#5451 2015-03-24 17:31
- Rigor
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)
Havastáj: " IBS = ismeretlen eredetû bélbetegség" - Ez sajnos a Crohn-ra, és Colitis-re is igaz - ezek is ismeretlen eredetûek, épp csak el tudják már nevezni (illetve az altípusaikat, kevert változatukat stb). Nyilván ez nem vigasztal, bár lehet hogy arra amit eddig IBS-nek hittek hamarabb lesz gyógymód mint a Crohn/Colitis-re.
Az pedig hogy Qpak elmegy, nem biztos hogy baj. Én akkor kezdtem itt aktív lenni amikor gyötört a betegségtudat, illetve kerestem a kiutat. Aztán amikor elegem lett az egészbõl megpróbáltam leszarni és inkább arra koncentrálni, hogy milyen örömök várhatnak az állapotom ellenére az életben akkor a fórumon inaktív lettem, hiszen "nem volt erre idõm".
Most meg hogy jobban vagyok (sztóma) csak úgymond hobbiból járok vissza (meg friss szómásként tapasztalatcsere stb) :) Illetve megnyugtatni azokat akik én is lehettem volna, és nem nagyon volt aki megnyugtasson :) No meg épp rengeteg a szabadidõm.
Nincs jelen
#5452 2015-03-25 20:52
- pt
- Tag
Valószínûleg én is csak olvasgatni fogok ez után. Tök jól vagyok. Tudom, dögöljek meg.....de ez van :D
Nincs jelen
#5453 2015-03-25 21:54
- Pillangó76
- Tag
Pt,
dehogy "dögölj meg". Hosszú tünet és még inkább teljes betegségmentes idõszakot kívánok neked!
Nincs jelen
#5454 2015-03-26 05:00
- akombakom
- Tag
Tegnap drelutan nem birtam felallni a retyorol, de nem azert, mert folyott, hanem olyan kemeny volt, hogy alig birt kijonni:-) :-) masfel eve nem volt erre pelda:-) , bar igy mradna
Pt egyaltalan ne dogolj meg, amennyiben elni szeretnel, elj meg 100 evet tuetmentesen, megjartad a poklot te is' kijar egy kis mennyorszag:-)
Szerkesztette: akombakom (2015-03-26 05:04)
Nincs jelen
#5455 2015-03-26 13:29
- RealHero
- Tag
Pt :Mitõl is lettél ennyire jól?Amúgy szerintem ennek csak örülni lehet,mert oly kevés pozitív példa van.
Nincs jelen
#5456 2015-03-26 21:49
- akombakom
- Tag
RealHero:
"
Nekem teljesen bevált ez a reggeli egy szem enterobene, meg a 0,25-ös frontin és a coaxil párosítás.
A bél (enterobene) és az idegek (frontin) is nyugalomba kerülnek tõlük, az idegesség elõjövetele, erõssége is gátlódik (coaxil). Szerintem ez egy jó kombináció. Ennek ellenére 2-3 naponta van egy szép normális székletem, mint régen. Wc para nincs. Jövök, megyek, jól érzem magam, már lassan 2 hete. Olyan dolgokat eszek amire eddig nem is mertem ránézni, sajtos szendvics, pizza, ma reggel joghurtos zabkása." pt
Nincs jelen
#5457 2015-03-28 14:48
- youlcsi
- Tag
sziasztok!
örülök, hogy többen jól vagytok :)
általában én is csak RO-ban vagyok... de a közelgõ forgalmi vizsga nagyon nem barátja a bélbajnak :/ nem mondom, hogy extrém rosszul vagyok, viszont azt gondolom, a vizsga elõtti nap már vacsorázni sem merek majd...
Nincs jelen
#5458 2015-03-30 12:20
- rny
- Tag
Na pt, én is megcsináltam az egy hétig minden nap enterobenét. Nálam a napi mostmár 6-8 hasmenést 3-4re csökkenti és ennyi. Még csak az sincs, hogy bármit formálttá tenne, max az elsõ az, és a végére elérek a teljes vizes hasmenésig. Ilyen szarul szerintem még sosem voltam, nem volt még példa rá, hogy a hasfogók se segítsenek. Tök vizes se volt nagyon sokáig… csütörtökön annyira szarul voltam, hogy bevettem egy enterobenét, késõbb 2x2 bolust, egy coderitet. Másnap így is hasmenésem volt, és aznap este is. Fogalmam sincs ez az egész miért van. Asszem ezzel most elértem oda, hogy mégiscsak kéne egy kolonoszkópia :(
Nincs jelen
#5459 2015-03-30 13:29
- pt
- Tag
Biztosan hasznos szerintem az antidepi meg a frontin is. Valószínûleg így hatnak jól egyben.
Továbbra is jól vagyok. Az eddigi wc para helyett, stresszes helyzetben, nem sürgetõen, max egy normális széklet jön ki. Ami normális, aztán sálálálala egész nap okés minden.
Nincs jelen
#5460 2015-03-31 03:02
- makkmarci
- Tag
rny
Bocsi, ha hülyeséget kérdezek, de keményítõt eszel eleget?
Szerintem a több rizs és krumpli fogyasztása formásabbá tenné a dolgot...
Én ma bekajáltam egy halom gulyáslevest borjúból, ráadásul csípõs is volt. Semmi bajom nem lett tõle...
Nincs jelen
#5461 2015-03-31 09:23
- akombakom
- Tag
Még egy hazaút és akkor az elso negyedév pipa :D:D:D ezt az évet egész jol kezdtem, de szeirntem csak a véletlen, hogy most éppen nem lángol a dolog, nem folyásoltam be semmivel.. egyetlen dolog, amivel probálkozom folyamatosan az a homeopatikum.. van egy doki, aki ezzel foglalkozik, kifaggatott tovirol hegyire, mindent elmondtam, ami csak osszefuggésbe hozhato nálam a stresszel... irkalt ki gyogyszereket, de nem azt cisnálja, hogy ad egy uvegcsékvel, oszt szedjem, hanem ad 2-3 adagot (van hogy két hét kulongsébbel kell bevennem, amit végképp nem értek)... megvan, hogy mikor kell bevennem, aztán jelentkeznem kell, hogy van-e eredmény... most pár hete egész jo... ha így maradna, az szuper lenne, csak nem tudom ettol-e vagy csak simán most ez egy ilyen idoszak... nyilván egy év mulva tudni fogom, hogy maradt-e az állapot, vagy változást áll-e be
Nincs jelen
#5462 2015-03-31 10:56
- pt
- Tag
rny!
Valami hatása csak van.
Nyáron mikor horvátba mentünk nyaralni, már rég nem szedtem ssri-t és frontint se. Csak enterobenéztem egy héten át. A wc para ott volt, ezért 2 naponta kellett a coderit is.
Jelenleg, mivel coderit hiány van, kerestem más alternatívát.
Így jött képbe a coaxil, aminek hála égnek mellékhatása sincs, meg a frontin, aminek nálam szintén nincs mellékhatása. A napi egy enterobene is bevált.
Igazából az a baj, hogy az eddigi 7 év alatt egy olyan gyógyszerre vágytam, vagy probiotikumra amit ha szed az ember 1 hétig 1 hónapig utána megint a régi lesz.
Rá kellett jönnöm ilyen gyógyszer és probiotikum nincs. Vannak enyhító szerek, enyhítõ ételek, de a bélrendszerem az sajnos expressz gyorsan húzódik és ernyed el, ennek következtében a tápanyag olyan gyorsan megy át rajtam, hogy nincs ideje megemésztõdni. Ettõl lesz az állaga híg.
A jelenlegi gyógyszer kombináció pontosan annyira lassítja meg a bélrendszeremet, hogy normális fokozaton mûködik, mint régen, vagy egy átlag embernek.
Próbálom úgy felfogni mint egy vérnyomásproblémát. Azt se tudják helyrehozni egy 1 hónapig szedett gyógyszerrel. Folyamatosan olyan gyógyszert kell szedniük, ami szinten tartja a vérnyomást. Úgy gondolom, nekem olyan gyógyszert kell szednem ami folyamatosan lassítja a bélmozgást, mert alapból valamiért túl gyors. Ennek az okát senki nem tudja.
Hiába probiotikumozok, hiába eszek olyat amitõl keményebb lesz. Nem ezen múlik. Enyhíteni enyhíti a tünetet, de meg nem oldja. Nem a bélflórámmal van a baj. Ha azzal lenne, akkor az enterobene hiába küldené át lassan a tápanyagot, akkor is rossz lenne a végeredmény. De nem az. Mióta lassan halad át az étel rajtam, azóta tökéletes a székletem. Jól átemésztett, bogyókás. 2-3 naponta kell csak elmennem 1x nagywc-re. Ez így nekem megfelelõ. Persze jó lenne ha lenne erre jobb megoldás, de ettõl jobbat még nem találtam. Még a coderitezés se volt ilyen jó.
A coaxil meg frontin szerintem hozzásegít ahhoz, hogy ne legyen wc 5x 6x egy nap. A stressz wc-zést csökkenti. Az enterobene meg a bél sebességét. Lehet csak együtt jók......külön külön nem érnek semmit.
Szerkesztette: pt (2015-03-31 14:16)
Nincs jelen
#5463 2015-03-31 23:43
- RealHero
- Tag
Valószinûleg pt-nek igaza van hogy a coaxil frontin enterobene hármas hatása miatt van valaki jól.
Én továbbra is Venaflaxint szedek csak.Vannak nehéz napjaim,de összességében 60-70 százalékkal jobbak a napjaim mint voltak.Csodát ettõl sem kell várni,mert így is egyszer -egyszer begörcsölök,de azért eddig könnyebb az életem mint volt.Természetesen a jövõt nem látom,lehet hogy így stagnálni fog vagy az is lehet hogy egyik napról a másikra nem fog hatni.
Eddig egyszer vettem be enterobenét ,akkor jó volt.Rendszeresen nem akarom szedni,csak akkor tenném ezt ha a venla hatástalanná válna és valamihez kéne nyúlnom. Így marad a "nehéz napokon" a kiegészítésként alkalmazott bolus ,neurosan vagy széntabletta.Ezek nem ártanak,és nem okoznak függõséget.
Nincs jelen
#5464 2015-04-01 12:30
- pt
- Tag
Az enterobene se árt. Ma is tök normális székletem volt 1x. Nem sürgetõ. Tehát idõzíthetõ. Minden napi szedése mellett is 1-2-3 naponta van székletem. Attól függ mennyit eszek. Milyen ingerek érnek.
Nincs jelen
#5465 2015-04-01 17:25
- tee
- Tag
hihetetlen, hogy ezt valahogy emberek között nem lehet balanszírozni. Nekem speciel pont az a bajom hogy hajtás nélkül gyakolatilag székrekedésem van, ezzel csak annyi a gond hogy székrekedés+kisebb sebek/hegek stb. annyit jelent hogy vérzik amikor végül görcsösen megindul a nemkis mennyiség ilyenkor. Ugyhogy du. amikor hazaérek szoktam reménykedni hogy egyszer még lesz egy kitérõ, a reggeli alkalomkor meg szó szerint elmorzsolok néhány miatyánkat, hogy ne repedjen szét a..... (ezért is rohadt nehéz a cigirõl leszokni mert a cigi+kávészerû valami kombó mindig percek alatt megindította a processzt)
Szerkesztette: tee (2015-04-01 17:28)
Nincs jelen
#5466 2015-04-01 17:51
- pt
- Tag
Kefírt, joghurtot, õszibarackot ilyesmit nem próbáltál? A gyümik puhítják a cuccot..... a kóla, energiaital, kávé, gyorsít a bél sebességen így az is puhíthatja, ha elõbb végigér....
Nincs jelen
#5467 2015-04-01 18:32
- tee
- Tag
rengeteg mennyiségû krémtúrót joghurtot eszek, stb. kefírt is sûrûn, õszibarackot speciel nem ha nincs szezonja.
Nincs jelen
#5468 2015-04-01 20:53
- pt
- Tag
Gyümölcsök megsürgetik a dolgot. Barack, szilva. Rostos üdítók hasonló ízben. Tuti nem reked meg semmi 1 lityi õszilé után :D
Nincs jelen
#5469 2015-04-03 18:26
- tee
- Tag
http://www.ibdoc.net/
otthoni calcprotectin teszt kifejlesztve, ha valakit érdekel :)
Nincs jelen
#5470 2015-04-03 21:25
- Norbesz
- Tag
Üdv!
Èn ùj vagyok itt,ès sok kèrdès merült fel bennem!
Az egèsz kàlvària 2014 szept indult 36 èvesen gondoltam màr ùgy is règ volt kivizsgàlàs àm legyen egy kedves orvos ismerös elintèzett nekem egy kèt rutinvizsg.
Hasi uh, karotisz, teljes vèrkèp víz., ekg mert magas a vèrnyomàs erre szedek bogyòkat +koponya ct sziv uh. Hát ezek plussz önszorgalomból Mária utca szem klinika szemfenék vizsg. Már szinte mindenen túl voltam amikor október lehetet elmentem gyógymasszõrhöz és utánna kezdõdtek a fura hasi diszkomfort érzések jobb oldalon borda alatt mintha az epém lenne de csak tompán szúrt nem annyira érdekelt! Jelezném ezek a kivizsgálások miatt meg a munkám miatt is elég sok stressz ért ebben az idõben! Szóval úgy éreztem mintha az emésztésemre és a gyomromra lenne hatással a sok stresszelés. Kipróbáltam az utifût mert hallottam kíméletesen tisztít roborál! De nekem úgy tünt felborította a székelési szokásaimat! Addig általában reggel volt wc kv elõtt és néha utánna is hát az utifüv volt még dután is, jelezném soha nem voltam szorúlásos általában minden könnyedén kicsüszott belõlem! Általában laza pépes széklet! Az utifût letettem viszont vissza maradtak megmagyarázhatatlan néha beszúró fájdalmak itt ott a hasamban ja és ledobtam pár kg magamról a kúra alatt persze mellette sport is volt! Aztán NOv vége felé étvágytalanság fogott el plussz depressziós rohamok törtek rám erôs szivdobogás érzés! Megijedtem felbotult az emésztésem nem formált székletek gyomor fájdalom puffadás! Voltam gyomortükrözésen ami negatív lett! Szeptembertõl idáig min5 vérkép a legutóbbin a vas volt picit magasabb a transzferin alacsonyabb és az eosinophyl % magasabb minimálisan! Voltam gasztrosnÁl is kilégzési teszt negatív! Mondtam a panaszokat evés utáni szívdobogás érzés õ is elküldõtt kardiológiai vizsg. Az is negatív voltam ortopédián hogy gerincbaj esetleg kisugárzás okozhat e az alhasba?!? Mert édesapám bechterewes kb 40éve! Ott is a röntgen alapján és a labor eredmény alapján minden rendeben csak egy csigolyánál lát laposodást de az minimális! A gasztros doki az elsõ találkánÁl ideges bél szindrómát mondott,elküldött a kilégzéses vizsg, ott jók az eredmények! Említettem neki hogy szeptembertõl januárig 2 antibiotikumot szedtem aktil, zevzil! Azt is jeleztem hogy szokott szalagszerû székletem lenni! Most már parázok hogy ez crohn vagy rosszabb! A vérképeimben a legjobb crp0.6 a legmagasabb 5 ez decemberben volt de akkor volt az virus amire a cefzilt kaptam! Van 3 negatív hasi uh a legutóbbi januári! Csak azért aggasztó szeptember óta kb 8-9 kg fogytam!
Nincs jelen
#5471 2015-04-04 02:06
- makkmarci
- Tag
Antibiotikum rásegíthet arra, hogy bélpanaszok maradjanak vissza, mert a bélflórát is rendesen tizedelheti.
Erre esetleg egy Protexin kúrát kipróbálhatsz...
Az útifû lényege, hogy sok folyadékkal használva megdagad benned és amit lehet, kitol belõled. Ettõl lehet több, más idõpontban lévõ székleted, ez természetes! Ártani nem tud!
A masszázs alatt esetleg nyomkodtak elöl rajtad valamit is? Ezt csak azért kérdezem, mert volt olyan közeli ismerõsöm, akit egy rutin nyomkodós vizsgálat után fél nappal elvitt a mentõ, pár hónap múlva meg a kaszás, mert a máj környékén elindult egy rög, ami olyan helyen akadt meg, amivel nem tudtak mit kezdeni...
Nincs jelen
#5472 2015-04-04 07:27
- Norbesz
- Tag
Szia !
Nem elõl nem nyomkodtak! Viszont amit még mondani akartam hogy proctologus is vizsgált mert van 3belsö aranyerem Akkor tükrözött is màr mint a bègbelem de azt mondta semmi! Kaptam kùpot meg kenöcsöt mert hogy berepedèst is làt!
De mitöl van vèkonyabb szèklet? Mièrt èbredek tompa nyomàssal a hasamba koràn reggel hogy wc re kell mennem!
Nincs jelen
#5473 2015-04-04 08:16
- Zsoltiihh
- Tag
Szia Norbesz!
Vékonyabb széklet szûkület gyanús.
Nincs jelen
#5474 2015-04-04 08:25
- Norbesz
- Tag
Ès az Akkor crohn?
Nincs jelen
#5475 2015-04-04 08:30
- Norbesz
- Tag
Vagy mèg rosszabb?!?
Nincs jelen
#5476 2015-04-04 09:36
- pt
- Tag
Nekem is volt az IBS miatt vékonyabb székletem. ez azért volt, mert átrobogott rajtam a kaja és nem volt ideje tömörödnie a végbélben. Így hosszan elnyúlva félig emésztetlen csíkként távozott nagy mennyiségben, kenõdõsen, zsírosan. H2 kilégzési tesztre menj el és csináltass calprotectin vizsgálatot magn úton 6900 Ft. Ebbõl elméletileg kiderül, hogy a beled sebessége rossz "csak" vagy gyulladás van a szervezetben. kb. eddig jutottunk itt az évek alatt.
A H2 kilégzés kimutathatja a gyorsaságot. A calprotectin a gyulladást. Így elkülönítve tudhatod az IBS-t a crohn-tól vagy colitistõl.
Nincs jelen
#5477 2015-04-04 10:09
- Norbesz
- Tag
Voltam h2 teszten ès jò volt! Azt vettem èszre a teszt elött olyan dièta volt hogy se zöldsèg se gyûmit nem lehetet enni na Akkor normàlis egybefüggö szèklet volt! Olyan mintha a Rostok bàntanànak! Mi ez a calprotectin teszt?
Nincs jelen
#5478 2015-04-04 11:20
- RealHero
- Tag
Ha csak nagyon ritkán van vékony székleted az nem baj.Ha állandó jelleggel vékony akkor lehet szûkületre gondolni.A Calprotectin egy széklet vizsgálat ,otthon elvégezhetõ,nagyjából arról van szó hogy kideríthetõ vele hogy van e crohnod vagy sem.A többit majd a fórumtársak elmondják neked mit hogy csinálj.
Ha ennyi negatív leleted van,kilégzéses teszt,tükrözés stb ,akkor igen,elképzelhetõ hogy Ibs-ed van,keress fel,egy dilidokit egy jó antidepi sokat segíthet
Nincs jelen
#5479 2015-04-04 12:03
- Norbesz
- Tag
Hol ilyen hol hasmenès van amikor normàlis de akkor sem tûl vastag a tüki az gyomor ès vègbèl volt Akkor mondtàk az aranyeret csak ez a tompa fÀjdalom idegesît mellette van izületi fàjdalmam is plussz alvàszavar! Sokkal gyakrabban vizelèsi inger!
Nincs jelen
#5480 2015-04-04 12:14
- Norbesz
- Tag
Ja ès itt vannak ezek a depi rohamok borzalmasak olyan mintha àllandòan görcsbe lenne a vègbèl!! Hozzàteszem amikor jöttek ezek a tünetek rengeteget bicigliztem (spinning) ezeket az edzèseken àllandòan ki a nyeregböl vissza a nyeregbe!!
Mèg attôl tartok nem e az utifümaghèj daràlta le a bèlflòràmat ès csinàlt nekem vmi problèmàt!!,(
Nincs jelen
#5481 2015-04-04 12:20
- Norbesz
- Tag
Köszi a vàlaszokat!
Nincs jelen
#5482 2015-04-04 16:30
- QpaK
- Tag
rny írta:
nem próbálták soha az ibs-re az ibd elsõ fázisú gyógyszereit adni? Azokat a sima gyulladáscsökkentõket? Bennem ez a kérdés mindig felmerül, pl havastájnál is ott van az a kis gyulladás... én az elején rögtön azt kérdeztem, hogy miért nem adnak nekem ilyen gyulladáscsökkentõt. Az a baj szerintem, hogy az ibs még mindig nincs teljesen igazi betegségként elismerve, és mondjuk nem is a tök negatív képesekre írom, hanem ahol azért van valami krónikus gyulladás mégiscsak a bélen, pld havastáj esetében. Ha sok ibd-s ettõl tök jól van, akkor nekünk meg plána használhatna, nem? Csak reménykedem.. smile
A nagy könyvjelzõ rendezgetésben megtaláltam a cikket, ha még aktuális. :) http://www.sciencedaily.com/releases/20 … 081236.htm Tényleg érdemes lenne tovább vizsgálni... Fura, hogy az iromány 2012-es, azóta 3 év telt el, de semmi érdemleges tanulmány nem készült?...
Nincs jelen
#5483 2015-04-04 19:02
- pt
- Tag
Qpak! <3 visszatértél :D
Nincs jelen
#5484 2015-04-04 23:35
- makkmarci
- Tag
Norbesz
Az útifû nem darál le semmit belõled, csak ami nem odavaló! :-)
Nekem anno ugyanilyen tüneteim voltak, mára nincs... Ha visszaolvasol, leírtam többször, hogy nálam mik segítettek.
A mozgás és a rosszabb emésztés miatt elõször is a vitaminokat pótold! C-t és D-t elsõsorban.
A kaját sajnos ki kell kísérletezned, melyek azok, amik jobbak a beleknek. Talán emésztõenzim is segíthet egy darabig a javulásban.
Nincs jelen
#5485 2015-04-04 23:48
- Pillangó76
- Tag
Makkmarci,
megírnád pontosabban milyen emésztõemzimre gondolsz?köszi
Üdv Qpak:-)
Kellemes tünetmentes Húsvéti Ünnepeket Mindenkinek!
Nincs jelen
#5486 2015-04-05 04:49
- makkmarci
- Tag
Én két doboz Peak enzimet használtam el, elõször minden fõbb kajához, aztán már csak a fõ kajához vagy amikor tudtam elõre, hogy kisebb zabálás vár társaságban, stb.
Nekem nagyon sokat segített anno, de egy lánc része volt, elõtte is más kellett, utána is.
Õ volt az:
http://peakshop.hu/shop/peak_man/szervi … esztoenzim
Nincs jelen
#5487 2015-04-05 06:55
- akombakom
- Tag
Azthiszrem nalam bizonyitast nyerni latszik, hogy ibs az tutita van, a csaladi unnepek sose tesznek jot a beleimnek, es em azert mert sok a kaja es ossze-vissza zabalnek, hanem igy hat ram a sajat csaladom, akikre tamaszkodnom kene es akiktol segitseget varhatneek. Sokan kozulletek irjatok, korhaz stb, de a csalad mellettetek allt, nelkuluk nem ment volna stb... Szoval egyedul nem lesuz konnyu dolgom, itt a forumon legalabb neha kiirhatom magam, ez is sokszor sokat tesz, koszi nektek
Nincs jelen
#5488 2015-04-05 09:01
- QpaK
- Tag
Nektek is üdv, nem lehetetlen, hogy írjon ide az ember. :)
Akombakom: Én nem tudok örülni a támogatásnak. Ha nagyon beteg vagyok, jó ha a család ott van, de mindig önálló voltam, így nehezen fogadom el a segítséget. Most, hogy a nagyságos asszonnyal összeköltözünk el kellett mondanom a bajom, de ezt is csak nagy vonalakban tudtam. „Kis felszívódási zavar, de szedek rá gyógyszert, nem komoly dolog...néha rendetlenkedik az emésztésem...” A szüleinek van éttermük, ott szoktunk ebédelni, és soha semmi gondom nem volt az étellel. Most állandóan az van, hogy (ez nem fog ártani? Az nem lesz sok?...) Az agyamra megy! Eddig a csajozás nem a betegségrõl szólt, hanem kettõnkrõl. Érted: Én vagyok a beteg, õ ugyan megértõ, de engem visel meg a dolog. Szerintem már kisakkozta a bajom és „majd csinálok finom paleot” Túlbuzgó küldetéstudat, képtelenség lekapcsolni. ;)
Szerkesztette: QpaK (2015-04-05 09:02)
Nincs jelen
#5489 2015-04-05 09:53
- akombakom
- Tag
Qpak ...az erem ket oldala:-) azthiszem nalam ez nem fenyeget:-) fiuk ezt nem fogjak csinalni. Ott az lesz majd hogy ah nincs is bajod, aztan, ha valahol be****akkor tovabblep oszt csokolom:-) ha lesz annyi turelme azt kivarni
Nincs jelen
#5490 2015-04-05 10:44
- RealHero
- Tag
Nekem az IBS az egyik ok hogy meg se próbálkozok párkapcsolattal.Nincs se erõm,se kedvem elmondani,majd megértetni,majd elfogadtatni valakivel hogy ilyen betegséged van.A mai lányok képtelenek ezt elfogadni,és csak akkor vagy jó ha dolgozol ,egészséges vagy és stb tévhitek.
Nincs jelen
#5491 2015-04-05 10:55
- rny
- Tag
Üdv újra itt, Qpak ! :)
És kösz a cikket, nagyon érdekes. Még a végén tényleg kiderül, hogy ez a két dolog ugyanannak két különbözõ állomása?
Engem nem tudom érdekel-e még az ibs, voltam csütörtökön orvosnál. Másodszorra mondatta el velem tövirõl hegyire az egészet és kapaszkodjatok meg: 100%ig kizárja, hogy nekem ibs-em legyen. Elküldött két nagyon ritka betegség tesztjére megint, aztán meg azt mondta, hogy ha negatív meg kell csinálni a tükrözést mert hiába a jó vér és a calprotectin, mostmár meg kell nézni, hogy ez mégiscsak nem colitis e, közben meg gondolkodik tovább mi egyéb lehet. Úgyhogy kíváncsian várom a fejleményeket, de komolyan már az olyan jólesik, hogy valaki komolyan vesz.
Az összeköltözés kemény dió, két fürdõszobás lakást keress :) De gratulálok hozzá! És szerintem nyugodtan elmondhatod mi a bajod, nevén nevezve (és inkább a tüneteket nem részletezve), aztán meg hozzá lehet tenni, hogy figyelj, se én se az orvosok nem tudták megoldani, az én dolgom, tõled csak egy kis megértést várok és kész. Én legalábbis így csináltam.
Nincs jelen
#5492 2015-04-05 12:08
- QpaK
- Tag
Akombakom/Realhero: Az általánosítás ugyanúgy tévhit... A fiúk ilyenek/a mai lányok olyanok...
rny: Már az is furcsa, hogy vizsgálatok nélkül biztosra mondták az ibs-t. Ránézésre és tünetek alapján nincs az az orvos aki tud diagnosztizálni. Lehet akármilyen profi, ha nincs röntgenszeme. Jól emlékszem, hogy dohányzol? Ha colitis felé hajlik a dolog, akkor ne szokj le, mert jó hatással van rá. (Elég fura tanács, de sokaknál akkor jön a fellángolás, amikor abbahagyják.) :)
Nincs jelen
#5493 2015-04-05 19:18
- tee
- Tag
rny: mi az a két nagyon ritka betegség?
Nincs jelen
#5494 2015-04-05 19:52
- rny
- Tag
VIP-oma & carcinoid syndroma. Mikor korábban jártam nála a porphyriat vetette fel, de az negatív.
Nincs jelen
#5495 2015-04-05 20:17
- pt
- Tag
Én már most hetek óta okés vagyok. Volt egy nap amikor kicsit elõjött, de ez egy komoly ügy miatt volt. Nem részletezem. Alapból is idegeskedtem volna, csütörtökön. Azóta is szuperül vagyok.
Nincs jelen
#5496 2015-04-06 01:30
- makkmarci
- Tag
Én múltkor napokra kihagytam az acidophilust. Nem mondom, hogy jöttek vissza tünetek, de a haránt vastagbelem nem volt az igazi.
Most két napja megint használom. A meleg tejszínes-tárkonyos csirkeragu leves meg sem kottyant, pedig régen ettõl is rohantam rá max. 10 percre.
Most vagyok elõször úgy, hogy nem emlékszem, mikor ment a hasam utoljára... Szerencsére régen.
Sok locsolót minden leányzónak!
Nincs jelen
#5497 2015-04-06 13:25
- rny
- Tag
Nincs jelen
#5498 2015-04-07 00:39
- makkmarci
- Tag
Érdekes cikk, köszi!
Nincs jelen
#5499 2015-04-07 04:54
- akombakom
- Tag
Makkmarci... Vannak lanyok, akiket nem locsolnak, de azert elunk:-) :-)
Nincs jelen
#5500 2015-04-07 16:45
- pt
- Tag
Pedig rátok férne :p
Nincs jelen