#6101 2015-08-07 12:57
- RealHero
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)
Sziasztok ,itt vagyok ,de nagyon nem vagyok boldog.Túl vagyok a tükrön,de még mindig úgy érzem magam mintha felszívtam volna két raklap kokaint.Nos engem ez a picoprep megkínzott.Több mint tízszer voltam wc-n az utolsó hétnél már csak víz jött,na de volt itt egy probléma,nálam kijött az egyik mellékhatása ami a tájékoztatóra is rá van írva. Szóval minden egyes wc-nél felvitte az egekbe a pulzusom és emiatt állandóan rosszul voltam. Felhívtam a dokit hogy muszáj e meginnom a második adagot,mert nagyon nem festek jól.Azt mondta hogy ha már többször csak viz jött,akkor kihagyhatom ilyen extrém esetben.Mivel elõzõleg mindent betartottam és tényleg ugy gondoltam kitisztultam így nem vettem be a másodikat ,mert így is gyenge voltam már.Hiba volt mivel nem tisztultam ki teljesen,de annyira profi dokim volt hogy megoldotta és végül nagy nehezen csak sikerült jól szétnézni és feljutni a vékonybélig.
Egy szakasza a vastagbelemnek be van gyulladva,vett szövettant,az fogja kideríteni hogy sima gyulladás vagy crohnom van.
Megmondom õszintén azt hittem teljesen negatív lesz az eredményem,ráadásul még ti mondtátok hogy realhero nem vagy te annyira rosszul.Én sem értem hogy pl akinek napi 15 vizes hasmenése van annak full negatív lesz az eredménye nekem meg nem.Csalódott vagyok.
Majd feljövök még és megírom mi lett a szövettan eredmény.
Köszönöm egyébként nektek a biztatást.Sziasztok!
Szerkesztette: RealHero (2015-08-07 12:59)
Nincs jelen
#6102 2015-08-07 13:01
- youlcsi
- Tag
ez így van. Képes az infarktushoz hasonló tüneteket okozni a reflux. illetve asztmához hasonló tüneteket is.
amikor legutóbb krónikus köhögésem volt, akkor már éppen a refluxra akarta fogni a gégész... de aztán felötlött benne, hogy talán nem az, hanem szamárköhögés :D mondjuk nyilván nem tett jót a nyelõcsövemnek sem, hogy egyfolytában öklendezésig, hányásig köhögtem... de legalább tudom, hogy a következõ 10 évben nem kell ilyenre számítanom :)
Amúgy ez a reflux is érdekes. nekem gyomorszájnál szokott lenni olyan szorító-nyomó érzés, illetve idõnként jön vissza a sav. ilyen idõszakokban pedig ég az egész nyelõcsövem, ha ülök, ha fekszem, ilyenkor mindegy. de egyáltalán nem fulladok, nem köhögök, nem fáj, nincs sem hányinger, sem émelygés.
maga a reflux diagnózis is meglepett anno. nem is gondoltam volna, hogy van ez is, meg nyelõcsõ- és nyombélgyulladás is.
Nincs jelen
#6103 2015-08-07 13:03
- youlcsi
- Tag
RealHero!
fel a fejjel!
lehet az még sima gyulladás is. nekem is atipusos gyulladások voltak az elején mindenfelé.
annyira, hogy nem is ibd-re, hanem lymphomára vizsgálták elsõsorban.
Nincs jelen
#6104 2015-08-07 13:09
- havastáj
- Tag
Realhero, a széklet calprotectin vizsgálatot Te megcsináltattad? Még mindíg azt mondom, akinél gyulladást találtak eddig ott a calprotectin gyakori elvégzése indokolt, és kimutatja a gondot.
Drukkolok, hogy negatív legyen a szövettan!
Látod nálam pld minden negatív , de fogyok fogyok, megy a hasam meg kínlódok.....
erre a bélbetegségekre még nincs felkészülve az orvostudomány, semmihez nemértenek e tekintetben!
Ajánlom nagyon a gyógyteákat hosszú távon, körömvirág, kálmosgyökér...hidd el sokat segítenek a gyulladáson, de nem 1-2 hétig szedve!!!!
Nincs jelen
#6105 2015-08-07 14:50
- QpaK
- Tag
kálmosgyökeret én is próbáltam. Jó kesernyés az íze. Akkoriban azt hittem a tüdõmmel van baj, azt akartam orvosolni. :) Azért azt tegyük hozzá, hogy jobb most bélbetegnek lenni, mint mondjuk 10 éve. Határozottan van fejlõdés, de a jobbnál jobb szerekkel még a közeljövõben is csak tünetmentességet tudnak elérni. És az sem mind1, hogy milyen áron. Hiába a fejlõdés, ha a legújabb szereknek a hosszútávú hatásait nem ismerik. A legtöbb beteg nem alaptalanul fél ezektõl és nyilván ha a régebbi gyógyszerekkel normálisan elvannak, akkor a tudomány csak annyiban érdekes, hogy legyen végre gyógymód! Ha meg nincs választásod, még mindig jól jönnek a fejlett terápiák, még ha nem is veszélytelenek. Egyébként továbbra is a töketlen orvosokat hibáztatom. Van aki még a halálból is visszatud hozni ( mi ez, ha nem törõdés!!! ) és van aki összevissza írja a gyógyszereket. Nem tudja belõni, hogy mennyire súlyos az állapotod. Õk sajnos leginkább rontanak a helyzeteden.
Nincs jelen
#6106 2015-08-07 18:47
- Jocika
- Tag
Szednék sav lekötöt de renit szedek mert amit irtak nilacid nem is kapható már!
És iszok salvus vizet is kedden iratok mást.
Hétfõn akkor nem vehetem be a savlekötöket?
Mert hétfõn csak szürt dolgokat ihatok.
Amióta szedek savlekötöt csökkentõt nem fáj a hasam nincs görcs csak szelelések.
Ha úgy nézük akkor refluxom van vagy nem?
Igen reggel 4 kor kelek 5-re megiszom remélem kihajt idõben fél 9 vagy 9-re.
És igaz ilyen 1 napos hasmenéses járvány félét kaptam el aposom is áttesett rajtra meg még sokan.
Könnyitettem magamon mert már az ánuszom is fájt a nagyon kemény széklet miadt Laevolacot iszom és sokkal jobb picit nem árt több adagot inni 45-ml az átlag 20-mlvel kezdtem 25-ml elég lessz.
Ja akkor megnyugodtam bár én azt mondom a refluxal akkor vigyázni kell ha az van nekem az internetes dr azt mondta duodenitis a patkóbél sav okozta nyálkahártya gyulladását jelenti, savgátlókkal néhány nap alatt rendezhetõ a folyamat rendezhetõ de a gyógyszert nem hagyhatom abba?
Elõre is köszönöm válaszotokat: Kókai József
Nincs jelen
#6107 2015-08-07 19:12
- Jocika
- Tag
Ám Jocikának hivjatok köszi mindenki úgy hiv. :)
Nincs jelen
#6108 2015-08-08 11:09
- RealHero
- Tag
Havastáj:Igen csináltattam tavasszal calprotectin-t és olyan negativ mint a huzat.Kicsi volt az értékem nagyon azt hiszem 10 ug/l. Ezért is nem értem a gyulladást.De még mindig bizom benne emiatt a kis érték miatt csak egy sima gyulladás lesz ahogy Julcsi is irta.
Nincs jelen
#6109 2015-08-08 17:25
- QpaK
- Tag
RealHero: Még a végén megijeszted! ;)
"akinek napi 15 vizes hasmenése van annak full negatív lesz az eredménye nekem meg nem.Csalódott vagyok."
Nem mindig tudni, hogy mi történik belül. Nem tudom, hogy ti ezt megfigyeltétek-e, magamon azt vettem észre, hogy van egy íve az állapotomnak. Ha elkezd javulni, akkor elér egy csúcspontot, ahol kb mindent szabad. Ilyenkor még mehet a tejes/fûszeres dolog is. Óvatosan alkohol akár, de ezt az állapotot mindenképp rosszabbodás követi. Alig egy hétig marad ez a jó állapot. Úgy tûnik, hogy amit a szervezetem hosszabb ideig tud tartani, az a középszar 75%-os szint. A kérdés, hogy lehetek néha mégis annyira jól, ha a teljes vastagbél érintett?
Nem beszélve arról a kivételrõl, ami erõsíti a szabályt. Volt egy alkalom, amikor ez a jó állapot fél évig tartott. Már azt terveztem, hogy elhagyom a bogyókat és írok egy blogot a spontán gyógyulásomról :)...
Nem tudok neked mit mondani. Remélem nincs komoly baj, próbálj megnyugodni!. A crohn-nak tipikus képe van. Szerintem arra már tükrözéskor rávágta volna a belgyógyász, ha az. A vastagbél melyik területén van és mekkora szakasz?
Nekem a kérdésem az lenne, hogy nálatok milyen gyakori a csuklás. Eleinte mókás volt, de már tart egy ideje és már 25-30/nap. Mostanra elég frusztráló. Jelent ez valamit, vagy csak sokat emlegetnek/átkoznak :)
Szerkesztette: QpaK (2015-08-08 18:09)
Nincs jelen
#6110 2015-08-08 18:14
- Jocika
- Tag
Nekem is irjatok köszi.
Nincs jelen
#6111 2015-08-08 18:29
- QpaK
- Tag
jocika nekem valami rohadt kreatív nevet akartak adni, aztán végül Abosa lett belõlem! Lehet röhögni, meg együtt érezni! :)
A kávét próbáltad? Nagyon beindítja a bélmozgást! gyomorvédõként noacidot (40mg) szedtem, majd ezt váltotta fel az esomeprasol, mert közgyógyra csak azt adták. Bár nekem ennyire erõs refluxom nem volt. Fõleg szteroid mellé kellett savlekötõ, aztán egy idõ után már alapban is, mert marta a torkom. Ha 4 fele megiszod azt a löttyöt, az bõven elég. Ez a béltisztítás még jót is tesz a hasunknak/bélflórának. Csak abból gondolom, hogy többször tükröztek fellángoláskor és mintha utána pár napig jobb lett volna. A vizsgálat után elsõ étkezésre meg kefírt ettem - esetleg ez is könnyíthet az emésztéseden.
Szerkesztette: QpaK (2015-08-08 18:31)
Nincs jelen
#6112 2015-08-08 18:40
- Jocika
- Tag
QpaK én elöször Joci voltam de Jocika lettem a munkahelyen ithol sok helyen én nem röhöglek ki.
Minden nap iszom kávét ma már egész jó volt a székletem de valamiért fáj még az ánuszom letürültem a végbél kenöcsöt ha folyton be van kenve az se jó igy picit jobb most érdekes.
Akkor a vizsgálati nap ihatok salvus vizet?
Nálam az a gond ha sokáig nem eszem irtóan fáj a hasam az éhségtõl mit tegyek?
Igy nehéz lessz pedig csak ihatok de ami muszály az muszály mit szoltok a Ulprix gyomorsav ellenáló tablettáról vagy a Ranitidinhez ezek vannak most ithol.
A vastagbéltükrözésnél mit éreztetek nem fáj boditóval vagy nem duransz ki úgy érzed stb?
Nincs jelen
#6113 2015-08-08 19:31
- QpaK
- Tag
Szerintem megihatod, az is folyadék. Sõt valaki azt írta, hogy húslevest csinált és azt itta az elõkészítéskor. Ez elég jó ötlet, mert olyan, mintha ennél. A székrekedésen az étkezéssel lehet hogy tudsz segíteni. Próbálj meg fõzelékeket, szaftos dolgokat, tejszínes süteményeket enni. Az ilyen dög melegbe esetleg hûtött gyümölcsturmix. Állítólag érdemes többször kis adagot enni. Na én kétszer vagy háromszor eszem nagyobb adagot. Ezt a mennyiséget kéne elosztani 5-6 részre. Te is inkább többször egyél keveset. Elvileg az injekciótól teljesen kába leszel. Marhaságokat beszélsz és az egészre nem fogsz emlékezni. Utána mennek majd a szelek, de nem lesz vészes! Maga a béltisztítás durvább, meg az éhezés...
Szerkesztette: QpaK (2015-08-08 19:32)
Nincs jelen
#6114 2015-08-08 19:48
- QpaK
- Tag
Az elsõ tükrözésnél kijött egy férfi és elkezdett nekem magyarázni, hogy milyen kényesek az emberek. Õt ugyan nem fogják elkábítani és én se kérjek, mert iedézem „mindenki picsogó picsa itt, pedig nem fáj ez, csak kicsit feszít.” Mondtam, hogy én majd kérek, mert én is az a picsogó fajta vagyok. :) Hát nem kábítottak el teljesen, ráadásul akkor volt az elsõ fellángolás és nagyon aktívak voltak fekélyek. Amikor a belemet felfújták és a sebek elkezdtek feszülni, azonnal a hasamhoz kaptam. Amilyen vékony vagyok, ráfogtam a hasfalamon keresztül a colonoscopra, ami alien-ként türemkedett ki. :) Késõbb tudtam meg, hogy a dormicumtól kába leszel, ha 5 milit kapsz, ha kevesebbet, nem biztos. Akkor 2 milit adtak. A többi tükrözésemre már nem emlékszem, de mindig megnézem, mennyit szívnak a fecskendõbe. :)
Nincs jelen
#6115 2015-08-08 19:51
- Jocika
- Tag
Köszi iszok akkor belõle,én is olvastam hogy a huslevest is ittak lehet iszok is én is meg kész leves levére is gondoltam :)
Én is félek az éhezéstõl nekem komplikált a hasam el kezd fájni ha nem eszek sajnos.
Valahogy nem iszok eleget de nem is kivánom én nagy adagokban eszem ezen pedig változtatni kéne!
Olvastam valahol nem mindenkinél hat úgy a boditó injekció és volt akinek fájt vagy nevettet töle stb.
Állapotom: reggel pici hányinger volt,hasfájás hasi görcs továbbra sincs,bélmozgás pici még van,végbélt kikészitette a kemény széklet na meg beizad az is iritálja gondolom.
Ennyi néha savasat büfögök valamikor csak levegõt!
A vastagbéltükrözésnél teljesen le kell vetközni gondolom és felvenni a hátul slices vagy nyilt köppeny félét.
Nálad nálatok hogy volt?
Be mentetek kikérdezett az aszisztens mit szedsz stb utána vetközön le pucéra?
Nincs jelen
#6116 2015-08-08 20:25
- QpaK
- Tag
hát jocika nem másként hatott, hanem kevés volt. Nem túlzás azt állítani, hogy akkor ott megkínoztak. A dormicumtól a lábaim elgyengültek, de a karommal hadakoztam. Az ápolók lefogtak és hiába kiabáltam, hogy hagyják abba, nagyon fáj. Életem leghosszabb 10 perce volt, a végén már csak könyörögtem, de hiába. Talán azt hitték, hogy elkábítottak és nem vagyok magamnál, valami tudatalatti hiszti...
Aztán a második tükrözéstõl már rettegtem, de ez másik kórházba volt. Mondták, hogy nem lesz baj. Bekötöttek egy branült. Fel kellett venni egy olyan buzi köpenyt :) Adtak egy kúpot, és adtak kábító injekciót. Elindítottak egy háttérzenét, amire elaludtam. Itt jól be is kábultam, mintha egy csónakba lettem volna. Egy oldalsó szobába ébredtem. Szerintem ez az optimális, és erre számíthatsz. Így hogy te vetted meg az injekciót, nem fogják lespórolni.
Nincs jelen
#6117 2015-08-08 20:54
- Jocika
- Tag
Nekem gondolom ijekciót adnak a karomba?
Akkor jól tudom köppeny amibõl kin van a seggünk :)
A kúpot miért adták?
Igen én vettem meg csak ki ne folyon az ampulábol az anyag http://www.hazipatika.com/gyogyszerkere … ekcio/8699
És adnak injekciót nem raknak az ujadra ilyen csipesz félét?
Nincs jelen
#6118 2015-08-08 22:37
- Jocika
- Tag
Kinek lett a diagnózisa duodenitis van itt olyan?
Nyombélgyuladás?
Nincs jelen
#6119 2015-08-09 03:16
- makkmarci
- Tag
Jocika
Ha eszel, akkor ésszel! Hirtelen ne zabálj be, így sosem jössz rendbe! Mindent rágj meg rendesen, figyelj arra, hogy nyál is legyen abban, amit lenyelsz. Ha így teszel, pár hónap múlva korrektebb lesz az emésztésed. Ha ezt nem tudod vagy nem akarod betartani, akkor emésztõenzim kapszulát vegyél be a fõ kajáláskor, sokat segít a nyombélnek!
A folyadék pedig mindenhez kell!
Épp ma voltam a helyi strandon Szhelyen, ettem egy hambit a büfében és a mellettem ülõ három fõs társaság egyike épp arról mesélt a többinek, hogy mióta megerõszakolta magát és napi 3-4l vizet megiszik, azóta nem fáj a háta és teljesen rendbe jött az emésztése. Ti jutottatok eszembe :-)
Egyéb
Kb. két hete szedek méhpempõ kapszulát. Az összes eddig megmaradt ici-pici fura, szinte jelentéktelen érzésem eltûnt, a talpamon lévõ kb. fél centi néha még érzékeny rész szintén!
Eddig volt, hogy egy-két napra ugyanilyen érzésem volt, most viszont két hete semmi!
Reklám nélkül õ volt az:
http://shop.builder.hu/mehpempo-es-vira … ZWQ0NDZmMA
Szerkesztette: makkmarci (2015-08-09 03:26)
Nincs jelen
#6120 2015-08-09 20:07
- Jocika
- Tag
makkmarci és mindenki ma ettem utoljára holnap éhezés jön :(
De mitõl lehet több savam nem értem mi okozhatja?
Nálam az a baj hogy sokszor nem rágom meg az ételt úgy ahogy kéne a tulzott mohoságom az oka pedig nem vagyok kövér mint látjátok 60-kg vagyok emésztõenzim kapszula érdekel megprobálom feliratni a dr nõvel.
A nalicilbe is enzim van de helyette reni borsmenta rágótablettát fogom megbeszélni a dr nõvel abba is van enzim.
Probálok többet inni és igyekszem rendbe rakni magam kedd remélem nem találnak komolyabb bajt.
Már 1 hónapja kilodok bár már annyi fájdalom görcs nincs irjatok köszi.
Nincs jelen
#6121 2015-08-09 20:11
- havastáj
- Tag
Na nekem meg 37.1 hõemelkedés, volt 2 hasmenés is, hatalmas diónyi mérges pattanás a combom hátulján...egy az egybe crohn tünetek. Csak nem mutatja ki semmi, ez már 1000% h az.
K.O. vok
Szerkesztette: havastáj (2015-08-09 20:12)
Nincs jelen
#6122 2015-08-09 20:24
- Jocika
- Tag
Megyek beáztatom az aranyeremet kamillás vizbe.
havastáj nálam a végbelemnél nagyobb lett a kitüremkedés aranyérnek nézem mert láttam több képet rola de kedd megmutatom a drnak.
Nincs jelen
#6123 2015-08-09 20:59
- Zsoltiihh
- Tag
Szia Joci!
Én is csak daráltam az ételt befelé mielõtt beütött a ménykû!
Most már csak lassan nyugodtan ráérõsen étkezem.
Savad lehet a kajáktól is,próbálgasd mitõl lehet.
De kávé dohány szénsavas italoktól vagy a stressztõl.
Nincs jelen
#6124 2015-08-09 21:02
- Zsoltiihh
- Tag
Joci a türemkedés lehet belsõ külsõ aranyér de tályog is.
Aranyér kúpot használtál már?
Nincs jelen
#6125 2015-08-09 21:03
- RealHero
- Tag
Normális hogy 3 nappal a colonospia után még mindig fáj a kanyarban a sigmabél környékén a vastagbelem?Ez amiatt van mert ott az endoszkópos csõ hozzáért?Nektek is volt ilyen utána
Havastáj: De a szövettanod ami nagyon friss azt mutatja hogy nem vagy crohnnos!Nem jól emlékszem?
Szerkesztette: RealHero (2015-08-09 21:04)
Nincs jelen
#6126 2015-08-09 21:08
- Zsoltiihh
- Tag
Szia Realhero!
Szerintem normális.Elvégre csak vizsgáltak majd 2 méter csõvel.
Nincs jelen
#6127 2015-08-09 21:16
- havastáj
- Tag
Szia!
A szövettan meg a tükör meg minden negatív, de a tünetek egy egy egybe IBD s betegeké. Ráadásul a testsúlyom is csökken, csak azt nem tudom milyen orvoshoz vagy hova menjek már....
Tükör után nekem is fájt a sigma, vagy megnyomják vagy onnan vesznek szövettant ...stb , de okozhatja
Szerkesztette: havastáj (2015-08-09 21:17)
Nincs jelen
#6128 2015-08-09 21:18
- Jocika
- Tag
Zsoltiihh tályog is lehet mert már volt nálam sajnos csak a combomon jó nagy sebész lett a vége 2-hét mire tudtam menni normálisan, aranyér krémmel kentem az ánuszom de még jobban fájt.
Idegesség az van a munkahelyen sok a stressz is hogy ne legyek ideges 1 munkahelyen?
Szóval a sok savtól van begyuladva a nyombél na most ha már javulok 2-hónap után azt irták érdemes elhagyni a gyógyszert és lugos kajákkal csökkenteni a savat!
Holnap ihatok kis kávét reggel tej nélkül persze?
A sok savlekötõ hosszabb távon még nagyobb bajt okozhat?
Szerkesztette: Jocika (2015-08-09 21:40)
Nincs jelen
#6129 2015-08-09 23:07
- RealHero
- Tag
Zsoltiih köszi!
Havastáj: Tudod már mondtam neked hogy nekem is (ha nagyon lassan is )de csökken a testsúlyom.Nekem sem indokolja semmi sem.Vérképem süllyedés ,pajzsmirigy minden jó.Ha megvan a szövettan gondolom a doki fog rá valami gyógyszert adni,ha megáll a fogyásom és találok valami használhatót biztos lehetsz benne hogy megirom neked is,hátha neked is segitene!
Nincs jelen
#6130 2015-08-10 01:54
- makkmarci
- Tag
Találtam egy ilyet, ha már ismeritek, akkor bocsi:
http://mccbe.hu/pdf/crohnika-2012-web.pdf
Nincs jelen
#6131 2015-08-10 08:06
- Zsoltiihh
- Tag
Szia Joci!
Már biztos útban vagy a vizsgálatra.
Utólag írom kávét én pl: nem szoktam inni elõtte.
Csak a bekevert lötyit .Ha túl vagyok a ct -én akkor már igen.
Nincs jelen
#6132 2015-08-10 08:08
- youlcsi
- Tag
Jocika!
nekem lett duodenitis diagnózisom.
Az akkori szövettan alapján az ott látott kép "megfelelhet chrohn betegség duodenalis manifesztációjának". Erre kaptam a ppi-t, a rabyprexet (meg a rexluxra is nyilván).
amúgy én tükrözéshez sztem nem öltöztem át. nem is emlékszem igazán. alulról levetkõztem, aztán ennyi. amíg vártam, letakarták az alfelem. Itthon a kórházban ez kifejezetten vicces volt, mert közben a kollegák jöttek-mentek, intézték a dolgukat...
Ugyan már vsz késõ, de kávét nyugodtan ihatsz, üresen vagy cukorral. szûrt (fehér) leves és cukros, citromos tea is mehet. A kórházban pl töménytelen mennyiségû teát hoztak a tükrözés elõtt. amennyit csak akartam. és mivel mocsok éhes voltam, így egyfolytában ittam, hogy legalább az legyen a gyomromban.
Szerkesztette: youlcsi (2015-08-10 08:52)
Nincs jelen
#6133 2015-08-10 08:34
- RealHero
- Tag
Youlcsi: A crohnodra egyedül savcsökkentõt kaptál?Ez komoly?Semmi gyulladáscsökkentõ vagy ilyesmi?
Nincs jelen
#6134 2015-08-10 08:52
- youlcsi
- Tag
RealHero!
Nekem nincs crohnom. Legalábbis a gasztrós szerint nem vagyok bélbeteg.
Itthon úgy kezelnek; a kórházban, a háziorvos, mindenki... vagyis pl gyógyszerfelírásnál figyelembe veszik, hogy mit szedhet egy ibd-s és mit nem, de ennyi.
de amúgy anno utánanéztem, és a duodenalis crohnnak a ppi a kezelése.
Nincs jelen
#6135 2015-08-10 10:05
- Jocika
- Tag
Zsoltiihh nem vagyok utba félre érteted ma éhezek holnap megyek ja este a két tablettát beveszem.
Ittam kávét tej nélkül kis cukorral.
Nem tudom hogy ctém lessz e nemhiszem igy se akartak vastagbél tükrözést én mondtam igy is nekik hogy csinálni szeretnék és az aszisztens fel is lázadt hogy egészséges fiatalember én érzem hogy valami nem oké.
Ez az egészségügy sajnos.
youlcsi én nem tudom lehet hibáztak vagy én hibáztam nem biztos hogy vettek szövetant.
Én is ihatok erre több bélmozgás nálam az étel átmenetileg csillapitsa a hasamat.
Holnap kiderûl mi van a végbelem meg megmutatom ha szégyen ha nem ami muszály az muszály székeléskor fáj végbél mögött valami begyuladt csomó lehet az tályog is jól kinézek még a végén a fenekemet is szikézik.
Állapotom volt hányinger mert emlitettem nem ehetek és az étel nálam csillapitsa a tüneteket és a hányinger is eltünik ha eszek.
Reggel 5:30-kor felkeltett a székelés menem kelett és fájt vizes volt a papir amikor türültem de most picit ment a hasam is sok mindentõl lehetett tegnap fagyiztam székletlágyitót este megittam.
Majd irjatok estig köszi holnap délután leszek csak ha nincs komoly baj.
Köszönöm ezt a forumót köszönöm a segitségeket és a vélaszokat.
Nincs jelen
#6136 2015-08-10 10:19
- QpaK
- Tag
Nekem annyira megjött az étvágyam, hogy sikerült híznom is. Mindent eszem, bár van ami görcsös hasmenést csinál. Alig szedek már szteroidot, de az állapotom nem rosszabbodott sokat. Remélem, hogy egy jobb idõszak jön. Tudom, hogy közhely, de tényleg rengeteg múlik ám azon, hogyan állunk a bajunkhoz. Ha egyszerûen leszarjuk az egészet, akkor minden könnyebb. Többek között a fájdalomküszöb is megnõ. Annyi minden elromolhat, nem akarok róla tudomást venni! Mindig azt nézem, hogy most hogy vagyok. Így is egész életünkben ebbe a testbe vagyunk zárva, hadakozni ellene, orvosokat hibáztatni tök felesleges.
Nincs jelen
#6137 2015-08-10 11:13
- rny
- Tag
makkmarci,
biztató a sztorid. Azt írod, hogy a hasmenéses idõszakok 1,5 év után szûntek meg. De neked ez akkor ilyen idõszakos volt közben normál széklettel, vagy folyamatosan volt gond?
És ugye azért közben folyamatosan érzékelted a javulást?
Én azt hiszem, hogy lassan haladok, legalábbis azt a hosszú mélyrepülést ami volt most egész kellemes dolgok váltják. Van benne a normixnak is szerepe biztosan, de azzal együtt is úgy érzem, hogy valami alakul. Például a már kontrollálhatatlan ekcémám egyszerûen elmúlt 2 hét diéta után. Ezt jó jelnek veszem és jobban is vagyok. Csak sajnos türelmetlen is :) De teljesen logikus, hogy ezt nem 2 nap rendbe tenni.
Hasmenésem nincsen, csak lazább széklet fordul elõ, és naponta 1-3x megyek. Ami külön öröm, hogy ez a reggeli visszarohangálás elmúlt! Igaz, hogy be szokott csúszni imodium / smecta, mert azért szeretek biztosra menni. De ugye az ezt megelõzõ idõszakban ezek már egyáltalán nem is hatottak rám. A hasi fájdalmak egyszerûen elmúltak, néha valami picike görcsöt érzek, de inkább diszkomfortot. Az a borzalmasan zavaró terhes has szerû puffadás is megszûnt. A gyomrommal már nincsen semmi problémám amióta a savam elnyomása helyett az ellenkezõjét teszem. És csodával határos módon a korábbi legnagyobb ellenségemet, a rizst újra meg tudom emészteni. Szóval, jó ötlet volt ez! :) Most vagyok olyan 4-5 hétnél, úgyhogy hosszútávon még csodákat várok.
Én amúgy a now cég termékeit szoktam magamtól szedni mert õket megbízhatónak tartom. A diétás csávó meg synergiteches cuccokat írt fel nekem. Táplálékkiegészítõkkel szemben pedig nagyon gyanakvó vagyok, nem szeretek újakat próbálgatni.
Realhero,
nagyon durva amit mondasz. Én nem gondoltam, hogy nálad bármit is találnak, dehát úgy látszik ez ilyen kiszámíthatatlan. Arra meg mertem volna esküdni, hogy nekem már colitisem van és ott pedig teljesen negatív volt a kép. De remélem, hogy csak a sima gyulladás, sõt, akkor az is lehet, hogy arra kapsz valamit és sokkal jobban leszel, nem? :)
Mikorra lesz kész a szövettan?
havastáj te szerintem soha nem fogod elfogadni, hogy nincs crohn betegséged. Márpedig nincsen, mert az kimutatható lenne.
Szerkesztette: rny (2015-08-10 11:20)
Nincs jelen
#6138 2015-08-10 11:20
- QpaK
- Tag
Kikívánkozik belõlem most ez, mert visszagondolok a pszichés dolgaimra.
Amikor elmondták, hogy mi a bajom, azt mondták a gyógyszertõl elmúlik. 1 évig nem tudtak segíteni. Nagyon gyakran volt véres hasmenésem. Hiába írtak fel bármit, semmi nem használt. Rengeteget fogytam és minden nap olyan fájdalmaim voltak, mintha késsel szurkáltak volna. Ráadásul nem tudtam feküdni, sokszor aludni se, mert akkor meg a derekam és bal oldalon a hasam fájt, ha éppen nem kellett wc-re mennem. Olyan állapotba voltam, hogy orvoshoz is alig tudtam elmenni, mert 2 wc között 20 percem volt. Aztán végül adtak medrolt, amitõl elmúlt, de hagyták, hogy egy évig szenvedjek. 3 hónapig voltam jól, ha jól emlékszem. Aztán ismét visszatért és akkor kaptam imuránt. Azt két hétig bírtam szedni, és éppen a metrón utaztam, amikor rosszul lettem tõle. Rengeteget hánytam. Úgy vágtam át kõbányától, óbudáig, hogy 10 percenként rókáztam. Rettentõ undorító volt. Ez volt az a gyógyszer amitõl az áttörést vártam. Itt kezdõdött az igazi mélypont. Orvos váltás, tükrözés, a bal oldali colitis, már pancolitis lett. Értõ kezek közé kerültem. Mindig infúziós szteroidot kaptam, amitõl elmúlt. Hiába töltöttem a második beteg évem nagy részét kórházban, mégis volt pár hónap amikor jól voltam, ennek akkor rettentõen tudtam örülni. Utána kaptam az elsõ biológiai terápiát a remicade-et. Ezt mindenki dícsérte! Annyira erõsek voltak a mellékhatások, nagyon rosszul voltam tõle. A hasamon segített, de közben állandóan szédültem, visszhangzott minden és émelyegtem. Annyira fáradt voltam, hogy csak aludni bírtam. A napra sem bírtam kimenni, mert akkor még rosszabb volt. Ekkor már depressziós voltam. Ráadásul a kezelést nem állították le, mert a vérképemen úgy tûnt jobban vagyok. Pánikbeteg lettem, és nem tudtam elhagyni a lakást. Valahányszor kimentem mindig azt hittem infarktusom, van. Gyakran el is ájultam. A kezeim és a lábaim annyira görcsöltek, hogy nem tudtam parancsolni nekik. Így nem bírtam kiszállni a kocsiból, vagy leszállni a buszról. Kezdtem becsavarodni, így pszichiáter kellet. Hogy miket írt fel, már nem emlékszem, csak arra, hogy olyan voltam mint egy zombi. Aztán az egyik remicade infúzió során nehezen vettem levegõt, megpuffatdam, elkékültem. Lüktetett a fejem és az egész testem remegett. Ami szerintem és a nõvér szerint pánikroham volt, az kiderült, hogy allergia a kezelésre. Szerencsére az orvos tudta mit kell csinálni. Így viszont az akkori csodaszer nem hatott. Próbáltam közben élni is befejezni a sulit, vizsgázni. Sikertelen volt minden, vagy lázcsillapítóval kellett mennem, vagy a wc-re rohangáltam közben, de olyan is volt, hogy az izületeim dagadtak meg és a cipõbe alig tudtam belegyömöszölni a lábaim. Meg persze egy csomószor le kellett mondanom, ha éppen nem voltam kába a gyógyszerektõl. Motiváció se volt, mert mi értelme lenne befejeznem a sulit ilyen állapotban. Aztán mentem agykontrollra. Nekem ez nagyon sokat segített. Megtanultam ellazulni, meditálni. Elhagytam azokat a bogyókat, amiket a pszichiáter írt. Hosszabb ideig voltam tünetmentes, amit részben az agykontrollnak, részben a remicade-nek köszönhetek - allergia ide vagy oda, a hasamra jó volt. Majd megint jött egy év, amit szinte végig a kórházban töltöttem. Ekkor már annyi szteroidot kaptam, hogy tönkrementek a fogaim, a gyomrom, a keringésem. Majd elindították a második biológiai terápiát, a humirát. Ettõl lettem jobban, bár a hasmenés megmaradt és a vérzés is, de a fájdalmaim megszûntek és szteroid nélkül sem romlott le az állapotom annyira, hogy kórház kellett volna. Így már az életkedvem is visszajött. Befejeztem a sulit, amit több mint 3 évig kénytelen voltam hanyagolni. És kb most vagyunk a jelenben, mert 1 évig jól voltam, aztán leállították a humirát. Akkor visszaestem, most ismét kapom, meg mellé medrolt. - Ez utóbbit remélhetõleg elhagyhatom.
Azért írtam le ilyen részletesen, mert egyértelmû, hogy a pszichének nagy szerepe van. Ez fõleg havastáj rád vonatkozik! Ajánlom neked az agykontrollt, velem csodát tett. És a pszichiáter is sokat segített, hogy ne dilizzek be! - Bár gondolom nem sok értelme van koptatnom a billentyûzetet. ;)
Szerkesztette: QpaK (2015-08-10 11:38)
Nincs jelen
#6139 2015-08-10 12:20
- RealHero
- Tag
Qpak.Kegyetlen a történeted.Hatalmas respect hogy még itt vagy és tartod magad.
rny:Kb egy hét múlva lesz szövettanom.Szerintem nem vitamint hanem valami gyulladáscsökkentõt fognak adni.Amúgy gyanítom hogy nekem az a szakasz tiz éve be van gyulladva.
Havastáj:A combodon lévõ keléssel kapcsolatban az jutott eszembe hogy a 30 évem alatt kétszer is belefutottam olyan szúnyogcsípésbe amire allergiás voltam.Senki se tudta mi bajom mert pattanásnak nézett ki mégis feldagadt bekeményedett és fájt mint a fene.A normális szúnyogcsipesre nem vagyok egyébként allergiás.Adott a kérdés,nem csípett meg valami?
Nincs jelen
#6140 2015-08-10 19:03
- Jocika
- Tag
Irjatok nekem is köszönöm.
Étvágyam ennék iszonyú éhes vagyok. :(
Nincs jelen
#6141 2015-08-10 20:25
#6142 2015-08-10 20:27
- QpaK
- Tag
Ezt meg csak úgy, mert tetszik :)
<kép>
Nincs jelen
#6143 2015-08-11 12:26
- RealHero
- Tag
Egy hónapja szedem.Puffadásra,kontaminált vékonybél szindrómára elég jól bevált.Hátha valaki kedvet kap hozzá.Bélben oldódik.
https://www.paleocentrum.hu/borsmentaol … ality_1480
Nincs jelen
#6144 2015-08-11 17:53
- makkmarci
- Tag
Ez a kapszula nagyon jó cucc!
Nincs jelen
#6145 2015-08-11 20:20
- Jocika
- Tag
makkmarci,RealHero ezt a kapszulát ki fogom próbálni :)
QpaK köszönöm a viditást!
Kezdem tegnap este bevettem a két kapszulát ma regggel 4 kor ébresztett is megindult a hasmenés utána a 3-liter hashajtó amibõl hánytam is vissza sajnos sós izû borzasztó löty.
Odaértem a colonoscopiára bementem felvettem egy hátul slices zöld mitudom mit bal oldalamra fektettek injekció bal karomba bár mint ha nem is adta voln be nem éreztem tûszurást lehet igaz lenne?
Berakta a csövet és tükrözött úgy fájt azt hittem a falat lekaparom mondtam a dr nõnek nem birom ez iszonyuan fájt nem érdekelték csak tolta tovább a hasamat nyomkodta az egyik lõktem el a kezét többször is azt mondja a dr nõ pedig már nem sok van úgy fájt hogy az kegyetlen többé biztos ide nem megyek kegyetlen állatkinzók azért állatkinzók mert ez embernek nem való bár álatnak sem.
Másik dr nõ volt flegmán beszélt hiába kiabáltam hagya abba annyira fáj nem érdekelte.
Utána átoltak egy 6 ágyas szobába 2-orát pihenni annyira görcsöltem a sok levegötõl hogy görnyedve vittek haza kocsival sokat szeleltem már jól vagyok diagnózis kevert tipusu IBS em van ez jelenti azt hogy érzékeny a belem és zavarodott.
fõleg hogy fiut dugtak seggbe persze hogy élvezik perverzek
Szerkesztette: Jocika (2015-08-11 20:58)
Nincs jelen
#6146 2015-08-11 21:20
- QpaK
- Tag
Nekem is hasonlóan rossz volt az elsõ! :) Habár neked legalább Nõ csinálta :D Viccet félretéve: Nem normálisak az ilyenek. Aztán még azt mondják kábítás nélkül elviselhetõ... Azt hittem aludni fogsz. Vizsgálat után se aludtál be? Nekem nem volt ilyen extrém puffadás. Sigma fájdalom sem rémlik, csak az hogy végre lehet enni!
Szerkesztette: QpaK (2015-08-11 21:20)
Nincs jelen
#6147 2015-08-11 21:29
- Jocika
- Tag
QpaK igen nõk csinálták és nem zavarta õket hogy mászkálnak a nõvérek ott kelett átöltözni slices ruhába :D
Adott kábitást vagy úgy tett letakarta a tû végét vattával tüszurást nem éreztem nem aludtam be utána se be se szédültem semmi.
Nekem az egész vizsgálat kegyetlenül fájt és nem találtak még se semmit begörcsöltem érzékeny a belem és nem ehetek igy mindent ezen túl.
Utána haza felé én is ettem ittamVégig nézte érdekelte is hogy majd meghalok ugy fájt.
Szerkesztette: Jocika (2015-08-11 21:33)
Nincs jelen
#6148 2015-08-12 11:13
- youlcsi
- Tag
nem helyettesíti semmi tükrözést, mert a biopsziához ott bent kell lenni. Semmi más eszközzel nem lehet szövetmintát venni.
Nincs jelen
#6149 2015-08-12 11:14
- youlcsi
- Tag
Jocika!
Nyugtasson meg, hogy ibs a diagnózis.
Nem rossz ez, hiszen azt jelenti, hogy még ha szarok is a tünetek, szervi elváltozásod nincsen.
Nincs jelen
#6150 2015-08-12 18:22
- Jocika
- Tag
youlcsi egyettértek a tükrözés nálam kegyetlen volt valójában mi az ibs?
Érzékenyebbek a beleink ilyesmik?
Keresek diabetikust mit ehetek mit nem aki tud segitsen köszönöm.
Tényleg létezik ibs?
Mit találtam magamnak :)
http://www.borokaegeszseghaz.hu/page.php?3
Most voltam wcén most nagyon nehezen tudtam wcézni székrekedésem volt reggel hasmenés.
Szerkesztette: Jocika (2015-08-12 20:44)
Nincs jelen