rosszul vagy menj vissza a dokihoz.
Nincs jelen
#662 2008-12-27 21:14
- youlcsi
- Tag
az utóbbi hetekben véresre tudnám kaparni a fejbõrömet. nem tudom mitõl lehet (most csak cifrant és kliont szedek -nem hinném, hogy ezek csinálják). valami tipp, hogy mit lehet tenni ellene?
oké, tudom... a víz és a sampon csodákra képes... :)
Nincs jelen
#663 2008-12-27 21:27
- Marthuska
- Tag
Youlcsi! Talán sampont kéne váltani, lehet allergiás lettél az erõs illatos samponokra. Próbáld meg valamelyik babasampont, vagy mosd Hydrophil mosdókenõccsel. Én az arcomat újabban azzal mosom, de azt olvastam hajmosásra is alkalmas. Szerintem egy próbát megér. A Calcium-Sandoz pezsgõtabletta is segíthet a viszketés leküzdésében.
Nincs jelen
#664 2008-12-27 21:36
- youlcsi
- Tag
köszi.
már évek óta ugyanaz használom, eddig nem volt vele gond. de mindenképpen kipróbálom, hogy áttérek másikra.
és lehet, hogy meglátogatom hétfõn a bõrgyógyászatot is (már persze, ha dolgozik egyáltalán ott valaki a két ünnep között)
Nincs jelen
#665 2008-12-29 01:26
- cyan
- Tag
Na sziasztok! Akkor mégis van remény?:)
Vicaa: az a hozzászólás most volt karácsony elõtt csak kitöröltem amikor eltelt pár nap és nem reagált senki. De persze örülök hogy ezt írod akkor biztos csak kivétel volt hogy nem volt válasz...legalábbis remélem:)
Gigi: köszi és igen, nem Tõled vártam mert tudom hogy Te nem crohnos vagy:) jelenleg tudok egy jót írni magamról zárójelben, a karácsony végre jobban telt, az orvosváltás témához pedig annyit, hogy mióta lett végre gyógyszerváltoztatás, már nem érzem szükségesnek! Kicsit negatív lettem akkor mert betelt a pohár hogy semmin nem változtat de mostmár 2 gyógyszerrel közelebb kerültem a normális kezeléshez, és ennél jobbat kívánni sem tudok... a gyógyszerek ennyire képesek és erre valók, az utóbbi idõben kevésbé rossz volt az állapotom mint elõtte, de hát ez is bõven elég volt... a budenofalknak meg biztos még hatnia is kell... szóval miután írtam azt a hsz-t jobban lettem:) de ilyen nagyon régen volt..
akiss: dehogyisnem szedek. Salofalkot naponta 3×2-vel kezdtem (pentasa helyett kezdtem el nemrég), de múltkoriban már olyan székrekedést okozott (erre esküdni merek h a nagy dózisú mesalazin miatt..), ami meg fokozza a fájdalmakat és kínokat, hogy nem tudtam naponta 3-szor enni hogy rendesen bevegyem és 2-re csökkentettem DE a pentasa adagját is hamar csökkentette az orvos úgyhogy ebbõl nem lesz baj. Meg egy ideje Budenofalkot is szedek, eleinte 3×1-et szedtem de nem lettem még jobban tõle, így a székrekedés-kajálási problémám óta meg ezt is 2-re csökkentettem de azóta csak jobban lettem úgyhogy nagy baj nem lehet...
Szteroidot én is szedtem már, de a második löket már mire csökkentve lett, nem hatott, a harmadik legutóbb (medrol) meg már nemhogy nem segített, iszonyú rosszul lettem akkor, a lehetõ legrosszabbul amennyire csak ember szenvedhet. Úgyhogy azóta nem is rajongom a szteroid gondolatáért, ami legelõször még teljesen meggyógyított - egy idõre... köszi a válaszokat ! :)
Nincs jelen
#666 2008-12-29 05:55
- Vicaa
- Tag
Cyan, örülök, hogy jobban vagy remélem, hogy tartósan így is marad. Akkor ez a javulás most olyan volt mint egy karácsonyi ajándék. :)
Nincs jelen
#667 2008-12-29 12:26
- Hancsi
- Tag
Sziasztok!
Szenved közületek valaki gyomorégéssel?ha igen nem tudjátok, hogy nyelõcsõfekély milyen valószínûséggel alakul ki?
Sajnos a sok gyógyszer már kikészítette a gyomromat...
Nincs jelen
#668 2008-12-29 13:39
- akiss
- Tag
Hancsi! Nekem is van gyomorégésem, tuti a gyógyszerektõl van. Megpróbáltam a Quamatelt, de iszonyú hányingerem lett tõle így ejtettem a témát, elõtte meg Omeprazol volt csak elfogyott. Most ha érzem 2 szem Nilacidot veszek be, nem csinál nagy csodát, de enyhíti a tüneteket. Januárban viszont (akkor megyek kontrollra) követelni fogok egy csodabogyót! :D Addig már fél lábon is kibírom!
Nincs jelen
#669 2008-12-29 13:51
- Hancsi
- Tag
Te is érzed ezt az elviselhetetlen maró érzést?
nagyon zavaró!és igen az a baj hogy a gyógyszerek se segítenek!
remélem neked is találnak vm megoldást!
arról nem is beszélve hogy bajt is okozhat a sav!
Nincs jelen
#670 2008-12-29 14:32
- nori
- Tag
Nekem a Quamatel a jó,de a dokim Lansone-t írt fel,próbáltátok már? kapszula formáju,lehet hogy segítene..nem eszel sok olyan ételt ami különben is több savat termel? Evés után soha ne feküdj le még 10 percre sem!Az még jobban növeli a savat és akkor pedig feláramlik még magasabbra,attól rosszul is lehetsz.Ez báris az én tapasztalatom.
Nincs jelen
#671 2008-12-29 15:07
- Hancsi
- Tag
Helo!
hát eléggé kerülöm a savas ételeket!úgyhogy, nem is értem még salvus vizet is iszom!
nem értem mért nem enyhíti semmi.
de majd megkérdezem a dokim arról amit írtál gyógyshzert!
Nincs jelen
#672 2008-12-29 17:26
- cyan
- Tag
Heló!
Vicaa: igen olyan:) de tudom hogy csak mert jobb lett a lelkemnek azért mert itt volt mindenki a családból pár napig és már ez is elég...
deluigi: persze, mindig amikor mentünk kontrollra, az volt az elsõ hogy mondtam hogy nem vagyok jól, fáj... sõt, már "szokásos"-nak is hívtam :S én mondtam külön hogy kellene valami változtatás, sajnos addig nem tett semmit :S:S azért nagyon kiárándult lettem... de hát most már azt látom világosan (végre!) hogy ugyan mit várhatok?! Szteroidot?! Vagy egy másik mesalazine hatóanyagú szert ami "mitõl lenne jobb" de ráadásul a bevétele az egy óra miatt amivel étkezés elõtt kell, sokszor elég nehéz és kényelmetlen?!... látom hogy nincs sok normális gyógyszerjelölt, azoknak az ördögi körébe amik a szervezetet gyengítik, pedig nem akarok nagyon besétálni... az egyetlen megoldás ha a lelkemnek jobb lesz. Bocs ha offoltam :/
Nincs jelen
#673 2008-12-29 19:01
- cyan
- Tag
nekem is telefon segít de akkor volt baj igazából mikor reggeliznem kellett de éjszaka alig aludtam és csak azért keltem fel h egyek, pl. 7-kor a gyógyszert bevenni, utána megint felkelni 8 elõtt hogy kajáljak, és közben felkeltett a macska is 3-szor és már sokadszorra kellett felkelnem, volt ilyen na az nagyon kikészített :@ de amúgy általában nincs gond nem is mondtam hogy ez annyira nagy ár lenne... inkább az a baj hogyha nem ér semmit ez nem érdekes.
Nincs jelen
#674 2009-01-03 09:31
- pacsaji
- Tag
nori!
Nekem a Lansone elõtt nem vált be semmi. Ez viszont jó. Bár a hatóanyag tartalma miatt tavaly egyszer a háziorvos olcsóbbat akart felírni, nem engedtem a váltás. (Szakorvosi javaslat csak hatóanyagra szól). Én azóta is ezt szedem, amikor szükség van rá.
Nincs jelen
#675 2009-01-04 18:35
- Manya
- Tag
Sziasztok! Tavaszzal jelentkeztem, amikor a 15 éves kislányomnál középsúlyos colitist diagnosztizáltak. Nagy dózisú Metypred( a Medrolt nem bírta) mellett a nyár végére tünetmentes lett. Másfél hónapja ismét nagyan rossz állapotban van, úgyhogy újra gyógyszerezünk.
Próbálom a fórumokra felcsalogatni, de nem sikerül. Néhání hete elõször az egyik, majd a másik combján pattanás szerû kiütések jelentek meg. Egyik másik nagy piros udvarral, amibõl a bõrgyógyász arra következtetett (mintegy 2 méterrõl megfigyelve), hogy csípés. Nem az volt, egyre több lett, a felírt kenõcsre nem múlik. Fájdalmasan meggyûlik és mint egy kelés kifakad. Tapasztaltatok hasonlót, tudnátok egy megbízható bõrgyógyászt ajánlani?
Nincs jelen
#676 2009-01-06 08:59
- nanus
- Tag
Sziasztok!
Crohn-omra Pentasát és Budenofalkot szedek, a Medrolt december 25-én hagyhattam el teljesen. December közepén voltam kontrollon, akkor a doki megnyomkodott, nem volt nyomásra érzékeny.
Körülbelül január 3-tõl enyhe csipkedést érzek jobb oldalt (egyébként a vékonybél utolsó szakasza érintett). Olyasmi érzés, mint mikor az embernek fáj a vakbele, mert túl gyorsan megy, vagy sokat fut. De csak akkor a leginkább, ha mozgok. Nyugalomban alig-alig érzek valamit. Székletem teljesen rendben van. Van még idõnként egy kis böfögés, és talán mintha puffadnék egy cseppet, de nem tudom eldönteni, hogy ez valóban puffadás, vagy még a Medrol miatt visszatartott sok víz. Volt valakinek hasonló? Talán kezd belobbanni a betegség, mert abbahagytam a Medrolt? Pedig én már annyira örültem neki, hogy megszabadulok tõle((((
Nincs jelen
#677 2009-01-06 09:32
- nanus
- Tag
deluigi, köszi a választ. Nem akarok nagyon parázni, mert a vérképnél ugyanez volt. Szerintem durva volt a süllyedés és a fvs is, orvosok szerint alapbetegségem ismerve semmi különös nem volt benne. De holnap családorvoshoz kell mennem, majd elmondom neki. Elvileg Medrol mellett azért kellett Budenofalkot is szednem, hogy mire a Medrolt elhagyjuk, a Budenofalk kezdjen hatni, mert ugye ez is egyfajta kortikoszteroid. Azt is olvastam valahol, hogy szteroid elhagyásakor esetenként enyhén belobbanhat a betegség, bár ezt orvos nekem nem mondta.
Nincs jelen
#678 2009-01-06 12:35
- nanus
- Tag
És mit kaptál medrol helyett? Az imuránt? Azt a gyógyszert nem ismerem....
Nincs jelen
#679 2009-01-06 12:45
- nanus
- Tag
Hát nem tudom, nekem mit lép majd a doki. Egyébként mikor 10 mg alá értem a medrollal, 2 mg-monként csökkentve, egy-két napig mindig éreztem a szurkálódást, aztán elmúlt. Ebben reménykedem most is. És mert nincs hasmenésem, mivel a betegségem legjellemzõbb tünete az volt.
Nincs jelen
#680 2009-01-06 13:39
- nanus
- Tag
Nekem kb. olyan 4 napja fájogat. Hát várom még, amíg nincs hasmenés, addig nem megyek a gasztrodokihoz. Holnap a háziorvos majd mond valamit.
Nincs jelen
#681 2009-01-06 18:01
- pacsaji
- Tag
Manya!
Nem tudom jártatok-e a pöttyök megjelenése óta gasztrológusnál (mivel írtad, hogy újra gyógyszert szedtek), de a pöttyök lehetnek az alapbetegségnek is a "melléktermékei" és ez esetben nem a bõrgyógyász, hanem a gasztrológus a megoldás. Õ tud gyógyszert adni, vagy dózist emelni, ha az alapbetegséghez kapcsolódik (ilyen pötty lehet ugyanis pl. vasculitis vagy erythema nodosum (bár a levedzés nem igazán jellemzõ rájuk)amik a gyulladás felerõsödésekor jelenhetnek meg).
Ha gasztrológus szerint nem ez a probléma, csak akkor keressetek bõrgyógyászt szerintem.
Jobbulást!
Nincs jelen
#682 2009-01-06 19:33
- szagya
- Tag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek, a lányomat indeterminate colitisszel kezelik, de még ennél is nagyobb baj, hogy májgyulladása is van. Eredete ismeretlen, talán autoimmun ez is .Olyan társakat keresek, akiknek hasonló problémái voltak, vannak.
Nincs jelen
#683 2009-01-09 14:59
- Agica01
- Tag
Manya, egyetértek pacsajival, szerintem is a gasztroshoz menjetek. Nekem is volt (mint kiderült erythema nodosum), és mentem ide-oda, a gasztrosom véletlen vette észre, és leszúrt, hogy nem õt kerestem fel elõször. Kis gyógyszeremeléssel 2nap alatt elkezdett helyrejönni.
Nincs jelen
#684 2009-01-13 09:51
- Szimi
- Tag
Sziasztok!!Amióta szedem a Pentasát,viszket a bõröm,nemtom attól viszket e de gondolom igen,semmi kiütésem nincs,csak viszket!Van más is aki észrevett ilyesmit Pentasa szedése mellett??Vagy ez nem is attól van??:O
Nincs jelen
#685 2009-01-13 19:09
- nori
- Tag
Nekem is viszket,de nem attól a perctõl kezdve amióta szedem,inkább a aHumirára gondoltam de ki tudja....mennyit iszol naponta?
Nincs jelen
#686 2009-01-21 16:50
- Ariel
- Tag
öröm nézni ezt a jó kis csapatot, és hogy mennyire pozitívan álltok egymáshoz. Én tizenöt évevagyok colitises, és olyan szerencsés, hogy a 15év alatt, max 6 akut idõszakom volt, amugy meg nyoma sincs a betegségnek, se tünet, se semmi. Eszem mindent mindig. Most egy hónapja köszöntött be az újabb fellobbanás. Véres széklet, bár furamód nem hasmenés. Hasfájás nuku, görcs nuku. Találtam egy remek orvost, aki ellátott itthoni beöntéssel, pentasával és egy hét múlva elmult a vérzés. Ám lett egy új tünetpáros, amit eddig nem tapasztaltam,és ledöbbent és megijeszt. Pár napja étvágytalan vagyok, csak kötelességbõl eszem, pedig mindig is remek étvágyam volt, aktív idõszakban is.Most csak tuszkolom a kaját, emellett baloldali hasi fájdalmaim vannak, és sokszor émelygek is, hõemelkedésem is lett, ami ezelõtt sosem volt a colitissel, aktív fázisban sem. Érdekel, hogy mik a tapasztalatok? Belefér-e ez szerintetek?
Köszönöm!
Nincs jelen
#687 2009-01-21 22:28
- krica76
- Tag
Sziasztok! Nekem colitisem van és infot szeretnék,hogy a betegséggel jár e,hogy esténként,illetve reggelenként hangosan kutyorog a hasam.Nagyon kellemetlen,mert ha társaságban vagyok,õk is hallják.Sõt,reggelente a wc-n is nagyon hangos szelek vannak.Itt legalább nyugodtan beszélhetek rolla.Amugy salazopyrint szedek,de többnyire a székletem mindig véres.
Ja,és egy kis segítséget is szeretnék kérni.lejárt a javaslatom,és nem irnak receptet tükrözés nélkül.Kérlek titeket,aki tud az irasson nekem receptet.mert már nagyon kevés a gyógyszerem.
Nincs jelen
#688 2009-01-21 22:31
- krica76
- Tag
Elõre is köszönöm!!!
Nincs jelen
#689 2009-01-21 22:33
- krica76
- Tag
A számom:70-581-9249.Fodor Kriszta.
Köszönöm.
Nincs jelen
#690 2009-01-21 22:34
- krica76
- Tag
Szia deluigi! Sajnos jelenleg nincs tb-m.Igy nem tudok.
Nincs jelen
#691 2009-01-21 23:38
- aiolosz
- Tag
krica76 írta:
Szia deluigi! Sajnos jelenleg nincs tb-m.Igy nem tudok.
OK de ez akkor sem megoldas.
Van internet_hozzaferesed, vagyis nem a hid alatt laksz, akkor mi a problema ?
Nincs jelen
#692 2009-01-21 23:58
- krica76
- Tag
szia aiolosz! Nem híd alatt lakom,csak a munkahelyemen kiderült,nem jelentettek be.Úgrálni nem nagyon tudok a mai,munka viszonyok mellett.
Nincs jelen
#693 2009-01-22 00:00
- aiolosz
- Tag
krica76 írta:
szia aiolosz! Nem híd alatt lakom,csak a munkahelyemen kiderült,nem jelentettek be.Úgrálni nem nagyon tudok a mai,munka viszonyok mellett.
Kaptal mar itt a forumon valakitol segitseget ? Az igen es a nem eleg a valaszhoz.
Nincs jelen
#694 2009-01-22 00:03
- krica76
- Tag
folyamatban van.
Nincs jelen
#695 2009-01-22 00:13
- aiolosz
- Tag
krica76 írta:
folyamatban van.
En ugy tudom, mar volt ilyen, ami nem baj, csak rendszert nem lehet ebbol csinalni.
Itt senki sem passziobol szedi a bogyokat es sajnos a mi orvosainkat is ellenorzik, kinek mennyi es milyen gyogyszert irtak fel. Nem lehet arra blazirozni, hogy majd segitenek a sorstarsaim.
A lenyeg, keresd meg vagy az onkormanyzatot, vagy a MCCBE-t, akik esetleg tudnak segiteni.
Mi csak alkalomszeruen tudunk es termeszetesen a sajat kockazatunkra....
Nincs jelen
#696 2009-01-22 00:20
- krica76
- Tag
ez nem rendszer! segítséget kértem.reggeltöl estig melózóm,az önkormányzat,meg bezárt ajtok.Kaptam itt segítséget,rendes emberektöl.nem visszaélek vele.nem ingyen várom a segítséget.pénz van ,recept nincs
Nincs jelen
#697 2009-01-22 00:29
- aiolosz
- Tag
krica76 írta:
ez nem rendszer! segítséget kértem.reggeltöl estig melózóm,az önkormányzat,meg bezárt ajtok.Kaptam itt segítséget,rendes emberektöl.nem visszaélek vele.nem ingyen várom a segítséget.pénz van ,recept nincs
krica, elolvasva azt, amit eddig itt irtal, nem keltettel bennem tul jo benyomast, ami persze szubjektiv. Legjobb tudomasom szerint, Veled kapcsolatosan mar volt olyan, hogy hazhoz is vittek Neked a a bogyokat.
Amit nem ertek, ha van penz, miert nem fizeted be Te magad a TB-t, mint sokan masok, akkor nem lenne ilyen problemad, arrol nem beszelve, nem_artana, ha orvos is latna neha.
Nincs jelen
#698 2009-01-22 08:34
- Szimi
- Tag
Nori:valóban nem iszom sokat,kb 7 decit naponta:S
Nincs jelen
#699 2009-01-22 09:26
- én
- Tag
Hoppá! A Kapitányunk szigorú, de igazságos!
Kedves krica76! Ha dolgozol és netalán tán nem jelentettek volna be, fizesd magad után a TB-t. Úgy tudom, hogy havi 4500 ft körül van. Ez nem egy olyan rettenetes összeg, annak aki azt írja, hogy van pénz. Ha beteg vagy tényleg, akkor szükséged van az ellátásra, ne kuncsorogj itt gyógyszerért! Nem szép dolog, pláne, ha már ezt nem elõször teszed. Tudom, én is járhatok így! De én egész életemben dolgoztam és ellenõrzöm folyamatosan, hogy fizetnek-e utánam TB-t. Eddig fizettek, szerencsém volt!
Nincs jelen
#700 2009-01-22 09:28
- én
- Tag
Szimi drága! Ez nagyon kevés folyadékfogyasztás! Csoda, hogy nyaranként ki nem száradsz! Igyál többet, nagyon fontos a szervezetnek!
Nincs jelen