#2201 2008-08-14 19:30
- Dave85
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Gyógyszerek, kiegészítõk
Megtenném, de az a szuper helyzet, hogy a körzetim is nyaral, a helyettese nem írta ki, a szakorvosom szintén nyaral. Komolyan hihetetlen az egészségügy, 3 havi imuran adagom 138 tabletta lenne de csak 100 db-ot lehetett kiírnia a gasztrodokimnak. Ebbõl van a gondom. És lemaradt a szakorvosiról a kedvezmény javaslat az imuranra....!
De nem az orvosokkal van a gondom, hanem az OEP-pel. Felháborító, hogy köztisztviselõként az állam minden adót, járulékot levon tõlem , és nem kaphatok a kedves OEP miatt gyógyszert. Nem értem miért nem lehet felírni egy orvosnak gyógyíthatatlan betegeknek 3 havinál több gyógyszert.... Nem hinném, hogy van olyan õrült aki "szórakozásból" szedné az imurant!
De az adómból ingyen ellátják a "nemfizetõket". Ez a szuper egészségügy.
Azért köszi a javaslatot!
Nincs jelen
#2202 2008-08-15 16:55
- Ánya
- Tag
Kriszti72!
Milyen lett az eredményed?
:D, vagy :( ?
Nincs jelen
#2203 2008-08-16 13:29
- Yakus
- Tag
Dave!
Szerintem azért nem szabad 3 hónapnál nagyobb adagot felírni, mert ha a gyógyíthatatlan beteg esetleg meghal, mekkora KÁR érné a magyar államkasszát, az OEP "herdálása miatt"...Egy doboz gyógyszerbe belerokkana, hisz tudod...
:(
Meg ha nem lenne agyon bürokratizálva minden, akkor mibõl élne a sok aktatologató, csõlátó köztisztviselõ (nem közalkalmazott, annak 0 jóval kevesebb a fizetése) ???
És különben is: fennáll a veszélye, hogy ugyan gyógyíthatatlan, krónikus beteg vagy, de esetleg gyógyszerüzérkedés céljából halmoznál fel ilyen "óriási mennyiségû gyógyszert". Nem károsíthatnád meg azt az országot, amelyben olajszõkítõ milliárdosok lopták/ják szét a közvagyont évtizedek óta...
Nincs jelen
#2204 2008-08-18 22:27
- koko444
- Tag
hello
engem 2 hónapig kezeltek soulu-medrollal a kórházban meg ciklobay-jal meg minden szarral ... elég is volt arra hogy 1 hónapig jól legyek (persze folyamatosan tartott diétával+medrollal) nálam a klion sem használt semmit szóval meg van a véleményem a gyógyszerekrõl fõleg a rengeteg mellékhatás miatt. Szívem szerint megtömném a gyógyszergyártó cégek vezetõit egy két doboz medrollal és utána mosolyogjanak hogy õk milyen jót tesznek valakivel is. jelenleg 1.5 hónapja megint rosszul vagyok próbálták medrollal klionnal helyreállítani a dolgokat de mivel semmit sem ért már kontrollra sem mentem vissza. most egy aloe vera kúrát csinálok... talán használ valamit
Nincs jelen
#2205 2008-08-18 22:29
- koko444
- Tag
hát inkább lennék alkoholista mint crohnos meg colitises .....
Nincs jelen
#2206 2008-08-21 14:02
- Sa-ni
- Tag
...De lehet, úgy érzi, már attól se lesz jobban, ha visszamegy... Koko, én nagyon megértem a haragodat, meg hogy eleged van ebbõl a sz.rból, a gyógyszerekbõl, a sokszor tehetetlen orvosokból... De ha egyszer már tudtak Neked hatékony gyógyszeres terápiát adni, (én, noha a tüneteim biztos enyhébbek a tieidnél, de épp eléggé tönkreteszik a mindennapjaimat, még ezzel sem dicsekedhetem, ill. diagnózissal sem 10 hónapja :/ )akkor adj nekik még egy esélyt, mert az aloe és hasonlók max. kiegészítõ kezelésnek jók. Én olyat is hallottam, hogy a rostos aloe ital még árt is a felsérült nyálkahártyának, bár az én dokim azt mondta, igyam nyugodtan, bajom nem lesz... De ugye az hatásfoknak baromi kevés, hogy bajod nem lesz tõle. Sztem menj vissza kontrollra, az nem kötelez semmire, pl. újabb vizsgálatra.
Nincs jelen
#2207 2008-08-21 18:37
- Dave85
- Tag
Érdekes válasz volt! :D
Voltak akik válaszoltak szerencsére, így sikerült hozzájutnom az Imuranhoz. Köszönöm mindenkinek.
Amúgy nekem az is fura, hogy gyógyíthatalan betegként minek kell 3 havonta kiíratni a gyógyszert (vagyis 3 havi adag max.) Ha rosszul vagyok kell a gyógyszer, nem értem a "felülvizsgálatot" az OEP részérõl. Logikus szerintem, írnak gyógyszert és megkapom automatikusan 90% kedvezménnyel, minek vizsgálni, hogy jogosult vagyok-e rá (minek a szakvélemény?)!?
Másrészt megvédeném a köztisztviselõket, mivel én is az vagyok. Nem velünk van a baj, hanem a jogszabályokkal, és azokkal akik megszavazzák. Én is egyszerûsíteném a bürokráciát, de nem lehet elõbb leírtak miatt.
És ha elkapnak gyógyszerüzérkedésért akkor mutatom a leleteim bizonyítékként. Bár lehet abba is belekötnének. :D
Ja és írtam az OEPnek levelet amiben kértem tõlük állásfoglalást gyógyszer ügyben. (Persze elõtte tanulmányoztam a jogszabályokat). Háááátha....
Nincs jelen
#2208 2008-08-21 21:43
- Ede
- Tag
Dave85, Hajrááááá, háááátha
Engem ma elhajtott az orvos, mondván, hogy nem vittem magammal igazolást arról, hogy nem vagyok éppen várandós (ne tévesszen meg a nevem:D), és így majd szeptember közepén csússzak-másszak vissza, hogy levegyen a szteroidról. Úgyhogy nem kaptam Imurant, viszont kívánom, hogy Neked hasson (ugye, hat???)!
Nincs jelen
#2209 2008-08-22 08:18
- Ottó
- Tag
Szia koko444!
Azt hiszem én meg tudlak érteni. Én is igen megjártam a gyógyszerekkel. Elsõ körben vissza sem mentem az orvoshoz kontrollra 6.5 évig (!!), ilyesmit nem ajánlok neked. Én 6.5 év után életveszélyhez közeli állapotban vánszorogtam be a kórházba. Azóta 2002-tõl, kezdtem mégis megismerni a mellékhatásokat, mondjuk említem a hát és lábizom fájdalmat amit a medrol, budenofalk és az imuran okozott, emellett említem a mûtét utáni tályogképzõdést amit a medrol, máskor meg a budenofalk okozott. (Ennek eredménye lett a 2. mûtét), vagy a hasnyálmirigy gyulladást amit szintén ezen gyógyszerek hatékony asszisztálásával sikerült megszereznem...
Én 2003. decemberében azt mondtam az orvosomnak, h nem vagyok hajlandó többet szteroidot szedni.
Legutóbbi kontrollomon felírt nekem ismét budenofalkot (vérképem annyiban volt rossz, h vérszegény vagyok 87-es Hgb, CRP-m 0.7 egység (papír szerint 0-5-ig normális).
Ki sem váltottam és most sem fogom szedni, legközelebbi találkozásunkkor majd elmondom az orvosomnak miért.
Mégsem tanácsolom neked, h vakon kövess, akut súlyos esetben sokat segíthetnek a gyógyszerek. Egy biztos fogadd el tõlem, h hosszú távon semmiképp nem oldják meg a problémát, sõt szaporítják a mellékhatásaikkal.
Én a megoldást az étrend fokozatos, de radikális megváltoztatásában látom, ha esetleg van kedved és türelmed, akkor olvashatsz fórumon. Korábban részletesen kifejtettem én is ezzel kapcsolatos álláspontomat mások mellett.
Szerkesztette: Ottó (2008-08-22 08:20)
Nincs jelen
#2210 2008-08-24 18:36
- huanita
- Tag
Sziasztok!
Van valakinek propolis tinktúrával kapcsolatban tapasztalata?
Nincs jelen
#2211 2008-08-24 22:17
- Dave85
- Tag
Sziasztok!
Kedves Ede nekem szerencsére hat az Imuran jobban vagyok tõle, ezzel váltották ki nálam az Entocortot. Bár én úgy veszem észre olvasva Titeket, hogy szerencsére az én állapotom annyira nem súlyos, bár már 2 éve aktív vagyok, de a leleteim szerint és szerintem is javulgatok...
Kedves Yakus nem akartam feleslegesen leírni, hogy mit csinál egy köztisztviselõ, (bár az emberek nagy része nem tudja, hogyan mûködik a közig). A példád sem helytálló, mivel én benne vagyok abban amit leírtál és hidd el testközelbõl látom mi hogy mûködik. Te kívülrõl látod az aktatologatást a tutyimutyiságot, én meg belülrõl. Nekem a saját munkámban lenne 1000 dolog amivel egyszerûsíteném a folyamatot, de a begyöpösödött és nagyrészt pártpolitikai felsõvezetést nem érdekli. Így marad a közigazgatás hanyatlása, mivel reformokat véghezvinni lehetetlen a politika, illetve a maradi nézetek miatt (illetve volt rá próbálkozás nemrég de ismerjük az eredményét :D) . Tehát nem azért vagyunk h aktát tologassunk, csak kénytelenek vagyunk bürökratikusan dolgozni, holott ez nekünk a legrosszabb. Tehát mi egyszerûsítenénk, de nem lehet. Ja és a köztisztviselõ mindig befizeti az adókat és járulékokat (mivel az állam vonja automatikusan) ellentétben sok ezer emberrel akik ingyen élõsködnek pl az egészségügyben (ez tapasztalat a munkámból adódóan).
Nincs jelen
#2212 2008-08-27 23:46
- Hancsi
- Tag
Sziasztok!!
SZedd közületek valaki normafloret? ha igen jo?érdemes megvenni?
Nincs jelen
#2213 2008-08-28 08:18
- Ottó
- Tag
Szia Hancsi!
Én a léböjkúra után, elég döcögõsen álltam vissza a normál étkezésemhez. Volt láz is de legfõképp nem tudtam kimozdulni otthonról, mert 15 percenként mennem kellett. Így aztán vettem Normaflore-t, elõször 2x1-et majd most már csak 1x1-et veszek be. Nekem normalizálta a belemet, kellemetlenség talán az olykor elõforduló gázképzõdés , puffadás volt.
Tavasszal szedtem 2 hétig egy német probiotikumot, vagy nem is tudom pontosan a jó kifejezést. Ez egy 50 ml-es üvegcsében volt és hûtõben kell tartani, napi 2x15 cseppet vettem be. Ennek a neve Symbioflor, itthon nem kapható így egy üveg 2500 Ft helyett majdnem 5000 Ft-be került postaköltséggel és egyébbel együtt, mert németbõl jött.
Ebben is vmilyen bacik vannak és annak kivonata. Aki ajánlotta az úgy jellemezte, hogy egyfajta 'béloltást' végez.
Nekem e rövid 2 hét alatt nagyon jól rendezte a székletemet. Ez a szer az immunrendszert aktivizálja.
Még a válaszom: szerintem érdemes megvenni a Normaflore-t. Emellett mostanában az jár a fejemben, hogy nagyon fontos az, hogy ne nagyon lógjon ki az ember a jó diétából. Személy szerint én mostanában a strandon evett lángossal (bõ olajban sült) és az otthon elkészített tócsnival (aki nem érti ezt a szót az szóljon, mert máshol máshogy nevezik) vétkeztem mostanában, és éreztem, h bizony ezeket elég nagy kihívás az emésztõrendszeremnek megemészteni...
Szerkesztette: Ottó (2008-08-28 08:24)
Nincs jelen
#2214 2008-08-28 08:53
- Hancsi
- Tag
Hát igazából én az utazásom miatt gondoltam hogy vennék mert eléggé félek hogy valami baj lesz és elkapok valamit és akkor kész vége ott mindennek. arról nem is beszélve hogy sajnos már megint hasmenésem van. (amugy arra kiváncsi lennék, hogy mások pontosan mit vesznek hasmenésnek) na a lényeg hogy nem szeretnék antibiotikumot szedni, és ezért gondoltam erre a normaflorera mert sokan ajánlották(barátok).
Jah lángost én egyáltalán nem mernék enni:) én inkább csokival szoktam bûnözni
Nincs jelen
#2215 2008-08-28 09:02
- Hancsi
- Tag
jah még azt szerettem volna kérdezni tõled hogy milyen kúrát csinálsz?neera? hány napig?
Nincs jelen
#2216 2008-08-28 10:33
- zolcsi
- Tag
Hancsi!
Szerintem nagyon jó a Normix-kúra.Ez 12 szem tabletta és bélfertõtlenítõ.De csak receptre adják.Nelkem bejött.Napi 15 hasmenést redukált 2-3 ra 2 nap alatt és hetekig nem volt gond utána.
Nincs jelen
#2217 2008-08-28 11:03
- Ottó
- Tag
Kedves Hancsi!
Én júl. 24- aug. 3-ig léböjtkúrán voltam, ekkor csak nyers zöldség és gyümölcsleveket ittunk, kivéve a Kálium levest (sótlan zöldségleves) napi 4 litert + gyógyteákat.
Már eszem mindazokat amit szoktam, mint látod én vegetariánus vagyok (tojást és tejtermékeket fogyasztottam), most ott tartok, h állati közül már csak a tojást akarom meghagyni.
De még eszegetek tejterméket, múltkor fetasajtot, túrót, sajnos nagyon is ízlenek ezek. Nehezebben tudom letenni , mint a húst, pedig azt is nagyon szerettem. Mint szoktam mondogatni mostanában a fûrészpor is finom sajttal...
Meg néha eszek ilyen szemeteket amivel az élelmiszeripar rombolja a gyerekeket (gumicukor, csipsz, csoki...)
Azt a következetes magatartást még nem értem el, h tartom magam mindenben ahhoz amit jónak is tartok az étkezés terén..
Nincs jelen
#2218 2008-08-28 13:47
- Hancsi
- Tag
Sajnos nagyon nehéz megállni a finomságokat.én ugy vagyok vele , hogy azt nem eszem ami tudom hogy nagyon nagyon rossz(csipõs, zsíros, olajos, vajas, puffasztó paníros) a többit pedig csokika, meg kekszek, meg hasonlók nem kímélem magamtól. a sajttol nem leszel nagyon rosszul? azok nekem is nagyon hiányoznak:(
zolcsibal: ez a gyógyszer amit irtál akkor szerinted tökéletes Tunéziai utazáshoz?
Nincs jelen
#2219 2008-08-28 13:54
- zolcsi
- Tag
Kedves Hancsi beszéld meg az orvosoddal neki tudni kell.Nekem most havonta be kell szednem egy dobozzal.A fertõzések miatt ajánlottam neked.Szerintem nem árt ha ott van.
Nincs jelen
#2220 2008-08-28 18:58
- Apacsanya
- Tag
Kedves Hancsi!
Mikor én nyaralni mentem a pro gastrót vettem és vitte. Szerintem sokkal gyorsabban és jobban hat, mint a normaflor. Elõnye, hogy elég egyszer bevenni, reggel, éhgyomorra. Igaz, nagyon pocsék ízû, de hatásos.
Nincs jelen
#2221 2008-08-28 19:32
- Hancsi
- Tag
Nagyon örülök ,hogy ezek vannak :) mert igazából nem szívesen szednék antibiotikumot. meg az a baj, hogyén kedden utazom és két hete hasmenésem van, és lehet hogy most kezdd visszatörni:S igy utazás elött.
nektek szokott "csak" úgy hasmenés lenni? mármint ugy értem , hogy semmilyen gyulladásos következmény nélkül.
Nincs jelen
#2222 2008-08-29 09:19
- Apacsanya
- Tag
Persze! - Az izgalom rátesz egy lapáttal.
Nincs jelen
#2223 2008-08-29 09:23
- Agica01
- Tag
Sziasztok!
Szia Ottó! Engem érdekelne ez a Symbioflor. Írnál róla pár szót? Pl. jó volt, jól érezted magad tõle? Mennyi idõre elég kb? Jobbnak tartod, mint a normaflore-t?
Németországban a gyógyszertárakban lehet megvenni?
Köszi!
Ági
Nincs jelen
#2224 2008-08-29 09:25
- Hancsi
- Tag
ÉS gondolom más dolgok is befolyásholhatják a crohnon kívül.legalábbis remélem.most voltam vérvételen csak nem lesz semmi baj.
Nincs jelen
#2225 2008-08-29 10:27
- zolcsi
- Tag
Hancsi!
Én épp napi 13 hasmenésre kaptam a Normix-ot és nem a crohnom lángolt.
Nincs jelen
#2226 2008-08-29 10:33
- Hancsi
- Tag
Értem. elkaptál vm vírust?
Nincs jelen
#2227 2008-08-29 10:34
- Hancsi
- Tag
jah és még annyi , hogy honnan tudták, hogy nem a crohn?vizsgálatok?
Nincs jelen
#2228 2008-08-29 11:33
- Apacsanya
- Tag
Szerintem a tapasztalat. Én már különbséget tudok tenni a crohnos és a vírusfertõzéses hasmars között. Az utóbbit megelõzi valami. Nátha, gyomorhurut...stb. aztán ettõl berobbanhat a crohn. A crohn pedig csak durr. Jön, lát, gyõz. Már ha tud.- Itt a kajálással kell vigyázzni.
Nincs jelen
#2229 2008-08-29 13:18
- zolcsi
- Tag
Hancsi!
Igen rá egy hónapra volt egy tükim (de nem ezért és most semmi baj) és akkor mondta a doki hogy havonta szedjem.
Nincs jelen
#2230 2008-08-29 15:31
- Hancsi
- Tag
Hál istennek jó a vérképem, úgyhogy nagy baj nem lehet:)
Apacsanya: azért nem mindig hozza ki a crohnt remélhetõleg. én most nyáron rengeteg vírust kaptam el.
zolcsibal: de akkor neked nem hozta elõ ugye?
Nincs jelen
#2231 2008-09-01 08:07
- Ottó
- Tag
Szia Agica01!
Aki ajánlotta nekem a Symbioflort az azt mondta, h németben kipróbálták crohn-osokon és nagyon jól sikerült remisszióban tartani ezzel a betegeket, azt hiszem h elõtte, v közben hosszú antibiotikumkúrával együtt alkalmazva.
Magyarországon még nem kapható, de gondolom, h ez változni fog. Egyébként ott kint biztos, h recept nélkül vehetõ.
Egy kicsit aggódtam, mielõtt elkezdtem szedni, h nem-e lesz rossz, mivel ez a szer kifejezetten aktivizálja az immunrendszert. Mindannyian tudjátok, h nálunk épp az ellenkezõjét akarják az orvosok elérni.
Nálam alaptalannak tünt az aggodalom, rendkívül gyorsan rendezte a székletemet, kevesebb lett a wc-re járás száma, valamint normál állagú volt és nem híg.
Én 2 hétig szedtem napi 2x15 cseppet vízbe téve. 50ml üvegcse eddig tartott. Az ára kb 2500 Ft ennek, de mivel kintrõl jött stb kis híján 5000-et fizettem érte. Kiegészítésként én fokhagymát is fogyasztottam nagyobb mennyiségben akkor.
Egy pesti cég foglalkozik ilyennel, h külföldrõl hoz be a megrendelõknek gyógyszert ami itthon nem kapható ha jól emlékszem a nevére a Pharma Expressz. A google-ban rákereshetsz a a Symbioflorra , német írásokat, de talán magyart is találsz róla.
Szerkesztette: Ottó (2008-09-01 08:08)
Nincs jelen
#2232 2008-09-01 11:23
- Agica01
- Tag
Ottó, köszönöm a választ.
Van ismerõsöm, aki havonta-kéthavonta megy ki, így õt kérem majd meg hogy hozzon, épp most pénteken fog hazajönni, lehet igénybe is veszem rögtön "szolgálatait" és kipróbálom.
Utánanéztem neten, és én úgy vettem ki, hogy itthon is kapható már, 2085 Ft-os áron, de vényköteles. Ezt itt láttam:
http://www.hazipatika.com/gyogyszerek/t … ppek/12959
Gondolom, ez lehet az, nem?
Azért még egyszer köszi, kipróbálom, és majd megírom a tapasztalataimat. Ja, még egy kérdés: milyen gyógyszereket szedtél közben?
Ági
Nincs jelen
#2233 2008-09-01 12:26
- katka40
- Tag
Sziasztok!
Hasmenésre a Neurosan por is nagyon jó, bár csak 2-3 napig lehet szedni, mert utána székrekedést okoz. Ha valaki ideges vagy feszült, akkor a Nervenflage-t tudom ajánlani, valamint aranyér problémákra az Aesculus hippocastanum-ot az 5 ch-stól a 9ch-ig, attól függ milyen nagy a probléma.
Aranyérre tud valaki ajánlani valamilyen kenõcsöt, mert már probáltam a Reparont, Aurobint, REctogesic-et és eddig egyik sem használ, csak egyfajta gyógynövényes babapopsi krém.Ha valaki tud segíteni várom a válaszát.
Elöre is köszönöm!
Nincs jelen
#2234 2008-09-01 13:13
- Ottó
- Tag
Agica01, igen az az.
Nincs jelen
#2235 2008-09-01 14:26
- mendi63
- Tag
Sziasztok!
A B12 vitaminnal kapcsolatban szeretnék érdeklõdni, kérdezni. Utánanézelõdtem és felvetõdött a hiánya nálam is. Nekem a vékonybél utolsó szakasza a gyulladt, tehát pont ott ahol történik a felszivódása a vitaminnak. Ma voltam vérvételen de egyáltalán még kétséges, hogy jó-e az a beutaló amit adott a doki. Elküldik másik városba a vért de nem biztos, hogy jó lesz a beutaló oda is meg még egy sor okot soroltak föl ott a laborba.
Jellemzõ dolgok amik rám is vonatkoznak a hiányállapot során: fáradékonyság, gyengeség, szédelgés, depresszió, szapora szivverés /bár az már csökkent a Béres Magnézium hatására/ ingerlékenység, sokszor emlékezetkihagyás, és most az utóbbi laboromnál vörösvértest csökkenés, vas,hemoglobin az alsó értékhatárnál van.Gondolom közületek többen is szedik /helyesebben kapjátok injekcióban/a B12_t. Véleményeket és tapasztalatokat szeretnék kérni tõletek. Milyen idõközönként kapjátok a szurit? És stb. stb. Elõre is köszönöm . Állitólag tabletta formájában is van? Puszi mindenkinek!!!!!
Nincs jelen
#2236 2008-09-01 15:01
- Ede
- Tag
Szia, Mendi. Nekem a korábbi kezelõorvosom a decemberi kórházban töltött napok során transzfúziót akart adni, majd inkább úgy döntött, hogy B12 injekciót. Ezt az elsõ 2 hétben heti 2x, majd hetente adta, kb 4 hétig. Mikor aztán egy másik orvoshoz mentem, mert rosszul voltam és õ éppen szabadságon volt, majdnem leb...ott a másik orvos, hogy én aztán miért kapok ilyen injekciót, merthogy abból kb. 4-6 hetente lehetne csak és különben is, ott ahol beadják, oda visszagyûlik (nem tudok rá jobb és szakszerûbb szót) és bajt okozhat. Most akkor erre mit lehet mondani??? Azóta sem kaptam, a vérképem meg áprilisban egész jó lett. Hogy ettõl-e, azt nem tudom. LEhet, hogy sokat nem segítettem, de velem ez történt. Egy helyen dolgozó orvosok ennyire egyet értenek egymással...
Nincs jelen
#2237 2008-09-01 15:29
- youlcsi
- Tag
sziasztok! nem akarok lustának tûnni, de most per pillanat sok ez a 46 oldal, hogy átbogarásszam. csak arra volnék kíváncsi, hogy mit várhatok az entocort-tól? hatás/mellékhatás, milyen gyorsan használ, stb.
Nincs jelen
#2238 2008-09-01 19:48
- adrinka
- Tag
Sziasztok!
3 éve vagyok colitises, két hónapig szedtem a medrolt, úgy felpuffadt a fejem, hogy nem merek kimenni az utcára.:(
Meg tudja nekem mondani valaki, hogy mikor fog lelappadni és a szõrök az arcomról eltünni?
Kikészültem lelkileg:(
Nincs jelen
#2239 2008-09-01 20:43
- adrinka
- Tag
Köszi a biztatást, már 8 napja nem szedem, mindenkitõl azt kérdezem, látszik-e még a puffadás.:(
A szörösödés az egész arcomon van, elég durva lenne legyantázni.Olyan vagyok már mint egy férfi.
Az nem lehet, hogy ki fog hullani?
Soha többet nem akarok Medrolt szedni,inkább rohangálok óránként a wc-re és elviselem a fájdalmat.:(
Nincs jelen
#2240 2008-09-01 21:09
- Margóci
- Tag
A medrol ilyen tüneteket is produkál? Én is szedtem de észre sem vettem semmit ami külsõre vontakozik...:( Adrinka, szorítok hogy minél elõbb jobban legyél!!
Nincs jelen
#2241 2008-09-02 08:49
- mendi63
- Tag
Köszi Ede a hozzászólásod a B12-rõl, de azért még ha lehetne kérnék másoktól is véleményt . Az egyszer biztos ahány orvos annyi féle megközelités dolgokban.
Nincs jelen
#2242 2008-09-02 09:01
- Agica01
- Tag
Szia mendi63!
Én is kapom a B12 injekciót, mert a tünetek, amiket írtál rám is passzolnak. Én nagyon vérszegény vagyok, azért írták. Havonta kapok egy injekciót, azt mondták, gyakrabban nem igazán jó.
A belgyógyász elrendelte, és azóta a körzetim írja fel és adja be havonta.
a vérképemben javulást semmit nem vettem észre, mármint ami a vérszegénység adataira vonatkozik. A vasam sem nõtt, meg semmi.
De azért megyek szorgalmasan havonta, ártani biztosan nem fog.
Errõl ennyit tudok.
Ági
Nincs jelen
#2243 2008-09-02 09:09
- Agica01
- Tag
Gigi, ha olvasod ezt a topoicot is, írtad egy másikban(roor-éban, csak gondoltam ide jobban illik), hogy nekünk tilos cataflamot szedni.
Meg tudod írni nekem, vagy bárki, aki tudja, hogy miérti? köszi
Nincs jelen
#2244 2008-09-02 16:02
- Ede
- Tag
Szia, Adrinka, sajnos a medrol egyeseknél (nálam is) ilyen. Nagy fej, lyukban ülnek a szemeim és gyönyörûséges bajszot is okoz, meg látom, hogy sûrûbb és hosszabb a szõr az arcomon és a karomon is. Borzasztó dolog, de állítólag tényleg elmúlik, én ebben bízom a legjobban. Kitartás és ha tényleg annyira zavar, hallgass Gigire, bár nekem a kozmetikusom azt mondta, ha bírom így, inkább ne nyúljak hozzá, csak akkor, ha az abbahagyást követõ 6 hónap múlva sem múlik el.
Mendi, én nem úgy szántam amit írtam, hogy az az egyetlen igazi, nekem ez volt vele a tapasztalatom, illetve tényleg csak azért írtam meg, mert még kolléga orvosok is ellentmondanak egymásnak a témában. Hm...
Nincs jelen
#2245 2008-09-02 17:57
- aiolosz
- Tag
Egy kis informacio: Amit a B vitaminokrol tudni kell
Nekem is voltak olyan tuneteim (szenzoros erezekenyseg, keznel, labnal) amit B1 vitaminnal purgaltak, kesobb pedig Milgamma kapszulaval.
A Milgamma B1, B6, B12 vitamint is tartalmaz es qrva draga....termeszetesen en ingyen kaptam, mert reszt vettem egy kiserletben :-)
Nincs jelen
#2246 2008-09-02 18:58
- kew
- Tag
Sziasztok,
Utazott már valamelyikõtök hosszabb idõre külföldre repülõvel? Én pénteken megyek néhány hónapra Svédországba, és ugye vinném a kis gyógyszeres batyumat is (kb fél bõrönd...:) )
Nem tudjátok véletlenül, hogy mennyire fognak belekötni a nagyobb mennyiségû bogyókba? Elég, ha viszem az orvosi papírjaimat?
Kb a következõket vinném:
- 6 doboz salofalk
- 2 doboz metypred
- 6 doboz kalium
- 4 doboz quamatel
- 2 doboz imuran
köszi
Nincs jelen
#2247 2008-09-02 19:17
- roor
- Tag
Halika!
Kew:
http://www.swedenabroad.com/Start____13702.aspx
vagy az oep honlapján.
Esetleg még a nagykövetséget föl lehet hívni,talán elég tájékozottak.:D
pá
Nincs jelen
#2248 2008-09-02 19:31
- aiolosz
- Tag
Kew, korhazi zarojelentes legyen nalad, sot, ha van angol forditasban, az nagyon jo.
Szakorvosi igazolas sem art, hogy a felsorolt gyogyszereket allandoan szedned kell. Ezt a gasztros orvosoktol felevente nekunk ugyis kernunk kell, hogy a haziorvos fel tudja irni.
Lehet, hogy a kutya nem fogja toled kerni, de pofara is lehet esni.
Nekem volt szerencsem egy etelmergezeshez, 1991-ben, Franciaorszagban, Cap'adge_ban, ahol egy vitorlasversenyen vettem reszt. Nagyon jo volt, hogy volt nalam zarojelentes, bar akkor meg nem volt kotelezo magaddal vinni, nem maceralt senki.
Nincs jelen
#2249 2008-09-02 19:35
- aiolosz
- Tag
Ja, + persze, van mar Europai Egeszsegbiztositasi Kartyad ? Amennyiben nincs, surgosen valtsd ki, mert ugye Svedorszag Eu tag.
Nincs jelen
#2250 2008-09-02 20:37
- kew
- Tag
köszkösz, akkor bepakolom a paksamétámat is :) EU kártyát kiváltottam, meg van egy 60 napos biztositasom a bankártyámhoz, úgyhogy ezekkel nem lesz gond, bár remélem nem lesz rájuk szükség :)
Angol fordítást szerettem volna iratni a dokimmal, de sajna nem jutottam el hozzá az elmúlt két hétben, úgyhogy csak telefonon konzultáltunk. Igaz most így belegondolva e-mailben is kérhettem volna.. Hmm meg is kérem, hogy küldjön, hátha jól jön :)
roor: igazából a svédektõl nem félek, nekik el lehet magyarázni mindent, no meg ott már nem néznek bele a táskámba. Csak itthon mikor átvilágítják és meglátják hogy a felébe csak gyógyszer van, nincs kedvem kipakolni az egészet.. Jó mondjuk biztos más is van, aki nem egy szem algopyrinnel utazik :)
Nincs jelen