#1601 2011-09-22 23:31

bagoly21
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Szia szedit73!

Nekem van már gyermekem, 16 esztendõs, de már 6 éve diagnosztizált colitis-em volt, amikor világra hoztam. Természetes úton szültem. Gyakorlatilag csak annyira jött ki az aranyerem, amennyire egy teljesen egészséges nõnél is elõfordul, nem viselt meg jobban a szülés, mint bárki mást. Mondjuk, én az egész terhesség alatt nagyon figyeltem arra, hogy mit eszem, hogy ne kelljen görcsökkel viaskodnom, amikor amúgy is nehéz volt a pocakom...
   Nekem a szoptatás csak 3 hónapig ment, hiába szerettem volna tovább szoptatni kicsiny babámat. Érdekes módon a terhesség ideje alatt szinte egyáltalán nem jelentkezett a betegség, de amikor 10 hetes lett a baba, bedobtam a törölközõt. Még 2 hétig húztam, hogy minél kevesebb gyógyszert kelljen szednem, de ahogy nõtt a gyógyszer-adag, nem javasolták a szoptatást (ami érthetõ), és el is apadt a tejem.
   Utólag azt javaslom, ha tehetek ilyet, hogy próbálj meg a babácska mellett a lehetõ legnyugodtabb maradni, csak magaddal törõdj, s a magzatoddal, amíg csak teheted, ne akarj többet teljesíteni annál, mint amit az adott helyzeted majd megkíván. Én azzal rontottam el... mindenhol meg akartam felelni egyszerre.

Nagyon-nagyon sok boldog percet kívánok a babád mellett. A szeretetedet úgy viszonozza majd, mint még soha senki, s ebbõl sok erõt, energiát meríthetsz majd!

Ne félj a szüléstõl jobban, mint a "többiek"!
Hajrá, szedit73!

Nincs jelen

 

#1602 2011-09-25 18:50

Gerappa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Szia szedit73!

Én is colitises vagyok 14 éve, van egy 2,5 éves gyönyörû lánykám. Én is természetes úton szültem, úgy hallottam jobb is nekünk így, mint császárral, amikor még vágnak is ott, ahol bajunk van... Aranyér nekem is van, akkor is természetesen kijött, de vissza is húzódott, emiatt ne félj. Nekem kb. a terhesség 26 hete körül durrant be, de szerencsére emelt szalazopyrin adaggal kihúztam a végéig, szülés után meg -hogy a hormonoknak, vagy másnak köszönhetõen- telejesen jól voltam, mindent ettem -sült szaalonna, túrós tészta, szóval mindent- 13 hónapos koráig szoptattam, akkor volt egy durva gyulladás és abba kellett hagyni. Szóval én természetes szülés párti vagyok, ne félj és hamarabb is regenerálódsz!

Nincs jelen

 

#1603 2011-09-26 23:06

M. G. Mariann
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Sziasztok!
Csak bátorítani szeretnék mindenkit. 6,5 éves a lányom. Eléggé benne voltam a betegség sûrûjében, amikor összehoztuk a férjemmel, de 4 hónapos terhesként már tünetmentessé váltam. Ennek örömére el is hagytam az összes gyógyszeremet, pentasát szedtem, és sem a szülésnél, sem azt követõen nem volt semmi problémám a beleimmel. Most jött elõ újra a betegségem, majdnem 7 évvel késõbb. Nekem a terhesség és a hosszú szoptatási idõszak csak jót tett.

Nincs jelen

 

#1604 2011-09-30 13:32

Kobika
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Sziasztok!

Nekem csak múlt évben derült ki, h crohnom van, mindenesetre az orvosok szerint ez egy több évtizedes történet. A gyerekvállalásról csak annyit, hogy az elsõ babám 2008 decemberében született, semmi problémám nem volt, spontán szülés volt. A második babát végig görcsöltem, de mivel nem tudta senki a betegségem és a görcsök okát, ezért epekövesség miatt vittek be többször is kórházba, ahol rendre elmondták, h szoptatás után azonnal mûtét. 2010 februárjában megszületett a kicsi, és júliusban epemûtétem volt. A görcsök nem múltak, gyakorlatilag 39 lettem hónapok alatt. (56 kilósan mentem be szülni, császároztak.) Múlt év novemberében megmûtöttek Esztergomban, közel 50 centi vékonybéltõl szabadítottak meg. Februárban kiderült, hogy jön a harmadik baba. Eddig 25 kilót híztam :-) A fulladáson kívül minden rendben van, a vasam, a vérképem még sosem volt ilyen jó. Sosem szedtem a crohn-ra gyógyszert, a mûtét elõtt tápszert kaptam. Programozott császárral fogok szülni, de nem a betegség és a mûtét miatt, hanem mert kijött a köldöksérvem és a második baba császáros volt. Csak azért írtam le a történetemet, mert amint látjátok gyakorlatilag évenként jönnek nálunk a babák, volt, hogy teljesen panasz és tünetmentes voltam, és volt, hogy az egész várandóságot végig görcsöltem, szenvedtem. És én egy ember vagyok, változó várandóságokkal, tehát nem lehet elõre kiszámolni, hogy mikor, milyen formában lángol fel a betegség.
Most - mint már írtam - baromira fulladok, és savazok... De hát ez is megoldható, hisz Salvus vizet iszogatok, és inkább többször eszek keveset. Durva rostokat kerülöm, paradicsomot csak nyersen fogyasztok, viszont a töltött káposztából a bogyót is meg tudom enni. Inkább az ételek minõségével, mint a milyenségével vannak problémáim. Ha valami másnapos, azt már nem tudom megenni, mert akkor sem görcs van, csak hasmars, és az bizony lehet rizs, tészta, krumpli, akár natúr is. Csak akkor tudom megenni, ha friss.

Nincs jelen

 

#1605 2011-10-02 22:12

Via
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Sziasztok!

Etta - nagy-nagy gratula! Majd ha nyugisabbak lesznek a napjaitok, megosztasz velünk részleteket is? Akár képpel illusztrálva..;)

Szedit - én nemrég jártam nõgyogyinál, 3 bélmûtét után a hasam mint aki Hasfelmetszõ Jack-el randizott...:) és mindezek után sem mondott a doki "kötelezõ" szülési módot, azaz ha oda jutunk majd a belek és a hasfal aktuális állapota fogja eldönteni azt mondta.... Szóval mindent majd a maga idejében megtudunk!

Anita - szorítok, reméljük h itt a második trimeszterben majd javulni fognak a beleid és könnyebb lesz...:)

Kobika - akkor Te nemsokára babázol, ugye? Szerintem sokan irigykedünk itt Rád...;)

Bixi, Zsuzsó?

Nincs jelen

 

#1606 2011-10-03 09:52

bixi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Sziasztok.

Itt vagyok.

Vegre az ujabb 1 honapos kozjatek utan ismet helyrebillenni latszanak a beleim, azert megkinlodom ezt az oszt ugy tunik..
A doki azt mondta nagy valoszinuseggel ez lesz az oszi/tavaszi musor.
Azert nem volt veszes nagyon szerencsere.

Megismerkedtem az uj nogyogyaszommal is, akihez a gasztros ajanlott be.
Nagyon szimpi volt elsore, es egyaltalan `nem hatotta meg`, h imurant es pentasat szedek.
Annyit mondott, hogy csabitsam el a ferjemet :D
Es, h kezdjek el femibiont szedni. Ez utobbin gondolkodok, mert tavaly piszok rosszul voltam tole…

Szombaton vegre megkapom a diplomamat!! :D (juniusban allamvizsgaztam, mar epp itt az ideje..)

Nincs jelen

 

#1607 2011-10-07 17:27

zsuzsó 2
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Sziasztok'
én is jelentkezem.
Az elmúlt durva 1 hónap eseményei: ultrahangon 2 szer voltam (12. s 14. napon), mert látni szeretet megint a dokinõ. A jobb oldalt ért is, na meg éreztem is. De másodjára már jobban lehetet látni. Hazafele hívtam is a párom, hogy akció :)
Mi mindent megtettünk, persze egész hónapban, s ahogy a nagykönyvben meg van írva rá 8 napra (22.n.) délután elkezdet nyílalni a hasam alatt. Másnap már olyan volt, mintha a valami kaparna bent, ez ment 3 napig. Gondoltam is, hogy netán a beágyazódás ? Mivel 26 napos a ciklusom nagyon vigyáztam magamra, de elkezdet fájni a hasam alatt, így még sose fájt. 2 napot késet, de a 3.nap megjelent a nemvárt :( Pedig már örültem, hogy hátha hátha.....de hát így csak új hónap új remények. Hívtam is a dokit, hogy mi történt, sajnos nem volt bent, de hétfõn telefonálok megint neki. Érdekelne a véreredményem, hogy lehet ,hogy csak a progeszteron hormonnal lenne
valami ? Nem bánnám ;)
Az nyugtat, hogy legalább már 2 napot késet , s már ez is valami, maradok optimista, s bízom magunkban s abban hogy nem kell eljutnunk a lombikig .

Nincs jelen

 

#1608 2011-10-09 10:41

bixi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

szia zsuzso:
miert nyugtat az, h 2 napot kesett? az jo jel netalan?

Nincs jelen

 

#1609 2011-10-09 12:47

Gerappa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Szia Zsuzso!

A menses elõtti barnázás az alacsony progeszteronszint jele. Nekem is az volt, bár a határértéken belüli volt amire az egyik doki azt mondta, hogy jó, nem kell emelni, a másik (aki ennek a specialistája) meg azt mondta, hogy ilyen eredménnyel nem marad meg a baba, ha megtermékenyül sem. Neki lett igaza. Jól megemeltük és rögtön jött a baba. Úgyhogy fel a fejjel, sikerülni fog. Szerintem a 10. vagy 11. nap próbáljátok(ha jó a progeszteron is.) Drukkolok!!

Nincs jelen

 

#1610 2011-10-11 15:10

bixi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Anita: hogy vagytok???

es amugy mindenki?
en tok jol Crohn ugyileg vegre :D

Nincs jelen

 

#1611 2011-10-11 16:58

zsuzsó 2
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

sziasztok'
remélem mindenkinél minden rendben :)
bixi'  akkor ez azt jelenti, hogy elkezditek ?
Anita' én is megkérdezem, jól vagytok ?

Ma sikerült konzultálnom a fõorvossal Nyíregyen, megcsinálja hétfõn az átjárhatóságit, de azt mondta, hogy ilyen kórelõzményekkel csak a Kaáli lehetséges. Azt is hozzá tette, hogy ha átjárható is akkor is csak 20% esélyem van arra, hogy spontán legyen baba, mert nem tudni hogy mi hogyan van összenõve bent...Elszomorodtam :(
A vérképemet is megtudtam igaz csak telefonon keresztül.
A progreszteron  7.96 a határérték  4,7-27 a klinikai érték szerint, de ( valahogyan nem ilyen értéktáblázatot találok a neten, kezdek aggódni  > 15 ng/ml kell ,hogy legyen ahogy én értelmezem. 
Az FSH  6.27  / 3-20 mIU/ml/
E2  62.93 /25-75 pg/ml/   
LH  4.47 /< 7 mIU/ml/   
Prolactin  11.23 /< 24 ng/ml / a doki azt mondta, hogy ezzel minden rendben, mikor személyesen beszélgetek vele  majd akkor rákérdezek. S arra is, hogy akkor mennyi is az esélyünk ? mert hát ne pazaroljuk egymás idelyét.
crohn ügyileg minden rendben ezzel hála nincs problémám :P kopp-kopp

Nincs jelen

 

#1612 2011-10-11 19:15

bixi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

na  zsuzso, hat ez nekm kinai......azert szoritok,h a leheto legjobb hireket kapj! csak nem nyiregyi vagy? en igen eredetileg :)
mar par honapja probalkozunk de semmi eredmeny....:(

Nincs jelen

 

#1613 2011-10-11 21:01

zsuzsó 2
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

bixi'
de az, tõzsgyökeres     :cool:
ezek az eredmények mutaják meg, hogy van-e peteérés. Kérjél te is a nõgyógyászodtól, legalább ezzel is tisztában lesztek, s azt is kimutatja ha netán valami bibi lenne. Ha kevés a progeszteron akkor ha meg is termékenyül a petesejt akkor nem tud beágyazódni. Ezt lehet gyógyszerel elõsegíteni

Alapvetõ a peteérést serkentõ hormon (follikulus stimuláló hormon FSH) szérumszintjének meghatározása. A sárgatest létrejöttéért felelõs ún. luteinizáló hormon (LH) meghatározása is fontos a bizonyos betegségekben, amelyek meddõséghez vezetnek, számos esetben fontos a két hormon arányának ismerete. A petefészek által termelt nõi hormon, az ösztrogén (E2) szérumszintjének megállapítása segítség abban, hogy szükség esetén ki tudjuk választani azokat a gyógyszereket, amelyekkel a petefészek mûködését serkenteni tudjuk. Hasonló fontosságú a tejelválasztásért felelõs, prolaktin nevû hormon szintjének ellenõrzése és bármilyen terápia megkezdése elõtt a pajzsmirigymûködés kontrollálása.
A ciklus második felében a sárgatest által termelt sárgatesthormon (progeszteron) nemcsak a méhnyálkahártyát teszi alkalmassá a megtermékenyített petesejt beágyazódására, de elégtelen szintje miatt ismétlõdõ vetélések fordulhatnak elõ.
http://www.infertility.hu/hormontabla.htm

Nincs jelen

 

#1614 2011-10-12 10:11

bixi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

szerinted kezdjek el ezeknek utanajarni akkor is, ha tavaly mar siman osszejott a baba? vagy az nem jelent semmit?
a nogyogyaszom azt mondja h nem kell aggodnom meg semmi miatt (3 honapja probalkozunk)
es igazabol nem szivesen stresszelnem magam ezen most...

Nincs jelen

 

#1615 2011-10-12 10:30

Anita15
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Sziasztok!
Zsuzsó!
Hányadik napon történt a vérvétel?Mert a progreszteron szempontjából nem mindegy. Azt a 21. napon kell(28 napos ciklus esetén), illetve akkor mutat reális értéket. Sajnos a mértékegységek miatt fogalmam sincs, hogy ez most jó-e vagy sem, mert nálunk nem ezzel dolgoznak a laborban. Drukkolok hétfõn, hogy minden rendben legyen az átjárhatóságin.
Köszönöm kérdésed, hát...megvagyok. Rosszalkodik a belem. Eléggé begyulladhatott megint. Voltam a gasztrón, megtapogatta a dokinõ a hasam, és közli, hogy hát ez bizony be van gyulladva. Hát tudom, érzem...fáj, mint az állat. Hasmenésem még nincs, remélem nem is lesz, viszont nyákot már felfedeztem a produktumon.Sajnos...Most megint egy halom pénzt elköltöttem aloé verás termékekre, remélem hogy hat is valamennyire. Ha nem, akkor a budenofalk hab mellé jön a Pentasa is megint. Reggelente olyan görcseim vannak, hogy a falat kaparom, napközben meg a bal csípõcsontomnál fáj idõnként elég rendesen.  És nem tudom, hogy ez babát tünet vagy crohnos, de -már elnézést- olyan mintha a végbelem görcsölne. (Olyan állandó, tompa, nyomó érzés)Jaj, remélem nem rákosodott el...Rettegek ettõl.
Baba ügyileg nagyjából rendben van minden, leszámítva, hogy a véreredményem nem túl rózsás.
A trombocita (vérlemezke) szintem elég alacsony, ami a terhesség elõrehaladtával általában csökkenni szokott. És az enyém már az elején alacsony. Ez azt jelenti, hogy ha tovább csökken, akkor az elég nagy gond, mert elvérezhetek szülésnél. Illetve ha a vége felé rohamosan csökken, akkor a 38. héten adnak egy nagy dózisú szteroid infúziót, ami meglöki a csontvelõt, és az több vérlemezkét termel. Másnap császárral kiveszik a picurt.
Remélem ez nem fog bekövetkezni. Úgyhogy most állandóan vérvételek. Ha csökken, akkor hematológus.
A 17. hetet töltöm csütörtökön. Még nem éreztem a mocorgást. Múlt héten voltam uh-on. A doki szerint kislány, de ez persze még változhat. Nevünk még nincs, a férjecskémnek nem tetszik semmi... Ha van ötlet a Mohai vezetéknév mellé, akkor szívesen fogadom.
Bixi!Szorítok neked, remélem hamarosan összejön!

Nincs jelen

 

#1616 2011-10-13 18:58

zsuzsó 2
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Szia Anita15'
a vérvételek a 3. és a 21. napon voltak. Azóta találtam egy táblázatot, kezdek megnyugodni, hogy a 7,96 ug/L -em jó a második félben :) Hétfõn remélem minden rendben lesz, nem is a vizsgálattól hanem az eredménytõl félek. Legalább túl leszek ezen is.
Bízom benne, hogy hamarosan megnyugszanak belecskéid, s nem kellesz ezen aggódnod.

bixi'
én nem akarlak megijeszteni, csak leírtam a lehetõséget. Ne vedd a szívedre ! Isten õrízz, hogy ezzel kelljen foglalkoznod !

a ciklus elsõ felében  < 1.5 ng/ml / 0.5-4.5 nmol/l / 0.16-1.4 ug/l
a ciklus második felében  >15 ng/ml / 6-60 nmol/l / 1.9-18.8 ug/l
menopauzában  0.5-4.5 nmol/l / 0.16-1.4 mg/l
terhesség esetén az elsõ harmadban  35-180 nmol/l / 10.8-55.8 ng/l

Nincs jelen

 

#1617 2011-10-14 16:55

Gerappa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Szia Bixi!

Szerintem ne aggódj a hormon miatt, ha az elsõ is simán összejött! Inkább az aggódhat, akinek összejön de 6-8 hét körül megáll a folyamat(nincs szívhang, vagy van majd nincs), mert akkor tuti a sárgatesthormon a ludas, és akkor ki is kell vizsgálni.  De ha ilyen elõzményed nincs, akkor inkább próbálkozzatok:-)))! Én még annyit okosodtam anno, hogy a ciklus napjainak számából kell kivonni 14 napot,(mondjuk 30 napos ciklus esetán a 16. napon) akkor van peteérés, és elõtte 1-2 nappal kell akciózni. Ne aggódj,összejön az a baba!!!

Nincs jelen

 

#1618 2011-10-16 19:11

Via
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Sziasztok,
bejelentkezem én is, itt minden OK, sok a meló, sokszor este csak beájulás az ágyba...:S De lassan jönnek az "aktív" napok, úgyhogy majd most belehúzunk...
Hajrá Csajok, Nektek is!
Anita, nekem a Mohaihoz a Mónika ugrott be... Furi, mert amúgy nem annyira vagyok oda ezért a névért, de a Mohaival sztem nagyon szépen cseng, ugyanazok a magánhangzók, stimmelnek a kezdõbetûk...:)
Az én befutóm most a Míra, de azt nem adom!!! :D Na jó, csak vicceltem és az is szép a Mohaival...
Pusz, V.

Nincs jelen

 

#1619 2011-10-17 10:56

Anita15
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Sziasztok!
Köszi Via!A Mírára már én is gondoltam, de a férjemnek az sem tetszik. Ha ez így megy tovább nem lesz szegénykének neve...Azért köszönöm!
PUszi

Nincs jelen

 

#1620 2011-10-17 16:02

zsuzsó 2
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

sziasztok'
na megtörtént a vizsgálat...észre sem vettem, semmit sem éreztem. A doki nagyon rendes volt :)
eredmény: mindkettõ elzáródva :mad:  cisztákkal teli petefészek. Mondta is, hogy nem vagyok könnyû eset, mindez az 5 mûtét eredménye. Kaptam 4 db fotót is amit majd vihetek a programra.
Felhívtam a Kaálit s már csak jövõre van idõpont, azt mondta a kedves nõi hang, hogy majd telefonálnak. Addig is nem kis mennyiségû vizsgálatokon kell résztvenünk.
Holnap átmegyünk debibe s elköszönök a nõgyógyásztól, már semmi dolgunk egymással.
Megkérdeztem a dokit aki ma csinálta a vizsgálatot, hogy vállal-e terhesgondozást ? Mosolygot, s megjegyezte, hogy örül, hogy nem csüggedtem el. Azt mondta, hogy nem nagyon, de engem igen, s adjak majd életjelet magamról, hogy hogy áll a projekt. Megnyugodtam, meg hát õ az osztályvezetõ fõorvos, s nem mindegy hogy kinél fogok szülni is. Viccesen mondta, hogy mikor 2 csíkom lesz akkor igyak meg egy pohár vörösbort :)
Pénteken andrológiára megyünk legalább azt is letudjuk, s azért már nem kellesz sorba álnunk.
Már csak a telefont kell lesnem kemény 3 hónap ! remélem hamar elrepül

A többieknek nagy drukk, s kitartás !   ;)

"Beteljesületlen álmaid miatt ne mondd szegénynek magad. Az az igazán szegény, aki sohasem álmodott."

Nincs jelen

 

#1621 2011-10-17 16:27

Via
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Hát Zsuzsó, nem semmi, amin keresztülmész, de reméljük annál nagyobb lesz az öröm, amikor majd "zebra" leszel...;)
Kitartás!!!!!
Anita: Mohai Regina? :)
(Bár csak már én is itt tartanék, h a neveken vacilálunk....sóhaj....)
Pusz, V.

Nincs jelen

 

#1622 2011-10-17 16:53

bixi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Istenem zsuzso, nagyon felnezek Rad ezert a hozzaallasodert!
mindannyian tanulhatunk Toled azt hiszem.

Biztos vagyok benne, hogy minden rendben lesz, es jovore megihatod azt a pohar vorosbort mielobb! :D

puszillak

Nincs jelen

 

#1623 2011-10-17 20:34

Anita15
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Sziasztok!
Jaj Zsuzsó, de sajnálom!De fel a fejjel, még nincs veszve semmi. Kitartás a sok vizsgálathoz, és meglásd nemsokára ihatod azt a vörösbort is. Egyébként úgy tudom, hogy az arwen tornával az elzáródott petevezetéken lehet segíteni. A cisztás petefészekrõl meg annyit, hogy az enyém is az. A bal legalábbis, és pont onnan indult a babácskám!
Via!
Hát lehet, hogy én is korán kezdtem el a neveken való vacilálást?!Két napja barnázok, és fájdogál a hasam. Holnap megyek nõgyógyászhoz, aztán kiderül, hogy mi van. Tiszta ideg vagyok!Azt mondta, ha a méhszáj nyílik, az nagy baj, és akkor a hátralévõ idõt a kórházban töltöm. Nagyszerû. 18 hetes leszek csütörtökön, végül is már alig van vissza....

Nincs jelen

 

#1624 2011-10-17 20:40

Via
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Anita, nyugiiii!!! Pihenj és ne idegeld magad, az csak árt (babának+belednek is!!!)
Doki biztos megoldja holnap, akármi is van...
Drukk!!!!!

Nincs jelen

 

#1625 2011-10-19 19:55

zsuzsó 2
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Sziasztok' 
Anita15' 
rákerestem az Aviva-ra    http://avivamodszer.hu/
ez külömbözik az Arwentõl, köszönöm, hogy terelgettél :)
már fel is vettem a kapcsolatot az oktatóval, csak pozítvakat olvastam róla.
Nagyon kedves volt, s már szóban megnyugtatot  sajnos csak novemberben lesz legközelebb óra, de addig is elolvasom a könyvet, s felkészülök rá. Ártani biztos hogy nem fog  ;)   legalább lefoglalom magam míg csörögni fog a bûvös szám 
belinkelem ha valakinek kedve lenne hozzá
http://www.nagyvarad.net/forum/viewthre … read_id=21

Tegnap elbúcsúztunk a dokitól, megbeszéltünk mindent, normális volt. Erre a hónapra egy kicsit rámentem, nincs peteérésem, nem éreztem s nem is látszott az Uh-n, s + megfáztam. Mostantól nyugalom van az tuti, biztos a tudatalattim zavart be s ezért is jó lesz nekem ez a torna.
Pénteken  andrológia, már elõre nevetünk, hogy hogyan fog/unk produkálni   :D   bízom benne, hogy nem lesz semmi baj a párommal, legalább neki ne kelljen gyógyót szedni, meg gondolom az is egy kisebb vagyon lenne. Nyugtat, hogy sosem dohányzot, s heti 5 alkalommal edz   :P 
Megbeszéltük, hogy ha megsem lehetne babánk akkor utazni fogunk, az örökbefogadáról hallani sem akar, /én mindenemet oda adnám..../ na de ez változhat :) 

mindenkinek nagy ölelés, s nagy drukk s millio puszi

Nincs jelen

 

#1626 2011-10-20 14:30

orsika
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Kedves Zsuzsó! Nagyon drukkolok nektek és kívánom, hogy babázhassatok! :)

Nincs jelen

 

#1627 2011-10-21 20:01

zsuzsó 2
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Sziasztok csajok'
elõszõr is köszönöm mindenkinek a jókívánságokat :)

ma megtörtént .... hát tényleg végig nevettük az egészet, szerintünk teljesen hülyének néztek minket úgy kacagtunk  :D
Mondták hogy menjük be az adott szobába, hááát  csak néztünk ... még a kommunista korszakból megmaradt csempe, (nem sok híja, hogy leesen) egy kézmosó s kettõ darab iskolai szék, ennyi volt a teljes felszerelés. 
Na gondoltuk tisztára ráhangolnak itt mindenkit, tuti nem mi voltunk az elsõk akik nagyot néztek  :)
Amíg vártuk a dokit addig én elkeztem az ujjammal végig olvasni a brei írást. Azt hozzá kell fûzni, hogy nem értek hozzá  :P
Nézte a párom, hogy mit csinálok, majd odajött s csak ennyit mondott: pont, pont, veszõcske s készen van a fejecske   :cool:  csajok én úgy felnevettem....na ekkor már tényleg elkönyveltek minket bolondoknak.
Voltak még ott párok, de ahogy néztük õket olyanok voltak, mintha nem is együtt lettek volna.
Megtudtuk, hogy 4 hónap az elõjegyzés, húúú meg sem szólaltunk, hogy mi csak vasárnap jelentkeztünk be, akkor már szemmel vertek volna minket. De a lényeg, hogy jövõhéten már meg is van az eredmény :)  hurrá legalább ez kipipálva.
Gondoltam ha már a Klinikán vagyunk sétáljunk el a Kaálihoz, legalább tudjuk meg hol is van. Ahogy ott álltunk mondtam is a páromnak, hogy én lemegyek megkérdezem, hogy tényleg fel vagyok írva-e a várólistára.
válasza: ha ez megnyugtat. Nagyon aranyosak voltak a recepción, szépen megkérdeztem s mondták is egybõl, hogy az idén már nincs hely, de jövõre igen. Láttam a nevem mellett egy 5. számot, nem értettem a jelentését, de a nõvérke elmagyarázta, hogy ha valaki netán vissza mondaná akkor az 5.ik vagyok a sorban. 
Kérdeztem, és simán, március, április ???    erre õ mosolygva kimondta, hogy úgy néz ki, hogy január !!!!!
Én olyan széles mosollyal mentem fel a lépcsõkön, szinte ugráltam  :cool:    viselkedésemre meg is kaptam a páromtól a kérdést, - na kaptál egy vicces szúrit ?
Én olyan boldog vagyok, teljesen jól végzõdöt ez a mai napom  :lol:

Nincs jelen

 

#1628 2011-10-23 18:33

Via
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Ezek jó hírek, Zsuzsó! Szuper, h ilyen optimistán állsz a dolgokhoz! :)

Nincs jelen

 

#1629 2011-10-24 11:09

Gerappa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Szia Zsuzsó!

Meglátod, milyen gyorsan elerepül az idõ,  már ott is lesz a január! Csak pozítívan! Millió drukk, rendben lesz minden!!!

Nincs jelen

 

#1630 2011-10-24 11:10

bixi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Sziasztok.

Jo hirekkel jovok: osszejott a pocaklako :D:D:D:D
En olyan de olyan boldog vagyok!

Dokinal meg nem voltam, most penteken megyek. De a tesztek egyre erosebb csikot adnak egyre hamarabb ido alatt :D

Persze azert  a parazas mar be is indult.

Tegnap es ma reggel gorcsolgetett a hasam alja (sztem kb a sigmabel lehetett) es wczes utan rogton el is mult. A produktum normalis, napi 1x, a Crohnom elvileg tokeletesen rendben van, de ez a gorcs aggaszt.
Semmi verzes, vagy barna folyas nincsen halistennek, de nagyon izgulok azert, amit tudom nem kellene.

Madarat tudnek fogni, annyira orulunk, nem is tudom, h sirjak vagy nevessek :D
persze inkabb nevetek! :)

Szerkesztette: bixi (2011-10-24 11:12)

Nincs jelen

 

#1631 2011-10-24 11:29

Gerappa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Drága Bixi!!!!

Nagy -nagy gratula!! Osztozok az örömödben, rendben lesz minden, hidd el!!!! Nyugi a pocak és a beled miatt is!!! Nevess csak sokat! Boldog babavárást, ne stresszelj semmin, várjuk a pénteki jelentkezést!!!!!

Nincs jelen

 

#1632 2011-10-24 12:16

Anita15
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Bixi!

Hát annyira, de annyira örülök!Végre!Ügyesek vagytok, jól csináltátok!Hidd el, minden rendben lesz, most már nem is lehet másképpen!Pénteken jelentkezz ám, hogy mit mondott a doki!GRATULA!!!!

Nincs jelen

 

#1633 2011-10-24 12:38

Via
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Bixi, nagyon-nagyon nagy gratula!!!!!!!!!!!!!! :D
Vigyázz magadra, NE STRESSZELJ semmin!!!!!!

(Zsuzsó, most már mi jövünk....;)

Nincs jelen

 

#1634 2011-10-24 13:41

Mamo_
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Bixi nagyon izgulok érted, gratula (Mamo)

Nincs jelen

 

#1635 2011-10-24 15:15

zsuzsó 2
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

bixi'
Nagyon de Nagyon örülök, hogy pocaklakós lettél :))))
Szívbõl kívánom, hogy minden rendben legyen veletek !
Mindenféle képpen jelentkezz, mert különben irgum-burgum :D
Mindent csak nyugodtan semmi para !
a Jó' Isten velünk van !
Via'
igen most már mi jövünk, ha az idén nem is ,de bízom benne, hogy jövõre én is megoszthatom veletek azt amikor "albérletes" leszek - a párom így nevezi :)
Via' nektek is drukk   :P

Nincs jelen

 

#1636 2011-10-28 09:54

v.tina
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Bixi!

Én ma vagyok 5 hetes terhes, és állitólag a görcsök normálisak :) próbáld meg a magne b6ot, nekem segitett! elõször én is azt hittem, hogy a crohnon lett aktiv vagy hogy baj van a babával, de aztán a magnézium segitett! és ne stresszelj, tudom nagyon nehéz, mi 2 éve tervezzük a babát, és eléggé izugulok, hogy minden oké legyen :) dehát csak pozitivan! semmi rossz nem történhet :)

Nincs jelen

 

#1637 2011-10-28 15:18

bixi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Haliho :D

udv tina, de jo h jottel :)


Megjartuk a dokit.

Mehen beluli elo terhesseg, petezsak es szikholyag megfelelo mertu.
5het 3nap
Jovo pentek vervetel, szombat ujra UH.
A doki megnyugtatott, h minden a legnagyobb rendben.

Azert en mar nagyon varom a szivhangot…meg 7 nap 

Nincs jelen

 

#1638 2011-10-28 19:51

Via
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

De jó Bixi! Veled örülünk!!! :D

Nincs jelen

 

#1639 2011-10-30 07:42

v.tina
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Halihoooo! hát ez nagyon jooo hir :) örülök ;) én még  nõgyogyásznál nem voltam, majd sztem jövöhéten kérek idõpontot! viszont pénteken voltam a gasztrodokimnál és hálistennek 2,5 év után elhagyhatom az imurant :) ez nekem nagy boldogság! remélem nem lesz semmi negativ hatása és minden oké lesz és soha többet nem kell szednem :) igy legalább nyugodtabb vagyok a baba miatt :) ha esetleg nem lesz egy hét mulva még szivhang ne ijedj meg!!! egyik ismerõsömnek ezért akarták elvenni a babáját mert nem volt még 6 hetesen szivhang :S aztán rá 3 napra már dobogott is...ugyhogy nem megijedni, várni ;) amugy milyen gyogyszereket szedsz? nagyon örülök,hogy egyidõsek vagyunk :) mondjuk pár nappal elõttem jársz, dehát az belefér :) mi ma vagyunk 5. hét 2 nap :)

Nincs jelen

 

#1640 2011-10-30 19:13

bixi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

szia tina!

en imurat es pentasat szedek, es szedni is fogom mindkettot.a nogyogyasz es a gasztrosom is egyetert ebben az elozmenyeket figyelembe veve (tavaly a 33. heten halt meg a babam mehen belul)

egyebkent a Crohnom rendben van, a par hettel ezelotti laboron 0,0 volt a CRPm, a doki alig hitt a szemenek :D meg en is.

ma van egy kisebb mennyisegu sargas folyasom. vajon ez mi lehet?? nincs szaga meg semmi csak van.

neked vannak tuneteid? en 'csak' almos vagyok egyfolytaban....es pisilek 10 percenkent.
honnan vagy amugy? en bp.

Nincs jelen

 

#1641 2011-10-31 07:26

v.tina
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

jó reggelt!

tatabányáról vagyok :) eddig tatára jártam dokihoz, ott imurannak, meg xalazinnal jah és medrollal tömtek :S aztán átpártoltam Telkibe, ahol végre megtaláltam az igazi orvost! :) végre valaki aki velem foglalkozik és nem a pénzel :) majd egy év alatt, ott tartunk, hogy a 2x50mg imurant teljesen elhagyhatom, és a 3x3 xalazint kiváltottuk egy tasak 2g pentasara :) hihetetlen változások voltak ezek...sokkal több mindent lehet enni is, bár több mint 2 éve tünetmentes vagyok, hálisten és remélem az is maradok :) uh, sajnálom a babád, de hidd el most minden rendben lesz ;) együtt fogjuk tologatni a babakocsit :) ne aggodj, bár én beszélek, aztán én is pánikolok egy kicsit! dehát ezek az anyák márcsak ilyenek,nem? :)
tüneteim háááát :) délutáni alvás, aztán este fél 10-10 körül alvás, gyakori pisi :) jah és az a fránya hasfájás :( viszont a mellemen igazábol semmi változás, vagy csak nem látom ....
tegnap megijedtem egy kicsit, reggeli pisinél volt 2 csepp vér a papiron, gyorsan felhivtam a dokit, de azt mondta, ne pánikoljak ez lehet a méhtágulástol is fõleg ha fáj a hasam, sok magnézium és pihi:) ugyhogy tegnap ota csak logatom a lábam :) jah  és megnyugtatott, hogy a vetélés, az nem cseppekben mérhetõ :) dehát olyan velünk ugyse fog elõfordulni ;)
hááát a folyás elvileg normális, mindaddig mig nincs szaga, én legalábbis ugy tudom :( nekem épp az ellenkezõje volt...fehér :S tõzegáfonya kivonatot szedek rá, mert egy picit felfáztam és attol nekem ez mindig kijön :S de remélem nem lesz baja a babának, és hamar elmulik ;) ha minden jol megy jövöhét kedden megyek dokihoz, remélem minden a legnagyobb rendben lesz ...téged meg is vizsgált,vagy csak ultrahang volt? csak mert már ilyen rémhireket is olvas az ember, hogy ha még kicsi és a doki ugy megpiszkálja akkor el is mehet a baba :) ezért nem merek elmenni még hozzá :) elég pánik egyéniség vagyok, még jo, hogy a férjem és a szüleim két lábon állnak a földön és néha õk szoktak visszarántani a szorongás világábol :)

Nincs jelen

 

#1642 2011-10-31 10:39

bixi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

szia.

Nekem nem faj a hasam szerencsere. neha erzek huzodast, gondolom a mehszalagok nyulnak. Nekem van valtozas a mellemen, de egyaltalan nem erzekeny. Meg.. tavaly az kb a 8. hettol volt csak.

Atyaeg hogy birod ki meg egy hetig, hogy nem latja  a doki ?:) erdekes, h milyen kulonbozoek vagyunk. En mar majd megorultem, h tudjam, h jo helyre agyazodott be, eshogy a petezsak merete megfelelo na es persze hogy nem ures…
Csak ultrahanggal vizsgaltak, kezzel nem.
Na a panikolasban en is nagyon nagy vagyok….majd igyekszem leepiteni belole :D

Nincs jelen

 

#1643 2011-11-08 14:33

zsuzsó 2
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Sziasztok'
Képzeljétek ma felhívott a Kaáli, megüresedet egy hely s már most csütörtökön mehetünk konzultációra :)
Huuu egyre gyorsabban kezdett verni a  szívem mikor megláttam az 52 hívószámot :D
Úgy látszik sokat segítenek nekünk odafentrõl, s tényleg közelebb jutunk ahhoz, hogy teljessé váljon az életünk :)
Bízom benne ,hogy hamarosan én is a pocakosok táborában leszek.
El sem hiszem..... végre valami , pedig már alig vártam, hogy letetljen ez az év ,s hogy január legyen. Jobb mint ha nyertem volna valamit, ezt nem lehet szavakba foglalni. Csütörtökön tényleg elindul a mi kis történetünk :)))
Mindenkit puszilok :lol:

Nincs jelen

 

#1644 2011-11-08 14:45

bixi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

zsuzso nahat, ez fantasztikus!!!!!! :D
annyira orulok a hireknek! mindenkepp meselj majd mi volt, nagyon szoritok nektek!

tina: voltal dokinal, mi a helyzet?????

mi voltunk UHn szombaton.
6mm CRL, szivhanggal :D
csodalatos kis picur. kovetkezo check nov 25-en....

Nincs jelen

 

#1645 2011-11-08 15:35

Anita15
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Hajrá Zsuzsó, nagyon drukkolok!
Majd jelentkezz ám, hogy mi volt...!

Nincs jelen

 

#1646 2011-11-10 20:22

zsuzsó 2
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Sziasztok'
jelentkezem  megtörtént a konzultáció. Nem volt egy nagy durranás, olyan vicces kedvében volt a doki, kb. 30 percig voltunk bent nála. Reméljük azért csak nem fogja poénra venni az egészet  :o
Elsõ körben kaptunk egy árlistát, hááát.... aki nem vissz magával máshonan eredményeket annak igencsak gyûjtögetni kell rá a pénzt. S itt még szó sincs a gyógyszerekrõl meg a szúrikról !
Még nekünk is híján vannak a papírok, de mondtuk is, hogy mi azt hittük, hogy januárban jövünk. Addig mindent beszerzünk, nem is gondolná az ember, hogy mik kellenek   :/   jó kis lista.
Azt mondta a doki, hogy januári ciklus 20. napján mennem kell UH-ra, s ha minden rendben lesz akkor elkezdjük a szúrikat.

Nincs jelen

 

#1647 2011-11-10 23:22

Via
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Hajrá Zsuzsó! Örülök h így "begyorsultak" a dolgok! :)
Többiek? Kismamik? Belek? ;)
Pusz, V.

Nincs jelen

 

#1648 2011-11-11 02:18

Kobika
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Sziasztok :-)

Október 27-én reggel 6 óra 20 perckor megszületett Péter Bendegúz :-)) Majd' 3 kilóval, és 54 centivel :-) Haaaatalmas lábacskákkal és fütykössel :-)))) He-he :-)))

Annyit azért elmondanék, hogy fogadott orvosom volt, ugye a crohn miatt is, de valahogy elfeledkeztek pár dolgot közölni velünk:
1 a császár után 6 órával fel kell kelni, ha tetszik, ha nem, ami jól is van ugye az összenövések miatt, csak épp az egész mûtött bélrendszer eléggé fájdalmas...
2 mivel meg lettek bolygatva a belek, ezért elég szorulásos lesz az ember. A 3 napon már zokogtam, mert attól féltem, elzáródásom van. (hazajöttem, anyósom fõzött, még aznap elindult minden... :)  )
3 a második kórházban töltött nap estéjén kérdezték meg tõlem a következõk: Te tényleg... neked nem kéne valami diétát tartanod? (Diétás nõvért a 4 nap alatt egy darabot sem láttam)
4 az egész mûtéti heg véraláfutásos lesz, ami állítólag nem mindenkinél van, nekem sem volt az elõzõ császárnál, hanem a bélmûtét miatt... Nem tudom, nekem egy hét és némi jegelés hatására elmúlt...

VÍZ, VÍZ, VÍZ, VÍZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sokat igyatok, és legyen meg legalább a napi két liter!!!! De ez a minimum!!!!

Nincs jelen

 

#1649 2011-11-12 08:39

v.tina
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

halihoooo! bocsi, hogy eltüntem, csakhát egy hét szigoru ágyra voltam itélve :S voltam multhéten dokinál, de sajnos nem vizsgálat miatt, hanem mert ilyen barnás folyásom volt :( ugyhogy megultrahangozott, a babával minden oké, igaz, akkor mégcsak az 5. hét vége felé jártunk :) kaptam duphastont amit szednem kell a 12. hétig, és igy elvileg semmi baj nem lehet! a következõ uh, nekünk nov. 17 e! már alig várom, és remélem ez a kis barnázgatás nem befolyásolta  a picit és minden rendben lesz és lesz szivhang is ;) addig meg ugy számolom vissza  a napokat, mint karácsonykor! kicsit kotyagos vagyok, mert igy hogy elmult a folyás, már persze felszabadultabban érzem magam, viszont most meg attol félek,hogy nehogy baj legyen és azért mult el ... arra persze,nem is gondolok, hogy hatott a gyogyszer :) dehát ez vagyok én ;) amugy sztem minden oké, bár elõtte se volt sok tünetem, max az émelygés meg a mellfeszülés, de azok mind megvannak hálisten, nah meg egy pici hányingerrel küszködés igy reggel! :)

Nincs jelen

 

#1650 2011-11-12 14:28

Anita15
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Kedves Tina!

A barnázgatás általában sárgatest hormon elégtelenség esetén fordul elõ, amire-ahogy a te esetedben is- duphastont vagy utrogestant szoktak felírni. Én is utrogestant szedtem a 12 hétig. Most 21 hetes múltam, és én is számolom vissza a napokat, heteket. Mindig van miért aggódni...

Egy kérdés mindenkihez, akinek van hasonló tapasztalata:Crohnosként néha nagyon nehéz eldönteni, hogy a bél fáj, vagy a has (méh) görcsöl. Pláne, ha nem teljesen nyugvó szakaszban esett valaki teherbe. Sajnos én ebben a cipõben járok. Nagyon aggódom, mert pár napja szinte állandóan húz, keményedik, néha enyhén görcsöl a hasam a magnézium ellenére is. Volt/van valakinek hasonló tapasztalata?Mert az elsõ trimeszterben ez jellemzõ tünet, de a másodikban a nyíló méhszájat is jelezheti. És rohadtul félek...sokat fekszem, pihizek, de az agyam csak jár, jár, jár....

Elõre is köszönöm!

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB