Közlemény

Kedves Látogatók! Az IBD fórum 2018. június elejétől "csak olvasható" módban fut tovább.
Új regisztrációk és hozzászólások nem hozhatók létre. Megértéseteket köszönjük!

#51 2014-02-05 14:14

schatis
Kitiltva

Re: Medrol mellékhatása!!!

Üdvözletem

Én 10 év gyógyszeres kezelés (metipred, salazopirin, majd medroll, pentasa) hatástalansága, és azok ijesztő mellékhatásai miatt kezdtem el kísérletezni, különböző természetes készítményekkel. De addigra már arcpuffadás, has puffadás, csontritkulás, és szürke hályog is kialakult nálam. Sokáig le is voltam százalékolva (napi 10-15x véres hasmenés). Még az állandó gyógyszeres kezelés ellenére sem volt számottevő enyhülés a colitisemben.
Aloe verával kezdtem a kísérletezés, de több éves folyamatos fogysztása mellett, sem volt igazán számottevő hatása a betegségre. Viszont a folyamatos hasmenés miatti folyadékvesztést, azt pótolta valamilyen szinten.

Aztán kezdtem el a Propolisz cseppet szedni. Ami az élővilágban az egyik leghatásosabb gyulladás gátló. Ebből is a Propur Propolisz csepp nevűt. Ekkor kezdett el javulni az állapotom. És kezdtem el csökkenteni a gyógyszeradagomat. És a teljes elhagyás mellett is stabil maradt az állapotom. Sőt a propoliszt is már csak akkor használom, ha olyan stressz hatás ér, amitől kezdene megint belobbanni. De így már, csak ha egy kicsit elkések a propolisz kúrával, akkor jutok el egy hangyányi vérzésig. De akkor is visszahozom magam "gyógyszarok" nélkül is teljesen tünetmentessé. Ami ennyi év kétségbeesett küszködés, azt hiszem csodás eredmény.
A 68%-os rokkantságból, mostanra, a tünetmentesség miatt,  98%-osan épp állapotura minősítettek. És meg is szűnt a rokkantsági ellátásom. Dolgozok és sportolok is az óta. Enni megeszek mindent, nincs semmilyen megkötés.
Azóta viszont folyamatosan szedek minimum 1 gramm C vitamint (lehetne többet is). Hiszen C-vitamin hiányosan elég nehezen regenerálja magát a szervezet. Sőt ennek hiányának, első tünete is vérzés, többnyire fogínyvérzés.
Még annyit, hogy a stereoid elhagyása miatt kialakuló, ízületi merevségre, fájdalomra a Lenkei féle alap vitamincsomagot szedtem. Talán e miatt nem marad meg véglegesen, mint ahogy itt mások is írták, az ízületi probléma. De abban is biztos vagyok, hogy ha hamarabb kezdem el szedni, a káros mellékhatások se jelentkeznek ilyen durván. Így viszont ami maradandó károsodásom lett, az a szürke hályog, és az e miatti műtét utáni látáscsökkenés.

Egyébként már csak az olcsósága miatt is érdemes kipróbálni, azt, ami nálam bejött:
Propur propolisz csepp 50ml 1500Ft körül van bármelyik Herbáriában
C vitamin az ára és hatékonysága miatt 1 grammos 80 szemes Rose Hipps natúr csipkebogyós 2300Ft körül.

A gyógyszeres kezelést pedig elég elhagyni, ha már tünetmentes az ember. De akkor már fontos is. Hiszen folyamatos szedésük lassacskán több problémát okoznak, mint az eredeti betegség.
Viszont mivel lelki eredetű betegség, fontos még magadban megkeresni, hogy abban az időszakban, amikor először jelentkezett a betegség, mi volt az a lelki nyomás, ami kiváltotta. Hiszen fizikai síkon, gyógyszerekkel, gyógy készítményekkel, csak a tünetet kezeled. A tüneti kezelés pedig csak fél megoldás, ennél a betegségnél. És ha egyszer valami, kiváltotta, ezt az állapotot akkor, míg az okot nem szünteted meg, addig csak tünetet kezelsz!


Remélem segítettem.
Jó egészséget.
Schmidt Attila

Nincs jelen

 

#52 2014-02-05 18:41

sosi46
Tag

Re: Medrol mellékhatása!!!

Üdv,,,
Én ezt az utat végigjártam,,,,
Gyógyszerek, propolisz, és ki tudja mibe nem kapaszkodtam már csak, h jobban legyek.
Semmi nem segitett,
Most ott tartok, h kapom a Remi kezelést és tünetmentes lettem.
Elég gáz, h szedek 1 rahedli gyógyszert de ez van.
Közben a munkahelyemröl is kirugtak ez miatt,, (nagyon gonosz nö volt a fönököm)
Sajnos a betegségünk annyira egyénre szabott, ami az egyik betegnek  jó nem biztos ,h a másiknak is bevállik.
De én annak csak örülni tudok, nagyon ha valaki le tud állni a gyógyszerek szedésével.
Minden crohn-colitises sorstársnak a legjobbakat!!!

Szerkesztette: sosi46 (2014-02-05 18:44)

Nincs jelen

 

#53 2014-03-05 17:36

Eszterke
Tag

Re: Medrol mellékhatása!!!

Sziasztok! Most hagytam abba a Medrol szedését... 32mg. al kezdtem.... tüneteim: pattanásszerű kiütések, puffadt fej, izzadás, fülzúgás... a pattanások már tűnnek el.. DE!!! 61 kg. voltam kb.3 hete... ma 66kg....Szerintetek a víztől van, amit megköt a szervezetem... vagy ? Mennyi idő mire visszaáll az eredeti állapot???? Köszi a választ!!! :)

Nincs jelen

 

#54 2014-03-10 14:45

én
Tag

Re: Medrol mellékhatása!!!

Szia Eszterke! A hízás a medroltól van, szépen lassan minden vissza fog állni eredetire. Légy türelmes. Van akinek lassan, van akinek gyorsan tűnnek el a mellékhatások. Reméljük, hogy használt is.

Nincs jelen

 

#55 2014-03-11 10:17

öcsi
Tag

Re: Medrol mellékhatása!!!

Üdv:  Nekem már 2010-töl van Colitis ulcerosam kaptam egy évig Remicadét de csak a gyogyszeres kezelés lementele után ami azt jelenti hogy  kiprobáltuk a létezö gyogyszereket mind maradt a Salofalk és medrol ami folyamatos a mai napig rövid medrol kihagyásokal de ugy lehet számolni hogy a Remicade nem segitet széklettartási problémák fenmaradtak + napi 10-12 Wc rohanás élénk piros vérel és nyákos széklet ez mind akkor jlentkezet mikor a medrolt csokentetem vagy elhagytam de az elhagyás nálam mindig minimum 2 honap és ez már igy megy évek ota most vagyok ugy hogy a medrol melé még szedek kliont 2X1 +3X2 Salofalk és igy jol vagyok ami azt jelenti nem kell pelenkát felvenem ha megyek valahová de a haspufadás evás után megvan olyan kemény a hasam mint a kö! Erre degasint szedek reggel és este.
Orvosom azt mondta hogy idén megtükröz kapok idöpontot és megnézi hogy áll a vastagbél és ha nagyon heges akkor javasolja a mütétet ez a uj megoldás hogy kiveszik az egész vastagbeélet és egy balont épitenek be .A végbélzéroizmomat nézte az jo.  Én félek a mütétöl nagyon jlenlegi helyzetem igy maradna elviselhetö lenne de kérdés hogy már 4 éve folyamatos Medrol ez nagyon nagy baj fog okozni nálam??? Volt már pl olyan nálam mikor elhagytam hogy a térdeim és kézfejeim nagyon fájtak erre elmentem a Reumatologushoz ö elküldött csontsürüség vizsg. és aztmondta olyan a csontom mint a 80 éveseké! :( mit csináljak hogy visszaáljon a sürüség a csontozatomnak szedem a Calcium tabletát napi 1 + Kaldyum 500mg medrol melett estleg lenne valami uj és jo gyogyszer??? Mi lesz ha elhagyom a Medrolt teljesen ennyi év után ??? Kliont medig szedhetem ??? Aki hasonlo cipöben jár kérem ossza meg velem tapasztalatát és véleményét!!!
Jobbulást kivánok mindenkinek!!

Nincs jelen

 

#56 2014-03-11 11:18

flydomi
Tag

Re: Medrol mellékhatása!!!

szia öcsi.

én is kiváncsi vagyok,hogy ilyenkor mit lehet tenni.Sajnos ugy néz ki,hogy szteroid függö vagyok,ami azt jelenti,hogy nem tudom eldobni a medrolt.Ha napi 16 mg szedek,akkor minden jo.Röviden:tavaly augusztusában befeküdtem a korházba kezelés céljábol.Akkor nagyjábol rendbe jöttem.Természetesen ilyenkor a szokásos terápiát kapja az ember.Pár napig nagy adagba szteroidot,utána heti szinten csökkenteni a szteroidot.(40 mg a kezdés,és utáanna heti szinten 5 mg csökkenteni) Mikor 10 mg elértem,nem használt.Igy szép lassan megint jött a fellángolás,és igy rá ket honapra,olyan oktober közepe fele megint be kellett feküdnöm a korházba.A szokásos kezelést kaptam megint(aztán megint a40mg kezdes,heti 5 mg csökkentéssel),de december környékén megint meglátogattam a kedvenc helyettem.És megint a jol bevált terápiát alkalmazták rajtam.Csak most mellé az imuránt is hozzácsapták.Olyan 3-4 hét mulva leállitották az imurán szedését,mert a vértesztben találtak valamit.Eljött február közepe,mikor ismét korházba kellett mennem.Mint irtam,mikor a napi szteroid csökkentése elérte a 10 mg,a fellángolás szép lassan eljött.Most legutobb,a februári befekvesem után megint megkaptam a szokásos kezelést.De én tulzásnak tartom a nagy löketü szteroidot,ezért ugy döntöttem,hogy elkezdem napi 16 mg-ot szedni a medrolbol.Ez idáig hatott.Most a héten kezdtem el 12 mg-ot szedni.Megprobálom leépiteni.Hátha sikerül.Ha ugy veszük én folyamatosan fél éve pumpálom magam szteroidal.Rajtam idáig semmiféle mellékhatás nem jött ki.Nem vizesedek,értékek "normálisak".Lekopogom,hogy minden rendben.De arra én is kiváncsi vagyok,hogy van vagy volt valaki,aki évekig szedte a medrolt,és,hogy milyen panaszai lettek-voltak a szedése miatt.Számomra a biologia kezelés hátra van,de én ugy vagyok vele,ha medrol tud segiteni,akkor használom.

Nincs jelen

 

#57 2014-03-12 21:34

Rigor
Tag

Re: Medrol mellékhatása!!!

Én évekig szedtem, volt hogy már napi 100mg. Végül az sem használt. Mellékhatás pszihés, nem alszik az ember, ha nem diétázik, sportol akkor úgy fog kinézni mint egy telesz*rt búvárruha. Iszonyú étvágyat csinál. "Holdvilág arc" - szépítik hogy olyan fejem lesz mint egy mongol szumóbirkózónak. Úgy néz ki, a térdeimet végleg tropára vágta, guggolni nem tudok, illetve le igen, de felállni nem. Térdelni szerencsére tudok. Aztán volt biológiai terápia 1 évig, utána rendelet szerint kimaradt, a következő nem használt, majdnem meghaltam mire műthettek, vastagbél ki, végleges sztóma. Most semmi gyógyszer nem kell, csak a pszihés utóhatások miatt. Sokkal jobb így az élet. Meg egyáltalán hogy túléltem.

Nincs jelen

 

#58 2014-03-21 03:31

Endre2
Tag

Re: Medrol mellékhatása!!!

A medrol mellékhatása miatt kialakult arcpuffadás mikorra múlik el?

3 hónapig szedtem medrolt korhazba 120 mg infuzion, harom nap utan 50 mg, itthon meg lassan csökkentve 3 hónap alatt hagytam el.

Miután elhagytam kb 2,5 hónap telt el, de arcom meg mindig puffadt.

Nektek mennyi idő alatt múlt el, ennyi hónap szedés után?

Nincs jelen

 

#59 2014-03-21 08:59

Babcsi
Tag

Re: Medrol mellékhatása!!!

Minél többetdjére szedem annál nehezebben! Karácsonykor hagytam abba és most már tudom, hogy 2-3 hét és jó lesz :)
Kitatás :)

Nincs jelen

 

#60 2014-03-29 21:41

sendrew
Tag

Re: Medrol mellékhatása!!!

Sziasztok!

Szükségem lenne egy kis medrolra, prednisolonra vagy entocort tablettára beöntéshez. Van megmaradt valakinek esetleg?

Nincs jelen

 

#61 2014-05-13 20:39

Ancsa89
Tag

Re: Medrol mellékhatása!!!

Sziasztok!
Februárban állapították meg nálam a Chront, azóta Medrolt szedek.Lassan veszik el tőlem mert az orvos szerint nagyon csúnya a belsőm. Eddig szerencsére nem volt semmi komolyabb mellékhatása most viszont pár napja fáj a torkom,de nem úgy mint megfázáskor, hanem mint tükrözés után a csőtől.azt mondták, hogy a szteroid melléhatása, hogy gombás a torkom. Esetleg valaki találkozott ilyen mellékhatással?

Nincs jelen

 

#62 2014-05-15 18:52

toth33
Tag

Re: Medrol mellékhatása!!!

Sziasztok! 1 hete szedem a Medrolt és pont egy hete kellett volna megjönnie a menstruációmnak is, de azóta késik. Gondolom ettől a hormontablettától ez nem meglepő. De mennyit fog kési vagy teljesen kimarad, amíg szedem a Medrolt? Valaki, akinek volt hasonló problémája írjon!

Nincs jelen

 

#63 2014-05-16 17:24

ptamas
Tag

Re: Medrol mellékhatása!!!

Tavaly látogatott meg a crohn, akkor szedtem elöször a medrolt. Mellékhatásként felpuffadt a fejem mint egy lufi xd
Káliumot kiszovta belölem, izmaim elég durván görcsöltek, mig nem kezdtem szedtem rá kálium-r tablettát.
Mikor le lett épitve teljesen utánna jött ki az izületi fájdalmak. Nem vészesen csak mozgáskor ,de ép eléggé, hogy  zavaró és akadályozó legyen. Lufifejem hamar leeresztett.  Egyedül az izületi fájdalom maradt meg pár honapig.

Azota volt még egy kurám. Egyedül az izületi jött ki közben 1-2 hétre. Semmi más.

Én szerencsés voltam könnyen megusztam. Eddig még. XD

Nincs jelen

 

#64 2014-05-18 21:42

Babcsi
Tag

Re: Medrol mellékhatása!!!

Inkább maga a betgség okozhatja a mensi késését mint a medrol. Sajnos a választ nem tudom. Nekem is gyakran bekavar a crohn.

Nincs jelen

 

#65 2014-05-19 09:19

youlcsi
Tag

Re: Medrol mellékhatása!!!

prednisolont szedtem, előtte is rendszertelen ciklusom volt. azóta semmilyen. 6 éve!!! szóval bekavarhat a medrol, nagyonis!

Nincs jelen

 

#66 2014-05-19 14:16

Babcsi
Tag

Re: Medrol mellékhatása!!!

És 6 éve folyamtosan szeded a prednisolont? :)

Nincs jelen

 

#67 2014-05-20 11:48

youlcsi
Tag

Re: Medrol mellékhatása!!!

nem. akkor 6 éve szedtem 2 hónapig.

azóta pedig 1x volt spontán vérzésem (kb fél éve)... azt leszámítva csak valamilyen rásegítéssel, megvonásos vérzés vagy pedig ovu-indukciós kezelés után (vagy akkor sem).
amúgy sem vagyok ép ezen a téren sem, mert pcos-em van... de a szteroid ELŐTT legalább menstruáltam, még ha nem is rendesen. azóta pedig nem :/

Nincs jelen

 

#68 2014-05-20 16:03

toth33
Tag

Re: Medrol mellékhatása!!!

értem :S nekem előtte rendszeres volt, és most meg is jött hál istennek, másfél hetes késés után :)

Nincs jelen

 

#69 2014-05-23 21:58

ptamas
Tag

Re: Medrol mellékhatása!!!

Egy szorongás kipipálva :)

Nincs jelen

 

#70 2014-05-29 11:50

öcsi
Tag

Re: Medrol mellékhatása!!!

Üdv: Én már több éve szedem a Medrolt jelenleg 16mg-ott a colitisemre de a héten ujra vér volt a székletenbe valoszinü azért mert lecsökentetem lehet ezel játszani sokáig hogy egyik héten viszaemeled az adagot pl:32mg ra az nem baj???
És milyen melékhatásokal kell számolni most 31 éves vagyok medig lehet huzni a medrolt???

Nincs jelen

 

#71 2014-05-29 19:24

sosi46
Tag

Re: Medrol mellékhatása!!!

öcsi,,,,
bocs de én orvost váltanék,,,,
évekig Medrolt szedetni,,,,,, ááááá
De ez csak az én véleményem,,,,
Ugyanígy jártam én is,,, medrol, medrol ,medrol,,,, ezt szajkózta a doki,,,, 6 hónapig véreztem.
Dokit váltottam, aki labor eredmények és egyebek után kijárta nekem a biosz kezelést azóta kutya bajom.
Jobbulást kívánok,,,,
üdv,,,,

Nincs jelen

 

#72 2014-05-29 21:57

flydomi
Tag

Re: Medrol mellékhatása!!!

öcsi.

ahogy sosi46 mondja,probál gyogyszert cserélni.
Én is el akartam hagyni a medrolt (szteroidot),de nem tudtam.Már 3x probáltam vele leállni.Ha 12mg-ra csökkentetem,már az első hét után jelentkezett a visszaesés tünetei.Nem elkeseriteni akarlak,de valszeg nem tudod elhagyni,vagy csökkenteni az adagot.De szerintem, hogy ennyit szedsz,az a legkisebb rossz.
Másrészt ha 16 mg elég,bevált,akkor többet ne szedj napi szinten.Ha visszaállsz 16 mg-re,akkor 1-2 hét is beletelik,mire normalizálodik a helyzeted.De ez egyén függö.Inkább tartsd szinten a szteroidot.Ne emeld,és ne csökkentsd.Közben azért probálj ki más gyogyszereket is.Időbe telik minden.

Nincs jelen

 

#73 2014-05-30 21:46

Picur bogyó
Tag

Re: Medrol mellékhatása!!!

Kedves toth33!
Bár a Medrol saját tapasztalataim szerint nagyon jó szteroid, de rengeteg mellékhatása van. Nálam is okozott nőgyógyászati problémákat, ami miatt nem kicsit ijedtem meg, hiszen évek óta fogamzásgátlót szedek. Nem kicsit lepődtem meg, amikor még a ciklus felénél sem jártam és elkezdődött a pecsételő vérzés. Mint kiderült, a metilprednizolon egy kortikoszteroid, amit alapjáraton a mellékvesekérge termel. Felborítja a hormonháztartást és menstruációs zavarok alakulhatnak ki. Meglepett amikor megtudtam, hogy például a Medrol és a fogamzásgátló nem fér össze egymással, s abnormális vérzéseket okoz. Nyugi, amint abbahagyod, a menstruációd vissza fog állni a normális kerékvágásba.

Szerkesztette: Picur bogyó (2014-05-30 21:47)

Nincs jelen

 

#74 2014-06-03 17:55

QpaK
Tag

Re: Medrol mellékhatása!!!

Lehetséges, hogy a medroltól meghülyülök? Vizsgára kéne készülnöm, de mint valami lassított felvétel. Az egésztől elment a kedvem.

Nincs jelen

 

#75 2014-06-27 12:21

cu1986
Tag

Re: Medrol mellékhatása!!!

Szia,

Medrol-t szedek én is jelenleg. 32mg-mal indultam, most 16mg-nál vagyok és lassan 4mg-ként hagyhatom el. A fejem felpuffadt, mint a hold :), és nekem is szárazabb a bőröm. Engem inkább az ízületi fájdalmak bosszantanak.A térdem szokott fájni.A múlt hétvégén olyan görcs tört rám, hogy nem bírtam felállni , hullámokban tört rá a fájdalom és nagyon erős volt.Se előtte, se azóta nem volt ilyen és el sem hiszem, hogy mennyire fájt! De ezt másoktól is hallottam, hogy ízületi panaszaik voltak szteroid szedés alatt. :(

Nincs jelen

 

#76 2014-06-30 14:34

öcsi
Tag

Re: Medrol mellékhatása!!!

Üdv: Erös napégésnél lehet tovább szedni a Medrolt??
Nem okoz a börnek broblémát??

Nincs jelen

 

#77 2014-07-02 15:50

Moonguns
Tag

Re: Medrol mellékhatása!!!

Sziasztok!
Februárban állapították meg nálam a colitist. 64 mg Medrolt szedtem pár hétig, utána fokozatos leépítés.
Kb. május közepén fogyott el (most már csak reggel-este 1000 mg Xalazin maradt).
A Medrol szedése alatt az arcom duzzadt meg nagyon, folyton melegem volt, éjszaka izzadtam. Érdekesség viszont, hogy nem hogy híztam, hanem 8 kg-ot fogytam tőle, amit azóta sem tudtam teljesen visszaszedni.   
Úgy egy hete viszont elkezdtek fájni az ízületeim: először az ujjaim, csuklóm, mostanra lábfej, vállak, térd könyök... Ez is a Medrol mellékhatása lehet még vagy jelezhet valami más problémát is? Mivel lehetne kicsit mérsékelni a fájdalmat?
Köszi előre is! Szép napot!

Nincs jelen

 

#78 2014-07-02 20:15

QpaK
Tag

Re: Medrol mellékhatása!!!

Szia!
Lehet a medroltól is, de az alapbetegségtől szintén. Nekem is gyakran fájtak az izületeim, mostanában szerencsére nem. Sőt olyan is van, hogy nem a bélben jelentkezik a gyulladás, hanem az izületekben. Volt, hogy annyira fájtak, hogy ágynak dőltem és szteroiddal múlt csak el. Ha nagyon fáj akkor a reumatológushoz fordulhatsz, csak egyeztess a belgyógyásszal, mert nem szedhetünk bizonyos gyulladáscsökkentőket.

Nincs jelen

 

#79 2014-10-08 23:24

QpaK
Tag

Re: Medrol mellékhatása!!!

Leírod, hogy szoktad kijátszani?

Nincs jelen

 

#80 2014-10-11 15:00

Rigor
Tag

Re: Medrol mellékhatása!!!

Én már több mint egy éve nem szedek szteroidot egyáltalán,(kivették a vastagbelem)  és mégis fájnak az ízületeim. Több reumatológián is jártam, mindenféle vizsgálat is volt, csontsűrűség stb. Még olyan gyógyszereket is kaptam amit anno nem lehetett szedni a vastagbél miatt. Semmi nem használt. Idővel talán javul. Vagy nem. Ez is sajna a betegség része. Korábban volt olyan periódus amikor nagyon fájt, aztán elmúlt magától. De most jó ideje nem javul (az időjárásra érzékeny). Így hát bicegek, meg nem guggolok le, mert az fáj, és úgy sem tudok felállni belőle - helyette térdelni szoktam (nyomásra nem fáj) ha valami miatt le kellene guggolni.

Nincs jelen

 

#81 2014-10-11 22:34

QpaK
Tag

Re: Medrol mellékhatása!!!

Elég sokat zagyvál és 10:10-től kezd érdekes lenni. Minimálisat enyhíthetünk: http://www.youtube.com/watch?v=Qx45GquqZxk

Nincs jelen

 

#82 2014-10-30 08:43

öcsi
Tag

Re: Medrol mellékhatása!!!

Medrol helyet nem lehet alakalmazni valami mást ami nem okoz nagy melékhatást pl:Zyflamend  ismeri valaki ???
Én már 2009 ota medrolon vagyok kisebb nagyobb szónetekel ha elhagyom akkor szarul vagyok vissza kiujul a Colitisem :( kaptam már remit is de nem használt ugyhogy most megint Medrolon vagyok de ha kicsit is csökentem a 32mg -ott visszaesek vér nyák stb székletben Mütétbe nem merek belevágni! :(

Nincs jelen

 

#83 2014-10-30 10:50

Rigor
Tag

Re: Medrol mellékhatása!!!

öcsi: A közismert sarlatán AntiVali (http://samli-projekt.blogspot.hu/search … tal%20Vali) oldalán árulja ezt a "valamit" (illetve hasonló bio-egészség alternatív oldalakon láttam csak).
Nem találtam róla semmilyen konkrét információt.
Milyen hatóanyag?
Mik a mellékhatások?
Gyógyszer összeférhetőség? - ezekről se semmi.
Egyáltalán gyógyszerként van törzskönyvezve vagy csak táplálék kiegészítő? - ezek fényében én meglehetősen kevés esélyt adok neki (az ára persze jó húzós).
Mindenesetre erősen kétlem hogy kiválthatja a kortikoszteroidot (medrol és társai - több néven is futnak).

Ha nagyon szimpatikus és van rá pénzed, és elég bátor vagy hozzá hogy ismeretlen "csodabogyókkal" kísérletezz próbáld ki:P - aztán várjuk a beszámolót.
A kortikoszteroid esetében tapasztalataim szerint jól belőtt, vagy talán a megfelelő adagnál kicsit több olyanra képes hogy az őrületes 5 percenkénti nagy mennyiségű vér szinte percre pontosan 1 óra alatt elállítja, akkor még jön egy nagyobb széklet, és ezt követően legalább 6 órán át semmi vér (ha szerencséd van egy "löket" után viszonylagos nyugalmi állapotba is kerülhetsz akár hetekig).  ( persze mindez addig tart amíg "függő" nem leszel, és emelni kell az adagot azonos hatásért - a függő itt nem olyan mint egy kábítószer függőség hogy ne tudnád megtenni hogy leteszed, ha egyszer tényleg elmúlt a fellángolás.

Ami valóban alternatívája lehet a medrolnak, az a lokális szteroid - mivel nem úgy kerül be a szervezetbe mint a szájon át bevett, így kevésbé hat a teljes testre, kevesebb mellékhatás. 
A legjobb a budenofalk HAB! ez sokkal jobb mint a beöntés, mivel könnyebben beadható, bent tartható, sőt eldugít. Sajnos én már csak későn kerültem olyan orvoshoz aki ismerte, addigra nekem a szteroid már nagy dózisban hatott csak, (100mg alatt vér nyák stb.) így a habbal nem sokat tudtam kezdeni. Évekkel előtte az esténkénti encort klizma volt még képes csodát tenni, és egy-kettőre elállítani a vérzést, úgy hogy szteroid nem is kellett.

Aztán persze már az sem volt jó, nem tudtam tartani. De ehhez tudni kell, hogy én speciális eset vagyok, mert az átlaghoz képest nagyon rövid inaktív szakaszaim voltak - és igazán azok sem voltak teljesen inaktívak csak jobban tolerálhatók.
A salazopyrin, pentasa eleve semmit nem használt, a nagy adag pentasa granulátum - sem volt észrevehető, alapvetően a szteroid volt amivel több mint 10 évet húztam le. Immurant nem bírtam. Aztán már kaphattam a biolgóiai terápiát - no az maga volt a csoda! Egy csodás évvel ajándékozott meg, de a törvények miatt csak egy évig kaphattam folyamatosan, így aztán amikor kimaradt - az esetek többsége évekre inaktív marad - na én nem, veszélyesen rosszul voltam, kórház, vértranszfúzió, aztán ez már indokolta a folytatást, rögtön egy dupla adag remicade-et  kaptam. Na erre már nem reagált a szervezetem, úgyhogy várni míg kimegy, életben maradni amíg meg lehet csinálni a műtétet - aztán total colecotomia, ileosztóma.
Ha sajnálatos módon hozzám hasonlóan odáig fajulna a dolog, hogy műteni kéne kéne, addigra a rengeteg wc-re rohanás, és nagy mértékű fájdalom miatt egyenesen kívánni fogod, nem lesz gond a félelemmel. Utána ha túl vagy a lábadozáson akkor pedig annyival javul az életminőséged, hogy azon rágod magad minek szívattad magad évekig, - ha vissza lehetne utazni az időben én már évekkel korábban kibulizom hogy vegyék ki, aztán sztóma legyen :)
Olyat tudok mint nem sokan. Állva kakilni sliccen át mintha csak pisilnék:) Nagyon menő.

Nincs jelen

 

#84 2014-10-30 12:44

QpaK
Tag

Re: Medrol mellékhatása!!!

Én úgy voltam függő, hogy nem emelték az adagot. Legtöbbször ugyanarról az adagról indították a kúrát két hetes csökkentéssel, de mivel csak pár hetes tünetmentességet értem el, így nem tudtam végleg elhagyni. A budanofalk habról én sem hallottam-pentasát írtak kúp formában és beöntésként. A szteroid mellett bent is tudtam tartani, de a fellángolás ellen meg kevés volt.

öcsi: a Humirát nem próbálták. Esetleg a vedolizumab-ról is megkérdezhetnéd az orvosod. Ezekkel lehet el tudnád odázni a műtétet.

Antal Valinak meg a szeme sem áll jól. :)

Szerkesztette: QpaK (2014-10-30 12:45)

Nincs jelen

 

#85 2014-12-25 10:31

Natali
Tag

Re: Medrol mellékhatása!!!

Nem olvastam el a hozzászólásokat. Valakinek okozott striát a medrol? Nekem az egész lábam tele van. Nem hordok szoknyát 16 éve és nem járok strandra. Most kipróbáltam egy kezelést a striára és érdekelne a véleményetek ha van benne sorstársam. (Főleg nőket zavarhat ez:))

Nincs jelen

 

#86 2014-12-25 17:32

tee
Tag

Re: Medrol mellékhatása!!!

igen sajnos nekemis okozott striákat (bár nem a lábamon hanem a fenekemen és fiú vagyok)
kezelést nem próbáltam, őszintén szólva furcsállanám ha valami használna de ha valami tuti módszer van az eltüntetésére feltétlenül oszd meg :)

Nincs jelen

 

#87 2014-12-27 10:09

Natali
Tag

Re: Medrol mellékhatása!!!

Jaj de jó neked:D Jól megúsztad akkor. Mikor én kórházban voltam a mellettem lévő lánynak is az egész lába tiszta stria volt,még jobban mint nekem.
Még nem tudom,hogy tuti-e:) Csak 2 kezelésen voltam. Én csak olyannak ajánlom akinek úgy megkeseríti az életét mint nekem.  Ez a dermapenes kezelés,a dermaroller új generációja. Már lehet,hogy hallottál róla. Ebben az egy dologban látok rációt mert az öngyógyítás elvén működik. Totál kisebzik a bőröd apró tűkkel,mire az elkezdi a sebeket begyógyítani,kollagént termelni,így a striákat is gyógyítja. Sose fog 100%ig eltünni,de nekem még a 70% is nagy öröm lenne. Ha elmész a kzelesére készülj fel,hogy horribilisen drága,én most készülök megvenni aa készüléket és magamnak csinálni itthon,de ezt itt nem merem reklámozni. (Más fórumokon mindenki előszeretettel csinálja magának, AZ ARCÁN)
Ha érdekel olvass utána. Dermapen. Remélem segítettem:)

Nincs jelen

 

#88 2015-01-08 13:23

öcsi
Tag

Re: Medrol mellékhatása!!!

Üdv: Nekem is 2-3 honapja kezdötek a Striák a lábamon térdtöl felfelé utána fenekemen most már jönnek a hasamon is elö! :( 2009-töl vagyok Colitis ulcerosa-beteg kisebb és nagyobb felángolásokal de inkább nagyobb kaptam remicadet 1 évig az nem használt utána ujra steroid max adagom mindig 32mg volt és mindig csökentetem most 8mg on vagyok orvosom decemberben megtükrözöt és még mindig vannak fekélyek gyuladás stb. Aztmondta hogy most január közepén elkezdi a Humirát tud valaki valamit eröl a szeröl? Steroidtol iszonyatosan megnölt a fejem hiztam is de most ahogy csökentem jönnek a mellékhatások ujra :(  remegés nemtudom néha melkasi fajdalom is de ugy szivtájékon mintha tüvel odaszurnának de ez csak pár másodperces érzés ez nemtudom mire véllyem esetleg ilyen tünet valakinek? Börszáraság viszketés ahogy csökentem mindig elöjön. Striákat hogyan lehet megálitani steroid abahagyása vagy hogyan??
Válaszotokat elöre is köszönöm!

Nincs jelen

 

#89 2015-01-08 14:25

tee
Tag

Re: Medrol mellékhatása!!!

hát megakadályozni az új striák kialakulását sajnos csak a szteroid abbahagyásával (de legalábbis a dózis csökkentésével) lehet.

A szteroid miatt több vizet tárol a szervezeted és a bőr kötőszövete nem tudja a lépést tartani és kirepedezik(olyan mintha egy lufi egy ideig bírja a fújást, de aztán kidurran). Ennyi az egész történet. E miatt viszont ha abbahagyod kiürül a sok felesleges víz-> nem lesznek új striák, de a meglévők megmaradnak (csak fehérek lesznek egy idő után).

Szerkesztette: tee (2015-01-08 14:29)

Nincs jelen

 

#90 2015-01-08 14:37

öcsi
Tag

Re: Medrol mellékhatása!!!

:(  :(  :(

Nincs jelen

 

#91 2015-01-10 18:55

pimmi
Tag

Re: Medrol mellékhatása!!!

Sziasztok, 12mg medolt szedtem 15 honapja kezdtem, most 4 mg szedek, kezelő orvosom szerint elhagyhatom a következő képpen: 2 hétig váltakozva napi 2, illetve napi 4 mg-mal, majd újabb 2 hétig minden nap 2 mg-ot szedjen, majd 2 hétig másnaponta 2 mg-ot, majd 2 hétig hetente 2x (pl. szerda-szombat) napi 2 mg-ot, majd 2 hétig heti 2 mg-ot, majd elhagyható, most a napi 2 mg második hetében járok, esténként fáj a fejem, és ingerlékeny ideges, aluszékony vagyok délután felé, kb 4 körül,, szerintetek nem gyors ez így? köszi.

Nincs jelen

 

#92 2015-01-10 19:46

tee
Tag

Re: Medrol mellékhatása!!!

Szerintem nem. én speciel 64 mg-ról kezdtem és 4 mg-ról kellett kapásból abbahagynom (2 hét 4mg és az azt követő naptól semmi). Nekem a vége felé nem okozott problémát.

Nincs jelen

 

#93 2015-01-10 21:56

martin1
Tag

Re: Medrol mellékhatása!!!

Szia Pimmi.Fejfájás,Aluszékonyság,Ingerlékenység lehet a medrol mellékhatása is,régóta fennáll?

Nincs jelen

 

#94 2015-01-11 13:40

pimmi
Tag

Re: Medrol mellékhatása!!!

Szia, nem ez csak mióta a 4 -et elkezdtem csökkenteni, és a heti 2 óta igazábol.

Nincs jelen

 

#95 2015-01-18 18:58

öcsi
Tag

Re: Medrol mellékhatása!!!

Üdv: A Striákat napozással vagy szoláriummal ellehet tüntetni??

Nincs jelen

 

#96 2015-01-18 23:04

tee
Tag

Re: Medrol mellékhatása!!!

nem igazán, esetleg kicsit esztétikusabban fog kinézni ha le vagy barnulva, de ha kifehéredsz ugyanúgy fog kinézni.
tökéletesen eltüntetni sajnos nem lehet egy már kialakult striát, mint mondtam ez strukturálisan deformálódott bőrrész és mint minden más "seb" ez sem tud tökéletesen beforrni.

Nincs jelen

 

#97 2015-02-02 13:12

öcsi
Tag

Re: Medrol mellékhatása!!!

Üdv: Valakinek volt már olyan tünete a térdén ,könyökén ,kézfején jöttek elö piros foltok és olyan mint valami csalánkiütés viszket is??? Lehet a medrol melékhatása??? Itam calcium pezsgötabletát meg egy szem Cetirizin 10mg tabletát és pár ora mulva eltünt. de pár nap mulva ujra elöjön! Valakinek esteleg ilyen börtünetei voltak medrol szedése folytán??

Nincs jelen

 

#98 2015-03-08 13:43

e.zsolt
Tag

Re: Medrol mellékhatása!!!

Sziasztok!

A medrol mellé milyen csonterősítő készítményt jó szedni?
Ami nem befolyásolja a colitist.

Nincs jelen

 

#99 2015-03-12 17:44

öcsi
Tag

Re: Medrol mellékhatása!!!

Ezt én is szeretném tudni Zsolt!

Nincs jelen

 

#100 2015-03-15 19:52

Natali
Tag

Re: Medrol mellékhatása!!!

Öcsi! A foltokról nem tudok semmit. A striák sajnos semmitől soha nem fognak eltünni, a napozástól csak kifehéredik amitől talán még feltűnőbb. Én most a dermarollert próbálom. Olvass utána. Nem kellemes de ez TALÁN segít.

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB