#101 2015-05-25 11:55

nissanka
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Proctitis Ulcerosa

Rencsike,aprilisban kezdodott,kaptam kuppot,Postericat a neve,lehet nem ismered,en Németorszagban elek.3 napig kellett hasznalni,3. Napra szépen el is mult minden panaszom.De azota mar 2-szer kiujult,volt még kuppom,igy nem mentem vissza a dokihoz,hsnem elhasználtam.Csak idegesit,hogy nem tudom mitõl lehet,mitõl ujult ki,stb.Errol semmit nem mondott a doki...en 48 eves vagyok,valtozokorban,lehet itt van egy kis összefügges,és sajnos van 10 kg felesleg rajtam,lehet ez is befolyasolja....de már rajta vagyok egy kis fogyáson.Na akkor tojást,sajtokat se jo enni?Pedig pont ezekkel tudok fogyozni.Tejet nem iszom,hanyagolom a krémes cukros dolgokat.Sok parolt zoldseg,csirkehus,lazac,szinte csak ilyesmit eszem,meg naponta 1-2 alma.Ez egy nagyon utalatos betegseg,konkrétan szobafogság,képtelenség kitenni a lábam a lakásbol olyankor😓

Nincs jelen

 

#102 2015-05-25 12:00

nissanka
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Proctitis Ulcerosa

A tünetek is olyan undoritoak...állando székelési inger,folyás,vér nincs szerencsére,fájdalom,csak ágyban elviselhetõ,ahogy felállok,borzaszto.Csak az also 20cm vizsgalta a doki,ennyit mondott,hogy vegbelgyulladás...akkor ez nem vastagbél gyulladás,ugye?Diagnoziskent igy szerepelt hogy proctitis.De hogy mitol,fogalmam sincs😓

Nincs jelen

 

#103 2015-05-26 08:57

rencsike84
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Proctitis Ulcerosa

nissanka!Nekem az alsó 10 centi volt begyulladva,én is elõször kúpot kaptam amit 1 hónapig kellett használnom de nem lett jobb a helyzet tõle.Utána kaptam salofalk klizmát(gyulladásgátló beöntés)de az sem segített.Ami nekem nagyon jó volt az a budenofalk végbélhab(szteroidos végbélhab)+medrol(szteroid) kombó,de nekem már fekélyes volt az a rész.Sajnos a többi annyit ért mint halottnak a csók.Fenntartó gyógyszert xalazint szedek 2-szer 2-õt.Mivel neked 20 centi van begyulladva így a kúp én úgy gondolom nagyon kevés.Az mellé kéne szájon át szedhetõ gyulladás csökkentõ is,amit sajnos folyamatosan szedni kell. Ez egy alattomos sunyi betegség,az orvosok sincsenek tisztában azzal mitõl alakul ki.Azt mondják autoimmun betegség.A súlyfelesleged,és a korod nem hinném hogy befolyásolja a betegséged,és 30 éves vagyok,nincs egy kiló felesleg se rajtam,mégis kialakult.Meg kell találnotok az orvosoddal együtt a neked megfelelõ gyógyszerkombinációt,és utána jobb lesz.Menj vissza a dokidhoz,és mond meg neki hogy nem vagy jobban,biztos akkor ír föl neked valami erõsebbet ami segíteni fog.Ne halogasd sokáig,mert ez magától nem fog elmúlni,ha nincs kezelve csak rosszabb lesz.

Nincs jelen

 

#104 2015-06-01 14:47

nissanka
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Proctitis Ulcerosa

Rencsike,legutobbi irasom ota hálisten tunetmentes vagyok,a maradék kuppot elhasznaltam es most minden oke,viszont probiotikumot szedek minden nap,gondolom ezzel nem ártok.Ugy döntöttem,ha mégesyszer kiujul,akkor elmegyek itt egy privat proktologushoz,nem a háziorvoshoz megyek vissza,egy proktologus mégiscsak specislisabb szakember...de hatha nem kerul rá sor😀te hogy mostanaba?

Nincs jelen

 

#105 2015-06-02 09:40

rencsike84
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Proctitis Ulcerosa

Nissanka,nagyon örülök hogy jobban vagy!De ha netán visszatér,azonnal menj vele gasztoenterológushoz,nem szabad húzni a dolgot.Én december óta tünetmentes vagyok,de pár napja azt vettem észre hogy picit nyálkás a székletem,ezért felemeltem a gyógyszeradagomat,és én is elkezdtem esténként használni a xalazin kúpot,még mielött bedurranna.De nagyon remélem hogy nem fog.Mostanában elég sok tejterméket ettem,szinte napi szinten és úgy látszik nem tetszik a belemnek.Most újra teljesen kiiktatom az étrendembõl.Probiotikumot én nem szedek,régen szedtem de feleslegesnek éreztem.Szép napot!

Nincs jelen

 

#106 2015-07-20 09:39

Habi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Proctitis Ulcerosa

Sziasztok! :)

El kellett telnie egy kis idõnek, hogy bátorságom legyen ide írni. Nem olyan régen diagnosztizálták nálam a proctitis ulcerosat. Eléggé megijedtem. A tükrözéstõl is borzasztóan féltem. Maga a vizsgálat nem volt rossz, inkább az elõkészület. A beöntésrõl pl. nem tájékoztattak elõtte, így kisebb sokkot kaptam mikor beterelt az egyik nõvér a mûveletre.
Nem igazán tudom, hogy mire számíthatok. Az orvos azt mondta nem tudja garantálni, hogy a betegség nem terjed tovább, nem lesz rosszabb. Olvastam, hogy sokatok min megy keresztül. Ehhez képest nekem nincsenek nagy problémáim. Hasmenésem volt, de nem napi 10-15x, csak kb 4x. Véres, nyálkás széklet. Nagy fájdalmam sem volt. Se láz, se fogyás. Mióta kezelnek van alhasi illetve derék fájdalmam. Az orvosom nyaral, sajnos nem tudok nála érdeklõdni. Hólyaghurut gyulladásom volt. Lehet a proctitis miatt?
Az orvos azt mondta bármit ehetek, ami jól esik. De én inkább diétáznék, hogy megelõzzem a nagyobb bajt. De nem tudom ez a diéta mit takar.
Napi 2x használok salofalkot és 3x2 Salazopyrint szedek. Probiotikumot se az orvos se a gyógyszerész nem ajánlott. Pontosan nem tudom, hogy a nem mehetek napra dolog alatt mit kell érteni.
Az orvos 5 év múlva akar újra tükrözni. Ez nem késõ? Nem kéne gyakrabban?
Most végeztem színésznõként. Elég stresszes a szakmám. Meg szeretnék tanulni együtt élni a betegséggel és elfogadni. Sajnos még sok mindentõl félek a betegséggel kapcsolatban. Mi lesz a jövõben, akár a munkámmal, ha gyereket szeretnék vállalni. Félek a szteroidoktól. Jelenleg 25 éves vagyok. Nem akarom megúszni az életet. Élni szeretném!

Nincs jelen

 

#107 2015-07-27 13:08

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Proctitis Ulcerosa

2 évente minimum. A diéta sajnos nem elõzi meg, nem gyógyítja be de a jó tápláltság és egészséges életmód nem árt, hiszen ha jön egy fellángolás kell némi tartalék, (és az sem árt ha az éppenséggel izom). Továbbá a diéta legfeljebb megkönnyítheti a tünetek elviselését, de ha nem muszáj ne sanyargasd már most ilyenekkel magad szerintem (ha rosszabbra fordulna, akkor úgy is évekig kilõve egy csomó étel). A gyógyszerek amit felírtak neked, a legenyhébb alap szerek. Ha sûrûsödik a hasmenés, vér mennyisége stb akkor orvos-komolyabb terápia stb. Vagy ha ennyire lazán veszik akkor másik orvost keresni. Néha képesek félrekezelni az embert, közölni hogy hát a napi 20 véres hasmenés normális, és nem tud erõsebb/korszerûbb gyógyszert felírni ezek vannak más is ezzel él együtt (na pl. ilyen esetben kell gyorsan dokit váltani).

Nincs jelen

 

#108 2015-09-29 11:48

Kinga78
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Proctitis Ulcerosa

Sziasztok!

Új vagyok a fórumon. Egy éve diagnosztizálták a proctitist. Entotcortot kaptam helyi alkalmazásra meg pentasat. Már rég csak a pentasat szedem, nincs vérzés, most talán kis nyák van de nem vészes. Azt szerettem volna kérdezni, hogy tapasztalt valaki gyakori erõs viszketés és sokszor csak 1-2 mp-ig tartó szúró éles fájdalmat a végbélben? Nemrég kezdte. Kb egy hónapja.es bejátszik egy kis izületi gyulladás is. A bokaizületeim nagyon fájnak.
Tud vki vmi infot adni mitõl lehet ez a viszketés meg a fájdalom?
Thx!

Nincs jelen

 

#109 2015-09-29 16:45

QpaK
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Proctitis Ulcerosa

kinga: Igen, a betegségtõl lehet ilyen. Sajnos sok más is lehet. Jól teszed, hogy már nem szeded az entocortot. Nekem is felírták, de nincs értelme, mert a vastagbélig nem jut el, így nem is használhat.

Szerkesztette: QpaK (2015-09-29 17:08)

Nincs jelen

 

#110 2015-09-29 19:23

Kinga78
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Proctitis Ulcerosa

Ok. Köszönöm. Akkor ez a kellemetlen de "normális" tünet.😐

Nincs jelen

 

#111 2015-09-29 19:43

Kinga78
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Proctitis Ulcerosa

Az én dokim azt mondja hogy az õ privát véleménye szerint ez egy táplálkozási betegség. Szerinte sokkal savanyúbban kellene táplálkozni. Szóval egyek minden nap házi készítésû natúr joghurtot és igyak  napi 1-2 ek almaecetet (vízzel hígítva). A joghurtot tartom, de az almaecetes vízzel egy ideje leálltam. Pedig nem volt olyan rossz, lehet h újra kellene kezdenem. Sokszor azon gondolkodom, hogy mióta lappanghatott ez a dolog. Kb 10-15 éve vannak bõrproblémáim a fenekemen. bizonyára nem véletlen ott. Egyik dokinak sem jutott eszébe hogy belül keresse a problémát, pedig rengeteg helyen voltam.

Nincs jelen

 

#112 2015-09-29 20:13

QpaK
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Proctitis Ulcerosa

Amennyiben colitis ulcerosa okozza a proctitis-t a dokid téved. Nem táplálkozási, hanem autoimmun betegség. Leginkább a rheumatoid arthritis-hez hasonlítható. Nagyjából ugyan az a folyamat zajlik a szervezetedben, csak itt az ízület helyett a bélben. De ez sem igaz teljesen. Vastagbél gyulladásnak mondják, de valójában egy gyulladás a szervezetben, ami leginkább a vastagbelet érinti. De gyakran vándorol és más szerveket is érint. Leggyakrabban az izületeket, mint most a bokádat. Lehet még a szem a bõr de más belsõ szervek is. Sõt ha így elvándorol, akkor az ember nem is tudja hova tenni a dolgot, mert a vastagbele rendben van, mégis ágynak dõl.

Röviden: A szervezeted támadja a tested, attól függetlenül, hogy mit eszel. Sajnos teljesen kiszámíthatatlan, hogy mikor, hol, milyen mértékben lesz gyulladás. Feleslegesen ne kínozd magadat a kajával. Ha pedig rosszabbodik, akkor az azért lesz, mert erõsebb gyógyszerek kellenek. Ha olyankor is a kajára vagy másra fogja a dokid, azonnal keress mást!

Nincs jelen

 

#113 2015-10-02 22:56

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Proctitis Ulcerosa

Na hát nekem amióta nincs vastagbelem, a betegség áthelyezte a székhelyét az ízületeimre, és erre még jó gyógyszer sincs. Max. úszkálni tudok, más sportot nem nagyon.

Nincs jelen

 

#114 2015-10-03 11:18

QpaK
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Proctitis Ulcerosa

Egy évig kaptam a humirát, ami szinte teljesen helyre rakott. Majd az éves korlát miatt leállították és kiújult. Ekkor újra elindították és azóta a hasam jól van, de az ízületeim pont úgy gyulladnak be, mint a humira elõtt a vastagbelem. És ezáltal ismét szteroid függõ lettem, mert amint elhagyom ismét kiújul, de már nem a hasam, hanem az ízületeim. Föntrõl lefele váll, nyak, lapocka, derék és bal láb – úgy tûnik ez a képlet. Jobb esetben csak a mozgásban korlátoz, de volt, hogy már menni sem tudtam. A reumatológus metotrexát injekciót javasol a humira mellé, hát ha így le lehet építeni a medrolt. Neked ezt nem ajánlották?
Egyébként meg, most hogy ezt így leírtad, csak megerõsíted a véleményem, hogy semmi értelme nem lenne jelenleg mûtétet választanom.

Szerkesztette: QpaK (2015-10-03 11:18)

Nincs jelen

 

#115 2015-10-03 13:57

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Proctitis Ulcerosa

Neked még nem, de nekem az extrém dózisú medrol mellett is napi 70 fölötti wc rohanás ájulásos fájdalmas görcsök, majd a remicade egy szép évet adott még, aztán leállították és nem indult újra, dupla adagra se, nem reagált semmire se és a mûtétet se lehetett azonnal kezdeni a remicade miatt, így egy leírhatatlan haldoklás volt a mûtétig, utána is kockázatos volt hogy megmaradok-e. De a wc para olyan szinten múlt el, hogy mostani szemmel nézve évekkel korábban is bevállalhattam volna csomó szenvedés, túltolt gyógyszerek helyett.

Nincs jelen

 

#116 2015-10-03 15:52

Kinga78
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Proctitis Ulcerosa

Azért kezdõ kolitiszesként elég félelmetes ezeket a fórumokat olvasni. Persze nem árt ha az ember fel tud készülni, h mi várhat rá. Amúgy az izületi gyulladás meg ezek a fura fájdalmak voltak a vihar elõszelei. Tegnaptól újból vérzek... Próbálom összerakni fejben h vajon mi indította el a lavinát, de csak tippelgetek. Persze csak kaja szinten gondolkodom. Amúgy nekem az elsõ reakcióm az volt, hogy mûtsenek meg és vágja ki az érintett bélszakaszt. De az elhelyezkedése miatt akkor sztómát kapnék, úgyhogy inkább mégse...
A doki most azt mondta menjek el egy reumatologushoz.addig is átmenetileg Aflamin Rapidot javasolt. De most megint használom az entocort klizmát, napi 2g pentasat. Mielõtt elkezdeném az aflamint, gondoltam megkérdezem, hogy van-e tapasztalata vkinek? Pont hülyén jött ki, mert egyik nap ajánlotta az aflamint, másnaptól meg vérzek. A szteroid és az aflamin szedhetõ együtt?

Nincs jelen

 

#117 2015-10-03 16:41

QpaK
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Proctitis Ulcerosa

3 okból csinálnak mûtétet.
1. Ha nem használnak a gyógyszerek. Fokozatosan romlik és nincs más megoldás.
2. Életmentõ mûtét. Olyan mint az 1. pont, csak a beteg kvázi haldoklik.
3. Ha csak a szteroid segít és annyira függõ a beteg, hogy ha tovább kapná, akkor a mellékhatások súlyosan roncsolnák a szervezetét. Itt kb el kell döntenie a betegnek, hogy tovább szedi a szteroidot a belére, vagy inkább választja a mûtétet.

Kinga az egész vastagbelet vágják ki, nem bélszakaszt. A colitis a végbéltõl kezdõdik és felfele halad a kiterjedés. A proctitis esetében a végbélnél följebb nem terjed a gyulladás. Mivel autoimmun betegség és a szervezeted önmagát támadja, ezért ha ilyen „kicsi” az érintett bélszakasz, azt lehet feltételezni, hogy a szervezeted nem olyan agresszív. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy fõleg helyileg ható készítményekre számíthatsz. Beöntés, kúp bélben oldódó tabletta (salofalk, pentasa...) Ha pedig rosszabbodik, akkor szteroidot fognak adni. Vagy vénásan, vagy tablettában. Más gyógyszereket, kezeléseket nem is alkalmaznak. Proctitisben az a „jó” hogy ritkán van szükség immungyengítõkre és a szteroid függõség sem gyakori. Így a szervezeted nem terhelik bika gyógyikkal és a mûtétre is nagyon kicsi az esélyed. Ne is válaszd azt, amíg van más mód.
Igazából ez a papírforma, de minden embernél lehet eltérés és ez a betegség elég kiszámíthatatlan. A gyulladás kiterjedése pl változhat. Így lehet a procitis-bõl mondjuk bal oldali colitis, amire már más vonatkozik.

Rigor nálad akkor a 2-es pont érvényesült. Én meg a 3-ashoz közelítek. Annyi a különbség, hogy az izületeimre kapom a medrolt, a hasam rendben. Csak azt mondd meg, mit kéne eldöntenem? Megmentené az izületeimet a mûtét? Erre egy orvos sem tud válaszolni. Eleve kivágni egy viszonylag ép vastagbelet... Ha meg utána is fájnának az izületek, akkor arra is a medrolt kapnám. Pedig pont az lenne a mûtét lényege, hogy azt ne kelljen szednem. Amíg erre egy orvos sem tud válaszolni, elmehetnek a fenébe. :) A metotrexát-tól meg egyszerûen félek. Elvileg azt adják izületekre, meg colitisre is. Esetleg arra rákérdezhetsz te is...

Szerkesztette: QpaK (2015-10-03 16:43)

Nincs jelen

 

#118 2015-10-03 19:05

QpaK
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Proctitis Ulcerosa

Csak most nézem Kinga, hogy afflamint nem szedhetsz a colitis miatt!!! Háziorvos írta fel? Remélem még nem vetted be!

Nincs jelen

 

#119 2015-10-03 22:30

Kinga78
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Proctitis Ulcerosa

Még nem. De csak azért nem mert önhatalmúlag kezdtem el az entocortot, mert újra vérezni kezdtem. És nem tudtam hogy a szteroid mellett lehet szedni v sem. Írtam emailt a dokimnak de nem válaszolt. Amúgy gasztros doki írta.
Jó lenne tudni mit lehet szedni, mit nem.

Nincs jelen

 

#120 2015-10-04 10:04

QpaK
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Proctitis Ulcerosa

Azt nem tudom, hogy szteroid mellé lehet-e. Azt viszont igen, hogy alapban nem szedhetjük. Én is járok reumatológushoz, aki immunológus is és õ mondta, hogy sajnos nem írhatja fel ezeket a nem szteroidos gyulladáscsökkentõket. (Az aflamin is ilyen.) Ezen kívül ibuprofen tartalmú szereket és antibiotikumokat sem lehet szedni.
Könnyen elõfordulhat, hogy influenzásan háziorvoshoz mész és kapsz rá antibiotikumot. Ez másoknál segít, nekünk viszont teljesen kicsinálja a hasunkat.
Ez utóbbit annyira komolyan veszik, hogy egy fertõzésbõl 6 hetes kórházi tortúra után jöttem ki, csak mert 2 szem antibiotikumot szedtem be. Kizárólag a lázam csillapították, meg infúziót adtak, antibiotikumot még akkor sem. Elmagyarázták, hogy csak a legvégsõbb esetben szedhetjük, inkább húzódjon el a fertõzés hetekig... Az ilyenekre nagyon vigyázz, és nézd meg mindig a betegtájékoztatót!

Szerkesztette: QpaK (2015-10-04 10:09)

Nincs jelen

 

#121 2015-10-12 21:53

nissanka
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Proctitis Ulcerosa

Már egy ideje nem kukkantottam be ide....én ugyanott tartok,ahol eddig..max egy honap tünetmentesség,aztan ujbol kiujul a proctitis...naponta 20x wcre rohanás,állando székelési inger,ha felállok,csak fekve jo ilyenkor,vérzés,ilyesmi nincs,szerencsére,és egy kis görcsös,hasogato fajdalom,olyan érdekesen rohamszeruen,aztan elmulik.Kuppot hasznalom ilyenkor,és két nap mulva mint akit elvagtak,vége.Csak azt nem tudom,mi a fenétol ujul ki mindig.

Nincs jelen

 

#122 2015-10-19 14:37

Kinga78
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Proctitis Ulcerosa

Nekem sztem az indította el, hogy túlterheltem magam, és nagyon stresszes és fáradt vagyok. Az izületeim durrantak be elõször azután nyák és vérzés. Az izületeim most már jobban vannak, ( nem szedtem rá semmit)) de a vérzés még mindig van. Az entocort beöntést használom, ez a harmadik doboz egyhuzamban. No meg persze a pentasat szedem.
Gondolkodott vki h esetleg pszichés okok miatt történik mindez?
Én aZt hiszem eléggé nem vagyok jóban magammal. Legelábbis nem azt az életet élem, amit régen kamaszkoromban gondoltam, hogy élni fogok.Kicsit többet és jobbat vártam magamtól. Ezt rég realizáltam, de nem igen tudtam tenni ez ügyben. Kicsit félek a jövõtõl is, azt hiszem ez mind benne van. Persze nem gondolom, hogy ha ezek változnának meggyógyulnék, csak hogy ritkán lennének aktív idõszakok.
Nissanka te még nem gondolkodtál ilyesmiken?

Nincs jelen

 

#123 2015-10-19 16:18

Picike2
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Proctitis Ulcerosa

Sziasztok!16 éve vagyok Chron beteg.27 éves vagyok most.Megjártam a mennyt és a poklot már.Olvasgattam pár történetet és sajnos többnyire átérzem, mert megéltem én is sok mindent.Nekem jónak mondható a kezelõ orvosom, de ezt a betegséget nekünk kell tudni megtanulni kezelni, mert ezzel kell élnünk.Nekem is van sok kérdésem meg problémám.leírom hátha valaki olvassa és tud írni nekem valami okosat vagy bíztatot.Pentasát.immuránt,budenofalkot,vasat,c vitamint a felszívodásához,gyomornedvellenállót,és 4 hónapja a b vitamint, mert övsömöröm lett egy 3 hetes betegség után, ami csak fekvéssel jár,vagyis közeli állapot a haldokláshoz semmi túlzás nélkül.ugye ezen az oldalon ez nem az.tudjuk mit jelent ez az állapot.jobban lettem és ezt dobta ki védekezésképpen a szervezetem.a helye megmarad mindig.a hasamtól a gerincemig.és azóta b vitamit szedek.az idegrendszerre hat állítolag.10 évig intenzíven dohányoztam de most le tudtam tenni a tavasszal, mert annyira beteg voltam.mert ugye nekünk nem is szabadna.azóta elkezdtem hízni, ami nekünk jo, mert voltam 37 kg is a 160 cmmel.legalább lesz miböl fogyni legközelebb, mert ugye lesz az is.én már tul vagyok várátömlesztésen is.csak közmunkában tudok elhelyezkedni, mert a közgyógyomat normatív modon kapom és aki képben van az tudja, hogy másképpen nem megy.3 éve nyomom a közmunkát de most már félek tole, hogy az életem mehet rá, tavaj tûdögyulladásom volt decemberben, januárban influenzás lettem és tavasszal feladta a szervezetem nem tudtam lábra állni és megint 37 kg lettem nekem ez a súly az amikor már végem van.nem tudok elmenni minimálbéres munkahelyre, mert nem adnák meg a közgyógyomat.vagy?????a leszázalékolás is jo lenne mert akkor eltudnék menni 4 órába dolgozni és nem az utcán lennék.a másik a gyerek kérdés.nagyon szeretnék kisbabát már.de eddig még nem estem teherbe.orvosnál még ezzel nem voltam.3 éve nem is probálkozok mondjuk.ha valaki tudna nekem írni valamit az jo lenne.hogy mennyek el dolgozni normális munkahelyre , hogy a gyógyszereimet is ki tudjam váltani?vagy a leszázalékolásomat megprobáljam?
kitartást mindenkinek!!!!

Nincs jelen

 

#124 2015-10-19 17:09

csumpimalac
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Proctitis Ulcerosa

Szia! Mindenképp százalékoltasd le magad, meg fogod kapni. Én 2009 óta vagyok leszázalékolva, és egy olyan helyen dolgozom, ahol megváltozott munkaképességûek dolgoznak. 4 órás vagyok, a fizu nem sok, de mégis több a semminél, a közgyógyot alanyi jogon kapom (mert rokkantsági járadékos vagyok, mivel sokat tanultam, és nem volt munkaviszonyom - nem ezt az életet terveztem magamnak), plusz a járadék. Így sem eget verõ az összeg, de ez van, nem tudok mit tenni. Mindennek utána kell járni, és megpróbálni! Gyereket én is szeretnék. :)

Nincs jelen

 

#125 2015-10-20 16:55

Picike2
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Proctitis Ulcerosa

Szia!Köszi a biztatást!nem szeretnék indiszkrét lenni de szeretném megkérdezni, hogy a járadékos pénzed mennyi?és hány százalékot kaptál, mert én azt hallottam, hogy csak 80 százaléktol lehet kapni alanyi jogon a közgyógyot.és mennyi idöre kaptad meg?

Nincs jelen

 

#126 2015-10-20 16:58

Picike2
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Proctitis Ulcerosa

Senki nem erre az életre vágyott!

Nincs jelen

 

#127 2015-10-21 17:42

csumpimalac
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Proctitis Ulcerosa

Mindig két évre kapom a közgyógyot. Mivel rokkantsági járadékos vagyok, annál, hogy megkaphasd a járadékot, el kell érni a 80%-ot. Én eddig 80% voltam, az idei felülvizsgálaton meg még hozzácsaptak 1%-ot, viszont jövõre mehetek újra. eddig két évente kellett menni, most 1 évre adták. Az összeg eget verõen magas: 33 930 Ft. De, dolgozhatom akár 12 órában is, nincs kötöttség. Na, de hát 19% egészséggel ki a fene bír? Mert én nem, sokszor a 4 óra is sok. :(

Nincs jelen

 

#128 2015-10-22 16:47

Picike2
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Proctitis Ulcerosa

Akkor jól tudtam.nem tudom én félek kicsit, hogy nem kapnám meg a százalékomat, pedig eléggé beteg vagyok és ez mellett beteges is, mert minden utolér.nem tudom te mennyire és mi a történeted.meg kellene próbálnom,de mi van ha nem kapom meg,ugye.annyi mindent lehet hallani.

Nincs jelen

 

#129 2015-10-22 16:54

Picike2
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Proctitis Ulcerosa

jó lenne nekem. ha tudnék dolgozni, csak legyen meg a közgyógyom, mert így ha nincs százalékom,csak jövedelem alapján kapom, és így sehogyan sem jó.ha jól vagyok akkor tudok dolgozni...
ez egy ördögi kör.

Nincs jelen

 

#130 2015-10-22 17:19

csumpimalac
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Proctitis Ulcerosa

ha elindítod a leszázalékoltatást, és elsõ fokon nem kapod meg, tovább kell menni másodfokra. Semmi vesztenivalód nincs. Nem kell azzal foglalkozni, hogy hol mit lehet hallani! Sokan beszélnek össze - vissza. Hajrá! Minél elõbb be kell adni a papírokat! :D

Nincs jelen

 

#131 2016-02-14 15:31

gergo86
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Proctitis Ulcerosa

Sziasztok!

Nemrég tudtam meg, hogy proctitisem van. Kb. egy hónapja használok Xanazol kúpot, 500mg, napi egyszer. Két tünetem volt eddig. Egyrészt a gázok, amik szinte teljesen elmúltak a gyógyteáknak köszönhetöen (édeskömény, kamilla, és citromfü). Másrészt a véres széklet. Mióta szedem a Xanazolt, azóta sem teljesen tünetmentes, bár a vérzés nagyon minimális, van, amikor napokig nincs. Ha van, akkor is csak pontszerüen, egészen minimális. A kérdésem az lenne, hogy szerintetek lehetséges-e, hogy nem jó a gyógyszer? Teljesen tünetmentesnek kell-e lennie? Diétázok is, úgy vettem észre, hogy bizonyos dolgok kiválthatták a tüneteket, bár egyelore még csak gyanakszom dolgokra, próbálok kísérletezni. Pl. túró, lekvár, amiben citromsav van, stb. Mit tanácsoltok?

Köszönöm szépen elöre is!

Szerkesztette: gergo86 (2016-02-14 15:37)

Nincs jelen

 

#132 2016-04-30 12:25

Szilvi1990
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Proctitis Ulcerosa

Szia gergo86!

Elsõsorban a tejtermékeket hagyd el, illetve a hüvelyes zöldségeket, ezek a gázok miatt kellemetlen tüneteket produkálhatnak...
A tea jó ötlet, kúraszerûen a csalántea is jót tehet (persze a gyógyszertári gyógynövényteák érnek valamit).
A csípõs, fûszeres ételek kerülendõk, inkább a nem túl egészséges, de keményítõ tartalmú ételek (burgonya, rizs) az ajánlatos, fõleg gyulladás alatt.
Mivel csak az utolsó szakasz van begyulladva, itt emésztés ugye már nincs...de a bének mindig az a jó, ha nem puffasztó, könnyen emészthetõ dolgokat eszel.

Remélem egy kicsit tudtam segíteni!

Üdv,

Szilvi

Szerkesztette: Szilvi1990 (2016-04-30 12:26)

Nincs jelen

 

#133 2016-06-06 17:12

gergo86
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Proctitis Ulcerosa

Szia Szilvi,
Köszönöm a válaszodat. Igen, ezeken már rajta vagyok, szerencsére most tünetmentes. :)

Nincs jelen

 

#134 2017-01-12 15:23

Mex
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Proctitis Ulcerosa

Sziasztok. Vas-zala-győr megyékbe esetleg vki jà r olyan orvoshoz aki jó szakember és emberi is. Nemcsak kìsérletezik és amikor baj van akkor emelje az adagot és và rjon a jelszó. Köszi

Nincs jelen

 

#135 2017-05-30 08:29

Krie
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Proctitis Ulcerosa

Sziasztok,

3 éve diagnosztizálták a betegséget. Szinte havi rendszerességû, hogy fáj az alhasam, enyhe nyákos-véres széklet. Most voltam ultrahangon és vérképen is, az semmilyen nagyobb gyulladást nem mutatott. Akkor most meg lehet nyugodni? szedjem a gyógyszert, klizmát és ennyi???? Semmi alternatív segítség?

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB