Közlemény

Kedves Látogatók! Az IBD fórum 2018. június elejétől "csak olvasható" módban fut tovább.
Új regisztrációk és hozzászólások nem hozhatók létre. Megértéseteket köszönjük!

#101 2007-04-19 21:32

Anita
Tag

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Szia Bogyó!

A tünetmentesség azt jelenti, hogy semmi bajom nem volt, egyáltalán semmi.
Aztán mikor kicsit fellángolt, az hogyismondjam, én hurutnak, nyáknak hívom, szóval akkor az elég sok volt, néha véres is. Plusz ehhez mindig társult a jó kis puffadás! Ha ilyenkor nem vigyázok, hamar elkezd romlani a dolog. De akkor összeszedtem magam, no idegesség, elő a kúpokat, aztán szerencsére visszaállt!
Hogy meddig nevezhető a dolog tünetmentesnek, szerintem mindenki máshol húz határt. Én akkor vagyok elégedett, ha elmegyek wc-re, és nem jut eszembe a betegségem...
Meg aztán az is egyénfüggő, hogy ki mivel tudja helyrehozni magát. Bár a dokim napi használatra írta/írja fel nekem a kúpot (Xalazin) a gyógyszerek mellé, én ha jól érzem magam, próbálom csökkenteni az előírt adagokat, így van ez a kúppal is. Aztán rájöttem, ha kicsit kezdek vacakul lenni, pár napig kúpozok, és minden a régi!
Szóval kinek mi válik be.
Régen volt szó az idegeskedés és a bélbetegségek kapcsolatáról!
Én esküdni mernék rá, hogy ez is ronthat a dolgon, így ilyenkor a helyes gyógyszerszedés mellett mindig figyelek arra, hogy ne aggódjak, idegeskedjek semmin.
Persze nehéz, mikor az ember sz.rul van...

Vicaa!
Örülök, hogy jó kezekbe kerültök a babáddal együtt!
Remélem, az új dokik tudnak majd okosakat mondani, és nem lesz semmi gond a továbbiakban!

Üdv. Mindenkinek!
Anita

Nincs jelen

 

#102 2007-04-20 15:53

judo13
Tag

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

sziasztok!

nálam 3 hete lépett fel először erős hasmenés, véres, nyákos... aztán kiderült a kórházban töltött napok után, hogy colitisem van. mivel nagyon új még a dolog, nem tudom, merre induljak. nem tudom, miket egyek, igyak. kaptam egy lapot, de azon nincs túl sok minden.
végigolvastam a fórumot, de erről nem írtatok semmit.

a babaváróknak jó egészséget kívánok, mert nem lehet ilyen görcsök mellett könnyű pozitívan hozzá állni. nekem van egy 3 éves és egy 3 hónapos kislányom. nagyon nehéz volt nélkülük a kórházban...
az első kislányomat 15 hónapig szoptattam, most egyszerűen a medrol miatt nem merek. egyenlőre 24 mg a napi adagom.
kérlek titeket, ha tudtok arról valamit, hogy ez mennyire megy át az anyatejbe, írjátok meg. most, hogy kicsit jobban vagyok, 16-ra lecsökkentik, és akkor talán jövő héttől neki látnék... mert persze egyfolytában fejem, de persze apad...és szeretném őt is szoptatni, de nem minden áron.

köszi, mindenkinek szép napot:

judó

Nincs jelen

 

#103 2007-04-21 14:54

Bea
Tag

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Szia Judó!

Én a Kislányom szoptatását a Medrol miatt hagytam abba, nem mertem mellette szoptatni. De ő akkor már 14 hónapos volt és engem jobban megviselt az elválasztás, mint őt. Egyébként én minden ilyen esetben az orvosom véleményére hallgatok, megbízom benne. Azért a 3 hónapos Kislányodnak persze nagy szüksége van az anyatejre, szerintem mindenképpen konzultálj a gasztros és a szülész orvosoddal, esetlega gyermekorvossal is!

A diétás listát én az orvosomtól kaptam, azon rajta van, hogy mik a javasolt és az ellenjavalt élelmiszerek. Ha gondolod szívesen elküldöm e-mailben.

Szia: Bea

Nincs jelen

 

#104 2007-04-21 15:16

judo13
Tag

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

szia bea!

a kezelőorvosom szerint nyugodtan, a védőnő szerint már annyira ne, a gyerekorvos pedig "rám bízza... szóval nem kaptam abszolút nemet és igent sem. ezért vagyok bizonytalan.
én egy olyan típus vagyok, aki még fejfájásra sem vesz be semmit. ehhez képest most dögivel tömnöm kell magamba... és ezt adjam a gyerekemnek?
mindenképpen kerenem kell valami természetgyógyászt, hátha máshogy is meg lehet ezt a betegséget gyógyítani.
ha elküldöd nekem, azt megköszönöm :)
judo13@freemail.hu

akkor még gondolkodom, olvasgatok, aztán majd eldöntöm. csak addig a tejem (az a kevés, ami maradt) el ne menjen...

szép napot:
judó

Nincs jelen

 

#105 2007-04-26 19:24

Tilda
Tag

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Vicaa!
Vettem az adást... :) Csak megörültem, amikor megláttalak, mostanában nem nagyon jelentkeztél... babona?
Szóval hányadik hétben vagy? Hogy érzed mgad? Látszik már a hasad? :)
A crohn-od biztos vagyok benne, hogy hamarosan megnyugszik.... csak a szervezetednek is meg kell szoknia ezt a változást.. és alkalmazkodnia kell az újhoz..
T

Nincs jelen

 

#106 2007-04-27 08:17

Vicaa
Tag

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Vasárnap leszek 11 hetes, semmi émelygés, hányinger, a közérzetem nagyon jó.
Ma hoztam el az első véreredményemet, a fehérvérsejtszám és a süllyedés kicsit magas, ami sajna a crohntól van, a többi érték viszont tökéletes.
Pocim egy picike már van, de külsőre már meg sem ismernél, mert a Medroltól olyan kerek lett a fejem, meg híztam is egy kicsit.
Szerdán megyek a János kórházba Dr.Lintner Ferenc szülész-nőgyógyászhoz, a Dr.Kovács Ágota javasolta, hogy vele vegyem fel a kapcsolatot, mert ő már gondozott bélbeteg kismamákat. A háziorvos is javasolta, hogy egy spéci szakember végezze a terhesgondozásomat. Most nagyon várom a szerdát, hogy miket mond majd a doki.
A Dr.Kovács Ágota azt mondta, hogy zöldség-gyümölcs letiltva, hogy tehermentesedjenek a beleim, várhatóan így a görcseim is szűnni fognak, avitaminokat ásványi anyagokat pedig tápszerrel javasolta pótolni.
Eddig minden nap orvoshoz rohangáltam, meg a munkahelyemre is, így csak ritkán tudtam írni, de mindig nyomon követtem a fórum eseményeit. Mostantól viszont nem dolgozok, ezerrel vigyázok a bébire, így már több időm lesz írni is!!!! :)

Üdv Mindenkinek! Éva.

Nincs jelen

 

#107 2007-04-27 17:00

Tilda
Tag

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Nagyon örülök a híreknek!! Akkor majd levelezünk vagy chat-elünk.. Igaz én dolgozom ( most szerdáig nem ) de azért a munkahelyemen is tudok többször is gép elé ülni ..

Kiváncsi vagyok mi lesz a tapaszatlatod a János kórházból  :)
A beleidet szerintem is tehermentesíteni kell, bár azt gondolom pépesítve ehetsz néhány zöldséget, gyümölcsöt. ( nézd meg az SCD diétát, én azokat párolva szoktam enni és semmi gondom velük pedig szűkületen van ) Ha nem eszel semmi vitamint, akkor viszont pótolni kell !!!! Miattad és a baba miatt is! Kérdezd meg a dokit majd, hogy ehetsz-e "Elevit"-et a tápszeren kívül. ( biztosan )

pusz
T

Nincs jelen

 

#108 2007-05-08 18:33

andibab
Tag

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Sziasztok!

Egyelőre még új vagyok a témában - eddig csak az öcsémet érintette, ő 1 éve Crohn-os - de gyanakodnak nálam is valami hasonló dologra (nyákos, véres hasmenés+jobboldali hasi görcsök+1-2 kiló fogyás).
A probléma az, hogy a 6. hónapban vagyok, és ez az egész kb 7-8 hetes terhesen jelentkezett nálam. Ahová járok nőgyógyászhoz, ő nem foglalkozik vele, mert nincs semmi megállapítva - szerinte a vérzés akár egy mikrorepedésből is jöhet a terhességi székrekedés miatt - illetve már eljutottam proktológushoz, aki kizárta az aranyeret, de azt mondta, hogy a terhességem miatt nem vagyok kivizsgálható, mert veszélyeztetnék vele a babát (bár első megjelenésem alkalmával olyan sz*rul voltam, hogy megpendítették az abortuszt, hogy kivizsgálhassanak CT-vel - de aztán feladták ezt az "ötletet" mert nem voltam rá vevő). Szóval gyanú van, tünetek és vacak életminőség továbbra is fennáll, de se diagnózis, se semmi, csak egy biztató vállveregetés, hogy majd ha szültem, utána kivizsgálnak, csak mondjak le a szoptatásról ennek érdekében, ja és azért havonta fizessek már ki a kötelező kontrollon 12ezret, hiába csak pofavizit az egész... Sajnos a "nagylányom" most másfél éves, anno ő se szopizott, de egészen más okok miatt, és én nagyon nem akarom tápszerezni a kistesót.

Tényleg nem vizsgálható az állapot, vagy csak nem a megfelelő dokihoz mentem?

Tudnátok Budapesten olyan nőgyógyászt, illetve "bél-gyógyászt" ajánlani, akihez bizalommal elmehetnék?

Üdv mindenkinek: Andi

Nincs jelen

 

#109 2007-05-08 19:00

roor
Tag

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Halika!

Andibab:sajnos nekem nincs még babám,bár nagyon szeretnék.
Segíteni annyit tudok,hogy nemsokára megyek a dokimhoz és ha gondolod szívesen rákérdezek erre neked.Tudom ez nem sok,de nekünk minden apróság fontos lehet.:)
Tünetmentes és  szép terhességet!:)

Nincs jelen

 

#110 2007-05-08 20:07

Vicaa
Tag

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Szia Andibab!

Nézték már a vérképedet? Onnan is lehet bizonyos következtetéseket levonni a vérsüllyedés és a CRP értékekből.
Egyébként én a Dr.Kovács Ágotánál voltam Pesten a Péterffy Kórházban, szerintem ő igazán tapasztalt a szakmában és sok hasznos tanáccsal is ellátott, javaslom, hogy ilyen esetben őt próbáld felkeresni. Engem mikor megtudta, hogy bélbeteg vagyok és kismama soron kívül fogadott (Pedig nem is pesti vagyok).
Én ugyan már négy éve tudom, hogy crohn beteg vagyok, én most vagyok 12 és fél hetes.
Sajnos nálam az elejétől kezdve aktív a betegség és szterot szedek, de eddig szerencsére úgy néz ki, hogy minden rendben.

Egyébként a múlt héten voltam annál a nőgyógy dokinál aki már több bélbeteg kismamát is gondozott, elvállalta az én gondozásomat is.  A rutin vizsgálatokat itthon megcsináltatom sz eredményeket pedig viszem fel hozzá. A 12 hetes UH és a véreredményem bíztató volt, úgyhogy a doki megnyugtatott.

Csak az én lelkivilágom van eléggé felborulva, mert - bár a környezetem igyekszik diszkréten viselkedni - azért látom, hogy a Medrol miatt látható változásokon teljesen meg vannak döbbenve. Mintha lecserélték volna a fejemet (Ha a melltartómérethez viszonyítok, akkor legalább két számot nőtt).

A legjobban talán mégis a "ragyák", aknék zavarnak, amik elborítanak a mellkasomtól a fejem búbjáig. :(

De persze a legfontosabb, hogy a bébi rendben legyen, minden nap ezt tudatosítgatom magamban.

Nincs jelen

 

#111 2007-05-09 13:31

andibab
Tag

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Sziasztok!

Vica, még nem nézték ilyen szemmel a vérképemet, az igazság az, hogy nincs és eddig nem is volt vele semmi gond - bár pénteken megyek a legújabb laborvizsgálatra, terheléses cukor + egyebek, kíváncsi vagyok, hoz-e ki valamit a nagyrutin. Egyébként azért is kértem tőletek segítséget, mert ha egy orvos megtudta, hogy terhes vagyok (mondjuk az elején, amikor még nem látszott), és akármilyen problémám van, azonnal közölte, hogy menjek a nőgyógyászomhoz, de hát ő ugye nem belgyógyász-gasztroenterológus, hanem szülész! Kovács doktornőről már hallottam, anno én vettem meg a könyvét is az öcsémnek, amikor kiderítették végre, hogy crohn-os. Az a doki, akihez végülis a tesóm került, tök jófej, szuper doki, rengetgeg páciense van, csakhát nem a legolcsóbb helyen dolgozik, és most inkább a már meglévő és a születendő manómra kell a pénzt költenem... Így is lassan csődbe jut a család... Szerencsére a picurkámmal semmi gond nem volt eddig, rendesen fejlődik, szétrugdossa az oldalamat, :)) 2 hét múlva megyek dokihoz vele, utána meg babamozizni, csak az én lelkemnek nehéz már nagyon ez a bizonytalanság! A férjem tartja bennem a lelket, de neki se lehet könnyű egy "buggyantott" feleséghez hazajönni holtfáradtan, és csak azt szajkózni folyton, hogy nem lesz semmi baj. Őt is nagyon sajnálom...

Sziasztok: Andi

Nincs jelen

 

#112 2007-05-14 22:40

Bogyó
Tag

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Szia Andibab!

Engem a MÁV kórház gasztroenterológiai osztályán kezelnek Crohn betegséggel (nem szoktam fizetni, igaz, így nem is nagyon ugrál körbe az orvos), és egy éve, amikor diagnosztizálták a betegségemet, CT-t csak azért csináltak, mert a sima hasi ultrahangon nem látszott, hogy a vékonybelem fala meg lenne vastagodva - tehát elvileg hasi ultrahang vizsgálattal is kimutatható a betegség egyik legkarakteresebb tünete. Gondolom, ehhez kell egy olyan vizsgálóorvos, aki tudja, hogy mit keres az ultrahang képen.

Amúgy én is terhes vagyok + Crohn beteg, de szerencsére majdnem teljesen tünetmentes.

És amíg nincs diagnózis, addig is szedj probiotikumot és kerüld a belet terhelő nagyon rostos ételeket (müzli, bab, kukorica, kelkáposzta: nálam ezek azok az ételek, amiktől tartózkodnom kell). És aktív gyulladáskor a tejtermékeket is kerülni kell.

Bogyó

Nincs jelen

 

#113 2007-05-16 14:07

nika31
Tag

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni Tőletek. 8 éve van colitisem, (proctitis ulcerosa) és most 18 hetes terhes vagyok. Kb. 2 hete fájdogál a hasam, de csak a bal oldalon lent, a petefészkem és a combtő körül. Kb. azóta aktiválódott a colitisem is. Nem nagyon, kb. napi 1-2 széklet, kissé nyákos, véres. Voltam a nőgyógyásznál, ő azt mondta, hogy a babával minden rendben, szedjek Béres magnéziumot. A colitisre kezelő orvosom is azt mondta, hogy ez elég enyhe gyulladás, így ne szedjek gyógyszert, mert a terhesség alatt úgyis javulni szokott a colitis. A hasfájásra nem mondott senki semmit. Én elég nyugtalan vagyok, félek, nehogy baj legyen.
Nektek voltak ilyen hasfájós panaszaitok a terhesség alatt?Az a rossz, hogy nem tudom, hogy most nőgyógyászati eredetű vagy a vastagbélgyull. miatt vannak a fájások. Elég kellemetlenek.Ha fekszem sem jobb.
Várom válaszotokat.
Köszi

Nincs jelen

 

#114 2007-05-21 13:05

roor
Tag

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Halika!

Andibab:megjártam a dokibácsit és rákérdeztem.
Az ő álláspontja szerint a baba fontosabb és ha nincs életveszély akkor nem vizsgálnak,pláne nem tükröznek meg hasonlók.Nem sok,de legalább ez is egy álláspont.
Vicaa drága:azt hogy medrolt szedj terhesség alatt,az én dokim határozottan nem engedné.
Csak és kizárólag nagyonnagygyonnagyon indokolt esetben,de a tied szerintem nem indokolja.Javasolta hogy a kezelőorvosoddal beszélj erről feltétlen!
Sajna csak ennyire futotta a segítség.:D

Nincs jelen

 

#115 2007-05-21 21:45

Lidi
Tag

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

szia Nika31! Szintén proctitis ulcerosában szenvedek, mindkét gyermekemet így hordtam ki. Az első terhességem alatt salazopyrin kúpot használtam napi 2x1, a terhesség második felére meggyógyultam, de a kezelő orvosom fenntartó adagnak javasolta továbbra is a kúpot. A 2. terhességem alatt semmit nem szedtem, gyógyult voltam (2év van a fiam és a lányom között).
Egészségesen, normál súllyal, testhosszal születtek, ma is értelmesek, szépek, minden extra amit elmondhat egy anya a gyerekeiről. tehát a fejlődésüket sem vetette vissza az én betegségem, kúp használatom. Félelem, aggodalom nélküli várandósságot, egészséges babát. " Ne félj, higyj!" Lidi

Nincs jelen

 

#116 2007-05-21 21:54

Lidi
Tag

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Nika, igen szokott fájdogált ott a bal oldalon lent, már egy enyhe huruttól is.
általában igaz, hogy a colitiszesek állapota javul a várandósság alatt, üdv: Lidi

Nincs jelen

 

#117 2007-05-22 13:15

andibab
Tag

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Sziasztok!

Roor, köszi, így még egy doki álláspontja is ugyanaz legalább. Bár már nagyon elegem van a vérzésből, meg az előforduló hasmenésekből, meg hogy nem lehet tudni, honnan jön a vér. Hátravan még 94 napom a szülésig, nehéz lesz kivárni, plusz azért utána sem szeretnék rögtön befeküdni kivizsgálásra... Most is inkább lemondtam a dokinál az e heti kontrollt, minek fizessek 12ezret azért, hogy rámmosolyog és azt mondja, hogy "biztos nem lesz semmi gond!"... Azt mondjuk megígértem neki, hogy a szülésig legalább egyszer elmegyek még, de most őszintén csajok: kinek van kedve proktológushoz mászkálni???

Képzeljétek, egy ismerősöm rábeszélésére elmentem egy természetgyógyászhoz "kivizsgálásra" és állapotfelmérésre. Annyira bánom, hogy hagytam magam rábeszélni!!!! Várnom kellett majd' 3 órát a pasira, legomboltak rólam 20ezret, és 15 perc alatt "kiderítette" hogy szinte minden belső szervem beteg... (kivéve a veséimet és a hólyagomat, azokkal minden a legnagyobb rendben szerinte - érdekes módon 13 éves korom óta évi 2-3 alkalommal rendszeresen vannak vesemedence gyulladásaim és hólyaghurutjaim...)
Meg azt is mondta, hogy a baba is veszélyben van, ha nem kezdem el nála sürgősen a kezeléseket, heti 3-szor, dupla kezelést (ez hetente 21ezer Ft lenne), legalább másfél hónapig, aztán majd meglátjuk mit kell módosítani a kezeléseken.
Amikor rákezdte, hogy mennyire beteg is vagyok, csak a jólneveltségemen múlott, hogy nem vágtam képen, és rohantam el. A legszebb az egészben mégis az volt, hogy állítólag a pajzsmirigyem is beteg lesz néhány év múlva(!!!) és arra nagyon oda kell figyelnem már most...
Meg azt is elmesélte, mennyire nem jók a laborvizsgálatok, mert nem derítenek ki semmit a betegségekről. Ugyanis nálam (szerinte!) a vegatatív idegrendszer betegsége miatt vannak problémák...
Húha, az ismerősöm se fogja kirakni a vitrinbe amit kap tőlem a kuruzslója miatt ha találkozom vele, mert ezt csak személyesen lehet igazán a képébe vágnom, telefonon nem jó szerintem. Őrület, hogy mik vannak!!! De csak magamra vethetek, minek mentem el... Utólag könnyű okoskodni...

Üdv mindenkinek, szép napot!

Nincs jelen

 

#118 2007-05-22 13:20

andibab
Tag

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Ja, elfelejtettem:

Vica, Kovács doktornőhöz hogyan lehet bejelentkezni?

Nincs jelen

 

#119 2007-05-22 15:21

Pilli
Tag

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

andibab: a kuruzslókkal én is megjártam már. igaz hogy én egy magán praxisba mentem el egy neurológushoz Pesten a kéz zsibbadásommal, de amit tőle kaptam, azt még most is emlegetem. szeritne vannak az életképtelenek és az életrevalóak és én a chron miatt már amúgyis az életképtelenek közé tartozom. Azt mondta, hogy egy zuhanó repülőgép vagyok, amit már nem lehet megállítani 23 évesen, csak lassítani és hogy iszonyat a testalkatom. Az első sokk után visszamentem, kértem a panaszkönyvet és elküldtem a jó büdös francba úgy, hogy még a szája is tátva maradt. Ne foglalkozz ezekkel, valamiből meg kell élni, inkább foglalkozz a kisbabáddal, neki most rád van szüksége. Kitartást

Nincs jelen

 

#120 2007-05-22 17:32

roor
Tag

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Halika!

Andibab:a dokibácsiról lerítt hogy a babának szurkol!!!:D:D:D
Magyarul:a baba a fontosabb és ha sikerülne kicsit megnyugodnod,akkor talán a lángolás is alábbmarad.Sajnos a mi helyzetünkben a lelki nyugalom a legeslegjobb gyogyi!:P
Nem lesz semmi baj,egészséges porontyod lesz!:P És ha belekostol ebbe a világba remélem mi is megkuksizhatjuk!:)
Sok egészséget és örömet hozzá!

Más.Természetgyógyász.Eddig nem voltam ilyennél,drága nagyikám hitt bennük.
Megvallom igaza volt az egyiknek,aki évekkel ezelőtt azt mondta nekem,hogy hastájékon lesznek nagy gondjaim.Bejött.
Bizonyára vannak akik valóban "látnak",de ezt egyszerű emberke honnan tudná?
Hát én már csak ilyen kétkedő vagyok.:P

Nincs jelen

 

#121 2007-06-07 20:12

roor
Tag

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Halika!

Babás mamák!Hahó!Itt a Föld nevű golyóbis!El tetszettek tűnni!:)
No ha valakit érdekel,ma voltam nődokinál és tettem fel pár kérdést!
Nos megnyugtatott,semmi akadálya babavállalásnak,és még abbéli aggodalmamban is megnyugtatott,hogy félek a természetes szüléstől.Nos a crohnosoknak általában ajánlják(legalábbis papíron) a császárt,bár hozzátette,ha megy "rendesen",ő úgy jobbnak tartja.:)
A gyogyikkal kapcsolatban annyit mondott,hogy ha a betegség lángol,akkor szedni kell és nem ártunk vele a babának.
Húúú most ennyi van az eszemben,ha lesz még írok és remélem segítettem valamennyit.:D

Nincs jelen

 

#122 2007-06-14 10:37

Vicaa
Tag

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Sziasztok!

Megvolt a 12 hetes és 16 hetes vizsgálat, nagyon-nagyon örülök annak, hogy a baba egészségnek örvend és az eredményeim több, mint jók.
Ennek ellenére a crohnom nem csendesedik, sajnos a "mama" véreredménye már közel sem kecsegtető. De engem akkor is az biztat, hogy úgy tűnik a bébivel minden rendben. Most csak ez az egy foglalkoztat.
Sajna keveset tudok az oldalon lenni, mert nincs net hozzáférésem, de a párom munkahelyén néha azért elolvasgatom, amiket írtok.
Még én nem tudom, hogy hogyan szülhetek, nekem ugyanis neurológusi szakvéleményre van szükségem ehhez, mivel komoly gerinc problémáim is vannak. Jövő héten lesz a 18 hetes ultrahangom, akkor talán már azt is megtudjuk, hogy ki9sfiú lesz a "manókánk", vagy kislány.

Üdv mindenkinek!!!!

Nincs jelen

 

#123 2007-06-20 13:35

Vicus
Tag

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Sziasztok!
Gondoltam megosztom veletek tapasztalataimat. Én 6 éve vagyok Crohn beteg, tavaly nyárig teljesen tünetmentes voltam, csak a Pentasat szedtem. Férjemmel nagyon vágytunk egy kisbabára, ezért bele is vágtunk. Miután kiderült, hogy terhes vagyok, az orvosom javaslatára abbahagytam a gyógyszert, egy darabig semmi bajom nem volt, olyanokat is ettem, amit azelőtt nem (akkor volt eperszezon). A 4. hónap elejétől azonban fokozatosan megjelentek és rosszabbodtak a tüneteim. Véres hasmenés egyre gyakrabban és ami a legrosszabb volt, hogy iszonyúan görcsölt a hasam és még a végbelem is berepedt a sok vécézéstől, amit lézerrel helyrehoztak. Az utolsó hónapokban már nagyon szenvedtem, csak arra gondoltam, hogy a 38. hétig kihúzzam valahogy. Persze újra kaptam Pentasát és lökésterápiában Medrolt. Féltem is, hogy nem lesz-e tőle baja a kisbabámnak. Kisbabám meghallgatott, ugyanis éppenhogy betöltöttem a 38. hetet és nov. 25-én hüvelyi úton megszületett a kisfiúnk teljesen egészségesen, 54 cm és 2930 kg-mal! Én összesen 4 kg-ot híztam a terhességem alatt és 2 héttel a szülés után már bent feküdtem a kórházban, ahol 1 hét alatt antibiotikumokkal és Medrollal helyrehoztak. Most már kijelenthetem, hogy újra tünetmentes vagyok! Csak Pentasat szedek megint. Kérdéses volt, hogy szülhetek-e hüvelyi úton és hogy szoptathatok-e. A szülés simán ment, a hasi görcseimhez képest gyerekjáték volt a vajúdás. Sajnos a gyógyszereim miatt nem szoptathattam, még mielőtt megindult volna a tejem, el is apasztották. Kisfiam mosolya mindenért kárpótolt, hiszem, hogy az ő lénye és őszinte szeretete segített is a gyors gyógyulásomban, de újra nem vágnék bele, nem kockáztatok. Minden beteg kismamának sok erőt és könnyű szülést kívánok!

Nincs jelen

 

#124 2007-07-02 11:15

Vicaa
Tag

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Köszi Vicus, hogy leírtad a tapasztalataidat!
Sok kihagyás után én is leírom jelenlegi helyzetemet /helyzetünket/.

Most 20 hetesek vagyunk, és végre másfél hete szűnt a crohn aktivitása és sikerült a felére csökkenteni a Medrolt. Így most 8mg-ot szedek és 3x2 Salofalkot.
A bébi eredményei az orvos szerint több, mint jók, nagyon biztat, sőt azt is mondta, hogy az én véreredményem is sokat javult.

Most már kezdek újra energikusabb lenni, és ezt csak növelte, hogy a múlt hét kedden megmozdult a kis "manókánk". Az ultrahangon már azt is mondták, hogy valószínűleg kislányunk lesz.

Az egyetlen ami továbbra is fennáll, hogy az arcom a medroltól már olyan kerek, inkább már-már torz, hogy sokan meg sem ismernek, vagy esetleg a saját testvéremnek hisznek. Ja, meg lassan már valódi "mediterrán" típusú nő lesz belőlem, mert még a hátamon is szőr növekedik.

További minden jót kívánok minden kismamának!!!

Nincs jelen

 

#125 2007-07-05 21:41

lány23
Tag

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Sziasztok!!

Van köztetek olyan akinek a terhessége elején volt röntgen felvétele? hasi
Ha pár hetes terhesen csinálnak ilyet az vajon mennyiben befolyásolja a baba állapotát?

Nincs jelen

 

#126 2007-07-06 22:38

Bogyó
Tag

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Szia Lány23!

A www.babazo.hu-n a szakértők között van egy Dr. Csákány M. György nevű nőgyógyász, szerintem neki tedd fel e-mailben a kérdést. Gyorsan szokott válaszolni, és szerintem elég jó válaszokat ír.

Bogyó

Nincs jelen

 

#127 2007-07-19 14:21

Agica01
Tag

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Szia lány23!

Kicsit későn reagálok, igaz (eddig valahogy ezt a topicot nem olvastam), de azért talán érdekel.

Terhességem elején hasi röntgent csináltak, nem tudtam, hogy terhes vagyok. kb. 6-7 hetes lehettem. Röntgen (colonographia - 6-7 felvételt csináltak) után 1 héttel derült ki, hogy babát várok. A nőgyógyász már oda sem adta az uh-s felvételt a babáról, azt mondták, semmiképp nem tarthatom meg, mert ebben a stádiumban nagyon nagy mértékben károsodhatott a  magzat, nem sok esélye van, hogy élve születne, nem engedték megtartani. Egy héten belül kórház, és terhességmegszakítás...  nem elkeserítésképp írtam, én sajnos így jártam.

Gondolom, mostanra már megkérdezted szakember véleményét. Mi a helyzet most veled? Remélem csupa jó hírek!

Üdv. Ági

Nincs jelen

 

#128 2007-07-19 17:16

lány23
Tag

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Szia Ágica

Azóta természetesen már vtam nőgyógyásznál és genetikai tanácsadáson is.
Én vékonybél tágításon vtam és az miatt készült 2 nativ hasi röntgen felvétel. Akkor valószínűleg még csak pár napja fogant meg a "baba"! Ugyanis úgy gondoljuk hétvégén történt a dolog,a beavatkozás pedig csütörtökön. Ezért a genetikusuk azt mondták h nagyon picike kis sejt volt, amit ha nagy sugárzást ért  is a rtg felvétel után 3 héten belül elhal, ha nem akkor a sejt, ha sérült is, saját magát regenerálja, de elvileg csak nagyon pici sugárzást kaptam, ha érte ott egyátalán!
Aki mütütt orvos, a saját beldokim és még a nődokim is ezt mondta!
A 3 hét már letelt! Most 7 hetes vok és eddig szépen fejlődik a kis embrió! Remélem ez így folytatódik tovább!

Sajnálom, h ez történt Veled!

Nincs jelen

 

#129 2007-07-19 17:26

Agica01
Tag

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Örülök, hogy minden rendben van és nincs semmi gond! :) A továbbiakra is minden jót kívánok, és őszintén remélem, problémamentes lesz a terhességed!

(Velem ez kb. 4 éve történt, azóta van egy egészséges, 2,5 éves kisfiam! Bár a terhességem alatt sok probléma volt, de a végeredmény a lényeg: azóta mindketten jól vagyunk!)

Nincs jelen

 

#130 2007-08-11 14:35

vikimami
Tag

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Sziasztok! Remélem használja ezt az oldalt még valaki, mert nagyon számítok egy kis tanácsra!
29.hetes terhes vagyok, a 16.hét óta van véres-nyákos székletem, amire - találgatások alapján - Salofalk kúpot kaptam, ami használt is egy darabig, de pár hete megint tüneteim vannak (ja, és diétáztatnak is). Ezzel elmentem egy másik gasztroshoz, mert az előző nem volt hajlandó kontrollidőpontot adni! Ő most tükrözni szeretne, beöntéssel . Volt valakinek terhesség alatt tükrözése???? Vannak tapasztalatok??? Segítsetek, hétfőig el kell döntenem. Előre is köszi

Nincs jelen

 

#131 2007-08-11 14:50

roor
Tag

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Halika!

Vikimami:nekem tapasztalatom nincs,de nemrég egy másik crohnos kismama miatt feltettem ezt a tükrözéses kérdést a gasztrós dokimnak és a nőgyogyomnak is.
Mindketten határozottan elutasították a tükrözést a terhesség alatt!!!!
A döntés a tiéd,csak annyit tennék hozzá,hogy megbízom mindkét dokimban,nagyon értenek hozzá,én adok a szavukra.Szeretnék én is babát,engem is érdekelt ez a kérdés,én tutira nem engedem majd a tükrözést.Jó tanácsként:lehet másik doki kell megint.:)
Ja és ne tessék parázni,az árt a pöttömnek a pocidban!:D

Nincs jelen

 

#132 2007-08-11 17:30

Agica01
Tag

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Szia Vikimami!
Én voltam hasonló helyzetben, kb. 5. hónap körül elkezdtem görcsölni, rosszul lenni. De a tükrözést nem ajánlotta egyik dokim sem, és nem is engedtem volna! Ultrahangot csináltak, ha komoly a baj, az is kimutatja általában, és abban egyeztek meg a gasztrós és a nődokim, hogy kis mennyiségű medrolt szedhetek (4mg), mert az jót tesz nekem, és ez még a babának sem árt. (Dokim mondta: koraszülöttek szoktak kapni szteroidot ha gyenge a tüdejük) Az én véleményem is az, hogy ne engedd!
Kitartás, nyugalom, és minden rendben lesz!
Agi

Nincs jelen

 

#133 2007-08-11 18:55

vikimami
Tag

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Ágica,Roor!
Köszönöm a gyors hozzászólást. Nem tudom, nem tudom, nem tudom.... Félek, ha nem engedem szülés után már túl késő lesz....
Ágica! Milyen uh-t csináltak? Ilyenkor a bébi eltakaraja a beleket, nem?
Mert közben már 3 hónapja vérzek, vérszegény is lettem de a vastablettákat nem tűri a szervezetem. A nőgyogyimat csak hétfőn tudom megkérdezni, mi a véleménye, de azt sejtem, hogy nem fog vitatkozni a  gasztros főorvossal..... A tükrözést azért akarja ez a doki, mert az alapján akar gyógyszert adni - hiszen csak rábökték a véres székletre hogy biztos colitiszes lettem,vizsgálatot nem végeztek-.
De nem tudom elképzelni, hogy itt elől rugdos a kis pocaklakóm, közben én meg üvöltök a fájdalomtól.... És mintát is akar venni. Az első gasztros doktornál abban egyeztünk meg, hogy szülés után 2-3 hónappal, altatásban néznek meg, de mi lesz, ha rosszabodik az állapotom, ha baja lesz a bébinek, ha nem húzom ki addig???
Most mondjam le hétfőn, az nem nagyon ciki????

Nincs jelen

 

#134 2007-08-11 19:12

Marthuska
Tag

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Szia Vikimami!
Itt nehéz okosnak lenni, mert nemcsak a babáról van szó, hanem rólad is! El tudom képzelni milyen kétségek között őrlődsz! Tapasztalt orvos kell, aki mérlegeli, mi a jobb megoldás.
Kívánom, hogy mielőbb jobban légy, és minden szerencsésen alakuljon!

Nincs jelen

 

#135 2007-08-11 20:06

roor
Tag

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Halika!

Vikimami!Nehogy engedd a tükrözést!Azzal valószínűleg többet ártasz a pöttömnek,mint azzal ha egy kicsit vársz vele!A nőgyogyimnak van crohnos kismamája,nem beszélt a levegőbe,de mint írtam a gasztrodokim sem csinálná!
Ha nagyon nagy a baj,akkor az életeteket mentik,de ha a pocaklakóval minden rendben ne kockázztass!
A nődokid ha azt mondja a bébivel minden oké akkor a colitissel átmenetileg ne foglalkozz.
És nem,egyáltalán nem ciki lemondani,nem arról döntesz hogy vegyél-e egy új cipőt vagy sem,tehát ha neked idő és több infó kell akkor kutya kötelességük ezt biztosítani számodra!
Nem te vagy az orvosért hanem ő érted,és ha nem így gondolja akkor állj tovább.
Most a baba az első,csak vele foglalkozz.
Nem hozol rossz döntést,csak gondold végig alaposan.:)

Nincs jelen

 

#136 2007-08-11 21:28

Rigor
Tag

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Ilyen esetekben sem képesek előkeríteni egy rohadt kapszulakamerát? Azért legaláb úgy kéne hogy a várandós nőknek jusson, ha már másnak nem.

Szerkesztette: Rigor (2007-08-11 21:28)

Nincs jelen

 

#137 2007-08-11 22:12

vikimami
Tag

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Szép estét!
Ne haragudjatok, hogy igy rátok zúditom az egész problémát,de tényleg nem tudom mit csináljak!
Arra én is gondoltam, hogy ez a gasztros doki óriási önbizalommal rendelkezhet, ha bevállalja, hogy terhesen tükröz és mintát vesz... Az, hogy van-e tapasztalata nem tudom - ő biztos azt mondaná ahogy elnéztem, hogy "hát persze"! Csakhogy ez csak az én felelősségem! Nekik csak egy statisztika leszek.... Azt igérte nem fáj, de nem hiszem, mert a kúp felhelyezése is fáj......
Nehezen jött össze ez a bébi, és akkor még fogalmam sem volt, hogy ilyen problémás lesz a terhességem. Nem akarom elveszíteni, azt nem élném túl! De az is iszonyú, hogy rémálmaim vannak (elvérzek stb.), és én szeretném felnevelni a drágámat.
A doki azt mondta péneken, hogy ha én nem vagyok jól akkor a baba sem. Jól beijesztett, mert két napja voltam UH-n és akkor azt mondták minden jó, minden szép a bébivel.
Roor: szeretnék én nem foglalkozni vele, de 3 hónapja vérzek :(. Azt is látom lelki szemeim előtt, hogy mire oda kerülök, hogy megvizsgáljanak már elrákosodik mindenem -bocs ha nagyon para vagyok, de a folyamatos szorongás már ezt hozza ki belőlem.  Nőgyogyi annyit mondott, hogy nem szívesen megy igy neki a szülésnek (ezt nem értem: akkor benntartjuk a gyereket majd :) )

Nálam május közepén kezdődtek a dolgok, és a folyamat a köv. volt: László Kórház = rám sem néztek,arra hivatkozva, hogy terhes vagyok, egy infúzióval hazaküldtek 3 nap után, hogy majd meggyógyulok. Erősődő vérzés miatt elmentem egy igen neves prof. asszonyhoz = röviden és ambulánsan betekintett a végembe és azt mondta fekélyes vagyok. Kaptam salofalk kúpot. Mikor június közepén még mindig erős vérzésem volt felhívtam, hogy kérek időpontot kontrollra. NEM KAPTAM, mert nagyon elfoglalt a drnő! Ekkor elmentem egy 3.dokihoz: azt mondta szülés után 2-3 hónappal ALTATÁSBAN megnéz, addig kúp, ha rosszabb a helyzet tabletta. Két hete megint vérezgetek, ezért a nőgyogyim kórházában fordultam ehhez a legutolsó dokihoz aki már most tükrözne -gondolva azt, hátha megbeszéli a nőgyogyi és a gasztros, hogy mi legyen velünk.
Tehát 4 orvos, 4 féle tanács! Kisérleteznek és én itt állok középen kisifiammal, vérzek, diétázok, félek..
A nőgyogyim ez idő alatt csak széttárta a kezét: 30 év alatt nem volt colitiszes kismamája...

Szia Rigor! A kapszulás dolgot én ma olvastam a neten, eddig fel sem merült, de azt sem tudom,hogy azt pld.lehetne ha lenne. (szépen megfogalmaztam, bocs). Tudsz olyan helyet, ahol rá lehet erre nézni, kérdezni????

A bal oldalam mostmár szinte állandóan fáj. Szerintetek ez a colitis miatt van?

Nincs jelen

 

#138 2007-08-12 08:33

Apacsanya
Tag

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Vikimamai!- Tudom, hogy rossz és fáj, de próbálj megnyugodni.Latzíts, gondolj szép dogokra. Higgy és bízz benne, hogy minden rendbejön. A kapszulás dolognak megpróbálok utána nézni.

Nincs jelen

 

#139 2007-08-12 08:47

Apacsanya
Tag

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Vikimami: Győrben és Esztergomban vizsgáltak kapszulával. Ezt azonban terhesség esetén sem javasolják az elakadás miatt. Ilyen esetben csak műtéti úton távolítható el a kapszula.
Figyuszka- fel a fejjel!

Szerkesztette: Apacsanya (2007-08-12 08:52)

Nincs jelen

 

#140 2007-08-12 09:11

vikimami
Tag

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Apacsanya: Köszi az utánanézést ! Igyekszem pozitív lenni..... Csak a mai éjszakám is görcsökkel telt már gondolkoztam hogy mentőt hívok :-((, közben meg a pocilakóm rugdos bent aktívan
:-).

Ne haragudjatok ha önző vagyok, de továbbra is várom a biztatásotokat ! Köszi

Két dokiról kérnék véleményt ha tudtok valamit: Dr Czeglédi Zsófia (szabolcs u.) és Dr. Demeter főo.úr (margit kh). Az első szülés után csinálná a tükit altatásban, a második akarj a most.Írtam már a másik topic-ra is véleménykérésre...

Nincs jelen

 

#141 2007-08-12 09:16

Agica01
Tag

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

szia Vikimami!
Nekem látszottak a beleim, lehet, csak szerencsém volt? Mindenesetre látni lehetett, hogy szűkület, ill. gyulladás van. A terhességem így sem volt problémamentes, fiam végül is koraszülött lett, hát még ha engedem, hogy csináljanak valamit!! szóval továbbra is azt mondom: ne engedd! Hamarosan megszülsz, és utána helyrehoznak, elvérezni meg biztosan nem fogsz! Fel a fejjel, ne legyenek rémképeid!
Kitartás! Ági

Nincs jelen

 

#142 2007-08-12 11:22

roor
Tag

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Halika!

Vikimami!Dehogy rákosodsz vagy vérzel el!:)
Azt mondod a pindur aktív,márpedig ha baj lenne,hidd el nem ficeregne!:D
Szarul jött ez most neked ki,de ne keseredj el,tudom hogy nehéz.
A nőgyogyidnak meg ha nem volt ilyen betege,akkor szerintem kéne keresned egy olyat aki azért mostanság is látott hasonló beteget!
Vérképből sokminden kiderül,nekem a dokim ez alapján valamint a pocim nyomkodásával már tudja mi a gond és úgy ír gyogyit.
Ráadásul a nődoki se néz rám bután hogy mi is a bajom.
Mikor rákérdeztem hogy vállalna-e engem szülésre,azt mondta semmi akadálya,ha ott tarunk felveszi a kapcsolatot a gasztrodokimmal és együtt döntenek mindenben,de a végszót én mndom ki.
Azt hiszem ez az amit törődésnek neveznek.
Tehát még mindig amelett vagyok,hogy felejtsd el a tükrözést amíg a pocaklakó meg nem érkezik,és keress olyan orvost aki nem egyből beléd akar mászni!
Az többet ártana a babának,az fix,gondold csak végig,szegénykém ott elvan békésen,fejlődik növekszik,éli életét,aztán egyszer csak a mami üvölt,és fájdalmai vannak(nagyobbak mint most) és esetleg elbaltáznak valamit,lehet kikivánkozik onnét.:)
És ez biztos nem jobb,mintha odafigyelő dokit szerzel be magadnak.:)
Ha baj van akkor úgysem tudod elkerülni,de akkor már nem a fájdalom lesz a tét.
Oké tudom most pityeregsz,mert jól megnyugtattalak.:)
De nem kell!Igenis tessék beveni a "leszarom" bogyót,megnyugodni és a pocaklakóra figyelni!
Csak rá!A többivel majd foglalkoznak szülés után,de lehet addigra már ezzel nem is lesz gondod,mert a kis pindurka helyrekapja azt is!:D
Tessék ilyen szép dolgokra gondolni,rémálmok helyett meg olyanokon álmodozni,hogy milyen lesz az első kiscipője,mikor esik orra előszőr,mikor tépkedi a lányok haját!:D:D:D
Fel a fejjel,nem elkenődni!:D:D

Nincs jelen

 

#143 2007-08-12 18:27

Tilda
Tag

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Vikimami!

Szerintem mindenképpen keress egy olyan orvost, aki már több kismamával foglalkozott... Semmiképpen se hallgass olyanra, akinek még nem volt a praxisában kismama... fogalma sincs a dolgokról valszínűleg... ( elnézést azoktól az orvosoktól akik olvassák a fórumot.. )
Molnár Tamás ( MoTom ) tól kértél már tanácsot ill nevet, tel számot az orovos válaszol rovatban?

Mindkettőtök helyzete fontos a másik szempontjából... egymásra vagytok utalva... biztos vagyok benne, hogy egyrészt, ha a baba aktív akkor baj nem lehet vele, gondolom rendszeresen jársz laborra, UH-ra... a te egészséged viszont az ilyen helyzetekben elsőbbséget élvez...  :(    ezt biztosan tudod, hogy krízishelyztekben a mamát mentik mindig... ) hiszen neked kell kihordanod és megszülnöd... és felnevelned.... nélküled nem megy...  :)
Mindenesetre én józan paraszti ésszel az orvosok helyében biztosan megpróbálnék egy stero lökést, attól nem lesz a babának baja.. és minden más vizsgálatot megpróbálnék,,pl ha lenne egy jó UH-uk, akkor mindjárt könnyebb lenne a dolog... csak igazán profiból állítólag kevés van...

Próbálok én keresni neked valakit, hol is kellene?

puszi
Téda

Nincs jelen

 

#144 2007-08-12 19:23

vikimami
Tag

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Sziasztok Lányok!
Nagyon köszi a hozzászólásokat, bíztatásokat!
Holnap felhívok két orvost: a nőgyogyimat és azt a gasztros dokinőt, aki majd csak a szülés után, altatásban akar tükrözni - hogy mit szólnak a fejleményekhez. De azt hiszem nem fogom engedni.
Szteroidot nem szeretnék!
A "tükrözős"doki azt mondta, hogyha én nem vagyok jól, akkor a baba sem....... (vagy ezt már írtam, bocsi) Marha jól megnyugtatott!!!
Nektek is a bal oldalatok fájt amikor aktív a betegség, vagy ez a terhességem miatt van? Az a bajom, hogy mostmár baloldalt, de egészen fennt, a bordámnál fáj: lehet, hogy feljebb kúszott a gyula, tovább terjed???

Ha tudtok olyan nőgyogyit akinek volt colitiszese, vagy fordítva is igaz: ha tudtok olyan gasztrost akinek volt terhes betege kérlek, küldjétek el a címét,telefonszámát! (Budapest, és Dunakeszi jöhet szóba).
Ágica! Melyik intézményben csinálták neked az ultrahangot? Meg tudod adni az elrhetőségét, megpróbálkoznék vele! Köszi

Viszont vashiányos-vérszegény lettem. Valamit kellene szednem rá, de amit a múltkor felírt a nőgyogyi, attól nagyon beindult a vérzés :-( Tudtok valami klassz készítményt? (röhej, hogy nekem kell ezt is kinyomozni...)

Remélem ma éjjel nem görcsölök annyit és tudok aludni :-) Remélem hamarosan be tudom venni a lesz..om-tablettát :-)

Nincs jelen

 

#145 2007-08-12 19:32

Tilda
Tag

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Szia Vikimama!

Na ez így már sokkal jobban hangzik! :)
Én szültem ugyan de még nem voltam akkor Crohn-os..., kár, hogy Vicaa most nincs fent, ő biztosan tudna ötletet adni Neked, kb ugyanott jár most időben és idáig végig aktív volt a Crohn-ja.
Gyűjts össze minnél több infot!
Holnap megpróbálom a dokimat elérni.. Budapest, SOTE I.

puszi
Téda

Nincs jelen

 

#146 2007-08-12 19:45

vikimami
Tag

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Köszi Téda, akkor várom az infót a dokiról....
Remélem, hogy Vicaa is felbukkan. ("Beszéltem" a fórumon két taggal, akik szintén colitiszesek vagy crohnosok voltak terhesség alatt, de nekik már a terhesség előtt kiderült, így nem volt szükség terhesség alatt csövezésre...)
Pusszantás

Nincs jelen

 

#147 2007-08-12 21:35

Agica01
Tag

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

szia vikimami!
Nekem Pécsett, a Megyei Kórházban csinálták. Sima belgyógyász uh volt, csak mivel nagyon be voltam gyulladva, mármint a beleim, simán kimutatta! Nem tudom, enyhébb gyulladásnál mit mutat az uh, nálam bevált. Telefont sajnos nem tudok adni, gondolom a neten biztos fenn van valahol.

Nincs jelen

 

#148 2007-08-12 21:41

vikimami
Tag

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Szia Ágica!
Hú, köszi, de Pécs nekem túl messze van..... Megpróbálom kijárni itt Pesten az ultrahangot, hátha...
Pusz

Nincs jelen

 

#149 2007-08-12 21:44

Agica01
Tag

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Vikimami,
igazán nincs mit, remélem sikerrel jársz! Kitartás, nem lesz semmi gond, várjuk a híreket holnap, hogy mire jutottál! Ági

Nincs jelen

 

#150 2007-08-12 21:48

roor
Tag

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Halika!

Vikimami,Erika44 ment mail!:D

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB