Közlemény

Kedves Látogatók! Az IBD fórum 2018. június elejétől "csak olvasható" módban fut tovább.
Új regisztrációk és hozzászólások nem hozhatók létre. Megértéseteket köszönjük!

#151 2014-01-06 00:26

aiolosz
Tag

Re: SCD és Paleo

clió írta:

"...Sziasztok!

Most csak ennyit, majd később részletesen, dokumentumokkal alátámasztva leírom gyógyulásom történetét, de lehet, hogy nem itt (moderátorok nem fogják engedni), hanem blogot írok, csak előbb meg kell tanulnom, hogyan is kell azt csinálni....
Üdv:Clió..."

Nyugodtan írd le itt, csak keresd meg a megfelelő topicot..és mielőbb álljál talpra, jó szívvel kívánom Neked :)

Nincs jelen

 

#152 2014-01-06 10:55

Rigor
Tag

Re: SCD és Paleo

Az SCD , és hasonló lowcarb, adalékmentes, alacsony rosttartalmú stb diéták segíthetnek a tünetek jobb elviselésében, a megfelelő tápláltság, hiánybetegségek elkerülésében, de sajnos a betegség/fellángolás ezektől nem fog elmúlni.
A végstádiumban én már csak vékonybélben felszívódó fehérjeporon, szőlőcukron, vitaminokon és infúzión éltem, sőt vért is kaptam, aztán mégis gyulladt volt az egész belem, míg szeptikus sokkot nem kaptam.
Szóval a diétát az egészen szélsőséges szintre is lehet fokozni, ettől nem fog senki meggyógyulni, de az életminőséget javítja! Az egészséges emberét is.

A paleo divat, de alapvetően a lowcrab, illetve adalékmentes diéták alapjaira építve sikeres, egy varázslatos mesével megspékelve, ami remek marketing. - Ha valakit érdekel, van eladó Szendis Brokkolis könyvem (pont a borítóra brokkoli, ami egy nemesített növény, és biztos nem ehette az ősember...). Nem tudom mennyibe kerül, de legalább 1000ft-al olcsóbban odaadom:)

Nincs jelen

 

#153 2014-01-06 10:58

Rigor
Tag

Re: SCD és Paleo

A savasodástól nem kell félni, a lúgosítási mizéria biológiailag megalapozatlan mítosz, divat jelenség.
Szóval az elsavasodásról, lúgosításról ajánlott olvasmány:
http://kodpiszkalo.blog.hu/2012/02/16/e … _savasodva

De ha valakit még bővebben érdekel, akkor kimerítő előadás elérhető a témában további szakemberektől: http://szkeptikus.blog.hu/2013/06/13/sz … _egyensuly

Nincs jelen

 

#154 2014-01-26 16:28

Shark
Tag

Re: SCD és Paleo

PALEOT NE KEVERJÉTEK ÖSSZE AZ ŐSEMBEREKKEL !
Semmi köze nincsen hozzá ....
a étkezési rendszer a ma élő természeti népek szokásait veszi alapul ....akik kőrében még mindig ismeretlen a legtöbb civilizációs betegség
de mindenki azt csinál amit jónak gondol   ...

Nincs jelen

 

#155 2014-02-09 13:37

Rigor
Tag

Re: SCD és Paleo

A paleo egy lowcarb diéta+ feldoglozott élelmiszerek kerülése - ami mondjuk egy rég ismert dolog, de megfejelték egy mesével és így roppant divatos lett.
Vannak hatékonyabb diétás módszerek is. A paleo népszerűsége abban rejlik hogy ezt a két alapot felhasználja. Egyébként semmi forradalmi nincs benne.

A természeti népek alacsony átlagéletkorát ne feledjük. Náluk azért nincsenek civilizációs betegségek, mert ők mindenféle praktikák nélkül rövid úton meghalnak, és nem is nagyon szaporodnak :P Mi meg élünk és panaszkodunk :)
Nyilván sokkal jobb az esőerdő levegőjét szívni mint a körúti szmogot, de az esőerdőben meg ezernyi más meghalási lehetőség is leselkedik az emberre :P

Nincs jelen

 

#156 2014-02-09 22:26

Shark
Tag

Re: SCD és Paleo

Rigor
Nincsen benne semmi forradalmi csak végre van ami működik is ...
A ma élő természeti népek életkora magasabb mint a mai fejelt országok pl hazánk életkora ...és sok betegség ismeretlen ...a gyógyszer gyárak még is támadják a rendszert ,több alkalommal is volt mikor egy egy paleo műsort bereklámoztak majd érdekes módon az utolsó pillanatban levették műsorról ....
a sok beteg akik a paleonak köszönhetik a  sikeres és biztos gyógyulásukat azokat úgysem lehet meggyőzni hogy nem jó ez a fajta életmód !

sok sikert mindenkinek és tünet mentes éveket ....

Nincs jelen

 

#157 2014-02-14 00:56

Rigor
Tag

Re: SCD és Paleo

" ma élő természeti népek életkora magasabb mint a mai fejelt országok pl hazánk életkora" - ez szépen hangzik, de sajnos egyáltalán nem igaz. :(

Nincs jelen

 

#158 2014-02-14 01:03

Shark
Tag

Re: SCD és Paleo

és az is biztos hogy nincsenek köztük bélbetegek  se autoimmun betegek és sok minden betengés nincsen ...de nekem mindegy ....vagy azt csinálod mint eddig vagy változtatsz  ! a döntés a tied a te életed azt csinálsz amit akarsz !

Nincs jelen

 

#159 2014-02-14 01:04

Shark
Tag

Re: SCD és Paleo

az is nevetséges hogy hazánk állítólag fejletek számít és mégis tömegével
halnak meg az 50 es korosztály tagjai ...

Nincs jelen

 

#160 2014-02-14 13:36

Rigor
Tag

Re: SCD és Paleo

Persze, mert ők egyszerűen minden körülményeskedés, diagnózis nélkül egyszerűen hamar meghalnak. Az orvostudomány nélkül én a tinédzserkort sem értem volna el, sőt meg sem születek, sőt anyám se születik meg, sőt nagyanyám is fiatalon meghal.
Na a természeti népeknél meg az van hogy sok poronty közül az nő fel aki a legszívósabb, de ők se élnek valami baromi sokáig. Ez csak egy népszerű mítosz, a "régen minden jobb volt" - szerű nosztalgiázás keretében.
A medve is lehet hogy aranyosnak tűnik, de valójában baromi veszélyes, és ha úgy tartja kedve megöl.

Nincs jelen

 

#161 2014-02-14 13:40

Rigor
Tag

Re: SCD és Paleo

De hogy pontos adatok is legyenek íme:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%BCle … 9lettartam

Nincs jelen

 

#162 2014-02-14 17:56

Shark
Tag

Re: SCD és Paleo

A lényeget nem érted ...én biztos nem fogok már vissza állni a hagyományosnak nevezet étkezéshez pont az tett beteggé és sok éven keresztül szenvedtem ...erre még nagyon erősen emlékszem hogy mennyi éjszakát kínlódtam át magas lázzal és iszonyatos görcsökkel ....köszi de ezt nem fogja nekem senki elhitetni velem hogy az a jó ...és szerencsére találkoztam sok volt beteggel akiknek szintén ez a véleménye ...az egész ami most történik az nem jó és nem kell hinni nem kell elfogadni mert te saját magadért vagy felelős senki más ...én valamikor azt hittem hogy amit a boltokban árulnak ételeket azok ehetőek ....ja ez most már a vicc kategória !

A  véleményem továbbra is az hogy a mai természeti népek sokkal de sokkal egészségesebbek mint te vagy én ...nincsen köztük ennyire sok beteg mint itt nálunk vagy Európában....

Nincs jelen

 

#163 2014-02-15 01:11

sztomi
Tag

Re: SCD és Paleo

Ez lett volna az 5. évem telis tele szenvedéssel, ha tavaly nem kezdek bele a SCD/paleo diétába. Hol Crohnosként hol pedig kolitiszesként diagnosztizáltak ezidő alatt. 3 különböző intézmény 3 különböző orvosa pumpálta belém a szokásos protokollnak megfelelő okosságokat: Pentasa, Medrol, majd Imuran. Két kemény hónap volt mire először éreztem a javulást, ennek már fél éve. Azóta 0 bogyó, napi 1 bigyó. Az vagy amit megeszel, illetve csak olyan dolgot egyél amit a nagyszüleid is ettek, de ezt szigorúan. Tőlük örökölted a bélflórádat, ami most épp rakoncátlankodik. Fölösleges visszamenni az ősemberig.

Nincs jelen

 

#164 2014-02-15 10:24

Shark
Tag

Re: SCD és Paleo

sztomi !
Üdv A csapatban ...én is palo párti vagyok de nem a vaskalapos fajta a facen van fent csoport is egy biztos én is azért lettem jobban kb 10 évnyi szenvedés után mert teljesen életmódot váltottak és mára odafigyelek az étkezésre is
ennek már kb 4 éve ....hogy szalad is idő ...
lehet mondani sok mindent a paleora de a lényeg akkor is az hogy vannak olyan anyagok a mostani megszokott étkezésben ami nagyon káros és ami hasznos lenne azt meg nem javasolják de ezeket csak akkor lehet elismerni ha valaki ismeri mind két oldalt vagy megtapasztalta , a paleo nagyon szuper és nagyon jó hatása van a szervezetre de ezt meg kell élni ...

sok sikert neked is a továbbiakban
!

Nincs jelen

 

#165 2014-02-16 11:33

Rigor
Tag

Re: SCD és Paleo

Véleményed lehet, de attól még a tények sajnos tények maradnak.
http://www.origo.hu/tudomany/20140213-r … rokat.html

Hozzátenném hogy a paleonál én tudományosan megalapozottabb diétát tartottam, és csodát az sem tett. Az aktív fellángolás hosszú időszaka alatt kényelmesebbé tette az életet, de ennyi. Azt javasolnám minden betegtársnak hogy ne Steve Jobsolja el az életét, és ne dőljön be a romantikus meséknek, az élet nem habos-torta.

Nincs jelen

 

#166 2014-02-16 11:56

Shark
Tag

Re: SCD és Paleo

A paleonál tudományosabb a ketogén ami szintén paleo és szintén működik  csak sokkal szigorúbb és ott nagyon figyelnek a ketogén szintre amit lehet naponta ellenőrizni ...
nekem évek óta nagyon bevált a paleo az is igaz hogy  én a adalékokat is kerülöm és különösen pár fajtát valamint a szója tartalmú ételek italok sem jók nekem ...

Egyiptom az érdekes dolog mert ott kezdtek nagyban termelni gabonákat és mivel marha termékeny volt a földjük a sok áradás miatt amihez még imádkoztak is hogy legyen ...a gabonáknak nagyon magas lett a glutén szintjük ami marha jó volt a pékeknek de az emberek hullanak tőle ...vannak más országok ahol nagyon gyenge gabonákat tudtak csak termelni ott sok tojást tettek a tésztákba de nem is lett annyira káros .
a romantikus mese az hogy ne egyél rostot és sok tésztát egyenek a bélbetegek ami teljesen vicc ...

Nincs jelen

 

#167 2014-02-16 14:36

Rigor
Tag

Re: SCD és Paleo

Nem csak egyiptomról volt szó, és nem csak emberekről. Egyébként még az scd az ami a tünetek elviselését könnyebbé teheti. Az viszont tévhit hogy diétával meg lehetne gyógyulni, vagy meggátolni a fellángolást. Fontos a jó és egészséges tápláltság. És ha tud az ember sportoljon is (így a durvább fellángolásokat jobban át tudja vészelni).

A kórházban "házaló" dietetikus tényleg vicc, még a kiosztott papírkáján is 3 helyen vannak önellentmondások.
Ráadásul mindenki máshogy reagál, nincs tökéletes mindenkinek megfelelő diéta - ajánlásnak jó - de sajnos mindenkinek egyénileg kell kitapasztalnia. - ráadásul nem rövidebb periódussal számolva, hanem több napig következetesen ugyanazt tesztelni (mivel a most megevett étel még lehet hogy a tegnapit nyomja lejjebb, azaz nem ettől leszel rosszul, hanem egy régebbivel).

De ha annyira elköteleződtél a Paleo mellett (szvsz féligazságokkal és hamis állításokkal operál) - akkor van számodra egy eladó nagyon jó állapotban levő brokkolis borítójú Szendi Paleo könyvem! - nem tudom mennyi újonnan, de minimum egy ezressel olcsóbban odaadom :)

Nincs jelen

 

#168 2014-02-16 17:49

Shark
Tag

Re: SCD és Paleo

A elmúlt évek tapasztalata az hogy ezeket a betegségeket pont a helytelen étkezés váltja ki és pont a étkezési szokások megváltoztatása jelent megoldást ...egyébként mindenkinek kicsit más dolgok lesznek amik kiváltják a gyulladást de nekem a emulgeálok és tenzidek és szója tartalmú dolgok voltak a bűnösök ....
sajnos pont ezek okozzák a bélfal áteresztővé válását ami ez egész indítója ...ha nincsenek ezek az anyagok a bélfal tud regenerálódni ...a lényeg én sokat kutakodtam ebben a témában akkor mert minden doki csak a tüneteket kezelte és senki nem tudta  megmondani mi is váltja ki a gyulladásokat ...egyedül csak a Szendinek a könyveiben olvastam akkor még erről hogy mi is az igazi ok és bevált ...amit te árulsz könyvet az a Paleolit Táplálkozás Című és az is megvan nekem de a facen vannak paleo csoportok több is ott biztos lesz rá vevő
a sport fontos !
az scd re nem tudok mondani semmi nem próbáltam ...és a győztes csapaton ne változtass az elvem !

Nincs jelen

 

#169 2014-02-17 13:28

Shark
Tag

Nincs jelen

 

#170 2014-02-17 17:10

Rigor
Tag

Re: SCD és Paleo

Persze, pont a féligazságokkal zsonglőrködő és hamis tényeket állító önjelölt világmegváltó Szendi-t kell követni. Tanúvallomásos mesetörténetek dögivel.
Hajrá! Steve Jobs is hasonlóan gondolkodott.

Én mindenesetre szóltam. :(

A könyv továbbra is eladó :)

Nincs jelen

 

#171 2014-02-17 17:18

Shark
Tag

Re: SCD és Paleo

a Szendi legalább állít valamit ami sok sok embernek segített és segít ....hogy mennyire fél igazság azt nem tudom de sok embert ismerek akik esküsznek rá !

Az egész világ tele van féligazságokkal erről szül a mai média ..tapasztalj és döntsd el mi a jó ...én ezt csináltam és eddig ez volt életem legjobb döntése ,hogy nem hagytam magam és életmódot váltottam ...

Steve szerintem nem ismerte hogy mi is a rák mozgatója és mitől is fejlődik ...vannak akik tévesen hisznek dolgokban és műtétek sokasága sem segít rajtuk ...szerintem nem sok ember veszi figyelembe ,hogy te szóltál kicsi pont vagy ahhoz ....:D :D :D

Nincs jelen

 

#172 2014-02-19 01:18

Rigor
Tag

Re: SCD és Paleo

A tudomány, és a tudományos megközelítés viszont nem erről. Hanem arról hogy lehetnél sokkal jobban is. Arról hogy van akinek nem segít hanem még árt is. A hibás ok okozatról.
És ami a legfőbb hiba, amivel a sarlatánok szeretnek zsonglőrködni ez:
http://www.szabadgondolkodo.hu/szkeptik … omasos.php

A brokkolis (már a brokkoli mint paleo is facepalm öngól) könyv továbbra is eladó:)

Nincs jelen

 

#173 2014-02-19 01:21

Rigor
Tag

Nincs jelen

 

#174 2014-02-19 11:16

Shark
Tag

Re: SCD és Paleo

Nem ismerek olyat akinek ártott volna ...
az igaz hogy nyírfacukor nekem sem jó ...és biztos van még ami nem az igazi de a tapasztalat és az orvosi kontroll vizsgálatok is azt mutatják hogy a legjobb minden ....
nekem is vannak kompromisszumaim a paloban pl inkább cukor mint édesítő és inkább méz mint cukor ....ki kell tapasztalni kinek mi a jó de az alap felfogás hogy kerüljük a vércukor szint ingadozásokat és az inzulin választ lehetőleg csökkentsük  ez mindenképpen tudományosan is elfogadott és sok adalék anyag kerülése is pozitív hatást gyakorol a szervezetre ez is igaz a glutén szegény étkezés is elfogadott tudományosan és a magas gyorsan felszívódó szénhidrátok aránya is káros az is tudományosan elfogadott ...akkor mi a gond ??? nem értem ??? mi nem valódi
ebben az egészben ????

Nincs jelen

 

#175 2014-02-19 11:18

Shark
Tag

Re: SCD és Paleo

2010 es kamu cikkek nem érdekelnek ! baromság !

Nincs jelen

 

#176 2014-02-19 13:38

Rigor
Tag

Re: SCD és Paleo

Ja, persze, az egész orvostudomány kamu, ne is olvass mást, főleg szakirodalmat ne, ne is szedjél gyógyszert se, majd a paleotol jól meggyógyulsz, mert a Szendi az aztán ért hozzá.. (szarkazmus).
A könyv pedig továbbra is eladó :)

Nincs jelen

 

#177 2014-02-19 14:17

Shark
Tag

Re: SCD és Paleo

Az orvos tudomány nem kamu de vannak benne tévhitek mint hogy a margarin az egészséges és a tojás káros ...ezek már a vicc kategória ...és addig nem is lesz változás amíg csak a tüneteket kezelik és nem a kiváltó okokat oldják meg ....
A könyv nekem még mindig meg van ,és jó könyv ajánlani tudom mindenkinek !

Nincs jelen

 

#178 2014-02-19 14:24

Shark
Tag

Re: SCD és Paleo

Amikor gyógyszeres kezelés alatt voltam és csak kísérleteztek rajtam és gyógyszer mérgezés tüneteit produkáltam a sok szartól és voltam 30  kg ....majd mikor életmódot váltottam és sikerült 65 kg ra szednem magam és minden rendben van és a leletek is ezt támasztják alá ! akkor most kinek vagy minek higgyek ???
Van egy jó ember aki a források megjelölésével irt pár könyvet és sok minden tévhitet megdöntenek az eredmények....akkor most mi is a helyes irány ???

Én elfogadom azt is hogy neked nem vált be és vegetálsz most de majd 4-5 év múlva ha nem jön vissza a betegséged akkor elhiszem hogy jó a gyógyszeres kezelés ...egyenlőre a tapasztalat az azt mutatja hogy nem igen tudnak mit kezdeni ezekkel a betegségekkel a dokik csak a változás jelent megoldást ha minden marad a régiben a betegség is vissza jön az tuti !!!

Nincs jelen

 

#179 2014-02-19 19:04

Rigor
Tag

Re: SCD és Paleo

Nekem már a főbb tünetek nem jönnek vissza.... (gyk. Colitisre total colecotomia - vagy persze alternatívkodhattam is volna, mint mondjuk Steve Jobs, de akkor nem itt gépelnék, hanem.) Valami új betegségem persze még lehet! :)
Mindössze 13 évnyi fellángolás, szövődmények stb. tapasztalatait tudom megosztani. A margarin nem tudom hogy kerül a képbe, senki sem állította hogy az jó. Eleve vajhiány miatt kitalált pótszer. Semmilyen olyan étel, vagy sütemény recept nem létezik ami ne lenne sokkal finomabb vajjal mint margarinnal.
Azért külföldi oldalakat és pubmedet is érdemes olvasni.

Azt ne mondja már nekem senki hogy mondjuk prof. Dr. Banai János nincs nagyságrendekkel magasabb szakmai/stb szinten mint egy önjelölt netbúvár, aki olyan hülyeségeket képes elhinteni, amit én, mint szintén önjelölt (de szkeptikus, és a tudományos módszertant, valamint alapismereteket nem feledő) netbúvár is cáfolni tudok.

Fentebb hiteles statisztikai adatokkal, stb támasztottam alá a természeti népek élettartamával kapcsolatos - egyébként roppant népszerű tévhitet.

Én kb. 10 évvel azelőtt olvastam a Paleo-ról, mielőtt Szendi elkezdte volna itthon terjeszteni. Eleinte nekem is szimpatikusnak tűnt az érdekes elképzelés, (ki is próbáltam, de később megismert SCD még hatékonyabbnak bizonyult, de sajnos csodát az sem tett) de a tudásanyag felszaporodásával nem csak kétségeim támadtak, de helyre kerültek a táplálkozással kapcsolatos korábbi tévhiteim is.

Szerkesztette: Rigor (2014-02-19 19:06)

Nincs jelen

 

#180 2014-02-19 19:17

Shark
Tag

Re: SCD és Paleo

http://hu.wikipedia.org/wiki/Paleolit_di%C3%A9ta
A híres Kitava -i vizsgálat ...
1989-ben svéd orvosok és tudósok, köztük Staffan Lindeberg, végeztek tudományos felméréseket a nem-nyugati kitavai lakosság körében a Pápua Új-Guinea-i Trobriand-szigeteken. A Kitava tanulmány azt találta, hogy ez a népesség nem szenved civilizációs betegségekben, mint pl: szívbetegség (stroke, ischaemia), cukorbetegség, magas vérnyomás, elhízottság. 1993-ban tették közzé vizsgálati eredményeiket, s mindezek után számos tudományos publikáció jelent meg, hogy a nyugati betegségek kapcsolatban állnak a táplálkozással. A kitava vizsgálatot számos olyan tanulmány követte, mely ugyanezt azt eredményt támasztotta alá.
Lindeberg 2003-ban egy svéd nyelvű orvosi tankönyvben ismertette tanulmányait.

A margarin az azért jött elő mert mikor dokik most javasolnak diétát az benne van mint elonyos étel és a tojást sok esetben tiltják ...és a zsírt is és persze sok zöldséget ami lehet valakinek káros van ami jó ez egyén függő de én inkább azt mondanám hogy bélflóra függő is ....

Nincs jelen

 

#181 2014-02-19 21:27

Anita15
Tag

Re: SCD és Paleo

Hali Shark,
December vége óta nyomom a paleot. És nem mondom, hogy néha nem kívánom meg mondjuk a péksütit, de most már sokkal kevesebbet vétkezem. Egy héten egyszer egy-két falat péksütit, van, hogy megeszem...de tényleg ennyi az egész. Amitől a legjobban féltem, a tejtermékek, érdekes módon azokat a legkönnyebb elkerülni. Kicsit több, mint egy hónapja szedem a pentasát, mert már nagyon rosszul voltam, kénytelen voltam elkezdeni, de meg kell mondjam, nagyon utálom. És hogy hogy vagyok?!Ez minden nap változik. Múlt héten teljesen jól voltam, nem görcsöltem egy csöppet sem, a hasam sem dudorodott a hasam jobb oldalán, csak keményedett kicsit időnként, amikor feküdtem. De most 1-2 napja megint nem szuper a helyzet. Pedig nem változtattam semmit az étrenden. És a szigmánál is fáj megint, pedig az is már jobb volt a múltkor...hogy mi a franc van, nem tudom, de már kezdek megint kétségbe esni...egyébként a frontok, valami brutális módon bejátszanak. De nem kenhetek mindent a frontokra. A dokim felírta kb. 2-3 hete a budenofalkot, de én azt aztán már nagyon nem akarom, ki sem váltottam...de félek...mi van, ha megint olyan rossz állapotba kerülök. Bár érdekes, hogy a mostani belobbanásnál nem volt hasmenés sem. 3 éve, amikor diagnosztizálták, akkor meg napi 20-30. Na mindegy, nem tudom...ezt a betegséget nem lehet megérteni. Szerintem alá kéne vetnem magam egy tükinek, de a doktornő szerint most még ne, -"eljön majd az ő ideje!"-mondta.
Mit kéne még csinálnom. Pro gastrot eszem, c vitamin 1000-es super lenkei, d vitamin 2000 Ne, néha körömvirág te, és gyulladáscsökkentő tinktúra. Nem tudom elfogadni, hogy ilyen vagyok...ezt nem engedhetem meg magamnak...de sokszor nehéz ezzel együtt élni, hogy mindig fáj, teker, bökdös, puffad stb...Nincs valami jó ötleted?

Nincs jelen

 

#182 2014-02-19 22:00

Shark
Tag

Re: SCD és Paleo

Anita15
szia

nem tudom mi lehet a gond ami nálam bevált az a szója mentes és adalék mentes kaja ...(marha nehét mert sok mindenbe teszik ...)ami volt hogy nekem is gondot okozott az hogy vannak zöldségek és gyümölcsök amiket kezelnek egy erős gombaölővel ...végig kéne újra gondolni hogy minden oké -e ezekkel ...nekünk ezekre is figyelni kell ezek a bélflórát károsítják egyből ...sajnos nem mindenki tudja de fel van tüntetve és amit lehet hámozni és párolni vagy turmixolni ....sajnálom hogy rosszul vagy de tényleg valahogy el kéne csípni a pontos okozóját...Dr Tóth Csabát keresd meg szerintem vagy valamelyik paleo orvost  ...

Nincs jelen

 

#183 2014-02-19 22:35

Anita15
Tag

Re: SCD és Paleo

Pesti ez a doki?

Nincs jelen

 

#184 2014-02-20 13:22

Shark
Tag

Re: SCD és Paleo

Nincs jelen

 

#185 2014-03-12 21:22

Rigor
Tag

Re: SCD és Paleo

Nekem van eladó "brokkolis" szendi könyvem. Megkímélt állapotú, nem tudom mennyibe kerül, de kedvezményesen megválnék tőle. Akit érdekel, és megvenné, annak tőlem olcsóbb. Ha el is jön érte, akkor jelképes összegért. (Bp. XVI kerület pilóta utcához közel).

Szerkesztette: Rigor (2014-03-12 21:23)

Nincs jelen

 

#186 2014-06-20 12:19

Hollandi
Tag

Re: SCD és Paleo

Sziasztok!
13 éve vagyok colitises, és ebből 10éven keresztül gyógyszerek nélkül sz'tam bele, h mi van odabent. Elviseltem minden fájdalmat, csak orovshoz ne kelljen még egyszer mennem. Aztán végül már olyan kevés kaját tudtam megenni, h muszáj volt változtatni. Orvoshoz mentem, diagnózis ugyanaz, csak rosszabbodott, szörnyű állapotok odabent. Gyógyszerek: Pentasa, Budenofalk, aztán Imuranra kartak állítani, de azt már nem kezdtem el szedni, mert közben megtaláltam a GAPS-diétát, és elkezdtem. 3 hete csinálom és javulok. Júli elején megyek knzultálni egy szakemberrel ez ügyben.

Szeretnék olyanokkal beszélni, akár találkozni is, akik kipróbálták, csinálják ezt a diétát, szeretnék tapasztalatot cserélni, információt gyűjteni és meggyógyulni :D

Kérlek írjatok! :)

Nincs jelen

 

#187 2014-06-20 13:46

Shark
Tag

Re: SCD és Paleo

ezt nem ismerem de ha neked hasznos és jobban vagy akkor érdemes csinálni ami pozitívum hogy ami nekünk nem jó az ott van a kerülendő listában és csak pár dolgot tennék át a javasolt ételeket a kerülendőbe ,de hiszem hogy amit eddig ettünk , éltünk az nem jó mert megbetegedtünk tehát gyökeres változás kell a javuláshoz !
sok sikert
majd számolj be a fejleményekről !

Nincs jelen

 

#188 2014-06-20 17:05

Hollandi
Tag

Re: SCD és Paleo

Gyakorlatilag az SCD diéta továbbfejlesztett változata, egy amerikai orvosnő fejlesztette:  Dr. Natasha Campbell-McBride.
Van magyar nyelvű oldala is gapsdietponteu.

Nincs jelen

 

#189 2014-06-23 13:08

andifeher
Tag

Re: SCD és Paleo

Szerintem a Paleo nagyon jó mi laktóz és gluténmentesen élünk egyébként is az ételallergia miatt, annak nehéz aki még tojást sem ehet. Jó kiegészítők a vitaminok és az IBS probiotikum amit mi mindig szedünk. Ezt a gapsot megnézem kíváncsi vagyok hogy jobb-e vagy mi a különbség.

Nincs jelen

 

#190 2014-06-23 21:04

Hollandi
Tag

Re: SCD és Paleo

Totál szénhidrát mentes az elején, biokaja, sok húsleves és hús és rengeteg probiotikum. Felépíti a nulláról a bélflórát, ami nekünk nagyon jó, mert a gyógyszerektől tuti sérült, szar v kb alig van.

Nincs jelen

 

#191 2014-06-24 00:20

QpaK
Tag

Re: SCD és Paleo

Köszönöm Hollandi! Lehet, hogy teszek vele egy próbát. Nekem az scd-től szorulásom lett, ami miatt hamar abbahagytam. Illetve nem is tudtam tőle jóllakni. Hamarosan saját magamra főzök és akkor kezdek bele. Mennyire vagy mellette éhes? Hízni tudsz tőle? Egyszerre kezdted a diétát, vagy fokozatosan?

Nincs jelen

 

#192 2014-06-24 10:07

Hollandi
Tag

Re: SCD és Paleo

Szia Qpak!
Nem tudom milyen az SCD eleje, itt egy 10-12 órán át főzött csont-mócsing :) levessel kell kezdeni, sok probiotikummal és onnan felépíteni húslevessel, amihez aztán be lehet vezetni a répát, fehérrépát, hagymát, és sorban a keményítőben szegény zöldségeket és ami te bírsz, mert az szűkítheti a kört :)
Eddig jutottam el én még, és nem volt szorulásom, bár másfél naponta megyek csak wc-re, de nem érzem, úgy, h feszítene, sok lenne és mennem kéne csak nem tudok, egyszerűen ennyi salakanyag marad emésztés után és kész.
3 hete csinálom, és azóta nem fogytam, de nem is híztam. Az első 2-3 nap brutál nehéz volt, éhes voltam, gyenge és úgy éreztem magam, mint akit megmérgeztek valamivel, vszleg döglöttek a bacik a belemben szénhidrát nélkül és azokból szabadultak fel a méreganyagok.
Pár nap után jobban lettem, nincs annyi energiám, mintha szénhidrátot is ennék rendesen, de végzem a napi dolgaim, járok dolgozni, foglalkozom a kisfiammal stb. Még edzettem is tegnap :) fél óra után elfáradtam, de jólesett. Júli 4-én megyek egy szakemberhez egyeztetni, h merre tovább, mikor lehet bevezetni más kajákat is és hogyan.

Nincs jelen

 

#193 2014-06-27 10:26

QpaK
Tag

Re: SCD és Paleo

Szia Hollandi!
Az Scd-nek nincsen eleje, egyszerűen elkezdtem enni az ételeit. Ha diéta nélkül a fokozatosság elvéből indulunk ki: Óvatosan bővítsd az étrended, ne egyél megfontolatlanul mindent és akkor nem terheled a hasad. Így hozzászoktatod valamihez a beleidet. Azonban ahogy az ember diétázni kezd, hirtelen megvon mindent. A felszívódási zavarra rátesz egy lapáttal, hogy nincs megfelelő tápanyagbevitel. Írásod ebben csak megerősít. Ne érts félre, érdekel a diéta, csak alapvetően szkeptikus vagyok. Mióta csinálod? Milyen szakemberrel fogsz egyeztetni? Akkor fog kiderülni, mivel bővítheted? Az érdekelne még mi a maximum ami a diétában megengedett?

Nincs jelen

 

#194 2014-06-27 17:38

Hollandi
Tag

Re: SCD és Paleo

Nem értelek félre, gondolom szívtál már eleget diétával, betegséggel stb.
Most kb 4 hete csinálom. Még mindig nem fogytam. Rengeteg húst, zsírt, kötőszövetet eszem, szóval mindent ami egy csirkében benne van, így nincs tápanyaghiány, csak egyoldalú. Sok fehérje és zsír és angyon kevés szénhidrát répa, fehérrépa, cékla formájában. A gond itt sztem a vitamin-bevitel. Ezt is meg fogom kérdezni attól, akihez megyek (orek.hu, Gerő Mária) aki a GAPS könyvet fordította, most épp szülési szabin van, ő irányított ehhez a nőhöz. Én sem hiszek vakon, biológus vagyok, vmi kis rálátásom van a dologra, legalább annyi, h talán nem csinálok nagy hülyeségeket :)
A maximum a teljes Gaps étrend: húsok, zöldségek, tojás, ha valaki bírja, akkor tej, tejtermékek, magvak, és a paleo-ból ismert maglisztekből készült dolgok, gyümölcsök. Lehetőleg minden vegyszer és egyéb adalékanyag-mentes legyen.
A cukor, a gabonafélék, krumpli, rizs és inden nagyon keményítős dolog végig tilos, és persze az összes műanyag kaja, adalékanyag stb.
Aqmikor megyek a nőhöz, arra leszek kíváncsi, hogyan és mikor hagyhatom el pl az állandó húslevest, mit jelent a tünetmentesség nálam, mert javultam sokat, de néha azért érzem a hasam, főleg stresszhelyzetben, akkor görcsöl is. Aztán az említett vitaminhiányok, pl C-vit..., aztán helyek, ahol be lehet szerezni biokaját, azt mondta tud hentest pl. Aztán pl azt, h mi van ha egyéb beteg lszek, mit szedhetek be mellé, mert antibiotikumot egyértelműen nem. aztán, h jó-e a probiotikum amit szedek és elég-e amennyit szedek, és hogy hogyan kell savanyítani, mert nem sikerült :) ( nem vagyok egy konyhaművész :) )
szívesen referálok róla, majd, ha érdekel.
Üdv :)

Nincs jelen

 

#195 2014-06-29 08:46

QpaK
Tag

Re: SCD és Paleo

Akkor ez sokban hasonlít az scd-hez, csak talán felkészíti a szervezetet. Érdekelnek a további fejlemények is. :)
Üdv!

Nincs jelen

 

#196 2014-08-02 14:28

nem robot
Tag

Re: SCD és Paleo

Kedves Hollandi!

Olvasgattam a hozzászólásaidat, tartod még a diétát? Hogy vagy?

Nincs jelen

 

#197 2014-08-04 11:30

Hollandi
Tag

Re: SCD és Paleo

Szia nem robot!
Most kezdem komolyan el, mert eddig nyaraltam, meg fesztiváloztam és ott nem tudtam mindig levest enni.
Ami eddigi tapasztalatom, h ha a leveseimet eszem, akkor nem puffadok, nem vagyok gázos :D ritkábban és kevésbé görcsölök, másfél naponta! kell csak wc-re mennem és nem folyik (hurrááá :D) a bőröm végre nem pattanásos, csökkentek az egyéb rejtélyes allergiás tüneteim, a közérzetem általánosságban jobb és nyugodtabb vagyok.
Remélem ha teljes gőzzel ráállok, akkor tényleg hosszútávú gyógyulás indul meg, ami tartós lesz. Legalábbis az eddigiek nagyon reményt keltőek szerintem.

Nincs jelen

 

#198 2014-08-04 17:38

nem robot
Tag

Re: SCD és Paleo

Üdv!

Sok sikert hozzá, nem tudom mennyire kerestél rá pl. pubmeden, de egyre többször jelenik meg az SCD a tudományos irodalomban is, elég jó eredménnyel. Egyébként tényleg az egyik legnagyobb buktató a diétát utazás vagy egyéb programok közben tartani...:S Nehéz az biztos. :(

Nincs jelen

 

#199 2014-08-05 11:28

Hollandi
Tag

Re: SCD és Paleo

Hát igen :D
Vittem Münchenbe konferenciára repcsivel, úgy néztek rám, mint egy ufóra :D
A fesztiválon pedig az első négy nap hűtés nélkül sem romlott meg, így csak a maradék 3 nap ettem szart.
De annyival jobban érzem magam egy-két napon belül, mikor absz csak ezt eszem, h megéri.

Nincs jelen

 

#200 2014-08-05 13:50

nem robot
Tag

Re: SCD és Paleo

Mi nem romlott meg? Mit vittél?

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB