#5501 2015-04-08 03:16

makkmarci
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Most, hogy írod, egy nagy virtuális locccccs minden itteni hölgynek utólag is! :-)

Elvégre épp az a cél, hogy ne hervadjon senki!
Kitartást és szép, vitamindús tavaszt kívánok mindenkinek!

Nincs jelen

#5502 2015-04-08 04:57

akombakom
Tag

Candidaja meg nem volt senkinek? Az is okozhat ibs tueteketnugy hallottaam

Fiuk rajzolneknegy piros tojast, ha tudnek:-) :-)

Nincs jelen

#5503 2015-04-08 11:05

Pillangó76
Tag

Ma voltam az kórházi onkológián.Elküldtek, mert nincs papírom arról, hogy van vmi daganatra emlékeztetõ elváltozás a testemben.A fogyás és fájdalom nem volt elég. Azt mondták ha még fél év múlva is fáj(az nem volt indok, hogy tavaly év eleje óta fáj..) írnak ki hasi ct-t. De hozzátették pet ct-re lenne szükségem, amit ugyse finanszíroz az oep.
Nagyon elkeseredtem.Borzasztóan belefáradtam ebbe az egészbe.

Nincs jelen

#5504 2015-04-08 15:10

Pillangó76
Tag

Rny,

köszönöm az orvos tippet.
Mindenképp megkeresem. Bár már nagyon belefáradtam, de gyerekeim vannak, így muszáj kitartanom.
A magánrendelésének elérhetõségét meg tudnád írni esetleg vagy webcímet?
(Azt látom a google-ba hogy a László kórházba dolgozik.)

Sajnos annyira célzott vizsgálatok nem voltak, mert ebbe a kórházba ahová tartozom mindent olyan összevissza csinálnak-szerintem.
A hasi uh és kismedence mr volt.Ez utóbbinál  pont a has elülsõ része nem látszik (ezt az orvosok mondták), ahol jelenleg fáj folyamatosan. De hát nem írnak ki új mrt, mert már voltam...ct se írnak ki, mert az mr novemberbe volt. Igaz azon a problémás terület nincs rajta, de ez mellékes. Oldjam meg magam..
A megoldás a kórházi orvosok szerint: Nem tudják mi bajom, de adhatnak olyan erõs fájdalomcsillapítót, ami enyhíti a problémám. A fájdalom oka viszont nem érdekli õket.

Nincs jelen

#5505 2015-04-08 18:42

pt
Tag

Holnap drukkoljatok 13.30-tól. Kemény napom lesz.......
Remélem a lassan majd egy hónapja tartó sikersztorim nem ér véget :)

Nincs jelen

#5506 2015-04-08 21:04

rny
Tag

Pillangó,

Az régi adat lehet, ott volt fõorvos, de már nem. Az Uzsokiban van és a Medicoverben. http://www.medicover.hu/outpatients/gasztroenterologia/

Nincs jelen

#5507 2015-04-08 22:40

Pillangó76
Tag

Rny,
köszi a webcímet!
Megnéztem, de ott nincs rajta, hogy kik az orvosaik.Csak általános medicover információk.
Külön weboldala nincs az orvosnak?Vagy a Medicover központi számán be lehet hozzá jelentkezni?

Szerkesztette: Pillangó76 (2015-04-08 22:50)

Nincs jelen

#5508 2015-04-08 22:59

rny
Tag

Valahol meg lehet találni külön az orvosokat, de most hirtelen nekem se ment. Talán a fõoldalról indulva. De amúgy csak a központi számon lehet bejelentkezni :) Seggre fogsz esni, ha elmész, ez egy ilyen kész magánklinika, telefonközpontos kiasszony is van egy csomó, ezeket õk intézik.

Nincs jelen

#5509 2015-04-09 02:59

makkmarci
Tag

A kétszintes egészségügy...
Amilyen az ország...

Sok sikert pt-nek és pillangónknak is!

Én szerencsére továbbra is kiválóan vagyok.
Mai menü:
Piacos málnás joghurt.
Rántotta 5 tojásból medvehagymával, vargányával.
Libahusis zsír (a'la I.spar és nagyon fincsi!) zsemlével, medvehagyma, újhagyma, retek, kígyóubi, paprika, paradicsom.
Meg persze a multi, a halolaj, a fokhagymaolaj, béta-glükán, acidophilus, cink.

Szerkesztette: makkmarci (2015-04-09 03:06)

Nincs jelen

#5510 2015-04-09 06:41

martika
Tag

Sziasztok

Elvileg van az "orvost keresek" topic, - azt kéne talán úgy szerkeszteni, hogy elérhetõségekkel együtt és akkor tudnánk azt, hogy ki hol és mikor dolgozik.

Nincs jelen

#5511 2015-04-09 08:42

akombakom
Tag

pt.. perszehogy mindenki gondol Rád és izgatottan várjuk az eredményét...

Nincs jelen

#5512 2015-04-09 17:36

pt
Tag

Túléltem :)   Reggelrõl azért volt 2 nagy wc a para miatt. De aztán okés volt minden. Azóta is rendben vagyok. Továbbra is jó ez a kombináció.

Nincs jelen

#5513 2015-04-09 23:36

Pillangó76
Tag

Rny,
ok.Köszi!Megnézem még1x a weboldalt.
Akkor ha jól olvastam, amit írtál dr Schuller nem csak kimondottan bélproblémákhoz, hanem más hasi fájdalmakat okozó betegségekhez is ért?(pl.ami lehet, hogy nem gasztró hanem egyéb belgyógyászati probléma.)

Pt, gratula a sikeres naphoz!

Nincs jelen

#5514 2015-04-10 17:27

Pillangó76
Tag

Akkor remélem az én zûrõs esetem se fogja elrettenteni.:-)
A tükrözés szövettani eredményét még megvárom és utána annak függvényében lépek tovább.

Nincs jelen

#5515 2015-04-11 09:21

pt
Tag

Voltam Bp-en autóval tegnap. Nekem ez szokott lenni a fõ parám.....egyike. És egész jól elvoltam. Talán 1-2 alakalommal jutott eszembe a wc para, de csak azért, mert hülye módon bennem van korábbról és én marha rágondolok, hogy de érdekes, semmi bajom. Na akkor azért mutatja, hogy itt vagyok....a mocsok....de továbbhessegetve a gondolataimat el is múlik. Az Árkádban vásárolgattunk, apum szólt, hogy nagypapinak kellene olcsó kínai cipõ. Na mondom az itt biztos nem lesz, kimentem szétnéztem....van ott egy ázsiai áruház. Nosza rajta. Sajnos cipõ nem volt, viszont 1700 Ft/100 ml-es álparfümök igen. Rögtön sikerült is bevásárolni 2 db.-ot belõle. Igen jó a minõsége, ajánlom ha arra jártok, hugo boss bottle és kenzó utánzatot vettem, fiatal korom kedvenc illatai. Még alkudni is lehet. A Diesel parfümöt akciósan valami 4500-ért vettem 1 hete a DM-ben, itt meg a kínai úrnál 3850 volt az eredeti, de 3000-ért odaadta volna. Elkalandoztam....  :p    Szóval okés az enterobene+coaxil+frontin kombó még mindig. Pedig olyanokat eszek amiket eddig nem is mertem. ;)

Szerkesztette: pt (2015-04-11 09:22)

Nincs jelen

#5516 2015-04-11 20:46

akombakom
Tag

Gyerekek husvet ota most ulok eloszor a klotyon, se ki se be, hat ez sem kellelemes, varok meg aztan meglatom, de a marstol azert jobb, bar egy nyilvanos wc-n bajban lennek:-) :-)

Pt ennek igazan orulok hosszan tarto jo egeszseget

Kinek volt a heten egy nehez delutanja? Mi lett az eredmeny?

Nincs jelen

#5517 2015-04-11 23:32

Pillangó76
Tag

Rny,
a kolonoszkópiától ne félj. Mindenképp kérj bódítást és semmire nem fogsz emlékezni az egészbõl. Utána ugyanúgy alvásból ébredsz majd, mintha ténylegesen altattak volna. de persze sokkal hamarabb. Kb.fél óra múlva a vizsgálat befejezõdése után.
Engem az elsõnél nagyon bebódítottak, akkor kb.2-3 órán át csak aludtam otthon is. Az utóbbinál más szert használtak, így utána fél órával olyan volt, mintha csak egy mélyet aludtam volna.Teljesen  friss voltam utána, nem kába.
Jaj, azért én remélem nem lesz verseny az eseteink zûrösségébõl hanem hamar kiderül mi a valódi baj és remélem hogy ez a "baj" gyógyítható fajta..

Szerkesztette: Pillangó76 (2015-04-11 23:36)

Nincs jelen

#5518 2015-04-11 23:34

Pillangó76
Tag

Ákombákom,
nekem is most kissé szorulásos hetem van. Gyanítom, hogy a húsvéti sonka a ludas benne, mert még ma is volt az ebédhez (sajtos-brokkolis-húsvéti  sült sonkás tésztát készítettem, hogy végre elfogyjon. )

Nincs jelen

#5519 2015-04-12 10:48

QpaK
Tag

Nyugodtan választhatod a bódítást, mert az egyenlõ az altatással. Ha kellõen nagy a dózis, de ha 2 injekciót mond, akkor biztos az. Az elsõ tükrözésemnél kis dózist kaptam és nem aludtam el, de a többi esetre már nem emlékszem. Utána kicsit szédül az ember, de nem sokáig. Meg sok marhaságot beszél :D

Nincs jelen

#5520 2015-04-12 11:33

rny
Tag

http://gyogyszernelkul.com/autoimmun-be … ora-miatt/
jójó, látom, hogy ez nem a legmegbizhatóbb forrás, de hátha normál helyrõl szedték :) Amúgy kezdek egész bizakodó lenni. Múltkor olvastam, hogy ez a kapszulás széklettranszplantáció már egészen közel van ahhoz, hogy megvalósuljon, plusz itt van ez a CrAssphage vírus is amit felfedeztek. Lehet, hogy még megérjük, hogy jól legyünk?

Köszi qpak, ez biztató!
Te hogy vagy azóta a gyógyszered nékül?

Szerkesztette: rny (2015-04-12 11:33)

Nincs jelen

#5521 2015-04-12 13:07

QpaK
Tag

Én is eltudom képzelni, hogy valami ismeretlen vírus, vagy féreg okozza minden gondunk. Jól eltudnak rejtõzni és a gazdatesttel kitudja mit mûvelnek. Régen a gyomorfekélyt is autoimmun betegségnek tartották, mára már gyógyítható.

Nem jól sajnos. Furcsa tüneteket produkálok, nem is tudom hova tenni. Jövõ héten megyek orvoshoz és remélem majd elmagyarázza.

Nincs jelen

#5522 2015-04-12 13:10

tee
Tag

bódítás teljesen jó, fölösleges az altatás. Fölösleges kényelmetlenség (hosszabb elõkészület, tovább tart megfigyelés stb.) és fölösleges esetleges kockázat.

Ha nem is alszol el, sokkal nyugodtabb leszel fájdalomérzeted is sokkal kisebb lesz. összes eddigi kolonoszkópiát bódításban csinálták(1et mondjuk altatásban is de az ilyen alul felül totál átnézõs dolog volt), mindig ébren voltam. Pedig elég nagy dózisokat kaptam, meg is jegyezték egyszer hogy elég jól bírom az anyagot, rögtön utána tolókocsin akartak kivinni egy ágyra hogy pihenjek de a saját lábamon is tudtam menni, mindezek ellenére nem éreztem semmi kényelmetlenséget mert lenyugtatott a cucc.

Nincs jelen

#5523 2015-04-12 13:17

QpaK
Tag

A mennyiséget elvileg kilóra mérik nem? Nálam elõször egy szegény kórházban csinálták és rajtam spóroltak. Nagyon fájt, ráadásul akkor mondták ki a diagnózist, így gyulladt is volt. Vizsgálat után egy emelet volt lifttel a kórterem. Addig volt képszakadás. Nézni szoktam és láttam, hogy kb egy centit nyomtak belém, utána meg amikor átaludtam egy jó arasznyit. (ez már másik kórházban)

Nincs jelen

#5524 2015-04-12 13:27

tee
Tag

mennyiséget szerintem kialakult gyakorlat alapján intézik. benyom x mennyiséget megnézi van e reakció ha nincs hozzátesz és csókolom nem számolgatnak.

Ez viszont el tudom képzelni hogy colitisnél durvább. Nekem is a gyomortükrözés k*szott fájdalmas mert a gyulladt vérzõs heges szükületes részt pumpálja levegõvel és az feszíti szét az egészet hogy a fenébe ne fájna.

én egyébként soha nem néztem. pedig az eddigi összes tükrözésbõl 1 komplett filmre valóra is lenne anyag :d

Nincs jelen

#5525 2015-04-12 18:35

andifeher
Tag

Candidára: http://protexin.hu/noi-intim-tunetek/ka … s-fertozes de szerintem a haspuffadások kívül nincs hasonlóság nem?

Nincs jelen

#5526 2015-04-12 23:04

QpaK
Tag

Akkor ezért van, hogy valakit órákra kiütnek, másoknak meg se kottyan? :) Abból gondoltam, hogy az orvos megkérdezte elõtte, hogy mennyi vagyok.

A legjobban a szigmoidoszkópiát utálom. Inkább megiszom a keserû sót és átalszom a tükrözést mint, hogy fájdalomcsillapítás nélkül megnézzenek "csak" 40 centit.

Nincs jelen

#5527 2015-04-15 17:07

QpaK
Tag

Basszus 12x? Az nagyon durva. Igen, érdekes kérdés, hogy ez a berepedés mennyire velejáró? Tulajdonképpen durvábbak a tüneteid, mint nekem, pedig az enyém masszív vérzéssel és lázzal járt.  Nincs viszont fájdalmam, leszámítva azt az 5-6 alkalmat amikor egy nap fordulok. Igaz, minden esetben 2-3 kanálnyi vért lehúzok. Nekem a vérnyomásom esett le 80 körül és a pulzusszámom ugrott fel 120-130-ra. Akkor feküdtem egy pár napig, de csak a láz viselt meg, nem a hasfájás. Nekem is kijött a herpeszem és sebes lett a nyelvem is. De legalább kapom újra a jó kis biológiat, addig pedig a szteroidtól várom a javulást. A lázam már az elsõ bogyótól lement, fittebb lettem és a vérnyomásom is helyrejött. Olyan szinten, hogy most már aludni sem tudok. A hasamon viszont semmit nem változtatott. Napi 5x vagyok és akkor ugyan úgy vérzik, görcsöl, fáj. Ez kicsit aggasztó, mert már negyedik napja szedem.

Hát remélem hamarosan jobban leszünk, mert így tényleg battery low. Mindig azzal nyugtatom magam, hogy majd hamarosan jobb lesz, mert ez csak átmeneti. Leginkább türelem kell ehhez, de hát az már nekem sincs. Szerintem te ne várd meg a kontrollt, hanem elõbb menj orvoshoz!

Szerkesztette: QpaK (2015-04-15 17:09)

Nincs jelen

#5528 2015-04-15 20:37

pt
Tag

rny!

Használj babáknak való nedves popsitörõt, az nem dörzsöli ki. ;) Meg van a babáknak vaéó popsikenõcs a neogranormon vagy a sudocream. Mindkettõ jó. Nekem a bogyókkal most beállt ez a 1-3 naponta 1 alkalmas wc, ami bogyókás, tehát nagyon átemésztett. Csütörtöki parázós napon voltam 2x de vettem be egy fél coderitet (aranytartalék) így nem is voltam wc-n kedd reggelig. Kedden viszont 2x voltam az enterobene ellenére. Bár nem csodálom hiszen elég sokáig szünet volt és rengeteget eszek.

Régebben mindig azzal csesztem el hogy csak 1-2 nap vettem be hasfogót, vagy az alkalom elõtt vettem be hasfogót így semmit se értek jóformán. Így folyamatosan szedve viszont szuper. Kell ez nekünk szerintem. ellensúlyozza az extra gyors bélmozgást. Nem próbálod ki a folyamatos szedést? Tudom, hogy furi a székrekedés is, de a napi 12 mellett csak jobb az....... Na mindegy. Nem akarok okoskodni. Nekem bevált. 84.4 kg vagyok, haladok szépen felfelé a 78-ról..... már csak 5.6 kg a célomig :D

Szerkesztette: pt (2015-04-15 20:38)

Nincs jelen

#5529 2015-04-15 20:47

RealHero
Tag

rny:
Nyugi a sok törléstõl másnak is berepedezik.Nekem is szokott,igazából már 2-3 wczéstõl lehet egy kis berepedés.
Én ezt azt egészet úgy oldottam, meg mivel nekem is volt ilyen gondom,hogy kicsit törlök rajta majd minden wc után elmegyek fürödni.Nekem ez nagyon bevált sokkal higiénikusabb szerintem minden wc után megfürödni.

Ezekrõl a fránya fertõzésekrõl megy annyit hogy igen összefüggésben vannak a  béllel akárki akármit mond.Nekem gyakran van olyan hogy megy a hasam és abban az idõben szájaftám is elõjön ami ugye köztudottan a herpeszvírus.
Sõt arról már nem is ejtek szót hogy egy mocsok enteroccus állandóan összefertõzi a prosztatámat és így a vizeltemben is gyakran kimutatható.Ezzel már több mint tiz éve szenvedek,szóval ,igen van összefüggés a bél és a fertõzések közt.

Amúgy továbbra is Venlagammázok és ugyanúgy vagyok mint eddig néha kicsit egy -egy nap rosszabb de összességében még még mindig 60 70 százalékkal jobbak a napjaim mint elõtte.Sajnos betiltják a venlagmmát a rohadékok,szóval pár hét múlva keresnem kell valamit ,mert eddig csak ez vált be az IBS-emre

Nincs jelen

#5530 2015-04-15 21:29

QpaK
Tag

Nálatok ez a berepedés tényleg mindennapos? Nekem akkor nagyon izomseggem van, mert amikor 30x fordultam és 2 tekercs wc papírt használtam/nap akkor sem repedezett. Nekem a bõrtünetekre azt mondták, hogy olyankor a véráramba jut a bélbaktérium és az okoz mindenfelé kiütéseket. Nem tudom, hogy a herpesz és az afta is így mûködik-e, de ezek jönnek/mennek nem különösebben szokott zavarni. Ti ha az eddigieket összességében nézitek mennyire volt nektek ingadozó az ibs?

Szerintem azért a 12 székletet inkább ne fogja meg hasfogóval. Aminek ki kell jönnie inkább jöjjön.

Szerkesztette: QpaK (2015-04-15 21:31)

Nincs jelen

#5531 2015-04-15 21:39

pt
Tag

Realhero!

Ajánlom a coaxilt. Nekem bevált. Bár én 0,25-ös frontint is tolok mellé 3x1 naponta. 0 mellékhatás. Max annyi, hogy a frontintól jól alszok.

Ha ragaszkodsz a venlafaxine hatóanyaghoz akkor ugyan az a Felven, Olwexya hatóanyaga is, mint annak amit most szedsz.

Qpak!

Én a saját IBS-emet úgy élem meg jelenleg, hogy nincs fertõzés bent csak a bél gyors mozgású. Azért van fosi, mert túl gyorsan végigszalad a kaja és nincs ideje megemésztõdni. Erre jó a hasfogó, mert annyit fog, hogy normális tempóban menjen végig a kaja. Persze ha fertõzés van, akkor nem szabad megfogni, akkor hagy menjen. Viszont ha fertõzés lenne akkor a hasfogó hatása ellenére se emésztett lenne a széklet hanem ugyan úgy fosi, mg hát lenne láz, hasfájás, fertõzés, gyengeség stb. Az más....

Szerkesztette: pt (2015-04-15 21:42)

Nincs jelen

#5532 2015-04-15 22:22

rny
Tag

Használok én mindent. Neogranormon törlõkendõ, krém, sudocream, bepanthen… Eddig is szar volt de mostmár iszonyú. A fürdés jó ötlet lehet, csak hogy ennyiszer nincs rá lehetõségem.

pt,
hogy nekünk nem ugyanaz a bajunk, abban én teljesen biztos vagyok. Én ha beveszem, akkor se lesz átemésztett, normális, és most vagy 2 hétig legalább úgy szedtem, ahogyan te. Plusz itt van ez a fájdalom. Ismeritek azt az érzést mikor annyira fáj valami hogy hosszú másodpercekre visszatartjátok a levegõt mert még az se megy? Múlt pénteken és szombaton fel se álltam a kanapéról kb, nem is tudom mihez hasonlítani ezt az érzést. Éjjel is felkelt. Most vagy az van, hogy én vagyok a világ legdurvább ibs betege, vagy ez nem az. Csak akkor mi. Most levették a vért a ritka betegségekre, már csak egy tükrözés kéne, de persze mikor lennék iszonyú leterhelt, ha nem épp mikor majd meghalok. Fogalmam sincs hova szúrhatnám be a következõ 4 hétben.

Hogy az istenbe lehet ide képet rakni? (láttam egyszer Qpak, hogy te raktál fel)

Nincs jelen

#5533 2015-04-15 22:50

QpaK
Tag

Elõször töltsd fel a képet képfeltöltés.hu-ra, aztán a direkt linket a követõzképpen másold a fórumra. *[img]direkt ilnk[/img]*  (* nélkül persze)

<kép> :)

Szerkesztette: QpaK (2015-04-15 22:55)

Nincs jelen

#5534 2015-04-15 23:33

rny
Tag

<kép>

na szóval bocs az ocsmányságért, de ilyenek nõnek rajtam megállás nélkül és fáj is. Addig is míg elvánszolom magam a bõrgyógyászhoz pénteken, érdekelne, hogy valakinek nem volt-e hasonlója.

Nincs jelen

#5535 2015-04-16 00:05

makkmarci
Tag

rny

Herpesz megborult immun esetén gyakoribb, én a béta-glükán használatát javaslom napi szinten, a legjobb immunerõsítõ!
Persze kellene még sok más is, de ezt próbáld ki szerintem. Semmi látványos, de mûködik.
Nekem az allergiás dolgokat is szinte eltüntette!

Nincs jelen

#5536 2015-04-16 11:37

ageplefagy
Tag

A béta-glükán az immunrendszer mûködését tompító gyógyszerek hatását csökkenti, ezért ezekkel együtt nem ajánlott szedni.

Nincs jelen

#5537 2015-04-16 13:34

rny
Tag

Nincs jelen

#5538 2015-04-16 17:58

RealHero
Tag

pt:Tudod nekem a frontin nem vált be.Ha tényleg nem lesz venlagamma akkor lehet megpróbálom a Coaxilt.Bár a dokim szerint nekem a cymbalta jobb lenne.
Emlékszem írtátok hogy az Olwexya-tól zenélt a fejetek.Ráadásul az hiába venlafaxin tartalmú ,akkor is erõs lenne nekem mert 75 mg-os.

Rny :Pedig a neogranormon nagyon jó az ilyen végbél problémákra.Én is azt használom.Ha pedig viszketés is társul hozzá akkor reparon kenõcs.

Nincs jelen

#5539 2015-04-16 20:51

pt
Tag

rny!

Szerintem se ugyan az a bajunk.

Realhero!

A cymbaltát van aki dícsérte, de drága talán.... A frontin is elnyújtva mutatja meg a hatását, mint a coaxil is....meg a többi bogyesz...

Nincs jelen

#5540 2015-04-16 21:02

RealHero
Tag

Ma igazán megtapasztaltam milyen amikor gyorsan áthalad rajtad a kaja.Pedig nekem ennyire nem szokott.
Egy kifejezetten stresszes két napon vagyok túl,sokkal feszültebb voltam mint átlag mert egyik õsöm rákszürési eredményét vártuk.
Nos a ma 3kor elfogyasztott ételt viszontláttam este 7kor a mellékhelységben.Rekordot döntöttem ,ilyen gyorsan még soha nem ment át rajtam semmi.
gondolkodtam hogy vegyek e be valamit és ha igen mit(jajj de unom ezt,gondolom nektek is ismerõs ez,"most akkor mi a fenét vegyek be a sok közül" szitu.
Végül betudtam a nagy stressznek és nem vettem be semmit ,kapja be és kész.
Viszont így az esti egy sörömnek lõttek,ilyenkor mikor gagyi a belem,próbálom nem tetézni még alkohollal.

Nincs jelen

#5541 2015-04-16 23:32

makkmarci
Tag

ageplefagy

Természetesen egyetértek, csak feltételezem, hogy amit írok és valakit érdekel, akkor utánaolvas és eldönti, hogy neki használhat-e adott esetben...
Ha jól látom, akkor itt 95%-ban olyan kollégák vannak, akik kényszerûségbõl is eléggé olvasottak.
Ha valaki úgy érezné, hogy ez hiányzik az életébõl, akkor viszont érdemes próbát tenni. Anno ilyenkor tavasszal a szemem, az orrom sem volt az igazi, volt hogy kérdezték a melóhelyen, hogy mit mûveltem éjszaka, hogy így nézek ki :-)
Na ez megszûnt! Néha csak annyit érzek, hogy az orrom mögötti részen belül mintha folyna le valami cucc, az orrom és a szemem meg tök jó. Ha az allergiára ilyen jó a hatása, akkor bizonyos személyeknél esetenként jó lehet.
Ezért említettem...

Én az elmúlt két hónapot összegezve az acidophilustól teljesen rendbe jöttem, pedig volt egy pár zûrösebb napom nekem is. Remélem kitart egy darabig...

Nincs jelen

#5542 2015-04-16 23:57

makkmarci
Tag

rny

Ez egy nagyon jó cikk! Hasonló úton jutottam el idáig, persze sokkal több szívással.
Én 0-ás vagyok, lehet hogy ezért is volt olyan jó nekem a zsír, anno ajánlgattam is, ha visszaolvastok...
Az új felfedezettjeim, hátha valakinek hasznos:

http://shop.builder.hu/d-vitamin/pharme … kap-p12127

http://shop.builder.hu/omega-3-zsirsav- … kap-p10663

Nagy darabszám (akár éves adag!), jó összetétel, jó ár/érték arány!

Nincs jelen

#5543 2015-04-17 07:58

akombakom
Tag

Sziasztok, legujabban az a kérdés jutott eszembe, foleg azoktol kérdezném, akiknek crohn vagy UCjuk van vagy valami más gyulladásos betegsége, hogy nektek egész napos problémátok van? Vagy inkább nektek is areggeli, délelotti orákban jelent nagyobb problémat a dolog, hasonloan, ahogy az IBSeknek?
koszi

Nincs jelen

#5544 2015-04-17 08:59

rny
Tag

makkmarci,

ugye? :) Én mindig is abban hittem, hogy ha ez ibs (erre ma már nem vennék mérget) akkor csak a helyes étkezéstõl várható bármilyen hatás. Ez az egyetlen amitõl hallhatod, hogy valaki rendbejött. Például ott a taplaloka blog is, tudom, hogy te is ismered. Csak aztán belevetettem magam én is ezekbe és nem igazán volt az a hatása amit vártam. Sokat segített egy idõben, de utána mintha elmúlt volna.
Nekem nagyon szimpatikus ez a hozzáállás, hogy mindenkinek máshogyan kellene. Például nekem A a vérem, a húst utálom, tejterméket nem birom, tojást nehezen megeszem, ha muszáj… szóval én tuti nem az eszkimók vonalán vagyok :) Valószínûleg ezért sem hozta a GAPS diéta azt a hatást, amit szerettem volna.
Szerintem elmegyek ehhez a sráchoz (mást nem lehet rá mondani mert úgy néz ki mint egy 12 éves), hátha segít valamit. Jó lenne.

Amúgy nyomom az oregánó olajat amit mondtál, bááááááárcsak csak egy ici picit használna :)

Szerkesztette: rny (2015-04-17 09:05)

Nincs jelen

#5545 2015-04-17 20:36

Kobold
Tag

Captain here!

Én is jobban vagyok, és még mindig tisztán kajázom. Viszont ha iszom és szemetet eszem egybõl fáj a hasam pl. egy pizza kinges pizzaszelet 2 óra kárhozatra ítél reggel de az egészséges ismerõsöméket is, szóval kerülendõnek tûnik a dolog nekem.

Ezerrel edzem, újra futok sõt már haspréseket(!) is tudok csinálni anélkül, hogy rohannom kéne WC-re. Napi 2 széklet, reggel és délután-este.

Amit eszem az mérsékelt mennyiségû zöldség, rengeteg zabpehely, hús, tojás, hal, rizs. Kenyeret ritkán de pl tésztát is eszem. Fõzéshez-sütéshez kókuszzsírt és rengeteg zsírt is eszem fõleg mandula, kókuszzsír, lenmagolaj olíva olaj forrásból.

Tudom hogy már mindenki kipróbálta ezeket, de nekem kezd beválni és úgyis megkérdeztétek volna mit csinálok. Ez egy sima testépítõs étrend kb arra jó hogy szép izmos legyél nem ibs/ibd specifikus dolog :D

Amúgy meg az elmúlt egy évben csomót esett az önbecsülésem, a tanulmányi átlagom, gyenge voltam, állandó wc para és most pedig kezd minden jóra fordulni. Visszamondtam a kolonoszkópiát is és sose gondolok a wc parára napközben(enterobene a táskában btw)

Kétlem hogy kigyógyultam volna belõle, de lehet tényleg csak élelmiszer allergia és a felsorolt kaják nem tartalmazzák.

Szerkesztette: Kobold (2015-04-17 20:40)

Nincs jelen

#5546 2015-04-18 13:14

QpaK
Tag

Én is kezdek jobban lenni. Azért a medrolnak rengeteg elõnye is van. Pl már az elsõ nap sokkal fittebb és láztalan lettem. Egész pufi lettem, pedig alig egy hete szedem és még 2 hónapig kell. Remélem addig tudok hízni is. Régebben 6-8 kilót is fel tudtam szedni így.

Én mindent eszek, nem diétázom. Lehet a wc-n ezért görcsöl még a hasam. Most pedig rokonoknál vagyok, ahol csak egy laktózérzékeny van. Szóval minden laktózmentes, de nem kimondottan bélbarát. Nem is baj, mert most elég jó a felszívódás, és híznom, híznom, híznom kéne! :) Az étvágyam azért változó. Van amikor a hányinger miatt nincs, míg máskor levegõt sem veszek közben.

Nagyon kíváncsi lennék erre az ételszakira. Tetszik, hogy nem egységesen kezeli a szervezetet. Pont ez volt a bajom a diétás csoda könyvekkel. Másrészt még mindig azt gondolom, hogy a hasam magától ingadozik. Tényleg, ha jól vagyok, szinte bármit megemésztek. Ha rosszul, akkor meg mind1 mit eszek jön ki.

Itt a jó idõ, majd én is kocogni akarok, meg bringázni. Jövõ héttõl kezdem is. Persze, csak apránként :D

Nincs jelen

#5547 2015-04-18 19:02

pt
Tag

Örülök Qpak! :)

Nincs jelen

#5548 2015-04-19 00:09

makkmarci
Tag

Végre jó hírek is jönnek! :-))

Nincs jelen

#5549 2015-04-19 01:28

makkmarci
Tag

Aki fogy, esetleg hízni szeretne, annak javaslom, hogy olvasson utána az angyalgyökérnek...

Nincs jelen

#5550 2015-04-19 09:07

QpaK
Tag

Ó én is örvendek! makkmarci ezzel az angyalgyökérrel futok egy kört, ha a medrolt már nem szedem. Egyenlõre van étvágy és hízás is. A súlyomat viszont medrol elhagyása után sosem tudtam tartani, szóval egy próbát megér. Hogyan és mennyit kell? Teával vigyem be?

Már egy ideje viszont azt vettem észre, hogy nagyon nehezen könnyebbülök meg. Vékony a székletem, még ha lazább is görcsökkel jár, és utána egy diónyi dudort tudok kitapintani a hasamon. Ez attól lehet, hogy nagyon vékony vagyok, és csak levegõ, vagy szerintetek kell miatta aggódni? (Ezt leszámítva, tök jól alakulnak a dolgok.)

Szerkesztette: QpaK (2015-04-19 09:09)

Nincs jelen

IBDoktor

Láb