#5551 2015-04-19 10:30

RealHero
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Tegnap moziba mentem két gyerekkori barátommal.Mivel elõre tudtam így reggeltõl olyan kajákat ettem ,és ugy rendeztem mindent hogy semmi gáz ne legyen.
Hát persze hogy rám jött az inger .Szerencsére még itthon voltam.Fura mert nem paráztam a mozitól ,máskor is voltam ,sõt a két srác tudja milyen bajom ,így nem titkolom elõttük.Ennek ellenére a wc-n kötöttem ki,és éreztem hogy ez most sem stressz ,sem kaja hanem egyszerûen hibásan mûködik a bél,ez azért rossz mert ezt nem tudod kiküszöbölni és tenni ellene ,amikor jön a görcs akkor jön,hogy rohadjon meg.

Szóval remek hangulatban mentem moziba,erre még rátett egy lapáttal hogy felugrottunk egyikük anyukájához aki persze azzal fogadott,jajj te milyen sovány vagy.
Tanulság ,nem kell sehova menni ,el kell bújni egy barlangba és remete életet kell élni:(((

Szerkesztette: RealHero (2015-04-19 10:32)

Nincs jelen

#5552 2015-04-19 13:13

tee
Tag

engem dicsergetnek meg simogatnak meg stb. a csajok, cerka meg majd szetdurran de enis max csak a homokba tudom dugni a.. fejem, annyi a bajom, ha a pialastol nem kerulnek rovid tavon korhazba, alkoholista lennek az biztos.

Nincs jelen

#5553 2015-04-19 15:36

Kobold
Tag

Csajok terén inkább attól félek hogy ronda vagyok mint a wc para, persze amikor napi 5x rohantam akkor nem ez volt. Én 210cm magas vagyok, tök vékony, meg elég komplexusos is az ibs/magasság miatt. Mondjuk van még idõm szóval nem parázom, de a buli pia nélkül rossz és csak pár sört engedek magamnak néha :/

Nincs jelen

#5554 2015-04-19 16:17

ageplefagy
Tag

Fiúk! Egyetek Modulen tápot és tessék kicsikét gyúrogatni :) Jó sok fehérje van benne egy csipet gyulladás csökkentõvel megspékelve. Amúgy vannak csajok akik a vékony srácokra buknak. Egy kis szõr az arcra és máris férfiasabbak lesztek. Amúgy meg a férfinak csak egy fokkal kell szebbnek lennie az ördögtõl :)

Nincs jelen

#5555 2015-04-19 17:15

QpaK
Tag

RealHero: Én ezt pont fordítva gondolom. A bélbajunk nem megy el, de ha befordulsz, akkor csak rosszabb lesz. Ha viszont tudatosan feszegeted a határaidat, akkor gyógyultnak érezheted magad. Nem kell nagy dolgokra gondolni. Egy spontán séta a városban, vagy egy kis kocogás a városligetben. Hétvégi sörözés a haverokkal, esetleg végig eszed a fogásokat a családi ebédnél. És ettõl még ugyan úgy jönnek a tünetek, de minden sikeres program után elmondhatod, hogy kapja be, mert aznap te nyertél. Minél többször bonyolítasz le hasonló sikeresen programokat, annál többször feledkezel meg a bajodról, és annál magabiztosabb is leszel. Szerintem más módon nem lehet ebbõl kimászni. Sõt folyamatosan kell csinálni, mert könnyen újra gödörbe kerülhetsz. Ha ezt nem választhatnám, akkor fel is kötném magam, mert értelmetlen lenne a létezésem.

Egyébként férfiként az a legjobb, hogy a csajokat te választod. Mióta kérdés az, hogy te megfelelsze-e? Nem pont fordítva van, hogy õ ideális-e neked? A magasság/testsúly kérdés is relatív. Nekem ebbõl sosem volt gondom, pedig mindig alacsony, vékony voltam. Oké talán kisiskolás koromban csúfoltak... :) Õszintén szólva nem is kéne olyan felszínes partner, aki ilyeneken kattog...

Nincs jelen

#5556 2015-04-19 17:39

rny
Tag

Férfiként nem kérdés megfelelni? :D Szerintem az kölcsönös kérdés, hogy a másik ideális e… ;)
Amúgy a vékonyság miatt én se aggódnék, egy csomó lány kifejezetten arra bukik.

Én is inkább azon az állásponton vagyok, hogy jobb befordulni… engem inkább az merít ki, ha elmegyek valahová és ha nem ér semmi gond akkor is negatív élmény az egész a stressz miatt. Ha nem muszáj, nem megyek sehová. Magammal meg ezt már megbeszéltem, nekem ez egyszerûen nem megy és kész. A dolgaimat elvégzem és ennyi, attól, hogy elmennék futni nem érezném úgy, hogy aznap én nyertem. Szerintem én sosem nyerhetek és ezt nem is szívesen feszegetem, viszont így is gyakrabban kell mint szeretném. A barátommal csomószor kénytelen vagyok elmenni és ilyenkor is hiába, hogy nem történik semmi, én ettõl magabiztosabb nem leszek. Annyira kiszámíthatatlan már ez az egész, hogy egyszer jól járni nekem nem jelent semmit.
Nekem az a fontosabb - és inkább erre emlékeztetem magam állandóan -, hogy én nem vagyok egészséges és nem kell annyit teljesítenem mint másnak (mert hajlamos vagyok még annál többet is, megszakadásig). Próbálok lazítani amikor lehet és pluszban nem terhelni magam csak azért, hogy elmondhassam, hogy ma pl voltam itt meg ott.

Szerkesztette: rny (2015-04-19 17:43)

Nincs jelen

#5557 2015-04-19 18:31

QpaK
Tag

Csak annyira fontos megfelelni, mint nõként. Az egész egy baromság: Jó színben próbálnak a felek feltûnni, és már az elsõ pillanattól hazudnak. Megmutatják, milyen jól tudnak elvárt módon viselkedni, különbözõ szociális/társadalmi helyzetekben. Kvázi megtagadjuk, hogy emberek vagyunk. Azon túl, hogy rohadt görcsös, közben folyamatosan nagyítóval elemezzük a hamis képet a másikról, hogy vajon ideális-e? :D Csoda, hogy xy akkorát változott? Nem is ismertük :)
Mindezt miért? Mert egyikünk sem elég jó a másiknak...Beteg/magas/vékony/alacsony... jó pofizni kell! Aztán ebbõl persze egó kérdés lesz, majd kudarc. Tök feleslegesen, ráadásul tévesen.

Nem az a lényeg, hogy elmondhasd voltál itt vagy ott. Én ha lekötöm magam eltudok feledkezni róla. Nem is jó, ha a környezetem tud róla, mert akkor már másképp néznek az emberre. Nálam ez a fóbia kezelés mûködik. Ha rettegsz a pókoktól, akkor menj pókok közé, és idõvel rájössz, hogy nincs mitõl félni.

Nincs jelen

#5558 2015-04-19 19:29

Kobold
Tag

Ezzel egyet is értek, de ha szépen felöltözik egy lány hozzád, te se akarsz suttyón kinézni. Amióta sportolok, jobban odafigyelek magamra, másokra sokkal jobban érzem hogy az emberek érdeklõdnek utánam. Suli mellett én fõleg programozásból keresem a pénzt, és én is mindig otthon ültem fejlesztgettem stb. Mostanában viszont simán vállalnám, hogy én felelljek meg a választott lánynak. Am vékonyság relatív dolog :D 106kg/210cm vagyok de nehéz feldolgozni hogy egy ajtón nem tudsz normálisan bemenni. Minden esetre nem adom fel a törekvéseimet, és nem is akarok adonisz lenni, csak egy hétköznapi srác. Mondjuk nem is vagyok egy jópofizó fajta, de néha jól jönne ilyen képesség + hogy az unalmas embereket is végig tudjam hallgatni valahogy és ne vegyék észre :D A betegség miatt talán, de elég empatikus vagyok, sokat segítek embereknek, de gyakran érzem hogy csak kihasználnak ami szintén elég szörnyû érzés így abszolút megértem ha valaki csak otthon akar lenni és jól érezni magát.

Szerkesztette: Kobold (2015-04-19 19:35)

Nincs jelen

#5559 2015-04-19 19:41

tee
Tag

en relativ magas es nagy(?) darab (187/92) vagyok nem a sulyproblemaval van bajom, és egyáalán nem okoz gondot odamenni egy lányhoz és megszólítani. De a járulékos autoimmun bõrbetegség / bõrelváltozások genetikai vagy medrol okozta striák a seggemen, de annak a résznek a másik oldalán is vannak AI bõrgondok, elõveszi az ember a szerszámját és infarktust kap, vagy egy jo wc-s székrekedéses verzestol egesz nap ugyerzem magam, hogy igazabol nem haragudnék arra aki esetleg fõbe lõne. és még a fogorvoshoz is elkéne mennem (ugyanis genetikailag OTT is van probléma.(csak nem két fillér kellene megcsináltatni ez van most projektben)).
ezt az egesz dolgot meg egyatalan nem igy gondolom mint te hogy a felfogással van a gond meg az embernek mindent elkell fogadnia, K*Vára unok szégyenkezni, vagy azon töprengeni most mitszól hozzá a nagyságos asszony, NEKEM szar mindenképp.
Elfogadjam hogy van 1 gyógyíthatatlan betegségem ami trébe hozott már az életben elég sokszor úgy hogy rezgett a léc? húzom a szám de OK, DE az hogy rögtön KETTÕ ilyen jellegû dologgal áld meg a sors ( LSA BXO ha valakit érdekel google. ) az egyéb járulékokkall nyakonöntve, azmár sok. kevés nekem az ha valaki elfogad igyis amikor énse békélek meg ezzel. valamit lepasszolnék mostmár valakinek ha gondolja....

Nincs jelen

#5560 2015-04-19 20:52

QpaK
Tag

Már megint ki milyen magas és nehéz... :D

Elsõsorban RealHero-nak céloztam az üzenetet. Azért másként él teljes életet egy Chrohn-os akit felszabdalnak, meg másként egy ibs-es aki a mozi elõtt fordult a wc-n és inkább élne remeteként, csak ne kelljen megint. Bocsánat, de itt nagy a kontraszt! Ezzel én nagyon nem értek egyet. Szerintem az ilyen wc parán lehet segíteni, nekem legalábbis sikerült.

Egy szóval sem mondtam, hogy a lány tûrjön el mindent. Sõt, egész másról beszéltem. A hitelességrõl, ami még az egészségesek között sincs meg. Oké, hogy jó színben akarunk feltûnni, de  ne a jellemünkkel kapcsolatban hazudjunk, mert úgy ébredsz a partnered mellett, hogy nem ismered. A legviccesebb amikor több tízéves házasságokat rúgnak fel így, mert Józsi bácsi annyira megváltozott.

Egyet értek, rohadt nehéz ezt elfogadni. Nekem ennyire durva bõrproblémáim nincsenek. Pikkelysömöröm viszont van. Striáim is vannak, és a szteroidtól tõbõl törtek a fogaim. Mára oep támogatással ugyan, (ezt neked is ajánlom, mert ingyen jár az ellátás) 14 porcelán koronám van felül, 8 alul. Sok minden miatt lehet szégyenkezni, és qrva nehéz. De most mit csináljak?  Könnyen lehet, hogy szerencsésebb vagyok, mint te, mert ha jól vagyok akkor nem látszik rajtam, hogy beteg lennék. Én is lepasszolnám, sõt másik testet akarnék, de ez van. - amíg van. És ezért lesz felfogás kérdése... Szerintem partner csak aggódik, mi szégyenkezünk...

Nincs jelen

#5561 2015-04-19 21:55

tee
Tag

ingyen jár csak nem csak korona kellene hanem implantáció vagy híd is, mivel kevesebb van 2 állandó foggal (tejfog meg nembirja sokáig), azzal meg ugy vagyok, hogy inkább beépíttetem egy kocsinak az árát az állkapcsomba de legalább az nézzen ki ugy ahogy én szeretném.

nem nehéz hanem nem lehet. még egyszer azt mondja egy orvos nekem hogy "ismeretlen eredetû, autoimmun, gyógyíthatatlan bla bla bla bla...." azt MEGÜTÖM az hét szentség. urológust is finoman elküldtem a picsába amikor a mûtét utám x hónappal a vállát vonogatta hogy ennyit lehet tenni. lottószelvényt is vettem aznap mert ugynez ki ennyire szerencses vagyok hogy minden összejön de termeszetesen egy darab számot nem találtam el.

Nincs jelen

#5562 2015-04-19 22:35

RealHero
Tag

qpak:Azzal egyetértek hogy neked crohnosként nehezebb minden és ugy vagy  vele hogy egy ibs-es wc parás fogja be a száját.ebben  igazad van,sõt fordított helyzetben azt hiszem én is így reagálnék.Viszont azt hiszem pl havastáj  már ezerszer kifejtette mennyire elege van az életébõl és csak bõg,ehelyett én csak azt mondtam hogy rossz napom volt ,mégis úgy érzem engem szólsz le...

Nekem amúgy az a gondom hogy nem tudok kibékülni azzal hogy vékony vagyok és ezt nap mint nap hangoztatják.Sajnos ez a legérzékenyebb pontom és ha ebbe beletalálnak hát jajj.
Az Ibs össze tünetét utálom ,de elviselem ,nekem fõként a súlyommal van gondom.Ennyi

Szerkesztette: RealHero (2015-04-20 09:18)

Nincs jelen

#5563 2015-04-19 23:24

QpaK
Tag

RealHero:Én is wc parával küzdök, mint te. Az orvos szerint ez az ibs-em. Meg van colitis, ami fõleg passzív, szedek rá gyógyszert és csak idõnként van vele gáz. Az ibs-t tudom kontrolálni és ezért írtam, hogy emiatt ne legyél remete! Csak aztán mindenki magára vette. Az meg tény, hogy tee esete már más tészta. Visszaolvasva nekem is úgy tûnik, hogy magaslóról beszéltem, pedig nem ez volt a célom. Nem akartam senkit megbántani, és az is természetes, hogy az ember idõnként maga alatt van, nincs kedve kimozdulni.

Szerkesztette: QpaK (2015-04-19 23:24)

Nincs jelen

#5564 2015-04-20 01:22

makkmarci
Tag

QpaK
Õszintén szólva sosem próbáltam ezt az angyalgyökeret, csak belebotlottam.
De szerintem hasznos lehet, többen is jó véleményt írnak róla...

Nincs jelen

#5565 2015-04-20 09:19

RealHero
Tag

qpak:oké!

Nincs jelen

#5566 2015-04-20 13:56

pt
Tag

Akinek van face:

https://www.facebook.com/zlisciapl/vide … 492637892/

Kötelezõ tartozék nekünk   XD

Nincs jelen

#5567 2015-04-20 16:34

RealHero
Tag

oh my gosh .Ezt a reklámot....no comment

Hol lehet ilyen kõmûves paravánt beszerezni? Nagyszerûen tudnám alkalmazni. Pl a Blahán :)

Szerkesztette: RealHero (2015-04-21 08:38)

Nincs jelen

#5568 2015-04-22 15:17

rny
Tag

Fiúklányok,

ti itt már egy jó páran átestetek a vastagbéltükrözésen, ezért titeket kérdezlek, hogy az azelõtti napot hogy kell elképzelni? Mert nekem jó lenne, ha hétfõn esnék át rajta, és akkor a hashajtós nap vasárnap lenne, de akkor ugye nem egyedül vagyok itthon és hát… nem szeretném minden méltóságom elveszíteni :D Ha megiszom ezt a szart akkor ez tényleg egész nap wc-re rohangálós, kínos történet lesz?

Nincs jelen

#5569 2015-04-22 15:30

ageplefagy
Tag

Rny! Én egész nap nyomtam a wc-re járást, de ilyenkor ezt kell tenni. Sok-sok vizet kell inni, ami segíti a tisztulást. Teljesen ki kell tisztulj, mert ha nem akkor újra kell csinálni és azt senki sem akarja. Hát igen, halknak nem lesz halk és kevésnek sem lesz kevés, de hát ez ezzel jár. :) Zene, rádió bekapcs és máris kellemesebb :D

Nincs jelen

#5570 2015-04-22 15:56

martika
Tag

rny

nem árt ha tudjuk -> tükrözés altatásban topic

De úgy van, ahogy ageplefagy is írta.

Nincs jelen

#5571 2015-04-22 20:54

RealHero
Tag

Rny ennyire nem vagy jól? Egy kalappal a tükrözéshez,biztos minden sima lesz
!hol csinálják?

Szerkesztette: RealHero (2015-04-22 20:54)

Nincs jelen

#5572 2015-04-22 21:52

Pillangó76
Tag

Rny,
nekem mindkét esetben pricopept port írtak fel tísztításra. Ettõl kb. másfél-két óránként kerestem fel a mellékhelyiséget és nem volt hangos, hanem minden kifolyt, mint (bocs) mint a pisi.
Sõt estefelé még ritkábban, s nyugodtan tudtam aludni is.
Mindkét tükrözésem elõtt így volt és a tisztasága bélnek kíválónak lett írva.
Neked mit írtak fel béltísztításra?

Szövettanom negatív szintén. De a doki ez alkalommal olyan bunkó volt, hogy többé biztos nem keresem fel.

Szerkesztette: Pillangó76 (2015-04-22 21:53)

Nincs jelen

#5573 2015-04-22 22:12

rny
Tag

hûha… akkor ageplefagy, te mivel csináltad?
Mert ez két elég ellentétes vélemény :) És pillangóé jobban tetszik :) . Amúgy anyukám is így nyilatkozott, õ most volt nemrég, de a hashajtós napon egész nap rendelt a kórházban és azt mondta, hogy semmi gáz nem volt, pedig ott szörnyüködtem elõtte, hogy majd mit gondolnak róla a betegek ahogy kirohan a wcbe :D
Nekem is pricoprepet írtak fel. Kétszer kellett innod, ugye?
Végülis 1,5-2 óra nem olyan kemény, fõleg ha tényleg ilyen ahogy írod… mikor voltam kontrasztanyagos ct-n na utána volt ilyen hasmenésem, hogy tényleg (Én is bocs), de olyan volt mintha pisilnék. Abban mondjuk nem volt semmi kemény, pedig aznap 21x voltam emiatt.
Na még megálmodom… amúgy a medicoverbe fogok menni, de még nem jelentkeztem be, nagyon merengek, hogy mikor legyen. És RealHero igen, ilyen szarul vagyok sajnos. Egyáltalán nem lepõdnék meg, ha egy igazi diagnózissal a kezemben távoznék, de ne legyen így.

Nincs jelen

#5574 2015-04-23 07:39

feren188
Tag

sziasztok én 27 éves vagyok és 2 éve szenvedek a betegségtöl. nálam már 2-szer akart a háziorvos mütetni de végül semmit sem csináltak vegyesek az érzéseim evvel kapcsolatban mert örülök hogy nem kellet müteni de ugyanakkor lehet hogy most nem szenvednék anyira a fájdalomtol. ha valaki tudna valami hatásos fájdalomcsillapitót ajánlani megköszöném mért a 2 éves kislányomra kell vigyáznom esténként és sajnos ojankor mindig jobban fáj ja még valami a cigereta letevése vajon menyire segitene rendbe jönni?

Nincs jelen

#5575 2015-04-23 09:23

RealHero
Tag

feren188: Milyen tünetre?Görcsoldóra gondolsz? Elsõsorban erre van a Duspatalin.Ez kifejezetten Ibs-re van.Jó görcsoldó még a Nospa és a buscopan is.
A dohányfüst rettenetesen irritálja az egész garat gége stb sõt a gyomrot it,egy ibs-es betegnek semmiképp nem jó.Én 9 évig szivtam,6 éve vagyok füstmentes és nagyon büszke:)

Nincs jelen

#5576 2015-04-23 10:34

rny
Tag

feren188,

neked ibs-ed van? mert a mûtéttel megzavarsz.
Görcsoldó: buscopan, duspatalin. Fájdalomcsillapító: cataflam.

Nincs jelen

#5577 2015-04-23 11:00

ageplefagy
Tag

Rny! Cataflamot nem szabad szedni bélbajosoknak. Amúgy visszatérve a hashajtásra én is azt hiszem én is pricopept port ittam. De én ahogy megittam fél óra múlva nekem folyamatosan mennem kellett a wc-re. Megittam vagy 3 liter vizet és én folyamatosan jártam. Este természetesen csillapodott, ami azt jelentette, hogy óránként mentem. Egyébként ez is bizonyítja, hogy ahány beteg annyi féle :) Én is a fenekemen pisiltem, de azt jó sokszor :D Azért kíváncsi leszek a tiédre :D

Nincs jelen

#5578 2015-04-23 11:13

youlcsi
Tag

rny!
én fleet-et ittam anno. bár ez régen volt, nyilván a pricopept jobb szer.

anno így éltem meg:
"15:10 1. adag Fleet.
Fél óra múlva 1. vaklárma, majd újabb fél óra és megindult... 18:15-re túl vagyok 2 l ásványvízen és majdnem 1 l almaleven. Hasam még kicsit csikar, de érezhetõen múlik a hatás.
...
Azt sem tudtam, hogy a 2. Fleet-et mikor igyam. Azt mondták dél és 2 között vannak a tükrözések, úgyhogy gondoltam reggel majd.
...
19:10kor megittam a 2. adag Fleet-et :)
A Fleet kb éjfélig hatott, aztán nyugi volt. 2 elõtt valamennyivel el is aludtam, és nem egészen 4-ig úgymaradtam. "

Szerkesztette: youlcsi (2015-04-23 11:14)

Nincs jelen

#5579 2015-04-23 12:40

rny
Tag

ageplefagy,
jah, utána ez eszembe jutott, hogy ibd esetén ezek tiltottak. Én mondjuk szedem a cataflamot, sokat is, mert egyszerûen ez az ami hat és a többi nem érdekel, ezen már igazán semmi nem múlik az én esetemben. Ibs-nél amúgy sincs hivatalosan ilyen megkötés.
Hát én is kíváncsi leszek… :) Bár úgy döntöttem, hogy most nem jelentkezem be, nem merem ezt így. Úgyhogy majd csak 4-5 hét múlva lesz aktuális a dolog

Szerkesztette: rny (2015-04-23 15:23)

Nincs jelen

#5580 2015-04-23 21:04

tee
Tag

4-5 hét múlva bátrabb leszel gondolod? nem ördögûzésrõl van szó hanem hashajtásról.... mitõl félsz.

Nincs jelen

#5581 2015-04-23 21:38

RealHero
Tag

a cataflam azon nagyon kevés gyógyszerek egyike ami nagyon bevált nekem. sõt ez az új cataflam dolo is remek de az kifejezetten fejfájásra van.

Kedden megyek a dokimhoz,megbeszélem vele hogy min változtassunk.Lehet felemelem a 37,5 mg-ot 75 mg-ra. Vagy maradok  a 37 nél de akkor mellé egy enterobene vagy valami görcsoldó,mert mostanában megint elég sokat görcsölök ami ugye utána rögtön hozza a wc-zést.
Még nem tudom milyen kombó lesz ,de lassítani kell a bélmûködésem mert ez így nem jó hogy a délután háromkor elfogyasztott kaja végigszalad rajtam és 7 kor már kint is van.

Szerkesztette: RealHero (2015-04-23 22:47)

Nincs jelen

#5582 2015-04-23 23:25

rny
Tag

a cataflam dolo ha jól tudom csak annyiban más, hogy fele benne a hatóanyag, nem?
Nekem is durván gyorsan visszaköszön amit megettem.

tee,
nem, de 4-5 hét múlva én már egyrészt nem dolgozom mivel nyári szünet van, másrészt a barátom is kb 4 hetente utazik el, így akkor bármelyik nap jó lehet már. Amúgy inkább egy ördögûzés, mint ez.

Nincs jelen

#5583 2015-04-24 04:44

makkmarci
Tag

rny

Nekem az az elvem (nem a legutóbbi kérdéseddel kapcsolatban), hogy az egész rendszert fentrõl lefelé tegyétek rendbe! Persze csak az, aki elfogadja a véleményemet.
Szerintem ehhez két dolog kell. Egyrészt egy általános vonal, vitaminok, útifû, stb... (a sorrenden lehet vitatkozni)
Másrészt az, ami már specifikusabb: mit akar a gyomor? Adjuk meg neki... Mi a jó a vékonybélnek? Kapja meg! Stb...

Ez természetesen mind egyénileg is különbözik, de én ezt tartom alapnak.
Aztán az is fontos, hogy az illetõ ismerje a testét! Hol fáj, kb. mi lehet az, most itt, most ott, stb...
Nem mondom, hogy megváltás, de sokan sajnos ezekkel a dolgokkal is bajban vannak...

Én már hónapok óta hibátlan vagyok, kb. 2 évembe került.

Szerkesztette: makkmarci (2015-04-24 04:45)

Nincs jelen

#5584 2015-04-24 09:37

QpaK
Tag

Makkmarci: Nekem az a bajom, hogy adott egy központi probléma, amit ugye senki nem tud megoldani. Nem tartom lehetetlennek, hogy ha beleássuk magunkat, akkor a probléma következményein bizonyos esetekben lehet enyhíteni. Ahogyan írod is: vitaminok, útifû... A gond az, hogy attól még a probléma ott van. Tehát olyan hatást érsz el, mintha egy lángoló mezõt egymagad, egy kis ronggyal próbálnál oltani.

Nézzünk egy konkrét példát: A betegségem miatt van vérzés, ami vashiányhoz vezet. Központi probléma: ismeretlen betegség. Megoldás: vaspótlás. A 3-as vasamra kaptam 10 Ferrlecit injekciót. Abban egyet érthetünk, hogy ha az emésztés rossz, akkor a vénás pótlás lehet a leghatékonyabb. És kapaszkodj meg, csak 4-re emelkedett a vasam. Szerinted mennyi vas tablettát, vagy szeggel szurkált almát kellene ennem ezért a hatásért, ha szinte egyfolytában vérzik? :(

Igazad van abban is, hogy nem tudom, hogy értelmezzem a tüneteket. Ha itt is fáj, meg ott is és autoimmun a folyamat, akkor mi minek számít? Ha pl a bélbaj miatt nem a bél, hanem az ízületek gyulladnak be. Akkor arra jó lesz a népi gyógymód? - mert ugye az ízületeimnek semmi baja... :)

A szervezetet felerõsítjük vitaminokkal, és az immunrendszer ellenállóbb lesz. Nálam óriási tévedés: A szerveztem önmagát támadja: minél egészségesebb vagyok, annál durvábban lángol fel a betegség. A gyógyszerek is a szervezet gyengítésével érnek el eredményes hatást. És akkor mit akar a vastagbél? Hogyan és milyen vitaminokat szedjek, hogy ne essek vissza, de ne is legyek vitaminhiányos, alultáplált?

Tehát a lényeg még mindig az, hogy ha valakinek a betegsége nem nagyon hullámzik. Ergo ritkán újul ki, akkor a megfelelõ vitaminpótlással helyrepofozhatja a szervezetét. Ellenben, ha valakinek rakoncátlankodik, akkor (mind1 milyen betegségrõl van szó) sokat nem tehet. De hogy a példánál maradjunk. Központi probléma: gyújtogató. Kis egyszeri tûz, eloltod, minden oké. Ha viszont piromániás a gyújtogató, sokra nem mész a ronggyal :D

Nincs jelen

#5585 2015-04-24 09:41

rny
Tag

makkmarci,

értem amit írsz és mégsem :) Sajnos én úgy érzem, hogy ezeken már végigmentem és nincs igazán több ötletem. Persze azóta is kitartóan szedek mindent és próbálok dolgokat (azokat is amiket tõled hallottam), de nem igazán érzek nagy változást. Mit akar a gyomor? Honnan tudjam? :)
Egyébként pont ezért szeretnék elmenni ehhez a táplálkozástudománnyal foglalkozó sráchoz, akivel belinkeltem az interjút, hátha neki nálam jobb ötletei vannak. Majd ha sikerült, akkor beszámolok róla.

Másrészt abban is lehet valami, hogy nekünk iszonyúan rosszat tesz felülni a stressz ördögi körére. Ezen a héten teljesen pihentetõ vágányon voltam és ezerszer jobban is. Nem igazán kellett elmennem sehová, legalábbis nem úgy mint általában, itthon is egyedül voltam és így nyilván sokkal nyugodtabb voltam, ezáltal meg jobban is. Szóval most, hogy jön a nyár és jobban ráérek én úgy döntöttem, hogy elmegyek egy pszichiáterhez is - már kinéztem kihez - aki foglalkozik pl autogén tréninggel. Azt nem hiszem, hogy ez megoldja minden gondom, de ha legalább azt a részét amit a stressz rak rá, az már óriási lenne.

Qpak: tetszik a példa :)

Szerkesztette: rny (2015-04-24 09:48)

Nincs jelen

#5586 2015-04-24 14:22

pt
Tag

Nálam jól mûködik a dolog azóta is.

Enterobene = nincs hasmenés, van lassított haladás, szép emésztés
Coaxil+Frontin = nincs idegesség = nincs hasmenés

Hát hogy ez most fentrõl lefelé rakta rendbe a dolgokat vagy lenrõl felfelé, nekem mindegy :D

Nincs jelen

#5587 2015-04-24 21:40

RealHero
Tag

pt :milyen bontásban szeded ezt a triót?mit veszel reggel és mit este és mibõl mennyit?

Nincs jelen

#5588 2015-04-24 21:57

tee
Tag

szerencsétlen pt már nem tudom hanyadszorra írná le :D

Nincs jelen

#5589 2015-04-25 00:55

makkmarci
Tag

QpaK

Vérzésre nincs ötletem, hisz orvos azért nem vagyok!
Ami nekem esetleg logikus lenne ilyenkor, hogy kevesebb olyan dolgot vigyek be, ami feleslegesen irritálhatja a bélfalat. Ilyen szempontból az sem biztos, hogy az útifû használhat-e...
Lehet, hogy a kevesebb rost bevitele segíthetne, hagyná tovább nyugiban lenni a dolgot, ami esetleg elõsegítheti a "sebek" gyógyulását.
Ami az ízületeket illeti, ott én inkább a hús és az alkohol bevitelét csökkenteném, persze lehet, hogy nem pont neked kell ezt címeznem :-)
Ami erre még jó lehet, az az erdei málna tea, esetleg a dió és a galaj. Az ízületi problémák sok esetben a vese miatt vannak, esetleg nézz rá!
A tûzoltás jó példa, indulj el egy irányból, fentrõl. A tûz úgyis csak hátrafelé jut ki... Ha ég a segged, gyanakodj! :-)))
Járd át, hogy a gyomrodtól indulva szerinted hol lehet a baj. Lehet, hogy már a máj/epe/hasnyálmirigy háromszögben elakadsz! És akkor még a vese és a vékonybél csak azután jön, hogy a többirõl ne is beszéljünk...

A stressz és a wc para pedig kerülendõ, még ha egyszerû is leírni!

Nincs jelen

#5590 2015-04-25 04:16

pt
Tag

Realhero!

Reggel: enterobene 2mg + frontin 0,25 mg + coaxil 12,5 mg
Délben: frontin 0,25 mg + coaxil 12,5 mg
Este: frontin 0,25 mg + coaxil 12,5 mg

Napi élethez tökéletes.

Tegnap kipróbáltam az utolsó fehérjét ami szóba jöhet. A biotech marhafehérjéjét. Kondi után betoltam 19 óra felé. Most kitol belõlem mindent. Ez az érzékenység része a dolognak. Egyetlen por alakú fehérje forma se marad meg bennem. Se a tejsavó se a rizs se a marhafehérje se a szójafehérje.......most már mindet kilõttem.

Ilyesmi lehet rny élete mint amit ma este átéltem. 7x voltam legalább wc-n 01-06 között. Görcsökkel.... és mindez egy marhafehérje turmixtól ami 3 dl vízzel lett leöblítve.

Szerkesztette: pt (2015-04-25 08:54)

Nincs jelen

#5591 2015-04-25 09:14

QpaK
Tag

Makkmarci: Az tény hogy ilyenkor kímélni kell a hasat (szoktam is), de ez nem ilyen egyszerû: Amikor ez kezdõdött, akkor az étkezésre nagyon figyeltem. 1 évig teljes gluténmentes diétát tartottam,  majd egy évig scd-t. Ezzel párhuzamosan végig annyira rosszul voltam, hogy eszembe sem jutott bûnözni. 2 évig tényleg semmi mesterségeset nem ettem! Jótékony hatása viszont nem volt. Érdekes, hogy még azoknál sem feltétlen múlik el, akiket intravénásan táplálnak, pedig ott aztán tényleg semmi nem irritálja a belet.

2 év után kaptam szteroidot és a betegséget elvágták. Egyszerûen fel nem foghatom, hogy annyi szarság után, hogy lehettem egyik napról a másikra 100%-osan gyógyult? Napi egy kiadós fájdalommentes bélmozgás. Emlékszem aznap még az ágyban magzatpózban, másnap már barátokkal hullámvasúton. Ezen a ponton az is mind1 volt mit eszek, gyönyörû kábeleket fektettem :D. Aztán amikor a szteroidot nem szedtem, minden kezdõdött elölrõl. Késõbb a szteroid hatása is gyengült. (Rövidebb ideig hatott és a kisebb dózis is kevésnek bizonyult)

Na nem akarok nagyon belemenni, a lényeg, hogy van ennek egy dinamikája ami az egészet meghatározza. Van, hogy spontán elõjön, aztán magától elmúlik. Máskor csak gyógyszertõl múlik el.

Nem értem, hogy nézzem a szerveimet? Járok folyamatosan kontrolra ott monitorozzák. Nézik, a máj funkciókat, vérképet, ultrahangoznak, ezek rendben vannak.

A stressznek is van szerepe. Határozottan beindítja a bélmozgásom. :) Kórházba viszont nem juttat, és nem is vérzel el tõle. ;)

Szerkesztette: QpaK (2015-04-25 09:19)

Nincs jelen

#5592 2015-04-25 10:54

rny
Tag

Qpak,

egyszer emlékszem, hogy mondtad, hogy neked a streszre az agykontroll használt. Ezt fejtsd már ki :D Mert régóta gondolkodom ezen is. Legalább a stresszes részét szeretném kiiktatni a dolognak amennyire lehet.

pt,
baromi érdekes ez is. De ha meg természetes formájában eszed a fehérjét akkor semmi bajod, nem? Legalább olyan érthetetlen ez is mint az, hogy nekem a rizs tesz be.

Nincs jelen

#5593 2015-04-25 12:47

QpaK
Tag

Pt írta:

Akinek van face:

https://www.facebook.com/zlisciapl/vide … 492637892/

Kötelezõ tartozék nekünk   XD

Vártam, hogy a végén valaki odamegy:
- Elnézést hölgyem, látom nagy munkában van. Hadd segítsek!
- Köszönöm, megoldom! Mindig egyedül szoktam. :D

rny: Vannak idegnyugtató agykontroll módszerek. Szerintem ez a bélre is úgy hat, mint egy antidepresszáns. Így hagytam el a pánikbetegségre szedett bogyóimat is. Érdemes tenni vele egy próbát!

Szerkesztette: QpaK (2015-04-25 12:53)

Nincs jelen

#5594 2015-04-25 13:11

rny
Tag

De ezeket hogyan találtad meg? Csak net, vagy könyv, vagy elmentél a tanfolyamra? Mert én utóbbival szemezgetek egy ideje, fõleg ha te azt mondod, hogy hat

Nincs jelen

#5595 2015-04-25 13:45

RealHero
Tag

Köszi Pt a választ!

Nem kértem másoktól megjegyzést!

Nincs jelen

#5596 2015-04-25 16:29

QpaK
Tag

rny: Tanfolyamon voltam. Na ott kb azt mondják el, ami a könyvben van. Abból a szempontból csalódás, hogy a lényeg pár mondatban összefoglalható, de a rengeteg példa miatt még is 3 napig húzzák. A gyakorlatok miatt viszont még is megéri, mert azokból sok van és ott élesben megy.

Tudok küldeni könyvet és hanganyagot is, ha érdekel.

Nincs jelen

#5597 2015-04-25 19:53

rny
Tag

Igen Qpak, annak nagyon örülnék!!!

Ma is olyan történt ami teljesen elveszi a kedvem a kimozdulástól. Elmentem nem messze tõlem kiülni és iszogatni. Elõször még aggódtam, hogy mi lesz, ha mégis…. de aztán szépen megnyugodtam és jól éreztem magam, még örültem is, hogy kimozdultam. Hozzáteszem reggel bevettem az enterobenét, duspatalint  és kb 2kor indultam el itthonról, hogy na mostmár tuti, ha eddig semmi. Ott ülök, beszélgetek és egyszercsak a semmibõl úgy begörcsöl a hasam a köldököm felett (tuti a haránt vastagbelem, mert idõnként azt is fájdalommal megérzem, ha ott áthalad a cucc, ha esetleg ott találnának valamit nem lepõdnék meg), hogy majd elájulok. Persze a fájdalom még semmi nem lenne de kimelegedtem egy pillanat alatt, ettõl frászt kaptam, hogy ilyen akkor szokott lenni, ha mindjárt hasmenésem lesz. És tényleg, mert rögtön megérzem, hogy hoppá, a végbelemnél érzek valamit. Még szerencse, hogy 10 percre lakom onnan és még szerencse, hogy hazajöttem, mert legnagyobb meglepetésemre iszonyú mennyiségû  nyák távozott. Ilyen még nem is volt sose. Ez egyrészt megint aggaszt, másrészt tessék… bevehetek én akármit, ha ilyenek jönnek rám gyógyszer mellett a semmibõl, úgy, hogy reggel jól voltam, egy pillanat alatt, akkor mégis hogy járjak el itthonról anélkül, hogy ezen rágódnék minden pillanatban?

Szerkesztette: rny (2015-04-25 19:54)

Nincs jelen

#5598 2015-04-25 20:16

makkmarci
Tag

Agykontroll-t érdemes lehet bevetni, ártani biztosan nem fog!

Nincs jelen

#5599 2015-04-25 23:22

RealHero
Tag

rny: 100% ig megértelek és tudom milyen ez.Pontosan ugyanez szokott velem is elõfordulni.Nagyon gáz ez az egész.Annyiban különbözünk hogy nekem ritkán nyákos.
Nem tudom hogy vagy vele de néha megnyugtató hogy más is hasonlókkal küzd,nekem ez mindig ad egy kis erõt,hogy mégsem egyediek ezek a tünetek és mégsem csak én jöttem a holdról:)

Másrészt viszont elszomorító hogy ennyi hasonló tünetekkel lévõ beteg van és az orvostudomány mégsem tud érdemi megoldást a bajainkra.

Nincs jelen

#5600 2015-04-26 11:46

RealHero
Tag

Pt :inkább a scitec márkával próbálkozz mint a Biotech-el. Én már  több félét kipróbáltam ,próbálj meg valami enyhébbet laktóz cseppel együtt.Pl a sima volumass. Vagy van még egy ami szóba jöhet,az pedig az isobest szintén scitec .Ez laktózmentes.

Én most a Jumbót szedem ,de rám ez sem hat és egy dekát sem híztam ,de ez nem biztos hogy a termék hibája.Következõnek mivel én is sok tejsavót ittam mostanában így az egg pro-t fogom kipróbálni.Ez csak tojásfehérjébõl áll.

Nincs jelen

IBDoktor

Láb