#6051 2015-08-01 22:37
- Jocika
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)
Még 1 kérdés bocs -Otthonról hozzon: poharat,wc papirt és hálóinget/pizsamát?
Ez mi?
Nincs jelen
#6052 2015-08-02 00:23
- tee
- Tag
azt hogy lehet benn fogsz maradni egy kicsit (ha csak vizsgálat akkor kb. csak 1 napot). Nem említették esetleg véletlenül, hogy reggelre jelentkezz a kórházban (8 óra), nem vizsgálatra hanem befeküdni a hashajtás/beöntés miatt?
azért mindíg egy picit összetörik bennem valami az ilyen esetekben hogy a dormicumot is neked kell megvenni sokmindenre van pénz az országban ilyen "hülyeségekre" na ilyenre nem jut.
Szerkesztette: tee (2015-08-02 00:30)
Nincs jelen
#6053 2015-08-02 09:12
- Zsoltiihh
- Tag
Szia Jocika!
Alap a tisztálkodási eszköz, váltó ruha,pizsama.
Esetleges gond esetén 1 napos megfigyelés szükséges.
Nem írom le miért mert ne legyen semmi rossz eredmény.
Nincs jelen
#6054 2015-08-02 11:40
- flydomi
- Tag
Szerintem Joci vigyel olyan 2-3 tekercs wc papirt.En azt nem ertem,h miert kell ezert befekudni egy napra.Otthon kellemesebb elviselni a "belso tisztitast",mint a korhazban.Ja.Es a vizsgalat elott 24 oraval nem ehetsz semmit.Keszulj fel arra,hogy a wc lesz a legjobb baratod,mikor az elokeszitest csinalod. :-)
Nincs jelen
#6055 2015-08-02 11:45
- QpaK
- Tag
Tényleg úgy tûnik azt akarják, hogy ott járkálj wc-re. Én a helyedben reggel 6 körül még otthon meginnám azt a folyadékot, és akkor 11-re csak megnyugszik a hasad. Ráérsz akkor is bemenni. Legfeljebb viszel mindent amit mondtak, biztos ami biztos. :)
Nincs jelen
#6056 2015-08-02 15:44
- havastáj
- Tag
Én nem azért vagyok táppénzen, mert nem akarok dolgozni, hanem egyszerûen olyan gyenge vagyok, hogy szükségem van a feltöltõdésre itthon. Alig állok a lábamon, ráz a hideg, közérzetem borzalmas. Így meg én dolgozni nem tudok. Akármi is legyen az orvosi álláspont.
Most kérdezhetnétek ettõl legyengülök mit csinálnék napi 30 x wc zés , meg magas láznál: megmondom: Meghalnék...ennyi
Az én szervezetem keveset bír. Nagyon keveset.
Nincs jelen
#6057 2015-08-02 16:57
- QpaK
- Tag
Hát az szar, ha a közérzeted nem jó. Nekem az elsõ jel szinte mindig az étvágytalanság/hányinger, gyengeség, remegés. Ehhez jön a hõemelkedés/láz esetleg torokfájás. Aztán vagy az izületeim, vagy a hasam romlik hozzá. Ha utóbbi, akkor a hasmenés is gyakoribb. Ilyenkor mebucain, meg lázcsillapítás szokott lenni és diéta. Aztán, ha magától elmúlik akkor oké, ha nem akkor doki. kb egy hetet szoktam várni...
Szerkesztette: QpaK (2015-08-02 17:01)
Nincs jelen
#6058 2015-08-02 18:26
- Jocika
- Tag
Tee sajnos nem mondták és volt munkatársamnak is volt és az nap el engedték.
Ithol irja a hashajtott de fél 10-re biztos nem hajt ki mindent belõlem teljesen.
Úgy is megyek jövõhéten a házidokihoz mit mond rá.
Zsoltiihh én is arra gondoltam ha ne tán bent tartanának ez nekem magas kisérõvel megyek.
Vagy felõltöztetnek betolnak egy szobába és mehetsz ha kibodulsz :)
A wc papir arra kell gondolom mert adnak elõtte biztos beöntést :)
A türülközöt poharat nem értem.
flydomi szerintem nem kell befeküdni ha nincs sulyos baj meg amúgy se.
Holnap a patikus csajt megkérdezem csütörtökön meg megyek házi orvoshoz azt is meg kérdezem.
QpaK én ithol akarok hashajtózni szerintem az mindegy gondolom én ha nem akkor elég fura egy korház ott futkosak wcére mint aki megkergült rohangászni :D
A gyomor tüki diagnozisa: Duodenitis mit jelent?
A endoszkopiás DR nõ azt mondta a savtol picit be van gyuladva a gyomrom ezért irt sav lekötõt!
Hivhatjuk akkor ennyi erõvel refluxnak is?
havastáj kitartás bár én ma jól voltam hála az égnek nem tudok mit mondani havastáj néha én is ki vagyok dolgozni úgy dolgozok mint aki nyomott néha tök jól vagyok pl ma egész jól voltam napi 1 székletem volt eddig.
Bár én is majd egy hónapja kilodok lehetséges az forumozók hogy a gyomorgyuladásomtól napi 2-3 széklet hasfájás reggel pici hányinger különbent ha továbbra is jobban leszek akkor a sok savnak tudható be!
Bár azért megcsináltatom a colonoscopiát bélfertõzésem is volt meg a biztonság azért fontos.
Irjatok majd köszönöm tényleg senkinek semmi tapasztalata a latex poról?
Nincs jelen
#6059 2015-08-02 19:19
- QpaK
- Tag
Inkább otthon hashajtózz! Annyira igénytelen a gasztró ahova járok. Van egy kis váró 2 wc-vel. Tõle 20 lépésre egy folyosó és itt vannak a kórtermek. Persze ott is csak 2 wc van. Az osztályon voltam hashajtáson, amikor mennem kellett, foglalt volt mindegyik wc. Gondoltam használom a gasztrós mosdót. Csak a váróba esett le (ami naná, hogy tele volt), hogy mezítláb vagyok, egy pólóban és boxerban. :) Nyilván a tekercs papír árulkodott, hogy mire készülök. :) Mennyire nincs humorérzéke az embereknek, azért elvártam volna, hogy vigyorognak. Aztán csak szörnyülködtek, meg csóválták a fejüket. A GASZTRÓN A SOK FOSÓGÉP... mintha nem tudnák! Néha nevetni kell magunkon, másként elviselhetetlen lenne ez az egész... Egyébként ezekkel a folyadékokkal mindenkinek más a tapasztalata. Van aki alig tisztul meg, míg mások állandóan a wc-re rohangálnak. Eléggé zsákba macska, hogy nálad milyen lesz. Szerintem, ha csak aznap kell meginnod, akkor talán enyhébb a hatása.
Esomeprasol-t szedek, mert nekem is sok a savam. Igen ez reflux, ha egy pár napig nem veszem be, akkor már marja a nyelõcsövem.
Milyen bélfertõzésed volt? Van amit nehezen irtanak ki és néha visszatér. A clostridium pl pont ilyen.
Nincs jelen
#6060 2015-08-02 19:34
- Jocika
- Tag
QpaK ez már nem az rota virusom volt és 3-hétig tartott akkor mál elmult volna :(
De betudható a refluxtol hasfájás hasi görcs ilyesmi?
Ithol fogok hashajtózni a koszos korházba biztos nem multkor ott vizeltem hát nem valami tiszták se szappan semmi még wc papir sincs a wcéken :(
Borzadály.
Itt is két wcé volt csak a lenti szinten fen is kb 2 nagyon vicces ami ott folyik.
Nálam is marja én renit szedek de le fogom váltani nekem kisebb refluxom van napi 2-3 mat büfögök savasat.
De bõven elég jó erõsen mar.
A folyadékkal kapcsolatba kérdezlek 2-óra alatt szerintem nem hajt ki szerinted?
Nincs jelen
#6061 2015-08-02 22:17
- Fügepapa
- Tag
Szia SA-NI!
Én 7 évig küzdöttem vele és nem a gyógyszerek hoztak helyre! A hasprések bejöttek amikor görcsöltem 20 -aztán nyújtás 20- nyújtás ez addig amíg görcsöltem kb 2 hónapig!!!! Aztán savanyú káposzta mindenhez-foghagymával diétával!!! Sajnos a kislányom akkor fogant és örökölte most 9évesen diagnoztizálták nálla mert egyfolytában görcsölt és szegény járja a wc-t 3 hét alatt 8 kg fogyott! Ha valaki tud gyerekre valami jó orvost jelezze !! Köszönöm válaszotokat!!!
Nincs jelen
#6062 2015-08-02 23:06
- tee
- Tag
régi "szép" idõkben még ricinusolajjal hajtottak a kórházban colonoszkópia elõtt, és a mellékhelység légterében volt a használt pelenka/és egyéb veszélyes hulladék (használt kötszer stb.) tároló. mondanom sem kell hogy olyan rothadás szag volt a levegõben, nagyon kellemes volt ott idõzni a kipucolás miatt :D. De annyi jó volt a benntlétben, hogy a nõvérkék nem hordtak melltartót, és bitang mód peckes mellekkel voltak megáldva :D.
Nincs jelen
#6063 2015-08-03 18:28
- Jocika
- Tag
Én nekem ez lessz az elsõ colonoscopiám leirná valaki milyen mit kell csinálni mit csinálnak veled stb közbe látod a monitort te is stb?
Székrekedésem van ismét hogy készüljek a colonoscopiára hogy tökéletesen kitisztuljak?
Szerkesztette: Jocika (2015-08-03 21:06)
Nincs jelen
#6064 2015-08-03 21:37
- Zsoltiihh
- Tag
Szia Joci!
Ha bóditásban lesz a tüki max annyit látsz míg rá fekszel az ágyra s megkapod az aranylövést.
Ha nincs gond akkor gyorsan kész van.
Felkeltenek de kába leszel emiatt kell a kisérõ.Ha nincs felkísér a nõvér az osztályra.
Aznap otthon ne csinálj semmit,pihenj.
Az eleje úgy kezdõdik hogy beöntés max kettõ de van három is.
Kb úgy kell csinálni ,hogy benn is maradjon kis ideig a víz mint pólyás korodban a lázkúpot kaptad.
Nincs jelen
#6065 2015-08-03 21:39
- Zsoltiihh
- Tag
Joci ha nem tisztulnál ki teljesen akár 1 hét mólva ismétlés is szóba jöhet.
Nincs jelen
#6066 2015-08-03 21:50
- Jocika
- Tag
Köszönöm Zsoltiihh irhattok még és a kemény székletre is mert olvastam ha kemény a széklet más hogy kell neki futni.
Dormicum injekció nem tudom mennyire üt ki.
És pontos tisztitást akarok ithol hogy érjem el a legjobban mint aki 10-jére készülne :)
Beöntésem már volt elég könnyen birtam :D
Teljesen tájékozatlan vagyok annyit mondott az aszisztens nõ megiszom a hashajtót 3 litert slusz pasz marha sokat segitett ez nem segitség meg se kérdezték milyen gyógyszert szed stb sehol semmi teljes elõkészületet szeretnék és az is gond hogy pont szorulásos vagyok.
A másik mióta kezelem a refluxot sokkal jobban vagyok olvastam ha javulok térjek át normál lugositóra pl sok gyümölcs ilyenekre a gyógyszer se jó hosszu távon irjatok imádom ezt a fórumot :)
Nincs jelen
#6067 2015-08-04 01:29
- makkmarci
- Tag
havastáj
Hirtelen nem emlékszem, de a vérképed jó volt?
Ezek a gyengeséges dolgok engem a pajzsos gondjaimra emlékeztetnek, ami sok C-vel, D-vel, kékjóddal, olajokkal és ásványokkal állt helyre.
Nyáron valahogy fel kellene töltened magad! Én épp most pakoltam be egy csomó házi paradicsomot, olyan édes volt, hogy alig bírtam abbahagyni...
A sárgadinnyét ha bírod, erõltesd!
És menj napra, ha tudsz, próbálj örülni neki! Én a strandon is szinte élvezem, ahogy átmelegít, serkenti a vért és az immunt. Szedd össze magad lécci :-)
Amúgy szerintem az önmegfigyelésben is van egy kicsi lehetõség...
A minap pl. jól bekajáltam bablevesbõl jó sok tésztával (errefelé így a menõ), ami mint tudjuk, nem egy könnyû kaja. Kb. rá 5 órára kezdõdött a pukiroham, ami a 11. óráig tartott enyhülve, majd elmúlt. Ebbõl én kb. azt szûrtem le magamban, hogy a vékonybélbe jutás az kb. 4-5 óra lehet és kb. a 10. óra környékén jut a kaja a vastagbélbe ez esetben. Az 5-7. óra nem volt túl kellemes, de mellette folyamatosan dolgoztam. Aztán másnap tök normális (babhoz mérten) wc. A lényeg, amit akarok ezzel mondani, hogy próbálja meg mindenki megfigyelni magát, hátha az agya jobban veszi a lapot...
Egy érdekes anyag, folsavval dolgozik, eléggé fontos:
http://www.vitaminvadasz.hu/ismertetes/paba.html
Itt pedig többek között a K vitamin jelentõségére figyeljetek:
http://taplalkozas.bioenergetikus.hu/vitamin.php
És egy nem egyszerû eset, ami nem idevágó, de mindenki számára figyelmeztetõ lehet...
http://www.life.hu/drlife/20150729-kalo … eroid.html
Szerkesztette: makkmarci (2015-08-04 05:14)
Nincs jelen
#6068 2015-08-04 08:56
- QpaK
- Tag
Havastáj próbálj meg egy picit logikusan gondolkodni! Írtad korábban a pajzsmirigy gondodat, és hogy rendellenesen sokat híztál. Te is tudod, hogy a fogyás ennek a természetes következménye - igazából a gyógyulás jele. Azt is tudod, hogy a félelmed alaptalan, mert nem kellett volna ennyire azonosulnod az itt olvasottakkal. Írtad, hogy ha eltudod felejteni a rémtörténeteket, akkor a tüneteid is enyhülnek. Most jön a csavar: A félelmednek ugyan nincs alapja, de indukálja a szigorú diétádat, ami alultápláltsághoz vezet. Tulajdonképpen magadat szivatod!!! Ha egy egészséges ember nem viszi be a megfelelõ tápanyagokat ugyan olyan alultáplált lehet, mint az akinek cafatokban vannak a belei. Teljesen elvesztél a betegség részleteiben... Amit minden betegnek elsõ alkalommal elmondanak, hogy bátran próbálja ki mit bír, hogy a lehetõ legváltozatosabban étkezzen. Ezzel szemben te szigorúbban diétázol alapjáraton, mint az ibd-sek fellángolás esetén. Nem is csodálkozom, hogy gyenge vagy és fáradékony!
Nincs jelen
#6069 2015-08-04 09:33
- RealHero
- Tag
Pénteken reggel megyek tükrözésre.Õstagok,akik már túl vagytok rajta !Milyen ütemben érdemes meginni a hashajtót hogy kitisztítson de ne kínozzon meg?Csütörtökön kéne kezdenem valamikor.Köszi
Nincs jelen
#6070 2015-08-04 14:36
- Zsoltiihh
- Tag
Szia Joci!
Tükrözés elõtt 1 héttel meg már hashajtózni kell akiknek szorulásos problémák vannak.
Ami igazán meghajt az a Hunyadi víz.Feltéve te neked lehet -e ilyet.
1 óra alatt megiszod s csinál olyan hascsikarást ,hogy még a szomszéd is hallja.Na nem mindig.
Nincs jelen
#6071 2015-08-04 15:31
- havastáj
- Tag
Én nem tudom ez érdekes amit írogattok a hashajtózásról. ÉN az endostar lavage-t ittam 6 tasakot kaptam. Elõtte ehetsz amit akarsz, úgyis kijön.
2 óra alatt 4 tasakkal, majd 1 óra szünet és a másik 2 tasakkal. És tökéletesen kitisztít.
És ennyi. Annyi, hogy ízre nem a legjobb, de lehet szörpbe is tenni! Csak ne piros legyen a szörp! (pld bodza az jó! vagy narancs)
Én reggel 7 kor kezdtem el a hashajtózást és délután volt a tükrözésem 16.30 kor.
Nincs jelen
#6072 2015-08-04 20:40
- Jocika
- Tag
Sziasztok :) Amióta szedek sav csökkentõt nem fáj a hasam nincs hányinger nem görcsöl nincs rosszul lét nincs napi 2-3 széklet csak ritkábban ha kettõ becsuszik sokkal ritkább nincs sok szelelés nem tudok róla hogy a reflux ilyeen tüneteket is kiváltana vagy még is ezt nem értem.
Zsoltiihh aki szorulásos szerintem 1 hétig nem szabadna hashajtóznia én a sok antibiotikum probiotikum miadt lettem most ilyen elég 10-én inni a Hunyadi vizbõl hogy 11-én könnyebben menjen!
Volt itt a szembe szomszéd ki gondolta volna miért kell vinni wc papirt,türülközöt,poharat,pizsomát aqzt mondta rá ha ne tán találnak olyat vagyy komplikáció lépne fel azért kell vini.
A másik 10-én szürt leves,viz,stb 10-én este a két tabletta 11-én regggel 4 kor kell kezdem inni a hashajtót 9 re simán kihajt mert ez erõs hashajtó 1-óra alatt le kell gürnöm 3-liter a szomszéd átesett a tükrözésen azt mondta mint ha kiakadnál pukanni iszonyu rossz picit meg ilyesztett de jobb átesni rajta úgy érzem.
Meg olyan ruhát kapsz amin hátul van slic :D :P
Nincs jelen
#6073 2015-08-05 07:23
- Zsoltiihh
- Tag
Szia Joci!
A beutaló mellé kaptál egy elõkészitõs doksit.Ez alap mindenhol.
Nekem már nem az elsõ tüki volt,s ha vissza olvasol a fórumon nálam 1 héten belül 2 x kellett vizsgálni
mivel nem tisztultam ki.Engem általában hajnalban tükröznek ,így kapom az idõ pontokat.
Has mellkasi ct is korai idõpontokban van.Általában én kezdem a sort.
Visszatérve az elõkészitésre elõtte lévõ napon igen délben már csak szûrt levest ehetsz.
Nehéz lesz az éhséget elviselni de ki lehet bírni.Az injekció simán kiüt nem érzel semmit,max ha a tovább tart valami gond végett.De ez csak nem lesz.
Nincs jelen
#6074 2015-08-05 10:12
- rny
- Tag
RealHero,
hát az attól függ melyik a hashajtód, de annak a betegtájékoztatójában le lesz írva. Nekem a picoprep volt, reggel megittam az elsõ adagot, 6-8 órával késõbb kellett a másodikat, már délután. De azt nagyon javaslom, hogy ma csinálj egy házi húslevest, mert a sok lónyálat nagyon fogod unni, ráadásul kell valami tápanyag is. És ugye nekem még egy modulen is lecsúszott.
Én határozottan jobban vagyok a diétámmal, és úgy tûnik a normix utáni visszaesésem is inkább annak az új fura probiotikumnak volt köszönhetõ.
Makkmarci, az merült fel bennem, hogy te csak szedted a kiegészítõket amiket leírtál, de semmilyen diétát nem csináltál? Mindent ettél?
Szerkesztette: rny (2015-08-05 10:17)
Nincs jelen
#6075 2015-08-05 12:36
- RealHero
- Tag
rny: örülök hogy jobban vagy.
Picoprep az enyém is.Leves ,modulen és fresubin bekészitve. Ma még eszem könnyüeket aztán holnap már csak leves . Aztán fosás a 40 fokban.Ó de csodálatos lesz :)
Valamit nem értek egyébként.A picoprep azt irja hogy az elsõ adagot 8 óra elõtt kell bevenni.De a doki szerint könnyû reggeli sõt délben leves leve is mehet.
Elõbb bevenni a hashajtót utána meg még enni?Nem ellentmondásos ez?
Szerkesztette: RealHero (2015-08-05 13:56)
Nincs jelen
#6076 2015-08-05 18:43
- Jocika
- Tag
Szia Zsoltiihh!
Igen kaptam colonoscopiás csomagot ki is van váltva.
Ahogy olvastam a Dormicum vagy boditó injekciók sajnos nem mindég hatásosak laxans port fogom inni pedig inkább inák jóbb izüt pricoprepet akár.
A székletem nagyon kemény és száraz irt a doki antibiotikumot és probiotikumot 2 héttel vagy 3 héttel ezelõtt és gondolom emiadt, nálam vissza térõ hasmenés hasi gondok vannak.
És azóta a sok antibiotikum is tönkre vághatta a bélflórám!
Szerintetek aki tükröz meg nézi a popimat is ? :D
Végbél körüli fájdalomról van szó amióta székelési gondom van egyre rosszabb fáj vagy szúró érzés kemény száraz széklettõl fáj szinte wcézni de ma kaptam fizut holnap patika.
És holnap megyek vissza a házi dokihoz is :)
Olvastam aki szorulos érdemes bekenni sikositóval?
Igen 10-én csak ihatok nem lessz könnyû de muszály mivel székelési gondok is vannak igy az ánuszom is fáj mit kén csinálnom?
Szerkesztette: Jocika (2015-08-05 22:53)
Nincs jelen
#6077 2015-08-05 22:50
- makkmarci
- Tag
rny
A szalámikat, zsömlét fogtam vissza leginkább. Tejet sosem iszom alapból.
A rosszabb idõszak során pl. a bableves kikészített, nem is ettem.
Az egész kajálásomat eltoltam a több zöldség és gyümölcs irányába, de ez sem indult könnyen, néha megdolgozott rendesen.
Szóval diétát nem követtem, sokszor csak tapogatóztam, hogy mi kínoz és mi nem...
Most épp szinte mindent tudok enni kb. fél éve.
Nincs jelen
#6078 2015-08-06 00:38
- rny
- Tag
RelHero,
nem kell azt reggel 8 elõtt. A lényeg, hogy reggel, én 9kor ittam meg. Az a lényege a korai bevételnek, hogy az alvást már ne zavarja. Én nem reggelizhettem, reggel ittam egy cappucinot és kész. A leves leve meg csak folyadék, azt még este is nyugodtan, én ilyen ebéd-vacsora jelleggel ittam kétszer.
makkmarci,
és ezzel együtt mennyi idõ volt amíg a javulás elért már egy szintet?
Nincs jelen
#6079 2015-08-06 03:40
- makkmarci
- Tag
rny
Hát a rendszeres hasmenõs idõszaktól kb. másfél év!
Elsõnek a vérkép dolgait tettem rendbe (alultermelõ pajzsmirigy kékjóddal, C vitaminnal, májértékek máriatövissel, stb.) Ettõl még a hasmenés nem szûnt meg (persze nem is ez volt az oka), de célirányosan léptem mindig tovább.
Miután a pajzsmiriggyel nem tapasztaltam nyelési gondokat, akkor olvasgattam utána a bélgondoknak. A szigmabél nálam egyértelmûen gond volt, a bal talpam ennek megfelelõ része rendesen jelezte, elõször naivan azt hittem, hogy szar a cipõm... Erre jött a grapefruit olaj, meg egy kicsit tudatosabb, rostosabb táplálkozás. Ekkor sok útifüvet is toltam, meghálálta. Annak ellenére, hogy ma már azt hangoztatom, hogy fentrõl kell kezdeni a problémák megoldását, én mégis lentrõl kezdtem, mert onnan jöttek a jelek elõször. Aztán a haránt vastagbelet is éreztem nem egyszer anno (ez ritkán most is visszatér még), de ezek segítségével ritkulni kezdett. Majd érdekes módon ráirányult a figyelmem a vékonybélre a húsleves kapcsán. Belefolytam a Sibo témába, meg még sok másba is. Ekkor jött az enzimes téma, meg az oregánó. Drasztikus javulásom lett tõle. Ehhez amúgy ha emlékszel, írtam anno, hogy az enzim sokat segített. Évekig nem tudtam a húslevest megenni (a problémám elõtt sem), mert rá 10 percre durva futás volt. Épp most találtam egy olyan cuccot, ami mindent segít bontani (zsír, szánhidrát, fehérje), ezt mindenkinek javasolnám alapból! Ha most ilyen gondom lenne, ezt venném. De hozzáteszem, ez nem csak annak jó, aki hozzátok képest egészséges, ez minden helyzetben jó lehet!
http://shop.builder.hu/emesztest-segito … ZWQ0NDZmMA
Aztán ezután nyomtam több olívás zöldséget, halat, csirkét, rizst. Néha megkínzott, de úgy voltam vele, hogy a tápanyagok pedig kellenek. Mivel ekkor is voltak még rázós napok, így a vitaminpótlás felé indultam, ami szintén nem volt egyszerû, a hatóanyagokat, a dózist, az árat, stb. mind összekombinálni. De talán most egyenesben vagyok, rendszeres zöldségnapokkal, gyüminapokkal, halnappal, csirkenappal, vöröshúsnappal. Ennyire nem osztom be, de mindre figyelek.
Amiket melegen ajánlok:
http://shop.builder.hu/multivitaminok-s … ZWQ0NDZmMA
http://shop.builder.hu/c-vitamin/body-b … ZWQ0NDZmMA
http://shop.builder.hu/szelen/swanson-s … ZWQ0NDZmMA
http://shop.builder.hu/fokhagyma-es-pet … -g-k-p7935
http://shop.builder.hu/omega-3-zsirsav- … kap-p10663
És ami nagyon jó még:
http://shop.builder.hu/d-vitamin/pharme … ZWQ0NDZmMA
http://shop.builder.hu/cink/swanson-zin … ZWQ0NDZmMA
http://shop.builder.hu/q10-koenzim/biot … ZWQ0NDZmMA
Nagy darabszámok, legjobb ár/érték arányok. Aki ilyesmit keres, ne menjen tovább, több hónapom ment rá, hogy épp ezeket válasszam...
Ami meg szintén mindenkinek alap kellene, hogy legyen:
http://www.biokapu.hu/csodavarolaj_4_379
Ez csak egy link, én pl. a helyi Herbáriába hozattam meg, 5 olaj keveréke, nagyon jó!
Szerkesztette: makkmarci (2015-08-06 04:54)
Nincs jelen
#6080 2015-08-06 07:45
- Zsoltiihh
- Tag
Szia Jocika!
Parafin olaj csodákra képes,széklet lazitó.
Kórházban is ajánlják akinek ilyen gondja van.
De joghurt vagy hígabb kaják bevitele is segítene,netán fõzelékek.
Nincs jelen
#6081 2015-08-06 09:16
- QpaK
- Tag
Realheronak :)
<kép>
Nincs jelen
#6082 2015-08-06 10:01
- Vick
- Tag
Sziasztok
15 éve colitises vagyok,vagyis így diagnosztizáltak Magyarországon. Erre Salofalkot szedek mióta az eszemet tudom. Sokáig tünetmentes voltam,de sajnos 3 hónapja megint kiújult a betegségem. Nekem nincs hasmenés,csak véres széklet és váladék Sajnos nem reagált a megszokott 3x1es adagra így az orvosom felemelte 3x2-re. Németországban élek 2 éve,itt még nem volt vizsgálatom,csak az otthoni leleteim alapján kezeltek,mivel panaszmentes voltam. Viszont az emelt 3xes adagra sem nagyon aart reagálni a betegségem,ezért colonoskopia lett elrendelve.Tegnap meg is történt a vizsgálat,rettegtem,hogy megint polip van ( korábban volt többször is) de nem volt. Viszont sokként ért a diagnózis,hogy nem colitisem,hanem crohnom van. Értetlenül állok a dolog elött,hétfõre kaptam csak idõpontot a gasztroenterologusomhoz,hogy megtudjam vele beszélni a folytatást. A leletemre kiírták ezt a kezelést: 3x1 Salofalk,Budesonid 9mg 1x1 és Budesonid kúp 2x1. Ismeri valaki ezt a gyógyszert? Sajnos erõs gyulladásban van azt mondta a doktornõ és 4 hét múlva kontroll colonoskopia. Most azt nem értem,hogy colitises voltam és most crohn lett vagy otthon nem volt jó a iagnózis és ez mindig crohn volt? Nem találta errõl semmit az interneten,hogy átválthat a colitis crohnba. Azt hittem már mindent tudok végre a 15 év alatt a betegségemrõl és tudom kezelni,de most kiderül,hogy tök más irényba kell keresgélni és kezdhetem elõlrõl. Eléggé elkeseredtem csak a 3 éves kislányom tartja bennem a lelket :(
Nincs jelen
#6083 2015-08-06 10:30
- RealHero
- Tag
KÖszi!
Reggel megittam az elsõ picoprep-et és eddig már 7x voltam wc-n Azt hiszem a másodiknak csak a felét fogom meginni olyan este 6-7 körül.Rám ugy látszik nagyon gyorsan és erõsen hat.Nem 60 kilósakra tervezték ezt szerintem.Gyerek adagot kellett volna bevenne
Nincs jelen
#6084 2015-08-06 10:32
- Vick
- Tag
RealHero én tegnap estem át ezen,engem nagyon meghajtott már az elsõ adag után csak víz jött belõlem én is 60kg vagyok a második adagról inkább nem is mondok semmit. Nem tudtam,hogy pisilek vagy vmi más van.
Nincs jelen
#6085 2015-08-06 12:43
- QpaK
- Tag
Ne ijedjetek meg, ez így a "normális" testsúlytól független béltisztítás. Akkor lesz jó, ha már csak víz jön. Vick nem vagyok crohn szakértõ, de mintha olvastam volna olyat, hogy a granulómák késõbb képzõdnek, így ha a vastagbél érintett, de még nincsenek granulómák, akkor félrediagnosztizálhatnak colitisre. A beöntés és a kúp ugyan úgy 5Asa készítmény, mint a salofalk, csak helyileg hat. Illetve ott gondolom más a neve, de a hatóanyag ugyan az. Ha ettõl nem javulsz, akkor valószínûleg írnak imuránt/szteroidot.
Egyébként a betegséged mind1 mi, a kérdés, hogy mennyire aktív. Most épp egy aktív idõszakban vagy, amibõl ki kell jönnöd. Az életed nem lesz kegyetlenebb, csak mert ez most Crohn. Eddig is az volt ;) Ne izgulj, lesz ez jobb is. A felírt gyógyszerek nem terhelik a szervezetet és alig van mellékhatásuk.
Nincs jelen
#6086 2015-08-06 12:47
- Vick
- Tag
QpaK nagyon köszönöm a válaszod,kicsit megnyugtattál. Csak sokkal több szövõdményt olvasok a Crohn-nál. Remélem,hogy javulni fogok,mert a Salofalkra annyi reakció van,hogy a vérzés elmúlt. remélem mielöbb hatni fognak,meg olvastam,hogy a D vitamin is nagyon jót tesz,veszek azt is,mindent bedobok most :D
Nincs jelen
#6087 2015-08-06 12:59
- havastáj
- Tag
Vick!
Az a baj, hogy sokszor nem tudják az orvosok megállapítani, hogy ez colitis, crohn vagy más. Ha azt mondják IBS akkor azt jelenti: Nem tudom
Az a baj bél területén nagyon visszamaradott fejletlen az orvostudomány, nem veszik komolyan a betegek szenvedéseit, problémáit...stb
Talán széklet calprotectin mennyiségi vizsgálatod volt már? Esetleg az is segíthetne, mármint az eredmény.
Nincs jelen
#6088 2015-08-06 13:01
- Vick
- Tag
Volt ilyen vizsgálatom a colonoscopia elött és 840 volt az értékem de ez nekem nem sokat mond a dokim azt mondta ez gyulladást jelent,de olyan szûkszavúan beszélnek róla...
Nincs jelen
#6089 2015-08-06 13:22
- RealHero
- Tag
Vick: A második adagot mikor vetted be picoprepbõl?Második után még többször mentél mint az elsõnél?Neked is reggel kellett menni a vizsgálatra?
Szerkesztette: RealHero (2015-08-06 13:23)
Nincs jelen
#6090 2015-08-06 18:07
- Vick
- Tag
RealHero én a második adagot reggel 5 kor fogyasztottam és nekem 10kor volt a vizsgálat én konkrétan akkor 1 órán keresztül a wcn ültem minden túlzás nélkül,mert nem volt értelme felállni nagyon gyorsan jöttek az ingerek de nem jött annyi cucc így kicsit úgymond jobb volt habár ot kellett ülnöm.
Nincs jelen
#6091 2015-08-06 18:40
- Jocika
- Tag
Zsoltiihh és mindenki!
Venter tabletát vettem ma refluxra álitólag jó gyógyszer.
Laevolacot is vettem széklet lágyitót és egy hemorid hüsitõ végbél kenöcsöt meg egy Proktis M-plust remélem ezek segtenek ez volt kb 6 rongy.
Állapotomról: Nincs hányinger szelelés sincs ma picit fájt a hasam meg több volt a savam picivel.
Kb ennyi egyenlõre a tükrözös dr néni szerintetek meg nézi a végbelem ha mondom neki?
Ért hozzá?
Nincs jelen
#6092 2015-08-06 19:01
- Anna73
- Tag
Venter szorulást okoz , arra figyelj. Szedd végig a reflux gyógyszert amit felírtak. (kb.1 hónapig) Bár a PPI gyógyszerek ördögi kör. Egyszer leteszed pár hét , hónap -egyéntõl függ- jól vagy, aztán olyan erõvel jön vissza hogy ihaj. Végbeled nyilván megnézik ha colonoscopiád lesz. -vagy mire gondolsz?
Nincs jelen
#6093 2015-08-06 20:15
- Jocika
- Tag
Anna73 igen köszi kolonoszkopiám lessz de kivûl is meg nézik remélem kivülrõl gondoltam.
Rennit szedtem, amit felirtak nincs is forgalomba sajnos addig meg valamit szedni kell, az nem jó ha szorulást okoz normális gyógyszert nem tudtok ajánlani Anna 73 ajánlj valami jót ?köszönöm :)
Direkt vettem még is szedjek valamit ajánljatok valamit keddig kedden úgy is iratok mást.
Remélem a salvus viz nem okoz székrekedést.
Nincs jelen
#6094 2015-08-06 20:33
- Zsoltiihh
- Tag
Joci!
100% lesz vizit a hátsódról már magában a vizsgálat ott kezdõdik.
S ért is hozzá.Általában sebész vagy belgyógyász akiknek ez a státusza .
De gasztrós tanácsokkal is ellátnak majd.
Nincs jelen
#6095 2015-08-06 20:46
- Anna73
- Tag
Salvus víz jó, Rennie, Quamatel, Acido-git stb. ezek recept nélkül kaphatók. De fura hogy ha a gyomortükrözés során refluxot állapítottak meg, miért nem írtak fel rá gyógyszert. Én Pantoprazolt szedek, de van sok fajta, ezek receptre kaphatók. Házi orvos is felírja akár. Gondolom az aranyérre gondolsz hogy látják -e. Látják tuti, de ha nem vészes (vérzik, fáj stb..) krémmel (pl.:reparon) vagy kúpokkal az nagyon jól helyrehozható. Nyilván a szorulás miatt jött ki, a székletlágyító ilyenkor jó ötlet. Sok rost, kefír is.
Nincs jelen
#6096 2015-08-06 20:53
- Jocika
- Tag
Köszönöm Zsoltiihh megnyugodtam ajánlanátok refluxosok valami jó gyogyszert ne tartalmazon alut mert olvastam alu nélkül addig szedhetõ ameddig akarjuk.
Igaz hogy a reflux légzési gondokat szivet is károsit?
Picit megilyedtem ezt olvasván.
Nincs jelen
#6097 2015-08-06 20:57
- Jocika
- Tag
Anna73 köszönöm szépen salvus vizet azt felirták iszom is de a nilacidot is felirták ami nem kapható.
Irtak fel rá gyógyszert de nincs forgalomba.
Lágyitót vettem Laevolac a neve ezt a patikus ajánlotta.
Nincs jelen
#6098 2015-08-07 09:32
- youlcsi
- Tag
Jocika!
Én a gyomromra (és a nyombélfekélyre/gyulladásra) anno rabyprexet kaptam. ez ppi, de nem éreztem, hogy hû de nagyon hosszászoktam volna. talán 2 hónapig szedtem, aztán pár évre rá újyra 2-3 hónapig. legutóbb quamatelt (pontosabban valami ugyanolyat, csak más nevû, olcsóbbat) szedtem, mert az volt otthon több dobozzal apunak.
Én lehet, hogy rossz beteg vagyok, de a gyomrommal általában csak akkor szoktam foglalkozni, amikor már nem tudok sem aludni, sem mozogni, mert orromon-számon folyik a sav :o lassan 1,5 éve tudom, hogy heliko-fertõzésem is van... nem nagyon akarok vele foglalkozni. majd.
Vick!
a budesonid emlékeim szerint nem 5asa, hanem lokálisan ható szteroid. anno én entocortot kaptam, talán ahhoz hasonló.
Nincs jelen
#6099 2015-08-07 09:39
- Vick
- Tag
Ma megkaptam a gyógyszereim az elsõ adagon már túl is vagyok. Budenofalk végbélhab 1 hétig és Budenofalk 9mg granulátum napi 1x 4 hétig aztán tükrözés megint. Tegnap közölte az orvos,hogy nem csak bél,hanem gyomortükrözés is lesz mert a chron az egész tépcsatornát érintheti. Hát nem röhögtem hülyére magam a hír hallatán. Aztán tisztázta,hogy valószínûleg 15 évvel ezelött volt téves a diagnózis mert ez biztos,hogy crohn,mert szakaszosan van és az egyik gyulladás a vékony és vastagbél csatlakozásnál a csípõbélnél van azt mondja ez tipikus crohn. Hát remélem ezek hatni fognak,de ezt csak 1 hónap múlva tudom meg,mert se fájdalmam nincsen és a salofalktól a vérzés is elmúlt így érzékelni nem nagyon fogom szerintem. Nem értem azt mondja ez most elég erõs gyulladásban van,miért nincsenek tüneteim? Azt gondoltam ez durvább akkor.
Errõl a széklet calprotectin vizsgálatról tud valaki valamit? Hogy kell nézni ezt az értéket? Nekem 840 volt annyit mondott a dokinõ,hogy ez gyulladást jelent,ez még a tükrözés elött volt,de különösen nem volt meglepõdve az értéktõl. Ez mennyire lehet rossz?
Nincs jelen
#6100 2015-08-07 12:14
- Anna73
- Tag
a szívet nem károsítja a reflux, csak ha jön vissza a sav a nyelõcsõbe, valaki úgy érzi hogy szorít a mellkasa.. nekem muszáj szedni mert olyan szinten marja torkomat hogy be is lázasodtam többször, annyira szétmarta gégémet... iszonyú kellemetlen fulladok, köhögök stb...a gyomrom nekem se fáj, csak iszonyat hányinger, émelygés van, és szétmart nyelõcsõ...
Nincs jelen