#701 2008-10-01 18:39
- aiolosz
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Egészségügy, kórházak
bánatos írta:
Kedves Aiolosz!
Nagyon visszafogottnak tünt a hozzászólásod, ahhoz képest amit egy-két elfogult, és elvakult megnyílvánulásból le lehetett szûrni. Köszönöm szépen részemröl...
off
Igen, visszafogottnak... bar ram ez altalaban nem igazan jellemzo :-(
Azt viszont nem tudod, mert nem tudhatod, hogy Kukackanak volt egy hozzaszolasa (szep szines is volt) ebben a topicban ami reagalasra kesztetett. Kozben Kukacka torolte a hozzaszolasat, csak en azt nem tudtam, tudhattam...de nem baj, igy is jo, mar nagyon kikivankozott belolem az, amit leirtam.
on
Nincs jelen
#702 2008-10-01 20:12
- sanvito
- Tag
Aiolosz !
Kicsit elmentem itthonról, így pont nem láttam az ominózus hozzászólást (de ha törölve lett, lehet hogy nem is baj....) de a szívembõl szóltál, amibõl én is már többször ! (úgy értem, a saját szívembõl)
Az esetek, kórházak leírásánál, maradjon mindenki OBJEKTÍV, és igen is kellenek a pozitív és negatív tapasztalatok is !!!!!
Nem gondolom hogy attól lesz jobb vagy rosszabb egy fórumozó társunk, hogy épp negatív vagy pozitív tapasztalatokat ír le. Õ az adott témában csak TUDÓSÍTÓ lehet, saját vélemény nélkül, ez válik majd igazán hasznára az idelátogatóknak.
Szép, vita, és események nélküli éjszakát (na jó, lehet azért "esemény" ...:):):)) és napot Mindenkinek !
Nincs jelen
#703 2008-10-01 22:03
- Ede
- Tag
Sziasztok. szerintem nagyon -nagyon el kellene gondolkozni azon, amit Irénke írt: "Clió! Bocsi,de szerintem igaza va Savitonak és Peetrnek.Hasonlót átéltem én is,de meg sem probálom leirni,mert nem akarok ugy járni mint Peetr", és ez úgy általában. Bár nekem aztán pláne nincs jogom beleszólni semmibe, remélem, én még elõtte sem állok azoknak a dolgoknak, amin sokan már átmentek. Szép napokat!!
Nincs jelen
#704 2008-10-01 22:30
- Margóci
- Tag
Juj, ezt most ugye nem én indítottam el?! :D
Nincs jelen
#705 2008-10-01 23:03
- Ede
- Tag
Margóci, kedves. Szerintem nem. Ez már régi dolog és másik ruhában is megfordult már itt. Jó éjt
Nincs jelen
#706 2008-10-01 23:21
- Margóci
- Tag
Ok, akkor megnyugodtam! :) Mert ahogyan kezdtem is, nem vitaindítás volt a szándékom... :)
Nincs jelen
#707 2008-10-02 07:32
- kukackonzerv
- Tag
Szia kedves Aiolosz, legelõször hozzád szólnék,mert így érzem helyesnek..
Tegnap, ahogy írtad a törölt hsz.-om késztetett írásra.Az, hogy ilyen témában :( nos, erre nem vagyok büszke.
Most elnézést kérek Tõled azért, mert egy nehéz és fejtörõ éjszaka után úgy döntöttem, visszahelyezem az említett szöveget.Hogy ismeretes legyen miéért töröltem..?Egy belsõ e-mail miatt..ami lelkiismeretfurdalást keltett bennem.
Ami mégis ösztönöz...nyilván nem a saját érdekemben teszem , sejtem,hogy magam alatt vágom a fát.
Kedves Sanvito!
Tapasztalom, hogy a segítségnyújtásra való készség a jellemedben van :):):) nincs is szebb tulajdonság ennél :):):) , és tudom, Péternek is segítettél. Ezért most arra kérlek segíts nekem is azzal, hogy elfogadod az én véleményemet is.
Idézem tõled erre vonatkozólag:
" Az esetek, kórházak leírásánál, maradjon mindenki OBJEKTÍV, és igen is kellenek a pozitív és negatív tapasztalatok is !!!!!"
A tegnapi hozzászólásom pontosan ezért:
Sziasztok!
Mivel ez a fórum arra is szolgál, hogy véleményt közöljünk,elérkezett az idõ, hogy éljek vele(tudom mi vár rám ezekután)..
FONTOS! CÉLJA AZ OBJEKTIVITÁS, ÉS NEM MÁSOK MEGSÉRTÉSE!
Péter írta:
"kikérem magamnak, hogy ismeretlenül véleményt alkoss rólam!!!"
Péter! Egyetértek!
Ezért ,ideírnék eddíg ismeretlen TÉNYEKET!
Péter és én egyidõben voltunk a kórházban.
Mindketten sztomazárásra mentünk.
Õ késõbb érkezett néhány nappal.
Egymással szemközti (Õ 6, én 3 ágyas)szobában feküdtünk.
Én (túl a 6 órás mûtéten)épp az elsõ lépéseimet gyakoroltam csövekkel a pocimban a folyosón .
Nagyon izgultunk a szobatársaimmal Péterért, ahogy mindenkiért :)
Õt megmûtötték.
Hallottuk a jóhírt! :) Péter is exzsákos(így neveztük) lett! :) Tehát minden rendben. :):)
És most a történetet megszakítva: mindenki számára (aki részese volt valamilyen formában)ismeretes, hogy a sztomazáró mûtét után folyadékbevitel a beteg számára SZIGORÚAN TILOS, csak infúziót kaphat míg be nem indul a bélmozgás(mûtét utáni harmadik nap várható).Idõnként a szájacskát nedvesíteni, öblögetni lehet.
Folyt...
Péter a mûtét utáni második napon egy pohár meggylevet megivott..
Ezekután még ismeretlen mennyiségû szénsavas ásványvizet rá.Nem értettük miért iszik, mikor tudja
TILOS!Bele nem szólhattunk.
Mi csak azt hallottuk, Péter nincs jól :(:(
Késõbb, hogy újra mûtõbe kerül. :(:(
Újabb mûtét, sztoma visszakerült, intenzív osztály...
Péter! Vállald fel,hogy nem tettél meg mindent ami kötelességed lett volna, ahogy a többi kõkeményen leírt véleményedet! Szépen kérlek!
Azokért, akik pl egy ilyen mûtétre várnak!
Ezzel(az így teljes történettel)MEM a bélelégtelenség közvetlen kialakulása magyarázandó,(nem vagyok orvos),csakis egy erre vonatkozó nem megfelelõ hozzáálás a beteg részérõl.
TISZTELETTEL : kukackonzerv
...ez lett volna.Még utólag hozzátenném, hónapok óta le szerettem volna írni, de nem ide, hanem Neked Péter privát. De idõközben annyira kialakult az a kép, miszerint kizárólag a Te álláspontod teljesen valós,igazságtalannak éreztem a többiekkel szemben.Alanyi jogon írtam, kórháztól függetlenül,csak és kizárólag egy egyszerû mezei vélemény.Nem érzem ezzel az ellenségednek magam.
Szerkesztette: kukackonzerv (2008-10-02 07:35)
Nincs jelen
#708 2008-10-02 08:08
- Robur
- Admin (Crohn)
- Hely: Bp
- Regisztrálva: 2004-01-05
- Írások: 645
Köszönjük Kukackonzerv.
Nem vagyok meglepõdve, PeetR beszámolóit olvasva kezdettõl fogva tudtam, a sráccal valami nincs rendben.
Október közepén felkerül a Tanár úr "búcsúztatásáról" készült videó! Sajnálom, hogy nem tudtam ott lenni...
Nincs jelen
#709 2008-10-02 08:11
- sanvito
- Tag
Szia Kukac !
Nagyon remélem, és örülök ha úgy gondoljátok, hogy véremben van a segítõkészség, hát tényleg !
Azért is döntöttem úgy, hogy bár nem vagyok sem crohn sem colitis-es beteg, ellenben voltam 3 hónapig sztómával, (összesen 4x mûtve igen rövid idõ alatt) maradok itt a fórumon, és próbálok én is segítséget nyújtani, ahogy Ti is nagyon sokat segítettetek nekem, kirángattatok a depibõl, megnyugtattatok a parában.....
Most hogy olvastam a magad által kimoderált hozzászólást, más tapasztalatok jutottak eszembe.
Csak objektíven !
Klinikán szabad, sõt pár óra múlva már KÖTELEZÕ inni, és inni és inni ! Nagyon sokat, fõleg almalé, áfonyalé, bármi ami rostmentes !
El nem tudom mondani mennyi folyadék elfogyott nálam is, a többi ilyen betegnél is ! Aztán az ételeket is elkezdték kb. a 6. napon, de elõtte még tápszer, és rengeteg paraffin olaj (még akkor is amikor csak folyadék volt...)
A sok ivás persze azt hozza hogy fel kell kelni örökké pisilni, stb, ami nem egyszerû ugye felvágott (sõt többször felvágott) hassal. Így nem örültünk a sok ivásnak, de odahozták a kancsókat is, és ellenõrizték elfogyott-e, és már jött is a következõ, és persze a családom is felvásárolta a környék top-joy fitness készletét.....
A Klinikán 2-3 óránként láz és vérnyomás mérés (szinte már zaklatásnak vettük) örökös zacskók nézegetése, UH, kontroll laborok naponta (vagy ha gond volt többször is), kötözés, sõt kötszerek másnapi levétele és plasztikus sebfedés volt (vízálló spray), sebek állandó vizslatása, minden branül mihamarabbi kihúzgálása hogy ne legyen fertõzés, katéter hólyagtorna utáni kiszedése, gyógytornász állandó nyüstölése volt a protokoll, és felkeltetés, (annál is inkább hogy állandóan ágyat húztak), állandó sétáltatás is.
Én Péter esetleírásából inkább azt szûrtem le hogy amikor baj volt (ki tudja hogy mi okozta....) nem figyeltek rá, nem vizsgálták, nem látták el, nem vették komolyan, hagyták hogy súlyosbodjon a helyzet, aztán nem is volt más megoldás már csak az újabb mûtét.
Nekem ez jött le abból amit írt.
Nem tudom..... ki hogyan látja ezt?????
Sziasztok
Nincs jelen
#710 2008-10-02 08:22
- Ede
- Tag
Kedves Sanvito, azt kell mondjam (bár már kellõen kéretlenül folytam bele ebbe a dologba, de legfeljebb...), hogy egészen elkeserítõ. Nyilván, mindenki a saját szemszögébõl magyaráz meg mindent és keresi meg az azt igazoló tényeket?, de igazából minden ilyen dologban az ismeretlenül ítélkezés jelenik meg leghamarabb. Talán általában elmondható, hogy minden emberi kapcsolatot leginkább az ítélkezés rongál meg, mert ha a másik nem úgy, ahogy én, akkor rögtön ránézek és az agyam önkéntelenül is a kapott kép alapján ítélkezik, amit a szám kimond, és a másik agya - felfogván az ítélkezés tényét, mégcsak nem is magát a tartalmát - vadul elkezd védekezni és elkezdõdik egy ehhez hasonló folyamat. És Sanvito, köszi, hogy Te (és úgy gondolom, hogy még a nagy hévben Péter sem) esett bele ebbe a ronda csapdába (én legalábbis a leírt szavakból ezt vettem ki). Szép napokat!
Nincs jelen
#711 2008-10-02 08:30
- sanvito
- Tag
Kedves Ede !
Köszönöm ha így látod, vallottam mindig és vallom is, akkor segítünk a legjobban másoknak, ha tudunk TUDÓSÍTÓK maradni. Próbálok az maradni.
Szerencsém, hogy ebben az esetben én (mások is más kórházakról) a POZITÍV tapasztalatokat tudjuk leírni, nem kérdõjelezve meg a többiek úgymond "szavahihetõségét". Nem szándékom a pozitív hozzászólással a más kórházi gyakorlat bírálata, továbbra is megpróbálok a tényekre szorítkozni.
A választást, véleményalkotást az olvasókra bízom(bíznám).
Mégegyszer köszönöm !
Szia ! :):):)
Nincs jelen
#712 2008-10-02 08:57
- Vicaa
- Tag
Sziasztok! Én külsõ szemlélõként olvasom az itt történõ dolgokat, nekem még nem volt mûtétem. Én azt látom, hogy az, hogy egy csoport kiáll egy kórház védelmében, egy orvoscsoport védelmében az személyes érdekeket sért, fórumtagok, fórumtagokkal vitatkoznak össze és alkotnak véleményt egymásról. Ez pedig nem helyes. Véleményt mindenki leírhat, de attól egyikünk se lesz se jobb, se rosszabb.
Ha pl. a miskolci kórház belgyógyászatát be akanák zárni, bizonyosan ott lennék, mindenben benne lennék, hogy ez ne történjen meg, hiszen én nagyon meg vagyok elégedve nagy tapasztalattal és segítõkészséggel, kedvességgel bíró orvosommal és többi ottani orvossal, nõvérekkel is.
Van azonban bizonyosan, akit ezen a részlegen rossza tapasztalat ért és másként gondolja. Ettõl nem lenne az jobb, se rosszab, mint ahogy én sem.
Fontosnak tartom, ahogy már írtam is, hogy nagy tapasztalattal rendelkezõ orvosokat ne küldjenek el, dolgozzon az a Margit Kórházban, vagy a Sanvito által említett Klinikán, vagy akár egy Miskolci kórházban.
Hiszen nagyon kevés a betegségünkben nagy jártassággal bíró szakember és sebészgárda.
Nagyon fontos azonban, hogy mi itt egymással egymásért vagyunk, és azért mert egyikünknek jó tapasztalata van egy intézményrõl, másikunknak kevésbé, ne vegyük személyes sértésnek, ne egymásra haragudjatok, hiszen mindannyiotokat jószándék vezérel (legalábbis feltételezem, mert hát ki fogjon össze, ki támogassa a másikat ha nem mi itt). Gondoljátok át ezt, és ne menjen át a küzdelem személyeskedésbe!
Ha már csak egy picit elgondolkodtok rajta már akkor megköszönöm! :)
Nincs jelen
#713 2008-10-02 09:03
- kukackonzerv
- Tag
Vica!
Ez nem vita volt csak egy tisztázatlan helyzet. :)
Nincs jelen
#714 2008-10-02 09:05
- kukackonzerv
- Tag
Kérek mindenkit vegye észre, ,"kórháztól független."
Köszönöm.
Szerkesztette: kukackonzerv (2008-10-02 09:30)
Nincs jelen
#715 2008-10-02 09:14
- kukackonzerv
- Tag
Robur! - :)
- Köszi, várjuk! :)
Sanvito!
Köszi hogy ismertetted, hogy egy másik kórházban, más feltételeket kérnek a gyógyulás érdekében! :)
Szerkesztette: kukackonzerv (2008-10-02 09:15)
Nincs jelen
#716 2008-10-02 11:25
- MrPeetR
- Tag
Kriszti!
Én sem érzem, hogy ellenségek lennénk, bár éppen olyanokat írtál rólam, amik nem fedik a valóságot. Soha nem szoktam szénsavas ásványvizet inni!!! Miért tettem volna pont egy bélmûtét után ezt?! A meggylevet valóban megittam, egy kávéautomatás pohárnyit, ami 1,5 dl. Az orvost megkérdeztem ihatok-e, azt mondta lehet. Egyébként pedig kartonszámra állt az ágyam mellett az ásványvíz, de a rózsaszín kupakos az mindig szénsavmentes! Ha lehet ilyet mondani örülök, hogy neked 6 órát csinálták a zárást, mert precíz munka lett az eredménye! Nekem csak 55 perc volt a zárómûtétem, az eredménye pedig már ismert! :(
Egyébként ha utánaolvasol a szakirodalomban a sztómazárás után nem javasolt, hanem kötelezõ a kortyonkénti ivás, hiszen ez is elõsegíti a bélmûködés beindulását. Egyébként pedig az Imreh doki saját szájával mondta, hogy semmi köze a varratelégtelenséghez az evésnek/ivásnak. (Lehet az 55 perces zárásnak mégis van??? -ez csak költõi-)
Tudod ez az 55 perces gyors mûtét azóta is frusztrál, mert akárkivel beszéltem eddig, akinek sikeres zárója volt, kivétel nélkül mindenki 6-7 órás mûtétrõl beszélt. A probléma gyökere mégis az marad, hogy nem foglalkoztak a panaszaimmal. Csak ezen a sok "margitoselfogult" átsiklik. Mert erre nem lehet mit mondani? Igen, valószínûleg ezért. Már a mûtét másnapján, tehát csütörtökön kezdtem rosszul lenni. Puffadtam nagyon. (Ekkor még nem is ittam) Nem küldtek se röntgenre, se ultrahangra, de egy vérnyomást sem mértek. Egészen vasárnapig. Miért nem? Természetesnek tûnt, hogy lázas vagyok és hamuszürke? Biztos csak megviselt voltam....
De ez mind semmi! Péntektõl vasárnapig kb. 3 óránként bélmozgató injekciókat kaptam. Felpuffadva! Korrekt nem? Ne nézzük meg mi baja annak a hülyének, biztos csak hisztizik. A bélmozgató injekciók viszont a varratelégtelenséget tovább fokozták. Az sem kellemes, ha ereszt a bél, de ha valósággal ketté válik a bélmozgatótól az a tuti biztos szepszis irányába visz. Így is történt. Arról már nem is beszélek, hogy az újramûtés után olyan gányul varrták össze a hasfalam, hogy jelenleg is úgy néz ki, mint egy se*g. Köldököm meg nincs, mert a rossz varrástól ráhúzódott a bõr. Igen esztétikus mondhatom...
A Transzplanton majd korrigálják ezt, nincs elveszve semmi. A sebész, amikor meglátta ígéretet tett, hogy a zárómûtétnél, amikor összevarrnak majd egy plasztikai sebész kollégája fogja a varrást megcsinálni. A szavaival élve: huszonévesen nem lehet ilyen hasfallal élni, ami úgy van összefércelve, mint egy zsák.
Utószóként:
Semmi olyat nem fogok magamra vállalni, ami nem valós. Ha ettem/ittam azt orvosi beleegyezéssel tettem!!!
Az 55 perc és a 6 óra (360 perc) közti kontraszt viszont nagyon frusztrál.
Voltak valóban kirohanásaim és lázadó magatartásom a rossz kórházi körülmények végett még októberben. De akik az empátia szót a szájukra veszik, talán megérthetik ezt. Azelõtt egyszer voltam kórházban, az is egy felújított, 2 ágyas szobákkal és saját fürdõ/WC-vel rendelkezõ kórház volt. Ételmelegítõben tálalt, tápláló és ízletes kajával, nem agyonhajtott nõvérekkel. Nekem ezek a balkáni körülmények teljesen újak voltak. Egyszerûen kiborultam tõle. Az empátia arról szólna, az a szó jelentése, hogy megértjük a másik álláspontját. Megpróbáljuk magunkat a helyébe képzelni. Nem arról, hogy savazzuk, hogy én is kibírtam vazze, sõt nekem már 6 mûtétem volt, úgyhogy maradjá'. Ez nem empátia....
Részemrõl ennyi...
De örülnék, ha minél többen hozzászólnának ehhez a témához. Ki hogy látja ezt? Tök mindegy, ha valakit még nem mûtöttek. De mégis, õ hogy látja ezt? Amikor vizsgálatok nélkül nyomják a bélmozgatót... Ez egy felelõs döntés egy laikus szemével?
Szép napot mindenkinek!
Nincs jelen
#717 2008-10-02 11:35
- clió
- Tag
Aiolosz!
Köszi!
Ha a latinos mûveltségem nem lenne olyan pocsék, mintamilyen, akkor többes számban kellett volna a címet fogalmazni: Hová mennek Uraim? - ugyanis nem a Dobó a második, aki idõ elõtt nyugdíjba kérte magát, a lista gyûlik szépen, van aki vezeti, ha jól tudom, valahol 6 körül jár azok száma, akik saját kérésükre, vagy kirugatásuk okán a reform áldozatai lettek, szaktudásukra, tapasztalatukra, emberségükre az ország egészségügyének döntéshozói nem tartanak igényt. Miért is? ez itt a kérdés. Remélem, hogy csak butaságról, a helyzet nem kellõ mélységû ismeretérõl van, szó, rosszabb esetben pénzhiányról, amit meg kell oldani, tényleg így van, és a nagy költségvetési hiány eltüntetésének folyamatában nem gondolnak arra a kb.25 ezer emberre, akiknek a sorsát csak mi fordíthatjuk jobbra. Ezt már többször leírtam, és örömmel látom, hogy nagyon sokan felfogtuk végre: Segíts magadon, és az isten is megsegít, vagy Senki nem fog helyettünk a saját érdekünkben semmit tenni, csak mi, együtt tudjuk megoldani ezt a trágya helyzetet, amibe kerültünk, vagy kerültek nagyon sokan, akiknek fontos a margit, fontos a dobó-team!
Nincs erre egy jó latin-görög mondás? Te ebben nagyon profi vagy, azt gondolom, néhány beszélegetsünk után!
Itt az ideje, hogy arcomat is vállaljam: egy kérdés: ha küldök egy fotót, be tudod rakni a nevem alá?
Clió
Nincs jelen
#718 2008-10-02 11:44
- sanvito
- Tag
Sziasztok !
Csak a mai, 709-es hozzászólásom egy részletét tudom ismét írni:
Én Péter esetleírásából inkább azt szûrtem le hogy amikor baj volt (ki tudja hogy mi okozta....) nem figyeltek rá, nem vizsgálták, nem látták el, nem vették komolyan, hagyták hogy súlyosbodjon a helyzet, aztán nem is volt más megoldás már csak az újabb mûtét.
Nekem ez jött le abból amit írt.
Nem tudom..... ki hogyan látja ezt?????
Nincs jelen
#719 2008-10-02 11:55
- sanvito
- Tag
Kedves Clio !
Bocs hogy "belekotyogok", kicsit félrevezetõ a
" nem gondolnak arra a kb.25 ezer emberre, akiknek a sorsát csak mi fordíthatjuk jobbra. "
Elsõ kérdésem: kit értesz a MI alatt?
Másik megjegyzésem:
A 25ezer bélbeteg megoszlik az országban, nem mindenki a Margit kh "betege". Ebben az esetben ez szerencse gondolom, mert nem maradnak orvos nélkül....
Bocs ha értetlennek tûnök..... lehet hogy másban is felmerül(t), azért kértem csak hogy pontosíts !
szia
SV
Nincs jelen
#720 2008-10-02 11:57
- clió
- Tag
Igazad van, Virágom. Én sem mentegetni akartam, csak magyarázni azt, hogy az orvos-nõvér is ember, és talán egyszer az õ bõrükbe bújva próbáljuk meg elképzelni: az orvos édesanyja halálos beteg, személyesen otthon ápolja, hónapokig, és minden nap mosolyogva kell bemenni a betegeihez, tükrözni, receptet írni, operálni, vigaztalni az éppen bánatosakat, hát ez nekem nem menne könnyen.
Igazad van, sokan nem erre a pályára valók, és nincs mentség néhányuk minõsíthetetlen viselkedésére. Szerencsére az én orvosaim nem tartoznak ezek közé, az aszisztensnõk, nõvére is nagyon rendesek, kórházba meg 15 éve nem voltam szerencsére, csak látogatóba, de az is elég volt, szomorúan néztem az egyre elkeseredettebb, ideges, frusztrált orvosokat-nõvéreketé és én sajnáltam õket...
Talán tudod: vannak olyan betegek is, akik már orvosokat-nõvéreket vernek, teljesen kivetkõztek az emberek magukbõl, de remélem, hamarosan helyre áll a világ rendje, és ismét lehet normálisan élni ebben - az általam nagyon szeretett - hazában.
Nincs jelen
#721 2008-10-02 12:09
- clió
- Tag
Aiolosz!
A problémádat megértem. Én biztos, hogy a lelkiismeretemre hallgatnék,és ez lenne a moderálásom vezérfonala. Na meg az erkölcs, a tisztesség, a szabadság, a békés egymás mellett élés fogalma jutott eszembe
Ahogy megismertelek, ezek a gondolatok hozzád is közel vannak, ha jól ismertelek meg, és azt javaslom - csak egy véleményként, segytségként: dönts a lelkiismereted, legjobb tudásod szerint! Úgy sem fogsz tudni olyan döntést hozni, ami mindenkinek tetszikk, hiszen az emberek sokfélék, sokféle értékrendel, stb, és ez így van rendjén.
Az is fontos szempont, hogy ez a sokféle vélemény megjelenhessen a fórumon, egyet viszont én nem engednék: a gyalázkodást, a másik bántását, rágalmazást. De ha ezt nem moderálod ki, akkor sem téged terhel a felelõsség, hanem azt, aki esetleg ilyesmire vetemedik. Mindenki önmagáról állít ki bizonyitványt a megnyilvánulasaival, írásaival.
A fórum azért van, és jó hogy van, köszönet roburnak és segítõinek, szerintem, hogy megtaláljuk egymást és segítsünk egymásnak, ha tudunk!
Dom spiro,spero ... gondolkodom, tehát vagyok, ez a jelmondatod is sokat jelentett nekem - rólad!!!
Nincs jelen
#722 2008-10-02 12:16
- Tami
- Tag
Szisztok!
Tegnap voltam a Margitba.
Azt mondják nem tudják mi lesz az osztály sorsa, de nekem a mûtétemet
novemberre tervezi a dokim.
Nem tudják mikor dõl el, de a dokikat is hallottam errõl beszélni.
Nincs jelen
#723 2008-10-02 12:17
- aiolosz
- Tag
clió írta:
Aiolosz!
..Ha a latinos mûveltségem nem lenne olyan pocsék, mintamilyen, akkor többes számban kellett volna a címet fogalmazni: Hová mennek Uraim? ......
Clió
Quo vadis, Domine ? Peter kerdi Jezustol.....majd ezt mashol... de itt nem ulne a tobbes szam, mert Jezusbol csak egy van
A fenykeped pedig kuld el nekem, termeszetesen felrakom.
aiolosz
Nincs jelen
#724 2008-10-02 12:23
- Ánya
- Tag
MindenkineK
Itt a farkas az ajtóban és mi benn marakodunk.:(
Össze kéne fognunk, hogy legyenek IBD centrumok!
Most a Margit Kórház Sebészetét lehetetlenítik el. Ez már nagy veszteség, ha nem is minden bélbetegnek van, volt hozzájuk bizodalma.
A lényeg azonban a holnap, hogy legyen néhány hely, ahol a mi beteg beleinket operálják, gasztroenterológussal együttmûködve!
Ebben az esetben a specializálódás életmentõ lehet!!
Legalább mi legyünk egymással szolidárisak és ne marakodjunk!!
Nekem nagyon fáj ez az adok- kapok, mikor sokan maradtak sebész nélkül.
Az nem vigasztaló, hogy másnak megvan a sebésze és az jobb is :(
Sõt!!
Elszomorító, hogy arról beszélünk, hogy milyen hibát vétett a Margit Kórház, mikor meg kéne menteni. Még akkor is, ha hibát vétett és nagyokat. Ezzel azokat bántjuk meg, akik szeretnék, ha maradna a Margit és maradna Dobó. Engem is.
Miért nem lehet egyszerûen együttérezni és szolidárisnak lenni???
Fontos, hogy itt szolgáltassunk igazságot?
Míg mi marakodunk egy hellyel kevesebb lesz, ahová fordulhatunk!!
ÖSSZE KÉNE FOGNUNK!!!!
Nincs jelen
#725 2008-10-02 12:25
- jehu
- Tag
Kedves Sanvito!
Itt nem csak a Margitról van szó, hanem minden beteg valamennyi orvosáról, akivel meg vagyunk elégedve és bízunk bennük. Az én orvosom tavaly õsszel lett lapátra téve egy átalakítás miatt Debrecenben, az utolsó hír szerint külföldre ment. A lakóhelyemrõl nagyon sok beteget kezelt, mûtött, szerették. Ráadásul kiváló szakember is volt. Ma a Margit, holnap ki tudja? Csak a Margit kicsit frekventáltabb hely, többen ismerik. De betegek máshol is állnak kezelés alatt és az õk és orvosaik helyzete sem biztosabb. Ez valóban sok ember problémája.
Cliónak is igaza van, az orvosok és nõvérek is emberek. S nekik sem jó ez a bizonytalanság, bárhol is dolgoznak az országban.
Talán nem csak egy-egy kórházért, hanem a betegségünk megítélésének javításáért és az összes IDB-s helyzetéért kellene tennünk valamit.
Ez lehet egészségügyi, munkaügyi és szociális területen is, s mindannyiunknak - ha van lehetõségünk - minden lehetséges módon kapálózni kell. Aki pedig tud lobbizni a döntéshozóknál, annak komplexen kellene az érdekeinket képviselni. Lehet, hogy ilyen is van köztünk.
Jehu
Nincs jelen
#726 2008-10-02 12:32
- bánatos
- Tag
Kedves MrPeetR!
Szeretnék én is egy pár mondatot írni a témával kapcsolatban, ha már kicsit noszogatva lettünk. Én Ildikó mûtétjével kapcsolatban tudok csak írni. Õ 6 hónapot készült a mûtétre, céltudatosan erõsítette magát testileg, lelkileg. Ezt azért írom, mert elhangoztak már itt a fórumon olyan kijelentések, hogy valakinek azért nem sikerült, mert nem készült fel eléggé. Ildikó felkészülten jelentkezett a mûtétre. Egy híres budapesti kórházban, egy híres sebész mûtötte. Neki 50 percig tartott a sztómazáró mûtétje, ez úgy értendõ, ágyból ki-mûtét-ágyba be, ez volt 50perc..A mûtét után minden utasítást betartott, mégis varratelégtelenség lépett fel nála, és végeredmény tragikus lett. Nekem nem tisztem eldönteni, hogy minden szakszerûen, szabályosan történt-e a kórházi kezelésével kapcsolatban. Erre megvannak a megfelelõ szervek, ez az õ kompetenciájuk. Annak idején, mikor feltettem Ildikó történetét a fórumra, azzal a szándékkal tettem, hogy mások okuljanak belõle, akkori még erõsen zavart állapotomban, próbáltam felhívni a figyelmet, hogy mire kell nagyon odafigyelni egy ilyen jellegû mûtétnél, a betegnek, vagy a hozzátartozónak. Mi az amit követeljünk meg a kórházi kezelés közben, és melyek azok a tünetek, amik veszélyesek lehetnek, mikor már elbocsátották a beteget a kórházból.
Azóta figyelem a fórumot, végigéltem egy viszonylag nagyobb vitát. Elkeseredve tapasztaltam, hogy egyesek nem képesek tudomásul venni mások tapasztalatait, ha az éppen ellenkezõ elõjelû, mit az övék. Ez a tolerancia hiánya. A magam részérõl még mindíg azt állitom, hogy csak a hibákból lehet tanulni. Azt is tapasztaltam ha valaki kritikával illet egy olyan intézményt, vagy orvost, melyekkel mások meg vannak elégedve, általános támadásnak van kitéve. Ilyenkor beszállnak olyanok is a lehúrrogásba, akik nagyon ritkán láthatók a fórumon. Ez a stílus, szerintem mindenki tudja, hogy nem jó. De úgy érzem sokan csak a maguk igazát képesek elfogadni, és szerintem itt a nagy hiba. Ezen kellene valahogy változtatni, és akkor talán sokkal több segítséget találnának itt a rászorulók.
Ma délután lesz 11 hónapja, hogy elveszítettem Ildikót. Tiszta szívembõl kívánom, hogy ne legyen több ilyen eset!
És kívánom még, hogy úgy mûködjön ez a fórum, hogy ehhez nagy mértékben hozzájáruljon.
Köszönöm, csak ennyit szerettem volna...
Nincs jelen
#727 2008-10-02 12:40
- youlcsi
- Tag
PeetR!
"De örülnék, ha minél többen hozzászólnának ehhez a témához. Ki hogy látja ezt?" -kérdeztél, akkor most már én is hozzászólok:
szomorú, ami veled történt. ilyen normál körülmények között nem történhet.
az, hogy szabad-e enni, vagy nem, megkérdezi-e az ember, vagy nem (nem téged akarlak cáfolni, kérlek, értsd teljesen általánosan)... teljesen lényegtelen, ugyanis (kicsit lehet túlzott sarkosítással lesz a példa, de) egy öngyilkosságot túlélt embert is kötelesek ellátni egy kórházban, pedig az aztán igazán nem akarja!
az is elég nagy baj, hogy egy általában 6-7 órás (ezt te írtad, én nem tudom hál' istennek) mûtétet lezavarnak alig egy óra alatt. hogy ez miért volt ilyen rövid, lehet-e tudni? nem hiszem...
DE: (és ez most kegyetlenül fog hangzani, és tudom, hogy akit érint ezt nem tudja elfogadni -én sem tenném) sajnos az orvos is emberbõl van, és az ember néha hibázik... ha én a munkám során hibázok, áttelefonálok a kollegának, hogy elcs*sztem, vissza az egész... ez a gyógyítás során nem, illetve csak súlyos következmények mellett tud mûködni. az orvos nem tud egy telefonnal visszaadni tönkretett, vagy elvett életeket... aztán másnap mégis képes újra odaállni, hogy megmentsen valakit.
és hogy a következmények fájnak... vannak dolgok, amikkel meg kell tanulni együtt élni.
ennyit szerettem volna...
Nincs jelen
#728 2008-10-02 12:50
- clió
- Tag
Nori!
Jól választottál, ismerem a profot, tényleg nagyon profi és embernek is remek lehet, bár én csak konferenciákon láttam, nem voltam a betege, és ez nagy különbség! A szegedi klinika az egyik legjobb gasztroenterológiai centtrum az országban (nagy f. prof.motom), hogy a sebészete milyen, azt nem tudom, nem hallottam híreket, csak azt, hogy a dórit (mézeskalács néven fórumozott régen, mostanában nem nagyon olvastam tõle, biztosan elfoglalt, vagy az én figyelmemet kerülte el) onnan a dobóhoz küldték mûtétre, talán nem véletlenül
Nincs jelen
#729 2008-10-02 12:51
- clió
- Tag
Kösz, megint tanultam valamit!!!
Nincs jelen
#730 2008-10-02 12:54
- clió
- Tag
Tami és mindenki!
Szerintem novemberben még biztosan meg lesz az osztály, de remélem tovább is!
Kedden fogad Horváth Csaba egyik munkatársa - tudjátok, õ volt az, aki megértette a gondunkat, és 10 ágyat visszaadott a margitnak, igaz, hogy a jános terhére - õk döntöttek úgy, ahogy - de aki idõt nyer, életet nyer! és azt ígérte: találnak megoldást! így legyen!
Nincs jelen
#731 2008-10-02 12:55
- MrPeetR
- Tag
Ánya!
Nem szeretnék már itt többet a velem történtekrõl beszélni. Annyiszor elmondtam már. Arra, hogy miért nem törõdtek velem 4 napi, még mindig senki nem tud válaszolni!!! Ezen átsiklunk szépen, mert nincs rá magyarázat. Mulasztás történt, ennek okán pedig tragédia. Bár még mindig jól jártam, mert az én családomnak nem kell Bánatos gyászát élnie. :(
Lobbizni nem fogok egy olyan intézmény mellett, aminek hanyag ellátása majdnem az életembe került. Azt hiszem itt kell most a megértés, hogy engem ne gyõzködjetek ilyenre. Pánikolni nem kell, vannak sebészek és sebészetek, ahol lehet megfelelõ szaktudású ellátásban részesülni. Csak nem fórumtagok a betegek, nincs ilyen "marketingje", mint a Margitnak...
Bánatos!
Kezdem azt hinni az 50 perc lehet tényleg a tragédia oka.
Segíteni pedig azon lehet, aki hagyja. Itt elég, ha azt hagyják az embernek, hogy megossza a tapasztalatát. Felnõtt ember itt mindenki, leszûri majd a neki fontosat, hitelesnek tûnõt....
Nincs jelen
#732 2008-10-02 12:57
- Fantomas
- Tag
Kedves clió!
Még mindig nem értem, miért kell Dobó tanár úrnak nyugdíjba menni, nem-e esetleg megelõzte a híre és nem kapkodnak utána?
Szerkesztette: Fantomas (2008-10-02 12:59)
Nincs jelen
#733 2008-10-02 13:03
- clió
- Tag
Szívembõl szóltál!
Most csak azért a margit, mert ott van a legnagyobb veszély: dobót nyugdíjba kényszerítették a "percemberkék" és valószínúlleg ezzel nem lesz egy IBD centrum, ráadásul az, ahol az ország legtapasztaltabb IBD sebésze dolgozott eddig!
A levelezésbe- amit egyesületünk nevében én folytatok az illetékesekkel, mindíg azt kérem: jelöljenek ki centrumokat, ahol minket kezelnek, és mi is beleszólhassunk - tapastalatainkat, adatokat, tényeket felhasználva - hogy melyek legyenek ezek.
Ezért kértem Sanvitot, írja meg, milyen mûtétje volt és ki operálta, mert eddig csak azt tudtam meg - de lehet hogy nem olvastam el minden fontos infót - hogy hol operálták. Ez is fontos, és örülök, hogy többen számoltatok be róla, hogy a transzplantációs klinika egy jó hely, csak az a baj, nem tudom, hogy ott ki az IBD specialista, de talán Sanvito elárulja nekünk. Ha nem, akkor is ki lehet deríteni, mert hátha van közülönk, akin ott sikeres IBD mûtétet hajtottak végre, és ezt a tényt megosztja velünk.
Találjuk ki, hogyan lehetne egy adatbázist létrehozni, ahol a betegek ajánlásával közölnénk, hogy hol vannak a jó gasztrósok, sebészek az országban. Ebben hamarosan az ebf honlapja is segítségünkre lesz, remélem, mert
un. indikátorokat, minõségi mutatókat fognak közzétenni a betegek jobb tájékoztatásáért, hogy dönthessenek, hol kérik a kezelésüket. E nélkül ugyanis a versenynek nincs értelme, mert csak az tud jól dönteni, aki a szükséges információk birtokában van.
Aiolosz, ebben a munkában nagyon számítunk rád, az eszedre, a tapasztalataidra, az emberségedre!
Nincs jelen
#734 2008-10-02 13:03
- sanvito
- Tag
Kedves Jehu !
Értem a problémát, írtam is többször hogy nem is értek egyet a kórházak felszámolásával (BM kórházról, az orvosok, nõvérek sorsáról is vannak többnyire negatív tapasztalataim), csak pár mondat zavart meg, pl:
"csak mi, együtt tudjuk megoldani ezt a trágya helyzetet, amibe kerültünk, vagy kerültek nagyon sokan, akiknek fontos a margit, fontos a dobó-team!" és volt az elõször általam hivatkozott mondat is:
" nem gondolnak arra a kb.25 ezer emberre, akiknek a sorsát csak mi fordíthatjuk jobbra. "
Így együtt, ebben az összefüggésben kértem csak a pontosítást, ki az a MI, aki 25 ezer ember sorsát jobbra tudja fordítani?
Együtt úgy hangzik, mintha 25e embert érintene a Margit kh válsága.
Gondolom nem ez volt az alap mondanivaló, csak félreérthetõnek találtam, azért kértem a pontosítást.
Hangsúlyozom, elítélem az indokolatlan kórházbezárásokat, osztályok megszüntetését, és igen sajnálatosnak tartom hogy nagyon sok lelkiismeretes eü. dolgozót hoznak a reformokkal (?) olyan helyzetbe hogy mennie kell vagy nincs is más választása ha boldogulni akar.
Kedves Ánya !
Olvastam amit a másikban is írtál.... Elgondolkodtató.
Én is nagyon sajnálom hogy ismét vitába, veszekedésbe torkollik már ez az ügy.
Nem egészséges szerintem, ha a negatív tapasztalatok olvasása, az érintett kórház "betegeinek" lelki traumát okoz, és magukat érzik megbántottnak emiatt, különösen úgy, hogy mások pedig pozitív tapasztalatokat írtak, pl. Te is ! Ez legyen a fontos, hogy igen is Neked pedig pozitív tapasztalataid voltak !
Nekem biztosan nem változna meg a véleményem az orvosomról, ha más valaki másmilyen tapasztalatot írna.
Nem szólhat ez a fórum arról tényleg, hogy kinek a kórháza a jobb, vagy rosszabb, és ha valaki le mer írni negatívumot akkor rögtön kiközösítsük.
Nem szabadna azonosulnunk a kórházzal, az orvossal (állítólag a telefonnal sem lenne szabad: húúú, mindjárt lemerülök... :))
Ha szidják a "kórházamat", hát nem engem szidnak azért, mert én is ott feküdtem, esetleg meg is voltam elégedve akkor és ott...
Tudom, ez itt a fórumon alakult ki, mert sajnos mindenki hajlamos magára is venni ha negatívum hangzik el.
Tényleg érdekes, és többször is szó volt itt errõl: a pozitív kritikának miért nincs ilyen nagy ereje??????
Pedig az is volt itt bõven, a Margitról is....
Az ésszerûtlen lépések ellen persze harcolnia kell mindenkinek a saját eszközeivel !
Bízom benne hogy Te is így gondolod, de ha nem, hát írd meg.....(nem fogok megharagudni, nincs is rá semmi okom. :):):) remélem egyre jobban vagy !!!!!!! Írj majd privit ha van kis idõd...
Bocs ha szószátyár vagyok ma, pár napig majd biztosan nem jövök...
Szép napot mindenkinek !
Nincs jelen
#735 2008-10-02 13:14
- sanvito
- Tag
Kedves Clio !
Írtam akkor rögtön, a 683-as hozzászólásban ..... lehet hogy nagy volt akkor a "forgalom" és átsiklottál felette, most én is így jártam, annyit írtatok.....
Szia
Nincs jelen
#736 2008-10-02 13:14
- Lisa
- Tag
Sanvito, mi az, hogy nem jösz? Remélem családi elfoglaltság miatt!? UGYI ???
Nem írtál még annyit, hogy akár egy napot is kihagy, vedd tudomásul!!!
Puszi Drága!!! Lassan kérdezkedni kéne Seol felõl is!
Tessék átpártolni a "helyünkre" (csak viccelek), na jó már csak az én helyem HÁLA!!! :D
Na lehet ezt szépen kimoderálják mert nem ide tartozik, no bumm...
Nincs jelen
#737 2008-10-02 13:17
- sanvito
- Tag
Szia kedves Lisa !!!!!
Á...... csak pár napra elutazunk, kárpótol a családom az idei "megpróbáltatásokért". Holnap repdesünk el, és hétfõn pedig vissza....
Gyorsan olvasd meg lehet hogy kikerül innen tényleg !!!!!! :):):)
SEOL: Hol vagy ?????
Nincs jelen
#738 2008-10-02 13:17
- clió
- Tag
Kedves Bánatos!
Igazán példamutató a magatartásod, a lelkierõd. Itt is leírom, amit már máshol: valóban úgy kellene eljárni, ahogy Te, hiszen mindenki elsõsorban a saját tapasztalati alapján tud véleményt mondani egy kórházról, egy orvosról. És még így is szubjektív lesz a dolgog, hiszen ami az egyiknek tetszett egy orvosban, a másiknak ugyanaz elfogadhatatlan!!
Csak szerényem merem leírni, mert még úgy érzem, mély benned a fájdalom, és ezért valószínûleg nem tudod elfogadni azt a tényt, hogy még a legjobb orvosokkal is elõfordul, hogy varratelégtelenség lép fel, mert az ember olyan bonyolt, egyedi szervezet, hogy ami 99 %-nál beválik az orvostudományban, egy százaléknál biztosan nem lesz eredményes.
Nem tudom, ki operálta ildikót, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy halála számomra is felfoghatatlan, talán azért is, mert én egy ugyanilyen helyzetbõl ötször is élve kerültem ki, pedig a férjemnek megmondták, csak a szervezetemen múlik, hogy megúszom-e a szepszist, amibe kerültem, két héten belül öt mûtétet éltem túl, csontsoványan, lelkileg mélyponton, én nem voltam olyan erõs, mint Ildikó, én megakartam hallni, mert nem bírtam már az iszonyú szenvedést, amikor a bõrömet marta a szar és a genny, nem tudták a fájdalmat semmivel sem enyhíteni, és nem bírtam már az utolsó heteket...
Ezután kerültem a margitba, ahol szintén - a sok mûtét miatt - varratelégtelenság lépett fel, de itt a fõorvos úr minden lehetséges módot megtett, hogy megmentse az életemet. És sikerült, de nagy árat fizettem érte, nem pénzt, nehogy valaki félreértse!!,de legalább élek!!
Biztos vagyok benne, hogy Ildikóért is küzdöttek, hiszen láttam 3 hónapig, hogy - ez 1994-ben volt - ebben a kórházban hogyan dolgoznak az orvosok, nõvérek. Persze, volt aki nem mindíg állt a helyzet magaslatán, de összességében nagyon pozitív tapasztalatokat szereztem.
Hidd el, osztozom bánatodban, és azt kívánom, örízd meg lelkedben Ildikó emlékét, mert Neked élned kell, és az élet megy tovább...
Clió
Nincs jelen
#739 2008-10-02 13:23
- clió
- Tag
Én sem tudom, de bízom benne, hogy egyszer ki fog derülni!
Azt hiszem, jó helyen keresgélsz, mert én is azt gondolom, hogy valami piti személyes irigység van a háttérben, talán azért, mert vannak emberek, akik máshoz nem értenek, csak a sikeres emberek kinyírásához, így próbálják a konkurenciát letörölni a színrõl. Tudod, a János-Margit csata már legalább 2003 óta tart, és a mondás szerint: erõsebb kutya él nemi életet. A János nagy kórház a margithoz képest, sok ott a politikus vezetõ, a dobó - ahogy én megismertem, nem a maga karrierjét építette, hanem operált, nem is rosszul...
Nincs jelen
#740 2008-10-02 14:25
- Tami
- Tag
Azt hiszem mind ugyanarról beszélünk-beszéltek csak másképp.
Nekem decemberben a gyomromhoz közeli részen volt a beteg szakasz.
Sztómát kellett volna kapnom, de azt mondták a dokik megpróbálják anélkül, mert
sokáig kellett volna intenzíven lennem és hónapokig csak szondán tudtak volna táplálni.
Megpróbálták, és nekem szerencsém volt. Nem lépett fel varratelégtelenség, pedig a dokik
azt mondták tankönyv szerint 2 nap után a mûtõben kellett volna lennem.
Ugyanaz az orvos mûtött, mint Petit.
Lehet felesleges locsogásnak gondoljátok amit írtam, de így szerettem volna
kifejezni, hogy nem csak a kórházon és az orvoson múlik a végkimenetele a mûtétnek.
Mindenki ahhoz az orvoshoz és kórházhoz fog ragaszkodni aki segített neki.
Nekem ez a MARGIT. Tiszteletben tartom azokat akik más orvost és kórházat dícsérnek,
de ha fizetnének sem mennék máshová, mert BÍZOM bennük.
Más másban bízik, az menjen oda, mert neki úgy lesz jó.
EZ ÍGY VAN JÓL!
Nincs jelen
#741 2008-10-02 14:28
- MrPeetR
- Tag
Köszi Tami, megfogalmaztad a lényeget! Erre szoktam mondani, hogy kinek a pap, kinek a papné....khmmm....nekem meg a papné lánya....:D:D:D
Nincs jelen
#742 2008-10-02 14:50
- aiolosz
- Tag
Tami írta:
Azt hiszem mind ugyanarról beszélünk-beszéltek csak másképp....
...Mindenki ahhoz az orvoshoz és kórházhoz fog ragaszkodni aki segített neki.
Nekem ez a MARGIT. Tiszteletben tartom azokat akik más orvost és kórházat dícsérnek,
de ha fizetnének sem mennék máshová, mert BÍZOM bennük.
Más másban bízik, az menjen oda, mert neki úgy lesz jó.
EZ ÍGY VAN JÓL!
Orulnek, ha ez lenne a zaro_hozzaszolas.
Javasolni fogom Roburnak, hogy ezt a topicot vagjuk kettobe.
Legyen egy "Egeszsegugy topic", ahol a bennunket erinto fontos, az egeszsegugy egeszet erinto kerdesek, valamint az erdekvedelem ect. lenne taglalva.
A masik topic pedig az "Orvost keresek" mintajara, a "Korhazat keresek" cimet kapna.
Szerintem igy el lehetne kerulni, hogy a mindenkit erinto fontos egeszsegugyet erinto kerdesek ne sikkadjanak el egy partalan vitaban. Persze, azert remenykedek, hogy olyan sem lesz.....
Meg annyit, ven szamar letemre, nem restelem odairni a velemenyem ele, barmirol is legyen szo, hogy szerintem....soha nem kedveltem, aki "ex catedra" nyilatkozik, mert a valosag ennel sokkal bonyolultabb.
Nincs jelen
#743 2008-10-02 15:04
- Vicaa
- Tag
Éljen! Én nem tudtam oly frappánsan fogalmazni, mint Tami, de valóban megfogta a lényeget :)
Nincs jelen
#744 2008-10-02 15:17
- Vanetta
- Tag
Sziasztok!
Én igen ritkán írok ide, de most egy kis segítségre lenne szükségem.
Október végén lenne a sztóma zárásom, de sajnos már nem a Dobó tanár úr kezei által. Ha még a Margit Kórházban meg tudják tenni (ha csak be nem zárják az osztályt addig), kiben bízhatok, kit kérhetek fel orvosomnak? Segítsetek a választásban, a döntésben. Én senki mást nem ismerek/ismertem a Kórházból, csak a Dobó fõorvos urat. Köszönöm elõre is mindenkinek!
Jehu!
Mielõtt a Margit Kórházba kerültem, én is Debrecenbe jártam a Kenézybe és a Klinikára is. Lehet, hogy ugyanahhoz az orvoshoz jártunk mind a ketten, mert az én sebészem is elment a Kenézybõl. Ha a Margit Kórházba nem tudok visszamenni sztómazárásra akkor Debrecenben a Klinikán kell keresnem sebészt. Tudsz esetleg valakit?
Nincs jelen
#745 2008-10-02 15:34
- MrPeetR
- Tag
Lehetne "Margit Rulez!" topik is, és aki nem akar az oda be sem néz....
Nincs jelen
#746 2008-10-02 16:43
- Tami
- Tag
Vanetta
küldtem privit
Nincs jelen
#747 2008-10-02 21:23
- Maximalista
- Tag
Sziasztok! Mindenkinek írom.... 701-es hozzászólástól végig olvastam az oldalt. Én is csak azt tudom mondani,hogy ne veszekedjünk,mindenkinek megvan a saját véleménye,tapasztalata a kórházakról,orvosokról...Hozzáállhatunk a dolgokhoz negatívan is pozitívan is. Én a jobbikat választom... Történetem: tavaly márciusban nagy kivizsgáláson voltam a SOTE-n (7 éve járok oda),a kezelõorvosom javasolta,hogy menjek a Margitba a Dobóhoz.(sõt fel is hívta,és beszélt rólam neki). Miután a kezelõorvosomban megbízom,nem is kerestem másik sebészt. 2 hét múlva megtörtént az elsõ nagy mûtétem (kb 2 és fél órás volt) Nem mondom,hogy nem féltem,de inkább a sztómától jobban. Dobó azt mondta,hogy kb 3 hónapig kell sztómát hordanom. 11 hónapig voltam sztómás,de nem bántam meg,mert a maradék vastagbelem(kb 30 cm)szépen meggyógyult. A sztómazárásra vígan,felkészülten mentem,semmi kétségem nem volt. Sõt "kukackonzerv" tudja,hogy nevetve mentem be a mûtõbe. Nekem is kb 50 perc volt az egész. A mûtõbe tolástól,az ágyba kerülésig. Én sem ihattam egészen másnap reggelig,akkor is csak óvatosan,és keveset. Én mindent betartottam amit Dobó,és a nõvérek mondtak. Látjátok? Élek,virulok !!! Pedig nem tartott tovább a sztómazárás,mint talán 40 perc. Ezt a történetet azért írtam le,mert biztosan sokan olvassák a fórumot,olyan betegek is,akik még mûtét elõtt állnak. Miért kell õket elriasztani? Nem kéne! 5 olyan ismerõsöm is van,az ország különbözõ pontjairól ,akiket a Margitban mûtöttek,és a sztómazárásuk is ott történt. Nekik sem tartott 50 percnél tovább! Azóta is jól vannak!!! Peti! Nagyon sajnálom,ami Veled történt! Lehet,hogy tényleg hibáztak az orvosok, én ezt nem tudom. Abban igazad van ,és másoknak is,hogy mindenkinek lehet saját véleménye. Lehet rossz és jó tapasztalat...De nem kéne állandóan itt vitatkozni a fórumon! Fikázni mindent,és mindenkit. Hát nem azért vagyunk,hogy a többi IBD betegen segítsünk? Köszönöm,hogy meghallgatattok. Azt hiszem lesz még folytatás.... Szép hétvégét Mindenkinek! Üdvözlettel: Maximalista!!!
Nincs jelen
#748 2008-10-02 21:34
- sanvito
- Tag
Kedves Maximalista !
Épp eléggé kiveséztük ezt már. NE LEGYEN FOLYTATÁS !!!!!
üdv.
Nincs jelen
#749 2008-10-02 21:53
- Margóci
- Tag
Egyet értek sanvitoval, miszerint hagyjuk ezt a témát...!
Nincs jelen
#750 2008-10-02 21:59
- bánatos
- Tag
Kedves Maximalista!
Szépen elmondtad a véleményedet, amit nagyon nagy éreklõdéssel olvastam.
DE ERRE MIÉRT VAN SZÜKSÉG? : "Fikázni mindent, és mindenkit"
Ez egy másik ember minõsítése, és szerintem ez nagy hiba. Azt hiszem, Péter csak a tapasztalatait írta le, mint ahogy Te is. Nem nevezett téged elvakultnak, vagy intoleránsnak, mint ahogy én sem teszem.
Szerintem az ilyen kijelentések miatt durvulnak el a viták.
Csak ennyit szerettem volna jó szándékkal megjegyezni.
Nincs jelen