#6201 2015-08-24 08:22
- youlcsi
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)
azannya, de sokat írtatok, amíg szabin voltam!
én nem veszem észre, hogy ne élnék normálisan. Persze megesik, hogy nem érzem jól magam, vagy pl amikor napi többször ömlik a nyák belõlem és szétmarja az alfelem, az azért gáz... de mondjuk abban nem zavar, hogy ha program van, elmenjek este pl sörözni, ha a gyermek hajlandó mamánál aludni :)
az én esetem pont fordítottja az itt lévõ többségnek. én a kivizsgálások végére teljesen egyértelmûen és bizonyítottan, szövettannal alátámasztva crohn-os voltam... aztán telt múlt az idõ, és legközelebb inkább már mégsem.
egyébként ezt borzasztó volt elfogadni. a crohn-t még úgy ahogy, hiszen legalább volt neve a gyereknek... de azt, hogy mégsem az, és nem tudják, mi az... na az nagyon gáz volt. én is hónapokig csak az okokat, miérteket kerestem.
aztán beletörõdtem.
ilyen vagyok, nem romlik a helyzet... sõt, talán most elmondhatom már azt, hogy amit 7 évvel ezelõtt a szteroid tönkretett, talán az utóbbi 2-3 hónapban kezd helyre állni... szóval nem panaszkodom.
óóó, és mit nem adnék egy kis fogyásért!
Szerkesztette: youlcsi (2015-08-24 08:36)
Nincs jelen
#6202 2015-08-24 10:44
- QpaK
- Tag
A betegtársaimra voltam még irigy. Nem gyógyultam olyan gyorsan, mint õk. Nem tudtam szedni azokat a gyógyszereket. Haragudtam magamra, hogy miért kell mindenre allergiásnak lennem. Ezt még az orvosok is megerõsítették, hogy minek rontom a statisztikát. :) Én is beletörõdtem már a helyzetembe. Engem sem abban akadályoz, hogy jól érezzem magam. Ellenben a legrosszabbkor kezdõdött, pont a kamaszkor végén. Így pedig elég nehéz összeraknom az életem: munka/párkapcsolat/családtól elszakadás...
Nincs jelen
#6203 2015-08-24 11:57
- rny
- Tag
Olyan csodálattal olvasom, hogy titeket nem akadályoz ez a szórkozásban mintha a mount everstet másztátok volna meg :) Mondjátok már el, hogy hogy csináljátok! Titeket nem feszélyez, hogy mondjuk elmentek este valahová a barátokkal és hirtelen el kell rohannotok egy wc-re ahol még van ezer ember? Úgy meg mertek beszélni találkozókat, hogy teljesen lutri hogy lesztek és akár ott ültök úgy is, hogy fáj a hasatok? Nekem ez egyszerûen nem megy, pedig én meg ezért mit nem adnék... az elsõ évben egyébként én mindenhová jártam, sõt, szuperaktív voltam és bárhol elmentem wc-re. Valószínûleg azért mert olyan szar lakásban laktunk, hogy egyszerûen nem lehetett diszkréten intézni semmit se, és inkább máshol mentem. De amióta elköltöztünk, hát kurvára nehezemre esik ez. Egyébként ti elmondjátok ezt a környezeteteknek?
A mozgás meg tényleg jól mûködik. Én ugye sokakkal ellentétben egy grammot se fogytam ettõl az egésztõl. Pont mikor elõjött akkor nagyon lefogytam és az egy évig maradt is. Csak aztán ahogy bezárkóztam és csak a minimumot mozogtam, plusz unalmamban otthon eszegettem híztam az eddigi évek alatt kb 10 kilót. Az izmaim eltûntek. Most júliusban kezdtem a diétával együtt mozogni, csak úgy ahogy nekem jól esik (úszás, bicikli, séta) és bár kilóban nem tudom mi történt, de olyan ruhák jönnek rám amik a nyár elején még távolról sem. Plusz hihetetlen milyen gyorsan alakul az emberi test, de õszintén szólva tiszta izom vagyok :D Ezt most nagyon élvezem! És akkor is elmegyek, ha éppen nagyon szarul érzem magam. Valahogy jólesik, hogy hiába a hasam olyan amilyen (meg kell jegyezni, hogy javul), attól én még általánosan most sokkal egészségesebbnek érzem magam - és látszom is. Sajnos nem hagyhatjuk el magunkat, akármi is van. Remélem, hogy jövõre már arról számolhatok be, hogy olyan jól érzem magam mint makkmarci ;)
Tuttyer köszi a tanácsokat, szerintem is hasznosak. Azt elmondod, hogy mennyi ideje voltál 'beteg' ezek elõtt és milyen típusú ibs-ed volt? (hasmenéses / székrekedéses / kevert)
Szerkesztette: rny (2015-08-24 11:58)
Nincs jelen
#6204 2015-08-24 12:16
- youlcsi
- Tag
a vécében nincs ezer ember. ott én vagyok egyedül. legalábbis mifelénk egyszemélyes ;)
ha rossz napom van, viszek egy valag papírzsepit, hogy körbe tudjam teregetni a klozettet, aztán hajrá...
de bármennyire is furcsa, rossz napokon is, ha szórakozni megyek, akkor, ott 10bõl 9x nincs ilyen gondom.
én nem tudom, mit kellene elmondani ezen a környezetemnek... de komolyan. ha valamiért szóba kerül, pl hogy ismerõsnél beteg a gyerek, vagy vicceskednek az étteremben a kaján, (vagy a túl sok pián... a bor pl kifejezetten meghajt) szoktam mondani, hogy max fosni fogok... és? fel sem tûnik :D
én nem misztifikálom ezt túl. megy a hasam. fosok. mit magyarázak rajta? hogy mitõl, mikor mennyit? szerinted érdekel ez bárkit is?
felkelek, mondom, hogy megyek vécére. 5 perc múlva vissza az asztalhoz... vagy más meg szokta kérdezni a mellékhelyiségbõl visszatérõ cimborákat, hogy mi volt a produktum?
Nincs jelen
#6205 2015-08-24 13:41
- QpaK
- Tag
Én is valahogy így. Nem hiszem, hogy más foglalkozna vele. Mindig van nálam is zsebkendõ. Mondom, hogy mindjárt jövök, és le van tudva. Nem nagyon szoktam elmondani, jobb szeretem ha egészségesként kezelnek. Másrészt a wc arra van, hogy használjam. Az igaz, hogy van olyan ami engem is feszélyez. Más lakásán pl nem intézem soha! :) Olyankor inkább elõbb lelépek és keresek egy nyilvános wc-t, vagy kocsmát.
Nincs jelen
#6206 2015-08-24 18:52
- Jocika
- Tag
sziasztok nem rég láttam egy videót youtubén az ibsrõl amibe sajnos az áll hogy egy idõ után az idegesség nyugtalanságtól elválik az ibstõl.
Tehát ha nyugodt vagy stb akkor is jelentkezhet.
Ki próbálom a barna rizst amúgy tik milyen ibsbe szenvedtek?
Igen kiváló sport a meló holnap is meló szerda csütörtök nem de úgy is megyek biciglivel vásárolgatni akkor is meg van a torna :)
Úgye az ibs nem alakul át chroná?
Nem drága krémet használok végbélre 1000-ft körûl mozog s megéri tudjátok milyen jó imádom jóbb mint amiket vettem pedig van 3 ezres is és csak ott áll.
Nekem eleinte irtóan berobant az ibs rosszulétek is voltak de már hála javultam igaz sanaxot is szedek pánik beteg is vagyok.
Hát halvány gözöm nincs ha görcsölsz azt jelentheti valahogy igy hogy székrekedésed van vagy ételtõl bár mitõl besürüsödött a széklet.
Ha hasmenés az engem jobban megvisel legyengit annyira nem hogy ágynak dülök de utálom nekem többször székrekedés lágy széklet ritkábban hasmenés az nekem is csipi ilyenkor jó a krém kihagyhatatlan :)
Nincs jelen
#6207 2015-08-24 20:04
- QpaK
- Tag
Jocika: Nem csesztetni akarlak és általában nem szokott zavarni, de légy szíves figyelj jobban a helyesírásodra! Még a végén te viszel sírba... ;)
Nincs jelen
#6208 2015-08-24 20:40
- Jocika
- Tag
QpaK sajnos sokakat viszek a sirba a helytelen irásommal :(
És néha a fogalmazásom is egy nagy o-a de nézétek el hogy én le vagyok százalékolva s nem hiába.
:(
https://www.facebook.com/kokai.jozsef1
Szerkesztette: Jocika (2015-08-25 19:44)
Nincs jelen
#6209 2015-08-25 22:59
- Tyuttyer
- Tag
Sziasztok.
rny.
Engem a hasmenés talált meg magának, abból is a hascsikarós.
Nagyjából 10-12 hónap volt amíg hullámokban de folyamatosan jelen volt.
A mostani humán orvoslás legalább hozzá nem adott plusz kínlódást de lényegesen elvenni sem volt képes belõle.
Nem vagyok vagy voltam legalábbis az a nagy egészségmegõrzõ. Amiket leírtam azok tényleg úgy vannak.
Igen kimerítõen és nagyon hosszasan tudnám ecsetelni,h melyik pontjához miként jutottam el...
Valóban annyi történt,hogy " kínomban" elkezdtem módszeresen figyelgetni,h mi az amitõl esetleg jobban érzem magam. Szó szerint több száz olyan dolgot kezdtem felírni az elején ami bármi lehetett,,, a hagymaevéstõl a hideg-meleg vizes zuhanyon át a töméntelen csalánteáig tényleg minden volt...
Ha picit is úgy éreztem,h -na ettõl most mintha jobb lenne- az felírtam és módszeresen kísérleteztem vele..
Tudom mindez fanatista hozzáállást tükrözhet, de szerintem Ti pontosan értitek,h miként juthat el eddig valaki.
Elkeserítõ volt,h aki elvileg értene ehhez az nem tud segíteni, én meg egy akaratos típus vagyok ami jelen esetben segített rajtam:)
Tehát a módszeres "kísérletezgetés" cca még 4 hónapig tartott, igaz egyre több sikerrel és így egyre több lelkesedéssel..
Azt hogy a vízivás, a gerinctorna, a tudatosan lenyugtatott test vagy a gyors gyaloglás pontosan hogyan is jött a képbe, tényleg csak rengeteg rizsával és meséléssel járna.
A lényeg hogy ezekre rátaláltam részemrõl, és ami még ennél is fontosabb nekem, hiába is nem vagyok annyira "szomjas" hogy napi 2.5-3 litert igyak, hiába is nincs különösebb bajom a gerincemmel meg a hátammal, hiába is lenne jobb dolgom mint napi 1 órát "loholni:)" vagy hiába is lenne kényelmesebb nyeglén a lábamat jártatva ülni,,,, de ha ezek közül bármelyiket is kihagyom huzamosabb ideig akkor szépen komótosan ravaszdi módon de visszatérne a nyavalyás az életembe.
Ezeket tényleg csak azért osztottam meg, hátha van 1 akin segíthet, ha nem is konkrétan ezek, de akkor a történetem..
Javulást !
Üdv, Tyuttyer
Nincs jelen
#6210 2015-08-26 00:15
- makkmarci
- Tag
Én tegnap és ma úgy jártam, hogy tegnap a sok meló miatt csak este berohantam a boltba, hogy vegyek valami gyors konzervkaját, hogy mégis jusson belém valami. A választásom egy vecsési töltött káposztára esett, vettem mellé tejfölt is. Nem is volt rossz, jólesett. Aztán ma egy órája jutottam el a wc-re, nem kellett mennem egész nap, max pár pukkantás volt napközben. Viszont a bal talpam belsõ részének közepére visszajött a fájás ma délután, elég erõsen. A wc után most szinte már nem is érzem a sztorit. Szóval a vastagbél egy részét csesztette a káposzta szerintem.
Visszahozom a grepefruit cseppeket egy kúrára, plusz figyelem a napi bevitt vízmennyiséget, hogy tényleg meglegyen. Ennek ellenére szépen végigment bennem a cucc, ezt leszámítva...
Nincs jelen
#6211 2015-08-27 00:07
- makkmarci
- Tag
Miután ma ismét ezerrel sütött a napocska és szabadnapos is voltam, így nagy duzzogva kimentem a strandra, amíg lehet :-)
Utána este pároltam fóliában egy lazacszeletet olívaolajon kaporral. Mellé tejföl, kávétejszín és kaviár összekeverve. Olcsó és kiváló kaja tele vitaminnal!
Kapor:
"Orosz kutatók kísérletekkel támasztják alá, hogy a kapor az emésztõrendszer sima izmainak a megnyugtatásával segíti elõ a hatékony emésztést. Illóolaja pedig mellékhatások nélkül képes megszüntetni a csecsemõkori bélgörcsöket.
Bolgár kutatók sikeresen alkalmazták a kaprot krónikus kolitiszben szenvedõ betegek kezelésénél. Egy másik kísérlet azt bizonyította be, hogy a bélgáz képzõdésének megelõzésében hatékonyan alkalmazható a kapor. Magjának illóolaja az emésztõrendszert támadó baktériumok szaporodását gátolja, így segít a hasmenést okozó mikroorganizmusok elleni küzdelemben.
Kúraszerûen 30 napig minden fõétkezés közben egy kiskanál frissen összevágott kaporlevelet ajánlott jól összerágni és lenyelni."
Nincs jelen
#6212 2015-08-28 19:17
- Jocika
- Tag
Sziasztok :) Voltam dokinál hogy az mit mondott hagyjam abba a gyógyszereket és ha rosszabul vagyok menyjek vissza hát kilehet próbálni bár gyengült az ibsem lehet a hasi görcs fájdalom úgyan úgy vissza se jön :)
De hogy ezt mire véljem nem értem ezzel mit akarna a doki?
Neten van példa képkeresõbe fûzetbe csinálom nagyba fogom a naplót s úgyan úgy fogom :)
600-ft lenne 1-hónapra a lapok másolása a fûzet jóval olcsobb.
Én imádom a krémet tök jó amikor hûsiti jól maszirozd be a végbélt nekem elmult töle a végbél fájdalom pedig majd nem proktologushoz akartam menni a végbelemel.
Igen az ibs romolhat 3 stádium van a harmadik már nagyon durva az ibs betegek akik a 3-madik stádiumba vannak rosszabbul viselik betegségüket mint egy chronos sajnos.
Vannak probiotikumjaim csak nem szedem õket kapszulásak majd irjatok!
Ma voltam belgyógyásznál nem sok újat tudtam meg :(
Szerkesztette: Jocika (2015-08-28 19:18)
Nincs jelen
#6213 2015-08-29 13:21
- Resi
- Tag
Sziasztok!
IBSes tüneteim enyhítésére sokan ajánlották a Duspatalint! Megörültem, hogy végre van valami ami célzottan ennek a problémának a leküzdésére irányul, mert minimum 12 éve küzdök ezzel, leginkább a gyakori hasmenés, és az étkezés utáni székelési inger keseríti meg az életem! Nos elkezdtem szedni a megváltást ígérõ Duspatalint! Két napja szedem csak, de már az elsõ kapszula bevétele után ment tõle a hasam! Nem azt vártam, hogy két nap alatt megoldódik a probléma, de azért arra nem számítottam, hogy még fel is erõsödnek a tünetek! Ha van a Duspatalinnal kapcsolatban van tapasztalata valakinek, vagy tudtok segíteni mi lehet az oka, hogy felerõsítette a tüneteimet nagyon megköszönném!
Nincs jelen
#6214 2015-08-29 19:54
- Jocika
- Tag
Szia nálam a Duspatalin akkora hasi görcsöt csinált hogy utána be se mertem venni belõle utána ismét kisérleteztem vele de semmit nem csinált olvasd el a melékhatását benne e van okozhat e hasmenést.
Én a dicetelt ajánlom bár kinek mi nekem se mindig hat a dicetel se :(
Nincs jelen
#6215 2015-08-29 20:15
- QpaK
- Tag
Jocika: Ebbe ne nyugodjál bele... :( Azt javaslom, hogy mielõtt elküldöd a posztot, inkább futtass le egy helyesírás ellenõrzést szövegszerkesztõben!
A doki azt akarja, hogy ne szedjél feleslegesen gyógyszert. Én mondjuk egész sok kaját megtudok enni. Így nagyon nem is vezettem naplót, megjegyeztem ami nem ment. Eleinte viszont nagyon figyeltem az étkezésre, mert azt hittem tünetmentes lehetek a diétával. Ez rám sajnos nem vonatkozik, de te sokat segíthetsz magadon. Aranyered van? Arra használsz kenõcsöt? Az ibs-nek valóban 3 típusa van. A hasmenéses, székrekedéses, illetve a vegyes. Szerintem a székrekedéses lehet a legrosszabb. Lassú az emésztésed, meg hát fájhat is.
Makkmarci: Én pár napja a mekibe vettem 2 sajtburgert. Nekem is úgy alakult, hogy gyorsan kellett valami a hasamba és más lehetõség nem volt. :) Finom volt egyébként, és már az ízére sem emlékeztem. Aznap jól is voltam, másnap délelõtt viszont nagyon fájt a hasam. Hõemelkedésem is lett, azt hittem visszaesek. Szerencsére délutánra elmúlt.
Basszus amikor ilyen guszta kajákat írsz...Nem kicsit csorog a nyálam :D
Rántott patiszont ettem, párolt répával, padlizsánnal, törtkrumplival és francia salátával. Na milyen érzés ilyen kajákról olvasni? ;)
A kaporral szerintem teszek egy próbát. Végre valami, ami engem is érint! Hmm...holnap ültetek is. Nekem is elég lenne a 30 napos kúra?
Szerkesztette: QpaK (2015-08-29 20:22)
Nincs jelen
#6216 2015-08-29 22:10
- Jocika
- Tag
QpaK majd bekapcsolom a helyesiró ellenörzõt csak tudnám hogyan kell.
Én is javultam hasi görcs fájdalom el mult esti szelelések kemény majd lágyabb széklet remélem nincs bélelzáródásom :(
Aranyér van ha az kissé kitüremkedett bél kifordult olyasmi,persze használok kenöcsöt is meg nedves törlõ kendõt!
Napi 2 széklet gyakoribb.
Salvus vizet iszom a kissé begyuladt nyombélre picit több a savam napok óta semmi bajom de érdekes este beindul a szelelés és sokszor este még egy széklet.
Bélhangok csendesedtek bár hasmenéssel indult a betegségem és a sok antibiotikum és próbiotikumtól is lehet kemény székletem.
Majd irj irjatok.
Nincs jelen
#6217 2015-08-29 22:58
- pt
- Tag
Szedjetek enterobenét és frontint. Ez nyugtatja a belet, csökkenti a mozgását és görcsoldó is. Máris nincs hasmenés. Nálam bevált. Reggel, délben szedem, mondjuk még coaxilt is, de ez lehet nem fontos mindenkinek. Hónapok óta csak bogyókázok már mint a kis kecske. Semmi hasmars....
Nincs jelen
#6218 2015-08-30 01:42
- Resi
- Tag
Nem tervezem, hogy Frontint szedek, sem depressziós, sem pánikbeteg nem vagyok, és más hasonló betegségem sincs hála Istennek! IBS viszont van, erre keresek megoldást nagyon régóta, ha ezzel kapcsolatban tudna segiteni valaki annak nagyon örülnék, de antidepresszánsokat nem szedek és nagyon bízom benne, hogy soha nem is fogok! Nem tudom a hasfogó-antidepresszáns kombó mennyire vált be neked, de attól tartok hosszú távon ez nem a legszerencsésebb választás, hiszen a betegség maga nem szûnik meg, csak a hasfogó miatt nem produkál tüneteket! Én is szoktam hasfogóval orvosolni a problémát, de ez hosszú távon komoly károkat okoz szerintem!
Nincs jelen
#6219 2015-08-30 11:17
- QpaK
- Tag
Jocika hajrá! :) Nekem eddig 2x volt aranyerem. A második alkalommal dió méretû. Annyira szégyelltem, hogy nem is mertem elmenni vele orvoshoz. Vettem reparont és attól szépen lassan elmúlt. Most nekem is rendben van a hasam. Napi 2-3 közel normális széklet, kisebb görcsökkel. A hátam és vállam viszont megint fáj. Ez teljesen kiborít, mert nemrég annyira fájtak az ízületeim, hogy nem tudtam menni és sajnos akkor is pont így kezdõdött. :( Most én is mindenféle nyak meg gerinctornákat próbálok, hátha segít valamit.
Szerkesztette: QpaK (2015-08-30 11:18)
Nincs jelen
#6220 2015-08-30 14:52
- pt
- Tag
Ha utána olvasol rájössz, hogy az IBS leginkább egy "hasi pánik". De tégy ahogy gondolod. Én se vagyok depis, soha nem is voltam, mindig pozitív volt az életszemléletem. Nem vagyok aggódós típus. Ennek ellenére a hasi szorongáson segítenek ezek. A frontin elaltat ha nem csinálsz semmit. Ha teszel-veszel akkor nem érzed az almosító hatását. Elõnye hogy a stresszt elûzi. A coaxiltól semmit nem érezni, egyszerûen csak nem jónnek ezek a hasi görcsös rohamok bizonyos szituációkban vagy ha igen akkor gyengébben. Mindenki csinál ami akar. Nekem ez bevállt. Így tudok dolgozni normálisan. Az enterobene is jó. Lassít a rohanó kaján, így több ideje van emésztõdnie, vagyis a végeredmény egy emédztettebb széklet.
Boldog lennék ha gyóhyszer nélkül menne megint minden normálisan. De nem megy. Így inkább pár bogyesz és élek normálisan.
Apripó allergia szezon vann allegrát szedek. Mint ha ez is enyhítené a panaszokat.....
Nincs jelen
#6221 2015-08-30 15:43
- makkmarci
- Tag
Resi
Kaja mellé próbálj enzimet szedni.
Kerüld az egyszerre sok, kelleténél melegebb kaját. Nekem ez segített...
Nincs jelen
#6222 2015-08-30 18:41
- pt
- Tag
Duspatalin nekem se vált be. Amiket írtam azok igen. 7 évembe került és "emberkísérletbe", mire olyanná tettem az életem, hogy nem vagyok rosszul és nem fosok állandóan. Ha te 12 év után egy diceteltõl vagy duspatalintól vársz gyógyulást akkor sajnállak. Ezek nem fognak segíteni. 12 év alatt ha hiszed ha nem, már benned is ott a pánik, indulás elõtt, bizonyos helyekre nem mersz elmenni, mert bizony szorongsz attól, hogy mi lesz ha ott kap el a hasmars...... És akkor most ezt átgondolva mond, hogy nem vagy pánikbeteg és szorongós fajta :D
Nincs jelen
#6223 2015-08-30 20:55
- Jocika
- Tag
QpaK és mindenki.A Duspatalin nekem se jó nem mindenkinek hiába van ibsre én 1 hét alat a Dicetel segitett de orvos javaslatára abba is hagytam és gy3engûlt az ibsem hasi fájdalom görcs nincs :)
Székelés mindég napi kettõ a jó kemény fajtából néha nedves törlõ kendõ se kell.
És mint ha megérezné a belem hogy este van olyankor kezd el mindég szelelni és a végén a wcén kötök ki.
A próbiotikum keményiti a székletet én úgy tapasztaltam hasmenésre azt szedtem nekem azóta meg kemény lett.
Én pánikbeteg vagyok szorongok most pl bélelzárodástól retegek :(
Érdekes nálam izületi fájdalmak nincsenek.
Mondjuk az ibs is mindenkinél más hogy üt ki :)
Szelelés ellen kipróbálom ezt Meteospasmyl lágy kapszula hát ha.
Én nem tudom figyelmen kivûl hagyni halgatom mit csinál a hasam fáj e és ha figyelek tényleg picit fáj meg hangot ad ki de nagyon sokat enyhûlt már gyógyszert se szedek csak savra.
Nem megyek vissza dokihoz azt mondta hogy próbáljam meg gyógyszer nélkûl és ha szarul vagyok akkor menjek vissza de nem fáj nem görcsölök szelelések napi 2 keményebb széklet fent áll.
Mér pont velünk történek ilyesmik nem értem :(
Kilépek a munka helyemrõl is túl sok a stressz meg piszkálják az embert már 4 éve itt dolgozok de döntöttem.
Az egészség az elsõ és én nem vok annyira az nem vicbõl vagyok leszázalékolva 28000-ftot kapok ami nem sok de anyosomék megengedik gond nélkûl.
De nyáron alkalmi munkákat azért válalok jó a plusz pénz sõt a nyugdijamat a 28-ezret csak a felét kérnék ilyen anyost apost meg kell becsülni.
Én is imádom a krémet jó hogy rátaláltam :)
Nekem az esti orákból van gondom de nem értem a hasam megérzi mikor van este elkezdek szelelni elég sokat és max wc hasam olyankor ép hogy fáj de sokat javultam én is.
Nincs jelen
#6224 2015-08-30 21:27
- Anna73
- Tag
Mivel vagy leszázalékolva amúgy ?
Nincs jelen
#6225 2015-08-30 21:52
- Jocika
- Tag
Anna 73 sok mindenel beteges vagyok pl pánik betegség szinvak most ibs nyombélgyulladás nehézkesen beszélek ezért nem vesznek sehova fel dolgozni ide felvettek mert ez leszázalékoltak munkahelye de ebbõl nem kérek 4-év után elég.
Ja nem lehet gyerekem se.
Szerkesztette: Jocika (2015-08-30 22:07)
Nincs jelen
#6226 2015-08-31 14:16
- Anita15
- Tag
sziasztok!
Mostanában kezdtem olvasni az IBS fórumot. Eddig az IBD-t olvastam, érintettként. Bár nem tudom melyiket kellene, hátha ti tudjátok...
A történetem röviden:
2010. õsz. alhasi fájdalmak, nõgyógyászok tömkelege, antibiotikum antibiotikummal. A végén fél év alatt 6 féle, mert úgy vélték kismedence gyulladás. A fájdalmak maradtak, görcsök, hasmenés, fogyás (15 kg), végül nyákos hasmenés és a 4 évesen mûtött perforált vakbélmûtét hegénél minden reggel és este egy kidudorodás jelent meg. Ezzel mentem legelõször orvoshoz. Mindeközben találtak egy méhsövényt is, ami miatt nem estem évek óta teherbe, így azt is megmûtötték. Hazajöttem a méhsövénymûtétrõl, a fájdalmaim azonban még megvoltak, majd egy hét itthonlét után újra kórház, mert fekélyes lett a vastagbelem. Budenofalk, pentasa. Szövettani eredmény: Croh és colitis, de indeterminált colitis sem kizárható. 3 hónapra rá terhes lettem. Ekkor írtunk 2011. júliusát. Minden gyógyszert elhagytam. A tüneteim lassan,de biztosan elmaradoztak. Megszültem, két évig szoptattam. Semmi bajom ezalatt. A vasszeget is meg tudtam enni. Majd elkezdtek visszajönni a panaszok. Ismét dudorodott a hegnél, elõször csak ez. Majd minden reggel ismét arra keltem, hogy görcsölök. Szélgörcs, majd wc. Hol itt fáj, hol ott fáj a hasamban. Mindez tavaly õsszel kezdõdött. Azóta megtükröztek idén márciusban. Negatív.Visszavonták, hogy nem is vagyok crohnos. UH.: Douglas-ban kevés szabad hasi folyadék. Májusban bélösszenövésekkel mûtét, mert azt gondolták ez okozza a görcsöket. Volt is mit mûteni, a vékonybél leszorításos volt, a vastag-vékony találkozásánál a bél kinõtt a hasfalhoz. Gondoltam megvan a bibi. DE nem így lett. Minden maradt a régiben. Mûtét óta azonban már a gyomrom is fáj sokszor. És az is bír irtóra görcsölni. Voltam MRI-n, semmi !, de a folyadék, amit elõtte mûtétkor leszívtak (szövettani eredmény: tumorsejteket nem tartalmaz) megint ott van, és már 10 mm. Egyébként mûtét után már 3 héttel ott volt megint. 3 dolog miatt lehet ott: Tumor- ami nekem a szövettan szerint nem lehet.-remélem így is van.
Gyulladás- a sebész szerint nõgyógyászati-4 nõdoki szerint azonban nem
és a máj termelheti-de a gasztrós szerint azt sem.
Illetve a bélösszenövések izzadmányai is lehetnek. De mivel ez a mûtét után már 3 héttel ott volt, talán ezt is kizárnám, hiszen olyan hamar csak nem nõtt össze megint.
Szóval a folyadékkal a hasamban éldegélem a görcsös mindennapjaimat. Reggel így kelek , este így fekszem. Egy héten 2x-3x biztos van hasmenésem is. Fogytam 15 kg-t. Holnap után tükrözik a gyomrom. szept. 8-án izotópra megyek. Aztán majd kiderül valami. S hogy miért ide írtam?!Mert elképzelhetõ, hogy a kis gyenge idegrendszeremmel én is egy cuki IBS-t szedtem össze. A folyadékot azonban az nem magyarázza. Szerintetek?
Háááát, bocsi, nem is lett olyan rövid. De hát még így is felét le sem írtam, hogy milyen kálvárián mentem már keresztül. Puszi mindenkinek:Anita
Nincs jelen
#6227 2015-08-31 14:25
- Anna73
- Tag
Uhh, szegény, nem semmi, min mentél keresztül... hát ez nagyon összetett, de pont a gyomortükrözést akartam írni, de akkor megcsinálják, fájhat esetleg a refluxtól is gyomrod, de akkor ez ki fog derülni... amúgy hogy szültél? császárral? nem lehet hogy attól lettek az összenövések a bélben? nagy hasi mûtét után szokott ez lenni.. kitartást, gyógyulást neked !
Nincs jelen
#6228 2015-08-31 14:30
- Anita15
- Tag
Anna!A bélösszenövések az egykor vakbélmûtét miatt alakultak ki. Májusban szétszedegették õket. Elvileg jobbnak kéne lennie. De nem az. Reflux meg nem hiszem, mert 4szeres adag savlekötõ után is ugyanúgy fájt, úgyhogy abbahagytam.
Nincs jelen
#6229 2015-08-31 18:51
- Jocika
- Tag
Anna 73 nekem is irj vissza köszi.
Nincs jelen
#6230 2015-08-31 19:15
- Lilla216
- Tag
Sziasztok! Már én is egy nagyon hosszú vizsgálatsoron estem át,kb 3 hónapja van már h jobb oldalon fáj az alhasam...elõször azt hitték a sebészek h vakbélgyulladás,aztán laparoszkópia során kiderült,h azzal semmi gond,voltam utána egy hüvelyi ultrahangon is,ami során kiderült h a nõgyógyászati szerveimmel is minden rendben,sõt az még a vastagbelet is látta,azzal sincs semmi.De természetesen a fájdalom folytatódott...ezek után elmentem a gasztrora,ahol béltükrözést javasoltak,de a doktornõ a még a tükrözés elõtt a hasára csapva kb. Crohn-t diagnosztizált nálam...szedetett is 1 hónapon keresztül arra gyógyszert velem,a Pentasát.Egy pár napja vagyok túl a tükrözésen,aminek során sehol nem találtak gyulladást,állítólag csak görcsösek a beleim,azért van az állandó puffadás meg a fájdalmak,azaz IBS-em van.Csakhogy most már az 5.napja folyamatosan megy a hasam és most ismét kétségbeestem...a tükrözés elõtt beszedette velem a Picoprep nevû hashajtót,aminek a betegtájékoztatóján az szerepel,h Crohn betegeknek tilos alkalmazni!Erre most megy a hasam azóta is...szerintetek most akkor mégis mire gondoljak ezek után? :( Holnap lesz még egy CT vizsgálatom(a doktornõ szerint a biztonság kedvéért),hát kíváncsi vagyok h most azon találnak-e majd vmit amit eddig senki nem vett észre...
Nincs jelen
#6231 2015-08-31 19:35
- QpaK
- Tag
Nagyon sajnálom, hogy így jártatok! Ha ilyet olvasok, mindig arra gondolok hogy még ha többnyire szarul is vagyok, legalább tudom mi a bajom és így szembe tudok nézni vele. A bizonytalanság nagyon félelmetes tud lenni... Remélem kiderül mi okozza! Jobbulás addig is!
Szerkesztette: QpaK (2015-08-31 19:35)
Nincs jelen
#6232 2015-08-31 21:08
- QpaK
- Tag
A DigiLife-on most a diéta élettani hatásáról van szó. Ha esetleg érdekel valakit és eltudja csípni... :)
Szerkesztette: QpaK (2015-08-31 21:09)
Nincs jelen
#6233 2015-09-01 13:10
- Anita15
- Tag
Lilla!Hova jársz orvoshoz?
Nincs jelen
#6234 2015-09-01 15:06
- Lilla216
- Tag
Az esztergomi Vaszary Kolos kórházba járok a gasztrora. Orvos nevet nem mondok azért. Gondolom a kórházról nem kell sokat mesélnem,mert már kb egész Magyarország tudja h mekkora egy sz*r...az orvosom az elején egész jó doktornõnek tûnt,aztán most így a végére rájöttem,h mindent összekavart,és elhamarkodottan állított fel olyan diagnózist,amihez semmi közöm(legalábbis remélem). Úgy diagnosztizált Crohn-t,h csak elmeséltem a panaszaimat,megnyomkodta a hasam,meg megnézett egy aznap készült ultrahang-és véreredményt,amelyeken konkrétan semmi elváltozás nem látszott akkor sem...és még gyógyszert is kaptam tõle erre a betegségre,holott nem is ez a bajom! Nagy gondokat csinálhat vajon ez a Pentasa gyógyszer,ha nem is vagyok Crohn-os és úgy szedtem egy hónapig? Nem teszi tönkre még jobban a belem? Mert most vmi nagyon nem stimmel,bár gondolom inkább az egy hete beszedett hashajtó miatt van ez az egész...tegnap este már kínomban bevettem egy Lopediumot,de reggel ugyanúgy rohantam a wc-re...nemrég bevettem még egyet,azóta leállt a dolog végre...remélem nem csak pár órára. :/
Nincs jelen
#6235 2015-09-01 23:58
- makkmarci
- Tag
Lilla!
Ha lehet, akkor a sok felesleges aggódást már az elején próbáld kerülni, ne kerülj negatív spirálba!
Nem baj, ha keresed a megoldást, de ne görcsölj rá!
Egyél normális kajákat, ha lehet, akkor mozogj is kicsit, aztán jelezd, hogy mi történik veled, hátha valami eszünkbe jut. Ne ess pánikba, az csak ront a helyzeten...
Nincs jelen
#6236 2015-09-02 16:50
- havastáj
- Tag
Anita15 : Ha Neked volt vékonybél MR vizsgálatod és negatív akkor kicsi az esélye annak, hogy Crohn beteg legyél, azért az MR elég pontos vizsgálat, mondjuk a CT-tõl is pontosabb! Ezt nem én mondom Radiológusoktól hallottam.
Lilla216: A Pentasa -tól az égadta egy világon semmi bajod se lesz, én is szedtem tavaly nyáron 1 hónapig, mert kínjából a 7 bõl 1 gasztroenterológus adta nekem, hogy próbáljam ki, hátha használ. Hát nem használt. Se jobb se rosszabb nem volt. A Pentasa nem szteroid, nem immungyengítõ.
Egyébként én is épp tegnap voltam vékonybél MR vizsgálaton, 2 l kontrasztanyagot kellett meginnom, azóta is lötyög a hasamban :) Csak annyi, hogy elég félelmetes ez a vizsgálat abban a szûk gépben bezárva, klausztrofóbiásoknak nagyon nem ajánlom!
Nekem is a hasam úgyanúgy megy, a 37.1 es hõemelkedés ugyanúgy megvan, de csak estig, éjszakára visszaáll.
Hypophizis MR en is voltam ott meg adenohypopyzist láttak, 1-2mm el nagyobb az agyalapi mirigyem. De gyakorlatilag negatív.
Jocika: bélelzáródásod tuti nincs, akkor már nem írnál. Szûkület, meg nagy görccsel járna, vékony széklettel, fájdalmakkal, hányinger, esetleg hányás. De ajánlom a vékonybél MR-t az kimutatja. MR enterographia másnéven. Gasztroeterológusodtól kérd ezt a vizsgálatot. Javaslom ne állj meg a vastagbéltükrözésnél, menj további vizsgálatokra.
Amit meg továbbra is ajánlok mindenkinek az a széklet calprotectin mennyiségi vizsgálat. csak sajnos ez fizetõs 6900 Ft az ára, de gyulladásos bélbetegségben indikált.
Szerkesztette: havastáj (2015-09-02 16:52)
Nincs jelen
#6237 2015-09-02 17:30
- Lilla216
- Tag
havastáj! Nekem nem normális,h most megy a hasam,soha életemben nem ment idáig,sõt,bármit össze ehettem,akár a mustárt tejjel,semmi bajom nem volt.Még most h beteg vagyok már lassan fél éve,ezidáig sem volt semmi tünetem a fájdalmon kívül,fõleg nem hasmenés.Ez most azóta van,mióta megittam a hashajtót a tükrözés elõtt...azért mondom,h vmi nem stimmel.Próbálok nem kétségbeesni de a bizonytalanban elég nehéz...
Nincs jelen
#6238 2015-09-02 18:49
- havastáj
- Tag
A Ct eredményed milyen lett?
Nincs jelen
#6239 2015-09-03 11:06
- rny
- Tag
Lilla,
a tükrözés után nekem is még rosszabbra fordult az állapotom, bár nekem elõtte is volt ilyen gondom. Normixot vettem be, 2x2 tablettát 10 napig, nekem ez a csodaszerem. De a lényeg, hogy ne aggódj, egy ilyen 3 napos diéta és utána a hashajtó szerintem simán kicsinálhatja az embert. Másrészt, ha tényleg ibs-ed van akkor az gyakorlatilag bármikor belecsaphat a hasmenésbe a kezdeti fájdalmak után. Ez a rossz hír. A jó, hogy ezek szerint neked ez nem régóta van, úgyhogy én még most gyorsan megpróbálnám a bélflórát helyreállítani.
És egy gyors helyzetjelentés:
Nagyon örömködtem itt a diétám kapcsán de mostmár kevésbé mosolygok. Korábban azt írtam, hogy kb 8 hétig voltam szuperül; na ezt igencsak elszámoltam. A normix elsõ napjától számítva ez a 7. hét. És már minimum 1 hete érzem, hogy nem csak kicsit most szarabb, hanem visszajutottam a kiinduló állapotba. Na nem a normix elõttibe, mert az már napi átlag 8 vizes hasmenés volt amit a világon semmilyen hasfogó nem állított meg. Tavaly szeptember óta romlott a helyzet fokozatosan. Most megint ott tartok, mint általában a középszar állapotomban: napi akár 6 pépes széklet, has fájdogál, és enyhén puffad - bár 3 napig nagyon durván puffadt, de az idõszakos volt. A reggeli visszarohangálás is visszajött. A két tipikus ponton fáj: a sigma bélnél és a gyomor alatt.
Most nem igazán tudom, hogy ez azt jelenti, hogy a jó állapot csak és kizárólag a normix számlájára írható, vagy ott rontottam el a dolgot, hogy egymás után több nap is megittam jó sok fröccsöt, gondolván, másnap oké szar lesz de majd visszaáll. Hát nem állt. Akkor viszont ennyi elég lenne, hogy megint bedõljön a bélflórám?
Biztos megérezném, ha nem tartanám a diétát, de az azért hihetetlen, hogy most így vagyok ezzel együtt. Azon gondolkodtam, hogy tulajdonképpen mindenki aki helyrejött diétával és olvastam róla viszonylag hamar elkezdte azt: vagy kvázi rögtön, vagy pedig 1-2 évvel max azután, hogy elõjött. Csakhogy az én ibs-em már 4 éves, és az azért elég idõ arra, hogy a rossz bélflóra rendesen rögzítse magát... szóval most attól tartok, hogy az én betegségem már túl makacs ahhoz, hogy megadja magát. Vagy lehet rá kéne küldeni megint a normixot, csak egyrészt ezt hivatalosan 10 hete lehetne (ez nem teljesen igaz, mert elvileg ha nem hat eléggé kétszer lehet ismételni), másrészt viszont a normix nekem tényleg akkor szokott nagyszerûen hatni amikor már elképesztõen szarul vagyok, most meg ott még nem tartok.
Ez is milyen érdekes, hogy sokan beszéltek hullámzásról. Nálam ez nincsen. Feltornázom magam normixal, majd szépen lassan addig romlik, hogy már megõrülök, akkor megint, és így tovább. Tehát az enyém magától csak és kizárólag romlik :(
A Duspatalinról annyit, hogy szerintem jó görcsoldó, de összesen ennyit tud. Azt, hogy hasmenést okoz csak akkor jelenthetjük ki, ha ezt mondjuk egymás után elõadja 5x, máskülönben simán lehet, hogy ez maga az ibs. Nálam mindenesetre ilyet nem okoz, erõs hasi görcsökre szoktam bevenni, arra hat. A hasmenést meg jó vicc, hogy kezelné :) Ha bírod az enterobenét szedni folyamatosan resi akkor csak nyugodtan tedd azt, semmi gond nem lesz belõle, csak nem mindenkinek megy - nekem se.
Ja és még egy érdekesség: az FDA hivatalos ajánlása szerint ugye a rifaximin (nálunk normix) mostmár ibs kezelésére adható. Csakhogy! 14 napig adják a napi 3x550 mg-ot. De minimumként szabják meg az 1200 mg-ot, hogy az alatt nem hat jól. Csakhogy nálunk a normix 200 mg-os tabletta (én pl napi 800 mg-ot szedek mindig) és kibaszott drága, ráadásul egy dobozban kevés van, szóval ha kiszámoljuk, hogy ehhez hány doboz normix kéne.... Vajon ez a dolog mikor jut el magyarországra?
http://drhyman.com/blog/2015/08/26/10-s … ut-health/
Szerkesztette: rny (2015-09-03 11:20)
Nincs jelen
#6240 2015-09-03 15:40
- Lilla216
- Tag
havastáj! A CT eredményem még semmilyen nem lett,mert hétfõn du.3-ra kellett volna úgy mennem,h 11 órától már nem ihattam és nem ehettem volna semmit,ezzel idáig nem lett volna olyan nagy probléma,ha nem pont aznap megy a legjobban a hasam,és már alapjáraton a kiszáradás szélén álltam,ráadásul még dolgoztam is közben...nem bírtam ki h ne igyak,már délben elkezdett forogni velem a világ...úgyh csak jhét csütörtökre kaptam új idõpontot.Ja,egyébként most elég vszínû,h a 3 db Lopedium székrekedést csinált mert már 3.napja nem voltam wc-n úgy egyáltalán... -.-"
Nincs jelen
#6241 2015-09-03 18:47
- Jocika
- Tag
sziasztok hát nem tudom ki hogy van vele de nekem senki nem ir :(
Nincs jelen
#6242 2015-09-03 20:47
- QpaK
- Tag
Ami nálatok a normix, az a cimbora nálam a szteroid. Én is úgy vagyok, hogy nélküle folyamatosan romlik. Bár a humirát amíg nem szakították meg, addig egész jól elvoltam. 1-2 havonta belázasodtam, meg olyankor a hasam is rosszabb volt. Egyébként nálam is 3-5 görcsös pépes történet.
Másrészt sajnos elég ijesztõ dolgokat tudtam meg, az általam annyira istenített biológiai terápiákról. Ezek elég új szerek és nem ismerik a hosszú távú hatásait. Hát úgy néz ki beindít más autoimmun betegségeket is. Ráadásul pont olyanokat, amiket az adott szerrel gyógyítanának. Így fordulhatott elõ, hogy a hasamra kapom a humirát, ami valamelyest használ is, de az ízületeim krónikusan gyulladnak tõle. Azt még nem tudni, hogy a szervezetem az ízületeimmel is olyan agresszív lesz-e, mint a vastagbelemmel. Pont most voltam reumatológián és úgy néz ki, hogy ha megint beállnak a végtagjaim, akkor hetente metotrexát injekciót kell kapnom. Amit rohadtul nem szeretnék. :( :( :( Most egy nagyon kis dózisú medroltól várom a csodát. Ezt viszont nem hagyhatom el, szednem kell folyamatosan.
Ilyenkor van tele a tököm... Helyrehozzák a hasamat egy nagyjából ismeretlen terápiával!!!!, amitõl más betegségem is lesz. Mintha nem lenne elég, ami van! És ezt a másik kórságot majd egy hasonlóan „veszélytelen” injekciós kúrával lehet orvosolni. :(
Szerkesztette: QpaK (2015-09-03 20:49)
Nincs jelen
#6243 2015-09-03 22:27
- pt
- Tag
Nálam minden rendben. Kecskebogyózok jó ideje. Napi 2 db. Enterobene + dannone activia + probflora tette rendbe a hasmenõs részt. Az idegi részt meg a coaxil és a frontin. Nem örülök a bogyóknak, jó lenne nélkülük, de így tudok csak dolgozni....ez van. Nem engedhetem meg azt a luxust, hogy elhagyva a gyógyszereket és magamat is, kirúgatva magam mások nyakán éljek nyomorékként :( Inkább a bogyók és élek normálisan, lehet nem 100 évig, csak 60-ig, de az legyen jó :D
Nincs jelen
#6244 2015-09-03 23:17
- makkmarci
- Tag
pt
Napi 2db kecskebogyó? :-)))
rny
A betegség javulása közben is lehet rosszabbodás, az normális! Már nem tudom, minek hívják, de olvastam többször, hogy erõsödhet a probléma, miközben valójában javul! Tartsd az eddigieket, bár mivel késõbb kezdtél hozzá, késõbb is lesz eredménye. Nálam is hosszabb ideig tartott a felépülés, mint a problémás idõszak...
Egy kis info, hátha valakinek szimpatikus:
http://shop.builder.hu/rost-keszitmenye … ZWQ0NDZmMA
http://shop.builder.hu/rost-keszitmenye … ZWQ0NDZmMA
Szerkesztette: makkmarci (2015-09-04 01:27)
Nincs jelen
#6245 2015-09-04 10:16
- rny
- Tag
makkmarci,
Neked mennyi ideig tartott a probléma, és meddig a felépülés?
Nekem anno az orvos azt mondta, hogy annyi idõ alatt áll helyre, amennyi idõ alatt kialakult. Kialakult / fennáll?
Amúgy az zavar, hogy mindig olvasgatok ilyen fórumokat amerikából, angliából stb. és ott mindig olyan hozzászólásokat találok, hogy "ahogy ezt meg ezt elkezdtem, rögtön / egy hét után / egy hónap után máris minden király volt". Azért gondoltam, hogy kell egy kis idõ, de az ilyen visszaesésekre valahogy nem tudok pozitívan tekinteni... tartok tõle ugyanis, hogy ez nem csak kis visszaesés :( Borzalmasan elkeserítõ. Csinálom tovább az eddigieket, csak ha lenne eredménye is...
Még a legelején kellett volna ezt elkezdenem, hiszen pl az elsõ normixom után közel egy évig 90%-ban jól voltam. Azóta meg csak tovább mélyítettem a gondot.
Neked van még valamilyen tanácsod amit használhatnék?
Hát igazad lehet qpak, csak a szteroid egészen más, míg a normix csak a baktériumokat hivatott kimosni. És utána az ember feltételezi, hogy probiotikummal és nagyon szigorú diétával ezen úrrá lehet. De nem. Miért nem? Nem értem.
Akkor lehet, hogy adtak neked ajándékba egy rheumatoid arthritist is? Hihetetlen, hogy milyen bénák a bélügyekben.
Szerkesztette: rny (2015-09-04 11:10)
Nincs jelen
#6246 2015-09-04 19:28
- pt
- Tag
Jaa nem makkmarci :D
Az enterobene napi 2
Kecskebogyók 2-3 naponta 1x :)
Nincs jelen
#6247 2015-09-04 19:59
- QpaK
- Tag
pt: Nagyon szemléletes! :D :D :D
rny: Nem akarlak elkeseríteni és könnyen lehet, hogy a csalódottság beszél belõlem, de én nem nagyon hiszek abban, hogy diétával meg lehet gyógyulni. Mindig azt gondoltam, hogy aki meggyógyult, annak magától múlt el. Eleve a tény, hogy miket tudtak enni (magvak, rostok, zsíros fûszeres ételek), amik a gyógyuláshoz kellettek, nekem arra utal, hogy vagy eredetileg sem volt olyan nagy baj, vagy kifogtak egy jó idõszakot. Ilyen ibd-ben is van, de nem azoknál akik folyamatosan romlanak. A folyamatot sajnos nem értjük (((bár esetemben is az lenne a logikus, hogy szteroiddal egyszer lehúzzuk teljesen a gyulladást, aztán figyelek az étkezésre és minden oké lesz))) és a szteroid is más, de ha ennyire függünk egy adott szertõl... - hát szóval nagyon ismerõs, amikor minden programot arra a 2-3 hétre idõzít az ember amikor éppen jól van. Igazából versenyfutás az idõvel. :(
Nincs jelen
#6248 2015-09-04 20:28
- rny
- Tag
Qpak,
tudom, hogy nem akarsz elkeseríteni :) Én se hiszem, hogy a diétával a te betegséged el tud múlni. (te hiába figyelnél az étkezésre a szteroid után mert adott az autoimmun betegséged, ami nem ettõl függ - legalábbis nem csak) Csakhogy nekem hivatalosan nincsen semmi bajom. Érted? Ez itt egy óriási különbség. Az ibs kvázi egy név egy tünetegyüttesre, ahol egyszerûen nem találnak elváltozást a bélflórát leszámítva. Még betegségnek is alig lehet nevezni!
De mondok mást: a diétától egy az egyben elmúlt a súlyos ekcémám, ami a szteroidos krémekre rá se baszott. És a gyomrom is tényleg teljesen helyrejött, semmi gyomorégés, fájdalom, azóta egy darab renniet se vettem be. Elmúlt a hányinger, a gyomor puffadása. Ezektõl én nagyon szenvedtem.
Egyedül ez a rohadék bél maradt. Sajnos számomra elég logikus, hogy ha sokáig hagyjuk a patogén bélflórát ott jól érezni magát, akkor ezt elég nehéz megváltoztatni, most itt az a kérdés, hogy sikerülni fog-e.
Amúgy én is meg tudok enni elég sok mindent. Legnagyobb meglepetésemre a zsíros cuccokat is nagy mennyiségben.
Na szóval a lényeg... én és az orvosom is teljesen meg vagyunk gyõzõdve róla, hogy egyszerûen tropára ment a bélflórám anno. Aztán mivel én egy idióta vagyok, sokáig erre pakolgattam rá szépen a lapátokkal. Az elsõ normixok sikere után azt hittem, hogy ennyi volt és hiába jött elõ pár hetente egy-egy rossz nap, én ezt nem vettem komolyan. Két éve akkor fordult rosszabbra mikor hónapokig megint nagyon stresszes voltam, rengeteget ittam, megint alig ettem, éjszakába nyúlóan dolgoztam. Ebbõl nem tudtam azóta se igazán felállni, de azért azt fontos megjegyezni, hogy én ennél voltam ám ezerszer rosszabbul. Csak én szeretnék teljesen jól lenni. Komolyan az se zavar, ha egész életemben ez a diéta marad, de legalább azzal legyen jó! Én azért bízom benne, hogy ennek lesz majd hatása... azt is a nyáron teljesen egészében kizártam, hogy nálam a világon bármi szerepet játszana a stressz. Tehát csak ez az egyetlen ok. Ha nem járok sikerrel arról is az a véleményem, hogy nagyon felelõtlen voltam és késõn kezdtem kapcsolni ezzel kapcsolatban.
Nincs jelen
#6249 2015-09-05 22:45
- pt
- Tag
rny!
Akkor vitamin station Probflora, napi 1 szem, egy dannone activiával együtt megéve csodát tesz majd veled. ;)
Nincs jelen
#6250 2015-09-06 00:17
- havastáj
- Tag
Sziasztok,
Már nem tudom kitõl is olvastam, de kipróbáltam az SSRI-t. A gasztroenterológusom is javasolta. A Citapramot kaptam. 3 napja szedem, holnap lesz a 3. , de remegek, meg olyan furi. Milyen mellékhatásai voltak nálatok? És mikor kezd el hatni? Az orvos szerint átlagban 10 nap után fejti ki ahatását.
3 napig fél szem, után napi 1 szem.
Nincs jelen