#6351 2015-10-06 16:03
- makkmarci
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)
Hajrá!!!
Nincs jelen
#6352 2015-10-06 17:51
- RealHero
- Tag
Rny Igen ,ha nekem is pl elõadást kellene tartanom 1000 ezer ember elõtt szerintem én is bevenném hogy minden tuti legyen!
Viszont van még valami érdekes.Gyerekkori kartonomra rá van irva hogy két gyógyszerre vagyok allergiás,az egyik a sumetrolin a másik viszont a codein származékok.Hogy mit csinált velem gyerekkoromba arra nem emlékszem.De valamiért rá van írva
Nincs jelen
#6353 2015-10-08 18:34
- pt
- Tag
Utolsó szem coderitkémet ettem meg ma szerintem volt vagy 7-8 éves is XD
Hú de jól voltam tõle egész nap....Isteni..... :)
Nincs jelen
#6354 2015-10-09 01:53
- makkmarci
- Tag
pt
Akkor a patina segített. A régi borok is jobbak, mint a friss :-)))
És akkor még mondják azt, hogy a kor nem számít :-)))
Egy multit ajánlanék a publikumnak, amiben csak természetes cuccok vannak a gombák, zöldségek és a gyógynövények mellett...
http://www.naturvitamin.hu/pharmekal-he … e3089928b7
Aztán egy gyógynövény komplex bélre:
http://www.naturvitamin.hu/healthy-amer … p-270.html
Egy szerintem nagyon jó enzim komplex:
http://www.naturvitamin.hu/pharmekal-he … p-536.html
Egy acidophilus, a leírás elolvasandó:
http://www.naturvitamin.hu/pharmekal-he … -p-31.html
Szerkesztette: makkmarci (2015-10-09 02:35)
Nincs jelen
#6355 2015-10-09 09:45
- rny
- Tag
pt,
a coderit már lejárt vagy csak öregecske volt? Mert nekem van egy nem olyan régen lejárt levelem amit véletlen találtam, de nem tudom bevehentém-e :D
makkmarci,
te hogy vagy? :) Azóta is minden jó?
/ te milyen probiotikumot szedtél anno?
Én alapból a biokultot szedem de elfogyott és volt egy hamarosan lejáró protexin balance-om. Nincs benne semmi olyan ami a biokultban ne lenne, csak kevesebb törzs van benne. És olyan puffadást csinált, hogy hihetetlen. Nem tudom, hogy kvázi azonos hatóanyagnál ez mégis hogy lehet.
Arany múmijót ismered? Nekem most a diétás fickó adta, mert táplálja a jó baktériumokat a bélben.
Nincs jelen
#6356 2015-10-10 00:37
- makkmarci
- Tag
rny
Köszi, megvagyok :-)
A meleg leves továbbra sem kedvez, de amúgy nagyjából okés vagyok.
Anno vettem Biokultot, de nem ájultam el tõle. Aztán lehet, hogy ért valamit, ezt nem tudom megítélni. Az enzim és az acidophilus sokkal látványosabban javított.
Most olyan salikat eszem, amibe balzsamecetet is rakok, kifejezetten jól esik!
A Lidl-ben most lévõ görög görög joghurt reszelt kígyóubival és fokhagymával igen jó!
A mumijó-t nem ismertem, de így hirtelen nem tûnik rossznak!
Nincs jelen
#6357 2015-10-10 18:45
- pt
- Tag
Rny!
Réges rég lejárt, mondom olyan 7-8 éves lehetett. Szerintem 1 év a szavatossága....már a kis buborékjában porrá volt mállva. de használt :) Egyébként a hydrocodine is használ, de abból 1 szem kell míg a coderitbõl elég fél is. 1-1,5 órával indulás elõtt érdemes bevenni és akkor ezzel is korrektül telik a nap.
Probióból még mindig a Vitamin Station Probfloráját favorizálom.
2 milliárd tejsavbaktérium.
Van benne Lactobacillus Acidophilus DDS-1, Lbulgaricus, Lcasei, Lrhammnosus(A), Bifidobacterium breve, B.longum, Streptococcus thermophilus.
Élõflóra tartalom 2x109 élõ baktérium/kapszula 2 kapszulában 4 milliárd
Van még benne FOS :D azaz Fructooligosaccharide (FOS) inulin.
Nincs benne: sinezék, tartósítószer, aroma.
Nincs jelen
#6358 2015-10-11 00:26
- makkmarci
- Tag
Fos :-)))
Nincs jelen
#6359 2015-10-11 19:37
- rny
- Tag
Elõástam a régi típusú belgyógyászat tankönyvemet és a-z-ig elolvastam az emésztés részt. Persze a szemem az ibs-en akadt meg megint. Egészen elképesztõ ami itt le van írva és nem csoda, hogy aki ezt tanulta az nem is tud máshogy hozzáállni a dologhoz. / az újabb könyvekben már sokkal jobb a helyzet /
Leírja persze, hogy a betegek figyelme a székletürítés köré összepontosul, minden cselekedetüket motiválja, hangulatuk állapotuktól függ, stb., ismerjük mind. De ez a rész nem semmi: „Nehézkes, bogaras, kicsinyes, a köz számára használhatatlan egyének alakulnak ki, kiknek viselkedése már-már a psychosis határát súrolja. Igen nehéz megállapítani, hogy a psychopathia-e a primaer, amely a betegség kifejlõdésének az alapja, vagy pedig a functionalis bélbetegség az alapja a psychés változásoknak. Az elõbbi feltételezés látszik valószínûbbnek,... ”
No comment.
Másik érdekesség: abszolút ír a codeine-rõl mint hasmenés megszüntetésére való gyógyszerrõl. Más kérdés, hogy azt írja, hogy azért elõnyösebb a sima motilitast csökkentõ (pl reasec), mert ehhez nincs olyan hozzászokás, mint az ópiátokhoz. Ugyanakkor: „A motilitas idegrendszeri úton opatiokkal csökkenthetõ. ... chronikus hasmenés kezelésére az opium mint tüneti szer nem alkalmas.”
Nincs jelen
#6360 2015-10-11 22:39
- pt
- Tag
Véleményem szerint pszihés és bélrendszeri is a probléma. Egyik gerjeszti a másikat. Mindkettõt kell kezelni. Így lehet élni normálisan.
Az ételmérgezéses hasmarsra bizti nem jó a coderit :D ez tény. Arra széntabletta kell és sok folyadék és türelem az átmosódás idejére :p
Nincs jelen
#6361 2015-10-11 23:02
- rny
- Tag
Pedig ezt a világon semmi se támasztja alá. Csakis az, hogy anno egyedül az volt a szempont, hogy a bélfal nem sérült, ergo ott nincs betegség. Ma azért már nem itt tartunk. Szerintem a pszichés gond csak a bél miatt jön be, viszont ha az emésztés jó akkor el is múlik. Lásd, ahogy jobban vagyok, ezek a dolgok is kiesnek. Szerintem tévút a pszichét kezelni mert az csak tünet.
Persze, hogy arra nem jó a coderit, de itt a krónikus hasmenésekrõl van szó. És ott úgy látom az egyedüli szempont arra, hogy nem hivatalos gyógyszerezés, hogy hozzászokás alakul ki. Erre szoktam azt mondani, hogy a leginkább mi nem akarjuk, hogy ez legyen, mert akkor baszhatjuk :) De durva napokra jó és úgy érzem, hogy kell is. Szóval drukkolok, hogy
újra legyen.
Nincs jelen
#6362 2015-10-12 01:31
- makkmarci
- Tag
Alapvetõen én is úgy érzem, hogy a bél nem megszokott és természetes viselkedésébõl adódnak az "agyi" problémák, bár nem elképzelhetetlen a fordítottja sem...
Nincs jelen
#6363 2015-10-13 12:20
- RealHero
- Tag
rny:Atyaég! Mi az a könyv?
"a köz számára használhatatlan egyének alakulnak ki" Bár találkoznék egyszer a könyv írójával egy vascsõ kíséretében és megkérdezném még mindig így gondolja e.
Dühítõ ez a felfogás és tényleg nem csoda hogy annyi orvos nem tud mit kezdeni az Ibs-es paciensel.
Nincs jelen
#6364 2015-10-13 12:32
- rny
- Tag
Ez a régi belgyógyászat tankönyv. Értsd hivatalos, orvosi egyetemen használt. Magyar-Petrányi: A belgyógyászat alapvonalai 3.
Azért azt megnézném, hogy mi történne azzal aki ezt írta és saját maga is így járna. Asszem hipp-hopp átgondolná a dolgot.
Nincs jelen
#6365 2015-10-14 05:55
- Misi624
- Tag
Szia Zoli ! Mintha engem jellemeztél volna le , pontosan ugyanaz és ugyanott jelentkeznek a fájdalmaim ,mint neked ,15éve vagyok IBS-es.Xanax 0,25 ,paroxatot szedek ami enyhít a tüneteken .Kipróbáltam már szinte mindent , hogy még jobban enyhítsen a tüneteimen dicetel,normaflor ... stb.Egyedül a MYRRHINIL-INTEST és a Symbio termékek (pro,1,2) segítenek amiket 6 havonta megismételek kúra keretein belül. Ezzel ma már korlátozni tudom a hasmenéses állapotokat , hogy minél ritkábban jelenjenek meg. Még ami sokat segít a papaya levél tea de nem a gyümölcsébõl készült hanem a levelébõl készült.
Üdv:Misi
Nincs jelen
#6366 2015-10-15 12:14
- henn
- Tag
Sziasztok!
Végre valahára, hogy rátaláltam egy ilyen fórumra, örülnék neki, ha meg tudnám osztani Veletek a hónapok óta tartó kálváriámat. Hátha tudnátok tanácsot adni, vagy csak egyszerûen "meghallgatni"!
35 éves nõ vagyok, egy gyermekkel, rendezett családi háttérrel. Egészen tavaly novemberig, mondhatom, hogy nem igazán történtek nagyobb változások ( kivéve költözés ) az életembe, viszont egy nap kaptam a hírt egy hideg reggelen, hogy édesapám váratlanul elhunyt. Este lefeküdt és többé nem kelt fel. A sors fintora, hogy ekkor vidéken tartózkodtunk szintén egy temetésen, férjem nagypapája hunyt el elõtte pár nappal. A fülembe csengenek ma is a szavak, amiket akkor hallottam, nem tudom elfelejteni. Hideg zuhanyként ért mindenkit... Ezt házi orvosom tanácsára írom le, Õ azt mondta, hogy ha megyek orvoshoz a gondjaimmal, ezt mindig mondjam el. Jó, persze, Ti nem azok vagytok, de azért leírtam, hátha van összefüggés a dolgok között. Édesapám halála után, karácsony környékén egy éjjel borzalmas hasi görcsre ébredtem, négyszer voltam a wc-én, hasmenés de keményen. Másnap szintén minden falat kijött belõlem, csak ittam szinte, nehogy kiszáradjak. Majd szép lassan helyre jöttem. Január vége felé ismét jöttek a tünetek, bármit ettem, azonnal kb. tíz perc után rohannom kellett a wc-re. A hasam a gyomrom tájékán görcsölt, úgy éreztem mintha égtek volna a beleim. Idõközben utána néztem, ha jól kutakodtam talán a haránt vastagbél fekszik ott. Nem ettem napokig, nem akartam, nem mertem. Elindultam hát vizsgálatokra. Vérvétel negatív, székletvér teszt negatív, hasi ultrahang negatív, további vizsgálatokra nem küldtek, nem mentem vissza az orvoshoz, mert a panaszaim egy idõben enyhültek. Mindössze a reggeli híg de nem hasmenéses széklet maradtak meg, de más panaszom nem volt. Májusban ismét kezdõdtek a nehéz napok. Elmentem egy idõs magán belgyógyász fõorvoshoz, akinek szintén elmondtam a panaszaimat, a hasamat megvizsgálta, nem érzett semmit, és én sem panaszkodtam, hogy esetleg fájna. Cerucal tablettát írt fel, illetve a pajzsmirigyemre tett néhány megjegyzést, és említette a Colitist és az IBS-t is. A Cerucal csodákat tett velem egy hónapig, annyira boldog voltam, hogy végre, jól vagyok, végre ehetek amit akarok. Hát igen, mûködött is egy hónapig a dolog. Nyáron hol jól, hol rosszabbul voltam, és ez azóta is így van. Fõtt ételek, ha hirtelen neki ülök és jól is esik ráadásul, sokáig nem maradnak meg bennem. Ennek ellenére éhes vagyok, folyamatosan, de már megint nem merek enni, félek, hogy mi lesz a következménye. Egész jól összeszedtem magam a nyári hónapokban, híztam 4kg-ot, amit gondolom most le is fogok adni. A hasam mindig felül, a szegycsontom alatt, de nem a gyomromnál, hanem a köldök és a gyomor között félúton fáj. Eszek pár falatot és már érzem is, hogy morog, ha nem is görcsöl, de egybõl morog, borzalmas. Ismételten el kellene kezdenem a vizsgálatokat és tovább haladni, de ugye mint nagyon sokan, félek a tükrözéstõl, pedig elkerülhetetlen lenne. Félek, hogy valami nagyon komoly bajom van.
A családban soha senkinek semmilyen emésztõszervi problémája nem volt, tehát genetikailag nem sok esélyt látok. Köszönöm szépen annak, aki elolvassa, remélem van néhány ötletetek tanácsotok, hogy mi lehet ez, miért alakulhatott ez ki nálam. Szép napot Nektek!
Nincs jelen
#6367 2015-10-15 15:00
- Anna73
- Tag
Szia Henn! Szerintem legalább a gyomortükrözést vállald be, az nem fáj, max. kissé kellemetlen, azzal ki lehetne zárni, hogy biztos nem a gyomroddal, nyombéllel van valami. Tud mintát is venni akkor, nincs e valami gyulladás, allergia, helocibacter stb... A vastagbéltükrözést meg lehet altatásba, bódításba is kérni. Szerintem járj a végére, kezd el a vizsgálatokat.
Nincs jelen
#6368 2015-10-15 15:23
- henn
- Tag
Szia Anna!
Köszönöm, hogy válaszoltál! Igen, mindenképpen rá kéne szánni magam, de sajnos mindig van valami, ami miatt tolom magam elõtt... Persze a legfõbb ok a félelem, de ezen valahogy túllépek! Gyomortükrözés, nem a legkellemesebb dolog lehet, de érzem, hogy nem ott lehet a bibi, nem fáj a gyomrom, nem ég, hanem a beleknél nem stimmel valami.
Nincs jelen
#6369 2015-10-15 19:49
- csumpimalac
- Tag
Szia Henn! Szerintem is mindenképp járj utána a dolognak, mielõtt valami nagyobb probléma nem lesz. Félni nem kell, láthatod, itt a fórumon mennyien vagyunk, és mind túléltük már a tükrözéseket, meg minden egyéb vad dolgot. Meríts bátorságot belõlünk! Mi itt vagyunk, támogatunk! :)
Nincs jelen
#6370 2015-10-15 20:12
- henn
- Tag
Igyekszem, és köszönöm szépen a biztatást :)! Mindenképpen rászánom magam, ha törik, ha szakad! Ötlet, hogy mi lehet? Colitis, Crohn, IBS, rák??? Már mindegyik megfordult a fejemben....
Nincs jelen
#6371 2015-10-16 02:11
- makkmarci
- Tag
henn
Elõször is amikor eszel, ne kapkodj. Ülj le, lassan, nyugodtan egyél. Nem mindig könnyû, tudom, de ha van rá mód, így tedd.
Ha lehet, forró vagy melegebb kaját ne vigyél be, szerintem serkenti a hasmenéses vagy akár csak a sima székeléses tüneteket, mert az a bizonyos haránt vastagbél a gyomor mellett fut.
A másik, hogy próbálj olyan kajákat enni, aminél nem tapasztalsz ilyen tüneteket. Általában a rizs, hús, tojás ilyen. A zsír és a fehérje bevitelére mértékkel, de figyelj oda.
Aztán innentõl fogva rengeteg megoldást találsz itt, ha visszaolvasol. Én anno a legelejérõl kezdtem, de szerintem elég lehet a tavalyi évtõl...
Ahány ember, annyi enyhülés, majd visszaesés. Páran vagyunk, akik egész jól elvagyunk, de ezek is különbözõ esetek. Aztán meg sajnos van a többség, egészen hajmeresztõ történetekkel. Ha olvasol, nagyon sokat le tudsz szûrni, ezt a jövõre nézve írom. Ha van idõd, nem bánod meg...
Rengeteg hasznos, hatásos dolgot írtunk le többször is a cseppektõl a teákon át a pro/prebiotikumokig, vitaminokig. Sok kajával kapcsolatos infót is találsz, persze mindent pro és kontra, nehogy egyszerû legyen.
Szóval üdv a klubban! :-))
Szerkesztette: makkmarci (2015-10-16 02:17)
Nincs jelen
#6372 2015-10-16 10:38
- RealHero
- Tag
Már nem csak a Viber fog csipogni :) :) :)
http://www.origo.hu/techbazis/20151015- … japan.html
Nincs jelen
#6373 2015-10-16 17:20
- csumpimalac
- Tag
Na, nálam a mûtét elõtti idõkben, ha már lett volna ez a kütyü, szinte egész nap csiripelt volna. :(
Nincs jelen
#6374 2015-10-16 17:47
- QpaK
- Tag
:D :D :D Idióta japánok...
Kíváncsi vagyok, mennyire lehet érzékeny. Csak akkor van értelme, (nem hiszem el, hogy leírtam van értelme) ha elõre jelzi, hogy menned kell. Szinte parancsszóra tudok alkotni, ha kell ha nem. Ha meg székrekedéseseknek találták ki hát... jelezhet ez, hogy majd 4 óra múlva menned kell.
Király lenne, ha lehetne csengõhangot állítani. Mondjuk, hogy éppen egy elegáns étteremben vacsorázol és hirtelen besípol: https://www.youtube.com/watch?v=47MSu6aedE8 :D
Szerkesztette: QpaK (2015-10-16 17:48)
Nincs jelen
#6375 2015-10-16 19:54
- csumpimalac
- Tag
Igen, ebbõl a csengõhangból senki sem találná ki, hova készül az emberke. Vagy inkább mi készül az emberben. Emberbõl kijönni. :D
Nincs jelen
#6376 2015-10-17 18:44
- RealHero
- Tag
Az utóbbi hetekben apró kemény bogyós a székletem.Egyrészrõl örülök mert nem görcsöl annyit viszont így nagyon kell erõlködni hogy kipréseljem magamból és gyakran kell alulról egy kis vízzel rásegíteni.Ez az állapot sem jó.:(
Mivel lehetni ez kicsit lazítani az állagán?Elég sok gyümölcsöt és zöldséget eszem ,azzal nincs gond.Próbálhatnám lazítani joghurtokkal de félek hogy azzal pont az ellenkezõjét érném el és hasmenésem lenne.Valami köztes állapot?Lehet ,hogy mucofalk próba lesz ebbõl?
Nincs jelen
#6377 2015-10-17 19:53
- pt
- Tag
A joghurt nekem keményítette fõleg probióval kombinálva. Mióta elhagytam a joghurtot azóta elmaradt a ngy fokú keménység.
Nincs jelen
#6378 2015-10-18 04:27
- makkmarci
- Tag
Szerintem ilyenkor egy-egy útifüves nap eldöntheti a dolgot...
Ha sok zöldség és gyümi megy le, akkor nálam is kevesebb a végtermék. A rendes terméshez szerintem rizs, burgonya szükséges, persze husival. Én így vettem észre.
Én ma rakott kelt fogok betolni, eléggé jó kaja, mert a hús-rizs-kel mindent tartalmaz, ami ahhoz kell, hogy pl. ne legyél bogyós :-)
Nincs jelen
#6379 2015-10-18 09:55
- QpaK
- Tag
Nekem a székletemen az segített sokat, hogy elhagytam a kenyeret. Nem tudom ti mennyire vagytok kenyeresek, a családunk eléggé az. Mindenhez esszük és fel sem merült, hogy ez nekem gondot okozhat. Most már köretnek én is inkább rizst és burgonyát eszem. A szárnyasokkal meg nagyon finom. Sokféleképpen el lehet készíteni õket. Leönteni mézzel, csinálni joghurtos sajtos mártást, megsütni banánnal, almával, ananásszal. Úgy már valamennyi rost is kerül a szervezetbe de nem annyi, hogy ártson. Nyami!
A kel is rohadt jó, rizs, darált hús, joghurt, karfiol, túró, reszelt sajt a tetején, kovászos uborka vagy savanyú káposzta.
A tészta nem biztos, hogy annyira szerencsés. Talán ha házilag gyúrják. De kinek van ahhoz türelme :)
Egyébként a burgonya és a máj csinálja nekem a legtöbb székletet, ami nem mindig jó. Bár a rizs se kutya...
Kenyér nélkül meg alapban többet is tudok enni. A hízás sem utolsó szempont persze.
Szerkesztette: QpaK (2015-10-18 09:59)
Nincs jelen
#6380 2015-10-19 23:10
- RealHero
- Tag
Az ilyen friss pékáruk,friss kenyerek mindig kikészítettek,szóval tíz éve csak pirítóst eszem.Sajnos errõl nem tudok lemondani hozzászoktam hogy reggel és este ezt eszem.Így pirítva félbarnán nincs vele gond.
Most hogy kicsit stabilabb a belem(igen ,most épp)Nálam nem lehet tudni ez a korszak is meddig tart.Szóval kicsit kezdek edzegetni. Érdekes hogy már abszolút nem a modulen.Soha nem szerettem azt rémes madártej ízt,de most már abszolút nem tolerálja a gyomrom,így abba hagytam.Érdekes a Scitec Jumbojától meg semmi bajom,pedig tele van szerintem elég sok maszlaggal aminek még a nevét se tudjunk kimondani.
Szerkesztette: RealHero (2015-10-20 11:25)
Nincs jelen
#6381 2015-10-20 17:28
- pt
- Tag
I love hydrocodin :D
Bakker, mûködik.....és kapható, nem is drága.
Nincs jelen
#6382 2015-10-22 12:06
- QpaK
- Tag
Realhero: Le a kalappal, hogy ilyen önmegtartóztató vagy a pirítóssal. Nekem ez biztos nem menne. Talán a reggelim a legvadabb. Általában bõséges és zsírosabb is: virsli, szalonna, parasztreggeli, sonkás tojás, sült kolbász, bundás kenyér... (újabban a csípõset is kedvelem) Majd erre iszom kv-t és ez után többnyire bõséges történet, két-három részletben. Tudom, jobban tenném ha visszább vennék. Már a kv elhagyása is segít, de én meg ezekrõl nem tudok lemondani. Sõt szerintem ezekre a szervezetem késztet, mert nagy evõ sosem voltam, de néha rám tör a zabálhatnék. - gondolom, ha éppen jobb a felszívódás...
Én sem tudom kiszámítani meddig vagyok jól. Variáltak a gyógyszerezésen és most jobb. Állítólag még javulni fog, csak hát nem mind1 milyen áron.
A modulen-re nagyon kíváncsi vagyok. Vízben feloldva is madártej szerû? Hogyan és mennyit szoktál feloldani? Múltkor nem sikerült íratni. Az egészségügy kicseszett velem: Reggel 9-tõl másfél órát vártam reumatológián. Onnan elküldtek röntgenre, ahol meg több mint 3 órát. Van vagy 6 röntgen, de csak egy mûködött és folyamatosan hozták be a baleseteseket. Rajtam kívül egy nõ várakozott. A gasztróra már utolsónak értem és a modulen-re nem volt idõ. Még szerencse is volt, hogy fogadtak. :O
Ha a modulen nem megy majd, akkor nekem is más után kell néznem. Megjegyzem tápszer ide vagy oda, híztam 3 kilót! :)
Szerkesztette: QpaK (2015-10-22 12:13)
Nincs jelen
#6383 2015-10-22 17:23
- csumpimalac
- Tag
Én a modulenbe keserû kakaóport kevertem, így nem volt olyan édes, iható volt, és kakaó íze. Ha meg tudod inni, akkor ha szeretnéd, odaadom az én feleslegessé vált tápszereimet. :)
Szerkesztette: csumpimalac (2015-10-22 17:25)
Nincs jelen
#6384 2015-10-23 01:29
- makkmarci
- Tag
kupak
A reggelid teljesen rendben van, jól kipucolja az epédet.
Örülhet a májad :-)))
Meg persze a vékonybélnek is jó, hogy emésztettebb kajával van dolga.
Szerkesztette: makkmarci (2015-10-23 01:29)
Nincs jelen
#6385 2015-10-23 12:03
- rny
- Tag
Én is odaadom a modulenem, csak kicsit használtam belõle. Igen, vízel elkeverve is olyan milyen :) Én egyébként már nem innám, szín kazein, de ha te igen, tényleg odaadom kidobás helyett.
A reggelid szerintem is nagyon jó, el ne hagyd!
Én amúgy nagyszerûen vagyok. Amikor elmentem a táplálkozás beállításra már tényleg teljesen elvesztettem minden reményt, olyan 10%-nak mondanám az akkori állapotom, az volt az egész betegségem mélypontja (gyógyszerrel se megállítható folyamatos hasmenés). A mostanit 80%-nak! Nagyszerûen halad minden és ráadásul a vérképem is teljesen helyreállt. Persze vannak még rosszabb napok és be kell tartanom a diétámat, minden kihágásnak megvan az ára. A szeptember eleji visszaesés szerintem azért volt mert tartósan nem itthon ettem, de amióta újra én fõzök magamnak kb alig van bajom. Ami még sokat számít egyébként az az alvás. Ha keveset alszom, tuti, hogy aznap rosszabbul vagyok.
Szerkesztette: rny (2015-10-23 12:12)
Nincs jelen
#6386 2015-10-23 16:33
- makkmarci
- Tag
rny
Végre jó hírek is vannak!
A megfelelõ kaja, a megfelelõ alvás és a mérsékelt mozgás az élet alapja.
Nem olyan rossz dolog beállítva lenni... :-))
Hogyan és mit eszel most így "beállítva"?
Szerkesztette: makkmarci (2015-10-23 16:34)
Nincs jelen
#6387 2015-10-23 18:04
- RealHero
- Tag
Qpak: Na az aztán a reggeli! :)
Jó igazából csak irigy vagyok! He he he.Bár én tudnék reggelire ilyeneket enni.
Én csak vizzel próbáltam modulet.Két dobozt betoltam de elég is volt.Egyébként egyszerre egy adaghoz csak két adagolókanállal tettem hozzá
Nincs jelen
#6388 2015-10-24 10:52
- QpaK
- Tag
csumpimalac és rny köszönöm a felajánlást kedves tõletek, lehet majd élek a lehetõséggel! Azt hittem, hogy az adagolást szakszerûen beállítja majd az orvos a testsúly/fogyás alapján, de ezek szerint ti csak simán két kanállal raktok a vízbe? A kakaópor jó ötlet, az erdei gyümölcsös nutri süteményre öntve elég finom volt, de annak nem az ízével volt bajom. Meg is maradt pár ládával, ha valakit érdekel akkor szóljon!
Szerkesztette: QpaK (2015-10-24 10:53)
Nincs jelen
#6389 2015-10-24 16:10
- QpaK
- Tag
Örülök, hogy gyógyulgattok ez a táplálékbeállítás elég jónak tûnik. Colitises kereste már fel ezt a fiút? Megmondom õszintén, attól tartok azt javasolná, hogy hagyjam el a gyógyszereket és õ majd összeállít egy étrendet. (Hajlanék is a dologra, csak ha nálam még sem jön be, akkor abból baj lehet.) Emlékszem rny, hogy korábban linkeltél tõle egy videót és úgy rémlik a crohn-nal ilyesmit pedzegetett.
Pár hete megállapították, hogy az ízületi fájdalmakat bechterew kór okozza. Még az is lehet, hogy az alapbetegségem is ez, csak elõször a vastagbélre ment rá - És itt le is álltam a net böngészésével, mielõtt hülyét kapok. :)
Elindítottak egy újabb injekciós terápiát. Így már hetente 2 szuri megy a pocakba. Ezzel sajnos még nem sikerült megbarátkozni, mert nem csak kúra szerû, hanem folyamatosan kell. Ráadásul undorító sárga a folyadék, kb mint a vizelet. Mondták, hogy nem szabad kinyomni a levegõt, mert ha kifolyik a lötyi irritálja a bõrt. Gondolom rohadt jó dolgok vannak benne. :O
DE LEGALÁBB HASZNÁL! Nem akarom elkiabálni, De 1 hét alatt elmúlt a váll, lapocka és hátfájás. A derekamnál és lábamba meg több mint felére csökkent. Szinte gond nélkül megyek, kivéve reggel és este , akkor még fájnak.
A hasamra is jó egyébként: A kaja nem olyan hamar csúszik át rajtam. Kevesebb a görcs és nem ébreszt a hasam reggel 5-kor. Ebben a 2 hétben nem 3-5x fordultam, hanem inkább 2-3x. Érdekes, hogy most az utazás sem vált ki hasmenést, pedig azt tipikus stressz eredetûnek gondoltam. Még ehetek is elõtte, egyszerûen sokkal megbízhatóbb az emésztésem.
A reumatológus szerint 5-6 hétig folyamatosan javulni fog, hát ha ez igaz akkor akár 100%os tünetmentességet is elérhetem?
Feltéve, hogy a szervezetem befogadja ezt az izét. A hétvégém elég mosott tõle és hullámokban jön fáradtság émelygés - de állítólag ezek elmúlnak majd. A májfunkciókat kell egy ideig 2 hetente nézni, hogy ott is minden rendben van-e...
Szerkesztette: QpaK (2015-10-24 16:16)
Nincs jelen
#6390 2015-10-24 20:56
- Kobold
- Tag
Sziasztok!
Már 4 hónapja, hogy nem írtam, nagyon jól vagyok. Jelenleg külföldön tanulok(Dánia) az élet drága az elején stersszes volt a dolog, mert koliban osztott fürdõszoba van szóval ha WC-n vagy más nem tusolhat, mondjuk csak 1 emberrel osztozol, annyira nem spártai. Mostanában fõleg sajtokat, húst rizst, tésztát eszek, a zöldségeket csak moderált mennyiségben. Apropó hatalmas bio lobby van itt kint, szinte minden bio, és a bio répától nekem nincs hasmenésem szemben a simával, lehet nézek egy nitrát értéket majd otthon.
Minden nap legalább 7 órát alszom, szerintem ez nagyon fontos, kávézni nem kávézom. Rengeteget sportolok itt is, heti 3 gym + futás + röplaba. Futásnál elõtte nem eszem 2 órával és WC-re is elmegyek, mert nem tudnék lefutni különben 7-8km-et.
persze néha puffadok, fáj a hasam, rossz kedvem van miatta, de ne adjátok fel :)
illetve vettem halolajat és szerintem hatékony dolog, eddig lenmagolajt használtam de ez jobb. Nem mondom, hogy ez kell, de én mostatntól fogom használni a jövõben is.
Kobold
Szerkesztette: Kobold (2015-10-24 20:58)
Nincs jelen
#6391 2015-10-25 08:26
- csumpimalac
- Tag
Én a modulent úgy kevertem, ahogy a dobozon van írva.
Nincs jelen
#6392 2015-10-25 11:11
- rny
- Tag
Qpak,
nem hinném, hogy ilyet fog javasolni. Vannak nála colitisesek, crohnosok, sõt, az egyik csaj aki ott dolgozik mint dietetikus is crohn beteg. Velem se hagyatott el semmilyen gyógyszert amit hosszútávon szedek. Igazából ez kettõ, a fogamzásgátlóm és a pajzsmirigy hormon, bár most majd a pajzsmirigyemet próbáljuk meg helyrerakni. Szerintem egy próbát megér. Én úgy vagyok vele, hogy a vérkép nem hazudik. És hát mostmár olyan extrém dolgokat csinálok mint hogy pl este elmegyek vagy 6 órára minden gyógyszer nélkül... :) Teljesen kicseréltek komolyan. Újra tudok más dolgokra fókuszálni, visszatért az életkedvem. Szóval nálam bevált, szerintem próbáld meg és meglátod mi lesz. Ha meg mégis ilyesmit javasolna akkor simán azt mondod, hogy nem.
makkmarci,
Fûûû rengeteg mindent. Én inkább itt azt ragadnám meg lényegként, hogy mit nem: glutént semmilyen formában soha (és nem is pótlom mindenféle vacakkal), semmilyen lisztté õrült gabona, a tejtermékeket eddig semmit, most esetleg jó minõségû, zsíros tejfölt vagy pl parmezánt. Húsok, tojás, zsír az megy, mértékkel rizs és krumpli is, zöldségekbõl és gyümölcsökbõl azokat amelyeket a FODMAP engedélyez (telefonos applikáció letöltését ajánlom), de ez gyümölcsbõl leginkább max 1 banán, kiwi, mandarin. Zöldségbõl meg rengeteg minden mehet. Nagy szívfájdalmam, hogy mindenféle fekete és zöld teát el kellett hagynom, méz teljesen tiltólistás, cukor is. Ha nagyon szenvedek akkor egy kocka belga étcsokit szoktam enni. Illetve nem eszem semmi feldolgozott cuccot. Sok csontból, izületekbõl fõzött üres leves volt és elvileg halat is kellett volna ennem, de sajnos borzasztóan utálom. Kaptam egy hosszabb írott anyagot, plusz egy listát ahol 3 kategóriába van sorolva minden: mehet, esetleg, meg biztos nem. Most ez az autoimmun terápia volt, majd most lassan bejönnek új dolgok is. Illetve hát ugye ott voltak a célzott étrendkiegészítõk, biztos azok is számítanak. Ez volt a d-vit, k-vit, szelén, O3, borsmentaolaj kapszula, probiotikum, arany múmijó. Saját szakállamra a Sunrider Alpha port nyomom, naponta egy tasakkal, ennek óriási a jelentõsége, baromi sokat számít. Én ezt már vagy 20 éve szedem, de most jöttem rá, hogy a hasamra így napi egy tasakkal tud igazán jó lenni - legnagyobb meglepetésemre.
Szerkesztette: rny (2015-10-25 11:16)
Nincs jelen
#6393 2015-10-25 11:28
- QpaK
- Tag
Volt idõ amikor nagyon szidtam mindent ami nem bio. A helyzet az, hogy ha elvonatkoztatunk a saját bajunktól és globálisan nézzük, akkor nagyon is van létjogosultsága a génkezelt termékeknek.
Az egyik probléma, hogy túlszaporulat van és szûkös a termés. A másik, hogy a nem megfelelõ éghajlat és a váratlan környezeti tényezõk is befolyásolják a sikeres termesztést. Tény, hogy nem egészséges, de az is tény, hogy igazából járulékos veszteségek vagyunk, mivel a többség ezekre jól reagál. (MÉG) Mondjuk, hogy 10 emberbõl 1-2 érzékeny a nem bio dolgokra. Ezzel párhuzamosan a nem génkezelt rizs kipusztul, mivel nem adottak a feltételek. Mi a nagyobb probléma, ha a populáció 10-20 százaléka bélbeteg, vagy ha a nagy része kihal?
A génkezelt gyümölcsöktõl már jobban tart az ember, de erre is több pozitív példa van. A papaját is milyen jóízûen fogyasztjuk, de abból pl egyáltalán nincsen bio. Csak úgy tudták megmenteni a gyümölcsöt, hogy beletúrtak a genomba.
Szerkesztette: QpaK (2015-10-25 12:00)
Nincs jelen
#6394 2015-10-25 13:23
- Rigor
- Tag
A bio az esetünkben inkább veszélyes, hiszen modern élelmiszerbiztonsági eszközökkel nem vizsgált, nem felügyelt dologról van szó, még egészséges emberek is megbetegedhetnek (ez a természet rendje - bio, baktériumok, gombák, anyarozs, e-coli stb).
A nem bio élelmiszerek esetén többnyire a silány minõségû, egyébként szinte ehetetlen alapanyagot fogyaszthatóvá tett olcsó vacakra asszociálnak az emberek. Holott nem csak ilyen létezik, hanem magas minõség, rendkívüli biztonság.
Eleve a gmo például egy eszköz, mint a többi növénynemesítés, sõt biztonságosabb hiszen olyan szinten vizsgált növényrõl van szó amit hagyományos vagy "természetes" körülmények közt nem lehet kontrollálni (bio kiskertben erdõben,megjelenhet mérgezõ vagy rossz mutáció, - így lettek a mérgezõ bogyók is anno - ez felügyelt környezetben és bevizsgált példány esetében kizárt).
Persze mint minden eszközt ezt is nyilván lehet rosszra használni, de a konyhakést se tiltjuk be, mert éppen családirtást is lehet vele rendezni. Ráadásul mint új és ismeretlentõl való félelem miatt a technika fokozott figyelmet kap, sokkal magasabb biztonsági és minõségi mércéknek kell megfelelnie mint bármilyen biopiacos valaminek.
Nincs jelen
#6395 2015-10-26 13:04
- QpaK
- Tag
Megint qrva szarul vagyok. Belázasodtam és rohadtul fáj a lábam, megint alig tudok menni. És valami vírust is összeszedtem, mert náthás vagyok, meg fáj a torkom. A hasam is borzalom: Tegnap teljesen lufi voltam, alig tudtam enni egész nap. A köldököm fájt, a levegõ megy alul-felül, émelygés és alig van széklet. Ha van az is inkább csak nyák. Csodálatos minden tényleg! Hogy tudok ennyit romlani ilyen rövid idõ alatt? Annyira elment az életkedvem... Szerintem én már sosem leszek jól! :(
Nincs jelen
#6396 2015-10-26 14:19
- RealHero
- Tag
Qpak Jobbulást! Ha vírusod van,az rá tud menni az ember gyomrára.Mivel fent olvastam hogy jól vagy így bizom benne hogy ez csak átmeneti rosszabbodás nálad és csak a vírus tett be neked.Arról a kórról amirõl írtál egyébként nem hallottam még de szerintem ezzel nem vagyok egyedül.
Szerkesztette: RealHero (2015-10-26 17:04)
Nincs jelen
#6397 2015-10-26 18:14
- QpaK
- Tag
Köszi! Nagyon remélem, hogy tényleg csak a vírus. Az orvos képzavarban volt, mert szerinte ibd hez társuló spondilitisz ankilopoetika. Az interneten meg ez a bechterew kór, ami különálló diagnózis. A gerinc idõvel merevvé válik és teljesen beszûkül a mozgás. 50 éves korra állítólag már rokkant, kvázi mozgásképtelen az ember. Elég komoly és fájdalmas. :( A gyógymód meg a gyógytorna lenne, de ezt nem is mondta. Szteroidtól múlt el és most meg ezt az injekciót írta. Lehet, hogy az orvos, majd a dózist növeli, de már leszarom. Annyira elegem van, hogy mindent megteszek, beveszek, magamba nyomok, alul, felül, bõr alá... hogy fájdalommentes napjaim legyenek, aztán kapok egy hetet baszki, nem többet!... :( Nem kell nekem egészség, jó az is ha szarul vagyok csak hadd legyek annyira rosszul mint az átlag beteg.
A röntgenem meg teljesen negatív, pedig bechterewnél nem kéne annak lennie. Nem biztos hogy az a bajom, de bármi is jó lenne ha elmúlna, mert fájdalomcsillapítókon sem akarok élni. Ez így elviselhetetlen, pedig eléggé megnõtt a fájdalomküszöböm az utóbbi években.: Annyira durva, hogy a fél méterre lévõ mobilt azért nem vettem fel, mert fáj ha megmozdulok.
Szerintem egyébként sacroileitis a tényleges bajom. Erre is vizsgáltak, de negatív lett, viszont pont ott fáj rohadtul és a tünetek is arra utalnak.
A legjobb pedig az az egészben, hogy fertõzés mellett nem adhatom be az injekciókat. Ha tovább gyengítem a szervezetem sose jövök ki ebbõl. Akár életveszélyes állapot is kialakulhat. Beledögölni egy hülye náthába meg mégse kéne. Másrészt viszont ha kihagyom, az alapbetegségem fog bekeményíteni. Nincs jó megoldás!
Nincs jelen
#6398 2015-10-26 22:52
- pt
- Tag
:o Bakker Qpak....... sajnállak :( Kívánom, hogy legyél jobban!!!!!!!!
Nincs jelen
#6399 2015-10-26 23:27
- Lilla216
- Tag
Sziasztok! Mostmár egy ideje diagnosztizálták nálam az IBS-t...viszont nekem elég érdekes tüneteket produkál...attól tartok,h javarészt idegi alapon indul be az egész kb :S Nyugodt körülmények között szinte semmiféle tünetem nincs,enyhe puffadásokat kivéve,székletem is viszonylag rendben megy...viszont elég ha csak egy kicsit elkezdek vmin idegeskedni,konkrétan bélgörcsöm lesz,és ezután hatalmas görcsökkel kísérve rohanok a wc-re...ha találok...mert ráadásul ez még inkább szokott jelentkezni ha elindulunk vhova szórakozni vagy ilyesmi...a legrosszabb helyzetekben :/ Elég vszínûnek tartom,h ha elindulok valahová,maga a tudat elég ennek a folyamatnak a beindításához,az,h ki tudja mikor meg hol fogok találni wc-t,ha esetleg bajom lesz...ahogy ez eszembe jut,már meg is van a baj.Legutóbb is rám jött ez a bélgörcsös hasmenés,akkor is pont az autóban ültem és még volt vagy 20 perc mire hazaértünk,tehát vhogy muszáj volt leállítanom ezt a folyamatot,és mivel azt már sejtem h agyból mûködik az egész,megpróbáltam vmi teljesen másra koncentrálni,becsukni a szememet és relaxálni...és láss csodát,pár perc múlva semmi bajom nem volt.Most szerintetek nyugtatót kéne szedjek??Mert azt rohadtul nem szeretnék!Pszichológushoz sem szeretnék fordulni,ha lehetséges...megvettem pár napja én is ezt a borsmenta kapszulát,kíváncsi vagyok,fog-e segíteni vmit...sztem még a jóga lehet h hatásos lenne,ti mit gondoltok?Van még olyan rajtam kívül,akire ilyen bélgörcsök jönnek rá?
Nincs jelen
#6400 2015-10-27 04:40
- makkmarci
- Tag
Lilla
Ebben a témában pt a te embered szerintem...
Qpak
Szedd össze magad bakker! Nehogy má az legyen a sorsod, hogy otthon lövögeted magad a semmiért...
Ennek és a sejtéseidnek járj utána. Bocsi, de nem szó szerint :-)
Aztán az is lehet, hogy esetleg egy kisebb vakvágányon vagy és nem jó irányba mész, nem tudom...
Nincs jelen