#1251 2010-03-08 10:57
- Selyem5
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Kisérõjelenségek
Szia Melcsi!
Köszönöm a gyors választ!
Megpróbálom akkor a reggeli idõszakban bevenni.
Szerdán megyek legközelebb orvos felé,akkor íratok fel gyomorvédõt.
Addig Rennyvel próbálom kordában tartani a savat.
Köszönöm még egyszer!
Nincs jelen
#1252 2010-03-08 11:04
- Selyem5
- Tag
Pont most ettem meg a banánt.
Csak így tudom elnyomni a medrol kellemetlen keserû ízét.
Igazán bevonhatták volna valami édessel.
Enni nem nagyon tudok,mert végigszalad rajtam még.Pici adagokat,próbálom 5-6 részre osztani a napot étkezés ügyileg.
Nincs jelen
#1253 2010-03-08 11:47
- Marthuska
- Tag
Szia Selyem5! Akkor is egyél, ha hamar végigszalad rajtad! Pont azért, hogy valami fel is szívódjon! A gyomrodnak is jobb, ha eszegetsz, ahogy Melcsi is írta!
Nincs jelen
#1254 2010-03-08 12:02
- Melcsi_
- Tag
Selyem5 én ilyenkor háztartási kekszet szoktam ropogtani teával mert magában elég száraz lenne és mellé banán az akkut idõszakban, medrol mellett evés ellenére is sokat érzem a gyomrom, ég fáj, mar, ha eszel mindig jobb. Szóval eszegess, iszogass, azt remélem mondanom sem kell hogy a szénsavas löttyöket messzirõl kerüld! Az még jobban betenne a gyomrodnak.
Nincs jelen
#1255 2010-03-08 13:22
- Timcsi35
- Tag
nekem most a fogaim fájnak, állitólag lehet a prednisolontol... tapsztalt valaki hasonlót?
Nincs jelen
#1256 2010-03-08 14:07
- Agi87
- Tag
Selyem5!
Énis Medrolt szedek,kb 1 hónapja.Nekem az orvosom írt fel mellé Lansoptol kapszulát,ami védi a gyomromat és egyben csökkenti a savat is.Nálam jó hatása van,nincsenek emellett olyan panaszaim,mint neked.És énis azt javaslom,hogy inkább reggel vedd be a Medrolt!!
Timcsi35!
Énis észrevettem,hogy az elmúlt pár napban fájnak a fogaim.Én nem prednisolont szedek,hanem Medrolt,de hát mind a kettõ szteroid.ÉS úgy tudom,hogy a szteroid gátolja a kalcium felszívódását,és szerintem ezzel lehet összefüggésben.
Nincs jelen
#1257 2010-03-08 19:05
- Tim72
- Tag
Sziasztok!
Laza másfél órát foglalkozott velem a doki, végigbeszéltünk mindent. Annyi gyógyszert kaptam, hogy a patikában talicskával hordták ki nekem. Szóval szednem kell Budenofalkot, Pentasat, Kliont, Ciprobayt, Imurant. Nem teljesen értem ezt a ciszta dolgot, mert az orvos szerint ez a crohnom szövõdménye, de nem nevezné cisztának. A mûtét mellett döntöttem, szerdán megyek CT-re, március 22-én pedig colonoscopiára, közben március 16-án a sebészhez konzultációra. Remélem jól döntöttem. A colonoscopia soha nem sikerült eddig, most altatásban fogják csinálni, remélem nem fog annyira fájni, mint az elõzõ kettõ.
Ami az érdekes, hogy beszedtem az elsõ adag Budenofalk-Klion ( borzasztó keserû)-Ciprobay koktélt délben, és délutánra érezhetõen leapadt az eddig jól kitapintható "ciszta".
2002-ben én is Medrolt kaptam félévig, és bár biztos sokat segített, de a mellékhatásai máig a rémálmaimban kisértenek. A Budenofalkot jobban kedveltem, így örültem neki, hogy újra azt kaptam, és nem kell megint a Medrollal birkóznom. Azért némi hányinger már most is jelentkezett mellékhatásként, de nincs mit csodálkoznom a dolgon, ennyi gyógyszer egyszeri szedésénél, már annak is örülhetek, hogy ha bírja a gyomrom.
Nincs jelen
#1258 2010-03-08 19:33
- Marthuska
- Tag
Szia Tim72! Elég alapos volt az orvosod, ha ennyi idõt szánt rád!
Még annyit szeretnék mondani, mivel mûtét elõtt állsz, és több sipolyt is láttak (terminális ileum is érintett), ilyenkor elõfordulhat a gyulladástól beszûkült bélszakasz is, ezért a durva rostos, valamint héjas, magvas ételeket érdemes kerülni. Jobb az óvatosság!
Várjuk a fejleményeket! Kitartást és jobbulást kívánok!
Nincs jelen
#1259 2010-03-09 20:29
- Flavio
- Tag
Sziasztok.
POZITIV lett a vastagbél daganak szûrésem eredménye (székletbõl) így ujabb kolonoszkópiára készülök, ráadásul valami fertõzést is megállapítottak a hematológián. "Mycoplasma penumoniae IGM pozitivitás" a diagnózis Véralvadás Defektus, továbbá nagyon emelkdett a Citokémiai reakció, GAPA értéke, 100 helyett nekem 170.
Túl sok magyarázatot nem kaptam.
Most próbálom összekapcsolni a dolgokat, ha van mit egyáltalán. De az is elképzelhetõ hogy amilyen peches vagyok ez egy újabb betegség...
Most fel van adva a lecke nagyon, merre tovább...
Nincs jelen
#1260 2010-03-11 14:54
- moncsa85
- Tag
Sziasztok!
Flavio!KITARTÁS!Lesz ez jobb még!
Kérdésem: pár napja borzasztó érzékenyek a fogaim (kb nem bírok a szabad levegõn mosolyogni:) ), lehet ez valamelyik csodálatos gyógyszer miatt??Medrol,Imuran,Pentasa?
Lehet ezzel kezdeni valamit??
Nincs jelen
#1261 2010-03-11 17:19
- Agi87
- Tag
Moncsa85!
Énis gyakran érzek hasonlót,mint Te.Én Medrolt és Pentasát szedek.A Medrolt mégcsak 1 hónapja, Pentsaát viszont 8 éve.
Nincs jelen
#1262 2010-03-11 21:12
- Timcsi35
- Tag
akkor a fogfájás mindenkinek elõjött..:( nekem még a befelé növö pattanások az ujak, pont a popsimon..
Nincs jelen
#1263 2010-03-11 21:15
- Timcsi35
- Tag
ja a lábvizesedéssel Ti tudtok valamit csinálni? és a savasodással? már a teátol is --- van savlekötöm.. de nem mindig használ
Nincs jelen
#1264 2010-03-12 08:02
- Marcipán
- Tag
Timcsi35!
Én is vizesedek. Szedsz valamilyen szteroidot? Mert amellett kellene szedni vízhajtót.
Szerintem beszélj a dokiddal!
Nincs jelen
#1265 2010-03-12 08:31
- csilike112
- Tag
Sziasztok!
Jó hallani hogy van még orvos aki nem 1-2 percet szán a betegre.Kedves Tim 72 ! a " ciszta"- szerü képzõdmény nálam a spirál mellett feljutó bacik ( sugárgomba) miatt alakult ki. soha nem okozott gondot de 1szer csak nagyon bedobta magát,sürgõsségi mütét lett a vége. Azóta sztómával élek, bár nemsokára ennek vége, mert zárni fogják 23-án. De fel a fejjel mert tudnak segíteni !
kérdésem is lenne, nem tudjátok, ha már semmilyen nõgyászati dolgot nem hagytak benn ,akkor hormonpótlásra miért a" legyen türelmes és esetleg a homeopátiával próbálkozzon" a válasz , hiszen még 40 sem vagyok???
Szép napot mindenkinek!
Nincs jelen
#1266 2010-03-12 10:25
- Tim72
- Tag
Sziasztok!
csilike112: ma reggel kézhez kaptam a CT leletet. El vagyok keseredve. A CT szerint ugyan kisebb ( nem sokkal) a petefészekciszta mérete, de alatta van egy kb. 4cm-es vastag falú folyadékgyülem, ha jól értettem ez valami tályogos folyamat lesz, ráadásul a húgyhólyag jobb oldali felsõ falához is kapcsolódik, ezen a szakaszon a húgyhólyag fala is megvastagodott. És az egész a méh jobbrészéhez is kapcsolódik.
Most várom a gasztroenterológus válaszát a leletre, mert az eddig sem volt kérdéses számomra, hogy mûteni kell, csak most nagyon elkeseredtem. Természetesen a fisztulaképzõdéseim is megvannak. Tényleg halmozom az élvezeteket.
Nincs jelen
#1267 2010-03-15 14:12
- Zsuzskaa
- Tag
Sziasztok! Nekem is vizesedik a lábam, fõleg hogy állómunkát végzek. Sajnos pont e kettõ miatt eléggé fáj is a térdem. Próbáltam vizhajtó teát inni, de attól annyira nem lettem jobban. Viszont a lábfájásra amúgy is használok
Vadgesztenyés lábkrémet. Ha azzal jól átmasszirozom, akkor másnapra "kiürül" a víz nagy része. a krém maga amúgy fáradt láb érzésre,duzzanatok kezelésére , érfal erõsítésre van. 1200Ft körül van 2 tubusnyi biomed márkájú
Szerkesztette: Zsuzskaa (2010-03-15 14:15)
Nincs jelen
#1268 2010-03-16 21:41
- gyi25
- Tag
Szia. Tavaly augusztus elejétõl egy hónapig szedtem medrolt, a kórházból azzal engedtek el, hogy csak és kizárólag reggel szabad bevenni. A szteroidok akkor fejtik ki a hatásukat, amikor a gyulladás aktivabb és ez a korai órákra tehetõ.
Nincs jelen
#1269 2010-03-16 21:53
- gyi25
- Tag
Sziasztok mégegyszer. A korábbi hozzászólásom Selyem5-nek szerettem volna küldeni. MÉg annyit szeretnék hozzáfûzni, hogy a savproblémákat mindenképpen kezelõorvossal kell megbeszélni. Sajna nekem is van egy kis reflux betegségem. Korábban egy havi adagtól úgy rendbejöttem hogy három hónapig minden oké volt. Szedem a salofalcot napi 2000 mg-ot és emellé még a refluxont is újra, mert elviselhetetlenek voltak a reggeleim a délutáni és esti óráim is. A renny, mint általánosan ajánlott megoldás, minden csak nem megoldás. Hasmenést okoz és pl a salofalcal is vannak olyan összetevõi amik egymás hatását befolyásolják. Van egy talcid nevû rágótabletta, azt próbáltam mig nem jutottam dokihoz, de semmit nem ér, csak iszonyú puffadást okozott. Amit nagyon hatásosan tud orvosolni az espumisan gyöngyöcske.Hát igen....gyógyszer mellékhatására gyógyszer, annak mellékhatására is gyógyszer...elég szomorú.
Nincs jelen
#1270 2010-03-16 22:16
- gyi25
- Tag
Ha már ennyire belelendültem a fórumozásba, érdekelne, hogy kinek van esetleg bõrproblémája...Fél éve diagnosztizáltak crohnnal. Elször azt mondták, az arcom jobb oldalán lévõ akne jellegû panaszaim el fognak múlni, mert attól van. Hát nem múltak el sõt minden rosszabb lett. Úgy január óta naponta azzal kelek, hogy megint van egy-kettõ-három. Napról napra...egy elmúlik, jön három...Február eleje óta a hátamon, ahol korábban soha nem volt semmi, megjelentek apró pattanások. A féléves kontrollon fenruár közepén a doktornõm azt mondta felfújom a dolgot, mert simán lehet hormonváltozások miatt. Nem nyugtatott meg. Múlt hét óta vándorolnak újra, most már van a vállamon, ma észrevettem a dekoltázsomon és úgy fél órát sirdogáltam a fürdõben, mert nem birom elviselni ezeket a nemkivánatos akármiket. Bármilyen javaslatot, ötletet, tapasztalatot várok.
Nincs jelen
#1271 2010-03-17 05:26
- Breki
- Tag
Nekem is kb 13 napja kezdtek el piros foltok elöjönni mindenhol,némelyik ujbegynyi,ecsetelgetem,ahol nagynehezen elmulik,másik helyen elöjön egy zsáknyi.Ez csontizotóp után kezdõdött el.Délelött izotóp,délután már jöttek elõ ezezk az izék.
Azt mondják P.Rosea,és hogy nincs összefüggés a kettõ közt,csak véletlen egybeesés...hát persze...nem hiszek a véletlenekben.
Most azt mondták,ha nem mulik el,akkor lehet h pikkejsömör,mert anyámnak is van,vagyis a családi anamnézis miatt,nem zárható ki.Most akkor találják már el mi ez
Szerkesztette: Breki (2010-03-17 05:27)
Nincs jelen
#1272 2010-03-17 09:46
- Marthuska
- Tag
Szia Sulesz! Szerintem mielõbb menj orovoshoz! Elképzelhetõ, hogy csinálnak egy gyomortükrözést. A tüneteid refluxra utaló jelek, amire mindenképp érdemes figyelni, nehogy felmaródást okozzon a nyálkahártyán a savtúltengés, már amennyiben, ha neked ez van?! Tehát mindenképp orvos kell, és ha tényleg refluxod van, arra tudnak írni gyógyszert. Vannak vény nélkül kapható savlekötõk is, de ha netán már van egy kis felmaródás, akkor tudnak írni kúraszerûen szedhetõ gyógyszert is. Majd az orvos megmondja, mit kell tenned!
Szerkesztette: Marthuska (2010-03-17 09:52)
Nincs jelen
#1273 2010-03-17 12:17
- moncsa85
- Tag
Sziasztok!
Nem tudom jó topicba írok-e...
ma kaptam meg a szövettani eredményt és nem igazán értem.
Eddig úgy volt hogy Cron, mert a colonoscopia szerint érintett a vékonybél is,de a szövettanon az van hogy:activitási jeleket mutató mérsékelt chronikus ileitis.a többi szövetminta szerint ( ami a colonnyálkahártyából van) meg activitási jeleket mutató kifejezett chronicus colitis. Akkor most ez Crohn vagy colitis??
Ápr-ban megyek még CT enterographiára, a papíron az áll: Igazolt Crohn-beteg. Szerintetek???
Nincs jelen
#1274 2010-03-17 17:45
- Marthuska
- Tag
Szia Moncsa85! A "Biztosan Crohn-om van?" topicban válaszolok Neked!
Nincs jelen
#1275 2010-03-17 23:48
- Sulesz
- Tag
Szia! Köszönöm a válaszod! Remélem ,hogy csak arról a bizonyos Refluxról lehet szó nálam! A gyógyszer szedése nálad folyamatos ? Mennyi ideig tart egy gyomortükrözés?Válaszod köszönöm elõre is!Jobbulást!Ha meg jól vagy,akkor maradjon is így!Helló!
Nincs jelen
#1276 2010-03-18 17:19
- Marthuska
- Tag
Szia Sulesz! Refluxom nekem nincs, a férjemnek van, így jól ismerem a tüneteket. Viszont gyomortükrözésem volt már, többször is. Számomra a legkellemetlenebb vizsgálatok közé tartozik, de nem mindenki viseli ilyen nehezen! Nálam az a baj, hogy ettõl mindig pánikolok. A gyomortükrözés nem tart sokáig, talán maximum 5 perc. Ha ügyesen nyeled a csövet, nyugodtan veszed a levegõt, nem lesz gond. Természetesen, majd az orvos megmondja, szükséges-e a vizsgálat.
Köszönöm a jókívánságokat! Neked is mielõbbi jobbulást kívánok!
Nincs jelen
#1277 2010-03-20 10:14
- Tim72
- Tag
Sziasztok!
Két hete kell szednem Kliont és Ciprobayt is ( Bufdenofalk, Imuran és Pentasa mellett), szeretném megkérdezni, hogy más is tapasztalta, hogy a vizelet színe szinte barnára változott?
Nincs jelen
#1278 2010-03-20 12:29
- Agi87
- Tag
Szia!
Klion betegtájékoztatójában ez van írva: "A vizelet sötétre színezõdhet, amelynek azonban nincs klinikai jelentõsége."
Ági
Nincs jelen
#1279 2010-03-26 20:55
- Elizabeth
- Tag
Sziasztok.
Remélem jó helyen járok /ha nem elöre is bocsi ./ Több esetben is olvastam máj problémárol, de választ sajna nem. Én ugy érzem hogy a májamal is problémám van. Hasiultrahang volt. Eredmény máj zsir,eröl tudtam de panaszmentes voltam.De miota budenafolkot szedek, majd szét szakadok, a jobb oldalon bordáim is fájnak.
Házi doki is csodálkozot mivel vizsgálgata a hasam és mondta hogy itt fogja a májam. Tanácstalan hogy hova küldjön.A gasztros orvosom azt mondta hogy a vékonybél ami fáj,a gyogyszertöl nem lehet.Csak besárgulni nem szeretnék.Ha tudtok légyszi segitsetek nekem,hátha volt valakinek ilyen gondja. Tünetmentes szép napot kivánok mindenkinek.
Nincs jelen
#1280 2010-03-27 11:41
- Tim72
- Tag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek! A gasztroenterológus Budenofalk, Medrol, Imuran, Pentasa, Klion, Ciprobay kúrán tart a mûtétig. Ezeknek a mellékhatásai miatt a héten már voltam bõrgyógyásznál, és nõgyógyásznál. A nõgyógyász Klion hüvelytablettát és Trinidazol-Polt írt fel, ez gondolom megint antibiotikum.
Amióta ezeket szedem azóta nagyon lepedékes a nyelvem, de ezzel még együtt tudtam volna élni, viszont ma reggel észrevettem, hogy a nyelvemen hátul kis, kemény duzzanatok, kiütések vannak, amiket érzek a nyelésnél is.
Volt valakinek hasonló? Lehet ezzel itthon kezdeni valamit, vagy fogorvoshoz ( szájsebészhez) kell mennem vele?
Hétfõn colonoscopiára kell mennem, már emiatt is tiszta ideg vagyok, de tovább sokkolt a nyelvem állapota... :O
Nincs jelen
#1281 2010-03-27 13:00
- Agi87
- Tag
Szia!
Januárban énis hasonló kúrán voltam,csak Medrol és Imurán nélkül.Az,hogy a nyelved nagyon lepedékes,ez a Klion mellékhatása.Ez nálam is elõjött,sõt még az ízérzésem is csökkent.A háziorvosom csinált egy torokleoltást,mert azt hitte,hogy valamilyen gombás fertõzést kaptam a Ciprobaytól.De szerencsére negatív lett.Ha abbahagyod a szedését majd elmúlik magától.Nekem kis duzzanataim nem voltak,de elõfordulhat,hogy ezek is mellékhatások.Szerintem nem kell rögtön szájsebészhez rohanni vele,elég ha a gasztros dokidnak elmondod.
Kitartást a colonoscopiahoz!!
Ági
Nincs jelen
#1282 2010-03-27 14:15
- Tim72
- Tag
Köszi!
Azt még megkérdezhetem, hogy amikor lepedékes volt a nyelved, akkor nem volt olyan érzésed, mintha birizgálná a manduládat?
Komolyan nem hiszem el, de olyan mintha a mandulám a nyelvemig érne!!! Azt hiszem szépen lassan meghülyülök.
Mindenkit így agyon gyógyszereznek mûtét elõtt? Április 20-án fekszem be, de komoly kétségeim vannak hogy a gyógyszerek miatt megélem a mûtétet. :)
A dokimnak már a héten elsoroltam az általam tapasztalt mellékhatásokat, de szerinte meg kell próbálnom kihúzni a mûtétig így. Biztos igaza van, csak lassan kirúgnak a munkahelyemrõl, annyit szaladgálok orvosokhoz, hol a mûtét miatt, hol a gyógyszer mellékhatások miatt.
Gondolom ez most a változatosság kedvéért szájpenész lesz, és ugyanaz okozza ami a nõgyógyászati tüneteimet is.
Szóval köszi a segítséget!
Egy kissé meghülyült Crohntárs: Tim72 :)
Nincs jelen
#1283 2010-03-27 15:59
- Agi87
- Tag
Szia!
Nekem nem volt a mandulámmal semmi gondom.
"Mindenkit így agyon gyógyszereznek mûtét elõtt?" Erre a kérdésedre nem tudok válaszolni,engem állandóan gyógyszereznek,hol erõsebben,hol kevésbé,de szerencsére mûtétrõl eddig még nem volt szó, pedig januárban elég ramatyul voltam.Azóta elég szépen javul az állapotom,de mindig attól félek,nehogy egyszer engem is mûteni kelljen.
A mellékhatásokról csak annyit,hogy tényleg próbáld meg kibírni amíg nem mûtenek meg.Tudom,hogy nehéz,de nekem is azt mondta a dokim,hogy muszáj kibírni,mert a hasamnak nagyon jót tesznek ezek a gyógyszerek,de sajnos a mellékhatásokat meg ki kell bírni.
Kitartást és sok sikert áprilisban!
Ági
Nincs jelen
#1284 2010-03-27 16:23
- Marthuska
- Tag
Szia Tim72! Nem hinném, hogy agyongyógyszereztek volna, másoknak is hasonló gyógyszerkombinációkat szoktak írni. A Kliontól fehér bevonatos lesz a nyelv, én akkor úgy éreztem, mintha "bundás" lenne!:) A nyelv hátulsó részén pedig, másnak is vannak ilyen "pöttyöcskéi", és mivel most fehér színû lett a nyelved, az erõs kontraszt miatt jobban láthatod õket (kiemelkednek). Legalábbis, én azt gondolom, hogy ez normális, de azért említsd meg a gasztroenterologusodnak.
Sok erõt, kitartást kívánok Neked!
Szerkesztette: Marthuska (2010-03-27 16:26)
Nincs jelen
#1285 2010-03-27 16:50
- Marthuska
- Tag
Tim72! A Kliont már hetekkel a mûtétem elõtt nekem is kellett szedni.
"A Klion tabletta különbözõ baktériumok és egyéb kórokozók által kiváltott fertõzések, valamint egyéb betegségek kezelésére szolgál.
A készítmény alkalmas a mûtéti fertõzések megelõzésére is."
Sõt még mûtét után is adják infúzióban.
Szerkesztette: Marthuska (2010-03-27 16:53)
Nincs jelen
#1286 2010-03-27 18:03
- Tim72
- Tag
Szia!
Köszi a segítséget. Én is azzal nyugtatom magam, hogy kellenek ezek a gyógyszerek a mûtéthez, csak az elmúlt három hétben orvostól orvosig szaladgáltam, és azt hiszem kezdek lelkileg is tönkre menni.
Tény és való, hogy eddig nem figyeltem soha, hogy a nyelvemen hátul mik vannak. Azon is gondolkodtam, hogy valamelyik gyógyszer miatt kissé bedagadt a nyelvem, és ez fokozza a zûrzavart. Igazából nem fáj, csak nyeléskor zavaró.
Reménykedem benne, hogy tud majd valamit hétfõn mondani az orvos, bár nem tudom, én mennyire leszek értelmes a colonoszlópia miatt ( altatásban lesz).
Mindenesetre köszi!
Nincs jelen
#1287 2010-04-04 07:28
- Tim72
- Tag
Sziasztok!
Még két hetem van a mûtétig, de megint gondom van a gyógyszerekkel. Budenofalk/Imuran/Pentasa/Medrol/Ciprobay/Kálium-R a most szedett összeállítás, a Klionról egy hete leállítottak, mert duplájára dagadt a nyelvem.
Csütörtöktõl viszont kifejezetten fáj a gyomrom, és a köldököm környéke. Idõnként a torkomat is marja valami, gondolom a gyomorsav. Soha nem volt ilyen problémám, de mivel evés közben is jelentkezik néha a fájdalom, lassan nem merek enni. Csak remélni tudom, hogy ez egy idõleges probléma, nem pedig egy újabb betegség, amit ajándékba kapok ( pld.: reflux). Azt már meg sem merem írni, hogy a WC-n milyen élményeim vannak.
A gondom az, hogy kínomban elkezdtem szódabikarbónás vizet inni, viszont emlékeim szerint az antibiotikum mellé nem ajánlott a savlekötõ szedése.
A másik probléma az az étkezés, mit lehet ilyenkor enni? A kamillatea segíthet valamit?
Elõre is köszönöm, ha valaki tud segíteni!
Nincs jelen
#1288 2010-04-04 11:12
- Marthuska
- Tag
Szia Tim72! Az étkezésre most érdemes nagyon odafigyelni. Mûtétem elõtt voltam úgy, hogy evés közben is jelentkezett a fájdalom, ez mindenképp intõ jel. Mivel fisztuláid vannak, így nagy valószínûséggel bélszûkület (vagy szûkületek) is lehetnek, így nehezebben jut tovább a táplálék, a bél csak erõlködik, és ettõl is jönnek a fájdalmak. Most kerüld a rostos, héjas, magos ételeket. A kamillatea ugyan enyhe gyulladáscsökkentõ, de gyulladásos bélbetegnél gyakran hashajtóként mûködik! Szódabikarbónával ne kísérletezz, orvossal beszéld meg, milyen savlekötõt javasol.
Nincs jelen
#1289 2010-04-04 11:19
- Marthuska
- Tag
Körömvirág tea, citromfû levél tea (Herbária), ezzel próbálkozhatsz. Ha marja a sav a torkodat, egyél háztartási kekszet, vagy babapiskótát, addigis amíg az orvos nem ír fel savlekötõt (ha szükségét látja). Pirított kenyér, puhára fõtt sovány húsok(csirke), krumplipüré (nem tejjel!), ezek talán nem ártanak!
Enned mindenképp kell! Esetleg írathatsz tápszert az orvosoddal, ha nehezen megy az evés.
Szerkesztette: Marthuska (2010-04-04 11:23)
Nincs jelen
#1290 2010-04-04 11:26
- Szuszidi
- Tag
Tim 72!
Én ezt ajánlanám a figyelmedbe.
Akác fehér!
A növény virágzatát hasznosítják gyógyászati célokra. Az akác jellegzetes, édeskés illatú, fehéres vajszínû virágját friss nyílásában érdemes szedni, mégpedig úgy, hogy a virágokat lefejtjük a fürtökrõl, majd jól megszárítjuk. A virágzás májusra, június elejére esik.Az akácvirág jó köhögéscsillapító hatású, de használják még túlzott gyomorsav-termelõdés esetén.
Tea: 2 dl forró vízzel leforrázunk 2 teáskanálnyi szárított akácvirágot, majd 5 perc elteltével leszûrjük. Íze kellemes.
Legyen szép napod!
Nincs jelen
#1291 2010-04-04 13:06
- Tim72
- Tag
Sziasztok!
Köszönöm szépen segítséget. Sajnos nincs itthon akáctea, csak MECSEK filteres gyomortea, filteres citromfû levél, kamilla és cickafarkfû.
Próbálok többször kevesebbet enni, és persze iszom a Nutridrinket is.
A helyzet az, hogy savlekötõt nem adott a dokim, csak annyit mondott, hogy ha a KLION elhagyása után sem leszek jobban, akkor a Ciprobayt is hagyjam el. Ez ma megtörtént.
Az a baj, hogy ezzel sem tudom, hogy használok, vagy ártok, mivel így már egyáltalán nem szedek antibiotikumot. Remélem nem lesz belõle gond a mûtétig.
Sajnos a dokim hétfõnként rendel, így a Húsvét nekem annyira nem jött be, de majd kedden írok neki, hátha távolról is tud segíteni.
További szép napot mindenkinek!
Nincs jelen
#1292 2010-04-04 13:58
- kata1960
- Tag
Sziasztok!/7 éve Colitis-ulcenozás vagyok/
Hónapok óta vörös foltok vannak a homlokomon, minden reggel arra ébredek hogy hámlik és száraz. Már több krémet kipróbáltam, de nem sok szerencsével. A bõrgyógyász pikkelysömört mondott, de anyu szerint az egészen más. Már a gyógyszertárosok is különbözõ saját készítésû hidraltáló krémet adtak, de semmi nem használ. Nagyon ronda vörös foltok vannak a szemöldököm fölött.
Valakinek volt-e hasonló és mit használt.
Nincs jelen
#1293 2010-04-04 14:09
- Agi87
- Tag
Szia!
Nekem is voltak vörös foltjaim,amik hámlottak,de nem az arcomon,hanem a könyökömön,talpamon és még sok más helyen a testem több részén is.Voltam bõrgyógyásznál is,nekem is azt mondta,hogy pikkelysömör,de énis úgy gondolom h ez nem az.Kaptam rá Diprosalic krémet(lehet kapni recept nélkül is),ami nekem használni szokott.Jelenleg szteroidot szedek és a foltjaim is elmúltak tõle.
Ági
Nincs jelen
#1294 2010-04-04 14:22
- kata1960
- Tag
Kedves Agi87!
Köszönöm gyors válaszodat. Megpróbálom a Diprosalic kérem.Én a Medrol után Budenofalkot szedtem és elkezdett hullani a hajam és ekkor kezdõdtek a foltjaim. Most csak Pentasát és Alovera gélt iszom. A haj hullásom az Aloe Frisch spray használata óta megszünt.
Nincs jelen
#1295 2010-04-04 14:28
- Timcsi35
- Tag
nekem is megvannak ezek a tüneteim de nekem ekcéma és jo kenöcsöt kaptam rá!
a hajhullás meg állitása örvendetes! igy tovább jobbulást mindenkinek!!
Nincs jelen
#1296 2010-04-04 20:10
- Ede
- Tag
szassztok
nekem a pentasa szedésekor lettek ilyen foltjaim, én is ekcémának véltem és vagy az elocomos kevert A vitaminos krém tette helyre, vagy az, ha elhagytam a pentasat. most a medrol nálam is elnyomja ezt (is), illetve salazopyrint kaptam a pentasa helyett. a pentasa elõtt a salofalk miatt jött elõ ez a bõrtünet nálam (én konkrétan ezt ki is kísérleteztem az adag csökkentésével). Jobbulást!!!
Nincs jelen
#1297 2010-04-05 00:01
- nolex
- Tag
Sziasztok!!
Crohnom van 3 éve.
De lassan 3 hónapja mindig vannak fekéjek a számban. Függetlenül attól hogy aktív, vagy nyugodt állapotba vagyok.
Elég sok helyen aphtaszerû, de egy helyen csíkszerûen mintha felvágták volna a nyálkahártyámat. Alapvetõen a gond az ha nagyon megnyílik, akkor szinte semmit nem tudok enni, függetlenül hogy csípõs-e vagy sem.
Elsõre a fogorvos Propolis E50-et ajánlotta, ami tünetszerûen hatásos, de eddig nem sikerült vele meggyógyítanom.
Nektek van ilyen tapasztalat?
vagy esetleg kezelés?
Nincs jelen
#1298 2010-04-05 09:11
- Agi87
- Tag
Szia!
Nekem "csak" aphtáim voltak,én Phlogosol oldatot használtam rá és nekem elmúltak tõle.
Ági
Nincs jelen
#1299 2010-04-05 09:14
- aiolosz
- Tag
Agi87 írta:
Szia!
Nekem "csak" aphtáim voltak,én Phlogosol oldatot használtam rá és nekem elmúltak tõle.
Ági
Mivel szóba került, ezért megemlíteném a Vagothyl oldatot, ami szerintem a legjobb az afta megszüntetésére.
Nincs jelen
#1300 2010-04-06 10:28
- nolex
- Tag
Köszi a tippeket, anno én a corsodylt használtam, maximálisan nem jó...
Na de nekem már nem csak aphtáim hanem ilyen repedésszerû fekélyek is vannak. több centi hosszan nyúlik el, néha fájdalmas néha nem. Mindenesetre a felsorolt gyógyszereket szépen lassan kipróbálom.
Nincs jelen