#451 2008-05-21 13:42
- kukackonzerv
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: A megfelelõ sebész
Hello mercy70!
Ha így van , elkerülte a figyelmemet! Csak arra emlékeztem h. v.melyik topikban volt róla tapasztalat, amit még korábban olvastam ,de nem találtam meg.. Az Immuranról nincs tapasztalatom, csak annyit tok, hogy kerülni kell az uv sugárzást ,nagyjából mennek a mellékhatások is de ezzel nálam kifulladt a téma.
Bocs Maxikám!:I
Kösz mercy70!:)
Szerkesztette: kukackonzerv (2008-05-21 13:42)
Nincs jelen
#452 2008-05-21 20:04
- kukackonzerv
- Tag
Sziasztok!
Tud v.ki v.mit Barbiról, és anyukájáról??
Nincs jelen
#453 2008-06-06 13:07
- sanvito
- Tag
Sziasztok !
Ezt találtam a neten:
http://209.85.135.104/search?q=cache:10 … &gl=hu
Margit Kórházasok, mit gondoltok?????
Nincs jelen
#454 2008-06-10 15:02
- sanvito
- Tag
Kedves MrPeeR !
Már majdnem megevett a frász, hogy hová tüntél, mi volt a dokinál. Annak pl. örülök, hogy a gyulladt belet nem próbálták visszarakni, csak azért mert eltelt már az idõ. Ez az orvos gasztoenterológus is, szerintem tudja mit beszél..... Sajnálom hogy nem rögtön alakulnak a dolgok, de biztos vagyok benne hogy a legjobb megoldást fogják választani. Ha igaz hogy nem kellett volna sztóma, és így a 2 mûtét sem, ez igen elgondolkodtató, hiszen azért súlyos állapotba kerültél legutóbb, és a sztómával élni sem a legkönnyebb. Sajnos nagyon sokan ripsz-ropsz ezt választják, nekem is volt ilyen tapasztalatom egy másik kórházban, ahol szerencsére idejében "lemásztam" a mûtõasztalról és elmenekültem a kórházból. Furcsa, hogy eddig miért nem gondolkodott rajta el senki hogy chron vagy colitis? Nagyon remélem hogy auguszusban pont kerül ennek a végére, és végre meggyógyulsz !!!! Tudod, nyár végén feszítünk a strandon !!!!! :D Írtam privit is !!!
Nincs jelen
#455 2008-06-10 16:13
- bánatos
- Tag
Csak ülök, és nagyon szomorú vagyok.
Nincs jelen
#456 2008-06-10 16:40
- MrPeetR
- Tag
Teljes mértékben megértelek Feri! Én sem jutok szóhoz, és nem magam miatt....
Nincs jelen
#457 2008-06-10 19:04
- shrahina
- Tag
azért mielõtt túlságosan elharapódzna ez a dolog, jó lenne némi összehasonlítási alapot szerezni egyéb kórházak/sebészek vonatkozásában, nem? ha már összeesküvéselmélet akkor akár fordítva is lehet...
amúgy meg nem hiszem h csak azért mûtöttek meg, peetr, hogy növeljék a mûtétek számát. ha mondjuk máshová vezet a sors és nem kapsz sztómát, esetleg sokkal nagyobb baj lesz, akkor mi van? annak ellenére, hogy tényleg nagyüzem a margit, sztem az orvosok szakértelméhez nem fér kétség. mivel itt mûtik a legtöbb bélbeteget, valószínûleg a statisztikák is erõteljesebbek. arról meg nem is beszélek inkább hogy mennyire kiszámíthatatlan a cc, az orvosoknak (akár gasztros, akár sebész) nincs könnyû dolguk. ezt láthatjuk már a diagnózis felállítása körüli hercehurcáknál. de sajna ez van.
Nincs jelen
#458 2008-06-10 20:03
- sanvito
- Tag
Shrahina !
Szerintem nem biztos hogy azért mert ott mûtik a legtöbb bélbeteget, (?) ez egyben azt is jelenti hogy ott van a legtöbb szakértelem.
A Margitosok (nem csak MrPeetR) többször beszámoltak a sok reoperációról, varratelégtelenségrõl.
A napokban tettem fel egy cikket ide, amelyben megbírságolják a kórházat mert a sok mûtét miatt nem jutott idõ a betegek állapotának követésére, így sajnos meghalt valaki.
Szerintem - ahogy olvasom az elõzményekbõl - nem azért csinálták a sztómát hogy 1 mûtéttel több legyen, inkább talán azért, mert ez egyszerûbb lehetett..... mint kivizsgálni hogy crohn-vagy colitis és aszerint eljárni.
Mint tudjátok, nekem is volt sztómám, de több orvos véleményét is kikértem a prognózisról. Természetesen elfogadtam én is a feltételeket (mit tehettem volna? életmentõ mûtét volt !) de bizton állíthatom, hogy mindent megpróbáltak a doktorok hogy ne kelljen sztómát csinálni. Aztán mégis kellett 4 nap múlva. De nekem bélelzáródásom volt, kicsit más helyzet.
Azért elgondolkodtatók azok a tapasztalatok, amit a Margitosok közül sokan leírtak. Hát gondolkodjunk el rajta ! :(
Nincs jelen
#459 2008-06-10 20:59
- shrahina
- Tag
sanvito, nem a mennyiség miatt párosítottam a szakértelmet, hanem mert engem is a margitban mûtöttek háromszor, és egyszer sem volt probléma. láttam sok problémás esetet is, de ezért a kérdés: vajon máshol jobbak az arányok??? hány kórházban történik meg az, h meghal valaki? a kórház nem életbiztosítás. sehol! ha másik kórházba mennénk, akkor ott találnánk hibákat...ezen is érdemes elgondolkodni.
Nincs jelen
#460 2008-06-11 08:52
- kukackonzerv
- Tag
Hello Sanvito, PeeTR!
Nos, nagyon elszomorodtam ettõl a hangvételtõl Crohn-harcos!
Most, hogy megkérdõjelezte egy másik orvos a sztómád szükségességét, biztos úgy érzed , hogy igazságtalanul bántak el veled. Szerintem bölcs dolog lenne ha nem hamarkodnád el, az álláspontodat.Érdemes ezt akkor, ha már túl van rajta az ember.Nem tudom figyelted-e, de a sanvito által közzétett Margit bírságolás-ra adott válaszodban pontosan 15 sort szántál a becsmérlésre, és azért 1rövid mondatban nyugtáztad' hogy azért nem rossz dolog, hogy megmentették az Életed! Tévedés ne essék, nem az elfogultság beszél belõlem, hisz mindenkinek jogában áll a hogy a rossz élményeit is közölje, de hol az arány.....??? Élet nélkül nehéz volna újragyógyulni!
Természetesen különbözõek vagyunk.Máshogy éljük meg a dolgokat,és a történetek is személyreszabottak.Mindenesetre nincs olyan kórház, mely ne vétene hibákat, egyik sem tökéletes,sem Budán , sem az országban és még sorolhatnánk..
Van itt köztünk Valaki, aki annyit fûzött hozzá-
----- Csak ülök ,és nagyon szomorú vagyok..---
Õ! Igen Õ az akitõl tanulnunk kell! ugye érzitek??????
Nincs jelen
#461 2008-06-11 10:21
- Pilli
- Tag
Nem tudom megfogalmazni azt a sok mindent ami eszembejutott MRPeetr írása után. És az azt követõ írások után. Teljes mértékben egyetértek PeetR-el, hiszen ha belegondolunk, hogy nálunk derült volna ki, felesleges volt a mûtét, felesleges szenvedés, az utána következõ kté mûtét is felesleges volt, ami ugye már életmentõnek számított, akkor szerintem én is s becsmérelném a kórházat és ez most mindegy, hogy melyik kórház, mindegy, hogy milyen orvos, de ez azért tényleg nagyon durva. Azzal is egyetértek, hogy minden kórházban történnek ilyen esetek, semmi sem kézpénz, de akkoris. Elgondolkodtató ez az egész szituáció, hogy befekszel és nem tudhatod mi történik veled, hiába tudod hogy nagyon jó az orvosod, de bármi megtörténhet. ez a szomorú.
Nincs jelen
#462 2008-06-11 10:50
- shrahina
- Tag
hiszen az orvosok is csak emberek. súlyos döntéseket kell hozniuk, emberéletek felett kell ítélkezniük, s nem tudhatjuk biztosan hogy mi lett volna ha...szerintem a szakértelem az, ha a biztosabb megoldást választják. mivel nem 1-2 ilyen esettel találkoznak, el tudják dönteni kinek mi a jó. s ha megfigyeled, pilli, peetr hsz-ében ott van: 'HA valóban felsleges volt...' õ sem biztos benne. azért mert egy másik orvos más véleményen van? a mi kórházunkban is más véleményen voltak, mint a margitban, de ha itt maradok, meghalok. szal tényleg bármi megtörténhet.
Nincs jelen
#463 2008-06-11 12:15
- sanvito
- Tag
Én nem vagyok abszolút laikus, ápolónõ voltam, bár már sok-sok éve informatikus vagyok. Tekintettel a tanulmányaimra, nagyon utána néztem a mûtéteknek és a protokolloknak. Az biztos, hogy a varratelégtelenség egyik oka a nem megfelelõen kitisztított bél. Nekem az elõkészítéssel más tapasztalataim vannak. Mûtét elõtt 2 napig folyadék, mûtét elõtti napon kemény hashajtás mannisol oldattal, majd addig a beöntés a sztómán át a fel és leszálló szakaszokba és normál úton is, amíg nincs az ember "hótisztának" minõsítve, majd ez megismétlõdött a mûtét reggelén is. A mûtõbe sztómazsák nélkül kerültem fel ! Ugyanez volt a mûtét elõtti irigoszkópiát megelõzõen is, mert látni akarták elõre a doktorok hogy mi a helyzet odabennt. A filmeket még a mûtõbe is felkérték.
Ezeket csak azért írtam le, mert az elõkészítésnek is van egy protokollja, és persze a mûtét utáni postoperatív szakasznak is, amit illõ minden kórháznak és orvosnak betartani, így azért remélhetõleg elkerülhetõ a legtöbb szövõdmény. Gondolom a Margitnak is ezt a protokollt kell követnie, és ez nem egy olyan dolog amit a kórházak maguknak készítenek, hanem úgy kell elképzelni, mint egy szabványt! Gondolom (sõt biztos) a sztómakészítésnek is vannak indikációi. Gondolom most ez tünt fel egy másik orvosnak, illetve az indikáció hiánya.
Hogy hol, ki, mit sért meg ebbõl azt nem tudom.... Mindenkinek persze - már írtam egyszer - a saját életmenõ orvosa az "isten", de attól még a nagyon durva, kirívó eseteket látni kell a "házunk táján" -értsd saját kórházunkban- is !
Félre ne értsétek..... Mindenki bízzon meg az orvosában - mindegy hogy melyik kórházban van - maximálisan, higgyen benne, mert az egy fél gyógyulás ! De ha mégis kétségeitek támadnak, váltsatok idõben ! (Én is ezt tettem !)
Persze "Mindenki a saját sorsának pogácsa" mondta a Besenyõ Pista bácsi..... Én sem eltántorítani akarlak benneteket sehonnan, csak elgondolkodtatni, mint ahogy februárban én is elgondolkodtam.....
Nincs jelen
#464 2008-06-11 13:06
- Lisa
- Tag
Sziasztok,
Szerintem nagyon fontos hangoztatni , és JOBBAN hangoztatni az orvosi hibákat mint az érdemeket, mert nagyon sok esetben visszafordíthatalan következményekkel jár! Mert míg örülünk, hogy megmentették az életünket és vígan élünk tovább, addig egy végzetes orvosi "bakit" nem lehet sehogyan sem helyrehozni.
Volt "szerencsém" mindkettõnek a részese lenni, és bizony nem vagyok rest akár szeélyesen is tájékoztatni az embereket, hogy nem minden habos torta. Inkább nyúljak mellé, mint hogy azt lássam, hogy ugyanazt a hibákat követik el mint amelyeket már egyszer elkövettek...
És szetm nem is tud annyira mindenki értékelni és mérlegelni, mert annyi jut az embernek, hogy az orvosa azt mondja , hogy ez így a helyes és Õ vakon elhiszi , az esetek nagyobb százalékában nem kezd el utána járni a dolgoknak , mert vagy nincs rá lehetõsége vagy olyan szinten meggyõzõ tud lenni az a bizonyos orvos.
Nincs jelen
#465 2008-06-11 13:13
- zolcsi
- Tag
Mr PeetR!
Engem kétszer mûtöttek.Az orvosom szerint mindkét mûtét muszáj volt.3 hét telt el a kettõ között.Elõször simán szétszedtek egy összetapadt bélszakaszt és visszarakták.Az 2 hét múlva újra összetapadt és súlyosan beszûkült.A doki szerint még menthetõ volt a szervezetem szerint viszont nem.És itt a lényeg.Én nem hiszem hogy feleslegesen heccbõl lett a 2.dik mûtétem 4,5 óra.Sokszor az orvosok sem tudják minden embernek máshogy reagál a szervezete a beavatkozásokra.A te orvosod abban a szituban úgy látta jónak hogy sztóma kell az enyém pedig visszarakta azt amit 3 hét múlva eltávolított.Lehet hogy én vagyok naív de nem gondolnám hogy az orvos nem a legjobbat akarja nekünk és nem a legjobb tudása szerint kezel bennünket.Az én családom is megsínylette (kié nem?) azt a két hónapot de azóta már alúlról szagolnám az ibolyát és nem osztanám meg veled ezeket a sorokat.Ha nem értel egyet azt is megértem mert te érzed mit szenvedtél.
Nincs jelen
#466 2008-06-11 14:25
- bánatos
- Tag
Kedves Vitázók!
Azután, hogy megtörtént Ildikóval a tragédia, elkezdtem keresgélni a neten (korábban sajnos nem volt hozzáférhetõségem) és találtam rá erre a fórumra. Sokat olvasgattam, és sokszor nagyon "kiakadtam" egyes hozzászólásokon. Ekkor még nem szándékoztam a Történetet betenni a fórumba, de nagyon figyeltem a hasonló helyzetben levõk sorsát. Konkrétan akkor volt MrPeetR abban a helyzetben mint az Én Kedvesem nem sokkal korábban. Hidegzuhanyként ért ami Vele történt, és úgy gondoltam, hogy mindenképpen szükség van a negatív esetek ismertetésére. MrPeetR nagyon bátran, és elég részletesen leírta, hogy mi történt Vele, gondolom, hogy nem a saját írói képességét akarta fitogtatni, hanem mások okulására, és óvatosságra intésére tette amit tett. Sajnos ehhez tényleg bátorság kell, mert Neki vissza kell oda menni, amit kritizált.
Ildikó történetét én is tanulságnak szántam, nem neveztem meg sem intézményt, sem orvost, sõt idõpontot sem, mert nem ez a lényeg, hanem a jelenség, és az abból leszûrhetõ tanulság. Biztosan vagytok többen akik tudjátok hol történt Ildikóval a tragédia, de az lenne a kérésem, hogy maradjon továbbra is ismeretlen ez a rész.
Aztán valahogy itt ragadtam, megszerettem a Csapatot, és figyelemmel kísérem sorsukat. A magam módján (hiszen én csak kakukktojás vagyok itt) próbálok segíteni amit tudok. Ezzel a kialakulni látszó vitával kapcsolatban az a véleményem, hogy jó dolog a vita, de akkor hasznos, ha a kívülálló számára újjat tud adni, el tudja igazítani és mások tapasztalatából tanulságokat tud levonni, és a saját problémájának megoldásában segítséget talál benne. Abszolút igazságok talán csak a természettudományokban vannak, az emberrel kapcsolatos dolgokban sokszor csak részigazságok vannak, és ez érvényes a vitákra is. Ha valaki negatív tapasztalatait teszi közzé, amik tényeken alapulnak szerintem nagyon jó okulás mások számára, ugyanígy,ha valaki a pozitív tapasztalatait részletesen megosztja másokkal, sokkal kissebb lesz a valószínûsége, hogy tájékozatlanság miatt baj történjen. Úgy gondolom, hogy ennek a fórumnak elsõdleges célja a betegséggel kapcsolatos információk, tapasztalatok gyüjtése, átadása, és a rászorulók segítése. Ha ezt mindíg szem elõtt tartjuk vita közben is , és a Másik fél igazát is el tudjuk fogadni, talán a végére közösen kialakíthatunk egy álláspontot, ami mások számára tudástöbbletet jelenthet. Valhogy így: -Nekem azért sikerült, mert így készültem...- , Nálam ez+az volt a baj...., Nekem ettõl+attól lett könnyebb..., Ezzel a gyógyszerrel vigyázni kell mert.... Nekünk is volt pozitív tapasztalatunk, de sajnos a legrosszabb is ami megtörténhet.
Arra kérnék Mindenkit aki vitázik,(ha ezt tõlem elfogadjátok) hogy mindíg az a cél vezesse, hogy a rászorulók azt mondják -milyen jó,hogy megtaláltam ezt a fórumot, sok ismeretre tettem szert, milyen nagyszerû segítség ez nekem!-
Szerkesztette: bánatos (2008-06-12 07:52)
Nincs jelen
#467 2008-06-11 19:00
- bendimama
- Tag
Mr PeetR!
Hidd el õszintén sajnálom, ami Veled történt, azt hogy esetleg a mûtétek számának növelése érdekében kaptál sztómát, azt rosszindulatú feltételezésnek tartom. Nagyon felháborít a dolog. Én elõtted pár héttel feküdtem bennt és engem is megmûtöttek, összesen 115 cm-t vettek ki a beleimbõl. A mûtéti kockázatok között a sztóma az én esetemben is felmerült. Nem akarok senkit sem megbántani, de nagyon sok múlik a hozzáálláson is. Én mindent betertottam, amit az orvosok mondtak, kezdve azzal, hogy mit és mennyit ihatok stb...
A mûtéti ellõkészítés mindenkinél annyi, amennyi nálad is volt. Nekem is csak ennyit tettek, viszont mivel korlátlan folyadékot ihattam az elõzõ napon, én megittam vagy 3 liter ásványvizet a tisztítás miatt. Amikor már lehetett, akkor is csak annyit terheltem a beleimet és úgy, ahogy õk mondták. Nekem nem csináltak sztómát, mert szerencsére nem volt rá szükség és hidd el más is volt úgy akkor ott az osztályon.
Utólag kár megkérdõjelezni az orvosod tetteit, mert biztos vagyok benne, hogy a lehetõ legtöbbet tette meg érted.
Engem nem õ mûtött, de tavaly nyáron találkoztam vele, amikor az orvosom szabadságon volt és és meg rosszul lettem. Szerintem õ is ugyanolyan leliismeretes.
Nem tudom, hogy Te hágy kórházban jártál már, de hidd el még nem találkoztál igazi dilettánsokkal. Én már igen, mert sajnos több olyan orvossal találkoztam, akik úgy tettek, mintha tudnának valamit tenni, de nem tettek semmit. Engem igenis a Margitban hoztak helyre és sokat köszönhetek nekik.
Nem mentegetni akarom a Margit személyzetét, de tavaly óta úgy dolgoznak, hogy nem tudják melyik nap szûnik meg a munkaviszonyuk és alig van eszközük a gyógyításhoz. Õk akkor is a maximumot hozzák ki a gyógyításból.
Most mondhatod, hogy elfogult vagyok és lehet, hogy igazad van, de lehet, hogy a Te hozzáállásodon is változtatni kellene. Nekem nem tudták berakni a gerincembe az érzéstelenítést és algopirin fájdalomcsillapítóval kellett az egészet végicsinálnom, de mégsem nyaggattam a háziorvosomat erõsebb fájdalomcsillapítóért. Igazából az fel sem merült, azt volt, amit tudtak adni.
Sajnálom, ha kicsit keményebb voltam a kelleténél, de ennk ki kellett jönnie. Nem szeretem a konfrontációt és azzal részemrõl be is fejeztem a vitát.
Bánatos: nagyon egyet értek Veled és örülök, hogy itt vagy velünk. Azt viszont sajnálom, hogy a fórumtalálkozón nem voltál ennyire nyilt és nem tudtunk beszélgetni. A következõn viszont és fogok kezdeményezni, mert szerintem Te vagy az aki objektíven meg tudod ítélni a dolgokat.
Hajni
Nincs jelen
#468 2008-06-11 20:42
- sanvito
- Tag
Bendimama ! Már elhatároztam hogy nem írok ebben a témában, de aztán mégis.... Én nem úgy értelmezem hogy a Peti sztómáját a mûtétszám növelése miatt csinálták, inkább ez tünt egyszerûbbnek az adott szituban. A sztóma nem mûtéti kockázat, hanem egy lehetséges megoldás egy bélszakasz kiváltására vagy tehermentesítésére. Hidd el, az elõkészítésnek is van egy szabvány elõírása, ez nem változhat kórházanként ! (írtam már ma egy elõzõ hozzászólásban) Minden elismerésem a megfeszítetten dolgozóké létbizonytalanságban, ez nagyon sok munkahelyen így van, nem csak a Margit Kh-ban. Legutóbb volt egy riport amelyben nyilatkozott egy fõnõvér hogy lassan az orvosok dolgoznak majd a betegágyaknál mert nincs nõvér, aki van, azt is elszipkázza Amerika családostól. Na engem abban a kh-ban mûtöttek (3x) de a nõvérhiány nem ment (megy) a betegek rovására. EDA kanült itt nem kap mindenki (én sem kaptam) de mint volt ápolónõ érdekelne miért nem tudták berakni? valami anatómiai oka volt? Ennek ellenére azonnal kapott mindenki fájdalomcsillapítót automatikusan a mûtét után, és bármikor ha kért..... nem kellett algopyrinnel végigcsinálni a nehéz órákat.
Azt hiszem Bánatosnak igaza van, ez a vita sehová sem vezet. Valóban ez egy fórum, ahol én is, mint más is, leírtam a tapasztalataimat, én a kedvezõket szerencsére. Mások leírták a kezdvezõtleneket, mint Te is. Nincs gyógyszer, nem ugyanaz az elõkészítés, stb.
Az olvasóknak az a dolguk hogy olvassanak, és döntsenek !
"ne vezessük át a vakot az úttesten, ha nem akar átmenni", segíteni is csak azon lehet, aki hagyja magát !
Hát döntsön mindenki hogy Margit vagy nem nem Margit, de szorítkozzunk mások okulására, csak a tapasztalatok leírására ! A döntést hagyjuk az érintettekre! Szerintem nem kell "megvédeni" sem a Margit kórházat sem az ott dolgozó orvosokat, védjék meg õket az objektív pozitív tapasztalatok, amiket ide írtok !
Nincs jelen
#469 2008-06-11 20:57
- Lisa
- Tag
Sanvito igen, jól beszéltél nagyon, és örülök hogy egyformán ÉRTELMEZZÜK a" mûtétszám növelése fogalmat" és amit írtál hogy :
"Azt hiszem Bánatosnak igaza van, ez a vita sehová sem vezet. Valóban ez egy fórum, ahol én is, mint más is, leírtam a tapasztalataimat, én a kedvezõket szerencsére. Mások leírták a kezdvezõtleneket, mint Te is."
csak az a baj, hogy õszintén nem nagyon lehet leírni ami veled történt mert akkor már "TE" vagdalkózol...érdekes ha pozitív dolgokat mesél az ember akkor miért nincs ez???
Mindenkinek szíve joga LEÍRNI!!! Azért vagyunk!!!
És a fájdalom : mi az hogy másképpen kéne hozzállni!!! Ahhoz nem lehet, az a minimum és a legalapvetõbb, hogy a fájdalmat enyhítsék. És SENKINEK Nem kell végigcsinálnia egy bélmûtétet algopirynnel! Neked sem kellett volna Bendimama...de akkor igen erõs voltál.
Nincs jelen
#470 2008-06-11 22:17
- Pilli
- Tag
Ezt a vitát mostmár én sem értem. Én egyáltalán nem így fogtam fel MrPeetR írását, mint ahogy pl bendimama (és kérlek ezt ne vedd sértésnek). Ez a fórum a tapasztalatcserérõl szól és igenis nagyon szomorú dolog, hogy mi történt MrPeetR-el. Én nem úgy gondolom, hogy mindezt azért írta le, hogy sajnáltassa magát, vagy azért, mert nem lenne hálás azoknak az orvosoknak akik megmentették egy olyan mûtétnél, aminek végülis be sem kellett volna következnie. Az meg most egy dolog, hogy Margit kórház vagy nem Margit kórház, szerintem itt nem ez a lényeg, nem ezen van a hangsúly, írhatnánk teljesen más kórház nevet is. Itt azon van a hangsúly, hogy mennyire felháborító, hogy történnek ilyen dolgok, ami MrPeetR-el, még akkoris, ha tudjuk, hogy az orvosok is emberek és hibázhatnak. VIszont ez nem egy apró kis picike hiba volt, úgyhogy teljesen megértem a bánatát és fájdalmát és leginkább a negatív véleményét MrPeetR-nek.
Nincs jelen
#471 2008-06-12 08:27
- bendimama
- Tag
Sziasztok!
Úgy tûnik teljesen félreértitek, amit írtam. Természetesen sajnálom, ami MrPeetR-rel történt, de azzal nem tudok mit kezdeni, hogy Sanvito szerint "Peti sztómáját a mûtétszám növelése miatt csinálták, inkább ez tünt egyszerûbbnek az adott szituban " Nem értem miért gondolod, hogy ez egyszerûbb lehet, mint összevarrni . Sajnálom, ha orvosilag nem tudom magam rendesen kifejezni, de én "csak" egy beteg vagyok.
Igazából azon akadtam ki, hogy Õ utólag rosszindulatú feltételezéseket ír le. Sajnálom, hogy mi vitatkozunk itt, de azt hiszem, hogy MrPeetR az a típusú beteg, akinek semmilyen kórház és orvos nem felel meg.
Sajnálom, hogy idáig fajult a helyzet, de a véleményem most sem változott. Ha valakinek nem felel mneg a Margit kórház, akkor menjen máshová, de azt a véleményem fenntartom, hogy ott minõségi munkát végeznek. Ilyen esetek máshol is elõfordulnak, nincs olyan kórház, ahol mindenkit meggyógyítanak komplikáció nélkül. Mindenki számoljon el a lelkiismeretével, hogy mindent meg tett-e ami tõle függött a gyógyulás érdekében.
Sajnálom, ha ezzel bárkit is megsértettem volna, nem volt szándékos.
Nincs jelen
#472 2008-06-12 08:36
- zolcsi
- Tag
Mr PeetR ne legyél megsértõdve.Bendimama nem bántott Téged.Ha ilyen gondjaid vannak a Margittal válts kórházat.Vannak remek magánklinikák az más kérdés, hogy mennyibe kerülnek.Az meg hogy ki menniyt szenved (szenvedett) mindenki maga tudja.Ezzel szerintem nem szabad vagdalkozni.
Nincs jelen
#473 2008-06-12 08:38
- Lisa
- Tag
JAJAJAJ Kérlek Bendimama olvasdd már el légyszíves amit Sanvitó írt!!!!Éppen ellenkezõleg írta, muszály vagyok bemásolni:
"Én nem úgy értelmezem hogy a Peti sztómáját a mûtétszám növelése miatt csinálták, inkább ez tünt egyszerûbbnek az adott szituban."
Vagy én értek nagyon félre mindent akkor meg ellnézést!
Nincs jelen
#474 2008-06-12 08:45
- Pilli
- Tag
ÉN még most sem értelek titeket. Most tényleg az a baj hogy valaki leírta rossz tapasztalatát és tényleg azt kell neki mondani hogy tehetett volna többet vagy változtathatott volna a hozzáállásán? Ezt nem értem és nem is akarom elhinni. Teljesn mindegy hogy margit kórház vagy nem margit kórház ami történt felháborító és ezt vegyük már észre és ne csak a margit kórházat védelmezzük. szerintem legalábbis itt ez a lényeg.
Nincs jelen
#475 2008-06-12 08:47
- shrahina
- Tag
én bendimamával értek egyet abban, hogy a vitát peetr elsõ hsz-e indította, mégpedig a stephen kinges összeesküvéselméletével. ezt hogy máshogy lehetett értelmezni???
sokféle beteg van, megértem hogy van aki nehezebben dolgozza fel ami vele történik, azt is hogy indulatos, de amint elõttem többen is írták, közöljünk tényeket ne pedig ködös feltételezéseket...fontos a tapasztalatcsere, ebben is egyetértek. (egyébként meg nekem az elsõ mûtétemet úgy csinálták, h elõzõ este még ehettem...a sztómazárásnál pedig már úgy kellett bemennem, hogy elõtte egy nappal csak folyadékot ihattam, s még ott is koplaltattak. nem kaptam beöntést és semmi komplikáció nem történt).
a hozzáállás az elsõdleges. én mindig úgy mentem be, h hamar kint leszek, s végig azon voltam h így is legyen. a kórház hiányosságai még ösztönöztek is h ne kelljen sokáig ottmaradnom :P
egy szó mint száz, én kívánom neked peetr, hogy ebben a dokiban ne csalódj! majd írhatnál róla meg a kórházról hogy ott hogy mennek a dolgok, engem érdekelne, mert nincs összehasonlítási alapom.
Nincs jelen
#476 2008-06-12 08:56
- MrPeetR
- Tag
Senkitõl nem fogadom el, hogy megkérdõjelezze az én hozzáállásomat!!!!!!!!!!!!!
2 féle mentális tréningre jártam, hogy feldolgozzam, ami történt és felkészüljek a záró mûtétre. A világ legboldogabb embere voltam, amikor bementem a záróra. Felkészülve, pozitívan, eszembe sem jutott, hogy baj lehet. Bíztam a kórházban, az orvosban, a nõvérekben. Amikor rosszul voltam le sem szartak, sõt ahelyett, hogy egy 1000 ft-os hasi röntgennel megnézték volna miért sír a szája ennek a hülyének 2 napja még elkezdtek bélmozgatóval nyomni! Ettõl még nagyobb lett a vérfertõzés. Szepszis!!! Tudod mi az shrahina???? Az intenzív osztályok vezetõ haláloka a szepszis! Nézz utána! 70-80%-os halálozási aránnyal jár. Meg ne magyarázzátok már nekem, hogy nem éri meg 2 napig tisztítani a belet, ha a legtöbb varratelégtelenség a bél nem megfelelõ tisztítása végett van.
"megértem hogy van aki nehezebben dolgozza fel ami vele történik"-----> erre azt tudom mondani, hogy igen, van akinek fejfájást okoz, ha majdnem meghal......
Nincs jelen
#477 2008-06-12 08:57
- sanvito
- Tag
Lisa ! Köszi, köszi, tényleg így gondoltam !
Bendimamának:
úgy értem 1xûbb lehetett sztómát csinálni, mint kivizsgálni hogy tulajdonképpen mi a baj: crohn vagy colitis és aszerint csonkolni és/vagy sztómát kialakítani, mint ahogy most ígérik a colonoszkópia és irrigoszkópia után MrPeetR-nek ! Nem ismerjük konrétan a szitut, de itt az alapos elõzetes kivizsgálás, és majd annak függvényében a döntés a várható mûtétrõl, VITATHATATLAN ! (az sem elhanyagolható hogy gyulladt állapotában meg sem kísérelték visszarakni a sztómát. )
Mindenkinek !
jöjjön mostmár a sok POZITÍV hozzászólás is a Margitról, de nem csak az hogy "megmentették az életem", "minõségi munkát végeznek" hanem inkább a kórházi körülmények, mûtét elõtti-utáni tapasztalatok, konkrétumok érdekelhetik a Margitba készülõket !
Nincs jelen
#478 2008-06-12 09:13
- sanvito
- Tag
Shrahina !
Én tudok írni POZITÍV tapasztalatokat errõl a kórházról, de nem tudom hogy tegyem-e, és nem az lesz-e a vége hogy a fejemet veszitek a vita hevében !!!!!!!
Nincs jelen
#479 2008-06-12 09:16
- shrahina
- Tag
az a baj, peetr, h nem látsz tovább a saját sértettségednél. velem is megesett h majdnem meghaltam, végigcsinálta velem az anyukám, a barátom, de most annak örülök h élek. errõl van szó: hozzáállás. majd ha lecsillapodik benned ez az egész, akkor érdemes lesz róla beszélni.
Nincs jelen
#480 2008-06-12 09:17
- shrahina
- Tag
sanvito: miért, az én véleményem az annyira durva? nekem is van egy álláspontom és hasonlóképpen közlöm, mint peetr és mások. sztem ez nem fejlevétel. kíváncsi vagyok mindenre (:
Nincs jelen
#481 2008-06-12 09:18
- youlcsi
- Tag
én nem ismerem ezeket a kórházakat, ezeket az orvosokat, akikrõl itt szó van. egy eü intézmény legnagyobb problémája az, ha nem tud egy beteget megfelelõen kezelni/ellátni, és ezt nem ismeri fel/nem látja be.
DE: sajnos mindig is fognak történni tragédiák, mert az orvos is ember... és az ember minden igyekezete ellenére is hibázik. ez más szakmában nem jelent gondot, mert ki lehet javítani. egy kórházban viszont fájdalmas következménnyekkel jár.
Nincs jelen
#482 2008-06-12 09:25
- bánatos
- Tag
Ha olvasunk egy hírt, például, hogy holnap fel fog kelni a nap, sekit nem érdekel. De, ha azt olvassuk, hogy nem fog felkelni, akkor aztán elkezdünk gondolkodni, hogy hogy a fenébe lehet ez, nem ehhez vagyunk szokva. És akkor keressük a miértet! Valahogy így kellene mûködni a gyógyítással kapcsolatos szokatlan, és rendkívüli esetek feldolgozásának. Keresni a miértet. Semmi különöset nem találunk abban, ha egy beteg bemegy a kórházba, és gyógyultan, állapotjavultan távozik. De ha nem így történik, akkor miért - nem kelt fel a nap - jó lenne tuni az okát. Az, ami MrPetRel történt valami ilyesmi. Szerintem Õ is az okokat keresi, csak nyilvánosan.
Tegyük fel, hogy nem ezt a kórházat nevezi meg, hanem mondjuk azt írja, hogy Kukutyinban, Zabhegyezõ professzorral, és csapatával jártam így, akkor szerintem a fórumozók legalább 99 százaléka frontális támadást intézne a kukutyini Zabhegyezõ ellen. Hogy lehet ez? Ilyen is megtörténhet? Na oda biztos nem fogok menni, és az ellenségemnek sem ajánlom! Valahogy így tudom elképzelni ezt a feltételezett esetet. De az az érzésem, hogy keveseket érdekelne, hogy kukutyinban miért így mennek a dolgok! Visszaolvastam a topikban a 6. oldal #253-tól MrPeetR bejelentkezésétöl a hozzászólásokat, frissítés képpen. Meg tudom érteni a keserûségét, és csodálom, hogy a kórházi ágyból nem félt megosztani a negatív tapasztalatait. Mert ugye Õ úgy tapasztalta, hogy Neki sehogy sem akar összejönni a -napfelkelte-, és nyilvánosan próbálja megtalálni az okát. Javasolnám visszaolvasni a fórumot, mert akkor talán könnyebb volna megérteni Õt. Végig lehet követni a segítségkéréstõl, a bizakodáson keresztûl a csalódottságig tartó folyamatot! És azt, ami tanácsokat, biztatást kapott! Némelyik túlságosan bagatelizáló, és könnyelmû volt szerintem!
Kedves Srahina! Ugye nem úgy gondoltad, hogy "emberéletek felett kell itélkezniük" ?
Kedves Bendimama! Sohasem voltam valami bõbeszédû ember, de mióta fényképre adom a jóéjt puszit, talán még csendesebb lettem.
Addig pötyögtettem, míg lett egy csomó hozzászólás! Olvasok, és kérek Mindenkit, hogy indulatmentesen!
Szerkesztette: bánatos (2008-06-12 09:36)
Nincs jelen
#483 2008-06-12 09:37
- zolcsi
- Tag
Kedves MrPeetR!
Szerintem zárd le a dolgot és válts kórházat vagy pereld be õket ha úgy gondolod.Chysh fogalmazta meg 518 hsz-ben a lényeget.
Nincs jelen
#484 2008-06-12 09:37
- shrahina
- Tag
'Kedves Srahina! Ugye nem úgy gondoltad, hogy "emberéletek felett kell itélkezniük" ?'
lehet belekötni szavakba de attól nem haladunk elõre. nem tudom, senkinek nem tûnt még fel, hogy nem kérdõjelezem meg a peetr-rel történt hibát? igen, ez történt, igen, osszuk meg egymással, igen, megértem hogy kiborult. de azzal hogy huszonötször leírja, csak magában erõsíti a negatív érzést.
nekem leginkább a pánikkeltõs hsz-szel volt problémám, de az felett mindenki elsiklott.
a kukutyinos dologhoz meg annyit fûznék hozzá, hogy valószínûleg annak más lenne a véleménye, aki már járt kukutyinban és jó élményekkel távozott. nincs ebben semmi különös.
Nincs jelen
#485 2008-06-12 09:48
- sanvito
- Tag
Ok. akkor csak objektíven.
Ez a Transzpantációs és sebészeti klinka a baross u-ban. (3x mûtöttek itt). Az interneten is találtok infókat a klinikáról, de a saját tapasztalataim:
Mûtétre meghatározott friss leletekkel kell menni: RTG, labor, EKG, vércsop, stb. ha kell akkor colonoszkópiát, RTG-t, UH-t CT-t ott csinálják meg.
Mûszerekkel, eszközökkel nagyon jól felszerelt klinika, nagyon szigorú renddel. Pl. látogatás de. 11-12 du. 17-18 között. 1 beteget 1szerre 2 látogató látogathat, név szerint felírják kik jönnek. Átöltözés és értékmegõrzés a betegfelvételi irodában. A kórtermek 2-5 ágyasok, wc/fszoba mindenhol van. Mûtét elõtt alapos elõkészítés, hashajtás, beöntések addig, míg nem "hótiszta" valaki, mûtét elõtti napon és a mûtét reggelén is. Sztómazárás elõtt mindez a sztómán át is. Elõzõ nap anasztes, aki mindent elmond részletesen és vizsgál is, este nyugtató tabi, reggel lábfáslizás ami addig marad majd míg nem járkál majd aktívan valaki. Branül bekötése, "koktél" tabi, majd tolnak a mûtõbe. Utána vagy intenzív (ebben is volt részem) vagy a kórterem. Fájdalomcsillapító automatikus egy darabig, de ha kell akkor azonnal jön a nõvér (ez minden esetben igaz) és hoz egy következõt. Amíg bent vagyunk, minden nap alvadásgátló szuri. Naponta 2-3x takarítanak, ágynemût 1-2 naponta ill. bármikor amikor kell cserélnek. Sztómás nõvér azonnal jött, majd együtt kisérlezetünk ki hogy majd mit írjanak fel nekem. Behozatott 3 havi adagot mindenbõl amit hazavittem, külön nem kellett elmennem sehová. van sztómás fürdõszoba ahol alacsonyan van egy tükör és lehet gyakorolni a ragasztást. Lázat kb. 2-3 óránként mérnek, vérnyomást, pulzust naponta minimum 2x. Vizit 2-3 van naponta, professzori vizit hétfõn, de mindenkit gyakran (naponta többször is) látogat a sebésze. Kötözés a kötözõben, a legjobb anyagokkal, amikor csak szükséges, majd sebvédõ film hogy lehessen zuhanyozni. A kaja mindenkinek annyi és az amit ehet, hátrány hogy nehezek a tálcák, mûtötten nehéz kiszedni a tárolóból. A wc-ben töltik fel a WC papírt, minden szobában van fertõtlenítõ és papírtörölközõ. Tisztaság van az egész klinikán. A gyógytornász azonnal jön mûtét után ahogy jönnie kell és nem hagy békén míg fel nem kelsz. Nincs kapaszkodó, mert sérvet okozhat. Mindent ami benned van, nagyon hamar kiszedik (katéter, de ez csak un. "hólyagtorna" után), branül, EDA, stb. mert fertõzést okozhat. A nõvérek kedvesek (1 azért nem) hamar mindekit a nevén szólítanak, és jönnek rögtön ha kell ! Van külön látogató fogadó rész, ahol lehet dohányozni (ennek nem örültünk). A diétés nõvér kérés nélkül is jön és étrendi tanácsokat ad. Sok az orvostanhallgató akik szintén megvizsgálhatnak, mert ugye itt tanulnak.....Az orvosok minden kérdésre válaszolnak, kedvesek és barátságosak. Mûtét csak akkor marad el, ha transzplant van, mert ugye ez az elsõdleges !
Szerencsére biztosan más kórházakban is sok minden így van, hát írtam az itteni tapasztalatokat ! Most más nem jut eszembe, ha valami kérdés felmerül amirõl nem írtam volna, akkor kérdezzetek , vagy keresetek rá a neten a Klinikára!
remélem más kórházakról is gyûlnek majd a pozitívumok !
Nincs jelen
#486 2008-06-12 09:54
- bánatos
- Tag
Kedves Srahina!
Elnézést kérek nem kötekedni akartam, mégegyszer bocsánat!
De akkor Mr PeetRNEK is: A vérfertõzés, és a vérmérgezés nem ugyanaz!
Na így egál!
Nincs jelen
#487 2008-06-12 10:00
- shrahina
- Tag
sanvito: wooow. a margitban nem így van...jó h leírtad. engem meggyõztél arról h ez a klinika nagyon jó (:
Nincs jelen
#488 2008-06-12 10:03
- shrahina
- Tag
bánatos: egyáltalán nem haraxom, én mindenkit megértek (:
de téged a leginkább...):
Nincs jelen
#489 2008-06-12 10:05
- sanvito
- Tag
Shrahina !
Én a többit nem ismerem, Margitot sem. (de, egyet igen, ahol "lemásztam a mûtõasztalról", és eljöttem saját felelõsségemre)
Ide véletlenül kerültem, ezek voltak a tapasztalataim.
Remélem hasznos lesz bárkinek is, megpróbáltam objektív maradni.
Nincs jelen
#490 2008-06-12 17:20
- Pilli
- Tag
igen, ez történt, igen, osszuk meg egymással, igen, megértem hogy kiborult. de azzal hogy huszonötször leírja, csak magában erõsíti a negatív érzést.
Shrahina: ezért van a fórum és ha õ úgy gondolja, hogy huszönötször le kell írnia, akkor huszonötször írja le, ez egy rohadt nagy trauma és igenis beszéljen róla. Én még mindig nem értem azt, hogy mi a baj, de tényleg. Ez már régen nem a Margit kórházról szól szerintem, de én itt ki is szállok, mert egyáltalán nem tudom felfogni hogy miért kell ezért MrPeetR hozzászólására ilyen vitát indítani (és ezt most nem csak rád értem és nem is úgy, nehogy félreértés essék). Szerintem ez egy nagy dolog, ami nem a hozzáálláson múlik.. Ez az én véleményem.
Nincs jelen
#491 2008-06-12 18:13
- andi72
- Tag
Kedves Vitatkozók!
Mint aktív eü dolgozó, engedjétek meg, hogy a kórházas témához én is hozzászóljak. Nekem is az a véleményem, mint többõtöknek, hogy nagyon jó ez a fórum arra, hogy tapasztalataitokat átadjátok másoknak, ill. egymásnak mindenrõl, amit átéltetek. Azt viszont nem tartom szerencsésnek, de nemcsak ezen a fórumon találom problémának, hogy ilyen szintû "támadásba" lendüljön valaki azzal a kórházzal szemben, ahol ellátásba kerül, még akkor sem, ha ez valós sérelmeken alapul, és igaz. Ennek megvannak a maga fórumai (ÁNTSZ, EBF, Betegjogi képviselõk legvégsõ esetben ügyvéd). Megértem az indulatokat mindkét oldalról, azt az orvost viszont, aki a másik orvos munkáját fikázza, nagyon elítélem, fõleg úgy, hogy valószínû õ nem volt jelen a mûtét közben, tehát nem tudhatja mi is valójában a helyzet "odabenn".
Szóba kerültek korábban a szakmai protokollok, amelyek ugyan nagyon jó, hogy elkészültek, DE tudni kell, hogy hiába a minisztérium adja ki, Magyarországon effektíve semmilyen törvény nem kötelezi az orvosokat/ápolókat azok betartására, hiszen az ide vonatkozó törvényi szabályozásban nincsen rájuk utaló passzus. Tehát vannak,de mégsem. Az új biztosítási rendszerben játszhattak volna szerepet, ugyanis a kórházakkal ahhoz mérten kötöttek volna szerzõdést a biztosítók, hogy mennyire tartják a protokollokat. Erre még várni kell.
Természetesen a tiszta bél nagyon fontos, de az, hogy egy varratsor "ereszt" vagy nem ezen kívül még nagyon sok mindentõl függ!
Végül, nem a Margitban dolgozom, de nekem marhára rosszul esne/esik, ha a saját kórházamról rossz véleményt látok, mert tudom, hogy mi is igyekszünk a tõlünk telhetõ legtöbbet megtenni a betegeinkért, és sok ember azt mondja, hogy csalódik, ha bejön hozzánk, mert a hírek sokszor mást mondanak, mint a valóság (fõleg a népmese- effektus miatt).
Andi
Szerkesztette: andi72 (2008-06-12 18:16)
Nincs jelen
#492 2008-06-13 14:50
- Robur
- Admin (Crohn)
- Hely: Bp
- Regisztrálva: 2004-01-05
- Írások: 645
A hozzászólásokat a kezdetektõl fogva nyomon követtem, és azt tapasztaltam, hogy a fórumon a segíteni vágyás, az összetartás a jellemzõ, mert mint tudjuk: "bajban ismerszik meg az ember". Ennyit elöljáróban.
Ezzel szemben nagyon csodálkoztam MrPeetR néhány kórházból írt hozzászólását olvasva. Engem ötször operáltak a Margitban, minden alkalommal gyorsan felgyógyultam. Az orvosokkal végig együttmûködõ voltam. Róluk csak jót mondhatok, mert mindent, de mindent megtesznek a betegekért. De mindez kevés, ha a beteg nem tesz meg mindent a saját gyógyulásáért. Sokunknak (lásd: Marthuska vagy kbalu úgy tûnt, a kórházban Peet elsõsorban magát sajnálja.
Hallod MrPeetR!
Nõvérekre azt írni, hogy "emberellenesek", az nagyon gáz. Ha azok lennének, nem csinálnák. Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten. Vannak az életben íratlan szabályok. Ha egy kétezrest becsúsztatsz a beöntést adó nõvérke zsebébe, legközelebb már papírtörülközõt is tesz a feneked alá. Te meg rögtön a betegjogi irodába szaladgálsz? Ami pedig a segged fényesre nyalását illeti (ugyanabban a hozzászólásban), azt hiszem nem igényel kommentárt. A nõvérek is emberek! Az az érzésem, hogy nagyon elszúrtál valamit. Félreértetted a "kórházi tartózkodás" fogalmát, és a jövõben akárhová is kerülsz, csak kívánni tudom neked, hogy tisztázd ezt magadban. Nem szórakozni és pihenni megyünk a kórházba, hanem gyógyulni. Ahhoz pedig sok-sok erõ, optimizmus és önfegyelem kell.
Minden amirõl eddig szó volt, még persze belefér, de a legutóbbi néhány hozzászólásod azonban kiverte a biztosítékot, nemcsak nálam. Lásd andi72, shrahina, zolcsibal vagy Pilli stb. A Stephen King-féle összeesküvés teóriád teljesen ellentétes az elsõ bekezdésemben leírtakkal, a többi a Moderálás topikban olvasható:
http://crohn-colitis.hu/forum/viewtopic … 687#p30687
és még valamit:
Nem vagy te egy Stephen King!
Nincs jelen
#493 2008-06-13 15:36
- aiolosz
- Tag
off illetve nem tudom...
Robur, itt a forumon(is) minden velemeny szubjektiv es nem lehet senkit, sem orvost, sem apolot minositeni, ugy, hogy ezzel az en "egommal" befolyasolok masokat, betegtarsaimat.
1_et ertek, ez igy korrekt.
Viszont a korrektseg ugy kivanja, hogy ez mindenkire legyen ervenyes. Akit erint, tudja mirol van szo es bizonyosan fog erre reagalni, ha nem szive_lelke rajta.
uff
aiolosz
Nincs jelen
#494 2008-06-13 17:50
- MrPeetR
- Tag
Robur
A hozzászólások törlése nem lepett meg. Olyan mintha egy vallási körben szídtam volna az õ mindenhatójukat. Nem voltam elég objektív, talán ez a baj. Viszont továbbra is úgy gondolom kötelességem tájékoztatni a szóban forgó kórházba igyekvõket, persze nem hasonló indulatokkal, csak egy történettel. A magam történetével. És nem itt a fórumon. Nem vagyok jogász, nem tudom a hasonló esetek közzétételének jogi formai követelményeit.
Hogy kétségbe vonják többen a szavam igazát az nagyon zavar. Amit leírtam mind úgy történt, ahogy történt. Októberig soha nem volt semmilyen mûtétem, teljesen tapasztalatlan voltam szerencsére. Mióta volt az elsõ, sok emberrel beszélgettem, akiknek már több is volt. Mondtak ez is, azt is. Vannak még ennél is rosszabb helyek, de vannak sokkal jobbak is. De lépjük is túl ezt a témát.
"Vannak az életben íratlan szabályok. Ha egy kétezrest becsúsztatsz a beöntést adó nõvérke zsebébe, legközelebb már papírtörülközõt is tesz a feneked alá." -----> Tudod én ezzel úgy vagyok, ha valaki elvállal egy munkát azt végezze el a maximális tudásával, vagy keressen mást. Olyat amit 100%-osan tud csinálni. Nem gondolom, hogy egy nõvértõl meg kellene vásárolnom azt a szolgáltatást, hogy normális módon bánjon velem. Ez a feladata, ezt vállalta. És tegyük hozzá ez nem egy szimpla munka, ez egy hivatás. A hála pénz azért hálapénz, mert akkor adod, ha hálás vagy! Mikor vagy hálás? Ha korrektül ellátnak. Nem sajnálom tõlük, tudom, keveset keresnek. Csak valamiért valamit elvet vallok.
Többször leírtam, hogy nagyon hálás vagyok az orvosomnak! Sajnálom, hogy egy szaktekintélynek az alapvetõ feltételek biztosítása nélkül kell dolgoznia. Bár talán elvárható lenne a tájékoztatás. De ezzel az orvosi hiúsággal már találkoztam máskor is. Amikor 10 éve beteg lettem elsõ ízben bevittek az egyik budapesti gyerekkórház belgyógyászatára. Ott vizsgálgattak, volt egy pszichiáteri konzílium is. Sok jót nem tudtam mondani a pszichiáternek, mert nagyon gázos volt a családi helyzet. Azt mondták anorexiás vagyok, idegnyugtatós kezelésre akartak fogni. Édesanyám elhozott saját felelõsségére, a prof. a folyosón ordított vele megalázó módon, hogy ezért börtönbe fog kerülni. És milyen jó, hogy elhozott! Voltam 177 centi és 45 kiló. Biztosan sokáig éltem volna az idegnyugtatókkal. Nem egy kezdõ doki volt, osztályvezetõ, kórházi igazgató helyettes, egyetemi tanár és még ki tudja mi. Csak ugye a hiúság! Nehogy már Õ ne tudja mi bajom van. A vicc, hogy szemben volt a gasztró a bellel, csak a 2 osztályvezetõ nem volt jóba és nem küldött át kivizsgálni.
És még egyszer leírom! Nem a hozzáállásommal volt a gond! Mentális tréningekre jártam, hogy a lehetõ legjobb lelki állapotban feküdjek be. Jó kedvem volt, örültem, hogy végre megvolt a záró mûtétem. Csak hamar el tud az ember jó kedve szállni, ha úgy törõdnek vele ahogy.....
Részemrõl ennyi. Itt a fórumon.....
Szép hétvégét Mindenkinek!!!
Nincs jelen
#495 2008-06-13 21:07
- aiolosz
- Tag
MrPeetR, azt irod, hogy "nem voltam eleg objektiv".
Roviden, nem voltal az:-( az "eleg" jelzo pedig kerdojeles...
Most viszont az voltal....jobb kesobb, mint soha. Szerintem a vilag dolgainak megiteleseben nagyon fontos szerepe van az ember habitusanak, ami valamilyen szuro szerepet tolti be. A baj az, hogy a vilag sem tokeletes es a szuro sem mindig OK.
Reszemrol pedig ennyi, nem kell mindig a szot f@sni
Nincs jelen
#496 2008-06-14 09:38
- Fantomas
- Tag
"A megfelelõ sebész" avagy a moderátor (hidegsebész) dolgozik. Fontos és hasznos dolgokról beszélgetünk. Durva dolog volt törölni.
Köszönöm MrPeetR!
Nincs jelen
#497 2008-06-14 10:25
- Robur
- Admin (Crohn)
Fantomas: remélem nem találod sértõnek, de az avatorodon látható színész humorát jobban kedvelem.
A többieknek mondom, hogy ne erõltessék magukat, mert ha lesz egy kis idõm ezt az egész topikot úgy átszerkesztem, hogy rá sem fognak ismerni.
Bye
Nincs jelen
#498 2008-06-14 12:04
- bánatos
- Tag
Kedves Fórumozók!
Teljes mértékben igaza van Roburnak, hogy ennek az egész fórumnak az a célja, hogy a betegséggel küzdõk tudjanak tájékozódni, tapasztalataikat átadni, és a fórum sokszínûsége miatt, gondot, örömet megosztani egymással.
Én úgy látom, hogy ebben a célban mindenki hisz. Itt megismerjük egymást, barátságok szövõdnek, és ha valaki nehéz helyzetbe kerül, aggódunk érte. Nagyon sajnálom, hogy ez a vita így alakult! Mikor láttam kialakulni a vitát, próbáltam felhívni a figyelmet, hogy mikor hasznos egy vita. Nem akarom ismételni magam vissza lehet olvasni. Arra is kértem a vitázókat, hogy indulatmentesen vitázzanak. Most egy új olvasó, vagy tag azt láthatta, elnénést, nem akarok senkit megbántani, hogy az a tragikomikus helyzet állt elõ, hogy beteg emberek egymásnak estek. Mit fog gondolni, honnan várja a segítséget? Nemrég, egy másik topikban is ment egy vita, hárman vitáztak, át is lettek téve a vita topikba. Nem akarok neveket írni, de közben egy új tag tele félelemmel megpróbált segítséget kérni. A vita az folytatódott tovább, mígnem valaki felfigyelt rá, hogy itt valaki segítségre vár. Ha visszagondol mindenki mit érzett annakidején mikor azt mondták, hogy önnek chron, vagy azt hogy colitise van, a megrázkódtatás után gondolom mindeki minél elõbb, és minél többet meg akart tudni a betegségrõl. Ezért jó ez a fórum, mert aki betalál ide talál segítséget. Sajnos az utánpótlás az folyamatos, és azzal tisztelhetjük meg õket, ha a lehetõ legtöbbet próbálunk segíteni nekik!
Csak azt sajnálom, hogy a vita hevében tanulságok, tapasztalatok mehettek veszendõbe. De ezt nagyon sajnálom.
Nincs jelen
#499 2008-06-14 12:12
- Robur
- Admin (Crohn)
Eddig nem volt szokás ezen a fórumon, hogy bemószeroljunk kórházakat, orvosokat. El vagyok keseredve, és bevallom, kicsit gondban is vagyok. Abban Giginek igaza van, hogy mindenkinek legyen megadva a lehetõség. Ezért van az internet, ezért szeretjük, ez így természetes.
Amit Te idézel, az egy "konkrét helyzet konkrét elemzése" kbalu barátunk tollából, ahogyan õ látta. A panaszkodások sok esetben a panaszkodókat minõsítik. Ki-ki eldöntheti mit gondol róluk. Velem is történtek hasonlók, de még otthon sem panaszoltam el, nemhogy a fórumban. Túlléptem rajta ott és akkor. Az én dolgom.
Az a négy-öt hozzászólás, amit tegnap töröltem ebbõl a topikból viszont nem volt más, mint rosszindulatú feltételezés. Ez a különbség! A rémhírek így kapnak szárnyra, és ezt nem szabad hagyni. Ha valaki annyira begõzõl az õt ért nehézségek miatt, mint MrPeetR, az forduljon az illetékes hivatalokhoz (amit szerintem MrPeetR nem fog megtenni, de ez az én véleményem) és ott feltételezgessen, vagy zárja le magában a kérdést. Ha hivatalos úton is bizonyítást nyert, akkor bekerülhet a fórumba. De nemcsak én látom úgy, hogy Peet nyilvános sebnyalogatónak használja ezt a topikot.
Gigi: Az idézetedhez szerkesztettem "quote" cimkéket, utólagos engedelmeddel, mert így a frankó. Lásd a Súgóban.
Nincs jelen
#500 2008-06-14 13:04
- romzena
- Tag
Kedves Fórumozók!
Habár nem vagyok aktív tag, csak olvaslak Titeket, de most muszáj írnom. És ezt nem a Margit Kórház védelmében teszem, hanem mert az igazságérzetem eképpen kívánja.
Úgy gondolom, hogy a kórházba nem azért kerül az ember, mert annyira jól van, hanem azért mert olyan probléma lépett fel, amely orvoslásra szorul. És mondhatjuk, ebben a helyzetben ki lenne stabil lelkiállapotban? Senki, hiszen mindenki tele van kételyekkel, félelmekkel, de azért azt hiszem, próbál mindenki optimista lenni, hisz e nélkül nem megy. És ebben az instabil lelkiállapotban minden beteg hajlamos negatív módon látni az adott kórházban folyó munkát, kritizálni, ha nála probléma lép fel. Holott ezért miért kell minden esetben az ott dolgozó orvosokat és nõvéreket okolni? A mûtéti szövõdmények miért mindig csak orvosi hibák lehetnek? Egy ilyen betegségnél sajnos ramaty állapotban van az immunrendszer, és az orvos hiába tesz meg minden tõle telhetõt, akármi is felléphet, megtörténhet.
Én a férjem révén vagyok érintett, tavaly nyáron volt elõször egy 5 órás, aztán rá két héttel egy 8 órás mûtétje a páromnak ebben a kórházban. A másodikra azért került sor, mert szepszis lépett fel, hashártya gyulladás. Mi egyszer nem okoltuk az orvosi teamet, amiért ilyen horrorban volt részünk. Nem gondoljuk, hogy az Õ hibájukból, hanem mert sajnos a szervezet nem tudta kivédeni, hogy ez ne történhessen meg! Sajnos egy ilyen betegség esetében mindenre számítani kell! Ja és a kiborulás, hát azt hadd ne ecseteljem! Ez senkinek sem könnyû, se a betegnek, se a hozzátartozóknak! De muszáj túlélni, muszáj venni az akadályokat, muszáj tartani magunkat, muszáj felvenni a harcot a betegséggel! És ki így, ki úgy tudja feldolgozni a vele történteket, de muszáj! Különben nincs tovább! Ja, ezek után még két mûtétje volt a férjemnek, azok már nem ilyen horror hosszúságúak, de sajnos mindig volt valami szövõdmény. Mi akkor is hálát mondunk azoknak az orvosoknak, akik akkor és ott megmentették az életét!
És végezetül azt mondom, hogy egy másik orvos, aki nem vett részt a mûtéten, nem volt ott, akkor, az hogyan mondhat véleményt a kollégája munkájával kapcsolatban?? Engem ez totálisan felháborít és etikátlannak tartom!
Elnézést, hogy beleszóltam, de ezt muszáj voltam leírni!
Mindenkinek tünetmentes szép napokat, üdv: Romzena
Nincs jelen