#151 2005-07-10 07:48
- leila
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: TSO tapasztalatok
Szia Kati! A topicot annak idején még én índítottam, örülök, hogy olvashattam ugyanitt a gyógyulásodat. Azt szeretném t?led megtudni, ha egyáltalán még idelátogasz, hogy az egész anyagilag mennyiben van neked? Esetleg hallottál-e olyan híreket, hogy Magyarországon is forgalmazzák majd ezt a gyógyszert? Ha lehet akkor ne hagyd abba a jelentésedet, mert én is és szerintem még többen kíváncsiak vagyunk arra, hogy csakugyan hatásos és jó gyógyszert szedtél-e? És tudod, hogy ez a kíváncsiság nem öncélú. Mindenki egészséges szeretne lenni, és normális életet akar élni.
Mindenesetre ezt is köszönöm, hogy a fentieket leírtad.
Nincs jelen
#152 2005-07-11 12:49
- Cili83
- Tag
Sziasztok!
Én pár napja tudtam meg, hogy chron beteg vagyok. Kicsit magam alatt vagyok, pedig nem is súlyos az állapotom, mint egyeseknél olvasom. Remélem nem is lesz rosszabb.
Nincs jelen
#153 2005-07-11 13:54
- Ravic
- Tag
Sziasztok! Csak nem indult el lefelé a TSO ára? Az els? ezirányú hsz-ekb?l én 1 millió feletti összegeket számoltam ki.Külön öröm számomra a nyitólapon olvasható részletesebb TSO leírás és a pozitív tapasztalatok.És köszönöm mindenkinek aki már kipróbálta és megteszi hogy ebben a sokat megért topicban megosztja betegtársaival a tapasztalatait.
Nincs jelen
#154 2005-07-11 14:19
- Robur
- Admin (Crohn)
- Hely: Bp
- Regisztrálva: 2004-01-05
- Írások: 645
Szia Cili83!
Légy üdvözölve a fórumban! Biztos sok infó hasznos lesz. Nézegesd magát az oldalt is!
Viszont meg kell kérjelek, hogy ebbe a topikba csak akkor írj, ha kipróbáltad a TSO-t!
A Társalgó-Ismerked? témakörben találsz olyan topikokat, ahol szárnypróbálgathatsz!
Örülök neki, hogy most jól vagy, és remélem, hogy a "szerencsés" Crohn betegek
táborába tartozol majd, akik tízévente mennek orvoshoz, és akkor is csak azért, hogy
megmutassák, milyen jól vannak. Nem árt, ha helyesen tudod: CROHN betegség.
Nincs jelen
#155 2005-07-11 20:12
- Robur
- Admin (Crohn)
Sziasztok!
Most újságolta a barátn?m, hogy a Spektrum csatornán egy dokumentumfilm-sorozat megy, "Bennünk él? vadvilág" a címe. Éppen a bélférgekr?l szóló rész ment, amiben arról volt szó, hogy Crohn betegeket eredményesen lehet kezelni bélparazitákkal.
Látta közületek is valaki?
Nincs jelen
#156 2005-07-11 21:21
- Ksanyi
- Tag
Hello
Sajna nem láttam de még lesz egy pár rész
http://www.spektrumtv.hu/Details.aspx?S … riesId=523
Üdv Ksanyi
Nincs jelen
#157 2005-07-20 17:25
- Tina
- Tag
Sziasztok!
Nagyon rég írtam nektek a TSO tapasztalatomról. Sajnos sok jó hírem nincs,
bár ki, hogy értékeli az eredményeimet! A TSO 1000 pete 4 üveggel jó volt a székletem
normális vérzés nincs, de 2005. 07. 15-én 4, 30 kor olyan lábgörcs kapott el, ami 2 órán
keresztül a poklok kínját jártam meg, ráadásul még ma is nagyon fáj a lábam nem jött
helyre igazán. A kezel? orvosomat hívtam, és azt mondta, hogy attól mert a széklet úgymond
normális attól a vastagbél még nem m?ködik rendesen nincs nyomelem és vitamin feldolgozás. Kalcium és Magnézium és Zin és Vas hiánnyal küzdök. Viszont ha pótolni akarom (tablettában) hasmenési tünetek jelentkeznek. Még egy problémával küszködöm,
mikor a székletem híg volt nem láttam, hogy milyen alakú a széklet, de most nagyon vékony kis csíkban távozik t?lem, kérlek, írjátok meg másnak is voltak ilyen problémái, vagy csak én fújom fel a dolgokat, és már mindent?l félek, és rémeket látok.
Tudom túl intimnek tünik a dolog ,hogy leírom, de csak benneteket tudlak megkérdezni és igazán csak az ért meg akki szintén beteg.
Üdv: Tina
Nincs jelen
#158 2005-07-21 09:21
- szöszi
- Tag
Szia Tina!
Én csak annyit tudnék hozzáf?zni, hogy a széklet nekem is olyan, mint leírtad, és én is úgy gondolom, hogy besz?kült a végbélnyílás, de nem foglalkozok vele, majd visszaáll, ha akar.
Nincs jelen
#159 2005-07-21 19:24
- maKACS
- Tag
Azt azért titsztázni kéne el?bb, hogy szöszi is belevágott-e a TSO kúrába.
Nincs jelen
#160 2005-07-22 10:31
- maKACS
- Tag
Ez természetesen így van.
Csak nem látom feltétlenül megalapozottnak, hogy el lenne hallgatva a lehetséges negatív tapasztalat a TSO kapcsán. Épp azt látom, hogy írva vagyon az is ide.
Az utolsó sort végképp nem értem, honnan jön a feltételezés. S ahogy látom nincs hallgatás, ez egy hosszabb kúra, ehhez mérten szerintem jönnek is a tapasztalatok.
A sz?kület pedig tényleg nem elbagatelizálandó, akármi is okozza.
Nincs jelen
#161 2005-07-22 12:55
- szöszi
- Tag
Én nem vágtam bele ebbe a TSO kúrába. Ritkán szólók hozzá, de akkor sem leszúrást érdemelnék! Legközelebb meg sem "szólalok".
Nincs jelen
#162 2005-07-22 14:22
- szöszi
- Tag
Én itt speciel arra gondoltam, hogy m?ködhet olyan módon, mint a gyomor: ha keveset eszünk valamilyen okból kifolyólag, akkor összesz?k?l és ha minden rendben, akkor kitágul, ami hízást eredményez. Gondoltam, ha majd rendez?dik a széklet és tartósan jó lesz, akkor a végbélnyílás is kitágul. Laikusan ennyi, mert orvostól ezt nem kérdeztem.
Nincs jelen
#163 2005-07-22 14:52
- hcsillacska
- Tag
Lányok, akinek lábikragörcse van, készüljön fel, terhesség alatt csak rosszabb lesz. Nekem a dokim írt fel valami bogyót, azt hiszem kalcium-tartalmút, de teljesen nem szünt meg t?le.
Nincs jelen
#164 2005-07-23 07:28
- tomekkk
- Tag
...a vékony széklet lehet aranyért?l is!mint pl Nekem is néha....
Nincs jelen
#165 2005-07-23 08:40
- Mancsa
- Tag
Szia Szöszi!
Sajnos a bél nem olyan, mint a gyomor. Amikor meg cerzuza vékonyságú széklet távozik, ott azért már lehet aggódni, mert az a végbél besz?külését jelzi. Ezt lehet mechanikusan valamilyen ballonok segítésgével tágítani, de az állandó gyulladást miatt, újra besz?kül. inkább valamilyen steroidos instillára kellene helyileg id?t áldozni, hátha csodát tesz és egy kicsit megnyugszik.
Szerintem beszélj orvossal
ui.: Nekem is már vékony ceruza szer? székeltem volt és a végén a mechanikus tágítást már meg se bírták csinálni. Ma már sztómás vagyok. Ezen azért mindenki gondolkodjon el.
Sziasztok!
És tényleg nem kellene visszamenni az óvódába és mindenen megsért?dni és félreérteni a másik szavát. Monik ilyen stílusú, ez nem jelenti, azt, hogy élvezi, ha mindenkibe beleköthet.
Egyszer?en egy harcias kiskakas és kész. Azt hiszem, már elégé ismerjük itt egymást, hogy tudjuk, hogy m?ködik a másik ember, ha ezt figyelembe vesszük, nem térünk vissza, a régebbi stílushoz.
Köszönöm!
Mancsa
Nincs jelen
#166 2005-08-01 17:06
- Tina
- Tag
Sziasztok!
Kedves Monik nagyon szépen köszönöm soraidat jóleset, hogy leírtad mi lehet a problémám,
nem tudom ,hogy a TSO-tól vannak a tüneteim, de az biztos ,hogy nem szedek semmi gyógyszert mióta a TSO-t iszom. 2005.08.01-t?l az utolsó 4 üveg 1000 petés TSO adagomat
kezdtem el inni vérzésem nincs, székletem normális, napi egy reggeli ürítés. Hasi fájdalom csak ha sokat eszem. 5.-t?l nyaralok utána nagy laborvizsgálaton lesz, és átesem a tükrözésen is azt hiszem akkor tudok igazán véleményt mondani a szerr?l, és hogy miért ilyen vékony a székletem.
Nincs jelen
#167 2005-08-02 22:42
- optipista
- Tag
Üdvözlet mindenkinek! Jó hír a TSO szkeptikusoknak! Nekem eddig nem segített. Holnap reggel szedem be az ötödik adagot, s gyakorlatilag most is napi 3-5 híg székletem van, pedig a gyógyszereimet is szedem mellette. Mint korábbi jelentkezéseimben írtam, én az 1000-es adagot szedem, már a tizedik hete. Persze tizenöt éve élek a vastagbélgyulladásommal, ez bizony hosszú id?, és ha a szakirodalom kb. 30%-ra teszi azokat, akiknél nem hat, jelentem, valószín? én ezek közé tartozom, de azért még vissza van 6 adag, kés?bb még jelentkezem, és persze nevemhez méltón bizakodok: Optipista
Nincs jelen
#168 2005-08-07 00:00
- kajak
- Tag
Sziasztok új vagyok a fórumon ,de már régen olvasgatom a TSO-ról szóló véleményeket.Én 7 éve küszködöm a Chron-nal,de csak 3 éve diagnosztizálták.El?ször a b?römet támadta meg , majd izületeket ,végül a bél volt a következ? áldozat.A betegség el?tt versenyszerüen kajakoztam ,Olaszországi világkupáról hazajövet éreztem ,hogy valami nem stmmel.2 hónap múlva már a b?rgyógyászaton hoztak helyre 120mg Medrollal .Azota kipróbáltam már minden természetgyógyászati dolgot ,de jelenleg homeopátiás és mágneses rezonenciás kezelésre járok,nem teljesen ok , de azért használ.Vissza szeretnék még ülni a kajakba és hobby szinten evezgetni ,futni , úszni.Ezért szeretném kipróbálni a TSO -t ,bár tudom ktg-es . Minden pénzt megérne az hogy, ha nem kéne a WC-re ugrálni ,sebeket kenegetni,stb.Most jelenleg a Remicadet kapom ,immurant, salofalkot szedem.(de esténként akármilyen rosszul vagyok lemegyek egy kicsit kondizni,biciklizni.)Meg akarok gyógyulni és ha ehhez a TSO kell hát legyen, bár anyagilag nem állok nagyon jól ,de az évek allatt már regeteget költöttem különböz? gyógymódra , hasztalanul.Eddig a fórumon jórészt csak colitis-ek irtak TSO tapasztalatokról ,ha jól olvastam.Szeretném meg kérni azokat a chronosokat akik már szedik a TSO-t ,hogy irják le tapasztalataikat ,el?re is köszönöm ,jobbulást mindenkinek
Nincs jelen
#169 2005-08-19 18:49
- piroska
- Tag
Sziasztok kedves Sorstársak!
Nagy érdekl?déssel és fesztülten :) olvasom már napok óta ezeket az oldalakat.AMi engem illet,34 éves vagyok és 19 éves korom óta colitis ulcerosában szenvedek.Valóban fertelmes egy kór!Nálam a leghosszabb remissziós szakasz az 2 év volt,ami mostanáig tartott.Sajnos most június óta újból vérzek,és muszáj szteroidot is adni,hogy elmúljon ez az állapot.
Itt olvastam a TSO-ról és megmondom ?szintén teljesen fel vagyok dobva,és bár jómagam is számos gyógymódot és terápiát kipróbáltam már,még mindig bizok és hiszek abban,hogy ezt a tünetegyüttest is orvosolni lehet.
Köszönöm mindenkinek-Tinának,Optipistának,Czipfelné Katinak-hogy voltak olyan kedvesek és megosztották a tapasztalataikat!!
Ha ez az utolsó esély arra,hogy megszabaduljunk ett?l a fertelmes betegségt?l-akár colitis akár chron-én 'mindent'megeszek.Na persze kell? körültekintéssel.
Meg lehetne kapni az elérhet?ségeteket Kati,Tina és Optipista?ezzel rengeteget segitenétek.vagy egy e-mail cimet amin feltehetnék személyesebb kérdéseket.
az én mail cimem:januar45@freemail.hu
köszönöm Nektek és Mindenkinek aki segitet-ett a véleményével!
Isten áldjon Titeket! és Irjatok!
Eszter
Nincs jelen
#170 2005-09-22 22:49
- Nyolcvanhat
- Tag
Szia Katalin!
TSO ügyben szeretném felvenni veled a kapcsolatot, ha nem veszed tolakodásnak légy szíves írj egy emailt nekem.
Köszi.
Nincs jelen
#171 2005-09-25 21:08
- Buco
- Tag
Kedves Cipfelné!
Nagyon örülök hogy jó dolgokat is olvashatok ezen az oldalon...
Van egy 14 éves öcsém aki Chron beteg.Már 29 kiló és hihetetlen alacsony...nagyon rosszul van..már voltunk kórházban is..de az orvosok semmit sem tudtak megállapítani, csak vért vettek és semmi egyéb...mostanra rosszabbul lett és már 100% osan tudjuk hogy chor beteg...a napokban sokszor hány, nagyon rosszul birja...
Minél el?bb ha lehet szeretném megtudni hogy van-e lehet?ség a Tso megszerzésére..mer bármi áron de meg kell hogy gyógyuljon ...El?re is köszönöm...és nagyon hálás vagyok hogy van valaki aki tud segiteni...Örülök hogy jobban van!
Köszönöm: Varga dávid
Nincs jelen
#172 2005-09-26 15:12
- optipista
- Tag
Üdvözlet mindenkinek!
Már hetek óta halogatom az írást, mert bizonytalan vagyok/voltam abban, hogy hat-e a TSO, vagy csak egy gáláns, közel 1 millió forintnyi ajándékot kaptak t?lem az ügyes német vállalkozók. De talán most - holnap veszem be a nyolcadik adagot -, ki merem jelenteni, hogy tényleg jobban vagyok.
Itt az ?sz, ami nálam a legrosszabb szokott lenni, most pedig csak napi egy, max. két széklet. Igaz hogy hígacska, de mégis, ez már valami! Nyák szinte nincs is, a vér pedig teljesen eltünt. Ihatok kávét, amit azel?tt képteken voltam, mert az els? korty után rohantam a WC-re, szinte bármit megehetek, csak sok ne legyen.
De most éppen intenziven sportolni kezdtem, és sokkal egészségesebben is eszem, néha azt hiszem, hogy ezért vagyok jobban. Bár korábban ?sszel tehettem bármit, nehezen viseltem. Úgy döntöttem, hogy mindez csak a TSO-tól lehet, tehát rendelek két adagot, és akkor 12 adagos kúrát csinálok. A tizedik után elmegyek tükrözésre, ez kb egy hónap, és aztán rendelem meg az két utolsó adagot.
Z.Katival ma beszéltem telefonon, ? is, mind magánál, mind másoknál sikerekr?l számolt be.
Tehát tizenöt év colitisánál úgy t?nik több id? kell a gyógyuláshoz, de mindenképpen hatott.
A tükrözés után jelentkezem, mindenkinek javulást kíván: Optipista
Nincs jelen
#173 2005-09-27 15:58
- Tina
- Tag
Sziasztok!
Az utolsó üveg 1000 petés TSO fogyott el a héten és teljesen levagyok törve mert az állapotom egy bizonyos mértékben javult Pl: nincs vér és nincs nyák viszont a székletem híg és gyakrabban
járok w.c-re és a fájdalom is visszatért. Ezért úgy döntöttem az utolsó lehet?séget is megragadom és megrendeltem a 2500 petét 4 üveggel, de többet nem áldozok a dologra. Hangsúlyozni szeretném ez is eredmény, hogy nem kellett fél évig gyógyszert szednem és ennél rosszabb volt az állapotom. Viszont hallom és ez jó hír ,hogy másokon segít nálam sokkal eredményesebben ja és mindenkinek kívánom hogy gyógyuljon meg t?le, remélem még nálam is lesz javulás.
Nincs jelen
#174 2005-09-30 19:56
- Buco
- Tag
Sziasztok!
buco vagyok, csak annyi kérdésem lenne a Tso tapaszataltokkal kapcsolatban hogy ez akkor valójában mi? Mert ha jól értelmeztem akkor ez a petés féreg bizonyos él?sköd?nek bizonyul, amiatt mert megtelepedik a beteg és gyulladt bélfalon egy bizonyos immunnrendszeri védekezést vált ki gondolom és akkor igazából a sajnát immunrendszered van kötelezve a gyogyitásra vagy nem?
Szeretném ha leirnátok hogy Ti hogy gondoljátok.Azért lenne fontos tudni mert ha igy van akkor öcsim ha megkapja akkor lehet hogy pont rosszabb lesz az állapota mert ilyen állapotban ha esteleg megkapja akkor ártalmas is lehet nem?
Ha a szervezete nem képes kivédeni, mert ha ugy vesszük ez egy idegen organizmus...
Remélem mindenkki aki tud ír. Köszönöm : Buco
Nincs jelen
#175 2005-10-01 10:16
- Okosember
- Tag
Bocsánat, hogy beleszólok:
Buco! Biztos, hogy az öcséd CROHN beteg? A hozzászólásodba azt írtad, hogy az orvosok semmit nem tudtak megállapítani. Vagy van orvosi diagnózis? Ez a betegség azért elég jól kimutatható, még ha nem is lehet mindig egykönyen a végére járni.
Másikról ennyit tudok: A TSO m?ködése közben, f?leg crohn esetében, a fórum beszámolók szerint el?fordul, hogy a 3-4-ik adag környékén jelent?s rosszabodás áll be, és utánna kezd?dik meg a lassú felépülés. Reakció-ellenreakció folyamatokra valószínüleg számítani kell. Az is lehet, hogy egyáltalán nem fog hatni, elég kevés még a tapasztalat. Lehet, hogy jobban teszitek, ha egy jobb szakorvost kerestek fel, amíg tisztázódik, stabilizálódik a testvéred állapota.
Nincs jelen
#176 2005-10-03 19:54
- Buco
- Tag
Sziasztok!
Köszi mindenkinek a tájékoztatást.Sajnos abban mindenkinek igaza van hogy ez a Tso eléggé az elején van, majdnemhogy próbababák vagyunk még igy az elején, hisz semmi hire máshol.Nem is ez a lényeges dolog most sajnos, hanem öcsim állapota.A helyzet az hogy kórházban a végs? lelet, nem specifikus bélgyulladást mutatott ki.Átesett minden vizsgálaton, Endoszkóp, vérvétel vagy 8szor...nemtudom minek, de az biztos hogy a kórháztól csak rosszabbul lett, nem kapott még infúziót sem, ez azért eléggé elszomorító nemde? 29 kg-ra lefogyott, mikor kijött a kórházbol azonnal felkerestünk természetgyogyászokat, stb stb, és felhizott 10-15 hónap alatt 34 kg-ra..most stagnál, 31 kg...ami a legrosszabb most hogy az utobbi 12 napban folyamatosan hány, nemtudom mi miatt van ez, gondolom mert a vékonybele el van zárodva, de a leger?sebb savképz?désgátlóra sem reagál. A nagy bajunk az hogy nem ismerünk egy gastroenterologust sem, és ?szintén szólva az ujabb és ujabb vizsgálatokkal sem jutunk el?rébb...elvileg el kéne hogy fogadják az orvosok az el?z? leleteket, akár egy másik orvosnál is, de nem nagyon teszik. ha ki is vizsgálják akkor már ugyis csak annyit tudnak mondani hogy igen Chron beteg. És? Mihez kezdjünk? Igy is a gyogyszerek ill tápszerek amiket szedett már egy vagyon volt. Most van a legrosszabb id?szakban, naponta hány és ez nagyon aggasztó. Most megyünk el ultrahang vizsgálatra amilehet hogy segit megállapitani a gyulladás helyét, de ha romlik az állapota akkor lehet hogy m?tétre kerül sor...azt viszont nagyon de nagyon nem szeretnénk.A gyógyszerekr?l csak annyit hogy utánaolvastunk.A rossz hír az hogy ezek a szerek salazopirin salofalk meg az antibiotikumok és hasonlók elég er?s szerek, arról nem is beszélve hogy milyen mellékhatásokat okozhatnak, ráadásul egy ilyen hihetetlenül legyengült szervezetnél.Mindenki aki tud irjon hozzá, akár gyógyszereket, akár tanácsot, ill. hálás lennék ha valaki jó orvost is ajánlana ha tud és ismer.Nagyon köszönöm mindenkinek: Buco
Nincs jelen
#177 2005-10-03 20:05
- Buco
- Tag
Sziasztok!
Ujra én vagyok, ha tudtok olyan orvost, aki a természetgyógyászati kiegészítésekt?l sem riad vissza és lehet vele ?szintén beszélni és nem akar mindenáron egyfajta zsákutcába beterelni akkor adjátok meg a paramétereit mert jó lenne már lépni!
Köszi :buco
Nincs jelen
#178 2005-10-03 20:42
- optipista
- Tag
Monik! Annyiban pontosítalak, hogy én inkább bizonytalan vagyok abban, hogy hat-e a szer. A 212# hozzászólásomban inkább arra hajlok, hogy hatott. Persze korántsem olyan látványosan, mint azoknál, akik nem írnak. A feleségem - aki, gondolhatjátok nem volt feldobva, hogy egy rakás pénzt valami ismeretlen disznóparazitákra adunk ki - éppen a napokban mondta, hogy összességében jobban vagyok, mint ilyenkor, ?sszel szoktam.
Tényleg az lenne a jó, ha a pozitív tapasztalattal rendelkez?k többen írnának. Optipista
Nincs jelen
#179 2005-10-04 06:19
- tomekkk
- Tag
Szia Buco!
Jó lenne ha megírnád hogy kb melyik részér?l írsz kis országunknak,
mert akkor könnyebben tudunk dokit ajánlani.Egyébként sztem nem els?sorban a természetgyógyikhoz kéne futni hanem egy tuti gasztróshoz,én is voltam már ilyen állapotba mint az öcséd,s olyankor a belgyógyász rak össze.Amúgy meg nem árt ha tudod hogy a világ boldogabbik felén is ugyanezekkel a hatóanyagú gyógyszerekkel javítják ezt a fajta betegséget,úgyhogy mi magyarok sem vagyunk lemaradva ilyen téren.Jobbulást az öcsédnek!
Nincs jelen
#180 2005-10-04 19:50
- Buco
- Tag
Sziasztok!
köszi hogy irtok, amugy Gödön lakunk, Pest mellett ugyhogy Pesten kéne valami doki, sajnos a helyzet nem javul, lehet hogy m?tétre is sor kerül. Most pénteken megyünk el ultrahangos vizsgálatra, aib?l megállapitják hogy hol és milyen gyulladás esetleges tumor lakult ki már nála.Nagyon szomorúak vagyunk, hisz a napionta hányás semmit sem javul, egy akupunktúrás kezeléssel is próbálkozni fogunk, miel?tt orvoshoz visszük, mert lelkiekben is össze kel szedje magát, hisz nála nemcsak az a gond hogy most beszedi -e a gyogyszert vagy sem, hanem az egész alapja neki a depresszió, és gondolom ez sem a legjobb a betegségre...Az orvosokkal csak az a bajunk, hogy ujabb és ujabb kivizsgálás majd gyogyszer, hát nem is tudom, már attól depreszziós lenne ha ki kellene maradni a suliból, nemhogy évet halasztania, attól csak mégrosszabbul lenne.Ha pedig nincs más választás akkor meg ugyis a kórházat kell választani, kezelés, vagy m?tét de igy is ugyis ki fog merülni, ill depressziós lesz.Iszonyú érzés nap mint nap látni otthon, a suliban , a vonaton hogy küszködik, sokat alszik és nagyon fáradt, alig eszik, és az a szörny? benne hogy tényleg a leger?sebb savgátló sem segit, még igy is liternyi savat hány...épp ezért azok a gyogyszerek emelyek fekélyt okoznak már szoba sem jöhetnek...Tudom a legfontosabb most hogy jó állapotba hozzuk, de azért az se lenne jó ha a sikeres kezelés után mondjuk egy adott cukorbetegség vagy más egyéb mellékhatásba halna bele...
Köszönöm, és várom jelentkezéseteket.: Buco
Nincs jelen
#181 2005-10-05 08:24
- sm
- Tag
Szia Bucó!
Nem tudom az öcséd hány éves, a fiam most 15,5 és kb 3 éve küzdünk a Crohnnal. ? is volt hasonlóan rossz állapotban mint az öcséd, de mi sem hagytuk és addig mentünk míg nem diagnosztizálták és egy viszonylag elfogadható állapotot nem értek el nála. Igaz most is hullámzó, oda kell figyelni az ételre, gyógyszerezésre, stb...
Az iskolával kapcsolatban szeretnék mondani valamit. Nem tudom hogy milyen kapcsolatban vagytok a tanárokkal, de mi megtudtuk velük beszélni, hogy külön ha kellett vizsgázhasson és ne kelljen évet kihagynia vagy ismételnie. Természetesen a gyereknek ez fontos volt, hogy ne kelljen a régi közösségéb?l kiszakadnia. Így sokszor amikor le volt gyengülve fizikailag , idegileg inkább egy pár napot otthon maradt és maga osztotta be a tanulnivalóit. Kés?bb pedig lefelelt az anyagból. Termszetesen ezt iskola és igazgató hozzáállásán is múlik, nos és a tanárokén. Pl. mi továbbtanuláskor jutottunk el oda, hogy felvették középiskolába és második félévben kórházba került és annyit hiányzott hogy nem lett volna érvényes pont a 8. osztály, de egy rendkívüli osztályozó vizsgán lehette azokat a tantárgyakból melyekb?l kellett, és így a többikkel ballaghatott és elkezdhette az új iskolát.
A másik a depresszió. Mivel valóban f?leg kiskamasz és kamaszkorban elég nehéz szembesülni a betegséggel és az azt követ? korlátokkal ezért mi kb. 1,5 éve járunk pszichológushoz, ami azért segítséget nyújt. Nem szégyen és egy kívülálló lehet hogy jobban tud hatni.
A természetgyógyászatról annyi, hogy mi is próbálkoztunk nem jött össze, de nálunk a gyerek nem is lelkesedett érte, ? azt mondta hogy az orvosában jobban bízik. Így ennyiben is hagytuk a dolgot. Ha valaki bízik és még egyel?re nem is csalódott komolyan vette az orvos, szerintem addig minden rendben hiszen úgy gondolja tényleg segít ez pedig lelkileg nagyon sokat számít.
Tényleg a legfontosabb, hogy megbízható orvost találjatok, akiben az egész család és a testvéred is hisz.
Elnézést ha egy kicsit hosszú voltam.
Fel a fejjel és jobbulást.
Nincs jelen
#182 2005-10-06 11:00
- Sus
- Tag
Sziasztok!
7 éve ismerem a Macit, 4 éve élünk együtt. Júniusban kezd?dtek az egészségügyi problémáim, két hete derült ki: Crohn. 2 hónapon keresztül kisérletezett rajtam a háziorvosom. A Macim a tünetek alapján neten megtalálta ezt a betegséget, így lelkileg fel tudtam rá készülni. Mivel olvasta az oldalt, így találkozott a tso-val is. Szent meggy?z?dése, hogy bele kell vági. Nem hagy békén vele, minden áldozatot felvállalna értem. Szerinte ez az egyetlen esélyem, f?leg így, hogy még nem volt m?tétem és az elején vagyok a dolgoknak. Már ki is találta, hogy veszünk fel kölcsönt, mikorra fizetjük vissza...Két dokinak mutatta a kórházban a netes leírást. El sem olvasták, mivel ?k szakfolyóiratokból err?l nem hallottak, azonnal elvetették a dolgot. Tegnap azért a háziorvosomnak is elvittem. Elkérte a lapot, mert utána szeretne nézni. Okt. 24-én megyek hozzá! Kíváncsi vagyok!
Sus
Nincs jelen
#183 2005-10-08 22:21
- Szénsavas ásványvíz
- Tag
Sus, baromság 2 hét "Crohn" után a TSO-hoz nyúlni. Az én orvosom is elvetette a TSO-t, amikor anno felvetettem ezt a lehet?séget, és igaza is volt! Kisérleti stádiumban lév? készítmény, amin a német bácsik jól megszedik magukat.
Talán el?ször próbáld ki a már jól bevált gyógyszereket, és hallgass az orvosaidra, mert talán jobban értenek a dologhoz, mint te. Ráadásul nem érzem ki az írásodból, hogy olyan nagyon súlyos beteg lennél (lehet, hogy tévedek, akkor bocs.), hogy csak ez lenne az egyetlen esélyed.
Nincs jelen
#184 2005-10-09 10:23
- Robur
- Admin (Crohn)
Ugye tudjátok, hogy aki vitatkozik, azt törlöm?!
Ez a topik a TSO TAPASZTALATOK, nem TSO VITAIRATOK.
Aki ebben a topikban nem a tapasztalatait osztja meg a többiekkel, az offol, tehát számítson arra, hogy hozzászólását legközelebb már nem találja itt!
Nincs jelen
#185 2005-10-20 10:12
- optipista
- Tag
Üdvözlet minden olvasónak!
Ma egy hete bevettem a 10. adagot. Már írtam, hogy mintha javulást tapasztalnék, de most már határozottan kijelenthetem, hogy hatott a szer. Napok óta formált a székletem, igaz, hogy csak "szalag", de annyi év után ezt is örömmel látom. Ez utóbbi, persze érthet?, hiszen annyira lepusztúlt, heggel teli a vastagbelem, hogy csoda, hogy még átengedi a formált székletet. Napi két székletem van, a nyák szinte eltünt, vér meg semmi, hetek óta. Tekintettel ezekre, tegnap megrendeltem még két adagot, méghozzá a leger?sebb?l, a 300 petésb?l, ezzel fejezném be.
Sajnálom, hogy állandóan veszekedtek a lapon, szerintem ezzel sok olyat elriasztotok, aki szedi, és beszámolhatna az eredményeir?l vagy eredménytelenségeir?l. Én azt igértem az elején, hogy - mivel az oldalnak köszönhetem az információt a TSO létér?l - tartozom annyival, hogy pontos tájékoztatást adok. Ezt meg is tettem. Senkit sem akarok rábeszélni vagy lebeszélni, de azt helytelennek tartom, ha olyanok, akik még csak nem is láttak közelr?l TSO-s üvegcsét, harcolnak ellene.
Ha leszedtem a két adagot még feltétlenül jelenkezem egyszer. Annál is inkább, mert akkor megcsináltatom a tükrözést. A végs? verdikt az lesz, amit az orvosom ezen lelet alapján mond. Aztán majd havonta-kéthavonta, ismét jelentkezem, hogy valóban akkor is jól leszek-e majd, ha abbahagytam a szedést.
Gyógyulást kívánva nektek, üdvözlettel: Optipista
Nincs jelen
#186 2005-10-20 10:14
- optipista
- Tag
Bocs, most látom, hogy elírtam mert nem a 300-as, hanem a 300 Euros-t rendeltem, ami 2500 petés. Optipista
Nincs jelen
#187 2005-10-21 11:44
- Ravic
- Tag
Szia Optipista
Köszönöm hogy betartottad mit igértél. :-)Engem meger?sítettél abban hogy van kiút, könnyebben lemondjak valamir?l.... ami helyett ezt a kezelést választva egy jobb életmin?ség érhet? el.Tapasztalat (mint bárhol máshol)itt is van fogadatlan prókátor.Ezzel együtt ez a legtartalmasabb szakmai oldal.
Várom(Várjuk )jelentkezésedet
Szia
Ravic /H.Zsolt
Szerkesztette: Ravic (2005-10-21 11:45)
Nincs jelen
#188 2005-10-21 13:54
- Tina
- Tag
Sziasztok!
Tegnap voltam teljes béltükrözésen ( én csak karóba húzásnak hívom) és a doktorn? teljesen megdöbbent , hogy milyen szépen gyógyult a colitisem, le is írta idézem: ulcerativ elváltozás jelenleg nem látható. Colitis ulcerosa inaktív stádium. Javaslathoz:A beállított therapia folytatása javasolt (még van 2 üveg 2500-as pete). Én még mindig érzem, hogy ez nem gyógyulás csak tünetmentes id?szak, és még azért piros foltok láthatok a sigmában és a rectumban 70 cm és 10 cm-es szakaszon. Megbeszéltem a doktorn?vel ,hogy valakinek kevesebb pete is gyógyulást hozott. Ez azért is lehet mert az emberi szervezet nem egyformán reagál a gyógyszerekre sem így a TSO-ra sem . Nem biztos ,hogy olyan gyorsan fogok meggyógyulni mint más,de az is lehet, hogy csak ezt az állapotot tudom fenntartani amit idáig elértem, bár a doktorn? hangsúlyozta, hogy ez nagyon szép eredmény. Kétszer megyek w.c.-re naponta közepes vagy híg széklet attól függ mit eszem. Vékonyka széklet, de nincs sz?kületem. Vakbél táján még van fájdalom,de semmi sem látható endoszkoppal. Nem szedtem gyógyszert és beöntést sem alkalmaztam. Nincs vér és nyák. Nem diétáztam mindent ettem. Viszont van nagy lábgörcsein, hasi fájdalom, puffadás, és még mindig piros foltok vannak a bélfalon. Megfogadom a doktorn? tanácsát és még rendelek 8 üveg 1000 petét,
és mellette iszom a vas és egyéb vitamin injekciót. Mindenkinek kívánom, hogy gyógyuljon meg és találja meg azt ami neki a legjobb eredményt hozza ebben a szörny? betegségben.
A biopszia eredményr?l is írok majd 10 nap múlva.
Üdv mindenkinek:TINA
Nincs jelen
#189 2005-10-21 22:03
- Tünc
- Tag
Sziasztok!
Ma kérdeztem a dokit a TSO-ról,azt mondta,hogy mindenféle bélféreg alkalmas az IBD gyógyítására, de csak addig m?ködik a dolog, míg a férgek a belekben vannak, hisz az immunrendszer addig m?ködik másképp, miután kiürült a szervezetb?l, a betegség ugyanúgy kiújulhat, mint gyógyszerekkel.Egyébként Tina eddig mennyit költöttél a TSO-ra?
Nincs jelen
#190 2005-10-26 07:15
- Tina
- Tag
Sziasztok!
Tünc csak azt akarom kérdezni ,hogy ha a te orvosod azt mondja minden féreg alkalmas a gyógyításra és csak addig m?ködik a dolog míg a bélben van akkor miért nem alkalmazzák
Magyarországon is ezt a módszert és miért kell a betegeknek évekig vérezni, lesoványodni és
szenvedni ha a te orvosod ismerte ezt a módszert és tudja, hogy így meg lehet arra az id?re ( míg krízis van) szüntetni a tüneteket. Miért kell drasztikus gyógyszereket szedni aminek szintén komoly mellékhatásai vannak és szinte semmilyen javulás nem volt a gyógyszerekt?l nálam.
Természetesen nem kardoskodom a TSO mellett, nem olcsó dolog, de van eredménye ha nem is tökéletes megoldás idáig, de nincs mellékhatása nem szedtem a gyógyszert és
más szervem ezalatt az id? alatt nem károsodott. Ezalatt az id? alatt nem romlott az állapotom
s?t javulást értem el. A 2500 pete nem féreg 10 nap után kiürül a szervezetb?l. Akikkel tatom a kapcsolatom mindenkinél észlelhet? a javulás szinte a vérzés és a nyák megsz?nt ,de még nem vonható le hosszú távú k?vetkeztetés. Én ezért írtam többször a fórumra, hogy a mi
tapasztalatainkból vonjátok le a következtetéseket és ne kelljen kidobni másoknak a pénzt
f?leg ha anyagilag valaki nem engedheti meg magának. Ez a gyógymód egy a sok közül, de még nem tökéletes. Tudod az orvosod könnyen beszél nem Ö a beteg. Nagyon kevés orvos
ismeri ezt a lehet?séget és csak abban hisznek ami kés és drasztikus megoldás, nem hibáztatom ?ket mert ezt tanulták. Sehol nem olvastam, hogy ezt a módszert nem lehet gyógyszerrel együtt alkalmazni és ,hogy valakinek az állapota romlott volna vagy más elváltozást okozott volna, ha igen írjon ide kérem.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem jó az orvosod és rosszul tud dolgokat, de megkérdezted ,hogy ismeri ezt a szert ? Halott róla? Látta az eredményt egy kúra után?
Az én orvosom látta a beleimet el?tte és most a kúra végefelé . 20 éve praktizál és meglep?dött az eredményt?l pedig Ö sem tudott sokat a TSO-ról. Eleinte nem sok reményt
f?zött hozzá ,de nyitott volt. Most Ö javasolta, hogy ha tudom folytasuk a kúrát és meglátjuk az eredményt. Nem keveset költöttem rá,de megtehettem és ha csak két emberen segítettem a tapasztalataimmal már akkor is megérte a pénz az eszköz csak az élet érték.
Üdv:TINA
Nincs jelen
#191 2005-10-31 14:54
- grunfeld
- Tag
Tina, Optipista,
Nagyon örülök, hogy használt nektek a TSO és ilyen határozott javulást tapasztaltok. Köszönöm én is a beszámolókat és gartulálok a bátorságotokért, és a TSO-ba vetett töretlen hitetekért. Üdv, grunfeld
Nincs jelen
#192 2005-11-24 04:38
- immortal
- Tag
Elég rég szóltatok itt hozzá a fórumhoz. TSO-soktól kérdezem, hogy ki hogy van azóta. Érzi-e úgy valaki, hogy végleg helyreállt a probléma?
Jó lenne még többet megtudni róla, mert nagyon hajlok afelé, hogy miel?tt kiszedetném az egész kócerájt, ami bennem, amolyan utolsó mentsvárként még ezt kipróbáljam. Csak itt a fránya tél, ami nem biztos hogy elég id?t enged már hozzá...:-(
Nincs jelen
#193 2005-11-24 09:15
- Nyolcvanhat
- Tag
Szia immortal!
Nekem is egy kis bels? átalakítást javasolnak, lassan fél éve húzódozom.
Ha van kedved egy kis tapasztalatcseréhez írj egy mailt.
Nincs jelen
#194 2005-11-24 11:16
- immortal
- Tag
Zoli, már az elején nyomatékosan megkérlek arra, hogy válts hangnemet! Köszönöm!
Azt hiszem az itteni pár ember nem képez statisztikai sokaságot, szinte semmilyen szignifikancia szinten sem tekinthetõk reprezentatívnak, továbbá a fõoldalon található cikk alapján is helyénvaló a kérdésem továbbra is:
"A teszt alanyai már hosszú ideje szenvedtek kolitiszben (átlagosan 8.1 év)
és jelentõs aktív szakaszt tudhattak maguk mögött (átlagosan 11.6 hónap).
A tesztcsoportban a szerre való jó reagálás 43.3%-os volt, ez azt jelenti, hogy 13 embernek a 30-ból az UCDAI indexe 4 alá csökkent. A placebo csoportban ez 17.4% volt, ami egy átlagos placebo effektust jelez. Az összes beteget tekintve az UCDAI átlaga 8.7 volt, azoknál akik reagáltak a terápiára az átlag 8.8 volt. Elmondható, hogy a betegség aktivitása nem befolyásolja
a szer eredményességét. Azoknál, akik jól reagáltak a szerre az UCDA index a kezelés végén átlagosan 2.8-ra csökkent. Azoknak a száma, akinek az UCDAI 1 alá esett, statisztikailag elhanyagolható (3-an a harminc emberbõl)."
Várom tehát az olyan kísérletezõket, akik eddig nem írtak be, továbbá a régieket is, akiknél esetleges változás következett be.
Nincs jelen
#195 2005-11-24 11:17
- immortal
- Tag
Nyolcvanhat
OK, majd rittyentek vmit!
Nincs jelen
#196 2005-11-24 17:22
- Mancsa
- Tag
Nem igazán értem, hogy miért nem lehet err?l a témáról normális hangnemben beszélni????
:(
Valaki ezt el tudná nekem magyarázni? (ez költ?i kérdés volt)
Zoli: ténlyeg nem kellene személyeskedni, ("értelmesen visszaolvasol"-ra gondoltam), mégha nem is annak szántad, de úgy jött le. Ez sért? lehet.
Üdv: Mancsa
Nincs jelen
#197 2005-11-24 19:58
- PICURKA
- Tag
Sziasztok!
Én új vagyok a fórumon.14 éve vagyok colitis ulcerosa beteg.Sok mindent megéltem.Voltak nagyon nehéz id?szakaim is, de voltam már teljesen tünetmentes is.BEBIC-NEK üzenem én a betegséggel vittem végig a terhességet és szültem egészséges gyermeket,ha err?l szeretnél beszélgetni keress meg.Én megpróbáltam együttélni ezzel a betegséggel,oly módon,hogy az orvos utasításait betartva minden más lehet?séget megkerestem.4 évet éltem meg teljesen tünetmentese.Ekkor rendszeresen jógáztam.Úgy vélem a legfontosabb számunkra megteremteni a bels? békénket.Ez a legnehezebb miközben minden nap küzdünk önmagunk problémájával.Nagy a stressz és minnél nagyobb a bels? feszültségünk annál nehezebben jutunk túl a nehézségeken.Mindenkinek tünetmentes id?szakot kívánok!!
Nincs jelen
#198 2005-11-24 20:13
- PICURKA
- Tag
Szerintem mint minden betegségnél,egyénre szabottak a módszrek,és a gyógyszerek is.Én úgy gondolom,hogy a beteg és azorvos szoros együttm?ködése a legfontosabb.Egymást figyelmesen meghallgatva,megértve nagyobb az esély a megfelel? terápia megtalálására.
Nincs jelen
#199 2005-11-24 23:59
- grunfeld
- Tag
immortal: én 2 klinikiai forrásból is hallottam, hogy lesz egy TSO-s gyógyszerkísérlet (Falktól) itt Mo.-n is, de pontos idõpontot még nem tudtak. Érdemes megkérdezni. Bár itt fennáll a veszélye, hogy olyan csoportba kerülsz, aki nem is ezt a szert kapja. Ezeken bizonyára lesz néhány doktor és prof. neve. Érdeklõdj pl. optipistától, Õ régóta beteg és a legutolsó híradása szerint javult az állapota a TSO-tól, aminek sokan nagyon örülünk.
Mindkét oldalt hallgasd meg, és hozz egy jó döntést ez alapján, talán a dokid is tud ebben segíteni.
Szerkesztette: grunfeld (2005-11-25 00:06)
Nincs jelen
#200 2005-11-25 13:46
- optipista
- Tag
Nem akartam addig írni, ameddig nincs meg a tükrözésem - egyébként jövõ csütörtökön lesz - de úgy látom megint elragadták az érzelmek a fórumot az ész érvek helyett. Tehát nálam 1987-ben, azaz 15 éve jelentkezett elõször a colitis ulcerosa. Az elsõ években néha egy-két éves nyugalmi idõszakok voltak, de 10 éve folyamatosan szedek gyógyszert, amikor elkezdtem a TSO-t, napi 1500 E Salofalkot és két kapszula Budenofalkot, ami ugye szteroid. Nyák, vér, napi 5-8 széklet. 12 adag TSO után napi 1-2 széklet, vér semmi, nyák szinte semmi, és abba hagytam a szteroidot, és remélem az orvosom hozzájárulásával, ha olyan a tükrözés eredménye, akkor a többi gyógyszerrel is leállok.
Hogy meddig lesz így nem tudom, hogy mi volt a valóságos hatásmechanizmus nem tudom. Nem igen hittem benne, csak a vége felé kezdett hatni. Nagyon sokba került, de az biztos, hogy sok éve nem voltam ilyen jól, pedig rendesen eszem, és a múlt héten két borkóstolot is végig ittam. Megint kávézom, és nem szarom magam össze nyilvános helyeken lépten, nyomon.
A tükrözés eredménye után megint jelentkezem, és aki nem hiszi, szívesen megmutatom neki válogatott leleteimet az elmúlt 15 évbõl.
Bizonyára ez reklámnak tûnhet, én is ezt érezném.
Elég furcsa ez az egész TSO-s cég. Telefonon többször beszéltem velük a rendelés kapcsán. Soha nem kérdezték hogy vagyok, hat-e. Mintha csak a pénz érdekelné õket. Sokáig úgy gondoltam, hogy besöprik a pénzt és talán semmi sincs abban az átlátszó folyadékban. És mégis, az állapotom mást mutat. Na ennyi, a tükrözés eredményével a jövõ hét vége felé jelentkezem. Optipista
Nincs jelen