#1251 2013-07-26 22:16

én
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Sipoly, tályog...

Richard, rossz hírem van. Ha a váladák barna azaz székletszínû, az sajnos béltartalom lehet. Én is így jártam. Volt egy hatalmas tályogom, amit kiszedtek, de pár hónapra rá még mindig váladékozott a hasi sebem. aztán már nem genny, hanem barna váladék jött, egyre többször. Viszont én is tök jól voltam, se láz, a vérképem normál, híztam is. A Ct ki fogja mutatni, ha gond van. Nekem is nyitott volt a hasam, nem varrtak, próbálták betadinnal tisztítani. Szóval mindent végig jártam. Sajnos viszont a tályogom kilyukasztotta a belet és muszáj volt mûteni, rezekció, stoppolás, volt minden. Ezt a mûtétemet szintén Lestár tanár úr csinálta. Én nem mondom, hogy neked biztosan ugyanez lesz, de ki tudja. Drukkolok, hogy el tudd kerülni az újabb mûtétet.

Nincs jelen

 

#1252 2013-07-28 11:24

Richard
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Sipoly, tályog...

Kedves "én"!

Köszi, ugyanaz van velem, mint veled, többnyire. Nekem a korábbi mûtét helyén kitapadt a vékonybél a hasfalhoz. Mivel már vágtak hosszában, így a köldököm vonalában van egy sérvem. A sipoly tehát, a kisebb ellenállás irányába menve, kifelé tört magának utat (és szerencsére nem befelé), arra amerre a sérv miatt izom nem gátolta a haladását.

Készítettek egy fistulográfiát, ami kimutatta, hogy a perforáción túl 20 cm hosszan gyulladt, szûkült a bél. Ezt akarják szeptemberben kivágni.

Elmentem egy dokihoz a Lajos utcába. Magánrendelõ, többféle orvosi profillal. Õt választottam: http://balaicza.hu/.
Gyógyszer nélkül gyógyít. A 20 ezer forintos vizsgálat során felírt teát, olajokat, stb. (akit érdekel bõvebben, annak szívesen felsorolom). Ki akarja küldeni a székletmintámat Németországba, ami további 60 ezer forint körüli vizsgálat lesz. Úgy mentem el hozzá (a malacperselyemet feltörve), hogy közöltem, nem akarok mûtétet. Olyan 10%-ra saccolják, hogy bezáródik magától a lyuk. Mindenesetre, azt az életmódot és táplálkozást, amit õ javallt, már egy jó 4 hónapja folytatom. Újat tehát csak olyan 30%-ban hallottam tõle. Nem tudom, hogy ez megér-e majd ennyi pénzt, meglátjuk. Az mindenesetre furcsa volt, hogy belgyógyász létére a fistulámat meg sem nézte...

(@moderátorok, a hozzászólásban szereplõ link információ, nem reklám.)

Nincs jelen

 

#1253 2013-08-12 14:33

mendi63
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Sipoly, tályog...

Kedves Richard! Megkérhetnélek, hogy kicsit bõvebben írnál nekünk az életmódról, táplálkozásról amit a doki javallt. Kíváncsi lennék arra a 30%-ra hátha még mi sem hallottuk. Köszi.

Nincs jelen

 

#1254 2013-08-12 16:29

clió
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Sipoly, tályog...

Kedves Ricsi!

Biztos vagyok benne, hogy felesleges pénzkidobás a székletvizsgálat. Több mint 30 éve vannak  hasfali sipolyaim.
Tapasztalatom szerint - ez velem történt meg - kb. fél év kellett, hogy a barna színû váladékból széklet lett, e közben 2 fisztulográfiát is csináltak, mindkettõ negatív lett.
Leírásod alapján hasfali kitapadásod van, elõtte a bél 20 cm hosszan beszûkült, és valószínûleg ezen a tájékon lehet a sipoly gyökere is. A szûkület mindíg tartós gyulladás eredménye, a bél így reagál. Ha már nagyfokú a szükület  , a tiéd az - kialakul a sipoly, amibõl - ilyen esetben - elõbb-utóbb széklet jön. Ezt csak és kizárólag mûtéttel lehet rendbe hozni, aki mást állít, ne hidd el. Pláne ne egy belgyógyásznak, bármennyire híres és elismert alternatív módszereket is alkalmazó orvosról van szó. 
Minél késõbb kerül sor a mûtétre, annál biztosabb, hogy elõbb utóbb bélelzáródás lesz a vége. Ezt ne kockáztasd meg, nagyon szar dolog, és ilyen esetben csak sürgõs mûtétet tudnak végezni, aminek az eredményessége sokkal rosszabb, mintha u.n. elektív, vagyis megelõzõ mûtétre kerül sor, elõre tervezetten.
Ragaszkodj hozzá, hogy a Lestár mûtsön, a tiéd a bonyolultabb esetek közé tartozik, ezt leginkább õ tudja a legjobban megoperálni, õ a legtapasztaltabb sebész Crohnban az országban. 

Drukkolok Neked:
Clió

Nincs jelen

 

#1255 2013-08-14 23:09

Timi1313
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Sipoly, tályog...

Sziasztok.
Én azt szeretném megkérdezni, attól akinek már volt sipolya hogy neki is nagyon lassan gyógyul? Nekem végbél sipolyom lett tályog után, ahogy ezt már leírtam és januárban mûtöttek meg de azóta nem nagyon akar gyógyulni. Nektek mennyi idõ volt a teljes gyógyulás? A válaszokat elõre köszönöm :)

Nincs jelen

 

#1256 2013-08-15 09:46

clió
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Sipoly, tályog...

Kedves Timi!

Most nincs idõm utánaolvasni az elõzményeidnek, ezért csak általánosságban tudok válaszolni.
Ha a sipollyal szövõdött tályogodat a Crohn-betegség aktivitása okozta, akkor a gyógyulását csak a remisszióba (nyugalmba) jutásától remélheted. A teljes gyógyulás ideje tehát alapvetõen attól függ, hogy milyen hamar nyugszik meg a gyulladás. Ez egyénenként más és más lehet.
Nem tudom, milyen gyógyszereket szedsz, azt sem tudom, hogy a crohod csak a végbélre korlátozódik vagy érinti a vastagbelet/vékonybelet is. Ha az utóbbi, akkor esetleg szûkület lehet valamelyik bélszakaszon. Ebben az esetben a szûkületet kell elõbb megszüntetni, az aktivitást remisszióba vinni és csak utána zárul a végbélsipoly.
Mivel január óta 8 hónap telt el, én az utóbbira gyanakszom, ugyan is a nem a Crohn-nal kapcsolatos tályog és annak feltárását követõ sipoly gyógyulása egy-két hónapon belül megtörténik, de olyanról is tudok, ami egy évet vett igénybe.
Nem vagyok orvos, csak tályog-sipoly- szûkület problémával küzdök 30 éve, így sok tapasztalatom van a témában.

Ne keseredj el, iízzál a legjobb variációban, és akkor - állítják a pozitiv gondolkodás hívei - az fog bekövetkezni.
Üdv:
Clió

Nincs jelen

 

#1257 2013-08-15 14:56

Timi1313
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Sipoly, tályog...

Köszönöm a válaszodat. Úgy tudom (legalábbis az orvosom szerint) nem érinti a vastagbelet/ vékonybelet. Annyit mondott, hogy nagy volt a tályogom és ezáltal a sipoly is nagyon magasra húzódik. Jövõhéten megyek vissza kontrollra és remélhetõleg csomózásra akkor már utána kérdezek, hogy most akkor ez normális vagy keressek valami komolyabb orvost aki erre van szakosodva. Eléggé megnehezíti az életemet ez a sipolyos dolog. :(

Nincs jelen

 

#1258 2013-08-21 12:43

Mesi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Sipoly, tályog...

Sziasztok! Új vagyok itt, de nagyon örülök hogy megtaláltam ezt az oldalt.2009 õszén derült ki hogy Crohn beteg vagyok. Tükrözés után kaptam Pentasa gyógyszert, 3x1 et kell szednem. Azután megjelent kb fél év múlva egy tályog a fenekemen, amit feltártak, a helyén kialakult egy sipoly. Majd tavaly augusztusban (28 hetes terhesen) ismét jött egy tályog a végbélen, amit megint megmûtöttek, amibõl szintén visszamaradt sipoly. Mai nap megyek sebészetre újra a dokimhoz, ugyanis újabb tályog van a végbél és hüvely között. Borzasztóan félek, mert tudom mennyire fájdalmas idõszak következik, nyitott seb kezelés stb. A sipoly mûtétnél csak a csomózásos megoldás lehetséges? Nincs valami más"kellemesebb" megoldás? Itt van egy 9 hónapos gyermekem, én felszeretném nevelni, de igy hogy jelenleg is az ágyban fekszem, mert ülni nem bírok, elég kemény.Játszana, ugrándozna, én meg nem bírok, elég könnyfakasztó. Remélem hamar túl leszek rajta, nem akarom ambulánsan a mûtétet, elég rossz tapasztalatom van róla, inkább altatásban ha lehet!Kérlek segítsetek hogy mit lehetne tenni, hogy ez ne alakuljon ki újra és újra! Elõre is köszönöm..szép napot mindenkinek!!!

Nincs jelen

 

#1259 2013-09-06 21:53

eszti87
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Sipoly, tályog...

Sziasztok! Új klubtag vagyok. Leírnám az én esetem és szeretném a véleményeteket kérni,hogy mi lehet ez merre induljak? kb 1éve kezdõdött, és olvastam az elõzõ hozzászólásokban,h.többen kb.1évre vezetik vissza a kialakulást. Nekem puffadással indult, elég stresszes idõszakom volt, nem is foglalkoztam nagyon vele, de aztán csak nem múlt a puffadás, amibõl hasfájás lett, gyengeség, görcsök, hasmenések. Háziorvos megnyugtatott biztosan vírus, elmúlik. Nem múlt, visszamentem ekkor arra kezdtem gyanakodni,h.valamilyen allergia, mert megfigyeltem h. Pl.tej fogyasztás után azonnal rohannom kellett a mellékhelyiségbe, doki szerint is térjek át a laktózmentes termékekre...jobb lett, sõt nem is volt tünet hónapokig, aztán ismét elõjött a tejtõl(laktózmentestõl), és mástól is már,majd lassan szinte minden étkezés után hasmars, és váladék ürült. Közben új munkahely, nem mertem elmenni betegre..aztán csomó keletkezett, a doki erre azt mondta tuti aranyér arra is kezelt. Természetesen nem hatott. Közben látta nõgyógyász aki azt mondta menjek sebészhez, de készüljek fel h. Nem 1-2 napról lesz szó. Gyulladásom van nõgyógyászatilag is, várom még a többi eredményt ott. Jelenleg itt tartok: lett 1csomóm a fenekemen,amibõl duzzanat, ami egyre nõtt, ülés állás fájdalmas, tapintásra érzékeny vörös lett,majd lilult, aztán kifakadt, 1hete váladékozik, fertõtlenítem,kötözöm, kenem körömviragkrémmel, forró zuhany nekem nagyon jó rá, szerintem a diófalevél fõzet ülõfürdõ és a forró zuhany nyitotta meg amúgy. Ma reggel pedig felkelés után tiszta élénkpiros vér folyt ki belõle sugárban, majd elállt. Azóta nem vérzik ugyanúgy kis váladék van. Ez mi lehetett? Azt hittem menstruáció elsõnek, de nem, mert sokkal több volt és utána tudatosult a dolog, hogy honnan is jön... A vérképemen a süllyedésem nagyon rossz lett. A hasmenések most is vannak és a széklettel váladék ürül mindig néha kis vér is megjelenik. Most végre rászántam magam,hogy elmegyek szakorvoshoz, merre induljak? Gasztro vagy sebészet? Nagyon köszönöm elõre is a segítséget!

Nincs jelen

 

#1260 2013-09-07 07:20

martika
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Sipoly, tályog...

Szia Eszti!

Hmm..hát ha már ilyen szépen kifakadt én egybõl a sebészetre mennék; gondolom jól megnéznének és kitisztítják; ugyanakkor elmennék gasztróshoz is - azok miatt amit a hsz elején írtál.

Nincs jelen

 

#1261 2013-09-08 19:30

clió
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Sipoly, tályog...

Szia!

Én pont fordítva járnék el: mivel kifakadt, jelenleg nincs sebészeti teendõ. Szerintem IBD-s vagy (magas süllyedés, végbéltályog, ami az ülõfúrdõ hatására kifakadt, puffadás, hasmenés, stb). A tályog után - ami elég nehezen szokott  begyógyulni - sokszor sipoly alaku ki, ez Crohn-betegségre utal.Akkor pedig a helyes lépés, hogy egy jó gasztróst keres fel (ha megírod, hol, melyik régióban laksz, lehet, hogy tudok is ajánlani). Ugyanis a tályog/sipoly addig ronem gyógyul be, míg az alapbetegség nem jut nyugalmi állapotba. Ha olyan sebészhez kerülsz, aki életében látott még 
crohn-beteget, félõ, hogy - ha nem gyógyul be  a tályog kb. 2 hónap alatt - a szikéhez nyúl....

Remélem, segítettem, bár nem irigyellek, két ellentétes vélemény, de döntened Neked kell, kinek a javaslatát fogadod meg.

Üdv:

Clió

Nincs jelen

 

#1262 2013-09-10 05:54

telapo
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Sipoly, tályog...

Üdvözlök mindenkit!

Szeretném segítségeteket kérni.
Múlthéten mûtöttek sipollyal , másodjára .
Most már vágtak és gumiztak.
Azt szeretném megtudni hogy normális e hogy éjszakákon át nem tudok aludni.
A húzódástól . és a fájdalomtól?
Hiába szedek be Cataflánt, nem ér semmit.
Szeretnék már egy jót aludni.
Köszönöm válaszotokat.

Nincs jelen

 

#1263 2013-09-10 07:36

Zsoltiihh
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Sipoly, tályog...

Szia telapo!
Normális dolog ez.Én az idõjárás  változást  is megérzem pedig  márciusban mûtöttek.Sajog a hátsóm helye.
Tramadolt írtak nekem azelõtt de az se sokat használt.
Az alvás még  most is  zavaros.

Nincs jelen

 

#1264 2013-09-18 13:52

Anita15
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Sipoly, tályog...

sziasztok,
akik ide írtok, bizonyára érintettek vagytok sipoly/tályog ügyben. Kérdésem lenne hozzátok. Mirõl ismerni meg a kezdõdõ sipolyt, vagy tályogot, mert olvasgattam a neten utána, de igazából nem vagyok elõrébb...egy hete kb. hogy diszkomfortos az altájékom, néha szurkál, bököd, nem fáj, nem vérzik, nem váladékozik. Néztem tükörrel, amennyire látszik, /inkább a gát felé érzem jobban/, de nem látni semmit, illetve ha õszinte akarok lenni, egy kis ici-pici kitüremkedés közvetlenül a nyílás mellett. Olyan berepedés érzés...bocsi... állandóan érzem ezt, egész nap, wc-zéskor nem fáj, nincs vele gond. Kicsit idegesít már a dolog, nem tudom mi lehet, aranyér kenõccsel, cickafark krémmel kenegetem, eddig kevés sikerrel.

Nincs jelen

 

#1265 2013-12-06 16:51

Timi1313
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Sipoly, tályog...

Sziasztok!
Már leírtam a történetemet és ugye írtam, hogy nem nagyon akar gyógyulni ez a végbél sipoly már január óta. Most úgy áll a helyzet, hogy valószínû újabb mûtétre van szükség mert a legelsõ mûtétem sebénél ismét töltõdik fel váladékkal. Járt már valaki így, hogy még meg sem gyógyult az elõzõ sipoly és már megint mûtétre van szükség?! Nem tudom, hogy keressek-e másik orvost vagy ez elõfordulhat...már nagyon tanácstalan vagyok és már eléggé el vagyok keseredve mert már több mint 1 éve szenvedek. Köszönöm a válaszokat.

Nincs jelen

 

#1266 2013-12-06 17:10

Marthuska
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Sipoly, tályog...

Szia Timi 1313!
Sajnos tanácsot nem nagyon tudok adni ez ügyben, de elõfordulhat bizony! Akiknek van, elég sokat szenvednek vele, és a mûtét sem hoz mindig végleges megoldást.
Bízom benne, hogy az ebben tapasztaltak hamarosan írnak Neked, és tudnak hasznos tanáccsal szolgálni!

Szerkesztette: Marthuska (2013-12-06 17:51)

Nincs jelen

 

#1267 2013-12-07 11:24

én
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Sipoly, tályog...

Sajnos a sipoly-tályog ügylet, eléggé nehézkes, fõleg ha a végbélnél van, ott nehezen gyógyul nagyon. De talán a biológiai kezelés egy kicsit tud segíteni.

Nincs jelen

 

#1268 2013-12-16 13:33

Timi1313
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Sipoly, tályog...

Köszönöm a válaszokat :) Reméljük alakulni fog mert már eléggé nehezen bírom.. :)

Nincs jelen

 

#1269 2014-01-10 17:36

csinszka88
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Sipoly, tályog...

Sziasztok! Én új vagyok itt és szeretnék errõl a betegségrõl minél többet megtudni!Nálam egy hónapja diagnosztizálták a crohn betegséget ,de nagyon nagy utat jártam be mire kiderült.Minden egy végbél tályoggal kezdõdött,amit egy sebész aranyérnek hitt több ,mint egy éven keresztül.Aztán a rengeteg hasmenés és nyálkás széklet miatt borzalmas fájdalmaim voltak.Újra elmentem hozzá ,kiderült ,hogy végbél tályog.Felnyitotta ,kitisztította.Nem gyógyult meg sipoly lett belõle.Persze állandó hasmenés,fájdalom.Aztán jó pénzért megmûtötte a sipolyomat és 3 hónap alatt meggyógyultam,azt hittem.Nem voltam gyógyult csak tünetmentes egy ideig,egészen 2 hónapig.Aztán megint hasmenés és végbél fájdalom.Sok kínlódás után lett egy jó dokim aki beutalt a gasztroenterológiára.Vastagbél tükrözés ,ct.Crohn beteg vagyok és még csak 25.Most szedek gyógyszert és várok a szövettanra.(xalazin).Most jól vagyok.Nincs hasmenés és sipolyok .Nem fogytam,bár nincs sok étvágyam.Remélem tudtam segíteni valakinek ezzel a történettel és bármi kérdés van ,szívesen válaszolok üdv mindenkinek

Nincs jelen

 

#1270 2014-01-10 22:25

Frozina
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Sipoly, tályog...

Szia Csinszka! Üdvözlünk a fórumon! Jó, hogy megtaláltál bennünket. Ismerkedj a fórum felépítésével, olvasd vissza a témákat, rengeteget tanulsz belõle. Eleinte lehet, hogy ijesztõnek fognak tûnni a hozzászólások, de majd rájössz, hogy a nálad rosszabb helyzetben lévõ sorstársak is dolgoznak, tanulnak, gyereket nevelnek, szóval próbálnak együtt élni a betegséggel. Ha pedig aktivizálódik a crohn, akkor tanácsokkal  és sok-sok biztatással is ellátjuk egymást.  Bár az utóbbi egy-két éve nem olyan pörgõs a fórum, ennek oka gondolom, hogy sokan a FB-ra pártoltak. Ha kedved van, csatlakozz a FB crohn-colitis baráti körhöz is.
Sajnos erre a betegségre jellemzõ, hogy általában nagyon sokára állítják fel a diagnózist. A Te esetedben is eltelt már 1 év. De lényeg, hogy tudod már mi a baj és megkezdték a kezelés!

Nincs jelen

 

#1271 2014-01-11 13:20

csinszka88
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Sipoly, tályog...

Kedves Frozina!Köszönöm a választ!A betegségemmel én is próbálok együtt élni és szeretnék babát is meg minden.Mint mondtam most tünetmentes vagyok és vidám.Nagyon jó a dokim és nagyon jó családom van akik mindenben támogatnak.Folyamatosan olvasgatom a fórumot valóban vannak ijesztõ történetek ,de nagyon tanulságosak .Még egyszer  köszönöm

Nincs jelen

 

#1272 2014-02-08 21:54

danakapitany
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Sipoly, tályog...

Tiszteletem az uraknak és hölgyeknek
Nagyon rég nem jártam itt (hál istennek )2000-ben diagnosztizáltak a János kórházban hosszas kínzás után végbélsipolyt és pont szilveszter napján egy hentes megmûtött....ezek után a honvéd körház több pontján 7 éven át amikor éppen begyulladt és lázam meg olyan fájdalmaim voltak amit senkinek sem kívánok rendszeresen  felvágták és ki tisztogatták hol hipp-hopp érzéstelenítés nélkül ,hol 1-1 napra befektetve...és csak rosszabb és rosszabb lett az egész 20 évesen  gézlap + miegymás ....és nincs megoldás a 21sz ilyen primitív módszerekkel GYÓGYÍTJÁK az embereket ez hihetetlen...végül a honvéd kórházban egy lelkes sebész (nem nevezem meg de megérdemelné) eltávolított az záróizomból egy kis darabot és szerinte megoldotta a problémát..hát nem ,kitalálta mikrosipolyok sokasága okozza ezt ...ekkorra olyan lelki állapotba kerültem már ,hogy amikor mentem a kórházba kocsival a parkolónál úgy nekimentem a járda padkának,hogy mindkét kerekem azonnal kidurrant...2007 -ben 7 év gyötrelem után a feleségem jóvoltából bekerültem a Rókus kórházba ahol Göböl doktor jóvoltából Lestár taná rúr kezei alá kerültem:igencsak csodálkozva nézték az elburjánzott megkínzott farpofám de megcsinálták a sipolyt SZAKSZERÛEN elkötötte és a másik résznél az elhalt fedõréteget kivágta kb egy 200ft rész csak hús és erek (elégették) amikor megláttam volt ám rémület ,de igazuk lett és szépen behegedt és azóta újra 100%-os életet tudok élni hála nekik,örök hálám és köszönetem!Hogy miért írtam most ezt ide le :mindig van remény DE el kell menni az orvos ha kell többhöz is  és csak kiegészítéskén alkalmazni a természetgyógyászati eljárásokat ,mert az önnmagában vajmi kevés...és ha halogatod garantáltan csak rosszabb és rosszabb lesz....Üdvözlettel gyógyult sorstársatok :d

Nincs jelen

 

#1273 2014-02-17 06:17

Jano76
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Sipoly, tályog...

Sziasztok!
Teljesen új vagyok itt. Az én kálváriám kb. 2 hete kezdõdött. A végbélnyílásomtól olyan 1-2 centire lett egy tályog. Azt tudni kell, hogy ciklikus neutropenia nevû alapbetegségem van, ami azt jelenti, hogy idõnként nincs immunrendszerem, így bármilyen fertõzés egybõl ledönt. Szóval a tályogom elõször ambulánsan megnyitották, de patakban folyt a genny belõle. Ezért 2 nap múlva kerestem egy sebészt itt Miskolcon, aki kedden be is vágott a kórházba. Még aznap megoperáltak, feltárták a teljes tályogot, kipucolták és azóta is cserélik benne a gézt. Ma engednek haza, kaptam 4 napig széles spektrumú antibiotikumokat. A fõorvos azt mondja, szépen gyógyulok. Nekem nem volt szorulásom, hasi fájdalmam sosem, nem volt véres a székletem... Azt szeretném tudni, hogy ebbõl mekkora sanszom van sipolyra és azt azonnal érdemes-e mûttetnem. Fõleg így, hogy nekem a gyulladás nagyon gyorsan terjed a betegségem miatt. Lézeres mûtétet érdemes csinálni, vagy a hagyományos módszer a jobb? Júniusban mennénk nyaralni, de így hogy merjek?

Nincs jelen

 

#1274 2014-02-17 17:02

csinszka88
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Sipoly, tályog...

Kedves Jano76 ! A véleményem szerint sajnos a legtöbb tályogból sipoly lesz! A seb nem tud összegyógyulni rendesen és kialakul egy rendellenes járat ,amit a váladék alakít ki magának vagy a külvilág felé (szerintem ez a jobbik eset) vagy befelé a gyomrodba ill.máshova a testeden belül.Mindenképp rendszeresen vizsgáltasd meg orvossal ,proktológussal nehogy nagyobb baj legyen és ha van rá mód mütesd meg ,egy magándokinál.Persze itt még nem áll meg a dolog mert rengeteg idõ több hónap míg meggyógyul és folyamatos karbantartás(sebtisztítás) mire meggyógyul,de megéri.Nekem lézerrel kimûtötték én erre szavazok!Remélem tudtam segíteni :)

Nincs jelen

 

#1275 2014-02-18 10:50

Jano76
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Sipoly, tályog...

Köszi szépen!
Te hol mûttetted? Én most még itthon vagyok, járok kötéscserére, folyamatosan nézi a sebész. Van polarizált lámpám, azzal is kezelem napi 3 alkalommal, ártani nem árt. A székletem teljesen normális. Nekem azt mondta a doki, hogy reggel, este és wc után minden alkalommal betadinos felforralt, majd lehûtött vízzel alaposan mossam le. Nagyon jó lenne, ha nem maradna vissza semmi, mert ülõmunkát végzek, meg nem hiányzik még egy mûtét. A lézeres mûtétet leírnád bõvebben, hogy milyen volt, meg az azt követõ idõszak? Befekvõs volt, altatásban?

Nincs jelen

 

#1276 2014-02-18 16:25

csinszka88
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Sipoly, tályog...

Szia Jano76!Szóval nekem elõször is tályog mûtétem volt és felnyitották ,kitisztították és én dolgoztam végig.Nem ülõmunkát végzek.Aztán nekem rengeteget kellett tisztítanom ,zuhanyoztatnom ,de 2 óránként betadinos szappannal mostam és zuhanyoztattam . wc után pedig mindig ,azóta is ha lehetõségem van mosom.Aztán sipoly lett belõle.Ugyanaz a doki nézte meg és mondta hogy sipolyom van.Maga a mûtét nem fáj ,érzéstelenítõvel csinálta,nem altatott és én kb 1 órával a mûtét után már dolgoztam.Pár nappal a mûtét után jött a fájdalom ahogy a seb húzódott össze és ahogy feszítette a széklet.Szerencsémre a járat nem közlekedett a végbéllel.A seb kezelése volt hosszadalmas.Minden wc-után zuhanyoztatni és betadinos kötés.2 óránként mosni és kötözni betadinos gézzel.Nekem elég hamar begyógyult a sebem és azóta nincs ezzel bajom hála.Sajnos azóta lett egy végbél repedésem nem fáj,nem mûtik meg mert crohn-tól van és amióta szedem a gyógyszert jól vagyok.Engem budán mûtött egy doki ha érdekel megadom a nevét és a számát ,elküldöm az e-mailedre.40.000ft-volt a mûtét.Üdv.

Nincs jelen

 

#1277 2014-02-18 17:50

Jano76
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Sipoly, tályog...

Köszi!
Engem bent tartottak a kórházban, az immunrendszeri betegségem miatt. Azt mondta a doki, hogy megpróbálják úgy utókezelni, hogy a seb belülrõl sarjadjon be, ezért kell kötéscserére járnom, ahol gyógyszeres gézcsíkot cserélget a sebben. Nekem még 2 hétig itthon kell maradnom. Szerencsére én nem vagyok crohn beteg, de ez a tályog nagyon megijesztett. Nem szeretnék még egy mûtétet, de ha sipolyom lesz, akkor egy profi, fájdalommentes megoldást akarok, pénz nem számít jeligére...

Nincs jelen

 

#1278 2014-07-28 01:05

Freckled
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Sipoly, tályog...

Kedveskéim!
Elõrebocsájtom, hogy természetesen el fogok menni a dokimhoz mihamarabb.

2013 novemberében mûtöttek tályoggal és bónusz kivettek vagy 25cm vékonybelet. Eppen a "csatlakozásnál" volt a csúfság, úgyhogy tályog ki, vékonybélnek új bejárat vastagbélbe.

Azóta élem világom, a székletem mondjuk egy kezemen meg tudom számolni hányszor volt "formálható" a mûtét óta.

Node! Vagy 2-hete lett egy kis nyavalyás pattanásszerû dolog félúton a köldököm és a szépikém között, a mûtéti heg mellett. Gondoltam én, hogy ez szõrtüszõgyulladás, ert ugye csupálja az ember lánya a nemkívánatos szõrkezdeményeket kíméletlenül. De ez nem úgy viselkedik...
Élénk piros pötty a közepén halovány fehérséggel.
Plusz a múlt héten többször volt igenigen sötét a székletem, noha nem szedek nagy dózisban vasat vagy ettem napi szinten sztéket :) Élénkpiros vért nem láttam.

Ráadásul mintha húzódna is néha valami azon az oldalon.

Kérlek osszátok meg velem mit gondoltok!
Hálás köszönet :)

Nincs jelen

 

#1279 2014-07-28 06:40

Lisa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Sipoly, tályog...

SZia Freckled!

Nem pontosan a vágás mellett (vagy még inkább rajta?)
Elõfordulhat, hogy egy belsõ varrat nem szívódott fel és az gyûlt be most. Én detto jártam így hetekig piros volt, fájt is azért ha hozzá értem (tipikus pattanásos tünetek :) )  volt, hogy kifakadt amikor már nagyon begyûlt. Betadinoztam, nyomkodtam, játszottam vele hetekig aztán egyszer csak megláttam a varrat végét ( vagyis azt, hogy valami feketélik)elõ a szemöldök csipeszt fogtam és kihúztam.
Egy kis kezelgetés betadinnal minden nap, pár nap és elmúlt.
No nekem nem volt össze függésbe a bélésemmel, de attól lehet, hogy Neked igen. Írtad, hogy gondolatokat osszunk meg :) nos ez volt az én tapasztalatom.
AZért remélem Nálad is ilyen fajta probléma lehet és nem a beleddel van probléma.

Nincs jelen

 

#1280 2014-07-28 08:23

Freckled
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Sipoly, tályog...

Jó reggelt Lisa!

Nagyon köszönöm, éppen erre volt szükségem miután tegnap álomba sírtam/sajnáltam magam. :)
Mindig a legrosszabbra számítok...

Szép napot!

Nincs jelen

 

#1281 2014-07-31 19:11

Shark
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Sipoly, tályog...

Kezeltek valakinek sipolyt fibrin ragasztóval ?

Mik a tapasztalatok ?

Mennyire megbízható ?

Nincs jelen

 

#1282 2014-08-01 18:11

Éva9
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Sipoly, tályog...

Sziasztok! Teljesen új vagyok, de örülök, hogy megtaláltam az oldalt.
A történetem: február elején kezdõdött a történet. Azt hittem, aranyerem van. Máskor is elõfordult, de ilyen brutális még soha nem volt. Kb egy hétig nem tudtam aludni a fájdalomtól, majd miután kifakadt, egy kicsit jobb lett. Gondoltam, vége, de sajnos nem így lett. Valami kis dudor ott maradt a fenekemben, és folyton váladékozott. Idõnként fájt, de már teljesen elviselhetõ volt. Elmentem proktológiai szakrendelésre, ahol a doktor úr megállapította, hogy végbélsipolyom van. Elkezdtem keresgélni a neten, de semmi biztatót nem találtam róla. Mindenféle praktikával próbálkoztam, kenegettem, kúpokat próbálgattam, de nem változott semmi. Ekkor elmentem egy másik orvoshoz, aki szintén azt mondta, hogy végbélsipoly, magától nem múlik. Megnyugtatott, hogy nincs Crohn-betegségem.
Június 19-én megtörtént a mûtét. Nem altattak, epidurális érzéstelenítést kaptam. Az elsõ éjszaka borzasztó volt, a sebbe helyezett szövetcsíktól sehogy nem volt jó, se ülni, se állni, se feküdni. Másnap reggel a szövetcsíkot kivették (na, akkor nem nevettem!), utána sokkal jobb lett. Két napig voltam a kórházban. Gyógyszereket nem kellett szedjek, eleinte éjszaka 1 fájdalomcsillapító, naponta 2-szer Betadinos ülõfürdõ. Eleinte váladékozott, de egyre jobb lett. Mostanra majdnem teljesen begyógyult a mûtét helye, teljesen panaszmentes vagyok.
A történetem röviden ennyi. Azért írtam le, mert remélem, bátorítást tudok adni azoknak, akik még mûtét elõtt állnak. Szép napot mindenkinek! :-)

Nincs jelen

 

#1283 2014-08-01 19:44

kleor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Sipoly, tályog...

Sziasztok!!
A segitségeteket szeretném kérni ketté ágazó végbélsipolyom van 1 éve még nem voltam mûtve, mert nem találtam orvost aki tud ajánlani egy jó sebészt aki sipolyal foglalkozik azt nagyon megköszönném!!!!!!

Nincs jelen

 

#1284 2014-08-01 22:45

csinszka88
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Sipoly, tályog...

Dr. Faradzs-Zade Iszlám Proctologia magánrendelés
117 Budapest, Fehérvári út 12 (Budapest)

2049 Diósd, Kossuth L. u. Egészségház (Budapest)

Telefonszám: 06/30-962-6442
E-mail: faradzs-zade@freemail.hu

Információ:
Fájdalommentes azonnali sebészeti ellátás, helybeni kezelés!
Nagyobb beavatkozások kórházi háttérrel.



végbél, vastagbél diagnosztika
laborvizsgálatok
szövettani vizsgálatok
rákszûrés, krónikus betegségek ellenõrzése
polipok eltávolítása
aranyér kezelése
sipolyok, végbéltályogok stb. kezelése
kórházi mûtétek elõkészítõ vizsgálatai
benõtt köröm kezelése
körömplasztika
körülmetélés
anyajegy, szemölcs, zsírmirigy és egyéb lágyrész daganatok eltávolítása


Rendelések:

Gyógyír XI. Kht, 1117 Bp., Fehérvári út 12
szerdánként, 1430 - 1830

Diósd, Egészségház, 2049 Diósd, Kossuth L. u.
csütörtökönként 1700 - 2000 óráig



Tevékenységek:
Sebész, fõorvos, szakorvos, traumatológus, proktológus

Nincs jelen

 

#1285 2014-08-01 22:47

csinszka88
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Sipoly, tályog...

engem õ mûtött végbélsipollyal 2 évvel ezelõtt ,nagyon ügyes azóta nincs bajom

Nincs jelen

 

#1286 2014-08-01 23:11

kleor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Sipoly, tályog...

Köszönöm szépen a válaszod csinszka88 még azt megkérdezhetném tõled hogy neked milyen sipolyod volt vagyis mennyire bonyolult.....??? És még annyit hogy mennyibe került a mûtét?? Ha nem akarod ide irni esetleg email-en beszélhetnénk?? Nagyon megköszönném!! :)

Nincs jelen

 

#1287 2014-08-03 16:06

csinszka88
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Sipoly, tályog...

Szia Kleor!nekem végbélsipolyom volt és nem tudom mennyire volt bonyolult ,egy órás volt és érzéstelenítõ injekcióval csinálták,kb 3 hónap volt a gyógyulási idõ,addig kötöztem és zuhanyoztatnom kellett.40.000 ft volt a mûtét.Hetente kellett kötözésre és ellenõrzésre járnom.Csak ajánlani tudom,nem egy nagyon kedves orvos de profi az ilyen mûtétekben.Egyébként nekem a crohn miatt alakult ki a sipolyom.te crohn beteg vagy?bármi kérdésed van csak írj.üdv csinszka

Nincs jelen

 

#1288 2014-08-04 11:09

kleor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Sipoly, tályog...

Szia csinszka88!
Nagyon köszönöm a válaszod!!!!!!Én szerencsére nem vagyok crohn beteg lézeresaranyér mûtétem volt és abból lett egy tályogom majd sipolyom már ketté ágazik 1 éve szenvedek de nagyon kevés orvos profi ebben de megprobàlom akit ajánlottál!!!Örülök ,hogy nálad már minden rendben remélem hamarosan nekem is véget ér ez a borzalom!!! :)

Nincs jelen

 

#1289 2014-08-04 11:55

Shark
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Sipoly, tályog...

A sipoly kicsit macerás minden estben ...mert ha nem zárják el a belsõ végét az folyamatosan szennyezõdik és gyullad ,egyenlõre nincsen sok bevált megoldás ezért is kérdeztem rá a ragasztó habra amit kint végeznek már sok helyen ,de itt még kevés helyen hallottam róla de van már itt is !
varrni nagyon nehéz mert kicsi a hely de van hogy megoldják .
Sok sikert !

Nincs jelen

 

#1290 2014-08-04 13:12

kleor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Sipoly, tályog...

Szia Shark!
Érdeklõdnék, hogy melyik kórházban alkalmazzák ezt a ragasztóhabos módszert???

Nincs jelen

 

#1291 2014-08-04 14:25

Shark
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Sipoly, tályog...

A fibrin ragasztó az egy érdekes dolog ...

http://drbanfalvipeter.blogspot.hu/2010 … zarcu.html

http://hu.265health.com/conditions-trea … 18447.html

csak magán rendelésen találkoztam még vele ,de van pár hely ahol ismerik itthon is de drága az anyag .
sote klinikán is lehetne érdeklõdni hogy mik a tapasztalatok vele

Nincs jelen

 

#1292 2014-08-04 15:25

kleor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Sipoly, tályog...

Köszönöm a válaszod utána nézek!!!

Nincs jelen

 

#1293 2014-08-07 11:21

tizi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Sipoly, tályog...

Sziasztok!

Új vagyok itt, de mint olvasgattam a fórumot sokan tudnának esetleg nekem tanácsokkal szolgálni. A problémám a következõ:
Régóta küszködök aranyér problémával, korábban kisebb ambuláns mûtéteim elõfordulták már ilyen téren, pl. aranyeres csomó eltávolítása.
Ez év június 16-án találtak nálam egy sipolyt, mely szerencsére nem ment a záróizmon belülre. Megmûtöttek és a sipoly rendbe is jött, viszont az anusz bejárata mellett lett egy kis seb, mely nem akart begyógyulni, székelés közben mindig vérzésem volt. Nosza elmentem a dokihoz vele.
A doki azt mondta, hogy valamiféle "rügyecskék" ott nem akarnak begyógyulni, ezért "megkapirgálja" a felületét és tesz be egy varratot is. Ez egy vizsgálat közben derült ki, mely közben sajnos 2 db sipolyt talált újfent. Szerencsére ismét nem mentek a záróizmon belülre, azt mondta igazából felületesek, de sajnos ismét mûtét vár rám.

Július 29-én (kedden) mûtöttek ismét. A két sipolyt illetve a fentebb említett sebet mûtötték meg. Egy hét múlva hétfõn (augusztus 4.) voltam kontroll vizsgálaton, ahol eltávolították a varratokat mindhárom sebbõl.
Most csütörtök van (aug. 7) és egy dolog zavar már csak engem. Azt mondta a doki, hogy ez a seb még nincs teljesen zárva, hogy az esetleges váladék tudjon távozni. Ez oké. Az is, hogy néha benyilall a seb (gondolom gyógyul és húzódik össze).
Tehát ami zavar: székelés közben van vérzésem és kicsit csíp a seb helye. Nem használok WC papírt, utána mindig lezuhanyzom. Aztán steril gézlapot használok. Igaz utána elmúlik a vérzés, marad a már említett váladékozás kis vérrel egyetemben.
A kérdésem az lenne az ilyen téren tapasztaltabbakhoz (sajnos az õ szempontjukból persze): az még természetes, hogy a mûtét és a varratszedés után kb. másfél héttel székelés közben vérzik a seb?
Ja és kérdeztem, hogy kell-e kenõccsel kennem a sebeket, esetleg betadin-t használjak-e, de azt mondta semmi nem kell rá, a betadin is csak ingerli a sebet.
Elõre is köszönöm a válaszokat.

Ui.
Mindkét alkalommal volt szövetvizsgálat a Chrone betegség miatt és mindkettõ negatív lett.

Szerkesztette: tizi (2014-08-07 19:47)

Nincs jelen

 

#1294 2014-08-10 22:13

Dani36
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Sipoly, tályog...

Sziasztok! Vékonybél gyulladásom,és szûkületem van,valamint valamilyen gyulladt bélkonglomerátumom(CT mutatta ki) Lehetséges hogy emiatt hónapok óta folyamatosan hematospermiám legyen?(véres ondó) más nem véres,a hasam nem megy,minden normális ezt leszámítva.Valaki hallott már hasonlót?Lehet,hogy valamilyen sipolyjáraton megy át?Hogy lehetne ennek utánézni,milyen vizsgálattal?Az orvosom nem foglalkozik vele..már arra is gondoltam,hogy lehet hogy pont az okozza a vékonybélgyulladást és nem fordítva?ha valaki nem írna ide,jöhet privátban is,köszönöm elõre is a segítséget!!üdv,Dani

Nincs jelen

 

#1295 2014-10-07 18:20

kenobi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Sipoly, tályog...

Sziasztok! Új tag vagyok a klubban. Leírnám a rövid storymat. 2002-ben mûtöttek béldaganattal,sikeres volt. 2014 nyarán erõteljes here fájdalmaim lettek,uroógus,kórház stb.megállapították,hogy gyulladás múteni kell. A mûtét után nem javult az állapotom magas láz,stb.Majd kismedence Ct. ezután mûtét,becsõvezés,állítólag valamilyen tályogot találtak,ezt kitakaritották ,majd becsövezték a tisztulás miatt.A teljes gyúgyulás miatt azt javasolták ,hogy sztómát alakitanak ki 3-4 honapra. Hetekig panaszmentes voltam,jó közérzet stb. kb 2 hete a fenekemen a végbélnyílástól kb egy arasznyira elkezdet szivárogni a váladék.Vissza a dokihoz aki azt mondta ez nem sipoly,de betadinnal kitakaritotta.Csináltak Ct újra,most várom az eredményét.Fájdalmaim nincsenek,de néha van hõemelkedésem,lázam,Szoval sem nekem sem a dokiknak nem nagyon van fogalma,hogy ez mi lehet.A topicok olvasgatva én sipolyra tippelnék. Az egyik doki azt javasolta egyek ,egy kanál mákot és figyeljem,hol jelenik meg a mák.Sajnos megjelent a "sipoly "váladékban. Szerintetek merre és hogyan tovább??????

Nincs jelen

 

#1296 2014-10-19 13:34

Tike 1986
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Sipoly, tályog...

Sziasztok!Új vagyok itt már 11 éve van Cron betegségem!Idén a terhességem alatt tájogom lett amibõl késõbb persze sipoly!A héten mûtöttek vele, fonalazták!Borzalmasan fáj se éjjelem se nappalom olyan mintha néha összerándulna és húzódna!Ez normális?A fájdalom csillapitók nem használnak!Tudnátok valami jót ajánlani?Szép napot mindenkinek!

Nincs jelen

 

#1297 2014-11-21 18:43

Heni123
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Sipoly, tályog...

Sziasztok én teljesen ùj vagyok itt.))

Nincs jelen

 

#1298 2014-11-22 12:43

Heni123
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Sipoly, tályog...

Szerintetek olyan van hogy "tályog nélküli" sipoly? Ugyanis nekem semmit nem vágtak fel meg nem feszìtett meg nem fájt hanem egybõl a sìpopy nedvedzik nagyon minimálisan.

Nincs jelen

 

#1299 2014-11-22 20:18

mendi63
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Sipoly, tályog...

Persze van, én hasonlóan voltam, mint most te. Nem feszitett , nem fájt 1 nap alatt kifakadt magától.

Nincs jelen

 

#1300 2014-11-22 20:50

Heni123
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Sipoly, tályog...

És mi lett utána? Megmûtöttek??))Õrülök, hogy ìrtál)))

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB