#101 2011-07-30 22:30

tz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: SCD és Paleo

Szia Dave,

Pénteken túlestem a colonoszkópián. Végül is úgy oldottam meg a dolgot, hogy elõzõ nap reggel megengedtem magamnak egy téliszalámis kenyeret. Így elkerültem a rostot.

Eddig sajnos vagy szerencsére nem volt részem biológia terápiában, most tükrözés után kaptam 48mg steroidot. Ha ez használ, akkor talán most sem kell.

Még szeptemberben írtad, hogy megrendelted David Klein - Self Healing Crohn's könyvét. Jó a könyv? Érdemes megvenni? Most készülök megrendelni pár könyvet az amazonról: Gottschall könyvét és esetleg szakácskönyveket - (bár elbizonytalanított, mert a pozítív vélemények ellenére sokan írták, hogy nagyon fûszeresek a receptek).
Te honnan szoktál rendelni?

Üdv,
Zoli

Nincs jelen

 

#102 2011-07-31 01:19

Dave
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: SCD és Paleo

Hali,

Colonot hogy bírod? Dormicum-mal csinálták vagy altatásban? Nekem eddig kétszer volt Dormicum-os, egyik alkalommal se tudták végignézni, emlékszem rájuk és fájtak mint állat. Ezután csak altatásban merem már.

David Klein könyvet végül nem rendeltem meg, mert olvastam róla pár meggyõzõ negatív véleményt, ettõl függetlenül lehet hogy jó a protokollja, ami egyébként szerintem merõben más lehet, mint az SCD. Persze ott is sok a növény, de asszem, hogy õ vega.

Intro-t csináltál az SCD elején amúgy?

Biológiai terápia: lehet hogy rosszul gondolom, de én csak azért nem látom sok értelmét, mert meg nem gyógyít, de még tünetmentessé is csak viszonylag kis eséllyel tesz. És ha ilyen szerencsém is van, akkor is általában csak rövid ideig (max pár év) mûködik, aztán hatástalanná válik. Emellett komoly kockázatokkal jár (fõleg imuran mellett) és a hosszútávú hatásait se ismerik persze. Láttam már pár embert (nem feltétlenül IBD)-s, aki biol. terápia után egy évvel lila lábakkal mászkált már. Persze tényleg van akinek beválik, valószínûleg ha tünetmentesség tett volna, én is kapni akartam volna. Egyébként nálad nagyobb eséllyel mûködik, mint colitiseseknél, ráadásul kétfélét is kaphatsz.

Persze az SCD lenne a legjobb, ha mûködne.

Gottschall könyve meg van nekem, oda tudom adni, ha kell.

szalámis kenyér... ha a poliszacharid zabáló bacikra gondolsz akkor ez olyan majdnem, mintha utána újrakezdenéd a diétát:) én mikor csináltam, nagyon szigorú voltam, volt hogy a halkonzerv gyártóját is felhívtam, hogy találkozik-e gyártás során a termék keményítõvel, cukorral stb... :)

Olvastam többi hozzászólásod; gastroanaxot én is megvettem, rövid ideig szedtem csak, de nem volt jó, sõt. Valóban nagyon marketingszagú az egész.

poliszaccharidok: van azért pár speciális, ilyen pl az AMP, ami állítólag jó IBD-ben: http://www.serovera.com/
ez aloe vera-ból származik, de nem gél, csak vmi alkotóeleme, ugyanis az aloe gél inkább káros szerintem.

SCD-hez van levelezõlista külföldi, nem tudom fent vagy-e, de van egy magyar google csoport is, ahol autista gyerekek szülei vannak, tõlük is lehet kérdezni, gyerekeik SCD/GAPS diétát folytatnak:
http://gaps.me/ (magyar is van)
itt pedig jó receptötleteket találhatsz magyarul:
http://www.juduspeckonyha.blogspot.com/
A diéta turbózható még SCD-legal kiegészítõkkel, az egyik legjobb szerintem az enzimkomplex.


még valami. Szerintem neked érdemes lenne megpróbálni az LDN-t, annak van tudományos alapja, korábban írtam róla: Remicad/Humira topic, 2247-es hozzászólás. Én használom egy jó ideje és nélküle rosszabb volt.

Amúgy most TSO-ra gyûjtök, tudod a féregterápiára, csak jó drága. Csinálnak vele most study-t is pl Austria-ban, de csak crohn betegekkel szóval ki vagyok zárva:) Nem gondolkodtál még ebben a szerben?

Üdv

Nincs jelen

 

#103 2011-07-31 22:42

tz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: SCD és Paleo

Szia Dave!

Én mindig altatásban kérem. Egyszer volt, hogy nem altattak és azóta inkább kérem mindig vizsgálat elõtt. Pethidin-t és midazolam-ot használtak. Éreztem, hogy mozog bennem valami, de elég kába voltam, hogy ne fájjon (nagyon).

Nekem elég volt annyit utánaolvasni, hogy õ (Dr. Klein) vegan étrendet ajánl. Ennyire nem akarok minden mással szembe menni. Nekem eddig az összes orvos azt mondta, hogy egyek sok húst (azaz többet kell ennem, mint egy nem bélbeteg embernek).

Intro. No azt nem csináltam. Elolvastam, hogy mirõl szól az SCD, mitõl mûködhet, majd amikor azt mondtam magamnak, hogy ez még mûködhet is, akkor megnéztem mi ehetõ és mi nem az SCDbe. Azóta próbáltam tartani a diétát. A breakingtheviciouscycle.info -n sem teljesen egyértelmû számomra, hogy kellett volna-e intro-t tartani. Pont az ilyen elsõre lényegtelen infromációmorzsák miatt lenne jó elolvasni a könyvet. Már megrendeltem, de leghamarabb is csak szeptemberben fog ideérni.

Köszi a linkeket és a két ajánlást a végén! Most fáradt vagyok alaposan mgnézni õket, de majd a héten megteszem!

Amúgy van arra esélye az embernek, hogy egy külföldi kísérletben vegyen részt? Én azt gondolnám, hogy sok jelentkezõ lenne ilyenekre az adott országban is, valamint ha ezt az ottani TB fizeti akkor a honfitársaikat preferálják. Mondjuk Ausztria nincs messze, bár ha hirtelen kell orvoshoz fordulni, akkor problémás a távolság miatt.

Minden jót!
Zoli

Nincs jelen

 

#104 2011-08-05 16:15

tz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: SCD és Paleo

Sziasztok!

A minap szembesültem vele, hogy bármilyen kis egyszerû táplálék-kisegõszítõt akartam bevenni (pl. C-vitamin, Kalcium pezsgõtabletta) valami biztos volt az összetevõi között ami miatt SCD diétához nem passzol. (pl. Buzakeményítõ, cukor)
Találtam olyan honlapokat, ahol össze vannak gyûjtve az amerikai gyógyszerek közül, hogy melyek fogyaszthatók (legal) és melyeknem SCD-vel (illegal), csak hát is nálunk más készítmények vannak. Gyûjtött már össze valaki ilyen listát itthon? Ha még nem, akkor igény lenne rá?

Üdv,
Zoli

Nincs jelen

 

#105 2011-08-05 17:06

Dave
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: SCD és Paleo

SCD-legal táplálékkiegészítõket szerintem nem nagyon lehet találni belföldön. Ami tuti van, pl a D-vitamin (Vigantol). Vagy C-vitamint is lehet kapni tisztán patikában, aszkorbinsavat kell kérni, ráadásul elég olcsó is. Vagy pl omega3-at is lehet kapni üvegben, az is szerintem legal. Egyébként pedig külföldrõl kell rendelni, ami egyébként nem feltétlenül drágább, én a GiProHealth-tõl rendeltem, nagyon jók a termékeik, csak a postaktg. sok :S

Nincs jelen

 

#106 2011-09-12 12:32

BLENDI
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: SCD és Paleo

Valaki nem.-e tud egy megbízható lelkiismeretes gasztroenterológust. Én Debreceni vagyok de bárhova elutazok egy megbizható szakemberhez ha fogadni tud.

Nincs jelen

 

#107 2011-09-12 14:14

tz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: SCD és Paleo

Nézz körül az "Orvost keresek topicban". Ez a kérdés inkább oda tartozik.
http://crohn-colitis.hu/forum/viewtopic.php?id=36

Ha kimondottan olyan orvost keresel, aki SCD specialista, akkor szóljál nekünk is ha megtaláltad. A hivatlos orvosi álláspont - amit tanítanak - az, hogy az étrend alig befolyásolja a betegséget. Az igazság szerintem inkább ott van, hogy csak olyan szigorú diéta lehet igazán hatásos, amit sokan nem tudnának, akarnának betartani, így nem is erõltetik az orvosok.

Nincs jelen

 

#108 2011-09-13 10:56

Dave
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: SCD és Paleo

Sziasztok!

Valójában van egy magyar orvos elvileg a Heim Pálban, aki GAPS/SCD -t használ, viszont nem gastroenterológus, hanem autista gyerekekkel foglalkozik. Már gondoltam rá, hogy egyszer megkeresem...

Nincs jelen

 

#109 2011-09-13 15:48

andreas31
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: SCD és Paleo

Helló!!!

Villa Doctoris Medici Pécs,Damjanich u. Dr. Király Ágnes!!!!Szó szerint Király :-)))) Én dormikum,algopirin,buscopan koktélt kaptam.Kb. 5 percnek tûnt,kiderült,hogy 25 volt oda-vissza.....az elején elvesztettem a fonalat,érzésekre nem emléxem,ha fájt is,franctudja.Vigyororgva jöttem ki,remélem a novemberi kontroll is ilyen mókás lesz....(elvileg az csak szigma) szal ajánlom a doktornõt,jó fej és jó szakember.Mondjuk vannak árak (25.000 a tüki) de megéri én mondom.Nekem még nincs végleges diagnom,egyelõre nem illek bele a képbe  (hálisten) de szívesen olvasom a hozzászólásokat,mert ami késik az nem múlik.Egyet kell értenem azokkal, akik a lelki okokat hozzák fel,én is ezt tapasztalom mostanában.

Nincs jelen

 

#110 2011-11-01 21:11

Andráska
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: SCD és Paleo

Sziasztok!

Idén hallottam elõször ezekrõl a diétákról.Konkrétan Esztergomban a sebészeten mellettem feküdt egy helyi srác aki paleo étrenden élt,évek óta.Õ magyarázta nekem el,hogy mirõl is szó ez a diéta,és egy könyvet is mutatott errõl a táplálkozási módszerrõl.
Miután megértettem nagyjából az egészet,és átgondoltam,2 perc alatt rájöttem hogy ez nagyon nem jó.Még ha lenne benne valami okos dolog,akkor sem.
Minden embernek szüksége van bizonyos mennyiségû szénhidrátra,esetünkben fokozott szükség van rá,hisz a felszívódási zavarok miatt nem szívódik fel 100%-osan.Ez a diéta olyan alapvetõ élelmiszerektõl vonja el az embert,melyek mindennapunk vitamin és ásvanyi anyag bevitelünket fedezi bizonyos százalékban.

  AZ EGYES GABONAFÉLÉK ÉLETTANI HATÁSAI:


Gabonafélék    Élettani hatások

BÚZA    •    B1-, B2-, B5-, B6-, E-vitamint; béta-karotint, kalciumot, magnéziumot, vasat, cinket, fehérjét, rostokat, foszfort, szerves sókat tartalmaz.
•    A búzacsíra, búzakorpa rendszeres fogyasztása csökkenti a fáradtságérzetet, a gyomor- és bélbántalmakat, illetve a magas vérnyomást.
•    A durva õrlésû durumliszt jó mangán és foszforforrás.
•    A búzacsíra nagy mennyiségben tartalmaz A- és C-vitamint, kálciumot, magnéziumot, vasat, kobaltot és antioxidánsokat.
•    Méregtelenítõ hatású.
•    Segíti az emésztést.
•    Tisztítja a májat.
•    Gyógyító hatású (például gyulladások esetében).
•    Jó hatással van a hormonok mûködésére.
•    Erõsíti az idegrendszert.
•    Szabályozza a vérnyomást és gátolja a rákos sejtek életben maradását.
•    Idegrendszeri problémák, impotencia, fáradtság, reuma, ízületi bántalmak esetén is segít.
ÁRPA    •    B1-, B2-, B5-, B6-, E-vitamint; fehérjét, növényi olajat, keményítõt, szerves sót, rostot tartalmaz.
•    Csak hántoltan használható.
•    Fogyasztása csökkenti a vér koleszterinszintjét.
•    Segít egyes bõrbetegségek gyógyulásában, illetve a fogak épségének megõrzésében.
RIZS    •    B-vitaminokat, kalciumot, vasat, fehérjét, keményítõt, rostot, szerves sót tartalmaz.
•    Alkalmas bõrbetegségek gyógyítására.
•    Hajhullás, korpásodás kezelésére (rizskorpa) is alkalmas..
•    Csökkenti a bélgyulladások mértékét (rizsnyák).
•    Mérsékli a gyomorproblémákat (barna rizs).
•    A rizstejet tejérzékenységben szenvedõ emberek is fogyaszthatják.

Hallottam,és olvastam is itt azokat az érveket,mint például hogy az "õsemberek sem fogyasztottak ilyesmit"
Az evolúció a növényekre is kihatott,a mai növényvilág termései nem találhatóak meg az akkori idõszakban.
Egyébként is,akkoriban amit talált és ízletesnek vélt,azt evett.
Csak még hozzáteszem,sajnos a kereskedelemben kapott húsok és a tojás,nem jó minõségû.Így szintén kevesebb vitamin és ásványi anyagot viszünk be.Nem beszélve fehérje tartalmáról,tehát nem kielégítõ a tápértéke.
A rizs és a burgonya, a hasmenéses idõszakban kiváló étel,megfogja a székletet,nálam akkor javított az általános állapotomon.
Csak remélem hogy ezen az oldalon nem teszik közzé ezeket a diétákat a leírásokban!

Nincs jelen

 

#111 2011-11-02 07:50

Ottó
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: SCD és Paleo

Jó reggelt !

Egyetértek abban veled, hogy a paleo diéta nem jó. Annyiban van igazság benne, hogy a szénhidrátokból is tudunk túl sokat enni, ami nem jó. Mert savasít, leterheli a szervezetet. Ha valaki ilyenkor rátér erre a diétára akkor azért mert kevesebb szénhidrátot eszik , ezt pedig a hús mellé több zöldséggel, gyümölccsel egészíti. Ez már sokat segít a szervezeten és nagy lélegzetvételnek, teherletételnek veszi a szervezet. Ebbõl lehetnek jó tapasztalatok.
   Viszont nem jelenti azt, hogy ettõl még a hús és tejtermék jó táplálék. Meggyõzõdésem, hogy hajlamosabbak vagyunk a mellett a diéta mellett kiállni ami jobb az ízlésünknek. Gyerek is örömmel veszi, ha azt hallja, hogy egyél jó sok csokit cukorkával és kólával. Azt hiszem erre nem nagyon kell rábeszélni. A vegán diéta nem népszerû ezért vagyunk kevesen, mert nagy önmegtagadással jár az elején. Annyi vigasztalót tudok mondani, hogy ha valaki szilárdan elhatározva kipróbálná milyen hús nélkül élni. Akkor ez csak átmeneti idõszakot tekintve nagyon nehéz. (de ez sem mindenkinek)

Nincs jelen

 

#112 2011-11-02 12:24

orsika
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: SCD és Paleo

Sziasztok! Én csak annyit szólnék hozzá, hogy szerintem igenis fontos, hogy minél több diétáról és a velük kapcsolatos EGYÉNI TAPASZTALATOKról írjatok, írjunk, hiszen nem szentírás itt senki véleménye, kommentje sem. Megosztjuk egymással a tapasztalatainkat, "bénázásainkat" és ezért jó, mert mindenki kipróbálhatja a neki tetszõt és eldöntheti, hogy hasznos-e a számára. És kár az idõt pocsékolni a másik lehurrogására...tudjátok: :) :) PEACE :) :)

Nincs jelen

 

#113 2011-11-02 16:26

Andráska
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: SCD és Paleo

Sziasztok!
Kedves Orsika!
Elõre megmondom,nem szeretnék itt senkivel szócsatákba meg buta veszekedésekbe keveredni.Én,a leírások menüben a diétáról beszéltem,ahol ki van írva:hogy SCD diéta hamarosan!
Természetesen fórum szinten el lehet errõl csevegni,de amúgy az már jogilag tényként lenne közölve!
Ennél a betegségnél,amúgy is energiahiányos állapot lép fel folyamatosan,és jobban kell pótolni mint egészséges embernek kevés fizikai igénybevétel mellett.
Visszatérve a diétára,ráadásul a legtöbb tápszer és gyógyszer tartalmaz olyan anyagokat amit az scd diétába nem fér bele.

Nincs jelen

 

#114 2011-11-02 19:31

Shark
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: SCD és Paleo

gyerekek
nem kéne itt veszekedni !
a paleo pont azért jó mert ami fõleg a bélbetegségeket kiváltja azt pont nem engedi hogy megegyed  pl glutén és a tenzidek vagy más néven emulgeálok !
sajnos majdnem mindenben van ahol olajos vagy zsíros dolgokat kevernek össze vízzel  és mint tudjuk sok cég vízzel hígítja a kajákat
szóval a lényeg ha bizonyos dolgokat ki tudsz hagyni ami gyulladásokat vált ki akkor biztos hogy jobban leszel
akit érdekel a régebbi írásokban vannak linkek
egy biztos mindenki azt csinál magával ami jó lesik
és ha kialakult valakiben ez a szemét betegség az eddigi életvitele és táplálkozási szokásai miatt.az nagyon logikus hogy valamit változtatni kell !
Andráska - engem nem tudsz meg gyõzni hogy nagyon jó az a kaja amit sokan javasolnak és dokik is , hogyha rosszul leszek a sok glutén tartalmú kajától
én szintén a paleot pártolom de azzal a kiegészítéssel hogy a vegyszereket is kerülni kell!
  legyen mindenkinek szép napja és mindenki legyen jobban ....
sok sikert a gyógyulásokhoz ...

Nincs jelen

 

#115 2011-11-02 19:36

Shark
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: SCD és Paleo

http://laptopkonyha.hu/egeszseges-eletm … _item=2147

Andráska - ajánlom neked ezt az oldalt !

Nincs jelen

 

#116 2011-11-03 22:09

Andráska
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: SCD és Paleo

Shark!

Sok hozzám hasonló beteg súlyos fehérje és-energiahiányos állapotban van.Számunkra sok kecmec nincs,enni kell mert jobban romlik az állapotunk.
Évezredek óta kenyeret kenyérrel evett az ember,és nem volt semmi gondja.Csak mindenki figyelmen kívül hagyja azt a tényt hogy ezek civilizációs betegségek melyek a 20.században terjedtek el leginkább.
A crohn betegek száma magyarországon a rendszerváltás után ugrott meg,elötte nemigen ismerték az orvosok!Ezek tények.
Ha mindenki helyi zöldséget,húst,kenyeret enne és nem üzletláncoknál vásárolna,egészségesebb lenne!
Persze aki csak 3-6 havonta bejár az orvoshoz receptet iratni,az nyugodtan kipróbálhatja a diétát.

Szerkesztette: Andráska (2011-11-03 22:26)

Nincs jelen

 

#117 2011-11-03 22:49

Shark
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: SCD és Paleo

Andráska
igazad van meg nem is
a kenyér az tényleg jó dolog csak amit ma kapsz kenyér néven annak semmi köze a kenyérhez mert nem abból készítik amibõl kellene !
és igazad van hogy a Crohn csak 20 éve létezik mert elõtte nem voltak kamu kaják az országban
nem érte meg hamisítani az ételt

Nincs jelen

 

#118 2012-04-28 11:48

dönci
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: SCD és Paleo

Sziasztok! Evekkel ezelõtt regisztráltam a forumra. A legutóbbi flare -em elejétõl(napi 20 véres hasmenés, 100 CRP szint), a végig (40 mg oralis prednisolonrol valo leallas) osszesen felevig tartott. Kozben volt Immuran 4 honapig(nem jött be , CRP nem csökkent),  Azathioprine proba, de nem tudtam szedni, raadasul kivaltott egy ujabb flare-t.
A streoidrol a vegen -1mg/het csokkentessel jottem le, kb 3 het utan mult el minden elvonasi tunet.

Az allapot amibe kerultem a gyogyszeres kura vegen nem volt rossz, de nem volt meggyozo, szeklet laza volt, neha alig lathatoan ver is volt(ilyenkor egesz estere salofalk klizma jott), a szeklet szam neha felment 3 ra.

A paleotol elindulva a kutakodast, veletlenul eljutottam az SCD - ig.
A dieta lenyege, hogy a szenhidratokat, molekula szerkezetuk szerint szetvalasztja, es a szenhidrát-csaladbol csak a monoszacharidokat javasolja fogyasztani , mivel ezeket az emeszto rendszerunk mellektermek nelkul(vagy viszonylag kevessel), egyeb emésztõ enzimek jelenléte nelkül, feltudja dolgzni, ezaltal lehetoséget teremtve a az egészséges belflora helyreállásához....stb, részletesen és sokkal tényszerûbben:

Az SCD diéta honlapja:
http://www.breakingtheviciouscycle.info/

Tudományos magyarazata:
http://www.breakingtheviciouscycle.info … _diet2.htm

Mit szabad/ Mit nem szabad:
http://www.breakingtheviciouscycle.info … al_a-c.htm

es meg tobb...

En 14 napja csinálom, az elsõ 10 nappban különösebb változást nem észleltem, de a közérzetem jobb lett, könnyebnek éreztem magam, szokásos térd-csukló-nyak merevségem enyhült. A  10. nap után határozott változás állt be a széklet ben, napi 1-2, formált. Ugy érzem naprol-napra jobban vagyok.

12 éve ûzöm ezt az ipart, szóval csodát nem várok (a szívem mélyén igen!!), de tényleg olyasmit tapasztaltam amit meg eddig nem, ezért sem tudtam megállni, hogz irjak a forumra.

üdv'

D

Nincs jelen

 

#119 2013-08-09 15:57

Shark
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: SCD és Paleo

Azoknak a "gyógyulástörténetét" várjuk, akik paleoval hosszabb idõ után tünetmentesek.
Persze minden érdeklõdõ  -  kritikus  is lehet - írjon, a lényeg, hogy összegyûjtsük a tapasztalatokat, aztán a többit majd meglátjuk...Ha csak néhányan  e topik elolvasása után döntenek a paleo mellett, és tünetmentesek lesznek, már lesz értelme a topiknak.
Receptek is jöhetnek !

Minden tapasztalat és segítség hasznos !

Soha de soha nem adjuk fel !

Nincs jelen

 

#120 2013-08-09 16:52

Anita15
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: SCD és Paleo

Fantörpikus! Köszi Shark!  Most nincs idõm írni, csak annyit szeretnék mondani, hogy egy probiotikumban, nevezetesen a Zir-gastroban van aszpartám, amirõl ugye köztudott, hogy nem igazán jó...Én viszont azt szedem, szedtem, de most szöget ütött a fejemben, hogy talán lehet, hogy többet ártok, mint használok. Pedig crohnosoknak ezt javasolják.

Hûha, ezt most lehet nem ide kellett volna írnom, bocsi, legközelebb figyelek.

Szerkesztette: Anita15 (2013-08-09 16:54)

Nincs jelen

 

#121 2013-08-10 11:29

clió
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: SCD és Paleo

Shark! Imádom, ha valaki nem csak jártatja a száját, hanem azonnal cselekszik is. Mint tudjuk, a tett halála az okoskodás.

Még egy nap sem telt el, és máris vannak érdeklõdök.
Én is továbbgondoltam az ötletedet, és jó lenne, ha megnyernénk egy gasztroenterológust, hogy kacsolódjon a topikhoz. Na persze olyat, aki nyitott minden újdonság felé, és nem ellenségesen áll a paleohoz. Probálok tenni is ez ügyben

Aiolosz egybõl megtalálta a megoldást, valóban itt jó helyen vagyunk. Végigolvastam mind a három oldalt, és csináltam is egy kis statisztikát (elvégre közgazdász vagyok/voltam)

A paleoban profik:  4 fõ pl. Sa-ni, Dave - hogy rólad ne is beszéljünk
Érdeklõdõk: 13 fõ
Ellenzõk: 1 fõ - Otto

Ez kezdetnek nem is rossz?

Ha jól emlékszem, Sa-ni vagy tim-tirim volt az elsõ, aki írt a paleóról, arról sajnos nem találtam infót, hogy akik elkezdték úgy 2009 körül, vajon ma hol tartanak. Hánynak segített és hánynak nem?
Remélem, lesz olyan aki ezt olvasva jelentkezni fog, én mindenesetre nagyon várom....


Üdv és köszi:bea

Nincs jelen

 

#122 2013-08-10 13:10

Shark
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: SCD és Paleo

Clio
Ez külön topik volt csak ide került tegnap estére ...

vannak akik itt voltak régebben és tudom hogy paleoznak mert facen is és mailban is tartom velük a kapcsolatot írok nekik is hogy nézzenek be ide .

Jó lenne olyanokat is idehívni akik régen csinálják már hogy mi a vélemény...
remélem azért nincsenek itt mert meggyógyultak én sokat dolgoznak és nincsen idejük itt lenni 

nekem sokat kell lenni internetközelben azért tudok idejönni folyamatosan mert kapok értesítéseket mikor írtok ...

Legyen szép hétvégétek ...
és ne adjátok fel soha ....

Nincs jelen

 

#123 2013-08-10 20:30

clió
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: SCD és Paleo

Shark!


Remek ötlet, hogy írsz azoknak, akik paleóznak régebben, hogy jöjjenek ide, és írják le honnan-hova jutottak.
Biztos vagyok benne, hogy akik betartották az alapelveket, azok mind jobban lettek, azt sem kizárt, hogy tünetmentesek több éve

Hogyan tudnánk priviben  is beszélgetni? Én  számítógép-használatban csak a minimumot tudom, de ezzel is elboldogulok, de nem tudom, hogy kell privit írni, ha nem ismerem az e-mail címedet.

Clió

Nincs jelen

 

#124 2013-08-10 20:47

Shark
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: SCD és Paleo

Szia Clió

ide is írhatsz :  feketeatti4@gmail.com

a facen 3 csoport is van aminek tagja vagyok de ott nem dicsekszenek akik betegek voltak de ismerem azokat akiket meghívtam oda és biztos vannak mások is a csoportban még ....

Legyen szép estéd

Szia

Nincs jelen

 

#125 2013-08-10 20:50

clió
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: SCD és Paleo

Köszi, holnap írok

Nincs jelen

 

#126 2013-08-11 17:19

clió
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: SCD és Paleo

Kedves Cápa!


Neked csináltak-e valaha TNF -Alfa vizsgálatot ? Ez - a CRP  mellett  -a legfontosabb gyulladásfaktor, és fontos szerepet játszik az autoimmun folyamatokban, mint sokízületi gyulladás (RA) Crohn-betegség, pikkelysömör.
Ha igen, emlékszel, mennyi volt az értéke ? Magas, alacsony vagy normál?

Nekem egyszer - a Remicade kezelés megkezdése elõtt - csináltak egy olyan vizsgálatot, amely az összes autoimmun faktort megnézte (IgA, stb) és a legnagyobb meglepetésemre mind normál érték volt....

Off. még nem írtam privit, de hamarosan sot kerítek rá.

Clió

Nincs jelen

 

#127 2013-08-16 13:36

Shark
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: SCD és Paleo

szia Clio
a sote klinikán volt komoly labor vizsgálat de nem emlékszem hogy valami kiugróan rossz lett volna a biológiai kezelés fel van függesztve és nem is indult el nálam ,ott voltam hogy indítják de nem lett belõle semmi , majd most õsszel megyek megint pofa vizitre hogy élek és minden rendben van és hogy legyen papír hogy ott voltam de semmi extra nincsen ...
marad a bevált dolog a paleo és figyelek hogy vegyszereket ne egyek semmit és minden rendben van .

Nincs jelen

 

#128 2013-08-16 20:29

Anita15
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: SCD és Paleo

sziasztok
Shark, te mióta nem szedsz gyógyszert?Én nem tudom gyerekek, kezdem feladni...2 hete paleózok, nem mondom, hogy ezalatt sosem vétkeztem, két falat zsemle, vagy egy fél tk. nutella, egy-két nyalás fagyi, de alapvetõen így eszem két hete...és.....még mindig idõnként úgy fáj a jobb oldalam, hogy csak na...és ami a legrosszabb, és anno akkor is így kezdõdött, hogy a jobb oldalamon, a vakbélmûtét hege felett reggelente kidudorodik a belem. Szó szerint...fekszem a hátamon, és látom, ahogy egy pár másodpercre kidudorodik a hasam, majd visszahúzódik...nem is kicsit. Szóval biztos aktivizálódott ez a rohadt betegség. Szerintetek meg lehet még ezt úszni gyógyszer nélkül? Hasmenésem egyenlõre nincs, illetve minden másnap nem teljesen összeállós...bocsánat a pontos leírásért...Puffadás van ezerrel estére, és fogyok is szépen...de ez a paleótól van, gondolom...ja, és már annyira unom a húst zöldséggel...be kéne újítani. Elkeseredtem.

Nincs jelen

 

#129 2013-08-16 21:00

Shark
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: SCD és Paleo

Szia Anita
én kb 3 éve nem szedek gyógyszereket csak vitamin max ami nálad van tünet az nem a legjobb de viszont komolyan nézd át a kajákat hogy adalékok sem legyenek benne a fagyi és a nutalla is tartalmaz szójalecitint ,sajnos az engem is kikészít és átszalad rajtam ha olyasmit eszem amiben vannak ezek de ritka hogy bekajálok ilyesmit már ,de sok mindenben van sajnos és ahogy észrevettem még a tápszerekben is van ...próbálj turmixolt párolt gyümölcsöket és zöldségeket enni a húst néha helyettesítsd tojással ez ami nálad van ha nem múlik szerintem dokit kell vele megkeresned nem szerencsés a fájdalom ha fáj ott van valami de ezt csak vizsgálaton derül ki ...persze a kis mennyiség nem indokolná azt hogy valami bajod legyen szerintem van még valami amire esetleg nem is gondolsz ...kívánom legyél jobban és írj hogy mik a fejlemények ...

sok sikert

ne add fel soha

Nincs jelen

 

#130 2013-08-17 12:50

mendi63
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: SCD és Paleo

Anita, szerintem menjél dokihoz, biztos, hogy kell a gyógyszer. Lehet ez bélszûkület jele is. Ne kisérletezgess most szerintem. Majd ha lenyugszik a bél akkor.

Nincs jelen

 

#131 2013-08-17 13:20

clió
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: SCD és Paleo

Anita!

Igaza van mendinek, menj minél elõbb orvoshoz, mert a tüneteid komoly passzázs-zavarra utalnak, ezt okozhatja bélszûkület is, de lehet egy összenövés  a vakbélmûtét után, és az is, hogy a paleozol.
A paleo - a sok zöldség és gyümölcs miatt - rostokban gazgad étrend, és egy Crohnos, akinek pl. szûkülete van, vagy nagyon aktív szakaszban van a betegsége, ezt nem eheti. Ez a paleo egyetlen nehézsége számunkra.
Én már több éve nyomoztam az élelmiszerek rosttartalma után, nagy nehezen rátaláltam a neten egy tápanyagtáblázatra, mely ezt az adatot is tartalmazta. Aztán találtam többet is, a dolog szépséghibája, hogy az egyes táblázatokban eltérõ adatokkal találkoztam. Kb. a jövõ hét közepére meg fogom tudni, hogy egy aktív gyulladásban lévõ és /vagy szûkületes Crohnos milyen paleo zöldségeket és gyûmölcsöket ehet.
Próbálj meg ez után is  "majdnem" paleozni csak, és kerüld a zöldségeket, illetve paszírozva fogyaszd õket, a gyümiknek meg csak a levét idd Ehhez gyümölcscentrifuga kell, de ma már  viszonylag olcsón jó teljesítményû gépek vannak.
  A Paleo szerintem jó út a gyógyuláshoz. Két hét után nem várható eredmény egy olyan betegségben - de szerintem a többiben sem - mint a miénk. Emlékeim szerint a 3. hónap hoz javulást, persze ez egyénenként más és más lehet, van aki elõbb, van aki késõbb, de biztosan jobban lesz, ha helyesen alkalmazza a kõkorszaki táplálkozást.

Kitartást a nehézségekhez és jobbulást:
Clió

Nincs jelen

 

#132 2013-08-17 15:36

Aladár
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: SCD és Paleo

Helló Anita15!

Nekem is nehéz volt eleinte a paleo és én is kb. 1 hét után iszonyat ráuntam a hús zöldség kombóra. De ez azon nyomban megváltozott mihelyst elkezdtem felkutatni számos paleo receptet. Nekem meg van a Szendi Gábor-féle paleo receptkönyv de még is többségében a net-rõl szedem a paleo fõzõtudományomat. :D

Gondolom neked is ahogy nekem is a köret hiányával van leginkább gondod. Mert a húst amúgy is ette az ember paleo elõtt. De nem csak nyers és párolt zöldséggel lehet nyomatni a húsokat. Csak kísérletezni kell és kutasd a neten a paleolit recepteket.

Köretnek egy nagyon jó példa: zöld ropogós
http://glutenmentesen-egeszsegesen.com/ … og%C3%B3s/

Húsok mellé tökéletes.

Vagy ez is hasonló: édes tocsni
http://www.bionetti.hu/products/paleo-edes-tocsni-/

Ez még magában is nagyon finom :) És én ezekbõl csomó mindent kihagytam az aktív gyulladásom miatt. Pl. Hagyma

Ezt az oldalt pedig ajánlom, sok jó receptet találni. Édességeket is. Én ma pl. citromos pitét fogok csinálni :)
http://paleobrigi.blogspot.hu/

Meg még sok receptet és infot szerezhetsz facebookon ha like-olod a Paleolit életmód oldalát. Minden nap linkelnek hasznos recepteket. Abból is sokat szoktam szemezgetni.

Na egyenlõre ennyit és ne add fel. Légy erõs meg minden, megéri. :)

Kellemes citromos pités hétvégét mindenkinek!

Nincs jelen

 

#133 2013-08-17 16:13

Shark
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: SCD és Paleo

Anita

igen érdemes dokival beszélni és mindent pépesen enni amit lehet a rostok pont azért kellenek mert csak azok tudják a rátapadt anyagokat leszedni mint a különféle adalékokat amik nem kellenének ...
van olyan is mikor nagyon aktív a gyulladás hogy a bél fal leválik és darabok távoznak de volt aki azt mondta hogy ez jó...nekem ebben is kétségeim vannak ...re ha aktiv nálad valamitól végig kéne gondolni  mi is tudta bedurrantani ?

Nincs jelen

 

#134 2013-08-17 19:09

Lucifer
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: SCD és Paleo

Anita!

Jobb lenne ha orvoshoz mennél!!
Nekem ilyen akkor van amikor  a szûkületem szórakozik velem.
Az is lehet, hogy valamelyik zöldség okozza.

Nincs jelen

 

#135 2013-08-17 20:21

Anita15
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: SCD és Paleo

Sziasztok.
Hááát, rám ijesztettetek. Amikor 2011-be kiderült, hogy crohnos vagyok-vagy colitises- akkor is így kidudorodott a hasam reggelente pár másodpercre. Aztán amikor terhes lettem a gyerektõl dudorodott, nem is éreztem. Jobban lettem, és ez idáig nem is volt gond. Kb 2 hete, vagy max egy hónapja érzem megint ezt a dudort...hasmenésem nincs, pedig anno volt. Tervezem a dokit, de most az ünnepek miatt esélytelen...majd max. szerdán. De tükrözés nélkül úgy sem tud mit mondani, attól meg úgy félek. És egész biztos, hogy gyógyszert ír fel. A kislányomnak is elég nagy sokk lesz, mert még szopizik...és hát gyógyszer mellett nem lehet. Szegényke, mikor olyan kis cicifüggõ...
Egyébként gyanítom, hogy összenövés, mert a vakbélmûtét hege nagyon csúnya, majdnem meghaltam, gyorsan csinálták, és elég rondán. De ha összenövés, akkor miért csak most érzem...

Szerkesztette: Anita15 (2013-08-17 20:22)

Nincs jelen

 

#136 2013-08-17 20:24

Anita15
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: SCD és Paleo

SZIA.
Szóval szûkület. De akkor ezt nem látják tükrözésen, mert nekem simán átment anno a csõ, és nem mondták, hogy szûkület lenne, pedig akkor is pont ilyen volt...És  a szûkülettel mit csinálnak-kérdezem, csak nincs kérdõjelem...

Nincs jelen

 

#137 2013-08-20 12:51

Lucifer
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: SCD és Paleo

Anita!

A cicizés maradhat.:P:P
Vannak olyan gyógyszerek ami mellett lehet szoptatni is csak a dokinak elõtte mond meg,hogy van egy cicised.:P:P:P
Nem kell mindjárt rosszra gondolni.:(A tüki elõtt még lehet csinálni röntgent vagy uh-ot.Ez doki függõ!
Különben nem biztos a szûkület sem , lehet , hogy egyszerûen valami kaja okozza.Figyelni kell , hogy mikor mit eszel.

Nincs jelen

 

#138 2013-08-20 19:55

Anita15
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: SCD és Paleo

Shark
Hát fogalmam sincs, mi durrantotta be a belem, lehet, hogy a sok munka. Van egy kis virágmûhelyem, és sokszor voltam fent az utóbbi idõben éjszakánként, mert annyi volt a meló. Lehet, hogy ez, vagy mert sokat idegeskedek. Igyekszem mindent párolva enni, ma például párolt halat ettem...már nem nagyon volt idõm csinálni mellé semmit, úgyhogy egy kis darab sajtot ettem mellé-tudom, nem szabad...-hát hogy milyen hasmenésem volt tõle...de hogy abban mi volt, ami meghajtott, azt nem tudom.
Egyébként holnap megyek a gasztrós dokihoz, kíváncsi vagyok mit mond...biztos, hogy szedjem a bogyókat...

Nincs jelen

 

#139 2013-09-02 21:38

koko23
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: SCD és Paleo

Sziasztok, most már negyedik éve tolom a colitist és mostanában olvasgattam ezt a paleolit étrendet (diétát) kiváncsi lennék valaki próbálta? Ha igen milyen tapasztalatai vannak ez ügyben? mert tervezem a kipróbálását de fölöslegesen nem akarok belekezdeni. Puszi a csajoknak pacsi a srácoknak.

Nincs jelen

 

#140 2013-09-03 11:57

Aladár
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: SCD és Paleo

Szevasz koko23!

Én is hasonló cipõben járok mint te. Nem rég kezdtem el a paleot és csak pozitív tapasztalataim vannak. Elõször nehézkesnek tûnt a dolog, betartani mindent de aztán egy hét után belejöttem. Elég jó kajákat lehet csinálni paleo receptek szerint. Sütikrõl nem is beszélve.

Kérdez meg minél több embert, kérd ki orvosod tanácsát, olvas minél többet róla neten aztán dönts belátásod szerint szerintem. : ) Én is ezt tettem. Találkoztam olyan sebésszel és gasztrosal is aki váltig állította, hogy ez az egyetlen megoldás a betegségre és csak ez segít és az a lényeg, hogy tényleg segít, ellenben beszéltem olyan sebésszel és gasztrosal is aki minden erejével azon volt, hogy lebeszéljen a paleoról. Viszont számomra alátámasztott és logikus észérvet nem tudtak felhozni a negatívan szólok. Azzal jöttek, hogy "ne már úgy együnk mint az õsemberek, na. Mert náluk az átlag életkor 30 év, na. Nem? De."

Nem vitatkoztam egyikükkel sem errõl de ha kicsit is utána olvasol, akkor tudni fogod, hogy ezek az emberek nem a chron, rák, szívroham-ba haltak bele, hanem abba mondjuk, megette õket egy óriás õstigris. : D stb..stb.

Szóval van sok érv és ellen érv. De én olyan ellenérvet még nem hallottam, olvastam senkitõl ami megmagyarázná nekem miért is nem jó vagy kamu a paleolit táplálkozás. Annyit tudok, nekem bevált. És rajtam kívül már nagyon sok embernek.

Na sok sikert és kellemes keddi napot!

Aladár

Nincs jelen

 

#141 2013-09-03 12:15

Shark
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: SCD és Paleo

Szia mindenki
a paleo nem az õsemberek táplálkozása hanem a mai embernek lesz a megfelelõ étkezése, aki egészséges szeretne maradni ...
az egész megfigyelésen és tapasztalatokon alapul a mai természeti népek értekezései szokásait veszi alapul és hogy milyen ritka a mai napig a nálunk is nagy tömegben jelenlevõ civilizációs betegségeknek mondható betegségek ...a természeti népek jó egészségben vannak amikor eléri õket a modern ételek megjelennek a betegségek is ...a crohn is régi betegség Amerikában... itt nálunk csak azóta van amióta a multik kezdik ide hozni a szemét kajákat amit nem tudnak eladni más helyeken már ...
de ezeknek mind utána lehet nézni van sok könyv és könyvtárban is lehet kutakodni ...

Nincs jelen

 

#142 2013-09-03 12:18

Shark
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: SCD és Paleo

Ami nagyon fontos  : nagyon bevált nekem a paleo étkezés !
Nagyon szuper hatása van és nem hallok én sem rosszakat róla max azt hogy van akinél vannak elvonási tünetek a ízfokozók és a gyorsan felszívódó szénhidrátok hiánya miatt de ez is csak pár hét

Nincs jelen

 

#143 2013-09-03 16:11

martin1
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: SCD és Paleo

Sziasztok.Van itt köztetek szûkületes beteg /betegek ,ha igen milyen ételek fogyasztotok és kerültök?

Nincs jelen

 

#144 2013-09-03 22:14

koko23
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: SCD és Paleo

Szia Aladár köszi az információt szerintem én is el fogom kezdeni minél hamarabb. Szép napot.

Nincs jelen

 

#145 2013-09-05 13:08

Shark
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: SCD és Paleo

Sziasztok ezt találtam a faces oldalon

Csaba Tóth bejegyzést ír tPALEO - ahogy Te szereted
Sziasztok! Egy nagyon egyszerû dolgot szeretnék nektek elmondani: Ha egyáltalán nem esztek szénhidrátot, az sem okoz semmilyen bajt. Nem kell megenni a szénhidrátot, zsírból és fehérjébõl csinálunk magunknak. Minden betegség hatékonyabban és biztosabban gyógyul a paleo-ketogén étrenddel. Sõt az utóbbi idõszak nemzetközi kitekintésben is azt mutatja, hogy vissza kell térni a kõkori étrend eredeti 1975 ben megfogalmazott orvostudományi irányelveihez, ami evolúciós orvosi szempontból a ketózist fogadja el mint gyógyító hatást. Ez torzult a paleóval Cordainnál és ..... Szóval ne féljetek ezt elfogadni és kipróbálni. Íme minden paleo-ketogénes bibliája.
http://www.mitodascalorias.com/wp-conte … e_Diet.pdf

nagyon érdekes és tudják a megoldást csak nem üzlet elmondani a népnek ....

Szerkesztette: Shark (2013-09-17 15:52)

Nincs jelen

 

#146 2013-09-06 15:59

Shark
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Nincs jelen

 

#147 2013-09-17 15:29

Anita15
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: SCD és Paleo

SZIASZTOK,
NAGYON ÜL A FÓRUM, SEHOL SENKI...ÉN GYENGÉNEK BIZONYULTAM PALEO ÜGYBEN, MÁR EGY HETE VÉTKEZEM, DE MOST ÉRZEM, HOGY JOBB VOLT, AMIKOR CSINÁLTAM....ÚGYHOGY ÚJBÓL ERÕT KELL VENNEM MAGAMON.
És egy kényes kérdés, ami valójában nem is ide tartozik...mi lehet a végbéltáji diszkomfort, néha szúrkáló érzés oka. Nem látok semmit, nem piros, aranyér sem hiszem, de már két hete tart...nem fáj, nem viszket, csak olyan diszkomfort. Ugye a sipoly, tályog nem így kezdõdik... nyugtassatok meg.

Nincs jelen

 

#148 2013-09-17 15:50

Shark
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: SCD és Paleo

Anita15
a vétkezések után mindig megerõsíted magad abban hogy amit csináltál az jó volt és segít átlendíteni téged a nehéz pillanatokon
én nem szeretném bizonygatni megint hogy ez mennyire jó olvas utána és keresd más paleosok társaságát mind azt fogja mondani hogy szuper dolog és mennyire sokat változott az életük egy biztos vagy rendbe hozod magad vagy beteg maradsz ...nincsen sok alternatíva sajnos ,neked kell tenned azért hogy jobban legyél ...vannak paleo szemléletû orvosok velük is lehet beszélni de nem csodaszer hanem egy élet forma a paleo az hogy minden idegen anyagot kizársz az étkezésbõl nekem ez kicsit a dilim is lett hogy mindent nézegetek és ha valami új van csak keveset eszem és várom hogy milyen hatással van rám sajnos sok mindenben van adalék nagyon nehéz az elején kiszûrni hogy mi is a tökéletes de minden jó ami volt 50 éve is már tehát a igazi vidéki falusi kaják azok jók szoktak lenni ott nem ismerik az adalékokat és a szója készítményeket az ételekben ...sok sikert ,tünetmentes évet

Nincs jelen

 

#149 2013-10-17 11:31

nem robot
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: SCD és Paleo

SCD diéta a tudományos irodalomban, pozitív eredménnyel:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24048168

Nincs jelen

 

#150 2014-01-05 13:40

clió
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: SCD és Paleo

Sziasztok!

Nem tudtam írni, mert nagyon beteg lettem. Érdekes módon csak  a lábamat támadta meg a Crohn, erythema nódosum lett rajta, miközben tökéletes volt a vérképem, a lelkem is toppon. Ez a seb elfertõzõdött, aminek a vége mélyvénás trombózis lett. A lábamra kapott szteroid - mint egyetlen lehetséges gyógymód - az egekbe emelte a vércukromat: 20-23 MMol/l értékre. Erre insulinkezelést akartak adni, de én elutasítottam, sõt kórházba sem mentema mélyvénás trombózissal, hanem úgy döntöttem, magam fogom kezelni a bajokat, mégpedig paleo-bió táplálkozással. Én ebben nagyon hittem/hiszek, gondoltam, itt az alkalom, hogy magamon próbáljam ki a hatását.
Az orvosaimat az örületbe kergettem, nagyon ellenezték, azt mondták, az életemmel játszom. Én is tudtam ezt, de nem érdekelt, fontosabb volt számomra, hogy megbizonyosodjak, mennyire hatásos a paleo. Örömmel jelenthetem, a cukrom 7 és 8 között van, ha nagyon fegyelmezett vagyok, már 6,5 alatt is mértem éhomi értékeket. Étkezés után másfél órával 8 körül van, ami még egy kicsit magas, de végül is még csak négy és fél hónap telt el, a cukrom meg már 5 éve 8 felett volt....
A trombózis miatt fél-egy évig antikoanguláns kezelést javasoltak (vérhigítót kellett volna kapnom ) de ezt is elutasítottam, mert a mellékhatásai nagyon veszélyesek Crohn-betegnél.
A súlyomat még nem nyertem vissza (lefogytam 11 kilót, tudatosan, ebbõl már hármat visszaszedtem), de remélem, hamarosan újra 58 kg leszek.
Most csak ennyit, majd késõbb részletesen, dokumentumokkal alátámasztva leírom gyógyulásom történetét, de lehet, hogy nem itt (moderátorok nem fogják engedni), hanem blogot írok, csak elõbb meg kell tanulnom, hogyan is kell azt csinálni....

Üdv:
Clió

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB