#851 2007-08-27 10:10

Laulita
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: TSO tapasztalatok

Szia mindenkinek!

27 éves vagyok 2 kicsi lányom van, székesfehérváron élek.

A segítségetek szeretném kérni. Még nem jártam "nálatok", szóval januárban derült ki hogy colits ulcerosam van.Akkor bekerültem a kórházba kaptam vénásan steroidot, szájon át antibiotikumot meg a fene tudja mit és beöntéseket, hazatérve medrolt kellett szednem, folyamatosan csökkentve az adagot elhagyni.És otthon is a beöntéseket "kaptam".A kúra végén egy rövid ideig tünetmentes voltam utánna újra kezdõdött a vérzés többszöri széklet.Akkor talán salofalk kúpot kaptam, ettõl megint egy darabig jó volt utánna megint rosszabb lett. Idén már 3x tükröztek.
Nem rég fogyott el a Salofalk beöntésem, a budenofalkot még szedem (de már nem sokára elfogy)+ salofalk tablettát.A beöntés után pár nappal megint rossz lett annak ellenére hogy szedem a budenofalkot. ( Amíg használtam a beöntést teljesen jó volt a székletem)A kajára odafigyelek nincs fûszer, zsír
Kétségbe vagyok esve hogy mi lesz! Jövõ héten megyek dokihoz,de már elõre félek hogy mit talál ki. Megint vmi vacakkal kísérletezik hátha jó lesz.
Az utóbbi idõben mindíg elkap vmi plusz nyavaja, nem rég tüszõs mandula gyulladásom volt.Most épp az orrom folyik, szóval tele a hócipõm.
Van közületek vki akinek hasonlóan nem tudták nyugalmi állapotba hozni a betegségét?
Menjek el másik dokihoz?
Használt vki homeopátiás szereket?Ha igen tapasztalat?
Elõre is köszi mindenkinek.

Nincs jelen

 

#852 2007-08-27 10:43

Linus
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: TSO tapasztalatok

Szia Laulita!

a hogyan tovább? rovatban igyekszem válaszolni neked.
pusz,
Linus

Nincs jelen

 

#853 2007-08-28 09:11

Évus
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: TSO tapasztalatok

Sziasztok!

Mint már elõzõekben írtam a 3. (500-as)üveg TSO után rohamos javulás lépett fel.Az 5. üveg (500) után viszont újból jelentkezett a véres, nyálkás széklet. A  6. (500-as) üvegen vagyok túl, de továbbra is véres, nyálkás a székletem,  (reggeli órákban 2-3 széklet)görcseim viszont nincsenek, és nem is rosszabodik a helyzet. Azt szeretném kérdezni a tapasztaltabbaktól akik végigcsinálták a kúrát, hogy ez így normális, és esetleg jobb lesz késõbb? Gondoltam, hogy esetleg növelni kellene a peteszámot?
Válaszotokat elõre is köszönöm.:Jó egészséget mindenkinek!

Nincs jelen

 

#854 2007-08-28 13:31

Titus
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: TSO tapasztalatok

Sziasztok!

Ma beszéltem az orvosommal errõl a TSO-ról.Rendkívül tájékozott volt a témában,mióta megjelent az elsõ cikk róla,azóta kutatja a helytállóságát.Engem lebeszéltl a kezelésrõl.Nem járult hozzá,hiszen õ már utánajárt ennek a dolognak,ez Magyarországon nincs engedélyezve,õ nem járulhat hozzá egy nem engedélyezett kezeléshez,hiszen bevonhatják az engedélyét,sõt még börtönbe is kerülhet miatta. Látott felvételeket a tesztkezelésekrõl...ahogy lenyelik a petéket a kezeltek,már másnap kikelnek és élõsködnek(hiába a disznó élõsködõje) a giliszták,ráadásul nagyobb kárt okozhatnak,mint hasznot(akár a bélfalat is átrághatják).Õ egy sokat tapasztalt,a témával rengeteget foglalkozó orvos.

Ráadásul én az Ovamed honlapját is elég furcsának tartom,ugyanis nem lehet csak úgy megrendelni online a szert,ehhez külön faxolni kell,utánajárni a dolgoknak.Nekem az jön le az egészbõl,hogy a céljuk a haszonszerzés.

Én olvastam itt pozitív tapasztalatot rengeteget,de már nem tudom mitévõ legyek.

Ja igen...az orvosomnak volt egy érdekes észrevétele...ha olyan jó hatóanyag van a gilisztában(mert ez a dolog lényege),akkor miért nem nyerik ki belõle ezt az anyagot és fejlesztik ki belõle a gyógyszert?Miért a gilisztákat kell elviselni...ami mondjuk ki gusztustalan...

Én már nem tudom kinek higgyek.....

Nincs jelen

 

#855 2007-08-28 14:07

Évus
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: TSO tapasztalatok

Szia Titus!

Úgy gondolom,hogy a dokid mégsem  elég tájékozott, mert akkor tudhatná, hogy a peték nem kelnek ki, hanem beágyazódnak a sérült bélfalba és az immunrendszered  a peték ellen dolgozik, nem a beled ellen.Ebbõl kifolyólag nem fúrnak át semmit! 10-12 napig életképesek, utána kiürülnek a szervezetbõl.Az én dokim beszélt a Dr.Salamon Ágnessel aki tanulmányt is írt a TSO pozitív hatásáról.
Üdv.:Évus

Nincs jelen

 

#856 2007-08-28 14:14

Évus
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: TSO tapasztalatok

Titus!
Még csak annyit, hogy ha rákeresel a ( mccbe.hu)crohn-colitis-esek egyesületének honlapjára és ott beírod a keresõbe a Dr. Salamon Ágnes nevét elolvashatod a tanulmányát, képek is vannak, érdekes!

Nincs jelen

 

#857 2007-08-28 14:31

Robur
Admin (Crohn)
Hely: Bp
Regisztrálva: 2004-01-05
Írások: 645

Re: TSO tapasztalatok

Titus:

Aki ilyet kérdez, amit a Te doktorod ("ha olyan jó hatóanyag van a gilisztában, akkor miért nem nyerik ki belõle ezt az anyagot, és fejlesztik ki belõle a gyógyszert") az nem ért semmit az egészbõl. Dr. Weinstock, a TSO "kiagyalója" arra figyelt fel, hogy ezek a betegségek a fejlett országokban (pl. az USA és Anglia) sokkal gyakoribbak, mint a szegénységgel és járványokkal súlytott helyeken - például Indiában. Ahol magas az életszínvonal, ott az emberek hajlamosak az "elkényelmesedésre". Weinstock elméletének lényege a következõ: IMMUNRENDSZERÜNK NINCS EDZÉSBEN.

Ezelõtt négy-ötszáz évvel (ami elhanyagolható idõ az ember fejlõdéstörténete szempontjából) mindenfelé háborúk voltak, járványok pusztítottak, az utcákon úgyszolván nem létezett "köztisztaság". Autó helyett lovon jártunk, s a nép ha szórakozni akart, nem tévét nézett, hanem nyilvános kivégzésekre járt. Szóval jóval vadabb volt a világ. Dr. Weinstock elmélete szerint az elmúlt egy-kétszáz év alatt immunrendszerünk elkényelmesedett, természetes ellenségei megfogyatkoztak. Légkondicionált helyeken dolgozunk, ahol egy percig nem éhezünk, mert a sarkon van három éjjel-nappali, vagy gyorsétterem, ahol negyedóránként tartanak felmosást. Szinte minden ellen van védõoltás - akkoriban tíz gyermekbõl jó ha három megérte a felnõttkort. Az IBD-s betegek száma évrõl-évre nõ...

A kapusok is elbágyadnak, ha a meccsen egy kapuralövés sem volt, ilyenkor az utolsó percben könnyen bevédhetnek egy potyagólt. A Crohn betegség - a jelek szerint - saját bélflóránkon gyakorlatozik. Ezek ellen az ártalmatlan bacik ellen indít támadást az immunrendszer, ami épp annyira érthetetlen, mint a parlagfû elleni "kirohanások" az arra allergiások esetében. A féregpeték arra kellenek tehát, hogy elvonják a figyelmet, és a bélfal helyett a férgeket pusztítsa a gyulladás.

Az egész TSO-sztori azért érdekel (én még nem rendeltem), mert könnyen igazolhatja egy régi gimis osztálytársam ötletét: amikor tizenöt éves koromban (1990-ben) elõször operáltak Crohn-nal, Balázs azt mondta, hogy szerinte azért lettem beteg, mert nálunk otthon rettenetes tisztaság van. Ami így is volt. "Orvosságul" az ágya alatt talált porcicákat összegyûjtötte egy dobozba, amit a kórházban ünnepélyesen át is nyújtott. Persze a nõvérkék ki akarták dobni...


hol volt akkor még a TSO!

:D

Nincs jelen

 

#858 2007-08-28 14:43

Robur
Admin (Crohn)
Hely: Bp
Regisztrálva: 2004-01-05
Írások: 645

Re: TSO tapasztalatok

Igen, Salamon Ágnes dr. elõadása letölhetõ az MCCBE honlapjáról PDF-ben:

Dr. Salamon Ágnes: TSO - Az IBD kezelése féregpetékkel
http://mccbe.hu/pdf/2006-09-27-tso-kezeles.pdf

Nincs jelen

 

#859 2007-08-28 14:52

Linus
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: TSO tapasztalatok

Ebben a figyelem elterelésben abszolút igazat kell adnom. Lássuk csak, legjobb példa: amint jól megfázom, és azzal szenvedek napokig, azalatt az idõ alatt Crohn pajtásunk biztos, hogy mélységes csendben van, és ez eddig még mindig igaz volt...

Nincs jelen

 

#860 2007-08-28 14:57

Titus
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: TSO tapasztalatok

Nekem 2-3 hétig tartó tüdõ-és mellhártyagyulladás mellett tombolt a Colitis....

Nincs jelen

 

#861 2007-08-29 09:48

k-bela
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: TSO tapasztalatok

Linus egyetértek veled, mert én is észrevettem azt, hogy influenza esetén nem kellett olyan sûrûn wc-re járnom. Ezen el is csodálkoztam, és akkor még nem tudtam mi ennek az oka.
De viszont azzal nem teljesen értek egyet, hogy "a rettenetes tisztaság" miatt alakult volna ki nálam a colitis. Én gyerekkoromban az iskola után kint játszottam az utcán, ahol nem volt higiénikus környezet. Nyári idõszakban a patakhoz is nap mint nap lejártunk a haverokkal fürödni, ami megint csak nem mondható tiszta víznek. Akkoriban még a fürdés sem volt mindennapos dolog, mert még fürdõszobánk sem volt. Tehát nem a tisztaság jellemezte a gyerekkoromat! Ennek ellenére 20-21 éves koromra megkaptam ezt a betegséget.

Nincs jelen

 

#862 2007-08-29 11:20

Linus
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: TSO tapasztalatok

szia k-bela, a kisérõjelenségek c. topikban folytattam.

Nincs jelen

 

#863 2007-08-31 12:43

katalin
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: TSO tapasztalatok

Titus,ne haragudj,de valóban nem elég tájékozott az orvosod a TSO-ról.ezek nem giliszták,henem csak a peték.ezeknek a petéknek az emberi szervezet nem jo táptalaj,tehát ki sem kelhetnek,hanem kb 14 alatt kiürülnek a szervezetbõl.viszont a mûködési mechanizmusa fantasztikus,hiszen arra készetetik az immunrendszeredet hogy õket támadja,próbálja legyözni,és eközben a fekélyek gyulladások,szépen kezdenek begyógyulni,hogy gógyszert miért nem  csinálnak belõle? mert még nem tisztázott hogy a pete melyik része képes az immunredszert ilyen átállásra kényszeriteni.Az meg csak bla-bla duma a dikodtól.hogy õ nem akar e miatt börtönbe kerülni.hiszen neki nem felelõsséget,csak felügyeletet kellne vállalnia kura alatt.Nekem félévig semmi bajom nem volt még szedtem,tehát sose kellett hozzá rohanni.Ennek már két éve mult,és én azóta teljesen jól vagyok,gyógyszerek,és diéta nélkül.Az eredményeim is azt mutatják,eltüntek a fekélyek,csodálatos a vérképem,még most is.szia Katalin

Nincs jelen

 

#864 2007-08-31 20:48

pacsaji
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: TSO tapasztalatok

Ez a baj az orvosokkal: hatóanyagban és gyógyszerben képesek csak gondolkodni. Pedig szerintem  a szervezetünk- csodás elnevezés! - egy öszefüggõ rendszer és nem egyes részelemekbõl áll. Ezért az egyes területekre adott hatóanyagok tuti, hogy máshol fölösleges hatásokat váltanak ki. És akkor még arról sem beszéltünk, hogy nem vagyunk függetlenek környezetünktõl, ja és lelkiállapotunktól se! Miért gondolhatja ezek után bárki, hogy majd egy bizonyos hatóanyag fog segíteni a gyógyulásban? És még valami eszembe jutott ( egy tv mûsor) az övsömör és a pikelysömör bizonyos eseteiben a dokik csodahatóanyagai mit sem érnek, de vannak nagyon helyes halacskák, akik csak és kizárólag a beteg szövetdarabkákat "eszegetik le" és az addig szenvedõ betegek szépen rendbe jönnek. Pedig annyi szupi bõrápoló cucc van az orvosok kezében csodás hatóanyagokkal!

Nincs jelen

 

#865 2007-09-01 14:00

k-bela
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: TSO tapasztalatok

Tegnap megkaptam a kukackoktélt, amit 22-én rendeltem. 6 db 500-ast. Egy hétig türelmesen vártam rá, szerdán (29-én) felhívtam a szállító céget, de õk nem tudtak róla semmit. Csütörtök délelõtti hívásomra azt válaszolták náluk van, de csak másnap (31-én) 14 órára fogják kiszállítani. Tehát náluk is még 1 napot melegedett. Szóval a megrendeléstõl a kiszállításig 9 nap telt el. Kiszállításkor 295.230 Ft-ot fizettem. Pár ezer Ft-al többet, mint amennyit én számoltam ki. Euro-ban megegyezett az összeg (1142 euro), de Ft-ban már nem. A csomag felbontása után nem sok nyomát találtam a hõszigetelésnek. Ezért örülök is, hogy nem a legnagyobb kánikulában rendeltem meg.
Szeretnék köszönetet mondani Katalinnak a sok tanácsért, bíztatásért és azért is, hogy az országban õ volt az elsõ, aki ki merte próbálni a TSO-t. Köszönöm Ildikó a gyorsan küldött megrendelõlapot. A lányodnak jó egészséget kívánok! És Zoltán neked is köszi a segítséget!

Nincs jelen

 

#866 2007-09-01 20:04

Zoltán
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: TSO tapasztalatok

Szia k-bela!
Örülök, hogy megkaptad a TSO-t. Remélem használni fog neked is!

Nincs jelen

 

#867 2007-09-02 21:53

Titus
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: TSO tapasztalatok

Sziasztok!

Tudnátok ajánlani nekem egy orvost,aki esetleg hozzájárul a TSO kezeléshez?Úgy gondoltam kikérek más szakvéleményt is. Elõre is köszi!

Nincs jelen

 

#868 2007-09-04 15:10

Pevi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: TSO tapasztalatok

k-bela: sztem a csomagok a UPS-nél is raktáron vannak, amíg nem szállítják ki, szóval nem hiszem h a nagy melegben felforrnának a kukacok...fõleg azért nem mert én a nagy melegben rendeltem a legutóbb, és így is használ ...:) Egyébként én is többet fizettem, de nem számoltam utána, nem lehet az árfolyamváltozás miatt?
Titus, dobj egy mailt az orvos miatt!

Nincs jelen

 

#869 2007-09-05 10:39

Titus
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: TSO tapasztalatok

drowsy@freemail.hu

Nincs jelen

 

#870 2007-09-05 21:05

Julianna
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: TSO tapasztalatok

Az en segitsegem a kovetkezo,7 eve van colitisem itt Amerikaban lehet kapni egyfajta aolavera kapszula keszitmenyt ami kimondottan colitiseseknek es chron-ra van eloallitva.Tudom ajanlani.Az elso honap utan mar van valtozas,mindent tudok enni .Mar 5 eve szedem.Ez nem olyan mint az aloavera le.Megvan a hasznalati utasitasa eloszor kisebb adagban kell elkezdeni kesobb emelni kell az adagot es te sajat magad betudod allitani mennyi capszulaval erzed jol magad.A masik hogy sokkal olcsobb mint a TSO.Floridaban gyartjak,millioan szedik.
A neve www.doctorsaloe.com
ingyen telefon:1 888 569 5414 ha valaki tud angolul akkor megrendelheti itt kerdezhet rola.Europaba is szallitanak.

Tovabbi sok sikert ha van kerdesed netan az e-mailem vagok@aol.com

Nincs jelen

 

#871 2007-09-07 15:39

katalin
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: TSO tapasztalatok

szia k-bela, köszönöm a dicséretet,nagyon jol esett olvasni soraidat,de amikor én két éve megrendeltem a TSO-t,megigértem,hogy folyamatosan beszámolok az állapotomról,amit meg is tettem addig,amig nem kaptam rosszindulatu gunyos megjegyzéseket.Akkor kiszálltam a fórumról,de hogy olyan sok volt az érdeklõdõ,ismét irok,és tényleg sokan érdeklõdnek,sok emberen gyereken segitett már.Én hittem benne,és meg van az eredménye.Én csodálatos szernek tartom,az aloeverában nem bizok.A TSO-nál már vannak komoly tapasztalatok,és én ugy tudom,hogy nagyon jo eredmények.sziasztok Katalin

Nincs jelen

 

#872 2007-09-07 16:47

CSICSU
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: TSO tapasztalatok

K-bela! Kérlek írd meg a tapasztalataidat A TSO -ról ! KÖszi! / Már  6db is használhat?/

Szerkesztette: CSICSU (2007-09-07 16:49)

Nincs jelen

 

#873 2007-09-07 19:58

Zoltán
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: TSO tapasztalatok

Sziasztok!
Ma vettem be az utolsó adag TSO-t.
Röviden összefoglalva: korata tavasszal annyira ledöntött a lábamról a Crohn, hogy eldöntöttem megrendelem a kukackoktélt. El is kezdtem szedni. Közben kórházba kerültem és kaptam medrol kúrát, aminek a hét elején lett vége. A koktélt áprilisban kezdtem és a kórházban is ittam. Július óta teljesen jól vagyok. A gyümölcsökön és nyers zöldségeken kívül mindent eszem. Dolgozni is tudok. Ha tartósan ilyen jól leszek, akkor fokozatosan elhagyom a salazopyrint. Ja, a gyümölcsöktõl viszket a fülem jó mi?
Hát nagyjából ennyi.
Pevi hogy vagy? Remélem Te is jókat írsz majd!
Jó hétvégét mindenkinek!

Nincs jelen

 

#874 2007-09-07 20:03

Ildico
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: TSO tapasztalatok

Sziasztok!

Igértem, ha a lányom túlesik a tükrözésen, újra jelentkezem.
Sajnos nem jó híreim vannak.:(
a tükrözés vaskos, gyulladt nyálkahártyát mutatott, vérzékeny és számos szabálytalan alakú fekélyt.
Mint utóbb kiderült, már két-három hete idõnként véres hasmenése van. (eltitkolta, mert arra is fény derült, hogy nem pontosan, ill. egyálalán nem szedte a gyógyszereit)
Megint szteroid kúra és megemelt gyógyszeradag, diéta...
Szóval a TSO hatása eddig tartott, Mindezek ellenére senkit nem akarok elriasztani, s hozzáteszem nem bántam meg, hogy kipróbáltuk, újra megtenném, sõt felvetettem egy újabb kúra elkezdését, de az orvosa szerint várjuk meg, míg a gyógyszerek újra szintre hozzák.
Egyébként érdekes módon a vérképe nem mutatta a gyulladást, a süllyedés 17/mm/ó a CRP pedig 4.9.
Két hét múlva kapom kézhez a szövettan eredményét, akkor újból jelentkezem.
Üdv. Ildikó

Nincs jelen

 

#875 2007-09-07 20:26

Zoltán
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: TSO tapasztalatok

Szia Ildikó!
Remélem mielõbb jobban lesz a lányod!

Nincs jelen

 

#876 2007-09-08 09:32

Ildico
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: TSO tapasztalatok

Szia Zoltán!

Sajnos a tükrözés óta szinte állandóan a wc-én ül. Egyébként sem görcs, sem haspuffadás, fájdalom nincs.
Köszönöm a jó kívánságod, én is örülök a javulásodnak, s kívánom, hogy tartós legyen!
Üdv. Ildikó
Ui: Ami pedig a füledet illeti, megér a sok finom gyümölcs egy kis fülvakarást. :D

huhh. Figyelmesebben átolvasva, amit írtál, most látom csak, hogy nem is ehetsz gyümölcsöt. Sajnálom :(

Szerkesztette: Ildico (2007-09-08 13:09)

Nincs jelen

 

#877 2007-09-08 11:13

CSICSU
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: TSO tapasztalatok

Szia Ildico ! Furcsa ,de a vérképem nekem sem mutat semmi rosszat ,mégis  2 hónapja vérzem . Nálam sincs se görcs, se fájdalom /puffadás  és hasmenés az igen/.  Miért kellett tükrözni?   Jobbulást  a lányodnak !

Szerkesztette: CSICSU (2007-09-08 11:14)

Nincs jelen

 

#878 2007-09-08 13:05

Ildico
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: TSO tapasztalatok

Szia Csicsu!

Két évvel ezelõtt tükrözték elõször, a betegség "kezdetekor". Még a nyáron megbeszéltük a dokival, hogy augusztusban mindenképp szeretné látni, azóta történt-e változás, fõleg, hogy múlt évben TSO kúrát is folytattunk.
Köszönöm neked is a kedvességet, s kívánom, hogy Te is jobban legyél!
Ölellek: Ildikó

Nincs jelen

 

#879 2007-09-08 17:28

Vicaa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: TSO tapasztalatok

Szia Ildico!
Attól függetlenül, hogy kicsit ritkábban jelentkezem, akkor is õként a terhesség topikban, mindig figyelem, hogy mi van veletek. Jobbulást kívánok nektek!!!! Ti már Jászberényben voltatok tükrözésen?
Üdv: Éva.

Nincs jelen

 

#880 2007-09-08 17:50

Ildico
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: TSO tapasztalatok

Szia Évike!

Igen, Jászberényben voltunk. Már rég beszéltünk, remélem minden rendben van veled és a babával.
Valamelyik nap szívesen felhívnálak.
Szeretettel ölellek: Ildikó :)

Nincs jelen

 

#881 2007-09-15 16:20

bombi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: TSO tapasztalatok

Sziasztok!
Röviden a történetem: nálam kezdetben, 14 évvel ezelõtt kezdõdtek a problémáim, 12 évesen. Eleinte "semmi" bajom nem volt, késõbb IBS-es lettem, két éve lettem Colitises, most 2007-ben pedig Crohnos. Szóval elég már.
Örülnék, ha tudnátok segíteni. Szeretném kipróbálni a TSO-t. De nem tudom hol kezdjem. Tudna nekem valaki megrendelõlapot küldeni? Milyen adagokat kell venni, 500, 1000, 2500? Mennyi ideig kell szedni? Kicsit tartok tõle, hogy hogy reagál majd rá a dokim, de ha jól vettek ki az írásaitokból, az mindenképpen kell hozzá.
Elõre is köszi!
Bombi

Nincs jelen

 

#882 2007-09-16 06:47

Zoltán
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: TSO tapasztalatok

Szia bombi!
Én a megrendelõ mellé csatoltam az utolsó kezelõlapom amire ráírtam,hogy a kezelést a TSO mellett is folytatja a doki. Mindezt magyar nyelven. És jött a cucc. Azért szerintem a doki tudjon róla. Az én orvosom se támogatta csak azt kérte, hogy ha elkezdeném a TSO-t akkor se hagyjam abba a gyógyszerek szedését. küldd a mailt küldöm a megrendelõt!

Nincs jelen

 

#883 2007-09-20 10:19

optipista
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: TSO tapasztalatok

Én voltam az egyik elsõ, aki leszedtem a TSO kútát, még 2005 tavaszán. Annak idején mindenrõl beszámoltam, de úgy gondoltam ismét jelentkezem. Tehát annak idején szinte teljesen tünetmentessé tett az elsõ kúra, a szteroidot abba lehetett hagyni, csak a Szalofalk maradt. Majd 2006-ban ismét rosszabbúl lettem, megint leszedtem egy kúrát, amitõl ismét javult az állapotom.
Idén, mindezt megelõzendõ, az un. fenntartó kúrát rendeltem, ez a legkisebb hatású, de havonta megiszom egy üveggek, és nagyon jól vagyok. Közel húsz éves az én betegségem, és azóta sem volt 30 alatt a vérsüllyedésem, s most õsszel 13 volt csupán, tehát normális. Novemberben tervezek egy tükrözést.
Összesítve: Nálam ez a 300 petés fenntartó adag bevállt. Ez nem is olyan drága, legutóbb tizet rendeltem ÁfÁ-san 952 EU volt a 10 üveg, és ekkora mennyiségnél már ingyen van a szállítás. Hûtõben tartom és havonta megiszom egyet. Nincs puffadás, a székletem formált, napi 2-3 alkalommal. Vér semmi. Szóval így vagyok a betegségem 20. évében.
Optipista

Nincs jelen

 

#884 2007-09-20 10:30

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: TSO tapasztalatok

Az egész tso dolog eddig összesen mennyi pénzedbe került?
Ez kb havi hány ft-os anyagi megterhelést jelent? (közben megnéztem ez havi kb 25 ezer ft!!!! )
Van valami diétás megszorítás amit azért emellett berartasz? vagy semmi? és amúgy miket szoktál normálisan
enni?

Szerkesztette: Rigor (2007-09-20 10:33)

Nincs jelen

 

#885 2007-09-20 10:55

optipista
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: TSO tapasztalatok

Rigor, jól számoltad, ez most kb. havi 25e. Ft. De mikor rajtam volt a betegség, sokkal többe került (orvosoknak boríték, diéták, gyógyszerek, kiesés a munkából, stb.) A két nagy kúra meg annak idején darabonként 600-700 ezer forint körül volt. De nekem azért kellett talán kettõ, mert nagyon régi a betegségem. És talán mindjárt az elsõ után kellett volna a fenntartó adag.
Az étkezésrõl meg annyit, hogy mindent eszem, és jó borokat is iszom. Azt vettem észre, hogy bármit ehetek, inkább a gond akkor van, ha tól nagy mennyiséget zabálok egyszerre. Normális adagot bármibõl tudok enni. Persze ez korábban nem így volt. De ahogy behegedtek a vastagbelemen a sebek, most már ehetek, ihatok.

Nincs jelen

 

#886 2007-09-20 11:17

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: TSO tapasztalatok

Hmm akkor lehet hogyha én még most mielõtt bedurvulna az állapotom (perpill alkalmankénti szteroid löketekkel meg 2-3 napos saloflalk beöntés kúrákkal elvegetálok scd diétával) mellett elég lenne egy kúra aztán esetleg nem is kéne fenntartó kezelés?  (mondjuk én úgy átszoktam a napi 6-8 étkezésre hogy svsz ha valami csoda folytán tényleg 1000%-os lenne a gyógyulás akkor is inkább így kajálnék:) )

Nincs jelen

 

#887 2007-09-20 13:02

optipista
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: TSO tapasztalatok

Igen. A néhány éves betegségeknél elég szokott lenni egy kúra.

Nincs jelen

 

#888 2007-09-20 17:03

katalin
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: TSO tapasztalatok

sziasztok! nekem 4 éves betegség után,sikerült 2005-ben a 12 üveges kurát letudnom,Azóta teljesen jol vagyok,eszek mindent,gyógyszer semmi,és fenntertó adag sem kellett eddig.Optimista tényleg régen nem jelentkeztél,vártam a hivásod,nem tudtam rólad semmit.Nagyon örülök a gyógyulásodnak,csak igy tovább.nekem  12 üveg 237000 ft-ba került 2 éve.mindenkinek jobbulás.Ildiko a gyermekednek is kivánom hogy jaculjon az állapota.

Nincs jelen

 

#889 2007-09-20 18:22

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: TSO tapasztalatok

optimista: nekem 2001 óta van meg, és nem tudom hány éven belül vagyok képes elõteremteni rá a pénzt...

Nincs jelen

 

#890 2007-09-20 19:28

Ildico
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: TSO tapasztalatok

Sziasztok!
Sajnos a lányom állapota tovább romlott a tükrözés óta. Felemelték a medrolt napi 64 mg-ra. Sokat fogyott, ezért nutridrinket is kap.
Elhatároztuk,  megint TSO kúrába kezdünk, s a késõbbiekben megpróbáljuk a fellángolást fenntartó adagokkal kivédeni.
Az orvosa szerint jobban be kellett volna tartania a diétát (szinte már minden ételt fogyasztott) s mint említettem a gyógyszereit is felületesen, ill. egyáltalán nem szedte.
Mindent összevetve, a lányomnál közel másfél éves tünetmentes idõszakot eredményezett a TSO, a crohn betegséget 2005. augusztusában állapították meg nála.

Optipista! Én is örömmel olvastam javulásodról, csak így tovább!

Katalin! Nagyon köszönöm a törõdésed, jól is jön, mert eléggé el vagyok keseredve.

Szerkesztette: Ildico (2007-09-20 19:32)

Nincs jelen

 

#891 2007-09-20 20:15

Zoltán
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: TSO tapasztalatok

A másfél éves tünetmentes idõszak biztos jól jött a lányodnak na meg neked is.
A második kúra lehet hogy meghozza a gyógyulást. Sok sikert hozzá!!!

Nincs jelen

 

#892 2007-09-20 20:43

Ildico
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: TSO tapasztalatok

Ez így van Zoltán.
Teljesen úgy élte meg a lányom ezt a másfél évet, mint korabeli egészséges társai. Újra élhette boldog tinikorát, el tudott menni a barátaival szórakozni, kirándulni, sõt még fagylaltozás is belefért. Be tudta fejezni a középiskolát, (másfél évvel ezelõtt iskolába is alig tudott járni) az idén sikeresen leérettségizett.
Már úgy éreztük visszakapja az egészségét, sajnos korai volt az örömünk.:(

Köszönöm a biztatásod. Újra megpróbáljuk, bízom benne, hogy nagyobb sikerrel. :)

Nincs jelen

 

#893 2007-09-21 09:06

ani58
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: TSO tapasztalatok

Szia Ildico!

Próbáljátok meg visszaállítani az imuránt, ha azt sem szedte a lánykád a TSO kúra alatt, az is hozhat egy kis nyugalmat. Elkezdte végül is szedni és ha igen mennyi ideig szedte, mert emlékszem, hogy írtad, hogy javasolták neki. Ezt azért kérdem, mert nekünk is volt olyan hogy elhagytuk az imuránt és nagyon durva lett a laborja és mikor visszaállították látványos volt a javulás. Az én lányom is mindent eszik ha nyugalmi idõszaka van e miatt ne legyen lelkiismeret furdalásotok. Pl. most volt a nagyfiam lagzija, a lányom végigette a menût, még az éjféli töltöttkáposztát is megette, úgy tartottam tõle, hogy milyen lesz a végtermék és legnagyobb ámulatomra nagyon szép lett. Persze nem biztatok senkit arra, hogy colával vagy chipszel tömje magát, mert ilyeneket természetesen nem eszik a lánykám sose.
Üdv.: Ani

Nincs jelen

 

#894 2007-09-21 09:48

Ildico
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: TSO tapasztalatok

Szia Ani!

Igen szedte az imurant, napi 50 mg-ot (persze ezt is önkényesen elhagyta) most pedig felemelték 100 mg-ra.
Tudod az a fura az egészben, a durva visszaesést nem tükrözi a laborvizsgálat eredménye, az, szinte majdnem tökéletes.

Minden jót kívánok nektek!  Ildikó :)

Nincs jelen

 

#895 2007-09-21 12:43

Vicaa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: TSO tapasztalatok

Szia Ildico!
Jobbulást kívánok a lányodnak!!! :)
Én szerdán voltam fenn, csináltak hasi UH-ot, ami rendben volt, a véreredményem se lenne olyan vészes, csak a süllyedés 52, ja, meg vérszegény vagyok. A doki megvizsgált amennyire a bébitõl tudott (közben még a boxolását is kiélvezte és nagyon irigykedett, hogy kislányunk lesz, mert neki két nagy fia van). Arra jutott, hogy a gyomrom van begyulladva nagyon, az UH szerint a bébi bizony benne fekszik a gyomromban és ettõl vannak a rosszullétek. Meg a vérszegénység is legyengít.
Most 4*2 Nilacidot rágok el a gyógyszereim mellé egy hétig, hátha az segít. Egyébként nekem is volt szó arról, hogy ha megszülök és a Medrolt nem sikerül leépíteni, akkor Immurant kapok.
Tudod, ha anyagiakban megengedhetném én is gondolkodás nélkül újra végigcsinálnám a TSO kúrát.
Remélem a leánykád egy picit tanul belõle, hogy a bogyókat sajnos nem lehet felelõtlenül abbahagyni!
Minden jót nektek! Éva.

Nincs jelen

 

#896 2007-09-21 13:11

CSICSU
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: TSO tapasztalatok

Sziasztok ! Tudna vki segíteni ,hogy milyen adaggal kell kezdeni a Tso-t és  mennyi kell belõle milyen idõközönként stb.? Megrendelni honnét lehet ? És  mennyibe kerül ? Köszi!

Nincs jelen

 

#897 2007-09-21 13:31

Ildico
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: TSO tapasztalatok

Szia Vicaa!

Hát igen, utólag már belátja, hogy nagy butaságot csinált. Most ott tartunk, mint a betegség kezdetekor,  már láza és fájdalmai is vannak. Gondolom a tükrözés még jobban felzaklatta a gyulladt nyálkahártyát.:(
Sajnálom, hogy a dokinál elkerültük egymást.
Nagyon vigyázz magadra és a bébidre!
Szeretettel öllelek titeket: Ildikó :)

Nincs jelen

 

#898 2007-09-21 13:32

Ildico
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: TSO tapasztalatok

Szia Csicsu!

Ird meg az e-mail címed és küldöm az infót.

Üdv. Ildikó                   herczegne@vipmail.hu

Nincs jelen

 

#899 2007-09-21 15:43

vikimami
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: TSO tapasztalatok

Szia Ildico!

Sok kitartást a lánykádnak és Neked!
Tudom, ha nagyon visszaolvasnék találnék infot a TSO-ról, de most nagyon lusti vagyok és gondoltam kapok az alkalmon: kérlek, hogy nekem is küldd el, hol lehet megrendelni, mennyit és mikor kell szedni, mennyiért.
Bár mostanában biztos , hogy nem engedhetjük meg, de nagyon érdekelne....
Köszi elõre is!

Nincs jelen

 

#900 2007-09-21 16:47

Ildico
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: TSO tapasztalatok

Szia Vikimami!

Nagyon szívesen küldöm, írj a mailomra, küldd el az e-mail címed, s köszönöm a biztatást.:)
herczegne@vipmail.hu

Üdv. Ildikó

Szerkesztette: Ildico (2007-09-21 16:48)

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB