#5651 2015-05-17 01:06
- makkmarci
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)
Már nem emlékszem, hogy mit írtam anno, de a gondjaim elején nálam is fennállt az alulmûködés...
Két üveg kékjódot nyomtam le, a legközelebbi jóval késõbbi vérvételen ez tökéletes lett!
Elõtte mindent sótlanul ettem, mert hogy nem egészséges. Amióta sózok, azóta meg nem jött vissza. Persze a sóban lévõ jód nem ideális, de szinten tartásra ezek szerint alkalmas.
A másik érdekes dolog, az pedig a mák.
Újabban rákattantam a lidlis meggyes-mákos rétesre és teljesen korrekt, kemény, de jó a vége.
Jobb, mint eddig...
A kodein mond valamit? Bizony, a köhögéscsillapító! Van benne bõven...
http://kodpiszkalo.blog.hu/2012/07/02/m … eges_a_mak
Szerkesztette: makkmarci (2015-05-17 04:20)
Nincs jelen
#5652 2015-05-17 12:50
- rny
- Tag
Imádom, hogy úgy írod, hogy "bizony, a köhögéscsillapító" mintha itt nem épp remegve várnánk, hogy újra lehessen coderitet kapni :D Azután meg kötve hiszem, hogy nekem a mák elégnek bizonyulva :) De egyébként szeretem és mondják, hogy jó az emésztésnek - számottevõen ott lehet hatása, ahol nincsen gond ;) Szerintem neked is azért válnak be ezek a dolgok ennyire mert te teljesen jól vagy.
Kéne tudnom valami a fajtájáról, van neki olyan? A tsh szintem nem volt jó, szedek euthyroxot, most jó a szintje a vérben, ennyit tudok róla.
Nincs jelen
#5653 2015-05-17 21:51
- Niki
- Tag
Sziasztok!
Makkmarci - jó a neved :) -:
Nekem a korábbi orvosom azt mondta, ne használjak jódozott sót, mert azzal kisebb gyulladásokat lobbantok be vagy még érzékenyebb leszek a fertõzésekre.
A mákot nagyon szeretem, ritkábban eszek. Nem figyeltem meg eddig, okoz-e nálam valamit, de a miniatûr jellege miatt nem izgathatja a beleket?
Rny:
Megnéztem újra és nem "fajtája" van, hanem létezik autoimmun változata.
Sajnos úgy néz ki, nálam rosszul diagnosztizálták korábban.
Ami biztos, hogy a pajzsmirigy és a mellékpajzsmirigy sok bajt okozhat. :(
Nektek esetleg ezzel kezdõdött?
Nincs jelen
#5654 2015-05-17 23:44
- makkmarci
- Tag
Niki
Persze ésszel kell mindent csinálni!
Nem mondom, hogy állj neki mindent sózni agyba-fõbe, de rettegni sem épp ettõl kell.
A mák szerintem a bélben az útifûhöz hasonlóan viselkedik, csak van benne pluszban egy csomó vitamin is.
rny
A mák sem csodaszer, de az összetétele szerintem sokatoknak jó lehet. Puding próbája a mák :-)
Persze tudom, hogy én már jóval jobb helyzetben vagyok, mint pl. Te, csak próbálok olyan tippeket adni, amit magamon pozitívan tapasztaltam...
Nincs jelen
#5655 2015-05-18 08:08
- youlcsi
- Tag
Niki!
én meg csak gondolom, hogy alulmûködik a pajzsmirigyem.
nõgyógyász küldött laborra, szerinte jó a tsh-m, szerintem nem. legközelebb, ha orvos felé járok, kérek beutalót endokrinológiára. talán a ciklus-, súly- és hajproblémát is megoldaná...
Nincs jelen
#5656 2015-05-19 08:56
- pt
- Tag
Én szedtem a BioTechUSA Vitabolic vitaminját, a hajamat szépen rendbe rakta. Most SciTech Mega daily One Plus-t szedek, de jó hatással van rá. Rengeteg a b12 és egyéb vitaminok is bennük..... Érdemes kipróbálni. Jobban hat a hajra is mint a tipikus revalid és társai, olcsóbb is + étvágyat is csinál...
Nincs jelen
#5657 2015-05-19 20:44
- makkmarci
- Tag
Bizony, a Mega daily nagyon jó!
Nincs jelen
#5658 2015-05-19 21:57
- ageplefagy
- Tag
Ezek a SCITEC NUTRITION termékek biztos, hogy nem ártanak a bélgyulladásosoknál? Bár, ha belegondolok, ezek csak vitaminok és ásványi anyagok, amik ugye csak jók...hmm, kipróbálnám én is, csak hát félek.
Nincs jelen
#5659 2015-05-20 05:10
- QpaK
- Tag
ageplefagy: Én ezt iszom ( http://sportvitalitas.hu/hu/termekek/nu … cBDYQ.dpbs ) Szerintem nekünk ilyesmi való. Kell egyébként ekkora dózis vitamin? Nekem ezt alultápláltságra/vitaminhiányra írták, de kapják mások is, akiknek súlyosabb a helyzetük. Napi 3-at kéne meginnom, de néha iszom egyet. Eléggé eltelíti az embert. Nem is tudom, hogy vajon elég-e a vitaminbevitelem? Nincs itt a számokban némi marketingfogás?
Szerkesztette: QpaK (2015-05-20 05:11)
Nincs jelen
#5660 2015-05-20 10:12
- rny
- Tag
https://www.facebook.com/events/1573573336231029/
ha már beszéltünk a pajzsmirigyrõl :) Tudjátok õ az a srác akit belinkeltem egyszer, egyedi diétákat állít össze. Mostmár lassan tééééényleg elmegyek hozzá :)
Nincs jelen
#5661 2015-05-20 11:06
- ageplefagy
- Tag
Qpak! Köszi, de én ittam ezt és én egyáltalán nem vagyok elégedett ezzel. Hasmenést okozott nálam és annyira eltelített, hogy nem tudtam normálisan étkezni mellette. Én ajánlom a Modulent, mert ez egyáltalán nem telit úgy, mint a Nutridrink. :)
Nincs jelen
#5662 2015-05-20 13:57
- QpaK
- Tag
Igen, én is pont így vagyok. Annyira hasmenést ugyan nem csinál, de arra ott van a reggeli kúp és az esti beöntés. Ha még mellé enni is akarok meg Nutrit is az olyan, mintha szét akarna repedni a hasam. Szóval a napi 3 már csak teknikailag sem megoldható. Azt mondod, hogy a Modulen az kíméletesebb?
Ez az ugye?: http://www.hazipatika.com/gyogyszerkere … ibd/200632 De erre az van írva, hogy colitisnél nem alkalmazható. Lehet, hogy akkor nálam kiesett. Rá fogok kérdezni azért. köszi!
Szerkesztette: QpaK (2015-05-20 14:20)
Nincs jelen
#5663 2015-05-20 20:31
- makkmarci
- Tag
Azért kell ennyi vitamin bele, mert egy része eleve kiürül vagy nem szívódik fel pl. betegség miatt.
Ár/érték arányban jelenleg a MegaDaily az egyik legjobb. Kaja után nem lehet gond vele!
Nincs jelen
#5664 2015-05-20 22:00
- pt
- Tag
Én úgy szeretnék valami tápszert amitõl híznék. De ez a nutridrink is úgy menne át rajtam mint a francia gyorsvonat az tuti. A modulen is tehéntejfehérje alapú....sajna kuka tuti...
Nincs jelen
#5665 2015-05-20 22:13
- QpaK
- Tag
pt: Én már belenyugodtam, hogy mindenki kamasznak néz. Jobb esetben 15 helyett 17 nek. Amikor elmondom, hogy csókolomot köszönhetnének :) Nekem a nutritól sosem sikerült komolyan hízni. De inkább vitaminpótlásra vannak nem? A zsírosabb ételekkel hogy vagy? Néha azokat jól tolerálom. Illetve Rigor még anno ajánlotta a mogyorókrémet, na attól tényleg lehet hízni. Vitaminból meg szerintem leginkább a b12-t és a káldiumot pótold, mert a hasmenéstõl fõként ezek mennek ki. Utóbbira a banán lehet jó.
Szerkesztette: QpaK (2015-05-20 22:21)
Nincs jelen
#5666 2015-05-21 13:30
- pt
- Tag
Banánra allergiás vagyok. Beduzzad a szemem,ajkam, torkom, teljes testen kiütések jelentkeznek, nehéz légzés, gyomorgörcs.
A vitamin amit szedek az pótolja a dolgokat.
Eszek sokat, de mivel kondizok, sétálok, sokat mozgok, így fogy is az energia.
Nincs rajtam zsír, alig csak.... eszem én a cupákos pörköltet, kenyeret mindent.
De még kellene valami +
Csak hát pont ezeket a + dolgokat nem tolerálom....
Az a fránya 84 kg-t nem tudom átlépni....
Nincs jelen
#5667 2015-05-21 14:49
- ageplefagy
- Tag
QPak! Igen! Én 10 kilót híztam tõle, pedig soha nem hittem volna, hogy valaha ennyi kiló leszek, amennyi most vagyok. Én nagyon szeretem. Colitises vagyok, nekem a dokim mondta, hogy igyam, mert még gyulladáscsökkentõ is van benne picit. Én inka kávéval szoktam ízesíteni és természetesen tejjel készítem. Emellett simán tudok enni és nem leszek tõle hányingeresen tele. Én nem is értem, hogy miért mindenki ezt a nutridrinket issza, hiszen ez annyira nem is jó. :( Én most rendeltem a dokinál újabb adagokat. Én tiszta szívbõl ajánlom :)
Nincs jelen
#5668 2015-05-21 14:50
- ageplefagy
- Tag
Jah és ne zsírt egyetek, ha hízni szeretnétek. Fehérje, fehérje, fehérje! A zsírtól csak rosszabb lesz minden. Háj és társai és aki hájas nem csinos :)
Nincs jelen
#5669 2015-05-22 01:56
- makkmarci
- Tag
Zsír...
Ha hízni akarsz, ha fogyni, zsír kell!
Nagy tévedés, hogy zsírt nem lehet enni bármikor! Mondhatnám azt is, hogy kötelezõ!
Az epe nem fog ürülni nap, mint nap, ha nem viszed be a kellõ mennyiségû zsírt. Ez kb. 3 tojásnak felel meg.
Ha nem ürül ez epe (és a hasnyálmirigy!), akkor nem lesz jó az emésztésed a vékonybélben. Aztán alatta sem...
Nálam az elsõ drasztikus javulás talán ehhez volt köthetõ. (Elõtte volt a no zsír, no cukor, no tészta meg az ilyen hülyeségek)
Ekkor elkezdõdik a gondolkodás, hogy mitõl nem emésztek jól?
Pl. ettõl az apró tényezõtõl!
Már említettem, hogy fentrõl lefelé mindenki gondolja végig, hogy minden olyat megeszik-e, ami a gyomornak, patkóbélnek, vékonybélnek, vastagbélnek tetszik-e?
Ha nem eszel zsírt, nem ürül az epe, pang a májban a koleszterin, stb.
A mozgás meg alapvetõ lenne, elvégre anyagcsere probléma is (!) áll fenn, vagy mi...
Meglepõdnétek, hogy mi mindent szedek most ahhoz, hogy azt mondhassam, úgy érzem magam, mint kb. 25 évesen (40 helyett)...
Csak egy példa gondolat ébresztõnek (érintve a beleket, szívet, immunt) és csak egy nyomelemet tekintve:
http://www.vital.hu/themes/health/selen1.htm
A szitán át kell látni!
Pajzsmirigyes kollégáknak:
http://www.vitalitas.hu/olvasosarok/onl … zerepe.htm
http://www.hazipatika.com/taplalkozas/v … 0909115601
http://szabadonebredok.info/a-szelenhiany-negy-tunete/
És ez csak egy nyomelem!!!
Na ezért alap egy normális multivitamin a normális kaja és egy kis mozgás mellé!
Ettõl még lehetsz beteg, lehetsz sz@rul, de ez szerintem akkor is a minimum, amivel tartozol SAJÁT magadnak!
Aki akár túlozva is, de rendszeresen csirke/krumpli kaján él például és sz@rul van, az ezek után miért csodálkozik???
És akkor erre még rájönnek a gyógyszerek, amiket írtok oldalszámra. A szemnek sok, nem hogy a májnak...
Bocsi lányok/fiúk, de értetek aggódom :-)
Semmi nem szentírás, de járjátok végig, ha csak minden tizediknek segít is...
Ez már csak bónusz:
http://szem-szajnak.reblog.hu/vashal-leves
Szerkesztette: makkmarci (2015-05-22 04:42)
Nincs jelen
#5670 2015-05-22 02:56
- QpaK
- Tag
ageplefagy: Teljesen meggyõztél és kérni is fogom!
Ez ugyan gyermekekrõl szól, de van itt étkezésrõl és a szóban forgó tápszerrõl is!
http://www.weborvospro.hu/cikkek/gyogyi … ermek.html
Nincs jelen
#5671 2015-05-22 07:49
- youlcsi
- Tag
óóó, éppen tegnapelõtt rendeltem ezt-azt... ha ezt elõbb linkeled, akkor rendeltem volna szelént is. az ára sem vészes... bár a leírását olvasva elsõsorban férfiaknak ajánlja, szóval lehet, hogy ez ilyen dózisban mégsem lett volna az igazi...
na, majd megnézen, helyben lehet-e kapni valahol. a pm miatt jól jönne.
Nincs jelen
#5672 2015-05-22 08:28
- ageplefagy
- Tag
Makkmarci! Természetesen kell zsír, de nem mindegy, hogy mennyi! Minden kell a szervezetünknek egyébként, de a zsírtól csak gusztustalan leszel. Puha, narancsbõrös, hájas :( Anno én is a zsírral próbálkoztam, de amióta fehérjével próbálok hízni sokkal, de sokkal csinosabb és formásabb vagyok! De tényleg. És nem is beszélek az epérõl...hány sok zsírt fogyasztó ember jutott az epegyulladás szintjére. A magas koleszterin szint is a csúnya zsírtól van (egyébként a tojás igen egészséges, de nagyon magas koleszterin szintet csinál) Nyah, mindenki döntse el magában. Én szoktam zsírt fogyasztani, de sokkal de sokkal kevesebbet, mint régebben. Én a fehérjére szavazok! :)
Nincs jelen
#5673 2015-05-22 08:32
- ageplefagy
- Tag
Qpak! Szerintem nem fogsz csalódni. Majd írd meg a tapasztalataidat ezzel kapcsolatban, mert nagyon kíváncsi vagyok! Én este szoktam inni vacsi után, lefekvés elõtt. Olyan vagyok, mint a babák :D
Nincs jelen
#5674 2015-05-22 11:24
- youlcsi
- Tag
Csúnya, hájas nem a zsírtól lesz az ember, hanem leginkább a szénhidráttól.
Azt nem mondom, hogy a zsír az jó, de kell. Mondjuk én szinte egyáltalán nem eszem, talán ennek is köszönhetem, hogy krónikus epehólyaggyulladásom teljesen néma volt.
A tojásról Papp prof. anno azt mondta, hogy csak nem gondoljuk, hogy bármennyire is egészségtelen, ha képes belõle kifejlõdni az élet???
Persze, a sárgájában sok a koleszterin, de nem is az a fontos, hanem a triglicerid.
Amúgy meg azt gondolom, mindenki egye azt, amitõl és amivel jól érzi magát :)
Szerkesztette: youlcsi (2015-05-22 11:24)
Nincs jelen
#5675 2015-05-22 12:17
- rny
- Tag
Ez az egész értelmetlen ebben a formában. Nem egyformán vagyunk felépítve és nem lehet egységesen kijelenteni, hogy mi a jó. Ezért is nehéz ez az egész diéta mizéria. Vannak alapelvek, de az a betegségünk szempontjából édeskevés.
Pl.: itt szerintem sokan feldobnák a pacskert, ha az én étkezésemet követnék, mert rengeteg benne a gyümölcs és zöldség, nyersen is, de nekem ez nem gond. Sokan esküsznek a rizsre, én abba majd belehalok. A krumplitól légballon leszek. Volt szó róla, hogy de a jó a kefír - na ha iszom egyet, másnap nem megyek sehová. A GAPS diéta és az SCD sok zsírt és tojást ajánl, én egyiket se birom, a tojást nagyon durván nem. Talán az a legrosszabb, és a rizs. Nem szeretem a húst és nem vagyok jobban tõle. A koleszterin szintem pedig genetikailag magas, anyukámnak is az, és mikor teljesen vegán voltam is az volt. Másoknak gond a kenyér, nekem jót tesz. Úgyhogy errõl ennyit.
Ezekkel az étrendkiegészítõkkel meg azért ekkora mennyiségben én nem vagyok kibékülve. Eleve ellenõrizhetetlenek, másrészt én a világon mindent beszedhetnék, akkor se lennék jobban, mert nem is emiatt vagyok beteg. Én is szedek alap dolgokat, de mást nem. A gyógyszerek nem jók a májnak? Az étrendkiegésztõk azok? A gyógyszer viszont kell, különben én csak a kanapén fetrengenék. És a legrosszabb, hogy ez az egész beszélgetés teljesen tárgytalan, mert úgy tûnik ezektõl a gondolatoktól egyikünk se fog meggyógyulni :)
Nincs jelen
#5676 2015-05-22 12:51
- Kobold
- Tag
#ageplefagy
Ez így ebben a formában hatalmas hülyeség. Zsírt kell enni de nem mindegy mit. Pl beviheted lenmagolajból, kókuszoljaból, olivából, halolajból stb. kell is, ha a diéta a teljes elhagyását ajánlja az már rég rossz, kivéve ha az epéd rossz, akkor nem tudom mi van.
A fehérjétõl azért nem hízol el annyira mert kevesebb kalória + ha edzel beépül az izmaidbal. 1g CH és fehérje 5-5kcal, 1g zsír 9kcal. De a túlzott fehérjétõl is elhízhatsz, csak nehéz annyit megenni :D
Ha viszont olyan diétát tartasz ami ketózis alapú, akkor meg pont hogy ehetsz még több zsírt, ott a ch-t hagyod el(nem kell teljesen), rákényszerítve a szervezetedet hogy zsírt égessen.
Hogy mi a jó IBS-re azt nem tudom, de zsírt ch-t, és fehérjét kell enni.
A hülye amcsi zsírszegény életmódot el kell felejteni, nem véletlen hogy õk a dagadtak és az átlag európaiak kevésbé elhízottak.
ui: tojás tök jó, bár én 2-3 sárgájánál többet nem eszem meg, hosszú távon megdobná a koleszterinemet eléggé.
ui2: nem sértésnek szántam az elsõ mondatot, de egy ideje foglalkozom a dologgal és a biológia sem áll messze tanulmányaimtól.
Szerkesztette: Kobold (2015-05-22 12:56)
Nincs jelen
#5677 2015-05-22 17:04
- ageplefagy
- Tag
:) Igaz- igaz! Egy kicsit szûken néztem a dolgokat. Bár én nem értek hozzá, tudományosan meg sem tudom magyarázni, de én csak a tapasztalataimat meséltem el. Egyébként én az állati zsírokról írtam és a lenmagolaj meg kókuszolaj és társai növényi eredetûek és ez a nem mindegy(?) Nah mindegy is...akkor megyek és eszem egy hatalmas tál tepertõt fehér kenyérrel és újhagymával! (nem) :D
Nincs jelen
#5678 2015-05-22 19:46
- makkmarci
- Tag
Zsír (olaj) nálam egyenlõ kb. 70% olíva, halolaj és kb. 30% állati zsír (liba és fokhagymás sertészsír, tojás, vaj)...
A koleszterinem nekem is magas volt. Aztán miután a rendesebb és tudatosabb tápanyag bevitel irányába mozdultam, a rossz koleszterinem lement a felsõ határra, a jó pedig fel a felsõ határra. Ezek aránya a vérben sokkal fontosabb!
youlcsi
A szelén pl. a MegaDaily-ben korrekt módon benne van, ahhoz már csak Ca/Mg kell (meg K2 szerintem) és teljes a napi adag... Csak olaj kell pluszban.
Nincs jelen
#5679 2015-05-22 22:12
- makkmarci
- Tag
Nincs jelen
#5680 2015-05-23 12:59
- QpaK
- Tag
Arra gondoltam, hogy amit ageplefagy ajánlott tápszert, az akár még ibs-ben is jó lehet. Már ha abból indulunk ki, hogy a bélflórát rendezi. Oly mértékben, hogy a crohn gyerkõcöknek úgy gyógyítja be a fekélyeket, mint a felnõtteknek a szteroid. Na már most mivel ibs-ben nincsenek fekélyek, de a bélflóra esélyesen szar, egy próbát megérhet. És nem is annyira drága: 3300 Ft.
Szerkesztette: QpaK (2015-05-23 13:02)
Nincs jelen
#5681 2015-05-23 16:18
- ageplefagy
- Tag
Qpak! A Modulent orvossal írasd ki. Ha gasztos orvossal nem tudod, akkor a házi orvos is kiírja és akkor jóval olcsóbb. Jóétvágyathozzá ;)
Nincs jelen
#5682 2015-05-23 17:45
- RealHero
- Tag
Ez a Modulen Ibs-nél is mehet?Most hallottam elõször róla.Akkor én is teszek egy próbát és feliratom a háziorvosnál,mert nagyon gebe vagyok:)
Nincs jelen
#5683 2015-05-23 18:00
- rny
- Tag
Engem is érdekel, de csak akkor, ha nem törvényszerû a hízás, mert én azt NEM akarok. Szerintetek? Kár, hogy ezt nekünk nem lehet feliratni, így azért drága...
Szerkesztette: rny (2015-05-23 18:03)
Nincs jelen
#5684 2015-05-23 23:27
- makkmarci
- Tag
Fontos cikk!!!
http://www.origo.hu/egeszseg/20150522-i … galat.html
Nincs jelen
#5685 2015-05-24 00:15
- rny
- Tag
Jah, MÁR AKINEK ételmérgezésre vezethetõ vissza ;) Nem beszélve arról, hogy szerintem a legtöbbünk leszarja mi a diagnózis, inkább segítenének rajta - mert ha jól értem ennek annyi a lényege, hogy majd szépen kimutatják, hogy az (ha egyáltalán komolyan vehetõ az ételmérgezésre visszavezetés).
Nincs jelen
#5686 2015-05-24 00:31
- makkmarci
- Tag
De legalább ez is valami...
Nincs jelen
#5687 2015-05-24 14:09
- akombakom
- Tag
Sziasztok, azt szeretnem toletek megtudni, hogy vannak e sportok, amik kifejezetten rossz hatassal vannak a gyulladt belrendszeresekre, illetve mi az, amit leginkabb toleral? Vagy ez is mint annyi minden szemelyreszaboott?
Nincs jelen
#5688 2015-05-24 22:38
- rny
- Tag
Olvasgattam angol cikkeket és ott leírják, hogy csak 44%-át tudják diagnosztizálni az ibs-eseknek, úgyhogy attól, hogy ez negatív még mindig lehet az a bajod. Gondolom ez a 44% akinek tényleg EMIATT alakult ki. A kedvenc részem amúgy az, ahol írják, hogy most így sokkal gyorsabban jutnak a páciensek terápiához... milyen terápiához, ahhoz, hogy itthon dobálják be a gyógyszereket? :) Na mindegy, ez is valami, csak hirtelen túl lelkes lettem és nagy volt a csalódás.
Ami inkább érdekes szerintem, hogy azt mondják, hogy ilyen fertõzésnél (pl. szalmonella) felszabadulnak bizonyos toxinok, ezeket támadja a szervezet - csak nem ismeri fel, hogy már nincsenek jelen és folytatja ellene a támadást, így végül önmaga ellen dolgozik. Ez szerintem egy elég érdekes egybeesés ibs és ibd között.
Szerkesztette: rny (2015-05-24 22:43)
Nincs jelen
#5689 2015-05-24 22:46
- QpaK
- Tag
Olyan hatást kelt, mintha megfejtették volna a talányt. Tehát ételmérgezés és majd szedtek rá gyógyszert. Jah, hogy gyógyszer az nincs...
Ha meg a betegek felét lehet így diagnosztizálni, akkor a többség a fájdalmas vizsgálatokat sem ússza meg. Ez a cik ilyen megnyugtató jelleggel született, hogy érezzétek van elõrelépés az ügyben...
Nem szabad fellelkesülni. Már annyira elfáradtam ebbe az egészbe, hogy semmivel nem próbálkozom. Ha majd tényleg jön valami áttörés, akkor én is sorba állok.
Szerkesztette: QpaK (2015-05-24 22:52)
Nincs jelen
#5690 2015-05-24 22:50
- rny
- Tag
Amúgy zavaros is, mert máshol meg a fentiekkel ellentétben azt írják, hogy annyira tönkreteszi a toxin az idegeket a bélben, hogy amiatt nem mûködik már a dolog. Tõlem a fejükre kenhetik a diagnózist, adnának inkább valamit rá.
Jó, ez a 44% mondjuk megússza a vizsgálatokat és az tényleg nem rossz, csak összességében édeskevés. Egy dolog jó az egészben: hogy legalább foglalkoznak vele. De ugye szerinted qpak, az is volt a cél, hogy én ezt érezzem :)
Nincs jelen
#5691 2015-05-24 22:56
- QpaK
- Tag
Persze, hogy ez a cél. Minden ilyen cikk túl hamar jelenik meg és túl sokat ígér. "Nyugi, már dolgozunk az ügyön: Vannak ezek a toxinok, + a hasad... :D
Szerkesztette: QpaK (2015-05-24 23:35)
Nincs jelen
#5692 2015-05-25 05:35
- makkmarci
- Tag
youlcsi
Egy kis infó a mellékpajzsmirigyrõl, az emésztéssel egy mondatban említve...
http://www.endokrinkozpont.hu/mellekpajzsmirigy
Nincs jelen
#5693 2015-05-25 18:37
- makkmarci
- Tag
Nincs jelen
#5694 2015-05-25 19:33
- QpaK
- Tag
makkmarci: Egész pontosan õk a bajkeverõk. ( http://hu.wikipedia.org/wiki/Tumor_nekr … aktor_alfa ) Túl sok termelõdik belõlük, ami gyulladást eredményez.
Konkrétan a szervezetben, pedig ilyesmi folyamat zajlik: https://www.youtube.com/watch?v=rBfjfwQ45ZU (bennem az adalimumab dolgozik)
Egyébként rettentõen idegesít a dolog. Azt addig értem, hogy túl sok tnf van, de sajnos úgy akarják egyensúlyba hozni, hogy kvázi lekapcsolják õket. Ezt az egyensúlyt hogyan akarják megtartani egy életen át? Mert érted: most még túl sok van és szépen mûködik a dolog, de ha egyáltalán nem nyer teret a tnf, akkor nem dõl el a mérleg idõvel a túloldalra? Talán nem is baj, ha évente leállítják és kicsit regenerálódik...
Szerkesztette: QpaK (2015-05-25 19:48)
Nincs jelen
#5695 2015-05-28 08:35
- QpaK
- Tag
Úgy tûnik valami autoimmun folyamat ibs-nél is mûködik. http://digestivehealthinstitute.org/201 … condition/
És a tnf ott is magasabb: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17383420
Nincs jelen
#5696 2015-05-28 09:09
- rny
- Tag
Azért azt nem mondjatjuk, hogy nem történnek kutatások a témában - hála istennek! Azért, ha kiderülne hogy ez is egy ibd-hez hasonlatos autoimmun betegség kedvem lenne nyilvánosan meghallgatni a bocsánatkérését azoknak az orvosoknak akik évek óta leszarják a betegeket. Bár nekem olyannal nem volt dolgom aki szerint ez egy pszichológiai probléma, de olyannal igen, aki szerint ez az egész azért van mert én hülyén táplálkozom :)
De sajnos még mindig nincs válasz, és ha meg is lesz, mire abból gyógyszer lesz... mire az beszivárog hozzánk... mondjuk ha egyáltalán lesz rá bármi is, amilyen jól gyógyítják az autimmun dolgokat ez erõsen kétséges :)
Nincs jelen
#5697 2015-05-28 10:08
- QpaK
- Tag
Történnek, csak nehéz megtalálni a neten. Erre is úgy bukkantam, hogy tudtam mit keresek. Elgondolkodtam, hogy vajon ibs-nél is több-e a tnf... Az a baj, hogy a legtöbb orvos nem képzi magát. Nagyon elkényelmesednek és olyanokat mondanak, ami már rég nem aktuális. Olyan orvossal is találkoztam, aki a colitist is pszichésnek mondta, majd jól begyógyszerezett :)
Én sem hiszem, hogy teljesen megértik majd az okát. Arra viszont idõvel rájönnek, hogy pontosan milyen citoxinok szabadulnak fel, és erre lesz majd tüneti kezelés. Akár hasonló immungyengítést is eltudok képzelni, mint az ibd-nél. Egyébként hazánkban semmivel sem rosszabb a helyzet, mint máshol. Sajnos még mindenhol ilyen rossz. :) A gyógyszerek viszont hamar eljutnak hozzánk, emiatt én nem izgulok...
Nincs jelen
#5698 2015-05-28 16:55
- akombakom
- Tag
Tanács kéne, antibiotikumra szorultam, nem elég, hogy onmagában is gáz, de még le se tudom egészben nyelni, igy a filmréteggel bevont gyogyzsert szét kell kloffoljam.. mit tudok tenni, hogy a leheto legkevesebb rombolást végezze? Reggel vettem be az elso adagot és már hatással van rám :(.. probiotikumot szedek
Nincs jelen
#5699 2015-05-28 17:22
- rny
- Tag
Probiotikum és ne kloffold szét. Ennél többet nem tehetsz. Nincs akkora tabletta amekkorát ne lehetne lenyelni! Milyen antibiotikum amúgy?
Nincs jelen
#5700 2015-05-28 19:51
- QpaK
- Tag
akombakom: Gyerekként én sem tudtam lenyelni a gyógyszereket. Sõt vissza is öklendeztem, fõleg amelyik keserû volt. Meg a tûtõl és az orvosoktól is rettegtem. Ma meg már majdnem mindennapos hogy szurkálnak, ebédnél meg 6 bogyót nyomok le 2 korttyal. Megnyugodhatsz, hogy vannak akik a billiárd golyót is lenyelik. Stevie majd segít, hogy ráhangolódj! ;) https://www.youtube.com/watch?v=n4D2Y1cILyI
Mit érzel az antibiotikumtól?
Szerkesztette: QpaK (2015-05-28 19:56)
Nincs jelen