#1 2015-06-06 19:59

leber
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Crohn Assistant alkalmazás tõlem - próbáljátok ki

Sziasztok!

Programozóként dolgozom és készítettem android telefonra egy programot a Crohn betegeknek, mert magam is Crohn beteg vagyok 2010 óta. Saját tapasztalataimat felhasználva építettem fel a programban
található menüpontokat. Bízom benne, hogy ha nekem hasznos, akkor másoknak is hasznára fog válni.

Egyszerûen tudod nyomonkövetni a betegséged ezzel a programmal. Ilyen jellegû program külföldi sem sok van, de ezt fõleg a magyaroknak írtam.
Ha lesz rá kereslet készítek általában IBD-re és Colitisra is.

A program tartalma:

Tudod, hogy mik voltak az értékek az utolsó vérvételeden?

Tárold és elemezd véreredményeidet az alkalmazás segítségével, csatold a papír változatról készült képeket a virtuális mellé.

Tudod, hogy mióta vagy tünetmentes?

Rögzítsd be tüneteidet, osztályozd egészségügyi állapotodat 1-tõl 5-ig, majd nézd meg a tüneteid elemzésérõl készült diagramot.
Tipp: Ha egyik nap berögzítesz egy tünetet, megnézheted, hogy mi volt az étrended pár nappal elõtte, hogy következtess a tünet esetleges okára.
Az utolsó tünetmentes napot is láthatod a tünetek menüpontban.

Tudod a pontos mennyiségét, nevét és felbontás dátumát minden gyógyszerednek?

Minden fontos információt berögzíthetsz a rendszerbe a gyógyszereidrõl.
Ha mindent helyesen vezetsz az alkalmazásban a gyógyszereidrõl, akkor a program megpróbálja megjósolni azt, hogy mikor fog elfogyni az adott gyógyszer.

Tudod, hogy két napja mit ettél ebédre?

Az alkalmazásból könnyedén visszanézheted bármelyik naphoz tárolt étrendedet.

Tudod mikor voltál utoljára vastagbéltükrözésen?

Rögzítheted a vizsgálataidat a vizsgálatok menüpontban, majd lekérdezheted akár típusonként az utolsó vizsgálatok idõpontjait.

A program letölthetõ a google play store-ról egy jelképes összegért. Szerintem egy próbát megér.

Bõvebben a programról: http://www.lebersoftware.hu/crohn_assistant
Letölthetõ itt: https://play.google.com/store/apps/deta … nassistant
A weblapom pedig: http://www.lebersoftware.hu

Nincs jelen

 

#2 2015-06-07 09:08

maKACS
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn Assistant alkalmazás tõlem - próbáljátok ki

Elõször is üdv és jó munkát a fejlesztéshez!

Mivel Windows Phoneom van, így magát az alkalmazást nem tudom kipróbálni, így elõször magához a honlaphoz szólnék hozzá.
A képernyõképeket bemutató slidernek nem látszanak a vezérlõelemei. Ott vannak, hoverre látszik is a tooltip, de grafikailag nem látható.

A képernyõképek alapján nekem nem tûnik Crohn specifikusnak, ezt ugyanúgy lehet használni colitis esetében is, sõt, IBS esetén is.

Viszont ha már naplózza az ember az állapotát, akkor kevésnek találom, hogy csak egy általános állapot mércét naplózzak. Ez volt a problémám majdnem az összes hasonló naplózó alkalmazással, érdemi infót egyikbõl sem igazán lehetett végül kinyerni. A legtöbb napi bontást tud csak, naponként rögzíthetõ, hogy hogy éreztem magam vagy hogy mennyiszer kellett kimenni a wécére és átlagban milyen volt a széklet. Nap végére ki tudja már ezt, hogy hatszor vagy három tucatszor kellett kirohangálni... És a rögzíthetõ állapot megítélése is mindegyikben teljesen szubjektív.

A továbbfejlesztéshez javaslom, hogy tanulmányozd a WellApps féle GI Monitort. Ezt is egy beteg írta, majd felkarolta egy szervezet.

http://www.wellapps.com/products/gimonitor

Sok sok éve használom. Itt lehetõség van naplózni minden egyes wécére menetelt, s azon belül, hogy milyen volt az állag, mennyire volt véres és mennyire volt sürgõs. Ezeket a paramétereket aztán külön is meg lehet nézni grafikonon és ezen adatok összességébõl kalkulál egy képlet alapján egy QOL értéket, Quality Of Life, vagyis Életminõség, ami tapasztalatom szerint a tényszerû adatok alapján valós képet ad. Olyannyira, hogy a grafikonon hamarabb szoktam észrevenni, hogy rosszabbodik vagy javul az állapotom, mint ahogy azt érezni is kezdeném. Ez azért jó, mert a negatív tendenciát sokkal hamarabb el tudom csípni, és a pozitív tendenciának is hamarabb tudok örülni, ami önmagában is segít.

Ha eljutsz a Windows Phone változat fejlesztéséig, szívesen részt veszek tesztelésben.

Nincs jelen

 

#3 2015-06-07 09:46

QpaK
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn Assistant alkalmazás tõlem - próbáljátok ki

Nekem is windows phone van, de arra is létezik hasonló alkalmazás. Le is töltöttem, de nincs türelmem szöszmötölni vele. Felesleges minden alkalommal betáplálnom a részletes tüneteket, ha egyszerûbb általánosan összefoglalni õket. Szerintem az orvosnak is könnyebb így. pl 3-5x vagyok wc-n, néha véres, görcsöl, de összességében a közérzetem jó. 2 hónapja belázasodtam és olyankor rosszabb volt a hasam, izületeim, de aztán 2 hét után elmúlt.  Újabban a tejszínes dolgok nagyon nem mennek.

Félre ne értsetek: Látok ebben fantáziát, ha valaki rendesen vezeti. Ez inkább az én lustaságomnak tudható be. Kajanaplóba is lelkesen belekezdtem. Talán 3 napig sikerült is vezetni... ;)

Szerkesztette: QpaK (2015-06-07 09:50)

Nincs jelen

 

#4 2015-06-07 10:10

maKACS
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn Assistant alkalmazás tõlem - próbáljátok ki

Az általános összefoglalással az a baj, hogy teljesen szubjektív, arra felesleges adatgyûjtést alapozni, nem sokkal több, mint amikor azt mondom, hogy „hát úgy érzem, hó elején vacakabbul voltam, most egy kicsit talán jobb és talán mintha a vérzés is csillapodna". Ha szarul vagyunk, akkor nem érzékeljük a tendenciák lassú változását, egyszerûen szarul vagyunk és kész. Az adatokból viszont ennél sokkal több látható és hamarabb, mint érzékeljük.

Fenti „talán mintha" összefoglalóhoz képest egy ilyen görbébõl egyértelmûen látszik, hogy mikor csúszik bele az ember a gödörbe és mikor kezd el hatni a kezelés:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/209 … .30.50.png

Vagy gyönyörûen látszik, hogy az állapot javulásával hogyan csökken az ingerek száma, csökken a vérmennyiség és a sürgõsség:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/209 … .26.45.png

Ha az alkalmazás jól van megírva, akkor nem jelent problémát akár 3 paraméter bevitele sem alkalmanként. (Az idõpontot meg ugye eleve tudja.)

Szerkesztette: maKACS (2015-06-07 10:12)

Nincs jelen

 

#5 2015-06-07 11:57

leber
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn Assistant alkalmazás tõlem - próbáljátok ki

Sziasztok!

Köszi a hozzászólást!

A vizsgálat az, amit jelenleg egy napra többet is fel lehet vinni. A program struktúrája úgy van felépítve, hogy a tüneteknél is megtudom majd oldani, hogy egy napra többet felrögzítsen az ember és mikor a napra nyom, akkor listából válasszon, vagy vigyen fel újat.

A napokban bele is fejlesztem és kimegy új verzióként. Köszönöm a segítséget. A weblapon pedig bekapcsolom a navigáló gombokat a képeknél.

Ha egyszer netalántán váltotok androidra, azért ne felejtsétek el, hogy van ez a program. Szeretném ezt a programot olyanra formálni, ami tényleg segít és a visszajelzésekbõl táplálkozni.

Nincs jelen

 

#6 2015-06-07 12:51

maKACS
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn Assistant alkalmazás tõlem - próbáljátok ki

Ha külön meg kell még adni, hogy újat viszek fel, az már egy felesleges lépés. Persze, hogy újat akarok felvinni, ha egy nap többször megyek oda. Ezzel helybõl tudsz egyszerûsíteni. Az általam linkelt app is így gondolkodik, a lehetõ legegyszerûbbé téve a naplózást.

Androidra én nem váltok, Androidról váltottam Windows Phonera.

Nincs jelen

 

#7 2015-06-07 16:37

leber
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn Assistant alkalmazás tõlem - próbáljátok ki

Ez úgy mûködik ebben az alkalmazásban, hogy vagy kapásból újat rögzítesz (csak dátumot kell megadni), vagy pedig egy napra kattintasz.

Na most, ha a napra már van rögzítve, akkor vagy listázod az eddigieket (hátha módosítani kívánod), vagy újat viszel fel, ezt nem fogja helyetted kitalálni. De egyébként a képernyõ közepén felugró kérdés dialogon plusz egyet nyomni az ujjaddal nem nagy megerõltetés szerintem :)

Ha még nincs egy tünet sem egy napon, akkor egybõl írhatod is, mert új bevitelre fog állni.  Persze, hogy minél egyszerûbben kell, ezért is nem volt bonyolítva az egy napon több tünet dolog. Mert csak folytatólagosan lehetett eddig írni napokra egy mezõbe.

Na majd most az új verzióba egy napra több tönet rögzítésekor más -más állapotokkal a diagram átlagolni fogja napokra és úgy mutatja a görbét.

Ma bele fejlesztettem amúgy a több tünetes dolgot. De 1-2 nap, mire ez ki is lesz adva. Majd írok ide is.

Szerkesztette: leber (2015-06-07 16:39)

Nincs jelen

 

#8 2015-06-07 16:40

maKACS
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn Assistant alkalmazás tõlem - próbáljátok ki

Nyilván ha változik a koncepció, akkor az a kezelõfelület, az UI és ezzel az UX változását is igényelheti.

Nincs jelen

 

#9 2015-06-07 16:46

leber
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn Assistant alkalmazás tõlem - próbáljátok ki

Ez a része nagyon már nem fog változni, mert ez így kényelmes szerintem. Azért mögöttem áll jó pár éves programozói tapasztalat és a diplomám is programtervezésbõl van, így azért ezt rám bízhatod :D

De értem mit mondasz, bevált nagy alkalmazásoktól ötleteket lopni nem bûn. Köszi a segítséget!

Szerkesztette: leber (2015-06-07 16:47)

Nincs jelen

 

#10 2015-06-07 17:05

QpaK
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn Assistant alkalmazás tõlem - próbáljátok ki

maKACS írta:

Ha szarul vagyunk, akkor nem érzékeljük a tendenciák lassú változását, egyszerûen szarul vagyunk és kész. Az adatokból viszont ennél sokkal több látható és hamarabb, mint érzékeljük.

Itt a lényeg! Pont ezért  írtam, hogy szerintem felesleges. Ha szarul vagyok, akkor szarul. Attól nem leszek jobban, hogy a grafikonon szebb görbét látok. De rosszabbul sem, hiába közli velem, hogy szarabbul vagy öcsém, csak még nem tudsz róla. :)

Ami nekem van, ott 2 fõ opció van.

1 Toilet visit: Minden alkalommal be kell állítani a széklet állagát, nyák mennyiségét, vért, és hogy mennyire volt sürgetõ.

2 Condition: Itt pedig az általános közérzet, fáradékonyság, fájdalom, és a stressz rögzíthetõ.

Mindegyikbõl más-más színû grafikont készít. Így mondjuk egy havi lebontásban gondolom kijelzi, hogy a stresszre hogyan reagáltam. Vagy pl a humira miatt A héten jobb volt, mint B héten. A medrol mellett megszûnt a fáradékonyság... stb Csak ezeket az ember tudja táblázatok és grafikonok nélkül is.

Szerkesztette: QpaK (2015-06-07 17:07)

Nincs jelen

 

#11 2015-06-07 17:11

leber
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn Assistant alkalmazás tõlem - próbáljátok ki

Az alkalmazás fõ célja, hogy mindent egy helyen tudjunk tárolni.
Nekem hasznos, mert véreredményeim is beírtam és képként hozzá is fényképezte ma papíralapút (volt már h a valóságban elkevertem valamelyik eredményem)

Vagy pl. a gyógyszerezés, ez segít abban, h ha jól beállítod, mutatja, hogy mikorra fog elfogyni a gyógyszered pl. Volt, hogy aznap vettem észre, hogy Imuran nincs már .... Kellemetlen.

Meg a vizsgálataid. Kapásból megtudod mondani, mikor voltál utoljára tükrözésen?

Nincs jelen

 

#12 2015-06-07 17:50

maKACS
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn Assistant alkalmazás tõlem - próbáljátok ki

Qpak, az a toilet visit úgy teljesen jó, abból már tényleg lehet következtetéseket is levonni. Annak pedig igenis nagy jelentõsége van, hogy az adatokból hamarabb látni változást, mint ahogy éreznénk is és tudatosulna. Mondom, nekem legutóbb ezzel egészen biztos, hogy egy kórházig tartó gödröt sikerült megúsznom, mert a grafikon alapján hamarabb reagáltunk, mint egyébként reagáltam volna érzésre.

leber, /me szintén végzett programozó 1994 óta, de nyilván nem ez a lényeg. Csak tippeket próbálok adni, kíváncsiságból elõkapirgálom a régi Droidos telefont egy próba erejéig, hogy ne csak a képernyõképek és elmondás alapján alkothassak véleményt.

Szerkesztette: maKACS (2015-06-07 18:26)

Nincs jelen

 

#13 2015-06-07 18:32

maKACS
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn Assistant alkalmazás tõlem - próbáljátok ki

Az IBD Record vagy az IBD Tracker, amit használsz QpaK?

Szerkesztette: maKACS (2015-06-07 18:33)

Nincs jelen

 

#14 2015-06-07 19:42

QpaK
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn Assistant alkalmazás tõlem - próbáljátok ki

Hát azt nem gondoltam volna, hogy így csírájában el lehet fojtani. És mit kaptál amivel eltudtad kerülni a kórházat?

A Record az ( http://www.windowsphone.com/en-us/store … 5eb4da0bd2 ), de amit leber csinál jobbnak tûnik. Fõleg a gyógyszer és a vérkép rögzítése - leginkább ezt használnám, mert sosem szoktam számon tartani mibõl mennyi van. Inkább felhalmozok egy készletet, csak legyen. (Ellenben pár napja nincs mindenbõl, de van amibõl meg túl sok. :D )

Szerkesztette: QpaK (2015-06-07 19:56)

Nincs jelen

 

#15 2015-06-08 01:10

maKACS
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn Assistant alkalmazás tõlem - próbáljátok ki

Sikerült, mert érzésre még úgy gondoltam, hogy bogyó adag emeléssel, tápszerrel és pihivel ki tudok lábalni, miközben stagnáló szar állapotot érzékeltem, viszont a görbe kijózanítóan egyértelmûen romlást jelzett. Ezért vágtam bele a kísérleti biológiaiba, az fordította meg a tendenciát. Amit szintén elõbb láttam a görbén, mint úgy is éreztem.

Nincs jelen

 

#16 2015-06-08 08:45

maKACS
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn Assistant alkalmazás tõlem - próbáljátok ki

Igen, az IBD Recordhoz képest a leberé több dolgot tartalmaz, teljesebb a képernyõképek alapján is.

Nincs jelen

 

#17 2015-06-12 10:00

QpaK
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn Assistant alkalmazás tõlem - próbáljátok ki

maKACS/leber kipróbáltam az ibd tracker-t is. Nagyon kevés beállítási lehetõség van. Ott minden a székletre korlátozódik és azt is csak 4-es skálán lehet értékelni. Egész értékeket tudsz csak megadni 3,5-öt vagy 3,8-at pl nem. Így a betegség finomabb ingadozásait nem lehet rajta követni. Ráadásul annyira a székletre korlátozódik, hogy az eredmény is torz lesz. Ha pl valamikor a közérzeted rossz de nincs hasmenésed, akkor azt jobb napnak ítéli meg, hiába tudod, hogy szarul vagy. Míg rossz napnak hozza ki azt is, amikor csak plusz kétszer fordulsz, de egyébként kutya bajod.

A record ehhez képest lényegesen jobb, mert itt van egy közérzeti skála is, és a székletet is részletesebben lehet állítani. Egyébként a hasonló programokkal (mint itt is) az a bajom, hogy kevés tünetet lehet beállítani. Jó lenne feltüntetni egyéb fájdalmakat. (izület, hát, derék... ) A jegyzetelés szintén hasznos lehet, ha valami újat tapasztalsz. Illetve, ha a gyógyszereket is kijelezné a grafikon. Nem mindegy, hogy a betegség vagy mellékhatás miatt vagy fáradékonyabb/émelyegsz.

A képek alapján tetszik a programod leber, szívesen kipróbálnám. Külön jó pont, hogy magyar! Ha majd egyszer kedvet kapsz windows-ra is megcsinálni... :) Bár érthetõ ha nem, mert jóval kevesebb user van ott.

Szerkesztette: QpaK (2015-06-12 10:19)

Nincs jelen

 

#18 2015-06-12 10:46

leber
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn Assistant alkalmazás tõlem - próbáljátok ki

Szia QpaK!

Igen, én is erre jutottam mire te.

Az én alkalmazásom nem a székletre korlátozódik. Az enyémben nincsen semmi nagyon túlmisztifikálva. Pontosan tudom Crohn betegként, hogy mire van szükségem, bár ez nem jelenti azt, hogy másnak is elegendõ ez.

Az én programomban kicsit szabadabbak a dolgok. Például most makacs kérésére belefejlesztettem, hogy egy napra több tünetet lehessen rögzíteni és azokat külön kezelni (eddig egy mezõben volt egy napra), de szabadon te kezeled mit írsz be tünetként. Adsz neki egy osztályozást, hogy mennyi volt az állapotod az adott idõpontban, amikor a tünetet rögzítetted és kész.

Bármit írhatsz be, de legközelebb egy listával segíti a program a begépelést pl. nem kell mindent 10-szer begépelni, ha legközelebb is annyit írsz csak, hogy vízes széklet. Ugyanígy tesz a doktornál, helyeknél stb...

A vérvételt még egy másik programban sem láttam, pedig az egyik legfontosabb dolog szerintem, bár ezzel lehet mások nem értenek egyet.  A vérbõl sok minden kiderül. Oly annyira, hogy már kifejlesztés alatt van egy módszer, ami a tükrözést is kifogja váltani talán és vérbõl megy.

A programot úgy írtam meg, hogy a véreredmény sorai is bõvíthetõek lehetnének akár 1 menüpontból, bár arra még nincs menüpont, most egy bõvített labor van beletáplálva és azon értékek tölthetõk benne.  Aki ki sem akarja tölteni, az csak lefényképezi a leletét és elmenti üresen a virtuális leletet képekkel.

A gyógyszerezés is fontos. Itt megint csak szabadon lehet használni a menüpontot. Ha van otthon mondjuk 2 doboz Immuranod, akkor egyiket beviszed, megadod a tabletták számát és azt, hogy mennyit szedsz. Ha kitöltöt a felbontás idejét, akkor a program ki is számolja, hogy kb. mikor fogy el a gyógyszer majd rendes szedés mellett.
Ha nem adod meg, akkor nem számolja ki, de mondjuk látod, hogy még van 1 dobozzal. Ha nem adsz meg kibontás dátumot, az olyan, mintha csak lenne 1 doboz otthon. Jó tudni.

A viszgálati idõpontok is szabadon kezelhetõk, bármit beírhatsz. De jó azt tudni egy gombnyomással, hogy x idõpontban voltam utoljára tükrözésen, és y idõpontban vérvételen.

Az étkezésnél szintén. Reggel,délben , este mit ettél.

Összesen nem mutatok még diagramot étkezésrõl és a tünetekrõl egyben, de egyszerûen kikövetkeztethetõ. Ha látod, hogy a tüneteid egyre gyakoribbak és egyre súlyosabbak , összevetheted elõzõ napi étrendeiddel.

Szerintem jó program. Kicsit más megközelítés, mint a többi, de ez a betegség mindennapi adminisztrálására van, nem pedig arra, hogy kiszámoljon helyetted dolgokat és megmondja, hogy miért vagy beteg.

Szerkesztette: leber (2015-06-12 10:50)

Nincs jelen

 

#19 2015-06-12 10:48

leber
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn Assistant alkalmazás tõlem - próbáljátok ki

Ma elvileg kiküldtem 1-1 emailt a fórum tagjainak (lehet ezért dádát kapok), de más módját nem látom annak, hogy rátaláljanak programomra, fõleg, hogy a szabályzatot is sérti a reklámozás, már talán ez a topik is bezárásra fog egyszer kerülni. De remélem nem :) Ezúton is köszönöm, hogy eddig nem zárták be!

Ja Qpak ->Egyelõre maradok android platformon, mert itt van a legtöbb user (talán iOs még ami jó lenne - cska nincs iphoneom), csak az a gond, hogy ezt sem nagyon veszik.
Sajnálják rá az emberek a 450 Ft-ot amibõl 250 Ft-ot kap a fejlesztõ. Bár még nem volt módom reklámozni nagyon, mert a fórumokon meg bannt kap az ember.

Szerkesztette: leber (2015-06-12 10:51)

Nincs jelen

 

#20 2015-06-12 15:13

QpaK
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn Assistant alkalmazás tõlem - próbáljátok ki

Még ez lehet esetleg alternatíva windows-ra. http://www.windowsphone.com/en-gb/store … 2d5bd324d8

Van belõle Crohn, meg ibs is. Ötletes, hogy megjósolja mitõl rosszabbodhat.

A tied is hasonló? Ebben is lehet tárolni a gyógyszereket/mellékhatást, vérképet, illetve van beépített kajanapló is.

Egyedül az ára miatt nem vettem még meg. :( 1600 Ft azért elég borsos!)

A másik gond, hogy egy épkézláb user review-t sem találok, pedig hajlok a vásárlás felé. Itt is mindent lehetne tárolni és nem kéne egy köteg papírral orvoshoz járni.

Szerkesztette: QpaK (2015-06-12 15:44)

Nincs jelen

 

#21 2015-06-12 22:44

maKACS
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn Assistant alkalmazás tõlem - próbáljátok ki

Részemrõl még mindig a GI Monitor a nyerõ.

Egyrészt elérhetõ iOS, Android és webes felületrõl is. Utóbbi azért érdekes, mert ezzel Windows Phone alól is elérhetõ (kicsit így nehézkesebb ugyan), másrészt amikor inkább csak informálódnék a tendenciámról, akkor nagy képernyõn egészen más a dolog.

Másrészt a székletrõl 3 paramétert rögzít (állag, vér, sürgõsség), hozzá rögzíthetõ fájdalom szint és hogy alvásból ébresztett-e fel.

Ezen felül lehet stresszt, fájdalmat, kaját, testsúlyt és egyedileg felvitt  tüneteket naplózni. Alap szinten a gyógyszerek is rögzíthetõek, szedés kezdetével és dózissal. Elfelejtett adag is naplózható.
Beállításként meg lehet adni egyedileg, hogy számomra mennyi a napi kimenetelek normális száma, és ezt figyelembe véve kalkulál a számított életminõség görbénél.

Számomra a két program tudásának ötvözése tûnne praktikusnak. A vérkép rögzítése például jó ötlet, de azt egy kép mappával is meg lehet oldani akár a felhõben. Az értékek külön bevitele, felrögzítése nem lehet egy leányálom telefonon, ez nekem megint csak webes felületért kiált. Igazán értelme viszont akkor lenne, ha a már felvitt adatokból szintén lehet tendenciákat vizsgálni grafikonon. (Például gyógyszeres kezelés elkezdésekor heti-kétheti kontrollok eredménye grafikonon szépen mutathatja a lényeges paraméter(ek) változását. Mondjuk egy Imuran kezelés esetében a fehérvérsejt szám alakulása.)
Ennek nyomait látom a képernyõképeken, hogy tud elõzõ értékhez viszonyítani. De itt például a listából kiválasztás, megtekintés, vissza gomb megoldás helyett/mellett simán el tudnék képzelni egy egyszerû lapozást az egyes vizsgálatok eredményei között (akár gesztusvezérléssel akár gombbal), így rátapadva egy lényeges paraméterre könnyen látszik a változás.

Szerkesztette: maKACS (2015-06-12 22:53)

Nincs jelen

 

#22 2015-06-13 09:14

leber
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn Assistant alkalmazás tõlem - próbáljátok ki

Vérképhez azért lehet képet csatolni, 2 kattintás és el van rakva a leleted...

Már megvásárolták a programom és pl. most igényként kérték, hogy a véreredményen lehessen kedvencet megadni és csak azt mutatni, ne az összes sort. Tetszik a vásárlónak a program.
Én is a tegnapi véreredményem berögzítettem és jó egybõl látni a +os és -os értékeket. Stb...

Belekerül ma a figyelmeztetés funkció is, ha közeledik a gyógyszer elfogyás napja, meg pl. a vizsgálati nap.
Az étkezést pedig megint csak átrakom óra/perces megoldásra és egy napra tetszõleges számút lehet majd rögzíteni.

Amúgy a véreredménybe az értékek berögzítése kb 1 perc volt nekem. Mivel érték beüt, tovább gomb, beüt, tovább gomb. Hamar végigér az ember. És jó tudni, hogy itt van minden egy helyen.

Szerkesztette: leber (2015-06-13 09:14)

Nincs jelen

 

#23 2015-06-13 19:55

leber
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn Assistant alkalmazás tõlem - próbáljátok ki

Ma lefejlesztettem az új funkciókat.:

- Tetszõleges számú étkezés egy napra
- Vérvétel sorok kedvencnek jelölése + egy funkció, amivel csak a kedvenc sorok jelennek meg

Ezeket felhasználói igények alapján fejlesztettem, de hasznosnak véltem õket én is.

Pár óra és kint lesz élesben.

Szerkesztette: leber (2015-06-13 19:55)

Nincs jelen

 

#24 2015-06-13 21:47

maKACS
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn Assistant alkalmazás tõlem - próbáljátok ki

Mármint cég vagy szervezet megvette a programot és együtt fejlesztitek tovább az õ finanszírozásukkal, vagy a Play Storeban lett vevõ?

Csak mert a GI Monitor is így indult, egyéni fejlesztésként, majd egy szervezet mögé állt a srácnak és finanszírozzák. Mondjuk elõtte is ingyenes volt.

Nincs jelen

 

#25 2015-06-15 10:17

marcsi0727
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn Assistant alkalmazás tõlem - próbáljátok ki

leber
PC-re mikor fejleszted ki?

Nincs jelen

 

#26 2016-05-19 11:53

leber
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn Assistant alkalmazás tõlem - próbáljátok ki

Közben a felhasználók visszajelzései alapján több hasznos funkcióval bõvült a program, amirõl bõvebben itt lehet olvasni: https://play.google.com/store/apps/deta … nassistant

Nincs jelen

 

#27 2016-05-19 11:54

leber
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn Assistant alkalmazás tõlem - próbáljátok ki

PC-re nem lesz kifejlesztve, ez direkt mobil alkalmazás, ami bárhol naprakész információt nyújt.

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB