#6401 2015-10-27 11:31
- rny
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)
Lilla
Úgy látszik mégis létezik akkor ez a fajta ibs :) Ha csak a stressztõl van bajod akkor azzal a világon semmit se fog csinálni a borsmenta kapszula - egyébként minimum 2-3 hónap után van hatása. Én azt javaslom, hogy ilyen helyzetekben elõre vegyél be egy enterobenét, ha ez mûködik, akkor szépen kiüti ezt az inger-választ. És kész. Ha nem, akkor viszont mégiscsak szakemberhez kell fordulnod... ha szedni nem akarsz semmit, akkor jók a visszajelzések az autogén tréninggel kapcsolatban.
Nincs jelen
#6402 2015-10-27 15:31
- Peeti
- Tag
Sziasztok !
Az enzym komplexeket lehet szedni nyugodtan vagy elõbb utóbb hozzászokik a szervezet és ezért csak korlátozottan ?
Nincs jelen
#6403 2015-10-28 01:22
- makkmarci
- Tag
Peeti
Én úgy használtam, hogy pl. 4 nap ment, 3-at nem vagy hogy 3 hét ment, 1 hét nem.
De semmi természetellenes nincs benne, szóval nem kell ezen izgulni szerintem...
Nincs jelen
#6404 2015-10-28 15:37
- havastáj
- Tag
Sziasztok!
Már rég írtam, talán azóta nem, hogy augusztusban volt az MR enterográfiám, és a táplálékérzékenységi tesztem.
Azóta elkezdtem az SSRI-t, Citapram-ot. Tény, jobb a hangulatom, nem látom olyan borúsan a világot, sõt hasfogót sem szedek semmilyet azóta! És ez lassan már 2 hónapja. Persze hasmenésem volt, de megszûnt hasfogó nélkül is. Ám nagyon fogyok. Ez készít már ki, h a fogyás nem állt meg. Már 68Kg vagyok. Júlisuban még ez 73-75 kg volt. És nem akar megállni. A Modulen-nel meg az a baj, hogy pont tej alapú, és arra érzékeny vagyok.
Létezik olyan tápszer, ami nem tej, és kazein alapú, valamint gluténmentes? Ha tudtok ilyen tápszert légyszi írjatok!
A modulennnél nem olvastam, hogy kazein lenne benne, de tej alapú az tuti.
Ám az SSRI-tõl nem lehet fogyni? Mert a citapram betegtájékoztatóján mellékhatásként a fogyás rajta van.
(Most csináltattam labort, minden ok egyedül a fehérvérsejt alacsonyabb 4,5-11,5 ig van a referenciaérték nekem 4,4) ez mitõl lehet?
Szerkesztette: havastáj (2015-10-28 15:38)
Nincs jelen
#6405 2015-10-28 20:44
- QpaK
- Tag
Nagyon fogysz? Azért a 68 kiló nem kóros! Nagyobb súlyból könnyen adsz le. A vérképed is jó, a fehérvérsejted normál értéken belül.
makkmarci: Lehet, hogy csak az idõjárás és a vírus kavart be. Nagyszülõknél voltam és mamám rheumatoid arthritise is akkor lobbant be. Mindig mosolygok amikor az idõjárás-ra fogja, pedig lehet van benne igazság. Enyhültek az izületeim, de még azért nem tökéletes. A lázam is lement. Csak maradna így!
Igazán megérdemelnék pár hónap tünetmentességet. Olyan szorgosan szenvedtem az utóbbi idõben, kijárna a pihenés. :)
Szerkesztette: QpaK (2015-10-28 20:50)
Nincs jelen
#6406 2015-10-28 23:00
- pt
- Tag
Lassan befizetek egy ételintolarencia vizsgálatra azt hiszem. Szabin vagyok, kísérletezgetek. "zacskós leves" az halál...tuti, hogy a tartósítószerekre érzékeny vagyok, ez nem változik, olyan iszonyat puffadásom és "tojásgázos" hasmenésem lesz tõle másnapra hogy az hihetetlen. Aztán a savas dolgok, alma, citrom, narancs, ételecet szintén kicsinál és ételecet ráadásul van a mustárban, ketchupban, majonézben is......mindhármat próbáltam külön külön, teljesen kikészítenek.
Csak ne 55.000 Ft lenne az a fránya 226-os teszt.... :(
Nincs jelen
#6407 2015-10-29 00:15
- makkmarci
- Tag
pt
Saláta+borecetet (a Lidlben most van olasz Modenai 6%-os jó áron) próbáltál? Nekem nagyon bejön...
Szerkesztette: makkmarci (2015-10-29 01:14)
Nincs jelen
#6408 2015-10-29 08:13
- Peeti
- Tag
pt
zacskós levest soha még egészséges embernek sem jó ! Az ételintoleranciából mindig vannak itt ott akciók csak el kell csípni, ja és a 48-as olcsobb és abban a fõbb dolgok benne vannak.
Nincs jelen
#6409 2015-10-29 08:53
- Peeti
- Tag
én ebédet innen rendelek metodic.hu a menü drágább 200-300 Ft-tal de ezeket simán megemésztem ami itt van mert sajnos nekem is probléma hogy mi a szart egyek (
Nincs jelen
#6410 2015-10-30 09:57
- pt
- Tag
Úgy vagyok vele, ha már kiadok pénzt akkor a jó lenne a szélesebb körût látni. A találgatás, önmagam által szortírozás megvan nagyjából, ez inkább támasz lenne pluszban hozzá. A kisebb tesztben sok minden nincs benne amire kíváncsi vagyok. Persze van benne felesleges is bõven. Viszont ha a kis tesztet csináltatom az egy 20-as. a ez után rájövök, hogy a nagyobbat kellett volna akkor az megint 55. Akkor már inkább elsõre az 55.
Tegnap durum tésztát ettem pirított bacon szalonnával. Semmi gázosodás, csavarás, ilyesmi. De a korábbi majonézes, mustáros, ketchupos próbálkozás az gázosított fél óra múlva már rendesen. ezek voltak az ectesek. Egyébként bármilyen rostos gyümölcsös, savas dolog megcsavar, hamar. Ezért gondoltam a tesztre.
És kíváncsi vagyok ez mutat e a banánra valamit. Az allergia teszt nem mutatott. Pedig annó bedagadt a banántól a szemem, szám, tele volt a testem kiütésekkel. A torkom is dagadt tõle kicsit, ha nem is vészesen. Mi ez ha nem allergia? Na mindegy.....
Nincs jelen
#6411 2015-11-02 19:06
- Anna73
- Tag
Sziasztok ! Találtam egy érdekes tesztet, amit szívesen kipróbálnék, egy cikkben olvastam róla, ráklikkeltem, de egy német oldal jött be. Úgy tûnik Magyaro-on nem is forgalmazzák, amennyit ki tudtam belõle silabizálni. Pedig pont erre gondoltam, hogy milyen jó lenne, megmutatja a bélfóra PH-ját. Milyen arányban vannak rossz illetve jó bacik, gombák stb... Hallottatok már esetleg ilyesmirõl? Tapasztalat valakinek?
http://www.medivere.de/shop/Mann/Darmge … tatus.html
Nincs jelen
#6412 2015-11-03 12:31
- Peeti
- Tag
Anna 73 olvastam errõl én is egyébként ez lenne a jövõ a célzott bélflóra helyreállítás de az orvostudomány ezen a területen még csak tapogatózik.
Nincs jelen
#6413 2015-11-03 16:02
- Anna73
- Tag
Aki írta a cikket, megrendelte ezt a tesztet, ki is jött neki, hogy egy melyik probiotikumból van nagyon kevés, azt kéne célzottan pótolnia. Megrendelni még hagyján, de vissza is kell küldeni a mintát, mert ezt a laborba értékelik ki. Szóval elég macera....
Nincs jelen
#6414 2015-11-04 09:39
- pt
- Tag
Nincs jelen
#6415 2015-11-06 03:01
- makkmarci
- Tag
Amióta a Paba-t szedem (500mg/nap), a haránt vastagbelem "érzése" majdnem teljesen eltûnt, sokkal formáltabb a végkifejlet...
Nincs jelen
#6416 2015-11-06 07:45
- pt
- Tag
Befizettem a tesztre. Hétfõn vérvétel. Aztán 1-2 hét és jön az eredmény :) Húúúúúú de kíváncsi vagyok mit fog mutatni....
Nincs jelen
#6417 2015-11-06 09:37
- Peeti
- Tag
egyébként meg ez változhat hogy mikor mit bírsz, például nekem buza tej tojás volt. Amióta búzát kerülöm a tojást simán bírom na ilyen is van csak megjegyzem.
Nincs jelen
#6418 2015-11-06 16:47
- pt
- Tag
Igen vannak keresztallergiák is. Én parlagfû allergiás vagyok. Lehet e miatt is gond....
Nincs jelen
#6419 2015-11-06 18:51
- Picike2
- Tag
Szia Havastáj!Én is ittam a modulent, és nagyon szar.Aztán kaptam a nutri-drinket.Az új fajta változat eléggé tûrhetõ van belöle több ízû is.én most ittam májusban,mert nagyon lefogytam én is.37 kg voltam, a 49-52 kg- hoz képest.nekem is bajom van a tejes dolgokkal.vagyis inkább csak volt, de 2012 ben a diatetikusom változtatott pár dolgon nálam.a lényeg, hogy elkezdtem hízni töle és abba hagytam.persze a dohányzás lerakása igen fontos lenne mindegyikünknél ugye, ha ez jelen van, ha sikerül letenni hirtelen sokkal másképpen fog alakulni az anyagcserénk.ez tapasztalat.10 évig cigiztem, most májusba tudtam letenni, és sokkal másabb a bélmozgás és az anyagcsere, lassubb, ami nálunk elõny.azt nem tudom, hogy tejalapú e ez az ital,de kifejezetten ilyen betegeknek ajáljaák,szerintem érdemes lenne kipróbálnod.
Nincs jelen
#6420 2015-11-06 19:35
- Lilla216
- Tag
Sziasztok! Eddig úgy néz ki h bejön nálam a borsmenta kapszula...pedig írtam h javarészt idegi alapon indul be nálam a betegség,de mióta ezt beveszem reggelente,hiába leszek napközben esetleg ideges vmire,semmi bajom...a puffadások is teljesen elmúltak,minden megy a normál kerékvágásban :) Remélem így is marad :) De van egy olyan érzésem h magától a tudattól h bennem van a gyógyszer és nem lehet semmi baj,attól nem is lesz semmi gond :D
Nincs jelen
#6421 2015-11-07 10:23
- RealHero
- Tag
Picike2. Én 9 évig cigiztem,ahogy letettem lefogytam 5 kilót az amúgy is csontkollekciómból.Szóval nekem csak rontott a súlyomon. Azóta sem jött vissza az 5 kiló.
Félreértés ne essék,abszolút támogatom hogy mindenki szokjon le aki csak tud.Hiszem, hogy ha cigizel ,nincs esélyed a tüdõrákkal szemben.Pont.
A borsmenta kapszula nekem is jó volt.Én a nature&vitality féle verziót szedtem.
Makkmarci:Ez a PABA vitamint még nem hallottam,görcsölt a haránt vastagbeled,vagy mi volt nálad ?
QPAK ÚR! Írj pár sort hogy vagy!
Nincs jelen
#6422 2015-11-07 21:56
- makkmarci
- Tag
RealHero
Nem görcsölt, csak sokszor éreztem, hogy van. A talpfájásom is e pontra volt visszavezethetõ (bal sarok elõtti rész). Ezt egy jó ideje sikerült megszüntetnem, helyette a nagy lábujj csontja alatti rész lett fájós. Na ez szûnt meg ezzel és a bél e részének érzése. A forma pedig szinte kiváló lett :-)
Ha utána nézel, sok érdekes összefüggést írnak le a pabáról...
Hozzáteszem, hogy a szelén és a folsav bevitelét is növeltem.
Szerkesztette: makkmarci (2015-11-07 21:57)
Nincs jelen
#6423 2015-11-08 08:39
- QpaK
- Tag
colitis-ben a dohányzás jótékony hatású. Tök fura, de tényleg így van. Azt mondják, hogy az ibd a nem dohányosok betegsége. Középiskolás koromban is voltak gondok, de nem olyan erõsen. Szerintem, ha akkor abbahagyom a dohányzást megbetegedtem volna, így viszont nyertem 5 évet. Én sem mondom, hogy dohányozzatok, csak nem árt tudni. ;) A tápszer valószínû teljesen egyéni. Nekem a nutri nem ment és most a modulen-re váltok. Szerintem minden tápszer tej alapú, de ez ettõl még bírhatjuk. Tejet önmagában még nem ittam azóta, de tejeset azt megeszem gond nélkül. A túró és a tejföl is megy, de a tejszínes már nem. A zsíros ételeknél is ez van. A sült kolbász betesz, de a disznósajt pl nem. Pedig az jóval vadabb. Biztos, hogy mindenki megtalálja az ideális tápszert. :)
RealHero köszönöm a kérdésed, tényleg nagyon jólesik. Azért nem írtam, mert beállt a régi rend. Napi 3-4 pépes történet, idõnként vizenyõs hasmenéssel. Gyakori vérzéssel meg kisebb görcsök. Az izületi fájdalmak a bal oldalról jobbra mentek át, de nem olyan erõsek. Per pill egész jól egyensúlyban van minden. A vasam kezd alacsony lenni megint. Vas infúzió lesz a következõ, de ezt nem bánom mert legutóbb is hónapokig tök fitt voltam utána. Nem köpöm ki a tüdõm 20 perc kertészkedés után. :)
Nincs jelen
#6424 2015-11-08 19:44
- Rigor
- Tag
Annyira azért messze nem jótékony hatású hogy emiatt rászoktam volna :P Ugyanakkor egyéb káros hatásai sokkal súlyosabbak. Esetleg lehetne nikotinos rágózni, de kb egy hasfogó vagy nyugtató vagy görcsoldó tabletta látványosabb hatást ér el, akkor meg minek a betegség mellé egy baromi drága káros szenvedély?
Nincs jelen
#6425 2015-11-09 13:46
- pt
- Tag
Inkább akkor a hydrocodine :D fél szemmel el lehet lenni egész nap. És 20 szem csak 830 Ft körül mozog.....
Nincs jelen
#6426 2015-11-09 13:59
- RealHero
- Tag
Mennyire alakul ki függõség a Hydrocodine-nál?
Nincs jelen
#6427 2015-11-09 17:00
- rny
- Tag
Amennyire más opioid gyógyszereknél: teljes mértékben. Ezért mindennapi szedésre alkalmatlan, ugyanis elveszíti a hatását a hozzászokással és folyamatosan emelni kellene az adagot.
Szerkesztette: rny (2015-11-09 17:00)
Nincs jelen
#6428 2015-11-09 19:14
- pt
- Tag
Nem tudom, ritkán használom vészesetben.....így mindig beválik :)
Amúgy szerintem mindenhez hozzászokik a szervezet.
A hasfogóhoz a borsmentához.....mindenhez.....
Szerkesztette: pt (2015-11-09 19:15)
Nincs jelen
#6429 2015-11-10 01:19
- makkmarci
- Tag
Meglett a friss vérképem, a tavalyi és az elõtte évihez képest folyamatos javulás, pl. koleszterin 7-rõl 5.8-ra...
Hasonlóan javult a húgysav, májérték, tsh, thrombocyta is.
Egy cikk, ha esetleg még nem láttátok:
http://shop.builder.hu/etkezes-es-tapla … ZWQ0NDZmMA
Nincs jelen
#6430 2015-11-11 11:44
- QpaK
- Tag
Van néhány dolog ami miatt a cikk gyakorlatilag értelmét veszti:
1 ibs: Nem gyulladásos bél szindróma
2 Az ibs és az ibd nem említhetõ egy lapon.
3 Az étkezés és a stressz mint meghatározó tényezõ a 60-as években volt divat. (ennyit az elavult paradigmákról)
4 A lisztérzékenység nem okoz fekélyeket
5 A Crohn fõleg a vékonybelet érinti.
Gondolom azok a testépítõ bélbetegek, akik mindent megemésztenek és gyógyszer nélkül jól vannak. A gyulladásos bél szindrómájukkal, vagy tudom is én mi a baja 15 éve ;)
Szerkesztette: QpaK (2015-11-11 11:45)
Nincs jelen
#6431 2015-11-11 20:28
- jzsolt
- Tag
"colitis-ben a dohányzás jótékony hatású."
Õszintén remélem, hogy az ilyen eget verõ baromságokat senki nem hiszi el! Komolyan az agyvérzés kerülget, mikor ilyet meglátok, hogy a bagó ilyen meg olyan formában jótékony lehet... A dohányzásnak kizárólag negatív hatásai és következményei vannak. Velem soha senki semmilyen formában nem fogja tudni elhitetni, hogy a ciginek bármilyen jótékony hatása is lenne. Én is nagyon sokáig cigiztem, addig szarul is voltam. Abbahagytam és egycsapásra 2-3 hónap múlva az állapotom drasztikusan javulni kezdett. Egyáltalán nem is értem, hogy hogy engedheti meg magának bárki is azt, hogy a cigizés lehetõségével keltsen bárkiben is olyan reményt, hogy esetleg attól jobban lehet. Pláne ha ezt egy orvostól hallom, mert sajnos ilyen is volt már... úgy vágnám szájon az ilyen orvost, hogy fél évig a szájsebészetre járna utána...
Qpak bocs az õszinte és nyers véleményem miatt, de ha ezt az egészet amit írtál errõl komolyan gondolod/elhiszed, akkor idióta vagy!
Nincs jelen
#6432 2015-11-11 20:42
- Rigor
- Tag
A crohn-ban káros és a Colitis-nek sem mindegy melyik típusa, de van amire a nikotin valóban elõnyös.
Még egy dr. House epizódban is volt, mondjuk az kiverte a biztosítékot hogy a dr. House vett a betegnek egy doboz cigit és ennyivel elzavarta.
Nincs jelen
#6433 2015-11-11 22:13
- QpaK
- Tag
Nem haragszom, jogod van a véleményedhez, sõt le is hülyézhetsz, attól még a tény tény marad. Ez kutatás során derült ki : így bizonyították az ellentétes autoimmun folyamatot crohn és colitis között. Coltisben sem gyógyszerként mûködik. A dohányosok közül sokan a leszokás után lesznek betegek. Kvázi késlelteti a betegséget (nem mindenkinél, biztos több dologtól is függ ezekbe ne menjünk bele...). Ellenben ha már beteg vagy nem sokat javít, ha egyáltalán. Én is ellenzem egyébként, de azt is tudom, hogy nekem is a leszokás után kezdõdött és akkor mondták. Biztos, hogy mindenképp beteg lettem volna elõbb utóbb. Gondolom dohányzás mellett is be tud lobbanni.
Nincs jelen
#6434 2015-11-12 19:51
- RealHero
- Tag
Véget ért a székrekedéses korszakom és most újra átváltott hasmenésre jó pár hét után újra.Ráadásul ezt fajtát nagyon utálom.Bûzös széklet és olyan savas hatású.Marja az egész végbelemet.
Nektek szokott ilyen lenni?
Olyan mintha savas környezetû vékonybélbõl származna ezért mar ,és túl gyorsan szalad át a vastagbélen?Lehet ilyen vagy csak én gondolom így?,
Nincs jelen
#6435 2015-11-13 01:18
- makkmarci
- Tag
Ma nekem is sikerült hasat mennem :-)
Vajon mitõl? Hát persze, hogy egy jó kis zöldséggel telepakolt kacsalevestõl...
Annyit fejlõdtem, hogy nem azonnal kell rohannom, hanem két órával késõbb. És semmi talpfájás, mint elõtte kb. másfél évig.
Szóval javul a dolog, már csak ennyi gebasz van a rendszerben...
Más...
Pár napja elkezdtem olyan E vitamint szedni, amiben nem csak alfa, hanem minden más (béta, delta, gamma) összetevõk is vannak.
Akinek allergiája van, próbálja ki, engem kicseréltek ez ügyben! Orrnyálkahártya duzzanatom szokott lenni, jelentem egyenlõre eltûnt...
Utólag olvastam csak utána, hogy felsõ légúti gondokra nagyon jó. A fene se gondolta :-)
RealHero
Volt az étrendben valami változás, más mint elõtte?
Mint pl. nekem az a nyomorult leves...
Az oregánó olajat továbbra is jónak tartom vékonybélre, ha szükséges!
Szerkesztette: makkmarci (2015-11-13 01:22)
Nincs jelen
#6436 2015-11-13 09:47
- pt
- Tag
Szerintem inkább a vékonybélen indul meg a dolog ott túl gyors az áthaladás. A vastagbél az végzi a dolgát. De ami totál emésztetlenül érkezik azzal nem tud sokat kezdeni. Vagy a gyomor löki ki nem túl jól emésztetten a bélbe a dolgokat én ezt tapasztalom.
Amúgy a napi enterobenémmel meg most, hogy szedegetem néha a hydrocodin-t így beállt a rendszer elég normálisra. Korrekt széklet és mondjuk most se voltam már 3 napja.....de általában 2-3 naponta megyek. Régen mikor egészséges voltam is így volt. Ehhez hozzá tudnék szokni újra.
Nincs jelen
#6437 2015-11-13 19:05
- RealHero
- Tag
Nyomorult kacsaleves:) Legalább finom?Soha nem ettem még.
Jégsalátát ettem,nem tudom hogy attól borult e ki ennyire.
Már több napja rossz volt a székletem ,+a görcsök .De mára ütött ki teljesen.A lényeg hogy ma csak lézengtem és pihentem ,egy napom kárba veszett hülye IBS barátom miatt.
Szerkesztette: RealHero (2015-11-14 23:07)
Nincs jelen
#6438 2015-11-14 03:02
- makkmarci
- Tag
Kacsaleves? Hát tulajdonképpen olyan, mint a tyúkhús leves, csak kacsából. Kicsit "vadasabb" az íze, de mégsem olyan, mint a fácán. Imádom amúgy, csak kicsinál. Érdekes, mert hidegen vagy épp langyosan meg nincs ilyen gondom. De tényleg úgy néz ki, hogy csak ez a gáz velem manapság. Szóval hozzátok képest nem panaszkodom, csak mint infó írom le ezeket, hátha évek múlva valaki épp ezzel fog küzdeni...
A jégsalátáról jut eszembe!
A nemrég általam említett vérkép javulás legfõbb oka az, hogy beiktattam heti kétszeri rendszerességgel a salátákat (az összetételt már többször leírtam) olívaolajjal, újabban vörösborecettel kombinálva. A húsokból csak csirke, hal és marhahús került az étlapra, disznót kb. kétszer ettem. Sörözni szoktam, a húgysavam mégis szépen esik lefelé.
Lassú a javulás, de fõleg az utolsó 4-5 hónapban óriásit változott a dolog. Az E vitaminos élményem pedig azóta is tart, full tiszta a légzésem. Õ az:
http://www.naturvitamin.hu/pharmekal-he … p-292.html
Nincs jelen
#6439 2015-11-14 10:48
- QpaK
- Tag
Ma kezdem a modulent. Napi 3x2,5 dl írt az orvos, és 6 kanál kell egy adaghoz. Nem sok ez? Itt iszogatom az elsõt, de fél pohár után kvázi tele vagyok. Pedig még terveztem, hogy ebédelek és vacsorázom is. Egyébként 10 dobozzal írtak, ami így 90 napra elég, ez rengeteg szerintem.
Biztos, hogy a napi 3/4 litert nem tudom ebbõl lenyomni.
Szerkesztette: QpaK (2015-11-14 10:52)
Nincs jelen
#6440 2015-11-14 19:52
- pt
- Tag
Qpak!
Olyan ez mint a kacsatömés :D
Nyomjad csak nyomjad :p
Nincs jelen
#6441 2015-11-15 01:58
- makkmarci
- Tag
Azért sokat ne kacsázzunk :-)
Nincs jelen
#6442 2015-11-15 04:51
- QpaK
- Tag
Kacsatömés... Ezt kisgyerekként terror volt látni. Emlékszem milyen hisztit levertem nagyszüleimnél ahogy mamám szétfeszítette a csõrét és csak nyomta beléjük a kukoricát. Meg még meg is esszük õket... Ki is szabadítottam, amennyit csak tudtam. Persze jól elkóboroltak a faluban, amiért engem megvertek. 😊 Utána egy ideig vega voltam. Pedig milyen finom az... Hú a fácán is rohadt jó, most hogy mondod. Ha legközelebb megyek nagyszülõkhöz, majd megpróbálok elcsapni egyet az úton. 😈
Szerkesztette: QpaK (2015-11-15 04:57)
Nincs jelen
#6443 2015-11-16 00:34
- makkmarci
- Tag
Fácánleves a legjobb :-)
Vajon a kacsának lehetett IBS-e? A stressz, a helytelen táplálkozás adott volt...
Jajjjjjjjjjjj, de gonosz vagyok, pedig imádom õket...
A hisztaminról olvasgattam a napokban.
Oka az volt, hogy gondoltam, a fõfogás (sült tarja, sült zöldségek) elõtt eszek valamit, mert már kezdtem éhes lenni. Egy kis maradék erdei sonka, egy fõtt tojás és egy zsemle volt az áldozat. Aztán meg én...
Nem durván, de ment a hasam. Ez nekem nem tetszett, elvégre a levesen kívül ehhez már nem voltam hozzászokva. Elég volt a "füstölt hús" és a "hasmenés" szavakat beírnom...
Sajnos elég sok dolog passzol, amit aztán a hisztaminnal kapcsolatban találtam. Enzim téma ez is kérem szépen!
Szóval a nemrég írt E vitamin jó értelemben belepiszkált az immunrendszerembe, ezáltal enyhült az orr tünetem (orrduzzanat helyett orrfolyás), mire ráküldtem a füstölt sonka/fõtt tojás kombót, arra meg bedurrant újra...
Ez enzimlebontás probléma, úgy hívják, hogy DAO.
Ez tegnap volt, azóta ismét orrfolyás van csak, de hátul a garatnál, azaz nem jön létre maga az orrnyálkahártya duzzanata sem. Kajáltam a tegnapi husi maradékát plusz krumplis tésztát csalamádéval, de semmi bajom.
Mivel a vérképem javul, így biztosan jó úton járok, de hogy mindig van egy lépcsõ, amire rájövök, ez már hihetetlen. De akkor is összerakom :-)
Régebben többször írtam azt, hogy a problémát felülrõl kell rendbe tenni. Ez a véleményem nem változott!
Amíg a gyomor nincs rendben, amíg a vékonybél nem kap rendesen elõbontott anyagot (máj, epe, hasnyál és ezáltal enzimek), addig mirõl beszélünk? Az alsóbb részek persze, hogy panaszkodnak...
Szerkesztette: makkmarci (2015-11-16 00:44)
Nincs jelen
#6444 2015-11-16 11:21
- pt
- Tag
Tök jó, hogy az indamailes címemre kértem a leleltet és az indamail egy hete nem mûködik......fuck :p
Nincs jelen
#6445 2015-11-16 11:45
- RealHero
- Tag
Indamail tökéletesen mûködik,nálad lehet a hiba
Nincs jelen
#6446 2015-11-16 13:10
- pt
- Tag
Nálam leáll a belépés után a levelek betöltésénél. Az internetes honlap is és a mobilos alkalmazás is. Sajnos.
Nincs jelen
#6447 2015-11-16 16:15
- havastáj
- Tag
Qpak: Én is iszom újból kb 1 hete a Modulen IBD-t, mert tényleg fogyok. 69 kg vagyok.
De én estére iszom , este 10 fele, napközben eszem rendesen fõleg rizs+ csirke, banán, ilyenek folyamatosan. Napi 2-3x is eszem fõtt ételt.
De én a modulenbõl 18 adagolókanállal teszek 0,6dl vízbe és azt egyszerre megiszom.
Az adagolási útmutató szerint is 1 l hez 24 kanállal kell. 6 kanál az sajna semmi :(
Nincs jelen
#6448 2015-11-16 17:17
- QpaK
- Tag
Én most asszem stagnálok. 46 kiló vagyok, úgy hogy mindig hízok, meg fogyok egy-egy kilót. Ehhez mérten 170 centis szóval az a bulldózer fajta, akitõl rettegnek. 2x eszem fõtt kaját: Ebéd és uzsonnára ami abból marad.
Hát minden tiszteletem a tiéd! Egy nap sem sikerült 2,5 decit lenyomni belõle. 1 litertõl szerintem hánynék. 3x2,5-et kéne innom, ami nálam is 18 kanálnyira jönne ki, mert egybe 6 kanállal rakok. Jó akkor ma én is megerõltetem magam, ha más nem a 2,5-el. Szerintem csak szimplán kicsi a gyomrom és tágulnia kéne. Nem bírok sokat enni alapba sem.
Nincs jelen
#6449 2015-11-16 18:32
- havastáj
- Tag
Az lehet, hogy tágulnia kell a gyomordnak, azért nem bírod inni, én meginnám a 2l-t is, ha segítene,de irtó nehezen mennek fel kilók, lefele meg könnyebben.
Én 181cm vagyok.
Az a baj, hogy kb egy órája ettem, és 3.8 a vércukrom, kezdek arra gondolni, hogy nem e ezen alacsony várcukorszinteknek köszönhetõ e a fogyásom. Holnap elmegyek egy inzulinrezisztancia vizsgálatra, de már gyanús, hogy mitõl alacsony a vércukorm. Amikor meg nem ettem ma délután akkor 5.2 volt.
Nincs jelen
#6450 2015-11-16 19:05
- Rigor
- Tag
A fehérjeporokkal, tápszerekkel például az a helyzet hogy hiába lenne marha jó egyszerre sokat betolni, még az egészséges szervezet sem tud belõle egyszerre sokat megemészteni - azaz hiába iszik meg 200g tiszta fehérjét egy erõemelõ abból akkor is max 30g tud hasznosulni a többi távozik.
Egy amúgy is nehezen felszívódós, hasmenõs bélnél ez még nagyobb probléma, ezért még több kis adagra kell porciózni. Kb 2-3 óránként eszegetni mint egy csecsemõnek. (a csontvázra fogyás, mûtét stb után volt hogy gyakorlatilag "egész nap ettem" - a beállt állkapcsommal nagy nehezen nyammogtam pár falatot, ebben jól kimerültem visszadõltem az ágyba, aztán ahogy bírtam felkeltem megint nyammogtam pár falatot stb. Aztán a roborálás egy nem túl jól megválasztott antidepresszáns hatására úgy elszállt hogy hirtelen azt vettem észre hogy hopp több mint megdupláztam a súlyom).
Nincs jelen