#5701 2015-05-29 01:00
- makkmarci
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)
akombakom!
Ha a kapszulát szétszeded, elõbb és másképp fog dolgozni, mint normál esetben!
A bevonata olyan, hogy ott hasson és szívódjon fel a cucc, ahol annak kell...
A probiotikumnál többet tenni?
Én valami olaszos, paradicsomos, olívás, oregánós tésztát vagy halat biztosan ennék, de akár valamilyen zsírtartalmú leves is jól jöhet (húsleves, gulyás)...
A paradicsom, az olajok és a zsír valamennyire segítik a vékonybél falát megnyugtatni, a károkat mérsékelni...
Aztán ha lezajlott a dolog, akkor útifûvel pár napot tisztítanék, utána ráküldenék valami káposztás, salátás, zöldséges valamit (savanyú káposzta, töltött káposzta, natúr vegyes saláta, stb.) és elvileg odabent rombolás utáni tisztaságnak kellene lennie...
Természetesen közben a vitaminokat is be kell vinni, mert azok szintén segítik a rendszer helyreállását.
E mellé én pluszba csak fokhagyma- és halolajat adnék, gyulladáscsökkentõk (nálam kb. fél év után jött pozitívabb hatás)...
Természetesen amit írtam, azt azért tettem, mert nálam ez már vagy bevált, vagy mert meg is tudom tenni!
Ne írjatok olyan választ, hogy a paradicsomot vagy a káposztát vagy bármit nem bírjátok, mert mint tudjuk, mindenki esete más. Nálam jól szolgált, saját tapasztalat és millió perc olvasgatás...
Szerkesztette: makkmarci (2015-05-29 01:14)
Nincs jelen
#5702 2015-05-29 17:59
- rny
- Tag
https://www.youtube.com/watch?t=1692&v=7ZZRWFpt0do
Konkrétan az emésztõrendszerrõl 28. perctõl beszél. Tudjátok, õ az a csávó akit belinkeltem egyszer, egyedi diéták beállításával foglalkozik. És nem paleós, senki se ijedjen meg :)
Nincs jelen
#5703 2015-05-29 19:04
- QpaK
- Tag
marci rólad folyton a sógorom jut eszembe. Állandóan azzal piszkál, hogy a tipikus házi magyaros kaja minden gondom megoldaná. Na meg a jó bor.. Hogy gyerekként õ is sovány és beteg volt, de a nagymamája adott neki bort, meg fõzött rá... "Pont ugyanolyan beteg és sovány voltam, mint te" - jah majdnem!!! :D És rettentõ makacs is. Te is mindig arról beszélsz, hogy neked mi vált be, de arra nem is gondolsz, hogy eleve nem voltál olyan beteg, ha ilyeneket tudtál enni. Hát most akkor mi vált be? Itt a legtöbb embernek vége lenne mint a botnak, ha végigenné amit te. Aztán elintézed egy laza, " ne írjatok olyat, hogy nem bírjátok, mert mindenki más" Értem én hogy segíteni akarsz, csak hát...
Bélbetegségeken a zsíros ételek rontanak. Felborítják a bélflórát és nehezen emészthetõk. A paradicsom a fokhagyma és a káposztafélék szintén tiltólistás ételek... Tudod még mi hiányzik, egy jó kis zsíros csülök. Meg sok magvas dolog, ami szépen végig karcolná a gyulladt, õõõ izé kitisztítana belülrõl, hogy regenerálódjon a bél. ;)
Szerkesztette: QpaK (2015-05-29 19:06)
Nincs jelen
#5704 2015-05-29 20:22
- pt
- Tag
Uhhh bakker most nyomtam be 3 darab óriászsömlét és mindbe sült bacon-t tettem meg paradicsomot :D
Akkor holnap k.o. leszek? Lehet.....mert már most mocorgat...
Nincs jelen
#5705 2015-05-30 00:48
- makkmarci
- Tag
kupak
"eleve nem voltál olyan beteg, ha ilyeneket tudtál enni"
Erre már írtam anno, hogy voltak kicsit extrém helyzeteim melóhelyen, meg itthon is, ugyanúgy, mint nektek!
A mai napig van nálam plusz alsónaci, mert megnyugtat. Ennél jobban nem idézném magam újra...
Nem azt írtam, hogy akkor ettem ilyesmit, amikor sz@r volt a helyzetem (akkor volt, hogy egész nap inkább nem ettem), hanem akkor fértek már bele ezek, amikor 95-99%-ra kimásztam ebbõl a nyavalyából!
Amúgy meg nem azt írtam, hogy tömjél magyaros kaját, annak önmagában semmi értelme a bél szempontjából, fõleg úgy, hogy olaszossal kezdtem a felsorolást :-)
A zsír/olaj pedig módjával jót tesz a bélnek, ebben biztos vagyok...
Svédcseppet esetleg próbálta már valaki?
Szerkesztette: makkmarci (2015-05-30 04:46)
Nincs jelen
#5706 2015-05-30 07:47
- ageplefagy
- Tag
Káposzta=bélrobbanás :D :D
Nincs jelen
#5707 2015-05-30 09:12
- pt
- Tag
És úgy lészen ahogy Qpak megjósolta. :D
A mai nap 2 görcsös hasmarssal kezõdött, melyben ott voltak a paradicsomdarabok...
Nincs jelen
#5708 2015-05-30 10:33
- QpaK
- Tag
makkmarci: Az ibs egy része biztos, hogy pszichés eredetû. Félre értés végett, ez nem keverendõ össze azokkal, akik akkor is rosszul vannak (nem csak hasmenés, hanem fájdalmak és egyéb fura tünetek), ha nincs stresszes élethelyzet, esetleg egy lakatlan szigeten élnek és csak napfénnyel táplálkoznak. Szerintem te az elõbbi csoportba tartozhatsz és nem a módszereidtõl lettél jobban, hanem hogy nagyon hiszel benne. Ez pont olyan hatással lehet az ibs-edre, mint az enyémre az agykontroll. Vagy a legújabb mániám, hogy kávéval meghajtom magam, aztán beveszek lopediumot, ami befogja a hasam. Biztos vagyok benne, hogy a kitisztult belemet nyugtatom le, de valójában mind a kávéval, mind a lopediummal csak rontok a helyzeten. Nem kell magad újraidézned: Adott volt egy stresszes anyós, ha jól emlékszem. Õ már nincs és változtak az életkörülményeid is. Stressz=ibs / 0 stressz és placebó = 0 ibs. Szerintem ilyen is van. És nem akarlak megbántani, de az hogy határozottan esküszöl a módszereidre, csak erõsíti a véleményem.
Az igaz, hogy vannak egyéni eltérések, hogy ki mit bír, de ugyan úgy vannak általánosságban kerülendõk is. Pont ez a baj ezzel az egésszel, hogy azt amit enned kéne, nem eheted. Amit vitaminban kéne pótolnod, szájon át nem tudod. Pont! Nincs olyan, hogy szépen bizonyos módszerekkel helyrehoznád a szerveidet. Ha lenne, feltaláltad volna a spanyol viaszt és szabadalmaztatnod kéne. Tök logikusak a következtetéseid egyébként. Minden, amit írsz mûködik is. Az egészségeseknél...
Szerkesztette: QpaK (2015-05-30 10:33)
Nincs jelen
#5709 2015-05-30 11:29
- rny
- Tag
Én végigmentem azon az úton amin makkmarci, de nem nagyon jött be. Engem meg a volt orvosomra emlékeztetsz, aki mindig azt mondta, hogy én össze-vissza táplálkozom és azért vagyok beteg :) Ha ez igaz lenne én örülnék a legjobban, de nem az. Mindig azon gondolkodom, hogy 5 év múlva is új dolgokat fogsz kipróbálni és beszámolni róla, hogy tök jól vagy? Olcsón megúsztad a történetet, lehetett pszichés vagy magától elmúló átmeneti zavar, örülj neki. Az 'igazi' ibs valójában egy lényegileg semmire sem reagáló, hosszan tartó történet, ami fájdalommal is jár. Nálad egyik sem áll fenn.
Ami tanácsokat adtál akombakomnak azok sajnos úgysem érnek semmit. Az antibiotikum szedés alatt az összes amit tenni lehet, hogy az ember eszik, sokat, és nem iszik alkoholt. Én pont ennek az ellenkezõjével tettem pontot a saját egészségemre. Ha már ajánlani kéne valamit, akkor én inkább a fõtt, bélkímélõ, fûszermentes, zsírmentes kajákat mondanám - de ez teljesen általános ajánlás a bél szempontjából.
Félreértés ne essék, vannak jó ötleteid, és abban egyetértek veled, hogy nem lehet figyelmen kívül hagyni a táplálkozást vagy a vitaminokat. Abban is, hogy vannak egyéni eltérések, nekem pl. a töltött káposzta olyan, mint valami elixír, kb a normixhoz tudnám hasonlítani a hatását. De hogy te nem azért lettél jól amit leírtál, abban én is biztos vagyok :)
Nincs jelen
#5710 2015-05-30 23:56
- makkmarci
- Tag
Csak a káposztát idézném tõletek tegnaptól számítva, teljesen eltérõ tapasztalatokat írtok róla. Akkor most mi van?
Az, hogy amiket én kipróbáltam, esetleg beváltak, azok segíthetnek pár esetben.
Természetesen nincs nálam a Szent Grál, én is csak kínlódtam éveket, mint közületek szinte mindenki. Én anno a rossz vérképbõl indultam ki a kékjóddal, aztán jött az a sok minden más. Volt, amit kisuhintottam, de volt, ami megmaradt...
És igaz, nekem alapvetõen stressz hozhatta ki a dolgot, de azért is lepett meg a dolog, mert elõtte bármit, bármikor, bármennyit megehettem. És az igaz ugyan, hogy egész jól megvagyok egy ideje, de azért kb. kéthavonta egyszer még bejátszik egy hasmenés, ami érzésre hasonló, mint pár éve, csak sokkal kisebb...
Nekem csak annyi a célom, hogy az általam leírt és megtapasztalt dolgok elérhetõek legyenek annak is, aki pl. 10 év múlva ez ügyben idekeveredik. Ez is egy verzió, a tiétek is az. Én is azzal kezdtem, amikor jött ez az izé, hogy Sani legelsõ bejegyzésétõl végig olvastam asszem 60-70 oldalt. Segített a képet összerakni...
Sajnos ez van addig, amíg a tudomány nem jut elõrébb ebben. Gyanítom, hogy az említett 10 év nem sokat fog hozni a konyhára...
Szerkesztette: makkmarci (2015-05-30 23:59)
Nincs jelen
#5711 2015-05-31 08:03
- pt
- Tag
Kaptam most egy tájékoztató füzetet az IBS-rõl. Nagyon szépen leírja, hogy ez egy funkcionális bélbetegség, amirõl nem tudják mitõl van, de nagyon jól enyhíthetõek a tünetei. Hát a nagyon jól enyhíthetõek, arról azért itt szerintem sokunknak más a véleménye. Egyébként a kiadvány elég jól összeszedet, szépen bemutatja a betegséget.
Én sem voltam jól a napokban. volt egy hosszabb út és egy elõadás. Az út odafelé rendben volt, szundikáltam. Leértünk, eszegettem, ittam vizet (hiba volt) és kezdõdött a bélcsillagok háborúja. Bevehettem én akkor már bármit, duspatalin, no-spa, coderetta, frontin......lényegtelen volt. Hasmars, és iszonyatos görcsök hazáig, sõt még másnap és harmadnap se voltam jól. Tegnap este benyomtam egy activiát, az rendezte a dolgokat. Valamiért az activia mindig jól rendbe rak. Most jól vagyok megint. Legközelebb, ha ilyen helyre megyek elõtte és ott nem eszek. Mást nem lehet tenni....
Nincs jelen
#5712 2015-05-31 12:11
- rny
- Tag
makkmarci ne ijesztgess, ha valaki nekem most biztosra megmondaná, hogy 10 évig semmilyen elõrelépés nem várható és én pont így leszek ahogy most... hát azonnal leugranék a teraszról.
El fogok menni ehhez a dietetikus csávóhoz amúgy (igaz az elõadása alapján inább elrettentett...), úgyhogy majd kiderül tényleg mire képes csak a diétás megközelítés.
Nincs jelen
#5713 2015-05-31 15:37
- pt
- Tag
rny!
Te szoktál activiát enni?
Én ha reggel este eszem ey kis dobozos epreset nekem sokat segít.
Kipróbálod?
Nincs jelen
#5714 2015-05-31 19:17
- rny
- Tag
Nem igazán, nekem nagyon betesz a joghurt, de idõrõl idõre újra neki szoktam ugrani, úgyhogy most, hogy így mondod megpróbálom megint.
Ma egészen hatig itthon voltam, teljesen a romjaimban, már nagyon nagyon nehezen viselem ezt az egészet. A nyár mindig ront a hangulatomon, mert mindenki más jól érzi magát a szabadban, én meg már hetek óta pénteken bezárom az ajtót és hétfõig úgy is marad. Nem tudom minek köszönhetõ ez a romlás az állapotomban ami szeptember óta folyamatos. Mindenesetre hatkor úgy voltam vele, hogy ma úgyse volt eddig semmi gond, akkor elmegyek enni. Éreztem, hogy fájdogál a köldököm felett típusosan, de kaja után se volt semmi, úgyhogy akkor egy kávé. Sõt, még rá is gyújtottam. És bamm! Innentõl volt kb 1 percem elérni a wc-ig. Na ezek azok a dolgok amik teljesen elveszik a kedvem attól, hogy bárhová is kizmozduljak. Lassan már enni se merek.
Nincs jelen
#5715 2015-05-31 19:22
- tee
- Tag
egy kávé+cigi kombótól mit vársz.
Nincs jelen
#5716 2015-05-31 19:43
- rny
- Tag
Mit várok tõle? Semmit! Fõleg nem este 6 után. A kávénak végképp semmi szerepe az egészben, mert rám semmilyen negatív hatással nem volt még az életben. A cigi meg csak lerövidíti a dolgot, ha nem szívom el, akkor 10 perc múlva jött volna rám az evés miatt. De kösz a kérdést tee, egy tündér vagy ;)
Nincs jelen
#5717 2015-05-31 21:12
- havastáj
- Tag
Sziasztok!
Egy ideig nemvoltam, mert kb 2 hónapig egész jól elvoltam, IBD Modulent ittam és kálmosgyökérteát, és csodálkoztam is, h milyen jól vagyok.
Meg nem is akartam elkeserítõ dolgokat olvasni, mert ezen az oldalon sok olyat olvastam ami szomorú történet, mûtétek...stb amik kikészítettek és csak rontottak az állapotomon.
Sajnos egy hete azonban ismét hasmars, és akár napi 5x is, és a bolus adstringens se akarja megfogni, újabb labor negatív,nem tudom ....újból bejelentkeztem a gastroenterológushoz, de már elegem van....hogy ebbõl soha nem lehet megszabadulni??
Ez mint egy élõ börtön ez az egész.
Kaptam 2 hónap szünetet és most újból vissza kell térjek ebbe a nyomorba? Ez így annyira nem élet....
kész vok.
Nincs jelen
#5718 2015-05-31 21:35
- rny
- Tag
Szia havastáj!
Beszámolsz róla, hogy ittad az IBD modulent, mennyit, milyen volt? Én is elhatároztam már magam, hogy teszek vele egy próbát, igazából arra gondoltam, hogy mi lenne ha csak ezt enném egy ideig. Úgyhogy minden tapasztalat nagyon érdekel! Még annyi, hogy neked mire írták fel? Mert IBD-re ugye nem.
Kálmosgyökér teát hogy iszod?
Az mit jelent, hogy egész jól elvoltál? Most vannak amúgy a nyári vírusok, arra is gondolhatsz... én is beleszaladtam valami ilyesmibe és most normixot szedek, szóval sose lehet tudni, lehet csak átmeneti a visszaesésed.
Szerkesztette: rny (2015-05-31 21:39)
Nincs jelen
#5719 2015-05-31 22:59
- makkmarci
- Tag
rny
Azért azt ne mondd, hogy a kávé nem szólhat bele dolgokba. Nálunk pl. az asszony csak úgy tud reggel normálisan wc-re menni, ha iszik egy kávét elõtte. Amúgy meg semmi baja...
Remélem a terasz alatt csak fél méter van... :-))
Szerkesztette: makkmarci (2015-05-31 22:59)
Nincs jelen
#5720 2015-06-01 00:22
- akombakom
- Tag
Rny, qpak, makkmarci, koszi, hogy reagaltatok, de igen nekem gond lenyelni az atb tol joval kisebbek se mennek ez mar nem fog valtozni, kerulnom kene az atb dehat belefutottam, az elso nap futottam harom kort a slozin aztan nyugalom, nem erzek semmit, most vagyok feltavban, ma estere kicsit rendetlenkedik, de lehet a sult csirke zsirjaba nem kellett volna kenyeret martogatni:-) :-) :-) nem birtam ellenallni imadom
Szetkloofolast egy gyogyszertarban kavasoltak, meg felesben se megy le, tudom en hogy ez baj, de nem megy probaltam mar sok minden, inkabb a keseru ize de kizart, hogy lenyeljem.
Toltott kaposzta? Nem tisztitokurara van szuksegem:-) utifulevel tea mar most is megy, meg mez, citrom, fokhagyma, gyomber, voroshagyma, nem gyozom inni:-) meg kesziteni, probiotikumot is szedek, bar ugy remlik volt akinek pont az okozott galibat
Nincs jelen
#5721 2015-06-01 00:24
- akombakom
- Tag
Vki kerdezte milyen atb, fromilid a neve es mint megtudtam letezik szirup formajaban is, penicilin allergia es meg egy fajtara szinten van igy szukebb az adhatok kore
Nincs jelen
#5722 2015-06-01 01:12
- makkmarci
- Tag
akombakom
Amiket iszol, csak hasznodra válhat szerintem! Mind alapélelmiszer...
Nincs jelen
#5723 2015-06-01 09:42
- QpaK
- Tag
A kávé engem is tönkre tud tenni. Akár egy napra is, de mégis iszom. A cigi szintén beindítja a bélmozgást . Törvényszerû, hogy a kettõ együtt hashajtó. Esetleg kipróbálhatnád, hogy pár napig hanyagolod õket. Az inger lehet, hogy megmarad, de jobban kontrollálható és kevesebbszer fordulsz.
Nincs jelen
#5724 2015-06-01 10:13
- rny
- Tag
Már próbáltam, a kávéval kapcsolatban semmit se figyeltem meg. Még a betegségem elõtt fordult elõ egyszer, hogy egy annyira erõs kávét kaptunk valahol, hogy bár kimondani nem kellett, de egyértelmû volt miért indultunk el futólépésben mind a ketten az egyik barátnõmmel. De amit én iszom itthon annak tényleg nem érzem, hogy lenne szerepe.
A ciginek persze, hogy van. A vicc az, hogy mikor ez elkezdõdött elég keveset szívtam, és éppen emiatt vált ez ilyen kényszeressé, mivel megfigyeltem, hogy ha nem szívom el és elindulok akkor útközben ér a dolog, viszont ha itthon rágyújtok akkor jó esetben le lehet tudni. És mára ez rögeszméssé vált, minden indulásom elõtt elszívok egyet és gyakorlatilag csak akkor érzem magam biztonságban, ha az nem vált ki semmit. Gondolom talán a szervezet át tudna állni... de ehhez mondjuk nekem kéne olyan idõ, amikor nem kell sehová se menni, mert így baromi nehezen tudom elképzelni, hogy oldanám meg. Pedig anyukám rögeszméje, hogy a dohányzással a teljes nyálkahártyát ingerlem és jól beteszek magamnak. És ezt még el is hiszem. Te mit figyeltél meg mikor leszoktál qpak?
Nincs jelen
#5725 2015-06-01 11:09
- akombakom
- Tag
makkmarci :d tudom, de ezek úgy áltlaában is benne vannak az étrendeben, csak nem ilyen intenzíven, mint most a gyulladás miatt
cigi sosem volt, csak, hogy kapcsolodjak a témáház, az alkohol meg.. hát surolom az absztinencia határát (csak azért nem használom ezt a kifejezést, mert ez úgy hangzik, mintha kezelés alatt állo alkoholista lennék:) ).. sose ittam sokat, de egyre inkább egyre kevesebbet (és akkor is csak pálinka vagy valami noies pia likor ilyesmi)... vorosboros-kólás dolgot le se tudnám nyelni, bár talán anno egy egy ilyet legurotíttam egy egész éjszakás buli alatt, így is kinéztek, hogy partirombolo vagyok, bár azért volt olyan is, hogy azthittek beittam, kozben akkor pont épp egy kortyot sem csak tudok hasonulni a bulizokhoz :):): asztalon ugrálni, meg ossze vissza eszetlenkedni józanul is lehet :D:D:D:D csak én mindenre emlékeztem másnap és nem fájt a fejem :D:D:D
Nincs jelen
#5726 2015-06-01 14:34
- pt
- Tag
Sedativ pc-t próbálta valaki? Azt mondják bélnyugtató hatása van. Vettem ma....kipróbálom.
Nincs jelen
#5727 2015-06-01 14:35
- pt
- Tag
Sedatif Pc na...... :p
Nincs jelen
#5728 2015-06-01 15:24
- youlcsi
- Tag
én a 4évesnek adtam, hogy aludjon. úgy a 2. hónapban kezdett hatni... vagy nem, hanem mástól múlt el a pavor.
bõ 1 év után rászántam magam, írtam a gasztroenterológusnak (annyira nem vagyok elszánt, hogy fel is hívjam :))... most várom a válaszát.
Szerkesztette: youlcsi (2015-06-01 15:25)
Nincs jelen
#5729 2015-06-01 15:49
- havastáj
- Tag
Napi 1 litert ittam a Modulen IBD bõl, 1 l be adagolás szerint 24 mérõkanál tápszer kell. Gasztros írta fel, pld felszívódási zavarra felírja. Nagyon jó az elején, gyulladáscsökkentõ anyag is van benne, TGF ...valami.
A kálmost napi 1 bögrével kortyoltam el, az is igazi csodaszer, csak sajnos egy idõ után nem hat már az sem.
Jelenleg nagyon készen vagyok, halvány lila elképzelésem sincs mi lesz velem, ma megyek hasi UH ra, a semminél az is több. Az a baj, még magán gasztrosból sincs szabad, akinél lenne idõpont, annyi a beteg. Az állami helyekrõl ne is beszéljünk.
Én ezektõl a cuccoktól 2 hónapig voltam annyira jól, hogy hasfogót nem kellett bevenni, hanem elég volt ezeket szedni. És a székletem normális volt! Hízni viszont nem nagyon híztam.
Nincs jelen
#5730 2015-06-01 15:50
- havastáj
- Tag
Face-en van egy jó IBS es csoport:
https://www.facebook.com/groups/770036999688241/
Nincs jelen
#5731 2015-06-01 16:06
- rny
- Tag
És csak ezt ittad, vagy ettél is mellél? Mert úgy az egy liter soknak tûnne, bár még nincs vele tapasztalatom.
Mi történt hirtelen, egyik napról a másikra elromlott a helyzet? Nem lehet, hogy tényleg csak elkaptál valamit vagy rosszat ettél?
Nincs jelen
#5732 2015-06-01 17:10
- RealHero
- Tag
Modulent a héten fogom kipróbálni.Még soha nem szedtem,majd jelzek mi újság vele.
Amikor leszoktam a cigirõl akkor kezdõdtek csak igazán a irritábilis tüneteim. A dokim szerint addig a nikotin elnyomta a tüneteim..hm??
Életem elsõ Ibs tünetei az alkohol miatt jöttek elõ.
16 éves korom körül amikor éjjél buliban voltam és ittam egy pohár martinit ,két óra mulva már a budin ültem.Majd áttértem a sörre,és ugyanez volt.Persze fogalmam se volt mi bajom ,azt meg hogy IBS még csak nem is hallottam!
Nos nálam így kezdõdött ez a kedves betegség
Nincs jelen
#5733 2015-06-01 17:25
- QpaK
- Tag
Kíváncsi vagyok a modulenre. Leginkább hízni szeretnék tõle, de a bélflóra javítás is izgatja a fantáziám. Sajnos az a része leginkább a vékonybeleseken segít. Ettõl sokan szoktak hízni, sõt szondába is teszik, ha jól tudom. Sajnálom havastáj, hogy nem sikerült gyarapodnod. Realhero a dokid téved. Egyedül a colitis tüneteit nyomhatja el a cigi. - mint ahogyan tette nálam is. Ibs-ben és Crohn-ban bizonyítottan ront. Nagyon szeretnék jól berúgni, de azóta nem mertem. Nagyon inni sem, csak néha egy kis bort. A másik gondom, hogy nem diszkrétek a kocsmai wc-k, szóval nem is nagyon merem élesben tesztelni magam. :D
( http://www.healthstatus.com/health_blog … -syndrome/ )
Szerkesztette: QpaK (2015-06-01 17:35)
Nincs jelen
#5734 2015-06-01 17:35
- havastáj
- Tag
ettem rendesen , csak délután 17 óra után már semmit hanem az 1 liter tápszert.
Nem sok 1l , ha semmit nem eszel akkor 2 l-t kell inni.
Nincs jelen
#5735 2015-06-01 17:41
- rny
- Tag
Király, köszi! Majd kiszámolgatom a kalóriákat. Vízzel kevered?
Nincs jelen
#5736 2015-06-01 18:05
- havastáj
- Tag
1l = 1000 kalória az nem egy egetverõen sok. Igen langyos vízzel.
A kálmosgyökér ami nagyon jó még mondom! Azt is próbáld ki megéri! 200 Ft egy csomag, nincs vesztenivalód!
Én már a földön létezõ mindent kipróbáltam, de....
A Xylamint is, de az semmit nem ért.
Annyit írt a(gasztros) doki a papíromra, hogy jelenlegi státusz rosszabb életminõséget biztosít, mint az átlag gyulladásos bélbetegeké.
Nincs jelen
#5737 2015-06-01 18:41
- pacsaji
- Tag
A Modulen nekem is nagyon bevált. Elõtte egyik tápszert sem toleráltam,émelygés, telítettség stb. problémákat okoztak. A Modulennek nálam is volt gyulladáscsökkentõ hatása is, kellemes volt fogyasztani (bár a langyos vízben való feloldása után én visszahûtöttem), én ez volt az elsõ, amely mellett végre híztam is!
Szerintem érdemes tenni vele egy próbát (glutén és laktózmentes termék egyébként).
Nincs jelen
#5738 2015-06-01 19:30
- rny
- Tag
Mindenképpen megpróbálom azt is, már felírtam :) Megvárom míg megjön a modulen receptem és akkor majd együtt kiváltom. Hát remélem beválnak, ha csak 2 hónapra is, de így nyáron tényleg jól jönne, fõleg, hogy most amúgy se vagyok remekül. Egyébként letöltöttem a FODMAP alkalmazását, teszek egy próbát, hogy nem fogyasztok olyanokat amiket tilt, hátha ez is segít, ezt te is megpróbálhatod havastáj.
Az 1000 kalória nekem pluszban sok lenne, én ugyanis semmi esetre se akarok hízni egy dekát se.
Szerintem jelenleg, az utóbbi jó pár hónapban az én életminõségem is rosszabb. Sokkal. Nem törvényszerû, hogy õk vannak szarabbul, csak gyakoribb. Egyébként más betegségek is vannak mint ibs/ibd, nálad ilyesmire sose gondoltak?
Nincs jelen
#5739 2015-06-02 12:02
- rny
- Tag
http://www.gyermekgasztro.hu/upload/gyg … df?web_id=
!!!!!!!
Enterobull, kvázi az Enterol és a Protexin ibs kombinációja az alapján ami benne van, úgyhogy elég jól hangzik! Éppen csak azok, amik klinikailag igazoltan is hatásosak. Én még nem láttam eddig, csak most találtam ezt véletlenül ahogy a modulen után olvasgattam.
Nincs jelen
#5740 2015-06-02 12:46
- havastáj
- Tag
A stressz egyébként már kezdek rájönni, hogy az ibd és az ibs elõmozdítója is. Nem azt mondom, hogy csak ezen múlik, hiszen vannak kisgyerekek is betegek, de nagyon sokat számít a stressz is.
Pld most érzem, hogy stresszelek, pont a betegség miatt. Megint és ismét...crohn nem crohn...mûtenek, nem mûtenek? Belehalaok, nem halaok bele?.....stb
És szépen mintha remegne a hasam, lüktet. Csak most ez a gyulladástól lüktet vagy nem...áhhh borzalmas körforgás.
egy tény napi 3 kanál neurosan +enterol+ 2x2 bolus ami megfogja a hasam.
Viszont ami érdekes nem görcsöl.
2 év alatt 20on valamennyi labor, 5 calprotectin, 1-1 tükrözés, 1 kapszulaendoszkópia, 1 ct, 4 hasi uh, 6 különbözõ gasztroenterológus és semmi eredmény.
A legérdekesebb azt se tudom mi az a görcs, fájni nem fáj, csak lüktet esetleg vagy csíp ....
vér sose volt.
A legjobban kikészíteni az készített ki amiket ezen az oldalon olvastam, nem ebben a topicban. Amikor valakit mûtögettek, vagy valaki meghalt. Na az földhözvert engem.
Pld az a szlovákiai férj aki belehalt a mûtétekben a végén csak 50 cm vékonybele maradt. Na ezek kikészítettek.
Lehet mondani ilyet, de ez igazságtalan az élettõl. Hogy valaki így szenvedjen.
Csak azért imádkozom, hogy hirtelen haljak meg...csak még nincs erõm pld az öngyilkossághoz, vagy ilyenekhez. Félek.
Szerkesztette: havastáj (2015-06-02 13:00)
Nincs jelen
#5741 2015-06-02 12:57
- QpaK
- Tag
Nálam a stressz a hasmenés elõidézõje. Fõleg, ha valahova mennem kell. Vagy ha vizsgadrukk van. Amikor tudom, hogy nem leszek wc közelben. Ilyenkor nem csak a hasam remeg, de még a fogaim is tudnak vacogni. Ahogy korábban írtam, sokáig nem kaptam normális gyógyszert és akkor mindig arra fogták a rosszabbodást, hogy stresszes vagyok. Holott amiatt voltam stresszes, hogy nem javultam. :) Most már nagyon határozottan meg tudom állapítani, hogy mikor romlik a stressztõl, mikor a kajától és mikor a betegségtõl.
Szokott görcsölni is, meg fájni is. Minden nap, de ez össze sem hasonlítható a régi fájdalmakkal, amikor még nem volt ennyire egyensúlyban. Gyakori a vérzés is. Ez azért idegesít, mert azt jelenti, hogy nem sikerült a nyálkahártyát begyógyítani, dacára annak hogy mennyi szart belém nyomtak. Így mindig kicsit közelebb kerülök a mûtéthez. Én attól inkább a megváltást várnám. Voltam már annyira rosszul, hogy azt mondtam vegyék ki, inkább élek egy zsákkal a hasamon... Egy folyamat volt, hogy idáig jutottam és nem sajnálom azokat, akiket megmûtöttek. Tudom, hogy elõtte a poklokat élték át, valószínûleg a sokszorosát annak amit én. Azt is látom, hogy jobban vannak és hálásak. Ezt így kívülrõl elég nehéz elképzelnünk... Persze nekem is csak annyi kellett, hogy enyhüljön a dolog és most már foggal körömmel ragaszkodom a csoffadt belemhez. :)
Szerkesztette: QpaK (2015-06-02 13:38)
Nincs jelen
#5742 2015-06-02 16:34
- pt
- Tag
Újabb csodaszer :D Együnk földet :p
http://www.tenmag.hu/kosarba/perui-kovafold-5
Nincs jelen
#5743 2015-06-02 16:53
- RealHero
- Tag
Ez a modulen nagyon nem finom!Mindegy csak hasson:)
Nincs jelen
#5744 2015-06-02 17:02
- pt
- Tag
Én is szívesen megkóstolnám, de mivel por alapú fehérje, tuti megszenvednék ezzel is csak. Remélem nektek beválik :)
Nincs jelen
#5745 2015-06-02 17:49
- rny
- Tag
Szerintem a stressznek a világon semmi köze a bajunkhoz, utána persze az emiatti stressz tovább ront. Ha nagyon fontos jelenésem van valahol akkor tuti, hogy ezerszer elmegyek aznap, fáj a hasam, hangokat ad ki és teljesen kész vagyok. Ez szín tiszta pánik. De sajnos én úgy érzem, hogy ezzel sokat nem lehet tenni, ha elmúlna a baj, elmúlna ez is.
Tök jó ez a FODMAP alkalmazás, vannak olyan dolgok amiket én ettem és most kiderült, hogy nem kéne. Érdemes megnézni! Hátha ez is ér valamit.
Havastáj, enterobenét/imodiumot nem próbáltad még? Elvileg nekünk inkább az való, mint amiket szedsz. Nem tudok már neked mit mondani sajnos, én se tudom a megoldást. Engem vizsgáltak ilyenekre: porfíria, VIPoma, carcinoid syndroma. Többre nem emlékszem. Utóbbi kettõ neuroendokrin daganat, ilyesmiket még felvethetsz az orvosnak.
Szerkesztette: rny (2015-06-02 17:50)
Nincs jelen
#5746 2015-06-02 20:55
- pt
- Tag
A stressz maga ami pánikká alakul. Bestresszelsz valamitõl és jön a pánik, aztán a hasmars. Régen ilyen nekem sose volt. Aztán vizsga elõtt elõjött, de vizsga után tova is szállt. Most meg....
amúgy ez a sedatif pc mint ha tényleg segítene és ellazítaná a simaizmokat olyan coderit szerûen....
Nincs jelen
#5747 2015-06-02 21:00
- rny
- Tag
a sedatif pc, ha jól tudom homeopátiás, ebben az esetben viszont maximum placebo hatást várhatsz tõle :)
Nincs jelen
#5748 2015-06-02 21:29
- pt
- Tag
Ha placebo ha nem.....ha jól érzem magam tõle akkor megéri.
Ebben is van igazság:
http://holisztikusegeszsegmegorzes.blog … ovelo.html
Nincs jelen
#5749 2015-06-03 01:43
- makkmarci
- Tag
Kovaföldre:
A szilíciumot én sörrel viszem be, aki szereti vagy bírja, ne hagyja ki! A második legfontosabb csontképzõ, soha nem volt eltörve semmim. Csontsûrûség vizsgálata után a doki elismerõen gratulált. Ennek megfelelõen a haj/köröm/fog hármasból mindegyikkel minden rendben...
Ha valakinél ez nem jön be, egy próbát megérhet, de egy hónap alatt vagy egy doboz után semmit nem fog észrevenni, ehhez legalább fél/egy év szükséges...
A holisztikus izére:
Tényleg sok érdekes gondolat van benne, még ha nem is épp azon az alapon, ahogy az szóba kerül.
A sör, mint alkoholos ital például kifejezetten stresszoldó a komló miatt, B vitaminokkal, élesztõvel és szilíciummal.
Mindenben a mérték a lényeg.
A fehér cukor pl. nálam napi 2 szem, a napi egy kávémba. Csokit, kakaót ritkán eszem.
A zsír nagyon is fontos, a mennyiség, az idõzítés és a minõség még fontosabb, de e mellett már sokszor érveltem.
A pattogatott kukorica (sima sós) nagyon hasznos annak, aki bírja.
Pl. elég sok arginin van benne, fiúknak javaslom :-)
A szelén és a folsav meg adja magát...
A többi cikkbe is olvassatok bele, érdekes...
Nekem Dr. Bakanek György videója is sokatmondó!
Szerkesztette: makkmarci (2015-06-03 02:21)
Nincs jelen
#5750 2015-06-04 05:04
- akombakom
- Tag
Rny ha nincs szervi elvaltozas, vagyis ninvs diagnozis, megis rohangal valaki a klotyora, akkot ket lehetoseg van, vagy szar az orvos es nem latja, amit kene - gyakori, vagy idegi alaon van, magyarul stressz...
Nincs jelen