#5951 2015-07-13 22:01

rny
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Köszi mindenki :) Nem izgulok egyébként, hanem úgy várom mint a karácsonyt :D Nagyon izgat, hogy végre megtudom az igazságot. Én most nagy tétben mernék fogadni rá, hogy lesz ott valami, de épp a hétvégén futottam össze a strandon a gasztrossal akihez jártam és õ mondta, hogy mostanában mindenütt azt figyelik meg hogy az IBS-es betegek szarabbul vannak mint egy colitises és õk egyszerûen nem tudnak mit tenni (ezt észrevettem). Képzeljétek el azt ahogy lemegyek a balatonra mácskástól, barátostól, családostól és szép lassan felfedezem, hogy már nincs hasfogó ami érdemben hatna (régen egy imodium aznapra tuti siker volt és sokszor teljes másnapra is, majd utána tök formált széklettel folytatódott legalább még egy napig). A másik aggasztó, hogy már csak és kizárólag hasmenésem van, azaz már a pépes borzalomig se jutunk el. És hát a fájdalom se semmi...
Mindenestre ma elmentem a táplálkozásbeállításos fickóhoz is, azt nagyon biztatónak tartom, tetszik amit mond és el tudom fogadni, de majd szerdán kiderül, hogy ettõl én mennyit remélhetek. A vicces videó kizárt, mert a tapasztalat azt mutatja, hogy én nem vicces vagyok hanem akaratosan azonnal haza akarok jönni amikor még magamnál se vagyok és úgy kell lefogni :D

Visszaolvasgattam itt unalmamban a fórumon és láttam mikor mindenki még olyan lelkes volt az antidepresszánsoktól. Ha nem találnak semmit, esküszöm teszek egy próbát: de van e itt valaki, aki Budapesten tud olyan pszichiátert aki ibs-re felírná?

Na de elkalandoztam, amit tényleg kérdezni akartam: szerdán reggel megyek a tükrözésre, aznap még számíthatok hasmenésre? Mert mennék vissza a balatonra, csak nem tudom ez kivitelezhetõ lesz-e.

Nincs jelen

#5952 2015-07-14 09:10

Anna73
Tag

Nekem a házi doki simán felírta Frontint meg Stimulation-t, volt egy kis pánikrohamom. Pszicho-nál sose jártam..

Nincs jelen

#5953 2015-07-14 10:36

youlcsi
Tag

" Ha nem találnak semmit, esküszöm teszek egy próbát: de van e itt valaki, aki Budapesten tud olyan pszichiátert aki ibs-re felírná? "

a coaxilt nekem a gaszrós írta fel. ha nem találnak semmit, akár nyugodtan meg is kérheted a dokit, hogy írjon akkor ezt is.

Nincs jelen

#5954 2015-07-14 12:03

pt
Tag

Én is a coaxilra szavazok. Ha már íratsz valamit akkor az legyen. Ez az egy aminek nem érzek mellékhatást. Frontint simán ír a házidoki is boldog boldogtalannak XD

Nincs jelen

#5955 2015-07-14 17:42

RealHero
Tag

Ha már ketten is Coaxilt mondanak elõttem ,akkor tényleg megpróbálhatod.Biztos jó az is hiszen az elõttem szólok is jól vannak tõle.
Csendesen jegyzem meg hogy nekem a venlagamma (venlafaxin)vált be,bár pont az elõzõ oldalon írtam hogy azért vannak mellékhatásai.
IBS re viszont nagyon jó.Másra nem.Stresszoldásra semmiképp.Ma sikerült annyira felidegesíteni magam egy vita közben  hogy kiderült arra biztosan nem jó.

Szerkesztette: RealHero (2015-07-14 17:43)

Nincs jelen

#5956 2015-07-14 20:55

rny
Tag

Én azt hittem ez olyan mint a fogamzásgátló, hogy mindenkinek olyat adnak ami neki jó, de akkor ezek szerint nem. Majd kitalálom akkor mi legyen.

Gyerekek ez a mai nap... reggel még arra gondoltam, hogy huuuu végre megtudom és az se baj, ha colitis, legalább kapok rá valamit és talán jobb lesz. Na mostmár ezt erõsen átgondoltam, mert semmi olyan betegséget nem kérek ami rendszeres vastagbéltükrözéssel jár. Ez a tisztítós nap elviselhetetlen! Ez a sok ivás... a következõ 10 évben szerintem almalevet látni se bírok. Idõnként éhes vagyok, idõnként hányingerem van a sok folyadéktól. A kettõ között pedig a wc felé szaladok. Hogy mit tett a mai nap az aranyeremmel azt már nem is mondom... le a kalappal havastáj elõtt aki rövid idõn belül kétszer is lenyomta (+ kapszula) - mostmár tudom mennyire kétségbe lehet esve, hogy ezt így vállalja :)
Ráadásul már éppen a másnapi hamburgeremet tervezgettem (csak a diétás fickóm meg ne tudja) amikor mondták, hogy holnap is vigyázni kell és nem falhatok fel mindent hirtelen. Isssssstenem

Nincs jelen

#5957 2015-07-14 23:02

RealHero
Tag

Rny:én arra vagyok kíváncsi hogy bírtad kaja nélkül és nem szédültél már a végén az éhség miatt meg a sok hasmenés miatt?

A többiektõl kérdezem hogy a coaxil hogyan hat nektek ha olyan helyzetbe kerültök amitõl féltek.Féltek valamilyen helyre elmenni,féltek valakivel találkozni.Kifejezetten a félemre gondolok és nem a stresszre.Milyen tapasztalatok volt a coaxil elõtt és miután már szedtétek?Enyhítette vagy sem?

Nincs jelen

#5958 2015-07-15 06:21

pt
Tag

Enyhítette a rohamot.

Nincs jelen

#5959 2015-07-15 08:03

havastáj
Tag

rny: Remélem Téged meg fog nyugtatni a mai nap, és kiderül , hogy semmi porbléma nincs!!!! Ha jól emlékszem Te csináltattál valamikor calprotectint!
Igen én már harmadszorra ittam ezeket a löttyöket, igaz én Endostar Lavaget, amibõl 3 litert kellett meginnom egy délelõtt alatt és ízre a sós szappanos vízhez hasonlít, de mit érdekelt engem az, csak az eredmény legyen jó!
Már annyi keserût ittam, annyit mindent kipróbáltam, hogy ezek már meg se kottyannak!
Szóval lényeg a lényeg, gondolok Rád ma én is, és kíváncsian várjuk az eredményt!!!!

Nincs jelen

#5960 2015-07-15 09:47

RealHero
Tag

Rny Szurkolunk!

Érdekes milyen fáziskésésben van a szerveztem.A tegnapelõtti nagy vitának(tányérdobálás stb :)) most lett meg az eredménye.Éjjel  vizes hasmenésem volt.100 százalék stressz miatt. Ráadásul csak magam okolhatom mert ez elkerülhetõ lett volna.

Nincs jelen

#5961 2015-07-15 19:08

rny
Tag

Hálllóóóó mindenki, így 7 óra felé kezdek magamhoz térni :) Ez a nap nem volt gyenge, az altatás egész napra kiütött, most kezdek kb lézengeni. Ezt az egészet soha többet, de úgy tûnik, hogy nem is kell, ugyanis nincs semmi a beleimmel ;) annyi, hogy a terminalis ileumban "egy-egy aprócska, hyperaemiás udvarban ülõ aphta van", de ez elvileg a hashajtás miatt. Vettek biopsziát innen is, meg még 3 helyrõl, az még 1-2 hét lesz. Szóval diagnózis: ibs hasmenéssel. De legalább vége a sok tipródásnak, gyötrõdésnek, hogy mi ez. Ahogy kinyitottam a szemem mikor vége lett a vizsgálatnak és átraktak a másik ágyra, rögtön az volt az elsõ, hogy "colitis? ugye nem colitis?" aztán ezt még felfelé megkérdeztem úgy 10x :D Szerencsétlen mûtõsfiú meg mondta, hogy hát õ azt nem tudja :D Gondolom válaszolt más is csak az nincs meg nekem.

Tehát a vérképem szarsága úgy tûnik tényleg a gócos mandulám miatt van, de igazából ez a mai nap teljesen elvette most a kedvem egy idõre attól, hogy kivetessem.

Realhero: kaja nélkül sok ivással. És fõleg nem vizet ittam, hanem vizezett almalevet, teát, illetve kétszer házi erõleves levét és egyszer bevallom egy ibd modulent is ittam mert már nem bírtam tovább. De teljesen kitisztultam. (nem csoda, annyiszor mentem a wc-re, hogy ma fáj a fenekem ott ahol ülök rajta) Kb 6 litert ittam, mert csak így lehett bírni, hogy ne legyek annyira éhes. Így viszont gyakran émelyegtem. Este lefekvés elõtt pedig már bedobtam egy rennie-t, hogy kibírjam. Szédülés nem volt, viszont azt ma visszakaptam és most van rendesen :)

Nincs jelen

#5962 2015-07-15 20:13

QpaK
Tag

Hõsiesen helytálltál, mindenki büszke rád! ;) Maszkot tettek a szádhoz és úgy altattak, vagy injekciót kaptál? Jó, hogy nincs nagyobb baj, így most megnyugodhatsz. Engem ez a kába állapot azért idegesít, mert nem tudom miket mondok. Így is a vizsgálat után mindig nagyokat mosolyognak, és állandóan távolról köszönnek. Fogalmam sincs, hogy magánügyeket kotyogok ki, :) vagy a helyes nõvéreknek udvarolok...
Én nyúl vagyok. Annyira szoktam parázni attól, hogy nem tisztulok ki és meg kell ismételni a vizsgálatot, hogy a lónyál mellé csak citromos vizet merek inni. (Nekem is a szappanos sós löttyöt adják, hiába kértem finomabbat SZERINTÜK ez a kíméletes...) Szóval 3-4 korty a lónyálból és egy citrom nyalás.
Megértem, ha nem akarod megismételni! Ha túl vagyok rajta, akkor már tudok örülni, hogy egy évig nem kell. Ugyan ez a helyzet  vérvétel és a humira beadásánál is. Szükséges rossz, de megszokni nem tudom. Több min egy éve szúrom a hasam 2 hetente, de még mindig béna vagyok és remeg a kezem. Hát terminátornak is születni kell. :D És havastáj elõtt meg tényleg le a kalappal!...

Nincs jelen

#5963 2015-07-15 20:46

rny
Tag

Maszkosan altattak, mert én meg ebben vagyok nyúl :) még mielõtt elaltattak bekapcsolták a kamerát és ott elkezdtek körém állni én meg úgy megijedtem, hogy elkezdik már most, rögtön kérdeztem is hol az altatás :D Tényleg iszonyú szar volt! A nõvér nem talált vénát a bal kezemen és végül valami minibe szúrta be a csuklómnál. Na nekem egész nap úgy fáj a kezem mintha le akarna szakadni és kellemes kis bucira dagadt. De rögtön megnyugtatott: "hoppppá szétdurrant egy véna, azért fájhat, meg be is fog lilulni"
Én picoprepet használtam és nem volt rossz. Egyszer volt egy fél óra mikor a wc-hez ragadtam, akkor azt hittem meg is halok, de azt leszámítva csak gyakran jártam (kuuuuurva gyakran). Attól nem féltem, hogy nem tisztulok ki, mert reggel voltam 2x, utána egy hasmenés volt és azt követõen már csak az jött amit ittam. Meg is állapítottam, hogy nekem valszeg 1 picoprep is elég lenne.
Én a hasamba képtelen lennék bármit is beleszúrni! Hiába, én se születtem terminátornak :)

Érdekes, hogy hiába tudom, hogy én mostmár kurva szarul vagyok általában és ettõl jobban nem lettem, de most ez akkora felüdülés mégis. Innentõl nem kell rögtön aggódnom mi lesz, hanem tudom, hogy nincs ott semmi. Szóval nyomom akkor a diétámat amit megbeszéltem a fickóval (felírt amúgy egy nagyon specko probiotikumot külföldrõl amirõl elképesztõ jó tapasztalatokat lehet olvasni, ha tényleg mûködik majd beszámolok róla) és majd ha visszamegyek a balatonra a strandon megtámadom a gasztroenterológust (mert most idegenhez mentem az õ nyaralása miatt) és megkérdezem mi a véleménye az antidepresszánsról. Ma is egy másik nõnek akinek csináltak tükrözést ibs-t állapítottak meg, és neki rögtön ezt javasolta az orvos, ott problémázott ezen, hogy õ nem pszichésen beteg :) A kísérõmnek is hasonlókat mondtak, hogy idegi hasmenés, stressz tattara... azért az a mai napig el tudom engem képeszteni, hogy tudományosan már alátámasztották, hogy nem stressz de magyarországra még valahogy ez a hír nem jutott el.

Szerkesztette: rny (2015-07-15 22:58)

Nincs jelen

#5964 2015-07-15 22:43

QpaK
Tag

Akkor azért lehettél ennyire kiütve. Nekem az injekció is elég szokott lenni. Nem emlékszem semmire, olyan mintha aludnék. Utána viszont hamar felébredek és egy pár percig szédülök csak. Van amikor altatás nélkül csak "belenéznek" Na én attól rettegek, inkább megiszom azt a hányadékot, csak ne érezzem. Azt gondolja az orvos, hogy ez a gyors sigmoidoscopia a humánusabb megoldás. :) Még a kézfejben is nagyon fájdalmas, de szerencsére nekem elszokták találni. A múltkor vérvételen egy fiatal csaj volt, na mondom ez szétcseszi... Nagyon meglepõdtem, rohadt profi volt. Valahogy õ egy kézzel oldotta meg és nem is éreztem. (Igaz ez labor, ott meg állandóan ezt csinálják.) Másrészrõl a háziorvosom képtelen vénát szúrni, pedig sebész és gasztrós is. :) És folyton a vénáimat szidja, mert hogy a vas tönkretette. (Na azt is mellé folyatta, azóta egy jó nagy barna folt van az alkaromon.) Érdekes, a többieknek sikerül... Lehet, hogy az orvosnál nem vagyok elég határozott, de sosem próbálhattam ki a picoprepet. Mondom kérnék egy másikat, nem neked ez lesz a jó és már kezembe nyomják a receptet. :D 5-6 korty után megáll a gyomorszájnál és gondolkodik, hogy lefele vagy felfele. A citrom segít... És olyan vizes hasmenésem lesz, hogy lánnyá változva kb ülve pisilek. Lehet, hogy ez mindenkire másképp hat, nem tudom. Nem szoktam az egészet meginni, de elég szokott lenni. Csak megkockáztatni, hogy ezt az egész procedúrát elölrõl kezdeni... Inkább hulla fáradtan kiszáradva. Az injekciót lehetne lábba is adni, de úgy vagyok vele, hogy ha közvetlen hasba megy, akkor biztos jobban hat. De ez csak a mániám, mert nincs jelentõsége hova.

Ezt adja egy biztos diagnózis, még ha kategorizálhatatlan ibs is. ;) Biztos voltam benne, hogy rákos vagyok és még örültem is a colitisnek. Ez a táplálék beállítás már engem is érdekel. Nem kizárt, hogy felkeresem, nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit mondana. Milyen probiotikumot ajánlott? Az antidepresszáns nem hülyeség, a pozitív hatásáról több tanulmány is van. Nem csak ibs-ben, de ibd-ben is. A gyors bélmozgást lassítja, ahogyan pt is rta. Nem feltétlen azért kell szedni mert õrültek lennénk. Fõleg esténként szoktam bevenni, hogy tudjak aludni.

Nincs jelen

#5965 2015-07-15 22:58

havastáj
Tag

rny: Gratulálok, és nagyon örülök, hogy negatív colonoscopiád lett! ;-) Mostmár élvezd a nyarat és örülj!!:) De a calprotectined jó lett, szóval mertem volna rá fogadni, hogy a tükör is jó lesz! ;-)

Ám én csak azért paráztam, mert sokat rontottam magamon azzal, hogy ezen fórum olyan részeit olvastam amit nem kellet volna... így olyanokat, hogy nekem is csináltak ilyen meg olyan vizsgálatot...stb és aztán mégis kiderült késõbb, hogy ez +az ..na ez vett el a kedvemet. Tanulság: nem kell itt olvasgatni olyat ami "rémhírkeltõ" vagy ilyesztõ :) no nem tudom megállni én se sajnos....mert mindíg bújlkált a kisördög, hogy negatív negatív minden, jó jó, de akkor mégis mi a magyarázat a tünetekre?.... na én itt csesztem el. Ezért ment le már 3 x is az a sok keserû lötyi a torkomon, de minden nap meginnám egy hónapon keresztül, ha végleg meggyógyulnék és egy átlag ember életét élhetném... ( vagy azt ehetném amit akarok....huu csorog a nyálom egy kis töltött paprikáért...de tudom mi lenne abból ,ha megenném)

Nincs jelen

#5966 2015-07-15 23:12

rny
Tag

Qpakito, amit esténként szoktál bevenni az szerintem nem az antidepresszáns :D nem a frontinra / xanaxra gondolsz?
Én elsõsorban a diétában bízom és a célzott helyreállításban, de mivel a coderit is agyban hat és hagy élni, ezért gondoltam átmenetileg lehet megtámogatnám magam egy kis antidepresszánssal. Tényleg vannak róla jó tapasztalatok, de azért ki akarok kérni egy pár véleményt róla, hogy tényleg bele merjek vágni. Ha persze hat, akkor én leszarom, hogy micsoda. Másrészt sajna azt beszélik, hogy a coderitet ki fogják vonni a forgalomból, soha többé nem lesz, csak ezt még nem tették nyilvánossá.
A Prescript-Assistot ajánlotta, és én az amazon oldalán olvasgattam a reviewst. Nagyon tudom ajánlani Qpak, igaz én most hétfõn voltam még csak az egyéni konzultáción tehát nem a saját példámat tudom itt felhozni, de számomra tényleg nagyon nagy remény. A srác meg nem egy minden fán termõ dietetikus. Pontosan meghatározta a kaján kívül azt is, hogy milyen táplálékkiegészítõket kell szednem és mennyit (szelén, d vit, k vit, betaine hcl, saját fejlesztésû borsmenta olaj kapszula, PA probiotikum, O3) Veszíteni nem lehet, nem igaz? Csak ha akarsz menni most jelentkezz be, mert mostmár csa októberre van idõpontja. Kivéve ha szeptemberben elmész 30 ezerért az egy napos szemináriumra (5 óra) és akkor ehhez jár 2x1 óra konzultáció is (az árban van), ehhez pedig elõbbi idõpontok vannak. Én is így tudtam cselezni és viszonylag hamar bejutni hozzá.

köszi havastáj :) de kövesd a példámat és nyugtasson meg a diagnózis. Látod, lehet valakinek napi 4-8 vizes hasmenése is nagy fájdalmakkal és mégis ibs!
Amúgy a töltött paprikával mi a gond? Szerintem az nem árthat.

Nincs jelen

#5967 2015-07-16 09:15

QpaK
Tag

Bizony durva. Az egyik rokonom is ibs-es és neki 20-30 vizes széklete is szokott lenni. Sõt mellé még hányt is, gyakran egyszerre jött alul felül. Ez volt több mint 10 évig és utána elmúlt neki. Ma már mindent eszik, és elég fûszeres különlegességeket fõz. Azt hiszem, hogy a protexin-en kívül mást nem szed rá. Ellenben laktóz érzékeny, szóval mindenbõl laktózmenteset vesz.

Nincs jelen

#5968 2015-07-16 10:20

rny
Tag

Nagy általánosságban az ibs szerintem annyi, ahogy én is voltam egy évig az elsõ normixok sikere után. Általánosságban lazább volt székletem, de napi 1-2re korlátozódott, és idõnként rámtört egy ilyen hasmenéses pár óra kb 2 hetente. Puffadtam, de nem annyira mint most és kész. Aztán aki szerencsétlen, az oda jut ahova most én. De ez szerintem nem általános, azért is fogják a fejüket az orvosok velem kapcsolatban és küldtek el már kb minden tesztre, mert nem férek fele az ibs kritériumába, túl rosszul vagyok. És mégis. Abban bízom, hogy ahogy ez az idõszak jött magától (igaz lassan egy éve tart ez a romlás is) úgy el is fog múlni magától. Vagy a diétától ;) De mostmár igazán lemondhatna a picsába, mint a rokonodé qpak :)  A napi 20-30 az már egyszerûen elképesztõ. Szerintem nekem most lelkileg, idegileg segíteni fog, hogy tudom, hogy nincs ott valójában semmi, mert nagyon sokat idegesítettem magam emiatt is, az meg tudjuk milyen jót tesz nekünk. Sokkal jobban érzem magam most, hogy tudom, nem vagyok már megijedve egyáltalán. Mondjuk a szövettan még hátravan, a mikroszkópos colitis még akár befigyelhet, de nem hiszem.

Nincs jelen

#5969 2015-07-16 10:20

youlcsi
Tag

Ahogy olvaslak benneteket, lassan "kedvet kapok" én is egy tükrözéshez. Elvégre 5,5 éve volt utoljára... csak nagyon nehezen tudom rászánni magam. Fõleg, hogy a laboromban sincs semmi a minimális vashiányon kívül...

Nincs jelen

#5970 2015-07-16 10:32

RealHero
Tag

Na sikerült egy nyákos széklet.Még sohasem volt.Tudtok errõl valamit ?Mitõl lehet nyákos a széklet?Azt hiszem csináltatok még egy calprotectint és ha pozitív akkor valószínû én is elmegyek egy tükrözésre.

Nincs jelen

#5971 2015-07-16 10:43

rny
Tag

Nekem is volt már, és hivatalosan is belefér az ibs-be, ne ijedj meg.

Nincs jelen

#5972 2015-07-16 12:08

youlcsi
Tag

Nekem 2 éve van rendszeresen nyákos székletem. nincs rá megfejtés, hogy mikor, mitõl. van, hogy heti 1-2x, de van, hogy hetekig minden nap 5x. Korábban csak hébe-hóba fordult elõ, hogy volt benne kicsi nyálka, mostanában meg ha olyan, akkor az egész olyan... hogy mondjam szépen... olyan takony-szerû...

Nincs jelen

#5973 2015-07-16 12:30

RealHero
Tag

Köszi a válaszokat.A családom szerint épp itt az ideje hogy elmenjek egy vastagbél tükörre.Tudjátok én még sohasem voltam.
Ha van idõtök,ajánlanátok valami kedves hozzáértõ magán dokit Pesten aki altatásban megcsinálná.Olyanra gondolok akinél már voltatok és bíztok benne.

Nincs jelen

#5974 2015-07-16 12:46

rny
Tag

dr. Schuller János, Medicover. Én nála jobbat nem tudok semmilyen szempontból.

Nincs jelen

#5975 2015-07-16 13:24

RealHero
Tag

Rny :pont Õ jutott eszembe mert már többször hallottam a nevét.Most is nála csináltattad?

Nincs jelen

#5976 2015-07-16 13:34

rny
Tag

Nem sajna, mert az uzsokiban altatást nem csinál, és a medicoverbe meg még egyszer el kellett volna mennem konzultációra ami még egy hét lenne és csak akkor írhatott volna ki... én meg már nem bírtam várni, úgyhogy a mávban csináltattam mással :)

Nincs jelen

#5977 2015-07-16 13:44

Anna73
Tag

én a Dr.Taller Andrásnál voltam, nagy név a szakmába, Uzsokiba oszt.vez.fõorvos, és nagyon kedves is mellé.. Ilka egészségházba, magán is rendel...(nem vészesek az árak ott )

Nincs jelen

#5978 2015-07-16 19:40

akombakom
Tag

hetek óta egész jól elvoltam, erre puff nem beutott a krach? probálok rájonni nem ettem-e valamit, de semmi olyat, amit máskor se.... ha jól vettem ki szavaitokat, nálatok is így van ez, néha jobb néha rosszabb, ennek ilyesn a lefolyása.. végulis jo, hogy nem állandó a szar... vannak jo pillanatok is :D

Nincs jelen

#5979 2015-07-17 08:14

youlcsi
Tag

"végulis jo, hogy nem állandó a szar"

:D :D :D nagy igazság! :D :D :D

Nincs jelen

#5980 2015-07-17 20:47

RealHero
Tag

Telefonálgattam párat és végül Dr Shuller János lett.Szerdán megyek hozzá.Az árak egyébként a Medicoverben iszonyú magasak.Remélem csak egyszer kell ezt a egészet végigcsinálnom.Fogom majd mondani neki hogy altatásban  szeretném a tükrözést.Azt majd meglátjuk hogy mi lesz a konzultáció eredménye és hogy mikorra írnának ki.Azon gondolkodtam hogy jó ötlet szerintetek ezt nyáron a legnagyobb hõségben csinálni?Õszintén megmondom tartok a kiszáradástól.Lehet jobb lenne õszre halasztani?Hülye vagyok szerintetek?

Nincs jelen

#5981 2015-07-18 00:50

makkmarci
Tag

Nincs jelen

#5982 2015-07-18 19:42

andifeher
Tag

Hát örülök hogy nem találtak semmit a tükrözésen ez tök jó!! Gratula hogy kibírtad férjem altatás nélkül csináltatta, azóta egy hõsnek tartom.
Nyákos széklet? Sokszor van hullámokban, IBS Florea kicsit jobbá teszi míg szedem. Van hogy szorulás és utána nagy nehezen nyákos, majd sokszor hasmenés és ezek váltakozása. Marha unalmas!

Nincs jelen

#5983 2015-07-19 00:27

makkmarci
Tag

Nincs jelen

#5984 2015-07-19 09:49

QpaK
Tag

andifeher: Azért érdemes altatásban, mert nem tudhatjuk milyen belül. Csináltak teljesen tünetmentesen sigmoidoscopiat és egy hang nélkül nyugodtan tûrtem, közbe beszélgettünk és még a monitort is néztem. És csinálták ilyet akkor is amikor gyulladt volt. Kb mintha felnyársaltak volna. Ezek a hullámok nálatok mennyire gyakran változnak? Stagnál hetekig hónapokig, vagy inkább naponta?

Nincs jelen

#5985 2015-07-19 10:42

RealHero
Tag

Szóval érdemes ebben a hõségben tükrözést csináltatni?Vélemény?

Nincs jelen

#5986 2015-07-19 11:57

viliva
Tag

Szerintem jobb ha túl vagy az egészen és biztos,hogy nem egy nap alatt fogsz kiszáradni.Majd utána iszol sok vitaminos italt.

Nincs jelen

#5987 2015-07-20 00:09

makkmarci
Tag

Az utóbbi napokban nyomtam pár gyümisalit (1 banán, 2 körte, fél sárgadinnye, 5-6 szilva) és olyan király cuccot hozott össze a végére, hogy öröm volt a trónra ülni :-))
Azóta fõleg a nyugalom szigete a középsõ részem... Aki bírja, tegye meg többször is!
Rost és vitamin hegyek...

Szerkesztette: makkmarci (2015-07-20 00:10)

Nincs jelen

#5988 2015-07-20 17:13

rny
Tag

RealHero,

szerintem kizárt, hogy napi 3-5 liter folyadék mellett kiszáradsz :) De ha akarod szerintem nyugdtan halaszd õszre, a konzultációtól számítva 3 hónapig mehetsz (utána új konzultáció kell...) Nem hiszem, hogy téged hajt a tatár, hacsak nem gyötörnek téged is állandóan rémképek mint engem mielõtt elmentem, hogy ez tuti ibd.

Másrészt, a kolonszkópia margójára: engem iszonyatosan kicsinált. Már elõtte hosszú hetek óta tartott ez a 4-8 hasmenés és durva fájdalmak, akartam is normixolni, de egyrészt tavasszal egyáltalán nem hatott, másrészt a tükrözés elõtt nem akartam. Na végül utána a 2. napon be kellett vennem, mert elképesztõ, hogy mennyit rontott az állapotomon. Másrészt jól jártam, mert a normix úgy látszik a legrosszabb helyzetekben mûködik csodásan - nem elõször van ilyen - és most kurva jól vagyok vele és a diétával. Napi egy-két széklet. Nem hiszem el :D Remélem most ez a kis gyógyszer és a kitartó diéta helyreránt, most elõször el is hiszem talán.
Megjött ma a szövettan is és tök negatív. Csak a vastagbélben kevés a nyák, de gondolom ennek a világon semmi jelentõsége.

Qpak:
nálam pl nincsenek hullámok. A kezdettõl az a menetrend, hogy romlik-romlik-romlik aztán egy normix, vagy diéta, vagy valami új ötletem és akkor javul. Aztán lassan megint romlik-romlik-romlik. Nem hiszem, hogy pl most is ha nem kezdem el a gyógyszert és a diétát akkor magától javult volna egy fikarcnyit is.

Szerkesztette: rny (2015-07-20 17:35)

Nincs jelen

#5989 2015-07-20 21:35

pt
Tag

Az acidophilus probio nekem nyákot termelt a végbélben, próbáld ki hátha ;)

Egyébként az activia meg ez a "Probflora" probiotikum ( www.vitaminstation.hu ) egyben nagyon jól segíti az emésztést. Eszek össze vissza mindent, sajt, tejfölös, leves, mindent amit eddig nem és jól megemésztem. Viszont sajnos továbbra is kell a coaxil, frontin és az enterobene e mellé, mert csak ezek szabnak gátat az idegi alapon beinduló bélgörcsöknek..... intenzív bélmozgásoknak. Próbáltam elhagyni a frontint, de kudarc lett belõle elég csúfos.

Szerkesztette: pt (2015-07-21 17:28)

Nincs jelen

#5990 2015-07-21 22:00

QpaK
Tag

A hullámzás alatt azt értettem, hogy (akár) gyógyszertõl függetlenül milyen gyakran áll be változás. Mert én a változáshoz nehezen igazodom. Vicces, de még a pozitívhoz sem. Szinte állandóan napi 5 a székletem, de ha már 2 teljesen ideg vagyok, hogy mikor jön még 3. :) Ha meg folyamatosan rossz a helyzet, akkor nehezen állapítjuk meg a változást. Maximum abban, hogy jobb a közérzeted, fittebb vagy esetleg jobban bírsz valamilyen kaját.

Az utolsó kontrollon elég szar híreket kaptam: Úgy néz ki, hogy a biológiai elvesztette a hatását. A medrolból meg olyan sokat kaptam már, hogy érik a mûtét. A gyógyszer felírásán is gondolkozott, hogy van-e még értelme. :( Nem tudom, hogy higgyek-e neki, mert ez másik orvos volt. Ráadásul minden kérdésemre azt mondta, hogy majd az orvosom megmondja! Az viszont csak 3 hónap múlva lesz, ha viszont igaza van a nõnek akkor elõbb leszek rosszul és akkor hamarabb is választ kaphatok. Fura, mert annyira jó volt a vérképem legutóbb, hogy ilyen nyugodtan még sosem mentem kontrollra. Erre tessék! Na majd kiderül....Tulajdonképpen már többször megfenyegettek így, de most ennek sajnos lehet alapja. :(

Nincs jelen

#5991 2015-07-22 19:14

RealHero
Tag

Én is beálltam a sorba.Ma voltam konzultáción és nekem is lesz colonoscopián altatásban.Ha leírnátok hogy ti miket ettetek azon a napon amikor már csak pépeset lehet enni ,azzal sokat segitenétek.Nekem egyenlõre csak a hús és rostmentes bébi kaja jutott eszembe.

Nincs jelen

#5992 2015-07-22 19:21

rny
Tag

RealHero,

mikor mész? és hogy tetszett a schuller? :)
A kajával kapcsolatban számomra voltak ellentmondások. A medicovertõl majd fogsz kapni egy emailt ami leírja, hogy a 3. 2. napon nincs hús! , zöldség, gyümölcs, csak tejtermékek, péksütemények, tészta. A Schullertõl ellenben egy tök másik leírást kaptam ami azt írja, hogy csak pépes ételt.
Én végülis a medicovereset követtem, azaz azon a két napon csak kalácsot, kefírt, joghurtot, tésztát ettem. Elég szar volt :)

Qpak,
a mûtét alatt csak nem a vastagbél eltávolítását érted??

Nincs jelen

#5993 2015-07-22 20:32

RealHero
Tag

Rny: Schuller szimpatikus volt,ezen a téren minden rendben volt:)
Holnap reggel kérek idõpontot csak a tükrözésre.Nekem biztos  nem küldenek mailt mert nem is tudják a cimem.Én is a pépes változatos papírt kaptam.Neked van másik féle is?Megvan még?Átküldenéd?

Nincs jelen

#5994 2015-07-22 20:46

QpaK
Tag

Elõzõ nap nekem normális kaját adtak. Az elõkészítés napján pedig reggel szendvics, ebédre már csak levest. Utána már csak a folyadékot pótolhattam. A vizsgálat után viszont ismét bármit lehetett zabálni.

Igen, azt értik alatta. Már nem idegesít a dolog. Szerintem kicsit elhamarkodott is ezt kijelenteni. Több kérdésem volt, amire nem is tudott válaszolni. A legfontosabb, hogy legutóbb nem a hasam, hanem az izületem durrant be. (Egyáltalán nem biztos, hogy ez megint elõ fog jönni.) Ha kiveszik a vastagbelem, akkor az izületeim is rendezõdnek? Ha most jól vagyok, akkor azért mûtenének, hogy a szteroidot ne kelljen tovább szednem. Ha mûtét után is gond lenne az izülettel, akkor arra megint szteroid kéne. Hát akkor inkább maradjon! Van-e már más biológiai, ha igen mikor lehet kapni? Biztos, hogy a mostani elvesztette a hatását? Nem lehet, hogy csak várni kell, végül is leállították, majd újra indították. Gondolom ismét hozzá kell szokni...

Szóval semmire nem válaszolt. Az orvosom ott az egyedüli koponya és mindenki az õ véleményére kíváncsi. Nélküle még gyógyszert sem mernek írni. pl modulent :) Kedvelem, mert már párszor kihúzott a szarból. - néha szó szerint :D Ahogy csökkentem a szteroidot kiderül majd, hogyan alakul. Addig meg nem akarom idegesíteni magam - lehet felesleges is...

Szerkesztette: QpaK (2015-07-22 21:08)

Nincs jelen

#5995 2015-07-23 12:19

rny
Tag

RealHero,

„A vizsgálatot megelõzõ egy hétben apró magvas ételt nem ehet (pl.: eper, kivi, málna, tökmag, lenmag, napraforgómag, szezámmag, paradicsom, paprika, dió, mogyoró, stb.)
Vizsgálatot megelõzõ 3 napban nem fogyaszthat zöldséget, gyümölcsöt és húst!
Ami engedélyezett: tejtermékek, péksütemények (NE teljes kiõrlésû lisztbõl készüljön, és ne tartalmazzon magvakat!), tésztafélék (NE durumtészta legyen), szûrt gyümölcslé, levesek szûrt leve, pudingok, fagylaltok, háztartási keksz, babapiskóta.
Minél nagyobb mennyiségû folyadék fogyasztása javasolt (szénsavmentes!) Akár napi 3-5 liter.
A vizsgálatot megelõzõ nap délutántól már csak átlátszó, szénsavmentes folyadék fogyasztása engedélyezett! (Kávét, fekete teát, ételfestékkel színezett teákat kérjük, ne fogyasszon!)
Az erõs éhségérzet elnyomására, illetve a rosszullét elkerülése végett szõlõcukor tablettát szopogathat a vizsgálat napján is.”

De biztos kapsz emailt, majd ha kérsz idõpontot elkérik a címedet. De ha mégsem, hát már tudod :)

Ez a változásokhoz alkalmazkodás érdekes dolog. Én most a normixtól baromi jól vagyok, naponta 1-2x megyek. El se hiszem, hogy reggel lemegyek a strandra és ott tudok lenni egész nap. Olvasgatás, úszás, sõt, tegnap még ott is mertem ebédelni :D Ezt el se hinné akinek nincs baja, hogy mekkora dolog. De így is naponta ezerszer eszembe jut, hogy na most mi lesz és néha kicsit izgulok is. Hiába, hosszan kell az állapotnak így lennie, hogy el merjük hinni. Kíváncsi vagyok, hogyha lejár a 10 napos normix a hét végén, akkor milyen lesz az állapotom. Adná az ég, hogy így maradjon.

Nincs jelen

#5996 2015-07-23 15:02

RealHero
Tag

Valószínûleg fogod még utána is a jót hatását a Normixnak.
Köszi a válaszokat különösképpen Rny és Qpak.
Érdekes hogy ebben a pokoli melegben nekem is mennyire megsûrûsödtek a hasmenések.Többiektõl is hallottam már mennyire sokat ront az IBS-en ez a hõség.

Nincs jelen

#5997 2015-07-24 08:06

QpaK
Tag

Nincs jelen

#5998 2015-07-24 09:48

havastáj
Tag

Sziasztok!

Hát én is a nagy meleg számlájára írjam e vagy se nem tudom, de nagyon cefetül vagyok.  A vérnyomásom nagyon leesik napközben, 100/58 pulzus 63 meg ekörül, de a hasmenés az kikészít. De most érdekes anyukámnak is ment tegnap elõtt a hasa, páromnak is, párom bátyjának tegnap 5x.... Igaz nekik hamar el is múlik.
Én meg kanalazom a neurosan port, mert különben nem lennék meg.
Nem tudom a nagy hõség e az oka, de én ezt a meleget már nem bírom, és újból a szokásos...vajjon mi lehet a bajom.
És érdekes nekem nem görcsöl, hanem wc zés elõtt csikarodik, bal lent, aztán wck után megszûnik.

Nincs jelen

#5999 2015-07-24 10:04

QpaK
Tag

Nincs jelen

#6000 2015-07-24 10:05

QpaK
Tag