#1851 2015-07-12 23:35

tom7
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Kedves Callus,

Ha jól tudom ez a könyv még nincs meg magyarul. Én is az Amazonról rendeltem, innen: http://www.amazon.co.uk/Breaking-Viciou … ious+cycle

Gyógyteák közül nekem a körömvirágtea jött be. Iszom is és ha kell beöntésként is használható. Néha keverek hozzá pásztortásakafüvet (ami vérzésre jó), de citromfû teát is szoktam inni, ha stresszesebb napom van.

Nincs jelen

 

#1852 2015-09-06 17:01

Vízöntõ
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Kedves Rigor és Többiek!
A homeopátiás szerek nem tejcukorgolyókra cseppentett „homeopátia” módszerével készülnek. Ezen kívül lényeges még, hogy nincs mellékhatásuk, nem veszélyesek! Ha valaki extrém mértékben allergiás a tejcukorra, akkor olyan szert kell bevennie, ami nélkülözi azt (van ilyen is).
Rövid összefoglaló itt is található: http://homeopatikus.hu/homeopatia/
Nem gondolnám, hogy az ellenzõk elvégeztek egy homeopátiás tanfolyamot, hogy legalább beletekintsenek a módszer lényegébe. A szemellenzõt néha le kell venni és befogadónak lenni, megismerni az ismeretlent és hátha kincsekre találunk. Így jártam én is.
Ha valakit érdekel, akkor persze hatékonyabb, ha néhány könyvet kiolvas az ember, akkor talán közelebb kerül ehhez a nagyon bonyolult, bár egyszerû elveken alapuló és ugyanakkor nagy körültekintést, szakértelmet igénylõ gyógyászatnak. Ha nem jó kezekbe kerül, akkor azt is hihetnénk, hogy rossz az egész módszer, sõt maga a homeopátia kitaláció, pénzlehúzás (ugyan már, laboratóriumi körülmények között C100-as homeopátiás szer elkészítése nem igazán ezt sejteti (ehhez azonban tudni kell mit jelent a potenciálás  :) ).
Mielõtt bárki megvádolna azzal, hogy hiszékenységem áldozata lettem, el kell mondanom, hogy vegyészmérnökként én sem hittem a homeopátiában, sõt felháborítónak gondoltam, nem is néztem utána, nem érdekelt az egész. Kamunak bélyegeztem meg én is a módszert.
Azonban hadd álljon itt pár sor a tapasztalatomról:
30 éve tartó (elõbb CU, majd Crohn) bélbetegségem nagyon változatos és extra kilengéseket tartogatott a számomra, ugyanakkor sok mindenre megtanított. A gyógyszerek néha segítettek, sokszor egyáltalán nem, miközben nagyon kemény mellékhatásokat tapasztaltam.
Talán 10-12 éve is van annak, hogy amikor hirtelen fellángolt a betegségem, súlyos gyulladás és vérzés jelentkezett nálam, orvosom 100 mg Medrolt adott vénásan, egyéb gyógyszereimet is felemelte. (Immurán annyira levitte a fehérvérsejtszámomat, hogy nem lehetett többet bevetni nálam). Elindult a Remicade igénylése, pár hét múlva megkaptam volna. Utána olvastam alaposan és nagyon megijedtem a mellékhatásoktól. Közben orvosom folyamatosan csökkentette a Medrolt. Kb. 60 mg körül járhattam, amikor kétségbeesésemben egy idõs orvos-természetgyógyászhoz (dr. Bandics István) fordultam (olyan 80 év körüli volt akkor). Nagyon véreztem, gyakorlatilag véres hasmenésem volt napi kb. 10 alkalommal. Egyéb terápiái (pl. Zapper - nem észleltem semmilyen hatását) mellett, távozásomkor adott 5 kis golyót, amit bevettem, majd hazamentem. Örökké áldom érte a doktor urat, még így halála után is. AZNAP MEGÁLLT A VÉRZÉS! Nem tudtam elhinni.
A homeopátiás szert Mercurius corrosivusnak hívják. Sajnos nem tudom milyen potenciálút adott elõször (nem tudtam akkor, hogy ez kulcsfontosságú lehet, gondolom C9-et).
Hetente 4 mg-onként mentünk lefelé a szteroiddal, aminek hatására, mindig fellépett a gyulladás és a vérzés,ilyenkor heti egyszer adott homeopátiás szert. A potenciálokat õ alakította. Elmentünk a legmagasabb potenciálig, a C 1000-ig (ebben már egyáltalán nincs az eredeti anyagból talán egyetlen molekula sem, de a hatása annál drasztikusabb (ha érdekel, itt jön a potenciálás hatásának a megismerése), amit a terápia végén, mindössze egyetlen egyszer kaptam. - A homeopátia inkább fizika, nem kémia, nincs értelme anyagmennyiség nagyságáról beszélni. - Azóta, azaz 10 éve nem volt vérzésem. Egyszer sem. Más szert kell alkalmazni természetesen fekélyes gyulladás és egyéb esetekben. Számtalanszor voltak különbözõ sikereim a homeopátiás szerekkel, tehát én azért nem írnám le ilyen könnyedén :). A sikertelenségeket a hozzáértés hiányának gondolom, errõl is meggyõzõdtem több esetben (saját tapasztalatok útján).
Bandics doktor hatása olyan nagy volt rám, hogy javaslatára és érdeklõdésem kielégítésére egészségügyi és természetgyógyászati képzéseket végeztem, valamint többek között fitoterápiát, életmódtanácsadást, stb, hogy ha szükségem lenne rá, akkor tudjak magamon segíteni. Mai napig kutatom a Crohn-Colitis témát, mint gondolom ti mindannyian és remélem, egyszer rátalálunk a tuti megoldásra. Gyûjtöm a sikerekrõl szóló kutatási témákat, eredményeket. Vannak is komoly sikerek, csak "valahogy" nem lesznek belõle elérhetõ gyógyszerek. De ez egy másik téma.
Tévedés ne essék, a homeopátia sem gyógyított meg, de segített a különbözõ fellángolásokban, legalább nem voltak mellékhatásai a módszernek és rendkívül olcsó, könnyen alkalmazható, valamint barátságos. Mostanában a homeopaták sok szert adnak együtt, egyszerre, aminek én ily módon nem tapasztaltam hatását. Azt hiszem Bandics doktor a klasszikus homeopátiát mûvelte.
Elnézést a hosszú cikkért.
Mindenkinek gyógyulást és a lehetõ legbarátibb gyógyászati módszereket kívánom.
Legalább ne ártson (másik sejtnek, szervnek se)!

Nincs jelen

 

#1853 2016-02-18 10:08

PEm
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

2001 óta van colitisem. Soha sem hagyatkoztam kizárólag a gyógyszerekre. Dühös vagyok akkor amikor természetesnek tûnik az, hogy kísérletezünk magunkon különbözõ az orvosaink által felírt gyógyszerekkel, aminek potenciálisan rengeteg mellékhatása is lehet és gyakran van is. Majd csak várunk, hogy megtörténjen a csoda es létre jöjjön az oly rég várt tünetmentes állapot.
Nem kapunk választ arra, hogy miért van a betegségük, a gyógyulásban való hitünket sem erõsíti az, hogy az orvosaink a legnagyobb természetességgel kijelentik, hogy nem fogunk soha meggyógyulni.
En értem azt, hogy az orvos tudomány is meg fejlõdõben....Tisztelem is õket az önfeláldozó munkájukért. Nem is kívánom lebecsülni az igyekezetüket. Talán egy kis alázatot es nyitottságot azért elvárnék az egyéb alternatív terápiák irányában. Tudom azt is hogy rengeteg kókler van, meg, hogy lehetnek olyanok is akik csak a pénzünket akarjak...De hat a gyógyszerkereskedelem se teljesen Ok.

Talán megélem, hogy megtalálják/ feltalálják a kutatók a betegségem okát es gyógyítási módját.

Addig is én a magam részérõl azon vagyok hogy más alternatív eszközöket is használva, keressem az utat a belsõ harmóniám, egyensúlyom  megteremtésében, megtartásában. Talán segít a fizikai testemnek is egyensúlyi állapot. Ártani biztos nem árt......

Nincs jelen

 

#1854 2016-02-18 14:31

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

De, bizony árthat. Óvatosan. (olvasd vissza a fórumot)

Szerkesztette: Rigor (2016-02-18 14:31)

Nincs jelen

 

#1855 2016-02-19 03:26

PEm
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Igen, olyan is van....Azomban nem biztos, hogy ugyanarról beszélünk. Az alternatív gyógyítás alatt ha azt értjük, hogy az orvostudomány 'vívmányait' mellõzve kuruzslokra bízza valaki magát az rendkívül kockázatos, sokszor tragédiához vezet. Ez kétségtelen.
Én azt mondom, hogy kizárólag az órvosunk által felírt gyógyszerekre hagyatkozni kevés, és meggyõzõdésem szerint egyenes ut vezet a sebész kése alá. Az meg felelõtlenség.

Nincs jelen

 

#1856 2016-02-19 03:29

PEm
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Bocs az elírások miatt....

Nincs jelen

 

#1857 2016-02-19 17:38

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Nem, az alternatív hülyeségek rendes gyógymód mellett is baromi veszélyesek lehetnek. Hármat mondok kapásból: 1. Aloe vera  (hasmenés - vérzés -kórház)
2. grapefruit cuccok (sok gyógyszerre rá is van írva hogy még sima levet sem szabad inni amikor szedjük, érdekes példa - budenofalk végbélhab mellett tilos!)
3. "méregtelenítõ" hülyeségek - összeáll feldagad a bélben és az jön ki. Erre a naiv embert bedumálják hogy lerakódás. Nincs lerakódás, biológiailag lehetetlen a bél fala folyamatosan megújuló hámréteg, a ragasztót is ledobja.
Igen durva megterhelés.

Szerkesztette: Rigor (2016-02-19 17:39)

Nincs jelen

 

#1858 2016-02-19 19:44

PEm
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

...."alternatív hülyeségek" ???
Es mi van a meditációval, jogával, kineziológiaval? Ezek is hülyeségek, amelyek a szervezet öngyógyító mechanizmusára nincsenek jo hatással ?
Az elmúlt 5 évben kétszer volt aktív a fekelyem, mindkét esetben kizárólag csak a gyógyszer szedés mellet folyamatosan romlott hétrõl - hétre az állapotom. Mindkét esetben a homeopátiás kezeles megkezdése után egy-két héttel kezdtem jobban lenni, majd rövid idõn belül tünetmentes lettem. Persze, mindez lehet véletlen egybeesés is....
Tekintettel arra, hogy az elmúlt két hónapja az orvosommal nem tudtunk pozitív elõrehaladást elérni, a tegnap bevettem a homeopátiás orvosom által felírt alkati szeremet mint utolsó mentõövet, es abban bízom, hogy a véletlen ezúttal is bekövetkezik, es a Medrol kezeles kimaradhat az életembõl.

Nincs jelen

 

#1859 2016-02-28 21:02

Schmidt Attila
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Üdvözletem

Én 10 év gyógyszeres kezelés (metipred, salazopirin, majd medroll, pentasa) hatástalansága, és azok ijesztõ mellékhatásai miatt kezdtem el kísérletezni, különbözõ természetes készítményekkel. De addigra már arcpuffadás, has puffadás, csontritkulás, ízületi problémák és szürke hályog is kialakult nálam. Sokáig le is voltam százalékolva (napi 10-15x véres hasmenés). Még az állandó gyógyszeres kezelés ellenére sem volt számottevõ enyhülés a colitisemben.

Aztán elkezdtem Propolisz cseppet szedni. Ami az élõvilágban az egyik leghatásosabb gyulladás gátló. Ekkor kezdett el javulni az állapotom. És tudtam elkezdeni csökkenteni a gyógyszeradagomat. Aminek a teljes elhagyása mellett is stabil maradt az állapotom. Sõt propoliszt is már csak akkor használok, ha olyan stressz hatás ér, amitõl kezdene megint belobbanni. De így már, csak ha egy kicsit elkések a propolisz kúrával, akkor jutok el egy hangyányi vérzésig. De akkor is visszahozom magam gyógyszerek nélkül is teljesen tünetmentessé. Ami ennyi év kétségbeesett küszködés, azt hiszem csodás eredmény.
A 68%-os rokkantságból, mostanra, a tünetmentesség miatt,  98%-osan épp állapotura minõsítettek. És meg is szûnt a rokkantsági ellátásom. Dolgozok és sportolok is azóta. Enni megeszek mindent, nincs semmilyen megkötés.
Azóta viszont folyamatosan szedek minimum 1 gramm C vitamint (lehetne többet is). Hiszen C-vitamin hiányosan elég nehezen regenerálja magát a szervezet.

Hatékonysága miatt az alkoholban oldott propolisz cseppeket ajánlom. 50ml-es kiszerelésbe lehet kapni a legtöbb bioboltban. Egy kevés cukorra csepegtetem, az ajánlott 20 cseppet. És hagyok neki bõven idõt, akár pár órát is, hogy az alkohol, ami a kellemetlen ízét adja elpárologjon. Ha lecseppen és odaszárad, eléggé nehéz lemosni, a kanalat is érdemes egybõl áztatni vagy elmosni a használat után. Mivel nincs mellékhatása az enyémhez hasonló durva esetekben, akár napi többször is lehet használni. A gyorsabb javulás érdekében. A hasmenést szinte azonnal jól megfogja. És a gyulladást is rendbe teszi pár nap, max egy hét alatt. "Mellékhatásként" annyi jelentkezett nálam, hogy most már a mandulám se gyullad be évi kétszer rendszeresen. :)

A gyógyszeres kezelést pedig elég elhagyni, ha már tünetmentes az ember. De akkor már fontos is. Hiszen folyamatos szedésük lassacskán több problémát okoznak, mint az eredeti betegség.

Remélem segítettem.
Várom az észrevételeket azoktól akik kipróbálták.
Jobbulást...


Schmidt Attila

Nincs jelen

 

#1860 2016-02-28 21:30

Tamas.CU
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Kedves Attila!

Ilyen hozzászólásokból szeretnék sokkal többet látni...köszönöm!
Alapvetõen mit is?
Emlékeztetett rá, hogy anno kaptam egy üvegcse propoliszt a betegségem alternatív kezelése céljából. Elkezdtem használni, de idõvel elhagytam. Fogalmam sincs mi volt az oka, valószínûleg szimpla hanyagság. Itt az idõ észhez kapni és újra nekiállni a használatának.

A felírt gyógyszereim ettõl függetlenül szedni fogom, de nagyon remélem, hogy x éven belül én is hasonló IGAZ, személyes tapasztalatból írt történteket oszthatok meg a nagyvilággal!

Szép estét!

(PEm, a magam módján megértelek, hasonló érzésekkel erõsítem/gyengítem a mi kis "klubunk"...nekem senki se mondja azt, hogy az alternatív&természetes gyógymódok szigorúan kerülendõek és kizárólag az orvos által felírt gyógyszerekre hagyatkozzunk...SENKI! Az aranyközépút létezik, csak nehéz megtalálni, aztán rajta maradni. Én így állok hozzá az egész témához!)

Szerkesztette: Tamas.CU (2016-02-28 22:13)

Nincs jelen

 

#1861 2016-02-29 21:49

QpaK
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

A propoliszon már én is gondolkoztam, nem hülyeség, de én ekkora reményeket nem fûznék hozzá. A gyógyszereimet meg nem merném elhagyni. Pont az a baj ezzel a betegséggel, hogy rohadtul alattomos: Akkor is romlik a bél, ha éppen jól vagyunk. Ráadásul többnyire azért vagyunk jól, mert szedjük a bogyókat. Gyógszer mellett is kiújul, csak úgy könyebb ki jönni belõle, illetve kevésbé fájdalmas… Te már tudod, milyen gyógyszer nélkül (Elsõ fellángolás pfff)

Nincs jelen

 

#1862 2016-03-01 10:14

QpaK
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Az igaz, hogy nincs két egyforma colitis, valószínûleg ezért sem tudják még gyógyítani. Az, hogy valakinél egyáltalán felmerül a gyógyszer elhagyása, több dologtól is függhet. pl mekkora kiterjedésû a gyulladás, milyen gyógyszerektõl tünetmentes, mennyire gyakran van fellángolása...? A szteroid függõk pl amint elhagyják a medrolt, rögtön visszaesnek, hiába szedik a többi bogyót becsületesen. A másik véglet meg, aki napi 3 bogyóval 100 %-ig tünetmentes.
Node én ismerek olyat, aki több évig napi 3-4 salofalk mellett jól volt. Esküdözött, hogy meggyógyult és el is hagyta a bogyóit, aztán durván belobbant neki, semmire nem reagált, míg végül kivágták a vastagbelét. :(
Nem mondom, hogy mindenki így jár, csak azt, hogy ez is lehetséges!… Meg szerencsére a fordítottja is: Egy folyamatosan aktív betegség is lehet varázsütésre passzív, olyankor az orvos is a gyógyszerek csökkentését javasolná…

Szerkesztette: QpaK (2016-03-01 10:16)

Nincs jelen

 

#1863 2016-03-01 23:02

Tamas.CU
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Teljesen egyet értek veled Qpak! Ezért érdemes nyitott látásmód mellett megtartani a fegyelmezett páciens szerepét, aki nem veti vakként az ismeretlenbe magát. Türelmesnek, megfontoltnak és legfõképp óvatosnak kell maradni, így haladván elõre lépcsõrõl lépcsõre. Az alternatív módszereknek is ez lenne a lényege, vagy nem?

Nincs jelen

 

#1864 2016-03-01 23:37

QpaK
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Nekem pszichológiai jelentõsséggel bírt. Abban a hitben éltem, hogy az orvosok max tünetmentessé tehetnek, de ha megtalálom a megfelelõ alternatív módszert, akkor kigyógyulhatok. Ez reményt adott és jó volt benne hinni, lelkesen próbálkozni, csak idõvel belefáradtam a kudarcokba.
Egyre többet tudtam meg a betegségemrõl, meg a homeopátia mûködésérõl is. Arról, hogy sok kuruzsló átvert és rajtam akart nyerészkedni… Már felismerem õket, mert ugyan azokat a beszédtechnikákat használják.

Nincs jelen

 

#1865 2016-03-02 02:00

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Az alter - oké ezt nem is lehet értelmesen befejezni. Nincs olyan hogy alterantív. Ezek nem alternatívák ahhoz képest amit kitaláltak. Át akarnak baszni téged erõbõl pénzzel nagyon. Át is fognak, mert túl sok helyen beágyazták magukat. Engem is átbasztak az én pénzem is elvették. Csak amikor már haldokoltam akkor hóóó na akkor hirtelen le lettem szarva. Akkor csak azok az orvosok álltak mellém akik szerint 90% hogy rákos leszek, csak azok álltak mellém akik azután is azt mondták hogy beszéljek a családommal mert 60%  vagy több hogy meghalok és vegyem tudomásul. És kurva mérges voltam mindenkire aki eltitkolta hogy ennnyire súlyos az állapotom. És az utolsó erõmmel hozzábasztam a párnát (vagy nem erre már nem emlékszem) az alkoholista paphoz aki jött a lelki üdvömért. Sokan azt mondják hogy a zuhanó repülõgépen  / életveszélyben nincsenek ateisták. NEM IGAZ!!!! én a haldoklásom átéltem mindent amirõl azt gondoltam hogy velem nem eshet meg, és átéltem az mindent ami megeshet.... És az nem ez a vicces mese.

Nincs jelen

 

#1866 2016-03-02 09:59

ernõ
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Sziasztok.

Jó hírrel szolgálhatok a sorstársaimnak, de kérdés mikor ér ide.

A tv-ben egy orvosi mûsorban  láttam hogy Amerikában új módszert használnak a GYÓGYÍTÁSRA.

Kicsit hát- fura de az eredmények 90 %

A collitis, és hasonló betegeknél egészséges emberektõl származó bélsarat( természetesen megfelelõ elõkészítés után) endoszkóppal bejuttatják a betegbe.

A hatás 2 nap után jelentkezik, és  VÉGLEGES gyógyulást  hoz.

De gondoljatok bele, hogy a természetben a kis elefánt elsõ étele az anyja kakija, hogy a benne lévõ baktériumokkal megfertõzze a saját beleit mert csak ekkor tudja megemészteni a füvet.

Nincs jelen

 

#1867 2016-03-02 10:25

QpaK
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Széklet transzplantáció: http://crohn-colitis.hu/forum/viewtopic.php?id=490

Nem új módszer, de csak álhártyás vastagbélgyulladásban hoz végleges gyógyulást, nálunk nem.

Nincs jelen

 

#1868 2016-03-02 10:28

ernõ
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Sziasztok 

Ha valakinek szüksége van MODULEN tápra, szívesen átadok 10 dobozzal, mivel én már nem használom.

Az email címemre írjatok. vagy telefon:  20 539 7558

Nincs jelen

 

#1869 2016-08-19 19:04

e.zsolt
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Sziasztok

Használt valaki Imune algát?

Nincs jelen

 

#1870 2016-08-22 13:17

Soga
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Kedves Mindenki!


Colitis Ulcerosa kezeléséhez az alternatív gyógymódok érdekelnének. Ha valaki tud segíteni azt elõre megköszönöm.
Jelenleg orvos által elõírt gyógyszereket szedek, de érdekelnek az egyéb altenatív gyógymódok is pl. Joga; gyógyteák, stresszkezelés hogyan? stb

Elõre köszönöm


Üdvözlettel

Nincs jelen

 

#1871 2016-08-23 20:46

itita
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Sziasztok.
Nem tudom olvassa -e valaki ,csak remélem :-)
9 éve diagnosztizálták nála a colitist,egész vastagbélre kierjedt.Salofalkkal el is voltam hosszú évekig.Hanyag is voltam ,mert volt olyan egyáltalán nem szedtem,csak akkor mikor kezdtem érezni "baj " lesz.....
2 éve döntöttem leteszem a cigit.nem is volt gond,sima ügy volt.2 hónap múlva éreztem bajok lesznek.Nah ,azóta nincs megállás.2 medrol kúrán vagyok túl,ebben volt iv. lökés is,tabletta,4 hónapja ért véget.Immuran közben és jelenleg is.Mellette probiotikum,ilyen olyan sok "okos "ötlet.3 hete megint fellángolt.....Campylobakter mellé....antibiotikum....nem múlik persze,Budenofalkot írt a doki,de nem váltottam ki még.Féle,mert bár az orvos azt mondta nem lesznek olyan mellékhatásai mint a medrolnak,de én félek....Vélemény???
A másik ,hogy a Medic-poliklinikáról valakinek valami tapasztalat????Megköszönném!!!!

Üdvözletem!!!!!Sziasztok!!!!Köszönöm!!!! Anita

Nincs jelen

 

#1872 2016-08-25 16:17

Majácska
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Sziasztok!
Érdeklõdöm, nem próbálta-e valaki a Celladamot? Én találkozta Kovács Ádámmal, aki elmondta a hatás mechanizmusát. Ennek lényege, hogy az immunmûködést beállítja a normál szintre. Akkor is, ha alul mûködik, vagy ha túlmûködik. Esetleg, ha valaki próbálta?

Nincs jelen

 

#1873 2016-08-28 20:32

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

http://ertelmesen.blog.hu/2012/01/14/a_ … a_celladam

Pénzkidobás, sarlatánság.

http://www.origo.hu/itthon/19990217nem.html - akkor még rákcsodaszerként árulták, azóta sem sikerült egyetlen bizonyítékot vagy sikeres tesztet összehozni.

Szerkesztette: Rigor (2016-08-28 20:38)

Nincs jelen

 

#1874 2016-08-29 09:23

Szilvia88
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Sziasztok!

Nagyon szeretnék mindenkinek segíteni, aki bélpanaszoktól szenved, mert nekem 15 év után sikerült belebotlanom egy hihetetlen módon hatékonynak látszó szerbe!!! Nekem nem diagnosztizálták az IBS-t, de a tüneteim teljesen megegyeznek vele. Már nagyon sok mindent kipróbáltam eredménytelenül (Candida-diéta, colon hidroterápia...), de a tüneteim - puffadás, gyulladt vastagbél, hasmenés, görcsök) továbbra is fennálltak és a késõbbiek folyamán laktózérzékenységgel párosultak. 4 hónappal ezelõtt páromtól kaptam egy doboz perui kovaföldet, amit vízben, vagy teában minden reggel feloldottam és megittam éhgyomorra. Az elsõ egy hónap sokkal rosszabb volt, mint az eddigiek, mert hányingerem is lett és a hasmenés is sokkal gyakrabban jelentkezett, - pedig a tájékoztatóban 2-7 napra írták a nehezebb idõszakot (gondolom ez egyénfüggõ)-, de kibírtam, mert a leírása nagyon meggyõzõ volt, és 3 hónapot írtak a csecsemõtisztaságú bélrendszer eléréséhez, gondoltam, még messze az út... Egy hónap után, egyik napról a másikra, mintha elvágták volna a hasmenést. Nem éreztem akkor különösebb javulást, de örültem, hogy legalább rosszabb nem lett. A 4. hónapnál elképesztõ eredményeket értem el, amit a 15 év alatt egyszer sem sajnos...Szinte TELJESEN megszûnt a puffadás, és rengeteg ételt megehetek probléma nélkül. Hasmenésem már nagyon régen nem volt. Fel is szedtem pár kg-t! :) Nekem ez a módszer úgy néz ki, hogy bevált, és elérhetõ áron van, olyan 3-4000.-körül 3 hónapra. Remélem másoknak is tudok vele segíteni. (A tenmag oldaláról rendeltem a következõ kúrára valót, ugyanis állítólag nem csak a bél-, hanem a nyirokrendszert is rendbe teszi) :)

http://www.tenmag.hu/kosarba/perui-kova … oCBEbw_wcB

Nincs jelen

 

#1875 2016-08-29 09:31

QpaK
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

“Ennek lényege, hogy az immunmûködést beállítja a normál szintre. Akkor is, ha alul mûködik, vagy ha túl”

Ez hatalmas marhaság, arcátlanul leegyszerûsítve! Az immunrendszer beállítása jelenleg nem lehetséges, pláne varázsütésre, mellékhatások nélkül.

Adott egy autoimmun betegség amit a tudomány jelenleg nem tud gyógyítani. Ellenben az immunrendszert szabályozni már bizonyos mértékben igen. Szabályozni, vagyis folyamatos kezelés mellett bizonyos területeit lekapcsolni, a túlmûködést elkerlülni! Mondanom sem kell, hogy ezek bevizsgált, bizonyítottan hatékony szerek…

Most figyelj! Ez a valós módszer áll szemben egy nem bevizsgált, nem bizonyított, ismeretlen eredetû szerrel, amirõl csak annyit állít valaki (akinek a tudományhoz semmi köze), hogy "beállítja az immunrendszert." Biztos, hogy ezzel akarsz próbálkozni?



HA MÁR ITT TARTUNK: NEM KÉNE BEZÁRNI EZT A TOPIKOT? ELEVE NINCS LÉTJOGOSULTSÁGA ÉS MINDEN BAROMSÁGOT MEGOSZTANAK ITT. AZ OLDAL CÉLJA ELVILEG NEM A HITELES TÁJÉKOZTATÁS LENNE?

Szerkesztette: QpaK (2016-08-29 09:46)

Nincs jelen

 

#1876 2016-08-29 10:09

flydomi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Qpak

Igen,ezen én is gondolkoztam már,hogy mik lehetnek azok az "alternatív módszerek",amiktõl a beteg ember meg tudna gyógyulni.
Ha lenne ilyen,akkor már réges rég gyógyszernek minõsülõ formában kapnák meg a betegek ezt a "gyógyulást",és nem,mint alternatív gyógymódként.
Mellesleg sok-sok olyan ember szívesen lehúzza a beteg embereket,akik utolsó mentsvárként ebben kezdenek el hinni.

Nincs jelen

 

#1877 2016-08-29 11:04

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Szerintem nagyon is kell ez a topic, mivel egyrészt az ilyen kérdések nem máshol offolják a témát
és a helyén van kezelve elkülönítve a valódi gyógyszerektõl.

Másrészt igen is ki kell tárgyalni azon módszereket, valódinak látszó megtévesztõ átveréseket amikkel sajnos mindenkit bombáznak.

A valóban alterantív szer a szó eredeti jelentésében kb az. amikor a pentasa helyett pentasa granulátumot kapsz, vagy orális szteroid helyett budenofalk végbélhabot, vagy szteroid helyett biolgóiai terápiát, remicade helyett humirát.

De semmiképp se homeopátiás kvantummágneses õssejtfokozó perui bio-aloeveraféregpetekolloid.

Szerkesztette: Rigor (2016-08-29 11:05)

Nincs jelen

 

#1878 2016-08-29 17:56

ageplefagy
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Szerintem is szükséges ez a topic ahhoz, hogy ha az ember elkeseredettségében találkozva ezekkel a nemtommineknevezem hülyeségekkel, akkor rájöhessen, hogy baromság. Itt legalább helyretesszük/teszitek a dolgokat és le tudjuk/tudjátok beszélni egy felesleges pénzpazarlásról az emberfiát.

Volt már velem is olyan, hogy egy szerrõl olvastam, hogy fantasztikus, hihetetlen, elképesztõ gyógyulást hozhat aztán rákerestem ebben a topicban és feleszméltem, hogy mekkora hülye voltam, hogy benyaltam... Helyretettetek! :)

Nincs jelen

 

#1879 2016-08-30 11:27

Majácska
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Nem tudom miért kell ellenségesen hozzáállni a Celladamhoz. Azért mert valaki nem próbálta, ne mondjon véleményt.
Az, hogy a rákban használ, ezt rokonaim, ismerõseim bizonyíthaják, akik ehhez folyamodtak, és a rák diagnosztizálása után 10-15-20 év elteltével is élnek, a ráknak nyoma sincs.
Mivel a feltalálója nem "áll be a sorba", nem ismerik el, úgy, mint a Béres cseppet. A gyógyszer maffiának meg miért lenne érdeke, ha valami használ?

Mit lehet veszíteni azzal, ha valaki kipróbálja? Az meg butaság, alulinformáltság, ha valaki hülyeségnek, baromságnak titulálja.
Nem állítják, hogy gyógyítja a betegségeket, mint sok reklámban hírdetett szerekrõl. Azokat is "benyalják". De hányan!
Nem a lepocskondiázó véleményt szerettem volna olvasni, hanem azt, hogy van-e valakinek tapasztalata e szerrõl.
Szerintem az, hogy ki miben hisz, az magánügy.
Ha már felvetettétek a topik bezárását, mi értelme volt megnyitni, amikor nincs a gyógyszeren kívûl más megoldás?
Szerintem itt leírható lenne ki mivel kísérletezett, mi volt a tapasztalata, és minden durva komment nélkül.

Nincs jelen

 

#1880 2016-08-30 13:02

QpaK
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Az a baj Majácska, hogy nem gondolkozol, csak elfogadod amit elolvasol. A feltalálónak a tudományhoz semmi köze, a termék összetevõit nem ismered és hivatalos információ sincs arról, hogy tényleg használna-e. Én nem adnék be magamnak semmilyen kétes eredetû szert, amire még garancia sincs. Az sem mind1, hogy honnan vetted az infókat? A gyártó honlapjáról, ismerõsöd ajánlotta, facebook beszámolókból? Ezek nem bizonyító erejûek… Mint ahogyan a gyógyult rokonaid sem azok. Nem tudom milyen rákjuk volt, milyen kezelést kaptak mellette, nem ismerem a kórtörténetüket és orvos sem vagyok :)! Ezt a "Nem áll be a sorba, a Gyógyszer maffia elnyomja" zagyvaságokat mindig olyanok mondják, akik kamu terméket árulnak. Nem csak a celladam él ezzel a módszerrel! Mivel a terméke hatékonyságát bizonyítani nem tudja, keres egy ellenségképet, amivel a köznép egyetért. Logikusan hangzik, valóban nem lenne érdeke a gyógyszer maffiának. Csak az a baj, hogy a celladam sem ingyen van, és rohadt nagy biznisz. Nekik meg a gyógyszer nem érdekük, még a végén jobban lesz a beteg és nem vesznek celladamot ;) … Nem gondolod, hogy ebben is lehet valami? Ha én feltalálnék egy csodaszert, akkor ezt minél szélesebb körben terjeszteném és szabadalmaztatnám. Nem csak azért, mert marha pénzéhes vagyok és “be akarok állni a sorba”, hanem mert a termékem így jut el több emberhez (több gyógyulás), garanciát adhatok nekik (nagyobb bizalom) és esélyt a gyógyulásra. Ez így a logikus és korrekt!
Amennyiben kamu terméket akarnék árusítani, titkolnám az összetevõket, nem lennék hajlandó bizonyítani a hatékonyságot és csak sutyiba “gyógyítgatnék” fújva a tudományra…. Pont mint a celladam és társai!

Szerkesztette: QpaK (2016-08-30 13:07)

Nincs jelen

 

#1881 2016-08-30 18:31

csumpimalac
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Szerintem is maradjon a topic, pont amiatt, amit leírtatok, hogy rá lehessen világítani, ha valami "csodaszer" mégsem csodaszer. Ez a celladam akármi nem tudom, hogy mi, de azt tudom, hogy évtizedekkel ezelõtt nõvérem rákos lett, és minden alternatív csodabigyó kipróbálása nélkül is a mai napig él és virul. Talán akkor még nem is létezett ez a szer, úgyhogy azt kijelenti, hogy valaki emiatt él és virul, meg gyógyult ki a rákból, nem állja meg a helyét. Szerintem ezek a dolgok fejben dõlnek el. Ha valaki kipróbál ilyen szereket, és jobban van, nyilván azt mondja, hogy attól volt. Lehet, ki tudja. És a gyógyszer sem mindig megoldás, hisz vannak, akiknél semmilyen gyógyszer nem használ, és hiába próbál ki mindenféle alternatív akármiket, az sem. Úgyhogy szerintem ezután is mindenki mondja el, hogy ki mit próbált vagy szeretne kipróbálni, aztán meglátjuk, mik a reakciók. :)

Nincs jelen

 

#1882 2016-12-02 12:20

fiuhhh
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Sziasztok,
Jelenleg 30 éves vagyok és 17 éves korom óta vannak tüneteim, akkor még itthon nem nagyon tudták mi ez, én már sokat olvastam külföldi fórumokon. 24 évesen beigazolódott, hogy IBS-em van egy tükrözéssel. Elkezdtem meditálni és jógát oktatok, azóta ehetek mindent. Látom sokan szenvedtek a probiotikumok kérdésével.
-A legjobb probiotikum a savanyúkáposztalé, ami meg is hajt egy kicsit, a piacon ingyen oddadják zacskóban.
-ízületi fájdalmakra szteroidkezelés után pl medrol: reggel éhgyomorra 1 teáskanál szódabikarbóna 2 dl langyos vízbe. az elsõ étkezés elõtt fél órával. Kiviszi az izületekbõl a savat (hugysavat). 3 hétig iszod egy hét szünet.
-vas-mint természetes gyulladáscsökkentõ: homeopápiából pl ferrum phosphoricum d12 vagy arnica montana ch30
-MENTA tea este Zsályatea, édes és kálmosgyökér.
-utifûmaghéj béltisztításra este az utolsó fõétkezés helyett. psylium husk
-no cannabis (vérbõséget okoz, no alkohol ugyanez miatt
-a szteroid a mellékvesét teszi tönkre a krtizontermelébe nyúl bele!!!!

ha valakinek kérdése van írjon nyugodtan, az alternatív terápiákban elég jártas vagyok.

Bence

Nincs jelen

 

#1883 2016-12-03 08:39

martika
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Szia,

Ok, de ezt most miért kell 5 topicba beírni ???????

Nincs jelen

 

#1884 2016-12-03 11:13

flydomi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

talán így akar lehúzni pár beteget?

Nincs jelen

 

#1885 2016-12-04 13:48

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Nem tudom, nem hiszem, szerintem csak egy szerencsésen inakítv beteg akinek amúgy alternatív mániája és egy kis küldetéstudata van. Egyébként nem részletezem hogy milyen hülyeségeket írt le, szerintem a kicsit rutinosabb többség számára is nyilvánvaló :)
Esetleg ha mégse lesz inaktív a betegsége, visszajön és akkor elmondjuk hogy miért nem jó :)

Nincs jelen

 

#1886 2017-01-13 19:36

Apa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Kedves Fórumozók,
soha nem felejtem el, 2004 áprilisában az akkor 11 éves fiamnál ültünk a kórházi ágya mellett a feleségemmel, majd odajött, két orvosnõ:
- mond te
- nem
- mond te
- nem
- a fiúknak crohn betegsége van, sajnáljuk.
Soha nem halottunk róla, hogy mi ez. Hazamentünk, utánanéztünk, kétségbe estünk. A kórházból kikerülve szokásos gyógyszeres kezelés következett, Pentasa, Medrol, Imuran. Júliusban idehaza, ennek ellenére, kiszakadt a vékonybele, szeptikus sokk, életveszélyes állapot. Egy hónap intenzív, vékonybél utolsó szakaszának eltávolítása. Kórházi elbocsátáskor a doktornõ: „kedves szülõk, törõdjenek bele, nem tehetnek semmit, szedjék a gyógyszereket, és bizakodjanak, mert a kutatások gõzerõvel folynak”.
Az életben soha semmibe csak úgy nem tudtunk beletörõdni, hát akkor ebbe.
Pár nap után elkezdtük keresni a megoldást, a hagyományos orvoslás módszerei nem vezetnek eredményre, ez rögtön látszott, nem véletlenül gyógyíthatatlan betegség. Az alternatív módszereket próbálók sem bíztattak átütõ terápiával, elkeseredtünk. De vajon van-e olyan beteg ezen a földön, aki meggyógyult, vagy fogalmazzunk pontosan, nagyon-nagyon hosszú ideje tünetmentes gyógyszerek nélkül. Igen van, nem is egy, de innentõl ez már egy hosszú történet . . .
A javasolt gyógyszereket fokozatosan elhagytuk. Ez volt egyértelmûen életünk legnehezebb döntése, annál is inkább, mert nem saját magunkról döntöttünk, hanem a saját gyerekünkrõl. Elindultunk egy másik úton…
Tegyük fel a kérdést, mitõl lesz eredmény?
A diéta igazából arra jó, hogy kíméljük a gyulladt beleket, de a gyulladást nem szünteti meg. A cél mindenképp az lenne, hogy a gyulladás elmúljon.
Ebben vajon segítenek-e a gyógyszerek?
Mivel a crohn betegség oka máig tudtommal ismeretlen, el nem tudom képzelni, hogy a gyógyszerek, hogyan tudnák az okokat megszüntetni. Azonban ameddig az okokat nem szüntetjük meg, a „helyben járáson” kívül nagyon másra nem lehet számítani. Szerintem nagyon sok beteg most pont itt tart.
Akkor hogyan tovább?
Most szívem szerint leírnám az elmúlt 12 év tapasztalatait, ami a fiam betegségével kezdõdött, és 180 fokos fordulatot hozott, mindannyiunk életében. Erre sajnos most azonban nincs módom, mert terjedelme szerintem meghaladná ennek a fórumnak a kereteit, és abban sem vagyok biztos, hogy ezt úgy le tudnám írni, hogy az jöjjön ki belõle, amire valójában gondolok, de az igen hosszú, és tanulságos történetet, talán az alábbi mondatokkal fejezném be:
Mint mindennek, ennek a betegségnek is oka van, nem véletlenül kaptuk, el kell fogadni, hisz egy lehetõséget kaptunk még a változásra, amire magunktól nem voltunk képesek, azonban ha nem ismerjük fel a változás szükségességét, a gyógyulás sajnos elmarad. Erre az összefüggésre magunktól kell rájönni, illetve eljutni idáig. Hozzáteszem 2004-ben mi is mindent teljesen másképp gondoltunk, és láttunk. Miért pont a mi gyerekünkkel történik, és hasonló gondolatok. Kellett hozzá 12 év, hogy erre a felismerésre jussunk.
Nagyon fontos szerintem elmondani még, hogy olyan világban élünk, ahol semmi nem az, aminek látszik, a józan észt felülírja a kapzsiság, és a dolgok jelentõs részére olyan megoldás születik, ami erõsen anyagilag motivált. Ezt azért tartom fontosnak, mert egy beteg ember, hogy meggyógyuljon, szinte mindent elkövet, eközben csapdák tucatjaiba kerülhet, és kerül is, sajnos ez alól a gyógyszerek, és egyéb készítmények sem kivételek.
Akkor kinek higgyen az ember?
Minden ember a saját életének, és sorsának, az egyedüli irányítója, a legfontosabb kérdésekben – mint például az egészsége is – a végsõ döntéseket saját magának kell meghozni, ezt nem lehet és szabad vakon másra bízni.  A józan ész, a kegyetlen tények, az emberek sokaságának tapasztalatai, azonban megkönnyítik az eligazodást. Ebben a fontos kérdésben – mint a saját egészsége - az ember csak saját magának higgyen, próbáljon meg minél több információt beszerezni, hallgasson a megérzéseire, és maga döntsön, hisz a következményeit is maga fogja viselni, nem pedig más.
Elõre bocsátom, hogy a tanácsaimat nem kell megfogadni, mint írtam, a végsõ döntéseket mindenkinek saját magának kell meghozni, az emberek sokaságának tapasztalatai alapján, amibõl csupán én egy vagyok.
Gondolom most mindenki „Elindultunk egy másik úton…” folytatására kíváncsi. Megkerestük azokat az embereket a világban, akiknek sikerült talán meggyógyulnia, elnézést, régóta tünetmentesek, - sajnos az optimizmusom mindig a realitások fölé kerekedik - meghallgattuk a történetüket, levontuk a következtetéseket, – pár eset után ez már szinte üvöltött - és kezdetben nagyon egyszerûen, lemásoltuk Õket, késõbb a saját utunkat járva haladtunk. Ez a fórum, és sok más külföldi fórum is, sok segítséget nyújt ehhez, ha a sorok között is tudunk olvasni. Mindig azokat a beszámolókat keressük, amik valami sikeres dologról szólnak, ha azok nagyon picik is, ne a teljesen pesszimista, mindenhez értõ, mindent elutasító okoskodásokat. Kaptafa megoldás nem létezik, minden ember más és más, és szerintem betegenként a kiváltó körülmények, és okok sem egyformák, tehát arra a bizonyos csoda pirulára várni szerintem illúzió.
A környezetemben is sajnos jó pár crohn beteg van. Naivan próbáltam segíteni, átadni a tapasztalataimat, de arra jutottam, hogy ez teljesen felesleges és értelmetlen. Mindenki a saját feje után megy - mi más után menne – és az eddigi tapasztalatai, tudása, meggyõzõdése alapján cselekszik, de talán ez így is van jól. Tapasztalataim szerint az emberek azt a tanácsot sem fogadják meg, amit maguk kértek, hát akkor azt, amit csak úgy kaptak. A fiam ma 23 éves, 2004-ben szedett utoljára gyógyszereket, két vírusos fertõzést, ami a család többi tagján is végigment, és számára sorsdöntõnek vélt helyzetekben ( pl. egyetemi vizsgák környéke ) volt rövid ideig hasmenése, egyébként tünetmentes volt. A crohn-t nem felejtettük el, - nem is lehet - mert rengeteg mindent köszönhetünk neki, de lehet, hogy az sem túlzás, hogy mindent, másrészrõl bármikor fellángolhat, és ezt egy percig sem szabad szem elõl téveszteni, mi sem tettük. A fiamtól nemrég egyszer megkérdeztem, hogy élte meg az elmúlt éveket, azt válaszolta. „Apa, ha visszafordíthatnám az idõ kerekét, újra kérném a betegséget, mert amit kaptam és tapasztaltam általa a hosszú évek alatt, azt semmi nem tudná pótolni.” Elõször megdöbbentem, majd leperegtek az elmúlt évek, hirtelen minden világos és érthetõ lett számomra.
12 év után elõször most írom le a gondolataimat errõl – lehet, hogy utoljára – de a lelkiismeretem és a fiam gondolatai késztetett erre. Lehet, hogy a betegségbõl a szó szoros értelmében nem lehet meggyógyulni, mert valószínû ez marad a szervezet leggyengébb láncszeme, de ha valaki hosszú idõn át gyógyszerek nélkül tünetmentes, az is óriási eredmény. Kívánom mindenkinek, találja meg a saját útját, amit aztán jó egészségben tud eltölteni.

Szerkesztette: Apa (2017-01-15 20:36)

Nincs jelen

 

#1887 2017-01-13 21:43

QpaK
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Apa: Meggyõzõdésem, hogy gyógyszer nélkül kísérletezni rettentõ felelõtlen dolog. Szidni úgy a gyógyszeripart, hogy közben pumpáljuk a pénzt az alternatív módszerekbe meg egyenesen butaság. Leírnám, hogy hol tévedsz hatalmasakat és mekkora logikátlanság van az irományodban/gondolkodásodban, de felesleges. Te engem látnál “teljesen pesszimista, mindenhez értõ, mindent elutasító okoskodásdónak” holott én a “nem mindent bekajáló, mérlegelõ racionalista vagyok”
Abban azonban nagyon igazad van, hogy mindenki a saját sorsának a kovácsa. Tedd fel magadnak a kérdést! Akkor is ehhez tartottad magad, amikor úgy döntöttél abbahagyod a 11 éves fiad gyógyszerezését, az elcseszett nézeteid miatt?

Nincs jelen

 

#1888 2017-01-14 00:47

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

QpaK: Nem tûnik fel hogy ez egy klasszikus anekdotikus jellegû "bizonyíték" - hosszúra eresztett érzelmi megágyazás, épp csak konkrétan még nem kínálja fel a módszert, megvárja amíg majd valaki rákérdez, esetleg majd privátba.

Nincs jelen

 

#1889 2017-01-14 00:50

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

"mindenki a saját sorsának a kovácsa. " - ez meg olyan mint egy Oravecz Koelho idézet ami ráadásul sajnos nem is igaz. Az élet, - az álbölcsességekkel ellentétben - nem holmi következetes vagy igazságos dolog. Hiába tesz meg valaki mindent, többet mint más, más meg szarik az egészbe és ölébe hull a szerencse. Persze törekedni kell bizonyos irányba, de sajnos az nem szavatolja a sikert. Az élet tele van kivédhetetlen buktatókkal és hatalmas mázlikkal is.

Nincs jelen

 

#1890 2017-01-14 14:11

Apa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

QpaK: A logikátlan gondolkodásom, az elcseszett nézeteim, és mellesleg pénzt sem pumpálok az alternatív módszerekbe – ennek az ellenkezõjét nem tudom honnan veszed – egyenlõre sikert hozott, nem csak a betegség kezelésében, hanem az életem minden területén, ezzel nagyon nehéz vitatkozni.

Szerkesztette: Apa (2017-01-14 14:17)

Nincs jelen

 

#1891 2017-01-14 14:15

Apa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Rigor: Nem tûnik fel, hogy nem lehet privátba megkeresni, mert letiltottam az elérhetõségemet. A gondolataid mögött megbúvó hátsó szándékot meg egyszerûen, HATÁROZOTTAN VISSZAUTASÍTOM. Amit írtam, azzal semmit nem szerettem volna bizonyítani, így hát ez természetesen nem is bizonyíték semmire. Az a bizonyos „módszer”, amit még nem kínáltam fel, sajnos nem létezik, mert ahány ember, annyi módszer, ha létezne egységes megoldás, és ennek tudója lennék, azonnal közzé tenném. Sajnálom, hogy a gondolataimból nem értettél meg semmit, a szándékomat meg teljesen félre értetted. Szívbõl kívánom neked is, és természetesen mindenkinek, hogy ebbõl a betegségbõl megtalálja a kivezetõ utat, ehhez próbáltam önzetlenül hozzájárulni.

Szerkesztette: Apa (2017-01-14 14:17)

Nincs jelen

 

#1892 2017-01-14 14:40

flydomi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Remélem,hogy egy dologban egyetértünk:A Crohnt és a Colitist nem lehet gyógyítani.
De reméljük,hogy hamarosan igen.

Nincs jelen

 

#1893 2017-01-14 14:55

QpaK
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Szerintem is komolyan gondolod, amit írtál. Nekem az a furcsa, hogy nem foglaltál állást. Elítéled az orvostudományt, de az alteratív gyógyászatot is. A fiad tüntetmentes gyógyszer nélkül, de bennetek van, hogy mi van, ha kiújul…

Felelõtlen vagy, mert nem tájékozódtál. Akkor tudnád, hogy a gyógyszer csökkenti a szövõdmények kockázatát. - Bél átjukadása, szeptikus sokk?!
Továbbá azért is érdemes folyamatosan szedni, mert így a fellángolásokat kezelni lehet. Ellenben gyógyszer nélkül a fellángolás drasztlkus lehet. - nem reagál gyógyszerekre, eldurvul, mûtét, sztóma…
Te ezek tükrében leállítottad a kisfiad gyógyszereit! Aki akkor 11 éves volt és szófogadó… :(

Kipróbáltatok alteratív módszereket, amik ugye nem mûködnek. Így kiválogattad mindegyikbõl a neked tetszõ baromságokat, megalkotva a saját módszered. Itt jönnek az elcseszett nézeteid!
Ott látsz összefüggést, ahol nincs. Nincs kivezetõ út, hosszú tüntemnetes idõszak van, ami bármikor, bárkinél bekövetkezhet és mindentõl független! És mint ilyen a fiad akkor is jól lenne, ha nem csináltatok volna semmit! És bármikor rosszul lehet, mind1 mit csináltok. Egyedül a gyógyszerrel tunátok a betegség kiújulását kíméletesebbé tenni!
Szóval leírod büszkén, hogy a fiad egy idõzített bomba, mert noha tüntetmentes nem szed gyógyszer. Hol ebbe a bíztatás, ez felelõtlenség.

És végül: A bélbetegségtõl senki nem lesz jobb, vagy különlegesebb, marhára nincs rá szükség! Az életetekben elért egyéb eredmények meg nem érdekelnek!

Szerkesztette: QpaK (2017-01-14 15:18)

Nincs jelen

 

#1894 2017-01-14 17:55

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Nincs semmi hátsó szándék, egyszerûen lehet hogy tudattalanul, vagy szándék nélkül is, de az egész felvezetés stilisztikai módszerei, fordulatai, meggyõzéstechnikai elemei tökéletesen beleillenek a szokásos receptbe.
Ez független a szándéktól, én pusztán az eredményt vizsgáltam, az pedig olyan jól sikerült hogy akár lehetne is tanítani mondjuk bioptron lámpaügynököknek :)

Ha tényleg nem volt hátsó szándék, akkor ezennel felhívom a figyelmet, hogy hát sajnos úgy sikerült ahogy a receptúra szerint sokan dolgoznak. Én pont ezért igyekszem is elkerülni ezeket a kliséket.

Nincs jelen

 

#1895 2017-01-14 18:07

Apa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

QpaK:
„Nekem az a furcsa, hogy nem foglaltál állást.”
Ez nem is az én feladatom, ezt mindenki tegye meg maga.
„Felelõtlen vagy, mert nem tájékozódtál”
Fogalmad sincs, hogy mivel foglalkozom, nem tudsz rólam semmit, honnan veszed magadnak a bátorságot, hogy tájékozatlansággal vádolsz.
„Kipróbáltatok alternatív módszereket, amik ugye nem mûködnek”
Sajnálom továbbá, hogy a magyar nyelvet beszéled, de nem érted, nagyon sokan vannak ezzel így. Segítek az általam leírt mondatot értelmezni. Én azt írtam, hogy „Az alternatív módszereket próbálók sem bíztattak átütõ terápiával, elkeseredtünk.”
Ez a mondat nem azt jelenti, hogy ezeket mi próbáltuk ki, hanem azt jeleni, hogy akik kipróbáltak bizonyos dolgokat, nem jutottak sehova. 
„kiválogattad mindegyikbõl a neked tetszõ baromságokat”
Ez már megint a te beteges gondolkodásod szüleménye, ez egy feltételezés részedrõl, semmibõl nem következik, és nem is igaz.
Valóban nem sok konkrétumot írtam le, nem véletlenül, te ezt most próbáltad helyettem megtenni, és kikövetkeztettél sok butaságot, és valótlanságot, amit utána persze gyorsan beállítasz „elcseszett nézeteimnek”.
Ezek beteges dolgok, a hozzászólásodból kiérzõ düh, és indulat, hidd el, nem vezet sehova.
Természetesen tiszteletben tartom a nézeteidet, és meggyõzni sem akarlak semmirõl, inkább nagyon hosszú tünetmentes idõszakot kívánok.

Nincs jelen

 

#1896 2017-01-14 19:03

QpaK
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Ez nem is az én feladatom, ezt mindenki tegye meg maga.

A Nem foglalsz állást úgy értendõ, hogy nincs egy tényezõ (a siker a történetben) ami mellett érvelnél! Jó lenne, ha megtennéd, mert így a terjedelmétõl függetlenül üres a kommented!

Fogalmad sincs, hogy mivel foglalkozom, nem tudsz rólam semmit, honnan veszed magadnak a bátorságot, hogy tájékozatlansággal vádolsz.

Egy fontos kérdésben nem tájékozódtál, és felelõtlen döntést hoztál. Ez független attól, hogy mivel foglalkozol, vagy hogy milyen ember vagy, esetleg attól, hogy más helyzetekben milyen döntéseket hozol! Nem kell tudnom és nem is érdekel.

Sajnálom továbbá, hogy a magyar nyelvet beszéled, de nem érted, nagyon sokan vannak ezzel így. Segítek az általam leírt mondatot értelmezni. Én azt írtam, hogy „Az alternatív módszereket próbálók sem bíztattak átütõ terápiával, elkeseredtünk.”
Ez a mondat nem azt jelenti, hogy ezeket mi próbáltuk ki, hanem azt jeleni, hogy akik kipróbáltak bizonyos dolgokat, nem jutottak sehova.

1. Ha olyanokat kerestetek fel és "másoltatok le" akik magukat gyógyultnak mondták, akkor valamilyen alternatív módszer használókkal beszéltetek.
2. Ha beteg fórumon a pozitív gyógyult történeteket vettétek alapul, akkor megint rossz úton jártatok. 
3. Megpedzetted még az ép testben ép lélek bio logika törvényét, utalsz kicsit a karmára is.
4. Átvetted a homeopátia nyelvezetét, ergo sokat olvashattál a témában. Meg is keverted vele Rigort!

„kiválogattad mindegyikbõl a neked tetszõ baromságokat”
Ez már megint a te beteges gondolkodásod szüleménye, ez egy feltételezés részedrõl, semmibõl nem következik, és nem is igaz.
Valóban nem sok konkrétumot írtam le, nem véletlenül, te ezt most próbáltad helyettem megtenni, és kikövetkeztettél sok butaságot, és valótlanságot, amit utána persze gyorsan beállítasz „elcseszett nézeteimnek”.

Ha nem is közvetlenül, de közvetetten leírtad:
"Megkerestük azokat az embereket a világban, akiknek sikerült talán meggyógyulnia…és kezdetben nagyon egyszerûen, lemásoltuk Õket, késõbb a saját utunkat járva haladtunk…"
Hogy a “saját út” mennyire épül az eredeti marhaságra, talán mind1 is…

Ezek beteges dolgok, a hozzászólásodból kiérzõ düh, és indulat, hidd el, nem vezet sehova.
Természetesen tiszteletben tartom a nézeteidet, és meggyõzni sem akarlak semmirõl, inkább nagyon hosszú tünetmentes idõszakot kívánok.

A düh abból adódik, ha ilyeneket látok: Egy apa ráerõlteti a hülyeségét a gyerekére. Ez semmiben nem különbözik a szememben attól, mint amikor a szülõ nem oltatja be a gyerekét, csak mert hisz abban az összeesküvés elméletben, hogy azzal akarják tizedelni a lakosságot. És így a hiszékenysége miatt, súlyos fertõzéseknek teszi ki a porontyot.
És haragudhatsz rám, de hidd el ezek a beteges dolgok! :(

Szerkesztette: QpaK (2017-01-14 19:49)

Nincs jelen

 

#1897 2017-01-14 20:06

atesz62
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Kedves "QPak" és "Apa"  !!

   Én mint egy 55 éves 15 éve crohn beteg, csak mosolyogni tudok a tudományos okfelytéseiteken.
Sok igazság is van mindkettõtök állításaiban. De sok mindent rosszul is láttok. Ha nem így lenne akkor én lennék a leg boldogabb, mivel az azt jelentené, hogy egyikõtök feltalálta a Crón betegség ellenszerét.
  Csak saját tapasztalatomat osztom meg röviden  és ezt ne vegyétek kézpénznek.
Én csak is azért állom még a sarat ebben a betegségben viszonylag elviselhetõ épségben..! és csak azért is mert  szentül hiszek saját magamba is, hogy képes leszek egyszer teljesen felépülni ebbõl a betegségbõl!
Azok a betegtársaim akik nem így viszonyultak az egészhez sajnos már nagy részük nincsenek velünk.
...és az, hogy most alternatív vagy nem alternatív gyógyászat!..  Fabatkát sem ér egyik sem ha mi magunk nem hiszünk a gyógyulásban. Én salyát bõrömön tapasztalom ezt az évek alatt. Ha nem tudsz magadnak felépíteni egy saját terápiát akár orvosi és alternatív segítséggel, akkor eláshatjátok magatokat. Ez sajnos nem tanulható mástól,sem orvostól sem természetgyógyásztól. Õk csak irányt, eszközt adhatnak a kezünkben segítségül. De a "gyöztes mérkõzést"azt mi magunknak kell megvívni! 
   Ez a lényeg! Higgyétek el!

Nincs jelen

 

#1898 2017-01-15 10:01

Apa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

atesz62
„Ha nem tudsz magadnak felépíteni egy saját terápiát akár orvosi és alternatív segítséggel, akkor eláshatjátok magatokat”
Minden szavával egyetértek! Én pontosan ezt szerettem volna megmutatni a saját történetemmel. Felépítettünk egy saját terápiát, és ez valóban mástól nem tanulható, ezért nem is mentem bele a részletekbe, de irányt próbáltam mutatni a „gyõztes mérkõzéshez”.  Nagyon remélem, hogy te ezen a mérkõzésen nyerésre állsz.

Szerkesztette: Apa (2017-01-15 20:22)

Nincs jelen

 

#1899 2017-01-15 10:36

QpaK
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Annak, hogy fejben, hogyan kezeljük a dolgot valóban van szerepe. Két szempont azonban fontosabb a hitnél!

1 A betegség súlyossága
2 Orvosi segítséggel a megfelelõ terápia beállítása.

Gondoljatok csak bele: Egy enyhébb lefolyású beteg optimistább szemléletû. Az akinek állandóan durva fellángolásai vannak, természetesen elveszíti a hitét. Sõt megfelelõ terápia nélkül meghalhat! (atesz62 ismerõsei) Ha viszont beállítják a gyógyszereit és ismét tünetmentes lesz, visszanyerheti a hitét.

Az alternatívot meg hagyjuk, az csúny átverés! Az emberek hiszékenységére épít! Azt kellene megérteni végre, hogy minden autoimmun betegség (így az ibd is) magától ingadozhat, de a megfelelõ ORVOSI terápiával egyensúlyba hozható!
Hol jobb, hol rosszabb! A félreértés abból adódik, hogy egy esetleges jobb idõszak beállta egybeesik idõben, az adott alternatív marhaság kipróbálásával. Így azt gondoljuk az adott dolog használ.
Abból pedig, hogy az orvostudomány nem ismeri a kiváltó tényezõket, nem következik, hogy az alternatív gyógyászat igen! Ha valahol ezt halljátok, meneküljetek! A különbség annyi, hogy orvosi segítséggel le lehet kapcsolni az autoimmun folyamatokat (gyulladást), alternatív módszerrel NEM!
Szóval a kérdés inkább az, hogy amíg nincs hivatalos gyógymód, szeretnétek-e tünetmentesek lenni, vagy inkább hazugságban ringatnátok magatokat, kockáztatva a betegség kiújulását?

Szerkesztette: QpaK (2017-01-15 10:49)

Nincs jelen

 

#1900 2017-01-15 11:13

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Egyelõre hangulatkeltésen és morgolódáson kívül még mindig 0 azaz nulla érdemi információ hangzott el. És akkor csoda hogy kételkedek?

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB