#5401 2015-03-20 12:36

QpaK
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

ó drágám, te kilógsz a sorból. :) Habár... pillangó is beakar oda kerülni? ;)

Nincs jelen

#5402 2015-03-20 13:17

rny
Tag

Nálam nem a hasmenés dominál? :D Oh qpak, bárcsak így lenne! :) Szerintem napi 6-7 alkalom és idõnként rámtörõ hasmenésrohamok az ibs-ben elég extrémnek számítanak. Az már csak a hab a tortán, hogy még mennyi nyavalyám van ezen kívül. Nálam tényleg MINDEN jelentkezett, kivéve a székrekedés :) De nem kérdés melyik a legzavaróbb.
Amúgy te mindent tudsz ;) , nem próbálták soha az ibs-re az ibd elsõ fázisú gyógyszereit adni? Azokat a sima gyulladáscsökkentõket? Bennem ez a kérdés mindig felmerül, pl havastájnál is ott van az a kis gyulladás.

Most a parádi vizet vetettem be. Anno az orvos mondta, hogy ezt igyam, de akkor efelett elsiklottam mondván, hogy nem igaz, hogy ez az össz tanácsa. Azóta rájöttem, hogy igazi tanács úgysincs, úgyhogy nekifutok. Iszonyú az íze és a szaga elsõre, de ha elképzeli az ember, hogy most épp egy termálfürdõ strandján van, akkor azonnal fel lehet javítani :D Elvileg jó az izületekre is, qpak.

Szerkesztette: rny (2015-05-31 19:55)

Nincs jelen

#5403 2015-03-20 13:30

RealHero
Tag

Na akkor ideje hogy megjöttem én is.Egy hónap hasmenés nélkül a Venlafaxinnak köszönhetõen.Ez tegnapig tartott.Kezd nem hatni.Nagyot csalódtam benne és ezek után azt gondolom csak tünetmentes kis idõszakok azok amikre egy IBS-es beteg számíthat.Hosszú távú javulásra semmiképp.
Jelenleg két ötletem van ,vagy felemelem a Venlafaxint mert még csak a legkisebb adagot 37,5mg ot szedek reggel 1 darabot.Vagy hagyom így az adagot és megpróbálom az enterobenét.
Rettenetesen unom ezt az egész IBS sztorit .

Nincs jelen

#5404 2015-03-20 15:21

pt
Tag

Realhero!

Ha nincs mellékhatása különösen rád a venlafaxine-nak, akkor szerintem kezd el melléje a reggeli 1 enterobenét. És ha gondolod akkor 3x1 0,25-ös frontint. Hidd el nagyon jó kombináció ez így egyben. Reggel jó a frontin és az enterobene, mert ugye akkor szokott lenni a legnagyobb bélmegindulás meg a para. Én 12 órázok, tehát délben is jól jön a frontin, ha jövök, megyek, teszem a dolgom, nincs álmosító hatása, de távol tartja a parát. Este pedig az alváshoz nagyon jó a frontin, mert nincs felébredés óránként, hanem végig alszod az éjjelt a reggeli óra csörgésig mint a kisbaba. A coaxil szerintem a legjobb eddigi antidepi, mert nincs mellékhatása rám. Annó a dalsanból reggel kellett bevenni, neked is a venlafaxinebõl. A coaxilt 3x1 adagban kell szedni, mert gyors lefolyású és hamar elveszti a hatását 12,5 mg, végül is mint ha a 37,5 mg-os venlavaxine-od lenne 3 felé osztva.

Örülnék ha másnak is bejönne ami nekem. :)
Indulok kondizni ;) aztán jól telezabálom magam és jöhet az éjszakás szolgálat :D

Nincs jelen

#5405 2015-03-20 16:34

havastáj
Tag

Youlcsi: Te szedtél entocortot és prednisolt is. Mindkettõt tudom mi szteroid. Azoktól nem lettél jobban? Ha rosszabbul lettél volna mit adott volna az orvosod? Immurant? Mert a szteroid után már csak az van vagy biológiai. Mert gyengébbet nem adhat.
2. Mi az, hogy rosszabbul legyen az ember? Az ahogy ma is voltam, hogy ráz a hideg, hõemelkedésem van, hasfogó nélkül alig marad meg bennem a kaja, le vagyok gyengülve, alig állok a lábamon, akkor hova rosszabbodjak már? Ne mondjátok már akkor magyarul mi a crohn? Amikor már haldokolsz? Amikor már vagdosnak? Amikor már egy teáskanál víz sem marad meg benned? Mi? Mi az a rosszabbodás?
pt: frontint én már vagy 2 éve mindennap szedek este lefekvés elõtt, 0,5-0,75 öt! Volt, hogy nappal is . Sõt néha daedalont is vettem be, mert az még jobban altat ,mint a frontin.
Lehet, ma a napfogyatkozás is hatással volt rám, de ma hõemelkedéstõl, hasmarsig, minden elõjött. eddig 3 bolus 2 enterol van bennem, de talán csak a banán segített.
Az enterobene-t én nem tudom szedni, mert nekem annyira megfogja a székletemet, hogy 2 napig semmi , aztán utána görcs és dugulás, aztán fosás .

Szerkesztette: havastáj (2015-03-20 17:52)

Nincs jelen

#5406 2015-03-20 17:51

RealHero
Tag

Pt:
Jó kondizást,én is kezdek edzegetni,remélem mindketten szép formásak leszünk nyárra:)

Nincs jelen

#5407 2015-03-20 19:40

havastáj
Tag

Egy újabb IBS es hírem: egy ismerõsöm szintén nagyon lefogyva , hasonló hasmenésekkel, kínokkal ,mint én szintén bevállalta a nagy anyagi megterheléssel járó vékonybél kapszulát. Nála is gyulladásokat látott a kapszula, de még a konkrét konzultáció nem történt meg, de nem crohn az orvosa szerint. Gyulladás, de nem crohn. Érdekes. ezt én nem értem már lassan. Kíváncsi vok a továbbiakra majd.

Nincs jelen

#5408 2015-03-20 20:15

pt
Tag

Gondolom egy felületi belobbanás még nem crohn. A crohnnál az egész bélvastagságban gyulladás van. Fene tudja......

Én jót edzettem. Kijöttem melóba. 30 km autóval, semmi probléma. Aztán ettem 20 dkg lapockát, egy activiát meg 3 sajtos stanglit. :)
Minden szuper.

Nincs jelen

#5409 2015-03-20 20:58

QpaK
Tag

rny: Igazad van, rosszul  fogalmaztam. Olyasmit akartam irni, hogy nem olyan wc para dominál, mint pt-nél vagy akombakomnál, szóval nektek nem elég egy depi bogyesz + hasfogó. Parádi vizet egszer kóstoltam, akkor nagyon ízlett. :) Volt olyan próbálkozás, hogy ibd bogyókat adtak ibs-re és fordítva. Mindkét esetben javultak a betegek. Csak ezzel az volt a baj, hogy kevesen vettek részt a kísérletben, meg úgy fura volt az egész. Nem nagyon lehetett komolyan venni. Már nem találom a cikket, valahol az interéterben kering. Nem mintha tudnék linkelni ezzel a kütyüvel... :)

Nincs jelen

#5410 2015-03-20 21:00

makkmarci
Tag

Nem akarok senki sem rábeszélni az oregánó olajra...
Én, miután a vastagbelet nagyjából helyretettem, akkor kezdtem el, mert pl. levesek után egybõl jött a hasmenés.
Már nem emlékszem, hogy mennyi idõ alatt éreztem javulást, de a két üveg után nekem nem kellett több.
Hibátlan nem lettem összességében, de a vékonybeles gondjaim is nagyon lecsökkentek.
Kb. 2 hónapja nagyjából rendesen funkcionálok!

Nincs jelen

#5411 2015-03-20 21:17

Gemini
Tag

Szia makkmarci!!!

Nagyon tetszenek a hozzászólásaid! Szerintem tök jó tanácsaid/meglátásaid vannak.
A kórtörténetünk is eléggé hasonló és a jelenlegi állapotunk is. Azért még mindig van hova javulni...

A hatásodra teszek egy próbát az oregánóolajjal. :-)
Tervezem az acidophilus vételt is. Légyszi írd meg, hogy te konkrétan melyik gyártóét szeded!

Köszi szépen!!

Nincs jelen

#5412 2015-03-20 21:23

Pillangó76
Tag

Qpak, igen jó a csoportosítás én is Youlcsi csoportjába tenném magam.

Holnap megyek kolonoszkópiára. Szorítsatok értem , hogy csak vmi gyógyíthatót találjanak..

Havastáj, az hogy nem chron egy bélgyulladás, nem azt jelenti, hogy nem lehet nagy baj belõle. Az egyik rokonomnak nem ibd-je van a vizsgálatok alapján, de sztómája már igen. És nem tudják mi baja. Ezt nem ijeszgetésnek írtam-(mert tudom hajlamos vagy megijedni)-de ne görcsölj a chronon. Örülj, hogy azt nem állapították meg. Attól még lehet bélgyuszid, de remélhetõleg olyan, amiból ki fognak tudni gyógyítani.

Nincs jelen

#5413 2015-03-20 22:22

makkmarci
Tag

Gemini

Köszi a bókot :-)
Ezt vettem:

http://shop.builder.hu/pro-es-prebiotik … -kap-p5569

Vannak ennél "erõsebbek" is, de azt nem mertem kipróbálni.
A kisebb dózisok hosszabban szedve nekem jobban bejönnek, szerintem tartósabb is a hatása.
Amiket javaslok, egyik sem egy vagyon. Ha meg másnak is használ, akkor meg aranyat érhet...

Most toltam be egy fincsi olasz pizzát jó kis söröcskével. Egészségetekre! :-)

Nincs jelen

#5414 2015-03-20 23:31

Pillangó76
Tag

Makkmarci,
csak a szívem fájdítod a pizzával...reggel ehettem utoljára, másfél napi koplalásra ítéltettem..

Nincs jelen

#5415 2015-03-21 13:11

rny
Tag

Qpak,

Szerintem ezt a kísérletet érdemes lenne továbbvinni, én az elején rögtön azt kérdeztem, hogy miért nem adnak nekem ilyen gyulladáscsökkentõt. Az a baj szerintem, hogy az ibs még mindig nincs teljesen igazi betegségként elismerve, és mondjuk nem is a tök negatív képesekre írom, hanem ahol azért van valami krónikus gyulladás mégiscsak a bélen, pld havastáj esetében. Ha sok ibd-s ettõl tök jól van, akkor nekünk meg plána használhatna, nem? Csak reménykedem.. :)
Én amúgy már egyre kevésbé hiszem, hogy ibs-em van, más szóval havastáj lettem :) Az állapot romlik és kifejezett a fájdalom a szigmabélnél, nem is akármilyen. Úgyhogy csütörtökre be is jelentkeztem az orvoshoz és utána egy tükrözésre elmegyek mindenképpen, ezt már eldöntöttem. Hát baromi kíváncsi vagyok mi van odabent!

Pillangó, mindenképpen számolj be mit találtak!

Nincs jelen

#5416 2015-03-21 13:32

RealHero
Tag

Rny: Szigmabél?Bal oldalt lent pont a kanyarban?Nekem mindig ott görcsöl ha görcsöl.

Nincs jelen

#5417 2015-03-21 13:34

youlcsi
Tag

Havastáj!
szedtem a szteroidokat, nem javultam tõlük, vagyis nem annyit, hogy megérje tovább szedni. Utána immunszupresszió jött volna (amihez az orvos szerint túl jól voltam, és higgyem el, hogy a mellékhatások rosszabbak, mint ahogy akkor voltam), illetve a study, amirõl még szó volt.

mi az, hogy rosszabbul?
volt egy idõszak, amikor néhány nap alatt annyit romlott a helyzet, hogy ha vizet ittam, azt is kb 15-20 percen belül kif*stam. bármi belém került, kijött szinte azonnal, napi 18-20 alkalom... ez néhány hétig ment. ekkor tenyésztések  készültek, minden negatív lett, végül mégis 2 kúra klion tett helyre (az más kérdés, hogy máshol meg rombolt, ahogy csak tudott).
azóta nem volt komoly bajom. elvagyok napi 1-4(-5-6) laza, híg, nyákos, mikor milyen széklettel, amire semmi nincs befolyással. vagyis az epemûtét volt, de azt elõre mondta az orvos, hogy rontani fog a helyzeten.

Nincs jelen

#5418 2015-03-21 13:45

havastáj
Tag

Én higyjétek el, amit csak lehet megtettem. Az összes anyagi vagyonomat erre a betegségre áldoztam, rengeteget olvastam, és azért mondtam, hogy IBS nem lehet, mert a fogyás és hõemelkedés nem egyeztethetõ össze. Én Nekem , ha ez a 2 tünet nem lenne, illetve a gyengeség, akkor simán bevenném az ibs maszlagot.
Ám szerintem évek múltán beismerhetné az orvostudomány is, hogy az IBS = ismeretlen eredetû bélbetegséggel. Magyarul nem tudják mi az.
Egy valamit látok reálisnak, gyakran nézetni a széklet calprotectint, mert a vér az csalóka. (a laborok)
A szteroidok is, meg itt van youlcsi is rá példa, hogy nem minden esetben hatnak. És akkor többet árt. Az immunszupresszáns meg egyenesen káros is lehet. Szóval egy lehetõség van, várni mi történik. (?????) És ezt magamtól is kérdezem.

Nincs jelen

#5419 2015-03-21 13:47

havastáj
Tag

Pillango: sztomat akkor tesznek, ha a végbél utolsó 7-9cm ét nem tudják megmenteni valami miatt.

Nincs jelen

#5420 2015-03-21 14:08

QpaK
Tag

Havastáj igazad lehet abban, hogy a kapszula olyat is kimutat, amit szabad szemmel nem keheg látni. Nem lepödnék meg, ha itt minden ibs betegnek találnának enyhe gyulladást. Magyarázná a hasmest, valami csak irritálja a belet. Az viszont tény, hogy nem autoimmun folyamat zajlik, így az ibs nem javul a szteroidtól vagy az immunszupresszánsoktól. Nem értik, hogy mi történik a szervezetben, de Crohn-nal ellentétben itt a szervezet nem támadja a belet. Bár az enyébb gyulladáscsökkentök hatását tényleg jobban is viszgálhatnák. Bár lehet, hogy már megtették, csak nehéz ezekröl cikkeket találni...

A leglényegesebb tényezö a fájdalom. Nálam legalábbis mindenképp, de nem hiszem, higy a crohnt meg lehet úszni fájdalom nélkül. Szerintem ha croh-od lenne erre panaszkodnál a legjobban. Ha éppen nem a hasam fáj, akkor a gyulladás máshol jön ki. Vagy az izületeknél, izomban, derék, bör csont... számtalan helyen. Ha pedig a hasamban jelentkezik, akkor a wc olyan, mintha rjzszegeket ürítenék. Volt, hogy fél óránként. Tehát emiatt nem kell aggódnod, mert nem bújkál a testedben, hanem rohadtul megmutatná magát, ha lenne.

Nincs jelen

#5421 2015-03-21 14:11

rny
Tag

RealHero,
igen! Nekem ott fáj nagyon, de nem is igazán görcsöl, hanem élesen, késszúrásszerûen fáj. És nem csak elöl, hanem már a hátamba is kisugárzik. A másik meg a köldök feletti terület, ami meg is keményedik mint a kõ idõnként. Ez a két típusos, plusz úgy összességében görcsölget az egész.

Abban egyetértek havastáj, hogy tényleg ideje lenni beismerni mindenkinek, hogy az ibs egy valódi betegség és semmi közze se a stresszhez, se a pszichológiához, se a mit tudom én mihez… Vagy különítsék el az enyhe eseteket az olyanoktól mondjuk mint én. És akkor meg lehetne próbálni gyógyszerezni ezt is. De nem tudom mikor jutunk el ide, a napokban olvastam egy angol orvos anyagát 2002-bõl (!) amiben leírja, hogy az ibs betegek életszínvonala sokszor rosszabb mint az ibd-seké, a reménytelenség érzése sokkal erõsebb és ahelyett, hogy legyintenek rá, hogy nem súlyos, muszáj lenne már komolyan venni, mert biztos hogy túlmutat azon ahogy jelenleg kezelik. Hát ez is több mint 10 éve volt.

Nincs jelen

#5422 2015-03-21 18:45

pt
Tag

Nálunk ez családi baj. Anyai ágon mindenkinek van. 80 év feletti kort megélt mindenki eddig vele és nem ez vitte el õket. Szóval nem parázok. Szarnak szar, életminõség romboló teljesen. Hála égnek, hogy a mostani gyógyszerkombó bevált. Bár gennyes nyálkás cucc néha van, fõleg, ha bogyókásat, jól átemésztettet ürítek, mert ilyenkor megragad köztük. Lehúzza a bél falról. Nekem fájdalom most nincs, se görcs, se semmi. Néha még egy kis enyhe idegi para...de egyre ritkább és szinte észrevehetetlen, gyorsan el lehet róla terelni a gondolataimat. Én örülök, hogy IBS és nem Crohn vagy más..... A leírtak alapján az bizony szörnyû :(

Nincs jelen

#5423 2015-03-21 20:33

Pillangó76
Tag

Nos, túl vagyok a 2.kolonoszkópián. A vékonybélbe is felmentek 30 cmt. És semmit nem találtak sehol!
Vettek a vékonybélbõl szövettant hátha mikroszkópikus gyulladás van. Annak két hét múlva lesz eredménye. Remélem az is jó lesz.
Szóval most örülök, mert e szerint nincs chronom. Másrészt totál tanácstalan vagyok, mert ok nélkül meg szerintem senkinek nem fáj a hasa szinte folyamatosan.
Felmerült ismét, hogy talán mégis nõgyógyászati gond okozza a fájdalmat.
(Hát ott is jártam már párszor, s ott se találtak okot..)
Van vkinek ötlete, hogy milyen vizsgálat az, ami nem belülrõl, hanem kivülrõl jól és pontosan mutatja a hasi szerveket, ha a fájdalom a vakbél környékén van?

Nincs jelen

#5424 2015-03-21 21:07

makkmarci
Tag

Ilyen szigmabél fájdalom nekem is volt anno...
Az összes közül a legrosszabb volt, ekkor volt a leggyakoribb a hasmenésem is.
Mindennapi útifûvel, több keményítõvel (rizs, fõtt krumpli), majd miután jobb lett, akkor a grapefruit cseppekkel a gondom teljesen megszûnt és nem is jött vissza.
Az egésszel tulajdonképpen kitoltam az összes beragadt, nem odavaló lerakódott cuccot. De nem pár nap vagy hét volt, kb. fél év alatt lett érezhetõ a javulás, a gondok enyhülése, majd megszûnése. Elvégre a probléma sem két nap alatt jött létre!
Volt olyan is, hogy már azt hittem, hogy teljesen rendben van ott minden, aztán egyszer csak becsúszott a dolog.
Aztán még vagy háromszor a második fél éven belül.
Azóta meg kb. 1 éve semmi ilyen!

Én a saját logikám alapján elõször fizikailag próbáltam kitisztítani onnan mindent, rostokkal, kemény székletet adó dolgokkal. Aztán behoztam rá a legjobb baciölõ cuccot és ha sokára is, de nekem ez a dolog bejött.
Ha lehet, senki ne támadjon le semmivel, ez a saját megjárt utam, aki akarja, okuljon belõle...

Szerkesztette: makkmarci (2015-03-21 21:08)

Nincs jelen

#5425 2015-03-21 22:54

makkmarci
Tag

Nincs jelen

#5426 2015-03-22 12:15

rny
Tag

Pillangó,

már nem emlékszem rá, hogy neked mi is a sztorid pontosan? Tünetek stb.
Ami kívülrõl mutat az csak az ultrahang, ct és mr. Egy ct-t talán érdemes, nekem az volt a vékonybélre. Meg esetleg ott még az endometriózis nõgyógyászatilag, azt nekem elvileg diagnosztizálták, másrészt ahhoz laparoszkópia kéne, azt meg viccbõl nem csinálnak, szóval nem egyszerû ez sem. Nekem is állandóan fáj a hasam és esetemben ezt ibs-nek hívják, szóval sajnos úgy látszik, hogy mégis van olyan, hogy kvázi ok nélkül… vagy majd egyszer lesz oka. Nehéz ügy ez a hasi fájdalom.

Nincs jelen

#5427 2015-03-22 12:21

RealHero
Tag

Pillango 76:
Örülök és egy egyben gratulálok hogy negatív lett a kolonoszkópiád!

Remélem egyszer nekem is lesz bátorságom elmenni egyre,bár biztos hogy csak akkor vállalnám be ha komoly gondot éreznék.
Tegnap bevettem az elsõ enterobenémet.Egész jó volt,bár nem akarom  rendszeresen szedni,mert székrekedésre is hajlamos vagyok plussz nem szeretnék hozzászokni.Bizom a Venlafaxinban és abban hogy csak  sok tejes cuccot ittam és annak volt köszönhetõ ez a átmeneti egy napos wcre rohangálás

Szerkesztette: RealHero (2015-03-22 12:21)

Nincs jelen

#5428 2015-03-22 14:31

QpaK
Tag

Dr szkopincev dimitrij ibs elöadását láttátok már? Ha nem mindenképp nózzétek meg, youtube-on fent van magyarul és csak két részes. Szerintem tök jól magyaráz.

Nincs jelen

#5429 2015-03-22 15:54

rny
Tag

Ez nekem nagyon tetszik, hihetõ, elképzelhetõ. Kár, hogy ahhoz, hogy megtudd a megoldást el kell menni :) Megnéztem a honlapját kissé (nagyon) hókuszpókusz jellegû a dolog, de egy konzultáció 15.000, nekem annyit simán megér, veszteni is max a pénzt veszítem, szerintem bejelntkezem. Aztán a többit meglátjuk… nem jellemzõ rám, hogy ilyeneket elhiszek - mmint a honlapján szereplõ terápiákat - de ezen már tényleg ne múljon. Köszi Qpak! :D

Szerkesztette: rny (2015-03-22 15:59)

Nincs jelen

#5430 2015-03-22 16:14

QpaK
Tag

Húú. Tényleg vad a honlapja... Ezek után már nem is merem ajnlani. Csak megtaláltam ezt a kisfilmet, meg klyan logikusnak tünt. Bár a végén a streszt és az étkezést említi. Lehet, hogy táplálkozási tanácsokat kapsz. Csak majd ne verj meg! :D

Nincs jelen

#5431 2015-03-22 16:33

rny
Tag

Ha rámegeyk a gasztroenterológiára kijön valami m betûs terápia, és a videóban is arról beszél. Valami akupunktúrás cucc… hát igen… nehéz erre mit mondani :D Másrészt viszont elkezdtem simán a vegetatív disztóniáról olvasgatni, lehet ez hasznosabb lesz. http://www.drdiag.hu/kereso/diagnosztik … p?id=96009
Ez végülis az, amit pont nem hittem el soha, viszont ez volt az elsõ logikus és számomra értelmezhetõ magyarázat, ezért most lehet elgondolkodom rajta. Csak ezzel megint mit lehet kezdeni?
Egyszer majdnem elmentem pszichiáterhez, egy olyanhoz aki típusosan ezze foglalkozik és autogén tréninget is tart. De ilyenekre olyan õrült nehezen veszem rá magam…

Nincs jelen

#5432 2015-03-22 19:24

havastáj
Tag

Felléptem a face-n egy crohn os oldalra,...háááát lehet inkább nem kellett volna.
Amikor ilyeneket olvasok mindíg elcsüggedek.

Nincs jelen

#5433 2015-03-22 21:03

QpaK
Tag

Lehet benne valami. pt és realhero erre szedik az tnterobene frontin párost. Ha ez a bélideg lekapcsol, meg ez a motorikus mozgás is lelassul, akkor elméletben csak a kajára kéne figyelni. Aztán más a helyzet azoknál, akik akkor is rosszul vannak, ha nyugodtak a körülmények...

Úgy döntöttem, nem vagyok hajlandó foglalkozni a betegségemmel. Én is túl sokat rágódok ezen. Mostantól nem olvasok a témában, nem akarok tudni semmiröl. Attól is csak felidegesíteném magam. Az orvosoknak meg odaadom a testemet, aztán azt csinálnak velem, amit akarnak. :) Szóval kihúzom a dugót, és a fórumot sem fogom látogatni.

Jó egészséget mindannyiótoknak! ;)

Szerkesztette: QpaK (2015-03-22 21:04)

Nincs jelen

#5434 2015-03-22 21:10

rny
Tag

Ezt nagyon sajnálom Qpak, jó volt itt veled beszélni! De sok sikert hozzá, remélem segíteni fog, és a legjobbakat neked is! :)

Nincs jelen

#5435 2015-03-22 21:18

RealHero
Tag

Dr szkopincevnél voltam tavaly.Vettem tõle pár készitményt.A lényeg hogy õ fitoterapeuta.Saját maga állított össze gyógynövényekbõl készitményeket.Egy csomag ára hihetetlenül drága 50 ezer körül van.Nekem nagyon sok készitményem megmaradt.Van olyan teakeverékem ami bontatlan még.Ha valakit érdekel ,akkor nagyon kedvezményesen átadhatom neki,mert nekem már nincs szükségem rájuk.

Én egyébként 10 év IBS-es év után úgy gondolom,hogy igen van laktózérzékenység,igen van kontaminált bélszindróma és igen a vastagbél túl érzékenyen reagál sok mindenre.Találó szerintem az irritábilis szó rá.Ezek tények,és mégis azt gondolom hogy a központi idegrendszerrel van az alapvetõ fõ probléma és azzal hogy hibásan mûködteti .vezérli az idegeket.Szentül hiszem ,hogy nagyban hozzájárul a tünetmentes idõszakokhoz ha a vegetativ dystonia rendbe van téve pl egy Snri-vel.

Nincs jelen

#5436 2015-03-22 23:16

makkmarci
Tag

Látod, engem pár kipróbált gyógytea után is piszkáltak, te meg 50eFt-ért megvetted õket :-))

A diótea és a máriatövis májvédõként...
Az enzim (Peak-est szedtem) fontosságáról is írtam, utána drasztikusan javult az ételek iránti toleranciám...
Késõbb sokkal több rostot vittem be, útifûvel kezdve (majd elhagyva) a jelenleg is többször bevitt salátákkal bezárva.
Amit még nem említettem, hogy sokszor, mikor jött az a bizonyos diszkomfort érzés, elkezdtem a hasamat simogatni, masszírozni. Sokszor csodákat tett, vagy megnyugodott az egész, vagy kijött, aminek ki kellett.
Nem hülyeség, amit mond a doki...

Ugyan az alábbi sem egy egyetemi elõadás, de a szalonna/zsír/epe dolgot ajánlom mindenki figyelmébe, mert a saját tapasztalataim alapján nagyon is használt! A mai napig is eszek zsírt rendszeresen és kisebb lett a koleszterinem az emelt fogyasztástól! Ez persze nem csak szalonnát jelent, hanem tojást, vajat (margarinszerû izék tilosak!), halat, fokhagymát, stb.
Szintén sokat segített a tünetek enyhülésében, félve mondom, de talán megszûnésében...
Gyanítom, hogy az acidophilus a már jó úton lévõ beleimet csak erõsíti, mert tényleg így érzem.
Most lesz 2 éve, hogy rám jött ez a sz@r és végre kezdek egyre kevesebbet foglalkozni vele!
Természetesen a pluszban bevitt vitaminok is hozzá tartoznak a történethez. Az idén még az allergia sem jött ki rajtam eddig, ez már a bónusz. Pedig az immunrendszer is a bélben lakozik...

https://www.youtube.com/watch?v=LCoFJmG0OOM

És. Most se kössön belém senki, csak leírtam a saját magam által megélt dolgokat... :-))

Szerkesztette: makkmarci (2015-03-23 00:30)

Nincs jelen

#5437 2015-03-23 09:05

Pillangó76
Tag

Köszönöm a gratulációkat a negatív kolonoszkópiához.

Rny, kérdezted hogy mi az én történetem a tüneteket illetõen.Hosszú, de leírom a fontosabbakat.

Tavalyelõtt õsz:végbéltáji fájdalmak (vizsgálatok: nincs,mert a házidoki szerint szükségtelen)
Tavaly nyár eleje: erõs has fájdalmak+végbéltáji fájdalmak+nyálkás keskeny széklet és gyakori wc látogatás,
nagyon gyors fogyás (-1kg hetente), szédülés, vérnyomásproblémák jelentkezése.
(vizsgálatok: felsõ endoszkópia (beutalóval), hasi uh (privát), mr a végbéltáji fájdalomra ). Vizsgálatok eredménye: epekõ, talán lisztérzékenység -nem tudják kimutatni. Illetve a farokcsonttörés illetve korai  csontritkulás megállapítása.
Panaszok a gluténmentes diétával változnak, de nem szûnnek teljesen.
Fogyás megáll, hízás azóta sincs igazán.
Nov.vége epekõmûtét.
3 hétre a mûtét után erõs szeméremcsont fájdalom, ami két hónap múlva vakbéltáji erõs görcsös fájdalom társul.
Vizsgálat a sürgösségin: vér és uh, Crp negatív. Eredmény nem vakbél, nem tudják mi.
Chron gyanú miatt ismét kolonoszkópia. Eredmény negatív. Szövettan késõbb.
Magyarázat a fogyásra, fájdalmakra nincs.
Javaslat milyen szakterületen születne megoldás a problémákra:nincs.
(Én attól tartok, hogy az onkológián következik ezek után...)

Qpak, köszönjük, hogy eddig itt voltál és segítetted információkat, jó szóval a fórumtagokat. Várunk vissza.

Nincs jelen

#5438 2015-03-23 09:50

havastáj
Tag

pillangó76 nagyon hasonlítanak a tüneteink.- széklet vékonysága, gyakori wc, fogyás, annyi, hogy én nem nõ vagyok, és hõemelkedésem is szokott lenni délutánonként gyakran max 37.1,2.
A gluténmentes diéta rajtam se segített.

Nincs jelen

#5439 2015-03-23 09:59

Pillangó76
Tag

Havastáj,
igen ezt én is észrevettem, hogy talán a te tünetegyüttesed hasonlít a legjobban az enyémhez. És nálad se tudtak semmit mondani tényleges diagnózisnak.
Nekem a gluténmentes diéta óta gyakorlatilag nincs hasmenésem. Szinte elmúltak a fekélyek a számból. Már azt hittem meg is gyógyulhatok, mire decemberben megérkezett a szeméremcsonti fájdalom , majd februárba a jobboldali görcsös fájdalom.
Nekem is kb annyi a testhõm, mint neked. De én ezt nem tekintem hõemelkedésnek, mert 37,5ig normális a testhõmérséklet úgy tudom.
Nem tudom milyen orvos tudná ezeket a tüneteket összekapcsolni.
De ez sajnos már nem csak gasztro területet úgy vettem észre.

Szerkesztette: Pillangó76 (2015-03-23 10:00)

Nincs jelen

#5440 2015-03-23 10:57

havastáj
Tag

Akkor Neked segített a gluténmentes diéta! Nekem sajna nem ugyanúgy megy a hasam és csak hasfogókon élek.
Hááát az orvosok ezt mondják, hogy 37,5 ig norm. , de sztem nem. sztem 37.0 felett már valami gubanc van.
Fekélyek nekem is voltam a számba, az gingisol ecsetelõvel és fogkrém váltással múlt el (Paradontax ra váltottam), meg sok vitamin szedése.

Nincs jelen

#5441 2015-03-23 11:38

andifeher
Tag

Allergia-immunrendszer-bélrendszer: http://protexin.hu/immunrendszer/probio … alyozasara :)

Nincs jelen

#5442 2015-03-23 12:06

Pillangó76
Tag

Havastáj,
igen sok jó változást hozott nekem a gluténmentes diéta. Csak tudod az röhej az egészben, hogy az én lisztérzékenységi tesztem totál negatív lett. A szövettan szintén, minközben majdnem meghaltam nyár végén a gluténtól. Aztán egy másik orvos azt mondta, hogy a szövettant tuti elcseszték. És kizárt, hogy negatív volt a limfocita szám alapján.
De mivel már akkor gm diétáztam, ezért ezt már visszamenõleg nem lehet bizonyítani.
Szerintem lehet hogy az alapbajom nekem a lisztérzékenység volt. Aztán mivel az kezeletlen volt csinált egy jó nagy pusztítást a testemben és ezért nehéz kibogozni mi okozott mit.
A tavaly nyár eleji nagy állapotromlást megelõzõen én is a többi fórumtárshoz hasonlóan fél éven át sok-sok antibiotikumot kaptam, mert állandóan lázas és beteg voltam (nátha, köhögés). Ami lehetett  tropára ment bélflóra miatt, ami még jobban tönkrement a sok antibiotikumtól.
Én a fekélyekre csak simán clorhexamedet vagy closodylt szoktam használni. Igazából úgyis akkor jönnek elõ, amikor a bél gyulladt lesz. Ezt egy orvos mondta. Szóval a felületi kezelés csak a rossz csípõ érzést csillapítja, nem a problémát orvosolja.

Nincs jelen

#5443 2015-03-23 12:40

rny
Tag

Nekem az orvos mondta, hogy kialakulhat cölikália nélküli glutén szenzitivitás, ami nem azonos! Itt nem lesz elváltozás se a vérben se a szövetben. Ez elvileg fél éves diéta után helyreállhat. Nekem a tejjel volt ez, fél év alatt nem állt helyre, csak késõbb. Viszont nekem valódi allergia lett úgy értve, hogy a vérvétel egyértelmûen mutatta a tejfehérje allergiát.
Az ilyen érzékenységek gyakoriak ibs-ben…
Elég furcsák a tüneteid Pillangó, egyedülálló eset :) Mmint ezek a csontfájdalmak, korai csontritkulás… megkérdezhetem hány éves vagy?

Nincs jelen

#5444 2015-03-23 12:58

havastáj
Tag

Én is nagyon sajnálom, hogy Qupak elmegy, de én sejtem miért. A Sztóma záró mûtét után  tpoikban az egyik nagyon hosszú "beszámoló" viselhette meg. No az engem is, kár volt elolvasni.

Nincs jelen

#5445 2015-03-23 15:19

Zsuzsó1
Tag

Sziasztok! Én még új vagyok a csoportban. 53 évesen 38 év colitis ulcerosa elleni kezelés után a múlt héten rájött az orvosom, hogy chron beteg vagyok nem cu-s. Eddig szerencsére csak a vastagbelemet érintette, most tudtak elõször felmenni a vékonybelembe a colonoscoppal. Amiért írok az az, hogy észrevettem, hogy szinte mindenkinél csak Klionnal próbálkoznak. Nekem az sosem használt, viszont a Normix nevû antibiotikum sokszor kihúzott a bajból. (2x2 két hétig.) Ja és kitartás!! Fiatal koromban szörnyû erõszakos volt a betegségem. 10-20 széklet naponta, sokszor már csak vér.. De az utóbbi 5-8 évben sokat javult... Szerintem az is segített, hogy elkezdtem Rivotrilt szedni. Reggel 0,25, este 1mg-ot. De a reggelit sokszor kihagytam. Szerintem ez segített a legjobban. Tudom, hogy ez autoimmun betegség, de nekem mindig pszichés problémák hatására újult ki.

Nincs jelen

#5446 2015-03-23 15:28

Pillangó76
Tag

Rny az életkoromat bárki ki tudja számolni. Születési évem a nicknevemben benne van.
Egyáltalán nem kéne semmilyen csontritkulásnak jelen lennie nálam még-normál esetben.
Igen elég fura az esetem, ezért nem mond egy orvos se semmit rá. Ugyanis a valódi cöliákia korai csontritkulást okoz. Esetleg egy hosszú ideje  fenntálló ibd is. De nekem ugye elvileg egyik sincs.
A glutén miatt nyár végén tényleg majdnem meghaltam.
Mégis negatívak a szûrõtesztek erre. Elvileg a szövettan nem, mert az ellentmondásos. De ezt senki nem fogja felvállalni, hogy hibáztak.
Ami tuti ,nekem nem, a nem cöliákiás gluténérzékenységem van, amit írtál, s amit hivatalosan "kaptam". Mert akkor nem lenne csontritkulásom.De ezzel az ellentmondással senki nem kíván foglalkozni...
Nekem is vannak valódi ételallergiáim. Ezek nem okozhatnak csontritkulást. Azt csak komoly felszívódási zavar okoz.
Nyár vége óta szigorú glutén-tej -laktóz mentes diétán vagyok, de decemberben jött ez a visszaesés, s azóta még plusz fájdalomtünetek. Nincs hasmenésem, ami az ibsre jellemzõ lenne.
Hát nagyon szeretnék egy nem csak tankönyvi esetekben jártas orvost találni, mert ez az állandó fájdalom nagyon megvisel és a házasságomat is.

Szerkesztette: Pillangó76 (2015-03-23 15:30)

Nincs jelen

#5447 2015-03-23 15:54

rny
Tag

Pillangó,
azt a számot a neved végén észre se vettem :)
Nem akarom ráderöltetni az ibs-t, de azt hozzá kell tennem, hogy annak van hasmenéssel egyáltalán nem járó formája is. A csontritkulást muszáj valaminek okoznia? Nem lehet csak genetikailag elõbb jövõ ami nem áll kapcsolatban semmivel (ibd, cölikália) ?
Én is sokáig kerestem mindenféle okot de végül nem lett… erre is fel kell készülnöd. Próbálj meg esetleg bejutni a MÁV kórházba.

Nincs jelen

#5448 2015-03-23 17:52

Pillangó76
Tag

Rny,
A dexa (csontritkulás) vizsgálaton mondták, hogy a csontjaimban olyan alacsony az ásványi anyagtartalom, hogy hiába fogok szedni bármit rá, amíg a felszívódási zavaromat nem kezelik csak romlani fog.
A változókor majd normál esetben kb.10 év múlva kezdõdik meg úgy tudom.És a csontritkulás ahhoz kötõdhet pl.
Te hány éves vagy? (Ha nem titok? )

A máv kórházba miért érdemes bejutni?Van ott vmi specializáció a hozzánk hasonló esetekre?

Szerkesztette: Pillangó76 (2015-03-23 19:48)

Nincs jelen

#5449 2015-03-23 21:06

pt
Tag

Továbbra is jól vagyok. Tegnap még kirándulni is voltam egy erdõben. Mekis kaját zabáltam. Sétáltam a vasárnapi kietlen városban. Süteményeket ettem. Savanyúságot. Minden rosszat összeettem amitõl eddig bajom volt ha rágondoltam már attól is. Kijelenthetem már 2 hét távlatjából, hogy a gyógyszerkombó bevált. Nem 100%-osan, mert azért még van bennem para, de ez már nagy bajt nem okoz. Olyan 90-95%-ra saccolnék :D

Nincs jelen

#5450 2015-03-24 05:05

akombakom
Tag

Zsuzso, koszonjuk a remenyt:-) , mindig is tudtam, hogy alig varom a nyugdijat, csak az meg egy 30 ev, addig kell csak kibirni:-)

Nincs jelen

IBDoktor

Láb