#51 2005-02-20 22:10

aiolosz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Orvost keresek!!!

Szia !

off

A tejsavrol:
Lehet, hogy Te tudod jol es en emlexem rosszul( arrol nem is beszelve, hogy nem vagyok egy biokemikus:-) ), ami viszont a lenyeget illeti, a tejrol orvosi tanacsra vegleg lemondtam.

Nincs jelen

 

#52 2005-02-20 22:16

aiolosz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Orvost keresek!!!

Zsolt, nem kell messze menni, hogy a probiotikumokrol olvas :->
Probioktikumok

Nincs jelen

 

#53 2005-02-26 08:50

Mancsa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Orvost keresek!!!

Szia Airbus!

Magánrendelésben nem tudok segíteni, de ha elmész az I. Belklinika Gastroenterologiai szakrendeléséhez, Dr. Molnár Tamáshoz vagy Dr. Nagy Ferernchez, ők épp olyan jól megvizsgálnának, mint egy magánrendelésen.
Egy háziorvosi beutalót kell hozzájuk kérni. Ők a legjobbak. Vagy még van Dr. Náfrády a II. kórházban, de hozzá nem ismerem az utat.
De azt is megcsinálhatod, hogy egyszerűen felhívod az Universitast és kéred telenfonon dr. Molnárt vagy Dr. Nagy Ferencet és megkérdezed tőlük, hogy van-e magánrendelésük.
Sok sikert!
Szia!

Nincs jelen

 

#54 2005-02-27 15:39

aiolosz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Orvost keresek!!!

Tünde wrote:
"....Hallottam már Kovács Ágotáról is. De egyszer valami negatív véleményt is mintha olvastam volna róla.
Mi a véleményetek?...."

A betegektol ne kivand, hogy objektivek legyenek egy orvos +itelese kapcsan, de Dr.Kovacs Agotarol nem hiszem, hogy barki rosszat tudna mondani.
Ami viszont igaz, hogy meltatlan korulmenyek kozott, iszonyatosan leterhelve kell Neki is dolgoznia. Ezert aztan harom napi hidegelelem szukseges, hogy kivard, hogy sorra kerulj, amikor a rendelesere elmesz.
Volt szerencsen tobb izben talalkozni Vele a Vas utcai es az Erzsebet korhazban is.
Amennyiben averzioid lennenek Vele kapcsolatosan, akkor javaslom Neked Dr. Laszlo Andrast a kutvolgyi uti korhazban. Irj nekem 1 mailt, ha tovabbi infokra van szukseged.

Nincs jelen

 

#55 2005-03-01 18:23

Mancsa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Orvost keresek!!!

Szia Airbus!

Mindenki a "hát nem tudom"-mal kezdte, aztán mégis belement. Ez az állapotodtól függ illetve a fájdalom mértékétől.

Azért én pl. alkudozni szoktam az orvosokkal. Ha belemegyek egy türközésbe, akkor is csak úgy, ha 5 évig békén hagy. Természetesen, ha nagyon szarul vagyok és elkerülhetetlen, akkor belemegyek készségesen, csak segítsenek rajta.

Szia!

Nincs jelen

 

#56 2005-03-02 15:49

aiolosz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Orvost keresek!!!

Szia Tunde !
Az ejjel meg ferfi voltam, remelem nem tortent azota valtozas :)
Remelem Kovacs doktornovel +ertitek egymast.
Jotanacs, ha +nem sertelek:
Az az orvos, akinek keves ideje van es meg sok beteg var ra, az szereti, ha lenyegretoroek a betegek. Ezert celszeru az embernek osszeszedni a mondokajat mielott benyit a rendelobe.
Fel a fejjel es legyel optimista.
Amennyiben gond van, keres meg nyugodtan.
Szia "lyoco"
1ebkent Aiolosz, a szelek ura ferfi volt, ugye Emlexel meg Oduszeuszra es az O tortenetere
Itt derul ki, hogy ki a ferfi :-)

Nincs jelen

 

#57 2005-03-05 12:10

motom
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Orvost keresek!!!

Sziasztok!

Egy érdeklődő a másik oldalról...
Én orvos vagyok, aki Crohnos és colitises beteget vizsgál és gondoz rendszeresen. Az egyik magyarországi centrumban dolgozom és közsönöm, hogy nevem néhányszor ajánlatként is elhangzott.
Számos elgondolkoztató véleményt olvastam a topikokban, részben rólunk, orvosokról is, sokszor valós negatív állítást is. Azért, hogy ezen egy kicsit módosítsak, regisztráltattam magam, hátha néha tudok segíteni, persze nem akarok tolakodni.
Nyitásként néhány gondolat, topikokat összemosva.
Az orvosok jószándéka nem megkérdőjezhető, a hozzáértéssel lehetnek bajok. Ezt magyarázhtja az, hogy jelenleg csak a Crohn és a colitises szakmai irodalom áttekintése is egész embet kiván a napi 10 óra munka után. Ha valaki kevés ilyen beteggel találkozik, nyilván nem veszi a fáradságot, hogy ennek nézzen utána, van más tanulnivaló is, ha van. Ezért fordulhat elő, hogy néha a beteg tájékozottabb az orvosánál.
gyógyszerek-gyógytermékek. Jelen pillanatban tudománmyosan megalapozott hatékonyságú szer coitis enyhébb formáiban a Salazopyrin, Pentasa, Salofalk (hatóanyag lényegében azonos, hatás helye különbözik), súlyosabb esetben az Imuran vagy Purinethol, műtét előtt utolsó megoldásként a sandimmun neoral. Crohnban az első három gyógyszer hatékonysága még olyan jó sincs, mint colitisben, itt viszont jó az Entocort és a Budenofalk (hatóanyag azonos, talán az első jobb), szintén az Imuran, a methotrexat, vastagbél Crohnban a Klion, és végül a Remicade. De egyik sem csodaszer! Ugyangy nem csodaszerek a probiotikumok, Flavin és társai sem, azzal a különbséggel, hogy ráadásul egyiket sem vizsgálták még (kivétel néhány probiotikum pl. Mutaflor) klinikai körülmények között ezekben a betegségekben. Emiatt nehéz pro és kontra bármit is mondani, hiszen az, hogy nekem jó volt, talán hatott, semmit nem jelent általánosságban a betegekre lebontva. Fájó ezzel szemben, hogy valamennyien drágák, nehezen megfizethetőek.
Végül az egyik legismertebb szakember, Hanauer véleménye: ha valaki a beállított gyógyszeres kezelés mellett nem érzi jl magát, életminősége nem olyan mint szeretné, az nincs jól kezelve. Ilyenkor nem arra kell gondolni, hogy a gyógyszerek úgy általában nem érnek semmit, hanem, hogy nem azt szedem, ami nekem jó lenne. Lehet, sőt szerintem biztos, hogy a kezelés módosítása feleslegessé tenné a kisérletezést a yukka, cápa és egyéb növény és állatfajtákkal. Ja és befejezésképpe, ha extremitásra vágyunk: egy klinikai kisérletben igazolták. hogy egészséges emberek  székletéől készitett beöntő oldatot colitiseses beteg magunknak beadva, hosszú ideig panaszmentesek lettek.Tehát a vastagbél flóra fontos tényező, csak az a baj, hogy a probiotikumok a vékonybélben megtelepedő flórát tartalmaznak.
UJa és, hogy mi a baj az immunrendszerrel? Az immunrendszer hibásan gondolkodva a saját bélbaktériumokat bettolakodoónak értékeli és elindít egy védekező reakciót. A védekező reakció során képződő sejtek "a katonák" egyre többen lesznek. Normálisan a szervezet ezeket a katonákat elpusztitja, nyugállományba küldi, ha már nincs rájuk szükség. Ebben az esetben itt is hiba van, a sejtek nem pusztulnak el, csak szaporodnak és szaporodnak és végül egy nem kontrollált, elhúzódó gyulladást alakítanak ki. Az Imuran és társai ebbe a folyamatba avatkoznak bele különböző módon, különböző szinteken.

Azt hiszem ennyi elég volt valószínüleg íg is túl sokat írtam.

Üdv mindenkinek.

Nincs jelen

 

#58 2005-03-05 13:22

Adrika
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Orvost keresek!!!

Motom: végre, hogy itt vagy köztünk! Már nagyon vártunk! Köszönöm, köszönjük! :-))))

Nincs jelen

 

#59 2005-03-05 16:26

motom
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Orvost keresek!!!

Adrika és Zoli!

Köszönöm a lelkesedést, lesz ez még így se...
A tegeződéssel semmi gond. A névtelenség nem azért fontos, mert így bármilyen hülyeséget leírhatok, hanem etikátlan ingyenreklám lenne, ha megírnám az adataimat és várnám a csodára váró pácienseket.
Egyébként meg szívesen leírom véleményemet bármilyen témában, és ha tudok segítek. Nem hiszem, hogy ilyen aktívan fogok tudni mindíg levelezni, de most ép ügyeletes vagyok, így jobban ráérek.

Szóval: bár a betegséget gyógyítani nem lehet (egyelőre még), nincs olyan állapot, amelynél ne lehetne jobb.

Üdv

Motom

Nincs jelen

 

#60 2005-03-05 23:00

Mancsa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Orvost keresek!!!

Kedves Motom! ;)

Üdvözöllek körünkben. Már nagyon hiányzott egy hang a másik oldalról is:)) Örülök, hogy te vállaltad fel ez a feladatot.

Természetesen tudjuk, hogy sok a munkád, és nem várjuk el, hogy minden nap írj, de ha hetente egyszer benéznél, azt nagyon megköszönnénk:))

Szia!

Nincs jelen

 

#61 2005-03-06 17:00

grunfeld
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Orvost keresek!!!

Kedves Motom!

Én is nagyon örülök, hogy körünkben üdvözölhetünk. Én már többször váltottam orvost, beszéltem dietetikussal és betegtársakkal. Olyan nagy ellentmondásokat véltem felfedezni a fentiek körében, hogy több kérdéssel kapcsolatban is nagyon kíváncsi lennék véleményedre. Ha van időd, tudnál esetleg írni a következőkről:
-diéta (mikor, milyen diéta kell és egyáltalán ér-e valamit?)
-mit gondolsz a TSO-ról?
-milyen vitaminok, kiegészítők segítenek rajtunk ill. melyek ártanak, árthatnak az IBD betegeknek? Sok mindent hallani ebben a témában is. (Flavin7, halolaj, szelén, vitaminok, stb.)
-szerinted jobb-e valamilyen szempontból valamelyik klinikán kezeltetni magát az embernek, mint egy kórházban? Melyik kórház, klinika a tudományos központja az IBD-nek?

Probiotikumot miért nem lehet adni beöntés formájában?

Tisztelettel,
         Grünfeld

Nincs jelen

 

#62 2005-03-06 19:23

aiolosz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Orvost keresek!!!

Szia Tunde !
Jo erzessel olvastam "beszamolodat", Kovacs doktornonel tett latogatasodrol.
Remelem jo hireket hallunk Toled a hetfoi vizsgalat utan.
Amit orvos ugyben igertem az OK. Levelben, vagy telefonon a reszleteket majd +beszeljuk. Tolakodj csak nyugodtan :) :)

Nincs jelen

 

#63 2005-03-07 12:59

motom
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Orvost keresek!!!

Szia Grunfeld!

Kérdéseidre válaszaim a következőek. Előre beocsájtanám, hogy egyértelmű orvosi állásfoglalás kérdéseid nagy részére nincs, így többnyire saját véleményemet tolmácsolom. Egyébként megjelent Kovács Ágotának egy betegtájékotató könyve (azt hiszem Springer) érdemes megszerezni, könyv ügyben Mancsa tud segíteni.

Diéta: amennyiben valaki nincs súlyos állapotban, mikor nem tud elég kalóriát magához venni, semmilny drasztikus diétának nincs értelme, elég hogyha a csípős, fűszeres, puffasztó ételeket kerüli. Egyébként sem hiszem, hogy a betegség által okozott kellemetlenségeket még önsanyargatással is kellene tetézni. Az alkohol sem árt. Ha súlyos állapot, más a helyzet, egyedi megbeszélés szükséges.
A falvionok és társai: két dolgot teszteltek klinikailag: a halolajat Crohnban, jó eredmény volt, érdemes enni, steroiddal egyenértékű hatást mutattak. A probiotikumokat vastagbél Crohnban és colitis ulcerosában - érdemes enni amikor a betegség tünetmentes, elnyújtja ezt az állapotot, aktív szakban hatása nem ilyen egyértelmű. A többi szerről nem olvastam egyértlmeű álláspontot, én nem erőltetném.
Mo-n 4-5 komolyabb centrum van, mely colitiseket és Crohnosokat gondoz, több beteg nagyobb tapasztalat elven érdemes ide járni, valamint ha szükséges Remicadet is csak centrumban lehet adni.
Centrumok: Budapest SOTE, Orvostovábbképzó, Miskolc, Veszprém, Debrecen, Szeged.
Probiotikum beöntőben - jó ötlet, beszélek gyógyszerésszel, még nem találták ki.

Remélem valamit segítettem

Motom

Nincs jelen

 

#64 2005-03-07 13:42

monik
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Orvost keresek!!!

Sziasztok!

En mar feljebb emlitettem, hogy kiprobalom a beontesben probiotikumot, nem eleg a munakhelyen otthon is kell kiserletezni:), ja magamon:). Meg neha szegeny ferjemen is:).
Nos, a protexin kiveve a kapszulabol a liofilzalt bacikat nem oldodik rendesen fol a a vizben, ez hulyen hangzik, inkabb nem elegyedik jol, a progastro viszont igen. Marcsak a baj az, hogy nem arulnak olyan cuccost amiben lenne fizso es belekeverhetnenk a progastrot. Ezt helyettesitendo en az Entocort klizma-ba keveretem, de ugy, hogy a szteroidot nem tettem bele. Jo megoldasnak talalnam, ha sikerulne hozzajutni csak fizsohoz igy. Mondjuk az otthon is elkeszitheto egy jobb fele konyhamerlegen kimerve, csak a keszulek kellene hozza, ahogy beadjuk.
Marcsak egy otthon is sterilezheto beonto kellene az egeszhez!
Motom mi a velemnyed errol? Kivancsian varom mit mondott a gyogyszeresz.
Ja es en is orulok, hogy beneztel ide:).
monik

Nincs jelen

 

#65 2005-03-08 10:12

hcsillacska
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Orvost keresek!!!

Fizsó oldatot nem lehet már kapni a patikában? Én régebben azzal mostam le a kontaktlencsémet.

Nincs jelen

 

#66 2005-03-08 22:15

liza
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Orvost keresek!!!

Szia Norc!

Nem tudod véletlenül.hogy ez a doki nem rendel pesten is az 1.belklinikán is? Mennyi idős kb.?

Nincs jelen

 

#67 2005-03-09 05:45

Norc
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Orvost keresek!!!

Szia Liza!

Szerintem nem.50 felett van már. Én csak veszprémről tudok.

Nincs jelen

 

#68 2005-03-09 06:04

Norc
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Orvost keresek!!!

Szia Motom!

Bocs,hogy én is zaklatlak kérdésemel. 1 éve van colitis-em.nagyjából rendeződött.Salazopyrint szedek.Viszont van mellette egy másik problémám az úgynevezett "bélen kívüli" betegség.3 hónapja fáj a bal ágyékom és a bal lábam lefelé, szinte alig tudok ülni,mert főleg akkor erösödik a fájdalom. Kérdésem: Okozhatja ezt a Colitis?Röntgen ultrahang negatív.Ja és van Prosztatagyulladásom is.Kijutott a jóból!El vagyok keseredve.Orvosom METYPRED-et irt,de nem nagyon javul.

Tisztelettel: Norc

Nincs jelen

 

#69 2005-03-09 09:07

monik
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Orvost keresek!!!

Hcsillacska,

a fizso 0,8 tomeg%-os sooldat, ezzel nem nagy titkot arulok el, amit konnyen el lehet kesziteni akar otthon is. A gaz azzal van, hogy mivel adjuk be. Mert jo lenne olyan cucc ami sterilezheto. Nekem csak ennyi vele a gondom.
De gondolom en a patikaban fillerekert adnak fizsot, meg egy liter eleg lenne 10 alaklomra. szoval, ha nincs leheteoseg ra, hogy otthon megcsilja valaki :), akkor megveszi.
Remelem Motom mihamarabb benez es szolgal valami jo otlettel arra, hogy mivel adjuk be:), mert a tobbi resze mar megoldott:).
udv addig is mindenkinek.
monik

Nincs jelen

 

#70 2005-03-09 10:29

motom
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Orvost keresek!!!

Üdv mindenkinek!

A progastro beadása ugyanúgy lehetséges, mint az otthoni instillálás: infuziós szerelék, + katéter, ez utóbbi sterilizálható. Orvosi műszerboltban beszerezhető. Egyszerübb megoldás: üres Entocort chlysmás flakkon. Fizsó otthon is készíthető, de patikában 1000 ml receptre felírva kb 30 Ft. Na most kinek is érdemes otthon kisérletezni ezzel? Max 30 cm-es magasságig terjedő colitis ulcerosás betegnek érdemes a fáradtságot venni, hiszen a beöntés ilyen magasságig megy csak fel. Akinek fentebb terjed a betegsége, vagy Crohnja van, marad a szájon át szedés.
Lakatos Főorvos fia dolgozik Budapesten a SOTEN.
A többi kérdést elfelejtettem, mindjárt folytatom.

Motom

Nincs jelen

 

#71 2005-03-09 10:33

motom
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Orvost keresek!!!

Szia Norc!

Amit leírtál, nem klasszikus bélen kivüli tünet, így első hallásra nem is függ össze a bélbetegséggel. Több minden eszembe jut, de ez az a probléma, amit így látatlanban nem tudok megoldani. Ha a lágyékodban tapintható eltérés van, nyilván az lehet a bűnös, de ha UH nem mutat ott semmit, akkor kérdéses, hogy valóban van-e ott valami. Ha nincs, akkor gerincprobléma ill keresztcsonti gyulladás (ez utóbbi társulhat colitishez) jöhet szóba.

Sajnos többet nem tudok segíteni.

Motom

Nincs jelen

 

#72 2005-03-09 14:29

shadow
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Orvost keresek!!!

Tünde, úgy tudsz email-t küldeni Aiolosznak, ha rákatt. a nevére. Kijönnek az adatai, az "e-mail küldése" is:)

Nincs jelen

 

#73 2005-03-09 15:43

monik
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Orvost keresek!!!

Koszi Motom!

Szted az ures Entocort clizmas falkon sterilezheto? Na majd kiprobalom. :) Aztan beszamolok. Es koszi az infot.
Persze van olyan franya crohnos is, mint en, akinek a vegbele is beteg. Szoval en alul folul nyomatom a probiotics-ot:)
Ha ilyen olcso a fizo akkor meg erdemes feliratani es nem kell vele otthon kinlodni :).
Es jobban erzem magam :). Megiscsak lehet, hogy kititral egy csomo TNF-alfat, mint ahogy az irodalom irja.
Udv, mindenkinek!
monik

Nincs jelen

 

#74 2005-03-09 16:36

aiolosz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Orvost keresek!!!

Koszi Shadow, en mar azt hiszem +eloztem es kuldtem Tundenek levelet.
The Shadows...a mai napig az egyik kedvenc egyuttesem :)

Nincs jelen

 

#75 2005-03-09 23:31

Judit
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Orvost keresek!!!

Lehet h nem jó helyre írok de nem merek  Motomnak nyitni egy külön topicot hátha nem örülne.

De hozzá szól kérdésem:
Crohn esetében pontosan mit jelent a granuloma?
Nekem eddig egyszer tenyéren egyszer szájszegletben (itt kampózás miatti sebből) jött elő.
Judit

Nincs jelen

 

#76 2005-03-10 07:52

Robur
Admin (Crohn)
Hely: Bp
Regisztrálva: 2004-01-05
Írások: 645

Re: Orvost keresek!!!

Kedves Motom!


Mint az oldal készít?je, én is nagyon örülök, hogy köztünk vagy...
Els? "felbukkanásod" óta szeretném nekedszegezni a kérdést:
Volna-e kedved (és id?d) egy külön topikban válaszolni a sorstársak kérdéseire?
Akkor átláthatóbbak lennének a dolgok, és nem keverednénk más temákkal.

Vagy mit szólnál, ha "Orvos válaszol" rovatot indítanánk az oldalon?
Más honlapokon is van erre példa...
A kérdez?k egy mailform segítségével tehetnék fel kérdéseiket,
és azokra egy hét, két hét fordultával válaszolhatnál, vagy ahogy id?d engedi.
Emellett szól, hogy a régi kérdéseket egyszerre megjelenthetnénk
hasonlóan ehhez a megoldáshoz, s?t utólag tematizálva
újabb alcsoportokba rendezhetnénk (a jobb áttekinthet?ség kedvéért).

Ha tetszik az ötlet, a hétvégén készítek is egy tervet.

Nincs jelen

 

#77 2005-03-10 14:01

Tripiskáné Polenyik Tünde
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Orvost keresek!!!

Szia Shadow!
Köszönöm, hogy segítettél. Tudod én még elég kezdő vagyok a netezésben, nem régen köttettük be.
Jóbbulást szerettel: Tünde

Nincs jelen

 

#78 2005-03-10 14:01

Mancsa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Orvost keresek!!!

Szia Maistro!

Szívemből beszélsz. Nekem is ugyan ez jutott az eszembe. :) Hiába, egyre jár az agyunk, ha a lapról van szó:))

Sziasztok!

Nincs jelen

 

#79 2005-03-10 14:11

aiolosz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Orvost keresek!!!

Szia Tunde !

Nekem a Forumrol most nem tudsz irni, hogy miert az hosszu :->

Ide irjal:

aiolosz@excite.com

szia
aiolosz

Nincs jelen

 

#80 2005-03-14 19:31

motom
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Orvost keresek!!!

Üdv mindenkinek!

Ép most érkeztem haza, egy orvosi kongresszusról, ahol sok újdonságot hallottam a probiotikumokról. A lényeg: teljesen kiszámíthatatlan, egyéni válaszreakció van a különböző bélbe juttatott elvileg jó baktériumokra: vagyis ugyanattól a szertől valaki jobban, míg más egyenesen rosszabbul lesz. Tehát, akinek bevált a probiotikum szedése: szedje tovább, akinek nem, váltson másra, vagy hagyja abba ezt a kezelést.
Budesonid: a bélben ható, a májban gyorsan lebomló szteroid, így nagyon kevés mellékhatással. Colitis ulcerosában beöntő formában ajánlott: Entocort chlysma néven. SZájon át szedve nem hat colitisben, ill. most vany egy készítmény klinikai kipróbálás alatt. Tehárt beöntőben jó lehet, egyébként nem.
Granuloma: szövettani lelet, bizonyos speciális óriássejtek felszaporodása okozza. Crohn betegek kb felében lehet kimutatni. Bélen kivül is előfordulhat, pl bőrben. A granuloma igazolása egy általunk végzett klinikai tanulmány alapján súlyosabb betegséget jelnethet, de ez természetesen egyedenként változhat. Tehát a granuloma a Crohn betegek kb felében meglévő speciális szövettani kép.
Külön fórum: részemről semmi akadálya.

Üdvözlök mindenkit

Motom

Nincs jelen

 

#81 2005-03-15 00:14

Judit
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Orvost keresek!!!

Szia Robur,

akkor nyitnál egy külön "teret" Motomnak, ha már ilyen rendes hogy felajánlja, hogy megcsinálhatjuk?
Személy szerint nagyon nagyra értékelem, hogy így is próbál mellettünk lenni és segíteni, és fontosnak érzem, hogy egy szakavatott ember is képviselje magát itt a körünkben, és szeretném ezt megköszönni.
Juditka :)

Nincs jelen

 

#82 2005-03-15 11:04

hcsillacska
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Orvost keresek!!!

Most akkor a Budenofalk kapszulát tök fölöslegesen eszem? Hagyjam abba, és hivatkozzam rád, motom?  És a bébiknél is ugyanaz a helyzet probiotikum ügyben? Mi már szinte mindent végigpróbáltunk, monik tanácsára most akarok venni progastrot a lányomank.

Szerkesztette: hcsillacska (2005-03-15 11:06)

Nincs jelen

 

#83 2005-03-15 11:10

grunfeld
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Orvost keresek!!!

Nekem is 1 hete mondta a dokim, hogy a Budenofalk inkább a vékonybélre hat és lassan építsem le. Még egy másik doki kezdte velem szedetni, fél évvel ezelőtt a colitis ulcerosara. Pedig én akkor azt hittem, hogy ettől lettem jobban és azóta is jónak tartottam.

Üdv,
    Grünfeld

Nincs jelen

 

#84 2005-03-16 06:31

Robur
Admin (Crohn)
Hely: Bp
Regisztrálva: 2004-01-05
Írások: 645

Re: Orvost keresek!!!

Judit:

Hamarosan lesz Orvos válaszol oldal!
Már elküldtem motomnak a tervet.
Más lesz, mint a fórumba írkálni,
de persze lehet, hogy marad így...


Halihó,
[Robur]

Nincs jelen

 

#85 2005-03-16 15:27

Judit
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Orvost keresek!!!

Köszi Robur, ez nagyon jó lesz....

Hcsillacska, lemaradtam, miért nem jó a budenofalk? Én is szedek azt is...
Puszi:
Judit

Nincs jelen

 

#86 2005-03-16 17:46

hcsillacska
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Orvost keresek!!!

Szájon át colitisben nem hat motom szerint.

Nincs jelen

 

#87 2005-03-16 21:43

Mancsa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Orvost keresek!!!

Kedves Tünde!

Tudom a düh néha nem nézi, hogy kihez szólsz, de lehet, hogy Motom nem érdemel meg ilyen hangnemet. Ha felteszed higgadtan ezeket a kérdéseket, akkor biztos jobban esik a válaszadás, mert ha nem is személy szerint rá vagy dühös, attól ő még mindig orvos és esetleg magára is veheti. De elég a "kioktatásomból":) És azt hiszem nem is szorul védelmemre, majd megvédi magát, ha úgy érzi:)

A colonoskopián azért jó, ha a beteg aktívan részt vesz, mert a különböző fájdalom visszajelzésekből az orvos nagyon sok mindent le tud szűrni. Természetesen altatásban sokkal humánusabb, de ehhez egy olyan orvos kell, aki közreműködik ebben az altatósdiban. Az én orvosom, hál istennek ide tartozik:)) Én már attól görcsbe rándulok, ha meglátom a műszert, holott, próbálom magammal megbeszélni, hogy nem az 1. alkalom vár rám.:)
Együttműködni? Pl. próbálsz úgy mozogni, ahogy az orvos kéri, és előtte végig csinálod a  kitisztítom magam procedurát.

A Centrumok alatt, pedig a nagy városok klinikáit értette Motom, ahol több ezer beteget kezelnek a specialisták:)
pl. Budapest, Debrecen, Szeged, Veszprém

Fel a fejjel és kevesebb dühvel:)

szia!

Nincs jelen

 

#88 2005-03-17 08:12

grunfeld
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Orvost keresek!!!

Tünde,
Nem értetted félre Motom írását? Milyen gyógyszert kezdtél el szedni? Mert ha a Budenofalk, akkor az már nincs klinikai kipróbálá alatt. Ő egy másik, budenosoid hatóanyagot tartalmazó szájon át szedhető gyógyszerről beszélt, ami nem azonos a Budenofalkkal. Ez persze engem is érdekelne, mert én is a Budenofalkot kaptam colitisre.
Üdv, Grünfeld

Nincs jelen

 

#89 2005-03-17 18:22

motom
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Orvost keresek!!!

Kedves Tünde!

Nem akartalak elbizonytalanítani. Természetesen nem próbálnak ki rajtad semmilyen új gyógyszert, hiszen a Budenofalk (gondolom ezt szeded) már kipróbált vegyület és hatékony is a vékonybél utolsó szakaszának gyulladásában, mert erre való. Colitis ulcerosában ható budesonid még nincs, most próbáljuk ki, fantázianeve budesonid MMX, nincs forgalomban és ha nem bizonyul hatékonynak soha nem is lesz. Budesonid tartalmú beöntő az Entocort enema, elég jó colitisben. Más. Vannak olyan rövid ideig ható elkábítószerek, mellyel a vizsgálat alig okoz kellemetlenséget, de ezt nem csak magánklinikán kapod meg, mi is használjuk rendszeresen és még gondolom számos más helyen. Sajnálom, hogy nincsenek jó tapasztalataid, de ilyen formában nem tudok többet segíteni. Akkor lehet, hogy tudnék (nem biztos!!!), ha egyszer átnézhetnénk közösen a leleteited, én nem zárkozom el ettől, de nem is akarom erőltetni ezt. Majd látod.

Üdv

Motom

Nincs jelen

 

#90 2005-03-20 16:58

Robur
Admin (Crohn)
Hely: Bp
Regisztrálva: 2004-01-05
Írások: 645

Re: Orvost keresek!!!

A hétvégén elindult az Orvos válaszol oldal, íme:


http://crohn-colitis.hu/ask


Remélem beválik, és tudunk majd érdekeseket kérdezni.
Fontos, hogy miel?tt új kérdést tesz fel valaki, lapozzon vissza,
hátha már volt hasonló. Motomnak így könnyebb dolga lesz,
mert tud mazsolázni a kérdések között, törölhet is bel?lük.


Itt mondom el, hogy a hétvégén felmerült, hogy ez lesz
az "egyesületi honlap" is, tudniillik megkeresett az MCCBE
társelnöke (levélben). A hétf?i közgy?lésen megbeszélik.
Vagy el?terjesztik. Vagy fellebezik, vagy mit tudom én...

Peace,

Nincs jelen

 

#91 2005-03-20 18:29

Adrika
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Orvost keresek!!!

Rob: tisztelgek előtted és gratulálok!!! :-)))

Nincs jelen

 

#92 2005-04-19 11:11

tica
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Orvost keresek!!!

Sziasztok!

Tud v.ki Pécsett, vagy a környéken ajánlani nekem egy jó orvost?

Tica

Nincs jelen

 

#93 2005-04-25 22:29

jamesdean
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Orvost keresek!!!

Kedves Eszter, én javasolnám, hogy a Google-ba írd be a reumatikus szót és szinte biztos, hogy találsz olyan cikket, ami levezeti, hogy anyagcsere-rendelleneség következménye MINDEN mozgásszervi nyavalya. Tehát a bélflóra helyreállítása, tisztítása, a RENDSZERES TORNA segíthet... Kíváncsi vagyok, találsz-e számotokra megfelelő tippet a cikkek olvasása után, amin elindulhattok. Szerintem rá fogsz érezni, hogy hol lehet a baj. minden jót és GYÓGYULÁST a párodnak neked jó keresgélést (aztán ehhez orvost/természetgyógyászt is találni fogsz) Szia

Nincs jelen

 

#94 2005-05-17 13:57

marcangka
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Orvost keresek!!!

Sziasztok!

én a papámnak keresek orvost!
? közel 7 éve crohn beteg és napról-napra romlik az állapota. a kivizsgálásokat egyre rosszabbul viselte és mára szinte nem is hajlandó orvoshoz menni.
Most azzal próbálkjozom, hogy elviszem helyette a leleteket és a zárójelentéseket.
Csak egyenl?re nem tudom hová?

Ha tudtok segítsetek!

Nincs jelen

 

#95 2005-05-18 06:26

marcangka
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Orvost keresek!!!

Szia!
Azért nem írtam országrészt mert úgy éreztem, hogy nincs jelent?sége. Ha tényleg akad valahol olyan orvos, aki bármiféle javulást tudna elérni a papámnál akkor az ország legtávolabbi csücskébe is elmegyünk érte.
Egyébként Heves megyében lakunk, de ha kell minden nap felmegyünk Pestre.
Az egész családunk annyira el van keseredve, hogy szinte bármilyen áldozatra képesek lennénk, csak, hogy jobban legyen.

Nincs jelen

 

#96 2005-07-10 22:03

csaba
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Orvost keresek!!!

Szia Ancsikó.Én is a Lakatos f?orvosúrhoz járok kezelésre.Neked mi a véleményed róla?

Nincs jelen

 

#97 2005-07-12 21:10

Ancsikó
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Orvost keresek!!!

Szia  Csaba! Én meg vagyok vele elégedve. Már majdnem 5-éve ö kezel. Viszonyítási alapom nincs mert másnál nem jártam. És te, h vagy vele? Lehet már találkoztunk a gasztrón!

Nincs jelen

 

#98 2005-07-15 13:22

Katka
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Orvost keresek!!!

Huszti Csillától kérdezném, hogy  hivják az édesanyja kezel?orvosát? Mi Nyiregyházán lakunk és a fiamnak van crohn betegsége. Mi is  probálnánk más orvoshoz fordulni,éppen most ajánlottak egyet Debrecenbe. De akkor ott sem lehet kire számitani? Ez elkeserit?.Katka

Nincs jelen

 

#99 2005-07-18 11:42

marcangka
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Orvost keresek!!!

Sziasztok!

Nemrégiben azért írtam, mert orvost kerestem a papámnak.
Most sokkal örömtelibb indíttatásból írok megint.
Kis segítséggel megtaláltuk a megfelel?t. Egy hónapi kórházi kezelés és egy m?tét után, a papám nagyon jól érzi magát. Nincsenek folyamatos fájdalmai, megjött az étvágya és tud! enni. Lábadozik az öt órás m?tét után.
Csak azt szeretném mondani, hogy csodát!!!! tettek vele.

Az Országos Gyógyintézeti Központban Dr. Banai János professzor úrnál jártunk.
Köszönet Neki és mindenkinek ott a kórházban. Soha nem tapasztalt odafigyelésr?l és emberségr?l tettek tanubizonyságot!

Köszönet Nekik mégegyszer!!!

Nincs jelen

 

#100 2005-07-20 11:37

Katka
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Orvost keresek!!!

Marcangkától kérdezném,hogy milyen rég óta beteg az édesapja és milyen stádiumban volt,hogy ilyen nagy mütétre került a sor? Nekem a fiam már 8 éve crohn beteg és  gyógyszeres kezeléssel gyógyitgatják. Étvágya van, de nagyon sovány, 1,75 magas 53 kg-os.Ha megirnád hogy lehet eljutni a Gyógyintézeti Központba megköszönném.E-mail címem kocsisnekati@freemail.hu

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB